זה מפוצץ אותי, אז תסלחו לי שלא קשור לפורוםytrewq

מעצבן אותי שכל פעם שיש ביקורת על דברים שהמדינה מסבסדת לאנשים עם הכנסה נמוכה, ישר קופצים ואומרים שהמדינה מעודדת אבטלה.

לדוגמה ראיתי עכשיו בפייסבוק מישהו שהתעצבן על מחיר מלא שהוא משלם במעון כי הוא לא זכאי לדרגה, והתעצבן שהמדינה מעודדת אבטלה וכמובן שרוב התגובות לכלכו על הממשלה וההתנהלות שלה.

עכשיו כמו שכולן יודעות, הלוואי והיה אפשר להישאר בבית ולקבל דרגה במעון. אפילו הארכת חופשת לידה שמגיעה לנו על פי חוק!! אנחנו לא יכולות להינות ממנה כי נשלם דרגה מלאה...

אני בחרתי להרוויח כמה שאני מרוויחה?? כולם חייבים לעבוד בהייטק ולהרוויח 40-50 אשח כדי שלא תבכו למה רק לכם מורידים הרבה מס מהמשכורת? תגידו תודה על מה שנשאר לכם אחרי המיסוי כי אנחנו גם את זה לא מרוויחים.

אתם חושבים שאנחנו מביאים ילדים רק כדי להנות מעוד 400 שקל בחודש של נקודות זיכוי?

לא בחרתי את המקצוע שלי, ולא את כמות הילדים שלי רק בגלל שיקולים של הטבות מהמדינה! כאילו זה בכלל משתלם פחחח...

זהו, שחררתי 😁

זה נכון חלקיתoo

כי זה על אותו עניין של התקרבנות

אף אחד לא מסכן

לא מי שמשלם מיסים ולא זכאי להטבות

ולא מי שזכאי להטבות

זה צריך להיות הפוך

כל אחד צריך להיות בהודיה על מה שיש לו

וכן

כמעט כל דבר זה עניין של בחירה

זה נכון שלא בחרתי בהייטקytrewq

אבל מה אתם מצפים שכולם יהיו בהייטק? כולם יהיו מנהלים?

תמיד יהיה מי שירוויח יוצר ומי שירוויח פחות, וכדי לא ליצור פערים גדולים מדי ועוני גדול המדינה מנסה קצת לאזן.

אני בעד איזוןoo

אבל להסתכל עליו במבט מפוכח

יש אנשים שמקבלים סיבסוד מהקופה הציבורית

ויש שמשלמים לה

וזה בעיקר תלוי בבחירה

אני אגב מהמשלמים

ופעם הייתי מהמקבלים

אף פעם לא הייתי קורבן

לא כשקבלתי ואולי אנשים לא היו מרוצים מזה

וכמובן לא כשאני משלמת

אני שמחה להיות מהנותנים

יש הרבה אנשים שישמחו להיות בצד של הנותנים!ytrewq

מה לעשות שהם לא מספיק חכמים או מוכשרים בשביל להרוויח מספיק? או שהם מרגישים שליחות בעבודה שלהם יותר מבמקום רווחי יותר?...

כל בחירה היא בסדרoo

אבל אם נמצאים בצד של המקבלים

לא צריך להתמסכן אם אנשים שנותנים מתלוננים

כי יש כאלה שלא שמחים לתת

כמו כאלה שלא שמחים לקבל את המשמעות של לקבל

אז זו צציאות תקינה מבחינתך שעשיריםytrewq

יורקים על מי שמרוויח פחות מהם?

איך הם יורקים?oo

מתעצבנים?

ומה את עושה? גם מתעצבנת

ככה בני אדם

כועסים לפעמים על כל מני סיטואציות

מותר

למרות שעדיף שכל אחד יהיה בהודיה על מה שיש לו

אני מבינה את התסכול אבל חושבת שזו לא הנקודהכורסא ירוקה.

במקום לתת תמריצים לפי הכנסה היה אפשר לתת תמריצים לדוגמא לפי מיצוי כושר השתכרות - כלומר שני הורים עובדים מאה אחוז משרה - מאה אחוז הטבות, רק הירה עובד אחד, 50 אחוז הטבות. שניהם עובדים בחצי משרה - גם כן 50 אחוז וכן הלאה. ככה את מעודדת עבודה ולא גורמת לאנשים להישאר לפעמים בשכר נמוך יותר כי העלאה קטנה תקפיץ אותם מעל תקרת ההטבות ובפועל זה יצא לא משתלם. (אפשר כמובן לשים תקרת שכר יחסית נורמלית גם להטבות האלה שלא יצא שמי שמרוויח 50 בחודש מקבל אותן, אבל זה לא הנקודה).

המדינה לא מעודדת אבטלה אבל היא לא מעודדת עלייה בשכר.

אני יכולה לומר לך שהיתה תקופה שבעלי עבד 80 אחוז משרה באיזה מקום וממש היה על קצה דרגת המס מלמעלה, הוא רצה לעלות ל100 אחוז משרה אבל ראינו שזה מעלה אותו מעל דרגת המס ככה שאם נניח הוא עבד 4 ימים ושילם מס די מינימלי, מעבר ל5 ימים היה ממוסה ככה ש3 ימים בחודש הוא עובד בחינם ורק היום הרביעי שנוסף לו היה אשכרה מתווסף למשכורת. זה היה תוספת של איזה 200 שח ופשוט לא שווה את זה. אז כן במובן מסוים יש עידוד לא למצות את כושר ההשתכרות.

בנוסף זה מעודד אנשים שלא מדווחים על השכר שלהם, כי מעבר ל"חיסכון" במס, ככה הם מקבלים יותר הטבות. כשההטבות יהיו לפי כמות המאמצים שאתה משקיע והזמן שאתה עובד יהיה פחות חסר בדיווחים כי לא יפגע בך לדווח שאתה עובד יותר אלא דווקא יועיל לך

אבל יש גם מישרות מאוד נדרשותמקקה

שמרוויחים בהן פחות.

למשל בעלי ואני שנינו עובדים משרה מלאה במגזר הציבורי בתפקידים שחסר בהם עובדים. ואנחנו מקבלים דרגה.

אבל זה לא האינטרס של המדינה שנעבור למגזר הפרטי..

נכון אבל אי אפשר לבדוק אחד אחדכורסא ירוקה.

ובסופו של דבר רוב המשרות הקיימות מועילות למשק. אז איך תתמחרי את התועלת של כל אחד?

גם המגזר הפרטי מועיל למדינה מאד, עע כמות הכסף שענף ההיטק מכניס לכלכלה הישראלית.

אז במקום לבדוק אחד אחד הרבה יותר הגיוני לתגמל ולתמרץ לפי מיצוי כושר השתכרות ולא לפי שכר.

זה לא באמת עובד ככההמקורית

כי יש נגזרות מהשכר שאפילו אם את ממוסה עליו עדין שוות לך כסף, כמו הפקדה לפנסיה/ קרן השתלמות

במקומות עבודה שיש בהם עלייה בשכר שהיא אחוזית/ דרגות (עובדי מדינה/ מגזר ציבורי) זה גם כן משפיע אחוז המשרה

ואחוז משרה משפיע לרוב גם על גובה דמי ההבראה השנתיים (אאכ והמעסיק ממש לארג')

אין דבר כזה לעבוד בחינם

זה נכון אבל זה לא היה שווה את זה במקרה הספציפחכורסא ירוקה.

לא חשוב נתתי אותו כדוגמא כללית. ברור שיש הטבות שלא נכנסות ישירות לארנק והן קיימות אבל לפעמים כשההבדל הוא יום חופש בשבוע, כל שבוע, מול עוד כמה מאות שקלים בחודש לפנסיה שמי יודע אם מתי ואיך נהנה ממנה, וואלה עדיף לעבוד פחות

את בטוחה שחישבתם נכון?רינת 24

המס עובד במדרגות כך שמשלמים את האחוז הגבוה יותר רק על התוספת ועל כל החלק ה"ראשון" (עד המדרגה הבאה) משלמים את המס הנמוך

כבר לא זוכרתכורסא ירוקה.

גם בלי מס יורד איזה 17 אחוז על הפרשות, והמס היה עוד 14 או 20, כבר לא זוכרת.

היינו צעירים מאד, קיבלנו שכר שעתי, והגרושים של התוספת נטו והסכום העוד יותר זעום של ההפרשות לפנסיה לא היו שווים לנו בהשוואה ליום חופש בשבוע שנתן לנו המון

אני לא מסכימה איתךנעומית

תחשבי שעל חלב במכולת היית משלמת 12 ש''ח

והקונה שלצידך היה מקבל אותו בחינם.

כל הנחה/סבסוד/ קצבה מגיעה מכספם של אזרחים אחרים.

אם אני לא מקבלת דרגה, הכסף שעליו אני עובדת ומגיע למס הכנסה מממן את הדרגה של אנשים אחרים.

למדינה אין כספים משלה, היא לוקחת את כספי האזרחים ומעבירה אותם הלאה, הגיוני שאנשים לא יהיו מעוניינים שכספם יגיע לאנשים אחרים. (לצדקה שלי אדאג בעצמי).

האם זו בעיה של הממשלה הנוכחית? לא בהכרח. של כל ממשלה שדוגלת במדינת רווחה קיצונית.

(עוד לא התייחסתי לזה שציבורים שלמים לא מתפרנסים כי המדינה אחראית לפרנס אותם לפי דעתם)

אני אתייחס רק לזה שקראת בפייסבוקשמעונה

באופן כללי, יש נטייה לרשתות החברתיות ליצור הרבה רעש, ולפלג.. חדשות מספרות מה שרע ולא מה שטוב, כדי לנסות להראות לנו שהכל רע...

בפועל רוב האנשים לא מרויחים 50 וגם לא 40... (זו אולי גם נטייה של רשת חברתית , להראות לנו את הקצה אז חושבים שהרבה מרויחים ככה) , זה מבעס שלא מקבליים דרגה ולאדם נורמלי שההכנסות שלו קצת גבוהות (נגיד 15,16 זה יכול להיות משמעותי מאוד מאוד במשכורת התשלום על מעונות)... מה גם שיש אנשים שמרמים , וכמעט לא עובדים וומסוסבדים מאוד וזה מבעס....

אז את בעצם בעד שוק חופשיytrewq

הבעיה שהרבה פעמים אותם אנשים שמתלוננים על סבסוד למישהו אחד, מתלוננים גם למה המדינה לא מסבסדת משהו אחר או למה שכר המינימום הוא לא 40...

אם אתה לא רוצה שהמדינה תסבסד את המעונות אל תלך למעון מסובסד. לך למעון פרטי שלא בטוח יהיה יותר יקר.

אם אתה לא רוצה שהמדינה תסבסד את המעונותקופצת רגע

אל תלך למעון מסובסד - איך זה עוזר?

סבסוד המעונות לא נלקח ישירות מהתשלום של ההורים שמשלמים סכום מלא.

לא ברור שלאytrewq

עזבי, לא זוכרת כבר מה רציתי לכתוב 😅

זה ממש לא אותו דבר.נעומית

אין לי בעיה עם סבסוד, אבל שיהיה לכולם או לא יהיה.

אין שום הצדקה שהכסף של אנשים שמשלמים מס הכנסה ילך לאלה שלא.

לצדקה שלנו נדאג בעצמנו.

אגב. אותם אנשים שרוצים שהמדינה תממן את הלימודים, בריאות, תשלם קצבאות, תאריך את חופשת הלידה על חשבונה גם רוצים שהמדינה תגדיל את השכר שלהם באמצעות רגולציה על שכר מינימום.

חידשת לי עם הארכת חופשת לידה שהדרגה הופכת למלאהממתקית

אף פעם לא הארכתי אז לא מכירה, או שהארכתי ונשארתי עם הפעוט בנוסף בבית.

מבינה אותך ומסכימה איתך.

כן, זה קטע הזוישלומית.

שנה שעברה בספטמבר 2 הקטנים שלי היו בו שנה ושמונה, ובת ארבעה חודשים.

היה לי מאוד חשוב להשאר עם הקטנה בבית עד גיל חצי שנה אבל אחרי החגים חזרתי לעבוד כך שלא יכולתי להשאר עם שניהם בבית.

בפועל שילמתי על שניהם מתחילת שנה, כדי לשמור מקום כי אם הייתי מחכה לגיל חצי שנה כבר לא היה לי לאיפה להכניס את הקטנה ( אין אצלינו עוד אופציות)

ככה שילמתי על חודשיים מחיר מלא על 2 ילדים (קרוב ל7000) כאשר בפועל אחת הייתה איתי בבית

כי מטרת הדרגה היא לעודד יציאה לעבודמתיכון ועד מעון

מבאס, אבל זו הסיבה

אגיד לך משהואישהואימא

האמת שכן זה מעצבן מאד.. לעבוד קשה מאד ואז לוקחים לך המון המון מהמשכורת למיסים.

אם בעלך לא היה איתך בחגים,שבתות וכו' , את היית מרגישה כמו חד הורית שהכל נופל לך על הכתפיים ומוציאה המון כסף על בייביסיטר, האוכל מוכן לשבת, וכו' וכו , הייתם מרווחים יפה אבל היו לוקחים לכם 35 אחוז לפחות מהמשכורת שכל כך עמלתם בשבילה , גם היית אומרת ככה?

אז אומרת לך מהצד שחווה את זה, כן זה מעצבן מאד.

אי אפשר לאכול את כל העוגה, ואף אחד לא מחלק כסף חינם. בשביל משכורות גבוהות אנשים עובדים קשה מאד, וזה בא על חשבון דברים אחרים שלך יש ולנו אין. והמון המון לחצים והישרדות.

אבל זה לא אומר שמי שמרוויח פחותytrewq

בהכרח עובד פחות קשה

אולי לא אולי כןאישהואימא

בכל אופן על אלה שרצו את המשכורת של בעלי מוזמנים לעבוד גם בשבתות בחגים ולראות איך זה שהבעל לא נמצא איתם באירועים, שמחות , בדיקות רפואיות וכו'. הכל הכל לבד. כל דבר יש לו יתרון וחיסרון.

זה לא רלוונטי לצורך הענייןחולת שוקולד

האזרחים במדינה מתוסכלים- ובצדקנעמי28

ולאוכלוסיות רווחה כן יש קשר ישיר לזה.

דבר ראשון אחוז המיסים בארץ הוא לא מהגבוהים בעולם,

אבל אחוז ההטבות החברתיות שנגזרות מהמיסים והחלוקה של מי משלם את רוב המיסים לא הוגנת.

על חלק גדול אין לנו שליטה ברמה האישית - כי מדובר ובכספי מיסים שהולכים לביטחון המדינה ותשלום חובות לאומיים - לכן נגזרת ענקית מהמיסים הולכת לזה ולא לטובת החברה.

מה שנשאר מהמיסים מתחלק במדיניות רווחה כמו סבסוד מעונות (זה לא משנה שאת מקבלת רק "400" שקל, הסך הכללי יוצא הרבה ביחס לשארית מס שנשאר, אבל ביחס למדינות אירופיות אחרות , אנחנו יחסית לא מדינת רווחה)

עם החרדים יש שתי בעיות

אחת - אחוז עבודה נמוכה בעיקר אצל הגברים (משהו כמו 53% חרדים לעומת 86% חילונים)

השנייה - גם כשכבר יוצאים לעבוד, ההכנסות נמוכות מאוד בהשוואה למגזרים אחרים - כלומר משלמים פחות מיסים.

מה שמוביל ל- ציבור שעובד קשה ומתפתח בקריירה - ואוכל אותה. "מעמד הביינים"

גם מיסים גבוהים, גם כמעט לא נהנים מהטבות.

לכן כן, הם לא טועים, המדינה מעודדת אבטלה.

יש תמריץ שלילי, משהו בחלוקה הזאת לא עובד טוב.

אפשר להסתכל על יתרונות אחרים שחרדים מביאים כמו ילודה שזה חשוב מאוד למדינה במצב שלנו (לא רק מורל לאומי, פשוט פיתרון דמוגרפי) וערכים יהודיים למי שמאמין או רואה בזה צורך.

אם מסתכלים רק על בפן הכלכלי, בהחלט יש בעיה.

השילוב של מדינה עם צורכי ביטחון כל כך גבוהים ומגזר שלא מכניס משכורות גבוהות וגם כשיוצא לעבוד משלם מיסים נמוכים, לא כרגע וגם לא בעתיד (כל מערכת הכוללים, ישיבות שמשמרים את המצב ) מבחינה כלכלית בלבד-בעייתי.

יש אחוז גדול מהעם שעובד יותר ומשלם יותר ונהנה פחות. ככה פשוט.

זה לא משנה כמה קשה את עובדת,

באופן כללי מקרים פרטיים בודדים לא משנים את התמונה הגדולה.

ילודהoo

זה גם עניין כלכלי כבד

כי חוסר ילודה פוגע קשות בכלכלה

אני לא בטוחה מה תורם יותר לכלכלה

ילודה/ לעשות כסף ולשלם מיסים

בראיה רחבה ועתידית

ילודה טובה לכלכלהנעמי28

בהנחה שהילדים שנולדים נכנסים למעגל העבודה ולא הופכים באופן סיסטמטי לאוכלוסיית רווחה.

אחד המטרות של מדיניות רווחה היא לצמצם פערים ולעזור לאוכלוסיות חלשות להתרומם.

הבעיה שנראה שהחרדים מעוניינים להישאר במצב הקיים (אני יודעת שיש שינוי אבל במיינסטרים הרבני)

זה ציבור שלא מקדש קריירה, יש בזה הרבה יופי ערכים אבל כלכלית זה פוגע.

רווחה נכונה צריכה ללכת ברובה למקומות שישתלמו לה.

כמו סבסוד לימודים וכו'. לא כדי לשמר רווחה.

בקיצור אנחנו מדינה מאוד מורכבת

ואין פיתרון קסם

לא יהיה כאן איזה מושיע אחרי הבחירות

כןoo

רק צריך לקחת בחשבון את האחוזים של היוצאים מהחברה החרדית שעולה כל הזמן

את אחוז הגברים העובדים שגם עולה בהדרגה

ואת גובה המשכורת של הנשים שגם עולה בהדרגה ואולי גם של הגברים

ברור שלא יהיה מושיע

שינויים לרוב מגיעים מהעם ולא מההנהגה

כן נחיה ונראהנעמי28

הבעיה הזאת של המיסים ומעמד הביינים שנדפק קורה כמעט בכל חברה עם ערכים סוציאליסטים

אבל אני חושבת שהטינה המרכזית לחרדים כרגע היא שאידאולוגית הם רוצים לשמר את המצב + מצב הגיוס ששם הם לא יוצאים שם טוב + מרמור של אזרחים שעובדים קשה ומקבלים מעט

הבחירות לגמרי רכבו על הגב שלהם

אבל מתחת לפרופגנדה יש גם הרבה אמת וזאת חברה שצריכה לראות איך היא מתאימה את עצמה למצב

מאז ומעולםoo

היה טינה לחרדים

גם בצדק וגם שלא

לכל חברה יש את הבעיות שלה

כולל הכלכליות

(נניח החברה החילונית חוגגת על פנסיות תקציביות/ משרות ממשלתיות מיותרות

יותר מכל חברה אחרת

במשך שנים ארוכות)

בינתיים אני משלמת מיסים וגם על המוסדות החרדיים של הילדים שמתוקציבים באופן חלקי ביותר

כלומר משלמת פעמיים

אבל לא מתלוננת

לא יודעת מאיזה מעמד אני

ולא מעניין אותי שדופקים אותי

אני יכולה לדאוג לעצמי בכל מקרה

כותבת מאהבהDoughnut

בתור חרדית רוצה לומר לך שנכון שיש חרדים שלומדים או שעובדים בשכר נמוך. אבל כמעט כל מי שאני מכירה סביבי כולל כל משפחתי הקרובה, חברות, שכנים- אנשים עובדים קשה, מרוויחים יפה, משלמים המון מיסים, (הרבה פעמים מקבלים פחות בהרבה דברים כמו חינוך... אבל לא רוצה להיכנס לזה) ואח"כ עוד מתבכיינים שאנחנו חיים על חשבון החילונים... ממש מתסכל לשמוע את זה כשאנחנו משלמים אלפי שקלים בחודש למיסים וכנראה ממנים דרגה במעון למשפחות אחרות בעוד שאנחנו לא זכאים (ברוך השם בגלל הכנסה).

רוצה רק לומר שלא להאמין לכל מה ששומעים בתקשורת, תדברי עם כמה אנשים באופן עצמאי ותקבלי תמונה שונה...

יקרהכורסא ירוקה.

אני מאמינה לכל מילה שלך, אבל סטטיסטית אתם כנראה לא מייצגים את רוב הציבור החרדי..

הציבור החילוני וגם הדתי במובנים מסוימים, הם מאד אינדיווידואליים - כל אחד לעצמו לטוב ולרע. אין "כוח קהילתי" מול גופים עסקיים, קופות חולים וגופים ממשלתיים, אבל גם מתייחסים לכל אחד לעצמו.

מי שמשתייך לקהילה שמתייחסת לעצמה כגוש אחד - זה עובד כשזה נוח, אבל קורה גם כשזה לא נוח..

התסכול שלך מאד מובן, באמת! אבל תביני מאיפה זה מגיע..

גם אני כותבת מאהבה❤️נעמי28

וגם מהיכרות קרובה עם משפחות חרדיות שעובדות ומתגייסות.

לצערי זה לא מספיק.

אני לא צורכת חדשות בכלל

הנתונים הם ממשרד העבודה ומכון הרישוי לדמוקרטיה

אפשר להתייחס לערכים אחרים שהחברה הזאת מביאה

אבל בפן הכלכלי כשמדובר במספרים אלה הנתונים

גם לי השרשור פה צורם מאודדיאן ד.

וקצת פחות באהבה (עוד לא הגעתי לדרגה של לקבל ייסורים באהבה 🤭)

ב"ה מודה אלף פעם לקב"ה שיש לנו ובשפע רב.

ואנחנו לא זכאים לדרגה בתמ"ת וגם לא להנחה בארנונה וגם לא לעוד המון הטבות.

ב"ה מסיבות מאוד משמחות, ושימשיך ככה כל החיים.

