תופעה חדשה ומזעזעת!!!!סנונית ראשונה
מזעזע! כל עוד זה באי ידיעה...אריקל
שה' ירחם.רחלקה
בדיוק התקשר אלי חבר בן 30אלעד
מפחיד!בדולח
באמת מסכןסנונית ראשונה
באמת מרגיז....Curious
באמת מזעזע!!!אי''ה
גם אם הוא היה בחור מקסים מבחינתך?אור77
אני לא בטוח שכל הרבנים יאמרו שחייב לספר לפני פגישהeliore
ולא, אני לא גרוש כמובן
eliore
תיקון - שהתגרש*
eliore
צריך לחלק את התופעה ל2 - גרושים ונשואיםmoson
לגבי נשואים (גם כאלה בהליך כזה או אחר)- מדובר בתופעה חמורה כי לעומת גרוש שיכול להתחתן כאן אין לו את האפשרות להתחתן איתה. לדעתי במצב של נשוי כדאי להזהיר גם אנשים אחרים שמעורבים - למשל שדכן\ שדכנית שמעורבים.
סליחה?לפעמים
להסתיר את זה אסור אבל לספר לא מיד אפשר...eliore
כן, קראתי הכל.לפעמים
למה הונאה לגבי גרושים?בתאל1
מה זה קיים??nick
סליחה אבל בפורום היו שניים כאלה שהתחתנו!מירוני
לא הבנתי את כוונתך..eliore
הבעיה היתה שלא מספרים את הפרט החשובסנונית ראשונה
הצעהנחשונית
מצד שלישי, כשאני חושבת על זה שוב, אם בחור היה אומר לי דבר כזה, ברור שגם אז הייתי כועסת ומרגישה מרומה, קרוב לודאי שהייתי אומרת: לא תודה, בשני המקרים, אם היה מודיע שהוא גרוש לפני הפגישה הראשונה ואם היה מודיע רק אחריה. אין, לא יודעת מה לומר. קשה מאוד.
"אשא עיני אל ההרים, מאין יבוא עזרי? עזרי מעם ה', עושה שמיים וארץ."
אני ממש לא מסכימה איתךסנונית ראשונה
ברוך ה' (או שלא) יש כיום כל כך הרבה גרושים וגרושותאלעד
הם לא צריכים דווקא אבל גם הם לא צריכים דדוקא לאeliore
ל-elioreבאהבה ננצח
ב. את כל מה שאתה אומר בעדם, ואתה צודק בתוכן הדברים, יכול גם הרב או השדכן להגיד ולהסביר וייתכן מאוד שדברים יעשו קצת יותר מרושם, אבל זה ממש לא יפה לא נכון ואפי' מגעיל להסתיר את זה.
ואני גם חושב את זה לגבי בעיות רפואיות ולגבי מישהי שנאנסה ולגבי חוזרים בתשובה. יש אנשים שזה משמעותי בשבילם והם בוגרים מספיק בשביל שניתן להם להחליט בעצמם ולא נשחק ברגשות שלהם.
אני לא דן או מאשים את מי שמסתיר אבל זה לא צורה.
ג. דווקא הסיפורים האלה שאנשים הביאו כאן ומה שהם אמרו בעצמם, גם אם אתה חושב שהלב שלהם אטום או כל מיני דברים כאלה, מוכיחים שבסופו של דבר זו לא שיטת עבודה נכונה. מה לעשות לא כולם ב"מדריגה" הזו (ובפרט לא בשביל להסכים לאחר שרימו אותו) וגם מבחינה מעשית פשוטה עדיף להגיד קודם, ואם צריך- להסביר ולשכנע.
ד. הם לא פסולי חיתון ומותר גם להגיד שיש מספיק גרושים/גרושות וכו' שהם יכולים להיפגש ולהבין יותר טוב אחד את השני וכו'.
