מי שעובדת...איך מתחזקת בית?מחכה עד מאוד
כבר שנה וחצי לא עבדתי חוזרת בקרוב...
איך עושים את זה??
הבוקר זמן מושלם לתחזק את הבית...
ואני עובדת בעבודה שממש מעייפת...
אח''כ גם הילדים שלי...
בקיצור יש טיפים?
משפחה עם ילדים ושני בני זוג עובדים - מעסיקים עוזרת.קרן-הפוך
ממש לא מחייב!!!אביול
לכולם יש כסף לעוזרת?????בת 30
חחחח זה שבאתי לשאול,שגרה ברוכה
בתור אחת שאין לה כסף לעוזרת🙈
אם שני בני זוג עובדים אמור להיותמיואשת******
אלא אם כן שניהם מורים או משהו.
לכולם יש כסף לארנונה?
לכולם יש כסף לחשבון חשמל?
כששני בני זוג עובדים משרה מלאה (או כמעט) ויש כמה ילדים קטנים בעיני עוזרת לשעתיים בשבוע זה הכרחי כמו חשמל.
כמעט כל דבר זה סדר עדיפויות בסופו של יום
ברור שהכל זה סדר עדיפויותאורי8
אבל- 2 בני זוג מורים, זה לא כזה נדיר, מכירה המון זוגות כאלה. ויש גם אנשים שעובדים בשכר מינימום ומרוויחים גם הרבה פחות ממורים.
ובאמת , לפעמים אין כסף לעוזרת, וזה יבוא על חשבון דברים חשובים , וברור שזה סדר עדיפות, אבל תביני, זה באמת לא פתרון פשוט לכל אחת, יש באמת מצבים ש500 שקלים בחודש יורדים מהמינוס. או שזה במקום רכב( שזה אנשים שזה חיוני להם ) . וגם כשמגיעים לשלב בחיים שמרוויחים קצת יותר( אפילו מורים), הילדים מגיעים לאולפנות וישיבות ואז שוב, אין 500 שקלים מיותרים. וכשאת אומרת שזה תמיד אפשרי יש נשים שזה ממש מתסכל אותן, כי לא אפשרי להן להעמיק את המינוס ב500 שקל כל חודש.
^^רק לפרוק
נכווון החלק לגבי נשים שקוראות מה שאת אומרת ונהיות מתוסכלות כי מה לעשות, 500 שח לא לכל אחד יש.
ואיאפשר ,אבל איאפשר להשוות למים חשמל או ארנונה
אני אנסה להסביר את הגישה שלי קצת יותר לעומקמיואשת******
קודם כל, ברור לי שיש באמת זוגות שלא יכולים. ואם כתבתי שניהם מורים, אז ברור שזוג שמרויח פחות מזוג מורים לא התכוונתי אליהם.

אבל אני רוצה להסביר יותר לעומק מה התכוונתי בסדר עדיפויות
אם אני אבוא לרוב הנשים שאומרות שאין להן כסף
לעוזרת, ואיגד להן- אני יכולה למצוא לך אותה עבודה שאת עושה היום ביותר כסף, תרוויחי עוד חמש מאות שח בחודש אבל זה ידרוש ממך- לנסוע יותר רחוק/ לעבוד יותר שעות.
אז אני די בטוחה שרוב הנשים תגדנה לי- לא. לא שווה לי לעבוד יותר שעות או יותר רחוק כי אז אני אראה פחות את הילדים שלי וזה שווה לי יותר מחמש מאות שח לחודש (שעתיים בשבוע עוזרת זה ארבע מאות אבל לא חשוב)

אבל אם (מדגישה , אם) אותה אשה נמצאת פחות שעות עם הילדים שלה כי היא מתה מעייפות בגלל הנקיון, או שהיא עצבנית עליהם, וכו. אז זה לא שווה את אותו הכסף? זה ענין של גישה.
אז הפילוסופיה שלי גורסת ששווה לי הכסף הזה ולהיות רגועה שמחה ופנייה יותר לילדים שלי, באותה מידה שמישהי אחרת חושבת ששוב לה לעבוד חצי משרה או בעבודה שמשלמת פחות וקרובה יותר לבית וכו.

לכן זה ענין של גישה וסדר עדיפויות- לרוב.
ברור לי שיש מצבים שזה ממש לא אפשרי
ועדיין, ברור לי שיש הרבה בתים שזה כן אפשרי אבל אנשים חושבים שזה ״בזבוז ״
זה ברור!,שגרה ברוכה
אם במקום כסף זה אני עושה אבל זה בא על חשובן הרבה זמן לעצמי או עם הילדים אז שווה הכסף לעוזרת.. אבל בכללי לא כולם יכולים להרשות לעצמם. כנראה זה גם קשור לבית ממנו באתי ששם עוזרת לא בלקסיקון(בתור ילדה חשבתי שזה לעשירים בלבד😁 )
אני חושבת שזה מאד קשור למנטליותמיואשת******
מבחינתי ברגע שאשה יוצאת לעבוד (או גבר אם הוא היה בבית ) אז מחשבים אוטומטית המשכורת פחות הסכום לעוזרת. כמו שמחשבים הוצאות דלק או רכב.
כתבו פה- במקום רכב, יש אנשים שרכב הכרחי להם לעבודה למרות שאפשר לנסוע באוטובוס כי זה חוסך מלא זמן. אם הם עובדים הם מחשבים את הרכב כהוצאה הכרחית. מבחינתי כששנינו עובדים העוזרת היא הוצאה הכרחית. אם לא זה לא היינו יכולים שנינו לעבוד. אז זה לא כסף שאפשר לחסוך לבית, כי אם לא הכסף הזה יוצא אז אחד מאיתנו לא יעבוד ויהיה הרבה פחות כסף לחסוך לבית. מבינה? זה הסתכלות מסוימת על החיים.
מבינה,שגרה ברוכה
אבל למשל אנחנו. כן,הלי רכב. למרות שבעלי נוסע לעבוד ען רגבת ואז אוטובס. זותומרת באמת משתמש בתחבורה ציבורית והדרל מתארכת לו. עדיין לא מעוניינים ברכב שהוצאות אחזקה של רכב בחודש ינגסו מאתנו הרבה כל חודש. המשכורת מחושבת למה שאני חייבת כמו שכירות שבלי זה אלך לרחוב,לאוכל שבלי זה נרעב,לחשמל שאני חייבת ,גנים וכו' רק לדברין שחיייבם כי אין עוד לדברים נוספים. אז נכון. מתפשרים על זמן ארוך של הנסיעה בתחבורה ציבורית וכו' אבל עדיין לא שווה ההחזקנ של רכב . (בסיפור שלי ספציפית) אז עוזרת עדיין "מותרות" אצלי. יש בלגן בבית. בערב מסדרת כלים וכד יחד עם בעלי. בסופש שטיפה והכל. אז המקרר לא מבריק ,חלונות בפסח,מצאחם מחליפה כל שבועיים בשישי(יום חופשי של שנינו) ובה חיים.. זה פשוט צורת חיים שרגילה אליו ועובד לנו כרגע עם המשכורות הנוכחיות
חחח השגיאות,שגרה ברוכה
*מצעים מחליפה
*עם רכבת
ברור לי שלא כולם יכולים מיואשת******
נתתי דוגמאות איפה זה כן סדר עדיפויות
אבל רק כשיש מקום ל״משחק״ הזה.
וטוב מאד שאת לא משתעבדת לניקיונות מה שחשוב זה שאת
תהיי שלמה ומרוצה מהמצב כמו שהוא.
נכון לגמרי,שגרה ברוכה
בהתחלה כשהגיעו הילדים ואיתם הבלגן והלכלוך רדפתי אחרי הלכלול כל הזמן. בסופו של דבר אחרי תקופה החלטתי שלא עוד. אין טעם וחבל על האנרגיות.. עושים מה שיכולים בשותפות מלאה עם בעלי (בה כפרה עליו) והכל בסדר ולא מת העולם
שעה למנקה זה 200 שקל ????????????????ה' אלוקינו

שעה בשבוע כפול 4 שבועות בחודש- למיטב הבנתירעותוש10
שעתיים כפול ארבע שבועות= ארבע מאות אצלי.מיואשת******
חמישים שח לשעה.
אם שני בני הזוג מוריםחרדית צעירהאחרונה
יש להם גם יום חופשי.
לי יש יום אחד חופשי בחודש, ולבעלי גם את זה אין. גם ביום שישי יש עבודה/לימודים.
בוודאי סדר עדיפויות,שגרה ברוכה
שנינו עובדים . המשכורות לא בשמים, הכסף הולך על אוכל שכירות מסגרות שיקרות עם הצהרונים וכו'. לא הולך על מסעדות וחופשות ורכב וכו'. לזה התכוונתי לא כולם יכולים להרשות לעצמם⁦️⁩וסדר עדיפות זה למשל לא להשתמש בכסף לעוזרת אלא לחסוך לבית שנצטרך מתישהו לקנות. וכד.. בהחלט סדר עדיפויות
עובדת במשרה חלקיתרסיס אמונה
כביסותוהחלפות מצעים לקראת הערב
בוקר אחד שטיפה וכו'
ומנסה עם הילדים לפעמים נקיון של דברים שהם אוהבים כמו מראות, אבק וכו
יורדים קצת ברף באמצע שבוע.... מה לעשות.מיקי מאוס
ומה שכן חשוב - אחרי/תו"כ ההשכבה(תלוי איך זה מתנהל אצלכם)
ממשיכים את השוונג של היום עוד שעה או שעתיים של עבודה בבית ואז נחים

טיפים לצמצום העבודה:
לבשל בכמות גדולה לכמה ימים קדימה
לקפל בגדים מיד כשמורידים מהחבל או מייבש
לשקול שואב רובוטי שמטאטא כל יום כשאתם יוצאים בבוקר
יום שישיים...

או קצת בערב אחרי שהם ישנים, אם יש כוח

אני אישית עובדת ארבעה ימיםחדשה ישנה
כביסות בימים החופשיים במרכז, ואחרי עבודה גם קצת .. לא קל
לא הולכים לישון עם הכלים בכיור.
בערב מאפסים כמה שאפשר.
הכלים אצלי נשארים ימים בכיור חחחים...

יש כלל שכל מה שעומד במקום אחר יותר קשהחדשה ישנה
לטפל פה-
למשל, כביסה שהורדתי מבלבל ומיד מקפלת יותר נוחה לקיםול מאשר כביסה שישבה הספה יומיים וחיכתה שימישהו יעשה איתה משהו,. ואם זו כביסה שיושבת שבוע אז ממש לא כיף לקפל אותה.
גם כלים , שמיד אחרי הארוחה הרבה יותר קל לנקות מאשר שיושבים שם כל הלילה.
וכמובן, ניקוי הגז, מיץ שנשפך על הרצפה. ..

אומרת את זה גם לעצמי🙈

לפעמים מה שעוזר לי זה שאני מציבה לעצמי יעדים- אני לא הולכת לישון עד שאני מסיימת לסדר את זה וזה. ולפעמים גם קצת בלאגן... אין ספק שהייתי בחופשת לידה, הבית היה יותר נעים, החלפתי מצעים יותר פעמים ושטפתי רצפה עם הרבה מים...😆

והכי חשוב- הבעל מפשיל שרוולים ומתחיל להשקיע קצת יותר...
מורידים רף 🙈לפניו ברננה!
במה שמתאים לך להוריד...
תקשיבי עליתי על משהורינת 29
כשנמצאים בבית יש פי עשר יותר עבודות בית!

