נרמול, זריקת עידוד ומה שביניהם (כשמתפלק לאמא פליק)אמא ועוד...
בס״ד

*** לא לראשי בבקשה ***

ערב טוב,

טוב. לא באמת פליק, אבל הרעיון דומה. אני באה ממשפחה שאמא דווקא כן היתה נותנת פליקים לעתים קרובות מאד. גם היתה אומרת דברים מאד פוגעים. ועוד כמה וכמה דברים לא נחמדים. (היום אנחנו בקשר קרוב ואוהב ב״ה).

אלו דברים שממש אמרתי שלא אעשה לילדים שלי. ובאמת שצורת החינוך שבה אני מחנכת את ילדיי מאד שונה מזו שאיתה גדלתי, ב״ה. פליקים לעולם לא נתתי. דיבור פוגעני לא חושבת שאני מוציאה. מתעצבנת לפעמים, מרימה את הקול לפעמים, אבל באופן סביר נראה לי. בעל מאד נוכח ב״ה, מה שעוזר לי לשמור על הגבולות שלי ולפרוש כשאני מרגישה שאני מתקרבת מדי לנקודת הקצה שלי.

ופה ושם - פיצוץ! איזושהי מפלצת יוצאת ממני 😔. אני תופסת חזק את הילד, שמה אותו בכוח על המיטה שלו (״זורקת אותו על המיטה״ הוא ביטוי חזק מדי כדי לתאר נכון את מה שקורה. ״שמה אותו״ הוא ביטוי קצת חלש מדי. זה משהו די באמצע) ושואגת עליו כמה נמאס לי מההתנהגות שלו. עד לפני שנה זה היה קורה לי אחת ל-3-4 חודשים. לפני שנה השתתפתי בסדנה לניהול כעסים כדי לפתור את העניין הזה (בנוסף לטיפול הפסיכולוגי הארוך שעברתי לפני כמה שנים). מאז עברה שנה בגדול ללא מעידה. בשבת זה שוב קרה לי 😔😔. אני מרגישה כמו מי שנגמל וחזר לסורי. הילד המדובר (בן 7, הבכור) הוא מתוק ונבון ואחראי ואהוב (וגם יודע ללחוץ יפה על הכפתורים שלנו, כמו כל הילדים). כשזה קרה הוא ישר התנצל על מה שהיה ובכה המון. אחר-כך הוא שיתף אותי באריכות לגבי מה שהוא הרגיש והוא סיפר לי כמה הוא פוחד כשזה קורה לי 😔.

הערב קראתי את מה ש@מיואשת****** ועוד משהי כתבו בשרשור על האמא שכתבה פתק במקום האבא. על כך שבעבר גם הייתן מאבדות את זה לפעמים. ושיום אחד החלטתן שלעולם לא עוד ומאז זה מצליח לכן.לא רציתי לנצלש אז פתחתי שרשור חדש. זאת החלטה שהחלטתי אותה המון פעמים. אני מרגישה שאני עושה את כל-כל-כל מה שאני יכולה כדי לא להגיע לזה. ועובדה שזה קרה, שוב.

סיפורי הצלחה, הזדהות, עידוד בבקשה! זה בנפשי כל-כך...
מתייגת אתאמא ועוד...
בס״ד

@למה לא123, האמא השנייה שהצליחה להשתנות 🏅

קודם כל לדעתלמה לא123

שאת אנושית

7 יפול צדיק וקם. לא ביום אחד גומרים עם זה.

אני מאוד מאמינה בתהליכים, על כל הצלחה של להתאפק,החמאתי לעצמי. ועל כל נפילה,ניסיתי לא לשקוע בה ולא להלקות את עצמי.

אני בנ"א.

אני חושבת שבחלק מהפעמים התנצלתי בפני הילד. זה גם גרם לי לא לחזור לזה. כי אז אצטרך להתנצל,ואיך זה נראה שאמא מתנצלת שוב ושוב.

הלכתי לטיפול על דברים אחרים, ו"הלבשתי" את הטיפול גם על הנושא הזה

חוץ מזה שהלכתי להנחיית הורים, שאני יכולה לומר שחיי כאמא וכבן אדם,השתנו מקצה לקצה בעקבות כך. זה ממש השפיע על כל החיים שלי.

בהצלחה

תודה רבה!!אמא ועוד...
קפץאמא ועוד...
בס״ד

תודה על החיזוק ועל מה שכתבת על האמונה שלך בתהליכים.

אם אני מתפרצת אני גם מתנצלת אליו.

לאיזו הנחיית הורים הלכת?

כל הברכות!
וואוושוב אתכם
אין לי ככ מה לומר, רק שזה באמת מדהים השינוי שעשית!
נשמע שהדרך שהתקדמת בה ממש ארוכה ולא קלה.
נכון שזה עוד קורה לך, אבל תראי כמה רחוקה את מאיפה שהיית פעם.
זה ממש מרגש ונותן כח.
בהצלחה מדהימה
תודה רבה נשמהאמא ועוד...
בס״ד

חיזקת ❤️
רק הזדהותאורוש3
וגם אצלי עם הבכור בן השבע. לא בא לי לפרט מה בדיוק. את אמיצה.
את מקסימה שאת ככה משתפת ורוצה לשפראנונימית לרגע1
עבורו ועבורכם!! את פשוט אמא מדהימה!!
וכל הכבוד לך שהלכת לטפל. רואים שזה בנפשך ממש!!
זה באמת באמת לא פשוט כל העניין הזה עם הילדים
ולפעמים אנחנו באמת יוצאות מהכלים

אני שמתי לב שזה מתעצם אצלי בזמנים של אחרי לידה, או מחסור בויטמינים או ברזל
בדקת את הכיוונים האלה?

לקחת עזרה עם הילדים זה דבר חשוב. כי לכרוע תחת עומס גדול בהחלט יכול להוציא מאתנו מפלצות..

עוד דבר שלי עזר זה לחשוב ולהפנים שאני פוגעת להם בנפש. וזה דבר שנחרט ולנפש יותר קשה לשכוח. הגוף מחלים מפציעה ומתאושש... הנפש- עוברת תהליך אחר של ריפוי, אבל שכחה- הנפש לא שוכחת.
סליחה אם זה קשה לשמוע אבל לי זה ממש עוזר
כשאני מבינה כמה תגובה שכזו מצידי היא חמורה, וכך זה מחזק אותי להפסיק ומיד

אני מעדיפה שיפילו כוס וישברו בטעות
שיפזרו את חבילת הפתיתים על הרצפה בטעות
שישפכו מים בטעות
שיקשקשו על הקיר בטעות
מאשר לפגוע להם בנפש
זה פשוט לא שווה את זה.

תסתכלי עליהם ממקום של חמלה ורגש. של רחמים. לא רחמים שנובעים ממסכנות
אלא תהייי את רחומה- אליהם ולרגשותיהם..

לי זה עוזר ממש.
מקווה שיועיל גם לך
וכל הכבוד לך שאת רוצה לשפר. מעוררת השראה!
תודה יקרהאמא ועוד...
בס״ד

על המילים החמות ועל התשובה המושקעת. אני אכן אחרי לידה. רעיון טוב, לבקש בדיקת דם. (ברזל אני עוד לוקחת, לא יודעת לגבי השאר).

עזרה אני לוקחת.

לגבי זה שזה נחרט בנפש. ברור לי. וממש בגלל זה זה כל-כך, כל-כך מצער אותי! האמת היא שאני מזהה אצלי שהמודעות להשלכות האפשריות ח״ו כנ גבוהה שלחשוב על זה (ואני חושבת על זה המון כשזה קורה) ממש מלחיש אותי. הוא כבר בן 7! כל-כל קיוויתי שאשתנה *לחלוטין* הרבה הרבה לפני! בקטע הספציפן הזה אני מרגישה שנרמול והרגעה שהוא יהיה בסדר למרות שעוד לא הגעתי ליעד (מתכוונת ומתפללת להגיע!!) יעזרו לי יותר מאשר ניעור והפחדה, כי אני מספקת לעצמי מספיק כאלה 😔

לגבי הדוגמאות שנתת. זה אף פעם לא קורה לי כשהוא עושה דברים כאלה, וקל וחומר לא אל זה בטעות. זה קורה לי כשהוא מתנהג באופן ממש ממש קיצוני - חוצפה מאד גדולה ואלימות. ברוב הפעמים שהוא מתנהג ככה ב״ה אני דווקא מגיבה לעניין ןמחזירה גבולות אבל מתוך אמפטיה לרגשות שלו (ממש כמו שכתבת) וידיעה שהוא ילד בסך הכל. אבל אחת להרבה מאד זמן כאמור, המפלצת שבי יוצאת (עדיין).
וואו איזה כוחות נפש עצומים נדרשים ממך! 💕מיואשת******
תראי גם אני גדלתי ככה
וזה במובן מסוים מה שעזר לי
אבל רוב האחים והאחיות שלי ממשיכים את מסורת הפליקים.
בטיפול פסיכולוגי שעברתי לא בגלל זה, ואחרי שכבר נגמלתי, אמרה לי המטפלת שהיא ד״ר מאד מומחית בתחום, שזה אחד הדברים שמוגדרים מאד מאד מאדדדדג קשים לצאת מהם. כמו שיש מעגל עוני, יש מעגל אלימות, אני מניחה שלמעגל שלנו אפשר לקרוא מעגל פליקים... אבל זה מעגלס וזה קשההההה לצאת מזה! מאד!
כי אוטומטית אנחנו. מעבירים את החינוך שקיבלנו הלאה. למדנו בגיל קטן שכך פותרים מצבים מסוימים וזה יוצא מאיתנו בלי שליטה. מהבטן. מהזיכרון. וזה עבודה מאד מאד קשה!
(היא גם אמרה לי שעם הבכור/ה הכי קשה)
אז אל תמעיטי בערך מה שהצלחת להשיג בשום אופן! עברת דרך ארוכה ומדהימה. אני לא כל כך יודעת ליעץ לך מה לעשות כי אם להמשיך, אולי עוד סדנא של ניהול כעסים? אולי המעבירה של הסדנא עושה מפגשי רענון? נשמע לי לגמרי הגיוני שצריך לרענן את הידע מדי פעם.
אני חושבת שאת מדהימה יש לך כוחות ויש לך יכולת ואת כבר ממש שם. תראי כמה הצלחת!!! עוד דחיפה, עוד השתדלות תנסי שוב ותמגרי את זה. זה שלך לגמרי ואת הכי הכי יכולה!!!
💕💕💕💕
וואי תודה מיואשת!אמא ועוד...
בס״ד

תודה שכתבת שזה כל-כך קשה לצאת מזה ושזה דבר ידוע. ושהכי קשה עם הבכור. מדהים שהצלחת לחלוטין בהינף החלטה אחת ויחידה. ממש מרשים.

לחזור למנחה אצלה למדתי לא ממש אופציה אבל תודה רבה על המחשבה ועל הכיוון.

ובעיקר ממש תודה על הסיפא ועל העידוד. כמו שכתבתי באחת התובות למעלה, זה מה שאני הכי הכי צריכה...
וואוחגהבגה
תקשיבו, אני קוראת ומשתוממת... אני הולכת לזרוק את עצמי לאש, יודעת שהרוב המוחלט כאן לא מסכימות איתי אבל אני חייבת למחות. כן, ממש כך, למחות. לא פחות.
קראתי גם את השרשור על ה"שקר" לילד, שבו אחת שיתפה (מחילה שלא אומרת דבר בשם אומרו) שיצא לה לתת פליק.רציתי להגיב ומחקתי את התגובה מרוב שהיא הייתה ההפך הגמור מהמיינסטרים, אבל כאן אני מרגישה צורך עז.
אני תמיד תוהה ביני לבין עצמי, איך הלכנו כל כל רחוק שאנחנו קוראות ספרים, שומעות שיעורים, הולכות לסנדנאות ו אפילו טיפולים רגשיים כאלו ואחרים, על מנת לחנך את ילדנו. איך הדור הגיע למצב שהדבר הטבעי ביותר לאשה, לאמא, שהוא לחנך, הפך להיות דבר שצריך עוד מעט לעשות עליו תואר ראשון.
ובצדק, בגלל ירידת הדורות, והשתלשלות רוח נוצרית (כן, כן, זה מגיע מהנצרות, נותנים לך סטירה, תביא את הלחי השניה. הילדים חצופים ומנסים להוציא אותך מדעתך ואת לא מוחה בתוקף בכל האמצעים בחריפות! לא לתת לזה מקום, מבחינתי זה סוג של לחי שניה) ו חילונית לחיים שלנו, אנחנו כבר לא יודעות מי אנחנו.
בתור מורה, תקנו אותי המורות בקהל אם אני תוהה, זה הדבר הכי מפחיד להיכנס לכיתה חדשה.
את לא יודעת מה ייפול עלייך. וככל שהזמן עובר את רק מבינה לאיזה מחול עוואים נקלעת- התלמידים מרשים לעצמם לפטפט, לצעוק, לדבר, להפריע למהלך התקין של השיעור, להתחצף, ואם את מרימה את הקול מכיוון שכלו כל הקיצים, את מקבלת טלפון זועף מהאמא איך העזת להרים את הקול על הילד המתוק ועדין הנפש שלי! בבית, הוא לא רגיל לאלימות מילולית כזו, הוא נורא נבהל! הוא מתנהג מקסים! בטוחה שזה הילד שלי? כן כן, גבירתי הנאווה.
מה הקשר להוראה שואלות?
בואו נלך אחורה.
אותו ילד, גדל בבית, על זרי הדפנה. טוב לא ממש, כי אנחנו לא מושלמות, אבל אמא שלו כל כך השתדלה לעולם לא לצעוק ולא להפליק, כי זה ממש אסור, ופוגע באמון של הילד, ואיך בכלל אפשר לחיות בצורה כזו! כל ערב האמא הייתה אוכלת את עצמה שלא הצליחה ליישם את השיטה שהמדריכה העבירה בסדנה, ומה שהפסיכולוגית המומחית להתפתחות ילדים כתבה בספר נראה לה לא הגיוני ליישום. אז כנראה משהו י, וביכולות ההוריות שלי פגום!
והילד מותח גבולות ומותח, ובודק ובודק. והאמא עושה על עצמה עבודה לא לצעוק ולא להפליק, ונגמרים לה הכוחות. וכשהיא נופלת בזה ועושה היסטריה, הילד בשוק. איך, איך יכול להיות?!?!?! הרי בסך הכל שיגעתי לה את השכל, הוצאתי אותה מדעתה, עשיתי מה שבאלי בלי לחשוב בכלל, איך היא מרשה לעצמה?
יקרות. אם מדיי פעם תעשו 'סצנה' זה יסייע לילדים שלכן להבין מהו העולם האמיתי. שגם אמא ואבא הם בני אדם, ויש גבול לכמה אפשר לבדוק גבולות יש קו אדום ותחום אסור. שמעתי על טראומות של ילדים שחוו אלימות פיזית ו מילולית סיזיפית על בסיס יומיומי מתמשך כדרך חיים.
לא שמעתי על ילד שסוחב טראומה לכל החיים כי אמא שלו עשתה סצנה, מטורפת ככל שתהיה.
ילד שגדל בצמר גפן, לא יודע איך להתמודד עם דברים שלא נעימים לו בחוץ. ואז מגיעה מורה משעממת, למה אני צריך להתמודד מול השעמום? ואז מגיע מבחן, למה אני צריך ללמוד? קשה לי. ואז מגיע שעה שצריך לקום לתפילה, למה? קשה לי ולא נעים לי. למפקד בצבא, ואשה וילדים ובית ובוס.
הילד שלך קיבל אותך בתור אמא שלו בהשגחה מדוייקת ו מושלמת מאת הבורא. כמובן צריך לעבוד על המידות ולא להיות אנשים כעסנים שפועלים מתוך אינסטינקטים באופן כללי, אבל פליק, לילדים מסויימים, עד גיל מסויים, במצב מסויים, באופן נדיר, זה אפילו נצרך.
תבינו, יש דברים שרק יועילו לילדים שלנו בעתיד והם יודו לכן. דברים שאולי נראים קיצוניים, מפחידים וכו', אבל בעצם נצרכים. כשילד רץ לכביש, אף רמא לא תתלסט אפילו לשניה אם למשוך אותו חזק או חלש ואם משכה חזק היא לא תאכל את עצמה אם היא נורמלית. כי היא הצילה את החיים של הבן שלה. אז למה חיים פיזיים כן לציין מנטאליים, נפשיים לא? ילד שלא מצליח להתמודד, עם חברים שמעליבים או כל דבר אחר, זה יחזור אליכן.
אל תלקו את עצמכן ואל תצאו מפרופורציות. זה טבעי, בנות, זה טבעי. 'חוסך שבטו שונא בנו'. אז נכון, זה דור אחר והכל נכון..
אבל תתחברו לפנימיות שלכן, תשתדרו לילד שאתן הכי טובות בשבילו. עבודת המידות צריך לעשות בלי קשר לחינוך ילדים. וזה יבוא באופן טבעי.
ו כמובן, שפליק צריך לבוא כעונש אחרון, באופן נדיר מאוד מאוד, עם אזהרה ובשלבים, אין עונשין טרם מזהירים ואני בטוחה שאני טועה בציטוט.
X אם אתה לא עושה כך וכך, תדע שאני עלולה לכעוס מאוד מאוד כי ביקשתי כמה פעמים ולא עשית.
עד גיל מסויים, גם לומר, אם לא תפסיק לעשות כך וכך, תקבל פליק. כמה פעמים לחזור על ההזהרה ו להסביר שמקבלים מכה כי אסור להנהיג באופן שהתנהג. בסוף להתפייס ולחבק ולומר - אני ממש לא אוהבת לעשות את זה, ואני יודעת שאתה ילד טוב, אני סומכת עלייך שפעם הבאה לא תגיע למצב הזה.

זו דעתי, אני גדלתי עם םחיקים שאני יכולה לספור על יד אחת, ולא חושבת שאני חסרת חינוך או גבולות..
לא. חוסך שבטו שונא בנו לא נאמר על מכה ממשית בכללמיואשת******

שבטו זה שבט המוסר.

יש הרבה שנכתב על הנושא הזה.

ואפשר לצאת מאד מאד מחונכים ובריאים ובעלי גבולות מצוינים בלי פליקים. יעיד בעלי, יעידו גיסותי, וכן, יעידו גם הילדות שלי שכל שנה אני שומעת כמה הן נדירות במשמעת שלהן ובחינוך שלהן. בד"כ לא כותבת על עצמי תשבחות אבל עצבנת אותי ממש

זה שלא יודעים ולא מבינים שיש גם מציאות אחרת לא אומרת שהיא לא קיימת.

זה שמישהו לא גדל עם פליקים אומר שהוא גדל בצמר גפן? ממש ממש ממש לא

מי שאוזרת אוז ומוצאת את הכוחות לשלוט על עצמה ולחנך בצורה הראויה לא צריכה להגיע לפליקים. זה קשה, אבל זה הצורה הכי ראויה לחנך. (מסייגת מצבים של סכנת חיים כמו ריצה לכביש או משחק בגפרורים \שקעי חשמל בגיל שבו שום דבר אחר לא עזר,מבינה. אבל זה מצב קיצון ברור מאד)

מכבדתחגהבגה
את זה שזו הדרך שלך.
אבל רגילים לפרש לפי פשט. שבט, זה שבט, זה מקל.
יש יחידי סגולה. אבל צריך להיות מודעים לכוחות שלנו. שימי לב, לא אמרתי שלא צריך לעבוד על עצמנו ושחייבים להפליק. ממש לא. מי שמצליחה, וזה עובד עם הילדים שלה, מצויין.
מי שלא שמוצאת שזו דרך שבה הילדים שלה מבינים בצורה ברורה מהו גבול, ו יכולה לעשות את זה לא מתוך כעס, להסביר לילד, לפני ואחרי, לא רואה בזה דבר רע.
לא חושבת שאמא שמשקיעה את כל כולה בילדים שלה צריכה ככה לאכול את עצמה בגלל שעשתה דבר שלפי דעת רבים הגדולים ממני אפילו נכון.
מציאות אחרת קיימת, אבל סוגי אנשים רבים ו שונים יש בעולם.
יש גם עשירים מאוד. לאכול את עצמי שאני לא מביאה מספיק פרנסה הביתה?
יש רזים שאוכלים כל ביום. לאכול את עצמי שאני לא מצליחה לטחון ולהישאר רזה?
יש שזה לא נכון להם. חברה שלי התמודדה מאוד בהצבת גבולות לבן שנתיים שלה, וכשהייתה נותנת פליק הוא הפך להיות אלים אז היא הפסיקה עם זה. ומצד שני ש לי חברה שבגיל הזה של שנתיים שלוש גם פליקים לא עוזרים. כל אחד ומה שטוב לו.
אל תשכחי שיש גם עניין של אופי של ילד. יש ילדים שנולדו רגועים וטובים ברוך ה' ולא צריך לעשות. איתם הרבה. ויש מלאי מרץ לרצון להראות את עצמם, והדרך לחינוך שלהם שונה, ושכל אחד יבחר לעצמו באופן מודע, ולא מתוך כעס אינסטינקט מה נכון לו.
האמת היא, שאין כזה דבר להכות לא מתוך כעס. פשוט איןמיואשת******

קודם כל - שבט המוסר זה הפשט. ואם תלכי לשאול רבנים גדולים זה מה שיגידו לך.