ואגב לגבי מי שהעלתה פה נתונים מכל מיני אתרים אז יש המון עיוותים בנתונים האלו

לדוג' אם יש עובד שעובד ב- 3 עבודות במקביל ובכל אחת מרוויח 5000 ש"ח אז הברוטו שלו זה 15 אש"ח

אבל לשכר הממוצע הוא נכנס כ- 3 תצפיות שכל אחת מהן היא 5000 ש"ח

ועוד כל מיני עיוותים סטטיסטיים

אז תקחו בעירבון מוגבל אם בא לכם לאהוב

ואם בא לכם לא לאהוב זה גם בסדר, שלכם ושייערב לכם....

לוקחים בחשבון גם הטיותנעמי28

והטיות יש לכל הצדדים.

וגם עם ההטיות אנחנו מדברים על פער של עשרות אחוזים, הוא לא יצטמצם הרבה בגלל הטיות.

צרם למה? כי זה ביקורת למגזר שלך? הוא מושלם?

אפשר לטמון אתה הראש בחול ולצעוק עלילת דם ואנטישמיות

זה לא יוביל אותנו לשום מקום טוב.

מסכימה עם מה שכתבתytrewq

אבל אתעכב על הבעיה השנייה של החרדים - שהם מרוויחים קצת.

למה אתם חושבים שחרדים בכוונה מרוויחים קצת? כי הם מקבלים הטבות אז זה משתלם להם? ממש לא!

ואגב זה לא רק חרדים, זה גם הרבה נשים דתיות שחשובה להם עבודה קרובה לבית/פחות שעות/לא לקחת את העבודה הביתה וכו'

הן מוכנות להרוויח פחות בשביל התנאים

זה נקרא בכוונהoo

הם בוחרים בתנאים שמתאימים להם ושמביאים להם על הדרך הטבות

לאנעמי28

הם מרוויחים קצת כערך

לא בגלל ההטבות

בגלל חוסר בלימודים גבוהים או רצון לקריירה משגשגת

בגלל ערכים אחרים שקודמים אצלם לערך כסף

זה אולי ראוי להערכה למי שמסתכל בלי שיפוטיות

אבל בכלכלה זה פוגע

לכן הם מעוררים הרבה כעס

השאלה מה יקרה אם ההטבות יעלמו ואז נדע האם הם הסתמכו על ההטבות או שערך שלהם גדול מכל הטבה.

אולי הם יצמחו להיות כמו קהילות חרדיות בחו"ל

משגשגות כלכלית

וממנים לעצמם כוללים

מה זה מוכנים להרוויח קצת?כורסא ירוקה.

כלומר בוחרים מקצוע עם הכנסה נמוכה אבל מן הסתם מתוך הנחה שיהיו להם הטבות פה ושם.

תחשבי על עצמך, אני שואלת בכנות באמת, מענין אותי (כי כשאני בחרתי מקצוע הייתי ממש קלולס ולא הבנתי כלום מהחיים. התגלגלתי למקצועות אחרים עם הזמן) - אם כשהיית בוחרת מה ללמוד היו אומרים לך: יש למקצוע הזה יתרונות xyz (מה שבגללו בחרת את המקצוע) אבל תחיי בעוני ולא תקבלי שום הטבה אף פעם - עדיין היית בוחרת את המקצוע הזה? כי אני מניחה שבמצב כזה היית מעדיפה לבדוק מקצועות יותר מכניסים. כמו בארהב שמי שרוצה לחיות ברמת חיים מסוימת, לשלוח לביס יהודי וכו יודע שהוא חייב לכוון למקצוע מכניס מאד..

אז זה לא חוכמה שציבור מסוים "יסכים להרוויח קצת" בשביל הערכים שלו, אם ברגע שהם לא יכולים להסתמך על הטבות ממשלתיות הם יכעסו שגוזלים אותם, כמו שקורה במניעת הטבות למשתמטים. זה לא נקרא להסכים להרוויח קצת אלא להסכים לקבל תלוש נמוך והטבות גדולות

אבל את יודעת מה מתסכל אותי בזה?בארץ אהבתי
עבר עריכה על ידי בארץ אהבתי בתאריך ה' בתשרי תשפ"ז 19:51

בלי קשר לציבור החרדי, באופן כללי על מה שכתבת -

נניח שכולם באמת היו עושים את החישוב שכתבת, ונניח שלכולם היתה את היכולת באמת לבחור במקצוע מכניס יותר, מה באמת היה קורה? היו חסרים היום המון עובדים בכל המשרות הפחות מכניסות, שאנשים צריכים את השירותים שלהם. במשרד החינוך זה כבר קצת קורה, כרגע עוד יש איכשהו מספיק אנשים בשביל להחזיק את המערכת באיזושהי רמה (וכבר יש מצוקה גדולה בהרבה תחומים שיש לה הרבה ביטויים), אבל אם כולם יחפשו רק מקצועות מכניסים מספיק - אז לא תהיה מערכת חינוך (לפחות לא כמו שהיא בנויה היום...).

באופן אישי אני קלינאית תקשורת במשרד החינוך. הייתי יכולה לעבוד פרטי ולהרוויח הרבה יותר. הייתי יכולה (מבחינת הכישורים שלי) גם ללמוד דברים אחרים וללכת לעבוד בהייטק.

בחרתי במקצוע שלי ובמקום בו אני עובדת בעיקר בגלל שיקולים משפחתיים (חופשים, שעות עבודה), אבל בסופו של דבר גם אם אני לא תורמת למדינה במיסים, אני תורמת למדינה בחיזוק מערכת החינוך, בנתינת מענה לתלמידים שצריכים את הטיפול במסגרת החינוכית, במקום שההורים שלהם יצטרכו ללכת לקחת אותם לטיפולים באופן פרטי כי אין קלינאית במסגרת...

ואני גם משלמת על הבחירות האלו מחיר ברמת חיים נמוכה יותר. כי עם כל ההטבות שאני מקבלת, בסוף הנטו שלי בבנק נמוך יותר (לא מתקרבנת, אני לגמרי שלמה עם זה. אבל זה גם חלק מהסיפור)

וזה לא רק הסיפור שלי. הרבה מהאנשים שעובדים במקצועות פחות מכניסים, בסופו של דבר ממלאים תפקידים שאנחנו צריכים. גם זו תרומה למדינה, בעיני לא פחות ממיסים.

בדיוק בדיוקמתיכון ועד מעון

אני פסיכולוגית במגזר הציבורי, עובדת 5 שעות בשבוע בקליניקה ו30+ במגזר הציבורי, ואני נשארת במגזר הציבורי למרות שבפרטי הייתי עובדת הרבה פחות ומרוויחה הרבה יותר כי חשוב פסיכולוגיה ציבורית חזקה וטובה שכולם יהנו ממנה.

בהחלט❤️

יש תרומות אחרות חוץ מכלכלה

נכוןoo

יש הרבה דרכים לתרום

ומיסים זה לא התרומה הכי גדולה

אותי דווקא זה לא מתסכל

אנשים רואים צר

אין להם מושג על התמונה הרחבה

ואולי היא גם לא מעניינת אותם

כל אחד רואה רק את הצד שלו

כרגיל

כמו בכל נושא

את צודקתבארץ אהבתי

רוב הזמן אני לגמרי שלמה עם הבחירות שלי, ומה אחרים חושבים על זה לא באמת מעסיק אותי.

אבל כשאומרים לי שהיה יותר 'אחראי' לבחור במקצוע מכניס יותר ולא להכניס פחות ולהסתמך על הטבות - זה מתסכל שרואים את הדברים באופן כזה כאילו אני ה'מנצלת', כשלמעשה יש פה תרומה לא פחות חשובה...

(ברור שאני לא מדברת פה על נשים ספציפיות, ואף אחת לא כתבה באופן אישי וגם אני לא נפגעתי באופן אישי. זה רק דיון לגופו של עניין...).

את צודקתכורסא ירוקה.

ולא כתבתי ספציפית על הציבור החרדי. קל לכתוב עליהם כי זה דוגמא קלה וברורה ואני מעדיפה לא להדגים על עובדות שמישהי אחת או אחרת כתבו. אבל זה נכון להרבה אנשים במגזר הציבורי בעיקר.

אני חושבת שזה נושא מורכב. כלומר תמיד יהיו אנשים שמרוויחים פחות ויותר. הבעיה היא בעיניי שהמערכת הציבורית בנויה בצורה כל כך קלוקלת, שהעלאת שכר לשכר ראוי היא כמעט לא אפשרית.

אני חושבת גם, אם נדבר על מורים למשל, שהחוסר לא נובע מבעיות בשכר אלא מבעיות אחרות וקשות מאד שהרבה יותר קשה לפתור.

לענין המערכת, אני חושבת שזה קצת כמו מילואים. אומרת בכאב, אבל בכנות, כל עוד אנשים ישאו את האלונקה מתוך שליחות - המצב הזה ימשיך. זה מילכוד 22, כי המערכת תשתנה רק כשהיא תקרוס, אבל אם היא תקרוס כבר לא יהיה איך לשנות.

זו בעיה בכל המערכות של המדינה.

לענין האדם הפרטי, אני חושבת שיש כל מיני דרכים לפתור את זה. אפשר ללכת בדרך שבחרת שהיא מלאה באידאלים אבל בסוף מקריבה את היום יום שלך ואני לא אומרת את זה בשיפוטיות.

אפשר לעבוד באופן פרטי ולהרוויח שכר יותר ראוי (גם לילדים שאין להם זכאות לטיפול בציבורי מגיע לקבל טיפול..)

מכירה גם כאלה שמשלבות - עובדות יום או יומיים בפרטי, ו3 ימים במערכת הציבורית. היום/יומיים האלה מאפשרים להן שכר מצוין פלוס פלוס, והימים האחרים תורמים להן בצורה אחרת.

ואני מוסיפהכורסא ירוקה.

אני ממש לא חושבת חלילה שבחרת לעבוד כך כדי לנצל את המערכת. סליחה אם זה מה שהשתמע מדברי. חלילה!

הכוונה היתה שבסוף "חייך קודמים" ואם היית יודעת שאין הטבות אולי היית כן עובדת בפרטי או משלבת, אז אם את מרגישה שזה פוגע בך כמו שנכתב למעלה יותר בשרשור - יש דרך לשנות את זה. בסופו של דבר הערכים של השליחות וחיזוק המערכת לא יכולים לבוא על חשבון האוכל שלך.

זה ככ לא נכון❤️

בסוף צריך פריסה של אנשים שיעבדו במלא סוגי עבודות

אבל אפשר להיות קלינאיתכורסא ירוקה.

חצי שבוע פרטי וחצי שבוע ציבורי.

אפשר למצוא פתרונות, השאלה מה באים לפתור - את הבעיה של העובד או של המערכת.

אני כאדם באה לפתור את הבעיה שלי כעובדת אז אמצא לעצמי פתרונות שיאפשרו לי להרוויח מספיק.

אם הייתי מקבלת החלטות במערכת הייתי צריכה למצוא פתרונות לזה.

אני חושבת שעובד שלוקח על עצמו לדאוג למערכת הוא אולי ראש גדול אבל חבל כי הוא לא יתוגמל על זה ובסוף זה סתם יוצר תסכול. זו לא האחריוצ שלו בסופו של דבר..

זה נכון❤️

אבל זה לא יקרה תכלס

לא תמיד אנשים רוצים שתי עבודות

לא תמיד נח

לפעמים שקט נפשי שווה יותר מאנשים שרק ייתרמו לכלכלה

וזה לא תמיד יוצר תסכול

זה לא הכל כלכלי

תחשבי על זה

ברורכורסא ירוקה.

אבל אז תמיד צריך לחשוב את מי מערכת הערכים שלך משרתת - אותך או את המערכת. זה הכל.

וכל בחירה היא לגיטימית, וגם מותר לבחור ולהתלונן על ההשלכות

רק חשוב לדעת שזו לא גזירת גורל וכן אפשר אחרת

אני אבהיר שובבארץ אהבתי

הבחירה שלי לעבוד במגזר הציבורי היא לא מתוך אחריות למערכת.

יש פה ללא ספק גם אינטרסים אישיים שנכון לעכשיו גוברים על האינטרסים הכלכליים. לפתוח עכשיו קליניקה פרטית אולי יתן לי יותר כסף אבל גם הרבה כאב ראש שלא מתאים לי עכשיו.

וב"ה זה לא שחסר לנו אוכל בבית. אנחנו חיים טוב, ברמת חיים שאולי נמוכה ביחס למגזרים אחרים, אבל לגמרי בהתאם לסביבה שלנו.

אני רק ניסיתי לחדד את הנקודה שבסופו של דבר התרומה למדינה לא מתבטאת רק במיסים. וגם האינטרס של המדינה הוא לא בהכרח שרוב האזרחים ירוויחו מלא כסף כדי לשלם מיסים למדינה.

אם כולם יבחרו את העיסוק שלהם רק מתוך חשיבה של 'אני לא רוצה לנצל את הקופה הציבורית ולכן אני צריך לעבוד במקצוע כמה שיותר מכניס' - בסוף כלל הציבור יפסיד מזה, כי לא יהיו את כל האנשים שממלאים את התפקידים שבהם מרוויחים פחות.

למה בעצם?כורסא ירוקה.

יש מדינות שהן לא מדינות רווחה, הכל כמעט בפרטי והעולם ממשיך להתקיים.

כן יש קרנות צדקה למי שבאמת ידו לא משגת, ונכון הרבה נופלים בין הכסאות. לכן מדינת ישראל היא לא כזאת. אבל זה לא שהעולם יתמוטט במובן שאין לזה היתכנות.. אלא שאננו כחברה בוחרים ערכית בחירה אחרת. אבל אם לא אז לא, וזה בסדר.

אגב גם היום הרבה נופלים בין הכסאות מבחינת הטבות וזכאויות

אני לא מבינה גדולה בכלכלהבארץ אהבתי

ויש פה המון נתונים שקשה באמת לנתח. כי ההבדל בינינו לבין מקומות אחרים זה לא רק במדיניות הרווחה, אלא בעוד נושאים (למשל - מבנה מערכת החינוך פה, שבאמת מזמן כבר היה ראוי לשנות...).

אני רק מניחה שמדינות שהכל בהן מתנהל בפרטי - הפערים בין החזקים לחלשים הרבה יותר גדולים. ואני מניחה גם שמקצועות שהציבור באמת צריך - או שמאוישות על ידי אנשים עם יכולות נמוכות שבאמת אין להם איך להתפרנס יותר (ואז הם גם באמת בקצה הנמוך), או שהמשכורות בהם גבוהות יותר.

ובכל מקרה - אני דיברתי על מצב תיאורטי שבו כולם בוחרים מקצוע רק מתוך חשיבה על איפה הם ירוויחו הכי הרבה כסף, ולכולם יש את היכולת לעבוד במקצועות שמרוויחים בהם הרבה.

במציאות - לא כולם יכולים, וגם לא אצל כולם הערך של 'כמה להרוויח' עומד מעל הכל. הרבה פעמים יש שיקולים נוספים.

אנינחושבת שגם במערכת בלי רווחהכורסא ירוקה.

אפשר למצוא מנגנונים נכונים.

לדוגמא יהדות ארהב מאד מוכוונת למקצועות רווחיים שם, כי הם חיים ברמה גבוהה ומשלמים על בתיס פרטיים

וכו.

אבל גם מורים שם כמו פה מרוויחים בממוצע פחות מעורך דין או רופא.. אז מה עושים?

מוצאים כל מיני הטבות שהופכות את זה ליותר משתלם. בין אפ זה לימודים חינם בבית הספר עבור הילדים של המורה או כל פתרון אחר.

כשרוצים אפשר למצוא פתרונות. לצערנו כאן הרצון לא גדול.

אז בעצם את אומרתבארץ אהבתי

עכשיו משהו אחר ממה שכתבת בהתחלה.

בתחילת הדיון הזה כתבת "מה זה מוכנים להרוויח קצת? כלומר בוחרים מקצוע עם הכנסה נמוכה אבל מן הסתם מתוך הנחה שיהיו להם הטבות פה ושם."

ועכשיו את כותבת בשביל שיהיו מורים אז אפשר לתת להם הטבות שיאפשרו להם לחיות עם המשכורות הנמוכות יותר של מורים...

ז"א שגם את מסכימה שיש מקום לבחור במקצוע עם הכנסה נמוכה יותר, ולהסתמך על הטבות שיאפשרו לחיות עם ההכנסה הזו.

אז בעצם את אומרת שיש מקום להטבות למי שמכניס פחות, רק שצריך לבנות את זה באופן אחר מהמציאות הנוכחית.

הבנתי אותך נכון?

אני מנסה לנסחכורסא ירוקה.

חושבת שההבדל המהותי הוא אם זה הטבה מהמעסיק הפרטי שלך ואז זה ענין של מיקוח ומה שתצליחי להשיג זה מבורך, זו החלטה עסקית שלו מהכיס שלו, וברור שלא תבני על זה כשאת מתכננת קריירה. גם מדמחיסט בונה על שכר גבוה אבל לא על תנאים מסוימים כאלה ואחרים, והוא יודע שההטבות האלה משתנות לפי תקופות.

לעומת זה כשזה מעוגן מול הממשלה זה משהו אחר, הרבה יותר קשיח, לרוב ההטבות רק יעלו ולכן ממש אפשר לבנות עליהן, והן יוצאות מהכיס של האזרח ולא של המעסיק (הממשלה) בעצם.

אבל על תנאי העסקה דיברתי בהקשר של איך להשאיר אנשים במערכת הציבורית. מה שאמרתי מוקדם יותר זה שאם הבחירה שלך ללכת לעבוד במקום כזה או אחר מושפעת בין היתר מההטבות שתקבל (לא יודעת כמה ראיונות עם אברכים את רואה אבל מדי פעם קופץ לי אחד כזה שמסביר שהמדינה רוצה שהוא לא ילמד תורה ולכן לא מממנת לו מעון לילד. המדינה הפסיקה לממן לו מעון לילד, כי הוא לא עשה צבא, זה נכון. אם לימוד התורה שלו מותנה במימון הזה אז פה הבעיה, כי הם לא קשורים אחד לשני לא טכנית ולא מהותית) אז במצב כזה זה לא שאתה "מוכן להקריב ולחיות חיי עוני" כי אתה מוכן לעשות את ההקרבה הזאת רק כל עוד מממנים לך הטבות כאלה ואחרות. אז זה לא ממש נקרא הקרבה. גם אני הייתי שמחה להיות סטודנטית לנצח בלי שום יעדים או מבחני חובה ובמקום לשלם שכר לימוד לקבל מלגה, הטבות במעונות ועוד ועוד.

לגבי מה שכתבת למטה על הקרבה או לא הקרבה, כתבתי את זה כי זה מה שהשתמע מדברייך ומעוד כמה, שהעבודה במגזר הציבורי מאפשרת לכן שכר מאד נמוך. אני לא עובדת שם ולא במקצועות האלה ולא יודעת. האמת שכל מי שסביבי מורה או גננת מרוויחות מעולה בעיניי, בטח ביחס לאחוזי המשרה (לא בוחנת את זה מול השעות מהבית, גם אני עושה שעות מהבית, בוחנת נגיד כמה פניות יש לכל אחת מאיתנו להחליט להירשם עכשיו ללימודים בנוסף או דברים בסגנון הזה)

אם אתן מרוויחות טוב אז מעולה, שרק ישתפר

אני מסכימה לחלוטין שלא הכל זה כסף, גם אצלי זה לא השיקול המרכזי וויתרתי על עבודות יותר מכניסות כדי להיות יותר פנויה לבית ולילדים ופחות במירוץ. המשפט שאמרתי על הקרבה היה מהזוית הכלכלית, וזה בסוף נכון, למען שלוות הנפש וההשקעה בבית את מקבלת פחות כסף, אבל לא בהכרח שזה דבר רע. אם יש לכם את הצרכים שלכם מלאים אז זה כנראה טוב ומעולה שאת מתעדפת. זה לא נאמר בביקורת או שיפוטיות, אלא כציון עובדה כלכלית.

וילדים עניים מקבלים טיפולי קלינאית?שיפור

לא בטוח... זה שהעולם ממשיך להתקיים לא אומר שהכל בסדר.

לא. ברור שיש בעיותכורסא ירוקה.

גם במערכת הרווחה שלנו המון המון אנשים נופלים בין הכסאות. זה יקרה כמעט בכל מערכת.

השאלה כמה בעיות ומה הןשיפור

נכון העולם לא מפסיק להתקיים שם, אבל אני משערת שהמצב מבחינת טיפולים לילדים שצריכים הרבה יותר גרוע.

מתחברת לדוגמה שלךמקקה

יש אינטרס גדול למדינה שגם ילדים משכבות חלשות יקבלו טיפול, כי אז הסיכוי שלהם בעתיד לעבוד בעבודה מכניסה יותא גדל. ואם הם לא יטופלו הם עלולים להיות נטל על המדינה.

כך שזו בהחלט גם תרומה לכלכלה

בעינימתיכון ועד מעון

אני לא אדם פרטי שדואג רק למשכורת שלי, אני מאמינה שריבונו של עולם נתן לי כוחות לא רק כדי שאני אפרנס את בני ביתי אלא כדי שאקדם את מדינת ישראל. יש לי כפרט בעם הזה אחריות לא רק על עצמי אלא גם לדאוג כפסיכולוגית לבריאות הנפש הציבורית. וכך אני חושבת על מקצועות אחרים, ורואה את התעסוקה שלי לא רק מה יהיה נוח לי אלא איך אוכל לקדם

וואוו אשרייך מדהימה!! מעלה גדולה!!!שיפור

מבינה ומעריכה. אני רואה את זה אחרתכורסא ירוקה.

אני רק רוצה להתייחס לעוד משהו שכתבת פהבארץ אהבתי

כתבת "אפשר ללכת בדרך שבחרת שהיא מלאה באידאלים אבל בסוף מקריבה את היום יום שלך" -

אני רואה את זה הפוך לגמרי.

בחרתי לעצמי את תנאי העבודה שלי לפי מה שנכון לי ולמשפחה, כי זה הערך שהכי חשוב לי כרגע. אני לא מקריבה את היום יום שלי, אני מרוויחה אותו כל יום מחדש, כשאני יכולה להיות עם הילדים בלי צהרונים, להיות איתם כשיש להם חופשים, להיות איתם כל יום חוץ מפעמים חריגות, בלי צורך בעבודה אחה"צ.

