טיפים להתייעלות עם הכביסה?חשוב לחייך
ללמד גם הילדים-אפילו קטנים- לקפל כביסה ולכל הפחות למיין למי11אמא
שייך מה.
כשזה פרויקט משפחתי-אצלי כמה וכמה מקפלים ביחד איתי (פעם או פעמיים בשבוע-ליותר מזה אני לא מגיעה... וזה כמויות כל פעם!!!- 13 נפשות +מרטיבים+ אורחים...)
כל אחד מזהה את שלו ושל... הקטנים מקפלים מגבות, ממיינים גרביים -ואולי זה טיפ נוסף: משתמשת רק בגרביים של סריגמיש שכתוב למטה מה המידה. ואם יש מידות חופפות אז אחד עם דוגמה ואחד בלי. ולכל אחד קופסת גרביים-כולם אותו דבר אין צורך לעשות שידוכים...
וגם אם משהו לא מקופל "יפה" זה לא נורא כי תיכף כבר ילבשו ויחזור לכביסה...........
אומרים שלאישה חסר 2 דברים: מה ללבוש ומקום בארון...
מדהימה שאת !!!חשוב לחייך
מצטרפת להמלצה לגרביין מאותו סוג וצבעהמקורית
אצלי הפוךאורי8
של בעלי שחור חלק, לבן הגדול שחור עם קשקוש בצד ולבן שאחריו גרביים בצבעים אחרים( לא שחור) שלשתם באותה מידה. גם לשאר הילדים. לא מערבבת גרביים בין ילדים. ורק אני יודעת מה של מי.( אז רק אני מפזרת כביסה בארונות)
גם אצלנו יש לבנים גרביים באותו צבעמתואמת
ויש לנו שלושה בנים שביחד בגרביים (בן 10 ותאומים בני 7) - לא רואה צורך שלכל אחד יהיו הגרביים שלו אם הם באותה מידה...
גם אצלנו. אין לי פתרון חוץ מלהפעיל את שניהם יחד ברצףהמקורית
עושה ככה יום אחד של כביסות גג יומיים בשבוע
העניין הוא שאני חוששת לקווץ את הבגדים במייבש..חשוב לחייך
אני לא מכירה את זה האמת.המקורית
ויש לי בגדים מכל מיני סוגים - גם מחנויות מותגים וגם ממקומות יותר זולים. להכל שלום עד עכשיו
אז אולי המייבש שלי מייבש אגרסיבי 😗חשוב לחייך
או שאת שמה על תוכנית חמה מדיכי הנני בידך
אולי..אבדוק את זה.חשוב לחייך
אני מייבשת כמעט הכל במייבשאורי8
לחכות לקיץ. איתךאורוש3
אהבתי את הרעיון!לפניו ברננה!
(כן, הוצאתי את דבריך מהקשרם, אני יודעת... 🤷)
חחחח פשוט בקיץ יותר שפויאורוש3
לא מבינה למה. יש יותר כביסות בקיץ. יותר מזיעיםמיואשת******
פחות שכבות. וגם אין להשוות טריקו לפוטרלפניו ברננה!
אין להשוותאורוש3
העבודה בכביסה זה לא הנפח, זה הפריטים לתליה וקיפולמיואשת******
ולכן זה לא משנה אם חולצת פוטר תופסת כפול שלוש מקום, את תולה ומקפלת שלוש פריטים לעומת אחד
כאמור לא מבינה אתכן , מה הקשר שכבות? למה לכבס את כל השכבות?
גופיה מכבסים כי היא היתה על הגוף.
שכבה חיצונית מכבסים אם התלכלכה.
למה לכבס את השכבה האמצעית? מה היא אשמה? שיהיה לה ריח רענן יותר? בשביל זה אתן משתעבדות לכביסה?
ברצינות, תחשבו על זה רגע.
מלבישה גופיה ושכבה חמהאורוש3
טוב, אצלי זה אחרת
בהצלחה לכולנומיואשת******
נפח משפיע על כמות המכונותלפניו ברננה!
וגם בעלי חוזר מלא בבוץ 😑 לא קופץ בשלוליות, אבל כן נמצא כל היום בשטח.. בחורף הוא מחליף מכנסיים על יום, מה שבקיץ ממש לא.
ברור שנפח משפיע! נכנסים פחות בגדיםאם ל2
במכונה ואז יש עוד ועוד כביסות והמייבש לא מספיק/מפסיק לעבוד!
^^ וגם אם תולים, לוקח לבגדים של חורף הרבה יותר זמן להתייבשושוב אתכם
^^מחליפים כל יום תחתונים, גופיות, גרבייםrivki
שכבה האמצעית- לפי הצורך, לבנים צריך להחליף יותר.
חוסכים...
😁😁מוטיבציה
לתת לילדים את המיוןאחת מהחברות
ובסוד-אם לא קיפלת באותו יום, לפחות לכל אחד יש סלסלה פרטית ממנה הוא לוקח בגדים וזה לא בערמה אינסופית על הספה בסלון..
ולגבי המייבש- מפעילה את הילדים גם להוציא ולהכניס למייבש, שווה כל רגע. בקיץ הילדים רק מורידים מחבל הכביסה, לתלות אני אוהבת לתלות בעצמי שיהיה פרוס.
לשנות את החשיבה על מה צריך לכבסמיואשת******
כן אני יודעת שבעידן של היום זה נראה לנו נורמלי כל אפצ'י לזרוק בגד לכביסה. אבל זה מיותר. לא טוב לבית לא טוב לאוזון לא טוב לבגדים.
בחורף אין שום בעיה שילדים שאינם זוחלים, נסתכל על הבגדים שלהם שוב לפני הכנסה לכביסה. לפעמים המכנס נקי ולפעמים החולצה.
במבוגרים סוודרים ממש לא מתלכלכים הרבה, כנל חצאיות. דברים שצמודים לגוף אני מכבסת בלי לבדוק, אבל בגדים כמו מכנס, חצאית, סוודר, מסתכלים. בכיף אפשר ללבוש יומיים וגם שלוש.
מקפידים יותר על שימוש בסינר, או בחולצת בית כזו לציורים\יצירות, חלוק לאמא, וזה מוריד מאד את כמות הכביסות.
אבל זה הענייןושוב אתכם
אבל הקטן מלכלך הכל..
לפעמים אני מצליחה לסחוב איזה פריט לבוש למשך יומיים, אבל לא מעבר.
