אני חרדית כרגע (גרה עוד עם ההורים.)ורוצה להתחתן עם דתי לאומייעל יהלום
את רוצה דתי לאומי, או בחור שלא מדקדק במצוות?הסטורי
ה' ירחם, תראה איך מכפישים את שמנו בציבור החרדי..חידוש
דתי לאומי זה אדם שתדקדק במצוות !!!! די עם הה' אלוקינו
משפטים האלה שדתיים לאומיים מחפפים..אוףףףףף
תגובהיעל יהלום
זהו שזה לא ככהחופשיה לנפשי
ממש לא.חוצפה.ה' אלוקינו
אנחנו לאומיים ומדקדקים בקוצו של י' לא פחות מאחריםהסטורי
כמו שכתבו לפניי, אנחנו ממש לא ככהוהוא ישמיענו
פשוט יש כמה אנשי ציבור, חלקם אף מחשיבים עצמם כרבנים- כיון שעברו את המבחנים בהצלחה ויש להם שכל, ב''ה-
שיראת הציבור והתקשורת חשובה להם יותר מיראת שמים, ומיעוטם הקטן מביע תמיכה באיסורים דרבנן ודאורייתא (כגון מצעדי תועבה למיניהם- סתם דוגמה). ושומעים אותם- כי זה מה שהם יודעים לעשות הכי טוב, לדבר יפה.
אז חוץ מאנשי דעת הקהל האלה שמאוד מעניין אותם פוליטיקלי קורקט ולהרבות בכבוד עצמם על חשבון עבודת ה', וחוץ מהאנשים שהם סוגשל תינוקות שנשבים אחריהם- שאני אוהב אותם והם אחים שלי אבל כואב לי שזה ככה- הציבור שלנו מחוייב לתורה במאת האחוזים.
וגם יש לשים לב שלא כל מי שקורא לעצמו "דתי לאומי" הוא אכן כזה כשם שלא כל מי שיגדיר את עצמו כ"חרדי" הוא אכן כזה.
מסכים שיש לציבור שלנו יותר התמודדויות מבציבור החרדי, אבל זה כבר כלל פשוט שאם לא מנסים לא טועים (משתדלים להיות מחוברים לעם בכללותו- גם הפחות מאמין ולכן זה הרבה יותר מורכב).
וגם הציבור החרדי הוא ציבור נפלא. כל אחד בדרכו (שמחוייב לתורה כמוני במאה אחוזים, רק מדגיש דברים אחרים וחושב אחרת בדברים בהם יש מחלוקות בין גדולי הדור)
טעות בידייךבוגרת קטנה
לא כי להראות כמו ברבי עם פאה זה ממש צניעות שכדאי ללמוד ממנהתפצי
זהלא ענין של להכפישReminder
ה"מצטייר" הזה זה בדיוק ההכפשהחידוש
פתוח - בוודאי, השאלה פתוח למה? לדברים שהם לא 'גמרא כל היום' שזה בסדר גמור, או "פתוח" לזלזול בהלכה? לצערי, כמו שאתה רואה פה....
נכון שיש דת"ל שמזלזלים בהלכה, אבל יש גם 'חרדים' כאלו, רק שאצלם זה פחות ניכר כלפי חוץ.
לא לזה התכוונתי.Reminder
אבל במגזר החרדי, יש קהילתיות מאד סגורה, יש הרבה יותר קודים וכללי התנהגות קשוחים יותר מאשר במגזר הדתל, אם אתה רוצה להשתייך לחברה
החברה הדתלית יותר מכילה הרבה פעמים דברים מסוימים מאשר החרדים.
ברור שבכל מגזר יש את כל סוגי האנשים, אני מדברת באופן כללי כמובן
אם זה נכון אל תגדיר אותם כדתיים לאומייםה' אלוקינו
תגובהיעל יהלום
לא דיברתי עלייך אלא על מערכת החינוך שלךחידוש
מצטרף למגיב הראשון, יותר פתוח לא אומר לא מקפיד על ההלכהועלהו לא יבול
בוז
כאילו
כבר עדיף לאמץ כלבלב...