שנית כל- להכות לא מתוך כעס אלא מתוך חינוך זו דרגה כל כך גבוהה שלא קיימת כמעט. ויגידו לך את זה כל אנשי חינוך

לא מבינה בכלל מה זה קשור לפרנסה וכו

פעם היו שמים גם בחדר חשוך ומעמידים בפינה עם הפנים אל הקיר. וזה היה דרך חינוך, ולא הבינו מה לא בסדר בזה. גם על זה אפשר לומר שיש ילדים שצריכים את זה ויש סוגי אנשים שונים בעולם.

לא ולא

הכאה היא השפלה של נפש הילד והיא מאוסה מכל וכל.

הייתי רוצה באמת לשמוע ממישהי, שהיא הלכה לחדר אחר, וחשבה על זה, וחיכתה שעתיים, ושתתה קפה והלכה לטיול, ואז חזרה הביתה ונתנה לילד שלה פליק. כי זה מה שהיא חשבה שנכון. 

זה סיפורים שאנחנו מספרים לעצמינו כדי שנרגיש יותר טוב עם זה

מסכימה מאוד!ליד ה'
מזמינה אותך @חגהבגה לשמוע שיעורים בענייני חינוך. רוב הרבנים אומרים שבדורנו זו טעות להכות, ו'פליק' מתוך כעס הוא טעות קריטית בחינוך.
תודה על ההמלצה החמהחגהבגה
אך אני מכירה שיעורים של רבנים שלא שוללים מכל וכל כל את העניין הזה, באופן חריג וחד פעמי, אלא הפוך.
אני מסכימה עם חגהחגהמחכה עד מאוד
כתוב חנוך לילד עם דרכו ויש ילד מסוים שלפעמים מתחרפן וזה מה שהוא צריך מכה קטנה לא בפנים וזה מיישר כי זה תחושה בגוף.זה לא צריך לכאוב וכן לא מתוך כעס.גם לי קרה פעם וזה נעשה מתוך מחשבה אמרתי לה לכי למיטה.. בכתה והתישרה אז כן מתאים לעיתים רחוקות
האמת אשמח לשמוע שמות של רבנים כאלומיואשת******
חייבת לציין שמאוד נפגעתיחגהבגה
מכן
@למה לא123
@כי לעולם חסדו
לא הבנתן כלום ממה שאמרתי.
מה זו ההמלצה הזו שאני מרביצה לילדי עם מקל? מה זו ההגדרה הזו שאני אמא שלא מצליחה להגיע למצב שהילדים שלי מכבדים אותי ולא שולטת בעצמי.
הדבר היחיד שניתן לחלוק עליו ו בצורה מכובדת, זה האם ניתן בדורנו להגיע למצב של פליק מתוך כעס או לא.
חבל שכתבתי את התגובה הזו. מלכתחילה.
שוב, תקראו טוב טוב מה כתבתי ואיך.
לא כתבתי שזה בסדר מדיי פעם להוציא את כל העצבים על הילד ולפרוק את הכעס כאילו הוא שק חבטות.
לא כתבתי להפליג כדי להרגיש טוב עם עצמך.
כל אמא רואה מה מכניס את הילד שלה לתוך גבול.
יש כאלו שיעשו מבט וזה מספיק לילד. יש כאלו שיבחרו שיחה, עונש, החרמה.
אתן חושבות שאני עומדת ומשפילה את ילדיי?
לא הבנתן אותי לגמרי.
מסכמת כאן את הדיון המאוד מאוד לא נעים הזה.
לפעמים אנשים שכל כך בטוחים שהם צודקים יעשו הכל להוכיח את צדקתם, בלי לנסות להבין בכלל מה הצד השני אומר.
כל טוב
יקרה, לא אמרתי שום דבר אישית עלייך מהסיבה הפשוטהכי לעולם חסדו
שאני לא מכירה אותך
הייתי בשוק ממה שכתבת וזה מה שיצא, אבל הגבתי לגופם של דברים ולא אישית.
תמיד יכולהיות שלא הבנתי את כוונתך.

בכל מקרה, מצטערת שנפגעת. זו ממש לא היתה הכוונה💜
רק עכשיו ראיתילמה לא123

ולגבי המקל הגבתי על מה שאמרת ש"שבט" זה מקל, וזה הפשט וכש"מיואשת" אמרה לך שלא מפרשים לפי הפשט אמרת לה, פשט זה פשט

לכן שאלתי אם "שבטו" זה מקל לפי הפשט,האם את מכה עם מקל? פשוט מאוד

אל תדאגי,לא דמיינתי לרגע שזה מה שאת עושה,עניתי בצניות בכדי להראות שא"א לפרש רק לפי הפשט

סליחה אם נפגעת

לילה טוב

את גם מכה עם "מקל"-כי זה הפשט?למה לא123

וואו, האמת שאני בשוק מהתגובה הזו...כי לעולם חסדו
לא יודעת איך להגיב.
אם אמא מסוימת לא מצליחה לשלוט בעצמה, לעבוד על המידות שלה, להגיע למצב שהילדים שלה מעריכים אותה ומקשיבים לה בגלל מי שהיא ובגלל שהם מכבדים אותה -- אז היא צריכה להרביץ? זה הפיתרון?
למה הילדים אשמים שאמא שלהם לא יודעת לעצור ולנשום רגע?

לא מכירה סיטואציה שמכות לא מגיעות מתוך כעס. ממש לא קונה את כל הסיפורים על "חינוך" כזה. במצב רגוע ונינוח - מישהו היה חושב להרים ידיים?

איבוד שליטה מצד ההורים זה לא לחנך...
אם זה קרה חד פעמי, צריך להגיד בריש גלי - זה לא בסדר!!! נכון, כולנו בני אדם ועובדים על המידות אבל אסור להכשיר את השרץ.
הורה שכועס על הילד שלו זה נורמלי, הורה שמכה ומשפיל זה נורא.
וואלה אם לצעריאורוש3
יוצא לי פליק זה לאאאא משיקול דעת כי אז בחיים בחיים זה לא היה. זה מחוסר אונים וחוסר שליטה. וכן. זה רע.
אז נשמע שהפליקים לא עזרו לאף אחת מחברותייך...עודאנונימית
ולמה שיעזרו בעצם? מה במסר "אמא אבדה שליטה" אמור לסייע לילד לגבש גבולות וכבוד לזולת? חינוך זה 90 אחוז פשוט להתנהג כמו אדם מחונך. אדם מחונך עם גבולות ושליטה עצמית לא מחלק פליקים כשמרגיזים אותו
שובחגהבגה
זה לא מאיבוד שליטה! זה בשביל חינוך הילד, למה אתןצלא קוראות בדיוק את מה שאני כותבת? כתבתי דאצא צריכה לאבד שליטה ולהכות את ילדה?
נכון, בגלל שזה לא עבד להן, זה לא מתאים לילדים שלהן.
זה לא כי הרגיזו את האמא. זה בגלל שהילד עשה מעשה חמור.
תראי יקרהמיואשת******
אני חושבת כמה דברים
אני מאמינה לך לגמרי שלא התכוונת למה שהבנו,
אבל אם כל מי שקראה את השרשור הבינה איתך בצורה מסוימת- כולל אני, אז לא פייר להאשים אותן שלא קראו, אולי כדאי לחזור ולקרוא שוב את ההודעה שלך ולחשוב אם ניסחת אותה כמו שהתכוונת. גם אני הבנתי ממך שמי שלא נותנת פליק לא יודעת לחנך, את כתבת -במילים אחרות -שאומשמכים או שמוכים, וכל מיני אמירות כאלו. כנראה לא התכוונת לאיך שזה יצא וזה בסדר גמור לא תמיד יוצא מה שמתכוונים. אבל כך זה נשמע. לומר למה אתן לא קוראות זה לא נכון לדעתי האישית.
אני ממש מכבדת את זכותך לדעה אחרת אבל הכתיבה הראשונית שלך היתה מאד שיפוטית ונתנה למי שקוראת להבין כאילו היא לא יודעת לחנך ואיזה מין דור זה וכו. שוב מאמינה שלא התכוונת לזה אבל זה באמת נשמע כך

בנוסף בסופו של דבר יש כאן הבדל עצום בין הגישה שלך לשאר הבנות, אנחנו חושבות שקורה שנותנים פליק ולא צריך לעשות מזה סוף העולם אולי אבל אנחנו חושבות שזה לא נכון חינוכית, ומי שזה קרה לה מצטערת על זה מבינה שזה קרה מתוך כעס ולא מתוך שיקול דעת אמיתי (מכיון שלא כולנו רב גדול שמתשתלט על רגשותיו )ומשתדלת שזה לא יקרה שוב.
את דוגלת בפליק כגישה חינוכית וכלי לגיטימי בחינוך. האמת היא שזו גישה שכמעט נעלמה מן העולם וטוב שכך לדעתי, זכותך להחזיק בה אבל בהחלט היא גוררת תגובות מאד אמוציונליות מזועזעות וקשות מאלו מאיתנו שחושבות שפליק זה דבר נורא (ועוד יותר מאלו שקיבלו אותו בעצמן)
אז כן, זה לא כזה נושא פשוט שכל אחת אומרת את דעתה ומשתדלים לקבל את זה בכבוד כי למי שחושבת שפליק זה השפלה והרס חינוכי קשה לקבל מישהי שחושבת שזה כלי חינוכי לגיטימי.
ולכן חס ושלום לא מתכוונים לפגוע אישית אבל בגלל שזה כזה כאוב ורגיש זה עלול לקרות
העיקר שיהיה יום טוב ושיהיו כל מעשינו מכוונים לשם שמים ולא נבוא לידי מכשלה
אין חיה כזאת, פליק שאינו מאיבוד שליטה.עודאנונימית
לא אצל פותחת השרשור שהתייחסת אליה, וגם לא אצל רב גדול שחושב על זה וחוזר ומפליק רגוע כמו שמישהו כתבה פה (בעצם זה כבר נשמע פשוט נקמנות, גם חינוך גרוע לדעתי. מרשה לעצמי לבקר רב ששמו לא הוזכר). לאנשים רגועים ובשליטה שלא נותנים לרגשות שליליים להשתלט עליהם תמיד יהיו פתרונות יותר טובים וחינוכיים. גבולות זה דבר מאד מהותי בחינוך אבל יש הרבה דרכים להציב גבולות, ושוב- הגבולות של המבוגר קריטיים לעניין הזה. האם כהורים אנחנו חווים ומבטאים כעס, חוסר סבלנות, חוסר אונים מול ילדינו - ברור. זה חלק מהחיים, ובעיני זה נסלח. אבל זו לא בטח לא "שיטת חינוך".
כותבת בקצרה כי אין לי זמן לפרט הרבהבארץ אהבתי
אבל אני חושבת שההבדל העיקרי בין מה שאת כתבת למה שהפותחת כתבה זה כעס שמתפרץ בלי שליטה, לעומת כעס מתוך חינוך והצבת גבולות.
אני מסכימה איתך שלפעמים ילד צריך לחוות כעס וזה גם חלק מהחינוך (האם זה צריך להתבטא בפליק או שאפשר גם בלי זו שאלה אבל היא לא העיקר). אבל את תיארת את זה ככלי חינוכי של האמא, ושם בעיני זה בסדר ונכון ואפילו נצרך לפעמים (שוב, לא בהכרח כפליק פיזי, אבל זה כבר סגנון שונה של הורים).
אבל מצב בו ההורה מאבד שליטה וכועס באופן מוגזם ויוצאת ממנו התנהגות שאחר כך ברור שהוא מתחרט עליה (פליקים או עלבונות), זה לא נכון לא מבחינה חינוכית, וגם בטח לא מצד עבודת המידות של ההורים...
ובכל זאתחגהבגה
אם זה קורה פעם ב...
אנחנו בני אדם. אפשר לעבוד על זה, ואולי גם צריך, אבל כשהילד יפגוש בזה בחוץ הוא לא יהיה כל כך בשוק
בחוץ? ילד יפגוש מישהו שיכה אותו בחוץ וזה טוב?מיואשת******

את מצפה שכשזה יקרה זה יהיה בסדר?

מה זאת אומרת יפגוש את זה בחוץ?

כשהמורה תכה אותו בכיתה הוא יגיד לא נורא זה כלי חינוכי סביר כי אמא שלי גם הכתה אותי?

או כשחברים שלו יכו אותו הוא לא יהיה בשוק כי הוא קיבל כבר מכות בבית?

זה כאילו חינוך טוב להרגיל אותו למכות?

אני מניחה שלא הבנתי את דברייך כל כך . כנראה התכוונת למשהו אחר , אשמח אם תסבירי

פעם בחינוך החרדי נהגו להכותלמה לא123

איזה סיפורים מסמרי שיער היה בעיתון "משפחה" לפני כמה חודשים, מהאנשים האלה שעד היום סוחבים איתם את הטראומות האלה

היו כאלה שנהיו חילונים רק בגלל זה

וודאי שחא הבנת אותי כשורהחגהבגה
התכוונתי שהוא יפגוש בחוץ היסטריה.
בוס משוגע.מפקד שמנסה להתנכל.
מורה שצועקת.
זה שזה לא תקין זה לא אומר שזה לא קיים.
א
ושוב, אני לא אומרת ליצור היסטריה או להקפיד ךהצעוק פעם ב.. בשביל חינוך.
להבין באופן כליי, שזה מהלך תקין של יחסי הורים ילדים כשזה קורה. לדעתי פליקים, שוב, באופן חריג ונדיר, עד גיל מסויים ובמצב מאוד מסויים, גם, מבינה את מי שחולק עליי.
אני חושבת שילד בריא בנפשו מתמודד עם דברים כאלו בקלותמיואשת******

ופליקים בעיני נוגדים את הרעיון של ליצר ילד שבריא בנפשו ומאד לא תקינים ביחסי הורים ילדים

זה מה שנקרא היום- ניצול של יחסי מרות.

זה להרביץ למישהו שאסור לו להחזיר לך מפאת כיבוד הורים, שלא יכול להחזיר לך מפאת גודל וכח פיזי

זה לגמרי אקט של - אני גדול יותר חזק יותר וכועס יותר ואני מנצל את זה.

ילד שספג בבית מכות נפשו מושפלת וכשהוא יתקל בחוץ במפקד משוגע הוא ישבר מהר הרבה יותר 

צודקת, אםחגהבגה
הילד מקבל פליק על כל דבר גל היום.
עם עד גיל 3-4 בלבד, ולא אחרי זה, הילד קיבל 3 פליקים בכל חייו, לא חושבת שזה מה שיערער את בריאותו הנפשית.
בדיוק להפךמעין אהבה
אם הוא יפגוש בחוץ מישהו שיוצא מכליו...והוא לא רגיל לראות ככה את אמא שלו הוא ישר יזהה שזאת התנהגות פסולה ומעוותת ובעיה של מי שמתפרץ ולא יקח ללב.
אבל אם רגיל לחוות את זה בבית שלו- אז אולי יחשוב שככה זה העולם כדבריך וקורה לפעמים ואנחנו בני אדם ואז גם יגדל להיות כזה ולוותר לעצמו

ותביני כולנו זה קורה לנו לפעמים שמתפרצות ..אבל כשאני מתפרצת אני יודעת שטעיתי. שהגבתי רגשית ולא הגיונית. אני לא בעד לשקוע בהאשמה עצמית כי זה לא מביא לשום מקום
אבל בהחלט לחשוב איך אני עוזרת לעצמי לא להגיע ושוב לנק' קצה.
ובטח להשתדל כמה שאפשר שפחות.
ולא להפוך את הזה לאידאל.
זה לא מחנך ילד לכלום.
אלא אם כן הזה מה שאת רוצה להעביר לו- שכשמכעיסים אותו סבבה שמתפרץ ומרביץ או יוצא מכליו
לאחגהבגה
רוצה לחנך אותו שיש מקומות שהוא לא יכול להגיע אליהם. בכלל. ויש דבקים שלא אומרים או לא עושים. כי זה מביא תגובה כזו קיצונית.
אז מה תעשי בגיל 15 כשיעשה מעשה חמור?מעין אהבה
מגיל 13 בערך והלאה את הרי לא תתני פליק וגם התפרצות כבר לא תפחיד אותו ולא תועיל בכלום מלבד להמריד אותו נגדך
וגם לפי התורה ויש לזה מקורות- זה כבר לא גיל שאמורים לחנך בו באותו אופן כמו קטנים..

אם התרגלת שזאת הצורת התנהלות שמחנכת מה נכון ומה לא -לפי התגובה-את עלולה למצוא את עצמך בפלונטר מאוד מורכב
וגם להתמכר לתגובות קצה
ובסוף-הילד כבר לא מתרגש גם מהן
חס ושלום!חגהבגה
מגיל 3-4 כבר לא אתן פליק!
החינוך שלי הוא בעיקר דיבור, אהבה הכלה, עידוד ותמיכה .
אבל קורה לי בתור בנאדם להתפרץ.
ואני לא מפלצת בגלל זה.
זה הכל.
תמוה מה שאת כותבת פהאשחיה
מצד אחד אומרת שאחרי גיל 3-4 לא תתני יותר פליקים. שאת נותנת רק במצבי קיצון, כשממש צריך ללמד, נניח שילד רץ לכביש. מצד שני כותבת שרק אחרי אזהרות וצעדים מקדימים. זה לא מסתדר לי.
מה גם שזה חוסר הבנה בסיסי באיך מח של בן 3 פועל. אין לי זמן להכנס לזה יותר מידי אבל ילד בן שלוש ממש לא מקשר, שלא לומר לומד לעתיד, מפליק ועוד שלא בזמן מעשה למה שעשה או לא אמור לעשות. זו בגרות מוחית שאין לו .

ילד קטן שישה מעשה מסוכן אז תגובה קיצונית זה בסדר. אבל נניח צעקה חדה. אבל לא פייר או מכה.

כשאני פותרת בעיה שיש לי באלימות (כן, פליק זה אלימות) אני מלמדת את הבן שלי שכשהוא במצב שאין פתרון אחר אלימות זה פתרון בסדר.

