בא לי לעשות התערבות וירטואליתדי שרוט
היום פורסם כי 2 צעירות נהרגו מנפילת גובה בגבעת שאול.

לא פורסמו ממצאים או נסיבות אבל אני מתערב על 2 אפשרויות:

1. מדובר על 2 בנות לסביות שכל כך פחדו מהנטייה שלהן ושנאו את עצמן בגלל הסביבה

2. מדובר על חוזרות בשאלה בפוטנציה שכל כך פחדו מהחזרה שלהן בשאלה ושנאו את עצמן בגלל הסביבה.

אני נוטה לכיוון סעיף 1.

ואם אני טועה אני צנצנת(אם יתברר שטעיתי אקח את מלוא האחריות).

ואני שואל, למה? למה צריך כל כך להפחיד את הסביבה מהנושא הזה של מיניות? Over ההסתרה וover ההצנעה הזאת גורמת למקרים כאלה בדיוק. נערים ונערות ששונאים את עצמם בגלל שהם חושבים שהם רשעים גמורים בגלל שיש להם יצר בריא אפילו אם מדובר בנטיות להטביות.

גם כאן בפורום הנושא הזה נתפס בעיני רבים ככל כך רעה על גבול הפחד ההרסני.

אני לא אומר שיש להפגין מיניות בראש חוצות כן? אבל גם כלפי עצמנו פנימה, כל העיסוק האובססיבי כלפי מה שמוגדר "צנוע" והתפלפלויות על תילי תילים של הלכות גורמים לנושא הזה להתפס כדבר כל כך אסור ומפחיד.

הלוואי ואזכה להנחיל לילדים שלי את הנושא בצורה כך שהם לא יפחדו ולא יתביישו בעצמם.

הלוואי.
אין אדם מדבר אלא מהרהורי ליבופשוט אני..
יכולות להיות אינסוף סיבות למה שקרה, והשתיים שכתבת הן מהתלושות והקלושות שבהן.

יכולות להיות אינסוף, ברורדי שרוט
אבל אני מהמר על ה 2 שכתבתי.

נראה מה יפרסמו בהמשך.
ראשית, אתה מתבסס על השערות. שנית מצטט מדבריך:פרגולה למעלה

"התפלפלויות על תילי תילים של הלכות גורמים לנושא הזה להתפס כדבר כל כך אסור"

מה לעשות, זה כל כך אסור....

אני חושב שהוא התכוון באופן כללי למיניותפשוט אני..
שהיא כידוע לא אסורה אלא קדושה, אם היא מבוצעת בצורה הנכונה
הוא דיבר על מיניות אסורהפרגולה למעלה

כל העולם היהודי בנוי על אישות והקדושה שבעניין.

מצטט את דבריו

"למקרים כאלה בדיוק. נערים ונערות ששונאים את עצמם בגלל שהם חושבים שהם רשעים גמורים בגלל שיש להם יצר בריא אפילו אם מדובר בנטיות להטביות."

כן אבל למה אין מחללי שבת שמתאבדים באותו שיעור?די שרוט
משום מה חילול שבת נתפס כיותר קל ויש יותר הכלה כלפי זה לעומת נטיות להטביות.

אלא מה? חילול שבת נתפס כדבר נורמלי שיכול לקרות לכל אחד. אם חילול שבת היה ממשיך לתפוס את התודעה כדבר חמור ואסור באותה רמה של נטיות להטביות אז היית רואה התאבדויות בשיעור דומה.
נכון. זאת השערה.די שרוט
ולא, זה לא כל כך אסור.

כשזה יתפס כדבר טוב ובריא בין בני זוג אז יהיו מן הסתם פחות מקרים מצערים כאלה.

ושוב, ברור שלא הכוונה להפגין את הנושא הזה בראש חוצות ולפרוץ גדרות טאבו, אבל עדיין, שזה יתפס כדבר טבעי ונכון מבחינה זוגית.
עם הדור של היום גם יש מצב שזה רק סלפי שהשתבשליאן
נכוןדי שרוט
ואם אני טועה בהשערות שלי אקח בחזרה את הדברים שלי לעניין האפשרויות שהצגתי.
אגב ההשערות כרגע הן שהן שמו קץ לחייהןדי שרוט
איפה קראת את זה? אמאלהציפ'קה
כאן בערוץדי שרוט
ואתה? לא מתפלפל ובונה תילי תילים על...? מה?תיתי2
אין לך הרי שמץ של מושג מה קרה שם

ויש כל כך הרבה סיבות להתאבד, באמת לא חסר

כבר פתחת דיון על מיניות ואובדנות.
מצאת קשרים, מצאת סיבות, וכמובן אשמים ואיכשהו גם לפורום מגיעה אשמה עקיפה.

אולי תתעסק דוגרי רק בעצמך
במה שמטריד אותך?
במקום לחפש איפה אחרים לא בסדר
במקום להשליך על אחרים
ועוד על טרגדיה כואבת כזאת.

יש משהו בריא באמצע
בין מיניות מופרעת וללא גבולות
למיניות מלאת אשמה ואובדנית

מיניות בריאה ושמחה בקדושה ובטהרה.

לפעמים כדאי ללכת לטיפול כדי להגיע לשם.
אין לי שמץ. יש לי רק השערה.די שרוט
ושוב, אם אני טועה אז לוקח בחזרה את עניין הניחוש שלי.

הסיבה שפתחתי את השרשור היא כדי לפתוח דיון לגיטימי על בעיה חברתית יחסית נפוצה כדוגמת שיעור התאבדויות בקרב להטבים או חוזרים בשאלה ובשביל הסיכוי הקטן שאולי מישהו יקרא את זה וזה יעשה לו משהו אני חטשב שזה שווה את זה.
אתה עסוק בלשנות את כל העולםתיתי2
להטיף מוסר לחברה שלמה
על בסיס הימור מופרך
אחרי מאורע טראגי מאוד
שאין לך מושג לגביו
אבל מה זה משנה, עוד כלי כדי לזעזע ולחנך את הציבור
לצפות מכולם להשתנות

בעוד שאתה ממש טלית שכולה תכלת
מוכיח לכולנו ומהווה דוגמא אישית
לעבודה עצמית
לשינוי
לטיפול
ממש.

זה הכל חלק מתחכום פנימי שלך, שאתה אולי לא מודע לו
שבעצם כולם אשמים ואתה - פשוט אין לך ברירה
אתה תולדה של המציאות
של החברה
של הרב שאמר לך
של אשתך שמתפרקת
כולם כולם לא מבינים מה זה מיניות
רק אתה
יכול להטיף לכולם.

השרשור הזה פשוט מזעזע בעיני
החדירה לפרטיות
ההשערות הבוטות
הסקת מסקנות נחרצת
והיא מעידה בעיקר עליך
יותר מאשר עלינו.
אני חושב שבגלל האופי האינטרנטי של המרחב הוירטואלידי שרוט
שבו אי אפשר *לשמוע* את מה שבעצם אני כותב ולא שמים לב לאינטונציות וניואנסים של הדיבור אז פירשו את הדברים שלי בצורה הכי הפוכה שאני יכול לעלות על הדעת בשרשור הזה.

בלי קשר למקרה הזה, יש הרבה מאוד מקרים בירושלים של התאבדויות בנסיבות של נטיות הפוכות או חסרה בשאלה.

ואני הכי לא מושלם שיכול להיות, להפך. אבל מניסיון העבר של מקרים שכן מדובר באפשרויות שהצגתי אני יכול ללמוד. אני בהחלט יכול ללמוד ואפילו צריך ללמוד איך *לא* צריך להתייחס לנושא הזה. שוב, במנותק מהמקרה הזה כן? לא בגלל שאני כל יכול או נביא או איזה גאון.

ודווקא מהמקום שאני בא ממנו אפשר גם ללמוד על איך *לא* עושים בחירות מוטעות בחיים.

וגם, הסקת המסקנות שלי לא הייתה נחרצת, היא הייתה השערה. יכול להיות מוטעית ויכול להיות שלא, אבל זה לא משנה כהוא זה העניין.
להפך ...מישהו כל שהוא
בהנחה שאתה צודק....וגן אם לא היו מספיק מקרים אחרים כאלו.
אם המחקר הפסיכולוגי היה עושק בזה ונותן לאנשים לעשות שלום בנפשם לחיות כדרך כל הארץ היה נחסך מהם הסבל הזה.
אבל כאשר אסור להגיד מה נכון ואיך נכון לחיות ואיך מגיעים ילדים לעולם.
וכל אמירה כזו עלולה לעלות לאדם בקרירה שלו לא פלא שאנשים אלו מרגישים תקועים בין הפטיש לסגן.

ידנו לא שפכו את הדם הזה אלא ידיהם של משטר המחשבות "הפלורלסטי" להט"בי הכובל כל נסיון לעזרה אמיתית.

מתנצל אם יצא לי קצת תקיף. זה לא נגד הפרטים הסובלים אלא נגד התנועה האכזרית הפעולות בראש חוצות
אתה לא צריך להתנצל, זה בסדר גמורדי שרוט
העניין שסטטיסטית יש יותר מקרי התאבדות של בעלי נטיות להטביות מאשר כאלו שניסו להגיד ההפך מהקהילה הלהטבית והתאבדו(אין כאלה שהתאבדו בגלל אי האפשרות להביע את דעתם בניגוד לקהילה ככל שידוע לי).