אם את רוצה לא להקפיד במצוות את לא צריכה להתחתן בשביל זה.
דתיים לאומיים לא אומר לא לשמור מצוות. זו פשוט השקפה לאומית שונה.
ומה שאת אומרת פה מעליב, אבל אני לא מאשימה אותך. ככה זה כשגדלים בבועה.
שידוך דתי לאומייעל יהלום
מי רוצה בחורה נחמדה שרוצה לחפף בהלכה
בוז

תחזרי כשתהיי רצינית יותר...
^^^מדוייק.אניוהוא
קודם תתאפסי כל עצמךנקדימון
הדברים שלך הם זלזול גמור של אדם שלא מכיר את מה שהוא מדבר עליו. סטיגמה פלקטית.
רוב הציבור הוא ירא שמיים, קובע עיתים לתורה, וגם מחזיק בעמדה גאולית של ראשית צמיחת גאולתנו שזה גוזר נפק"מ בכמה מישורים עקרוניים.
אם את מחפשת בחור פח אז תחפשי בזבל, כי כאן יש בחורי ישיבה ובוגרי ישיבות שהתורה היא מרכז חייהם. רוצה חפיפניק? חפשי לך חרדי מודרני (שזה הלייט הסוציולוגי שלכם..)
אני חושב שאתם תוקפים אותה יותר מידיברגוע
מישהי שרוצה ללכת עם חצי כיסוי ראש יהיה לה הרבה יותר קל למצוא דת"ל מאשר חרדי.
כמה קהילות חרדיות יסכימו לקבל אותה? אצלנו כמעט כולם יקבלו (תסתכל עם הנשים במפלגה המגזרית שלנו..)
אני אגיד לך מה,אנוננימית
השרשור מרגיש לא אמיתי בכלל..(ותסלח לי הפותחת..)
כאילו רצו להתסיס כאן את הציבור כדי להציב תמונת ראי או לא יודעת מה..
בד"כ כשמישהי חרדית רוצה לחפף היא תרצה לחבוש פאה בלונדינית מסולסלת מנקרת עין, חצאית קצרצרה צמודה וכו' ,זאת החולשה החרדית, ופחות יעניין אותה לשים סמרטוטון על הראש (שמעתי פעם מישהי קוראת ככה למטפחות..).
בקיצור, לא קונה את זה שכל העסק אמיתי.
אוליברגוע
ואולי היא שונה מאחרות ולכן היא מחפשת דת"ל..
אולי.אנוננימית
חוץ מחיפוף בהלכה היא לא ציינה שום דבר נוסף ש"בזכותו" היא רוצה דת"ל..קצת תמוה אבל צודק, הכל יכול להיות.
הוויכוח הוא מהותינקדימון
זוג מתחתן לא כדי להשביע רצונות, אלא כדי ליצור משהו נצחי.
לחפש גבר שיספק את החולשה הרוחנית של אישה זה מחריד.
אני בחורה חרדית ורוצה להתחתן עם דתי לאומייעל יהלום
יש לכם אולי בחור להציע לי???יעל יהלום
למה את מחפשת דווקא מהציבור הדתי לאומי?;נפש חיה.
ואם הוא ייתעקש על דגל, המנון, ומילואים ובחירות וללמד את הילדים תכנים שלא תסכימי איתם?
ואם תרגישי שאת נכנסת למשהו שגגול עלייך?!
בשביל מה לך הכאב ראש של המחלוקת?!
ואם כבר מדברים על מחלוקת, מאד כואב לקרוא שאת ניזונה ממערכת עקומה שמשדרת לך שמי שבתי לאומי הוא חפיפניק. זה כל כך לא מדוייק.
מציעה לך להבין קודם את הציבור ואת ההבדלים, לחשוב עם עצמך מה שאיפותייך ולפעול לפיהם.
ולשקול שיחה עם משפיעה או כל דמות אחרת שתאמר את עינייך לדייק ברצונותייך .
{נשמע שלא טוב לך ואת לחוצה ונחרדת מהמחשבה לחפש לך בחור חרדי כמוך./>מה דחוף לך להתחתן?!?}
חרדים לא טסים לתשרי
בוז
היא לא חבדניקית?נפש חיה.
