תופעה חדשה ומזעזעת!!!!סנונית ראשונה
אני נשואה ב"ה, אך יש לי אחות רווקה בת 29, ודרכה אני נחשפת לסיפורים ממש מזעזעים בשידוכים שלה ושל חברותיה.
מדובר על תופעה שנראית לי חדשה במגזרינו "הצנוע",
וקוראים לזה דייט עם בחור נשוי, או נשוי בתהליכי גירושין, או גרוש טרי, או יותר וותיק, עם או בלי ילדים,
והחידוש פה הוא כמובן שזה ללא ידיעת הבחורה.
קצת מלחיץ שבחורה בגילאים הנ"ל תבדוק במשרד הפנים לפני כל דייט,
ואם הוא רק בתהליכים, או אפילו רק חושב על זה, ובעצם הוא עוד נשוי  כמובן שאי אפשר לדעת.
ואני מדברת בהחלט על תופעה, ולא על מקרה בודד אי שם...
מספיק שרק לאחותי זה קרה 3 פעמים בשנתיים האחרונות כדי לזעזע!!!!
האם מישהו נתקל בזה?
מה דעתכם?

מזעזע! כל עוד זה באי ידיעה...אריקל
שה' ירחם.רחלקה
בדיוק התקשר אלי חבר בן 30אלעד
שנבוך מהעובדה שרק אחרי 3 פגישות גילתה לו הבחורה שהיא גרושה.. מסכן. הוא היה בשוק.
מפחיד!בדולח
ולא אנקוב כאן בשמות מוכר באופן מאד אישי
באמת מסכןסנונית ראשונה
אנו לא מתווכחים כמובן מי יותר מסכן הבחור או הבחורה שזה קרה להם,
אני באה לספר על התופעה הלא נעימה הזאת,
גם גרושים/ות רוצים להתחתן כמובן, אבל זה פרט שחייבים לספר עליו עוד לפני הדייט, ולתת לבחור /ה לשקול אם זה מתאים להם.
אחותי היא בחורה רגישה ובגלל החוויות הלא נעימות האלה היא כבר לא נותנת אמון באף מציע הצעות.
וזה ממש חבל כי היא כבר לא כ"כ צעירה (29).
באמת מרגיז....Curious
וזה משהו שהוא היה רוצה לדעת מראש .אבל עוד יותר חמור זה כשאדם יוצא לדייטים והוא איננו פנוי בכלל!
באמת מזעזע!!!אי''ה
אם זה היה קורה לי, הייתי נפרד מהבחור עוד באותו רגע... [לא על עצם זה שהוא גרוש, אלא על זה שהוא מסתיר ממני כזה פרט חשוב - למרות שאם מלכתכילה הוא היה אומר שהוא גרוש אז גם ככה רוב הסיכוים שלא הייתי מוכנה לצאת...]

גם אם הוא היה בחור מקסים מבחינתך?אור77
ומושלם בשבילך?? לא מאמינה שבכזאת קלות... שלא יביאנו לידי ניסיון! כמה עצוב שבכלל מגיעים למצב כזה, של גירושין. וכמה מפחיד שעוד מסתירים...
אני לא בטוח שכל הרבנים יאמרו שחייב לספר לפני פגישהeliore
בס"ד

ראשונה...
ואני מדבר רק על גרושים כמובן ולא על בדרך וכ"ש לא על נשואים חס ושלום

ברור שצריך לספר בהתחלה! 

אבל אני בכלל לא בטוח שזה חייב להיות מיד לפני הפעם הראשונה 

בדיוק כמו עוד הרבה דברים רגישים ואף אחד לא מספר על ההתחלה כיוון שזה יכול לקבל פרופורציות לא נכונות..

אני לא יודע מה הגישה הנכונה לזה כלו' מתי בדיוק.. אבל אני רק בא לומר 
שלא צריך לעשות פיל ממישהי שסיפרה אחרי שלושה פגישות שהיא גרושה אני לא רואה בזה בעיה כ"כ גדולה

אני כן אראה בזה בעיה חמורה אם ישאלו אותה בפירוש והיא תשקר (שזה ודאי לא יתכן)
או שהיא תמשוך את זה לרמת קשר גבוהה שכבר יהיה קשר נפשי חמור...

אבל יש להבחין היטב בדברים האלה..

ולא לגלוש יותר מדיי

ולא, אני לא גרוש כמובן eliore
בס"ד

אני חושב שיש המון גרושים וגרושות לצערינו שהם לא אשמים בגירושים שלהם
ויש שכן כמובן אבל זה ודאי לא מחייב..
וצריך לבחון כל מקרה לגופו 

ברור לי שלכל אחד יש איזה שהיא בעיה כזו או אחרת או לפחות כמעט לכל אחד 
ואם הוא יאמר וידגיש וינפח אותה סביר להניח שזה יציק לכל אחד\אחת ...

ולפעמים זה בעיות גדולות יותר מאשר גירושין רק שמה לעשות שגירושין זה דבר חיצוני ובולט
ואילו בעיות פנימיות וטראומות שעברו על אדם זה דבר מוסתר
לפעמים זה יכול להיות גרוע יותר מגירושין.. במיוחד אם המגורשת\מגרש לא האשם בזה בכלל כגון
שרימו אותם ולא חסר לצערנו...

אז זהו זה הופך כל רווק להיות יותר טוב מכל גרוש.. ברור לי שזה שטות במיץ...
האדם נמדד ע"פ עצמו כל אדם יכול להיות הכי גרוע ויכול להיות הכי טוב...
ואת הדבר הזה האדם צריך לברר ולגלות... 

לכן אם אדם לא יספר (ושוב לא ישקר אך גם לא יזכיר) את העובדה הזו בפגישה שניים הראשונות...
ורק אחרי שקצת יכירו אותו\ה אז יספר אני לא חושב שזה אמור לגרום לחוסר אמון וזה לא נקרא רמאות
בדיוק כמו לגבי , טראומות.. כמו בחורה שנאנסה או טראומות אחרות לא עלינו!...

אם אדם משקר זה חוסר אמון אם אדם מושך את זה עד לשלב מאוחר זה רמאות אם אדם לא מגלה ואתה מגלה בעקיף זה ממש ממש רמאות.. 