והאמת מגעיל אותי גם אם לא מלוכלך חיצונית, כי הוא עושה בחיתול והריח (הנהדר😅🙄) עובר לבגד שצמוד..
אז יוצא שרוב מוחלט של המכונה זה בגדים שלו. ואם יש כמה ילדים קטנים, ברור שזה יוצא מיליון מכונות...
ללבוש אותה חצאית/מכנסיים פעמיים (אצל מבוגרים)נפשי תערוג
גם יותר אקולוגי יותר זול ויותר קל
להפחית כביסותחולת שוקולד
טוב צחקתי בקול... (סליחה לא אישי)אני זה א
כן מחליפים כל יום בגדים ובקושי סווצרט אחד לרפואה אני מצליחה להציל שישמר למחר..
הגדולה לא מחליפה כל יום כי יש לה תלבושת אבל עדין יש ים כביסות.. ובעלי ואני כן שומרים מכנס או חצאית ליום המחרת.
יש לי ילדים שמרטיבים עדין לפעמים ומחליפה מצעים כל שבוע..
בחיים לא הגעתי למצב הזהמיואשת******
מכונה של מרטיבים אמנם לא ספרתי, כי פשוט בבוקר הייתי מורידה הכל תוקעת למכונה, חוזרת מהעבודה למייבש בלילה חזרה למיטה. אז לא החשבתי את זה כל כך
אבל חוץ מזה בחיים לא הגעתי למצבים שהכביסה איימה עלי
באמת שאפשר לא לכבס בגדים כל יום. מי שרוצה שתנסה, פשוט תנסה שבועיים שלוש לנסות לכבס כמה שפחות דברים, ותראה שזה אפשרי, ותראי איך זה משפר את החיים. זה שינוי תפיסה. באמת.
ברור לכן שאם הייתן צריכות כמו פעם לכבס ביד הכל הייתן מכבסות חצי או פחות נכון? זה אפשרי.
אז לי יש חצי מזה עם אותו מספר ילדיםחולת שוקולד
טוב לרגע לא חשבתי שהם לובשים בגדים מלוכלכים אבלאני זה א
אני כן מנסה לשמור בגדים ולא לכבס סתם. אז אצל בעלי ואצלי זה כן מצליח אבל הילדים ממש לא ומרטיבים זה לא סט אחד של מצעים זה כמה אז אני לא תמיד יכוחה להחזיר בערב את אותו הסט אבל כן לרוב זה חוזר למיטה לםני שקופל..
מגבות גיליתי שיותר חסכוני זה מגבת אחת לכל הילדים ואז רק אותה זורקת בסוף היום לכביסה..
שאר הבגדים הם ניסיתי והם מלכלכים ממש אפילו השבוע רציצי להחזיר לבן שלי את המכנס והוא היה מלוכלך. מניחה שאם הייתי בעידן של פעם הייתי נאלצת להסתדר ומן הסתם זה לא היה כזה קשה אבל כן אני חושבת שיש הרבה דברים נוספים שהיו משתנים גם כן.. זה מכלול והאמת ש2 מכונות זה אחרי הצמצום שעשיתי םעם זה היה יותר אבל טוב שיש לאן לשאוף.. ננסה..
זה בסדר, לא נפגעתי😁חולת שוקולד
איך מגבת אחת לכל הילדים?? לא נעיםוואוו
ברור שלא רטובה חחחאני זה אאחרונה
לא נו. לא באמתאורוש3
דווקא כן באמתמיואשת******
אני בית של בנות, אז יש לי יותר מכונות קטנות כי צריך להפריד כל מיני דברים עדינים וזה מה שמעצבן ולוקח זמן, מכונת חזיות וגרביים, מכונת "השמלה של שבת שאסור לכבס אותה עם שום דבר אחר" וכאלו
אבל אם לערום את כל הכביסה שלי בשבוע בערימות של שמונה קילו, ברור שלא יותר מ5 מכונות.
טוב, לא מחכה לשמונה קילו ברוב הדבריםאורוש3
שוב, עובדה שפעם היו מכבסים בערך חמישית ממה שאת מכבסת היוםמיואשת******
אז אי אפשר להגיע לרמה של פעם, גם התרגלנו לנקיון אחר. אז נגיד תתחילי בלהוריד רבע
זה באמת אפשרי
גם אני אמא של תינוקת מלכלכת מאד. ויש לי בגדי בית בשביל זה.
וזה לא נכון שזה מגעיל, אם זה לא התלכלך, זה לא מגעיל. חורף עכשיו. לא מזיעים בכאלו רמות.
אם לילד יש גופיה-חולצה-סוודר, הסיכוי שהחולצה צריכה כביסה הוא קלוש עד אפסי. זה לא היה על הגוף שלו ולא התלכלך מבחוץ.
גם השכבה החיצונית הרבה פעמים לא מתלכלכת. אבל לרוב אנחנו מקלפים מהם הכל ושמים בכביסה בלי להסתכל בכלל.
אני יודעת כי אני גם הייתי ככה ועשיתי את השינוי הזה, ואני ממש ממליצה לנסות. פשוט לנסות. כמה ימים, שבוע.
תחשבי שאת צריכה לשלם 5 שח עבור כל פריט שאת מכבסת ותראי איך זה משנה את נקודת החשיבה
זה פשוט שווה את זה, זה מקל את החיים
עניתי למעלה על השכבותאורוש3
לא אמרתי לחכות, גם אני לא מחכה
מיואשת******
ההפך, אמרתי שאני לא מחכה אבל אם הייתי מסכמת את כל הכביסה שלי בשבוע זה בערך 4-5 מכונות של שמונה קילו
כמובן אני לא מחכה ומכבסת הרבה יותר מזה כי אני מכבסת מכונות קטנות
אבל
לדעתי האישית הענין הקשה בכביסה זה לתלות ולקפל. לא להכניס למכונה, להכניס למכונה זה קל. אני עושה את זה מאד מהר
כל התליה והקיפול ולשים במקום, זה העבודה. ולזה זה לא משנה לי אם זה 5 מכונות של שמונה או 10 מכונות של 3.