אני אשתמש במילים שלך, במחילהבוז
מציעה לך להבין קודם את הציבור החרדי ואת ההבדלים, לחשוב עם עצמך מה שאיפותייך ולפעול לפיהם.
ולשקול שיחה עם קומונרית או כל דמות אחרת שתאיר את עינייך לדייק ברצונותייך.
ואצל חרדים זה לא מקובל לטוס סתם ככה. אסור לצאת מא''י שלא לצורך.
מתנצלת על הציניות...
רק שממש לא דייקתאניוהוא
אתה צודק,בוז

את לא בכיוון אבל , הרעיון דומהנפש חיה.
זה לא אומר שצריך להתעלם מדברים שיכולים להיות מהותיים בבניית בית.
צודקתבוז
כאן כשהיא מבקשת לברר על ציבור אחר (גם אם נתעלם מהחוסר דיוק)נפש חיה.
כדי שלא תטעה בכתובת אחר כך....
בערך כמו לרצות להגיע לפריז כי הצפרדעים שם טעימות (האמנם?!...) ולא כי מוזיאון הלובר או מגדל אייפל, מרשימים....
@יעל יהלום אני דתייה לאומית.
ואני מכסה את ראשי באופן מלא
משתדלת לנהוג לפי אמות מוסר יהודיות, שומרת תורה ומצוות (לא כי זה אטרקציה אלא כי ככה אני מתחברת לה' וצועדת בדרך שבעיניי, יוצרת יהודים טובים)
וכמוני עוד רבות.
אניתקוות עולמים
מה את לומדת?
במה ההורים שלך עוסקים?
איפה את גרה?
ישראכרט או אמריקן אקפסרס?
לגביי, אני לומד באוניברסיטה, ויש לי פנים של ילד טוב ואני אוהב את הצבע כחול.
לעד פרטים תפני אליי בפרטי!
כאן זה לא אתר שידוכים בהגדרהתפוחית 1
כן יש פה שרשור הכרות שאת יכולה למלא שם פרטים ואם למישהו זה יראה מתאים הוא יפנה במסר.
וכן, אני מצטרפת למוחים, דתי לאומי לא בהכרח יסכים לך פחות להקפיד..יש ויש, כמו שיש חרדים ויש חרדים..
בהצלחה!
יש מלא חרדים בסגנון שלך, מה הבעיה לחפש שם?אנוננימית
אני חושב שהבנת שהגעת למקום הלא נכוןאור אש
לשואלתהיום הוא היום
אבל רגע.. אל תלכי. יש פה משהו מאד חשוב
כמו שראית, יש פה הרבה ביקורת על הנחת היסוד שבשאלה שלך. זה בטח לא נעים לך לקרוא את זה אבל יש כאן כיוון חשוב לדעתי:
אומרים לך בעצם שאם את מחפשת דתי לאומי רק בשביל להיות פחות דוסית- א. אף אחד לא יתלהב להתחתן עם מישהי שזו הסיבה להתחתן איתו.
ב. כי יש גם בציבור החרדי שאת רגילה אליו יותר תופעות כאלה ועדיף לחפש מישהו שדומה לך.
כמובן את מוזמנת לחפש לפי שיקול דעתך אבל התשובה ה"לא קשורה" שקיבלת יכולה מאד לעזור לך בחיפוש.
בנוסף, החברים פה בעצם אומרים לך- גדלת על תפיסה מסויימת מה זה דתי לאומי, תבדקי אותה ותראי מה את רוצה. בתוך הדתי לאומי יש הרבה גוונים.
עוד נקודה סופר חשובה- כשבאים לדבר עם ציבור מסויים- קריטי לא לפגוע בו. פה פנית לציבור מסויים ונפגעו בלי שהתכוונת. זה גם לעתיד, כשתכירי דתיים לאומיים בעבודה או לנישואים.
בקיצור, קיבלת פה תגובות קשות וכואבות, אבל יש לך הרבה מה ללמוד ולהרוויח מהן. תנסי.
