הוא ממש מסכני.. לא היה לי אף פעם תינוק כזה (ואני אמא להרבה..) מרגישה שקשה לו מאוד להתרגל לעולם..
אני בקושי מספיקה להכין אוכל. כל הבית כביסות.. גשם ואי אפשר לתלות בחצר ואין מקום בבית..
הילדים לא יכולים לצאת לחצר או לגינה של היישוב והבית ממש קטן וצפוף.. אני ערה לילות שלמים ולא מספיקה לסדר ולנקות כלום.. ובבוקר יש לי עוד 'גדולה' בת 1.10 איתי בבית אז לא מספיקה כלום..
הגדולים בישיבות אז הם כמובן לא עוזרים לי (והם דוקא יודעים לעזור נהדר..)
המתבגרים הצעירים (בן 12.5 ובת כמעט 11) נכנסים איתי כל הזמן לעימותים וכמעט לא עוזרים.. אין לי סבלנות להגיב נכון וכל פעם מחדש אני נפגעת מהם ולוקחת ללב את ההתנהגות שלהם.. יודעת שזה לא נכון ובכל זאת..
ןוהקטנים והבינוניים דורשים תשומי ומייצרים בלאגן ולכלוך בשפע..
בעלי ממש עוזר ככל האפשר אבל גם עובד במקביל וממש מותש..
הערב נסענו לאסיפת הורים מחוץ לישוב. היינו כל כך עייפים שפשוט שתקנו כל הנסיעה. ממש לא רגיל אצלנו.. שנינו פשוט סמרטוטים..
כשחזרנו מצאנו ארבעה ילדים שנרדמו בסלון ובית ממש הפוך.. וילד בן 12.5 ער ועצבני שפרק עלי את כל התסכול שלו..
נמאס לי!
רוצה לישון ולקום רעננה בבוקר לגלות שכמה גמדים סידרו את הבית וקיפלו את הרי הכביסה והעמידו סירים למחר..
אבל עדיין ערה עם תינוק ורואה איך גם מחר נאלץ לחיות בבלאגן עם אמא שבקושי מחזיקה עיניים פקוחות..
וביישוב אנחנו נחשבים משפחה מוצלחת וילדים מחונכים ואך אחד לא חושב שאנחנו מתמוטטים וכמעט קורסים..
אני כמעט לא יוצאת מהבית ולא רואה חברות. וגם עם השכנות כרגע רק שלום שלום כי אני עמוסה ועייפה כל כך..
היום הודעתי לבוסית שלא חוזרת לעבודה לפחות עד אחרי פסח וספגתי את השתיקה הרועמת שלה..
כל שיחה טלפונית עם אמא שלי או עם חמותי ואפילו עם האחיות והגיסות איכשהו מגיעה לביקורת על מספר הילדים שלנו ועל הבלאגן בבית ו''למה את מרגילה אותו לידיים..'' אז משתדלת לשוחח איתן כמה שפחות..
מרגישה לבד.. ובעלי מותש ומתוסכל לא פחות ממני אז אין לו כוחות לעודד אותי..
יודעת שזו רק תקופה ובסוף זה יעבור, אבל כרגע מרגישה שטובעת בעומס.. והילדים צריכים אמא חזקה שמתפקדת..
סוף פריקה לבינתיים..
😢 (לא יודעת האם זה יותר מצחיק או עצוב...)