אבל הייתי מאוד רוצה לחשוב שאנחנו לא מדביקים תוויות לכל אדם רק בגלל סממן חיצוני..
פתאום כולם פה נהיו כהנים??

ושוב ברור שגם אני הייתי מעדיף רווקה כי יש בזה פחות חששות כי סוף סוף יתכן שאדם שיתגרש זה בא ממנו גם כן.. אבל זה דבר שאדם צריך להיות מספיק חכם כדי לבחון בעצמו ומקווה שהובנו דבריי כראוי..

תיקון - שהתגרש* eliore
צריך לחלק את התופעה ל2 - גרושים ונשואיםmoson
לגבי גרושים - אין שום בעיה שהם יוצאים, ישנה פה סוגיה מה ומתי צריכים לספר ויש על זה דיונים ודעות שונות (בדיוק כמו מתי ומה צריך לספר על בעיה רפואית).

לגבי נשואים (גם כאלה בהליך כזה או אחר)- מדובר בתופעה חמורה  כי לעומת גרוש שיכול להתחתן כאן אין לו את האפשרות להתחתן איתה. לדעתי במצב של נשוי כדאי להזהיר גם אנשים אחרים שמעורבים - למשל שדכן\ שדכנית שמעורבים.
סליחה?לפעמים
מה זאת אומרת שאין שום בעיה שהם יוצאים? איך אפשר להרשות לעצמך להסתיר את זה?? זה לא ביטול אירוסין, זה גירושין. התמונה משתנה עם העובדה הזאת.

אני לא מבינה איך אפשר להגיד דבר כזה. אם ח''ו זה היה קורה לי, הייתי מרגישה כל כך מרומה, וב99 אחוז מסיימת את הקשר.
להסתיר את זה אסור אבל לספר לא מיד אפשר...eliore
בס"ד

וכמובן בלי שקר.. קראת את כל תגובותי?..

אני חושב ששם הדברים מפורטים וברורים
כן, קראתי הכל.לפעמים
בעיני זאת הונאה. פשוט כך.
אני חושבת שזאת עובדה מאד מאד משמעותית.

ממש מפחיד אותי מה שאומרים פה...
למה הונאה לגבי גרושים?בתאל1
זה לא שהיא אמרה לו את זה אחרי שהם התארסו, אלא רק בפגישה השלישית.. שזה נראה לי נורמלי
ואני חושבת שאם תשאלי רבנים מתי אומרים דברים כאלה הם יגידו ככה..
אם היא/הוא גרושים זה לא הופך אותם למוזרים, מזיקים או לוידעת מה...(אני דווקא מכירה מישהי מקסימה ממש ממש, בן אדם מדהים- אבל גרושה...) אין מה לעשות, גם דברים כאלה קורים בחיים... ולא צריך לתת לאנשים האלה לשקוע בבוץ שלהם ולא לתת להם הזדמנות להתחתן שוב- אם אנשים נורמלים

נכון שזה מרתיע... אני לא אומרת שאני אצא אם מישהו גרוש... אני לא אחת שבנויה לזה...
אבל אני לא חושבת שזו הונאה לא לספר על הפעם הראשונה...

ושה' יעזור לנו ולא נעמוד בכל מיני ניסיונות ודברים כאלה... יש לי חברה שביטלה אירוסין בגלל שהוא לא אמר לה שהוא גרוש והיא גילתה את זה כמה שבועות לפני החתונה..
מה זה קיים??nick
מה יש גרושים\ות שמסתירים\ות את זה בהתחלה??? נו באמת...
סליחה אבל בפורום היו שניים כאלה שהתחתנו!מירוני
ואני כמעט גם נפלתי כך!!!!!!!!!!!!!!!
תודה לבת מלך שעזרה לי.
לא הבנתי את כוונתך..eliore
בס"ד

"נפלתי כך"
בכל שחשבתי לפסול רק בגלל זה 

או נפלתי כך שרימו אותי ועזרו לי לגלות את האמת?
הבעיה היתה שלא מספרים את הפרט החשובסנונית ראשונה
הזה בזמן ההצעה.
וזה בכלל לא דומה לבעיה רפואית.
בחורה רווקה יודעת להחליט לבד אם היא רוצה לצאת עם גרוש או לא
מה פתאום לתת לה לפתח קשרים ואז לגלות את זה אחרי שבוע שהוא נעלם...
הצעהנחשונית
אני מבינה את הקושי של גרושים לספר על זה מייד, כי אז בתגובה הם מייד מקבלים דחייה, אפילו לא מסכימים להיפגש איתם. מצד שני, הגרושים באמת חייבים לספר את זה מייד אחרת זו הונאה ממש. לכן אני מציעה להם לא לספר עד אחרי הפגישה הראשונה, ואז מייד, נגיד למחרת בוקר לכל המאוחר, להתקשר ולומר: "עדיין לא אמרתי לך שאני גרוש/ה. רציתי שתראה/י אותי פעם אחת ותתרשם/מי ממני ללא דעה קדומה. עכשיו תחליט/י אם את/ה רוצה להמשיך."
מצד שלישי, כשאני חושבת על זה שוב, אם בחור היה אומר לי דבר כזה, ברור שגם אז הייתי כועסת ומרגישה מרומה, קרוב לודאי שהייתי אומרת: לא תודה, בשני המקרים, אם היה מודיע שהוא גרוש לפני הפגישה הראשונה ואם היה מודיע רק אחריה. אין, לא יודעת מה לומר. קשה מאוד.
"אשא עיני אל ההרים, מאין יבוא עזרי? עזרי מעם ה', עושה שמיים וארץ."
אני ממש לא מסכימה איתךסנונית ראשונה
להיות גרוש זה בכלל לא דומה לכל בעיה אחרת שיש לאדם אם זה רפואית או נפשית או בעיות במשפחה או כל דבר אחר.
גרוש - עם כל הצער שבדבר זה תיק לכל החיים ובמיוחד אם יש ילדים.
 זה לא עוד פרט שאפשר לספר עם שיקול מתי לספר.
זה צריך להיות ברור כבר בזמן ההצעה לבחורה או לבחור .
יש בחורות ובחורים שגם בגילאים מתקדמים לא מוכנים לצאת עם גרושים, כי כמו שאמרתי קודם אני לא שופטת אותם פה בכלל , אבל להיות גרוש זה תיק לא פשוט, וצריך פה הסכמה וידיעה מוקדמת של הבחור/ רה ולתת להם להחליט אם זה מתאים להם.
ברוך ה' (או שלא) יש כיום כל כך הרבה גרושים וגרושותאלעד
שבאמת לא קשה למצוא כאלה ולא חייבים לנסות ולצאת רק עם רווקים\ות..