אמתנקדימון
ובהחלט צריך לברר למה להתחתן, ומה זה בכלל אומר להקים משפחה. מה זה לחיות עם שותף, עם איש/אשת ברית, להנהיג בית, לקבוע בו סדרי ערכים וסולם מוסרי. וכו
זה בדיחה??
אחלה יום לכולם
האמת שהשרשוראנוננימית
מרגיש גם לי טרולי לגמרי..
אבל המציאות היא כמו שהיא מתארת- ככה החרדים רואים את הציבור הסרוג.
אם הם רואים דת"ל מקפיד קלה כבחמורה אז רואים אותו כמתקרב אליהם אבל עדיין ההיררכיה מאוד ברורה- הם נמצאים למעלה בכל מקרה.
אין צורך להגזים ולהכליל
יושר בן אמת
כרגע עשית בדיוק מה שאת טוענת שהציבור החרדי עושה לדת"ל.
הגדרת את כולו כמכליל את הדת"ל שלא מקפיד.
מה אעשה שלא זכיתיאנוננימית
לפגוש חרדים שהנחת היסוד שונה ממה שתיארה הפותחת?
יש מלא חרדים מקסימים וטובים שמחזיקים בהנחות היסוד הללו, זה מושרש עמוק מאוד אצלם.
יכול להיות שיש יוצאי דופן.
(אתה יודע כמה שיעורי תורה נאלצתי לעזוב בגלל הדברים האלה? מלא. כי זה פוגע.
אני לא התחנכתי על תפיסות רעות על הציבור החרדי בכלל בשום מקום שהייתי בו ובגלל זה הייתי ועודני פתוחה לשמוע בשמחה עד שזה מגיע למקום בלתי נסבל להמשיך לספוג את הדברים האלו).
אז אני כן,יושר בן אמת
מכירה חרדים מהסוג שתארת,
אבל גם חרדים אחרים לגמרי,
ומצד שני,
מכירה דת"ל כמו שהיא תארה
וגם כאלה שממש לא חפיפניקים...
אז נראה לי שאצל אנשים אין אפ'עם רק שחור ולבן...
שמחה לשמוע שיש כאלהאנוננימית
ואת צודקת לגמרי, אין שחור ולבן בשום ציבור. יש הכל מהכל אצל כולם.
מעניין למה החפיפניקים החרדים נעלמים מעיני החרדים עצמם..לא מבינה את זה.
זה נקרא יחסי חוץ (ופנים)נקדימון
אממ את לא צודקת!!!אחלה יום לכולם
אני חרדית...
מאוד פוגעני מה שאמרת*שלי*
את לא ניסחת טוב את השאלה...
כדי לחפש בחור שכן יסכים לך לשים כיסוי ראש חלקי זה לא בהכרח דתי לאומי, זה לא קשור להשקפה אלה לאדם עצמו,
יש מצב שאת מחפשת בחור שפחות חשוב לו דקדוק במצוות.
את באמת חרדיה אם זה מה שאת חושבתתפצי
אז אני ממש ממליצה לך להתחתן פשוט עם חרדי לשעבר. שיבין אותך ויצפה ממך למה שאת מצפה מבן זוג.
דתיים לאומיים אולי נראים שטחיים אבל הם מוכנים למות על קידוש ה' בצבא, ביישוב הארץ ובלימוד תורה. הם גם שואפים להיות הראשונים בכל פיתוח של מדינת ישראל.
והמסירות נפש הזו משפיעה על הכל. גם מישהו שהוא מורה בבית ספר יסודי הוא יעשה הכל במסירות נפש, השיח החינוכי שלו יהיה אחר ממורה חרדיה שבאה לעבודה.
חולק מכל וכלנקדימון
האם נראה לך שרבני מרכז הרב והר המור ותלמידיהם הם שטחיים?
או שמא רבני ישיבת הר עציון ותלמידיהם? או אולי התכוונת לראשי ישיבות הסדר?
ואולי בכלל התכוונת לרבני ואברכי הכוללים שפזורים ברחבי הארץ?
עוד יכול להיות שרצית לומר גרעינים תורניים, על רבניהם ומשפחותיהם?
