אולי פשוט חוסר רצון
מלא תמונות מההר
באליגםבאליגםבאליגם
מה זה בא לי, אממ, השתוקקות
(צריך שי'הי'ה כבר פסח, שנוכל לעלות עם הרב, אע, התגדלות הדעת)
יש דברים שלא כותבים
רק לצעוק עלי שמיים
עלי
(אתה יוצא פתאום לריצה של החיים
אין שלט מאחור וספירה לפנים
סירה שקטה צולחת דמעות במים עמוקים
אתה שוקט פתאום בדם ובחלב ילדים)
(נוצר את אמירה)
(מהמנחם שבשבעה)
{מוזר לי כששוא-לים, אם הייתי מחליטה לעשות דבר כ"כ משמעותי אז לא הייתי מודיעה עליו בשער בת רבים וק"ו שלא רק בגלל השא-לה האם יש קשר בין זה לזה)
(ו, חתונה קודם)
"נכספה וכלתה נפשי זה כמה לנבואה, לגילוי הרוח בעוזו ותוקף גבורתו, באזני בינתי העליונה באופן שמעי, נכספה נפשי וגם כלתה, יגעתי באנחתי ולא מצאתי, והוספ[ת]י יגון על מכאובי.
ובין כך, לאט לאט נטיתי מן הדרך העולה אל על שיא מרומי פסגת משאת נפשי, התקטנתי, נפוגותי ונדכיתי והייתי מבלה ימים של יבשת וחורב. ואויר הבית, בקרבה לחול עושה את שלו. נתרוקנה ורועשת נפשי, והייתי לאחד הנפילים שנפלו וירדו, עד כי אפיסת חוש הרוחני האמתי, השבעתי נפשי בהלכה, בלימודים מצומצמים, בבקורת, ואני ישנה ולבי ער, מצפה, מיחל, לעת הכושר, כשירחיב מצבי, וע"י התפשטות העומק ברוחב, בדברים המרחיבים דעתו של אדם, ויוצר בשביל רוחי בסיס יותר קיים ואיתן.
והנה נתודעתי ע"י חוקר נסתרות אחד (פרופ' שלום שבקרני עם הרא"ם בביתנו בשבת) לכתבי יד של ר' אברהם אבולעפיא ז"ל ותלמידיו, ובקחתי אותם בידי, והיו לי למעורר עז תקיף ואיתן. ורוחי הומה ומתקדש ומטהר ועולה אל על, במצאי את הגיונותי ודרכי בינתי בהגיון השמעי הנבואי, בקבלה הנבואית (של ר"א אבולעפיא) ובשירי זמרה ורנה, בניגוני נעם תהלים, בשפיכת הלב בעתות בלילה, בשעות טוהר עליון, כשכולי גופי רועד וכואב בכלית הכחות, רוחי עולה, ונשמתי חיה עד כדי דפיקת הרוח בלב ובנימי כנור שיר נועם הרינה, קול דודי דופק, ונהפכתי והייתי לאיש חדש, כל היום אל דמי לי, להתאמץ ולהתחזק שוב, לצפות לחסד הגילוי העליון האלהי בזמירות בלילה, רואה הנני שהגילוי הנבואי הנחוץ והמקוה בעת תחיה וגאולה בדורנו אנו, מפי הקודש אל א[להי] ישראל לא רחוק הוא מאתנו. ע"י הכנה בדרך רננת נועם שמות הקודש, בצרוף נגינת אותיותיהם, אומץ אומץ, אוצץ ובריאה תברא, ונגלה דבר ה'.
והנני מצפה, ותוהה, חדל כח הנני, כל גופי וגוי נשבר, רצוץ, וכחותי כלים, האם אעצר כח להגיע בסדרים ודרכים קבועים, לעמוד בכל הנסיונות.
האם אני הוא הקרוא לגילוי דבר ה' הנבואי, או עוד לצפות לשעת הכשר, בעוד מועד
(הרב הנזיר)
(געגוע)
אתם אולי מכירים את המנהלים של פורום ישל"צ? אני רוצה להכנס אליו והוא נעול
הלכות ריבית – שיעור 2 - ריבית בהלוואת מוצרים בין שכנים
דוגמאות בשיעור:
האם מותר ללוות בקבוק יין מהשכנים?
האם צריך לדייק כשמחזירים חצי כוס סוכר?
מתי מותר להחזיר טיטול יוקרתי במקום הטיטול שלויתי?
ועוד...
נושאים בשיעור:
איסור הלוואת מוצרים מחשש ריבית בשינוי מחיר | היתר הלוואה כש'עושהו דמים' וגדריו | היתר הלוואה כשיש ללווה ממין ההלוואה וגדריו | היתר הלוואה בדבר מועט וגדריו | היתר הלוואה במוצרים בעלי מחיר ידוע קבוע | כללים בהחזר מוצרים לאחר הלוואה.
לצפיה והאזנה באתר ולדפי מקורות מפורטים:
ריבית בהלוואת מוצרים בין שכנים
לצפיה ביוטיוב:
לחצו כאן לצפייה בסרטון ביוטיוב
הלכות ריבית שיעור 3 – ריבית ברכישה בתשלום דחוי
נושאים בשיעור:
ההבדל בין אשראי בשכירות לאשראי במכירה | איסור רכישה באשראי במחיר גבוה | ריבית קיימת גם כשהמוכר לא נזקק לתוספת | תנאים להיתר רכישה באשראי כשהריבית לא ניכרת | מכירה באשראי בהצמדה למדד לדולר או למחיר המוצר | הגדרת של 'מחיר קבוע' | מכירה באשראי במציאות של הנחות למזומן | הצעת מחיר למזומן לאחר גמר המכירה | עסקים שדרכם במכירה באשראי | קיום מכירה באשראי שנעשתה באופן האסור
לצפיה והאזנה באתר ולדפי מקורות מפורטים:
לצפיה ביוטיוב:
לחצו כאן לצפייה בסרטון ביוטיוב
בנוסף למעוניינים יש שיעורים ב הלכות שבת
וכן ב הלכות ברכות
בהצלחה בלימוד