באופן כללי אני משתדלת לכבס רק מה שצריך, ולא להניח שאם לבשו את זה יום אחד זה חייב כביסה. וזה שיפר לי את החיים מאד מאד, לזה אני מתכוונת בלשנות גישה
בכנות, זה לא מה שהכי מציק ליאורוש3
איתך בשנאה לבישול
מיואשת******
ואם את אוהבת לכבס סבבה, אבל כתבו פה בקשה לעזרה וטיפים בכביסות , אז נתתי את שלי. 
לא אוהבת חחח לא להגזיםאורוש3
גם אני שונאת לבשל!!!חביבית
מעדיפה כביסה... לפחות עליה לא מתלוננים (אני לא אוהב לאכול את זה... למה הכנת x ולא y)...
אבל כל עבודות הבית סזיפיות לחלוטין...
הבדיחה הידועה..בת 30
הרב ענה לו- תתחיל לשטוף כלים בבית כל יום.
כנ''ל כביסה כנ''ל בישולים.
מעגלים מעגלים שלא נגמרים.
חחחחחחחחחשוב לחייך
חחחח אהבתי את הבדיחה!!לפניו ברננה!
איך אני שמחה שאני לא לבדצבעי התכלת
מרגישה שזה ביזבוז זמן ההתעסקות הזאת במה יאכלו היום ומה מחר ומה הכנתי.
ומה אבשל לשבת.
והשיחות האלה עם גיסותי
... "הכנתי לביבות דשא וציפית כנף ענן עם רוטב גרניט גרוסה . יצא מושששש"...

מיואשת******

נפלא!
חחחחאורוש3
האמת שזו הסיבהצבעי התכלת
התזונה היום כל כך לקויה שכל התעסקות יתר רק מזיקה לה.
הכי בסיסי זה הכי טוב
ואפילו הבסיסי לוקח זמן
אני איתךכי הנני בידך

פשוט אוהבת את הריח הנקי בהכל אצל הילדים. לעצמי אני חופשי משאירה חצאית נקיה כמה ימים, אבל של הבת שלי חייב להיות מהכביסה.. אפילו מכונה זריזה של 15 דקות מספיקה לי אם אין כתם, אבל שיהיה ריח טוב..
ואני גם למדתי לשים כמעט הכל במייבש. משפר לי את איכות החיים.
אני לא בדיוק יודעת לחשב ב8 קילוחולת שוקולד
הלוואי והיה אפשרהמקורית
לא מכבסת כל דבר ובגלל שלא מקלחת אותם כל יום בחורף גם לא מחליפה את הבגד גוף אפילו כל עוד הוא נקי.
ויש לי 2 תינוקות
גם מגבות אצלי לא מתכבסות אחרי כל שימוש
וחצאיות בכלל.. אם אין כתם אין למה לכבס
אבל אצלי המכונה יותר קטנה
ואם היו לי עוד ילדים בטוח הייתי מגיעה ליותר ממה שכתבת
אני לא זוכרת מתי בפעם האחרונה ראיתי את תחתית הסל...😅אנונימית לרגע1
לא זורקים לכביסה כל יוםלבי ובשרי
ואנחנו לא מזיעים
אפשר בכיף ללבוש עוד יום, יש עדיין ריח של כביסה.
אני לגדולים לא מקפלת. כבר מוריד לי המון.וואוו
הטיפ שלי -מתואמת
לא לספור מכונות!
פשוט לעשות בקצב, כחלק משגרת היום, בלי לשים לב כמה בדיוק ומתי בדיוק יש...
גם פה נהר הכביסות זורם בקצב וממחזר את עצמו כל הזמן. הילדים מחליפים כל יום בגדים (ואין טעם לנסות לשמור למחר - כי הם זורקים על הרצפה מיד כשמתפשטים), גם מגבות מתחסלות בקצב (משתדלת שכל יום תהיה מגבת אחת לכל הילדים), ויש גם מרטיבים לפעמים...
למדתי להכניס את הכיבוס לסדר היום, בלי לחשוב עליו יותר מדי: להכניס למכונה (כמעט בלי מיון, כמו שכתבתי בשרשור האחר), להעביר למייבש, להוציא ממנו לסלסילות ממוינות לפי חדרים, מדי פעם לעשות מבצע קיפול (בעצמי או עם הילדים)...
זה עדיין קשה ומעיק לפעמים, אבל ביחס לשאר מלאכות הבית - זו מלאכה שיחסית קלילה בעבורי...
סליחה על השאלה..באר מרים
מה זה חוסך? אם יש לכן זמן למיין לסלסלות, כבר מקפלים וזהו.. וכשאין זמן לקפל גם אין זמן למיין. לא? איפה אני טועה?
אמנם יש לי הרבהההה יותר כביסות מלרוב הכותבות פה.. אבל מניחה שגם אתן מוצאות את עצמכן:
מעיפות בשניה את הבגדים מהמייבש דבר ראשון בבוקר כדי להכניס מהר את המכונה הרטובה מהלילה..
כנ'ל חמש דקות לפני שיוצאים מהבית, בשניה שחוזרים הביתה מהעבודה, דבר אחרון לפני השינה...
מה, בכל פעם כזו אתן ממיינות לסלסלות?
אצלי יש הרבה סלי כביסה גדולים ודוחסת הכל ופעם פעמיים בשבוע ממיינת את כל מה שהצטבר..
אבל שוב, אולי זה בגלל כמות הכביסה..
יש לי שתי מכונות כביסה של 8 קג ומייבש אחד.. אז הרבה פעם נוצר פקק של מכונות שמחכות למייבש אז בשניה שהוא מסיים ישר מרוקנת ומפעילה שוב..
בחורף לדעתי יש לי בערך 15 מכונות בשבוע, לא כולל מצעים ומרטיבים..
ומסכימה עם המחליפות כל יום.. הבגדים שלי ממש מתחכךכים מפלעטות, בישול, עד מלוכלכת שמושכות לי בחצאית..
והילדים ממש מתלכלכים בכל הבגדים..
היחידים ש'חוסכים' הם הגדולים שבישיבות שמסוגלים ללבוש זוג אחד של מכנסיים וחולצה שבוע שלם (ובמקרה הטוב מחליפים תחתונים וגרביים כל יום.. ומתפלאים איך ניחשתי כמה פעמים הם התקלחו השבוע בישיבה..
