נרמול, זריקת עידוד ומה שביניהם (כשמתפלק לאמא פליק)אמא ועוד...
בס״ד

*** לא לראשי בבקשה ***

ערב טוב,

טוב. לא באמת פליק, אבל הרעיון דומה. אני באה ממשפחה שאמא דווקא כן היתה נותנת פליקים לעתים קרובות מאד. גם היתה אומרת דברים מאד פוגעים. ועוד כמה וכמה דברים לא נחמדים. (היום אנחנו בקשר קרוב ואוהב ב״ה).

אלו דברים שממש אמרתי שלא אעשה לילדים שלי. ובאמת שצורת החינוך שבה אני מחנכת את ילדיי מאד שונה מזו שאיתה גדלתי, ב״ה. פליקים לעולם לא נתתי. דיבור פוגעני לא חושבת שאני מוציאה. מתעצבנת לפעמים, מרימה את הקול לפעמים, אבל באופן סביר נראה לי. בעל מאד נוכח ב״ה, מה שעוזר לי לשמור על הגבולות שלי ולפרוש כשאני מרגישה שאני מתקרבת מדי לנקודת הקצה שלי.

ופה ושם - פיצוץ! איזושהי מפלצת יוצאת ממני 😔. אני תופסת חזק את הילד, שמה אותו בכוח על המיטה שלו (״זורקת אותו על המיטה״ הוא ביטוי חזק מדי כדי לתאר נכון את מה שקורה. ״שמה אותו״ הוא ביטוי קצת חלש מדי. זה משהו די באמצע) ושואגת עליו כמה נמאס לי מההתנהגות שלו. עד לפני שנה זה היה קורה לי אחת ל-3-4 חודשים. לפני שנה השתתפתי בסדנה לניהול כעסים כדי לפתור את העניין הזה (בנוסף לטיפול הפסיכולוגי הארוך שעברתי לפני כמה שנים). מאז עברה שנה בגדול ללא מעידה. בשבת זה שוב קרה לי 😔😔. אני מרגישה כמו מי שנגמל וחזר לסורי. הילד המדובר (בן 7, הבכור) הוא מתוק ונבון ואחראי ואהוב (וגם יודע ללחוץ יפה על הכפתורים שלנו, כמו כל הילדים). כשזה קרה הוא ישר התנצל על מה שהיה ובכה המון. אחר-כך הוא שיתף אותי באריכות לגבי מה שהוא הרגיש והוא סיפר לי כמה הוא פוחד כשזה קורה לי 😔.

הערב קראתי את מה ש@מיואשת****** ועוד משהי כתבו בשרשור על האמא שכתבה פתק במקום האבא. על כך שבעבר גם הייתן מאבדות את זה לפעמים. ושיום אחד החלטתן שלעולם לא עוד ומאז זה מצליח לכן.לא רציתי לנצלש אז פתחתי שרשור חדש. זאת החלטה שהחלטתי אותה המון פעמים. אני מרגישה שאני עושה את כל-כל-כל מה שאני יכולה כדי לא להגיע לזה. ועובדה שזה קרה, שוב.

סיפורי הצלחה, הזדהות, עידוד בבקשה! זה בנפשי כל-כך...
מתייגת אתאמא ועוד...
בס״ד

@למה לא123, האמא השנייה שהצליחה להשתנות 🏅

קודם כל לדעתלמה לא123

שאת אנושית

7 יפול צדיק וקם. לא ביום אחד גומרים עם זה.

אני מאוד מאמינה בתהליכים, על כל הצלחה של להתאפק,החמאתי לעצמי. ועל כל נפילה,ניסיתי לא לשקוע בה ולא להלקות את עצמי.

אני בנ"א.

אני חושבת שבחלק מהפעמים התנצלתי בפני הילד. זה גם גרם לי לא לחזור לזה. כי אז אצטרך להתנצל,ואיך זה נראה שאמא מתנצלת שוב ושוב.

הלכתי לטיפול על דברים אחרים, ו"הלבשתי" את הטיפול גם על הנושא הזה

חוץ מזה שהלכתי להנחיית הורים, שאני יכולה לומר שחיי כאמא וכבן אדם,השתנו מקצה לקצה בעקבות כך. זה ממש השפיע על כל החיים שלי.

בהצלחה

תודה רבה!!אמא ועוד...
קפץאמא ועוד...
בס״ד

תודה על החיזוק ועל מה שכתבת על האמונה שלך בתהליכים.

אם אני מתפרצת אני גם מתנצלת אליו.

לאיזו הנחיית הורים הלכת?

כל הברכות!
וואוושוב אתכם
אין לי ככ מה לומר, רק שזה באמת מדהים השינוי שעשית!
נשמע שהדרך שהתקדמת בה ממש ארוכה ולא קלה.
נכון שזה עוד קורה לך, אבל תראי כמה רחוקה את מאיפה שהיית פעם.
זה ממש מרגש ונותן כח.
בהצלחה מדהימה
תודה רבה נשמהאמא ועוד...
בס״ד

חיזקת ❤️
רק הזדהותאורוש3
וגם אצלי עם הבכור בן השבע. לא בא לי לפרט מה בדיוק. את אמיצה.
את מקסימה שאת ככה משתפת ורוצה לשפראנונימית לרגע1
עבורו ועבורכם!! את פשוט אמא מדהימה!!
וכל הכבוד לך שהלכת לטפל. רואים שזה בנפשך ממש!!
זה באמת באמת לא פשוט כל העניין הזה עם הילדים
ולפעמים אנחנו באמת יוצאות מהכלים

אני שמתי לב שזה מתעצם אצלי בזמנים של אחרי לידה, או מחסור בויטמינים או ברזל
בדקת את הכיוונים האלה?

לקחת עזרה עם הילדים זה דבר חשוב. כי לכרוע תחת עומס גדול בהחלט יכול להוציא מאתנו מפלצות..

עוד דבר שלי עזר זה לחשוב ולהפנים שאני פוגעת להם בנפש. וזה דבר שנחרט ולנפש יותר קשה לשכוח. הגוף מחלים מפציעה ומתאושש... הנפש- עוברת תהליך אחר של ריפוי, אבל שכחה- הנפש לא שוכחת.
סליחה אם זה קשה לשמוע אבל לי זה ממש עוזר
כשאני מבינה כמה תגובה שכזו מצידי היא חמורה, וכך זה מחזק אותי להפסיק ומיד

אני מעדיפה שיפילו כוס וישברו בטעות
שיפזרו את חבילת הפתיתים על הרצפה בטעות
שישפכו מים בטעות
שיקשקשו על הקיר בטעות
מאשר לפגוע להם בנפש
זה פשוט לא שווה את זה.

תסתכלי עליהם ממקום של חמלה ורגש. של רחמים. לא רחמים שנובעים ממסכנות
אלא תהייי את רחומה- אליהם ולרגשותיהם..

