בעיות תפילה.שיראל.
יש לי שתי בעיות תפילה שכשפעם ב...אני מצליחה עם הראשונה אני נתקעת בשנייה.
הראשונה-שמתי לב שכשאני מתפללת ומישו מסתכל עלי אני לא מרגישה נוח לבהות ולמלמל ת'תפילה אז אני מסתכלת בסידור ובגלל שמעצבן 'לעשות את עצמך' שאת מתפללת בכוונה אני מתחילה באמת להתכוון ולחשוב על משמעות המילים.
עכשיו,הבעיה היא,כשלא מסתכלים עלי,אני מנסה לחשוב ש"נו,זה אותו הדבר.כמו שכשבנאדם מסתכל עלי אז אני מתכוונת אני צריכה לחשוב על זה שה' תמיד מסתכל עלי ואני בוהה לפניו ולא חושבת על מה שאני ממלמלת אליו...".
ואז אני "נזכרת" שאם לפני מלך הייתי עומדת בחיל וברעדה אז איך אני עומדת לפני ה',לפני מלך מלכי המלכים???
אבל גם זה לא עוזר,כי,תגידו לי אתם.אם מישו היה בא לפני מלך כל יום,קל וחומר לבנים-שלוש פעמים ביום,זה לא היה מפסיק כבר לרגש אותו(ולהבדיל,בשביל הדוגמא-בנישואין,בהתחלה מתרגשים עד השמיים ואחר כך,די,נכנסים לשגרה...),
הוא לא היה כבר משתעמם בלדבר אליו תמיד בכבוד ואת אותן המילים????!!!!!!!!!!

אוקי,אז כמובן שבדרך כלל אני לא מצליחה להתרכז,אבל כשאני כן מצליחה מופיעה הבעיה השנייה...

והיא-אני חושבת על המשמעות של המילים,מבינה מה המילים אומרות,על מה אני מתפללת,ובכל זאת...אני לא ממש מתחברת אליהן.
מבינה כן אבל מתחברת לא.
אני מבינה היטב שאני עומדת לפני ה',מדברת איתו,משבחת,מבקשת ומודה,אבל זה לא קשור לי למה שאני אומרת,אני לא מצליחה להתחבר למילים החד-גוניות האלו-תסלח לי,תגאל את עמך,שם אותי עם הצדיקים,תודה על החיים,ברכנו בשלום וכו'.
זאת אומרת,גם אני חושבת שזה נכון,שחייבים להתפלל על זה,שזה לא מובן מאליו,שזו זכות אדירה לדבר עם בורא עולם אדיר,גדול ונשגב,ובכול זאת...

כבר קראתי על זה די הרבה,אני יכולה אפילו לענות לעצמי תשובות על מה שכתבתי,תשובות כל-כך נכונות,כל-כך אמיתיות,אבל הן לא נכנסות לי לרגש אלא רק לשכל.
אני יודעת ש"מתוך שלא לשמה בא לשמה" אבל העובדה היא שאני כבר שנים במצב הזה,מבינה ומסכיחמה עם הכל אבל לא מצליחה לחוות את זה,הייתי אומרת רק בזמנים קשים אבל אני לא רוצה לפתוח פה לשטן,שיבואו עלי קשיים...

מקווה שהובנתי ותודה על ההקשבה.

איזה יופי!אוסנת
את בטח מכירה את העצות הידועות - תתחילי להתמקד בברכה אחת, תמשיכי הלאה...

יותר מזה, אני מנועה מלומר.

בהצלחה! שבת שלום.
ניסיתי הרבה...לא מתחברת...שיראל.
תנסי -אח..
לעמוד דום בתפילה. לא להתנוענע.

ו - עוד משו -
אם את יודעת , שתינוק מוציא מילים שלמות שהוא קטן זה משו כמו:
א-מא. שלו-ם.

קיצור , תנסי להוציא את המילה נכון - בהברות. לאט לאט. ו -
אז , פשוט תתני לנשמה שלך להיות איתך...
אם תתני לה ותשתדלי , בעז"ה זה יצליח.

תפילה זה דבר לא פשוט. זה טבעי לא לשים לב במילים.
צריך לצאת מהטבע הזה , מההרגל. להשתדל. ו -
להתפלל על זה שהתפילה תהיה מהלב.

בשורות טובות. בהצלחה.
שבת שלום ומבורכת לכל עמ"י!

גם אני לא מתחברת. אבלאורושקוש
אני החלטתי שאני מתפללת תפילה משלי, פשוט אומרת לקב"ה כל מה שיש לי להגיד. שפה שאני מבינה ומתחברת אליה.ולפעמים כשאני מרגישה שמזה מספיק ראוי אני אומרת את שם השם. מן הסתם יהיו פה כמה שלא ממש יסכימו עם הדרך הזאת אבל אני מרגישה שזאת התפילה הכי טובה שאני יכולה להתפלל.