).. חוץ מבן אחד איסטניסט שמחליף הכל כל יום גם בישיבה אבל מתעצל לסחוב הביתה כביסה אז מכבס לעצמו שם..זה לא ממש "למיין לסלסילות"מתואמת
יש לי סלסילות במסדרון, קרוב לחדר האמבטיה. אני מוציאה בגד - וזורקת אותו לסלסילה הרלוונטית. זה מוסיף דקה או שתיים להוצאת הכביסה מהמייבש - אבל חוסך מעט אח"כ, כשמחפשים בגדים בבוקר. (פעם אפילו היו לי במסדרון סלסילות נערמות כאלה, ממוינות לפי ילדים ובגדים. אבל זה באמת לקח יותר זמן...)
והרבה פעמים אני גם עושה מכונה לפי חדרים - יש סל כביסה בכל חדר, ואני לוקחת את כל תכולתו אל המכונה בפעם אחת, ואז זה חוסך עוד יותר בהוצאה מהמייבש...
גם לי פתרון הסלסלות לא נראה עוזראורי8
מוציאה בדקה מהמייבש , מכניסה מייד מכונה נוספת. שניה לפני השינה/ לפני היציאה לעבודה. זה לא הזמן למיין את מה שיוצא מהמייבש.
אין לי קסמים, מידי פעם מקפלים כמויות. בינתיים יש הצטברות של גיגיות עם כביסה בסלון.
רוב הכביסה נכנסת למייבש. ויש לילדים מספיק בגדים גם למצב שלא אקפל כביסה כמעט שבוע.
אני ממיינת לפי חדרים, לא לפי ילדים!מתואמת
כלומר - חדר הורים, חדר בנים וחדר בנות.
לפי ילדים - האורך של המסדרון לא יספיק, באמת... 
זה גם מקל כשרוצים לקפל - גוררים את הסלסילה לארון בחדר הרלוונטי, ומקפלים ישירות לתוכו...
לי הסלסלות מאוד עוזרותבת 30
מהמייבש או מהמתקן בחוץ אני ישר ממיינת. זה לוקח בערך דקה וזה חוסך לי את ההר המעצבן שמחכה לקיפול. את הגרביים אנחנו משדכים לזוגות פעמיים שלוש בשבוע.
וגם אם לא מיינתי מיד-והצטברה לי גבעת כביסה, אני נותנת לילדות למיין וזה לוקח עשר דקות.
כשיש לי זמן אני לוקחת כל פעם סלסלה אחת לחדר ומקפלת ישר לארון.
היתרונות מבחינתי-
א. לא צריכה לעשות מבצע קיפול פעם פעמיים בשבוע. לא סובלת את המבצעי קיפול האלה.
ב. לא צריכים לחפש בגדים בערימה מבולגנת, ולחפש איזו גרב נידחת בערימה של שחת.
ג. אין לי הר כביסה שתופס מקום ועושה הרגשה של בלגן
ד. הקיפול לא חייב להתבצע בבת אחת, אלא כל פעם סלסלה או שתיים, וזה ישר לארון, לא צריך ללכת עם ערימות בידיים ולשמור על שיווי משקל, ולהשגיח שהקטנים לא הורסים בינתיים את כל שאר הערימות...
בקיצור. הסלסלות אצלי שדרגו את איכות החיים.
אבל זה מאריך את זמן ההוצאה מהמייבשאורי8
וגם יש לי ב"ה 4 חדרי ילדים וחדר הורים. לא יודעת אם עדיין שווה...
מאריך בדקהבת 30
תגידו אתן עושות משהו לרקע ההכנות עם איראן וכל זה?שיח סוד
לא בקטע של להיות בפחדים ולהילחץ,
אני חושבת בעיקר על אם להגדיל את הקניה השבועית בסופר או ציוד ליצירות למקרה ולא יהיה אפשר לצאת בסבבה
למרות שכרגע זה רק דיבורים
מצטיידות או ממשיכות כרגיל?
ממש מזדההואז את תראי
רוצה לפרגן לבעליהשקט הזה
נכון תמיד יש שרשורי פריקה על הבעל? אז רוצה דווקא לפרוק חיובי..
אז מיום ראשון הקטנצ'יק היה חולה ורצה רק ידיים מה שהשבית אותי.. ביום שני בערב הצטרפתי בעצמי לחגיגה ופיתחתי דלקת גרון. בקיצור מושבתת לגמרי.
בסהכ בעלי ואני די שותפים בבית אבל מטבע הדברים אני נמצאת יותר שעות בבית ממנו אז בדכ יוצא שעושה יותר (למרות שמאז הלידה של השלישי הוא דואג גם להיות יותר בבית)
יש דבר אחד שבעלי לא נוגע בו וזה כביסה. לא כי הוא לא יודע לעשות אלא כי זה הפך די מההתחלה לתחום שלי מההתחלה ועד הסוף (המקסימום של השותפות שלו זה להוציא לבקשתי את הכביסה מהמכונה ולתלות).
בקיצור אחרי שכבר יומיים מארגן את הבנות בבוקר, לוקח אותן למסגרות, מחזיר אותן, נמצא פה אחהצ, עושה את כל הלוז של הערב לבד-היום כנראה כבר נמאס לו גם ממצב הבית ופתאום אני רואה אותו מקפל את הכביסה שהייתה תלויה, מחזיר כביסה שעמדה מקופלת עוד לפני לארונות, מכניס מכונות אחת אחרי השניה..
קיצור לגמרי איפשר לי לקרוס בשקט בלי לחשוב על מה שמצפה לי כשאתאושש
אז נכון שלא לגמרי הבנתי את המיון של הכביסות, נראה לי מיין לפי בני הבית ולא לפי סוג הבגד (מקסימום יהרסו כמה בגדים) ונכון שכבר מצאתי תחתונים שלי במגירה של הילדה אבל באמת חייבת לפרגן לו💕
ועכשיו אליכן כדי שיהיה מעניין-
שתפו אילו דברים מפתיעים/ משעשעים קרו בבית כששחררתן😄
חשוב ממש!! אני גם צריכה רגע לעצור להודות לו.רוח הרים
בשמחה❤️השקט הזה
שחררתי בלית ברירה. נחשב?😅יעל מהדרום
בלידה האחרונה הייתי מאושפזת חמישה ימים, ובשלב מסויים אמרתי משהו על להפעיל מכונות כביסה. ואז הסתבר שבעלי עשה כביסות (זה משהו שהוא לא עושה ברגיל. תולה ומוריד לבקשתי- כן, אבל לא מפעיל). הוא היה בבית בבקרים לבד, וכנראה לא היה לו מה לעשות.