לגבי בעיות רפואיות ואונס וכד'eliore
"לשחק ברגשות"eliore
ולגבי הסיפור ההואeliore
אתם יודעים מה הבעיה של כולנו כאן...?eliore
אני לא מאשים אותו תיקון המידות זו עבודה קשהeliore
ראוי להסתיר - בהתחלה...אנונימי (פותח)
לצערי נתקלתי....Curious
זה באמת נורא איום שנשוי מנסה להכיר....eliore
צריך שהרבנים ומדריכי החתנים/כלות יילחמו בתופעהבאהבה ננצח
וגם אנחנו נלחם בזה (מי שזה נוגע אליו)- בין באי מתן גיבוי לחבר/ה שנוהג כך ובאי שיתוף פעולה אתו (דהיינו להתקשר ולספר שהוא מסתיר). ובין בלהיפרד מייד מאדם שמספר רק אח"כ- באופן שהשדכנים ידעו מראש שאם הם לא מספרים עכשיו זה בטוח יידון לכישלון.
שלשת הדברים האלה- רבנים ומדריכים, אנו כציבור וכחברים, והפחד של השדכנים- יכולים לענ"ד למגר את התופעה.
[הסברה של מי שעושה את זה ברורה- הוא חושב שלאנשים יש סתם רתיעה מדברים כאלה ואם הם יגלו את זה בשלב מאוחר יותר הם יחשבו פעמיים. אבל זה עדיין לא מצדיק את ההונאה הזו. וזוהי שיטת עבודה ממש מגעילה. אם מישהו חושב שזו "סתם רתיעה" אז שיסביר וישכנע. אבל שבשום אופן לא יפעל בצורה כזו.]
א"א לא לספר את זה כבר בזמן ההצעהבאהבה ננצח
זוהי הונאה ממש. לא מדובר על ילדים קטנים. רווקים ורווקות כבר יכולים להחליט בעצמם עם מי הם רוצים להיפגש ועם מי לא. ואם השדכן חושב שזה סתם סטיגמות- שישכנע. בשום אופן לא להסתיר.
ובפרט לא כלפי בחורות, שבנות בד"כ יותר רגישות, לשחק ברגשות שלהם ולהפיל אותם לפח באופן כזה זה ממש חמור. אפשר לספר לפני ושהבנ"א ידע לקראת מה הוא הולך ועם מי הוא הולך להיפגש.
לא משחקים ברגשות של אנשים. ובפרט לא בדבר הכי יקר ומשמעותי בחייהם. אני לא מבין מה לא ברור פה.
אני דיי מסכימה עם ^אנונימי (פותח)
צר לי לאכזב אותך אבל הלכתית זה לא מוגדרeliore
חיפשתי קצת בח"ח לפנ"כבאהבה ננצח
גם בעניין דיני הונאה.
(גם אתה מדבר בשם רבנים. וכל עוד אין לנו מקורות אף אחד לא עדיף על השני וזה סתם ויכוח סרק.)
ועוד משהו חשוב,
לא כל המקרים הם כמו שאתה מתאר שזה בחור מצויין והוא סתם נפל בפח.
יש מקרים כאלה אבל לא כולם..
ובד"כ (לא תמיד) מי שמסתיר הוא דווקא לא הבחור הנהדר שסתם נפל בפח.
אז באמת עדיף שהשדכן יגיד מראש. בין כך ובין כך.
פשוט תהיה מספיק פיקח ותברר על האדם כאדםeliore
ברור שזה מה שייעשה בפועל אבל למה אתה מתחמקבאהבה ננצח
מה שאתה אומר רק מדרדר את המצב.
אם אנשים יתחילו לברר המסתירים יתחילו לשקר
'סנונית ראשונה' אמרה שאחותה כבר איבדה את האמון בשדכנים. ככה צריך להיות?
הדרך הזו היא לא הדרך הנכונה לגרושים למצוא את זיווגם.
וחוץ ממה שאני חושב עליה היא גם מאוד מזעזעת אותי בשל המשחק הזה ברגשות של בנות ולכן אמרתי שצריך להיאבק נגדה ולא הצלחת לשכנע אותי בצדקת דבריך.
