ספרדי +אשכנזי= שנאה(מאמר)+סקרRachlosh

לא לשכוח להגיב!!

ראשית,חשוב לי לציין כי כולנו אם אחד בלב אחד.

יש איזה נגיף כזה מוזר שלא כתוב עליו בשום ספר רפואה.

אבל הוא ידוע מאוד בקרב המגזר הדתי-חרדי. הרבה רופאים מנסים אולי להשקיט את הנגיף כדי שכולם יהיו בריאים אך באמת -באמת? אף אחד לא מצליח.

כן,זה היה סוג של משל.  הנמשל מדבר אל כול אחד שקורא את הכתבה הזו.  יש כול כך חולים בשנאה הזו(זהירות!מדבקת!) ואף אחד לא מצליח לשים סוף לשנאה ולהביא כבר את הגאולה השלמה.

אחרי הפתיח אני רוצה לספר על המקרה המזעזע בו נתקלתי היום.

הכול התחיל שדיברתי עם חברות שלי,וכמו ברוב הפעמים הנושא גלש לספרדים ואשכנזים.

אני יקבץ כאן הרבה שאלות וקושיות שספרדים או אשכנזים חושבים..מקווה שהכול יתיישב על לב השומעים.

דיברו על כך שאין מצב שאשכנזי יהפוך לספרדי. למה? זה לא מתאים לרמה שלו. ספרדים הם 'פרחחים'. ואם זה קורא אחת למיליון אז קוראים לאשכנזי הזה "מתפרחח" לשון גנאי.

(במקרא שספרדי נהיה אשכנזי קוראים לו משתכנז-לא בלשון גנאי)

מתפרחח-מילה צורמת לאוזן. בואו וננסה יחד לפשט את הדברים

למה קוראים לספרדים פרחחים? כי יש מהם אנשים שמתנהגים ממממ....לא משהו.

ניסיתם פעם לחשוב למה יוצא לראות בנות שמתנהגות כמו פרחחיות? אז אני חשבתי בשבלכם.

התשובה היא אחת!

אשכנזים לא מקבלים ספרדיות-אפילו ממשפחות טובות. ואז ברוב עוונותם שנולדו משורש ספרדי- הם צריכות ללכת לבית ספר עם רמה נמוכה יותר.

היי!!! אז למה אתם לא הולכים לישביות וסמינרים שלכם? למה להדחף אלינו האשכנזים?

התשובה הזו גם ברורה מבחינתי. בזמן ש-האשכנזים,ניהלו את נושאי חלוקת התקציבים לבתי הספר וכו. לספרדים נתנו סכום קטן מאוד לנהל את בתי הספר הקיימים,אבל לא היתה אפשרות לפתוח בתי ספר נוספים ברחבי הארץ. כול זאת בזמן שאחינו האשכנזים נהנו מסכומים נכבדים ואיתם עשו כאוות נפשם.

אז לכן! בשנים אלו הספרדים מתחילים להשתקם, ואט אט בונים בתי ספר משלהם...אבל..איפה ילמדו בנתיים הספרדים? אצל האשכנזים. לא נורא לחלוק יחד בבתי הספר

שספרדי נכנס לבית ספר אשכנזי-יסתכלו עליו כחייזר מהחלל החיצון. אך שאשכנזי יכנס לבית ספר ספרדי יחלקו לו מה שנקרא כבוד-זת אומרת, יקבלו אותו כמו כול תלמיד אחר.

וזה שלא מקבלים ספרדים למקומות לימוד ועבודה,זה גורם לחלק מהם לרדת מהדרך.

זה התשובה למה הספרדים "נדחפים" לאשכנזים. ושחלק קטן מהם נראים כפרחחים.

האמתי שמה שיצא לי לראות ...
ספרדי שמתקלקל-נשארים לו עוד ערכים.

אשכנזי שמתקלקל-מתקלקלים גם הערכים.

-זה אני מביאה ממחקרים רבים בנושא.-

אני חלילה לא נגד האשכנזים! אני אוהבת אותם בדיוק כמו שאני אוהבת את הספרדים! אבל מפריע לי השנאה הזו וכאן אני רק מנסה לפשט אותה ולנסות לרכך אותה.
ששואלים אותי מה אני? אני פשוט עונה יהודיה.