בקיצור, אמנם יש שוליים כמו בכל ציבור (ר"ת של צדיקים, בינונים ורשעים),
אבל האם אפשר לדבר כך באופן כל כך גורף? חייבים לדעת לעשות חילוקים.
אי אפשר לא לעשות הבחנות.
חס וחלילה. אני לא כתבתי ככהתפצי
מה שהתכוונתי בכתיבתי היא שממבט חרדי אולי נראה שהציבור הדתל הוא שטחי.
כמה באחוזים מהציבור הדת''ל בכללותווהוא ישמיענו
ח''ו לא בא להגיד דברים רעים..
פשוט זה שיש חרדים שמסתכלים על הציבור בכללו כציבור שטחי- זה לא על רקע סתמי..
למשל- אין מה להשוות בין תנועת 'הקיבוץ הדתי' שעל פי הצהרותיה היא הוקמה כדי להיות קונטרה ל'הקצנת הציבור הדת''ל' כשכוונתם לציבור החרד''לי, לבין הציבור הדתי לאומי התורני..
ואי אפשר להגיד שהיחס של הקבוצה הראשונה לתורה הוא לא שטחי. לא רוצה להרחיב כדי לא להיכנס יותר למחלוקת
התופעהנקדימון
במהות אתה צודק.והוא ישמיענו
מאותה סיבה שגם אני כצופה מהצד לא תמיד מבדיל בהבדלים השונים בין תתי המגזרים בציבור החרדי
אוסיף ואומרנקדימון
דבר שני, אני לחלוטין חושב שחלק ניכר מהמחשבה עלינו היא בתעמולה עסקנית לאורך ימים ושנים. שהרי גם אצלם יש אנשים עובדים שדומים לאורח חיינו, אלא שההבדל נעוץ ביחס התורני למדינה.
יתירה מזאת, אני חושב שגם חלק לא מבוטל מה׳מזרוחיניקיות׳ שקיימת אצלנו היא בעצמה כעין נבואה שמגשימה את עצמה משום התעמולה החרדית.
גם בציבור החרדי יש הרבה מאודוהוא ישמיענו
שמודעים לציבור הדתי לאומי התורני ומעריכים אותו
וזה שאצל בינישי"ם באופן כללי יש יותר מודעות- אם אני אקח דת"ל רגיל הוא פחות יתמצא בזה
את מכירה משפחות דתיות בחיים האמיתיים?בת 30
אמממאחלה יום לכולם
את רוצה לקיים את התורה ברק מה שבא לך?
כל הכופר בדבר במצוה אחת כאילו כופר בתורה כולה...
ככה זה נשמע בכל אופן...
אולי לא הבנתי נכון..
היא רוצה גם בן זוג בשביל זהתפצי
חחחחאחלה יום לכולם
ולחנך ילדים על זו הדרך...
מסכנים
סליחה על הבוטות..
טוב, לא צריך להגזים..בת 30
אני מניחה שלכולנו יש נקודות רגישות בתחום הזה.
מסכנים הם כנראה לא..
היא לא ביקשהוהוא ישמיענו
אם אין לך איך לעזור לה בענין אז זה נראה לי קצת מיותר
אבל מה לעשותנקדימון
זו לא בקשה תמימה בלבד, הלוואי והייתה.
הנחות היסוד לא קשוריםוהוא ישמיענואחרונה
הכותב שמעליך מוכיח אותה אישית, לא על הנחות היסוד שאולי יש כאן (וגם זה בגדר סימן שאלה גדול מאוד). כאן זה לא המקום לדעתי.
מאוד יכול לפגוע
ומנהלים, אולי כדאי לנעול את השרשור שכבר מזמן מיצה את עצמו?
@קוד אבל פתוח @ברוקולי @יעל מהדרום
זה נשמע קצת נאיבי, במחילה..ד.
ממה שחשוב לך, את מציינת "חצי כיסוי ראש וכו' ", דהיינו, לפחות קצת שטחיות דתית. ואת מניחה, זה מה שיימצא ב"דתי לאומי". ובנוסף, זה הנתון היחידי.
