גם השמות מתחרזים
גם שניהם בכיינים
ושפיר תביא הרבה יותר תל אביבים מאשר הסמים של פייגלין
ביחד, יש להם סיכוי לעבור

גם השמות מתחרזים
גם שניהם בכיינים
ושפיר תביא הרבה יותר תל אביבים מאשר הסמים של פייגלין
ביחד, יש להם סיכוי לעבור

ופתאום מגיח רוטמן משום מקום ומתאמץ להבהיר את דברי הבוס, בניגוד לכלל הידוע מוסיף והולך.
יצחק עמית גולדפריינד, מיקם את עצמו ביודעין במשבצת הפוליטית הקפלניסטית, המסוכנת ביותר, והגיע הזמן שדעת הקהל, ולמצער- הימנית, תתהפך עליו, ותסמן לו את גבולות הגזרה.
ההשתוללות שלו אינה מהיום. יריב לוין ושמחה רוטמן נבחרו כל אחד במקומו לעשות סדר במתח שבין הרשות המבצעת למחוקקת, אבל מסתבר ששניהם נתפסים יותר ויותר כאקדחי צעצוע מקולקלים שאסור שישארו בתפקידם אפילו יום אחד נוסף.
איוב ששתק נידון ליסורים.
סמוטריץ' באמצעות האמירה הבוטה שלו, אבל הנכונה והצודקת, יכול להוביל את נושא הבחירות המרכזי בעוד פחות משנים עשר חודשים.
ולהזכיר למי ששכח, שתפקידו של השופט הוא לפרש ולפרשן את חוקי הכנסת, ולא לאתגר אותה בחקיקה נגדית מתוצרת עצמית ומפרי מוחו הקודח.
כי הגיעו מים עד נפש.
אז כן, אני מברך את בצלאל.
תקשורת הוא מבין. מאחורי החיבוקים והמחמאות לנתניהו, הוא מפעיל שני יהודונים חמדנים ואוטואנטישמים. אחד מהם הוא חתנו, בעלה של "הגיורת".
ולהם הוא מקשיב.
כשהוא יתחיל לטרנספר באמת את האויב הישמעאלי מעזה, כהבטחתו המתועדת, אפרגן לו
הוא עדיין רוצה להביא לכאן את הטורקים כדי שיתגרו בחיילי צהל, ויעשו לנו מרמרה 2, אז על מה לפרגן.
"חסיד אומות העולם" הזה לא מקבל את הנוסחה המתבקשת שעל טבח 2000 ממיטב בנינו ובנותינו צריך האויב לשלם באדמה, ובאדמה בלבד. אז על מה לפרגן.
מצעד הזעזועים שלהם לא מעניין. הם יעשו רותו בכל מקרה. אם סמוטריץ לא היה משתמש במילים הספציפיות האלה, עדיין היו עושים אייטם (עם כותרת אלימה משל עצמם) על הדיקטטורה והאיומים שיש על הדמוחארטה שלנו.
ועל זה לא יסולח לו בקפלן
..
כן,
א. הציטוט הבעייתי הפותח על חתן ביום אחרי חופתו שקם למניין ואמירה שזה לא הנורמה פחות חמור מההצעה שהנורמה שחתן יבטל מצוות עשה מן התורה של קריאת שמע בלילה של חתונתו?
דעה הזויה ומגוחכת שאולי מצדיקה לסגור את הספר שרב כתב כי היא מופיעה שם לדבריך?
ב. ביחס לשמירת נגיעה,
1. אני באמת לא יודע מה נאמר שם, אבל ברחובות רבים מלמדים את דעת מרן השולחן ערוך על נגיעה ואומרים שכל נגיעה אסורה ומתעלמים מדברי הש"ך ביורה דעה קנז סימן קטן י שרק נגיעה של חיבה אסורה.
האם עדיף למחוק רק דעות מקלות ולא דעות מחמירות?
