מחפשת ספר לימוד הלכתי להלכות נידה והלכות אישות. אנחנו אשכנזים, הולכים לפי פסיקה חרדית מקובלת (חושבת שגם לפי הרב שלמה זלמן אוירבך).
משהו ברור ביותר, בלי חומרות (לא אכפת לי שיוסיפו הלכות והנהגות שנאה לקיים אבל שלא יציגו את זה כחיובים ברורים) ממש קו הלכה ברור. (סתם נניח, עד היום לא בטוחה אם יכולה לשיר לפני בעלי בזמן נידה. יודעת שיש כאלה שמקפידות ויש כאלה שלגמרי שרות. למרות שבעלי טוען שהקול שלי לא נחשב לקול באישה ערווה![]()
)
מחפשת גם ספר על ההשקפה וההנהגות של נידה וזמני טהרה, יחסי אישות, יחס איש לאישתו והפוך. לא ספר עם מליון מאמרים למה זמני נידה זה נהדר לזוגיות ואיך זה שומר עליה, שזה כמובן נכון אבל שטחי לי מידי. מחפשת משהו עמוק ועם עוד כל מיני כיוונים.
לא יודעת אם משהו כזה קיים, מאד מקווה שכן.
קשה לי כל כך מאז הלידה. מרגישה שאני לא מצליחה להתמודד וזה הורס לי את היום יום.
אולי בעצם גם אוכל לקבל מכן רעיונות וחיזוקים?
חייבת לציין שלמרות שבעלי ואני באנו מבתים עם חינוך נהדר ואנו נוהגים אורך חיים הלכתי, לפני הנישואים לא הצלחנו לשמור נגיעה. לא חצינו קווים אדומים מידי אבל לצערי לא שמרנו מרחק. מעבר לזה, גם בשנים הראשונות של הנישואים לא יכלנו לעצור בעצמנו והיו פעמים שחצינו קווים אדומים מאד בזמן איסור. זה היה קשה נורא נפשית אבל באיזשהו שלב תפסנו את עצמנו חזק חזק ועבדנו פרך כדי לא ליפול יותר והיום ברוך ה' (בכמה שנים האחרונות ) אנחנו שומרים על קלה כבחמורה ברוך השם.
היינו צריכים ללמוד איך להנות זה מיזו ללא מגע וברוך השם הצלחנו. אפילו היום אני רואה איך בזמנים של נידה יש לי תמיכה גדולה מבעלי וחיבור טוב וכשהמקווה מגיע אז אנחנו מתרגשים ממש ונהנים.
ועדיין, כל פעם כשיש דימום (ובמיוחד שלאחר הלידה האחרונה היינו אסורים זה לזו 3 חודשים) אני בטראומה. לא מתפקדת. בוכה כל הזמן. לא רוצה ללכת למקווה רק כי לא רוצה שוב להטמא אחר כך.