[זו דעתי, למרות שאני לא נהגתי כך כי ה' יתברך סיבב והביא לי דווקא בחורה רווקה]
הם לא צריכים דווקא אבל גם הם לא צריכים דדוקא לאeliore
בס"ד
ואם יוצא להם שלא
זכותם לתת קודם להכיר אותם טיפה 
ולחשוף את זה בזמן הנכון וברגע הנכון
וכמובן בהתחלה כמו הדגשתי אבל לא במיידי

ואז זה תלוי בבחירת השני ואין כאן שום הונאה
אם הוא יתרשם ורוצה להמשיך הנתון הזה לא אמור להיות כ"כ משמעותי לו
ואם לא אז לא...

הם בסך הכל מבקשים הזדמנות שיכירו אותם והרבה פעמים זה כ"כ בצדק כי הם נפלאים
וגם אותם רימו ולכן הם יתגרשו ,  אז מה?

ואתם יודעים מה?
בגלל שאנחנו כ"כ אטומים כלפיהם אז הם עושים את זה אחרת הם היו מספרים גם מיד 
תחשבו על זה...

קחו לדוגמא את מה שמישהי סיפרה שחברה שלה גילתה כמה שבועות לפני חתונה...
ואז חתכה...

קודם כל ברור שזה מעשה חמור מאוד שהוא הסתיר את זה כל הזמן הזה !!!!!!!!!!! (וזה כבר כן הונאה)

אבל אם נסתכל על זה מזווית אחרת , בהנחה שהיא הכירה אותו טוב וכל זה 
היא כנראה אהבה אותו וראתה אותו בעלה , לא הרגישה שהוא בעייתי וכו' וכו'..
הווה אומר הוא היה מקסים וטוב בעיניה... 

ולמה הוא הסתיר? (למרות שהוא טעה בכך) כי הוא ידע שהוא טוב לא פחות מרווק ולא יכל לקבל את זה
שלא יתנו לו הזדמנות , וידע כמו שכבר הזכירו פה רבים שאם הוא יפתח פיו אז.. יוותרו עליו..

יוצא שאם היינו יותר פתוחים הם לא היו מפחדים ואולי הם מהסיפור ההוא היו גם חיים באושר ועושר...

ל-elioreבאהבה ננצח
א. לגבי גדר הונאה אני לא בקי מספיק אבל אני כלל לא בטוח שאתה צודק. כי לרוב האנשים נתון זה משמעותי מאוד, גם אם זה בגלל סטיגמות או אטימות הלב או כל מיני דברים אחרים שאתה לא מסכים אתם ולהסתיר אותו, כשבאופן פשוט אדם חושב שהוא יוצא עם רווק ייתכן מאוד שזה כן הונאה. ושוב צריך לברר זאת.
ב. את כל מה שאתה אומר בעדם, ואתה צודק בתוכן הדברים, יכול גם הרב או השדכן להגיד ולהסביר וייתכן מאוד שדברים יעשו קצת יותר מרושם, אבל זה ממש לא יפה לא נכון ואפי' מגעיל להסתיר את זה.
ואני גם חושב את זה לגבי בעיות רפואיות ולגבי מישהי שנאנסה ולגבי חוזרים בתשובה. יש אנשים שזה משמעותי בשבילם והם בוגרים מספיק בשביל שניתן להם להחליט בעצמם ולא נשחק ברגשות שלהם.
אני לא דן או מאשים את מי שמסתיר אבל זה לא צורה.
ג. דווקא הסיפורים האלה שאנשים הביאו כאן ומה שהם אמרו בעצמם, גם אם אתה חושב שהלב שלהם אטום או כל מיני דברים כאלה, מוכיחים שבסופו של דבר זו לא שיטת עבודה נכונה. מה לעשות לא כולם ב"מדריגה" הזו (ובפרט לא בשביל להסכים לאחר שרימו אותו) וגם מבחינה מעשית פשוטה עדיף להגיד קודם, ואם צריך- להסביר ולשכנע.
ד. הם לא פסולי חיתון ומותר גם להגיד שיש מספיק גרושים/גרושות וכו' שהם יכולים להיפגש ולהבין יותר טוב אחד את השני וכו'.
לגבי בעיות רפואיות ואונס וכד'eliore
בס"ד

הרבנים חושבים ואומרים בפירוש שלא לספר על ההתחלה 
וזה ודאי 
ופשוט לי שאין הבדל בין זה לגרוש\גרושה

"לשחק ברגשות"eliore
בס"ד

התשובה למילים האלה תמונה בהודעותיך..

הם מספיק בוגרים ואלו הם החיים...
ולגבי הסיפור ההואeliore
בס"ד 

אני לא מסכים עם המעשה הזה כי אני לא מסכים שמותר להסתיר להרבה זמן אלא רק בהתחלה
בפגישה שניים.. ולכן זה לא רלוונטי מה שאתה אומר ודאי שלהסתיר הרבה זמן זה לא דרך עבודה!!!

אבל הסיבה שאנשים עושים את זה היא כי אם יספרו מיד ואפ' קצת יותר מאוחר ידחו אותם..
וזה כבר אשמתינו במובן מסויים עם כל הלא בסדר שיש בזה מצידם...

לכן לספר מיד זה לא נכון 
אך לא  לספר אחרי פגישה שניים זה כבר לא בסדר בכלל
אתם יודעים מה הבעיה של כולנו כאן...?eliore
בס"ד

שאנחנו לא מבינים שחלילה בעוד כמה שנים זה יכול כל אחד מאיתנו חס ושלום

ואז אני חושב שיסתכלו על הדברים אחרת...

מה תגידו על בחורה שנאנסה לא עלינו? - גם היא צריכה לספר על זה לפני הפגישה?

מה תגידו על בעיה רפואית, גם?

הרי זה דברים שאף אחד לא רוצה לכתחילה.... (וכאילו שלנו אין חסרונות)

הפכתם את הגרושים למצורעים ופסולי חיתון.......