כל החיים (לפחות מאז שאני אמא) עבדתי במשרה מלאה נון סטופ והסתדרנו עם עבודות הבית.
שנינו שותפים במלאכה. משתדלים להדיח כלים, לקפל כביסה ולסדר כמעט כל ערב ושוטפים בימי שישי.
בחודש שעבר הייתי לראשונה בבית בין עבודות (אני לא מחשיבה חופשות לידה כי התינוקות שלי בקושי ישנים וכל היום על הידיים) ופשוט ה-ש-ת-ג-ע-ת-י מכמויות הכביסה! יכולתי להשבע שהכביסה מכפילה את עצמה. כל הבוקר כיבסתי וקיפלתי ובערב הערימה חזרה להיות ענקית. ב"ה חזרתי לפני כמה שבועות לעבוד בבקרים ולקפל כביסה בערבים וערימת הכביסה הפסיקה להשתכפל.

המסקנה שלי- כשעושים את עבודות הבית "מהצד" זה נהיה "בקטנה".
חחחחחחחח. גם נכוןמיואשת******

ממש ממש נכוןאנונימית לרגע1
זה ממש נכון דבורית
זה לא קל מנסה לעזור

אבל עושים מה שאפשר

וב"ה שיש עבודה/ פרנסה...

גם אני עובדת משרה מלאה +5 ילדים (לא גדולים) שיהיו בריאים

ובעל שלומד ומלמד ולא נמצא רוב היום בבית. כל השבוע.

-בערב מכניסה מכונה ותולה מאוחר יותר או מוקדם בבוקר (משתדלת להכניס מכונה ברגע שהחבל מתפנה לי. לא לאגור כביסה לא נקיה)

- קניות עושים פעם בשבוע. יש רשימה וקונים לפיה. בד"כ בעלי יוצא לסופר ועושה את זה. אני עושה השלמות מהמכולת שליד.

-טאטוא כל ערב ושטיפה רצינית בחמישי בערב.

בשישי- יום חופשי- אז אני מבשלת לשבת ואופה. מחליפה מצעים ומסיימ עוד 1-3 מכונות.

- מבחינת בישול- אין לי כל כך טיפים כי אני מבשלת כל יום, כשאני חוזרת מהעבודה.

אבל עושה לי הקלה בזה שאני קונה ארגז עוף חתוך וחולק למגשים: שניצלים, שוקיים וכו'. חוסכת לי את הזמן הזה של פירוק עופות בכמה שקלים בודדים.

משתדלים להשאיר כל ערב בית מסודר נקי ליום המחר. לא להשאיר כלים/ אי סדר/ כביסה לא מקופלת וכו' ליום המחר.

ומצד שני- כשאין ברירה אז אין ברירה. מתגמשים. אבל 80% משתדלים לא להשאיר כי גם מחר יהיו כלים/ כביסות/ בלאגן ואז יהיה יותר קשה לסדר.

מה עוד?

אם אזכר במשהו- אוסיף בהמשך.

בהצלחה רבה

יקרות תודה על התגובות!האם אתן מרגישותמחכה עד מאוד
שהעומס לפעמים מעל הראש כאילו מכריע אותכם?
אם כן מה עושות כדי לעודד את עצמכן כאילו להבין שלא נורא אם הבית יצא משליטה? לדוג עכשיו הקטן צרח לי בלילה והבית פה על גלגלים... יודעת שבסוף יאפס כרגע אין לי כח... כאילו זה נראה רע..
מה עושים לשחרר.?
גילוי נאות יש לי עזרה חיצונית בסופי שבוע אם היא לא מבריזה
אני בוכה פשוט אמא חדשהה
זה באמת קשה
מזדההאביול
אענה מחר בע"המנסה לעזור

מתיישבים על השטיח ומתחילים לשחק עם הילדיםמיואשת******
ואז לא רואים את שאר הלכלוך בבית , רק את הילדים החמודים
גם לבכות קביל...
לגמריבת 30
לפחות פעם בשבוע.
צריך ליישב את הדעת מידי פעם.
לעשות סדר במחשבות, לעשות סדר עדיפויות, לנסות לנהל את המציאות ולא שהמציאות תנהל אותך.
בלי יישוב הדעת הכל זה סחרחורת אחת גדולה, כל ילד עם העניינים שלו והצרכים שלו ותחזוקת הבית והכל.
לא פשוט.

אמא שלי לימדה אותי משהו חשובמיואשת******
(לקח לי כמה שנים שניסיתי להיות גיבורה והתמוטטתי עד שיישמתי)
היא אמרה תעשי שינוי בראש
את מרוויחה x? מיד תחשבי בראש שאת מרוויחה 500-600₪ פחות. ותיקחי עוזרת.
כמו שיש מס הכנסה
וביטול בריאות.
ככה.
מיד. הכסף הזה בכלל לא שלך. הוא של העוזרת כדי שתוכלי(תוכלו, זה תקף גם לבעל) לעבוד.
כמו הוצאות על דלק או אוטובוס. עוזרת.
אצלנו ממש קשה למצוא עוזרת טובהחביבית
ואם יש היא בדרכ מבריזה...
וגם- ממש מפריע לי שמישהו נכנס אלי הביתה ורואה את הבאלגן והלכלוך...
אני מסוג ה'פולנים' שמנקים לפני שהעוזרת מגיעה 😬
^^מנסה לעזור

גם לי קשה לקחת עוזרת הביתה ו/או עזרה חיצונית.

גם אחרני לידה אני נמנעת מעזרה. קשה לי לקחת עזרה. בעיה

מבינה שיש לכן בעיה מיואשת******
אז תעבדו עליה
ברצינות גמורה
יש לכן בעיה שמונעת מכן חיים שלווים יותר ונורמליים יותר. סוג של בעיה פסיכולוגית.
במקום לנקות בהיסטריה כל חיים, תעבדו על הבעיה הזו כמה חודשים, ולאורך שנים יהיו לכן חיים טובים יותר.
יש לי עוד הרבה דבריםמנסה לעזור

שאני צריכה לעבוד עליהם וזה קודם לנ"ל...  קורץ

זה משהו שבא מאמא וסבתא שלי שיהיו בריאות. לא יבקשו אף פעם עזרה ולא יקחו עזרה ולא ילכו להתארח וכו'. רק יעבדו קשה בעצמן ויארחו ויטרחו וכו'.

מה שכן- ועל זה באמת עבדתי בתחילת נישואיי- זה להשאיל כל מיני דברים דחופים משכנות.

אמא שלי בחיים לא תלווה משהו משכנה גם אם הוא הכרחי ביותר.

(פעם אחת שכנה אמרה לה שלא נעים לה כל הזמן ללוות דברים מאמא שלי ושאמא שלי לא לווה ממנה כלום...)

אז זה אני כן עושה בעיתות דחק ממש.  

ושכנות שלי לוות ממני הכל ובכייף. החל מ-2 עגבניות/ ביצים/ חלב וכלה בשמפו, מגהץ, טוסטר, מקצף ביצים 

(אני לא נסחפת עד כדי כך. לא לווה מכשירים חשמליים וכאלה מאחרים אבל אין לי בעיה לתת. בכייף )

גם אמא שלי כזו ודווקא ממנה למדתי כמה זה דפוקמיואשת******
מי מעריך את זה שהיא ניקתה חלונות לבד? החלונות? לא נראה לי שאכפת להם מי מנקה אותם.
אבא שלי? ממש לא
אנחנו הילדים שהיא יכלה לבלות את הזמן הזה איתנו? ברור שלא.
מה יש לה מזה? מלא כאבי גב. במקום לרקוד בכיף בחתונה של הנכד שלה היא סובלת מפריצת דיסק כי לא שמרה על עצמה כל השנים ועשתה הכל לבד
במקום לבוא לבלות יותר עם הנכדים שלה היא עדיין עסוקה בלנקות לבד
למה זה טוב?
למה?
אחרי מאה ועשרים עושים סיכום חיים וחושבים- וואו לא הייתי מספיק זמן עם הילדים שלי, לא הלכתי לים לפעמים כשעוד הייתי צעירה ויכולתי להנות, לא הספקתי לצאת עם בעלי כי נרדמתי בלילות, וכו. אבל מה? אני יכולה לעמוד לפני כסא הכבוד ולומר בכנות שאת הבית שלי מעולם לא ניקתה יד זרה רק אני בעשר אצבעותי. באמת???? זה מה שאני רוצה? למה אני אקח איתי חלונות נקיים לקבר? או את השעות שביליתי עם ילדים בעל ונכדים? מה באמת יותר חשוב?
מסכימה ממש !עובדת השם
אני זוכרתאנייי12
שלפני שהתחתנתי הייתי עושה בייביסיטר.
כמעט תמיד היו כלים. בכיור וים כביסה ( בית מרובה ילדים)
שהם היו הולכים לישון הייתי מנקה ומסדרת כדי שלי יהיה נעים.

אז גם היום אם יש כלים בכיור (בעלי לא אוהב לעשות בודדים רגיל לכמות כלים, אז אני עושה כי זה מתסכל כלים בכיור)

כביסה משתדלת ברגע שמתייבשת מקפלת ומחזרה (יש לי בעל שאוהב לעשות ערמות עלהספה)

בית מתנקה בימי חמישי.
קניה מרוכזת אחת לחודש + השלמות שצריך ..

ולהעסיק שתי תינוקות
ועובדת ומפרנסת לבד!

גמורה אבל אין ברירה
וואי אני עםמחכה עד מאוד
5 ולפעמים מרגישה שאני אבודה....
בדכ טוב!! תודה לך ה'.
אבל עכשיו אני בלי כח שיסדרו!!אוף
למה אין ברירה? למה?מיואשת******
זה החיים? להיות גמורה?
כשתהיי בת שמונים תסתכלי על החיים שלך ותגידי, וואו אני עייפה גיורה כל החיים עבדתי בשביל כולם לא נהניתי מרגע אבל העיקר עשיתי כלים כל לילה? קיפלתי כביסה?
אלו היו החיים שלי ששעות רבות מתוכם השקעתי במשהו כזה? לא חבל?
לא רקאנייי12
אבל מה נעשה
נעשה פחות ונהנה מהילדים ומהחיים יותרמיואשת******
בגיל שמונים לא תזכרי ששטפת כלים פעם ביומיים והבית היה לא מבריק
אבל כן תזכרי שהיית כל היום עצבנית עייפה וגמורה
תעשי חשבון מה מול מה ומה עדיף לך להשקיע כוחות, בשמחה ובילדים או ב״עצים ואבנים״
הבעיה אצליאנייי12
שאני לא מכירה פה כל-כך בנות כדי שאוכל לצאת ולמצוא חברות לצערי.
אז מה נשאר, זה העבודה הבנות והבית
אם את נהנית מזה זה משהו אחדמיואשת******
אבל כתבת שאת גמורה.
אם את לא נהנית זה שאין לך חברות זה לא סיבה לשאול ולנקות כל היום. אפשר לקרוא לעדות עבודות יד אם את אוהבת ללמוד משהו
תשקיעי בנפש שלך
יותר חשוב מכלים
כשהבית פיצי - חיבים שלפחות יהיה מסודר ומתוחזק.מנסה לעזור

אחרת, נחיה בג'ונגל ולא נמצא שום בגד או מחברת...