לא הכל בחיים זה כסף. וזה לא שאני מרוויחה גרושים ברמה שאין לי מה לאכול.

ולמעשה הרבה ממה שאני מקבלת מהמדינה זה מה שגם שאר תושבי המדינה מקבלים בלי תלות ברמת ההכנסה שלהם - חינוך חינם, שירותי בריאות ציבורית בחינם, וכדו'.

מדויק!!!ממתקית

זה לא נחשב שהמדינה מעודדת אבטלההמקורית

לדעתואם את שואלת אותי לתרומה החיובית למאזן הדמוגרפי במדינה מצד המגזר החרדי יש חשיבות בטחונית לא קטנה

מעבר לכך, אם הם היו חיים באותה רמת חיים כמו אלה שמשלמים מיסים - ניחא

אבל הם לא

כל אחד יכול "להרוויח" הטבות מהמדינה. זה לא תקתיב ששייך לחרדים. גם ערבים אגב נהנים ממנו וגם משפחה דתל/ לא שומרת תורה ומצוות אם תהיה באותו מצב סוציואקונומי

אין קשר לחרדים

זו הטבה כללית למי שעומד בקריטריונים

הטענה היא לא על העמידה בקריטריוניםכורסא ירוקה.

אלא על כך שבהרבה הטבות הקריטריונים נתפרו בדילים עם המפלגות החרדיות ככה שהם אלה שיעמדו בהם.

ואגב הם מיטיבים גם עם ערבים ואכן יש כפרים שלמים שמצביעים למפלגות חרדיות כחלק מדילים שהם ידאגו גם להם

המדיניות של הרווחה בישראלהמקורית

היא לא מהיום ולא מיועדת רק לחרדים

הם כן מסדרים לעצמם דילים כדי להיכלל בתוכה בניגוד לדעת היועמשית, אבל לא הם יצרו אותה

למשל, קצבאות ילדים היו גבוהות מאוד עד שנות ה80 שביבי חתך אותן, ואז המגזר החרדי היה הרבה יותר קטן. ה"בייה" של המדינה זשאימה על הכלכלה זה משפחות גדולות מעדות המזרח

ביבי חתך אותן בשנות ה2000, וזה הוריד את הילודהכורסא ירוקה.

החרדית מ7 ילדים בממוצע ל5, והעלה את אחוז הגברים החרדים העובדים.

המדיניות של הרווחה בהחלט לא מהיום ולא הם יצרו אותה, אבל הם סידרו אותה לטובתם בצורה יוצאת מהכלל, וזה גם משהו שהם אמרו בפה מלא לאורך שנים.

המשפחות הגדולות בחברה החרדית הן לא דווקא מעדות המזרח, יש לי בני דודים חסידים עם 14 ו16 ילדים, ומהצד השני ליטאים עם מספרים קרובים לזה. רובם לא עובדים (חלק מהחסידים כן) ואצל הליטאים רוב אלה שעובדים גם לא מדווחים. יש גם משפחות מזרחיות גדולות אבל הן ממש לא האיום על הכלכלה. אדרבה, הם לרוב יוצאים לעבוד ותורמים למשק המון

זה פשוט לא נכוןoo

הנתונים מראים ירידה עם השנים השפל הוא בשנים האחרונות

(וקשור בעיניי בעיקר להתפתחות של האישה החרדית ולא לענינים כלכליים)

5 לא היה משנת 2000

(לא בדקתי לפני

רק ספציפית על נתון לא נכון שכתבת)

Google Search

ברור שזה לא קרה מידכורסא ירוקה.

ואין לי פה מאמר לתת לך, זה נתון רנדומלי שאני זוכרת משיעור כלכלה באוניברסיטה.

הרבה פעמים דברים קורים במקביל.. אולי התפתחות האישה החרדית קרתה כי היא הביאה פחות ילדים והיתה יותר פנויה? או כי היה לה פחות כסף בבית והיא היתה צריכה מקצועות רווחיים יותר?

נתון רנדומלי מאוניברסיטהoo

בול לשטיפת מוח

זה קל היום להגיע למידע

AI..

האישה החרדית עדיין לא פנויה

ממוצע 6+ זה הרבה מאד

היא מתפתחת כי היא ברוב המקרים יוצאת לעבוד בעבודה משמעותית

החרדים של ה20 שנה האחרונות הרבה יותר עניים

ואם הייתי מכירה היית יודעת שהעוני לא קובע להם כמעט כלום

בטח לא נוגע בילודה שזה קודש קודשים

האמת שאני מכירהאנונימית בהו"ל

כי גדלתי בקהילה חרדית. אני היום לא חרדית.

הנתון הזה היה חלק כל כך שולי מהשיעור בתוך מסה של מחקרים על פינלנד ושבדיה.. ממש לא נועד לשטוף את המוח.

נכון שהיא יוצאת לעבודה משמעותית, אבל בעבר הרוב הלכו להיות מורות, ואז פתאום היה תמריץ משמעותי לחפש עבודה רווחית בהרבה.

סליחה זה אני בטעות מהאנונימי.כורסא ירוקה.

בפועל זה נתון לא נכוןoo

ונתון לא נכון יש לו משמעות אם מביאים אותו כחומר לימודי

אני יצאתי מבית יעקב בשנה שהתחילה המהפיכה בין הוראה להייטק

זה קרה בגלל שחברות ההיטק גילו את האישה החרדית

ובגלל שעבודת ההוראה היתה עם היצע קטן לעומת הביקוש (לא יאמן אבל זה מה שהיה)

אחכ זה גם התאים לקושי הכלכלי

נניח וזה נכון. אז מה?המקורית

זה חלק מהפוליטיקה🤷

אז במה הם אשמים עכשיו, שהם כח אלקטורלי? יתכבדו השאר וידאגו לעצמם כנל

אם כי עם כל הכבוד לתאוריה הנל שאני לא חושבת שהיא נכונה, לדעתי המשפחות שלא עובדות בכלל הן מעטות מאוד

ושוב, הן משלמות את המחיר וזו בעיה שלהם

כם לגבי השחור למשל - המטפלת של הבן שלי לא הייתה מדווחת הכנסות. אממה, הגיעה הקורונה. נדפקה🤷 למדה טוב מאוד את הלקח

לחוסר דיווח יש השלכות על זכויות סצויאליות בסיסיות.. לדעתי זה לא כזה רווח כדי לא לשלם מיסים. הרי ממילא גם גברים מקבלים נקודות זיכוי כשיש ילדים, בטח ובטח אם חלילה יש נניח ילד עם קצבה מביטוח לאומי, וההכנסות שלהם ממילא לא גבוהות

אז לדעתי זה חרטוט שהוא חלק מהפרופגנדה נגד החרדים סתם כי נח להאשים אותם בכל הבעיות

קודם כל את צודקתכורסא ירוקה.

ברור שהאשמה היא בראש ובראשונה על חברי הכנסת הלא חרדים שאפשרו את השערורייה הזאת.

עדיין בסופו של יום כשאתה מרגיש סוג ב זה טבעי שתתפתח אצלך טינה כלפי מי שנחשב סוג א. האם זה בהכרח אשמתו? האם זה הגיוני? לא בהכרח. אבל טבעי זה כן. והטינה הזו הלכה וגדלה עם השנים, והפכה לכעס. גם אם זו זכותם והם רק מצאו את הפרצות בחוק, עדיין יש מושג של נבל ברשות התורה ומותר לכעוס עליו

זה את מגדירה ככה. סליחה כן?המקורית

אבל.. מי שמך להגדיר אותם ככה?

יש לך סימוכין להגדרה הזו? כי אם לא זו הוצאת דיבה ושם רע וזה לדעתי מיותר ונובע משנאת חינם

אני לא מגדירה אותם ככהכורסא ירוקה.

יש לי אישית הגדרות אחרות שלא רלוונטיות כאן.

אמרת שהם בסך הכל מנצלים את היכולות האלקטורליות שלהם, אז אני אומרת שגם נבל ברשות התורה בסהכ מוצא את הפרצות בחוק. יש מושג כזה לא סתם. אם הם עונים על ההגדרה הזאת או לא זה כל אחד יגדיר לעצמו. מה שאני אומרת ש"הם רק x" זו בעיניי היתממות.

ואם את חושבת שמציאת פרצות בחוק לא בהכרח מכשירה את השימוש בהן מבחינה מוסרית מותר לך לכעוס על השימוש הזה

אני חושבת שהכעס לא מוצדקהמקורית

והוא כן מוצדק בעיני מי שכועס רק כי מדובר בחרדים

והיתממות זו לא. הם סואגים לאינטרסים שלהם בכל דרך, בעיניי זה - רוצה גם? אתה מוזמן. זו לא עבירה על החוק. זה "רק" מוציא לאנשים את העיניים ומתווסף לשנאה כבר קיימת ומתדולקת על ידי התקשורת

(אגב, מי שיכול להגדיר הגדרות הלכתיות כאלה ואחרות זה פוסקים אז אני חושבת שאת זה כדאי שנשאיר להם)

ומי שרוצה שחוק מסוים יהיה הרמטי מוזמן לדאוג לזה בהצעת חוק עם הוספת סעיפים

הבעיה היא שכולם אוהבים להתלונן ולזרוק שנאה סתם ולהתקרבן ולא באמת לעשות

טוב זה כבר ענין של תחושותכורסא ירוקה.

בעיניי הכעס מוצדק.

ואני לא מתייחסת למונח נבל ברשות התורה דווקא דרך ההגדרה ההלכתית, ממש לא אכפת לי אם מישהו עונה על הקריטריונים ההלכתיים של המונח. משתמשת בזה באותו אופן שהייתי אומרת על משהו שהוא כשר אבל מסריח, כביטוי. חריף מאד אבל ביטוי

זה לא משנה מי קבע את המדיניותנעמי28
עבר עריכה על ידי נעמי28 בתאריך ה' בתשרי תשפ"ז 22:19

המטרה העיקרית של מדיניות רווחה זה עידוד יציאה ממעגל העוני

ויש כאן אוכלוסיה גדולה שמנצלת את מתן הרווחה כדי להישאר מבחירה בקו העוני.

וזאת הבעיה.

אז נכון הם לא עוברים על החוק, הם לא גנבים, אבל זה נקרא טפילים , אני לא רוצה להשתמש במילה והיא גם לא מדויקת, אבל הם מאתגרים את המערכת.

(ולא לזרוק עגבניות, אני לא שונאת חרדים ויש לי הערכה לדברים אחרים שהם נותנים, ומבחינתי יש ערך גדול בלימוד תורה , כל דיבור שנאת החרדים זה בריחה משיח נורמלי והתגוננות)

השיח כאן הוא נטו כלכלה, יש כאן ציבור שחוק שלא עשיר מספיק כדי לספוג בקלות את המיסים ויוקר המחיה ולא עני מספיק כדי לקבל שרותי רווחה.

והוא צופה מהצד באוכלוסיה שבחרה כאידיאולוגיה שמעוגנת בחוק ליהנות מכספי הרווחה במטרה להישאר בעוני, כשלהם אלה שעובדים קשה, לא נשאר.

ברור שיש פרופגנדה עם הבחירות והם על המוקד, והציגו את פיתרון בעיית החרדים כפתרון על הבעיות, כמו את פיתרון "רק לא ביבי" כפתרון כל הבעיות.

עדיין, מבחינה כלכלית יש כאן בעייתיות.

זה עוד באג במערכת שגם ככה שוחקת.

וכמעט כל מדינהנעמי28

קפיטליסטית סוציאליסטית לכל אורך הסקאלה מתמודדת עם דברים דומים ועם בעיה בחלוקה הוגנת בין מיסים לרווחה, זאת לא מחלוקת שקיימת רק פה.

תמיד יש מעמד מסוים שנפגע יותר ומתוסכל.

אבל לנו כמו תמיד יש את היחודיות שלנו עם אמונות שונות ובעיות בטחוניות (:

מעניין אותי למה הערבים לא עוליםהמקורית

כאן כמנצלי מדיניות רווחה

הכסף השחור הגדול נמצא אצלם

הם כן עוברים על החוק - ביגמיה אסורה בחוק ואף אחד לא אוכף. שלא נדבר על גובה הקצבאות שהם מקבלים ואחוזי הזכאויות שלהם ממדיניות הרווחה

אחוזי הפשיעה שלהם מטורללים וזה עולה לקופה הציבורית המוון כסף, הם גם עושים פיגועים מדי פעם ככה "על הדרך", דבר שעולה למדינה הרבה כסף בתשלומי תגמולים וקצבאות לנפגעים ובני משפחתויהם, הם בטח לא מועילים לכלכלה ומקבלים המון הטבות כנל

האם הבעיה שלנו במדינה היא באמת החרדים? תמהני

החרדים לא מנצלים את מדיניות ההטבות בקטע רע, הם חיים את החיים שלהם. כמו ערבים,רק לא עוברים על החוק

אגב, הסיבה העיקרית לאחוזי אבטלה גבוהים בקרב צעירים חרדים היא חובת הגיוס. מחייבים אותם להישאר בישיבה אחרת גיוס/ עריקות,ולהתגייס הם לא יתגייסו ברובם. אז מה נשאר? לא לעבוד

אבל בסופו של דבר רובם כן יוצאים לעבוד

הם לא מספיק משכילים ויש להם הרבה ילדים? בחירה שלהם לחיות בעוני.

תאמיני לי,מבטיחה לך שאם היית לוקחת פילוג של התקציב לפי מגזרים - היית מגלה שהכסף הגדול של האזרחים לא נמצא שם.

מי אמר שאין לי בעיה עם ערביםנעמי28

יש להם באמת מטרות משותפות.

אני לא חושבת שיש קשר בין גיוס לאי יציאה לעבודה.

ואם ככה, זה חמור יותר, מעדיפה להאמין שהמניע זה קדושת התורה.

הם חד משמעית לא הנתח המרכזי מהכסף, אבל בהכנסות מיסים ישירים מול רווחה נראה מהנתונים שהמצב שלהם בעייתי ולא כלכלי למדינה.

ובין היתר צריך לטפל גם בזה כמו שצריך לטפל בערבים ובשאר הדברים.

כל השרשור היה כעס וחוסר הבנה על התסכול של מי שלא בעמדת רווחה.

את לא חושבת שיש קשרהמקורית

אבל זהלא דבר חדש ומדובר לא מעט

אחרת על מי יוצאים כל היום שיש פרזיטים? על כולם כמעט מוסכם הקונצנזוס ש"מי שלא לומד שייצא יעבוד" ולמה? כי יש כאלה שלא לומדים אבל חרב הגיוס מונחת לצווארם. מה יוצא מזה? ה"פרזיטיות" שהמדינה בעצמה יצרה.

באמת לא הכרת?

חרדים מתחתנים בגיל גיוס. עד שהם מגיעים לגיל הפטור יכולים להיות להם כבר 4 ילדים אפילו. כמה כסף זה על מעונות,ביחס להכנסה יחידה של אישה למס הנפשות? כמה זה במיסים? הרבה כסף ל6 שנים

ועדיין זה לא רוב הכסף שהולך לרווחה. ממש לא

יש אין סוףנעמי28
עבר עריכה על ידי נעמי28 בתאריך ו' בתשרי תשפ"ז 0:38

בעיות במערכת, גם בגיוס וגם בעידוד לעבודה אצל חרדים.

בשני הצדדים.

לא פותרים בעיה אחת עי יצירה של עוד בעיה.

והאחריות על השינוי שייכת לשני הצדדים.

גם הממשלה וגם החרדים צריכים לעשות שינוי.

בינתיים מתרכזים בהטחת האשמות אחד על השני

שום צד לא לוקחי אחריות כשברור שיש בעייתיות, והאזרחים הטובים צופים בקרקס תוך כדי שנותנים למדינה, מילואים ומיסים.

לחרדים אין מניע לעשות שינוי כי טוב להם במקום שהם, לכן אולי לשנות את ההטבות יניע לכיוון כלשהו.

והסתנו את הדיון האם זאת בעיה או לא בעיה.

למי אשם וכמה הבעיה גדולה.

כלומר נראה שגם את מסכימה שיש בעיה אבל שזה לא אשמת החרדים הם נדחקו לפינה או מצאו משבצת בחוק שמתאימה להם.

אז אולי באמת שינוי יגיע משינויים בהטבות (זה ישפיע גם על חרדים וגם על ערבים)

אני לא יודעת אם אני חושבת שישהמקורית

בעיה

לא מפריע לי באופן אישי שיש כאלה שזכאים לדרגה בעוד שאני לא הייתי זכאית למשל (ב"ה).

ולא נראה לי ששלילת ההטבות תעשה משו.ואני נגד השלילה או המחשבה עליה אפילו כשהיא מכוונת נגד ציבור ספציפי וכל עוד לא משקפים לציבור באמת כמה זה באמת "עולה" לנו בלי חארטות והטיות - מבחינתי הדיון מיותר כי הוא מבוסס על השערות ודעות אישיות. בבקשה דיווח מדויק מהתמת/ מהביטוח הלאומי/ מרשות המסים מפולג מגזרית של התשלום, על מה משלמים וכמה עולה לנו/ נוגס לנו מתקציב המדינה/ הביטוח הלאומי. לא סטטיסטיקה מוטית. ועל הדרך גם לסכום את התספורות שעושים לטייקונים ולחברות גדולות.

ואם כבר שוללים - בבקשה קודם כל להתייחס לערבים ולתרומתם השלילית לכלכלה. למה אף פעם לא ראינו כתבה בתקשורת על זה? לפי סקרים, החרדים זוכים לסיקור שלילי בתקשורת באחוזים הכי גבוהים. למה לא ערבים? כי השמאל מנהל את זה מלמעלה וזה לא "פוליטיקלי קורקט"

אני נגד חרטוטים וליבוי שנאה ורדיפה אחרי ציבור של יהודים שבסוף בעיניי כן תורמים למדינה מעצם היותם וקיומם,ומעוד כל מיני סיבות

הם לא מתגייסים ברובם, נכון. לא רק בזה הכל מתחיל ומסתיים. וזה לא אומר שבגללם אין דרגה לאחרים או שבגללם משלמים הרבה מסים. זו ראייה ככ צרה בעיניי להפיל את זה רק על חרדים..

הבעיה היא לא בהטבותנעמי28

ההטבות הוגנות וביחס למדינות אירופה הן מועטות.

הבעיה היא ביחס בין התרומה שלהם להטבות והרצון להמשיך ולצרוך הטבות בלי להשתמש בהם כדי להתקדם ולתרום חזרה. להישאר באותו מקום ולגדל דור חדש שנשאר באותו מקום כלכלית וממשיך לצרוך הטבות כאלה.

בוודאי שהגיוס משפיע על התדמית, עוד פרמטר בו הם כמעט לא תורמים.

החרדים כבר שנים בקואליציה ודואגים לעצמם בשונה מהערבים מניחה שאם הערבים היו בקואליציה האש היתה מופנת אליהם, וכנראה הרבה יותר כי בסוף רוב העם ימני.

אני חושבת שאי אפשר לומר שזו בעיההמקורית

כל עוד היא לא מגובה בנתונים שמאמתים את הטענה הזו. יש לך השוואה בין כמה החרדים היו משלמים מסים לו היו משווים את אחוז התעסוקה לציבור הכללי? יש השוואה לציבור הערבי לו כולם היו מדווחים על הכנסות? השוואה כמה היו גורעים מהתקציב לו אחוז הפשיעה שלהם היה שווה למגזר הכללי?

את רואה תרומה בצורה x, בלי נתונים.. אחוז פשיעה נמוך/ תרומה למאזן הדמוגרפי/ ארגוני חסד שהרבה אנשים צורכים שירותים מהם/ שלא נדבר על לימוד תורה בכלל.. זו לא תרומה ? תרומה נמדדת רק בכסף? אם כן אז הציבור החרדי צורך - תחבורה, דירות, שכירות, קניות בסופר ועוד . כמו כח האזרחים הכסף הזה מגיע מאיפשהו לא? יש הרבה חרדים בעלי עסקים גם

הציבור החרדי שלא עובד הוא או בחורים עד גיל הפטור, או אברכים, או אנשים עם מוגבלויות/ אנשים בגיל פנסיה

גם אם היו עובדים - לא מדובר בעובדים בשכר גבוה ולכן נקודות זיכוי עבור ילדים למשך הרבה שנים לא היו מוסיפות הרבה להכנסה של המדינה ממיסוי

את טוענת שהתרומה שלהם נמוכה. אני רואה את זה אחרת האמת.. זכותם לצרוך הטבות מהמדינה כמו שזכותך לו היית זכאית להן. אם כבר שוללים אז שישללו לכולם. ואם כבר בודקים - אז שיבדקו כמו שצריך, ואת כולם

הם במוקד האש כי זה נח וכי לא פוליטיקלי קורקט להביא נתונים חד משמעיים שיראו אחרת ולא כי הערבים לא בקואליציה.

כל מילהDoughnut

את רוב הנתוניםנעמי28

קשה לבדוק, מיסים עקיפים הם בהחלט מכניסים, יותר מכולם? כנראה שלא.

ארגוני חסד הם בעיקר לציבור שלהם וזה יפה מאוד

ומרשים וצריך ללמוד מהם.

גם לי באופן אישי יש ערך בלימוד תורה אבל זאת לא הדרך היחידה בנוסף זה לא משהו שאפשר לכפות על מישהו שלא מאמין ולהגיד לו שכספי המיסים שלו הולכים על זה.

וכן, גם חילונים משתמשים בכספי המיסים לצורכי התרבות שלהם שלא חשובים לחרדים אבל הם מכניסים מיסים בהתאמה.

יש לא מעט בעיות כלכליות שצריך לפתור, חלק אין הרבה ברירות ,כמו ביטחון ששם כמעט שאי אפשר להתפשר,

מקומות שיש ברירה צריך לבדוק ובין היתר גם את החרדים (זה לא רק להם זה לכל מי שיעמוד בקריטריונים דומים).

כל התעמולה שעשו נגדם לגמרי מוגזמת ואני לא בעדה אבל זה לא אומר שאין שם בעייתיות ועידוד של אוכלוסיה להישאר במקום, החרדים בארץ שונים מאוד מהחרדים בכל העולם ולא סתם,

אז יש בעיה גם אצל הערבים ובעוד מקומות, מצוין, אפשר

ורצוי להתמקד גם בהם.

צריך לעשות סדר כלכלי כמו שעושים בכל בית, ולנסות לעשות חלוקה הוגנת,

ללא ממניעים של שנאה.