התשבץ קטן משווה בין איסור להתיר אסור לאסור דבר מותר. (סימן תקכט)
2. שמירת נגיעה היא אכן אתגר, כמו שרואים מדי פעם פה בלנ"ו, האם נכון לתת במה לשיח של הקושי בנושא?
לא יודע.
3. האם מתן במה לקושי שבעניין בעייתי מהסיפור על רב חשוב שכמעט נכשל עם אורחות אצלו?
אולי הספר ההוא גם בעייתי.
ג. ביחס לחברות ארוכה לפני נישואין:
מה מגדיר זמן ארוך שממנו והלאה זה כבר לא לגיטימי להמשיך להיות חברים ולצאת וצריך כבר להתחתן?
יש רחובות שונים שיגידו דברים שונים.
ד. ביחס למגורים לפני נישואין לבדיקת התאמה,
ברור שאסור אבל לא סומך עליו שכך כתוב, מוזמן לחפש את הציטוט המדויק ולשלוח לי עם ההקשר שנבין אם אמת או שקר דיבר.
(הלכה מפורשת שאסור לקבל לשון הרע)
לא נותנים במה להסתה לעבור על ההלכה בעלון שבת שאנשים קוראים בבית כנסת. זה לא מקור ראשון.
לא דיברו שם על חברות ארוכה אלא על אישות לפני נישואים ומגורים משותפים.
כי ברור לך שכותב הכתבה שהבאת לא מבין מה הוא אומר ויש לו טענה של הבל?
2. הבנתי שמדובר בנגיעה של חיבה, אבל אני חושב שההתעלמות בחינוך אצלנו מדעות מקלות ביחס לנגיעה של חיבה חמור גם.
כלומר, הוא שיתף את הקושי שלו וקיווה שההלכה תשתנה, אבל האמירה ברורה שם שההלכה אינה כמוהו ולכן הוא רוצה שהיא תשתנה גם לדבריך.
3. אתה יודע מה באמת נכתב?
אולי תשלח לי, כי לא ראיתי וזה שמישהו אומר שמישהו אחר כופר לא אומר שהוא דובר אמת.
אם התבלבלת וכתבת נגיעה שאינה של חיבה. אז לא על זה נסוב העניין.
לא דיברתי על הסעיף הראשון כי לא על זה יצא הקצף.
הוא שיתף ורצה לומר שהוא מקווה שההלכה תתיר דבר לא מוסרי. זה כמו שיאמר "אני מקווה שרבני צוהר יתירו לי לשדוד בנק".
נורמלי.
הניסוח שלי על נגיעה היה לא טוב.
אבל הסעיף הראשון הוא משמעותי בכתבה שכתבת, את זה קראתי לעומת החלק בהדור שעליו הוא מדבר וזה מעיד על רמת הכתבה.
אני כרגע מניח שהוא משקר ומוציא לעז עד שיראו לי אחרת על הטענה החמורה מאוד שהוא מעלה שהם נתנו לגיטימציה על מגורים לפני חתונה. טרם ראיתי ואתה לא שלחת לי כך שאני מתחיל להטיל ספק אם אתה ראית או רק מסתמך על שמועות.
האם ראית?
אם כן, האם תוכל בבקשה לצלם ולשלוח לי?
אבל זה שמישהו מקווה למשהו למרות שהוא אסור ומציין שזה אסור לא הופך את הבאת התקווה כדבר נורא בפרט כאשר הוא אומר שברור שאסור, במה זה שונה מאמירה של הייתי רוצה חזיר אבל ריבונו של עולם אוסר. שזה אמירה רצויה לפי הרמב"ם.
ובטח אין פה עידוד לעבירה על איסורים, כי מצויין מה אסור ומה מותר.
אני סומך על הפרסום באתר סרוגים של הרב יגאל לוינשטיין שאמר שזה מה שהיה כתוב שם (היה כתוב בעלון מפי דתלש בראיון איתו באותו עלון). וזה מצטרף עם הכתבה בערוץ 7 שציטטה את אותו ציטוט. זה כבר 2 עדים.