פשש רמה גבוההSeven
זהו, אחרי הלידה השניה שבה הגדול היה גמוליעל מהדרום
לק"י
אבל פספס די הרבה, וחזרתי הביתה לערימות מצחינות, הוא כתב הוראות הפעלה למכונה.
בגדול את הכביסה של הבגדים ומגבות אמבטיה אני מחלקת ללבן וצבעוני. ובלבן מרססת כתם כתם.
הוא כיבס הכל יחד, ונראה לי שהכל או הרוב המוחלט יצא נקי בכל זאת😅.
הייתי מתעלפת בעיקרוןSeven
חחחחח
אבל הטראומה שלי מבוססת
בעלי אחרי החתונה רצה להפתיע אותי הפעיל מכונה והרס לי מעיל פרווה ממש ממש יקר ומאז הוא הבין שלא מתקרבים לכביסה
וואי....הייתי בהחלט משתגעתיעל מהדרום
😱😱השקט הזה
לאא..
אצלי מתישהו בתחילת הנישואין יחסית הכניס חולצות חדשות לכביסה שקיבלה כולה גוון צהבהב..
המזל הוא שהנזק היה לדברים שלו דווקא😅 (שרובם התאדו מהארון שלו בלי ששם לב..)
אצלנו בעלי ידע יותר טוב ממניראשונית
חח כל הכבוד לאמא שלוהשקט הזה
ברור שזה נחשבהשקט הזה
כן...יעל מהדרום
מעולהיערת דבש
בעלי לגמרי יודע לתפעל את הבית לבדמתואמת
אולי בדרכים שונות משלי, אבל אני יודעת שאם יש צורך - אני יכולה לשחרר לגמרי.
אחרי לידות זו לגמרי הצלה...
(ונכון, צריך לעצום את העיניים לפעמים - למה אתה מכבס בגדים בכמויות, אבל מערים אותם בלי סדר כך שהילדים לא יוכלו אפילו למצוא אחר כך בגד בין הערמות? או למה אתה מעדיף לשטוף כלים ולא לסדר את הבלגן האטומי שבסביבה? אבל זה בסדר, זו הדרך שלו, והעיקר שהבית מתפקד ברמה זו או אחרת... תכל'ס, זה לא שאני מתפקדת אותו ברמה מושלמת🤭)
זה מדהים ההבדלים בחשיבה בינינו לבינם😅השקט הזה
אניoo
בדיפולט משחררת ברוב הדברים
זו אחת הסיבות שבעלי עושה הרבה בבית ועם הילדים (לא רק בהשוואה לגברים אחרים אלא גם בהשוואה אלי)
אלופהרקאני
חשוב לפרגן!!!
איזה כיף זה שרשור של פרגונים
אמונה :)
קבוע כשאני משחררת משימות של בית אני מגלה שבעלי יודע לעשות דברים נהדר
אבל באמת הכביסה נשארת אצלי- יותר בשבילי, נותן לי הרגשה טובה שאני עושה את זה באופן בלעדי ותמיד
אני עוד צוחקת ממיון הכביסה לפי בני הביתממתקית
והתחתון שלך במגירה של הבת שלך.
קורע!!!!!!
כן זה באמת משעשעהשקט הזה
כשילדתי את האחרוןממתקית
הופתעתי לראות בתמונות כל ילד בדיוק עם הבגד שלא שלו.
קלאסי😂 אבל יפה על העיקביותהשקט הזהאחרונה
כל הכבוד לו!אנונימית בהריון
תאמת בעלי כן יודע לעשות כמעט הכל בבית,
אבל בקטע של מיון כביסה- אולי באמת אני צריכה יותר לפרט.
אשמח לשמוע יתרונות לשני ילדים ראשונים מאותו המיןבידיים פתוחות
ואם בנים אז בכלל אשמח לשמוע 
יהיה הפרש של כמעט שנה וחצי בע"ה
נשמע מעניין ממשאנונימית בהריון
הרטבות לילה אבל יותר מידיישירה_11
בת עוד שניה שלוש
בחודש האחרון כזה מפספסת כמעט כל לילה בין פעם ל3!!!
כאילו מי הולך לשירותים 3 פעמים בלילה?
וזה מעיר אותה וכל פעם זה לקום להחליף בגדים ואת כל המצעים פוך שמיכה סדינים
התעייפתייי
מזה הדבר הזה?
היא גמולה לגמרי אני כבר אובדת עיצות כל היום תולה מכבסת מייבשת מקפלת ומחזירה
תודה להשם על הכל אבל מה עושים עם זה??
יכול להיות שקר לה?רקאני
^^^אנונימית בהריון
קור יכול לגרום לזה,
אם את רואה שינוי בזמן האחרון אולי זה באמת קשור.
היא לבושה עם גופיה ארוכה ופוטרשירה_11
ואני מכסה בשמיכה ופוך
יש משהו חדש בחיים שלה?ממתקית
בגן? גננת אחרת?
בבית- תינוק חדש?
משהו אחר?
בד"כ הם חוזרים להרטיב כשקורה משהו לאו דווקא שלילי.
מציעה לאחר ששלת דברים אחרים, ללחוש לה בלילה מה שנקרא לחישות לילה.
אצלנו רק זה עזר
התינוק כבר כמעט 7 חודשיםשירה_11
כשהיא נרדמת, חצי שע הבטווח שלאחר שנרדמהממתקיתאחרונה
ללחוש לה דברים טובים ועוצמתיים באוזן.
את בוגרת, את יכולה ממש לתאר לה את ההצלחה שלה.
אוניברסיטה וטרמפולינה לתינוקחולמת להצליח
יש לנו טרמפולינה שהביאו לנו, אבל עוד מעט החגורה שם תהיה קטנה על התינוקת ואני רוצה גם טרמפולינה עם מנגינות.
יש לכן המלצה על משהו, במחיר עד 200 ש''ח?
בנוסף אוניברסיטה לתינוק, יש לכן המלצה למשהו טוב גם בערך במחיר הזה?
תודה
מקפיצהחולמת להצליח
באוניברסיטה אני לא חושבת שצריך המלצותיעל מהדרום
לק"י
זה מוצר פשוט.
הייתי קונה מה שנראה לי. רק אולי לא עם חלקים מנגנים, שלא תהיה בעיה בשבת. או רק עם חלקים שאפשר להוריד לפני שבת.