זה נורא!!!!!!!! זו הסתכלות שטחית רדודה ולא בוגרת בכלל על החיים 

סליחה איו לך זה הגדרהה אחרת...

ולגבי הונאה.. 
אנחנו יהודים ואנו כפופים כפשוטו להגדרות של התורה בכל עניין (אני מקווה)
זה לא מוגדר כהונאה אם הוא מתכוון לספר אחרי פגישה שניים 

ולא משנה כמה תצווחו שזה הונאה זאת לא...
אם אדם שיקר אז כן אבל אם רק לא סיפר ... ומתכנן לספר אין בזה שום דבר
וזה שכועסים עליו ולא מבינים אותו , זה סתם גילוי מילתא על עצמנו שיש לנו הרבה מידות רעות לתקן

זה ודאי ניסיון וזה לא הכי קל וזה מעורר רגשות לא טובים אבל הבעיה היא בנו ורק בנו...
מפני שמבחינה אובייקטיבית יכול להיות גרוש שהוא טוב פי אלף מכל אחד שכתב פה בהטרסה שצריך לזרוק אותו לכל הרוחות..

דברים שרואים משם לא רואים מכאן...אנונימי (פותח)
תקף להרבה דברים, גם לנושא הרגיש הזה.

אני לא חושב שאפשר להאשים מי שפוסל על דבר כזה,
גם לא את מי שמרגיש שהונו אותו.
אני לא מאשים אותו תיקון המידות זו עבודה קשהeliore
בס"ד

גם אני לא ארגיש עם זה בנוח
אבל אני מאשים אותו בזה שהוא לא מבין שזה בעיה בו 

הונו אותו?
להונאה וגניבה יש הגדרה הלכתית ברורה מאוד
וזה מה לעשות לא עומד בגדרים...

אפשר להרגיש דברים שהם שקר.. 

אפשר לחיות בשקר כל החיים

אבל למי שמחפש אמת...........................................
ראוי להסתיר - בהתחלה...אנונימי (פותח)
נראה לי שבפגישה הראשונה מקסימום שניה ניתן "להסתיר" את העניין. הסיבה: כולנו (או לפחות רובינו) נמנעים מראש לפגוש אנשים/נשים גרושי או בעלי נכויות שונות, (סטיגמות - כידוע...) כך שאין היכרות אישית אמיתית, ומיד נמנעים מלפגוש...  "בזכות" המעמד האישי של השני שהוא "גרוש". ע"מ להכיר באמת את השני, ניתן להצניע זאת, ורק אם וכאשר מתקדמים לעבר הפגישה השלישית חובה לספר. ובעניין זה שמעתי סיפור (כנראה אמיתי) על בחורה שלא עלינו חסרות לה שתי אצבעות ובכל דייט כבר בפגישה הראשונה היא ספרה לבחור, כאן הסתיימו הפגישות במספר רב של בחורים, המלצת הרב שלה היתיה לספר רק בפגישה השלישית, וראה איזה פלא הבחור שספרה לו בפגישה השלישית אמר כי הוא מכיר אותה כבר פעמיים והיא מוצאת חן בעיניו... והאצבעות? יהיה בסדר... בהצלחה לכולנו. 
לצערי נתקלתי....Curious
אצלי זה היה (כל המקרים שבסופו של דבר נודע הסטטוס...) עם בחור שהציג עצמו גרוש ואז התברר שהוא לא....
מה שאני עושה זה כאשר המדוייט גרוש זה בשיחה הראשונה (טלפון או אינטרנט) שאלתי בפשטות כמה זמן הוא גרוש וברגע שהבחור גמגם ו/או התחמק - לחץ קל נוסף הביא את האמת).
וכן, זה מרגיז וגם מפחיד.

זה באמת נורא איום שנשוי מנסה להכיר....eliore
צריך שהרבנים ומדריכי החתנים/כלות יילחמו בתופעהבאהבה ננצח
זה נראה לי ממש בגדר הונאה. והחפץ חיים כבר פסק שבענייני שידוכים מצווה לספר ואין בזה לשה"ר כלל.
וגם אנחנו נלחם בזה (מי שזה נוגע אליו)- בין באי מתן גיבוי לחבר/ה שנוהג כך ובאי שיתוף פעולה אתו (דהיינו להתקשר ולספר שהוא מסתיר). ובין בלהיפרד מייד מאדם שמספר רק אח"כ- באופן שהשדכנים ידעו מראש שאם הם לא מספרים עכשיו זה בטוח יידון לכישלון. 
שלשת הדברים האלה- רבנים ומדריכים, אנו כציבור וכחברים, והפחד של השדכנים- יכולים לענ"ד למגר את התופעה.

[הסברה של מי שעושה את זה ברורה- הוא חושב שלאנשים יש סתם רתיעה מדברים כאלה ואם הם יגלו את זה בשלב מאוחר יותר הם יחשבו פעמיים. אבל זה עדיין לא מצדיק את ההונאה הזו. וזוהי שיטת עבודה ממש מגעילה. אם מישהו חושב שזו "סתם רתיעה" אז שיסביר וישכנע. אבל שבשום אופן לא יפעל בצורה כזו.]
א"א לא לספר את זה כבר בזמן ההצעהבאהבה ננצח
אני לא מסכים עם כל מי שהצדיק את זה כאן בפורום.
זוהי הונאה ממש. לא מדובר על ילדים קטנים. רווקים ורווקות כבר יכולים להחליט בעצמם עם מי הם רוצים להיפגש ועם מי לא. ואם השדכן חושב שזה סתם סטיגמות- שישכנע. בשום אופן לא להסתיר.
ובפרט לא כלפי בחורות, שבנות בד"כ יותר רגישות, לשחק ברגשות שלהם ולהפיל אותם לפח באופן כזה זה ממש חמור. אפשר לספר לפני ושהבנ"א ידע לקראת מה הוא הולך ועם מי הוא הולך להיפגש.
לא משחקים ברגשות של אנשים. ובפרט לא בדבר הכי יקר ומשמעותי בחייהם. אני לא מבין מה לא ברור פה.
אני דיי מסכימה עם ^אנונימי (פותח)
יש בזה משום הונאה...
אני לא בקטע של להילחם נגד זה אבל מסכימה עם שאר הדברים....
להיות גרוש (לפי דעתי....שלא יתקיפ אותי פה...) זה פחות בעייתי מאיזו שהיא בעיה רפואית ולכן מלכתחילה צריך להיות פחות רתיעה מלספר את זה כי תכלס יש מקרים שהבן אדם לא אשם והוא נפל בפח או משו כזה אז זה לא הופך אותו כבר למשו רע... סכ"ה הוא היתחתן עם הבן אדם הלא נכון.... אני ממש לא מכימה עם מי שהגדיר את זה כ"תיק רציני"....הרי להיות חולה זה מקרה יותר חמור ולכן נהוג לספר על זה רק אם העסק מתקדם ורואים שהבעיה לא ממש נוראה....
אבל גרוש או גרושה? זה חלק מהדברים הראשונים שצריך לאמר, (כמעט) בדיוק כמו בן כמה הבן אדם.....