את שוב טוענת שכספי המיסיםהמקורית

שלך הולכים לחרדים אבל שוב אין לך גיבוי לטענות

הם הולכים כמו שאת משלמת על תיאטראות שאת לא צורכת ועל תרבות ספורט, שוב כפייה.זה לא כואב לך?

לא בטוחה שבהיקפים שאת טוענת אבל שוב אין נתונים אז מבחינתי כל עוד זה מגובה בנתונים - כל טענה כזו או אחרת היא עקרה מיסודה

וזקא זה לא רק לשימוש חרדי, גם לא יד שרה, ועוד הרבה. כפיות טובה לדעתי להתייחס לזה בביטול האמת אבל ככה זה כשנח לשנוא, מתעלמים ושוכחים הכל כי זה משרת את הטענות

(האמור לא נכצב אלייך באופן אישי. זה דיון לגופו של עניין ולא לגופו של אדם)

הבעיה שכשמביאים נתונים ישרקופצת רגע

כולם קופצים ואומרים שהנתונים לא מדויקים ושעשו אותם שונאי ישראל ו/או שונאי חרדים. למיטב ידיעתי אולי הם גם צודקים.

בכל מקרה, הנתונים שכן קיימים מדברים על כך שמשק בית חרדי ממוצע מקבל בסבסודים והטבות יותר ממה שהוא מכניס במיסים. רוצה שאחפש לך?

הנה נתוניםoo

שמראה ש45% מתקציב המדינה הולך על כוח אדם ופנסיות תקציביות

אבל החרדים כמעט ולא משתתפים בחגיגה הזו

לעומת זאת הם מקבלים משאבים מהמדינה

קצת יותר מחלקם באוכלוסיה

Google Search

Google Search

לא אמרתי שהם הבעיה היחידהנעמי28

פנסיות ניתנות לאדם שעבד ותרם למדינה

גם כוח אדם.

הבעיה היא לא לקבל מהמדינה חזרה, כל אזרח נורמלי בכל מדינה נותן ומקבל.

הבעיה זה לקבל ביחס לתמורה.

פנסיה תקציביתoo

ועובדי ממשלה

זה הרבה פעמים לקבל הרבה מעבר לתמורה

ואם עוסקיםoo

בבעיות כלכליות

צריכים להסתכל על אלה שתופסות את הנפח הכי גבוה

קודם כל

אם רוצים באמת להסתכל על הבעיות

20% מהתקציבנעמי28

זה לא אומר 20% בזבוז

חייב מהסכום הזה להוריד משכורות והוצאות הגיוניות.

יתכן שיש בזבוז ומשרות ומשכורות שאפשר לצמצמם.

בסופו של דבר אלה המשרות שמחזיקות את המדינה ותורמות בחזרה.

כנראה שאחרי כל הצמצומים נדבר על כמה אחוזי חיסכון בודדים, רחוק מאוד מ20%

מאיפה המספר 20%?oo

אני לא מסתכלת על בזבוז

אלא על נתח בעוגת התקציב

שצריך ללכת באופן הוגן ושווה

והוא לא

45% הולכים באופן מאד לא שווה

ו15% הולכים באופן שהוא קצת יותר לחרדים

אז איפה השוויון?

השאלה כמה הנתח מכניס בתמורהנעמי28

אי אפשר לבדוק עוגה רק מהצד האחד שלה.

אוכלוסיה שנותנת למשל 70% ולוקחת 45%

לעומת אוכלוסיה שנותנת 4% ולוקחת 15%

היחס הוא הבעיה - ולא גודל הנתח!

במיוחד שהיחס גדל וגדל ככל שהאוכלוסייה גדלה.

חוץ מזה שמה הם ה45% אחוז האלה? משכורות ממשלתיות? צבא? פנסיה מוצדקת שאנשים עבדו וחסכו?

אז אולי אפשר לצמצם חלקית עדיין אלה הוצאות שמצדיקות את עצמן, מחזירות כספים בחזרה דרך המיסים והכרחיות.

אז בואי נחזור לשאלהoo

מה זה לתת למדינה

כי הילדים החרדיים שמקבלים פחות מכל ילד

למשל בחינוך

הם יגדילו את כוח העבודה של הדור הבא

גם אם הם יהיו חרדים וגם אם הם יצאו משם

כי הילודה החרדית היא מנוע צמיחה שאף אחד לא רוצה להודות בו

עבודה בשירות המדינה זה אומר הרבה פעמים אבטלה סמויה וגלויה

עבדתי שם

ראיתי בעיניי את החגיגה

פנסיה תקציבית אף פעם לא מוצדקת

כל המדינה חוסכת לעצמה כספים לפנסיה

למה שאנשים עמלים ומשלמי מיסים ישלמו את הפנסיה לאחרים?

בכל מקרה עבודה שמשולמת מכספי מיסים חייבת להיות בחלוקה הוגנת

והיא לא

והיא תופסת נתח ענק מהתקציב

בלי פרופורציה לנושאים אחרים

הם יגדילו את כוח העבודהנעמי28

רק במידה ויצאו לעבודה.

במידה ולא, הם נטל כלכלי (רק כלכלי ח"ו מאוד בחינות, גם בטחונית ולעם שלנו זה חשוב)

כרגע זאת לא המגמה

וזה מה שמנסים לעשות.

לא להוריד תקציב אלא להתנות תקציב ביותר עבודה

כבר היוםoo

אחוז הנשים החרדיות העובדות מאד גבוה

ורוב הגברים עובדים

וזה הולך ועולה

זה מי שנשאר בפנים

ויש גם יציאה החוצה שגם היא הולכת וגדלה

זו סטטיסטיקה פשוטה

נטל כלכלי זה אנשים שמתבגרים ואין מספיק ילדים שנולדים

ולא כש14% מקבלים אחוז יותר מחלקם

אחוז הילודהנעמי28

גבוה פי כמה מאחוז המשתלבים בשוק העבודה.

את לא צריכה לתאר מה את רואה סביבך, זה לא רלוונטי

אפשר לבדוק במחשבון כמו שעשו במחקר ושיערו עם ביסוס כל הנתונים שציינת מה יהיה המצב שלנו בעוד 2048

בנוסף הבעיה העיקרית היא

שזאת בעיה שהולכת וגדלה

לעומת כל הבעיות שציינת שהם הולכות וקטנות.

המיקוד הוא על יחס ומגמה

ולא רק על גודל הנתח.

אם המצב ימשיך כמו שהוא ובעתיד (בעז"ה) יגדל גם חלק נתח יגדל משמעותית.

את רוצה לתקן בעיות עבר ובינתיים מתעלמת מבעיות שקורות ויקרו בעתיד.

בעוד 50 שנה יסתכלו על המצב הזה כמו שמתסכלים על המשרות הממשלתיות שאת מבקרת היום עם שאלה "למה לא עשו משהו קודם"

מה זה אומרoo

אחוז הילודה גבוה מהמשתלבים?

הילדים הם כוח עבודה של העתיד

כבר היום רואים שרובם עובדים

איך ילודה גבוהה של אנשים שיעבדו ברובם יכולה להיות שלילית?

נראה לי שבעבר המחקרים קבעו שיותר מדי ילודה מסוכנת

היום יודעים שזו הבעיה הכלכלית של העולם המערבי

המחקר לא לקח בחשבוןשיפור

מגמת עלייה בשיעור הגברים שעובדים.

מתייחסים לזה.נעמי28

יתכן שלא הכניסו בחישוב עצמו

אבל מ2015 המגמה בכלל לא עלתה

ומ2024 רק ירדה

אז אם כבר מכניסים או שזה לא ישפיע או שזה יוריד עוד יותר.

אי אפשר לנבא אם תהיה קפיצה אלא אם כן יהיה שינוי בעידוד תעסוקה.

….נעמי28

הבנתישיפור

למיטב ידיעתי אין יותר היום פנסיה תקציביתקופצת רגע

כבר משנת 2000 בערך.

מי שהתחיל לעבוד משנת 2000 כבר בפנסיה צוברת רגילה.

מה שמשולם היום זה לפי הסכמי שכר ישנים של אנשים שהתחילו לעבוד לפני 2000. ויקח זמן באמת עד שהמדינה תסיים לשלם לכל האנשים האלה. אבל כבר הבינו שזה לא יכול להמשך ולכן כבר אין כאלו תנאי עבודה.

תראי עוד כמה זמןoo

זה ישפיע עלינו

כנראה הרבה יותר ממה שמשפיע הפטור הגורף שנתנו לחרדים והחינוך בעקבותיו

Google Search

אוקיי אבל מה אפשר לעשות?קופצת רגע

מה שהיה אפשר לעשות, לשנות את הסכמי השכר, כבר עשו...

הכסף של המדינה מתבזבז על המון דברים. זה לא משנה את העובדה שאולי מדיניות הקצבאות במתכונתה הנוכחית לא משהו. ושייתכן ויש ציבורים בארץ שנהנים ממנה יותר מאחרים.

להעביר חוק שמתקן את העוול הזהoo

אופס

מי שמעביר חוקים

בסיכוי גבוה שיש לו פנסיה תקציבית

מכירה חוק פארטו?

כדי להתייעל תקציבית צריך למצוא את ה80% החשובים

אז התחלתי עם נתונים בסיסיים בתקציב וראינו לאן הם הולכים בחוסר שוויון זועק

אבל שוב, פנסיה תקציבית זה עוול שכבר תוקן.קופצת רגע

אז עד שאחרון האנשים שמקבל פנסיה תקציבית ימות לא יתקנו יותר שום דבר אחר?

אה שנייה, מוסיפה בעריכה:

את מתכוונת שילכו אחורה ויפרו הסכמי שכר קודמים?

זה יהיה גרוע מאוד אם המדינה לא תעמוד בהתחייבויות שלה. האמון במדינה זה מה שגורם לכולנו לציית לחוק ולשלם מסים. לא חושבת שאירגוני עובדים בארץ יסכימו לזה בכלל.

הוא לא תוקןoo

עצרו עוד אנשים מלהיכנס לעוול הזה

כמו שאפשר לתת פטור לתלמיד ישיבה ואז ביום בהיר להפוך אותו לעריק

ככה אפשר לצמצם את הפנסיה התקציבית גם לאלה שזכאים לה

למסות אותם

לטעון לחוסר חוקיות

אבל לא זה העיקר

עיקר התקציב הוא כוח האדם הממשלתי שלא מחולק באופן הוגן לחרדים

אז אם רוצים לטפל בחוסר שוויון אצל חרדים

צריך להתחיל מסעיף שתופס 40% ולא מ1% עודף במצטבר בהרבה סעיפים

לא?

רגע, מה מנע ומונע מהחרדים להכנסקופצת רגע

לכוח העבודה?

הנה סיבותoo

חלק קשורות לחרדים וחלק למדינה

המדינה לא עשתה את תפקידה כראוי לשילוב שלהם ושימוש ראוי בכסף ציבורי

Google Search

מעולהנעמי28

שיטפלו גם בזה.

זה שיש בעיות נוספות לא אומר שהבעיה הזאת לא קיימת.

שיטפלוoo

מצחיק

בעיה ידועה מאז ומתמיד

אבל הבעיה האמיתית היא

שהאלה שמטפלים בבעיות

מקבלים פנסיה תקציבית

ועובדי מדינה

פנסיה תקציבית זה למי שעבד בשירות המדינהנופנופ

נגיד תפקיד בטחוני

אבל הם מראש לא רוצים להשתתף בדברים בטחוניים ולכן לא מקבלים

זה היה לכל עובדי המדינה בעברoo

וזה משפיע ישירות על ההווה והעתיד שלנו

חרדים לא שותפו בשירות המדינה שנים ארוכות וגם היום אין הרבה

בלי קשר לצבא

מה זה לא שותפו?נופנופ

דחקו אותם מראש החוצה? כנראה שלא

הם פשוט פחות יצאו לעבודה ולכן גם פחות שולבו בשירות המדינה

גם הרבה פנסיה תקציבית מגיעה מצה"ל

ששם בכללי הם לא מוכנים להכנס

צהלoo

זה 6 אחוז מעובדי המדינה

יכולים להיות הרבה סיבות ותירוצים למה הם לא שם

בפועל הם לא

למרות שאחוז הנשים החרדיות העובדות גבוה מאד וגם רוב הגברים החרדים עובדים

Google Search

צה"ל 6 מעובדי המדינה, אבל משנת 2000נופנופ

אין כבר פנסיה תקציבית לעובדים חדשים, חוץ מצה"ל

משמע, מי שהתחיל לעבוד בכל עבודה בשירות המדינה לא יקבל פנסיה תקציבית

אלא אם כן הוא גמלאי צה"ל

ונשים חרדיות אכן עובדות

אבל בעיקר מחפשות עבודות שיתאימו להן מבחינת סביבת עבודה (שזה דבר מצויין)

אבל לעבודות בשירות המדינה הן פחות מגיעות

וגברים חרדים עד לא מזמן היו עובדים בעיקר בעבודות "פשוטות"

בעוד שרוב העבודות בשירות המדינה דרשו תואר

מחסום שעד לפני עשור היה תקרת זכוכית עבור הגבר החרדי שלא למד ליבה ולא עשה בגרויות

רק בעשור האחרון נפתחו מסלולי השלמה לקראת תארים

וכאמור, משנת 2000 פנסיה תקציבית סגורה לכניסה חדשה

הכסף הגדולoo

של הפנסיה התקציבית הוא של אנשים שהם עכשיו בפנסיה

והתחילו לעבוד בעבר הרחוק

בכל מקרה גם היום אחוזי העובדים החרדים בשירות המדינה דלוח

למרות שחלקם עם תארים ועובדים בשוק הפרטי במשרות בכירות

כלומר 40% מתקציב המדינה לא הולך באופן הוגן לחרדים בחלקם לאוכלוסיה

אבל 15% מהתקציב שהולך ל14% מהאוכלוסיה (חלקם של החרדים)

זו הבעיה הכלכלית של מדינת ישראל

זה אפילו לא מצחיק

זו בורות

השאלה אם החרדים מנסיםשיפור

להיכנס לשירות המדינה ולא מאפשרים להם, או שהם לא מעוניינים. אם הם לא מעוניינים אז מה לא הוגן בזה?

הקשר לדיון לא ברור. את מדברת על משכורותקופצת רגע

את מציעה שהמדינה תפסיק לשלם משכורות לעובדים? זה לא הטבות, זה פשוט משכורות. לכלל עובדי המדינה. כולל חרדים.

כתבתי את הקשר כמה פעמיםoo
חשבתי קודם שאת מדברת על פנסיותקופצת רגע

תקציביות.

זה אנשים עובדים ומשתכרים בשירות המדינה, האמת שנשמע לי ממש בסדר. מדובר בעובדים במערכת הבריאות, החינוך, משטרה וכו'. חרדים מוזמנים להשתלב, ואף משתלבים. לא רואה כאן שום אפליה כלפי הציבור החרדי. אם כבר להפך, הרי חלק מהטענות הם שיותר גברים חרדים צריכים לעבוד.

גם וגםoo

ובעיקר הנושא של עובדי מדינה

לא

הם לא מוזמנים להשתלב

המדינה חייבת לעשות את תפקידה ולשלב אותם

כי זה כסף ציבורי

והיא לא עושה את זה

למרות שיש החלטת ממשלה כזו להגביר שילוב

בדיוקנעמי28

הצגת את הנתונים כאילו 45% הולך לרווחת הציבור החילוני

מדובר בכסף שמניע את המשק ומחזיר את עצמו למעט 5% ממנו שהולך לפנסיה תקציבית

כתוב שחור על גבי לבןנעמי28

בקישור ששלחת שפנסיות תקציביות הן 4.5% מהתקציב

למה את מדברת על 45% תקציב?

זה ממש לא הכסף הגדול

תראי מכאןנעמי28

מתוך הנתון הזה חייבים לקחת בחשבון משכורות הוגנות, כן?

יתכן שהמשכורות שמנות אבל נתח עיקרי מזה אלה משכורות הוגנות של אנשים שעדיין מספקים שירותים הכרחיים למדינה

ורק 6% שנגזר מתוך זהנעמי28
40% שכר של עובדי מדינהoo

סליחה אבל הנתון לא נכוןנעמי28
הצאט לא עיקבינעמי28

לכן אני לא אוהבת אותו

אבל מדובר ב5/6/7 אחוז בלבד

שגם הוא סכום עתק שצריך לטפל לדעת הצאט

אבל לא מדובר באחוזים כאלה גבוהים

אולי בגלל שהוא התייחס ל45% של אחוז יוצאי צבא

אבל זה אחוז שנגזר מתוך ה5/6/6 אחוז

ולא מסך המיסים

הנה קישור מגימיניoo

הוא מדויק לחלוטין

40% מאיזה תקציב?נעמי28

מתקציב המשכורות הממשלתיות

לא מתקציב המדינה

ואי אפשר להיכנס לקישור

לא מצאתי מספר דומה בשום מקום אחר

מדובר על 4.5% בערך מתקציבי המדינה

שגם הוא נחשב סכום עתק

והוא דומה לתקציב המדינה לחרדים

שכולל גם תקציבים יעודיים לחרדים בלבד כמו ישיבות בערך 0.7% וגם תקציבים כללים שהחרדים מקבלים כמו כולם כמו מעונות ושירותים רפואיים

בסך הכולל 4.5%

אלה הנתונים שאני נחפשתי אליהם

תקציב המדינהoo

שחור על גבי לבן

את מופתעת שהצליחו לעבוד עליךoo

עם הבעיות התקציביות של מדינת ישראל?

זה נתון ידוע מאז ומתמיד

ועדיין כמעט כולם בטוחים שמישהו אחר (חרדים) לוקח להם את הכסף

אף אחד לא אמר שרוב הכסףנעמי28

אצל החרדים

מאז ומעולם.

היחס בין הכנסה של אוכלוסיה להוצאות של שרק הולכת וגדלה ומעמיקה את הפער

היא בעיה שחור על גבי לבן של כל כלכלן

(נניח אם היית בוחנת את המקרה לא ברמה האישית אלה ברמה של תושבי פינלנד)

בכנות אני לא מבינה את הנתונים שאת נותנת

אחוז ענק מהכספים הולך על משרות ממשלתיות מאוישות (!) ולא על פנסיות כמו שהצגת (ששם מדובר רק באחוזים בודדים של 5-6 אחוז)

כלומר יש הכנסה בתמורה, יש הנעה של המשק, יש שירותי רפואה וביטחון הכרחיים שגם החרדים צורכים.

האם יש משכורות שמנות יתר על המידה? יתכן

תשלחי קישורנעמי28

כי לא רואים את הקונטקסט

וגם ממה ששלחת לא מדובר על פנסיות בכלל

מדובר על משכורת

זה אנשים שעובדים וספקים שירותים חזרה

אוקי ו?נעמי28

עובדי מדינה מדובר ברופאים, מורים, צבא

מה השאלה

ברור שהם יקחו את נתח נכבד

הם נתח גדול מהאוכלוסיה וגם מכניסים נתח נכבד ומספקים שירותים למדינה

ומקבלים משכורות רעב ביחס למדינות אחרות

זה בכלל לא נתון בדיון

הדיון הוא על כסף שלכאורה הולך "סתם"

על רווחה

מורים זה רווחה? רופאים זה רווחה? צבא?

כמה כבר אפשר לצמצם מהסכום הזה?

רובו הולך על משכורת מוצדקות ומאוישות.

הם מניעים את המשק ומשלמי מיסים

דיברת על כספים שמתבזבזים

נניח פנסיות שזה רווחה

ושם האחוזים קטנים מאוד ביחס למה שהצגת

הדיון הוא על בעיה כלכליתoo

שיש למדינה

שהכסף לכאורה לא הולך למקומות הנכונים

אז הנה 50% מהתקציב הולך להעסיק אנשים שהם לא חרדים

כלומר התקציב הזה שאמור להעסיק בצורה שווה אנשים מכלל המגזרים

לא מחולק נכון

למרות החלטה לשפר את הנתון הזה

לעומת זאת יש אחוזים קטנים מאד

כמו 1% שהולך יותר לחרדים בתקציבי בריאות/ חינוך/ רווחה

או תקציבים אחרים באחוזים בודדים שלא הולכים לפי טעמם המדויק של אנשים

אממה

הנתון של 50% של תקציב שלא מחולק שווה

לא מעניין אף אחד

כי מה זה מעניין שהחרדים מקופחים

אז ימשיכו לכתוב בכל מקוםoo

ערמות של מלל ונתונים

ויתעלמו מנתונים חשובים הרבה יותר

כי המטרה היא לא להתייעל

אלא להאשים אחרים בחגיגות של אחרים

על משרות שמגיעות אליהם בקלות

על אבטלה גלויה

ועל פנסיות תקציביות שמנות

וזה לא בעיה של מידעoo

כי AI זה נתונים בקלות

זו שטיפת מוח

שעושים אותה בהרבה תחומים

באמצעות תקשורת/ פוליטיקה/ סתם אנשים שמדקלמים מה שהם למדו

זה דיון אחר לגמרינעמי28

יש כספי רווחה ששם אפשר לבדוק מי מקבל יותר ביחס למה שהוא מכניס.

ויש כספי משכורות של עובדים שהוא לא רווחה בכלל אלא מניע את המשק בכל יום

ששם אכן החרדים לא תופסים חלק והם לא הקורבן.

לפחות לא רק.

הם לא מעוניינים להיכנס לשרותי העובדה, לימודים אקדמאים ולצבא, לפחות לא רוב החרדי המובהק.

גם במידה ויתאימו את הלימודים לצרכיהם, הם רואים ערך בללמוד דווקא תורה.

בקשר לצבא זה גם נוח לשני הצדדים, האחד לא רוצה להתגייס השני לא רוצה לשנות את תנאי הצבא בצורה דרסטית עבור החרדים.

אבל להציג את החרדים כקרובן היחידי שלא מקבל נתח ממשכורות ממשלתיות כשהם לא רוצים לצאת לעבוד שם זה מגוחך.

(מדובר בנתח תקציב ממשלתי שממן את עצמו מהמיסים שאותם עובדי מדינה מכניסים, כן?)

במקרה של החרדים מדובר ברווחה בלבד

היחס הכנסות הוצאות נמוך ברמה קיצונית

את לא לוקחת בחשבוןנעמי28

כמה נתונים חשובים.