קניתי מעלי אקספרס במבצעי נובמבר בזול ונחמדפלפלונת
אולי גם עכשיו יש משהו במחיר טוב...
התכוונתי לאוניברסיטהפלפלונת
תודה! פשוט ממש התאכזבתיחולמת להצליח
בטרמפולינה אני לא מבינה. התייחסתי רק לאוניברסיטהיעל מהדרום
נראה לטייני לאב יש משהו עם מנגינותהשקט הזה
אנחנו ממש אוהבים את של טייני לאבאור מאיר
תודה!חולמת להצליח
חח אני לא סבלתי אותה! עד שהעפתי אותהאמא לאוצר❤
וקניתי אחרת
היא טרמפולינה מה זה גרועה בעיני
חחח כנראה בעיני המתבונןאור מאיר
היו לי 2 טרמפולונת פשוטות עד עכשיו. ועכשיו התחדשנו בכזו. וסעיניי זה שילד יכול לישון שם שאני עם הגדולים, זה מושלם.. אולי תכתבי לה חסרונות.. וככה היא צוכל להחליט
תודה!חולמת להצליח
גוגל הראה לי שהיא הרבה יותר יקרה ממה שהיא מחפשתיעל מהדרוםאחרונה
מקפיצה שוב, אולי מישהי מכירה טרמפולינה טובה? 🙏חולמת להצליח
לי יש נדנדההתלבטות טובה
לא טרמפולינה. של fisher price יחסית מהפשוטים (קניתי יד 2). הילדים מאוד אוהבים. הרגיע אותם מאוד ועזר לי לתקתק דברים.
לא יודעת בדיוק מה ההבדל בין זה לבין טרמפולינה האמת, ומה היתרונות החסרונות מכל דבר. שכנה שלי מכרה בזול אז אמרתי ננסה...
לגבי אוניברסיטה, יש לי אחד שאפשר לשים בטריות למוסיקה אבל מעדיפה לא לשים בגלל שבת והילדים הגדולים יותר. אולי בגלל שחורף הייתי מחפשת אחד קצת יותר עבה אם הרצפה אצלכם קפואה. אני צריכה לשים לפעמי שמיכה מתחת וזה סתם מעצבן אבל ממש לא קריטי..
יש אוניברסיטה שזה בלי משטח בכלליעל מהדרום
ואז אפשר להניח על המקום הרגיל שעליו מניחים את התינוק.
וואי זה באמת מעולה.. יש לחמותי כזה וזה נוחהשקט הזה
האמת שלנו יש עם משטח מבד, זה גם מתקפליעל מהדרום
בעקבות השרשור על לו"ז- איך מתנהלים עם מתבגרים?shiran30005
הבן הגדןל מגיע הביתה ב 9 וחצי בלילה מהישיבה , אוכל ויושב על המחשב/טלפון. הבן השני מגיע ב 6 וחצי בערב גם כן אוכל וצולל למחשב , עוזר פה ושם כשצריך משתדלת כמה שפחות הוא אחרי יום ארוך וכבר עייף. הבעיה היא שהם נמרחים ונזכרים להתקלח בשעות מאוחרות כבר 11 כבר לערך או רק להדליק את המים החמים בשעה 11 . וואלה אני כבר עייפה, הבית די מסודר, לרוב יש גם אוכל מבושל למחר, אבל מפריע לי הסדר הזה של הלילה. אתמול נניח הגדול נזכר שהוא רוצה להתקלח הדוד כבר היה דלוק כי אני רציתי להכנס למקלחת כמובן שאמרתי לו להכנס לפני כדי שלא לעכב אותו אבל זה עיכב ממש אותי בהמון זמן, ביקשתי מהבן השני רק לעשות שואב והוא נזכר רק לקראת 11 אמרתי אין מצב בשעה הזאת הייתי כבר גמורה. ככה הייתי עצבנית על זה שהוא נזכר פתאום שצריך להתקלח, וההוא לא עשה שואב ובכלל איפה אני מכניסה זמן שרק בשבילי? זמן זוגי?
יש לנו בבית סוג של הסכמה שהילדים ישנים לפנינו , לפעמים ב 12 בלילה אני במיטה מתה לישון אבל מחכה שהם יכנסו למיטות
אל תשאלו איך זה מגיע ל 11 וחצי-12 בלילה הזמן פשוט עף. ואז מתחיל גם הסיפורים והחוויןת שלהם ולא נעים לי אבל אין בי טיפת כח לשמוע אותם
איך מתנהלים בבית עם מתבגרים מתוקים? בכל זאת יש בבית גם קטנים וגם אני אחרי יום עבודה מחפשת בערב את הזמן שלי
אני חושבת שהגיע הזמן לישון כשאת רוצהיעל מהדרום
לק"י
ולא לחכות להם.
זו התוכנית שלי עם בני 8 ו-11, שישנים מאוחר. גם לי נמאס לישון מאוחר מאוד, בין היתר בגללם (כי לרוב אני יושבת לידם לפני השינה).
אצלי חלק מהמטרה היא גם לגרום להם לישון מוקדם יותר. אצלך זה לא העניין, אבל אפשר לישון לפניהם.
בבית של ההורים שלי באיזה שהוא שלבסטודנטית אלופה
הם התחילו להיכנס למיטה לפנינו, בטח אמא שלי.
היא קמה בשש בבוקר ובעשר- עשר וחצי היא כבר במיטה.
ובינינו זה גרם לנו גם קצת להתחיל להתקפל לכיוון החדרים וגם אם לא, אז היו כללים ברורים, אין חברים ומשאירים מטבח נקי כמו שקיבלנו (אפשר לבשל, לאכול וכו, אבל לנקות אח"כ).
באמת יש שלב שלמתבגרים אין תפיסת זמן בכלל ובעיניי ההורים לא אמורים לסבול מזה.
גם אצלנורקאני
בתור מתבגרת הייתי נשארת ערה גם עד 3 בלילה
אי אפשר לחכות שכולם ילכו לישון...
רק נזהרתי לא להרעיש
אצלנו מגיל 12 הם מתנהלים בעצמםצוףלבוב
לצערי לא מסוגלת, פשוט לא מסוגלתממתקית
לעלות לישון כשהבית עוד שוקק חיי הגדולים...
לצערי הרב.
צריכה ללמוד ממך.