לי זה עוזר ממש.
מקווה שיועיל גם לך
וכל הכבוד לך שאת רוצה לשפר. מעוררת השראה!
תודה יקרהאמא ועוד...
בס״ד

על המילים החמות ועל התשובה המושקעת. אני אכן אחרי לידה. רעיון טוב, לבקש בדיקת דם. (ברזל אני עוד לוקחת, לא יודעת לגבי השאר).

עזרה אני לוקחת.

לגבי זה שזה נחרט בנפש. ברור לי. וממש בגלל זה זה כל-כך, כל-כך מצער אותי! האמת היא שאני מזהה אצלי שהמודעות להשלכות האפשריות ח״ו כנ גבוהה שלחשוב על זה (ואני חושבת על זה המון כשזה קורה) ממש מלחיש אותי. הוא כבר בן 7! כל-כל קיוויתי שאשתנה *לחלוטין* הרבה הרבה לפני! בקטע הספציפן הזה אני מרגישה שנרמול והרגעה שהוא יהיה בסדר למרות שעוד לא הגעתי ליעד (מתכוונת ומתפללת להגיע!!) יעזרו לי יותר מאשר ניעור והפחדה, כי אני מספקת לעצמי מספיק כאלה 😔

לגבי הדוגמאות שנתת. זה אף פעם לא קורה לי כשהוא עושה דברים כאלה, וקל וחומר לא אל זה בטעות. זה קורה לי כשהוא מתנהג באופן ממש ממש קיצוני - חוצפה מאד גדולה ואלימות. ברוב הפעמים שהוא מתנהג ככה ב״ה אני דווקא מגיבה לעניין ןמחזירה גבולות אבל מתוך אמפטיה לרגשות שלו (ממש כמו שכתבת) וידיעה שהוא ילד בסך הכל. אבל אחת להרבה מאד זמן כאמור, המפלצת שבי יוצאת (עדיין).
וואו איזה כוחות נפש עצומים נדרשים ממך! 💕מיואשת******
תראי גם אני גדלתי ככה
וזה במובן מסוים מה שעזר לי
אבל רוב האחים והאחיות שלי ממשיכים את מסורת הפליקים.
בטיפול פסיכולוגי שעברתי לא בגלל זה, ואחרי שכבר נגמלתי, אמרה לי המטפלת שהיא ד״ר מאד מומחית בתחום, שזה אחד הדברים שמוגדרים מאד מאד מאדדדדג קשים לצאת מהם. כמו שיש מעגל עוני, יש מעגל אלימות, אני מניחה שלמעגל שלנו אפשר לקרוא מעגל פליקים... אבל זה מעגלס וזה קשההההה לצאת מזה! מאד!
כי אוטומטית אנחנו. מעבירים את החינוך שקיבלנו הלאה. למדנו בגיל קטן שכך פותרים מצבים מסוימים וזה יוצא מאיתנו בלי שליטה. מהבטן. מהזיכרון. וזה עבודה מאד מאד קשה!
(היא גם אמרה לי שעם הבכור/ה הכי קשה)
אז אל תמעיטי בערך מה שהצלחת להשיג בשום אופן! עברת דרך ארוכה ומדהימה. אני לא כל כך יודעת ליעץ לך מה לעשות כי אם להמשיך, אולי עוד סדנא של ניהול כעסים? אולי המעבירה של הסדנא עושה מפגשי רענון? נשמע לי לגמרי הגיוני שצריך לרענן את הידע מדי פעם.
אני חושבת שאת מדהימה יש לך כוחות ויש לך יכולת ואת כבר ממש שם. תראי כמה הצלחת!!! עוד דחיפה, עוד השתדלות תנסי שוב ותמגרי את זה. זה שלך לגמרי ואת הכי הכי יכולה!!!
💕💕💕💕
וואי תודה מיואשת!אמא ועוד...
בס״ד

תודה שכתבת שזה כל-כך קשה לצאת מזה ושזה דבר ידוע. ושהכי קשה עם הבכור. מדהים שהצלחת לחלוטין בהינף החלטה אחת ויחידה. ממש מרשים.

לחזור למנחה אצלה למדתי לא ממש אופציה אבל תודה רבה על המחשבה ועל הכיוון.