אז נכון שצריכים לעבוד קשה בשביל הכל אבל אין הרבה ברירות. זה מה יש.

אין כזה דבר אין ברירותמיואשת******
אם הבית פיצי הוא אמור לדרוש גם הרבה פחות עבודה. לא אמור להיות עבודה קשה.
ורבע שעה ביום זה סבבה, זה לא משהו שגורם לאשה לומר אני גמורה.
כל אחת יכולה לעשות את הבחירות שלה, הכל טוב. אבל תמיד יש ברירה.
וכל אחת יכולה לחשוב מה היא תזכור עוד שלושים שנה, קצת אבק או כלים בכיור, או את זה שהיתה תמיד גמורה גמורה בלי סבלנות לילדים וצועקת (סתם דוגמא, לא אומרת שאת או מישהי אחרת פה היא כזו, אבל אם זה או זה או זה, כדאי לחשוב מה יותר חשוב לנו בחיים. הנפש שלנו ושל הילדים אי המרצפות הנקיות )
נראה לך שבית פיצי דורש פחות תחזוקה. ממש לא.מנסה לעזור

מניסיון.

ניקיתי בית גדול (של ההורים. כרווקה)

וניקיתי בית קטן (שלי, כנשואה)

ואני אומרת לך שהרבה יותר קשה לנקות בית קטן מבית גדול. ויוכיחו כל אלה שיש להם בית קטן ושהיה להן ניסיון עם בית גדול...

נכון שיש פחות חלונות ופחות דלתות אבל כל מילימטר מחושב.

כשאני רוצה לשטוף את הסלון שלי לקראת שבת- אני צריכה לפנות חצי ממנו לחדר אחר כדי שאוכל לנקות אותו כמו שצריך.

וכך גם לגבי חדרים אחרים.

כשיש 7 נפשות בבית (ב"ה)- לא יהיה להם פחות בגדים או פחות מחברות וספרים אם הם גרים בבית קטן.

יש להם (פחות או יותר) אותם בגדים ויש להם אותם ספרים ומחברות כמו מי שגר בבית גדול יותר.

ואם לא תסדרי את הבית כל יום- אז לא נוכל למצוא מחברת או ספר

ולא אוכל לבשל ביום המחר כי הכיור מלא והשיש (הקטן) שלי עמוס בכלים לא נקיים וכו'.

אז כן. אני כן מסדרת את הבית כל יום וכן מטאטאת ומנקה ומכבסת מה שאפשר.

לא אגיד לך שאני עושה חלונות כל יום וגם לא כל שבוע. רחוק מיזה

ופאנלים רק לפני פסח בערך...

ואבק- פעם בשבוע, לפני השטיפה.

ואני גם לא עושה שטיפה כל יום (רק לקראת שבת ואם צריך אז גם משהו קטן באמצע שבוע).

אין אצלי מצב לעשות מרתון כביסה ביום אחד. חייבת לעשות (כמעט) כל יום מכונה כי אין לי מיבש (אין לי מקום בשבילו) ויש לי מקום על החבל רק למכונה אחת! ואפילו פחות...

ומתלה כביסה בתוך הבית מעיק עליי ממש ומצמצם את אפשרות המחייה שלנו... משתמשת בו רק כשיש כמה ימים רצופים של גשם...

וכו' וכו'.

מקווה שהבנת את הרעיון.

ונכון שזה מתיש ומעייף

אבל לחיות בתוך בלאגן- זה גם עושה בלאגן בראש....

ותאמיני לי שאני כמו הרבה אמהות אחרות שלא עובדות מחוץ לבית ויושבות כל היום עם הילדים. מבחינת סבלנות ופניות לילדים שלי.

שומעת מה יש להם להגיד. משתפת, מספרת סיפור לפני השינה. שמה שירים ורוקדת איתם או מלמדת אותם שירים ישנים של פעם שהם לא מכירים ועוד.

ויש ארוחה חמה כל יום (שגם את זה בטוח זוכרים, כשגדלים. שמעתי המון סיפורים ומכירה מקרוב נשים בגילי שביכו את זה שכל היום היו אוכלים טבעול ופסטה והיום הם משתדלות שבבית הפרטי שלהם זה לא יקרה כי זה היה חסר להם מאוד! אוכל חם תמיד מחזיר את הילד והזכרונות הביתה..)

ועוד ועוד...

עובדים קשה אבל, איך אומר המשפט הזה? עייפים אך מרוצים

ב"ה שיש בית ויש בעל ויש ילדים ויש עבודה...

מתפללת לה' שייתן לנו הרבה כח גם הלאה!!

אז את לא עובדת קשה וגמורה בגלל נקיוןמיואשת******
את עובדת קשה ועייפה כי בה יש לך משפחה ברוכה ודברים רגילים
לא על זה דיברתי.
אני מדברת על השתעבדות לניקיונות ברמה לא סבירה
או על התעקשות לגמור את הכוחות והגוף במקום להביא עוזרת
וכיוצא בזה.
אני לא גמורה בגלל ניקיוןמנסה לעזור

אבל אני כן גמורה מעומס מטלות ועבודה ובית וילדים ובישולים וניקיון וכו'. ב"ה.

וגם אני חושבת שזה בהחלט מטורף לנקות חלונות כל שבוע ולהחליף מצעים פעמיים בשבוע וכו'.

לא הייתי עושה את זה גם אם הייתי עקרת בית במשרה מלאה.

אבל כן חושבת שצריכים סדר וניקיון בסיסיים מידי יום ומטבח נקי. שייש וכיור ריקים

ורצפה ללא לכלוכים מידי יום וכו' וכו'.

זה כן צריכים להשתדל לעשות ולא לצבור כלים מלוכלכים בכיור והררי כביסה מלוכלכת בסל וכן על זה הדרך.

כל אישה יכולה להשתדל לעשות את זה גם אם אחרי יום עבודה בחוץ (כמוני) וגם עם ילדים קטנים.

יש מצבים יוצאי דופן כמו אחרי לידה/ תינוק חולה/ אמא שלא מרגישה טוב- שזה אחרת.

בהצלחה לכולנו וחיים טובים

כל גבר יכול להשתדל לעשות את זה אחרי יום עבודה מיואשת******
אישית לא מסכימה איתך.
זכותך לחשוב שאת חייבת שיש וכיור נקי כל יום
אני לא חושבת שזה משהו שחייבים
ועוד יותר לא חושבת שזה תפקיד נשי.
אנחנו חיים מאד בטוב ב״ה
זה הסדר עדיפויות שלי.
נכון. גם גבר. צודקת. סורימנסה לעזור

ובעלי בהחלט שותף מלא לסדר והניקיון בבית.... מודה  

טעיתי בניסוח.

ושכל אחת תנהג איך שהיא חושבת ושיערב לה

השמעתי את הדעה שלי וזהו

בהחלט סהכ אמרתי שאין דבר כזה אין ברירהמיואשת******
משם התחלנו ;)
וכל אחת מגדירה מה חשוב לה ומה היא מוכנה לותר עליו בשביל זה.
אבל פשוט אין דבר כזה שאין ברירה
גם לך יש ברירה (אם תרצי, אם יהיה לך קשה נגיד) שישארו כלים בכיור. זה ברירה. את מעדיפה שלא וזה זכותך המלאה.
אבל אם מישהי רושמת משפט ש- אני עייפה גמורה אבל אין ברירה- חשוב לי לומר לה שזה לא נכון. יש ברירות. וכל אחת תחליט מה הברירה והאם זה שווה לה
בול. איתך לגמרימעין אהבה
אנימגם עד שכל אחת תבחר מה נכון לה.אבל להעות מודעת שזאת בחירה ולא הכרח המציאות

אני בפרוש אומרת
בחרתי

בחרתי כרגע להשקיע את רוב הכוחות שלי בילדים, ובעצמי ובזוגיות
מידה מסוימת בית
ומידה מסוימת בעבודה

ובחרתי לא לעבוד משרה מלאה בחוץ- כי זה לא בכוחות לשלי כרגע
ובחרתי לא להשקיע המון כוחות בבית מתוקתק- משתדלת מה שיכולה ומה שהתינוק התורן מאפשר. משתדלת.לפי הכוחות
ומבינה שלא תמיד יש

ויש לי בית קטן
ועדיין אני לא חייבת
וכן החדר ילדים לרוב מבולגן
בקושי שוטפת חדרים.אחת ל..
השייש והכיור- לא נקיים בדר''כ כל ערב
שוטפת כלים לא מעט אבל בהחלט לא מסתדר פה אחרי כל ארוחה-יש כ'כ הרבה פעולות אשאני עושה במקביל ולפנות מארוחת ערב בדר''כ קורה פה רר כשישנים לדוגמא...
ואחרי יום שלם הכיור כבר מלא וזה לא 5 דק'

קיצר מה לעשות הייתי רוצה יותר
אבל בינתיים לא קורה
ולא מאשימה את עצמי
כי בוחרת להשקיע בדברים אחרים דחופים יותר בעיני

נכוןןןןן... כל מילה! ממני שחיה בבית קטןחדשה ישנה
את צודקת, אבל...בת 30
לפעמים, לנפש, ולרוגע עם הילדים, צריך שיהיה מסודר ונקי.
כשהבלגן עובר סף כלשהו זה כבר כ''כ מטריד שזה לא נותן רוגע אלא להפך- מה שמרגיע זה לסדר.
ואם תכנסי לבית שלי עכשיו, למשל, את תראי הכל חוץ מסדר. וזה מבאס לחזור ככה הביתה מבי''ס ומהעבודה. הרבה יותר נעים לחזור לבית מסודר.
^^^ נכון מאודמנסה לעזור

נכון. אבל סדר וניקיון זה לא אותו דברמיואשת******
גם לי חשוב הסדר
אבל לנקות חלונות
להחליף מצעים פעמיים בשבוע (וגם פעם בשבויים זה בסדר)
לשטוף שלוש פעמים בשבוע וכו, זה לא סדר. ולא קשור למה שאמרת
צודקתבת 30
חלונות? מאן דכר שמיה...
מה בעלך עושה? אולי תעשו חושבים מחדש...אורוש3
בעלי?אנייי12
בכולל
כןאורוש3
סתם כי את נשמעת נואשת לאחרונה. אולי לחשוב ביחד על עבודה אחרת, או שהוא גם יעבוד וכד'. לא יודעת
הלוואי והייתי מוצאתאנייי12
כל משו אחר דורש ניסיון..
במיוחד במקצוע שלי
לא רוצה לנהל לכם את הזוגיות חלילה אבל רק מעוררת נקודהמיקי מאוס
את בעצם אומרת שבגלל שהוא אוהב יותר לשטוף כלים בכמויות ולקפל את הכביסה רק כשיש ערימה אז את זו שמנקה ומקפלת?