אצלי זה לא ישיםצוףלבוב
תיכוניסטית שלי לא לומדת ביום ראשון, שניים אחריה מתחילים ביום ראשון בשעה 11 , זה אומר שהם הולכים לישון במוצ"ש מאוד מאוחר.
אצלי לילות לבנים בסניף זו התמודדות רצינית כי אני רוצה לישון. וגם ל"ג בעומר...
דווקא כיף לך שאת יכולה להחזיק את עצמך ערה. אני פשוט נרדמת
קטעים באתי גם לשאול שאלה דומה...ממתקית
אני ממש מזדהה איתך, בעיקר בקטע שאת מדליקה דוד לעצמך מתה כבר להתקלח ולהתרענו, ובדיוק איזה מתבגר בא ואז את נותנת לוו קודם. ואז את שוב צריכה לחכות לדוד שיחמם.
ואני לעולם לא הולכת לישון עד שכולם במיטות, זה סוג של שריטה שלי.
אצלנו הגדולה בעיקר אצל חברות עד מאוחר בלילה, הליכה רגלית (אוטובוסים לחברות לא מרשה אחרי 21:00).
היא חוזרת סביב חצות.
אתמול ממש כעסתי עליה והגבלתי עש שעה 22:00 היא התעצבנה ואמרה שכוחן עוד בחוץ בשעה הזו (מה שנכון אגב)
מה אני אמורה לעשות?
סליחה על הנצלוש, אבל מציעה לך ולי כשעייפים פשוט להיכנס לחדר, לסגור דלת לשכוח מהבית, לקרוא ולהירדם בכיף. ולשים את אחד הגדולים אחראי לכסות את הקטנים לפני שהולך לישון ולנעול דלת, לסגור חלונות וכו
תבקשי ממנה להעיר אותך כשהיא באה, שתדעי שחזרהיעל מהדרום
לק"י
המינוס שאם היא לא תחזור, אז לא תדעי🤦♀️
אולי לשים שעון מעורר לזמן שהיא אמורה לחזור. אבל זה גם מבעס לקום באמצע השינה.
מזל שאצלי עוד לא הגיעו לשלב הזה.
לא משנה שאני ישנה מאוחר בכל מקרה.
(בת כמה הגדולה, שחוזרת רק ב12?)
בת 16...ממתקית
הבנתי..12 בלילה זה ממש מאוחריעל מהדרום
תלוי מתיאורי8
אצל הילדים שלי בסניף לחזור ב 12 בלילה בליל שבת/ מוצאי שבת / חמישי בלילה/חופש גדול /בגיל 16 זה נורמלי מאוד. יכול להיות גם מאוחר יותר. אנחנו הולכים לישון. מבקשים שכשהם מגיעים יכנסו לומר לילה טוב. כשזו בת זה מלחיץ יותר, תמיד וידאנו שיש'לה עם מי לחזור( יש חברה שגרה צמוד אלינו). בת ה 13 עדין לא יוצאת עד שעות כאלה, לא יודעים מה נעשה כשתגיע לגיל שהולכים לסניף בליל שבת , כי אין חברה שגרה צמוד. אולי נאלץ להגביל אותה בשעות לשעה שנוכל לבוא ללות אותה חזרה. בכל אופן 12 בלילה בגיל 16 זה נורמלי לגמרי.
כן. חשבתי כשיש לימודים למחרתיעל מהדרום
לק"י
כי אני ישנה ב12 וממש קשה לי לקום.
(לא משנה שבן ה-11 שלי ישן הרבה פעמים ב11 גם. אבל אם רק חוזרים ב12 הביתה, אז בטח לוקח זמן עד שהולכים לישון).
כשהייתי בת 16רקאני
אף פעם לא ישנתי לפני 12
מילא לישון. אבל רק לחזור הביתה נשמע לי מאוחריעל מהדרוםאחרונה
את בטוחה שבאמת *כולן* עוד בחוץ?....חילזון 123
לתת להם לנהל את הזמן שלהם בנפרד משלךניגון של הלב
זה גם אומר שאת הולכת לישון בלי קשר אם הם ישנים או לא, וגם נכנסת להתקלח לפניהם אם בדיוק תיכננת. הם כבר גדולים מספיק בשביל לדאוג לעצמם ולהשאיר נקי אחריהם, אפשר לשחרר ורק להציב להם כמה כללים למי שהולך לישון אחרון (בבית של ההורים שלי היה כלל שמי שחוזר אחרון עושה סבב שכולם נמצאים ונועל דלתות או מוודא שהבוילר/האורות מכובים). את יכולה גם פשוט להיכנס לחדר ולסגור את הדלת בשביל להרגיש שיש לך זמן לעצמך לבד ולדמיין שהם כבר ישנים 
אבל באמת ממליצה לך לשחרר כבר עכשיו (לא יודעת בני כמה הם, אבל זה רק ילך ויחמיר עם השנים). אם את או בעלך מתעוררים לפעמים באמצע הלילה אתם יכולים לעשות סיבוב לראות שהכל בסדר, אבל נראלי ילדים שבגיל תיכון כבר יכולים להסתדר לבד בערב...
אצלנוoo
בעלי אחראי משמרת ערב
אני הולכת לישון מוקדם
והוא מתפעל את הילד שחוזר מאוחר
הוא לא מרשה זמן מסך
הילד אוכל מדבר איתו מתקלח מתארגן לשינה והולך לישון בזמן
יש ילדים שצריכים גם בגיל גדול הכוונה בניהול זמן
אם לא עוזרים להם הם יכולים לגלוש לשעות מאוחרות
וטיפ לגבי מקלחת
להתקלח לפני שהוא מגיע
אם יש רק מקלחת אחת
חבל להיות תלויים בעיכובים שלו
למה את צריכה לישון אחריהם?חילזון 123
יש אנשים שבאופי שלהם לא מסוגלים להרפותפרח חדש
כשאנשים מסתובבים בבית
לא יודעת אם זה המצב של הפותחת
אבל אני כזאת
והייתי כזאת גם בתור מתבגרת
לא הצלחתי להשתחרר מזה גם כשישנתי בפנימייה
סבלתי מזה הרבה
כמה שניסיתי
שריטה שלי
מסכימה. גם אני לא אוהבת לשחררחילזון 123
אבל יש גיל שבו באמת אי אפשר לחכות שירדמו....