ובעיקר ממש תודה על הסיפא ועל העידוד. כמו שכתבתי באחת התובות למעלה, זה מה שאני הכי הכי צריכה...
וואוחגהבגה
תקשיבו, אני קוראת ומשתוממת... אני הולכת לזרוק את עצמי לאש, יודעת שהרוב המוחלט כאן לא מסכימות איתי אבל אני חייבת למחות. כן, ממש כך, למחות. לא פחות.
קראתי גם את השרשור על ה"שקר" לילד, שבו אחת שיתפה (מחילה שלא אומרת דבר בשם אומרו) שיצא לה לתת פליק.רציתי להגיב ומחקתי את התגובה מרוב שהיא הייתה ההפך הגמור מהמיינסטרים, אבל כאן אני מרגישה צורך עז.
אני תמיד תוהה ביני לבין עצמי, איך הלכנו כל כל רחוק שאנחנו קוראות ספרים, שומעות שיעורים, הולכות לסנדנאות ו אפילו טיפולים רגשיים כאלו ואחרים, על מנת לחנך את ילדנו. איך הדור הגיע למצב שהדבר הטבעי ביותר לאשה, לאמא, שהוא לחנך, הפך להיות דבר שצריך עוד מעט לעשות עליו תואר ראשון.
ובצדק, בגלל ירידת הדורות, והשתלשלות רוח נוצרית (כן, כן, זה מגיע מהנצרות, נותנים לך סטירה, תביא את הלחי השניה. הילדים חצופים ומנסים להוציא אותך מדעתך ואת לא מוחה בתוקף בכל האמצעים בחריפות! לא לתת לזה מקום, מבחינתי זה סוג של לחי שניה) ו חילונית לחיים שלנו, אנחנו כבר לא יודעות מי אנחנו.
בתור מורה, תקנו אותי המורות בקהל אם אני תוהה, זה הדבר הכי מפחיד להיכנס לכיתה חדשה.
את לא יודעת מה ייפול עלייך. וככל שהזמן עובר את רק מבינה לאיזה מחול עוואים נקלעת- התלמידים מרשים לעצמם לפטפט, לצעוק, לדבר, להפריע למהלך התקין של השיעור, להתחצף, ואם את מרימה את הקול מכיוון שכלו כל הקיצים, את מקבלת טלפון זועף מהאמא איך העזת להרים את הקול על הילד המתוק ועדין הנפש שלי! בבית, הוא לא רגיל לאלימות מילולית כזו, הוא נורא נבהל! הוא מתנהג מקסים! בטוחה שזה הילד שלי? כן כן, גבירתי הנאווה.
מה הקשר להוראה שואלות?
בואו נלך אחורה.
אותו ילד, גדל בבית, על זרי הדפנה. טוב לא ממש, כי אנחנו לא מושלמות, אבל אמא שלו כל כך השתדלה לעולם לא לצעוק ולא להפליק, כי זה ממש אסור, ופוגע באמון של הילד, ואיך בכלל אפשר לחיות בצורה כזו! כל ערב האמא הייתה אוכלת את עצמה שלא הצליחה ליישם את השיטה שהמדריכה העבירה בסדנה, ומה שהפסיכולוגית המומחית להתפתחות ילדים כתבה בספר נראה לה לא הגיוני ליישום. אז כנראה משהו י, וביכולות ההוריות שלי פגום!
והילד מותח גבולות ומותח, ובודק ובודק. והאמא עושה על עצמה עבודה לא לצעוק ולא להפליק, ונגמרים לה הכוחות. וכשהיא נופלת בזה ועושה היסטריה, הילד בשוק. איך, איך יכול להיות?!?!?! הרי בסך הכל שיגעתי לה את השכל, הוצאתי אותה מדעתה, עשיתי מה שבאלי בלי לחשוב בכלל, איך היא מרשה לעצמה?
יקרות. אם מדיי פעם תעשו 'סצנה' זה יסייע לילדים שלכן להבין מהו העולם האמיתי. שגם אמא ואבא הם בני אדם, ויש גבול לכמה אפשר לבדוק גבולות יש קו אדום ותחום אסור. שמעתי על טראומות של ילדים שחוו אלימות פיזית ו מילולית סיזיפית על בסיס יומיומי מתמשך כדרך חיים.
לא שמעתי על ילד שסוחב טראומה לכל החיים כי אמא שלו עשתה סצנה, מטורפת ככל שתהיה.
ילד שגדל בצמר גפן, לא יודע איך להתמודד עם דברים שלא נעימים לו בחוץ. ואז מגיעה מורה משעממת, למה אני צריך להתמודד מול השעמום? ואז מגיע מבחן, למה אני צריך ללמוד? קשה לי. ואז מגיע שעה שצריך לקום לתפילה, למה? קשה לי ולא נעים לי. למפקד בצבא, ואשה וילדים ובית ובוס.
הילד שלך קיבל אותך בתור אמא שלו בהשגחה מדוייקת ו מושלמת מאת הבורא. כמובן צריך לעבוד על המידות ולא להיות אנשים כעסנים שפועלים מתוך אינסטינקטים באופן כללי, אבל פליק, לילדים מסויימים, עד גיל מסויים, במצב מסויים, באופן נדיר, זה אפילו נצרך.
תבינו, יש דברים שרק יועילו לילדים שלנו בעתיד והם יודו לכן. דברים שאולי נראים קיצוניים, מפחידים וכו', אבל בעצם נצרכים. כשילד רץ לכביש, אף רמא לא תתלסט אפילו לשניה אם למשוך אותו חזק או חלש ואם משכה חזק היא לא תאכל את עצמה אם היא נורמלית. כי היא הצילה את החיים של הבן שלה. אז למה חיים פיזיים כן לציין מנטאליים, נפשיים לא? ילד שלא מצליח להתמודד, עם חברים שמעליבים או כל דבר אחר, זה יחזור אליכן.
אל תלקו את עצמכן ואל תצאו מפרופורציות. זה טבעי, בנות, זה טבעי. 'חוסך שבטו שונא בנו'. אז נכון, זה דור אחר והכל נכון..
אבל תתחברו לפנימיות שלכן, תשתדרו לילד שאתן הכי טובות בשבילו. עבודת המידות צריך לעשות בלי קשר לחינוך ילדים. וזה יבוא באופן טבעי.
ו כמובן, שפליק צריך לבוא כעונש אחרון, באופן נדיר מאוד מאוד, עם אזהרה ובשלבים, אין עונשין טרם מזהירים ואני בטוחה שאני טועה בציטוט.
X אם אתה לא עושה כך וכך, תדע שאני עלולה לכעוס מאוד מאוד כי ביקשתי כמה פעמים ולא עשית.
עד גיל מסויים, גם לומר, אם לא תפסיק לעשות כך וכך, תקבל פליק. כמה פעמים לחזור על ההזהרה ו להסביר שמקבלים מכה כי אסור להנהיג באופן שהתנהג. בסוף להתפייס ולחבק ולומר - אני ממש לא אוהבת לעשות את זה, ואני יודעת שאתה ילד טוב, אני סומכת עלייך שפעם הבאה לא תגיע למצב הזה.

זו דעתי, אני גדלתי עם םחיקים שאני יכולה לספור על יד אחת, ולא חושבת שאני חסרת חינוך או גבולות..
לא. חוסך שבטו שונא בנו לא נאמר על מכה ממשית בכללמיואשת******

שבטו זה שבט המוסר.

יש הרבה שנכתב על הנושא הזה.

ואפשר לצאת מאד מאד מחונכים ובריאים ובעלי גבולות מצוינים בלי פליקים. יעיד בעלי, יעידו גיסותי, וכן, יעידו גם הילדות שלי שכל שנה אני שומעת כמה הן נדירות במשמעת שלהן ובחינוך שלהן. בד"כ לא כותבת על עצמי תשבחות אבל עצבנת אותי ממש

זה שלא יודעים ולא מבינים שיש גם מציאות אחרת לא אומרת שהיא לא קיימת.

זה שמישהו לא גדל עם פליקים אומר שהוא גדל בצמר גפן? ממש ממש ממש לא

מי שאוזרת אוז ומוצאת את הכוחות לשלוט על עצמה ולחנך בצורה הראויה לא צריכה להגיע לפליקים. זה קשה, אבל זה הצורה הכי ראויה לחנך. (מסייגת מצבים של סכנת חיים כמו ריצה לכביש או משחק בגפרורים \שקעי חשמל בגיל שבו שום דבר אחר לא עזר,מבינה. אבל זה מצב קיצון ברור מאד)