אבל זה גם לא האישיו.
נכון שצריך לתת במה לכל אחד, אבל לא משם מגיעים המקרים המצערים ההם.

אני טוען שבמנותק מארגוני הלהטב, אם אנחנו כחברה לא היינו עושים את עניין המיניות ככל כך מוקצה מתחילתו ועד סופו, הרבה חיי אדם היו עשויים להנצל והרבה צער ועגמת נפש היו נחסכים.
אז נראה לי שלא הובנתי נכוןמישהו כל שהוא
אני טוען שהרצון לזוגיות הטרוסקסואלים הוא רצון הטבוע באדם ולכן נוצר פער בין שני רצונות שונים בנפש בן הרצון לזוגיות רגילה לבין המשיכה המינית.
ולכן יש התאבדויות כי האדם סובל ללא שום מוצא מעצמו. הרי גם אצל חילונים בתל אביב שיעור ההתאבדויות גבוה יותר במגזר זה
כנל גם לגבי טרנס'.

מה לעשות שעברה זו חמורה יותר מאשר שבת שהרי היא ביהרג ובל יעבור ונראה לי שגם יותר מנידה מנחשבת ערווה קלה יותר.

אל לנו לתת לתרבות המערבית לעוות את המוסר התורני שלנו.

כפרט ודאי שיש לתת תמיכה וטיפול הבעיה היא שאסור לחקור במטרה למצוא את הטיפול המתאים
שנינו הובנו לא נכון רחד את השני חחדי שרוט
אני לא אומר להתיר את האסור.
אני מדבר על מיניות באופן כללי על שלל צורותיה.

יש נטיה בקרב חלק גדול מהאוכלוסיה להתייחס לנושא המיניות גם המותרים שבהם כמשהו אסור, בזוי ומוקצה. לדעתי מכאן שורש הבעיה.

לא כיוונתי ספציפית ללהטבים.
פשוט כנגזרת מהיחס החמור למיניות ככלל, נגזרת ה over חומרה ללהטבים בפרט.
אז אני לא כל כך מבין את הקישורמישהו כל שהוא
אין הרבה בני נוער שמתאבדים רק כי קשה להם לחכות לחתונה למול האינטרנט וכו'.
אני לא חושב שהיחס למיניות הוא הנושא פה אלא יותר היחס ללהטב

והרבה מאוד השתנה בעניין המיניות עד כדי שכבר מכשירים כל תאווה וראה את שרשורי הפוליגמיה החוזרים (רק בא לא נפתח את הנושא הזה שוב כי כבר נמאס לי)
צר לי לאכזב אותךציפ'קה
סבתא של אחת הבחורות היא חברה הכי טובה של חמותי... שתי הבחורות בנות דודות, הן לא היו זוג.

ההשערה שלי היא יותר ששתיהן חוו התעללות מינית ממישהו מהמשפחה
אני מביןדי שרוט
אם הן אכן לא חוו נטיות להטביות אז לוקח בחזרה לנושא הספציפי הזה.

למרות שכמה כבר סבתא יכולה לדעת עליהן אם הן היו זוג או לא? הרי לרוב מסתירים את זה מכולם.

אולי זה שהן בנות דודות מהווה איזו שהיא נסיבה מקלה להבין שהן אכן לא היו "זוג".
אמרתי לך...ציפ'קה

אני מאמין לך.די שרוט
ויש גם מכתב התאבדות שבו אחת מהן מסבירה שהיא התרחקה מחיי הדת ולא רצתה לאכזב.

בכל אןפן, צדקתי לגבי ההשערה השניה שלי. לפחות חלקית ותכלס, יש יותר נסתר על הגלוי בפרשה הזאת.

אבל אני חוזר ואומר, גם אם טעיתי לגבי ההשערה הראשונה, עדיין יש שיעור גבוה של התאבדויות בקרב החבר'ה האלה וחבל. זה יכול להפתר הדרכים יותר טובות. לו רק לא היו מפחידים אותם בכל הנושאים הללו.

אבל לא רק בנושא המיני כן? לצערי יש כם שיעור גבוה של מתאבדים בקרב חוזרים בשאלה ובמקרים כאלה אפילו עוד יותר קל לפתור את הבעיות. פשוט החברה נוטה להפחיד את החוזרים בשאלה וזה גורם לתוצאות טרגיות.

בכל אופן, זה מאוד עצוב. הלוואי וזה לא היה קורה.
מסכימה איתךציפ'קה
מצטערת אבל הניסיון שלך לחטט לשתי נערות במוותחופשיה לנפשי
(בין אם הן אכן התאבדו ובין אם לאו זה לא מעניין אותי)
פשוט דוחה ברמות אחרות
מה זה לחטט?די שרוט
זאת ידיעה שהתפרסמה, מה זה לחטט?

פשוט הרבה יותר מידי מקרים של התאבדויות בירושלים של הקהילה הלהטבית גרם לי לחשוב על הנושא הזה.

וכמו שכתבה ציפקה מעלי, מהיכרות שלה לא מדובר בבנות מהקהילה הלהטבית כנראה אז לוקח בחזרה לעניין הספציפי הזה.

ולהגיד על מקרה טרגי כזה שהוא לא מעניין אותך זה מצער מאוד. אני באופן אישי כששומע על חדשות מהסוג הזה מאוד נצבט לי הלב. כמו אסון המעלית האחרון למשל. אני לא טומן את הראש בחול.
זה לא שזה לא מעניין אותי כמו שזה לא מענייניחופשיה לנפשי
האם זה כואב-וודאי
האם אני אתחיל לחפור עכשיו ועוד בפורום ציבורי שלך תדע מי מסתובב בו? ממש ממש לא
בטח שלא בצורה שאתה עשית את זה
אוקיידי שרוט
לא הבנתי אבל נניח
היית יכול להמנע מלהשתמש במילה התערבות לצורך הענייןחופשיה לנפשי
או להשתמש במקרה הספציפי הזה לאור העובדה שלך תדע מי מהאנשים שהכירו אותן מסתובבים, סתם בקטע של רגישות מסוימת.
הבנתי. מקבל את הביקורת.די שרוט
לא יודע אם יש לי עכשיו אפשרות לערוך אבל אנסה.

לא ניסיתי לתקוע אצבע בעין לאף אחד חלילה. זה לא הקטע שלי.
טוב אין לי אפשרות לערוךדי שרוט
אז אני קורא מכאן שאם יש מישהו שנפגע אני מתנצל.

זה יצא כזה באתי לברך ויצאתי מקלל.

בעיני זה מקרה טרגי ומיותר וניסיתי להשליך מזה לעניין של חינוך ותפיסה וללמוד מזה.
מנוחתם עדן. שינוחו בשלום על משכבןמוש השור...
ושיהיה כוחות למשפחה שלהם להתגבר על האובדן.
תהיה הסיבה אשר תהא
בהחלט!די שרוט
מסתבר שצדקת. 2 תשובה נכונה . עצובליאן
ראיתי ש2 נכון. מאיפה לך ש1 נכון?ציפ'קה
הן היו בנות דודות! אם באמת הן היו זוג, זה בטח הוסיףעל הבושה.... עצוב.
רשמתי 2ליאן
לא 1
אופס נכון. קראתי "2 התשובות נכונות"ציפ'קה
נורא עצובדי שרוט
לא אהבתיאמא ל6 מקסימים
שהלבשת את התיאוריה שלך על מקרה טראגי כ"כ טרי וכואב.
זה שאתה חושב שיש בעיה במגזר זה או אחר בנושא כזה או אחר, ואתה רוצה להביע את דעתך בנושא, זה בסדר גמור. אבל לא אהבתי שקישרת למקרה שקרה היום, כשבכלל לא ידוע מה הן הנסיבות, וגם אם כן ידוע, אפשר להביע את דעתך גם בלי לקשר למקרי מוות של אנשים.
בכלל אני מאוד לא אוהבת שמדברים על אנשים אחרי מותם. זה כואב לי ומפריע לי מאוד. אני מפחדת שנגרם לנשמה שלהם קושי למעלה.
אוי לידי שרוט
לא דיברתי עליהן חלילה. בעיני הן טהורות וזכות.

דיברתי על החברה כמכלול.
אז אם ככה, לא לקשר למקרה ספציפיאמא ל6 מקסימים
מצטערת להרוס לךאביול
אבל אלו שתי נערות חבדניקיות, אחת מנתניה ואחת מירושלים.
ובכלל, לא בריא לשער השערות ולעשות חשבונות שמיים...
והן היו בנות דודותאביול
ברוך דיין האמת
או שישתמשו בזה להסתה סמויהמושיקו
נגד המשפחה והקהילה שלה..

נקודה שלא הוזכרה.
שחברה כמעט בת גילם עשתה צעד כזה לפני מספר שנים.

הפרסום משכנע ומזיק.
אבל לאינטרסנטים זה לא משנה..
רוצה לטהר את שם הבנות...בוז
מסתובבות ברשת הרבה מאד שמועות וספקולציות מגעילות כמו מה שהעלית... פשוט נוראי.

הבנות האלו סבלו מאובדנות... הרבה שנים... זה מצב נפשי, זה לא נגרם משום דבר.

מצרפת מכתב של המשפיעה של אחת מהן...
הלוואי וזה יהיה לעילוי נשמתה.