אפשר לוודא שכולם בבית, שהבית שקט יחסית
אבל אי אפשר לצפות שבגיל נגיד 16-17 כולם ירדמו לפני
יש ילדים גדולים שצריכים עזרה והכוונה בניהול הזמןפרח חדש
אצלינו כך עוד אני לא אומרת להם מה לעשות
הם לא עושים (קשיי קשב וריכוז..)
אז מהרגע שהם באים הביתה אני כל הזמן מתזכרת להם את סדר הדברים.
והכלל שמ10 לא מסתובבים בכל הבית
אפשר להיות במיטה בשקט
גם מאוד קשה להם לקום בבוקר
אז חייבת שישנו בשעה סבירה
אני לא יודעת בני כמה המתבגריםמתיכון ועד מעון
אבל יש שלב בחיים שאני שחררתי והפסקתי ללכת לישון אחרי הילדים, אני קמה לפניהם, עובדת קשה, אין סיבה שאני אצטרך לחכות שהם ילכו לישון.
לגבי זמן זוגי, שהילדים גדולים גם אם הם במרחב הציבורי הם בד"כ בשקט ומתעסקים בעניניהם, ולא מפריעים לי לזמן לעצמי או לשיחה זוגית.
לגבי השיחה, אני מאוד אוהבת לשוחח איתם, ובאמת הרבה פעמים הם נפתחים דווקא בלילה בשקט, אם זה מפעם לפעם אני זורמת, אבל אם אין לי כוח אני מבקשת שנמצא זמן בימים הקרובים לשיחה.
לגבי השואב, אני מזכירה. אם חזר, נח אכל ועכשיו לא עושה כלום אבקש שוב.
כותבת מה שאני עושהאורי8
אשמח לקבל המלצות למשאבהתוהה לעצמי
מחפשת משאבה שתשאב בזריזות, תרוקן את השד כמו שצריך ושתהיה נעימה ולא כואבת.
לא קריטי לי הקטע של האלחוטי, שואבת גם ככה צמוד לשקע.
אשמח מאוד להמלצות מניסיון!
זה נראה לי ממש אישיואני שר
לי יש לנסינו חשמלית דו"צ והיא אחלה (עד כמה שלשאוב אחלה בשבילי).
צריך גם התאמה של גודל הקאפ לגודל שלך, זה משפיע על היעילות והכאב (בכל מקרה לא אמור לכאוב!)
תודה!תוהה לעצמי
להייגן יש סרגל מדידה אולי גם לעוד חברותאולי בקרוב
ידנית רלוונטית? אם כן, אז של אוונטיעל מהדרום
לא יודעת אם היא מהירה יותר מחשמלית. לא ניסיתייעל מהדרום
תודה!תוהה לעצמי
יש באלי אקספרסרקאני
משאבה של אוונט
שיכולה להיות גם ידנית וגם חשמלית
אבל היא חד צדדית
אני אישית מעדיפה דו"צ שיהיה כמה שיותר מהר
ולנסינו מעולה לי
זו בדיוק ההתלבטותתוהה לעצמי
שמעתי הרבה המלצות על ביאמבההילושש
לא ניסיתי,
לי יש את של לנסינו, דו"צ, חשמלית.. והיא סבבה, ותו לא.
אני גם שמעתי עליה המלצותתוהה לעצמי
היה לי ולא הייתי מרוצהאנונימית בהריוןאחרונה
לנסינורקאני
תודה!תוהה לעצמי
שאבתי לאורך המון זמן עם אמדהמתיכון ועד מעון
אני חושבת שהיא לא מאוד שקטה אבל היא יעילה ואת יכולה לשלוט בעוצמה אז זה לא כואב
אוונט הידניתכורסא ירוקה
יש לי לנסינו חשמלית דוצ, זה לוקח חצי שעה ומרתק אותך למקום.
עם אוונט ידנית תוך 10-15 דקות הצלחתי להגיע לריקון, וזה ממש נוח כי אני מתאימה לעצמי את העוצמה אם יש גודש וכאלה. ממש אהבתי אותה
מענייןרקאני
לי עם לנסינו לקח 10-15 דקות
של הייגן הייתה לי מעולה יותר מביאמבה בפערשירה_11
הם עוד קיימים?תוהה לעצמי
למה לאשירה_11
גם שם אזל במלאי..תוהה לעצמי
תעכבי, אולי עוד מעט יתחדש המלאיאולי בקרוב
יש גם את האנבלה שהיה עליה הייפ מטורף פעם..הילושש
היום שומעים עליה פחות
אבל שמעתי שהיא גם אחת המעולות..
לא ניסיתי אבל ממש מעניין אותי לבדוק אותה
חח דווקא לאחרונה היו לי מלא פרסומות עליה😅השקט הזה
לי יששמ"פ
Ardo melia
כמו הביאמבה אבל להבנתי המשאבה יותר חזקה
שואבת לי טוב ולא כואבת
מה שכן לפני כמה ימים לא שאב לי ככ מצד אחד וכאב ונראה לי לא היה מונח טוב אז עכשיו יותר שמה לב לזה
אני משתמש בו פעם ביום יומיים לא הרבה
אני הזמנתי סט חילופי ככה שתמיד יש לי שתיים שזה נח ( לחזרה לעבודה )
אם משהו יכול להביא לך מחו"ל זה ממש חצי מחיר
תגידו אתן גולשות מהפלאפון? ראיתן שהאתר הקפיץקופצת רגע
התראה אדומה כזו כמו בצבע אדום לפני כמה דק'?
הייתה התרעה על רעידת אדמה באיזור ים המלחואילו פינו
כן. הפיל לי את הלב🙈איזמרגד1
לגמרי... זה גם היה תוך כדי שקראתי את השרשור עלקופצת רגע
אצלי השבוע הלב נפל כמה פעמיםפרח חדש
מכירות את זה שלפעמים יש שריקות מהרוח דרך החריצים בחלון?
אז השבוע בגלל הרוחות העזות זה היה בעוצמה ממש גבוהה ואני כמעט התעלפתי כמה פעמים
וואי ממשהשקט הזה
כל פעם אני חושבת? זו אזעקה? לא זה הרוח..
והכי מצחיק שהיו איזה פעמיים כאלה שכנרא. השתנה לי הפרצוף והבת שלי בת 4.5 אומרת לי "זה לא אזעקה זה רוח!"
יואו חמודה הבת שלךממתקית
קראה אותך והרגיעה אותך