אז כדאי להתעדכן: "דתי לאומי", זה מושג רחב מאד. ולגמרי לא מקביל ל"שטחיות דתית". יש כאלה דתיים לאומיים, שמראש יפסלו מישהי שזו מגמתה, מטעמים של רמה תורנית. יש כאלה שיקבלו דבר כזה, כי גם הם עצמם לא הכי "דתיים". וכד'.
ומעבר לכך, האם באמת דבר כזה הוא נתון יחידי שעליו שואלים אם "יש בחור להציע לך"? נניח שמצאו מישהו שלא איכפת לו חצי כיסוי ראש וכד' - אז זהו? זה נתון מספיק בשביל להציע?..
הרי די ברור, שאדם שמכבד את עצמו - וזו ה"מעלה" היחידה שבחורה מחפשת כשמבקשת להציע לה, לא ירצה שיציעו אותו...
לכן, מציע לך לעשות קצת חושבים. חוץ מעצם הענין, שאת צריכה לבדוק עם עצמך, האם באמת זו צורת החיים שאת רוצה לטווח ארוך - או שמא יש כאן "מרדנות" כלשהי שאח"כ עלולה לסבך אותך; אבל נניח אפילו שזה הכיוון שלך מבחינה דתית - בשביל נישואין צריך הרבה מעבר לכך. תחשבי איזה מידות את רוצה, איזה אופי, מה מתאים לך. לא מספיק שיהיה "בחור".
זה נראה כאילו עשית קצת העברה משיטת השידוכים שבה השדכן מכיר את שני הצדדים וההורים מעורבים - ואז הבחורה סומכת שיציעו לה בחור מתאים - לבין בקשה פתוחה שמישהו, שכלל לא מכיר אותך כמובן, ימצא לך מישהו שאפילו לא נתת שמץ הגדרה מפורטת לגביו.
וזה גם מסוכן. יש חשש לא מבוטל שתקבלי כמה הודעות "מתעניינות" במסר אלייך. מדוע? כי עלולים להיות כאלה שיזהו את התמימות הזו - מישהי שמחפשת "בחור להציע לה" ובלבד שלא יהיה דתי מידי.. - ועלולים להפיל אותך בפח. כולל נסיון ליצור קשרים שכלל לא קשורים לנישואין.
לכן, עדיף לך, ממש לטובתך, קודם כל לשבת עם עצמך ברצינות, להגדיר לעצמך מה את מחפשת. אח"כ, לבקש שמות של שדכנים שאת יכולה ליצור איתם קשר כדי שינסו למצוא עבורך מישהו כרוחך.
[כמובן, הכל בהנחה שההודעה אמיתית, ונכתבה מתוך תמימות]
מה דעתכן על מישהו שמתחיל בקינוח?זכרושיצאנולרקוד
סביר להניח שהפערים בהשקפה הדתית היו צפים די בהתחלהפ.א.
אולי מתחכם מידי בתור הכנה לדייטנקדימון
אבל בעיקרון היא צודקת, לא?
הבעיה כאן היא חוסר האמון במי שהציע לה..
יש סיפור על הרב אליהואחד איש
פעם מישהו שאל אותו אם מותר להתגלח בספירת העומר לצורך פגישות
הרב אליהו שאל אותו אתה רוצה להתחתן עם מישהי שלא מפריע לה שבן אדם מתגלח בספירת העומר?;)
אז הנה משהו הפוךנחלת
אדם אמין סיפר לי שכשהוא (או חבר שלו, לא זוכרת במדויק) שאל
את הרב מרדכי אליהו זצ"ל, איך לבחון יראת שמים של בחורה,
הוא ענה לו: אם היא מברכת על מה שאוכלת.
ולא הוסיף יותר.
למה זה הפוך?אחד איש
….פ.א.אחרונה
חח למה לא?Lavender
אני בעד,
לפעמים אני גם מתקילה בשאלות(:
לענ"דנחלת
1. היא לא חוקרת משטרה שמנסה ל"התקיל" עבריין.
2. זה לא כן, זה לא ישיר, ואם הייתי בחור, לא הייתי שמח עם בחורה כזו.