"אני המשפיעה של שטערנא.
ואני חווה וואצאפים ופוסטים חסרי אחריות שעפים ברשת ויוצרים עוול והרס באמירות מאוד לא אחראיות ולא מבוססות.

אז החלטתי לכתוב את מה שאני יודעת מקרוב מאד, ובאישור המשפחה כמובן.

נכון שאנחנו לא באמת נדע בדיוק מה היה שם. אני יודעת ששטערנא נלחמה לחיות וידעה למרות המחשבות שלה, שמוות זה לא פתרון.

הייתי מורה של שטערנא בתיכון בכיתה ט', והיה לנו קשר טוב, אבל אחר כך היא המשיכה הלאה ושנים לא היינו בקשר. לפני כשנה וחצי היא פנתה אלי. היא זכרה את הקשר שהיה לנו וביקשה לחדש אותו.

במקביל אגב לקשר שהתהווה בינינו עוד נשמר הקשר שלה עם המשפיעה הקודמת, והן המשיכו בקשר המיוחד שהיה ביניהן.

לאורך כל הדרך היא תמיד היתה עם משפיעה. זה היה חשוב לה.

היא סיפרה לי כמה משמעותי בעבורה הקשר עם מנהלת התיכון. כמה היא מעריכה אותה. כל שנה בח"י אלול היא צלצלה לאחל לה שנה טובה ולהוקיר לה טובה על הדרך שהיא ליוותה אותה ועל הרגישות שבה התנהלו איתה בתיכון. שאיפשרו לה להיות היא.

כי שטערנא ידעה לבקש עזרה. וידעה לעזור לעצמה. וידעה להוקיר תודה.
והיתה בטיפול. לאורך כל השנים, בעקביות וברצף, ורוב הזמן במימון ההורים. היתה תמיכה מהמשפחה. (והמשפט: "היא הפסיקה בלחץ המשפחה" הוא שקר גס, שמגיע מצורך של אנשים להסביר לעצמם שחייבים להימצא אשמים. אז זהו. שאין).

נכון שהיא עברה חיים מורכבים. אבל היא תמיד נלחמה לחיות ולהתקדם ולראות את העתיד.
היא נלחמה בכאב ובהצפות שלו.
היא באה אלי בשבת, כדי שנלמד יחד למה העולם שלנו מתנהל ככה. היא התחילה ללמוד תניא בזמן האחרון, כי רצתה כל כך לחיות. ולמרות המחשבות היא היתה אומרת: "למות זה לא הפיתרון", והמשיכה לחפש ולנסות ולהשתדל ולהתאמץ.

שטערנא סיימה בהצטיינות לימודי אדריכלות, ובתחילת החודש האחרון התחילה לעבוד בזה.
בשיחה האחרונה שלנו, לפני שבוע, היא ביקשה שאכתוב עליה לרבי לברכה בעבודה החדשה.

היו לה מחשבות על העתיד והיא התחילה לחשוב על בניית בית.
לפני חודשיים, כשנולד אשר שלנו, היא ספרה לי על כמה ילדים היא חולמת ושהיא כבר רוצה למצוא את הבעל..

אני מכירה כל כך הרבה אנשים טובים שהיו בקשר איתה.
שטערנא סיפרה לי על הורים שהתאמצו, השקיעו, התמסרו וניסו ככל יכולתם.
אני מכירה את אחותה המדהימה של שטערנא. אני מכירה סבתא מהממת, ששטערנא תמיד היתה מספרת כמה היא מכילה ותומכת ומאפשרת.

הגלות החשוכה שבה אנו חיים קשה, ולפעמים חזקה יותר מאיתנו.
אבל אני יודעת שגם שטערנא וגם חני היו במערכת משפחתית וממסדית שבה הדברים מטופלים ומדוברים ולא מטואטאים.

דיברתי המון על שטערנא, אבל אני גם מכירה טוב את ההורים של חני, שהם אנשים רגישים. וכשהיה צורך, לקחו את הילדים לטיפולים ועשו עבודה מדהימה עם עצמם, ותמיד היו עם יד על הדופק לגבי הילדים.

האסון קרה כנראה ברגע שהייאוש סגר עליהן. כשיש התקפות של מחשבות אובדניות, היכולות השכליות והדעת לא ממש קיימים.
*אבל ברור לי שאם היו מצליחות להיות בדעת, היו נזכרות שבעצם הם כן, וממש רוצות, לחיות ולהתגבר על הרגעים הקשים של עצמן ולא להתאבד*

כשיש מוות - אבי אבות הטומאה - הסטרא אחרא חוגגת...
יונקת מהיכולות שלה לזרוע פחד ובהלה.
האמירות שיוצאות בלי להכיר את העובדות, ללא אחריות וללא מחשבה, פוגעות לא רק במשפחה, אלא בהרבה בנות שנכנסות לפאניקה וחרדה.
אז חשוב לדבר. ולהתייעץ איך לדבר.

ולנסות לחשוב מה הקב"ה רוצה להגיד לנו.
אולי שנתנער ולא נחזור לשגרה.
אלא פשוט ננתב את הרגשות הקשים לעשייה שתעשה עוד אור, ותיתן עוד מענה לכל כך הרבה צער וכאב שקיימים מסביבנו.

לעילוי נשמת שטערנא שרה בת דוד בערל וחנה בת נח

גאולה עכשיו
אסתי משי זהב
רמת השרון."
חייב לדייק משהודי שרוט
לא התכוונתי בכלל לבנות האלה. הובנתי הפוך ממה שהתכוונתי. להפך, יצאתי להגנת הבנות האלה או למקרים כאלה. יצאתי נגד תופעות כואבות של החברה שמביאים למקרים כאלה.

אבל בכל מקרה, גם מה שהבאת זה חשוב מאוד ועצוב מאוד.
זה מה שאתה לא מביןבוז
אובדנות לאו דווקא קשורה למקרים קשים שהאדם עובר. זה משהו נפשי.
נכון אבל גם במקרים רבים כן קשורהדי שרוט
אפילו במה שהבאת כתוב "שהיא עברה חיים מורכבים". מה זה "חיים מורכבים"? זה אומר שעברו עליהן דברים קשים כנראה ויכול להיות וזו רק אפשרות, שזה מה שהביא אותן להגיע למצב הזה. אני לא שופט אותן, להפך, אני *מגן* עליהן.

לא סתם יש שיעור גבוה של מתאבדים אצל קהילות להטביות או בקרב חוזרים בשאלה. אי אפשר להגיד ש*כולם* שם פשוט נולדו עם נטיות אובדניות, זה להתעלם מהבעיה.
נקודה למחשבהלצמוח ולהצמיח
לגבי הסיפא של דבריך.
יש נשמות של תוהו, שלא תמיד ניתן לדעת את הסיבה, ויכול להיות שיש להם חיים טובים באופן אובייקטיבי נראה לעין, הם לא עברו טראומות או חיים קשים, אך הן חוות סבל קיומי בנפש, לא מוצאות מרגוע ומנוחה לנפשן. (אולי זה קשור לגילגול קודם, אולי לאנשים רגישים מאד, לא ידוע.)
אדם כזה יחפש את אושרו ושלווה לנפשו בדרכים שונות, לחלקם טיפול מקצועי יתן מענה, לחלקם חיפוש בדרכים מקובלות ומועילות כגון יצירה או עשיה אחרת. לצערנו לחלק לא יהיה כח להתמודד ויפנו לאובדנות, וחלקם יפנה לצערנו לחיפוש החופש בהגדרה המגדרית, או עזיבת תורה ומצוות בתקווה ששם ימצאו מזור.
פעמים רבות גם שם אדם כזה לא ימצא את השלווה שחיפש וישים קץ לחייו לאחר שלא מצא מרפא לכאבו הנפשי ומרגיש שאין עוד דרך ומוצא.
כך ששיעור ההתאבדות בקרב האוכלוסיות שציינת מתיישב היטב על פי ההבנה הזו בלי כל קשר לסביבה.
אבל אתה שופט את החברה ואת המשפחה ואת הסביבהאמא ל6 מקסימים
שבמקרה הזה עשו הכל כדי שזה לא יקרה, וממש לא מנעו טיפולים כאלה ואחרים. והתקשורת גם שופטת ומחליטה שזה בגלל "השתקות" בציבור החרדי, וזה שטויות, כי לא היו שום השתקות ושום התעלמויות. אבל כנראה שכל מה שעשו, לא הועיל.
אבל לא הוגן להאשים את הציבור החרדי בגישה שלו, כאשר זאת לא האמת, והוצאת שם רע על ציבור שלם.
זו תופעה נוראית, שנמצאת גם בציבור לא דתי, ולא יהודי להבדיל. אז לבוא ולומר שהציבור החרדי צריך לקחת את עצמו בידיים, זה לא יפה. אני לא רוצה להשתמש במילים יותר חריפות ותוקפניות.
אני כתבתי בכוונה "חברה" ולא "חברה חרדית"די שרוט
לא כיוונתי לחברה מסויימת.

להטבים שמתאבדים יש בכל המגזרים לצערי.
אבל לעניין החוזרים בשאלה, הרי החוזרים מגיעים ברובם ממשפחות חרדיות. אין חוזרים בשאלה במגזר החילוני הרי נכון? אבל כן יש חוזרים בשאלה בציבור החרדי. וגם שם יש שיעור גבוה יחסית של התאבדויות לצערי.