נסי להציג לו את הסיטואציה- את גמורה ועייפה ומפרנסת יחידה כשהוא לומד וכשאת חוזרת הביתה את עושה את כל עבודות הבית כי לא נח לך עם האופן שנח לו. כמובן שאת לא יכולה לנהל אותו איך ישטוף ומתי אבל כן תשאלי אותו איפה הוא יכול להתגמש כדי להוריד ממך כמה שיותר לפני שתקרסי (כן. זה עלול לקרות! סופרוומן זה לא כזה פשוט. עבדו עלינו ;) )
אני מאוד מעריכה לימוד תורה אבל ברור שזמן דאגה לבית חשוב הרבה יותר (איפה כל הוורטים היפים על זה שאישה פטורה כי היא עסוקה בילדים . כשהיא לוקחת לו את התפקיד ומפרנסת האור הגדול של שטיפת כלים עובר אל הגבר )
זה גם בחירה של האשהמיואשת******
נכון שכדאי לדבר ולקבוע מה ממש מפריע ואיפה הוא יכול לבוא לקראתה
אבל כשזה התפקיד שלו, זכותו גם לקבוע איך ומתי לעשות.
אז צריך לדבר
אבל מי שעושה הכל כי היא לא אוהבת איך שבעלה עושה זה כמו מי שבוחרת לנקות לפני שהעוזרות מגיעה. הכל בחירה. ואין שום דבר מושלם.
רצוי מאד לדבר ולהגיע להבנה, אבל זה לא שזה אשמתו ממש
ברור. לכן כתבתי שהיא לא יכולה לדרוש שיעזור בדרך שהיא רוצהמיקי מאוס
אבל שיהיה מודע שבגלל זה היא עושה הכל וזה לא טוב. בטוחה שהוא לא מעוניין שהיא תקרוס.

וודאי שנכון יותר לשחרר אבל גם לשחרר מצריך מאמץ גדול אצל חלק מהנשים ;)
את יכולה להניח גם כלים נקיים בכיורחרדית צעירה
רק שיראה מלא 😜
יותר קרוב ל 800 ש"ח בחודש, לא?רינת 29
זו הוצאה מאד גדולה למי שלא עובד בהיי טק...
תלוי כמה שעות ואת מי לוקחיםמיואשת******
אני לוקחת בחורות נחמדות ממדרשיה בארבעים שח. שלוש שעות שבועיות.

זאת הוצאה גדולה יותר או פחות. אבל הטעות היא להתייחס לזה רק כמשהו שיורד מהמשכורת של האשה. זה הוצאה של הבית. כמו חשמל וגז וארנונה. היא יורדת מהמשכורת המשותפת של בני הזוג
אפשר גם פחותחרדית צעירה
אני משלמת 50 ש"ח לשעה.
היא מגיעה כל שבוע לשעתיים. זה מספיק בשביל שטיפה יסודית של הרצפה ו2 חדרי אמבטיה. היא מחליפה מצעים- כל שבוע חדר אחר (אפשר לישון על אותם מצעים שבועיים, לא צריך להחליף כל שבוע) מראות, כיריים, שיש וכיורים (אני שוטפת כלים לפני שבאה)
חלונות ומרפסת אין צורך, אפשר להרפות- במיוחד בחו.
כמה דבריםואילו פינו
אני עובדת במשרה מלאה ובעלי יוצא מוקדם וחוזר בערב.
החלטנו שכל יום, ממש כל יום בלי לוותר עושים כמה דק' של סדר בסלון, כלים ומשהו של הכביסה (תליה או קיפול או הכנסת מכונה. לרוב מכניסה מכונה בבוקר לפני שיוצאת לעבודה)
יש לנו רק בת אחת וכרגע זה מושלם. זוכרת בתור ילדה שתמיד לפני שהולכים לישון עשר דק' מסדרים את המרחב. אם כל יום עושים קצת זה לא מצטבר.
לגבי בישולים- אני מבשלת לשבת כמות גדולה חלק מקפיאה לסוף השבוע. חלק לשבת וחלק לראשון שני..
חצי שעה סדר כל יום עם הבעלהריונית ותיקה
בסוף יום.
שנינו עם קריירה ועמוסים מאד (כרגע "נחה" בחופשת לידה)
בחצי שעה הזו ממלאים מדיח
מכונה
סדר בקטנה
רובוט שואב
שטיפה רק בסופש
לא מושלם אבל זה מה יש , בית גדול שלושה בנים והורים עמוסים עמוסים.
אגב תמיד יש בראש את הידיעה של הסדר , נגיד הלכתי מחדר לחדר לקחתי איתי משהו, עברתי במטבח זרקתי משהו לפח וכו'.
בקיץ יוצאים כולם לגן שעשועים לפעמים גם עם ארוחת ערב וככה גם נהנים וגם הבלאגן בחוץ.
הו הקיץ...אביול
איזה כיף זה שיוצרים החוצה והכל בחוץ
קודם כל זה לא קלאורי8
דבר ראשון- כשאת עובדת , אין שום סיבה שזה יהיה תפקיד רק שלך. אם שני בני הזוג עובדים , למה שזה יהיה תפקיד רק של האשה? שניכם חיים בבית ושניכם עובדים. כשאת יוצאת לעבד , זה הזמן לשיחה זוגית של חלוקה מחדש של תחומי אחריות בבית, כגאי לבדוק מה בעלך יכול לקחת על עצמו, לא הגיוני שזה יפול רק עלייך, ואם הוא לא יכול, אולי עוזרת היא פתרון.
אצלנו ב"ה תחזוקת הבית מתחלקת בין כל מי שגר בבית, בעיקר אני ובעלי וגם הילדים שותפים. לפעמים זה אומר גם להוריד סטנדרטים, לדוג- בעלי לא מנקה לפי הסטנדרטים שלי, אבל השלמתי עם זה, אל אעשה הכל בעצמי ולפי הסטנדרטים שלי , אני אקרוס.
בפועל, רוב תחזוקת הבית מתבצעת בערב, הילדים עושים את תפקידם, ואחר כך אני ובעלי משלימים את נקיון וסידור הבית / קיפול כביסות. וגם הרבה נעשה ביום שישי/ מוצאי שבת .
כמה טיפים קטניםלראות את האור
קודם כל תורידי את רף הציפיות. במהלך השבוע אני דואגת לניקיונות החשובים- לטאטא שלא היו לכלוכים ברצפה, כביסות וכדומה- לא מנקה מראות או משפשפת ארונות במהלך השבוע פשוט לא מגעיה לזה. דבק שני, תנסי לעשות עם הילדים- כמובן מה שבטיחותי וגם לא על חשבונם..לדוג אני מפעילה איתם מכונת כביסה ועד שהם נרדמים היא כבר מוכנה לתלייה. בהצלחה!!
ככל שאני יותר זמן בבית ככה יש לי יותר עבודההמקורית
מבחינתי לעבוד זה תרפיה שמורידה ממני את הלחץ דל הבית שלא נגמר
אני רואה בחוש איך בזמנים שאני לא עובדת או בימי חופש אני עובדת הרבה יותר ולא בהכרח רואה שינוי מטורף בנראות של הבית מימים שבהם אני בעבודה
אני עובדת 5 ימים בדבוע בלי שישי ואני עם 2 תינוקות מתחת לגיל שנתיים
מבחינתי - משתדלת לשמור על הסדר כמה שיותר. לא משאירה כלים למחרת אף פעם ולא משתמשים כמעט בכלל בחד פעמי
כביסות זה אני. מפעילה בערב מכונה ואז מכניסה למייבש או תולה ולמחרת בערב מפזרת. או שעושה מרתון כביסות כמו עכשיו בחורף של איזה 3 ברצף ומייבשת בלופ אבל זה רק בשישי או ביום חופש
בישולים - מבשלת בשישי ונשאר עד שני. משתדלת להוציא להפשרה מהלילה אם צריכה עוף קפוא וכו ואז בערב מוסיפה תוספת והארוחה הזו תהיה גם ארוחת הצהריים למחרת.
בעלי מסדר את הסלון ועושה קניות.
שירותים מנקה לפי צורך.
ובכללי לפי הכוחות בעיקר אחרי שהילדים הולכים לישון. יש ימים שיותר מבולגן ויש ימים שפחות והכל טוב.
יקרות.תוך כדי שאתן נותנות פה אחלה עצותמחכה עד מאוד
פתאום הבוס שולח לי הודעה שבנתיים לא מסתדר היום חופשי שרציתי..הצילו מה עושים? לא רוצה לוותר כי לומדת ביום הזה..ושילמתי על כל הלימודים השנה ,,,8()+(:/
מסבירה לו שאין ברירה...אביול
הוא לא יכול לחייב אותך לוותר על הלימודים
אז תתעקשיהמקורית
כמה זמן הודעת מראש על הלימודים?
תסבירי שזה ממש חשוב לך כי מלוא הסכום שולם ושאת ממש צריכה שיבוא לקראתך
מההתחלה חפרתי לו על זה.מחכה עד מאוד
יש סיכום כתוב? כמה הוא צריך אותך?מיואשת******
איך הגעתם להסכמה הזו, אם זה כתוב הוא חייב לעמוד בזה
אם זה לא כתוב וזה יותר קטע של רצון טוב את יכולה להתעקש אבל לקחת בחשבון שהוא לא יסכים ייתכן שתיפרדו... בקיצור זה משחק עדין ולא פשוט.
לא כתוב...כתב יהיה בסדר.וזה או אני או מישהי אחרתמחכה עד מאוד
שכנראה לא מוותרת והוא בנה עליה..דיבר איתי בראיון שהסתדר. יש מצב שהוא ימצא מישהי אחרת במקומי .. לא יודעת.אוף ככ שמחתי שהסכים לזה שאני רוצה את היום המסוים הזה!
וגם קיבל אותי על סמך זה.אז מה נסגר??
אין הרבה מה לעשות עם זה עכשיוהמקורית
עשית כל מה שאת יכולה ותיאמת ציפיות והכל
אם זה לא יקרה בסוף כמראה שזה לא שלך וצריך לחשב מסלול מחדש
הייתם מוותרות על הקורס??מחכה עד מאוד
במה מדובר? כמה עלה? כמה זה חשוב מקצועית?המקורית
עלה כמה אלפיםמחכה עד מאוד
חשוב לי מאוד לא להפסיק.אבל ריבונו של עולם לא רוצה או או
תראי אני אגיד לך ככההמקורית
אם מדובר בעבודה חלומית עם משכורת שווה קרוב לבית ושעות נוחות אז זה שיקול
ואם זו עבודה שרק תאפשר לך את הלימודים כדי שבעתיד תוכלי להגדיל את יכולת ההשתכרות זה משו אחר
אני לא בעד לוותר לכיוון של מעסיק לגבי דברים שנקבעו מראש כי זה נותן פתח לבקשות אחרוות בעתיד
לוותר על הלימודים מקנה לך החזר? כי כמה אלפים שנולכים לפח זה גם שיקול
לא יודעת. אולי להקפיא..מחכה עד מאוד
אבל קורסהזה מול מישהו פרטי ...ואין לי זמן אחר לעשות את זה...בחיי .היית אומרת לו זה סוכם מראש? הודעה כמו : הבנתי ממך שזה סודר זה יעזור לי?
לא. להגיד זה סוכם מראש עלול להתפרש כסוג שלהמקורית
דרישה או טענה
עדיף לומר שהלימודים ממש חשובים לך ושזה זמני ושתשמחי שיבוא לקראתך
ככה אני הייתי עושה
שורדים איכשהואורוש3
בעלי לרוב מגיע ושוטף כלים. הקטן לא מאפשר הרבה. מכניסה איתו כביסה. בסוף יום עקרונית טוב לאפס. לא קורה תמיד. שטיפה סדר וניקיון חמישי בלילה, די סיוט. עובדת שישי. לכל הבנות שקבוע עם עוזרת. זה ממש תלוי גם בהכנסה צר לי לומר. כן לוקחת עזרה קצת של נערה וכאלה לפעמים אבל נקיון קבוע זה ממש לא זול...
מסכימה מאודאנייי12
מסכימה,שגרה ברוכה
מבחינתי זו ממש הוצאה
אני סטודנטית ועובדת1234אנונימי
בעלי עובד משרה מלאה.