צר לי לאכזב אותך אבל הלכתית זה לא מוגדרeliore
בס"ד

הונאה
אתה מדבר בשם רבנים 
תשאל אותם ותראה
אני מבטיח לך שהם יגידו לך שאתה טועה טעות חמורה
אתה מדביק תוויות 
וזה בכלל לא נכון שאין בזה לשון הרע..

החפץ חיים כתב בפירוש שהוא יודע שכשהוא כתב מתי מותר לומר לשון הרע
הרבה אנשים יטעו בזה ויתירו לעצמו בשמו..
וכבר שם הוא כותב מי שרוצה להכשל יכשל.. 
"צדיקים ילכו בם ורשעים יכשלו בם"...

זה לא לשון הרע לספר על אדם שמסתיר לאורך זמן ומתכוון לרמות
אבל אדם שמתכוון לומר אחרי פגישה או שניים אין בזה שום הונאה זה מעשה נורמלי ומתקבל על הדעת
 הרחקת לכת 
תבדוק את ההגדרות ההלכתיות!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

חיפשתי קצת בח"ח לפנ"כבאהבה ננצח
אמנם לא מספיק, אך בכל אופן לא מצאתי מקור עם הגדרה ברורה לזה בעניין שידוכים, אולי אתה יכול להפנות אותי?
גם בעניין דיני הונאה.
(גם אתה מדבר בשם רבנים. וכל עוד אין לנו מקורות אף אחד לא עדיף על השני וזה סתם ויכוח סרק.)

ועוד משהו חשוב,
לא כל המקרים הם כמו שאתה מתאר שזה בחור מצויין והוא סתם נפל בפח.
יש מקרים כאלה אבל לא כולם..
ובד"כ (לא תמיד) מי שמסתיר הוא דווקא לא הבחור הנהדר שסתם נפל בפח.
אז באמת עדיף שהשדכן יגיד מראש. בין כך ובין כך.
פשוט תהיה מספיק פיקח ותברר על האדם כאדםeliore
בס"ד

ותגיעי לאמת כמו שתברר על בחור רווק (אני משתמש בלשון זכר כי זה פשוט יותר נוח)

בוא נגיד את זה ככה  

כל רווק הוא גרוש פוטנציאלי אם הוא אדם שהוא לא בסדר
כך שמצד האמת אין הבדל

ולא אמרתי שכל אבל אמרתי שתתרשם ותבחן את האדם כמות שהוא ולא ע"פ תארים כאלה ואחרים
ברור שזה מה שייעשה בפועל אבל למה אתה מתחמקבאהבה ננצח
דובר פה על התופעה המזעזעת הזו (כך לפי דעתי) למה להתחמק מדיון ענייני. (אגב, קראת את מה שכתבתי בתגובה לדבריך ב13:06)
מה שאתה אומר רק מדרדר את המצב.
אם אנשים יתחילו לברר המסתירים יתחילו לשקר
'סנונית ראשונה' אמרה שאחותה כבר איבדה את האמון בשדכנים. ככה צריך להיות?

הדרך הזו היא לא הדרך הנכונה לגרושים למצוא את זיווגם.
וחוץ ממה שאני חושב עליה היא גם מאוד מזעזעת אותי בשל המשחק הזה ברגשות של בנות ולכן אמרתי שצריך להיאבק נגדה ולא הצלחת לשכנע אותי בצדקת דבריך.

מה שבטוח- באהבה ננצח

קודם כל לשקר זה אסור...eliore
ויש הבדל בין לא לספר ללשקר , מי ששואלים אותו בפירוש חייב לענות בכנות...

והנה תשובה אחת ואני אמצא לך עוד...

תוכן השאלה
יש לי בעיה בריאותית בעצם נכות. 

ואני מרגישה מאד לא בנוח להכיר בחורים זה ממש "להפיל" תיק על עלייהם, במיוחד אם הם לא נכים. 
אני כבר הגעתי לגיל שנראה לי שכן צריך קשר.(22) 

מה לעשות? 

תודה מראש.
תוכן התשובה 
שלום וברכה, 

חס ושלום שאת תחושי אי נעימות. לעולם אינך צריכה לחוש אי נעימות בשל נכות כלשהי. 

לגבי שאלתך, אתקשה להשיב מאחר לא פירטת איזו נכות, ניכרת או לא ניכרת, וכדו´. 

אם מדובר במום נסתר, עצתי היא לא לספר לבחור בפגישה ראשונה, אלא רק בפגישה שלישית, או בפגישה שניה אם את רואה שהעניינים התקדמו ואת חשה בנוח לשוחח על כך. (כמובן אם בפגישה שלישית לא מתקדם שום דבר, אינך מחוייבת לספר לבחור. שהרי אם לא יצא שום דבר מהעניין אין טעם לספר). 

עצתי היא שלא ´תפילי´ על הבחור תיק, כלשונך. ספרי לו ברוגע, הסבירי לו במה זה מקשה עלייך, ומהם הצרכים המיוחדים שלך. תבהירי לו, שאינך רוצה לשמוע תשובה מיידית, אלא את מבקשת שלאחר הפגישה הוא יחשוב על כך מעט או יתייעץ על כך עם מישהו. 

ושוב, הכל תלוי בחומרת הנכות, גלויה או נסתרת וכדו´. 
בהצלחה לך. 