בהצלחה ושבת שלום.
אני חושב שזאת מהות התפילה.הרועה
שאלה מעניינת היא למה עוזרת תפילה, זה די דפוק ללכת להגיד לה' בבקשה ואז היא כאילו טוב נו.. נעשה ג'סטה..

אחת התשובות היא שהתפילה זה לא מה אני רוצה מה', אלא מה אני צריך לרצות, ובמהלך התפילה אני צריך לנסות להגיע לרצון כזה.

לפי זה הגיוני מאוד שלא "תתחברי" לתפילה המטרה היא לעבוד על זה.

שלום ורעות
הרועה
וואו!! פשוט הסברת לי באיזה מצב אני...=]] תודה...אודי'ה
אני החלטתי שליד אנשים אני לא יכולה להתכוון בתפילה... אני פשוט יוצאת החוצה או נכנסת לחדר לבד,
ומתפללת...

כשאתה לבד אתה מרגיש הרבה יותר קרוב, אני לפחות הרבה יותר מתכוונת...

וגם אם לפעמים אני לא יכולה להיות לבד, אני מתפללת ומשתדלת להתכוון,
ואז בשמונה עשרה בתפילה האישית (לפני "כי אתה שומע..")
אני ממש מתכוונת כי אני מבינה את מה שאני אומרת.. וזה באמת ממני...

וואו...קלעת בול למצב שלי...אביה...אחרונה
..גיימס פוטר
הסיבה שכמעט ריק בחצי מהפורומים פה זה כי הייתי בתקופת הקורונה שפשוט היה פה מפוצץ ועכשיו זה רגיל? 
עכשיו בגלל המלחמה הם עוד יחסית פעילים😅הרמוניה

זה ירד מאדד (ברוך ה'..)

כבר זמן רב שאין מצטרפים צעירים חדשים לפורומיםפ.א.
והפעילות בפורומים ירדה משמעותית 
חד משמעית בקורונה היה ה הרבה.סוורוס סנייפאחרונה

אבל עכשיו יש פחות פעילות ממה שהיה לפני הקורונה

מי רוצה לחזור ללימודים??ניגון❤️

ואוו איך בא לי כבר את החופש הגדולל🤭

אני כבר שנה וחצי בבית...ההרהמורניקאחרונה
גם פרה זקנה יכולה להניב חלב..😌😌עוד חומייני חי
כעעען כען
למה אתם חיים?מעייןאהבה

מה הסיבות שלכם בחיים?

חתירה מתמדת להגשמה עצמיתפ.א.
כי ככההרשפון הנודד

בבסיס אני חי כי זה לא דורש ממנו שום פעולה אלא קורה לבד.

ואני ממשיך לחיות כי אני רוצה להתפתח ולהיות יותר שלם ומאמין שעוד יהיה לי טוב.

בנוסף אני מרגיש שיש לי פה תפקיד בעולם שאולי יהיה משמעותי

אני חיהניגון♥️
כדי לעשות טוב לעולם ולאנשים ואני מאמינה שכל אחד יכול להפוך את העולם למקום יותר טוב ושמח ואוהב ♥️ וגם לעבוד את ה' שזה הכל בסוף
נהנה מהחיים פשוטההרהמורניק
וואוצאצא

לא יודע.

מבררים את זה, מחפשים את זה

הלוואי וידעתי

אם כבר הגעתי לעולם ואני כאן - נעשה הכל כדי להנותGini
מהחיים, לחיות טוב, באושר, בשמחה, בסיפוק, ולדאוג לעתיד שלנו כאן 
אני הגעתי למסקנה שהחיים זהגלגל שבו אני עולה ויורדתתמימלה..?אחרונה

כל הזמן והמטרה שלי היא לאסוף כמה שיותר כוחות כשאני למעלה כדי להצליח לעלות אחרי הירידה הבאה...

ככה עד שיבוא המשיח....

יש אנשים!הרשפון הנודד

הפורום חזק להיות פעיל והם דיבורים חזקים אז מוזמנים להעלות נושאים מעניינים שאתם מתלבטים בהם אם סתם שאלות, חוויות, רגשות ופריקות

למישהו יש הדרן?איידן

יש לי הדרן ויש תקלה ואין לי אינטרנט במכשיר (שהוא גם ככה דפוק (חצי טאצ) ובלתי נסבל) אני לא יכולה לקבל לטלפון אימיילים ובנוסף האפליקציה שלהם לא עובדת 

יש למישהו דרך לעזור לי?

בבקשה אני נואשת נראלי אם עד סוף שבוע הם לא חוזרים אליי אני עוברת לנוקיה (ונוקיה זה זוועה)

אם מישהו יעזור לי אני אשמח מאוד

למישו יש את היי סקול מיוזיקל בדרייב?נחט

או סרטים אחרים 

יש פה אנשים ערים?מעייןאהבה
תמיד...אנא בכחאחרונה

אולי יעניין אותך