האם היית מכניס עלון שבת לבית כנסת, כאשר בעחון יש ראיון על אדם שאונר שמקווה שרבני צוהר יתירו לו לרצוח לאנוס ולשדוד בנקים, ושזה מאוד קשה לו להמנע מזה?
כל השדר הוא "טוב כרגע טכנית הלכתית זה אסור, אבל ההלך רוח הוא לקראת היתר, רק צריך למצוא את הפירצה או את הרב האמיץ".
בלי לבדוק???
הפרסום בערוץ לא נחשב כעד כי מי שהבאת הוא עורך עלון לשעבר כך שיש לו נגיעה בדבר, אבל בסדר, הקפדה על הלכות לשון הרע זה כנראה לא קריטי כמו דברים אחרים
מדרגות זה רק בדברים שאנחנו לא מקפידים עליהם ולא בדברים שאחרים לא מקפידים עליהם כנראה...
על הרב לוינשטיין שבדק (ואגב אם היית מכיר אותי היית יודע שאני בין האנשים שהכי מקפידים על הלכות לשון הרע. אולי אפילו בהגזמה)
לדברים אחרים?
אין אצלך מדרגות?
אגב, מה זה ארוסות ביהודה לדעתך?
בלי לכתוב תמיד שם שאסור נתנו לגיטימציה?
גם מהספרים הללו צריך להישמר?
האם ההפרש שם גדול מההפרש בין רווק ורווקה שחיים יחד לרצח?
שהוא מתיר אישות לא קבועה.
הפילגשות שעליה דיבר הרמבן, הכוונה שהאשה יולדת ילדים לגבר (כי פעם לא היה כזה דבר אישות ללא הריון) והם מגדלים אותם יחד, ולכן הם בעצם בזוגיות קבועה רק ללא חופה וקידושין. כמו נישואים אזרחיים בימינו.
אין מה להשוות למצב "חברות" המודרני בעולם החילוני, שהוא לא מחייב לכל החיים.
הראיון בהדור לא היה האם מותר להיות כמו מירב מיכאלי ובן זוגה שמגדלים יחד את ילדיהם ושם זה כמו נישואים אזרחיים, אלא על זוגיות ארעית לפני חתונה (כי אם אותו דתלש היה רוצה זוגיות קבועה לנצח, אז היה מתחתן פשוט)
ולא את הכתבה.
אז אחר המחילה, אתה פשוט מקשקש שטויות. אחרי שקראתי את זה כי ברגוע הביא, זה ממש לא השדר שם.
חבל שאתה מוציא שם רע בלי לבדוק.
כי כל מי שקרא את הציטוט בעלון ראה את המשפטים לפני ואחרי.
אז להגיד מה השדר על סמך קריאת ציטוט בעיקר מלמד על חוסר הבנה.
שבכך נחלקו גדולי הפוסקים, מרן אסר והש"ך התיר.
אני לא באמת הולך להיכנס לזה,
רק אעיר שכאדם מאמין שנותן כבוד לחכמינו מפריע לי האמירה לומר שגדולי הפוסקים נחלקו במשהו וזה לא מעלה ומוריד כי לי ברור שהמוסר הטבעי נמצא באופן ברור בצד אחד.
זה אמירה די מזלזלת לדעתי.
ייתכן שההלכה תתיר משהו שעדיין אסור לפי המוסר הטבעי (או המוסר התורני), למשל אשת יפת תואר. ולכן עדיין יהיה אסור לעשותו למרות שאין איסור הלכתי (מה גם שהרבה פעמים את ההלכה אפשר לעקוף עם כל מיני "טריקים". את המוסר לא)
לא סתם יש "נבל ברשות התורה".
כשחכמים התירו משהו הלכתית, זה לא אומר שהם הורו בפועל לאדם לעשות זאת והתירו זאת מוסרית בפועל(אלא אם כן בשעת הדחק, נגיד אדם יבריא ממחלה רק אם יחבק אשה).