העלות העיקרית של החרדים למדינה היא לא במה שהם מקבלים אלא במה שהם לא נותנים

והיחס בינהם.

אחוז גדול מהם אכן תחת הגדרה של רווחה

וגם אם זה אחוז נמוך ביחס לתקציב

חייב לקחת בחשבון כמה התקציב נפגע מחוסר עבודה, שם נתח נכבד מהכסף

ושם נוצר הפער הענק בין האזרח החילוני שבגרעון חודשי של 6000 שח

לעומת חרדי ממוצע של 4000 שח יתרון

המדינה מפסידה על אזרח שלא משלם מיסים וצורך שירותים.

הם לא אוויר, כל אזרח שחי במדינה ולא משלם מיסים פוגע בתקציב, במיוחד אם הוא צורך שירותי רווחה, במיוחד אם הוא ממשיך במורשת של ילודה ושימור רווחה

אזoo

אם המדינה היתה עושה את תפקידה והיתה משלבת אותם בשירות המדינה

הם היו גם משלמים יותר מיסים

כי עובדי מדינה בסיכוי גבוה לשלם מיסים

זה כבר דיון על מי אשםנעמי28

וזה מה שהמדינה נורמלית מנסה לעשות,

לא להוריד תקציבים כנקמה או כפגיעה

אלא תקציבים שיותנו בעידוד עבודה (ולא כמו שיש עכשיו, מעודד עבודה חלקית משמר אותה נמוכה מאוד)

ולימודים גבוהים

( גם צבא זה התקציב שהצבעת עליו שהחרדים לא רוצים לקחת בו חלק, בעצם האחוז הכי גבוה במשרות ממשלתיות בתקציב במדינה)

אבל לא נראה שהחרדים שמחים או נענים לשיתוף פעולה, לפחות לא הנתח החרדי המשמעותי

האשמה היא בטוח לא על צד אחד בלבד

כבר הבאתי פה נתונים על הצבאoo

6% בלבד מעובדי המדינה

האשמה היא גם על המדינה

והבאתי גם לזה קישור

אז קודם כל שהממשלה תעשה מה שהיא צריכה

כי זה כסף ציבורי

אחכ בא נבדוק את האדם הפרטי

לא חוכמה להאשים את האדם הקטן

שהגוף המושל ובעל הכסף

לא עושה את תפקידו כראוי

אפילו לא קרוב

לטפל במה?נעמי28

בלימודים גבוהים לחרדים?

לא חסר

ויעלה בהתאם לביקוש

רק לאחרונה נפתח תואר שני לחרדים

אז כמה שמאלנים עשו רעש

עדיין נפתח

הכל תלוי ביקוש

ובדיוק

המדינה מנסה לעשות ולסדר תקציבים

לגייס?

לשנות תקציבי רווחה או תקציבי ישיבות זה לתת דחיפה ללימודים אקדמיים ועבודות

ככה זה עבד עם חרדים בחו"ל

כשאין ברירה אנשים יוצאים.

כשמסתדרים גם ככה, אין שום מוטיבציה לצאת.

זאת אחת הבעיות במדיניות רווחה באופן כללי בעולם, כשהיא נוחה מדיי היא משמרת רווחה.

במשרות ממשלתיות פשוטות הדלת פתוחה לכל מי שרק רוצה

ויש חרדים שכבר עובדים בשירות המדינה

עובדהoo

שהמגזר הפרטי מעסיק חרדים וחרדיות הרבה יותר מהמגזר הציבורי

מה שהמגזר הפרטי עושה

הממשלה וודאי יכולה לעשות

אבל היא לא

למרות שתעסוקת חרדים לרוב מאד רווחית בעלות תועלת שלו

כי המגזר הפרטינעמי28

פחות נוקשה ביחס לבגרויות ותואר אקדמאי

והנתונים האלה כן נגישים לחרדים

זה כבר תירוציםoo

המגזר הפרטי בוחר להעסיק חרדים

זה פשוט משתלם לו

הממשלה בוחרת לא להעסיק אותם

למרות שזה כנראה משתלם גם לה

ולמרות שיש החלטה מחייבת

זו רשלנות פושעת

הן לקיום החלטות

הן לחלוקת התקציב הציבורי

והן לרווחתו של המגזר החרדי

אבל הי הם הנטל הכלכלי על המדינה

מגוחך ופרימיטיבי

האמת, שכל מה שאת כותבתנעמי28

נשמע כמו תירוצים

למדינה יש לא מעט תוכניות ממומנות לחרדים לסבסוד בגרויות ולימודים (כל אחי החרדים ניצלו את זה)

הצבא מחפש חרדים

ולא קיימת תנועה או קול גברי חרדי מסורבי עבודה שנדחו מראיונות עבודה במגזר הגברי החרדי (לנשים אולי כן, בגלל הילודה)

לחרדים יש ערכים קודמים לכלכלה ולהתפתחות עסקית ובטח להגנת המדינה ולצבא

זאת הסיבה העיקרית שהם לא מעוניינים להשתלב בכלכלה.

זה לא שהם חיפשו משרות וחזרו לישיבה מחוסר משרות.

הם כוח חזק ומבוקש גם מבחינת מוחות טובים.

יש למדינה תוכניותoo

וחרדים משולבים בה

אבל מעט ממש

היא ממש לא עושה מספיק

אני מסתכלת על עובדות

על מספרים

אם השוק הפרטי מצליח

אין סיבה שהממשלה לא

זה עניין של רצון בלבד

והוא לא מספיק קיים

זה קצת 'תראו הנה חתול' מה שאת עושה עכשיוקופצת רגע

פשוט אין קשר.

המדינה מנסה לגרום לשילוב חרדים בשוק העבודה כבר הרבה זמן. הם גם לא מעוניינים לצאת לעבודה וגם עכשיו המדינה אשמה שאין מספיק עובדים חרדים? מאוד מאוד לא משכנע.

אגב אם מדברים על עובדי מדינה שמקבלים שכר, כמה משגיחי כשרות ו/או רבני ערים דתיים לאומיים (או חילוניים...) יש?

אז איך הם כן משתלביםoo

בשוק העבודה הפרטי?

מה מקור ההבדל הענק באחוזים?

על איזה הבדל ענק באחוזים מדובר?קופצת רגע

מקצועות הצבא והביטחון הם לא משתלבים כי לא רוצים. מערכת הרפואה, מניחה שבגלל חוסר בלימודי ליבה. ביטחון ובריאות זה כבר חלק גדול מעובדי המדינה.

ואגב במערכת החינוך יש הרבה מורות חרדיות, גם בחינוך החילוני והדתי לאומי. אני מניחה שאין אנשי חינוך חילונים בחינוך חרדי, גם בממחים.

ומה שאת עושה זה 'תראו חתול' בגלל שהדיון היה על כך שבממוצע, משק בית חרדי מקבל מהמדינה יותר משמכניס, ולא על שילוב מיעוטים בעבודות מטעם המדינה. ולא, אני לא קונה את הרעיון שאם רק החרדים שעובדים כרגע היו עובדי מדינה במקום להיות עובדים של עסקים פרטיים, אז אחוז התעסוקה והמסים היה גבוה משמעותית. לכן זה לא רלוונטי לדיון.

ההבדלoo

מגזר פרטי

Google

מגזר ציבור בסביבות 2%

הבאתי בשרשור הזה קישורים

אוקיי. וכבר ענינו שחרדים לא משתלביםקופצת רגע

בצבא, ולכן רוב התפקידים הקשורים לצבא וגם לתעשייה הביטחונית סגורים בפניהם.

ובמערכת הבריאות יש צורך בלימודי ליבה ברמה גבוהה.

במשרדים אחרים, לדוגמא הרבנות, הרוב חרדים. וגם במערכת החינוך יש ייצוג טוב של חרדים.

בקיצור, גם לא משכנע וגם לא קשור לדיון.

כבר הבאתי קישורoo

שמראה שרוב התפקידים במגזר הציבורי לא דורשים מקצוע ספציפי

ועובדה שגם הממשלה עצמה קבלה החלטה שדורשת ממנה להעלות את האחוזים

אממה היא לא עומדת בהחלטה של עצמה

אוקיי, אז כנראה זה באמת כל הבעיהקופצת רגע

ברגע שרק המדינה תצליח להגיע ל 7% אחוזי תעסוקה של חרדים במגזר הציבורי הכל ייפתר ולא יהיו עוד בעיות במדינה... שקשורות לציבור החרדי או בכלל.

לא נראה לי שמישהי כאן משכנעת מישהי, אז גם אני אפרוש מהדיון בברכת שנה טובה.

לאooאחרונה

לא יפתרו כל הבעיות

אבל יש כמה בעיות שכן יפתרו

שאפשר לפתור אותם

שקבלו החלטה מחייבת לפתור אותם

אבל נוח לא לפתור אותם

ולא נוח לשמוע עליהם

יותר משתלם להםנעמי28

ופחות דרישות אקדמאיות

ואולי יותר מתאים לאורח החיים שלהם

יותר משתלם כספית? לאoo

פחות דרישות אקדמיות כנראה

יותר מתאים לאורח החיים בטוח

המגזר הפרטי מקבל כוח אדם איכותי יחסית בזול

אם רק נותן תנאים שמתאימים לאורח חייהם

ווין ווין לשני הצדדים

אבל למה שהממשלה תעשה צעד הגיוני כזה? יותר קל לא לעשות ואז הנתונים מראים שהחרדים הם נטל במקום שמישהו יבדוק באמת מה צריך לשפר

לחלוטיןנעמי28

מלבד פקידות, מזכירות ועובדים זוטרים עם משכורות קטנות

כל שאר המשרות הממשלתיות תלויות בתואר אקדמאי, ודווקא בנושא הזה יש עידוד גדול מצד הממשלה לרכוש תואר ובגרויות.

מה את רוצה שהמדינה תעשה תקח רופא/ כלכלן ללא תואר?

חוץ מזה שכל השינוי המדיני הזה שאת מצפה לו, הוא הפוך לגמרי ממה שחברי הכנסת החרדים נלחמים עליו, מי שרוצה להניע כלכלית את החברה אלה לא הציבור החרדי עצמו , אלא חברי כנסת שדואגים לכלכלה.

אין טענות מצד השוק החרדי על חוסר קבלה לעבודות ממשלתיות.

הפיתרון גם לא צריך להיות רק כלכלי,

צריך פיתרון עם ראייה רחבה שכולל ערכים, אמונות, דמוגרפיה ועוד שלל דברים.

המגזר הפרטיoo

מגייס חרדים למגוון תפקידים ומשכורות

גם הציבור יכול

יש שם מגוון שאפשר לעבוד גם ללא תואר

אגב אני ללא תואר

במשרה ומשכורת יחסית בכירה

במגזר הפרטי כמובן

זה לא מתאפשר ברוב המשרותנעמי28

אפשר לעבור אחד אחד.

השכלה היא לא רק דף

היא ידיעה שאת מעסיקה אדם עם היכולות והידע הנדרש לתפקיד.

נתחיל עם ה30% הראשוניםoo
חברי כנסתoo

הם בכלל לא אישו במשוואה הזו

זו החלטה שהתקבלה ולא בוצעה בדרג הפקידותי של הממשלה

חברי הכנסת תפקידםנעמי28

לדאוג למגזר שלהם

הם עושים את זה נפלא

אבל בכיוון הנגדי ממה שאת מתארת

אילו רק היו רוצים

הם לא באמת מחליטיםoo

מה יבוצע במשרדי הממשלה

זה עובד לפי חוקים שעוברים בכנסת והחלטות ממשלה

אבל מה את מציעה שיעשו?נעמי28

אם כמעט כל עבודה דורשת תואר ואת זה כן מנגישים?

לא משנה אני פורשת מהדיון

גם כי זה לא עושה לי טוב

כי גם אין לי מספיק ידע ורעיון לפיתרון

אני רק כן חושבת שיש בעיה

שעשו ממנה פרופגנדה פוליטית אבל זה לא אומר שמתחתיה אין בעיה אמיתית

וברור לי שכמו בכל קונפליקט לשני הצדדים יש הרבה אחריות

לא יכול להיות רק צד אחד אשם

כל משרת פקידותoo

דורשת תואר

כן כזה

ואז חסם טבעי

או אם אין חרדים

אז איזה חרדי ירצה לעבוד שם

לא כתבתי את זה לצורך פתרון

הוא לא בידיים שלי או שלך

והאנשים האמונים על זה לא רוצים לפתור

הם רוצים שהבעיה תשאר

זה משרת יותר מדי אינטרסים

אלא לצורך מידע בסיסי שלא נמצא כמעט בשום מקום

למרות שהעולם מתקדם בידע

שימור הבעיהנעמי28

הוא משני הצדדים ואם כבר יותר מהצד החרדי בנוגע לתעסוקה.

כאחות לאחים חרדים, מי שרוצה להשתלב בשוק הלימודים והעבודה מתקבל בברכה ובסבסוד משמעותי עד מלא

ובשלל מקומות.

את מנסה להציג את החרדים כקורבן מוחלט לאורך כל השרשור

כשהם בפה מלא יגידו לך חד משמעית שהם בוחרים בדרך הזאת כאידיאולוגיה וקידוש לימוד התורה

ולא בגלל קושי השתלבותי.

ואם הפיתרון הוא בידיי הממשלה, חלק ענק מהנעה לעבודה הוא צימצום הרווחה ועלייה בעידוד לימודים אקדמאים

זה מה שהמדינה עושה, לזה החרדים מתנגדים.

החרדים הם לא קורבןoo

להם יש את האחריות משל עצמם

אבל לממשלה יש אחריות הרבה יותר רחבה

כי הם גוף עם המון כוח כסף ואחריות

הם כושלים שוב ושוב בתפקידם

ובמקום לקחת אחריות על עצמם

הם נהנים מתקשורת/ פוליטיקה/ סתם אנשים

שמדלקמים שוב ושוב דף מסרים שמאשים אחרים

גם לי יש אחים חרדים ששולבו בשוק התעסוקה

אבל זה היה מגוף פרטי וביוזמה שלהם

אם הממשלה היתה משקיעה את מה שהיא אמורה להשקיע בהתאמה ובעידוד תעסוקה אמיתי

היא היתה מצליחה הרבה יותר מהשוק הפרטי

אנחנו לא ברוסיה הקומוניסטית שם המדינה שלטה במהזמירות

ואיפה אנשים יעבדו

גם לא הבנתי את הקצף והכעס שיצא כאן בשרשור סביב הפנסיה התקציבית.

נכון שעד 2004/5 העובדים לא נדרשו להשתתף בכלום משכרם, לעומת השתתפות של 6%-6.5% בפנסיה צוברת, ומ 2005 ההשתתפות היא 2% (לעומת 6%-6.5%), אבל גם בפנסיה צוברת וגם בתקציבית, המעביד נדרש להקצות ולהפריש את מרבית הכסף לקרן הפנסיה (8.33% פיצויים + 6.5%-7.5% תגמולים).

הבעיות המבניות בפנסיה התקציבית, שהביאו להחלטה להפסיק אותה - לא היו קשורים לאותה הטבה של השתתפות מופחתת של העובד בהפרשות הפנסיוניות.

בראש ובראשונה היה סיכון פיננסי וחוב אקטוארי ענק. בפנסיה התקציבית, המדינה התחייבה לשלם את קצבת הפנסיה לעובדים שפרשו ישירות מתקציב המדינה השוטף, מבלי שהעובדים (או המדינה כמעסיק) יפרישו כספים לקופה ייעודית לאורך שנות עבודתם.

אם מלכתחילה המדינה היתה מפרישה את הכספים הפנסיוניים לסוג של קופת פנסיה, כנראה שהפנסיה התקציבית היתה ממשיכה להיות רלוונטית גם כיום.

עם השנים והגידול באוכלוסייה + העלייה בתוחלת החיים הולידו חוב אקטוארי העומד על מאות מיליארדי שקלים, שהטיל מעמסה כבדה על תקציב המדינה על חשבון צרכים חיוניים אחרים.

(מקווה שבסדר להצטרף לדיון הסוער, כי זה לא נושא נשי בכלל)

מה הקשר לפנסיות תקציביות?oo

יש שכר של עובדי מדינה שעובדים ברגע זה

ויש פנסיות של אנשים בפנסיה

את התייחסת בחלקים מהשרשור לפנסיה תקציביתזמירות
אני לא טענתי שלאהמקורית

ייתכן והוא זכאי להטבות יותר ממה שהוא מכניס למדינה במיסים. גם אישה צעירה נשואה עם ילדים חילונית לגמרי/ דת"ל עם הכנסה לא גבוהה שיש לה נק"ז כנראה לא מכניסה ממיסים וגם הם צורכים כנראה יותר ממה שמכניסים שלא נדבר על זוג דתל שהבעל אברך. גם זה קים הרי.. כל דבר כזה גורע מההכנסה ממיסים למדינה, ויש הרבה זוגות צעירים כל הזמן.. לגבר מוסלמי עם 4 נשים ו20 ילדים - המדינה צכניסה מהמיסים שלו יותר ממה שהוא צורך? נראה לך?? יש לי עוד מלא דוגמאות. גם גברים בכלא לא מכניסים מיסים וצורכים יותר ממה שהם נותנים. גם נכים. אין לזה סוף. אירוע המס פה לא שייך רק לחרדים

הטענה שלי היא אחרת: בהשוואה למגזר ערבי, האם המדינה מפסידה יותר על ערבים או על חרדים? מישו מדד באמת ולא באיזה סקר חרטוט סטטיסטי?

וגם - אם אחוז הגברים החרדים הכשירים לעבודה היו שווים לאחוז הגברים העובדים במגזר הכללי - האם הכנסות המדינה ממיסוי היו גבוהות בהרבה?

אם נשווה את אחוז הפשיעה במגזר החרדי לאוכלוסיה הכללית (או רחמנא ליצלן לערבית) - כמה זה חוסך למדינה מכספי המיסים?

כספי מיסים זה לא רק עבודה. כי כמו שכתבתי, גבארם חרדים הם לא עובדים בשכר גבוה ויש להם הרבה נק"ז של ילדים לאורך שנים

המכלול של - על מה אנחנו משלמים מיסים מול כמה הכנסה חרדית עובדת באחוזים יןתר גבוהים תשנה את המאזן הוא זה שמשנה. האם הצורך במיסוי גבוה הוא בגלל החברה החרדית? עליהם באמת הולך רוב הכסף שלנו? אם את שואלת אותי, ממש לא

האם כניסה שלהם לשוק העבודה ברובם תגדיל הכנסות במיסוי? כנראה שכן, אבל זה זניח לדעתי מול ההשוואה למגזר הערבי שבהם אף אחד לא נוגע או מדבר

הרבה מהטבותנעמי28

של החרדים ושל הערבים הם יחד. קיצוץ באחד יביא לקיצוץ בשני, אפשר להעלות על המוקד את הערבים, אם גם הם בעיה, הקואליציה כבר שנים לא בידיים של הערבים .

בקשר לנקודה השניה זה מצוין במחקר כמה יתרמו החרדים ביחס לגברים הכשרים שלא יצאו למעגל העבודה. ומה הנזק כל עוד הם לא יוצאים.

שוב כל הטענות שיש עוד בעיות אחרות זה להתחמק מהבעיה הזאת.

סבבה שיש ערבים, שיש משרות ממשלתיות, גם בהם צריך לטפל מי אמר שלא.

משיח אחד של "אין שום בעיה, זה שקרים ופרופגנדה " לשיח אחר"אבל גם הערבים בעיתים" רק מראה שאתן מסכימות שיש בעיה.

ורק צריך להבין את סדר הגודל שלה.

אחוז פשיעה זה זניח בתקציב

ומה הקשר? בפשיעה אפשר לצמצם כלכלית? להוריד אכיפה?

ההפך, כדי להילחם בפשיעה צריך להשקיע בהם עוד משאבים כלכלים. הטענה הזאת לא רלוונטית בכלל.

כל הטענה היא

1. כמה הנתח שניתן גדול ביחס לתרומה שניתנת

2. כמה הוא הכרחי ואפשרי לצימצום (כיפת ברזל וציוד צבאי לעומת עידוד עבודה, על מה כדאי לוותר קודם)

3. האם זה במגמת שיפור או להיפך.

ביטחון ואכיפת פשיעה זה לא גורם שאפשר לצמצם בו

אני שוב אגידהמקורית

את טוענת שזו בעיה, אני משקפת לך שכנראה הבעיה היא אחרת, את בוחרת לראות בזה הסכמה. כבר כתבתי מפורשות שזו לא בעיה מבחינתי. לדעתי הבעיות הן אחרות וציינתי מה הן.

לדעתי גם אין קשר חערבים בקואוליציה או לא, זו נגזרת שקשורה לכוח האלקטורלי של הציבור ולאינורס הבטחוני של המדינה. האם זה אומר שזו לא בעיה כי הם באופיזיציה? סתם תירוץ בעיניי

תקציב משרד החינוך הולך ומאמיר ולא ראינו שיש שינוי במגמת אחוזי הפשיעה במגזר הלא חרדי. כמה מתוך התקציב הזה הולך לחרדים שאת טוענת שזה לא משמעותי? האם בדקת כמה הוא נוגס?

אני בוחרת בקפידה את הדברים עליהם אני כותבת ןא כי זו סטייה מהנושא או הסכמה ל"בעייתיות" אלא כדי לשקף לך שהבעיה היא הרבה יותר גדולה מהמגזר החרדי ולא קמה או נופלת עליהם

זה מה שמצאתי. אפשר לטעון כמו תמיד שהם מוטים ומטעיםנעמי28
ואני חושבת שלהיפךנעמי28

אם אכן זו עלילת שווא ולא המצב, חברי הכנסת החרדים הם אלה שצריכים להציג את הנתונים ההפוכים.

ואני מדברת נטו כלכלית,

בפן הערכי אני ממש חושבת שצריך לממן לימוד תורה בצורה מסוימת, וגם בגיוס הבעייתיות היא בשני הצדדים.

מספרית אלו הנתונים שמצאתי ולא פלא שאדם חילוני , עובד ומשרת שלא מאמין בערכי התורה, מתוסכל.

עודנעמי28
משום מה לא עולה בצורה מסודרתנעמי28
זה שכתוב פה שלו היו משתלביםהמקורית

באחוזים של רוב הציבור הלא חרדי יביא 9.5 מיליארד שח - על מה זה מבוסס?