במנותק מהמקרה של הבנות האלו, אי אפשר להתעלם מהמספרים ומהמקרים. אי אפשר. זה חוסר אחריות בעיני כשמנסים להכנס למגננה.

וגם, אצל הבנות האלה רב הנסתר על הגלוי. אי אפשר באמת לדעת אם הן עברו תקיפה מינית או לא. לא ניתן לדעת אם הן התרחקו מחיי הדת כפי שנטען שהשאירה אחת מהן מכתב או לא. אי אפשר לדעת אם הן נולדו עם נטיות אובדניות או לא. האם היה לחץ משפחתי להפסיק טיפולים או לא. ולמה? כי שום דבר לא ברור ונהיר. אני מתרשם שיש גורמים שפשוט רוצים לשמור על זה בפרופיל נמוך. וזה בסדר גמור. אין אם זה בעיה כל עוד בפנים אצלהם הם נוקטים באמת בכל האמצעים כדי להביא למינימום את במקרים האלה.

אבל כשחברה לא נתונה לשום ביקורת איך נוכל לדעת חוץ מהמספרים של מקרים כאלה שמפיקים לנו?

לכן לומדים מניסיון העבר.
מציעה לך לעצור פה ואל תוסיף דבר . קיבלת די ויותר אינפורמציהתחברתי
השרשור היה טוב לשכנע את אלו שמתייגים אנשים או חברה , וציבים פרופיל לא מבוסס בעליל על אובדנות.

מכירה באופן אישי חילונים משכילים מצליחים בכל בקנה מידה. המשותף להם נפש רגישה שחווה טלטלות ולוקחת אותם *לקצה השני* מה שכל אדם רגיל נלחם מתכופף עד שיעבור הגל וממשיך הלאה.
ברור. אין סתירה.די שרוט
די כבר!!! תתעסק בעצמך!!! בוז
העיסוק בחייהם של נפטרים הוא מגונה ומגעיל, עשית מספיק נזק, תעצור!!!
🤷‍♂️די שרוט
תלמד מה זה להוציא שם רע על המתיםמושיקו

אם אתה מגדיר את עצמן כיהודי שומר מצוות.

או שאתה דתל"ש

סליחה חוזר בשאלה..

ואתה מדבר מניסיון

אני באמת ובתמים לא חושב שאיפה שהואדי שרוטאחרונה
בשרשור הזה הוצאתי שם רע על אף אחת מהבנות.

חזרתי ואמרתי לכל אורך השרשור שאני מגן על הבנות האלה, לא תוקף אותן.

איך זה יכול להיות שכולם הבינו אחרת? 🤦‍♂️
ועוד משהו..מושיקו

"חני הבטיחה לנו שאין סיכוי שתעשה לעצמה משהו רע. והיא הילדה הכי אחראית בעולם. האמנו לה"
https://www.yediot.co.il/articles/0,7340,L-5665255,00.html

במכתב הפרידה של חני מיקיריה, מכתב שחלקים ממנו מתפרסמים כאן לראשונה, חני ביקשה מהוריה שלא לשקוע בתחושות אשמה: "אבא ואמא היקרים. אל תאשימו את עצמכם בכלום!" כתבה חני בכתב יד רועד במקצת. "אתם הורים מדהימים ואני נורא אוהבת את הבית ואת החינוך שלכם. תמיד הייתי גאה באיך שניהלתם אותו. אין לי שום תלונה אליכם".

הן גדלו כמו אחיות, היו חברות קרובות, ובלילה שבין ראשון לשני, בנות הדודות שטרני קלפמן (24) וחני סוליש (19), עלו לקומה הרביעית של מבנה תעשייה בירושלים וקפצו יחד אל מותן | "איבדתי שתי בנות", אומר הרב נח סוליש, אביה של חני | בראיון ראשון הוא מספר על ההתרחקות של אחייניתו מהדת, על הגילוי שבתו מתמודדת עם מחשבות אובדניות, על מכתב הפרידה שהשאירה ועל הבחירה לא להאשים ולא לכעוס: "הורים צריכים לשוחח, לחבק, לאהוב - אבל גם לדעת שלא הכל בידיים שלנו. אשתי ואני נתנו כל מה שיכולנו, ובכל זאת קרה לנו אסון כזה"

דווקא המילה ההיא, זו שמלווה תדיר כל טרגדיה כזו, איננה חלק מהשיח בבית משפחת סוליש בנתניה. על הכל אפשר לדבר שם, ובאופן חופשי, אבל המילה אשמה איננה חלק מהלקסיקון.

"זה טבעי שאחרי ההלם הראשוני, אנחנו כהורים מתחילים לחשוב אם עשינו כל מה שהיה אפשר כדי למנוע את הדבר הנורא הזה", אומר הרב נח סוליש. "האם היינו ערים לסימנים שהיו אמורים להתריע? האם היינו יכולים לעשות דברים אחרת? בדקנו את עצמנו, שיחזרנו את השנים שחלפו ואת יחסינו עם חני ושטרני. הגענו למסקנה שבאמת עשינו כל מה שיכולנו כהורים, לתת לילדים שלנו בית חם ואוהב, תומך ומגבה בכל מצב. לכן איננו רוצים לחשוב כלל במונחים של אשמה, לשום כיוון".

הם גם לא מאשימים את חני או את שטרני. גם לא כועסים. רק כואבים מאוד את מותן. "אי־אפשר לכעוס. אם הן הגיעו לעשות מעשה כזה, כנראה שחשו רע מאוד וסבלו סבל נורא. מבחינתי איבדתי לא רק בת אחת. איבדתי שתיים", אומר נח. "חני היא הבת הביולוגית שלנו, אבל גם שטרני היא הבת שלנו. היא גדלה כאן בבית. איבדנו שני יהלומים, אבל יש לנו עוד חמישה יהלומים בבית. אנחנו בוחרים להסתכל על מה שיש, לא על מה שאין. זו בחירה מודעת.

"כל החיים הכינו אותי לרגע הזה, לניסיון הקשה הזה. אדם לא נולד עם התייחסות אופטימית למציאות. צריך לעבוד קשה כדי לראות את חצי הכוס המלאה. כל החיים עבדתי על זה, וזה מה שמחזיק אותי כעת. אני זוכר בוקר אחד שהלכתי לעבודה ולא היה לי מצב רוח טוב. הייתי ממש מדוכדך. זה קורה לכולנו. חשבתי לעצמי, איך אני יכול לשנות את התחושה הרעה, ואז אמרתי: 'בוקר טוב' בטון שמח במיוחד לכל אדם שפגשתי ברחוב. אנשים חשבו שאני משוגע, אבל עד שהגעתי לעבודה כבר הייתי מאושר. היום, אם אני לא אומר לאנשים בוקר טוב שמח במיוחד, הם כבר חושבים שזה מוזר".

בלילה שבין ראשון לשני השבוע, שתי בנות הדודות, שטרני קלפמן בת ה־24 וחני סוליש בת ה־19, עלו לקומה הרביעית של מבנה תעשייה בגבעת שאול וקפצו יחד. תלמיד בישיבה בבניין הסמוך שמע את צעקתן וראה אותן באוויר. הוא הזעיק את כוחות ההצלה, שקבעו את מותן של הצעירות.

ביום למחרת עטפה שגרה את ירושלים החורפית. בחנות האופנועים שלפתחה נמצאו הגופות, העסקים כמעט כרגיל. העובדים שהגיעו לכאן בבוקר, רק שמעו על הטרגדיה. "זה מזעזע", אומר אחד מהם. "ממש קשה לעיכול".

גם באמן, שלוחה חרדית של בצלאל, שבה למדה שטרני בין השנים 2015־2019, אוספים את השברים. אמן ממוקמת בקומה השלישית של המבנה שממנו קפצו הבנות. שתי מודעות אבל מקשטות את הכניסה, וסביבן תלמידות ואנשי צוות המומים. "שמענו על זה רק ביום שני בערב. אף אחד לא הודיע לנו באופן רשמי", מספרת המנהלת רבקה ורדי. "הלוויה הייתה מאוחר בלילה, אז עבר עלינו לילה לבן. האמת שאנחנו עוד בהלם מוחלט. באופן ספונטני הבוגרות שלנו, שלמדו עם שטרני ארכיטקטורה, התקבצו כאן. שוחחנו איתן, ניסינו לעבד איתן את הכאב".

קראנו לזה "צוות סוליש"

מנחמים באים ויוצאים מבית משפחת סוליש. נח מקבל אותם בפנים מאירות. "אצלנו לא בוכים", הוא אומר למי שמזיל דמעה. "אצלנו בוחרים להסתכל על הטוב". האורחים מייצגים את כל גוני החברה הישראלית, חילונים ודתיים, עולים מרוסיה ואתיופיה לצד ותיקים. כולם מכירים היטב את הרב נח, דמות אהובה בנתניה.

נח הוא מנהל אגף הפעילות של חב"ד בעיר, שבה קהילה גדולה של 500 משפחות. אין בית ספר שלא ביקר בו, אין בית אבות שלא הגיע כדי לשמח את דייריו. אשתו, אמא של חני, רעיה, מנהלת את אגף החסד. גם היא דמות אהודה בעיר. רעיה, שאחותה היא אמה של שטרני, בוחרת לשתוק. ובכל זאת העיניים שלה מדברות כאב והלם.