דווקא בגיל 15חגהבגה
בגלל הגיל ואני עומדת מול אדם בוגר, שמקשיב ו מבין, אדבר בצורה הכי שקטה והכי אמיתית.
ילד בן שנתיים שרץ לכביש מה תעשי תגידי לו בשקט אסור מתוק שלי?/או תתפסי אותו מהר ותרימי את הקול בבהלה שלעולם לא יתקרב יותר?!
אין לך עם מי לדבר, ילד בן שנתיים לא מבין מה זה פגיעת מכונית.
לעומת זאת ילד בן 15 צריך מבין כשמדברים איתו במילים אמיתיות לבנות חומרה של מעשים. ו אכזבה של הורים, וציפיה לאמונה בטוב שבו, ורצון לסייע לו ואפשרויות להתקדם. וכו'.
אז תקשיבי נראה לי שאת פשוט לא מפרשת נכוןמעין אהבה
את מה שכתבו פה
כולן בעד' חינוך
בעד גם לשים גבולות ולפעמים גם בתקיפות או בחומרה

אבל באידאל
לא להתפרץ
לא להגיב מתוך סערת רגשות
שלי
אלא מתוך בחירה מודעת
לטובת הילד

ואין מה לעשות.כשזה נעהשה ככה ממחשבה- זה נראה אחרת ,ונחווה אחרת אצל הילד. וגם אצלינו

לא הצלחת? את לא מפלצת. אף אחד לא אמר שאת צריכה להלקות את עצמך חלילה.אבל כן להיות מודעת שזאת היתה בחירה שגויה.
ונכון קורה לכולן- אבל לא להתייחס לזה בשוויון נפש
לא. זה לא כלום
וכן זה יכל להחקק בנפש של בילד -וזה לא סוף העולם כי הוא ילמד להתמודד עם זה.
אבל אני אעשה כל מה אשאני יכולה כדי לא להעמיד אותנו ושוב במצב הזה.

ויש איך לחשוב קדימה-כדי לא ליפול לזה שוב.
לא להגיע לנק' קצה הז לא מיסטיקה
זאת עבודה
וצריך לקחת אחריות על הבחירה שלי

הגישה שלך מרגישה כפחד מלפגוש את עצמך טועה.
כן אז טעית
כן אז לא מגיע לך כדור בראש
אבל כן את לוקחת אחריות ואכפת לך ומוכנה לעשות הרבה כדי לא לחזור על זה שוב
כל מילה^^^מיואשת******
ואני מעידה שאמא שלי ממש בקושי התפרצהמעין אהבה
ובטח לא נתנה פליקים
אבל קרה לה שכן מתוך סערת רגשות
וזה קרה לי אותי פעמיים שלוש שזה הופנה אלי ואני זוכרת(בגילאי 4-6 נראה לי)
וזה בהחלט נחקק וזעזע אותי מאוד וזוכרת עד היום
אז היום מבינה גם אותה ויודעת שגם לי זה יכל לקרות
אבל בהחלט מודעת לזה שזה לא מתאדה באוויר
לא קראתי הכללמה לא123

אין לי זמן כרגע

אבל המושג של או מכות או ילד לא מחונך הוא כ"כ קיצוני

מבחינתי מי שמגיע למכות,לא יודע לחנך. מכות זה רק בשביל להוציא את העצבים שלך על מישהו.

חינוך זה דוגמא אישית,ואם הדוגמא שלך זה מכות,אני לא יודעת מה ייצא מהילד. לא מכירה ביהדות שום מושג של לחנך בצורת מכות וחוסר שליטה. תבדקי את עצמך למה את מגיעה לכדי מכות? באמת בכדי לחנך? או שזה סוג של חוסר שליטה,הוצאת כעס על מישהו

בדור הקודם חינכו ככה, כי בדור לפני לפחות אצלינו היו ניצולי שואה שלא ראו דוגמא מהבית

הדור שאחרי חינך כמוהם. והדור שלנו שחטף את כל הרוע הזה,החליט שדי לו. הוא רוצה לחנך אחרת

הוא לא ייודע איך,והולך ללמוד. מה רע ללמוד?

ואני ממש לא מתאפקת מלהרביץ,פשוט כבר אין לי צורך כזה,לא כ אני מתאפקת אלא כי שיניתי חשיבה וזה כבר לא מעצבן אותי מה שהם עושים,או שלמדתי דרכי תגובה אחרים,שדרך אגב מועילים הרבה יותר.

ולסיום מסופר על רב גדול שהילד שלו הכעיס אותו. הוא חיכה שיעבור זמן ורק אח"כ נתן מכה קטנה,כדי שח"ו זה לא יגיע ממקום של כעס,אלא ממקום של חינוך

זכותך לחנך אחרת

בהצלחה

איפה ראית שאמרתי שזה או מכות או ילד לא מחונך?חגהבגה
ממש לא הבנת אותי אם כך, וזה כנראה בגלל שלא קראת עד הסוף..
מה שסיפרת כאן על הרב, זה בדיוק מה שהסברתי למעלה.חגהבגה
את צריכה להבין שזו דרגה של רב גדול.מיואשת******

רובינו לא רבנים גדולים ולא נמצאים בדרגה הזו. ולכן להתיר לעצמינו מה שרב גדול יכול, זה טעות גדולה. כשנגיע למקומו בכל השאר,אז בסדר, אסכים איתך גם על פליקים.

ידעתי שהכנסתי עצמי לאש...חגהבגה
בוודאי, ולכן הרב הגדול נצרך לזה באופן עוד יותר נדיר.
הרי בתור רב כל כל גדול ששולט על מידותיו בוודאי שלא עשה זאת מתוך כעס, ובכל זאת מצא לנכוןמלאפשר את זה כאקט חינוכי. זאת אומרת שזה לא פסול מיסודו כפי שאת מנסה להוכיח לי .
לא. זה אומר שרק מי שיכול לעשות את זה לא מתוך כעס יכול.מיואשת******

וזה דרגה של רב גדול לעשות את זה לא מתוך כעס

ואנחנו לא בדרגה הזו

ולכן זה פסול

מאד

זה לא - בכל זאת מצא לנכון. זה ממש טעות לפרש ככהמיואשת******

הוא מצא לנכון *בגלל*!!! שהוא לא עשה את זה מתוך כעס

והוא יכל לא לעשות את זה מתוך כעס *בגלל* שהוא רב גדול ששולט על מידותיו

ואנחנו לא כאלו

אם את חשה כךחגהבגה
אני מבינה.
אבל כשאני רגועה לחלוטין, ומגיבה כך לא על משהו שעצבן אותי, אלא על דבר חמור שעשה, ואז אין לי נגיעה רגשית בעניין, לא רואה את ההבדל שאת מדברת עליו שאנחנו לא בדרגה. זה בהחלט דבר שיכול להיות. אלא אן אנחנו אנשים מאוד מאוד כעסנים שכועסים ואז חזקה עלינו שפליק כזה יבוא מכעס.. זה סיפור אחר..
טוב. אני לא מסכימה איתךמיואשת******
באמת אשמח לשמוע ממך פעם הבאה אם חשבת על זה במשך יום ואז חזרת ונתת פליק בשיקול דעת. אם כן באמת כל הכבוד לך שהגעת לדרגה כזו
לא תוכלי לשכנע אותי שפליק שניתן בשעת מעשה לא מגיע מכעס. לא צריך להיות אנשים כעסנים בכדי לכעוס כשילד עשה מעשה חמור. זה הכי נורמלי בעולם. ובהחלט כדי לא לכעוס בכלל, ממש בכלל, וכשילד עובר גבול כל כך חמור שמצריך בעינייך פליק, כלומר זה מעשה מאד חמור! ואת לא כועסת בכלל בכלל? ונותנת את הפליק רגועה לחלוטין כמו שהיית נותנת נשיקה? צריך להיות בדרגה מאד גבוהה
אז החלטנו שאנחנו חולקות ל הנק' הזוחגהבגה
ממליצה לך להתייעץ עם רב על הנקודה הזומיואשת******
כיון שאת טוענת שזה נותן לגיטימציה שיש רבנים שחושבים שזה סביר. באמת ממליצה לך לבדוק את זה. אבל זה בינך לבין ילדייך
הרב שליחגהבגה
בהחלט סובר שבמקרים מאוד קיצוניים שחייבים לעשות דבר -נתוני כדי להרתיע את הילד, אפשר לתת פליק.
זה צריך להיות מאוד מאוד נדיר, עם אזהרה לפני כן, להסבר לשיחה אחרי כן.
זה לא נשמע שהיו/יש לך ילד/ים מורכביםI am+
סליחה אבל מי שאומרת שהיא לא מתעצבנת מהילדים שלה זה נשמע לי רק מלאך לא בן אדם
וואו,אולי לא הסברתי טובלמה לא123

חלק מהתהליך שאני עוברת זה גם לפרש אחרת את ההתנהגות שלהם ואז הרגש שונה. אם את מכירה את מודל א.פ.ר.ת.

ממש לא מלאך,עם ילדים סטנדרטיים ונורמלים. וילד אחד מאתגר במיוחד.

אני כועסת ומתעצבנת וודאי

אם היית קוראת בשרשור אחר שם רשמתי את התהליך שעברתי ואני עדין עוברת. אבל נופלת וקמה ולא שוקעת במה שהיה.

מה שכן,עם פליקים גמרתי. יש לי שיטות אחרות.

פעם היית התעצבנת הרבה יותר בקלות,הטונים היו עולים הרבה יותר מהר. היום זה בהרבה הרבה פחות.

מלאך?! ממש לא

מלאכים יש רק בשמים

אולי תשתפי את שאר השיטות ואת התהליך שעברת ?רעותוש10
זה נשמע מאוד מעניין וחשוב

לא דווקא בהקשר של פליק אלא בכללי איך לא להתפרץ ולכעוס שממש קשה, בטח אם גדלת ככה ואני פתאום מתחילה לשמוע את עצמי אומרת משפטים שאבא של כעס ואמר ואני אמרתי לעצמי שבחיים לא אצעק ככה...
המון תהליכיםלמה לא123

בעיקר המון מודעות. להבין מה מכעיס אותי כ"כ

תשימי לב שלפעמים את כועסת על דברים שלמשל חברה שלך לא מבינה מה כ"כ מכעיס בזה. אם תתעמקי תביני על מה זה ישב.

כך גם עם הילדים.

אם תרצי פירוט אז בפרטי בכיף

אז אחרי מיואשת גם אני אחמיא לעצמי מחי
גם אני מורה, אמנם לא בכיתה של 30 תלמידים, ומעולם לא הרמתי את הקול על אף תלמיד. לא מאמינה בצעקות ולא מאמינה בפליקים, יש דרכים הרבה יותר מועילות לחנך.
עם אמון, כבוד ואהבה, אני מעמידה אותם על המקום הרבה יותר מהר. התלמידים יודעים שאני מאמינה בהם וסומכת עליכם, והם לא רוצים לאכזב אותי. תלמידים שהעבירו פתקים בשיעור שלי לא ירצו לעשות את זה שוב, ולא צעקתי עליהם ולא החרמתי להם את הפתק.
קשה לי להגיב באופן מסודר על כל מה שכתבת כי זה כל כך נוגד לכל דרך החינוך שלי, אבל רציתי להבהיר שלא להשתמש באלימות פיזית או מילולית ממש לא מקביל לילדים מופרעים שעושים מה שבא להם! אפשר לדבר עם ילד בגובה העיניים, אפשר לתת אמפתיה לרגשות שלו, ועדיין להישאר ההורים הסמכותיים בעלי המילה האחרונה.
וואי. הלוואי שאגיע לדרגה כאמא שלא אצעק לעולם. אמןןןןןמיואשת******

בדיוק אתמול קראתי איפשה טיפ לקבל קבלה שלא מעירים \מתלוננים\צועקים בחמש דקות הראשונות כשנכנסים הביתה. מה זה רוצה ליישם אבל זה נראה לי כל כך קשה!!!

הרי ברור כשמגיעים הביתה זה - למה המעיל שלך פה הנעליים שלך פה לרחוץ ידיים לשים את הילקוט בחדר, מי שפך פה מים מה הספר הזה עושה על הרצפה ווווו........ מטורלל

אם תמצאי אמא אחת כזו תראי לי מחי
מעניין, אני חושבת שזה ממש עניין של אופי, עד כמה בלגן מפריע לך.
או אולי בגלל שגדלתי עם אמא כזו אני ממש לא רוצה לחזור על זה עם הילדים שלי. ברגע שהיא נכנסה הביתה, למה זה פה ולמה זה שם, ולמה אתם לא יכולים לסדר קצת כשאמא לא בבית, ולמה כל פעם שמשאירים אותכם לבד חוזרים לבית שנראה ככה, ואיפה האחריות שלכם (סליחה אם אני זורה מלח על הפצעים... לא התכוונתי ) ואני רק חשבתי לעצמי ואיפה שלום ואיפה מה שלומכם? ואיך הסתדרתם ומה אכלתם כשלא הייתי? ואיך אתם עייפים מלשמור על הקטנים השובבים, קחו שוקולד
אין לי עדיין ילדים גדולים אז אני לא יודעת איך אתנהג בעתיד עם ילדים שאצפה מהם לאחריות ולסדר בסיסי, אבל האמת, העצה הזו נשמעת לי מאוד חכמה. להחליט לפני שנכנסים לבית שאני לא אומרת כלום, אני יודעת שהבית יהיה הפוך, אבל אני אגיד שלום, אשתה משהו, אשאל לשלומם, ואחר כך אעיר את כל ההערות הנצרכות... אבל כן, זה קשה!
הילדות שלי אומרות לי בפנים את כל מה שאת חושבת..מיואשת******

ובכל זאת נורא קשה לי

מצאתי פיתרון חלקי

אני מתקשרת לספר שאני בדרך ומבקשת לסדר קצת

ואז אני מצליחה להיות יותר רגועה

את ממש צודקת בכל מה שכתבת אבל זה ממש מרתיח לחזור הביתה ולגלות שבנות בגיל תיכון השאירו מגפיים מסריחות באמצע הסלון, תיק על הספה, מגבת על הרצפה, וכאילו, דיברנו על זה אתמול!?

איזו תקשורת טובה יש לכן שהן לא מפחדות להגיד לך בפנים מחי
באמת מרתיח! אוף...
זה סוג של הסכם, שהם לא קיימו את הצד שלהם אז למה שאת תקיימי את הצד שלך ותשארי רגועה...
אבל מה לעשות, אנחנו נשארים ההורים והמבוגר האחראי ואין לנו ברירה 🤦‍♀️
מה תקשורת, מתבגרות.... אין מסננים מיואשת******
סתם
הן דווקא מאד מדברות בכבוד והם אומרות את זה יפה ומכובד
וזה עוד יותר דוקר
כן ב״ה טפו יש לנו אחלה תקשורת (כך נראה לי..)
את יודעת מה עוזר לזה?בת 30
אם אני זוכרת, אז שתי דקות לפני שאני מגיעה הביתה אני פשוט מבקשת מה' שיעזור לי לא לכעוס, לא להתעצבן, לא לצעוק.
לרוב זה עוזר...
מסכימהחגהבגה
אם יצא מדברי שאני נוהבת להכות את התלמידים שלי או לצעוק עליהם באופן קבוע, טעות מרה היא.
וכמות הילדים בכיתה זה בדיוק מה שעושה את ההבדל...
גם אני מאמינה בכבוד, הכלה, הקשה ואמפטיה.
אלו כלים קיצוניים, שמבקרים מאוד מאוד יחידניים וספצפיים רלוונטיים.וכמובן, רק לילדים שלי בבית , לא חושבת שבאמת חשבת שאני מכה את תלמידיי..ולא שיטת חינוך.. לא להוציא דברים מהקשרם!
לא אמרתי שאת מכה את התלמידים חלילהמחי
ואני רואה שכתבת שאם יצא שצעקת אחרי שכלו כל הקיצין, אז אני שמחה שזו אופציה רק כשכבר מיצית את כל האפשרויות האחרות.
אבל נשמע מדברייך שמופרך בעינייך להכות את התלמידים, אבל את הילדים בבית מותר, ואני לא מבינה למה
^^^ ילדים אהובים יותר מתלמידים...מיואשת******

דברים הוצאו מהקשרםחגהבגה
אני לא מכה את ילדיי בבית. ממש לא. זה לא דבר שכיח אצלנו. זה נדיר, מאוד מאוד. שואף ל0.
זו לא הגדרה- מכה. אני לא אמא מכה.
אףתלמידים אסור להכות לפי החוק- אבל גם אסור לחבק.
לא אומרת שצריך להכות תלמידים בכיתה, אבל מאז שהפסיקו להגות תלמידים, התלמידים התחילו להכות את המורים...
שוב, לא אומרת שכך צריך, רק מראה איך היוצרות התהפכו..
אבל זה לא קורה בחינוך שלנומיואשת******
עד כמה שאני מכירה בחינוך הדתי והחרדי היום לא מכים ולא מוכים ב״ה
כך שאפשר לחנך מצוין בלי זה כנראה
חס ושלום לא חשבתי לרגע שאת אמא מכה, סליחה אם נפגעת. הויכוח קצת התלהט ❤️🌹
ממש לא!חגהבגה
לא נפגעתי כלל וכלל...
נהניתי להיות שותפה פה לדיון שנעשה באופן תרבותי מאוד דווקא, ואני קצת מצטערת שלקחתי את כל בתשומת לב מהנושא העיקרי, בעצם יש פה אמא שפנתה לתמיכה והרסתי הכל....
אני מתפללת לה' שינתה אותי בדרך הנכונה וייתן לי כוח להיות האמא הכי טובה שאני יכולה להיות לילדי. ושלא תצא תקלה תחת ידי, ו בעיקר, לא להרוס. הם באים עם נשמות מאירות לכאן, ו התפקיד שלנו זה לא להרסו להם לפתח את עצמם...
קראתי שובחגהבגה
אני השנה בחודש תשיעי הייתי מוכה, בבית ספר תורני תלמוד תורה מאוד נחשב באיזור שלנו.
חברה שלי המתמדת בבית ספר יוקרתי ונחשב, גם שם מורות טובות עם סדר למשמעת היו מוכות.
זו המציאות היום. קורה, לא שכיח, אבל קורה. עובדות בשטח.
מבקשת ממך לשאול את הילדים המכים אם הם גם מוכיםמיואשת******
סטטיסטית, 9 מתוך עשר , מי שמשתמש בהכרה זה לא מישהו שלא קיבל מכות בבית אלא להיפך, מי שקיבל ומבין שזה כלי לגיטימי להשתמש בו.
באמת אני ממש אשמח אם תבררי אתל הילד שהכה אותך אם אי פעם הוא קיבל מכות מאמא שלו. מוכנה לשים כסף על זה שכן.

כשאני נתתי פליק לילדה שלי ובעלי לא, זה לא בגלל שהיה לו יותר קל או היא עשתה מעשה חמור פחות. היא עשתה את אותו הדבר לשנינו. הוא פשוט לא הכיר אופציה כזו. בכלל לא עלה על בדל דעתו שזה משהו שאפשר לעשות. בדיוק כמו שהוא לא היה נועל אותה בשירותים לבד או משהו. לא אופציה.
אין מישהו שלא קיבל פליק בילדותו והחליט בתור הורה שזו דרך חינוך ראויה. פשוט אין. את מוזמנת לשאול את כל מי שאת מכירה שמשתמש ב״כלי החינוכי״ הזה. רק מי שקיבל זה מי שמעביר הלאה. נקודה למחשבה
איך את עושה את זה? הסבירי אורוש3
האמת התחברתי, תודה שהשמעת גם את הדעה הסוI am+
אני חושבת שאת משמיעה קול מאוד מאוד חשובדבורית

ניסחת בצורה ככ מכבדת, ומאוזנת
יש מקום לקול שאת משמיעה הוא חשוב מאוד ונדיר מאוד בימינו

זה ממש נכון

ובכל זאת מה הסיטואציה שהפותחת מתארת היא לא סיטואציה חינוכית בעיניי

נראה לי שאת מסכימה איתי

כשהורה מאבד שליטה זה לא מוסיף טוב לילד

אבל אני מסכימה איתך למה זה קורה...

כי לא מרגישים טוב עם הצבת גבול מאוד ברור הרבה קודם שהילד עבר כל גבול ושיגע ככה את אמא שלו...

סתם מענין אותימיואשת******
כשאת
אומרת שהיא השמיעה קול חשוב ונכון, את מתכוונת לנתינת פליק כאקט חינוכי? שזה דבר שבעיניך חשוב ונכון לומר שזה בסדר?
כל הדיון על כן פליק לא פליק הוא מגוחך בעיניידבורית

פשוט כי הוא מגמד את כל הדבר הענק הזה שנקרא חינוך לשאלה ככ קטנה ומצומצמת

אין לי דרך לענות על השאלה שלך לצערי

זה כמו שאשאל:
את חושבת שילד צריך להיות מסודר?
לתת ממתקים לילדים זה טוב?

ילדים צריכים לישון בשעה 20?