מה שבטוח- באהבה ננצח
קודם כל לשקר זה אסור...eliore
תוכן השאלה יש לי בעיה בריאותית בעצם נכות. ואני מרגישה מאד לא בנוח להכיר בחורים זה ממש "להפיל" תיק על עלייהם, במיוחד אם הם לא נכים. אני כבר הגעתי לגיל שנראה לי שכן צריך קשר.(22) מה לעשות? תודה מראש. |
תוכן התשובה שלום וברכה, חס ושלום שאת תחושי אי נעימות. לעולם אינך צריכה לחוש אי נעימות בשל נכות כלשהי. לגבי שאלתך, אתקשה להשיב מאחר לא פירטת איזו נכות, ניכרת או לא ניכרת, וכדו´. אם מדובר במום נסתר, עצתי היא לא לספר לבחור בפגישה ראשונה, אלא רק בפגישה שלישית, או בפגישה שניה אם את רואה שהעניינים התקדמו ואת חשה בנוח לשוחח על כך. (כמובן אם בפגישה שלישית לא מתקדם שום דבר, אינך מחוייבת לספר לבחור. שהרי אם לא יצא שום דבר מהעניין אין טעם לספר). עצתי היא שלא ´תפילי´ על הבחור תיק, כלשונך. ספרי לו ברוגע, הסבירי לו במה זה מקשה עלייך, ומהם הצרכים המיוחדים שלך. תבהירי לו, שאינך רוצה לשמוע תשובה מיידית, אלא את מבקשת שלאחר הפגישה הוא יחשוב על כך מעט או יתייעץ על כך עם מישהו. ושוב, הכל תלוי בחומרת הנכות, גלויה או נסתרת וכדו´. בהצלחה לך. כל טוב, עוזיה |
קראתי הכל והגבתי לך גם שם...eliore
בחור גרושאנונימי (פותח)
בתור אחת שגם היתה סוג של פסולת חיתון...סיפורי מעשיות
תגובה לשתי האחרונותסנונית ראשונה
מסכים עם סנונית ראשונהבאהבה ננצח
איזה בלבולים יש היום בדור שלנו...shimi11
קשה מאד ולא פשוט, אבל..נפשי ישובב
כמי שמתלבט אם להגיע למצב זהאנונימי (פותח)
לדעתי בשידוכים הדבר הראשון שיש זה אמינות.shimi11אחרונה
מה דעתכן על מישהו שמתחיל בקינוח?זכרושיצאנולרקוד
סביר להניח שהפערים בהשקפה הדתית היו צפים די בהתחלהפ.א.
אולי מתחכם מידי בתור הכנה לדייטנקדימון
אבל בעיקרון היא צודקת, לא?
הבעיה כאן היא חוסר האמון במי שהציע לה..
יש סיפור על הרב אליהואחד איש
פעם מישהו שאל אותו אם מותר להתגלח בספירת העומר לצורך פגישות
הרב אליהו שאל אותו אתה רוצה להתחתן עם מישהי שלא מפריע לה שבן אדם מתגלח בספירת העומר?;)
אז הנה משהו הפוךנחלת
אדם אמין סיפר לי שכשהוא (או חבר שלו, לא זוכרת במדויק) שאל
את הרב מרדכי אליהו זצ"ל, איך לבחון יראת שמים של בחורה,
הוא ענה לו: אם היא מברכת על מה שאוכלת.
ולא הוסיף יותר.
למה זה הפוך?אחד איש
….פ.א.אחרונה
חח למה לא?Lavender
אני בעד,
לפעמים אני גם מתקילה בשאלות(:
לענ"דנחלת
1. היא לא חוקרת משטרה שמנסה ל"התקיל" עבריין.
2. זה לא כן, זה לא ישיר, ואם הייתי בחור, לא הייתי שמח עם בחורה כזו.
3 הוא אמר שהוא מעדיף חצאית. למה להמשיך לחפור ולהתעקש?!
אתם רוצים לפרגן?advfb
תפרגנו על מעשה טוב ואז ממנו תדברו על התכונה שאתם אוהבים בה/ו באישיות.