מכבדתחגהבגה
את זה שזו הדרך שלך.
אבל רגילים לפרש לפי פשט. שבט, זה שבט, זה מקל.
יש יחידי סגולה. אבל צריך להיות מודעים לכוחות שלנו. שימי לב, לא אמרתי שלא צריך לעבוד על עצמנו ושחייבים להפליק. ממש לא. מי שמצליחה, וזה עובד עם הילדים שלה, מצויין.
מי שלא שמוצאת שזו דרך שבה הילדים שלה מבינים בצורה ברורה מהו גבול, ו יכולה לעשות את זה לא מתוך כעס, להסביר לילד, לפני ואחרי, לא רואה בזה דבר רע.
לא חושבת שאמא שמשקיעה את כל כולה בילדים שלה צריכה ככה לאכול את עצמה בגלל שעשתה דבר שלפי דעת רבים הגדולים ממני אפילו נכון.
מציאות אחרת קיימת, אבל סוגי אנשים רבים ו שונים יש בעולם.
יש גם עשירים מאוד. לאכול את עצמי שאני לא מביאה מספיק פרנסה הביתה?
יש רזים שאוכלים כל ביום. לאכול את עצמי שאני לא מצליחה לטחון ולהישאר רזה?
יש שזה לא נכון להם. חברה שלי התמודדה מאוד בהצבת גבולות לבן שנתיים שלה, וכשהייתה נותנת פליק הוא הפך להיות אלים אז היא הפסיקה עם זה. ומצד שני ש לי חברה שבגיל הזה של שנתיים שלוש גם פליקים לא עוזרים. כל אחד ומה שטוב לו.
אל תשכחי שיש גם עניין של אופי של ילד. יש ילדים שנולדו רגועים וטובים ברוך ה' ולא צריך לעשות. איתם הרבה. ויש מלאי מרץ לרצון להראות את עצמם, והדרך לחינוך שלהם שונה, ושכל אחד יבחר לעצמו באופן מודע, ולא מתוך כעס אינסטינקט מה נכון לו.
האמת היא, שאין כזה דבר להכות לא מתוך כעס. פשוט איןמיואשת******

קודם כל - שבט המוסר זה הפשט. ואם תלכי לשאול רבנים גדולים זה מה שיגידו לך.

שנית כל- להכות לא מתוך כעס אלא מתוך חינוך זו דרגה כל כך גבוהה שלא קיימת כמעט. ויגידו לך את זה כל אנשי חינוך

לא מבינה בכלל מה זה קשור לפרנסה וכו

פעם היו שמים גם בחדר חשוך ומעמידים בפינה עם הפנים אל הקיר. וזה היה דרך חינוך, ולא הבינו מה לא בסדר בזה. גם על זה אפשר לומר שיש ילדים שצריכים את זה ויש סוגי אנשים שונים בעולם.

לא ולא

הכאה היא השפלה של נפש הילד והיא מאוסה מכל וכל.

הייתי רוצה באמת לשמוע ממישהי, שהיא הלכה לחדר אחר, וחשבה על זה, וחיכתה שעתיים, ושתתה קפה והלכה לטיול, ואז חזרה הביתה ונתנה לילד שלה פליק. כי זה מה שהיא חשבה שנכון. 

זה סיפורים שאנחנו מספרים לעצמינו כדי שנרגיש יותר טוב עם זה

מסכימה מאוד!ליד ה'
מזמינה אותך @חגהבגה לשמוע שיעורים בענייני חינוך. רוב הרבנים אומרים שבדורנו זו טעות להכות, ו'פליק' מתוך כעס הוא טעות קריטית בחינוך.
תודה על ההמלצה החמהחגהבגה
אך אני מכירה שיעורים של רבנים שלא שוללים מכל וכל כל את העניין הזה, באופן חריג וחד פעמי, אלא הפוך.
אני מסכימה עם חגהחגהמחכה עד מאוד
כתוב חנוך לילד עם דרכו ויש ילד מסוים שלפעמים מתחרפן וזה מה שהוא צריך מכה קטנה לא בפנים וזה מיישר כי זה תחושה בגוף.זה לא צריך לכאוב וכן לא מתוך כעס.גם לי קרה פעם וזה נעשה מתוך מחשבה אמרתי לה לכי למיטה.. בכתה והתישרה אז כן מתאים לעיתים רחוקות
האמת אשמח לשמוע שמות של רבנים כאלומיואשת******
חייבת לציין שמאוד נפגעתיחגהבגה
מכן
@למה לא123
@כי לעולם חסדו
לא הבנתן כלום ממה שאמרתי.
מה זו ההמלצה הזו שאני מרביצה לילדי עם מקל? מה זו ההגדרה הזו שאני אמא שלא מצליחה להגיע למצב שהילדים שלי מכבדים אותי ולא שולטת בעצמי.
הדבר היחיד שניתן לחלוק עליו ו בצורה מכובדת, זה האם ניתן בדורנו להגיע למצב של פליק מתוך כעס או לא.
חבל שכתבתי את התגובה הזו. מלכתחילה.
שוב, תקראו טוב טוב מה כתבתי ואיך.
לא כתבתי שזה בסדר מדיי פעם להוציא את כל העצבים על הילד ולפרוק את הכעס כאילו הוא שק חבטות.
לא כתבתי להפליג כדי להרגיש טוב עם עצמך.
כל אמא רואה מה מכניס את הילד שלה לתוך גבול.
יש כאלו שיעשו מבט וזה מספיק לילד. יש כאלו שיבחרו שיחה, עונש, החרמה.
אתן חושבות שאני עומדת ומשפילה את ילדיי?
לא הבנתן אותי לגמרי.
מסכמת כאן את הדיון המאוד מאוד לא נעים הזה.
לפעמים אנשים שכל כך בטוחים שהם צודקים יעשו הכל להוכיח את צדקתם, בלי לנסות להבין בכלל מה הצד השני אומר.
כל טוב
יקרה, לא אמרתי שום דבר אישית עלייך מהסיבה הפשוטהכי לעולם חסדו
שאני לא מכירה אותך
הייתי בשוק ממה שכתבת וזה מה שיצא, אבל הגבתי לגופם של דברים ולא אישית.
תמיד יכולהיות שלא הבנתי את כוונתך.

בכל מקרה, מצטערת שנפגעת. זו ממש לא היתה הכוונה💜
רק עכשיו ראיתילמה לא123

ולגבי המקל הגבתי על מה שאמרת ש"שבט" זה מקל, וזה הפשט וכש"מיואשת" אמרה לך שלא מפרשים לפי הפשט אמרת לה, פשט זה פשט

לכן שאלתי אם "שבטו" זה מקל לפי הפשט,האם את מכה עם מקל? פשוט מאוד

אל תדאגי,לא דמיינתי לרגע שזה מה שאת עושה,עניתי בצניות בכדי להראות שא"א לפרש רק לפי הפשט

סליחה אם נפגעת

לילה טוב

את גם מכה עם "מקל"-כי זה הפשט?למה לא123

וואו, האמת שאני בשוק מהתגובה הזו...כי לעולם חסדו
לא יודעת איך להגיב.
אם אמא מסוימת לא מצליחה לשלוט בעצמה, לעבוד על המידות שלה, להגיע למצב שהילדים שלה מעריכים אותה ומקשיבים לה בגלל מי שהיא ובגלל שהם מכבדים אותה -- אז היא צריכה להרביץ? זה הפיתרון?
למה הילדים אשמים שאמא שלהם לא יודעת לעצור ולנשום רגע?

לא מכירה סיטואציה שמכות לא מגיעות מתוך כעס. ממש לא קונה את כל הסיפורים על "חינוך" כזה. במצב רגוע ונינוח - מישהו היה חושב להרים ידיים?