"להיות שליח של חב"ד זה לא תפקיד של אב המשפחה בלבד. הילדים הם גם שליחים", מסביר נח. "לכל פעילות אנחנו מצרפים אותם ויוצאים למשימה יחד – צוות סוליש, אנחנו קוראים לזה בצחוק. גם חני הייתה מאוד מעורבת בפעילות. במקביל, בכל שנה היא עבדה וחסכה כסף כדי לנסוע בחגי תשרי לבית מדרשו של הרבי מלובביץ' בניו־יורק. זה היה לה חשוב מאוד".

בשישי בערב האחרון ישבה כל המשפחה יחד לשולחן השבת. משש בערב ישבו עד 11 בלילה, אכלו, שרו ושוחחו. "היה כל כך כיף, שאף אחד לא רצה לקום מהשולחן. בסוף רק כששעון השבת כיבה את האור, נאלצנו להתפזר וללכת לישון. זה היה הלילה האחרון שלנו עם חני. אם הייתי יודע שזה הלילה האחרון, לא הייתי עוזב אותה. הייתי מחבק אותה עוד ועוד".

במוצאי שבת, כמדי שבוע, יצאה חני מהבית לכיוון ירושלים, אל בית סבתה. "אני משוכנע שבמוצאי שבת היא עוד לא תיכננה את זה, כי אם היא הייתה יודעת שזו הפעם האחרונה שנפגוש אותה, היא הייתה מחבקת אותנו יותר חזק. היא נסעה לבית של סבתא – היא גרה שם חצי שבוע יחד עם שטרני, ממוצאי שבת ועד יום שלישי, מפני שהלימודים שלה היו בראשון ובשלישי בירושלים. בכל יום שלישי היא הייתה חוזרת לנתניה הביתה בשמחה. היא אהבה להיות בבית".

כשחני סיימה את לימודי התיכון היא הבהירה להוריה שאיננה מעוניינת ללמוד הוראה כמו רוב הבנות בחב"ד. היא הלכה ללמוד שנה יהדות במדרשה בירושלים, ואחר כך התחילה ללמוד הנהלת חשבונות. "היא לא מאוד אהבה את לימודי המקצוע הזה, אבל זה התחום שבו היא בחרה", אומר נח.

גם שטרני בחרה במקצוע לא שגרתי בקהילה. היא גדלה בארץ אך כשהייתה בתיכון הוריה, רחל ודוד, נאלצו משיקולי תעסוקה לשוב לארצות־הברית. היא נשארה לסיים את לימודיה. "בתקופה הזו שטרני גרה אצלנו. לכן היא ממש כמו בת שלנו. הקשר בינה לבין חני היה קשר של אחיות טובות.

"אחרי התיכון החליטה שטרני ללמוד ארכיטקטורה בבצלאל. ההורים שלה תמכו בה והתאמצו מאוד כדי לממן את לימודיה. היא סיימה את הלימודים בהצלחה רבה ומצאה גם עבודה כסטז'רית עם שכר טוב. בשנים האחרונות שטרני התרחקה מהדת. אבל אנחנו בית של חב"דניקים. אצלנו מקבלים את כולם. היא המשיכה לבוא אלינו והמשיכה להיות כאחות לחני. מעולם לא הערנו לשטרני על שום דבר. בטח לא על לבוש. זה לא עלה על דעתנו. היה לנו חשוב שהיא תרגיש נוח אצלנו".

פורסם ששטרני סבלה כילדה מפגיעה מינית.

"זה נכון. היא עברה פגיעה על ידי בן משפחה שהיה עוד קטין ולא הבין מה הוא עושה. הסיפור טופל על הצד הטוב ביותר. בחב"ד אין השתקות של סיפורים כאלה. המשטרה והרשויות היו מעורבות. שטרני טופלה באופן הראוי ביותר וברוך ה' גם התאוששה ויצאה מזה. ראיתי פרסומים שטענו שההורים של שטרני סירבו להמשיך את הטיפול בה. זה שקר מוחלט. זה ממש עוול לטעון זאת. ההורים של שטרני הם אנשים נהדרים והורים מדהימים. הם טיפלו בסיפור הזה באופן מעורר הערצה. לו אני הייתי במקומם, הייתי מתמוטט מזה. אני באמת לא חושב שזו הסיבה לאסון שקרה".

לופ של דיכאון

לבני המשפחה של חני ולחברות של שטרני קשה לשים את האצבע על הסיבה שהביאה את השתיים לבחור במוות. "אני חושב שהן נכנסו יחד ללופ כזה של דיכאון", אומר נח. "חני לא הייתה ילדה דיכאונית, ואם כן, לא ראו עליה. היא הייתה פעילה ושמחה, וגם לא היו לה משברים דתיים, כמו שניסו לרמוז. לכולנו יש עליות ומורדות. זה לא העניין. לפעמים נכנסים למין סיטואציה קיצונית כזו.

"לפני כמה שנים דמות חינוכית קרובה לחני פנתה אלינו והמליצה שחני תטופל אצל פסיכולוג. הלכנו איתה מיד לטיפול. לפני חצי שנה, אותה דמות שוב אמרה לנו שלחני יש מחשבות אובדניות. נבהלנו מאוד. לקחנו את חני לשיחה. אשתי בכתה לפניה. אבל חני הצליחה לשכנע אותנו שאין שום סיכוי שהיא תעשה לעצמה משהו רע.

"יש לנו ידידים שבן משפחה שלהם התאבד. היא ראתה כמה הם סובלים והבטיחה לנו שלא יעלה על דעתה לעשות לנו דבר כזה. וחני היא הילדה הכי אחראית בעולם. האמנו לה. יש לי בדרך כלל אינטואיציה מאוד חזקה לגבי אנשים. קשה להסתיר ממני עצב. לא ראיתי עצב על חני. היא הייתה שמחה, יפה, פעילה. עכשיו אני כבר פחות בטוח באינטואיציה שלי".

מה אתה אומר להורים אחרים? איך אפשר למנוע את האסון הבא?

"אסונות כאלה קורים, אבל הם חריגים. אני לא חושב שהורים צריכים עכשיו להיות אכולי דאגות. זה לא יועיל. הורים צריכים להיות ערניים, לשוחח עם הילד, לחבק, לאהוב. אבל צריך לדעת שלא הכל בידיים שלנו. אני יודע שאשתי ואני נתנו כהורים לחני כל מה שיכולנו. עשינו את המיטב, ובכל זאת קרה לנו אסון כזה.

"הצער שלי הוא לא על חני. אני בטוח שעכשיו לחני, היהלום שלנו בשמיים, טוב. לנו רע. לנו קשה ועצוב בלעדיה ובלעדי שטרני. אבל אנחנו נתגבר, אנחנו נבחר בחיים, ולא סתם בחיים, אלא בחיים של נתינה. אני מאמין שכל קשר בחיים הוא כמו בומרנג. ככל שאתה נותן יותר, ככה תקבל יותר. ככה בנינו את הזוגיות שלנו וככה אנחנו משתדלים גם לבנות את הקשר עם הילדים שלנו ועם כל אדם אחר".

במכתב הפרידה של חני מיקיריה, מכתב שחלקים ממנו מתפרסמים כאן לראשונה, חני ביקשה מהוריה שלא לשקוע בתחושות אשמה: "אבא ואמא היקרים. אל תאשימו את עצמכם בכלום!" כתבה חני בכתב יד רועד במקצת. "אתם הורים מדהימים ואני נורא אוהבת את הבית ואת החינוך שלכם. תמיד הייתי גאה באיך שניהלתם אותו. אין לי שום תלונה אליכם".

חני משתפת את הוריה בתחושות ייאוש מן העולם ומעצמה. "אתם לא ידעתם את זה, כי לא רציתי שתדעו", היא כותבת. "אני אוהבת אתכם מאוד! תישארו חזקים בשביל האחים שלי. ואגב", היא חותמת את מכתבה, "שטרני לא קשורה לכל זה. אני והיא, היו לנו בעיות בלי קשר, ושתינו רצינו בלי קשר ותיאום לעשות את זה. אני נורא מצטערת".

בדף נפרד כתבה חני מילים חמות לכל אחד מאחיה. תחילה נפרדה ממנדי בן ה־19, אחיה התאום. היא כתבה לו כמה היא אוהבת ומעריכה אותו ושאם הייתה נשארת בחיים הייתה רוצה חתן בדיוק כמוהו, חכם ומצחיק. בהמשך נפרדה חני מכל אחד מאחיה וגם כתבה כמה משפטי פרידה לכל אחת מארבע חברותיה. גם מהן היא מבקשת סליחה.

ביום שלישי פורסם כי חני ושטרני היו חברות בקבוצת ווטסאפ עם כמה צעירות נוספות, גם הן במקור מחסידות חב"ד, בה שיתפו זו את זו בקשיים שעוברים עליהן, כמו גם בהתלבטויות ובשאלות על ההתרחקות מהדת. "המכתב של חני לחברות מוכיח מעל לכל ספק שכל הסיפור הזה של קבוצת הווטסאפ שכביכול תיכננה התאבדות קבוצתית, לא היה ולא נברא", אומר נח. "אם החברות ידעו על זה, חני לא הייתה צריכה להתנצל בפניהן. ברור שהן לא ידעו, ובטח לא תיכננו משהו משותף. גם חני עצמה לדעתי לא תיכננה את זה זמן רב. לדעתי זה הבשיל לכדי מעשה רק כמה שעות לפני האירוע".