זה שספרדי תלמיד ישיבה  נכנס למוסדות אשכנזיים גם אם יש בעיר שלו מוסדות ספרדים זה לא בגלל שהוא סולד מהדרך הספרדית..אלא שהוא רוצה להתקבל לישיבה בה לומדים תורה. הוא בחר מכול הישיבות את פונוביץ למשל.

אז בבקשה!

רק תדעו, שאנחנו האשכנזים והספרדים יחדיו... יכולים להביא את המשיח במהרות-לא אומרת שזה בקלות אבל הגורם  שנחרב בהמ"ק ולא מגיעה הגאולה היא

שנאת  -  חינם!!!

יש לנו שנאה כול כך גדולה בעולם! למה?

אשכנזי יקר..למה אתה שונא ספרדי? כי הוא לא מהעם שלך?הוא מעם נחות ושפל? למה אתה חושב שהוא שפל? כי הוא בא ממרוקו?כולנו יהודים! וזה מה שחשוב!

השנאה הזו,הגזענות שמגיעה מהאשכנזים זה בגלל שבזמן שהיו בארופה הגוים שידרו אליהם שנאה גדולה מאוד. ובאמת הם סבלו וזה היה קשה וכול הכבוד שנשארו בדרך ובמסורת היהודית.

אבל כמו שאדם מתוסכל פורק את קשייו ותסכולו על האדם שלידו ככה האשכנזים פרקו עלינו באותם שנים את השנאה. ולאחר שהאבות עשו זאת ונרגעו-למדו הבנים.

אז בבקשה! תאהבו כול יהודי! לא לשנוא כי הוא ספרדי!

ספרדי הוא בן של ה   והוא גם צאצא של האבות

ומה האשכנזי? גם בן של ה וגם צאצא של האבות.

יש לנו משהו משותף

ורק אהבה תחבר בנינו ונוכל להביא את המשיח

תשתפו את המאמר עם כול מי שתוכלו. מקווה שהפנמתם. בפעם הבאה שיוצא לדבר על ספרדי? לא להגיד שהוא פרחח אלא להגיד שהוא יהודי ! ואם שואלים מה אתם? ספרדים או אשכנזים? תענו,אנחנו יהודים-גאים.

נכתב ע"י ר.כ

תעבירו.

--

למעבר לסקר 

Redirect Notice

התנשאות אין פירושה שנאהחופשיה לנפשי
זה ישמע מצחיק למי שכל הזמן ממסכן את עצמו על רקע העדה שלו, אבל כמישהי שלמדה בבית ספר שסניקי-הייתה התנשאות מצד הבנות על האשכנזיות הבודדות שלמדו איתנו.
וממה מגיעה ההתנשאות של הספרדייה? בגלל שמתנשאים עליה היא...Rachlosh

היא חייה ונושמת את ההתנשאות בדם.

ולומדת מיזה גם.

היא לא עושה את זה מתוך משהו של נגד..את מבינה למה אני מתכוונת וחותרת.

אף אחד לא התנשא עלינוחופשיה לנפשי
יש בעיות גזענות בכל מקום, זה לא אומר שזה בסדר זה אומר שגם מזרחים לא חפים מזה ושזה מטופש להאכיל את הנושא הזה
את חושבת שזה מטופש. אני לא. אני כותבת את זה ממקום כואב זה הכRachlosh

הכול

אני פשוט חושבת שזה הרבה פחות אישיו מפעםחופשיה לנפשי
לפחות אצל הדתיים.
אני פחות מכירה חרדים, אבל אצל חרדים(מהמקום שאני מסתכלת) יש סגירות כלפי כל מי שהוא לא כמוני, ספרדים-אשכנזים, חסידים-ליטאים, סרוגים-שחורים(מלשון כיפות) את החלק האחרון חוויתי מהצד המגונן של שני הצדדים, בבית הספר החרדי שלמדתי בו ואחר כך באולפנה.
מה שבטוח שקיימת התנשאות.Rachlosh