גם אם רוב חכמי ישראל יודו שהלכתית אפשר להרוג תינוק ערבי בתג מחיר, הם עדיין יורו שאסור לעשות זאת באיסור חמור מוסרי של "נבל ברשות התורה".
דיברתי שנגיעה של חיבה לא מוסרית לפני חתונה , לא על נגיעה שאינה של חיבה
הכתבה מציינת על אתגרים בחיי נישואין, בין המרואיינים יש דתל"ש המדבר על דבר שלדעתו היה עוזר, אין פה לגיטימציה לכך בשום מישור.
וברור שאי אפשר ללמוד ממי שלא מגדיר את עצמו שומר תורה ומצוות לעניין הלכתי, בטו כאשר מדברים על משהו לשנות ולא על מציאות נתונה או מתוארת כלגיטימית, אז אין פה שום לגיטימציה לאיסורים.
תודה שהבאת
ארגון תנא דבי ישמעאל.
הרב איימן עודה: קריעת ים סוף והטבעת המצרים, הילכו יחדיו?
הרב אחמד טיבי: עיונים במשנת הרב עראפאת
הרב מנצור עבאס: התנועה האסלאמית ואנטישמיות, האמנם?
הרב עופר כסיף: בוגדים, ישמעאלים, ומה שביניהם במשנת חז"ל
הרה"ג ראאד סלאח: לקדושת המלחמה בתורת השייח זצ"ל
ובו מתפארים השר סמוטריץ' וחבר הכנסת סוכות בהכפלת היישוב יצהר. ובכן, כתושב היישוב אני יודע היטב על איזו הכפלה הם מדברים, על בנייה בתוך תחומי היישוב בשטחים הפתוחים שבין שכונה אחת לאחרת, מגדלים שירימו את גטו יצהר לשמיים ויתנו לכפרי האוייב- בורין, מדמא, עצירה אל-קבליה, עוריף, עינאבוס, וחווארה, להמשיך בהשתלטות על השטחים סביב היישוב, לחנוק את צירי הגישה ואת המרחב הפתוח עד שיגיעו אל הגטו.
השר סמוטריץ' בחוצפתו הזכיר את עוקף חווארה. במקום לטפל בבעיה והיא מחבלי חווארה עינאבוס וביתא, שזרקו אבני על רכבים שעברו בכפר חווארה, שמו פלסטר על שטף הדם ובנו לנו "עוקף". עכשיו לא עוברים בתוך הכפר, אלא מאחוריו, בתוך כלוב מגודר משני צדדיו.
המחבלים כמובן לא התרשמו מכך שכעת הכביש מאחורי הכפר ולא בתוכו, מהמבתר אפשר לזרוק אבנים בדיוק כמו מבין הסמטאות, וכלוב הגדרות מונע מהחיילים שיגיעו לרדוף אחריהם. העוקף הוא מטווח ברווזים.
והיום, לפני כמה שעות, פגשתי חבר שלי. שלפני כמה חודשים נורה בגבו בידי שוטר מג"ב. פעמיים.
חבר הכנסת צבי סוכות, שתק.
לא מיחה, לא עורר מהומה. לא זעק על הדבר הנורא, שנערים נורים בידי שוטרים יהודים.
השר סמוטריץ', מילא פיו מים.
לא עצר את יומו, לא דפק על השולחן, לא עשה כלום.
אז שלא יספרו לי סיפורים, פוליטיקאים צבועים. לא מדובשך ולא מעוקצך אנו רוצים. לא את גטו הדיור שלכם ולא את ההרס וחורבן שאתם ממיטים על הגבעות שפורצות את הגטו הזה.
"הוו זהירין ברשות, שאין מקרבין לו לאדם אלא לצורך עצמן, נראין כאוהבין בשעת הנאתן, ואין עומדין לו לאדם בשעת דחקו".