ומה אני אגיד?
הבית שלנו מבולגן.

אבל, יש אוכל טוב. יש בגדים נקיים. ואנחנו שמחים וטוב לנו. (למרות שלפעמים העומס קצת קשה)

אז להגיד לך שזה משמח אותי שהבית מבולגן?
לא. הלוואי שהייתי מצליחה לתקתק אותו.
אבל זה יבוא על חשבון זמן האיכות שלי עם בעלי, עם הבן שלי ועל חשבון בריאות הנפש שלי ;)

אז אני ממש משתדלת לשחרר, בחרתי במה להשקיע (אוכל, כביסות... וזה אני משקיעה). יש לי קווים אדומים שאליהם אני לא מוכנה שנגיע.
אבל חוץ מזה?
מ.ש.ח.ר.ר.ת

ובאמת, חוץ מכל הטיפים המעולים (!) שנתנו כאן, זו העצה הכי טובה שאני יכולה לתת

להבין מה חשוב לך, לעשות סדר עדיפויות ומה שהחלטת שאת לא עושה, את לא מתחרטת אלא משחררת ושמחה שאת משקיעה בדברים החשובים באמת.
גם אניאפונה
ביום שישי בעלי שוטף רצפה ובכניסת שבת הבית שלנו נקי בדיוק כמו הבתים ששוטפים אותם כל יום - בשישית מהעבודה😁
כביסות אני עורמת ועורמת, בוחרת מתוכן בגדים נקיים ללבישה וככה חוסכת קיפול
אז כן רוב הזמן הבית מלוכלך ומבולגן. אבל זה כי חיים פה וכשהילדים נרדמים בערב אני מתיישבת לאכול ולקרוא ונהנית מזה בלי קשר למצב הרצפה והכלים.

מה כן?
כביסה - אין לי מייבש אז אני לא מרשה לעצמי להזניח, בחורף מרכזת לימים היבשים ובאופן כללי מכניסה ברגע שיש מספיק למכונה.
כלים - בעלי עושה כמעט כל ערב כיור אחד, או חלבי או בשרי, שיהיה איפה ליטול ידיים
רצפה - בעלי כנ"ל, מטאטא כמעט כל יום. אם ארוחת הערב היתה קטסטרופה אשתדל לטאטא אחריה.
אוכל - חייבת אוכל מבושל, מכינה בסירים גדולים, ממלאה את המקפיא וב"ה אוכל יש כאן.
לגמריאביול
כל יום לעשות משהורק אמונה

ביום שלישי ושישי- מנקים ומסדרים

בשאר מכבסים.

ברביעי קניות

חמישי בישולים 

שישי גם אפיה

ראשון שני זה כביסות והתארגנות לשבוע החדש.

כל יום לא עולה לישון לפני שעושה משהורק לפרוק
בראשון שטיפה כביסות
שני סידור
שלישי יסודי
רביעי סידור
חמישי יסודי
שישי סיגור ושטיפה לםני שבת
ומוצאש קבוע אני מסדרת ארונות, קבועעעעע.
ככה תציד הבית מאורגן..
אבל רגע אני חכמולוגית עכשיו כי ישלי רק ילד אחד ב"ה לא יודעת מה יהיה שיהיו עוד בע"ה..
תכף עוברים לבית ענננננננקקקקק מאמינה ששם תהיה עוזרת..
שאני רושמת יסודי הכוונה לחלונות מקרר גז תנור הכללללרק לפרוק
וםעמים בשבוע מחליפה מצעים ..
משוגעת ממיאורוש3
ואוואורי8
פעמיים בשבוע? לא נעים לי לכתב כמה פעמים בשנה אני מנקה חלונות, תנור ומקרר. אם אנקה ככה פעמיים בשבוע, לא יהיו לי חיים.
גם המינימום של לשמר על בית סביר זה הרבה.
ולמה צריך להחליף מצעים פעמיים בשבוע?
המקרר שלך מספיק להתלכלך מיום שלישי ליום חמישי?רינת 29
ואיך את מספיקה הכל? את לא עובדת?
עובדת בגן ילדים ..רק לפרוק
מספיקה .. אני תקתקנית .. ונכל יסודי לא מחפפת .. שוב אני כרגע עם ילד אחד .. ורשמתי שבע"ה נתרחב ונעבור להית גדול תהיה עוזרת
מקרר- לפני פסח 🙊סורבה
ב"ה כל רחת ומה שטוב לה..רק לפרוק
אולי גם אני עושה 6 שנים ירשום כאן פוסט שאני יעשה את המקרר מפסח לפסח אין לדעת😅 כמות הנפשות תגדל בעזרת השם והכוח ילך.. אני בת 26 הכל שונה..
אם את נהנית להעביר חלק כל כך גדול מהחיים שלך בזה זה נפלא מיואשת******
מכירה כמה כאלו.
אישית לא מבינה ולא מתחברת
אבל מי שנהנית מזה, מהמם.
כשיגמר לך תבואי אליי
ממש מזכירה את חמותי (המהממת, אבל חולת ניקיון)יפעת 177

ממאוווד נהנת, אני חולה ניקיון ..רק לפרוק
אבל בשפיות .. באמת . יש יוצא מן הכלל ,אם עברתי יום עמוס אז עולה לישון מוקדם ולמחרת קמה וישר כוחות חדשים לעשות מה שלא נעשה יום לפני .
הריח של הכביסות, אקנומיקה, מצעים נקיים, שטיפה עושים לי שמח בלב .
אם שמח לך בלב זה נהדרמיואשת******
יותר מדברים פה על מי שגמורה ולא אוהבת.
עונהיפעת 177

עובדת במשרה מלאה, שלושה ילדים קטנים,

בעלי מוציא אותתם בבוקר, אני יוצאת מוקדם, וחוזרת בצהרים לבית קצת מבולגן, והכל בסדר,

כל ערב משקמת את הבית, בעלי שוטף כלים,

כביסה - אני דוחפת בין לבין, 

ניקיון - בחמישי בלילה והשלמות בשישי, לפעמים מעבירה בלילה ניגוב במטבח

בישולים - קצת בערב, אבל אני לא מבשלת הרבה, כי הילדים אוכלים במסגרות - בצהרונים, זה מאד עוזר

(אפיה - אני כן מספיקה לאפות, אבל בעיקר בגלל שזה כיף לי)

מורידים את הרף מאד, לא מנקה חלונות, תנור, מלדגת על הרבה פינות בבית שהייתי רוצה להשקיע בהן

המיטות של הילדים לא מסודרות, 

הבית נראה סביר כל ערב, אבל בוא נאמר שאם חמותי תבוא לביקור - נצטרך ניעור רציני

עוד משו - משתמשת הרבה בחד פעמי, זה התחליף שלי לעוזרתיפעת 177

גם אני. עם כל הכבוד למיחזור ולפסולת וכו'...מנסה לעזור

אבל ארוחות חלביות (טוסטים וכאלה) וסעודה שלישית וסלטים ויום שישי בצהרים- זה בחד פעמי אצלי...

וגם כוסות

עוזר לי מאוד לחסוך בשטיפה וכלים.

(אוכל חם אני לא שמה בחד פעמי. לא בריא)

זה לא טוב לאיכות הסביבהים...

נכון צודקת. רציתי לרשום אבל המילים "אבדו" לי בדרך ורשמתי משומנסה לעזור

אחר.

תודה על התיקון

אף אחת לא רשמה על שיטת פליי ליידי..אם_שמחה_הללויה
תרשמו בגוגל fly lady..יש לה ספר, העקרון שלה זה לעשות לעצמך שגרות קלות יחסית (אבל אותם תתמידי לעשות) ותראי תוצאות די מהר. היא רושמת במיוחד לנשים שעובדות ואין להן זמן למטלות הבית, איך להשאיר את הבית מאופס ולא להרוג את עצמך ולהשאיר זמן גם לעצמך (סעיף חובה). גם יש לה שיטת צעדים קטנים ( לקחת משהו שאת לא אוהבת לעשות ולהקריב לזה זמן של רבע שעה נגיד)
תגגלו גם שיטת קון מארי, גם גאונית. יותר על ארגון הבית מאשר על הנקיון. איך לעשות לעצמך
חיים קלים יותר ומאושרים יותר. בעקרון להפטר מדברים שאת לא אוהבת ולהשאיר רק מה שאת אוהבת, גם יש לה שיטה מיוחדת לסידור ארונות ככה שזה לא מתבלגן כל פעם ונשאר מסודר.
ויש לי שאלהאם_שמחה_הללויה
מעניין אותי ,מי שיש לה עוזרת ויש לה ילדים קטנים..לכמה זמן הסדר והניקיון נשאר אצלכן?
חחחח. לא הרבה ...מיואשת******
לכן עוזרת רק בחמישי בערב. ואז שומרים חזק עד שבת
רוצה לפרגן לבעליהשקט הזה

נכון תמיד יש שרשורי פריקה על הבעל? אז רוצה דווקא לפרוק חיובי..

אז מיום ראשון הקטנצ'יק היה חולה ורצה רק ידיים מה שהשבית אותי.. ביום שני בערב הצטרפתי בעצמי לחגיגה ופיתחתי דלקת גרון. בקיצור מושבתת לגמרי.

בסהכ בעלי ואני די שותפים בבית אבל מטבע הדברים אני נמצאת יותר שעות בבית ממנו אז בדכ יוצא שעושה יותר (למרות שמאז הלידה של השלישי הוא דואג גם להיות יותר בבית)

יש דבר אחד שבעלי לא נוגע בו וזה כביסה. לא כי הוא לא יודע לעשות אלא כי זה הפך די מההתחלה לתחום שלי מההתחלה ועד הסוף (המקסימום של השותפות שלו זה להוציא לבקשתי את הכביסה מהמכונה ולתלות).

בקיצור אחרי שכבר יומיים מארגן את הבנות בבוקר, לוקח אותן למסגרות, מחזיר אותן, נמצא פה אחהצ, עושה את כל הלוז של הערב לבד-היום כנראה כבר נמאס לו גם ממצב הבית ופתאום אני רואה אותו מקפל את הכביסה שהייתה תלויה, מחזיר כביסה שעמדה מקופלת עוד לפני לארונות, מכניס מכונות אחת אחרי השניה..