דוגמא -
תודה שאתה מפרגן לי כל הזמן, ממש אני רואה בזה את העין הטובה שלך 
אתה אחד הניקים האהובים עליי בפורומיםקעלעברימבאר
הניק האהוב עליי...חתול זמני
הוא @חתול זמני.
אני מעריך שגם אתה תהיה הניק האהוב עליי בבוא הזמן,קעלעברימבאר
פשוט עדיין לא הכרתי אותך מספיק זמן בפרום
אני מזמין אותך לַפּרוֹם.חתול זמני
התרקוד איתי?חתול זמני
וודאי. בוא לשטו"ל. אני לא רוצה לשגע כאן את הניקיםקעלעברימבאר
עם שטויות
למה שטויות?חתול זמני
לא שטויות. שטויות שאני ממלמל. ניקיםקעלעברימבאר
פה לא אוהבים שמשגעים פה את הפורום עם דיבורים לא קשורים🙃
מה הכוונה בו במי, על מי מדובר?הפי
באדם שאת רוצה לפרגן לוadvfb
זאת אומרת להתחיל לפרגן על המעשה הטוב שהאדם עשה - "איזה מעשה X טוב עשית"
ואז להגיד לו שזה לא רק המעשה אלא המעשה נובע מתכונה טובה שלו - "זה שעשית ככה זה מראה שאתה X Y Z"
למה בעצם?ריבוזום
אני שואלת כי ספציפית לגבי מחמאות לילדים, דווקא הבנתי שעדיף להחמיא על מעשים, ועל מאמצים. ולהימנע מלהדביק תוויות של תכונות אופי (חיוביות, כמובן. שליליות זה מובן מאליו)
למה עדיף להמנע?advfb
את מציגה את זה כהנחת יסוד שאני לא כל כך מבין.
אדרבה, אם מדברים על ילדים - אדם תופס את עצמו עם תכונות חיוביות שהן מהותיות בשבילו, זה בונה לו תדמית טובה.
והסיבה שאליה כיוונתי - ברגע שאת מפרגנת רק על מעשה יש בזה משהו שיטחי. אבל כאשר את מפרגנת על עצם האישיות בזה משהו הרבה יותר אישי והרבה יותר מחמיא. זה לראות את מי שמולך ממש ולא רק בתועלת שהוא עושה. כל אחד רוצה ש"יראו אותו".
כחתול זמני,חתול זמני
רצוני הוא להיות סמוי מן־העין.
אסבירריבוזום
המשךריבוזום
יש עוד מחקרים דומים.
הרעיון הוא שאם ילד מתרגל להתיחס לעצמו כ"חכם", "צייר", "מוכשר", "יפה", ורואה בזה את עצמו ואת הערך שלו - מה יקרה כשזה כבר לא יעבוד? אם הוא ינסה לפתור תרגיל ולא יצליח? הוא כבר לא יהיה חכם? אבל אם הוא לא יהיה חכם אז מה הוא בכלל? הוא ינסה לצייר ציור ולא יצליח - אז הוא כבר לא צייר, אבל אם כך, מה הוא שווה?
ולכן עדיף להחמיא על מאמץ, לחזק מסוגלות שמגיעה על ידי ניסיון, ולא להחמיא על כשרונות.
זה קצת שונה מהדוגמא הספציפית שנתת, לגבי עין טובה, כי בדוגמאות שלי מדובר על כשרונות ולא מידות. ושוב - גם מדובר על ילדים. אני צריכה לחשוב על ההבדל בין הדוגמא שלך לדוגמאות היותר ברורות של כשרונות, וגם כמובן על השוני בין הקשר חינוכי לקשר בין מבוגרים.
אני רוצה לפרגן למישהו עם צרכים מיוחדיםהפי
הוא כמובן לא קשור לכאן
יש הרבה, זה בעיהאני:)))))
תודה רבה. מאמצת. בעזרת השם.נחלתאחרונה
נראלי זמן טוב לספרמבולבלת מאדדדד
ותודה לכל מי שידע כבר ולא סיפר
בקרוב אצל כולם בע"ה!