בס"ד
תכתבו כאן על הכבישים ביהודה ושומרון שצריכים שידרוג
אם אתם מכירים כביש שצריך שידרוג - תכתבו את מספר הכביש, ליד איזה יישוב/ עיר הוא נמצא ותפרטו את הבעיה שבכביש
דרך עמק פסגות (כביש 4578) בין היישוב בית אל ליישוב פסגות
כביש ללא שוליים, חסרה תאורה לאורך הכביש, צמתים כמוקדי סיכון
מתחיל בצומת המשטרה הבריטית על כביש 60 ומסתיים בצומת גבעת כח על כביש 444 (קרוב לאלעד)
עובר ליד היישובים עטרת, נווה צוף (חלמיש), בית אריה, עופרים.
כביש ללא שוליים, חסרה תאורה לאורך הכביש, עיקולים רבים, צמתים כמוקדי סיכון.
אני אסביר. אתמול בלילה הייתה לי שיחה מאוד ארוכה עם מקורב לחבר כנסת מהקואליציה. בין היתר הוא סיפר לי שיצא לו לנסוע בשבוע שעבר בצומת שדיברתי איתו עליה, שאני עובר בה מידי יום, שהיא מאוד פקוקה ועמוסה. הוא אמר לי שהוא גם נתקע בה, אבל מצד שני שהוא רואה שגם המאמצים הצליחו, והתחילו שם את הבנייה לרמזור והרחבת הצומת.
מרדכיבסוף אנשים כאלה מחפשים את השם שלהם בגוגל עם מייל התראה כמו שאתה בטח יודע. לפעמים מספיק לאזכר את השם שלהם והם רואים או הנציגים שלהם רואים.
זה עדיין לא קרה...
למה לא מקדמים את הכפלת כביש הגישה 466 ליישוב בית אל?
"נעלמו לי ראשי הרשויות ביהודה ושומרון"
דרך עמק פסגות (כביש מס' 4578) - קטע הכביש מעין תות לפסגות (מסתיים בצומת יחי"ש ציון)
אין תאורה, אין שוליים, סיבובים מסוכנים, בעיות שדה ראיה, צמתים כמוקדי סיכון
אחד מהכבישים המסוכנים לנסיעה... במיוחד שרכב יכול להפתיע אותך באחד הסיבובים
שצריך לשדרג אותם?
מי שמכיר כבישים ביהודה ושומרון שצריך לשדרג אותם - שיכתוב כאן
כביש מסוכן, גם אם הוא נידח, חייב טיפול.
מה שצריך לעשות זה לחבר את בית אל ישירות לכביש 60. המרחק זה 300 מטר וצריך פשוט לעשות את זה ולהעביר את הש.ג למקום קצת יותר הגיוני על המפה.
דרך אלון (כביש 458, כביש 508, כביש 578)
מתחיל בצומת כפר אדומים על כביש 1 ומסתיים בצומת מחולה על כביש 90
עובר ליד היישובים כפר אדומים, אלון, מעלה מכמש, רימונים, כוכב השחר, גוש שילה, מגדלים, מעלה אפרים, גיתית, מכורה, חמרה, בקעות, רועי, חמדת, משכיות, רותם, מחולה
כביש ללא שוליים, חסרה תאורה לאורך הכביש, עיקולים רבים, בעיות שדה ראיה, צמתים כמוקדי סיכון.
אפילו את העבודות לא התחילו
כתבות בעניין:
המטרונית הראשונה ביו"ש יצאה לדרך
תכנון וביצוע המטרונית בשומרון יוצא לדרך
הרכבת על גלגלים תבצע ניסוי בשומרון
הרכבת תגיע לשומרון - אבל מה ההשלכות?
סמוטריץ': רכבת קלה עד צומת תפוח
שר התחבורה מתכנן רשת מסילות רכבת ביו"ש
אמרתם שתקום רכבת? תעשו! 🚆
מעפולה ועד לבאר שבע. יחסוך הרבה בעיות עם בעיית התחב"צ ביהודה ושומרון.
עם תחנות עצירה בכמה וכמה ישובים מרכזיים בבנימין ובשומרון.