ביום שני בשעה עשר בבוקר התקשרו אל נח מהמשטרה. לא היה בזה דבר חריג; מתוקף תפקידו יש לו קשר קבוע עם המשטרה שאיתה הוא מתאם פעילות ציבורית של חב"ד. אחרי כמה דקות ביקשו ממנו לבוא גם עם רעיה אשתו. "נבהלתי מאוד. מה פתאום אשתי? איך היא קשורה לזה? משטרת נתניה התנהגה איתנו בעדינות ובכבוד. אין לנו תלונות.

"בהתחלה חששנו שמדובר אולי באירוע פלילי, אבל אחרי שהראו לנו את המכתבים של חני, הבנו מה קרה. זו מכה אדירה. כשליח של חב"ד אני מגיע לנחם בבתי אבלים רבים. חשבתי שאני מבין קצת בכאב ובשכול. אבל כשזה מגיע אליך הביתה, ליהלום שלך, זה קשה, קשה מנשוא".

מודעות, וקצת אומץ
האסונות שבהם קפצו צעירים אל מותם השבוע מצטרפים למגמת העלייה הכללית בעולם בניסיון התאבדות של צעירים. בישראל הוכפלו בשנים האחרונות מקרי התאבדות של ילדים מתחת לגיל 14, ובכל שנה יש 100 צעירים עד גיל 25 שמתאבדים. במחקר שבוצע בארץ על ידי המועצה הלאומית למניעת התאבדויות נמצא כי במחצית ממקרי התאבדות ילדים בישראל, היה חבר שידע מראש על כוונת ההתאבדות, אך המידע לא הועבר אל אנשי המקצוע.

במועצה נבנתה תוכנית התערבות מניעתית תחת השם "בוחרים בחיים" לתלמידי בתי הספר, אך פרופ' גיל זלצמן, יו"ר המועצה ומנהל בית חולים גהה, טוען כי חסר תקציב ליישומה. "'בוחרים בחיים' הוא קורס מובנה קצר שמלמד את הילדים לאתר סימני מצוקה ואובדנות בחברים ובעצמם", מסביר זלצמן. "זו אסטרטגיה שהוכחה מדעית כיעילה בהפחתת התנהגות אובדנית בקטינים במחקרי ענק באירופה ובישראל, שכללו כ־12 אלף תלמידים.

"כיום התוכנית מיושמת בכ־40 בתי ספר, אך נדרש להרחיבה בהקדם לכל תלמידי ט' בישראל. לצורך כך נדרשים כ־24 מיליון שקל. במקביל יש לתגבר את שירותי בריאות הנפש ולצמצם את ההמתנה הארוכה במרפאות, אשר גורמת לפספוס מקרים אובדניים".

מה עובר בראשם של צעיר או צעירה השוקלים לשים קץ לחייהם? "נתחיל מהסוף. צעירים הנמצאים במשבר אובדני רוצים לחיות, אך הכאב הנפשי, הייאוש וחוסר התקווה מכבידים עליהם באופן בלתי נסבל", אומר הפסיכולוג הקליני, פרופ' יוסי לוי בלז.

"בזמן המשבר הם חווים מעין 'ראיית מנהרה' שבמהלכה העולם נתפס באופן דיכוטומי של שחור־לבן, טוב או רע. או במילים אחרות הכל נראה רע. התפיסה של אנשים אלו הופכת צרה יותר ויותר, עד שהם משוכנעים כי התאבדות היא הפתרון היחיד למצוקה שלהם. כאן אנחנו נכנסים לתמונה. דרושה מודעות וקצת אומץ לא להפנות מבט, לשאול, להתעניין, וכשצריך - להושיט יד ולסייע".

לוי בלז, ראש המרכז לחקר האובדנות והכאב הנפשי ע"ש ליאור צפתי במרכז האקדמי רופין וחבר הנהלה בעמותת "בשביל החיים", מצביע על גורמי הסיכון שאליהם חשוב לשים לב. "המחקר מדגיש כי מרבית הצעירים שניסו להתאבד או התאבדו, סבלו בחודשים או בשבועות טרם המעשה האובדני ממצוקה נפשית חריפה, כאשר האבחנה השכיחה ביותר הינה דיכאון.

"בשונה ממבוגרים שמסוגלים לדבר את הדיכאון, דיכאון אצל צעירים הוא חמקמק ולעיתים סמוי מן העין. על כן, ראשית חשוב לזהות את המאפיינים הדיכאוניים. רמזים התנהגותיים כמו ירידה דרסטית בתפקוד, שינויים לרעה בהתנהגות ובמצב הרוח, קשיים בשינה, חוסר עניין בדברים שפעם היו מהנים, חוסר שקט והסתגרות רבה הם כולם סימני אזהרה משמעותיים מאוד לדיכאון. גם מאפיינים אחרים כגון אימפולסיביות והיפראקטיביות בגילים צעירים, שימוש מוגבר באלכוהול וסמים הם גורמי סיכון שיש לשים אליהם לב".

האם למדיה החברתית יש השפעה על התופעה?

"לצד היתרונות של המדיה הזו, ברור הוא ששימוש מוגבר במסכים והישאבות בלתי מאוזנת עלולה להוביל לעלייה בדימוי עצמי שלילי, לתחושת בדידות ולקושי בקבלת תמיכה חברתית - שהם כולם זרזים של כאב נפשי ואובדנות. אנו יצורים חברתיים וקיימת חשיבות גדולה, בעיקר בקרב צעירים, למפגשים חברתיים אמיתיים - פנים מול פנים".

מתי צריכה להידלק הנורה האדומה?

"קיימים מדי פעם רמזים למצוקה אובדנית כגון אמירות ישירות ('נמאס לי מהחיים האלו') או עקיפות ('אני לא יכול להמשיך יותר', 'החיים לא שווים') וצריך להתייחס אליהם ברצינות מלאה. בעיקר כשהן מופיעות במקביל לאירועים שליליים כמו כישלונות, טראומה, הסתבכות עם החוק, פגיעה בערך העצמי, חרמות, בריונות ברשת, שיימינג ועוד".

מה עושים כאשר זיהינו אדם בסיכון אובדני?
"כדי לעזור לאדם בסיכון אובדני עלינו לפני הכל להקשיב לו, ללא שיפוטיות או ביקורת, בפתיחות ותוך ניסיון אמיתי להבין את מצבו. חשוב לנסות להעביר את המסר כי למרות שהוא מתקשה לראות זאת, משברים אובדניים, גם החריפים ביותר, הם זמניים והפיכים.

"כשעולה נושא אובדנות בדרך כלל כולנו חוששים לגעת, לגשת, לשאול. נטייתנו הטבעית היא להעדיף להתעלם. אולם למרות החשש המובן אנו כהורים וכחברים צריכים לשמור על קור רוח ולהימנע מגילויי חרדה ודאגה שעלולים להרתיע צעירים מלשתף. הניסיון הקליני והמחקר בתחום מבהירים באופן חד־משמעי כי דיבור על הנושא באופן ישיר אינו מגביר סיכון אובדני ואינו 'מכניס מחשבות לראש', לעומת זאת, התשאול הישיר בהחלט יכול להציל חיים.

"כשאנו מול אדם הנמצא בסיכון, עלינו לאזור אומץ ולשאול אותו אם הוא מתכנן לפגוע בעצמו. שאלות כמו 'שמתי לב שאתה נראה עצוב בזמן האחרון. ספר לי איך אתה מרגיש', יכולות להניע שיחה כנה ופתוחה. לאחר מכן, חשוב לשאול שאלות ישירות על אובדנות. שאלה כמו 'במצבי משבר, אנשים לפעמים חושבים על התאבדות, גם אתה חושב על זה?' מזמינה תשובה ישירה ובכך פותחת פתח לפעול להשגת סיוע. מחקרים מצביעים על כך שצעירים שביצעו ניסיונות אובדניים לא מדווחים על כך אלמלא הם נשאלים באופן ישיר. לעיתים שאלה כזו יכולה ממש להציל חיים.

"לאחר שזיהינו אצל הנער או הנערה מצוקה או מחשבות אובדניות, יש חשיבות לטעת בהם אמונה שיש מה לעשות. מסרים כמו 'אני כאן בשבילך, אני מאמין ביכולות שלך להתמודד ואשמח ללוות אותך בהתמודדות הזו' או 'לדעת לבקש עזרה כשקשה לנו היא סימן לחוזק, תודה ששיתפת אותי', יכולים להוביל למוכנות לקבל עזרה.

"בהמשך לכך, חשוב לפנות לסיוע, הן דרך הפניה לטיפול פסיכולוגי או פסיכיאטרי ובמצבים חריפים פנייה למיון לאבחון מיידי. יש לנו היום טיפולים תרופתיים ופסיכולוגיים מצוינים לדיכאון ולאובדנות ואין סיבה להישאר עם הכאב הבלתי נסבל. כאשר ילד נמצא בסיכון אובדני מיידי, מאיים לפגוע בעצמו או שלח הודעה מדאיגה, חשוב להרחיק אמצעים מסכנים ולא להשאיר אותו לבד, עד להבאתו להערכה ולקבלת עזרה מקצועית.