חינוך זה רחב כמו אינסוף הנשמות של סוגי הילדים+ ההורים+ המצבים בחיים

אולי זו הסיבה שכמעט אף פעם לא התחברתי לשיחות על חינוך ילדים

אי אפשר לפתח לזה שיטות

כל הורה צריך לעשות עבודת המידות על עצמו

להתמלא בשמחה ובתחושת שליחות על הזכות והחובה שנפלה בחיקו

לדעת, בענווה גדולה, שהוא רק צינור

צינור להופעת נשמה בעולם

וכל נשמה יש לה דרך לעבור

דרך שהיא הרבה יותר מסך הפליקים או החיבוקים שהורה נותן או חוסך מילד

את כותבת לדוגמא, שמעולם לא ראית שהורה נותן פליק מתוך שליטה, ואין דבר כזה
קודם כל לא ככ ברור לי איך אפשר לראות את זה, אבל נניח

אומר לך על עצמי בלבד, בהחלט היו מצבים שנתתי פליק מתוך שליטה 

מתוך מקום מאוד בהיר ומדויק

בערך בסגנון שאמרתי לעצמי קודם "חבל הוא צריך פליק עכשיו, באסה"
אני בכלל לא יודעת להגיד לך כמה ומתי

פשוט כי זה לא משהו שאני עסוקה בו

האמוציות שנלוות לזה הן מיותרות

זה עוד כלי שיכול להזיק או להועיל באותה מידה כמו הרבה דברים אחרים שהורה יכול לעשות

הורה יכול להצמית ילד רק במבט. וזה יהיה בלתי חינוכי בעליל

הורה יכול לכבות נשמה במילה, בתנועה, בלזרוע אימה גם בלי שום מכה בדרך

שלא לדבר על מילים, על השפלה מול חברים וכד'

רק השבת מישהי סיפרה לי שכעונש היא זרקה לבת שלה לפח מערכת איפור שהיא מאוד אהבה

מודה שהתכווצתי

אקט קשה בעיניי הרבה יותר מהפליק/ ספק ליטוף שאולי נתתי פה ושם

ובאותה מידה הורה יכול לתת פליק וזה יהיה נכון ומדויק עבור ילד מסוים ברגע מסוים 

האם אפשר לצמצם את כל ההורות וסרגל המדידה של "חינוכי- לא חינוכי" לאם נתת פליק או לא?

אפשר לומר בקווים כלליים, לא לחנך מתוך כעס

כעס צריך שיהיה "כעס הפנים"

בפנים בהירות ונחת, ובחוץ לפעמים להזעיף פנים

זה הרבה עבודה פנימית של דיוק 

לא להתערבב עם העומס 

לא לחנך מתוך עולם של תוהו

והכי חשוב- להתמלא בשמחה! להשתמש הרבה בהומור,

בדרך תיאטרלית מוציאים מהילדים ככ הרבה

"וואי וואי תראה תראה מה קרה,

יווו..."

הילד מתבלבל רגע מנסה להבין

"תראה מה שעשה היצר הרע הזה...

כמה הוא מצליח לבלבל אותנו לפעמים
וואי איזה קשה זה יהיה לזרוק אותו החוצה עכשיו!!

איפה היצר הטוב הזה נעלם?"

ולהתחיל לחפש מתחת לשולחן, מתחת לכסא

"רוץ! רוץ מהר!! אולי הוא בחדר!" 

ומתחילים לרוץ, להתכופף, לדגדג...

דרמה שלמה

להוציא את הילד מהנקודה שבה הוא תקוע

להיות אנחנו, במבט כמה שיותר, "מלמעלה"

לעזור לו לצאת מעצמו 

יצאתי ארוכה...

אהבתי ממש מה שכתבת! גישה בריאה ואמיתית...בארץ אהבתי
ואהבתי את הרעיון שלך בסוף, ננסה אותו פעם...
זה שיש גם אקטים אחרים שהורים משתמשים בהם כדי לחנך,תוהה לי
שעלולים להיות פוגעניים, זה דיון אחר ואין חולק עלייך. זה שאקט שכולל שימוש בכוח פיזי על אדם אחר כדי לחנך אותו זה מעשה חסר היגיון וצדק, על זה אני ומשערת שעוד כמה פה דיברו.
תני לי דוגמה אחת שלהרים יד על ילד זה דבר מוצדק. זה לא משנה אם את קוראת לזה פליק או "ליטוף".
ילד זה לא קוף שצריך לאלף באופן פיזי, זה בן אדם קטן עם בינה ואינטליגנציה גדולים מאד שמסוגל לחבר בין התנהגות לתוצאה שקשורה למעשה שלו. אלימות בשום אופן לא קשורה לשום מעשה של הילד (כל סוגי האלימות, כמובן).
הסגנון שבו את כותבתדבורית

קר כקרח

"תני לי דוגמא אחת"

"ילד זה לא קוף"

אגב גם מבוגר הוא בן אדם (גדול) עם בינה ואינטילגניציה גדולים

בואי נמתן את השיח

קשה מאד למתן שיח כזהמיואשת******
יש כלים חינוכים קבילים
ויש כלים לא חינוכיים ולא קבילים
זה שאת אומרת- הורה יכול להצמית ילד במבט וכו.
זה כמו לומר אם אתה אוכל צ’יפס אז אל תאכל סלט, ממילא אכלת זבל. מה הקשר? זה שיש מילים שיכולות להשפיל לא אומר שפליק זה לא משפיל. דבר אחד לא מכשיר את השני.
סהכ שאלתי שאלה די פשוטה, האם זה בעיניך כלי חינוכי קביל ואת חושבת שהיא העלתה נקודה חשובה בזה שהיא אמרה את זה. התשובה שלך- במילים ארוכות מאד- זה שכן. רק רציתי לדעת
לא הולכת להיכנס לויכוח נוסף כי אמרתי את כל מה שיש לי לומר כבר. אבל להתחיל לומר שיש גם דברים אחרים שמזיקים לילד זה חסר משמעות לדיון.
ולהשוות פליק לשעה שבה הולכים לישון זה די הזוי.
תארי לך שהילד שלך יקבל מכה מהמורה שלו והוא יגיד לך אל תתערבי כמו שאת לא מתערבת אם הילד יושב בטור אחרון או ראשון. זה בערך אותה השוואה.
לא הבנת כלום ממה שכתבתידבורית
התשובה שלי היתה לא כן ולא לא
התשובה שלי דומה כמו לכל שאר השאלות:
תלוי.
בסדר. אצלי זה לא תלוי. זה פשוט לא גדול ושמן מאדמיואשת******
תלוי זה אומר שיש מצבים שכן. אז כן, זה כלי חינוכי קביל בעינייך במצבים מסוימים. אני חושבת שהבנתי דווקא
שאלת אם בעיניי פליק זה דבר חשוב ונכון לומר שזה בסדרדבורית

ועל זה עניתי

אבל נראה לי שנסכים על זה שאנחנו לא מסכימות

וזה בסדר

לא הבנתי מה קר בסגנון שלי ומה לא מתון בשיח שליתוהה לי
באמת מעניין אותי לשמוע דוגמה למקרה בו הכאת ילד זה הצעד הנכון, ואז אוכל להגיב לך לגופו של עניין.
ואת הדוגמה של הקוף הבאתי שלא במקרה, כי קופים אפשר לאלף ואף עשו זאת, באמצעות חוויות פיזיות נעימות ולא נעימות. וילדים הם הרבה רמות מעל זה.

גם מבוגר שיושב מאחורי המקלדת הוא יותר מקוףדבורית
לא ברור לי איך מכל מה שרשמתי הגעת לאילוף קופים
כתבתי גם במקום אחר פה, אבל כותבת פה שובבארץ אהבתי
בשיחה עקרונית עם אמא שלי, היא אמרה לי שהיא חושבת שלפעמים במצבי קיצון נכון לתת מכה קטנה, להבהיר לילד שהוא לגמרי עבר את הגבול. לגמרי מתוך שיקול דעת ומחשבה, ולא מתוך כעס. בגדול הגישה החינוכית של ההורים שלי ממש לא מבוססת על כוח, ומושתתת בעיקר על הספר 'איך לדבר כך שהילדים יקשיבו ולהקשיב כך שהילדים ידברו'. ועדיין אמא שלי חשבה שנכון לתת מכה במצבי קיצון.
בפועל לי אין שום זיכרון של מצב כזה, לא שנתנו לי מכה ולא שנתנו לאחים שלי מכה (ואני מהגדולים בבית). כך שזה באמת לא היה מצב שכיח, וגם לא השאיר איזשהו חותם או טראומה רצינית (ובטח שאי אפשר להגדיר את זה כמצב של אילוף, או הורים מכים ח"ו)
אגב, אמא שלי גם מספרת איך עם אחד האחים פעם כשלגמרי הגזים בהתנהגות שלו, היא נתנה מכה והוא פתאום התאפס ופשוט חיבק אותה בחזרה.

אני באופן אישי החלטתי שלי יותר נכון להשאיר מכות לגמרי מחוץ לתחום, כי אני הרגשתי שזה מערבב אותי ויכול לתת לי הרגשה שנכון לתת מכה כשאני במצב של כעס ולא באמת פועלת מתוך שיקול דעת.
אבל אני חושבת שמה שדבורית מתארת, וגם חגהבגה, זה בערך מה שההורים שלי עשו, וזה רחוק מאוד מאילוף וממש לא מוגזם כמו שמתארים פה בחלק מהתגובות.
נשמע שקיבלתםתוהה לי
חינוך מקסים ומיוחד בבית, עם הרבה מחשבה ועומק.
אבל דעתי לא השתנתה לגבי מכות, גם במקרי קיצון. יש לי סיבות והסברים רק שהדיון פה נראה לי מוצה
אני חושבת שבסופו של דבר אנחנו די מסכימותבארץ אהבתי
אני לא חושבת שנכון להנחות הורים לתת מכה במקרי קיצון. אני גם לא עושה את זה בעצמי.

אבל אני גם לא חושבת שהורים שכן עושים את זה ומעידים על עצמם שעושים את זה במחשבה ובשיקול דעת, צריכים לקבל פה הרגשה שהם עושים דבר נורא ואיום, מנסים לאלף את הילדים שלהם, או אפילו נחשבים כ'הורים מכים'.
בדיוק כמו שההורים שלי שגם עשו כך לא 'אילפו' אותנו וח"ו לא היו קרובים ל'הורים מכים'.
תגובתיתוהה לי
בבסיס הגישה שמכה יכולה ללמד ילד להמנע מהתנהגות שלילית עומדת התניה קלאסית פשוטה מאד, אם כשאני עושה כך וכך מישהו מכאיב לי/מפחיד אותי, אני אמנע מכאן ולהבא מלבצע את המעשה ולו כדי שלא יכאב לי/יפחיד אותי.
עכשיו אם תחשבי על זה באופן הזה אולי תביני את ההתנגדות העזה שלי לנקיטה בעונשים שמטרתם היא ליצור התניה של כאב/פחד, גישה אשר עובדת נהדר בקרב בעלי חיים ונוסתה עליהם בהצלחה רבה.
כשהורים מכים ילד/כל התנהגות פוגענית אחרת, מחוסר שליטה, אני אומרת טפלו בעצמכם, אל תשקעו בהלקאה עצמית אלא עשו עבודה. כשהורים מקדשים עיקרון חינוכי שמושתת על עונשים פיזיים, גם במקרי קיצון, אני לא מבינה איך הם מלכתחילה מודים שהם לעיתים בוחרים לנקוט בענישה פיזית כאופציה הגיונית.
תיקון קטןחגהבגה
אם מישהו מכה אותי כשעשיתי דבר מסויים, כדי להפחיד או להכאיב זה בגלל שעשיתי דבר לא תקין, חמור מאוד, שאסור לעשות אותו, וכדאי לי מאוד לא לעשות אותו.
ובכלל זה ההבדל מבע"ח, שההשוואה חוזרת פה בדיון שוב ושוב. אצל בע"ח יש הבנה של סיבה- תוצאה. מעשה-מכה, וכך 'מאלפים'. בני אדם יכולים גם להבין מעבר- מה שעשיתי כנראה היה כל כך חמור, שאמא שלי שאוהבת אותי הייתה צריכה להכות אותי.
אשמח לדוגמה של מקרה כזהתוהה לי
ילד רוצה לגעת באש של הכירייםחגהבגה
לא תרחיקי אותו בצורה מהירה שעלולה לכאוב ותצעקי אסור?
לכל דוגמה שתביאי אניתוהה לי
אציע פיתרון שלא כולל ענישה פיזית..
כשאני יודעת שיש אש דולקת בכיריים זה תפקידי כאמא לשמור על הילד הקטן שלי בזמן הזה. אם הוא איכשהו הצליח לגשת לכיריים אני ארחיק אותו משם ואגיד לו שאסור, לא, חם, כואב, או כל מילה אחרת שהוא יכול להבין. גם במהלך היומיום אפשר להכניס מושגים של חם ואסור לגעת. כמו בעת הגשת מרק חם, אומרים אוי, חם. ואז מחכים, עושים פו וכו, והמסר נקלט.
אפשר לבשל על הכירה האחורית שלא נגישה לילד. אפשר להניח מחסום לא נגיש לפני התנור. וכמובן ילד שובב שיש סיכוי שייגש לאש דולקת נגישה, צריך להשגיח עליו כשיש מצבי סכנה. לא לתלות את האחריות בו ואז להעניש אותו, במקום לשאול את עצמך מה בהתנהגות שלך היה לא מספיק זהיר.
ממש לא לתלות עת האחריותחגהבגה
בוודאי שיש להרחיק ולהשגיח, לא על זה הדיון..
לברור שמרנים מושגים של חם, אוי, אבל מה לעשות שלפעמים עד שהילד לא חש בעצמו הוא לא מין את החומרה.
ובואי נהיה אמיתיות. ילדים גדלים באופן כזה, שלא משנה כמה משיח ונהיה אחראיים תמיד יהיה משהו שיקרה שלא באחריותנו. אי אפשר ללכת אחריהם בכל בבי. כשהםצלומדים לטפס ילדים ידיים מתחתיהם שלא יפלו. זו רק דוגמא, ולכן יש מצבים שהם חייבים לדעת באופן נחרץ שזה שטח אסור.
אבל אמרו פה כבר, הדיון מוצה. קראתי פה הכל, חשבתי הםנמתי ו עדיין אני אוחזת בדעה שיש מקרים קיצוניים שפליק זו דרך חינוכית לגיטימית.
אפשר לחלוק עליי אבל האמת שקצת נמאס לי לטחון מים...
אני מבינה מה שאת אומרתבארץ אהבתי
אני מבינה את הגישה שלך, ואפילו מסכימה איתה למעשה.
ההמשך של הגישה שלך זה גם להימנע מחינוך באמצעות פרסים (כי גם זה מבוסס על השיטה ההתנהגותית). לא יודעת איך את נוהגת ביחס לזה, אבל אני באופן אישי מנסה גם להימנע מחינוך באמצעות פרסים מהסיבה הזו - אני מעדיפה להביא את הילד לעשות את הדבר הנכון ממניע פנימי ולא שיעשה את הדברים ממניעים חיצוניים. (ובכל זאת, לפעמים כתמריץ, מתוך מודעות למטרה האמיתית, אני כן נעזרת בצ'ופרים, במצבים מאוד מסויימים).

ועדיין, אני יכולה לקבל את זה שיש פה גישות שונות.
הורים מכים זה ברור שצריך להיות מחוץ לתחום.
הורים שנוהגים בגישה חינוכית שונה משלי, יכול להיות שאני אחלוק עליהם, ועדיין אני אזהר מאוד כשאני מתייחסת לגישה החינוכית שלהם.

לא מדברת ספציפית עלייך, אבל היו פה בשרשור ביטויים של 'הורים מכים', 'אילוף', ולדעתי זה לא פרופורציונלי למה שתואר פה.
יקרהתוהה לי
אין קשר בין הצבת גבולות ולכך שיש תוצאות למעשים, לבין מכות. מכות מלמדות את הילד שפת אלימות. שאלימות זו דרך להעביר מסר או לבטא רגש. וזה הרסני. את כותבת שאין לך בעיה עם זה שגדלת עם כמה פליקים אבל שימי לב, את ממשיכה בדרך הזו וזו ההשלכה שבעיניי היא ההוכחה ללמה אסור להכות ילדים, כי זה מגדל דור של נוסף של הורים מכים. את מסייגת את זה בכל כך המון סייגים שבעיניי פשוט מראים כמה הפליק מיותר. יש כל כך הרבה אופציות בדרך
הגזמת לגמרי עם הביטוי. הורים מכים זה משהו אחר לגמריבארץ אהבתי
הורים מכים זה דבר נורא ואיום, על זה אין שום ספק. אבל להכניס את @חגהבגה תחת הכותרת הזו זה ממש עיוות!
הורה מכה זה הורה שבכל פעם שהוא כועס, זו הדרך שלו לבטא את הכעס שלו. זה הורה שזו השיטה שלו לכפות את הרצונות שלו על הילדים, וזו התעללות בילדים.

אבל מה ש@חגהבגה תיארה זה מצב שבו במקרים קיצוניים מאוד, כשהילד לגמרי מגזים עם ההתנהגות שלו, ורק בגילאים קטנים, כדי לעזור לו להבין שהוא עבר לגמרי את הגבול היא נותנת לו מכה קטנה. לא בשביל להכאיב אלא בשביל לחנך.
אפשר לחלוק ולהגיד שיש דרכים לעשות את זה בלי מכה, אבל זה נורא בעיני לקרוא לזה הורים מכים. היא כתבה בפירוש שהפעמים שזה קרה בפועל הן מועטות ביותר.

ואני יכולה להגיד שאמא שלי אמרה לי בפירוש שגם היא חושבת ככה, הגישה החינוכית שלה היא שבמקרים קיצוניים לפעמים צריך לתת מכה כדי להבהיר לילד שהוא עבר את הגבול.
ואני באופן אישי לא זוכרת אפילו מכה אחת בבית (לא זוכרת שנתנו לי מכה, וגם לא זוכרת שנתנו לאחים שלי, ואני מהגדולים בבית).
ואמא שלי אפילו מספרת על אחד מהאחים שלי שפעם לגמרי הגזים בהתנהגות שלו, והיא נתנה לו מכה מתוך הגישה החינוכית הזו, והוא נתן לה חיבוק בחזרה...

באופן אישי אני הייתי בגישה של אמא שלי, והיו מספר פעמים שנתתי לגדולה שלי מכה לגמרי מתוך שליטה והרגשה חינוכית שפה זה המקום לשים את הגבול.
אבל אחרי דברים שקראתי בנושא, ואחרי שפעם כעסתי מאוד וגם נתתי מכה, ראיתי שזה מבלבל אותי ונותן לי אפשרות לתת מכה מתוך כעס ולשכנע את עצמי שזה מתוך חינוך, והחלטתי שנכון יותר להחליט באופן מוחלט שזה לא כלי שאני יכולה להשתמש בו, ולמצוא דרכים חינוכיות אחרות להגיב כשהילדים מגזימים.
עדיין קשה לי לפעמים, וקורה שאני נופלת (כבר לא במכה ב"ה אבל בתגובות אחרות של כעס מוגזם שהיה יכול להתבטא אחרת, בדומה למה שהפותחת כתבה). אולי בהמשך אמצא זמן לפרט יותר דברים שעוזרים לי עם השינוי הזה שאני עובדת עליו.
לגבי הסוףאמא ועוד...
אשמח מאד 🌷
מזדהה מאוד, ומעריכה את הכנות שלך והרצון להשתנות...הריון ולידה
על עצמי אני גם משתדלת לעבוד, וב"ה משתפרת מאוד, אבל גם אני עוד נופלת מידי פעם (בעיקר עם הבכור, קצת יותר קטן משלך).

רציתי להוסיף שאלה-
מה עושים אם לבעל זה קורה? ויותר ממני...
הוא בעל מדהים, צדיק ועוזר, ומאוד אוהב את הילדים. ועדיין כשהם קצת מגזימים הוא נוטה להגזים יותר בתגובה שלו (כולל פליקים, כינויים פוגעים ועוד), ואז גם אם אני מנסה להרחיק אותו ולתת לו להירגע בלי לפגוע בילדים, לרוב אני כועסת עליו בפניהם ואז הוא רק מנסה להצדיק את עצמו ולהסביר שהם אלו שהגזימו.