3 הוא אמר שהוא מעדיף חצאית. למה להמשיך לחפור ולהתעקש?!
אתם רוצים לפרגן?advfb
תפרגנו על מעשה טוב ואז ממנו תדברו על התכונה שאתם אוהבים בה/ו באישיות.
דוגמא -
תודה שאתה מפרגן לי כל הזמן, ממש אני רואה בזה את העין הטובה שלך 
אתה אחד הניקים האהובים עליי בפורומיםקעלעברימבאר
הניק האהוב עליי...חתול זמני
הוא @חתול זמני.
אני מעריך שגם אתה תהיה הניק האהוב עליי בבוא הזמן,קעלעברימבאר
פשוט עדיין לא הכרתי אותך מספיק זמן בפרום
אני מזמין אותך לַפּרוֹם.חתול זמני
התרקוד איתי?חתול זמני
וודאי. בוא לשטו"ל. אני לא רוצה לשגע כאן את הניקיםקעלעברימבאר
עם שטויות
למה שטויות?חתול זמני
לא שטויות. שטויות שאני ממלמל. ניקיםקעלעברימבאר
פה לא אוהבים שמשגעים פה את הפורום עם דיבורים לא קשורים🙃
מה הכוונה בו במי, על מי מדובר?הפי
באדם שאת רוצה לפרגן לוadvfb
זאת אומרת להתחיל לפרגן על המעשה הטוב שהאדם עשה - "איזה מעשה X טוב עשית"
ואז להגיד לו שזה לא רק המעשה אלא המעשה נובע מתכונה טובה שלו - "זה שעשית ככה זה מראה שאתה X Y Z"
למה בעצם?ריבוזום
אני שואלת כי ספציפית לגבי מחמאות לילדים, דווקא הבנתי שעדיף להחמיא על מעשים, ועל מאמצים. ולהימנע מלהדביק תוויות של תכונות אופי (חיוביות, כמובן. שליליות זה מובן מאליו)
למה עדיף להמנע?advfb
את מציגה את זה כהנחת יסוד שאני לא כל כך מבין.
אדרבה, אם מדברים על ילדים - אדם תופס את עצמו עם תכונות חיוביות שהן מהותיות בשבילו, זה בונה לו תדמית טובה.
והסיבה שאליה כיוונתי - ברגע שאת מפרגנת רק על מעשה יש בזה משהו שיטחי. אבל כאשר את מפרגנת על עצם האישיות בזה משהו הרבה יותר אישי והרבה יותר מחמיא. זה לראות את מי שמולך ממש ולא רק בתועלת שהוא עושה. כל אחד רוצה ש"יראו אותו".
כחתול זמני,חתול זמני
רצוני הוא להיות סמוי מן־העין.
אסבירריבוזום
המשךריבוזום
יש עוד מחקרים דומים.
הרעיון הוא שאם ילד מתרגל להתיחס לעצמו כ"חכם", "צייר", "מוכשר", "יפה", ורואה בזה את עצמו ואת הערך שלו - מה יקרה כשזה כבר לא יעבוד? אם הוא ינסה לפתור תרגיל ולא יצליח? הוא כבר לא יהיה חכם? אבל אם הוא לא יהיה חכם אז מה הוא בכלל? הוא ינסה לצייר ציור ולא יצליח - אז הוא כבר לא צייר, אבל אם כך, מה הוא שווה?
ולכן עדיף להחמיא על מאמץ, לחזק מסוגלות שמגיעה על ידי ניסיון, ולא להחמיא על כשרונות.
זה קצת שונה מהדוגמא הספציפית שנתת, לגבי עין טובה, כי בדוגמאות שלי מדובר על כשרונות ולא מידות. ושוב - גם מדובר על ילדים. אני צריכה לחשוב על ההבדל בין הדוגמא שלך לדוגמאות היותר ברורות של כשרונות, וגם כמובן על השוני בין הקשר חינוכי לקשר בין מבוגרים.