"התאבדות היא לא גזרת גורל. יש דרכים למנוע אותה. לצד חשיבות העשייה הקהילתית וההורית, חשוב להדגיש את המשמעות האדירה של הקמת רשות לאומית למניעת התאבדות, שתקדם הכשרות של אנשי חינוך וקהילה ושתוביל תוכניות מניעה ברמה הבית ספרית והציבורית, כמו גם תרחיב את הרצאות החשיפה לציבור בנושא מניעת התאבדות, כגון אלו שמקיימת עמותת 'בשביל החיים'". •

אלרגיות למזון אצל ילדים - מה קורה בגינת משחקיםאריק מהדרום
עבר עריכה על ידי מנהל בתאריך ג' בתמוז תשפ"ו 14:05

כשאין צורך לערוך אז אין צורך לערוךאריק מהדרוםאחרונה
הסרטון הזה טוב יותר בלי ספויילרים.
נופש לטיפול זוגי ורגשי משולבכי אני אני
מישהו מכיר מקום לנופש שנותן קבלה על טיפול זוגי או נפשי? רוצים מקום נחמד עם בריכה וכל השאר פחות משנה.. אם יש אופציה לבוא עם ילדים עדיף כי כרגע אין ביביסיטר..
למה ללכת עקום .העני ממעש
למה עקום? לא מסתירים את הרצון לנצל מימון שזכאיםפ.א.

אליו לטובת יציאה לחופשה משפחתית 

בדיוק כמו הכנסים השנתיים של לשכת רואי חשבון ולשכת עורכי הדין באילת, ועוד גופים מרכזיים במשק - נופש שנתי משפחתי, שממומן בחלקו כהוצאה מוכרת של השתלמות מקצועית מוכרת למס.  

לא עקום..כי אני אני
חלק מהטיפול שאנחנו צריכים כרגע לשיקום שלנו זה נופש ביחד ומאד זורם לנו מקום שנותן באותה חבילה גם איזשהו טיפול שגם הצבא מכיר בו כמו סדנא זוגית, ספא וכו ולכן נשמח לשמוע😀
אם כך אז חוזר ביהעני ממעשאחרונה
המלצות לצימרחושבת בקופסא

מקווה שזה מתאים לשאול פה ויהיו מספיק תשובות.

יכול להיות שעדיף לשאול בהו"ל.

אנחנו רוצים לצאת לצימר זוגי מהתקציב שנשאר לנו מהמילואים וכנראה נוסיף קצת.

מחפשים צימר חדר אחד לזוג, עם ברכה פרטית (באמת פרטית, שלא רואים אותנו ואנחנו לא רואים אחרים)

עם ארוחת בוקר יהיה נחמד אבל לא חובה.

תקציב של סביבות 1,000 שקל לילה, (נחמד אם יהיה בפחות) שני לילות בסוף אוגוסט כנראה (אני מקווה שלא יהיה עמוס או יקר מידי בזמן הזה, אין לנו כל כך אפשרות אחרת)

אזור בארץ: לא ירושלים או המרכז ממש, ולא צפון רחוק ודרום רחוק. אולי בשולי המרכז?

אנחנו מתניידים באוטובוסים.

עדיפות אם יש אטרקציות, מסלולים ודברים מעניינים לעשות באזור שאפשר להגיע אליהם באוטובוס.

אשמח לעזרה כי ממש לא מבינה בזה.

מומלץ ממש ממשכנפי נשרים

צימר במחסיה, עלה לנו 1000 לסופש

כל המתחם מגודר ורק שלכם יש בריכה וגקוזי פרטיים ומטבחון נוח.

אפשר להוסיף 200 ולהישאר גם מוצש עד ראשון בבוקר

תודה רבהחושבת בקופסא

אפשר להגיע בתחב"צ?

מחיפוש מהיר ראיתי שיש לפחות 4-5 צימרים ביישוב הזה. התכוונת למשהו ספציפי?

אשמח לעוד תגובות

עוקבתרוני 1234
אני אשמח להמלצות גם למקומות שלא צריך תחב"צ, בכל רחבי הארץ.
לא מאוד בקי, אבל ברחבי יו"ש יש המוןהסטורי
אולי צימרבוס שומרון באלון מורה יכול להתאים.

(לא הייתי שם, רק ראיתי פרסומים)

נראה לי פחות הכיווןחושבת בקופסא

אנחנו כנראה יותר מידי עירוניים בשביל זה, אין ברכה פרטית, וגם לא נראה שיש אופציות מה לעשות באזור מסביב.

אבל תודה, אשמח לעוד תגובות. 

ממליצה בחום על צימרים נוף החאן בכפר אוריהנגמרו לי השמות

הנה הקישור: נוף החאן, צימר בכפר אוריה | Weekend

היינו אומנם עם שלושת הילדים ולא רק זוג, אבל גם לזוג זה שווה בהחלט לדעתי.

אני זוכרת שהמחיר היה נמוך יחסית למקומות אחרים ויכול להיות שדווקא כן יתקרב לתקציב (לא יודעת לגבי אוגוסט).

הבעלים של הצימר מקסימים.

יש שם בריכה שווה שפרטית בשעות מסוימות שאתם שם (בעל הצימר מסביר הכל כאשר מגיעים. בגדול כאשר זוג או משפחה רוצים להיות בבריכה ויש במתחם עוד זוגות אחרים אז או מחלקים מראש שעות ואז יש לכם שעות רק שלכם.

או נכנסים בלי לקבוע כאשר פנוי ואז סוגרים את הדלת של הבריכה עם הווילון וכך זה סימן לאחרים שתפוס ולא נכנסים )

יש גם ג'קוזי גדול בנוסף. גם בחלק מהצימרים בפנים וגם ליד הבריכה עם מפתח ודלת וכנ"ל כאשר זה מתחלק לזמנים שהם רק שלכם).

זה באיזור צרעה ואשתאול, נוף מדהים, הרבה מסלולים. יש גם סניף איקאה קרוב אם שייך

ומרכז של חנויות אוכל וכו' באיזור (לא בכפר אוריה עצמו אבל קרוב).

לא יודעת לגבי תחב"צ.

אנחנו נהנינו מאוד וממליצה

תהנו המון

איזה כיף ❤️

שמעתי על צימר הראל בשבי דרוםפצלושון

700 ללילה

נראה מאד יפה

טוב, אז וויתרנו על הבריכהחושבת בקופסאאחרונה

כרגע מחפשים צימר באזור באר שבע או דימונה בלי בריכה, במחיר של עד 1,200 לשני לילות.

(גילינו שאפשר להזמין ברכה פרטית בנפרד מהצימר באזור. זה חוסך המון כסף)

אשמח להמלצות בכיוון.

חיבוקחדווית

יש לי חברה סופר סופר קרובה,

חברת נפש כמו שאומרים..עברנו הכללל ביחד..

ברגיל היינו מתחבקות חיבוק ארוך (יכול להיות כמה דקות) מלא משמעות ,צורה לבטא את האהבה ואת הקשר העמוק ומשמעותי, מתוך אהבה נקיה.

עכשיו אני מתחתנת עם הבחור שלי.

ואני לא יודעת מה לעשות.

האם זה סבבה שאני ככה מתחבקת איתה באמת מתוך אהבה כנה ואמיתי? האם זה משהו שאוכל לעשות גם אחרי החתונה. הרי למרות שיש לי את האיש שלי אני עדיין רוצה את החיבוק דווקה שלה, כמו שאני עדיין רוצה תחיבוק של אמא
מה אתם אומרים על זה

פשוט לעדכן את האיש שלי ואז זה סבבה??

מה אתם ממליצים, הכל זה יכול פשוט להמשך כרגיל?
וגם בכללי איך מנהלים חברות כלכך קרובה אחרי החתונה 

משהו לא מסתדרפשוט אני..

לפני שבוע העלית פוסט על כך שחברה טובה שלך מתחתנת, ולך זה קשה כי את עדיין רווקה.

ועכשיו תוך מספר ימים את כבר מתחתנת בעצמך...? 

היא לא כתבה שהיא מתחתנתזיויק
אלא שאלה מה יהיה אחרי שתתחתן מתישהו
''עכשיו אני מתחתנת''פשוט אני..
שאלה טובהמחפש אהבה
ואלה יפה שאתם עוקבים ושמים לבחדווית

תכלס השאלה הקודמת היתה לחברה שלי שרצתה לשאול... (חסום לה משום מה)

אם לא היית מתייחסת לזה כעניין זה לא היה חייב להיותפתית שלג

אבל אם באמת את מתייחסת לזה כמשהו גדול שיכול להשפיע על הזוגיות שלך- אז כנראה זה באמת עניין שצריך לפתור. קודם מול עצמך, ואח"כ מולו.

בגדול בעיה בהגדרה זה לאSeven

הרי זה לא אסור..

אבל כן נשמע לי מוזר שאת זקוקה לחיבוק ארוך מחברה כדי להרגיש את האהבה המיוחדת והנקייה בינכן...