קיצור לגמרי איפשר לי לקרוס בשקט בלי לחשוב על מה שמצפה לי כשאתאושש

אז נכון שלא לגמרי הבנתי את המיון של הכביסות, נראה לי מיין לפי בני הבית ולא לפי סוג הבגד (מקסימום יהרסו כמה בגדים) ונכון שכבר מצאתי תחתונים שלי במגירה של הילדה אבל באמת חייבת לפרגן לו💕

ועכשיו אליכן כדי שיהיה מעניין-

שתפו אילו דברים מפתיעים/ משעשעים קרו בבית כששחררתן😄

אז אני נכנסתי עכשיו למקלחת מפנקתעוד מעט פסח

והאיש זכר לבד לחמם את המרק לפני שבת וגם להכין מיחם.

תוך כדי תפעל את הילדים שיכנסו למקלחות וישמרו על הקטן.

כיף להכניס שבת בנחת בזכותו!

תגידו אתן עושות משהו לרקע ההכנות עם איראן וכל זה?שיח סוד

לא בקטע של להיות בפחדים ולהילחץ,

אני חושבת בעיקר על אם להגדיל את הקניה השבועית בסופר או ציוד ליצירות למקרה ולא יהיה אפשר לצאת בסבבה

למרות שכרגע זה רק דיבורים

מצטיידות או ממשיכות כרגיל?

אין מה להלחץ מזה.... כשזה יגיע יגיע ונלמדשיפור
למישהי יש רעיון מה לשלוח לזוג שצריך להשאר שבת בביתקופצת רגע

חולים עם התינוקת?

בהנחה שאוכל לשבת יהיה להם ואני רוצה לשלוח פינוק.

בית חולים מאיר, כשרות מהדרין. למי שיש רעיון, או עוד יותר טוב גם קישור מאיפה להזמין, אשמח

עוגה/ עוגיות/ פיצוחים/ שוקו/ אייס קפה/ שוקולדיעל מהדרום

לק"י

אולי מגש פירות לא גדול.

רק לברר מראש אם יש מקרר למאושפזים. 

בתור מישהי שנשארת עכשיו לשבתאנונימית בהו"ל

חוץ מאוכל גם חומר קריאה יהיה רעיון טוב

לא נעים אבל ביום חול הטלפון מעסיק אותי

בשבת- קצת משעמם...

גם אני חשבתי על זה. אבל אין לי כל כך איך לשלוח אתקופצת רגע

זה.

אולי צריך להתחיל עסק, ספרייה ניידת עם משלוחים או משהו 😅

אולי יש חנות ספרים שם בלובי ואפשר לשלם ולהגיד להםלפניו ברננה!
שאחד מהם ילך לקחת?
אין שם סטימצקי או צומת ספרים או משהו?מרגול

בבית חולים עצמו…

זה נשמע הזוי, אבל גם וולט מגיע עם ספרים 

וואי ממש!!!אין כמו טאטע!אחרונה
כשהייתי מאושפזת בשבת זה היה חסר לי ממש. ולא היה מאיפה לקחת.זה ממש הצלה
כשאני הייתי באשפוז בשבת עם הבן שלי (במחלקת ילדים)בארץ אהבתי

עברה שם מישהי ביום שישי והציעה לי לשאול ספרים ומגזינים חרדיים לשבת מספריה ניידת שיש בבית החולים (שערי צדק).

זה לא היה הכי הטעם שלי, אבל בהחלט היה במקום...

באמת שבת אחר כך אח שלי וגיסתי באו לבקר ביום שישי ושאלו מה להביא, אז ביקשתי ספר וזה היה ממש נחמד... (תודה @לפניו ברננה!🩷)

וחיבוק לך על האשפוז... לא כיף להיות בשבת בבית חולים❤️

מגש פירות אוליאחת כמוני
סלטים ולחמניות ביתיותאמאשוני

אם ממילא את מכינה לבית, אפשר קצת להגדיל כמויות ולתת לה קצת מכל דבר.

לא יודעת מה הרמה של האוכל שם, אבל אם הוא לא משהו, אז סלטים ולחמניות ממש משדרג.

ובקבוק מיץ ענבים קטן אם יש לכם, זה ממש נוח שלא תלויים בזמני הקידוש של בי"ח.

שאלה מרווקהמים כחולים

שלום לכן, סליחה על הפלישה לפורום אבל רוצה לשמוע תשובות מנשואות..

אני בשנות השלושים אז מטבע הדברים כבר פגשתי הרבה והייתי בכמה קשרים משמעותיים. כרגע בקשר עם בחור כבר מספר חודשים. יש שיחות טובות ולאט לאט נוצרה חברות ויותר פתיחות, אבל די מההתחלה הוא לא הכי מצא חן בעיני מבחינה חיצונית, גם בגלל סגנון הלבוש וגם המראה הכללי וגוון הקול שלו פחות התחברו לי. אני כרגע בצומת של החלטה האם לנסות עוד להעמיק את הקשר ולהיפתח בתקווה שהלב יתעורר או לוותר.. האם יש כאן נשים שחוו קשר כזה? האם אפשר להתקדם ולקוות שהרגש יתפתח עוד יותר אחרי חתונה? זה אפשרי להתחתן למרות שלא הכי מוצא חן בעיני?

בקשרים אחרים חוויתי יותר התרגשות ומשיכה, אבל מצד שני הם נפלו כי משהו בקשר לא היה טוב כל כך ופחות יציב מהקשר הנוכחי, שבו הבחור מכיל את ההתלבטויות שלי והקשר נמשך כבר זמן ארוך למרות חוסר מציאת החן..

אצלי זה היה משהו דומהזמינה

ודברים נפתחו ממש אחרי החתונה

גם אצלי זה היה הקשר הכי יציב והבנתי על עצמי שאני מעדיפה מישהו ללכת איתו יחד במיוחד שהיו לי לפניו קשרים מרגשים אך כמו שהם עלו מהר כך הם נגמרו

זה לא שהיום הכל מושלם אבל מי שהוא, מה שהוא עבורי ובעיקר הדרך שעשינו יחד מחפה על הכל

חשוב לי להדגיש- זה היה נכון לי

אני הבנתי שמבחינתי נישואין זו עבודה משותפת וראיתי בבעלי אדם שעונה על ההגדרה הזו,  זו לא הייתה החלטה שכלית,  היה בקשר מציאת חן והיה לי כיף, חיכיתי לפגישות. עם זאת, היו לי קשרים מרגשים יותר, אך הבנתי שמבחינתי  אני מעדיפה את מה שיש לי עכשיו מאשר לדמיין לעצמי מציאות אחרת.  

בזוגיות תמיד יהיה משהו מאתגר, זוגיות היא חלק מהתיקון שלנו (במובן החיובי, אתגר שמפתחת אותנו)

מקווה שזה עזר ולו במעט

בהצלחה🙏🏻

תודה!מים כחולים

זה עוזר לשמוע..

אצלי זה קצת שונה

כיף לי בזמן הפגישה, אבל בין לבין אין ציפיה כל כך וגם מציאת החן בשאלה.. 

אבל באמת יש פחד שאין הרבה אפשרויות אחרות וגם בבחור אחר אמצא משהו שמפריע..

היה לי משהו דומהשלומית.

מההתחלה היו כמה דברים ש"קפצו" לי במראה שלא היו כמו שציינתי, וגם לא ממש הייתי "מאוהבת".

אבל היה כיף יחד, היה "קליק" מיידי והתקשורת הייתה מאוד זורמת.

אחרי החתונה דברים ממש נפתחו.

עדיין אולי היה לי כיף אם בעלי היה קצת יותר גבוה למשל, אבל זה, ושאר הדברים החיצוניים, כ"כ שוליים וחוורים בחיים האמיתיים. וברור לי שבעלי, כמו שהוא, הוא המתנה הכי גדולה שיש לי בחיים...

מה שכן, אם מחליטים שכן, אסור שזו תהיה 'התפשרות' אלא החלטה שלמה ושמחה, לקבל אותו על סך חלקיו הטובים ואלו שפחות.

אבל בשלב שלך- קודם כל לפתוח עוד את הלב, זה הבסיס לתת למשהו לקרות

לא יודעת כמה זה יעזור לך אבל משתפת מהנסיון שליאנונימית בהו"ל

אם יש דחיה אז לא.

מה שהפריע לי חיצונית בבעלי מפריע לי עדיין היון אחרי הרבה שנות נישואים ואהבה גדולה ובוערת.

היה לי מאד מאד טוב איתו מבחינה נפשית ורגשית וזה מה שבסוף עזר לי לקבל את ההחלטה.

והלב נפתח והיום רואה בו מלא יופי שלא ראיתי אז 

ונשיאת חן כן נבנית גם מקרבה רגשית.

אבל, 

בנישואים יש כל מיני תקופות

ולפעמים יש בלב גם עוד דברים לצד האהבה

ואז פתאום מאד בולט

האף הבולט/השין השורקת/הצורה שבה הוא נוגע באף או ווטאבר.

ומציק.

ועוד יותר כשזה עובר לילדים.... זה עוד יותר מעצבן... (במיוחד אם את אוהבת את איך שאת נראית)

סגנון לבוש אצלי זה משהו שהתאזן ביננו מאד עם השנים וזה לדעתי זניח.

זהו זה השיתוף הכי כנה שאני יכולה לתת לך...

מסכימה לגבי דחייה/רתיעהמרגול
כלומר, יש לא להימשך, אבל להיות כזה פרווה כלפיו בנושא הזה (לא אוהבת לא סולדת), ויש ממש להירתע מהמראה שלו וכו.

אם אין משיכה אבל גם אין רתיעה, מניסיוני זה עובד לגמרי. כלומר לגמרי קיימת משיכה (עכשיו, אחרי החתונה וכו). המשיכה לא חייבת להתבסס על מכלול הפרטים שלו - גובה, משקל, רמת שיעור, צבע עור, צבע עיניים וכו' וכו. אבל אני מרגישה ששילוב של משיכה רגשית יחד עם פרטים שכן יפים בעיניי (גם אם אובייקטיבית הם קטנים), זה לגמרי עובד, והמשיכה חזקה. לא כאיזו פשרה, אלא כעובדה בשטח. לשם הדברים התגלגלו.

אבל מהתגובה הנוספת שכתבת, אני תוהה האם המראה נותן לך "סיבה טובה" לחתוך כי גם ככה את בסימן שאלה לגבי הקשר ביניכם, או שבאמת המראה הוא מה שמקשה כרגע על הקשר להתקדם. (שני הדברים לגיטימיים לחלוטין, כן? רק כדי לדייק לעצמך את המצב בשביל שתחליטי מה שנכון ומתאים לך❤️)

תודה על הדיוקמים כחולים
באמת אני מרגישה שגם קרבה רגשית אין מספיק כי קשה לו להיפתח רגשית, אז השיח הוא יותר ברמת החוויות והיומיום, עם קצת עומק לפעמים, אבל לא נוצר שם השיח שגורם לאינטימיות רגשית. ואני לא יודעת אם זה בגלל האופי  וזה מה שיכול להיווצר בקשר בינינו בלי קשר, או בגלל המראה שחוסם אותי ואז גם הוא לא מביא את עצמו עד הסוף.. 
כמה פעמים נפגשתם?ממתקית

המראה עדיין חוסם אותך?
גם הקול עדיין
הלבוש? (למרות שלבוש אפשר לשנות בהמשך, מה שכן יכול שמפריע לך למשל סגנון- פשוט מידי, ציציות בחוץ...