איבוד שליטה מצד ההורים זה לא לחנך...
אם זה קרה חד פעמי, צריך להגיד בריש גלי - זה לא בסדר!!! נכון, כולנו בני אדם ועובדים על המידות אבל אסור להכשיר את השרץ.
הורה שכועס על הילד שלו זה נורמלי, הורה שמכה ומשפיל זה נורא.
וואלה אם לצעריאורוש3
יוצא לי פליק זה לאאאא משיקול דעת כי אז בחיים בחיים זה לא היה. זה מחוסר אונים וחוסר שליטה. וכן. זה רע.
אז נשמע שהפליקים לא עזרו לאף אחת מחברותייך...עודאנונימית
ולמה שיעזרו בעצם? מה במסר "אמא אבדה שליטה" אמור לסייע לילד לגבש גבולות וכבוד לזולת? חינוך זה 90 אחוז פשוט להתנהג כמו אדם מחונך. אדם מחונך עם גבולות ושליטה עצמית לא מחלק פליקים כשמרגיזים אותו
שובחגהבגה
זה לא מאיבוד שליטה! זה בשביל חינוך הילד, למה אתןצלא קוראות בדיוק את מה שאני כותבת? כתבתי דאצא צריכה לאבד שליטה ולהכות את ילדה?
נכון, בגלל שזה לא עבד להן, זה לא מתאים לילדים שלהן.
זה לא כי הרגיזו את האמא. זה בגלל שהילד עשה מעשה חמור.
תראי יקרהמיואשת******
אני חושבת כמה דברים
אני מאמינה לך לגמרי שלא התכוונת למה שהבנו,
אבל אם כל מי שקראה את השרשור הבינה איתך בצורה מסוימת- כולל אני, אז לא פייר להאשים אותן שלא קראו, אולי כדאי לחזור ולקרוא שוב את ההודעה שלך ולחשוב אם ניסחת אותה כמו שהתכוונת. גם אני הבנתי ממך שמי שלא נותנת פליק לא יודעת לחנך, את כתבת -במילים אחרות -שאומשמכים או שמוכים, וכל מיני אמירות כאלו. כנראה לא התכוונת לאיך שזה יצא וזה בסדר גמור לא תמיד יוצא מה שמתכוונים. אבל כך זה נשמע. לומר למה אתן לא קוראות זה לא נכון לדעתי האישית.
אני ממש מכבדת את זכותך לדעה אחרת אבל הכתיבה הראשונית שלך היתה מאד שיפוטית ונתנה למי שקוראת להבין כאילו היא לא יודעת לחנך ואיזה מין דור זה וכו. שוב מאמינה שלא התכוונת לזה אבל זה באמת נשמע כך

בנוסף בסופו של דבר יש כאן הבדל עצום בין הגישה שלך לשאר הבנות, אנחנו חושבות שקורה שנותנים פליק ולא צריך לעשות מזה סוף העולם אולי אבל אנחנו חושבות שזה לא נכון חינוכית, ומי שזה קרה לה מצטערת על זה מבינה שזה קרה מתוך כעס ולא מתוך שיקול דעת אמיתי (מכיון שלא כולנו רב גדול שמתשתלט על רגשותיו )ומשתדלת שזה לא יקרה שוב.
את דוגלת בפליק כגישה חינוכית וכלי לגיטימי בחינוך. האמת היא שזו גישה שכמעט נעלמה מן העולם וטוב שכך לדעתי, זכותך להחזיק בה אבל בהחלט היא גוררת תגובות מאד אמוציונליות מזועזעות וקשות מאלו מאיתנו שחושבות שפליק זה דבר נורא (ועוד יותר מאלו שקיבלו אותו בעצמן)
אז כן, זה לא כזה נושא פשוט שכל אחת אומרת את דעתה ומשתדלים לקבל את זה בכבוד כי למי שחושבת שפליק זה השפלה והרס חינוכי קשה לקבל מישהי שחושבת שזה כלי חינוכי לגיטימי.
ולכן חס ושלום לא מתכוונים לפגוע אישית אבל בגלל שזה כזה כאוב ורגיש זה עלול לקרות
העיקר שיהיה יום טוב ושיהיו כל מעשינו מכוונים לשם שמים ולא נבוא לידי מכשלה
אין חיה כזאת, פליק שאינו מאיבוד שליטה.עודאנונימית
לא אצל פותחת השרשור שהתייחסת אליה, וגם לא אצל רב גדול שחושב על זה וחוזר ומפליק רגוע כמו שמישהו כתבה פה (בעצם זה כבר נשמע פשוט נקמנות, גם חינוך גרוע לדעתי. מרשה לעצמי לבקר רב ששמו לא הוזכר). לאנשים רגועים ובשליטה שלא נותנים לרגשות שליליים להשתלט עליהם תמיד יהיו פתרונות יותר טובים וחינוכיים. גבולות זה דבר מאד מהותי בחינוך אבל יש הרבה דרכים להציב גבולות, ושוב- הגבולות של המבוגר קריטיים לעניין הזה. האם כהורים אנחנו חווים ומבטאים כעס, חוסר סבלנות, חוסר אונים מול ילדינו - ברור. זה חלק מהחיים, ובעיני זה נסלח. אבל זו לא בטח לא "שיטת חינוך".
כותבת בקצרה כי אין לי זמן לפרט הרבהבארץ אהבתי
אבל אני חושבת שההבדל העיקרי בין מה שאת כתבת למה שהפותחת כתבה זה כעס שמתפרץ בלי שליטה, לעומת כעס מתוך חינוך והצבת גבולות.
אני מסכימה איתך שלפעמים ילד צריך לחוות כעס וזה גם חלק מהחינוך (האם זה צריך להתבטא בפליק או שאפשר גם בלי זו שאלה אבל היא לא העיקר). אבל את תיארת את זה ככלי חינוכי של האמא, ושם בעיני זה בסדר ונכון ואפילו נצרך לפעמים (שוב, לא בהכרח כפליק פיזי, אבל זה כבר סגנון שונה של הורים).
אבל מצב בו ההורה מאבד שליטה וכועס באופן מוגזם ויוצאת ממנו התנהגות שאחר כך ברור שהוא מתחרט עליה (פליקים או עלבונות), זה לא נכון לא מבחינה חינוכית, וגם בטח לא מצד עבודת המידות של ההורים...
ובכל זאתחגהבגה
אם זה קורה פעם ב...
אנחנו בני אדם. אפשר לעבוד על זה, ואולי גם צריך, אבל כשהילד יפגוש בזה בחוץ הוא לא יהיה כל כך בשוק
בחוץ? ילד יפגוש מישהו שיכה אותו בחוץ וזה טוב?מיואשת******

את מצפה שכשזה יקרה זה יהיה בסדר?

מה זאת אומרת יפגוש את זה בחוץ?

כשהמורה תכה אותו בכיתה הוא יגיד לא נורא זה כלי חינוכי סביר כי אמא שלי גם הכתה אותי?