כשאנחנו מדברים אחרי שהכל נרגע, הוא מסכים שזה צריך להשתנות, ואומר שהוא יעבוד על עצמו. ובאמת הוא עובד עצמו והיה ממש שיפור מפעם (פליקים כבר המון זמן לא היו, כינויים פוגעים כמו 'חצוף' עדיין נפלטים בזמני כעס, ובכלל כעס גדול מאוד שממש מפחיד את הילדים, והם גם חוששים מהפליק שאולי יבוא).

בקיצור, חוץ מעצות איך לעבוד על עצמי, אשמח גם לעצות איך אפשר לעזור לבעל בזה, אם למישהי יש...

(וכתבתי באנונימי מפאת כבודו של בעלי, כי יש שמכירות אותי מהניק הרגיל...)
את לא יכולה לחנך אותוחגהבגה
כמובן שלא לפני הילדים, זה יותר גרוע מכל דבר שיגיד להם.
אח"כ אחרי שנרגע, על כוס קפה טובה, להסביר שזה לא פורפוציונאלי
הוא אבא שלהם בדיוק כמו שאת אמא שלהם. ואולי לו יש השגות על איך שאת מחנכת?
להגיע לנוסחא בעמק השווה, אבל אי אפשר לחנך או להכריח...
בסופו של דבר ה' בחר שהוא יהיה אבא שלהם..עם התכונות שלו וכל החבילה
לא לחנך לפני הילדיםמיואשת******

מכיון שאת אומרת שהוא רוצה להשתנות, תדברי איתו בשעה של רוגע, תשאלי אותו מה הוא חושב שאת צריכה לעשות כשאת מזהה מצב שהוא הולך להפתרץ, איך הוא חושב שאת יכולה לעזור לו שזה לא יקרה, מה הוא חושב שאת צריכה לעשות כשהוא מפליק לילד, מכיון שגם הוא מסכים שזה לא בסדר, אז תחשבו ביחד מה התגובה שהכי תעזור לכם ביחד כזוג.

לגבי לחשוש מפליק שאולי יבוא תשמעי, לפחות שלוש שנים אחרי שנתתי את הפליק האחרון בחיי ראיתי את הבת שלי מתכווצת ממני כשכעסתי. זה יותר מכל עזר לי לעמוד בהחלטה. הפחד בעיניים שלה. תנסי לדבר איתו על זה, שיסתכל להם בעיניים ויראה שהם מפחדים, זה יכול לעצור אותו.

ואם את חושבת שהילדים באמת הגזימו, אל תחששי לומר להם את זה. ולהיות איתו לגמרי בזה שהם התנהגו לא בסדר. 

בהצלחה

מאמינה שאם משחררים, ובוטחים לגמרי בבן הזוג שהוא יכול - אז הוא יוכל.

להגיד ''חצוף''בת 30
זה לא עד כדי כך פוגעני בעיני...
יש דברים הרבה יותר גרועים...
אני חושבתתוהה לי
שאם בעלי היה נוהג כך הייתי מכריחה אותו ללכת לטיפול. ממש כך, מכריחה. לא הייתי נותנת לו לפגוע בילדים שלנו בחיים. כי זה נורא ואיום. אז אם הבעיה אצלו הוא צריך לטפל בה כדי לא להמשיך להזיק לילדים חסרי אונים. תעשי הכל כדי שזה ייפסק!
ילדים מוכים זה טראומה.
אהובהדבורית

חושבת שאין דבר הרסני יותר מאשר למלא הורה ברגשי אשמה

רגשי אשמה זה עומס גדול

וכבד מידי

לא חושבת שהסיטואציה שתיארת הכי מוצלחת 

אבל בוא נודה על האמת, קורה לטובים ביותר...

ואיך כתבו פה, עם הבכורים הכי קשה,..

לוקח זמן להורות להתפתח

לסגל עוד כלים 

ולהרגיש פחות חוסר אונים.

אני זוכרת שכשכולם היו פיצים, הייתי לפעמים מאבדת שליטה וצועקת (או שואגת?):

"דיייי!" 

היתה איזו פעם

שצעקתי ואז הבכור שלי התמלא דמעות

חיבקתי אותו ואמרתי לו: "נבהלת?"

"כן"

"חמוד שלי... גם אני נבהלתי..."

אנחנו נזכרים בזה לפעמים ומתפוצצים מצחוק..

מה לעשות יש מצבים פחות סימפטיים

תכניסי הרבה שמחה הביתה,

הומור עוזר ממש עם ילדים,

אל תקחי אותם קשה

ובטח ובטח שלא את עצמך

לאט לאט תפתחי עוד כלים לסל ותרגישי הרבה יותר בטוחה בעצמך ובהורות שלך

ובעקבות כך גם תחושת החוסר אונים וההתפרצויות יפחתו...

לב גדול!

תודה תודה תודהאמא ועוד...
בס״ד

הלוואי וכל מה שכתבת יתגשם. אני מרגישה שהבן שלי נבהל הרבה יותר ממה שהבן שלך נבהל, אז 😔.

אני מאד עייפה ומיואשת מעצמי עדיין, ומלאת רגשות אשם וגם פחד מעצמי ומן הפעם הבאה ח״ו. ההיפך ממה שאת מייעצת. אבל שמה בפינה של הראש שלי, לכשאתרומם בע״ה. בעיקר הקטע של השמחה וההומור.

תודה שוב על המילים!
את יודעת מה ההפך מפחד?דבורית
שמחה!
לא בטחון לא אומץ
ההפך מפחד הוא שמחה ורק שמחה!
חודש אדר מגיע עם הספק (עמלק)
ואיתו הציווי להרבות בשמחה!!!
תתמלאי באמונה שלמה שהנשמה של הבן שלך בחרה להגיע לעולם דרכך, כי זו הדרך שלו לתפקיד שלו בעולם.
אין מקרה, ואין שרירותיות
ה׳ בחר שהוא יוולד למשפחה הספציפית הזו כי כך הוא יקבל בדיוק מה שהוא צריך לתפקיד שלו בעולם
ברור שמלכתחילה, נעשה ונשתדל לעשות הטוב ביותר, אבל בדיעבד אין להלקות את עצמנו, מאת ה׳. לקבל על עצמנו מה להשתפר ולהמשיך הלאה.
אולי תנסי לזהות מה היה שם ברגע הזה שניה לפני שאיבדת שליטה שהיה לך ככ קשה?
ותחשבי איך להבא כשמגיע רגע כזה את הולכת ועושה משהו שאת אוהבת שמשמח אותך ונושמת עמוק. אפילו ללכת רגע לשתות כוס שוקו ולחזור ל״זירה״
ואחכ לדבר בטון רגוע, אפילו אם מלאכותי בתחילה, מרגיע אותנו קודם כל כהורים.
וכשילד משתגע אפשר בהחלט לומר לו, חמוד עכשיו אתה נרגע בחדר ולא יוצא עד שאני חוזרת וקוראת לך.
התגובה הזאת שלך ממש חיזקה אותי.אמא ועוד...
בס״ד

ממש ממש תודה!! כי הפחד האמיתי שלי בסופו של דבר זה אילו שריטות אני עלולה לעשות לילדים שלי ח״ו. מנסה להפנים את המילים שכתבת, זה מסר ממש גדול ונכון. ממש נגעת לי בנקודה שאני מרגישה שיש בכוחה לשנות את הראייה שלי על כל הדברים האלה. תודה אהובה ותבורכי!
עונה מהניסיון שלי...בארץ אהבתי
אז סוף סוף מצאתי זמן לכתוב ולענות בפירוט על השאלה שלך…

קודם כל, אני חושבת שהמפתח לעבודה עצמית זה הקדשת זמן להתבוננות וחשבון נפש. העולם היהודי מלא מקורות על זה, ועל עצמי ראיתי שזה ממש שינה המון כשהתחלתי להקדיש זמן למחשבה ועיבוד של דברים שקרו כדי לשנות את הפעם הבאה שנגיע למצב הזה.

חלק מהקושי בעבודה על הכעס הוא שכשאנחנו מתחילים לכעוס, מאוד קשה לפעול בשיקול דעת ואז קשה לחשוב על איך אפשר להתנהל אחרת.
אבל אם כבר חשבתי על המצב הזה שאני יודעת שמכעיס אותי, וכבר תכננתי וחשבתי מה יוכל לעזור לי כדי לנהל אותו בצורה אחרת (כולל חשיבה על כלים מעשיים לדברים שיזכירו לי גם בתוך הכעס מה אני באמת רוצה), אז גם בתוך המצב של הכעס אני אוכל להשתמש בכלים שבניתי לעצמי וכך לבחור בתגובה אחרת.

את העיבוד שאני עושה, ביססתי על אימון אישי שעברתי שבו עשיתי גם עבודה על הכעס, וראיתי תוך כדי האימון כמה הצלחתי לשנות המון בהתנהלות שלי, אז כתבתי לעצמי את השאלות שקידמו אותי כל כך, ובהן אני משתמשת בעבודה העצמית שלי (יש לי קובץ בפלאפון, עם סט השאלות, וכל פעם אני מעתיקה ועונה על השאלות, וככה מעבדת את מה שקרה מתוך חשיבה לעתיד, אני כבר אפרט איך זה הולך בפועל אצלי).
אני רק רוצה להוסיף שכיוון שכתבת שעברתי בעבר טיפול פסיכולוגי, וגם עשית סדנה לניהול כעסים, אז יכול להיות שיש לך כלים אחרים שעוזרים לך, ואת יכולה להשתמש בהם. אני חושבת שהמפתח העיקרי הוא ההתמדה בעבודה, והקדשת הזמן לזה, בעזרת מה שעוזר לך.

אז בפועל, השאלות שבהן אני משתמשת לעיבוד והתבוננות בסוף היום:
על מה עוד אני יכולה להודות לה' על היום? (זה פחות קשור להמשך, אבל קיבלתי את המשימה הזו באימון, וגם למדתי את זה מספר של הרב ארוש ואהבתי… אני מכניסה פה גם דברים שהלכו טוב, וגם דברים שאני הצלחתי בהם, התגברויות שהיו לי וכו')
על מה אני רוצה להתבונן היום, משהו שאני לא שלמה עם האופן בו הוא קורה נכון להיום? על מה אני יכולה להודות לה' בקושי הזה? (את זה גם למדתי בספר של הרב ארוש - להודות גם על הקשיים עצמם. ואני מרגישה שזה נותן כוח להודות על הקושי, וגם עוזר לי להבין שזה נועד כדי להצמיח אותי ולעזור לי לגדול יותר)
במה אני מרוצה מהתגובה/התמודדות שלי נכון לעכשיו? מה אני כבר מצליחה לעשות?
איך הייתי רוצה שהסיטואציה הזו תיראה במצב אידיאלי בלי מניעות? (פה אני מתארת, בזמן הווה כאילו זה עכשיו קורה, את אותה סיטואציה שהיתה, במצב הכי אידאלי שלה, כאילו הכל הולך באופן הכי מושלם שיכול להיות, בלי שום מניעות. זה עוזר משני כיוונים- לפעמים זה עוזר לי להבין שהמושלם הזה הוא לא ריאלי ואז אני מבינה שכנראה הקושי אמור להופיע ואין לי אפשרות לשנות את ההופעה שלו, אז מה שנשאר זה לעבוד על התגובה שלי ולהבין שזה הניסיון שלי. ומצד שני לפעמים זה כן נותן רעיונות מה אני הייתי יכולה לעשות כדי לשנות את הסיטואציה מראש ולגרום גם לאחרים להתנהג אחרת צריך שהם בפועל התנהגו)
וכשכל הסביבה לא משתנה, איך אני מגיבה באופן הכי אידאלי? (פה אני מתארת שוב את הסיטואציה, גם בזמן הווה כאילו זה קורה עכשיו, אבל כשאין לי שום שליטה על הסיטואציה מסביב, ורק אני מתנהלת באופן הכי אידאלי שיכול להיות. לפעמים עוזר לחשוב על רבנית מאוד צדיקה ולדמיין מה היא היתה עושה, אבל לכתוב את זה על עצמי).
המטרה שלי: (פה אני מנסה לנסח משהו קצת יותר ריאלי, שאני לוקחת מתוך החלומות שכתבתי קודם, אבל שאני גם יכולה לדמיין את עצמי מגיעה לזה תוך חצי שנה-שנה)
למה זה חשוב לי? (זה סעיף שעוזר לי לחזק את הרצון, להבין למה זה חשוב לי מכל מיני כיוונים. אפשר גם להתחיל את המשפטים פה ב-'כשאני אצליח להגיע למטרה אז.../זה יהיה בשבילי…')
איפה בתפילה אני יכולה לכוון על הרצון הזה? (פה מספיק פעם אחת לענות על זה בהקשר של כעס. אני מרגישה שזו הזדמנות לחבר את העבודה לתוך המילים של התפילה, שגם היא נועדה לחיזוק הרצון)
מה עזר לי בפועל להצליח/להתמודד הפעם או בפעם אחרת דומה? מה עוד יכול לעזור לי? (פה אני מנסה לחשוב על כלים שעזרו לי במצבים שכן הצלחתי להתגבר, על מה עזר לי היום בסופו של דבר לצאת מתוך הכעס, על דברים שקראתי ואולי יוכלו לעזור וכו'. לפעמים הדברים כבר נכללים בתוך החלום של המצב האידיאלי ואז הסעיף פה פחות נצרך)
מה יוכל לעזור לי לזכור את הרצון הזה ולהתקרב אליו בפעם הבאה? (פה אני בוחרת משהו קטן שאני בטוח יכולה להתחייב לעשות אותו, זה לא חייב להיות קבלה ממושכת, זה יכול להיות משהו חד פעמי, אבל משהו שמקדם אותי לכיוון המטרה שלי)

כל פעם כשאני עושה את זה אני מתייחסת לסיטואציה הספציפית בה כעסתי (ואני משתדלת לעשות את זה לא רק על מצבים של איבוד שליטה ממש, שהם ב"ה נדירים, אלא אפילו על מצבים שקצת הרמתי את הקול או עניתי בחוסר סבלנות, שהם הרבה יותר שכיחים…), אבל בסופו של דבר בסיטואציות חוזרות על עצמן ולכן כל פעם העיבוד שאני עושה עושר גם לעוד מצבים דומים. יש כלים שבהם אני משתמשת משותפים להרבה מצבים, אבל גם יש דברים שונים לסיטואציות שונות (השכבה, ארגון בבוקר, מקלחות, שיעורי בית, וכו') והפירוק עושר לי לברר את הדברים בצורה טובה.
גם אם כבר עשיתי עיבוד לסיטואציה מאוד דומה, אני עדיין אענה מחדש ואמצא כלים חדשים להתמודדות, כי כנראה שהכלים הקודמים לא היו מספיקים (או שלא זכרתי להשתמש בהם בזמן אמת, אז העבודה עכשיו תהיה על איך לזכור אותם בפעם הבאה).
לי זה מאוד יעיל לעשות את העיבוד דווקא בכתיבה, ותמיד הכתיבה מביאה אותי לדברים שבמחשבה אני לא מצליחה להגיע אליהם.

בפועל, הכלי המרכזי שעוזר לי ברוב המצבים של כעס, זה לנסות למצוא כמה רגעים לנשום עמוק, להתפלל (בהתחלה כתבתי תפילה, כי ידעתי שקשה לי מידי תוך כדי, עכשיו זה כבר בע"פ עם התאמות כל פעם לפי הצורך) - להודות לה' על כל הטוב שמסביב לסיטואציה (הילדים, המשפחה, וכו'), להודות לה' על הקושי שקורה עכשיו שנשלח לי כדי לבנות אותי יותר, לבקש מה' בינה וכוח להתמודד עם מה שקורה, ולהתפלל לה' שההתגברות תוסיף זכויות לעמ"י (אפשר להתפלל ממש על משהו ספציפי שחשוב לנו בזכות ההתגברות שאני מתגברת עכשיו, זה נותן המון כוח להתגבר).
הדבר שהיה לי הכי קשה זה לזכור לעצור ולהתפלל. אבל בהתחלה אפילו הייתי מתפללת אחרי שכבר כעסתי, כדי לקבל כוח להתגבר ולשנות את האווירה לחיובית ושמחה. ובהדרגה אני מצליחה יותר פעמים לזכור להתפלל עוד לפני שאני כועסת ולמצוא פתרונות אחרים (לנסות לראות את הסיטואציה מנקודת המבט של הילד, להבין את המצוקה שלו ולהראות לו שאני מבינה אותו, זה אחד הדברים שעוזרים לי אחרי שהצלחתי לעצור את הכעס שלי).

אגב, בכלי הזה של העיבוד אני משתמשת לא רק לעבודה ים הכעס, אלא לעוד דברים שאני רוצה לעבוד עליהם. ואם איזה תקופה אני רואה שניצר הרע גם מונע ממני לכתוב ולעשות את ההתבוננות הזו בסוף היום, אז יום אחד אני תופסת את עצמי עושה התבוננות על הנושא הזה - איך אני מצליחה להתמיד יותר בכתיבה ובהתבוננות.

יצא ממש ארוך, מקווה שמספיק ברור ולא מבולגן מידי, ומקווה שיוסיף...
וואו!!! איזו תשובה מושקעת ואיזו אשה מיוחדת את...!אמא ועוד...אחרונה

בס''ד

תודה רבה רבה רבה!!! בטח לקח לך מלא זמן לכתוב את כל התגובה הזאת. אני כל-כך מעריכה את זה!

עכשיו אני זוכרת שכתבת על השאלות האלה במקום אחר, פעם

את עושה עבודת מידות מעוררת השראה והתפעלות ממש................ שהקב''ה יתן לך ברכה עצומה בכל מעשי ידייך ובפרט בגידול ילדייך!!!

מה מאכילים בפסחרקאני

תינוקת מפונקת ובררנית שאוהבת מאוד לחם???

ופסטות וקוסקוס ואורז

ואת כל החמץ היא אוהבת🤦‍♀️

וואי . גם אני בדילמהאחת כמוני
עם פעוט בן שנתיים שלא נוגע בפירות ובירקות גם
עוקבתאור.י
גם שלי הדיפולט שלה זה לחם עם גבינה 
אני גם בחששות האלה...מתואמת

הקטנה שלי אוהבת בעיקר לחם ופיתה וכמובן ממתקים🙈 לפעמים אוכלת גם פריכיות. בירקות מבושלים היא אוכלת רק תפו"א בצורת צ'יפס.

אנחנו ננסה לתת לה מהמצות, אבל אם היא לא תסכים - אז נקנה פיתות ולחמניות מקמח תפו"א (הן לא בהכשר לפסח שאנחנו אוכלים, אבל לא תהיה ברירה).

והיא תזלול הרבה במבה (מזל שאנחנו ספרדים...)

גם קניידלך יש סיכוי שהיא תאהב, אני מקווה. (היא אוהבת פלאפל וכדורי פירה)

מקווה שהילדים הבררניים של כולנו לא ירעבו🤷‍♀️

מצברייטרוני 1234
אולי אפשר להקל ולתת לה אורז אם היא תינוקת?
לחמיות מקמח מצה? אנחנו ששנה שעברה הכנו ויצא ממשואילו פינו
טעים ומוצלח
איזה מתכון עשיתם? אולי אנסה גם, אם לא מסובך מדי...מתואמת
אני אחפש את המתכון בהמשך היוםואילו פינו
אשמח למתכוןרקאני

בחג עצמו אנחנו מתארחים

מקווה שיהיה שם דברים לאלתר לה

אין לי תנור של פסח...

אשמח ממש גם למתכוןפייגא
יעזור לי
המתכוןואילו פינו

מערבבים הכל על הגז עד לאיחוד

על נייר אפייה ליצור עיגולים ללחמניות

ולאפות על 180 עד שמזהיב קצת לצערי לא זוכרת כמה זמן.. 