בד"כ נשים מבטאות רגש באמפתיה בלהכיל אחת את השניה פחות יצא לי לחבק חברה שעות ברגיל (לא מדברת על מקרה קיצון נניח שמישהי מאבדת אדם יקר ואז נותנים לה חיבוק ארוך אלא כהרגל בינכן של חיבוקים ארוכים)

כן נשמע לי יותר נכון לשמור כאלה דברים לבעלך ובהמשך לילדים...בהצלחה

??חתול זמניאחרונה

אין בזה משהו אסור מבחינה הלכתית

גם מבחינה רגשית לא רואה את הבעיה בזה

איני יכול לדמיין לעצמי מצב שבו משהו כזה היה מפריע לי (או לכל מי שאני מכיר) לכן איני רואה מה יש לעדכן כאן

וחתונה אינה סיבה לחתוך את כל קשרייך החברתיים, בחורך היקר אינו תמנון עם יכולת למלא את כל עולמך וצרכייך הרגשיים (ואני מניח שגם הוא אינו רוצה בכך)

מישהי חייבת לי כסף ולא נעים לי להזכיר להפשוט אני..
עבר עריכה על ידי פשוט אני.. בתאריך כ"ב בסיוון תשפ"ו 19:59

אבל עם חוסר נעימות לא הולכים למכולת, לכן הזכרתי למדינת ישראל בכל זאת...

כן חברים,

לפעמים מומלץ למלא דוחות להחזר מס 😀

יש עוד הטבה לניצול בעניין זיכוי מס רווחי הוןזמירות

בטופס 1301, בנספח שממלאים על השקעות בשוק ההון לפי טפסי 867, יש אפשרות לסמן שההכנסה היא מרכוש שהיה בבעלותך שנה לפני הנישואין - וזה כולל מניות או תיק השקעות.

ואז לייחס לבן הזוג חישוב בנפרד או לבת הזוג חישוב בנפרד על הרווחים בשוק ההון. 

כך שאם מי מבני הזוג נכנס לנישואים עם הון מסויים, ואפשר להוכיח את מקור ההון, אם פקיד השומה יבקש הוכחות - אפשר לנצל הטבת מס זו בפקודת מס הכנסה. 

מישהו מבין טוב בליסינג?חזקה בעורף

אנחנו מתניידים בשני רכבים. בעלי מקבל מהעבודה רכב+דלקן של 7 מקומות, שלרוב נמצא אצלו. ויש לנו רכב פרטי שלנו (5 מקומות שלרוב נמצא אצלי) עד עכשיו הרכב הפרטי שלנו היו רכבים זולים ודי מתפרקים, לא כ"כ השקענו ברכב כי הוא שימוש בעיקר אותי לעבודה (ממש קרוב לבית) ובהקפצות של הילדים (שוב, לרוב נסיעות ממש קצרות)

עכשיו ב"ה כבר תקופה שהרכב 7 מקומות לא מספיק לנו❤️ אז הרכב הפרטי הופך להיות גם להרבה נסיעות (לשבתות ולטיולים) הרכב הנוכחי כבר מתפרק וכבר תקופה שאנחנו מחפשים רכב ממש טוב שיחזיק מעמד לאורך זמן. הקצבנו עד 50,000 אבל לא מוצאים משהו שמספק אותנו מבחינת הנתונים של הרכב😬

התחלנו קצת להתלבט אולי כדאי לנו להשקיע בליסינג. מצד אחד מרגיש לי קצת כמו לזרוק כל חודש כסף לפח. מצד שני, נותן לנו שקט נפשי עם הרכב (קצת זקוקים לזה)

אבל בסופו של דבר, לא באמת מבינים בליסינג עד הסוף…

נשמח לשמוע איך זה עובד. יתרונות וחסרונות.

למה צריך להתייחס כשרוצים להתחיל? על מה לשים דגש? מאמינה שאנשי מכירות של הליסינג יידעו ל"סובב" אותנו טוב, כדי להרוויח, אז רוצים לבוא כמה שיותר מוכנים מראש.

תודה לעוזרים🙏🏻

לא בדיוק מה ששאלתפשוט אני..

אבל אני מכיר אדם שהקים עסק למציאת רכבים יד 2, לפי תקציב וצרכים. הוא בעצמו מחפש את הרכב, בודק אותו, עושה משא ומתן עבורך על המחיר וכו'.

נעזרתי בו כבר פעמיים, וזה אחרי שהגעתי אליו דרך אח שלי שרכש דרכו. השירות עולה 3,300 ש''ח.

לדעתי, רק על מציאת תקלות שבאף מכון מורשה לא בודקים, הוא לגמרי שווה את המחיר. במיוחד אם אתם כמוני לא מבינים ברכבים .. והוא גם מילואימניק אז בכלל כיף. 

אני לא מכיר אותו אישית ואין לי שום אינטרס...

גם אנחנו נעזרנו במישהו כזהבארץ אהבתי

לנו זה עלה 2000 אם אני זוכרת נכון (אבל היה לפני כמה שנים, אולי העלה את המחיר מאז).

ממליץ גם על ארי ויילר1223334444
זה בדיוק הבנאדם 🤩פשוט אני..
גם אני ממליץ עליו, בחום רבדוד100
+972 54-532-0036
הוא נותן שירות בכל רחבי הארץ?רוני 1234
תודה! נחשוב גם על זה.חזקה בעורף
נשמע שזה לא נכון לכם ליסינגזיויק
תודה על התגובה. יכול לפרט למה?חזקה בעורף
כי הרצון שלכם זה ברכב טובזיויק
זו לא סיבה מספיקה לליסינג עם כל הכבוד..
ליסינג אף פעם לא יהיה משתלם לאדם הפרטינפשי תערוג

עלות של ליסנג פרטי הבסיסי יהיה כ2000 שח לחודש בהתחייבות ל3 שנים.

עם סכום כסף כניסה ויציאה

כך שתשלמו כמעט 60-70% מערך של רכב חדש

אבל בסוף התקופה לא תשארו עם רכב

בליסנג תפעולי זה יעלה כמעט פי 2 כל חודש

כן, חברות הליסינג תמיד מצחיקות אותיפשוט אני..
''ירידת הערך - עלינו''.

נו בטח עליכם, רק שאני צריך לשלם פי 2 מירידת הערך בשביל שזה יהיה עליכם... 

ליסינג זה דרך בעיקר לקנות את ההתחמקות מה"דרעק"משה

לכן עכשיו הלוביסטים של הליסינג נלחמים בתוכנית של מירי רכב (לא שגיאת כתיב) להפחית את כמות הטסטים למכוניות יחסית חדשות מפעם בשנה לפעם בשנתיים. בסוף ה"לחם והחלב" שלהם זה  אנשים ששונאי תחזוקה של מכונית.

אולי ישתלם לכם רק להשכיר רכב לטיולים ושבתותרוני 1234אחרונה
אני מניחה שזה רק פעם בכמה חודשים
מכירים את די סיטי במישור אדומים?ברגוע

האם יש שם חנויות במחירים טובים?

מחפשים בעיקר ספה ומיטת ילדים, אולי גם שולחן אוכל ותנורים

הייתי שם לפני שנה, זה היה בעיקר בית קברות לעסקיםפשוט אני..

אבל במג'יק קאס העברנו הרבה שעות מאוד מהנות

תודהברגוע
ואולם שמחות של ארועים חרדייםמשה

זה חור עולם. חוץ מברכב אין דרך להגיע לשם וגם אין סיבה.

אם אתם מהאיזורנפשי תערוג

שווה אולי לקפוץ

לנסוע ספיישל אני חושב שבירושלים יהיה יותר מבחר ובמנעד מחירים גדול יותר

תודה, יש לך המלצה על חנות מסויימת בירושלים?ברגוע
לא.נפשי תערוגאחרונה

אבל לפני שרצים לחנויות

90% מהחנויות ממציגות את הדברים שלהם באינטרנט

מציע לעשות את השוואת המחירים באינטרנט ורק אחרי שנסגרים על משהו ספציפי לנסוע לראות אותו פיזית

מודעות לאתגרים בקדושת הזוגיות במרחב הזוגימחפש אהבה

נראה לי שהשאלה מורכבת משתי חלקים, אחד מופנה לגברים שבינינו ואחד לנשים:

לגברים: האם אתם משתפים את האישה שלכם באתגרים שאתם חווים מול נשים אחרות?...

לנשים: האם אתם מעוניינות שהבעל שלכם ישתף אתכם בנושא הזה? שיהיה פתוח עד הסוף?

האם קרה לכם שהוא שיתף אותכם, ומה היתה תגובתכם [המודעת והלא מודעת..]?

לא בדיוק אבל בערךפשוט אני..

אני משתף בצורה קיצונית.

זה העלה את הזוגיות שלנו עשרות מונים למעלה,

פתר הרבה מאוד בעיות שהיו לנו (בעיקר לי),

ושחרר הרבה מתח וחרדה.

גם אצלנו יש שיח פתוח בתחום הזהנעמי28

אבל זה הגיע עם השנים, לא חושבת שהיינו בנויים לזה בשנים הראשונות.

צריך ביטחון עמוק אחד בשני ובמקום שלנו, חוסר שיפוטיות וקבלה, לא רק בתחום הזה.

צריך המון נפרדות והבנה שלא כל מעשה שהשני עושה קשור אלי. 

למה הניסוח פה שזה תמיד מהצד הגברי?ירושלמית במקור
מה הכוונהזיויק
למה הוא שואל אם הגבר משתף ולא אם האשה משתפתפשוט אני..
אין סימטריה אבל שאלה טובהזיויק
נו, אשמח לשמועמחפש אהבה
(הוא לא אמר על השאלה שלך שהיא טובה אלא על שלי)ירושלמית במקור
זה מה שהתכוונתי. מוזמנת לשתף מהצד השנימחפש אהבהאחרונה

אולי יעניין אותך