על הכנסה ממוצעת במשק?

איך מדדו כמה גברים חרדים יש שלא עובדים?

זה שכתבו שרוב הציבור החרדי לא משלם מיסים/ משלם פחות זה בדיוק מה שדיברתי עליו. יותר גברים עובדים לא בהכרח יעלו בהרבה את המיסוי, בגלל נקז וכו.

אגב,כתבה מהיום בוואלה. לא מגובה בנתונים, לא מזכיר ערבים. נטו שנאת חינם מיותרת שתכניס הקלקות

מיליון שקל לילד: פראיירים לא מתים, הם רק מממנים את הילדים של השכנים - וואלה כסף

מה זאת אומרתנעמי28

זה הנתון שהכי קל לבדוק

רשות האוכלוסין מגזר, גיל,

נתוני מס.

הכי קל לבדוק

וזה מהאתר שלהם

צילמתי את הנתונים מתוך מחקר של 51 עמודים עם מקורות

אפשר לבדוק אחד אחד

איך רשות המיסים יודעת מי חרדי ומי לא?המקורית

מהי ההגדרה?

לגבי השאר - שוב, לדעתי לא מדויק

כי רוב הגברים החרדים לא נשארים לא עובדים כל חייהם. וכנראה שגם גברים בגיל הפטור כלולים, ואז הנתונים לא מדויקים כי רובם בסוף כן ייצאו לעבוד

הכלכלה פה לא מבוססת על נתונים מדויקים עתידיים

לו היו לוקחים את אחוז הגברים החרדים שלא עובדים עד גיל הפטור ומשווים לאלה שכן, אחרי גיל הפטור, כנראה שהנתונים היו נראים אחרת. לדעתי

ואם היו מכניסים נתנים של גברים בגיל הפטור כעובדים - שוב נק"ז בגין ילדים. אז כמה זה באמת ישפיע על הנתונים?

אני לא בטוחה שזה לא מוטה לטובת אג'נדה, אבל מודה שלא קראתי

כנראה שאחד הדרכים לבדוק הגדרהנעמי28

זה לפי אזור מגורים

נניח ויש הטיות, של 30%?

בנוסף מה הקשר הפרמטר של הגיוס

נניח והוא משפיע, הוא לא משנה את הנתונים הוא משנה רק את המסקנות ודרכי הפיתרון.

כבר הסברתי את הרציונלהמקורית

של הקשר לגיוס - גברים בגיל הפטור לא עובדים כי הם מחויבים להיות בידיבה כדי לא להיחשב עריקים. מדובר ב6 שנים שכמו שכתבתי - הן שנים שבהן חרדים מתחתנים ויכולים בפוטנציה להיות הורים ל4 ילדים. זה אחוז סטייה נוסף

וחרדים גרים בכל מיני מקומות. זה שיש ריכוזים גדולים זה נכון, אבל יש עוד מקומות וקהילות חרדיות בכל הארץ. כנראה שדווקא אלה שיותר עובדות.

מבחינתי אם ההשוואה הולכת על בני ברק ירושלים בית שמש ואלעד לצורך העניין - זה מחקר מוטה עם אחוז סטייה לא קטן. 30 אחוז מ9 מיליארד זה אומר שפתרום הסכום יורד ל6 מיליארד. זניח? זה הכספים שלנו הרי לא? כל שקל חשוב!

תוסיפי לזה גברים בגיל הפטור שלא יכולים לעבוד כי הם לא מתגייסים- עוד יותר. לכמה עוד נרד?

וככה נראה מחקר אמין שהוא לא באמת כזה, מרשות ממשלתית, שעולה לחדשות ומשודר לציבור כשמה שעומד מאחוריו זה נתונים לא מדויקים ותכלס כל מטרתו להאשים את החרדים

האם יש כזה גם על ערבים?

יש עוד נתונים לבדוקנעמי28

מי חרדי, ולא רק לפי אזור מגורים.

למשל לפי בדיקה של מוסד לימודים אחרון בו למד. ישיבה/ סמינר וכו

זה מצמצם את ההטיות משמעותית

ובנוסף סקרים שנעשים כל הזמן שבו כל אחד מגדיר את עצמו.

הטענה על על הטיות שולית מאוד.

דווקא את הנתונים האלה הכי קל לבדוק ויש הכי פחות הטיות, מי שיכול לעשות את ההטיה הם אלה שעובדים בשחור שנפוצים יותר במגזר הזה.

והבנתי לגמרי את הטענה על הגיוס, את מדברת על גורמים וסיבות ללמה הם לא עובדים.

לחלוטין יכול להיות שהאשמה לא רק על החרדים, אני לגמרי חושבת שזה מורכב יותר, ואין לי אצבע מאשימה רק על צד אחד, באמת, זה לא שחור או לבן,

אבל את הנתונים הפשוטים של כמה מיסים נכנסים מהמגזר, זה לא משנה.

אם יש בעיה שמונעת מהם לעבוד למרות שהם רוצים, ברור צריך לפטור.

אולי באמת הפיתרון הוא לא רק בתקציבים. אולי הם נדחקים לפינה, צריך לקחת הכל בחשבון.

כל השרשור נפתח על כעס שמישהו ממורמר, והוא צודק, משהו במדינה הזאת חייבת להשתנות, בין יתר הדברים גם הנושא הזה.

עונה לךמתיכון ועד מעון

כמי שלא זכאית לדרגה.

ב"ה מודה לה' שאנחנו מתפרנסים היטב, אבל אני רואה לא פעם אנשים שההתנהלות הכלכלית שלהם מוזרה בעיני. שהיו יכולים לעבוד יותר ובחרו לעבוד שעות מצומצמות ולהתפרנס מצדקה. שמתנהלים באופן לא הגיוני כלכלית, וכן זה מרגיז.

בתור מישהי שבעלה משלם המון מס הכנסה זה הזוי כמה משלמים, ובתור מישהי שהיא גם עצמאית ועל כל שקל שמכניסה נותנת באופן מידי למדינה 18 אגורות מע"מ זה מבאס.

בלתקהמקורית

לא הבנתי למה אכפת לך ממה שהוא כתב האמת

הוא מתבאס, זכותו

את מקבלת דרגה,זכותך

פה זה נגמר

שיתלונן עד מחר 🤷

רק שכל מי שלמד כלכלה מבין שבאמת יש עידוד אבטלהמשתדלתלהיותאני

אבל זו המציאות של הכלכלה במדינת ישראל:

יש כמה וכמה מדרגות שבהם לא שווה להרוויח יותר כי אז מפסידים דברים אחרים

לא שווה לי לעבוד עוד ולהרוויח 9000 שח במקום 8000 כי אז לא אקבל מענק עבודה

לא שווה לעוסק פטור להפוך למורשה בשביל להרוויח עוד 10,000 בשנה, לפעמים לא שווה לאברך לצאת לעבוד או לאשה לעבוד במשרה מלאה כי אז לא יהיו זכאים להנחה במעון. ואני אומרת את זה בתור מישהי שנהנת כרגע מרוב הזכויות האלו

אבל חד משמעית הן מאפשרות לי לעבוד באחוז משרה שלי ולא להגדיל משרה, אז כן המדינה סוג של מעודדת אותי לעבוד קצת.

ספצפיית אני מרגישה מאוד בנח כי עובדת בעבודה חשובה שבעיני היה צריך לשלם עליה יותר, ואני לא היחידה כמובן

כלומר יש הגיון במדיניות הזאת

אבל בגדול כל מי שלמד כלכלה מוביל בתחום מבין שבמדינת ישראל זה קצת לא מאוזן, יש יותר מדי סבסודים כאלו באופן שמוציא כבר את השוק מאיזון.

דבר נוסף- רוב מי שמתלונן זה לא מי שמרוויח 40-50, (כי אין הרבה אנשים שמרוויחים ככה)

אלא מי שמרוויח 15-20

אם אין לו הרבה ילדים הוא לא זכאי לשום הטבות, הוא כן משלם מיסים מלאים, וזה סכום שמאתגר לחיות אותו כשצריך לשלם על כל דבר מחיר מלא.

תחשבי על זה שמי שמסובסד בעצם לא מבין כמה יקר לחיות כשאתה לא מסובסד, אבל באמת כשצריך לשלם על מעון 4000 ל2 ילדים, ויש ארנונה מלאה ותשלום מיסים מלא, לא נשאר הרבה כסף.

לא צריך ללמוד כלכלהoo

כדי להבין ששווה להרוויח 20 אלף ולא להשאר ב8000

כי ילד במעון גדל וההוצאה נגמרת

ממני זאת שלא מסובסדת

והילדים כבר גדלו

לא יקר לי בכלל לחיות

זו בחירה שלי כמה לצרוך

וגם כמה להרוויח

אבל עובדה שיש אנשים שזו הבחירה שהם עושים.קופצת רגע

ואם האופציה לא היתה קיימת, הם לא היו יכולים לעשות אותה.

אנשים בוחרים הרבה בחירות גרועותoo

זה שהם בוחרים

לא הופך את הבחירה לנכונה

האם אפשר להתייעל תקציבית בחלוקה אחרת?

ברור שכן

האם לקחת הטבות לאנשים שמשתכרים נמוך זה מה שייעל את התקציב?

כנראה שלא

הטענה הייתה שהקצבאות מעודדות אנשים לא למצותקופצת רגע

את פוטנציאל ההשתכרות שלהם. וזה באמת מה שקורה.

אילו קצבאות?oo

למשל, סבסוד מעונות.קופצת רגע

כמו ש @משתדלתלהיותאני כתבה כמה תגובות למעלה.

סבסוד מעונותoo

זו לא קצבה

והיא פר הכנסה ושעות עבודה

ומיועדת ישירות לעידוד עבודה וגם מצליחה בזה

אני שמחה שכספי המיסים שלי מעודדות אימהות לעבוד

ולא משנה לי כמה הן בוחרות לעבוד

החיים מורכבים גם ככה

ואוכלוסיית האמהות שזכאיות לסבסוד מעונות

לא יהיו אף פעם על הכוונת שלי ברצון לצמצם תקציבים

זו פשוט דוגמא למימון שמעודד אנשיםקופצת רגע

לא למצות את כושר ההשתכרות.

תקראי שוב את מה שכתבה @משתדלתלהיותאני אם בא לך, זה כל הנושא של תת השרשור הזה.

בכל מקרה, אני מבינה שבאמת נושא השרשור הפך להיות פחות עד כמה המגזר החרדי מכניס למדינה מול כמה מקבל, ויותר שרשור עוולות כלכליות ואחרות שיש במדינה.

אני לא חולקת, יש מלא דברים שכדאי לתקן במדינה, בע"ה נמשיך להתקדם.

מסכימה איתךמשתדלתלהיותאני

מסכימה איתך, המסקנה שלי דרך אגב היא ששוה לי להרוויח הרבה מאוד, בשביל שיהיה לי שווה עליית שכר למרות שזה יוריד לי הנחות

ובטווח הארוך לשם אני שואפת

רק הסברתי למה יש במדינה עידוד אבטלה

היא לא השוותה 20k ו 8ķחילזון 123

אלא 8 מול 9 או 10

ברור שלהרויח 20 לעומת 8 זה עדיין שווה למרות המיסים

אגב יש כאלו שאולי זה עדיין לא ''שווה להם''.

כי זה ידרוש מהם מחיר משפחתי ואישי שהם לא רוצים ''לשלם''

לא מגיעים ל20 ביום בהירoo

עולים בהדרגה

עלית שכר היא תמיד שווה כעניין כלכלי

כי ההוצאות וההטבות זה דבר משתנה

אבל שכר לא יקפוץ בבת אחת כלפי מעלה

מחיר אישי אפשר לשלם גם בשכר נמוך וגם בגבוה

זה לא קשור ישירות לשכר אלא למשתנים אחרים

את צודקת, זה בדיוק הבעיתיות של הקצבאותמשתדלתלהיותאני

את צודקת, בשביל להגיע ל20 יש דרך ומי שיתקע ב8 כי כרגע זה יותר משתלם לו מ9 - בטווח הרחוק יפגע

אם לכולם היתה מודעות פיננסית מודעות לתהליכי קריירה- אז טוב שיש את הקצבאות בשלבים הראשונים ואחר כך צריך להגמל מהן, אבל הבעיה שלהרבה אין מודעות ואין ידע והרבה נתקעים על הן בגלל שכרגע בטווח המיידי זה נראה להם עדיף

אנשים נתקעיםoo

לא בגלל ההטבות

אלא בגלל חוסר יכולת לפעול/ לראות קצת מעבר/ לגדול

זה בסדר

לא כולם מסוגלים

וההטבות בדיוק לזה נועדו

שאנשים לא יפלו למעגל העוני והחסר

בקיצור הכי טוב לא לעבוד יותר מידיממתקית

ולהביא הרבה ילדים...

חחח

כמובן בהומור, ככה אני מבינה.

לא מהתחום וזה מעניין...אף פעם לא חשבתי על זה ככה

תמיד אוטומטית היינו זכאים להנחה במעון, אז בתקופת גידול ילדים כבר עדיף לעבוד במשרה מצומצמת? כך שיהיו הטבות.

בראיה שטחית לפעמים ככה זה נראה, לטווח הרחוק-ממש לאמשתדלתלהיותאני

כלכלית נטו: בראיה שטחית לפעמים נראה שבטווח המיידי שעדיף לעבוד פחות, אבל בדרך כלל זה גורם לכושר ההשתכרות להשאר נמוך ואז בהמשך כשרוצים להרוויח יותר זה מאתגר יותר, בנוסף זה משפיע על ההפרשות לפנסיה ודברים נוספים. בקיצור לתקופות מסויימות אולי כן, מי שיעשה את החישובים האלו במשך 20 שנה כנראה יצא מופסד.

מה שכן לא הכל כלכלי בחיים, ויש לאנשים עוד שיקולים, וההנחות שיש מאפשרות לאמהות בתקופת הילודה לעבוד במשרה מצומצמת.

האם זה משתלם? בדרך כלל לא, אבל בזכות זה זה אפשרי.

הבעיה תהיה שיום אחד הן יצטרכו לעשות את הסוויצ, ואז יכול להיות שלב שזה לא יהיה משתלם לעבוד יותר, אז איזה יופי שאפשר בתקופות מסויימות לבחור שלא, אבל לטווח הארוך צריך לדעת שזה חלק מהדרך בשביל באמת לעלות את השכר, וצריך לא לחשוש מהשלב הזה

לא, בדקתי, ההנחה במעון תמיד יותר קטנהשיפור

מהפער בהכנסות שמזכה בהנחה. וזה בלי לדבר על פנסיה, קרן השתלמות וכו'.

אותו דבר לגבי מענק עבודה והנחה בארנונה.

אולי לפעמים יוצא שכולם ביחד ממלאים את הפער.

למהה אין מסגרות בימים האלה??לב לבן

מישהו מצליח להבין אץ הראש של משרד החינוך?

אני מחורפנת לחלוטין

זקוקה לימי נחת ןלא חירפון

וכמה הם משלמים שם על חינוך?....המון כסף...חילזון 123

איך אתן עם סוכות?אובדת חצות

מחשבות, רגשות, תכננונים?

עמוס...שיפור

בעלי לחוץ לסיים את כל המטלות בעבודה לפני החג. ובינתיים לא בנה סוכה. אז מתלבטים אם להתארח כל החג. וברוך ה' חמי וחמותי שמחים לארח אותנו כל החג, אבל זה אומר לארוז לכולם לשבוע. ומתלבטת אם באמת יהיה לנו נוח ואם זה לא יחרפן את הילדים.

מניסיון אישי,אין כמו להיות בביתמולהבולה

זה לא כמו פסח,זה רק לבנות סוכה

אני מעדיפה את זה על פני לארוז לשבוע ולהיות תלויה לשבוע באחרים

אם יש איפה לבנות סוכההשקט הזה

לא תמיד יש את האופציה

ברורררמולהבולה

אבל היא לא כתבה שאין לה אופציה

בגדול אוהבת את סוכות.יעל מהדרום

לק"י

אבל יצא לי עמוס, ורציתי להספיק עוד דברים...

לרוב זה חגoo

שחביב עלי

השנה הוא מגיע בתקופה מורכבת בשבילי

אז בעיקר לעבור אותו בשלום

יש לי בלו"ז תורנויות בעבודה

וביקור משפחתי אם יתחשק לי

ובטח אני אצא לטייל בספונטניות בקטנה

קשה לי קצת עם הירידה לסוכה, מודההמקורית

אם היא הייתה במרפסת זה היה נראה אחרת כנראה

מכל מקום בדרכ עובר בסדר למרות..

השנה אני חייבת לעבוד בחול המועד שלא כהרגלי אבל זה בסדר מבחינתי כי זה מהבית

וגם - השנה ערב החג לא נאכל בסוכה שלנו אלא נלך לחמתי ואצלה זה בגינה וזה אחרת

לא מתכוונת לטייל את עצמי לדעת כי אני עובדת כאמור ואני דווקא בסדר עם זה. בעלי יהיה עם הילדים רוב הזמן

לי גם חסרה סוכה שצמודה לביתיעל מהדרום

לק"י

ככה החג הרבה יותר מורגש לי. ולא רק כשיורדים לאכול בסוכה.

(רוב חיי היינו בחג בבית של סבא וסבתא שלי, ששם הסוכה בחצר שלהם. אז הסוכה הרבה יותר זמינה).

כן נחמד לי לפגוש שכנים כשגם יוצאים לסוכות. אבל רוב השכנים שהיו חברים טובים עזבו, אז זה כבר פחות נחמד לי (יש הרבה שכנים נחמדים, וחלק חברים הרמה מסויימת, אבל זה לא זה...).

עמוס מאד!!!!!!!!!!ניק חדש2

אין אוויר כבר

עמוס אבל כיףרקאני

יש לנו השנה סוכה גדולה ויפה

חג ראשון אנחנו לא בבית אבל כל חול המועד כן ושמחת תורה גם בעז"ה

סוכות זה חג שמחמתואמת

והכי שמח לי שהבת הגדולה שלי בבית, והיא זו שתבשל בעיקר😅

סתם, אני הכי שמחה שבסוף אנחנו יכולים לבנות את הסוכה במקום הקבוע שלנו (חששנו שיהיו לנו בעיות, כי יש שכן חדש בבניין), אז תהיה לנו סוכה גדולה כמו תמיד ולא רק קטנה במרפסת. (למרות שאני עדיין חולמת על דירה עם גינה גדולה ומקום קבוע לסוכה...)

יש כמה דברים מלחיצים במהלך חול המועד השנה (בעצם דבר אחד גדול), ואני מתפללת שהכול יעבור בשלום...

(אבל אני חייבת לסיים כמה דברים בעבודה לפני סוכות, כי בחול המועד אני לא עובדת, ובמקום זה אני כאן🙄)

בע"ה שיעבור בשלום.ממתקית

אמן❤️מתואמת

שונאת את החג ואת התכנונים אליו. מצפה שיעבור מהר...נפש חיה.

השנה בעלי בנה את רוב הסוכה עוד לפני יוכואילו פינו

אז נשאר פינישים שזה לפעמים הכי מעצבן...

אבל מתכננת לבשל הכי פשוט כדי שאהיה פנויה לתלות קישוטים וכו...

אחד החגים האהובים עלינעמי28אחרונה

במיוחד שיש הרבה חול המועד

אבל גם עומס

בנוותתתת מה עושים שאין לחול המועד עליוניות לבנותפומלה

לא מוצאת בשום חנות מקוונת חוץ משיין

וגם פיזית הלכתי והעליוניות הלבנות מבדים שתוך רגע צריכים גיהוץ ואני ממש לא בקטע! בדים לא משהו..

עליוניות = חולצות לבנות יפותפומלה

אני כבר לא נלחמת בזה האמתהמקורית
עבר עריכה על ידי המקורית בתאריך י"ב בתשרי תשפ"ז 18:30

יש לי מגהץ וקונה משיין

גם לעתמי אני מגהצת בגדים אלגנטיים האמת

** עורכת - חשבתי לבנות הכוונה לבת😅 אם זה לעצמי אני קונה גם משיין אבל מוצאת גם בארץ. אבל רוב החולצות באמת מצריכות גיהוץ

נסי סגנון אחר אולי..?

מה הכוונה סגנון אחר?פומלה

אשרייך שאת מקפידה על זה.מוריה

אני לובשת מה שיש לי ונח לי.

מה לגבי חגיגי צבעוני?ריבוזום

רעיון, מאיפה את קונה? יש בדים ממש לא משופומלה

אני לובשת חולצת בסיס לבנה ועליונית של יום חוליעל...

יוצא סבבה

מענייןפומלה

לא הבנתי למה צריך עליונית לבנה?פרח חדש

מה אני מפספסת??

יש כאלה שמקפידים על לבוש שבת בחול המועדנופנופ

כן אבל למה דווקא לבן??פרח חדש

בגלל שזה חול המועד אז לבן כמו הבניםפומלה

מה? בחיים לא שמעתי שחייב דווקא לבןבוקר אור

אולי טיפה יותר חגיגי מיום רגיל

בקושי לראש חודש יש לי לבן מאיפה אני אביא לחמישה ימים

אני למשל לובשת כמעט תמיד חולצה לבנההמקורית

מעטות החולצות שלי שהן לא לבנות ואז הן כנראה שחורות 😅

יש לי איזה 2-3 חולצות בצבע אחר אבל פחות מתחברת

כל אחת ומה שהיא אוהבת

אז מה את לובשתאפונה

לכבוד חול המועד??

חולצות לבנות יותר חגיגיות🙃 או שמלותהמקורית

לא חייב.. זה נהוגפומלה

תסתלי באתר של זיפשואלת12

מצאתי שם משהו 1 מבד טוב, תודהפומלה

אני קניתי בתמנוןהשם שלי

מה שמבאס בתמנון שאי אפשר להזמין מקווןפומלה

קניתי פיזיתהשם שלי

לפני ראש השנה

אני משתדלת ללבוש חולצת בסיס לבנה ומטפחת לבנה...מתואמת

למי יש מספיק השנה לכל חול המועד?תוהה לעצמי

הוא שבוע שלם..

לובשים בגדי יום חול יפים או בגדי שבת פשוטים יחסית.

משדרגים עם מטפחת חגיגית.

וואי אתן מנרמלות אותי חחחפומלה

אני שמה בגדים רגילים עם מטפחת חגיגיתטארקו

או פריט חגיגי אחר שמרים את המראה..