עדיין..מים כחולים

בעיקר כשאני רואה אותו "מבחוץ" יותר.. מרחוק.  בזמן שיחה כשיושבים אחד ליד השני אני פחות ממוקדת בזה.

הקול די מעצבן אותי בטלפון, אבל פנים מול פנים יותר טוב.  הלבוש מציק כי הוא בסגנון ממש שונה משלי..

יוצאים כבר זמן מכובד.. יותר מ4 חודשים

נשמע שזה הנקודהרקאני

שאין אינטימיות רגשית

יותר קשה להתחבר לבנאדם אם אין מספיק חיבור רגשי

הייתי ממליצה לך לנסות לדבר איתו שתעבדו על זה

שיהיו יותר שיחות עומק

אני לא יודעת מה ההגדרה שלך האינטימיות רגשיתזמינה

בעיני זה דבר שלוקח הרבה יותר מארבעה חודשים

מה גם שיש דברים שמרגישים בנוח לומר רק אחרי החתונה

אבל יתכן מאוד שכל אחת מאיתנו מגדירה אינטימיות רגשית באופן אחר

חשוב לשים לב שיש גם את השוני הטבעי בין גברים לנשים בעניין

יש לך מישהי להתייעץ איתה? יועצת שמבינה בתחום, במיוחד על רווקות מאוחרת?

בגדול אסור אסור אסור שתהייה דחיה!ממתקית

משיכה לא חייבת להיות, יכולה להגיע גם לאחר הישואין.

אבל אסור שתהייה דחיה.

את לא מתארת דחיה, את מתארת חוסר חיבור לקול, ללבוש, לחיצוניות.
תנסי לחשוב עם עצמך, האם זה דוחה אותך, מגעיל אותך, לא מסוגלת לשמוע אותו. או פשוט חוסר נשיאת חן למראה, לקול.
יכולה לשתף שגם אצל בעלי לא אהבתי דברים מסויימים (סגנון דיבור, משהו נוסף בחיצוניות)אבל זה לא דחה אותי, פשוט לא נמשכתי לזה כל כך והיום זה כלל לא מפריע לי (אגב, מפריעים לי דברים אחרים...חחחחח).
הייתי אומרת לך להמשיך לנסות,לחשוב עם עצמך מה לא מוצא חן בעינייך בדיוק. 

להתפלל ואם מרגישה שיש חיבור אבל מה שציינת מציק עדיין, להתייעץ עם מישהי שאת מכירה.

לגבי מציאת חןאישהואימא

תחשבי אם יש איברים מסויימים שכן מושכים אותך בו- פנים/עיניים/ ידיים/ מבנה גוף וכו'. אם אין שום דבר כזה אלא להיפך- יש דחייה, לדעתי עדיף לסיים. אם את כן מוצאת אפילו משהו אחד או שתיים שמושך אותך במראה- תמשיכי.

גםoo

אחרי החתונה כנראה יהיו דברים שיפריעו לך

דברים שלא ראית קודם/ שיתפתחו עם הזמן/ שיגיעו בעקבות שינויים שלך/ שלו/ של החיים

יש אשליה שבוחרים בן זוג

אבל רב הנסתר על הגלוי

מה שכן בוחרים

זה עם מי לעשות את הצעד של החתונה

זה צעד שכנראה עושים אחרי שהמעלות עולות על החסרונות (או שנמצאים תחת האשליה הנ"ל)

גם כשנשואים

טיב הקשר תלוי בהסתכלות

אם מתמקדים ביתרונות ומתמודדים נכון עם החסרונות

הזוגיות תהיה יותר טובה

אם מתקשים להתמודד עם קיום החסרונות

הזוגיות תהיה פחות טובה

(כולנו אנשים פגומים

גם לאנשים עם תכונות מרשימות

יש פגמים משמעותיים שקשים להכלה)

אני חושבת שהמיקוד צריך להיות

1. בבשלות שלך להתמקד ביתרונות ולהתמודד עם חסרונות

(גם שלך וגם שלו)

2.  בהתפתחות הקשר לשלב שנראה/ מרגיש שהיתרונות שלו עולים על החסרונות 

אני מאמינהסטודנטיתאמא

שלא מסתכלים על חתונה כזה האדם שאיתו אני רוצה לחיות לנצח, זה נורא מלחיץ ככה.

חתונה זה החלטה שזה האדם שאיתו אני רוצה לעשות יחד עבודה כדי לבנות את הזוגיות שתהיה הכי טובה עבור שנינו (ברור שהשאיפה היא שזה יחזיק תמיד)

בעלי לא מושלם אבל גם אני לא מושלמת. התחתנו עם רגש אבל ממש לא היינו מאוהבים עם פרפרים, בהתחלה זה קצת הלחיץ אבל היום אני יודעת שאני פשוט לא הבנאדם שמתאהב כמו בסרטים. אני אוהבת אותו מאוד מאוד ומקורקעת לא פחות.

לגבי סגנון לבוש זה הדבר שהכי קל לשנות בערך.

אולי כדאי ללכת יחד לפגישה עם מטפלת לפני החתונה, יש זוגות שזה מאוד עזר להם להחליט.

תודה לכולןמים כחוליםאחרונה
יש לי גם ליווי ויעוץ, אבל עזר לשמוע מהשיתופים שלכן..
יומולדת חגיגה נחמדתשמחה כפרוייקט

ימי הולדת זה קטע אצלנו. הרמנו רף רציני של השקעות.

הוא עושה לי הפקות וגם אני משקיעה בו ממש. והכל בהפתעה כמובן.

קיצר, אני בתקופה עמוסה בהיסטריה. פשוט שחוקה. אני לא יודעת מה לעשות עם עצמי קודם. האמת שאין לי טיפת אנרגיה לזה וגם המוח שלי לגמרי סתום.

אני יודעת שזה לא אמור להיות מתוך לחץ אבל לא רוצה שהוא ייפגע. למען האמת גם אני באה עם ציפיות ואוהבת שהוא משקיע כי זה רק פעם בשנה אז כל השאר תירוצים…

בואו לעזרתי

מציעה רעיוןאיזמרגד1

שייך לארגן חופשה לשניכם לכבוד היומולדת? זה גם הפקה שווה וגם משהו שכנראה יקל עלייך אם את שחוקה...

הלוואיישמחה כפרוייקט

יש לי שני קטנים צפופים שדבוקים אלינו ממש (אחד יונק) והגדולים יותר גם דורשים סידור ראוי… לא רואה כל כך אופציות למי לתקוע אותם

עשיתי את זה לפני כמה שנים כשהיו לנו פחות ילדים והתינוק התורן היה בבטן אז חמותי זרמה

אפשר לעשות יציאה זוגית שווהמתואמת

(תינוק יונק אולי יכול להצטרף)

למשל - חדר בריחה או ניווט זוגי.

ולהזמין לו מתנה באינטרנט, כדי שלא תצטרכי להתרוצץ.

(בתקווה שמבחינה כספית אתם יכולים לאפשר את זה...)

מצטרפת להצעהואני שר

אם יש לכם בוקר חופשי בלי הילדים אז ניווט זוגי זאת חוויה מהממת בעיניי (יש עוד אפשרויות כמובן, אפשר גם צניחה חופשית אם אתם בעניין 😅)

סדנא זוגית (בבית/בחוץ)

בריכה

לא יודעת מה הרף שלכם, אני ביומולדת הראשון של בעלי הכנתי עוגה שווה וזהו, אפילו על מתנה לא התארגנתי, וזה היה יומולדת עגול 🙈

אז בעצם הצבתי רף כזה נמוך שהכל טוב יותר ממנו... (אם כי עדיין אוכלת את עצמי על ההזנחה ההיא)

אולי בריכה זוגית?שיפור
תודה חברותשמחה כפרוייקט

רעיונות מהממים אשמח ממש להמלצות ספציפיות

סדנא/בריכה/ניווט

לא מכירה מומלצים בתחום אבל נשמע לי כיף.

יש לי תקציב לזה אבל ממש אין לי ראש.

חלק ממה שעשיתי עד היום כלל בתי מלונות בהפתעה, מתנות יקרות וכמובן ארוחות משוגעות ועוגות מעוצבות מעשה ידי. קיצר די השתגעתי על זה

ניווט זוגי- ראיתי המלצות של חוויה מתוכננתיעל מהדרום
לק"י

תחפשי בגוגל.

ובהצלחה!

מציעה בלי קשר ליומולדת הקרובדיאן ד.

לדבר על זה מתישהו והחליט להוריד את הרף.

זה מאוד מלחיץ החובה הזאת לארגן משהו רציני כל שנה.

נכון ועוד משהונעומית

אני לא אוהבת הפתעות

הם יוצרות ציפיות מוגזמות שלא תמיד ניתן לממש

הרבה הצלחה!מאמינה-בטובאחרונה

נשמע לי סיוט לעשות הפקה בהפתעה ועוד פעם בשנה אבל כי זה האופי שלי, כנראה שאתם אוהבים את זה.

בכל מקרה, נראה לי גם כשיש רף וציפיות גבוהות אפשר לדבר על זה ביניכם.. את יכולה לשתף אותו בקושי ואולי תורידי טיפה את הרף

איזה כיף לגלות פתאם שהמתבגר שלידובדובה

אוהב אותי. או לפחות נראה לי...

הוא בא להראות לי משהו בטלפון ואז ראיתי את השם שלי. ואתן יודעית מה כתוב שם?!

"אימוש היקרה"

ובכלל עברנו איתו עד לפני חצי שנה תקופה לא פשוטה... הוא גמר עלי עם העצבים שלו האגואיזם היה מחובר לחבר'ה שלא השפיעו טוב...

הוא עזב אותם התחבר לילדים חמודים שמשפיעים עליו טוב. הוא כל הזמן שואל אותי אם להכין לי או לקנות לי משהו טעים... הוא מרבה לדבר איתי לאחרונה.. והכי הכי מרבה לחייך... הוא סיפר לי שכבר חודשיים חבר'ה שלו מהישיבה לא מניחים תפילין כי קשה להם עם הכפיה של הישיבה ושמעיפים הביתה מי שמאחר. הוא אמר לי אמא אמרתי להם מה אין לכם מוח?? מה הקשר שזה גורם לכם להיות באנטי?! ואני פתאם קולטת שכל ההשקעה שלי בו והאהבה והגבולות של בעלי וזה שבעלי למרות הקשיחות משחק ויתחבב עליו בכדורגל בפיפא  בדיבורים על מה שמעניין אותו.. (מי ניצח אתמול בית"ר? את בעלי זה לא מעניין בעליל אבל עשה הכל להראות לו חיבה והתעניינות)אני רואה את הפירות של זה ואיך הוא מחובר אלינו ואוהב אותנו. באמת שנתתי את כולי לילד הזה ועברתי איתו לא מעט הייתי המון בצער על המצב שלו. והנה לקראת 17 אני רואה שינוי. שינוי לטובה עצום. ואני סוף סוף מתחילה לנשום....