אפשר גם להוסיף אבקת אפייה שיהיו פחות דחוסותואילו פינואחרונה
אולי תנסי מצה פיצה? מצה לזניה? זה מרכך את המצהשיפור
שניצלים וקציצות היא לא אוהבת?
לא כל כךרקאני

כשאני רוצה שתאכל בשרי אני מערבבת לה טוב באורז או בקוסקוס וגם אז לפעמים היא מסננת את זה

אם היא ממש לא תאכל כלוםמתואמת
אולי כדאי לשאול רב אם מותר לה לאכול קטניות?... (אם את גרה קרוב אליי בשמחה אכין לך סיר אורז בשבילה)
תמיד אני בלחץ לפני פסח עם התינוק התורןבאתי מפעם

אבל הם בסוף מסתדרים!!

אגב,

אפשר להשרות חתיכות קטנות של מצה במים כמה דק' ואז לסנן ולהכין עם זה מצה ברייט עם קצת חלב, זה מרקמית מאוד מזכיר פתיתים.

גם קניידלך זה אחלה. 

תפו"א קניידלך וביצה/ חביתהoo
פירה אולי? חביתה היא אוכלת?טארקו

קינואה אתם אוכלים?

במקרה שממש לא מוצאת הייתי מתייעצת עם רב אם אפשר להקדיש סיר לבישולים שלה ולהכין לה פסטה קטניות ואורז..

אפשר לנסות גם אטריות מבלינצס, ניוקי..טארקו
אצלנו מכינים לביבות מקמח מצהתוהה לעצמי
שנקראת כרמזלך.. הם רכות וזהנראהלי יכול להיות תחליף טעים ללחם לא רק לתינוקות.. יש גם פסטות כשרות לפסח. ואולי פירה יעבור?
מה חייבים לפסח?רוני 1234

פסח ראשון שאנחנו בבית מאז הקורונה וחסרים לי הרבה מאד דברים. כבר קנינו המון ציוד ויש כמה דברים שאני תוהה אם חייבים:

מגבות מטבח (או שמספיק לכבס את המגבות הרגילות?)

תחתיות לסירים (יש לכן רעיונות לאלתור זול?)

נטלה במטבח (אולי פשוט נשתמש בכוס?)

אוףףףף איזה חג מעצבן!

מגבותהשם שלי

אני משתמשת ברגילות מכובסות.

תחתיות לסירים- האמת יש לי מלא, אז חלק משמשים לפסח.

אפשר לשים מגבת.

נטלה- יש לנו פשוטה מפלסטיק.

אם זה מפלסטיק, אני חושבת שאפשר לנקות טוב ולהשתמש ברגילה.

אולי גם אם זה מחומר אחר. סך הכל משתמשים בזה רק למים קרים.

במגבות- לבדוק שאין עליהן לכלוכים לכבס ולהשתמש ובנפש חיה.

תחתיות אישית אני קונה את הפושטיות עם החורים

אני לא בטוחה שצריך חדש, ממליצה לך לשאול בטתר ישיבה או משהו (חכולה לשאול בשבילך אם תאצי)

נטלה לא חושבת שיש בעיה

פשוט מנקים אותה הייטב ( אם זה זכוכית טולי צריך עירוי? אינלי מושג ויכולנ לשאול בשבילך) 

נטלה הייתי קונה פשוטה מפלסטיק. או מגעילה את הקיימתטארקו

אם היא ממתכת, בעירוי מים רותחים עם חומר מפגל.

מגבות אנחנו מכבסים ומשתמשים בשל כל השנה

תחתיות לסירים-אפשר לשים מגבת, אפשר קרטון ביצים.

תשובות הרב יצחק בן יוסף שליט"אנפש חיה.

תחתית לסירים - מזכוכית/ מעץ -

ניקיון ועירוי מים רותחים,

מגבות-לכבס,

נטלה - לנקות

בהצלחה! 

נטלה אני מנקה רגיל עם סקוטש וסבוןהמקורית

מגבות אני אוהבת להתחדש אבל משתמשת גם בישנות

תחתיות לסירים - אני לא משתמשת בשלי של ימות השנה ונראה לי שאין לי גם כי חידשתי לפסח הקודם והעברתי לימות השנה

הכי הרבה על מגבת אבל תכלס אפשר לשטוף טוב עם סבון ולשפוך מים רותחים

תחתיות לסיריםתוהה לעצמי
יש בסטוקים הרבה פעמים עיגולי עץ או שעם שעושים את העבודה מצוין 
תחתיות לסיריםעבריה*
אפשר גם לגזור מהקופסה של המצות
רעיון טוב! תודה לך ולכולןרוני 1234
רק לגבי הנטלה והתחתיותניגון של הלב

חשוב מאוד לבדוק מאיזה חומר הם. נטלה מניחה שפחות קריטי כי זה לרוב רק עם מים קרים, אבל תחתיות סירים ששמים עליהם סירים רותחים חשוב לבדוק אם זה חומר שצריך להכשיר 

עוד שאלה-רוני 1234
תודה לכל מי שענתה בנתיים…

אם יש מכשירי "חמץ" כמו טוסטר וכדו' האם מספיק להצניע אותם או שצריך למכור אותם?

נראה לי לנקות טוב ולצרף למכירה, כדאי לבררנפש חיה.
במילא לא מוכרים את המכשירמקרמה

אם כבר מוכרים את החמץ שעל המכשיר

וזה כבר תחת מכירת חמץ שבלוע בהית

או תחת ביטול חמץ

אז מה השורה התחתונה תכלס?רוני 1234
צריכה לדעת אם להניח את זה בארון של המכירת חמץ…
אני ניקיתי את הטוסטר ומניחה בארון של המכירתחמץנפש חיה.
זה שאלה שצריך לשאול את הרב שלכם כי יש בזה ממשטארקו

פערים הלכתיים

בין כן צריך למכור

לבין אם מוכרים צריך להטביל שוב כי זה נקנה מגוי..

לבין אפשר

וכו..

אנחנו מנקיםרקאני

ומצניעים

לא מוכרים כלום לגוי

מנקים בקטנה ומצניעים. לא מוכריםמנגואית
לנקות ולהצניעהשקט הזהאחרונה
לנו אמרו לכבסרקאני

את המגבות ב60 מעלות לפחות

סירים אפשר להניח על מגבות או על כמה מפיות

וליטול ידיים אפשר גם מקופסא חד פעמית של חצי ליטר

יש נטלות זולות ופשוטות אבל אם את לא מגיעה לחנות זה מה שהייתי עושה

מגבות אני מכירה שצריך על הרתחהבאתי מפעם
אוף בן חצי שנה נפל לי מהמיטהפה לקצת

אין לי מושג מה קרה

הנקתי בישיבה ב1 ועכשיו צרח וגיליתי אותו על הרצפה על הגב.

כנראה נרדמתי

מה עכשיו?

אוישכורסא ירוקה
תסתכלי שהאישונים שלו בסדר ולא מורחבים ושהוא מגיב בסדר, ובבוקר הייתי מתקשרת לרופא
הרופאה בטוח תשלח למיון, לא?פה לקצת
ולא יודעת איך יודעים אם האישוניםמורחבים
האישונים נראים לך בסדר, רגילים?כורסא ירוקה

התגובות שלו נורמליות, לא אפאאי, מגיב כמו שהוא בדכ?

אם כן אני חושבת שזה מסםיק.

לא בטוח שהיא תשלח אחרי ככ הרבה שעות, תלוי רופאה אני חושבת.

הוא נראה לי כרגילפה לקצת

ועכשיו הוא נרדם

מותר לישון אחרי שנפל?

אוף אני לא מאמינה שזה קרה לי

אמור להישאר ער חצי שעה מהנפילנכורסא ירוקה

מכיוון שכנראה זה קרה מזמן נשמע לי הגיוני שזה בסדר שירדם. מצד שני אני לא רופאה..

מבינה אותך, העייפות הזאת בלתי בלתי נסבלת...

במצב דומה לשלך הצמדתי את המיטה שלי לקיר כדי שזה לא יקרה, ופעם אחת כשהשתמשתי במתחברת ולא יכלתי, שמתי אחרי המתחברת שידה קטנה כמעט בגובה המיטה עם מזרן קטן עליה שאם יתגלגל לא יפול חזק אלא יפול לשם

שעה זה נחשב מזמן?פה לקצת

כנראה שעכשיו הלול גם בלם את הנפילה

הלול צמוד למיטה שלי וכשהוא נפל הלול התרחק מהמיטה

והוא נשאר ער כמעט שעה מהנפילהפה לקצת
ו5 דקות אחרי הנפילה הוא אכל, מותר להאכיל אחרי נפילה?
נראה לי שכןכורסא ירוקה
אם הוא אכל ולא הקיא אני חושבת שזה אומר שאין זעזוע מוח. זה טוב, ת ררי עם הרופאה בבוקר.

ותבדקי אם יש אפשרות לנעול את הרגליים של הלול או להצמיד לקיר בין המיטה שלך לקיר כדי שלא יהיה ללול לאן לזוז. אפשר גם מתחברת ואז הוא יתגלגל פנימה אליה

תודה לך שאת מגיבה!פה לקצת
צריך להשאיר אותו ער חצי שעה לזכרוננבוקר אור
נרגע מהר? איך הוא עכשיו?
נרגע מהר אבל אין לי מושג מה קרה ואיך נפלפה לקצת

ואולי נפל לפני שבכה ולא מיד בכה?

אןף

אני מכניסה את עצמי לסרטים, אני אלופה בזה

פה לקצת- בגיל כזה מתייעצים עם רופאמולהבולה
המרפס פתוח וזה לא ילד גדול שמגיב יודע לומר מה מרגיש
לא יודעת אם קשור למרפספה לקצת

כנראה לא שם קיבל מכה

אני מתלבטת אם ללכת לרופא או להתקשר

ותוהה לעצמי אם יש סיכוי שתגיד משהו אחר חוץ מללכת למיון

אני לא רוצה לכתוב דברים מפחידיםמולהבולה

כי אני נמצאת המון בבתי חולים עם אחד מילדי

שומעת המון דברים

אבל כדאי שרופא יראה אותו, כנראה שהכל בסדר! מלא ילדים נופלים מהמיטה

וזה מלחיץ אבל ברוב הפעמים הכל בסדר

אז אולי אני הצד הלא נחמד עכשיו

לגבי אישונים מורחבים- קחי פנס של פלאפון ותכווני לעין אם את רואה שהאישון מתקטן לגודל קטנטנן זה סימן מעולה 

פעם כתבו באחד הפורומים שלא להאיר לעין עם פנסיעל מהדרום

לק"י

רגיל. לרופא יש פנס אחר.

@פה לקצת קרה לנו גם פעם באמצע הלילה עם תינוקת בת כמה חודשים.

נסענו למיון, ושם בדקו ושחררו עם סימני אזהרה למה לשים לב. עכשיו בבוקר אפשר ללכת לרופא.

בגדול, הסכנה היא מנפילה מגובה של פי 2 או 3 מהגובה של התינוק.

וחיבוק, זה באמת מלחיץ.

כשאני פעם התייעצתי עם רופאה לגבי תינוק שנפל ליבארץ אהבתי

היא לא שלחה למיון. שאלה כמה שאלות לגבי ההתנהגות שלו, ואמרה שאם אני לא רואה משהו חריג אז אפשר להישאר בבית.

אותי זה מרגיע להתייעץ עם גורם רפואי...

וחיבוק, זה בטח היה ממש מלחיץ❤️

גם אצלי פעמיים לא שלחו למיון, על נפילה מהמיטה.טארקו
תודה לכולכן על התגובות, ההבנה וההרגעה!פה לקצת

עכשיו חזרנו מהרופאה, היא אמרה שב"ה הכל נראה בסדר ורק להמשיך לעקוב.

ואני מנסה לחשוב מה אני עושה שפעם הבאה זה לא יקרה וגם אם חלילה ארדם הוא לא יפול.

המיטה שלי צמודה לקיר ומהצד השני הלול של התינוק.

ברוך ה'! איזה כיף שעדכנת כורסא ירוקה
לגבי המיטות - תנסי להפוך את הסדר - שהלול יהיה בין הקיר למיטה שלך, ככה הוא לא יוכל לזוז. 
ואז מה?פה לקצת

אני לא אניק בלי להישען כי זה גם מסוכן, אז במקום להשען על הקיר אשען על הלול.

או שלא הבנתי נכון?

אפשר להשען על הלול אבל גם על הקיר שמאחורי המיטהכורסא ירוקה
אם את מניקה בישיבה. אם בשכיבה אז באמת על הלול
אולי יש מעצור לגלגלים של הלול? (הוא עם גלגלים?)יעל מהדרום

לק"י

את יודעת להניק בשכיבה?

אני מניקה בשכיבה, והתינוק ישן בין הקיר לביני. אבל אנחנו ישנים ביחד.

אצלי הנקה בשכיבה הצילה אותיחרות

בישיבה הייתי נרדמת...

(כם בשכיבה אני נרדמת אבל התינוק לא יכול ליפול)

חיבוק על החוויה המפחידהאיזמרגד1
אני מניקה בשכיבה והתינוק ביני לבין הקיר, ואז זה מרגיש לי בטיחותי 
לגבי ההנקה בשכיבהפה לקצת

עשיתי את זה עם הגדולים אבל זה גורם שכל הלילה הם ינקו כי כל פעם היינו נרדמים

אבל באמת רעיון לנסות איתו, שכחתי מזה

מעדיפה להניק כל הלילה מאשר שיפול שוב

אולי איכשהו לקבע את הלול למיטה?טארקו
עם קליבות או משו כזה..
אפשר לנסות לקשור את הלול למיטה כדי שלא יוכל לזוזהשקט הזהאחרונה
מה אוכלים בערב פסח?רוני 1234

ברור שנאכל ארוחת צהריים בשרית ומזינה ברביעי בצהריים

אבל מה אוכלים ברביעי בבוקר?

ומה אוכלים בין הארוחת צהריים ל "שולחן עורך" בשעת לילה מאוחרת?

ביצים קשות/ תפוחי אדמה/ מצה עשירה / פירות/נפש חיה.

ולבוקר אפשר חביתות עם גבינה וירקות

בלחמניות כשרות לפסח 

יש שנוהגים לא לאכול מצה/קמח מצה בערב פסח...אמהלה

לפותחת- בבוקר אוכלים פיתות עד סוף זמן אכילת חמץ

לצהריים מכינה מרק ירקות מרוסק וסיר עוף עם תפוח"א

אחה"צ קרקרים מקמח מתפוח"א, פירות, עוגות וכד'

התכוונתי לחמניות מקמח תפוחי אדמה (יש קנויות)נפש חיה.
מצה עשירה נחשבת כמעין חמץ לאשכנזים וגםקנמון

לפי הרב אליהו אסור גם לספרדים לאכול אותה. 

מצ"ב הסבר באתר כושרות

עוגיות מצה עשירה | כושרות - ייעוץ והכוונה בכשרות

באמת? לא ידעתינפש חיה.
לפי הרב מרדכי אליהו הן חמץ גם לספרדים-קנמון

מעתיקה מאתר כושרות:

"מחמת הטענות הללו התריע הגאון הרב מרדכי אליהו שעוגיות אלו נחשבות לחמץ גמור בין לאשכנזים ובין לספרדים, חובה לבער אותם מן הבית לפני פסח, ולא לרוכשם גם לאחר הפסח שכן הן 'חמץ שעבר עליו הפסח'.."

מדובר על עוגיות מצה עשירה..

יודעת שיש הרבה שלא יודעים

מה שאנחנו עושים - קונים אותן לפני פסחווטר מלון

ואז מוכרים אותן בפסח לגוי..

וככה אחרי פסח הן לא 'חמץ שעבר על הפסח',

ואני יכולה להתפרע עליהן בכיף

רק אני לא אהבתי אותו אף פעם?😅המקורית
עוגיות בוטנים מבחינתי זה ה- דבר
בכל מקרהמדברה כעדן.
מספיק שיש ציבור שעבורם זה לא חמץ וזה בטח לא חמץ שעבר עליו הפסח לשיטתם... 
בב7קר אצלנו פיתות עם ממרחיםבוקר אור
ואם נשאר עוד חמץ..
אולי נכין פנקייקים מקמח תפו"איעל מהדרום
לק"י

או קרקרים מקמח תפו"א (קנויים) עם גבינה, ירקות וכדומה.

ועד הלילה בטח נאכל שטויות. יש עוגיות קנויות מקמח תפו"א. לא הכי טעים, אבל נשנוש.

בבוקר אנחנו בדרך כלל אוכלים פיתות עם ממרחים בחוץשיפור

מקווה שיתאפשר מבחינת מזג האוויר.

דווקא עם ארוחת צהריים אני תמיד מסתבכת

למה מסתבכת עם הצהריים?יעל מהדרום
כי אני עסוקה באריזות ועוד לא סידרתי את המטבח כשלפשיפור
הבנתייעל מהדרום

לק"י

אני מוציאה כלים מהארון של פסח לפי הצורך.

ואז אפשר לבשל בלי לארגן מטבח שלם.

בוקר עוד אפשר חמץהשקט הזה

או קורנפלקס עם חלב (אפשר גם כשלפ)

לפני החג אפשר שאריות מהצהריים

נקניקיות וציפס

מרק ירקות

מרק כתום

פירה

יש קרקרים כאלה שנראים כמו מצה אבל מקמח תפו"א, אפשר אותם עם ממרחים.

עוגות "שהכל"

אפשר דברים מקטניותאמאשוני

נגיד קרונפלקסים וכזה קטניות אם אין לך כח להתעסק עם חמץ.

אפשר גם לוותר לגמרי עת חמץ בבוקר, להוריד כלי פסח מוקדם בבוקר ולהכין שקשוקה ולהגיש אותה עם פרכיות אורז נגיד.

ואז ארוחת צהריים קצת יותר מאוחרת.

לילדים אני אורזת מנה מהצהריים בקופסה פשוטה.

אורז עם קציצות וקוביות תפו"א ברוטב עגבניות.

עם ביצה קשה בצד. אפשר גם שעועית ירוקה.

אולי יש מי שלא מבשל קטניות בכלי פסח- אנחנו כן.

מה שאוכלים- אוכלים, מה שלא זורקת.

אחרי כניסת החג כבר מביאה מהמרק וכד'.

לעצמי נהנית מעוגיות בוטנים 😁

לגדולים יותר קצת פרכיות אורז עם סלט ביצים ו/ או אבוקדו.

אפשר גם תמר עם שקדים/ אגוזים אם מתחשק מתוק.

ככל הידוע לי אשכנזיםלפניו ברננה!
לא אוכלים קטניות מסוף זמן אכילת חמץ
יש כאלה שכן. אבל לא כולםיעל מהדרום
לא מתיימרת להבין בכל המנהגיםאמאשוני

מן הסתם שיש מלא דעות על כל דבר בפסח.

מי ששואלת על אוכל צריכה לקחת את זה בחשבון.

(אנחנו אוכלים, וגם בשבת שצמודה לשביעי של פסח שחל ביום שישי)

וגם לא בטוח שהפותחת אשכנזיה🤭יעל מהדרום
כיף לכם 😉לפניו ברננה!

אנחנו גם אוכלים בשבת שאחרי שביעי של פסח

אבל לפני פסח לא..

בבוקר ארוחת חמציתמדברה כעדן.
פיתה עם ביצה קשה, קוטג', ירקות, שימורי זיתים וכד'

צהריים מרק עוף עם ירקות

לפני ליל הסדר לילדים- כל השנים דאגתי לשניצלים... השנה יוצא שגיסה אחרת דואגת למשהו בסגנון

רעיונותראשונית

חביתת בצל

פשטידת ירקות

סלט ירקות עשיר

בלינצ'ס עם פירה

שקשוקה

לביבות

מוזלי (יוגורט עם פירות ושקדים)

אני רק שואלתמולהבולה

נשאר לכן כוחות לבשל אחרי החודש המשוגע הזה?

אני רק חושבת מה הכי קל ומבשלת או שלא

והרבה רעבה ....