לדעתי צריך שהמעצבות הדתיות-פומלה

יעשו לפני החגים קטגוריה של חולצות לבנות. זה לא מסונכרן ומבאס כל פעם לחפש ולהתאכזב

כמו שראית פה, הרבה לא נוהגות את זהמתואמת

אז למעצבות אין טעם להתאמץ על כך...

אגב, נזכרתי שיש לי עליונית אחת בצבע לבן, מבד שלא צריך גיהוץ. נדמה לי שקניתי אותה בתמנון, אבל לא בטוחה.

פעם ראשונה שאני שומעת על המנהג/נוהג הזהפרח חדש

איזה קטענעמי28אחרונה

דווקא לבן? רוב הבגדים החגיגיים שלי לא לבנים

איך עושים את זה?ניקזמני

ערב חג עם אורחים

כל הילדים בבית

עומס מטורף

בעלי חולה, אתמול ושלשום עוד די תפקד אבל אתמול בלילה היתה התקפה והוא לא יכל לישון כל הלילה

את התוצאות אני יודעת מראש - עכשיו הוא ישן והכל עלי ולא יעזור כלום

עכשיו זה לא הוא, זה המחלה הארורה הזאת אבל קשה לי גם לא לכעוס כאילו זה יעזור משהו

וזה סוכות! זה החג שהסוכה והארבעת המינים עליו, אין לי איך לטפל בזה - והוא כנראה יגיע לזה מתישהו

אבל זה יהיה על חשבוני כי המתישהו הזה יהיה מתי שאני צריכה אותו כמו בלקלח ילדים וקניות

רציתי שישמור על הילדים הבוקר כדי שאני יוכל לעשות קניות נחוצות לחג.. זה לא יקרה

יהיה עוד יום מבוזבז ואז כל העומס ייפול עלינו בבת אחת

ה' שלח לו רפואה שלימה

2 בראשון ו2 בשביעי זה לא הקריטיכחל

הקריטי זה הפסק

בדיקה אחת ביום הראשון

ובדיקה אחת ביום השביעי

ברור שלכתחילה עדיף 2 בכל יום

אבל זה לא הקריטי

ועד כמה שידוע לי במצבים ששכחו בדיקה לא קריטית, כל רב אמור להתיר לטבול

התייעצות הנקהכנה שנטעה

בת חמישה ימים מתוקה. יונקת כמה דק', נרדמת ואחרי כמה דק' מתעוררת ורוצה עוד, זה יכול לקחת שעות ככה רצוף. אם נותנת מבקבוק היא אוכלת כמות ואז ישנה כמה שעות.

איך אני יכולה לשמר סדר הגיוני גם בהנקה? שהיא תאכל רצוף את הכמות שצריכה ואז תוכל גם לישון רצוף ולקום לארוחה הבאה ולא אחרי חמש דק'?

ואיך יודעים שהיא שבעה אחרי הנקה? היא תמיד רוצה עוד

להחליף חיתול בין הצדדיםדרקונית ירוקה

להניק בלי חלק תחתון ולדגדג ברגליים

יודעים שזה הספיק כשהתינוק לא רוצה עוד

מזל טוב!עלמא22

גם הבת שלי הייתה ככה ולא עלתה מספיק במשקל כי ההנקה לא הייתה יעילה.

כל פעם שהיא הייתה נרדמת הייתי מעירה אותה (למשל ע"י דגדוגים) וממשיכה להניק. בין צד לצד הייתי מחליפה לה חיתול וזה גם מעיר. הייתי מפסיקה כשהייתי מעירה והיא ישר חזרה לישון בלי לאכול (כשהייתי מעירה אותה היא הייתה ישר ממשיכה לינוק, כשהיא הייתה מתעוררת וישר ממשיכה לישון הייתי יודעת שזהו)

מוכרקל"ת

היא נולדה קטנה יחסית?

קרה לי בעיקר עם הבת שנולדה קטנה, הם מתעייפים מההנקה ונרדמים. יועצת הנקה בפגייה המליצה לי להניק לכעשר דקות כל צד ולא יותר כדי שלא תתעייף.

(ובתדירןת יותר גבוהה)

כן היא קטנהכנה שנטעה

לא היית צריכה להניק כל רגע? עשרים דק' סהכ הספיקו?

אני זוכרתקל"ת

שהעצה הזו הייתה ממש נכונה כי דווקא ההנקות הארוכות לא היו יעילות וההנקות הקצובות בתדירות יותר גבוהה היה יותר יעיל, אבל אולי זה פר מקרה, כי אצלי בגלל שירדה מתחת לשתי קילו אז הייתה בפגייה ואמרו לי להוסיף לה גם תמל פגים כדי שתעלה במשקל.

מזל טוב! להעיר כל הזמן תוך כדי הנקה שלא תירדם חזקשיפור

לדגדג, לנדנד בעדינות, ללחוץ בעדינות את הראש לכיוון הדד, לסחוט טיפה חלב לתוך הפה. אם נרדמת חזק אז להוריד מכנסיים, להחליף טיטול. שתהיה הנקה מכובדת מכל צד.

ואז אם אחרי 5 דקות נראה שרוצה לינוק, אז אפשר לנסות דברים אחרים לראות אם מרגיע-מוצץ, עיטוף, נדנוד, לבדוק את הטיטול-גם טיטול רטוב יכול להציק. וכשמשהו מציק הם הרבה פעמים רוצים הנקה כדי להרגע. אם לא נרגעת אפשר להניק שוב. לפעמים לוקח זמן עד שיש סדר בהנקה.

מה שאמרו- ומוסיפהשנהב

הבן שלי בן חודשיים גם היה ככה בהתחלה, והיה לא רגוע- צורח כל החלפת טיטול, רוצה הרבה ידיים.

ברגע שהתחלתי להעיר אותו אם נרדם, באופן שיאכל במצטבר לפחות עשרים דק של הנקה פעילה בטווח של בערך 40 דק', נהיה הרבה יותר רגוע.

גם לי זה עזר- ברגע שידעתי שהוא אכל מספיק לא ניסיתי להציע לו הנקה על כל בכי..

תודה לכולן! אנסה להעיר אותהכנה שנטעה

לפעמים היא ישנה כל-כך חזק שאני לא מצליחה ומוותרת ואז היא רוצה שוב כשקמה אחרי רבע שעה, משהו כזה. אנסה למצוא דרך טובה שתתעורר

תעזרי לה קצתאפונה

עם עיסוי וסחיטה של השד תוך כדי הנקה.

ותיזהרי עם הבקבוק, במיווחד שהיא עוד לא פיקס עם הנקה זה יכול ממש להחמיר את המצב.

למה זה יכול להחמיר?כנה שנטעה

ואם אסחט תוך כדי שהיא יונקת אין חשש שהיא לא תסתדר עם הכמות בפה? כי זה לא בקצב שלה בעצם, לא?

זה בסדראפונה

היא יודעת לבלוע אבל עוד לא מצליחה להפעיל מספיק כח כדי לשאוב הרבה.

זה יכול להחמיר כי הרבה יותר קל לינוק מבקבוק, שרירי הפה לא מתחזקים, והיניקה נעשית יותר ויותר מתסכלת.

זה ממש מוכרילד בכוראחרונה

בטח כשהם קטנים

היועצת הנקה אמרה לי שזה ממש פעילות ספורטיבית ומתישה בשבילם

אז בהתחלה צריך לעזור להם

להחליף חיתול בין צד לצד

להחליף כמה צדדים כי זה מעיר

ללטף בראש זה מעיר ( וואי לא זוכרת איפה בראש, אולי בלחי או מאחורי האוזן?)

להניק בחדר מחומם ולהוריד את הבגדים של התינוק ואז זה גם מעיר

ותוך כדי ההנקה לסחוט את השד- לא קרוב מדי לעטרה

והייתי נמנעת מבקבוק עד שתתבסס ההנקה

ולהניק מלא לפי דרישה.. ככה זה בגיל הזה- יש הנקות יעלות ויש כאלה קטנות, זה גם עוזר לגוף להבין שמריך לייצר חלב

איך קונים מלטונין בהכשר מהודר ובזול?מתואמת

הרופא נתן לנו מרשם לאחד הילדים, אבל אמר שאי אפשר לקנות בקופה. הלכנו לבית מרקחת פרטי, והם אמרו שזה עולה הון ושכדאי לנו להזמין מחו"ל.

אשמח להסבר איך לעשות את זה...

תודה!

יש בIHerbפאף

אבל אני לא יודעת בדיוק מה הכשרות...

תודה! אשמח לשמוע ממי שיודעת...מתואמת

באתר שלהם אפשר לראותהריון ולידה

את הכיתוב על המוצר

אפשר לראות כמו צילום כזה מכל הכיוונים

תבדקי אם יש כשרות

מניחה שבד''כ זה יהיה ou

גם אני מכירה באיי הרב, יש שם כאלה עם כשרותקופצת רגע

של המשלוש k רלב"ג, שלא נראה לי שהיא מהודרת...

לא יודעת אם יש שם עוד כשרויות, יכול להיות המגוון שם מאוד רחב. אולי תשאלי איזו בינה מלאכותית.

בכל מקרה, הייתי בודקת עם פוסק שמקובל עליכם לגבי מוצר ספציפי, כי בתוספי מזון לפעמים מקלים, והרבה מהמוצרים האלה הם גם צמחוניים/טבעוניים כך שאין בעיה של ג'לטין מהחי למשל.

אני מכירה מנסיון את המוצר הזה, הכשרות של המשלוש כאמור, והוא גם טבעוני

Now Foods‏, מלטונין, 1 מ"ג, 100 טבליות

תודה לשתיכן! נבדוק...מתואמת

אגב, אנחנו צריכים סירופ ולא כדורים...

בסירופ זה כבר יותר בעיה ממה שאני יודעתהמקורית

בתוספי מזון אבל זה מאוד תלוי ברכיבים ובסוג המוצר

יצא לי להתייעץ עם הרב זריצקי בעניין. מציעה גם לך האמת

התייעצנו איתו כמה פעמים על כשרות של תרופותמתואמת

הוא סובר שכל דבר בלי טעם - לא משנה מה הוא מכיל, זה בסדר לקחת אותו.

בעלי קצת חלוק על זה, אז רק במקרים נצרכים מאוד אנחנו הולכים לפיו.

אז צריך להחליט אם גם פה זה מקרה נצרך מאוד...

טוב, אומר לבעלי.

תודה רבה!

אם זה סירופהשם שלי

אז כנראה שיש טעם.

הבנתי מרוקח קליני שרוב הכדורים לא כשריםמרגול

מבחינת רכיבים. מכילים רכיבים מהחי בשביל הסגירה של הכדור או משהו כזה.

אבל רכיבים מהחי…

אז אם כבר חולקים על הדעה, לדעתי הסיפור הוא יותר האם זו תרופה נצרכת או תוסף תזונה וכו.

אם מתכוונת ספציפית למלטונין?המקורית

כי באייהרב יש הרבה מוצרים שגם הקפסולה לא מרכיבים מן החי והם טבעוניים לחלוטין

באייהרב ממש כתוב בפירוש אם יש או אין רכיבים מהחיטארקו

יש סוכריות ג'לי של מלטונין בiherbמדברה כעדן.

תודה! ואת יודעת מה ההכשר?מתואמת

אי אפשר אולי לרסק את הכדור?חילזון 123

אנחנו קונים כשר ב אייהרבהבוקר יעלה

לא הצלחתי לצרף קישור אבל תחפשי באתר melatonin bluebonnet

ושם את יכולה לבחור כמה מג את צריכה, אז תוודאי מול הרופא.

אני לא יודעת אם זה כשרות מהודרת, מהתחקיר שעשיתי בזמנו, זה היה היחידי שכשר שם. ואין מצב שאשלם את המחיר בארץ, רצו על בקבוק סירופ משהו כמו 400₪

באייהרב יש עם כשרותטארקו

לא יודעת לגבי מהודר... אבל זה כדורים בלי טעם/עם טעם מר, אתם פוסקים שצריך הכשר מהודר דווקא גם לזה?

רןאה שהכוונה לסירופטארקו

יש סירופ ויש סוכריות גומי

ואני מנחשת שמדובר אם ככה בילד שהוא מתחת גיל מצוות ואולי אפילו גיל חינוך?

הייתי מתייעצת עם רב על המקרה הספציפי.

מצאתי לך סוכריות גומי עם כשרותטארקו
גם איזו כשרות לא מסובך לראותחילזון 123

בוחרים באופציה של 360מעלות ואפשר להגדיל את התמונה ולראות

ממש ממש תודה! עזרת לי!מתואמת

למה אי אפשר בקופה?עכבר בלוטוס

את בכללית? עם אישור נוירולוג מקבלים סלנייטו

עורכת, זה כדורים קטנטנים קטנטנים. לא סירופ

זה מה שהרופא אמר🤷‍♀️מתואמת

שווה לנו לנסות ללכת לנוירולוג בשביל זה?

מה זה סלנייטו? זה סוג של תחליף למלטונין?

לא ללכת, תור טלפוניעכבר בלוטוס

זה מלטונין בשחרור מושהה לאורך הלילה ולא רק בוסט בתחילת הלילה שמרדים

(מה שמאפשר שינה רציפה וטובה)

אם זה ילד מרוצף, הוא אמור להיות זכאי

זה לא בשביל אחד מהמרוצפים שלנו...מתואמת

השאלה אם עדיין יש טעם לדבר עם נוירולוג, והאם לא צריך הפניה מרופא ילדים בשביל זה.

אולי כדאי לשאול את רופא הילדים לפניעכבר בלוטוס

זו תרופה יקרה, נכון ללפני שנה היא הייתה רק למרוצפים

נכון, בבית המקקחת הפרטי אמרו לנו שהיא יקרהמתואמת

והם עצמם המליצו שנזמין מחו"ל...

למי שזכאי היא מסובסדתעכבר בלוטוס

לנו יש מאייהרב כי המרוצף לא הסכים לקחת את הכדורים

יש לי קישור לכמו סוכריה טעימה כזו שהוא ממש אוהב

תוכלי לשלוח לי את הקישור?מתואמתאחרונה

ילודה וזמן לעצמכןאובדת חצות
עבר עריכה על ידי אובדת חצות בתאריך י"ב בתשרי תשפ"ז 14:49

עבר עריכה על ידי אובדת חצות בתאריך י"ב בתשרי תשפ"ז 14:44

עבר עריכה על ידי אובדת חצות בתאריך י"ב בתשרי תשפ"ז 14:42

עוד ידיד שלי נולד לו ילד 3, כל חברותיי בנות ה-40 פלוס אפילו מביאות שלשה, ב"ה, איזו שמחה.

למה רק לי זה נראה שאני מרגישה שאם אפשר היה לשלם על שעות נוספות ביממה הייתי עושה זאת?

אני הולכת לישון נורא מאוחר כי הכל חשוב לי, שהחדרים יהיו מסודרים, הכביסות מקופלות, שאלבום לופה יהיה מוכן עבורם-, לכתוב חוברת ולסכם דגשים שאני קוראת, מאזינה ולומדת על הורות על איך לשפר ולעשות רשימת רעיונות לבילויים וזמן איכות או פודקאסט על גבולות, אתמול ישבתי עד 1 בלילה להכין אלבום לופה מהמם ומיוחד לסכם תקופת זמן עד כיתה א'.

חשוב לי לקפוץ איתם להגיד שלום לצהרון של הגן עכשיו שהם בכיתה א', חשוב חוגים ועוד ועוד ועוד.

אני לא מצליחה לעשות עבודות בית איתם כי משקיעה בזמן איכות, ללמד, להביא חבר, לשבת איתם על המחשב ואז הכל נדחה ללילה. ועד שאני לוקחת אותם מהקייטנה של הביצפר אני מנסה להספיק מליון דברים שאני יכולה לסיים כדי להתפנות להיות איתם באמת. אז רוצה לקחת אותם ברגע האחרון אבל לוקחת לפני כדי שיהיה להם נעים.

לכל אחד מהם שהוא עולם ומלואו יש את הדברים שלו, והקייטנה שלו, ומה שצריך אצלו ואני לא מבינה איך מסנכרנים בין שלי לשלהם, כלומר משקיעה בהם ואז אוטומטית הזוגיות נדחקת או שאני שוכחת סידורים שלי, זה מה שקורה. אז איך עם שלשה ילדים ומעלה (אני בעד ורוצה לשמוע איך עושים זאת) אנשים מסתדרים עם סנכרון ובעיקר לא להזניח את עצמם?

אני פשוט מרגישה שאני חרדתית ופרפקציוניסטית ופחות "זורמת" כמו כל מי שמביא ופחות חושב על הכל, ואני כן רוצה להביא עוד ילד רק שאפילו המחשבות מכבידות עלי.

סתם למשל לכאורה אני עכשיו מורה בחופש שזה מדהים ויש זמן! אבל אלבום לופה דורש שעות וימים, הבית דורש תחזוקה יומיומית של שעות מצטברות, להכיןו דברים לעבודה זה לא זבנג וגמרנו (נניח שבדקתי הכתבות, הידד אבל אני יכולה לכאורה לנצל זמן להכין מבחנים מראש, הכתבות נוספות, להכין את השנה)-כל דבר כזה דורש שעותתתתת ארוכות אם לא ימים.

וכל פעם יש דברים אחרים, חגים ושבתות שדורשים דברים משל עצמם, בישולים וסידורים לי ולכולם וזמן משפחתי משותף ומשפחה והתייחסות- וזה לכאורה "מפריע" בשגרה וגם דורש את שלו.

בקיצור- אין עוד נשים שפחות טובות בלשלב הכל, או לחוצות כמוני או חוששות מפחות זמן אישי? מצטערת שתמיד יוצא לי לא אידיאליסטי כמו כולן פה, אלא אנוכי וילדותי אבל זה מה יש זו אני.

פשוט מרגישה שאני לא יעילה ולא עושה כלום שלי בזמן שאני איתם.

את נשמעת אמא משקיעה מאודנעמי28

+אמא עובדת + תחזוקת בית ברמה גבוהה כמו שאת מתארת + תאומים

האמת שאי אפשר הכל מהכל, זאת האמת הפשוטה.

מציעה לעשות לעצמך רשימה מסודרת ומתוכה לבחור במודע, על מה לוותר, מה חשוב לך ולכם, ומה מהדברים הם לחץ חברתי / דפוסים מהבית שכבר לא משרתים אותך / דברים שיכולים להידחות למועד אחר כשיש זמן (לופה למשל?)

להתחיל לשלוט על החיים וחלק גדול הוא דווקא לשחרר שליטה.

ולא רק למען ילד נוסף, למען חיים מאוזנים יותר שיש בתוכם מקום לעצמך ולזוגיות.

לא כל אמא שולחת לחוגים, והילדים גדלים נפלא.

אני שולחת, והנסיעות וההחזרות מתישות נורא, אני שוקלת לוותר. לזמן איכות רגוע בבית יש יתרונות לא פחות מחוג.

שימי לב מה מוציא לך את רוב האנרגיה והאם זה משתלם.

אני למשל גם לא עובדת הרבה (ביחס לכוחות שלי לא אכפת לי מה נחשב הרבה לסביבה)

אני גם לוקחת עזרה באופן קבוע, אפילו מבחורה לקיפול כביסה, אי אפשר הכל מהכל.

וגם מרגיש לי שעם ההורותאובדת חצות

אני פחות זורמת ונהנית, כל הזמן מסתכלת מפריזמה של הספק משימות ומרגישה במירוץ שליחים, במקום להביט על כמה טוב אני עושה ומה כן מספיקה איכשהו המבט מופנה על מה עוד יש וזה מלחיץ ומכביד. אשמח לנסות לשנות את זה ולאמץ מבט מיטיב ומרגיע. במקור אני טיפוס שמתנהל בנחת וברוגע אבל מרב להיות מנהלת ומתכללת נהייתי משימתית מדי.

אני באה לכל דבר כולל ההורות ברצינות כזו, ורק ללמוד את זה כמו שאני אוהבת לעשות זה זמן ומשאבים ולהיות מוצפת בזה רגשית כמו שאני גם זה גם דורש ממני. וההסתכלות החוצה מה אחרים עושים ומה עוד יש לעשות זה ממש מכלה את הכוחות. רוצה להנות כמו ילדה אבל אחריות זה משקל מבחינתי.

מאוד עזרתקומה

לי להבין שאין דבר כזה 100% בהכל. ואם אני אנסה אני אקרוס

עוד תובנה שעזרה לי, זה להבין שיש לי בחירה ואני יכולה לתעדף את הדברים לפי החשיבות שלהם עבורי.

כשחייתי בתחושה שהכל חשוב, ולכן אין לי ברירה אלא להספיק הכל, זה גרם לי להרגיש במרדף אין סופי. חסרת אונים מול קצב החיים שאני יצרתי לעצמי.

רק כשהסכמתי לערער על הנחות המוצא שלי, להבין שגם הדברים החשובים הם בחירה, ויש מחיר לניסיון להחזיק את כולם, הצלחתי להתחיל גם להנות ולנשום.

זה לא אומר שלא עמוס

אבל הרבה יותר קל כשהדברים הם בחירה מודעת

שלא מרגישים שאנחנו קורבן של המציאות

קשה לחיות בתודעת "אין ברירה ולכן אני נחנקת"

מציעה לך בחום, לעשות עצור ולחשוב עם עצמך.

אני חושבת שאת חיה לפי המון הנחות ואקסיומות שלא משאירות הרבה מרחב תמרון, ואז באמת את נחנקת.

אם תצליחי לעצור רגע ולחשוב מה את באמת רוצה, להתאים את קצב החיים למסוגלות ולא למה שאמור להיות, זה יכול מאוד להקל.

אני חושבתשלומית.

שלא הכל כ"כ חשוב.

למעשה, רוב הדברים הם לא קריטיים ואפשר לוותר או להגמיש אותם, ולהחליט מה סדרי העדיפויות שלך.

ברור שאי אפשר הכל, זה לא אנושי...

לי למשל מאוד חשוב פעם בשבוע לצאת לבד לבית קפה.

ואני עושה את זה גם אם הבית מבולגן/ יש כביסה וכו' וכו'. וגם אני עובדת פחות ימים בשביל לאפשר את זה לעצמי. מצד שני, גם העיקרון הזה הוא לא ברזל, ולמשל בחופשות אני מוותרת עליו לפעמים.