כל טוב, 
עוזיה
קראתי הכל והגבתי לך גם שם...eliore
בחור גרושאנונימי (פותח)
השאלה האם נישואים של רווקה עם גרוש ניתנים - אינה פשוטה מכיוון שיש לא מעט נישואים כאלו שעלו יפה. אבל - מתוך ידיעה ברורה ולא בעקבות הערמה והסתרה.
האם הבחור הגרוש חשב מה הסיכוי לקשר כאשר הבסיס שלו הנו גניבת דעת?
לסנונית ראשונה - כתבת שקצת מלחיץ לבדוק במשרד הפנים לפני כל דייט, מדוע? הבדיקה מול המחשב דורשת דקות ספורות בלבד. אם היא יכולה למנוע עגמת נפש רבה אין זו הקרבה גדולה מדי.
ובכלל, גם בגיל כזה ואולי דוקא בגיל כזה לא מומלץ להיפגש לפני איזה שהוא ברור ראשוני.
בתור אחת שגם היתה סוג של פסולת חיתון...סיפורי מעשיות
שנים ארוכות חיפשתי חתן שלא יברח ברגע שאספר לו את הסוד הנורא... שאני גיורת עם אמא ואחות גויות! ממש לא רואים עלי אז כל פעם הייתי מכניסה את הבחורים להלם קרב...

בקיצור, אנשים, תרחמו על כל מי שלא בן של רב רזה ומוצלח בן 21.5! נכון שיש דברים שצריך לספר מהתחלה, אבל זה ממש מזעזע לקרוא שכ"כ בנות יפסלו מישהו בגלל שהוא גרוש. לא מספיק הוא סבל בחיים? וזה אפילו לא קשור מי אשם בגירושין. אז הוא אשם, ומאז עשה טיפול פסיכולוגי של שנתיים ויצא כמו חדש. מה כל כך מפחיד בגרוש/ה? הם לא נושכים, באמת! תראו לי מישהו שלא עבר איזה משבר עם האשה או הבעל. אז חלקם גם לא מוצאים באותו רגע את הדרך לגשר ומחליטים להפסיק לנסות. אז מה? זה לא הופך אותם למפלצות.
ובאמת שאני לא מאחלת לאף אחד להפוך מסיבה כלשהי לסוג ב' - כמו שאני הייתי.
תגובה לשתי האחרונותסנונית ראשונה
לא אמרתי שיש פסול בגרושים ואפילו חזרתי על כך כמה פעמים שזה בכלל לא הנושא . הנושא היה הסתרה מידיעת הבחורה שגרם לה לאבד אמון בכל מערכת השידוכים, ופה גם השדכן בעצמו לא ידע שהבחור גרוש.
יש הרבה גרושים שהתחתנו עם רווקות אבל זה היה בהסכמתן והן ידעו על כך מראש,
מה שרציתי להגיד פה זה שגם ככה מצב הרווקות ו(הרווקים) הוא לא "משהו"
והאמון שלהם בשדכנים למיניהם הולך ונפגע (מהיכרות אישית של לא מעט מהם),
אז נא לקחת לתשומת הלב של כולנו את הרגישות הגדולה שלהם, ולנסות לעזור להם בדרך שלהם ולא להוסיף להם צער נוסף!
מסכים עם סנונית ראשונהבאהבה ננצח
איזה בלבולים יש היום בדור שלנו...shimi11
באמת ירדנו מהפסים... אללא ירחמו.
זה פשוט מגעיל!!
נתקלתי בהרבה דברים הזויים, אבל עד כדי כך?
קשה מאד ולא פשוט, אבל..נפשי ישובב
נפגשתי עם גרוש. אבל ידעתי על כך מראש דרך החברה שלי שהציעה, ודברתי ובררתי איתה על כך. אם לא הייתי יודעת על כך קודם- הייתי כועסת מאד ומרגישה מרומה... אין ספק- צריך לדעת את זה קודם- ובכלל לא חייבים לשמוע את זה מהבחור דווקא- אלא בקבלת ההצעה עצמה.. כן, זו הזדמנות נפלאה לעבוד על הסטיגמות שבתוכנו, לברר נכון, לראות איפה הוא ממוקם מבחינת המקום בנפש שלו, מה גרם לזה ועד כמה נשארו לו הצלקות מהעבר/ עד כמה עובד על כך... זה בכלל לא פשוט, והבנתי את זה דווקא דרך אותן פגישות- שהבחור עדיין בטראומה ממה שהיה, וגם הפגישות היו שונות- הרבה יותר מעשיות.. (אם יהיה כך וכך בבית- מה תעשי, וכו..) אז במקרה הזה זה היה כך, למרות שהוא גרוש ממש לא באשמתו.. אבל יש עוד הרבה אנשים טובים ונפלאים שנמצאים באותו מצב...

לסיכום, מה שרציתי להגיד זה כך:

אנחנו צריכים להפתח, ולהקשיב באמת, ולעבוד עם השכל הישר ועם הכוחות שיש לנו... במקביל.

וללמוד לברר עד הסוף- עוד בשלב ההצעה- לפני הפגישה בכלל... להקשיב בתשומת לב לדברים ולקלוט- בין השורות..

ושיהיה בהצלחה- בעזרתו יתברך...

כמי שמתלבט אם להגיע למצב זהאנונימי (פותח)
אני מוכרח להגיד שאני מזדהה עם הצד הגרוש, ואפילו עם הנשוי שמתכנן גירושין. תארו לעצמכם איזה מוות הוא עבר כדי שיחליט להתגרש, אך עדיין הוא בריא בנפשו ויודע שהוא רוצה למצוא את הזיווג המושלם. יש פעמים שאינו רוצה לעזוב קשר ולהיות בודד עד שרואה שיהיה לו סיכוי לקשר חדש. לגבי הפגם בכך-ברור שצריך לגלות ודי מהר את מצבו, אך לאו דווקא לפני שנפגשים.
לדעתי בשידוכים הדבר הראשון שיש זה אמינות.shimi11אחרונה
ואדם שמסתיר דברים (כן, לא לספר על ההתחלה שהוא גרוש זה להסתיר!) והוא בונה על זה שיתנפצו לבחורה המיתוסים וליבה ישבר מרוב אהבה ורק אח"כ יספר לה, זה לדעתי פגיעה קשה באמון ואני הייתי חושב פעמיים רק לדעת מה הוא עוד מסתיר ממך.
וזה מביא לכך שיש לאנשים ובעיקר להורים אובססיה לברר על הצד השני תחת כל עץ רענן. יש הורים שהופכים כל אבן בעולם כדי לברר על הצד השני מה דודה שלו עושה כי לא סומכים על פרטים שנותנים כי יש כאלה שמסתירים וזה מגיע למצבים ממש לא נעימים..
עד כמה שיש סטיגמות והמצב עגום- אמינות זה הכי חשוב לדעתי.