גזענות קיימת רק אם נותנים לזה לגיטימציהReminder
באופן אירוני, ככל שמתייחסים לזה יותר ומנסים להאכיל את זה ככה התופעה גדלה. אם את מרגישה גזענות כלפייך תעמידי םנים שזה לא קיים ורוב הסיכויים שהתופעה תמוגר. בהצלחה
אני לא מרגישה גזענות כלפייי..אני בעצמי אשכנזיה.. אבל אני כןRachlosh

מדברת על זה

אז מה הבעיה?Reminder
את לא מרגישה גזענות כלפייך, הכל טוב.
מי שמרגיש שיתמודד עם זה לבד
(ואגב אני חצי חצי)
אמא שלי ספרדייה חחחRachlosh

לא נורא חשוב לי לציין את זה ברוך ה קיבלתי משובים חיוביםRachlosh

סתם מסקרנותאהבה.
את חרדיה?
חייב לציין שכיפת ברזל-סרוגהאחרונה
בתור אחד שביסודי+ חטיבה למד בבתי ספר ספרדיים ועכשיו לומד באשכנזי, איפה שהייתי צחקו על האשכנזים ואיפה שאני עכשיו לא מייחסים לזה חשיבות בכלל.
למישהו יש קישור לסרט כפולה פרק 2 לא ביוטיוב?מישהו יפה!
פורום ישל"צהאר"י פוטר

אתם אולי מכירים את המנהלים של פורום ישל"צ? אני רוצה להכנס אליו והוא נעול

מי כאן וכמה אתם ותיקים?זיויק
כאן מאז אלף תשעמאות ו-2013שיח סוד
אשכרה.
פשייזיויקאחרונה
בדיקהטיפות של אור
עבר עריכה על ידי טיפות של אור בתאריך י"ח בחשוון תשפ"ו 19:50

הלכות ריבית – שיעור 2 - ריבית בהלוואת מוצרים בין שכנים

דוגמאות בשיעור: 
האם מותר ללוות בקבוק יין מהשכנים? 
האם צריך לדייק כשמחזירים חצי כוס סוכר? 
מתי מותר להחזיר טיטול יוקרתי במקום הטיטול שלויתי? 
ועוד...

נושאים בשיעור: 
איסור הלוואת מוצרים מחשש ריבית בשינוי מחיר | היתר הלוואה כש'עושהו דמים' וגדריו | היתר הלוואה כשיש ללווה ממין ההלוואה וגדריו | היתר הלוואה בדבר מועט וגדריו | היתר הלוואה במוצרים בעלי מחיר ידוע קבוע | כללים בהחזר מוצרים לאחר הלוואה.

לצפיה והאזנה באתר ולדפי מקורות מפורטים:

ריבית בהלוואת מוצרים בין שכנים

לצפיה ביוטיוב:

לחצו כאן לצפייה בסרטון ביוטיוב

הלכות ריבית שיעור 3 – ריבית ברכישה בתשלום דחוי

נושאים בשיעור: 
ההבדל בין אשראי בשכירות לאשראי במכירה | איסור רכישה באשראי במחיר גבוה | ריבית קיימת גם כשהמוכר לא נזקק לתוספת | תנאים להיתר רכישה באשראי כשהריבית לא ניכרת | מכירה באשראי בהצמדה למדד לדולר או למחיר המוצר | הגדרת של 'מחיר קבוע' | מכירה באשראי במציאות של הנחות למזומן | הצעת מחיר למזומן לאחר גמר המכירה | עסקים שדרכם במכירה באשראי | קיום מכירה באשראי שנעשתה באופן האסור

לצפיה והאזנה באתר ולדפי מקורות מפורטים:

ריבית ברכישה בתשלום דחוי

לצפיה ביוטיוב:

לחצו כאן לצפייה בסרטון ביוטיוב

בנוסף למעוניינים יש שיעורים ב הלכות שבת

וכן ב הלכות ברכות 

בהצלחה בלימוד

~~ ( זה יותר יפה מהנקודות שאנשים שמים כאן)מחכה לחורף
למישהו יש קישור לדרייב לסרט למלא את החלל?

חורף בריא לכולם

היי, יש למישהו את כל סרטי משחקי הרעב בדרייב?אקרומנטלי
כבר לא כל כך פעילrakonto
הא?

אולי יעניין אותך