והכי חשוב לי לציין שלא הפסקתי לרגע להתפלל

כל ערב שבת בלי סוף על כל ילד על כל דבר כבר שנים. והנה אני רואה שינוי בו ובעוד ילדה.. יש לי כל כך הרבה נחת לאחרונה. לפני רגע לא הפסיקו להתקשר אלי מבית ספר... ופשוט אני רואה אור סוף סוף..ניסי ניסים.

תודה לה'

וואוו.. מרגש ממש ממשיעל...
איזה מרגש זה!יעל מהדרום
לק"י

פתאום לראות איך הוא התבגר, ולקצור את הפירות שעבדתם עליהם כל כך קשה.

ב"ה! תודה רבה על השיתוףריבוזום

משמח מאוד!

הוא נשמע מותק ממש.

שרק יהיו לכם עוד ועוד נחת ושמחה

מקסים ממש, תודה ששיתפתממתקית

וטוב שיש תמיד תקווה

וואוו איזה מרגש שהשקעתם בתהליך ואתם קוצרים פירות!שיפור
אני ממש דומעת מהתרגשות🥹
שיתוף ממש מרגש ומחזק! תודה!!בארץ אהבתי
מרגש ממש.אנונימית בהו"ל

תודה על השיתוף!!!

נותן כוח ותקווה. משתדלת להתפלל גם על הילדים אחד אחד בהדלקת נרות. וזה ממש מחזק ונותן כוח  ותקווה לשמוע. ואני צריכה את זה..

בע"ה שתמשיכו לקצור את הפירות על כל העבודה הקשה שלכם.

לא רואה סיבה לכתוב הודעה כזו מאנונימיבארץ אהבתי
בטעות....אנונימית בהו"לאחרונה
עשית לי דמעות. בהחלט אמוש היקרה!באתי מפעם
הרטבות לילה אבל יותר מידיישירה_11

בת עוד שניה שלוש

בחודש האחרון כזה מפספסת כמעט כל לילה בין פעם ל3!!!

כאילו מי הולך לשירותים 3 פעמים בלילה?

וזה מעיר אותה וכל פעם זה לקום להחליף בגדים ואת כל המצעים פוך שמיכה סדינים

התעייפתייי

מזה הדבר הזה?

היא גמולה לגמרי אני כבר אובדת עיצות כל היום תולה מכבסת מייבשת מקפלת ומחזירה

תודה להשם על הכל אבל מה עושים עם זה??

יכול להיות שקר לה?רקאני
^^^אנונימית בהריון

קור יכול לגרום לזה,

אם את רואה שינוי בזמן האחרון אולי זה באמת קשור.

היא לבושה עם גופיה ארוכה ופוטרשירה_11

ואני מכסה בשמיכה ופוך

תנסי להוסיף גרביים חמות ואפילו עוד שכבהיראת גאולה

השמיכה הרבה פעמים נופלת להם.

אם הייתה יבשה לפני כן - התיאור קלאסי לקור ולחורף.

יש משהו חדש בחיים שלה?ממתקית

בגן?  גננת אחרת?
בבית- תינוק חדש?
משהו אחר?
בד"כ הם חוזרים להרטיב כשקורה משהו לאו דווקא שלילי.
מציעה לאחר ששלת דברים אחרים, ללחוש לה בלילה מה שנקרא לחישות לילה.
אצלנו רק זה עזר

התינוק כבר כמעט 7 חודשיםשירה_11
מזה לחישות לילה? 
כשהיא נרדמת, חצי שע הבטווח שלאחר שנרדמהממתקית

ללחוש לה דברים טובים ועוצמתיים באוזן.
את בוגרת, את יכולה ממש לתאר לה את ההצלחה שלה.

אצל הבת שלימקלדתי פתח

כמו שאמרו כאן, מעבר לחורף או קור היה גורם לזה, אז את כבר מלבישה חם, לודא חימום.

דבר שני אצלינו תולעים(!) היו גורמים לפספוסים.

דבר שלישי וירוס, או מחלה לפעמים קודם היה פספוס ומצברוח עצבני ואז שאר התסמינים.  אבל אל אין שום תסמין אחר לא הייתי קופצת לזה.

היא לא מצאה כשהיא קמה, נכון?

פרקטית, וזה למדתי מהפורום, לשים מגן מזרון/שעוונית+סדין+שעוונית+ סדין, ככה בלילה מורידים סדין ושעוונית ויש מיטה יבשה מוכנה.

הייתי מחכה קצת רואה שזה עובר ואם זה עובר לא נראה לי בגיל הזה הייתי מייחסת לזה חשיבות. גם אם כבר גמולה

לא הבנתישירה_11

מה שאלת במשפט

"היא לא מצאה שהיא קמה"?

איך תולעים גורמים לפספוסים?

ובאמת אאמץ את העניין של השכבות במיטה לא חשבתי על זה 

זה ממש נכון שתולעים גורמות לפיספוסים.שיפור
אצלי גם ילד בן 5 שכבר היה יבש שנתיים פעם אחת פיספס כמה ימים ברצף, נתתי וורמוקס ועבר
סליחהמקלדתי פתח
שהיא לא צמאה
הייתי שוקלת מעבר לתחתוני לילהשיפור
זה עוזר?שירה_11
אבל היא שוכבת אז זה עדיין מרטיב את המיטה לא? 
זה אמור לספוג כמו טיטולשיפור
אנחנו לוקחים בן 4.5 קבוע לשירותים לפני שאנחנואחת כמוני

הולכים לישון.

אחרת בוודאות מפספס. נראה לי תקין לחלוטין לגיל הזה.

לפני חודש היתה ישנה לילה שלם וקמה יבשה?

כן קמה יבשהשירה_11

וזה הקטע שנניח ופספסה פעם אחת א זזה כאילו עשתה בשירותים

מאיפה יש לך מלאי שאת יכולה לפספס עוד פנמיים??

לגמרי😵‍💫אחת כמוניאחרונה
תבדקי תולעים (אצלנו היה הסיבה להרטבה) ואם קר לה...אמהלה
אז גיליתי הריון...עודהפעם

אני בשבוע 4+4... וכמובן חוץ מבעלי אף אחד לא יודע אז בא לי שמישהו יתרגש איתי.

אני בשוקקקקקק... שמחה מאד וגם בלחץ (היפראמזיסית...)

בשעה טובה, והלוואי יעבור לך בקלות הפעםמתיכון ועד מעון
בשעה טובה!!!!ראשונית

בעז''ה שיהיה כמה שיותר קל!

וידיים מלאות

מרגש!!! בשעה טובה!בידיים פתוחות
בעז"ה שיהיה הריון קליל ובריא ובידיים מלאות♡
בשעה טובה!!!!רקאני
בשעה טובה, שיעבור ממש בקלות, בנחת ובבריאות מלאהנייקיי
בשעה טובה! שיהיה בקלות ובשמחה!!יעל מהדרום
תודה לכן על ההשתתפות בשמחה,עודהפעם

זה באמת מרגששש

בשעה טובה איזה מרגש.ממתקית

ולא מחייב שיהיה לך גם ההיריון הזה היפרמאזיס.
לי לא היו בכל ההריונות...
הריון קליל ומשעמם.

היה לי היפראמזיס ב5 הריונות....עודהפעם

אמנם בעוצמות משתנות אבל קשה לי להאמין שלא יהיה בכלל.
בהריונות הקודמים תמיד אמרו לי:
תחשבי טוב, אולי הפעם זה לא... ותמיד היה קשה.
אז מעדיפה לא להשלות את עצמי ולהיות מוכנה לבאות...

ממש מבינה אותך!הבוקר יעלה

רוצה הריון ובלחץ מהריון. זה תמיד הולך יחד.

והעיקר בשעה טובה וידיים מלאות בע"ה! 

ואי מזדההאור מאיר
מובן ממש.ממתקית

מתה על אלו של "תחשבי טוב" כאילו אם אחשוב טוב לא יהיה היפרמאזיס

ככה הגוף שלי וזהו.
דווקא בהריונות שהייתי בהם הכי הכי בהיסטריה והתכוננתי נפשית ופיזית להיפרמאזיס- זה לא הגיע.

היו לי הריונות עם היפרמאזיס, הריונות עם בחילות והקאות סבירות ממש, והריון אחד מושלם בלי כלום

תקשיבי אין לי היפראמזיס ב"הכבת שבעים
וזה פשוט נשגב מבינתי איך מסיפורים שאני שומעת, נשים עם היפראמזיס נכנסות שוב להריון. אני פשוט נפעמת!! ❤️
היה לך היפראמזיס קשה בחלק ובחלק כלום?אמא לאוצר❤

או שהיה לך רק קל?

כי בדר"כ מי שיש לה היפראמזיס קשה זה חוזר שוב ושוב...

אצלי היה בכולם וכל פעם רק החמיר

וככה היפראמזיס רציני מתנהג בדר"כ...

היה לי 4 הריונות נוראים,עודהפעם

באחרון היה קל יותר (לא התאשפזתי, קבלתי עירויים רק בקופ"ח... כזה...)

והיינו בטוחים שזה מין אחר חחחח
אבל בסוף ילדתי מהמין הקבוע אצלנו בבית.
אולי הפעם יפתיע...

נכון, קורה שיש רמות שונותאמא לאוצר❤
אבל לא שאין בכלל... כי ככה הגוף מגיב להריון
איך מתנהג היפרמאזיס רציני? מי החליט?ממתקית

לי היה בחלק מההריונות ברמה של עירוי, ורק במיטה בלי יכולת לעשות כלום (בכל קימה הייתי חייבת לרוץ להקיא, לדבר לא יכלתי).
ובחלק מההריונות היה לי סתם בחילות רגילות כמו של כל אישה סטנדרטית בתחילת הריון.
לא הבנתי מי החליט מה זה היפרמאזיס רציני?
היפרמאזיס לא מחייב להגיע בכל הריון לאותה האישה. עובדה.

לא קשור למי החליט... וגם לא באה להגיד שאין לךאמא לאוצר❤

אם את אומרת שיש ..

פשוט ממה שאני מכירה ומניסיון אישי, נשים שיש להן היפראמזיס קשה, נדיר מאד מאד שיש להן גם הריונות בלי בכלל...

זכית😉

נכון זכיתיממתקית

אבל עברתי הרבה הריונות בלי עין הרע, אז אולי זה גם סטטיסטיקה בסוף, אם יהיו לי 4 הריונות למשל, יהיה לי בכולם, אם יהיו לי יותר מ-4 הריונות, סיכוי גדול יותר שיהיו לי גם הריונות בלי היפרמאזיס.

קשה לדעת כי לרוב מי שיש לה היפרמאזיס לא יולדת הרבה.

אצלי בראשונים לא היה לי היפרמאזיס
התחיל לי בכל האחרונים...

באמת יכול להיות! לגמרי נכון!אמא לאוצר❤אחרונה
לפחות הספקת ללדת כמה לפני שהתחיל לך😉🩷
לי מתוך 3 הריונות היה רק בראשון (קל) ובאחרון (קשה)אנונימיות
השני היה הריון רגיל לגמרי
שיהיה בשעה טובהאנונימית בהריון

ובקלות!

תודה יקרותעודהפעם

כל תגובה משמחת ומחזקת..

וואי בשעה טובה שיהיה כמה שיותר בקלות ובנחת!!!שיפור

אולי יעניין אותך