על ההזנחה הפושעת של ארץ בנימין אנחנו משלמים ביוקר. אוי לכם מיום הדין.
התחבורה אל בית המקדש בשלושת הרגלים כי כביש 60 עובר בירושלים (כביש בגין 50)
אתמול השתתפתי מתוקף עבודתי בכנס 50 שנה לחידוש ההתיישבות בשומרון. היו שם נשאי המדינה, שרים שונים חברי כנסת ואישי ציבור, בהם בין היתר גם ח"כ יולי אדלשטיין. אני חייב להגיד לכם שכמתבונן מהצד, מאוד כאב לי הלב לראות איך הוא נהיה "מנודה" בציבור שלנו.
והאמת זה עוול שאנחנו כציבור עושים לו. אם מסתכלים על נושא ההתיישבות, בין אם זה צפון השומרון וחידוש ההתיישבות בחומש ובין אם זה נושא הריבונות, במשך שנים מי שקידם את זה בכנסת, כנגד כל הסיכויים, היה יולי אדלשטיין. הרבה לפני שסמוטריץ' ובן גביר נכנסו בכלל לכנסת, יולי היה שם כל הזמן ודחף לזה בעבודה באמת קשה.
והיום? בגלל חוק הגיוס (שהוא פעל ניסה להעביר כדי להביא לגיוס חרדים, ואפשר להתווכח על הדרך), מתייחסים אליו כאל מישהו דחוי. זה באמת כאב לי לראות את זה. פתאום אין טיפת הערכה לפעולו, והעשייה שלו פשוט נשכחה.
הרי כולנו יודעים היום "לדקלם" בזכות מי ההתיישבות מתפתחת בשנים האחרונות, אבל היו שם אנשים שפעלו עוד הרבה לפני. לא בממשלות "ימין על מלא", אלא בממשלות שכללו את לפיד וציפי לבני. והם נשכחים היום בצד, מנודים, וזה ממש כואב הלב.
לעומת אדלשטיין, ראיתי שם גם את השרה מירי רגב. מי שהייתה דוברת ההתנתקות ודבררה את הגירוש מגוש קטיף ומצפון השומרון. היא לעומתו התקבלה שם בחיבוקים, נשיקות ובקשות לסלפי מכל עבר.
מי שהיה נגד הרפורמה המשפטית ובעד הבג"ץ הפרוגרסיבי הוא נגד עם ישראל. ברגע שלא נבחר ליו"ר הליכוד נהיה אנטי עם ישראל. טוב מאוד שדחו אותו. רק שררה הוא רוצה. כמו זאב אלקין
ממש לא מתאים לאדם ערכי כמוהו. מקווה שלא השתנה ונסחף לצד המרוח בחמאה כמו שעשה אלקין למרבה הבושה
ועדת חקירה ממלכתית לחקר אסון מירון נכשלה באופן המחפיר ביותר, עד כדי גיחוך, כאשר הטילה אחריות אישית על נתניהו.
יש מפקד משטרה האחראי על האירוע, ורק הוא אחראי ואשם. אפשר ללכת דרג אחד אחורה: מפכ"ל המשטרה, שתי דרגות אחורה: השר לביטחון פנים, זה יהיה כבר מוגזם, אבל שלוש דרגות אחורה זה כבר מטורף לגמרי. אבל זה מה שהוועדה הפוליטית שקראו לה "ממלכתית" החליטה.
כאשר מסתכלים על היועמ"שית ועל הממלכתיות שלה, רואים שהמילה "ממלכתי" אינה אומרת שום דבר, זה הפוך מממלכתיות.
מסקנות ועדת מירון היו כל כך מגוחכות שזה לא עשה רושם על אף אחד. החונטה הבינה שהעם לא קונה את הבלוף שלהם.
ניסו להסית את החרדים נגד נתניהו כי הם היו אלו שנפגעו בעיקר מאסון מירון, אבל ראו שגם החרדים לא קונים את זה.