מה דעתכן על מישהו שמתחיל בקינוח?זכרושיצאנולרקוד
וזה הצחיק אותי ממש😂

סביר להניח שהפערים בהשקפה הדתית היו צפים די בהתחלהפ.א.
גם אם לא היה נופל בסינון הראשוני הזה, די מהר היו מתגלים פערים בינהם בדברים אחרים 
אולי מתחכם מידי בתור הכנה לדייטנקדימון

אבל בעיקרון היא צודקת, לא?

הבעיה כאן היא חוסר האמון במי שהציע לה.. 

יש סיפור על הרב אליהואחד איש

פעם מישהו שאל אותו אם מותר להתגלח בספירת העומר לצורך פגישות

הרב אליהו שאל אותו אתה רוצה להתחתן עם מישהי שלא מפריע לה שבן אדם מתגלח בספירת העומר?;)

אז הנה משהו הפוךנחלת

אדם אמין סיפר לי שכשהוא (או חבר שלו, לא זוכרת במדויק) שאל

את הרב מרדכי אליהו זצ"ל, איך לבחון יראת שמים של בחורה,

הוא ענה לו: אם היא מברכת על מה שאוכלת. 

ולא הוסיף יותר.

למה זה הפוך?אחד איש
….פ.א.אחרונה
חח למה לא?Lavender

אני בעד, 

לפעמים אני גם מתקילה בשאלות(:

לענ"דנחלת

1.  היא לא חוקרת משטרה שמנסה ל"התקיל" עבריין.  

2.  זה לא כן, זה לא ישיר, ואם הייתי בחור, לא הייתי שמח עם בחורה כזו.

3  הוא אמר שהוא מעדיף חצאית. למה להמשיך לחפור ולהתעקש?!

אתם רוצים לפרגן?advfb

תפרגנו על מעשה טוב ואז ממנו תדברו על התכונה שאתם אוהבים בה/ו באישיות.

דוגמא - 

תודה שאתה מפרגן לי כל הזמן, ממש אני רואה בזה את העין הטובה שלך

אתה אחד הניקים האהובים עליי בפורומיםקעלעברימבאר
הניק האהוב עליי...חתול זמני
אני מעריך שגם אתה תהיה הניק האהוב עליי בבוא הזמן,קעלעברימבאר

פשוט עדיין לא הכרתי אותך מספיק זמן בפרום  

אני מזמין אותך לַפּרוֹם.חתול זמני
התרקוד איתי?חתול זמני
וודאי. בוא לשטו"ל. אני לא רוצה לשגע כאן את הניקיםקעלעברימבאר

עם שטויות

למה שטויות?חתול זמני
לא שטויות. שטויות שאני ממלמל. ניקיםקעלעברימבאר

פה לא אוהבים שמשגעים פה את הפורום עם דיבורים לא קשורים🙃

מה הכוונה בו במי, על מי מדובר?הפי
באדם שאת רוצה לפרגן לוadvfb

זאת אומרת להתחיל לפרגן על המעשה הטוב שהאדם עשה - "איזה מעשה X טוב עשית"

ואז להגיד לו שזה לא רק המעשה אלא המעשה נובע מתכונה טובה שלו - "זה שעשית ככה זה מראה שאתה X Y Z"

למה בעצם?ריבוזום
מה עומד מאחורי ההצעה?

אני שואלת כי ספציפית לגבי מחמאות לילדים, דווקא הבנתי שעדיף להחמיא על מעשים, ועל מאמצים. ולהימנע מלהדביק תוויות של תכונות אופי (חיוביות, כמובן. שליליות זה מובן מאליו)

למה עדיף להמנע?advfb

את מציגה את זה כהנחת יסוד שאני לא כל כך מבין.

אדרבה, אם מדברים על ילדים - אדם תופס את עצמו עם תכונות חיוביות שהן מהותיות בשבילו, זה בונה לו תדמית טובה. 

והסיבה שאליה כיוונתי - ברגע שאת מפרגנת רק על מעשה יש בזה משהו שיטחי. אבל כאשר את מפרגנת על עצם האישיות בזה משהו הרבה יותר אישי והרבה יותר מחמיא. זה לראות את מי שמולך ממש ולא רק בתועלת שהוא עושה. כל אחד רוצה ש"יראו אותו".

כחתול זמני,חתול זמני

רצוני הוא להיות סמוי מן־העין.

אסבירריבוזום
לגבי ילדים, יש מחקרים בנושא. לדוגמא: נתנו לכמה ילדים לצייר ציור, לחלק החמיאו שהציור מקסים ושהם "ממש ציירים", ולחלק החמיאו על דברים ספציפיים בציור: "אני רואה שהשתמשת בהרבה צבעים. עבדת ממש קשה על הציור הזה!". משהו בסגנון. אחר כך הציעו לילדים לנסות משימת ציור מסובכת יותר. הילדים שהחמיאו להם המחמאה מהסוג הראשון נטו יותר להימנע, לעומת הילדים מסגנון המחמאה השניה שיותר קידמו בברכה אתגר חדש. 
המשךריבוזום

יש עוד מחקרים דומים.

הרעיון הוא שאם ילד מתרגל להתיחס לעצמו כ"חכם", "צייר", "מוכשר", "יפה", ורואה בזה את עצמו ואת הערך שלו - מה יקרה כשזה כבר לא יעבוד? אם הוא ינסה לפתור תרגיל ולא יצליח? הוא כבר לא יהיה חכם? אבל אם הוא לא יהיה חכם אז מה הוא בכלל? הוא ינסה לצייר ציור ולא יצליח - אז הוא כבר לא צייר, אבל אם כך, מה הוא שווה?

ולכן עדיף להחמיא על מאמץ, לחזק מסוגלות שמגיעה על ידי ניסיון, ולא להחמיא על כשרונות.