אני רוצה לפרגן למישהו עם צרכים מיוחדיםהפי
הוא כמובן לא קשור לכאן
יש הרבה, זה בעיהאני:)))))
תודה רבה. מאמצת. בעזרת השם.נחלתאחרונה
נראלי זמן טוב לספרמבולבלת מאדדדד
ותודה לכל מי שידע כבר ולא סיפר
בקרוב אצל כולם בע"ה!
מזל טובאריק מהדרום
מזל טוב!! שיהיה לכם הרבה טוב ביחד!!יעל מהדרום
דיי באמת(;?הפי
מזל טוב!חושבת בקופסא
מזל טוב!אנונימי 14
וואו מזל טובבברקאני
איזה מרגש
שתבנו בית קדוש ושמח ביחד
מבולבלתתתת!!!! מזזזלללל טווובבב!!!🤩🥰❤הרמוניה
מרגש ממש
ארץ השוקולד
מזל טוב,
שיתמלאו כל משאלות ליבכם לטובה בבית הנפלא שתקימו יחד באהבה, בריאות, שמחה ואושר לאורך שנים רבות
תודה רבה לכולם!🤗מבולבלת מאדדדד
מזל טוב!חדשכאן
איזה יופי!
שתזכו לבנות בית נאמן בישראל מתוך אהבה, שמחה, נחת ורווח!
איזה יופי, בשעה טובה!! הרבה נחת ושמחה!נפש חיה.
כיף לשמוע, מזל טוב!advfb
מזל טוב! איזה יופי ב"הוהוא ישמיענו
ברוך השם!נחלת
המון המון מזל טוב! כן תרבינה הודעות משמחות כאלו!
וואו יקרה! מזל טוב ענקי 🥳❤️נגמרו לי השמות
איזו בשורה משמחת ומרגשת
בשעה טובה ומבורכת ממש
שתזכו לבניין עדי עד בשמחת עולם ובאהבה גדולה ❤️🌟🥳
מזל טוב!ניצן*
...רחל יהודייה בדםאחרונה
קבוצות שידוכים לדתי תורני/ חרדלניקיsh121234
שלום
האם קיים קבוצת ווצאפ עם הצעות של בחורים דתי לאומי תורני או חרדלניקים בגיליי 20-29?
קורס קצינים בשנה הראשונהמסיבת ישרים
היי לכולם,
בעז"ה אנחנו נתחתן בחודש אב, ובאזור חנוכה שאחרי אני מתחיל תפקיד ג'וב בתור קצין פרוייקט דרך עתודה (עדיין אין שיבוץ לאיפה נהיה בארץ)
כל הזמן מדברים איתנו על קורס קצינים וואלה בא לי לצאת כי אי אפשר להתקדם בצהל בפיקודי אם אתה לא קצין
הקטע זה שאם נגיד אצא בתחילת התפקיד כלומר 3 חודש אחרי שנתחתן, אז זה אומר שכשאהיה בבהד אחד 3 חודש אחזור רק לשישי-שבת
ודיברתי איתה על זה והיא מוכנה ודוחפת אותי שאני אצא כדי שדלתות בצבא יפתחו.
אבל לאחרונה גיליתי שגם ההכשרה החילית היא שבועיות ואז זה יוצא חצי שנה של רק שישי-שבת, זה לא יותר מידי?
מה שאר החיילים הנשואים עושים?
אם קבעתם תאריך - לוקחים בחשבון שיהיה קשה בחודשיםפ.א.
הראשונים.
לא דוחים חתונה בגלל זה, ובוודאי לא לוותר על קורס הקצינים וההכשרה החיילית. ממש חשוב לטובת פיתוח הקריירה שלך בצבא ובהמשך באזרחות, עפ"י הניסיון שתצבור בצבא.
מה שכן, ממליץ לתכנן בינכם מניעה בחודשים הראשונים. עד שתכנס למסלול שירות צבאי נוח מבחינת הבית.
לא כל כך מסכימה. אבל לא כדאי להיכנס לויכוח.נחלת
רק חושבת שלאשתך יהיה קשה. שנה ראשונה יעשה לביתו....
חושבת שהקשר בין בני הזוג בתחילת דרכם, הוא החשוב ביותר.
נניח שזו היתה קרירה אחרת, לא צבאית?