קיצור, הרעיון הוא להבין שהכל טוב, רוב הדברים בחיים לא קריטיים, וככה יש מרחב בחירה יותר גדול ויותר אמיתי שלא מושפע מלחצים מוגזמים

התשובה היא פשוט שלא מספיקים הכלהשקט הזה

אין לילדים שלי אלבומים בכלל

הבית שלי לא מסודר כל יום

ואני גם לא הכי משקיעה בבניית שיעורים וכו'.

יש את הדברים שהם חובה-

שיהיו כליפ לאכול בהם

שתהיה כביסה נקייה (היא לא חייבת להיות מקופלת או בארון)

שיהיה מה לאכול

ובעיני חובה גם זמן מוגדר לזמן זוגי כי זה הבסיס להכל.

ובפן של העבודה-

בדיקת מבחנים, שאני אדע את החומר לשיעור.

כל דבר אחר- בעיני הוא מעבר.

אם יש לי זמן לקפל כביסה ולהכניס לארון, מצויין

אם יש לי זמן לסדר איזו פינה או להקדיש כמה דק' לפרוייקט, אחלה.

וכן הלאה.

אי אפשר להיות כל הזמן 100% בהכל.

גם בעבודה שלי, אני אישית מעדיפה שיעור שהוא לא משוייף עד הסוף, בתמורה לזה שהלכתי לישון בשעה שפויה, שאני אמא סבלנית יותר, שאני מחנכת סבלנית יותר. בסוף הבנות לא יזכרו את החומר אלא איך הייתי איתן (זה נכון גפ לבנות הפרטיות שלי וגם לתלמידות שלי)

וספציפית לגבי שיעורים- יש היום ים חומרים וכלי עזר של אינטרנט ובינה שפשוט אין סיבה לעבוד יותר מידי קשה סביב זה.

נראה לי שהפרפקציוניזם הוא מה שמקשה עלייך...מתואמת

אי אפשר להיות מושלמת בכול. גם אישה רווקה בלי עול של עבודה תובענית לא יכולה להיות מושלמת.

אז הצעד הראשון שנראה לי שכדאי לך לעשות - הוא עבודה על הפרפקציוניזם. כנראה שעדיף בליווי אישי טיפולי.

הצעד השני הוא למפות את הצרכים שיש בחיים שלך, ולהחליט באמת מה הכי חשוב ומה פחות. (למשל, לשבת עם הילדים ולעשות איתם דברים - חשוב מאוד. לעשות אלבום לופה - פחות... יכולה לומר לך שאני אמא כבר כמעט 19 שנים, ויש לנו רק אלבום כיסים אחד של שני הגדולים, שגם הוא כבר קרוע... לפני כמה שנים התחלתי לעצב בעצמי אלבום לכל הילדים יחד, וזה נזנח מחוסר זמן... זה בסדר, הילדים גדלים טוב גם ככה)

והצעד השלישי - הוא לעשות לך רשימה של כל הדברים שאת אוהבת לעשות, ולהתחיל להכניס אותם בלו"ז השבועי והחודשי שלך. (זו בעיה ידועה אצל נשים, שהן אפילו לא יודעות לומר מה עושה להן טוב... אבל הקלישה של "כשטוב לאמא טוב למשפחה שלה" היא בהחלט נכונה❤️ יכול להיות שגם זה דבר שטוב לעשות בליווי טיפולי)

והאמת - עצם זה שאת מוצאת זמן לכתוב בפורום, כבר אומר שיש לך זמן לעצמך אז תוכלי לנצל אותו לעוד דברים שעושים לך טוב!

חלק מהדברים שאת מציינתפרח חדש

קשורים לפרפקציוניזם. את יכולה להחליט שזה מה שאת צריכה וזה מה שעושה לך טוב ולמצוא את הדרך לשמר את הפרפקציוניזם הזה.

אבל, את מבינה בעצמך שאלו דברים שבאים על חשבון דברים אחרים.

עכשיו השאלה מה יותר חשוב לך? כי אי אפשר את הכל. אין לנו יותר מ24 שעות ביממה

וגם הכוחות שלנו מוגבלים.

אם את שואלת אותי, יש דברים שחשובים לך ואני מכבדת את זה

אבל אני במקומך מעדיפה להזניח אותם בשלב הזה של החיים עם הילדים הקטנים כדי להספיק דברים אחרים שאחכ כבר מאוחר מידי..

כמו למשל

הבחירה להביא יותר ילדים. הלחץ שלך והיום העמוס לא מאפשר לחשוב על האופציה בכלל כי איך תכניסי עוד ילד למשוואה?? אני מעדיפה להוריד פרופיל בעבודה, מעגלת פינות בחלק מעבודות הבית ויש לי חשק לעוד ילדים וגם מסוגלות.

אני מעדיפה להיות פחות עייפה וככה יותר פנויה ובכיף עם הילדים. לנקות הרבה ולסדר ולקחת ולהחזיר מחוגים מאוד מעייפים. אז אני בוחרת לנקות פחות או מביאה עוזרת וחוגים רק לילדים שהולכים כבר לבד..

אני מעדיפה להיות פחות לחוצה ביום יום. זה שהכל צריך להיות מאוד מסודר ומדויק ומחושב מכניס הרבה לחץ אז אני כאמור פחות מדייקת איפה שזה מכניס אותי ללחץ.. רק מה שבא בקלות ובכיף

זה לא גזרת הגורל, יש פה נקודות רבות של בחירה ותיעדוף

וזה משהו שרק את יכולה להחליט עבורך, ואם צריך גם לעשות את השינוי הנצרך לצורך העניין

את לא אנוכית וילדותית בכללהמקורית

את פשוט חיה בקצב אחר

לי יש שני ילדים לצורך העניין ואלבום חתונה עדיין אין לי😅

גם אני לא מבינה איך עושים את החיים נוחים עם יותר ילדים, וגם אני way behind מבחינת קצב ילודה לעומת שאר החברים שלנו. אני כבר אדישה לתפילות ולאיחולים מכל הלב כי בטוחים שיש לנו בעיה

התשובה שלי לכל זה - אנשים מתעדפים דברים על פני דברים אחרים. בדיוק כמו שאני ואת עושות

נראה שאת כל הזמן ב-doing, ולא מצליחה להנותד' הוא האלוקים

מה- being. תהני רגע ממה שהספקת, את כל הזמן במרדף אחרי מה שעוד לא עשית...

כשזה נוסף לפרפקציוניזם באמת אין מקום לשום דבר נוסף..

דבר ראשון הייתי מציעה לשחרר בנפש, (וזה חתיכת עבודה)

לא לחפש כל הזמן מה עוד לא עשית, או מה עוד לא מושלם, וללמוד להנות מהרגע.

אחרי זה יהיה לך גם מקום לחשוב על עוד ילדים.

אגלה לך סודשוקולד פרה.

שממש כדאי להפנים אותו- את אף פעם לא יודעת מה באמת קורה אצל אחרים.

גם כאלה שנראים לך הכי משקיעים בעולם.

חברה סיפרה לי שאמא שלה הייתה מכינה להם כקיים סופק מושקעים לבית הספק, שכולם ידעו ויראו כמה היא אמ משקיעה

אבל...

ברגע שהם חזרו הבייתה

ואחד מהם פת"ח דלת של מקרר בלי רשות

אסור היה עליו לאכול כלום באותו יום. כלום.

שתביני כמה מראית עין היא עניין מתעתע.

אוי ואבוי ריבוזום

אמאלה. לבכות שימושית

את ברמה גבוהה מאודממתקית

בתחילת דרכי כאם גם הייתי ככה, הכל תקתקתי, כפית לא הייתה בכיור, גרב לא הייתה בודדה אי שם. הכל נקי ומבריק ולי היה זמן וכו

עם ילדים שנוספו תודה לה'- הסטנדרט שלי ירד בהרבה. ערימות כלים בכיור בסוף יום, כביסות, בלאגן, סיוט. לא אוהבת, אין ברירה

אבל את אני מבינה צעירה עם תאומים (הבנתי נכון?) תורידי ציפיות תהני מהם ותהני מהרגע.

תביאי בייביסיטר ותיצאי לוולות עם בעלך, תהנו מהחיים.

מה זה אלבום לופה? לא הבנתי...חחחח

אני גם חולמת על ריכוז תמונות לכולם באופן מסודר- אולי אגיע לזה בפנסיה, לגדולים שלי- יש אלבומים מסודרים עם כיתוב.

זה מראה כמה הורדתי ציפיות עם השנים, לצערי, אין מה לעשות.

להשקיע בעצמי ובזוגיות תוך כדי אימהותשיפור

זאת ממש עבודת חיי כרגע. זה באמת לא פשוט בכלל.

אבל אני רק אגיד שאני עושה הרבה פחות ממך. החדרים אצלי לרוב לא לגמרי מסודרים. הכביסה מחכה כמה ימים להתקפל. בחיים לא הכנתי אלבום לילדים. אני לא תמיד נוכחת מאה אחוז עם הילדים כשאני איתם. אף פעם לא לקחתי ילד לבקר גן של שנה שעברה. וכן הלאה...

וזה בסדר. לא נורא אם לא תמיד מספיקים הכל.

אבל אני יכולה להבין את המקום שלך. גם לי לפעמים יש מין תמונה בראש של המושלמות המתוקתקת שהייתי רוצה. ולפעמים אני מתבאסת שאני לא מצליחה לעמוד בה.

אין כזה דבר מושלםהבוקר יעלה

יש תיעדוף.

אני לדוגמה נכנסתי עכשיו למיטה והבית במצב לא משהו בלשון המעטה. כביסות על הספה, נעליים מפוזרות, אבק והבלאגן מבורך ב"ה.

אלבומים לא עיצבתי כבר חמש שנים. דוחה ודוחה..

חוגים שולחת מינימום.

כן משתדלת להוציא מוקדם ממסגרות

לא משקיעה כמוך בזמן על כל ילד שזה מהמם ומבורך, וזה דבר ששווה עולם..

אני גם מורה, ומבחנים לדוגמה גם עוד לא בדקתי. מבחנים מכינה רק לפני כשאני יודעת את החומר המדויק. שיעורים זורמת עם החומר, בכל זאת מורה ותיקה.

בישולים משתדל להתחיל חמישי בלילה.

כמובן בהכל בעלי איתי לגמרי.

תראי, כשמצטרף עוד ילד למשפחה זה מטלטל בהתחלה אבל לאט לאט לומדים להסתדר.

השאלה שאת צריכה לשאול את עצמך האם את רוצה עוד ילד?

אם כן, לומדים לשחות עם הזרם.

אם זה בגלל שאחרים מביאים ואת מרגישה מאחור, ובכן, לא מביאים בגלל לחץ חברתי..

אשתףבשורות משמחות
עבר עריכה על ידי בשורות משמחות בתאריך י"ג בתשרי תשפ"ז 8:14

שזה בא בגלים התחושות האלו וזה קשור אליי אני מבינה שעכשיו חייב להיות בכאן ועכשיו

פה נבחרתי להיות וזה התפקיד שיועד לי להיות אמא ולחוות את החווייה במלואה אז כל המסביב לא קיים עכשיוכל המשימות יורדות מסדר העדיפויות ואני איתם למשל אני מקפידה על ארוחות ביתיות והכל אבל אם תכננתי איתם פעילות ולהכין גםמארוחת זה כבד עליי ויגרום לפעילות איתם להתפקשש אז אני אעדיף להזמין אוכל מוכן אבל בפעילות אני איתם!

וגם אי אפשר כל הזמן להיות איתם מצד שני לכן הם גם יודעים להעסיד את עצמם רוב הזמן ואני יכולה להתפנות לשאר המשימות היומיומיות שלי

זה הכל עניין של תכנון וסדר עדיפויות ותלוי ציפייה

אני גם לא מהססת להביא בייביסיטר בעת הצורך כדי לצאת לסידורים שלי/זוגיות

למשל אני בהחלט יכןלה לתכנן שנצא לטיול ותגיע בייביסיטר לאסוף ולישון איתם ולפזר למסגרות ואנחנו אוספים איתם למחרת מהחזרה מהטיול

למה? כי זוגיותמזה חשוב מאוד הורים רגועים ושמחים נותנים ביטחון ומאים דוגמא לילדיםמאיך להתנהל בטוב

לתקתק משימות בעיני זה מאוד תלוי עד כמה זה נצרך שאהיה בה 100 אחוז כרגע ואם לא אז אני לא אקפיד בה מעדיפה שיהיה לי הכוח להיות ולהנות מהרגע ולא להספיק ולהספיק ובסוף להרגיש שאולי עשיתי המון אבל בסוף לא הספתי כלום... אז מה כל זה היה שווה??

אני חושבת שלא הכל צריך להיות מושלם כדי להרגיש שהכל מושלם

הרבה אנשיםoo

מתעדפים את הזמן העצמי שלהם ברמה מאד נמוכה

ולא מגיעים אליו בתדירות ראויה

לחוסר השקעה עצמית

יש מחיר

עכשווי ועתידי

שכדאי לקחת אותו בחשבון

לי אישית הזמן העצמי

חשוב יותר מכל דבר אחר

כששמתי אותו בתיעדוף הנכון

החיים הפכו למשהו הרבה יותר טוב נכון ומדויק

יכולה להרחיב?אובדת חצות

על מה ממה שכתבתי?oo

איך את שמה את הזמן שלך בתיעדוף נכון?אובדת חצות

מה השיטה?

אני מתחילה ממנוoo

הלוז שלי מסודר

קודם כל עם זמן לעצמי

אחכ כל השאר

לכולנו יש 24 שעות ביממה

כולנו מתכננים אותם

עם שימת לב או בלי שימת לב

מבחינתי אם לופה לא משאיר בי טעם של סיפוקאמאשוניאחרונה

אז זה לא יקרה.

יש לי ב"ה 4 ילדים

עברנו ב"ה בר מצווה ובת מצווה ויש לי התקן עם התמונות

אבל אין לנו אלבום מסודר אחד.

הבית לא מתוקתק כל יום, בטח לא כשהיו קטנים.

אז אולי אני אמא מזניחה במובן של הדברים החיצוניים, אבל אני אמא מאושרת. והילדים שלי מאושרים ב"ה!

מה שלא חשוב להתפתחות שלהם, הוא לא הכרח.

אם את לא מרגישה תחושת סיפוק מכל ההספקים שלך. תשאלי את עצמך למה את עושה את זה,

יכול להיות שיש פה הנחה שגויה (אולי אפילו לא מודעת) שאמא טובה= בית מתוקתק, לקחת לחוגים ולהכין אלבום לופה. ואז לא נשאר לך זמן לעצמך.

אם אכן כך, את זה עוד שעות ביממה לא יפתרו.

פתאום תרצי לעצב את החדר, ולהכין עוד קישוט לסוכה, ועוד קינוח לחג. אין לזה סוף אף פעם.

את צריכה לבנות את הלוז ולתעדף משימות באופן שיתן לך באמת תחושת סיפוק ומשמעות וערך עצמי.

לגבי מספר הילדים את לא בתחרות עם אף אחד.

עש המזון-הסיוט הגדולמולהבולה

מה עושים עם הדבר המזעזע הזה????

היה לי פעם באחד האחרונותהמקורית

מסתבר שבגלל אוכל שהשאירו פתוח

זרקתי הכל ניקיתי עם אקונומיקה נזפתי במי שצריך וקניתי שקיות זיפלוק למה שנשאר פתוח ולא נכנס לי בצנצנות האחסון. מאז שקט ב"ה

זה כבר ממש בכל הביתמולהבולה

לזרוק את כל היבשים למרות שהם סגורים?

תסתכלי בתחתית שלהםהמקורית

אם יש כמו אבקה כזה אז כן

תתחילי מלפנות את כל הארונות לדעתי. ארון ארון אבל שלא יווצר לך הר של בלאגן

תתחילי ממה שפתוח. הכל להעיף כי הם בטוח הגיעו לשם

תחזירי דבר דבר תרססי את העש בספריי ניקוי כחול הוא לא עומד בזה😅

משם תמשיכי הלאה גם לסגורים

זה מה שאני הייתי עושה

לא רוצה לבאסאפונה

אבל שקיות ניילון חדירות גם אם הן זיפלוק,

אין באמת הבדל בין שקיות פתוחות לסגורות.

אצלי כנראה שיש😅 לא יודעת, זה עובד🤷המקורית

אם כי באמת ממש מעט משתמש בהן. יש לי אולי 2-3 לא יותר

זה עובד כי ניקית את המקוראפונה

אצלי ממש יש הבדל!יעל...

אכן מזעזע124816

לזרוק את כל מה שפתוח, מה שסגור לבדוק פעמיים שבאמת סגור ואין חורים קטנים, לנקות מסביב ולהקפיד שהכל סגור.

בנוסף מלכודת דבק מיוחדות לעש המזון, ושיהיו תמיד, להחליף פעם בחודשיים שלושה,

המלכודת לא עוזרת בינתייםמולהבולה

אולי כי לא ניקינו כמו שצריך 🥵

למי יש זמן לזה עכשיוווו

לוקח לזה זמן124816

תסתכלי אם יש לכודים במלכודת, אם כן היא עובדת, לוקח זמן עד למיגור האוכלוסיה...

אצלי לקח כשבוע פלוס עד שראו פחות מסתובבים, אח"כ עדיין מדי פעם היו בודדים שנלכדו במלכודת ואם שכחתי להחליף מלכודות אז אחרי כחודשיים הם התחילו להתרבות, עכשו (כשנתיים פלוס אחרי שהיתה כמות גדולה) פעם בכמה שבועות אני רואה אחד מתעופף ונלכד במלכודת, אבל אין כמויות.

לזרוק את כל האוכל במזווה, חוץ משימוריםנופנופ

לקופסת שימורים הם לא יכולים להכנס

לשקיות ניילון הם מצליחים להכנס

ולנקות טוב עם הרבה אקונימיקה

ממש בכל הסדקים בארונות

לשים הרבה מלכודות

זורקים הכלללטארקו

כל מה שבניילונים וכל מה שבקופסאות לא אטומות.

גם מה שלכאורה סגור

הם עושים חור קטנטן ומטילים ביצים וככה ממשיכים להתרבות

לנקות קןפסאות קשיחות ושימורים מבחוץ

לנקות היטב את הארונות

את החדשים לשמור במקרר או בקופסאות אטומות עד שבטוחים שמיגרו הכל

ולבכות מלא...

😭😭😭😭מולהבולה

איך אני עושה עכשיו ניקיון פסח כזה

אני יכולה לזרוק הכל הכל אבל מה אעשה עם שאר המוצרים היבשים?

הדבר ההזוי שבחנייה שלנו יש כמויות הזויות

בחנייה..?המקורית

כן תת קרקעית ורק שלנו מלאה זוועהמולהבולה

ובטוח שזה עש המזון?טארקו

האמת לדבר כזה הייתי מביאה מדביר...

וואי הייתי בודקת מזוזות.ממתקית

וכמו שכתבתי פה בתהגובה אחרת- שאיבה טובה ויסודית בכל המטבח, מגירות וכו, זה שואב את הבצים וכל מה שלא תראי.

בחניה- אם זה ממש הרבה, תתיעצי עם מדביר לא?

איך הגיעו לחניה? יש שם מחסן למזון או משהו?

בדיוק היום זה עלה פהרקאני
כל המוצרים הפתוחים- לפח בלי רחמים!!ממתקית

להעביר שואב אבק במגירות וארונות המטבח- בכולם!!! בכל מקום גם איפה שאין, השואב שואב הכל וגם את הבצים וכל דבר קטן שלא היית יודעת על קיומו. שאיבה- ממש הכרחית.

מוצרים סגורים- לא זרקתי כשהיה אצלי, כן בדקתי טוב יותר מכל פעם אחרת לפני בישול...

להעביר מטלית עם אקונומיקה לחיטוי כל המטבח.

ככה עשיתי כשהיה לנו

בינתיים טיפסתי לארונות למעלה זרקתי הכלמולהבולה

מצאתי מקור אחד ממש קריטי ודוחה וניקיתי

יש סיכוי שזה יעזור?

אם לא זרקת את כל האוכל הפתוח אז לא בטוחהמקורית

לא הייתי לוקחת סיכון לכל הבלאגן הזה שוב

בטח שיעזורממתקית

אבל לדעתי אין מנוס מלהעביר שאיבה יסודית במגירות ומקומות נסתרים שלא מגיעים אליהם.

כשקרה לי זרקתי הכל הכל, גם קטניות וקמחים סגורים.אמהלה

וזה ב"ה לא חזר על עצמו שוב

אבל

מאז אני מקפידה כל המוצרים הפתוחים לשמור במקפיא. וזה כולל כל סוגי הקטניות והקמחים.

לפני שבועיים פתחתי את דלת המזווהעדינה אבל בשטח

ואני רואה תולעת ארוכה ומעט שמנמנה זוחלת לה לאורך הדלת בכיף שלה, נחרדתי ממש , וכבר הרצתי תסריטים בראש של מה אני עושה ומה אני זורקת וכו', ניסי ניסים שבדיוק בישלתי והייתי צריכה שומשום ששעה לפני כן הגיע במשלוח מאיזו חנות, אני פותחת אותו וכבר קולטת חוטים מגעילים כאלו , ויתורים, ופתאום קולטת חור בשקית, אז הבנתי שהחצופה הזו פשוט זחלה לה ויצאה לבדוק את הדירה החדשה וב"ה זה לא היה איזה נגע פושה , אבל שתדעי שאת לא לבד...

🤦‍♀️מולהבולה

אני כבר ממש העצבות מהדבר הזה

אין לי זמן להוציא עכשיו את כל המטבח ולשאוב

זרקתי הכל ונראה לי אקנה ואשים הכל במקפיא בינתיים

ממש מדכא אותי הגועל הזה

לגמרי מבינה אותךעדינה אבל בשטח

זה דוחה ועושה הרגשה שפלשו לך למרחב האישי.. מקווה שמה שעשית יספיק והכל ייעלם

אמאל'ה... מסכנה. נשמעת חוויה מזעזעת! חיבוקבאתי מפעם

מזעזע וואי וואיניק חדש2אחרונה

בכללי אני שמה כל דבר כמעט במקפיא.

מלבד פלפל ומלח שמשאירה בחוץ.

כל מה שפתוח נכנס למקפיא.