זה קצת שונה מהדוגמא הספציפית שנתת, לגבי עין טובה, כי בדוגמאות שלי מדובר על כשרונות ולא מידות. ושוב - גם מדובר על ילדים. אני צריכה לחשוב על ההבדל בין הדוגמא שלך לדוגמאות היותר ברורות של כשרונות, וגם כמובן על השוני בין הקשר חינוכי לקשר בין מבוגרים. 

אני רוצה לפרגן למישהו עם צרכים מיוחדיםהפי
למה? לא יודעת מלא אור אהבה חמלה רק להיות לידו זה עוזר לי להיות טובה יותר ולראות מה חשוב באמת בחיים

הוא כמובן לא קשור לכאן

יש הרבה, זה בעיהאני:)))))
תודה רבה. מאמצת. בעזרת השם.נחלתאחרונה
נראלי זמן טוב לספרמבולבלת מאדדדד
ב"ה התארסתי לא מזמן

ותודה לכל מי שידע כבר ולא סיפר

בקרוב אצל כולם בע"ה!

מזל טוב!! שיהיה לכם הרבה טוב ביחד!!יעל מהדרום
דיי באמת(;?הפי
חח אין עליך 
מזל טוב!אנונימי 14
וואו מזל טובבברקאני

איזה מרגש

שתבנו בית קדוש ושמח ביחד

מבולבלתתתת!!!! מזזזלללל טווובבב!!!🤩🥰❤הרמוניה
מרגש ממשארץ השוקולד

מזל טוב,

שיתמלאו כל משאלות ליבכם לטובה בבית הנפלא שתקימו יחד באהבה, בריאות, שמחה ואושר לאורך שנים רבות

תודה רבה לכולם!🤗מבולבלת מאדדדד
מזל טוב!חדשכאן

איזה יופי!

שתזכו לבנות בית נאמן בישראל מתוך אהבה, שמחה, נחת ורווח!

איזה יופי, בשעה טובה!! הרבה נחת ושמחה!נפש חיה.
כיף לשמוע, מזל טוב!advfb
מזל טוב! איזה יופי ב"הוהוא ישמיענו
ברוך השם!נחלת

המון המון מזל טוב! כן תרבינה הודעות משמחות כאלו!

וואו יקרה! מזל טוב ענקי 🥳❤️נגמרו לי השמות

איזו בשורה משמחת ומרגשת

בשעה טובה ומבורכת ממש

שתזכו לבניין עדי עד בשמחת עולם ובאהבה גדולה ❤️🌟🥳

מזל טוב!ניצן*
בשמחה ובאהבה
...רחל יהודייה בדםאחרונה
מזל טוב 
קבוצות שידוכים לדתי תורני/ חרדלניקיsh121234

שלום

האם קיים קבוצת ווצאפ עם הצעות של בחורים דתי לאומי תורני או חרדלניקים בגיליי 20-29?

קורס קצינים בשנה הראשונהמסיבת ישרים

היי לכולם,

בעז"ה אנחנו נתחתן בחודש אב, ובאזור חנוכה שאחרי אני מתחיל תפקיד ג'וב בתור קצין פרוייקט דרך עתודה (עדיין אין שיבוץ לאיפה נהיה בארץ)

כל הזמן מדברים איתנו על קורס קצינים וואלה בא לי לצאת כי אי אפשר להתקדם בצהל בפיקודי אם אתה לא קצין

הקטע זה שאם נגיד אצא בתחילת התפקיד כלומר 3 חודש אחרי שנתחתן, אז זה אומר שכשאהיה בבהד אחד 3 חודש אחזור רק לשישי-שבת

ודיברתי איתה על זה והיא מוכנה ודוחפת אותי שאני אצא כדי שדלתות בצבא יפתחו.

אבל לאחרונה גיליתי שגם ההכשרה החילית היא שבועיות ואז זה יוצא חצי שנה של רק שישי-שבת, זה לא יותר מידי?

מה שאר החיילים הנשואים עושים?

אם קבעתם תאריך - לוקחים בחשבון שיהיה קשה בחודשיםפ.א.

הראשונים.

לא דוחים חתונה בגלל זה, ובוודאי לא לוותר על קורס הקצינים וההכשרה החיילית. ממש חשוב לטובת פיתוח הקריירה שלך בצבא ובהמשך באזרחות, עפ"י הניסיון שתצבור בצבא.  

מה שכן, ממליץ לתכנן בינכם מניעה בחודשים הראשונים. עד שתכנס למסלול שירות צבאי נוח מבחינת הבית.  

לא כל כך מסכימה. אבל לא כדאי להיכנס לויכוח.נחלת

רק חושבת שלאשתך יהיה קשה. שנה ראשונה יעשה לביתו....

חושבת שהקשר בין בני הזוג בתחילת דרכם, הוא החשוב ביותר.

נניח שזו היתה קרירה אחרת, לא צבאית?

הוא ציין שהתכנון לצאת לקורס 3 חודשים אחרי החתונהפ.א.אחרונה
כל שאת החוויות הראשונות של החודשים הראשונים של תחילת הנישואים, הם יעברו בנעימים.  
מחפשת המלצה לבתי מלון עם אוכל טוב/ צימר עם א. בוקרעינב66

באזור כייפי, ויפה עם מגוון אפשרויות לטייל ולכייף באזור..

חשבנו על אזור גוש עציון/עמק האלה/סובב ירושלים..

מתכננים חופשה חלומית לרגל יום נישואין ואחרי תקופה אינטנסיבית...

פנקו אותי בהמלצות מנסיון

תודה רבה!

להעביר לפורום המתאיםברוקוליאחרונה
אתם מרגישיםהרמוניה

את ההשגחה של הקב"ה בכל התהליך של הפגישות?

תשתפו

כןאדם פרו+אחרונה
זה מדהיםהפי

איך מעניין בו,  טעות אחת שלו

והוא לא רלוונטי

אם מישהו מאכזב אותי באמת פעם אחת

אני כבר לא רוצה אותו

גם אצלכן זה ככה? 

( שאלתי את הנשים בקהל ולא את הגברים ..

כי לא מעניינת אותי כאן הדעה שלכם)

אמןהפי

אולי יעניין אותך