מזל טובאריק מהדרום
מזל טוב!! שיהיה לכם הרבה טוב ביחד!!יעל מהדרום
דיי באמת(;?הפי
מזל טוב!חושבת בקופסא
מזל טוב!אנונימי 14
וואו מזל טובבברקאני
איזה מרגש
שתבנו בית קדוש ושמח ביחד
מבולבלתתתת!!!! מזזזלללל טווובבב!!!🤩🥰❤הרמוניה
מרגש ממש
ארץ השוקולד
מזל טוב,
שיתמלאו כל משאלות ליבכם לטובה בבית הנפלא שתקימו יחד באהבה, בריאות, שמחה ואושר לאורך שנים רבות
תודה רבה לכולם!🤗מבולבלת מאדדדד
מזל טוב!חדשכאן
איזה יופי!
שתזכו לבנות בית נאמן בישראל מתוך אהבה, שמחה, נחת ורווח!
איזה יופי, בשעה טובה!! הרבה נחת ושמחה!נפש חיה.
כיף לשמוע, מזל טוב!advfb
מזל טוב! איזה יופי ב"הוהוא ישמיענו
ברוך השם!נחלת
המון המון מזל טוב! כן תרבינה הודעות משמחות כאלו!
וואו יקרה! מזל טוב ענקי 🥳❤️נגמרו לי השמות
איזו בשורה משמחת ומרגשת
בשעה טובה ומבורכת ממש
שתזכו לבניין עדי עד בשמחת עולם ובאהבה גדולה ❤️🌟🥳
מזל טוב!ניצן*
...רחל יהודייה בדםאחרונה
קבוצות שידוכים לדתי תורני/ חרדלניקיsh121234
שלום
האם קיים קבוצת ווצאפ עם הצעות של בחורים דתי לאומי תורני או חרדלניקים בגיליי 20-29?
קורס קצינים בשנה הראשונהמסיבת ישרים
היי לכולם,
בעז"ה אנחנו נתחתן בחודש אב, ובאזור חנוכה שאחרי אני מתחיל תפקיד ג'וב בתור קצין פרוייקט דרך עתודה (עדיין אין שיבוץ לאיפה נהיה בארץ)
כל הזמן מדברים איתנו על קורס קצינים וואלה בא לי לצאת כי אי אפשר להתקדם בצהל בפיקודי אם אתה לא קצין
הקטע זה שאם נגיד אצא בתחילת התפקיד כלומר 3 חודש אחרי שנתחתן, אז זה אומר שכשאהיה בבהד אחד 3 חודש אחזור רק לשישי-שבת
ודיברתי איתה על זה והיא מוכנה ודוחפת אותי שאני אצא כדי שדלתות בצבא יפתחו.
אבל לאחרונה גיליתי שגם ההכשרה החילית היא שבועיות ואז זה יוצא חצי שנה של רק שישי-שבת, זה לא יותר מידי?
מה שאר החיילים הנשואים עושים?
אם קבעתם תאריך - לוקחים בחשבון שיהיה קשה בחודשיםפ.א.
הראשונים.
לא דוחים חתונה בגלל זה, ובוודאי לא לוותר על קורס הקצינים וההכשרה החיילית. ממש חשוב לטובת פיתוח הקריירה שלך בצבא ובהמשך באזרחות, עפ"י הניסיון שתצבור בצבא.
מה שכן, ממליץ לתכנן בינכם מניעה בחודשים הראשונים. עד שתכנס למסלול שירות צבאי נוח מבחינת הבית.
לא כל כך מסכימה. אבל לא כדאי להיכנס לויכוח.נחלת
רק חושבת שלאשתך יהיה קשה. שנה ראשונה יעשה לביתו....
חושבת שהקשר בין בני הזוג בתחילת דרכם, הוא החשוב ביותר.
נניח שזו היתה קרירה אחרת, לא צבאית?