או כשחברים שלו יכו אותו הוא לא יהיה בשוק כי הוא קיבל כבר מכות בבית?

זה כאילו חינוך טוב להרגיל אותו למכות?

אני מניחה שלא הבנתי את דברייך כל כך . כנראה התכוונת למשהו אחר , אשמח אם תסבירי

פעם בחינוך החרדי נהגו להכותלמה לא123

איזה סיפורים מסמרי שיער היה בעיתון "משפחה" לפני כמה חודשים, מהאנשים האלה שעד היום סוחבים איתם את הטראומות האלה

היו כאלה שנהיו חילונים רק בגלל זה

וודאי שחא הבנת אותי כשורהחגהבגה
התכוונתי שהוא יפגוש בחוץ היסטריה.
בוס משוגע.מפקד שמנסה להתנכל.
מורה שצועקת.
זה שזה לא תקין זה לא אומר שזה לא קיים.
א
ושוב, אני לא אומרת ליצור היסטריה או להקפיד ךהצעוק פעם ב.. בשביל חינוך.
להבין באופן כליי, שזה מהלך תקין של יחסי הורים ילדים כשזה קורה. לדעתי פליקים, שוב, באופן חריג ונדיר, עד גיל מסויים ובמצב מאוד מסויים, גם, מבינה את מי שחולק עליי.
אני חושבת שילד בריא בנפשו מתמודד עם דברים כאלו בקלותמיואשת******

ופליקים בעיני נוגדים את הרעיון של ליצר ילד שבריא בנפשו ומאד לא תקינים ביחסי הורים ילדים

זה מה שנקרא היום- ניצול של יחסי מרות.

זה להרביץ למישהו שאסור לו להחזיר לך מפאת כיבוד הורים, שלא יכול להחזיר לך מפאת גודל וכח פיזי

זה לגמרי אקט של - אני גדול יותר חזק יותר וכועס יותר ואני מנצל את זה.

ילד שספג בבית מכות נפשו מושפלת וכשהוא יתקל בחוץ במפקד משוגע הוא ישבר מהר הרבה יותר 

צודקת, אםחגהבגה
הילד מקבל פליק על כל דבר גל היום.
עם עד גיל 3-4 בלבד, ולא אחרי זה, הילד קיבל 3 פליקים בכל חייו, לא חושבת שזה מה שיערער את בריאותו הנפשית.
בדיוק להפךמעין אהבה
אם הוא יפגוש בחוץ מישהו שיוצא מכליו...והוא לא רגיל לראות ככה את אמא שלו הוא ישר יזהה שזאת התנהגות פסולה ומעוותת ובעיה של מי שמתפרץ ולא יקח ללב.
אבל אם רגיל לחוות את זה בבית שלו- אז אולי יחשוב שככה זה העולם כדבריך וקורה לפעמים ואנחנו בני אדם ואז גם יגדל להיות כזה ולוותר לעצמו

ותביני כולנו זה קורה לנו לפעמים שמתפרצות ..אבל כשאני מתפרצת אני יודעת שטעיתי. שהגבתי רגשית ולא הגיונית. אני לא בעד לשקוע בהאשמה עצמית כי זה לא מביא לשום מקום
אבל בהחלט לחשוב איך אני עוזרת לעצמי לא להגיע ושוב לנק' קצה.
ובטח להשתדל כמה שאפשר שפחות.
ולא להפוך את הזה לאידאל.
זה לא מחנך ילד לכלום.
אלא אם כן הזה מה שאת רוצה להעביר לו- שכשמכעיסים אותו סבבה שמתפרץ ומרביץ או יוצא מכליו
לאחגהבגה
רוצה לחנך אותו שיש מקומות שהוא לא יכול להגיע אליהם. בכלל. ויש דבקים שלא אומרים או לא עושים. כי זה מביא תגובה כזו קיצונית.
אז מה תעשי בגיל 15 כשיעשה מעשה חמור?מעין אהבה
מגיל 13 בערך והלאה את הרי לא תתני פליק וגם התפרצות כבר לא תפחיד אותו ולא תועיל בכלום מלבד להמריד אותו נגדך
וגם לפי התורה ויש לזה מקורות- זה כבר לא גיל שאמורים לחנך בו באותו אופן כמו קטנים..

אם התרגלת שזאת הצורת התנהלות שמחנכת מה נכון ומה לא -לפי התגובה-את עלולה למצוא את עצמך בפלונטר מאוד מורכב
וגם להתמכר לתגובות קצה
ובסוף-הילד כבר לא מתרגש גם מהן
חס ושלום!חגהבגה
מגיל 3-4 כבר לא אתן פליק!
החינוך שלי הוא בעיקר דיבור, אהבה הכלה, עידוד ותמיכה .
אבל קורה לי בתור בנאדם להתפרץ.
ואני לא מפלצת בגלל זה.
זה הכל.
תמוה מה שאת כותבת פהאשחיה
מצד אחד אומרת שאחרי גיל 3-4 לא תתני יותר פליקים. שאת נותנת רק במצבי קיצון, כשממש צריך ללמד, נניח שילד רץ לכביש. מצד שני כותבת שרק אחרי אזהרות וצעדים מקדימים. זה לא מסתדר לי.
מה גם שזה חוסר הבנה בסיסי באיך מח של בן 3 פועל. אין לי זמן להכנס לזה יותר מידי אבל ילד בן שלוש ממש לא מקשר, שלא לומר לומד לעתיד, מפליק ועוד שלא בזמן מעשה למה שעשה או לא אמור לעשות. זו בגרות מוחית שאין לו .

ילד קטן שישה מעשה מסוכן אז תגובה קיצונית זה בסדר. אבל נניח צעקה חדה. אבל לא פייר או מכה.

כשאני פותרת בעיה שיש לי באלימות (כן, פליק זה אלימות) אני מלמדת את הבן שלי שכשהוא במצב שאין פתרון אחר אלימות זה פתרון בסדר.

דווקא בגיל 15חגהבגה
בגלל הגיל ואני עומדת מול אדם בוגר, שמקשיב ו מבין, אדבר בצורה הכי שקטה והכי אמיתית.
ילד בן שנתיים שרץ לכביש מה תעשי תגידי לו בשקט אסור מתוק שלי?/או תתפסי אותו מהר ותרימי את הקול בבהלה שלעולם לא יתקרב יותר?!
אין לך עם מי לדבר, ילד בן שנתיים לא מבין מה זה פגיעת מכונית.
לעומת זאת ילד בן 15 צריך מבין כשמדברים איתו במילים אמיתיות לבנות חומרה של מעשים. ו אכזבה של הורים, וציפיה לאמונה בטוב שבו, ורצון לסייע לו ואפשרויות להתקדם. וכו'.
אז תקשיבי נראה לי שאת פשוט לא מפרשת נכוןמעין אהבה
את מה שכתבו פה
כולן בעד' חינוך
בעד גם לשים גבולות ולפעמים גם בתקיפות או בחומרה

אבל באידאל
לא להתפרץ
לא להגיב מתוך סערת רגשות
שלי
אלא מתוך בחירה מודעת
לטובת הילד

ואין מה לעשות.כשזה נעהשה ככה ממחשבה- זה נראה אחרת ,ונחווה אחרת אצל הילד. וגם אצלינו

לא הצלחת? את לא מפלצת. אף אחד לא אמר שאת צריכה להלקות את עצמך חלילה.אבל כן להיות מודעת שזאת היתה בחירה שגויה.
ונכון קורה לכולן- אבל לא להתייחס לזה בשוויון נפש
לא. זה לא כלום
וכן זה יכל להחקק בנפש של בילד -וזה לא סוף העולם כי הוא ילמד להתמודד עם זה.
אבל אני אעשה כל מה אשאני יכולה כדי לא להעמיד אותנו ושוב במצב הזה.