כןהמקורית

קודם כל חייב לאכול משו😅

ובבחג אני מבשלת דברים שבדרך אני לא מכינה

וגם, למרות הכל, האוכל עושה אוירה של חג למרות שאין ככ

חשוב לי לשמח את הילדים שלי ושיראו אותי מתפקדת כרגיל כי מאוד קשה להם עם המצב הזה, אז במה שאפשר אני משאירה כרגיל

מבחינתי אין בעיה בפיצה 😅מולהבולה
פלאפל וציפס 
גם פה אוכלים פיצה המקורית
אני גם בשגרה מכינה בעיקר דברים פשוטיםשיפוראחרונה
אז ממשיכה די כרגיל... חוץ מהתכנון של סיום החמץ. להיות רעבה זאת לא אופציה מבחינתי. כשאני רעבה אני עצבנית ועייפה.
אצלנומתיכון ועד מעון

ארוחת בוקר סיום כל החמץ

באמצע ניתן לאכול פירות ואת החטיף הלאומי תפוצ'יפס

ארוחת צהריים מפוצצת בשרית

ואח"כ יש פירות, יש עוגות שהכל, לפני הסדר אבשל תפוחי אדמה לרעבים שינשנשו לפני הדלקת נרות

רק לציין יש פה 4 מתבגרים שלי + ועוד 2 טרום ועוד 2 קטנים ועוד אורחים מתבגרים אז בהחלט אתגבר נשנושים

טוב אז אני עם הבונג'סטה שלא מספיק עוזרתהריון ולידה

ואסור לי זופרן.

אני לא יודע אם זה עדיין מוגדר היפראמזיס.. מה קובע?

אני מצליחה לא להקיא כשאני במיטה ולא מתקרבת לאוכל

אם אני מתקרבת זה כאילו לא לקחתי בונג'סטה ולא שום דבר אחר.

גם במיטה קשה לי לאכול ולשתות ואני ממשיכה לרדת במשקל..

נלחמת לא להתייבש.

כשלא מצליחה להחזיק את המים עם הבונג'סטה הולכת מהר לישון.

יוצא שאני שורדת- מתעוררת, נושמת, טיפה מים, בורחת לישון.

וכל הזמן במיטה.

מרגישה עצלנית ומפונקת.

אבל כל פעם שניסיתי לקום פשוט קרסתי אחרי חצי שעה וישנתי כמה שעות ברצף.

אני לא מצליחה להתאושש ולקום! ופסח, ובית, וילדים... איך כולן עושות את זה?!

ועד מתי אהיה ככה מרותקת למיטה? זה לא נורמלי 😑 

בבקשה תבקשי עירוי נוזליםואילו פינו

נשמע שאת מיובשת ממש.

וזה יכול להחיות אותך לכמה שעות ולתת לך כוחות.

ולשחרר השנה.

לא לעשות כלום.

שבעלך יעשה ותביאי מנקה ובייביסיטר לילדים

אני רק- את ממש ממש לא עצלנית ומפונקתממשיכה לחלום

את אישה גיבורה שעוברת הריון קשה ונותנת לעובר את כל מה שהוא צריך.

אני לא מבינה מספיק בהיפראמזיס אבל נשמע לי שאת צריכה אישפוז ביתי ונוזלים על בסיס קבוע אם את לא מצליחה לאכול.

תודה לשתיכן על החיזוק!הריון ולידה

אני ממש בהלם מעצמי כמה סמרטוט נהייתי.

שיתפנו כל מי שיכול אולי איכשהו לעזור כאן, יוצא שכל המשפחה יודעת, משני הצדדים, ומעקמים עלי פרצוף.

שולחים לי הודעות של 'מה הבעיה, תאכלי על הבוקר xyz ויעבור'

אני לא מיובשת מאוד כרגע, כי כן מצליחה להכניס נוזלים ברוך ה', אבל אנחנו בהחלט עם יד על הדופק

מהבחינה הזו ונפנה לעירוי כשצריך

מי שלא חווה היפראמזיס לא יודע כמה זה קשוחואילו פינו

וכמה באמת אין אפשר לתפקד.

הכי הגיוני בעולם שאת מרגישה ככה..

אצלינו זה שיקול של מתי להפסיק מניעה לפי הכוחות של בעלי לעזור בבית יותר.. 

ממש כל הבית עליו. הכל.הריון ולידה

ובאמת שמי שלא חווה לא מבין.

גם את עם מהיפרמאזיסיות?אוהבת את השבת
לא זכרתי.. וואו מצדיעה לכם!! מעריצה!!!!
לא ממש כתבתי פה בשלב הזה בהריון...ואילו פינו

אבל כן..

תחילת איראן של עם כלביא הייתי בתחילת הריון.. וילדתי 3 שבועות לפני ששאגת הארי התחיל

ברחתי להורים שלי כי לא היה לי ממד ועם בעל במילואים לא יכולתי להיות שנייה לבד בבית.. 

וואו וואו וואו איזה טירוףףףףאוהבת את השבת
איך את עכשיו?💓💓

ולא ידעתי שגם בעבר היה לך היפרמאזיס בהריון...

עכשיו אנחנו בבית כי הביאו ממדים לישובואילו פינו

בעם כלביא נסעתי אליהם..

עכשיו רוצה את החופשת לידה שלי בחזרה.. רוצה שיפסק האכילה הרגשית וארד קצת במשקל,  רוצה להיות אמא טובה לילדים שלי עם סבלנות והכלה.. 

והיה לי בכל ההריונות חוץ מהשני שבו הנקתי עדיין את הגדולה . 

וואי יופי שהיית אצלם!! ומבינה אותך..אוהבת את השבת

עכשיו אני נזכרת שכתבת כאן בעם כלביא, וואי זה נשמע משוגע לגמרי אז אני ממש שמחה שנסעת ומקווה שעבר בטוב!!!

ומבינה אותך ככ, כשחופשת הלידה שלי יצאה על החגים בלידה הקודמת היה לי קשה מנש.. וזה קושי שהמשיך איתי גם אחרי כי העומס היה מאוד אינטנסיבי.. אז רוצה לדחוף אותך להיעזר כמה שיותר ולהוריד מעצמך כמה שיותר!!! ולהתאוורר ולהתרענן ולקחת זמן שקט לעצמך פה ושם🩷🩷

והאמת.. גם מבינה אותך ככ על התחושה שרוצה להיות אמא טובה ותחושת החמצה של התחושה כשאנחנו לא שם.. אני גם בדיוק ככה עכשיו.. אבל אחרי הלידה זה היה יותר בהרבה וכן, כי לוקח זמן בטח בנסיבות שלך לטלטלה של הלידה לעבור..

זה ממש נותן לי הרגשה טובה שאני מרגישה שאני מצליחה להיות טובה איתם.. וכשאני לא זה מבאס ומוריד אותי אבל גם לפעמים אני פשוט לא מצליחה... וצריכה לקחת את זה פחות קשה... יעבור..

קיצור חיבוקקקקק גדוללללל ומלא כוח!!!!

את מדהימה ואלופה ותודה תודה תודה תודה על המילואים!!!!💗💗💗💗

תודה אהובה😍ואילו פינו

כבר לא זוכרת שילדתי.. יש תינוקת מתוקה כמובן אבל הספקתי לשכוח שאני יולדת.. .

תודה על ההזדהות והחיזוקים ♥️

🥰🥰אוהבת את השבת

וסליחה פותחת יקרה על הניצלוש!!!

🩷🩷🩷

עייפות בתחילת הריון זה ממש נפוץמוריה

ולא בהיכרח קשור לירידה במשקל, והיפרמאזיס.

ההורמונים חוגגים ומתישים יותר.

לגבי אכילה, שתיה, הכי חשוב זה לשתות כמה לגימות כל כמה זמן.

לגבי שתיה- לפעמים שתיה קרה עוברת יותר טוב. לפעמים חמה. הייתי נמנעת משתייה שעלולה לעשות ליחה ולהגביר את הבחילות.

ואפשר לנסות מאכלים שאולי יעברו יותר בקלות ואולי לא. כמו בייגלה, צנים. גם, כמה ביסים כל פעם. לא להתפתה לאכול יותר.

ועוד משהו- תנסי להבין אפ זה בחילות או גם צרבות. כי גם צרבות עלולות להגביר בחילות.

בכל מקרה, כדאי להתייעץ עם רופא. אולי במקום זופרן יש עוד אופציות.

תודה על התגובה שלך! התייעצתי עם רופאהריון ולידה

אין לו פתרונות... הוא אמר שיש או בונג'סטה או זופרן, וכל השאר חלשים מידי ולא רלוונטיים בשבילי.

עירויים כשצריך ושלום

היו לי גם הריונות בלי היפראמזיס. אני יודעת מה זה בחילות הריון נורמליות ועייפות נורמלית בתחילת הריון..

רחוקה משם לצערי.

עצוחת מקסימות... אבל לא להיפרמאזיסממתקית

במצב של היפרמאזיס הרבה יותר קשה ומורכב...

זה תלוי בעוצמה של ההיפרמאזיס.מוריה
מי שסובלת מהיפרמאזיס- היא סובלתממתקית

קצת לשתות, לאכול דברים יבשים, וכל זה...זה אחלה במקרה של בחילות שהן לא היפרמאזיס.
היפרמאזיס זה היפרמאזיס זה לא רמות, לא סבל, זה לשכב במיטה, זו חוסר עשייה, אין בזה רמות. פשוט לשרוד

מי שלא חווה לא מבין.

יש נשים שהתרופות יותר עוזרות להםמוריה

ויש כאלה שכלום לא עוזר להם.

נכון תרופות עוזרות זה כן..או כלום...ממתקית

לא בייגלה או צנים וכדומה...
רק ללעוס קרח ולהתפלל לשרוד

כנראה תלוי אישה. ותלוי הריון.מוריה
לי זה עבר בגרון.
נכון וודאי.ממתקית

התייחסתי רק למה שכתבו פה לאכול ביגלה, צנים, לשתות חם, קר... זה לא רלוונטי בכלל להיפרמאזיס.

ממש תודה לשתיכןהריון ולידהאחרונה

גם למוריה על העצות וגם לך על הנרמול של הסיטואציה.

יש רמות בהיפראמזיס. מודה לה' כך הזמן שאני לא מאלה שמאושפזות 9 חודשים עם זופרן בוריד.

אבל כן, הרמה של הפעם הזו היא אכן לשכב במיטה ולחכות.

הזוי לי ברמות איך מבנאדם סופר פעלתן שהכל עליו ועוזר לכולם פתאום תוך יום אחד אני מרותקת למיטה וכולם מפרפרים מסביב לתפוס את כל המטלות שלי.

ומתסכל.

אבל באמת תודה לה' שזכינו.. לא ברור מאליו בכלל. חיכינו כבר כמה שנים להריון הזה. 

רק- מה? עצלנית ומפונקת???אוהבת את השבת

את מתארת חיים קשוחים ממש כאילו את מתארת טיול בטבע, בסבבה כזה..

את מדהימה!!!

את מביאה חיים לעולם!!

את עושה בשביל זה ככ הרבה וסובלת ככ הרבה,

כל דבר קטן שאת עושה במצב הזה זה מדהים מדהים מדהים!!!!!!

ונמשע שצריך עירוי...

לחיות על אוויר זה קיצוני...

מצדיעה לך ככ ככ ככ ככ!!!!!!

פסח רק על מישהו חיצוני על תטרידי את עצמך בזה בכלל!!!

את לא עצלנית ובטח לא מפונקתממתקית

את בהריון עם היפרמאזיס
סורי שאין לי פתרונות
כי להיפר מאזיס כלום לא עוזר, רק לישון.

מה שלומך יקרה? את בליבי ובמחשבותיי..אוהבת את השבת

נשגב מבינתי היכולת להתמודד ככה

בע"ה שה' יתן לך הרבה כוחות וירבה שכרך!!!!

בעבר במייל של הסימפיות פרסמן מישהי שמומחית לנושא ההיפרמאזיס, לחפש לך את הפרטים?

נכנסתי רק עכשיו, מרגש הדאגה והתגובות!הריון ולידה

קשה לי כל כך הקריסה הזאת וזה שהכל נופל על אחרים.

תודה לאל שיש מי שמתגייס ועוזר אפילו בערב פסח.

גם כשאני מנסה להרים את עצמי ולעשות אני צונחת מאוד מהר בחזרה למיטה.

נראה מה יהיה הלאה.

כרגע שורדת את היומיום. 

תורידי ציפיות מעצמךמוריה

את עובדת קשה גם בלי שאת זזה מהמיטה.

ב"ה שיש תמיכה.

ובע"ה שיהיה בשמחות אצל כולם.

ב"ה שיש תמיכה!!אוהבת את השבת

איזה יופי!!

זה משמיים

ורצון ה' הוא שלא תנסי לצאת ואז לקרוס אלא לשמור על כל טיפת כוח שתהיה בשביל הגוף והעובר ורק רק רק לנוח!!!!

חייבת לכתוב לכןאנונימית בהו"ל

לפעמים בפורום המדהים הזה

יש תחושה נורא ביקורתית כלפי מי שכותבת את כל הלב שלה ופורקת

זה לא נעים לבטל תחושות קשות של אחרים ולבקר אותן

לא כל התגובות כאלה,

אך יש הרבה תגובות מאוד ביקורתיות ולפעמים מזלזלות בצד השני

לתשומת ♥️

קראתי כבר בבוקר,יעל מהדרום

לק"י

אני מסכימה שיש דרך לכתוב דברים, ולנסות לשים לב מתי מתאים לייעץ/ לבקר ומתי רק לתת יחס.

אבל לא מסכימה שיש פה הרבה תגובות ביקורתיות ומזלזלות.

ואם נותנים ביקורת, אז גם לא מאנונימי.

וההודעה שלך קצת ביקורתית, וזה פחות נעים לקרוא את זה מאנונימי. זו דיעה לגיטימית, ואין מה "להסתתר" מאחורי האנונימי.

(זה על גבול האפור, ולכן אני משאירה את ההודעה. למרות שהיא מאנונימי).

לפעמים בנות כותבותהמקורית

מנק המבט שלהן שהיא לגמרי שונה וזה יכול להתפרש כהקטנה של קושי, או כלעומתיות, אבל זה לא יותר מפרשנות אישית( לדעתי לפחות) ברוב הפעמים

וגם - לא קוראים טון בתגובות. גם ערב פסח ומלחמה, לפעמים כותבים מהר כדי להתייחס וזה לא אותו ניסוח כמו בפניות "רגילה".

לא ברור לי אם כתבת את זה מחוויה אישית שלך בשרשור שפתחת או מקריאה של שרשורים מבחוץ, אבל אם זה שרשור שלך שאת מרגישה בו כך - אפשר לדייק ולכתוב בהודעה הפותחת שאת פורקת ורוצה חיבוקים והבנה. אחרת - בפורום רחב מטבעו, בנות מגיבות את דעתן פשוט וצריך לקחת את זה בחשבון

אני אישית לא נתקלתי בתגובות מזלזלות,בטח שלא הרבה, אבל תמיד צריך לשים לב לניסוח מכבד

מבינה אותךנעומית

גם אני קבלתי תגובות ממש מתנגדות למה שכתבתי

אבל זה לא בהכרח בקורתי, כמו מתנגד בתוקף.  ובעייני זה בסדר גמור,

מקום שלא כולן נימוסיות נורא.

ואני חושבת שיחסית לכל המקומות שפגשתי באינטרנט, הפורום (וספציפי הפורום הזה) הוא אחד המקומות הכי לא בקורתיים, הכי מכילים ומנוהלים בצורה טובה מאוד.

(שכוייח 

מדוייקתשיפוראחרונה
אני לא מרגישה ככה האמתשלומית.

דווקא מרגישה שהרבה פעמים הולכים על ביצים כדי לא לפגוע...

בסוף צריך לזכור שזו פלטפורמה אנונימית, שמתנהלת בכתב בלבד, מה שמקשה לפעמים להבין את הטונציה ואת הכוונה מאחוריהם. וזה דורש תשומת לב מהמגיבות- להסביר את עצמן טוב, והן מהפותחת של כל שרשור: להיות בעין טובה, לקבל מה שמתאים לה, ולברור את מה שלא.

כן מצטרפת לעניין שהכי טוב שהפותחת תגדיר למה היא זקוקה- עצות ( ואז היא תבוא פתוחה לשמוע מגוון דעות) או חיבוק בלבד ( ואז יבואו התגובות התומכות)

מילואים / מלחמה / פסח / חור שחור / פרימולטנוראנונימית בהו"ל

הכותרת מסכמת בערך את כל ההודעה. עכשיו רק נשאר לי לפרט ולפרוק.

מכירות את השכנה / אחות / חברה או סתם אחת. שבעלה עשה ועושה מלאאאאאאאאא מילואים (גם לפני המלחמה) ועל אף הקושי הרב היא מסתדרת בד"כ? גם עם הבית, גם עם הילדים, גם עם העובדה?

אז היי, זו אני✌🏼 למרות הקושי הנפשי והפיזי, כל סבב מחדש אני מסתדרת, לפעמים מצויין ממש, לפעמים קצת פחות. אבל בהחלט מצליחה להחזיק את הראש מעל המים.

עד עכשיו. עכשיו אני טובעת.

טובעת עמוק מאוד בתוך חור שחור.

לא רואה את האור.

ולכולן קשה. ולכולם קשה. והמציאות מורכבת כ"כ. וכלפי חוץ אני מנסה לחזק ולעודד, את השכנות, את הנשים של החיילים של בעלי.

אבל בפנים אני טובעת. ומטביעה את הילדים איתי.

(השבוע הגדולה שלי צעקה עלי שאני לא רואה את הקושי שלהם. ולא רק לי קשה, גם להם קשה, גם הם מתגעגעים לאבא)

וב"ה אני מוקפת במשפחה מאוד תומכת, משני הצדדים. אבל זה לא מספיק. ובערב פסח גם קשה לתמוך ולהיתמך.

ואין לי אוויר. בא לי להיכנס למיטה ולקום עוד שבועיים/שלוש.

ושונאת גשם.

וכדי להוסיף עוד לזוועה, מפחדת פחד מוות לקבל מחזור שניה לפני שהוא יוצא. וכאן הפריקה הופכת להתייעצות.

הייתי אמורה לקבל מחזור מתישהו לקראת סוף שבוע שעבר. לא בדקתי תאריך עונה, כי היה לנו אירוע ביום חמישי והתחלתי שבוע לפני לקחת פרימולטנור כדי שבאירוע נהיה מוצרים. בסוף הוא לא הצליח לצאת לאירוע😖😖

אבל הוא אמור לצאת לליל הסדר ובעז"ה אולי יצליח להישאר עוד כמה ימים אחרי! אז המשכתי אתה פרימולטנור. ואתמול התחילו לי קצת כתמים חומים כאלה, אני עם התקן לא הורמונלי והרבה פעמים יש כתמים כאלה לפני שמגיע המחזור😬

השאלה אם יש סיכוי שהפרימולטנור כבר לא משפיע?? (לוקחת בערך שבועיים) או שמאוד הגיוני שיש כתמים בעת שימוש בפרימולטנור? יש למישהי ניסיון עם זה?

(יכול להיות גם שזה כתמים כתוצאה מהשינויים של השעות? והיה עוד כמה פעמים שלקחתי באיחור של שעה פלוס מינוס)

קיצר, כל עידוד, תמיכה והרגעה יתקבלו בברכה.

אין מצב שאני מחזיקה מעמד בלי לקבל חיבוק כשהוא סופסוף יהיה בבית.

דבר ראשון חיבוק גדול🩷🩷לפניו ברננה!

והערכה עצומה!

פרימולוט נור בהחלט יכול לגרום לכתמים כשהרירית בעצם אומרת "הי אני פה כבר יותר מדי זמן.. הגיע הזמן להתפרק". בהתייעצות עם רב אפשר לנסות להמשיך עוד כמה ימים כך שתהיו מותרים לליל הסדר.

ומהניסיון האישי שלי (השתמשתי בו פעם אחת ויחידה גם במסגרת המילואים) הפרימולט הוא זה שמקשה עלייך רגשית וכתוצאה מכך גם פיזית 🩷🩷🩷

לכאורה מבחינה רפואית הנגזרת הסינטטית של הפרוגרסטרון (שזה מה שיש בפרימולוט) לא אמורה לגרום לתופעות לוואי אבל לי הוא היה זוועתי והבנתי מעוד כמה שככה.

וזה קשה כי את לא יכולה לברוח מהעולם ולחזור עוד שבוע כי יש דד ליין של פסח, ואפילו לדאוג לרווחה האישית שלך אין לך הרבה זמן..

