שלום, אני פונה אליך, אלייך.
גם את/ה אוהב/ת מסתובב/ת שעות על גבי שעות פה בערוץ?
מגיב/ה ומשתתף/ת בדיונים מעניינים, מגיב/ה על שאלות של אחרים?
משתתף/ת בכל מיני קבוצות פנימיות למיניהם?
גם לך יוצא מידי פעם להתכתב בשיחות אישיות עם ניקים שונים פה בערוץ?
אם כן, אז מה שאני כותב – מיועד אליך, אלייך:
חשוב לי לפתוח ולומר שיש פה בפורומים המון המון טוב.
יש פה הרבה חבר'ה טובים שרק רוצים לעזור, לשתף או סתם לכתוב דברים נחמדים. וזה מצויין!
אבל לא עליהם אני מדבר.
אני יודע שכותבים על זה בדף פתיחה של כמעט כל פורום.. אבל חשוב לי להעלות את זה למודעות:
נכון שיש פה הרבה אנשים טובים, אבל לצערנו הגדול יש פה גם כמה שהם לא..
לא מחייב שמדובר באנשים שהם רעים (למרות שגם זה יש), מדובר בעיקר במסכנים/ כאלה עם בעיות נפשיות כאלו ואחרות..
נכון, יש פה גם בנים וגם בנות שסתם משועממים/ות ומחפשים עם מי להתחיל סתם בקטע חברי.. (שזה גם בעייתי, אבל לא על זה באתי לעורר.)
באתי לעורר על זה שלצערי יש פה גם מקרים גם חמורים מזה. וגם הרבה יותר חמורים מזה. וד"ל.
לכן, אני ממש מבקש מכל אחד ואחת מאתכם – תפתחו עיניים! שימו לב על מה ועם מי אתם מתכתבים!
מישהו/י נחמד/ה התחיל איתכם שיחה אישית? מצוין!:
דבר ראשון – רוצה להתכתב? אך ורק דרך הערוץ! לא במייל, לא בווצאפ ולא בשום דרך אחרת!
דבר שני – בתחילת ההתכתבות - מומלץ מאוד למצוא מכרים משותפים. (חוק דתיים שלובים) זה בהחלט מרגיע לדעת פחות או יותר מי האדם מולכם.
דבר שלישי - גם לאחר הבדיקה הזאת, אם אתם לא מכירים את האדם באופן ישיר (וק"ו אם בכלל לא עשיתם את הבדיקה הזאת) – יש להיות כל הזמן ערניים מה הכיוון של השיחה? לאן הצד השני חותר?
מרגישים לא בנוח? השיחה הולכת לכיוון לא נעים/ לא טוב? הצד השני מתחיל לשאול שאלות חודרניות\ אישיות?
1 – לחסום!
2 – לדווח לכמה מנהלים! (משום מה ב'מייל דיווח' אף אחד לא מגיב, וחשוב לוודא שהמנהל אליו דיווחתם אכן עשה עם זה משהו..)
בבקשה, אל תהיו תמימים/ות! תהיו ערניים/ות!
הערה קטנה לסיום:
אני כבר כמה שנים פה בערוץ (זה ניק שהוא רק פצל"ש שלי), גם אני תמיד חשבתי שזה סתם חששות והתראות עד שגיליתי שיש פה כמה טיפוסים כאלה.. (התחילו לשגע אותי..)
כמו שציינתי, יש פה הרבה אנשים טובים ויש פה גם לא מעט סתם משועממים - אז לא להפוך להיות חרדתיים.
אבל עקב כך שיש גם לא נורמלים/ות - חשוב מאוד להיות עירניים!
דרך אגב, חשוב לי להדגיש שמדובר גם בבנים וגם בבנות.
בבקשה, תשמרו על עצמכם!
"אל תביאנו לא לידי ניסיון ולא לידי ביזיון"