ויש איך לחשוב קדימה-כדי לא ליפול לזה שוב.
לא להגיע לנק' קצה הז לא מיסטיקה
זאת עבודה
וצריך לקחת אחריות על הבחירה שלי

הגישה שלך מרגישה כפחד מלפגוש את עצמך טועה.
כן אז טעית
כן אז לא מגיע לך כדור בראש
אבל כן את לוקחת אחריות ואכפת לך ומוכנה לעשות הרבה כדי לא לחזור על זה שוב
כל מילה^^^מיואשת******
ואני מעידה שאמא שלי ממש בקושי התפרצהמעין אהבה
ובטח לא נתנה פליקים
אבל קרה לה שכן מתוך סערת רגשות
וזה קרה לי אותי פעמיים שלוש שזה הופנה אלי ואני זוכרת(בגילאי 4-6 נראה לי)
וזה בהחלט נחקק וזעזע אותי מאוד וזוכרת עד היום
אז היום מבינה גם אותה ויודעת שגם לי זה יכל לקרות
אבל בהחלט מודעת לזה שזה לא מתאדה באוויר
לא קראתי הכללמה לא123

אין לי זמן כרגע

אבל המושג של או מכות או ילד לא מחונך הוא כ"כ קיצוני

מבחינתי מי שמגיע למכות,לא יודע לחנך. מכות זה רק בשביל להוציא את העצבים שלך על מישהו.

חינוך זה דוגמא אישית,ואם הדוגמא שלך זה מכות,אני לא יודעת מה ייצא מהילד. לא מכירה ביהדות שום מושג של לחנך בצורת מכות וחוסר שליטה. תבדקי את עצמך למה את מגיעה לכדי מכות? באמת בכדי לחנך? או שזה סוג של חוסר שליטה,הוצאת כעס על מישהו

בדור הקודם חינכו ככה, כי בדור לפני לפחות אצלינו היו ניצולי שואה שלא ראו דוגמא מהבית

הדור שאחרי חינך כמוהם. והדור שלנו שחטף את כל הרוע הזה,החליט שדי לו. הוא רוצה לחנך אחרת

הוא לא ייודע איך,והולך ללמוד. מה רע ללמוד?

ואני ממש לא מתאפקת מלהרביץ,פשוט כבר אין לי צורך כזה,לא כ אני מתאפקת אלא כי שיניתי חשיבה וזה כבר לא מעצבן אותי מה שהם עושים,או שלמדתי דרכי תגובה אחרים,שדרך אגב מועילים הרבה יותר.

ולסיום מסופר על רב גדול שהילד שלו הכעיס אותו. הוא חיכה שיעבור זמן ורק אח"כ נתן מכה קטנה,כדי שח"ו זה לא יגיע ממקום של כעס,אלא ממקום של חינוך

זכותך לחנך אחרת

בהצלחה

איפה ראית שאמרתי שזה או מכות או ילד לא מחונך?חגהבגה
ממש לא הבנת אותי אם כך, וזה כנראה בגלל שלא קראת עד הסוף..
מה שסיפרת כאן על הרב, זה בדיוק מה שהסברתי למעלה.חגהבגה
את צריכה להבין שזו דרגה של רב גדול.מיואשת******

רובינו לא רבנים גדולים ולא נמצאים בדרגה הזו. ולכן להתיר לעצמינו מה שרב גדול יכול, זה טעות גדולה. כשנגיע למקומו בכל השאר,אז בסדר, אסכים איתך גם על פליקים.

ידעתי שהכנסתי עצמי לאש...חגהבגה
בוודאי, ולכן הרב הגדול נצרך לזה באופן עוד יותר נדיר.
הרי בתור רב כל כל גדול ששולט על מידותיו בוודאי שלא עשה זאת מתוך כעס, ובכל זאת מצא לנכוןמלאפשר את זה כאקט חינוכי. זאת אומרת שזה לא פסול מיסודו כפי שאת מנסה להוכיח לי .
לא. זה אומר שרק מי שיכול לעשות את זה לא מתוך כעס יכול.מיואשת******

וזה דרגה של רב גדול לעשות את זה לא מתוך כעס

ואנחנו לא בדרגה הזו

ולכן זה פסול

מאד

זה לא - בכל זאת מצא לנכון. זה ממש טעות לפרש ככהמיואשת******

הוא מצא לנכון *בגלל*!!! שהוא לא עשה את זה מתוך כעס

והוא יכל לא לעשות את זה מתוך כעס *בגלל* שהוא רב גדול ששולט על מידותיו

ואנחנו לא כאלו

אם את חשה כךחגהבגה
אני מבינה.
אבל כשאני רגועה לחלוטין, ומגיבה כך לא על משהו שעצבן אותי, אלא על דבר חמור שעשה, ואז אין לי נגיעה רגשית בעניין, לא רואה את ההבדל שאת מדברת עליו שאנחנו לא בדרגה. זה בהחלט דבר שיכול להיות. אלא אן אנחנו אנשים מאוד מאוד כעסנים שכועסים ואז חזקה עלינו שפליק כזה יבוא מכעס.. זה סיפור אחר..
טוב. אני לא מסכימה איתךמיואשת******
באמת אשמח לשמוע ממך פעם הבאה אם חשבת על זה במשך יום ואז חזרת ונתת פליק בשיקול דעת. אם כן באמת כל הכבוד לך שהגעת לדרגה כזו
לא תוכלי לשכנע אותי שפליק שניתן בשעת מעשה לא מגיע מכעס. לא צריך להיות אנשים כעסנים בכדי לכעוס כשילד עשה מעשה חמור. זה הכי נורמלי בעולם. ובהחלט כדי לא לכעוס בכלל, ממש בכלל, וכשילד עובר גבול כל כך חמור שמצריך בעינייך פליק, כלומר זה מעשה מאד חמור! ואת לא כועסת בכלל בכלל? ונותנת את הפליק רגועה לחלוטין כמו שהיית נותנת נשיקה? צריך להיות בדרגה מאד גבוהה
אז החלטנו שאנחנו חולקות ל הנק' הזוחגהבגה
ממליצה לך להתייעץ עם רב על הנקודה הזומיואשת******
כיון שאת טוענת שזה נותן לגיטימציה שיש רבנים שחושבים שזה סביר. באמת ממליצה לך לבדוק את זה. אבל זה בינך לבין ילדייך
הרב שליחגהבגה
בהחלט סובר שבמקרים מאוד קיצוניים שחייבים לעשות דבר -נתוני כדי להרתיע את הילד, אפשר לתת פליק.
זה צריך להיות מאוד מאוד נדיר, עם אזהרה לפני כן, להסבר לשיחה אחרי כן.
זה לא נשמע שהיו/יש לך ילד/ים מורכביםI am+
סליחה אבל מי שאומרת שהיא לא מתעצבנת מהילדים שלה זה נשמע לי רק מלאך לא בן אדם
וואו,אולי לא הסברתי טובלמה לא123