אבל עכשיו כשאת יודעת שזה זה אולי תוכלי קצת יותר להתנהל בהתאם ואולי אפילו להיות סבלנית יותר עם עצמך ועם הילדים כי יש פה גורם חיצוני שגורם לך להיות עצבנית.

וגם אצלי הוא האריך את המחזור רק בשבוע לפני שהתחילו כתמים..

אגבלפניו ברננה!
ברגע שהפסקתי מהר מאוד חזרתי לעצמי..
אני רק חיבוקשמעונה
גיבורת החיל!! תודה תודה תודה שאת מחזיקה בשבילנו ונותת כוחות לבעלך למגר את הרוע. להיות ממש מעוזרי הקבה שמצילנו מידם
קודם כל וואוו! גיבורה ותודה לך!Sheela

פרימולוט לא מחזיק נצח והגיוני שאחרי שבועיים מתחילים כתמים.

כותבת לך נטו מניסיון אישי בכלל לא עצה רפואית- אני הייתי ממשיכה כמה שאפשר כל עוד זה לא אוסר.

קרה לי שהיו כתמים והמשכתי פירמולוט וזה החזיק גם עוד שבועיים עם כתמים שבאים והולכים.

לקחת בחשבון שזה יכול להתפתח לכל הכיוונים ולהתפלל חזק שזה יחזיק לך..

בתור השתדלות שווה להקפיד על השעות אם כי אצלי לא ראיתי שזה משפיע אז אל תאכלי את עצמך על איחורים..  קורה.

אגב שימי לב שהוא גם עושה מצב רוח אז זה יכול להגביר את האפקט של התקופה

חיבוק, שימי לב שיכול להיות קשר בין המצב הנפשי לפרימשתדלתלהיותאני

אני לא יודעת ממתי את מרגישה שאת קורסת

אבל לי הפרימולוטנור היה זוועה מבחינה נפשית, גרם לי להתחרפן

זה לא אומר עכשיו להפסיק, במצב הנוכחי הגיוני שנכון למשוך עוד כמה ימים עד ליל הסדר

אבל המודעות לזה יכולה לעזור..

בהצלחה! וחיבוק

אהובהקמה ש.

בס"ד

חיבוק ענק!

ותודה על כל-כל-כל-כל מה שאתם עושים למען כולנו!!!

את אלופת עולם שתמיד הסתדרת עד עכשיו.

גם כשזה היה להסתדר מצוין

וגם כשזה היה להסתדר קצת פחות.

למרות *כל* הקשיים הטכניים והנפשיים!!!

והכי הגיוני שמתישהו אי אפשר להמשיך להחזיק את כל ככה.

המאמצים האדירים של עכשיו

- בתקופה של האינטנסיביות של פורים ופסח

של מלחמה, התראות, אזעקות, טילים וחדשות -

מצטרפים למאמצים האדירים של השנתיים וחצי האחרונות!

שמצטרפים למאמצים האידירים של כח המילואים הארוכים והרבים מלפני המלחמה.

את מחזיקה כל-כך הרבה כבר כך-כל הרבה שנים!!!

ובשנתיים וחצי האחרונות נשמע שעם כל הסבבים וכל הטלטלות שעברנו כעם, בקושי הייתה לך הזדמנות להסדיר נשימה, אם בכלל.

כמו שאת כותבת בעצמך: אין לך אוויר.

זה קשה בטירוף.  

האם יוצא לך לספר לסביבה שלך שהפעם את טובעת?

לא צריך לכולם כמובן. אבל כן לענות את האמת אם שואלים אותך. או פשוט לכתוב משהו בקבוצה של הנשים של החיילים של בעלך? או לשלוח הודעה לחברה?

אפשר אפילו להמשיך לחזק אחרות, אם זה עושה לך טוב, אם את אדם כזה, ובו בזמן לפרוק לאחרות גם ממה שעל ליבך.

הלוואי ויש לך את אפשרות הזאת להביע לעולם סביבך שאת בזמן של קושי כרגע. ועוד יותר הלוואי שה' ישלח לך את השליחים שאת צריכה כדי שתצליחי להגיע בבטחה לתחנה הבאה, כמה שיותר עטופה ומחובקת, כמו שאת זקוקה כרגע ❤️

לגבי הילדים, זה אחד המחירים הכי קשים של המילואים.

הבת שלי אמרה לי לפני יומיים תוך חיבוק של לילה טוב "אמא אני מתה עלייך. אני ככ אוהבת אותך. גם כשאת פוגעת בי". חץ בלב. באמת אני (לא רק, אבל גם) קצרה וצועקת ולא פנויה וזה פוגע, אין מה להגיד. ועדיין לשמוע את הקטנה המדויקת הזאת, זה פולח את הלב.

אנונימית לביאה, גיבורה ומדהימה שאת,

אני נושאת תפילה עכשיו

ממש עוצרת ואומרת לזכותך פרק תהילים

שהקב"ה הטוב ישלח לך את העזרה, החיבוק והתמיכה שאת צריכה כרגע,

שהוא ישמור על האיש היקר שלך,

על הילדים שלכם,

עלייך

בתוך כל עם ישראל,

שתצליחי לעבור את התקופה הקשה הזאת

ושהשמחה, הסיפוק הכוחות ותחושת המשמעות יחזרו לליבך.

שתזכו למנוחה, והמון,

לנחת, והמון,

לקשר קרוב בין כל בני הבית,

לאהבה חזקה לעין שיעור ממה שהיה עד עכשיו

ושיהיה לכם רק טוב ומתוק בחיים.

ושתזכו לפסח מדהים,

לכמה שיותר ימי חופשה מהצבא,

לסדר מרומם,

ול-100% זמן של טהרה.

מלא מלא מלא כוחות אהובה.

נב: אני לא יודעת לגבי הפרימולוט...

רק חיבוק ומזדהה מאד112233445566

עד עכשיו היה קשה אבל אפשרי

עכשיו קשה ברמה לא רגילה בכלללללל קשה מדייי

חיבוק ענק

אנחנו חלק משו הסטורי

אנחנו מלכות העולם!!!!!!

רק לומר שאני קוראתשלומית.

ובוכה ביחד איתך. אני עוברת את התקופה הזו עם מילואים פחות קשוחים משלך ועדיין זה קשה קשה קשה. השילוב של אין מסגרות+ ערב פסח+ מילואים הוא משהו מיוחד, לא מוצאת תיאור נורמלי לדבר הזה.

לגבי הפרימולט אני לא מספיק מבינה, אבל ממה שאני מכירה לא תמיד אפשר למשוך איתו המון זמן... הלוואי שתצליחי ויהיה לך רק טוב!! ותזכרי שאת נכנסת לספרי ההסטוריה כמי שפעלה עם א-ל באחת השותפויות הכי משמעותית שיש!  

(ועוד הארה אישית שקחי רק אם היא מתאימה לך: אני מעדיפה שלא לנסות לשלוט על זמני הטהרה כי מרגישה שזה מכניס למין לופ שקשה לצאת ממנו, החשבון מתי אני "מסכימה" להאסר וכו' מה גם שלא תמיד זה עובד. מעדיפה לזרום עם הטבע והתפילות. מסייגת שלא התמודדתי עם סוגיות קצה ברמה שלך, והיציאות של בעלי יותר טובות, אבל עדיין מאמינה שלפעמים עדיף לשחרר. בסיטואציה שאת נמצאת עכשיו לא יודעת מה נכון לעשות, שווה לדעתי להתייעץ עם רופא, עדיף יר"ש... בהצלחה! )

ווואו אתן באמת גיבורות ומלכות העולם!!!!! תודההההההאוהבת את השבת
עבר עריכה על ידי אוהבת את השבת בתאריך י"ב בניסן תשפ"ו 1:22

תודה

תודה

תודה!!!

@אנונימית בהו"ל 

@שלומית. 

@112233445566 

@קמה ש. 

וכולן!!!!!!!

עליי הפרימולוט השפיע מזעזע נפשיתתת, וסביבהתייעצות הריון
הזמן שהייתי אמורה לקבל מחזור התחילו כתמים נוראיים.. הגדילו לי את המינון כדי לנסות להפסיק אותם ואז הייתי עוד יותר מטורללת נפשית, והיה כל כך קשהההה.. ליבי איתך!! מייד אחר כך גם נכנסתי להריון עם ההתקן, והיה עוד יותר קשה, אבל זה כבר סיפור אחר 🙃
וואו! את מלכה!!תהילה 4
אין לי המלצות חדשות מעבר למה שנאמר כאן.

רק רוצה לכתוב לך מלא מלא הערכה 

חיבוק גדול!!!!אמא לאוצר❤אחרונה

כמו שאמרו לפני הפרימולט יכול להיות מאדדד קשור למצב רוח!

אבל אני רציתי להגיד שזה ממש ממש הגיוני לקרוס כבר.

תקשיבי, אני מרגישה גם על עצמי וגם כל מי שרואה סביבי

הסבב הזה עבר כל גבול אפשרי

השילוב שהם הוקפצו בצו 8 בלי התראה מראש

של האזעקות והריצות למרחבים מוגנים לבד עם ילדים

של החוסר שגרה הטוטאלי וחוסר במסגרות

ושל פורים-פסח!! לבד!! שזה חגים קשיםםםם לעשות לבד!

והמזג אוויר ההזוי הזה גם מוסיף קושי טכני ורגשי

הוא פשוט לא אפשרי!!! לא אפשרי!!! באמת שזה איזה שילוב שיוצר את הסבב הכי קשה בפער אולי חוץ ממיד אחרי ה7/10... שומעת את זה סביבי מכל מקום מנשות מגויסים

כל החזקות והמחזיקות כבר לא יכולות

זה באמת באמת באמת הגיוני ואת בחברה טובה♥️

מזדהה מאד, אצלינו גם היציאות כרגע קשות מאד ולא אפרט כי אאוטינג אבל אין יותר מבינה ממני! סבב אכזרי😬

וגם מצטרפת לקושי שהטהרה מוסיפה, אני עכשיו מרגישה שהווסת מגיעה וככ מקווה שאני טועהההה

למה לא התראינו שבועיים כמעט והוא אמור לצאת לליל הסדר ואני מתה!!!!! אם נהיה אסורים ואז הוא יסע שוב למלא זמן

מתה!!

קיצור חיבוקים גדולים והזדהות

ומלא נרמול!!!!

את נורמלית, הכל נורמלי חוץ מהמציאות!

אנחנו באמת גיבורות♥️

ואותי לפעמים מחזק לחשוב שבטוח גם נשות מצרים קרסו

ובכו מלא בלילה

וביום

וצעקו על הילדים

ואיבדו את זה!

ובזכותן באה גאולת מצרים!

ובעז"ה גם בזכותינו תבוא הגאולה השלימה והניצחון המוחלט! למרות ובגלל שאנחנו גם קורסות ומאבדות את זה♥️

חיבוק שוב!!!! הלואי שהכל יסתדר💓🙏

אוחחחח אני עצבניתמולהבולה

שונאת אפליות

זוכרות שסיפרתי שחמותי הזמינה אותנו לכל החג?

וביקשנו להיות חצי חג

והיא אמרה שלא מתאים לה אצלה בבית -רק בדירה בתשלום שאנחנו נשלם כמובן

וכתבתי שהזמינו את אח של בעלי, אחרי שאנחנו אמרנו ראשונים

שנגיע לליל הסדר והיא אמרה שאם כן שנשכיר דירה.

יוצא שאנחנו משלמים מלאאא כסף והוא מתארח אצלה בחינם

איך הייתן מגיבות?

אותי זה נורא מעצבן,לא מצליחה להירגע מזה

במיוחד שאמרה לנו שאם אנחנו רוצים לבוא לחצי חג אז רק אחרי שבת וזה עוד לפני שהזמינו אותו בכלל. אותם היא מזמינה מליל הסדר עד ראשון

חייבת להירגעמולהבולה

ולא מצליחה לדון לכף זכות

בא לי להתפוצץ על חמותי

בכללי יש אצלה מלא מלא אפליות

באמת נשמע מעצבן מאוד. האמת שאצל בעלי והמשפחה שלוקופצת רגע

בדרך כלל אין נושאים לא מדוברים. זאת אומרת אם היה קורה משהו כזה כנראה בעלי היה שואל את הוריו או את אחיו מה קורה.

אולי תשאלו?

קשה לי להאמין שבעלי יעשה את זהמולהבולה

ולי בתור כלה לא נעים לשאול

למרות שאני בוערת

תקשיבי הבערה שלך הכי מובנת ומוצדקתממתקית

ואני יודעת ששום מילת נחמה שיכתבו לך פה לא תעזור... מניסיון.
אין צער גדול מזה (כלומר יש, אבל כשעוברים אפליה זה נראה שזה הצער הגדול ביותר הקיים עלי אדמות)
אני ברגעים הללו מתנחמת עם עצתמי ומשננת לעצמי לזכור כיצד לא להתנהג עם כלותיי וילדיי בע"ה בזמנו ובעתו.
את יכולה להתעלות בכך שתחשבי לעצמך איזו חמות (מדהימה) את תהיא בע"ה בבריאות.

אמןמולהבולה

זה בהחלט מחזק

אבל מפחדת מעצמי ומהתגובות שלי

לא אוהבת להתחיל כך חג

כל כך מבינה אותךקנמון

אפליות גורמות לי לכעוס ובעיקר להעלב כל כך. התחושה הזו קשה לי מאוד..

שואלת בכנות-למה בכל זאת להגיע?

שואלת כי אצלי אפליות יוצרות צורך בריחוק. מרגישה שצריכה להצטנן וצריכה להרגיש שרוצים אותנו. היה מכעיס אותי לבוא בכזה מצב ועוד להיות אסירת תודה על האירוח. אבל מאמינה ומבינה שיש שיגיבו אחרת..

תחושה לא נעימהיעל מהדרום
לק"י

אבל יש פלוס גדול בלהיות בדירה לבד- יש יותר פרטיות. ונראה לי שזה עדיף לכם...

אבל זו הוצאה מטורפתמולהבולה

ולאח של בעלי ממש ממש לא חסר כסף...

ב"ה גם אנחנו בסדר עם זה יחסית,אבל ברור שהיינו מעדיפים לא להוציא

הוצאה כזו עכשיו 

כן זה לא מבטל את התחושה המבעסתיעל מהדרום
והכי מעצבן שאני הכלה היחידהמולהבולה

שקונה לה בכל חג מתנה יקרה ממש

אף כלה לא מביאה בחיים מתנה....אולי תמונה של הילדים....

עכשיו קנינו לה מתנה הכי יקרה שאי פעם קנינו ואני כועסת על עצמי

שקניתי

להורים שלי אני לא קונה כאלה מתנות

למה באמת את קונה להשלומית.

מתנות יקרות?

אל תכנסי ללופ של ריצוי ונסיון למצוא חן. זה עלול רק להגביר את התסכול שלך מכל ההתנהלות שלה.

תעשי רק מה שבאמת מתאים לך 

זה מה שאני אוהבתמולהבולה

אבל כשמקבלים סטירה פתאום פחות בא לתת...

אולי אני מגזימה וזה לא כזה נורא?

כרגע זה מעליב אותי

גם את בעלי רק שכל מה שההורים שלו אומרים-קדוש

בעלך שותף לתחושות הקשות?קנמון

מוצאת שלפעמים זה מקל שלפחות הבעל מזדהה או ''מסכים'' עם חוסר הוגנות..

שולחת חיבוק ושתדעי שאתם ראויים והבעיה כנראה אצל חמותך..

(ולגבי המתנה- לא יודעת אם נכון לתת. נסי לא להגדיל את התסכולים אצלך)

לא יודעת מה הדינמיקה הכלליתנעמי28

אבל אף פעם אין יחס שווה בדיוק בין אחים.

גם את לילדים שלך לא תצליחי לתת יחס שווה בדיוק, לכל אחד הצורך הוא שונה.

אצלנו במשפחה לחלק עוזרים עם הילדים, לחלק עוזרים כלכלית, לחלקם ההורים מצידם מתקשרים יותר, לחלק מתלוננים יותר, כל אחד והקשר שלו עם ההורים.

אני לא נעזרת באף אחד מהדברים אבל לא מרגישה מקופחת כי מכירה קצת על מה זה יושב מאחורי הקלעים - בעיקר בפן הנפשי של אמא שלי ואשמה שהיא מרגישה לאחים מסוימים.

את כלה ולא אחות, אולי את לא יודעת לגמרי את הדינמיקה מאחורי הקלעים.

אם יש לכם יותר ילדים - זה גם שיקול משמעותי, יש גיל שילדים ורעש ממש מכבידים על ההורים, יש ילדים רועשים יותר שלמארחים קשה להתמודד איתם,

אצלנו יש אחים שלא ישנים לעולם אצל ההורים ממספר ילדים מסוים (ויש מקום).

בגדול לא הייתי בכלל מתעסקת בזה, באמת, אני מגיעה לחמתי או לאמא שלי בעיקר בשביל לשמור על הקשר שלי ושל הילדים איתם.

לא מצפה לכלום מהם מעבר לאירוח שגם בו עוזרת המון.

אם נעים לך שם בכללי ואין אווירה עוינת כלפיך וחוסר כבוד חוץ מעניין השינה, באמת שהייתי משחררת.

למה את עושה השוואות?מקרמה

אז כן. היחס לא שווה

ואז?

בעיני - ההנחת יסוד זלך שהיחס צריך להיות שווה היא הבעיה

ואז את מתבאסת

נעלבת

ובסוף את מפסידה

תראי את הקשר שלכם עם ההורים כמעגל סגור,

לאח אין חלק במעגל הזה

(ולכם אין חלק בקשר שלו עם ההורים)

עכשיו תשאלי את עצמך

האם שווה לי לשלם על דירה וללכת אליהם או לא?

בלי הסכות דעת

או השוואות

תאמיני לי שיהיה לך יותר שלווה 

המתנה מטרגרת אותך למרות שהתרציתהמקורית

להזמנה בתנאי אירוח בדירה

במקומך הייתי מביאה מתנה פחות יקרה אם זה עושה לך רע

או שפשוט תוציא את האיכסה ועדיין תתני אותה מתוך הבנה שהיא זו היא (אפליות/ אירוח בדירה/ שיקולים שאת לא מבינה) ואת זו את (נח לך להגיע בכל זאת, קשה לך לתת מתנה זולה)

♥️

עונה על הכלמולהבולה

אני רק פורקת כאן

בפועל אני את החיוך שלי אחייך ואשאר הכלה המושלמת עבורם.

זו שתמיד אפשר לפנות אליה בכל בעיה,שאפשר לבקש כסף או הלוואה

וגם זו שנותנת את המתנות הכי שוות לחמות.גם לגיסות לפעמים בערבי חג.

וזו שהכי נוח לא להביא לה מתנה ללידה,כי היא לא תגיד כלום.

כבר כתבתי כאן,שאם הייתן יודעות את התמונה המלאה,הייתן כנראה מתפוצצות איתי

אז אני מרשה לעצמי לפרוק למרות ועל אף שאתן לא מכירות את כל הסיפור.

בכל אופן תודה על התגובות,זה תמיד מחמם את הלב שאתן קוראות

וגורמות לי להיות הרבה פחות עצבנית.

ואני חושבת שאפליה זה דבר דוחה.לא משנה באיזה מצב.

לפחות לא לעשות את זה כל כך בחוסר טאקט. זה הכל

♥️♥️♥️המקורית

תרשי לעצמך, ברור

גם אם לא היה מעבר כלום זו סיטואציה שיכולה לכווץ וללכת איתך קדימה, אפילו שאת מגיעה בכל זאת בתנאים שהציבו לך, ועוד עם חוסר טקט🙄

ויפה מאוד שאת משקיעה במתנה עדיין ולמרות

לא הייתי הולכת בכלל אם את בתחושה כזוניק חדש2
הייתי שוקלת שוב אם מתאים לי לבואפה לקצתאחרונה
אם זאת הוצאה שלא מתאימה לנו כרגע (מכל סיבה שהיא) אז הייתי מוותרת על הגעה ומגיעה בזמן אחר.

אולי יעניין אותך