חלק מהתהליך שאני עוברת זה גם לפרש אחרת את ההתנהגות שלהם ואז הרגש שונה. אם את מכירה את מודל א.פ.ר.ת.

ממש לא מלאך,עם ילדים סטנדרטיים ונורמלים. וילד אחד מאתגר במיוחד.

אני כועסת ומתעצבנת וודאי

אם היית קוראת בשרשור אחר שם רשמתי את התהליך שעברתי ואני עדין עוברת. אבל נופלת וקמה ולא שוקעת במה שהיה.

מה שכן,עם פליקים גמרתי. יש לי שיטות אחרות.

פעם היית התעצבנת הרבה יותר בקלות,הטונים היו עולים הרבה יותר מהר. היום זה בהרבה הרבה פחות.

מלאך?! ממש לא

מלאכים יש רק בשמים

אולי תשתפי את שאר השיטות ואת התהליך שעברת ?רעותוש10
זה נשמע מאוד מעניין וחשוב

לא דווקא בהקשר של פליק אלא בכללי איך לא להתפרץ ולכעוס שממש קשה, בטח אם גדלת ככה ואני פתאום מתחילה לשמוע את עצמי אומרת משפטים שאבא של כעס ואמר ואני אמרתי לעצמי שבחיים לא אצעק ככה...
המון תהליכיםלמה לא123

בעיקר המון מודעות. להבין מה מכעיס אותי כ"כ

תשימי לב שלפעמים את כועסת על דברים שלמשל חברה שלך לא מבינה מה כ"כ מכעיס בזה. אם תתעמקי תביני על מה זה ישב.

כך גם עם הילדים.

אם תרצי פירוט אז בפרטי בכיף

אז אחרי מיואשת גם אני אחמיא לעצמי מחי
גם אני מורה, אמנם לא בכיתה של 30 תלמידים, ומעולם לא הרמתי את הקול על אף תלמיד. לא מאמינה בצעקות ולא מאמינה בפליקים, יש דרכים הרבה יותר מועילות לחנך.
עם אמון, כבוד ואהבה, אני מעמידה אותם על המקום הרבה יותר מהר. התלמידים יודעים שאני מאמינה בהם וסומכת עליכם, והם לא רוצים לאכזב אותי. תלמידים שהעבירו פתקים בשיעור שלי לא ירצו לעשות את זה שוב, ולא צעקתי עליהם ולא החרמתי להם את הפתק.
קשה לי להגיב באופן מסודר על כל מה שכתבת כי זה כל כך נוגד לכל דרך החינוך שלי, אבל רציתי להבהיר שלא להשתמש באלימות פיזית או מילולית ממש לא מקביל לילדים מופרעים שעושים מה שבא להם! אפשר לדבר עם ילד בגובה העיניים, אפשר לתת אמפתיה לרגשות שלו, ועדיין להישאר ההורים הסמכותיים בעלי המילה האחרונה.
וואי. הלוואי שאגיע לדרגה כאמא שלא אצעק לעולם. אמןןןןןמיואשת******

בדיוק אתמול קראתי איפשה טיפ לקבל קבלה שלא מעירים \מתלוננים\צועקים בחמש דקות הראשונות כשנכנסים הביתה. מה זה רוצה ליישם אבל זה נראה לי כל כך קשה!!!

הרי ברור כשמגיעים הביתה זה - למה המעיל שלך פה הנעליים שלך פה לרחוץ ידיים לשים את הילקוט בחדר, מי שפך פה מים מה הספר הזה עושה על הרצפה ווווו........ מטורלל

אם תמצאי אמא אחת כזו תראי לי מחי
מעניין, אני חושבת שזה ממש עניין של אופי, עד כמה בלגן מפריע לך.
או אולי בגלל שגדלתי עם אמא כזו אני ממש לא רוצה לחזור על זה עם הילדים שלי. ברגע שהיא נכנסה הביתה, למה זה פה ולמה זה שם, ולמה אתם לא יכולים לסדר קצת כשאמא לא בבית, ולמה כל פעם שמשאירים אותכם לבד חוזרים לבית שנראה ככה, ואיפה האחריות שלכם (סליחה אם אני זורה מלח על הפצעים... לא התכוונתי ) ואני רק חשבתי לעצמי ואיפה שלום ואיפה מה שלומכם? ואיך הסתדרתם ומה אכלתם כשלא הייתי? ואיך אתם עייפים מלשמור על הקטנים השובבים, קחו שוקולד
אין לי עדיין ילדים גדולים אז אני לא יודעת איך אתנהג בעתיד עם ילדים שאצפה מהם לאחריות ולסדר בסיסי, אבל האמת, העצה הזו נשמעת לי מאוד חכמה. להחליט לפני שנכנסים לבית שאני לא אומרת כלום, אני יודעת שהבית יהיה הפוך, אבל אני אגיד שלום, אשתה משהו, אשאל לשלומם, ואחר כך אעיר את כל ההערות הנצרכות... אבל כן, זה קשה!
הילדות שלי אומרות לי בפנים את כל מה שאת חושבת..מיואשת******

ובכל זאת נורא קשה לי

מצאתי פיתרון חלקי

אני מתקשרת לספר שאני בדרך ומבקשת לסדר קצת

ואז אני מצליחה להיות יותר רגועה

את ממש צודקת בכל מה שכתבת אבל זה ממש מרתיח לחזור הביתה ולגלות שבנות בגיל תיכון השאירו מגפיים מסריחות באמצע הסלון, תיק על הספה, מגבת על הרצפה, וכאילו, דיברנו על זה אתמול!?

איזו תקשורת טובה יש לכן שהן לא מפחדות להגיד לך בפנים מחי
באמת מרתיח! אוף...
זה סוג של הסכם, שהם לא קיימו את הצד שלהם אז למה שאת תקיימי את הצד שלך ותשארי רגועה...
אבל מה לעשות, אנחנו נשארים ההורים והמבוגר האחראי ואין לנו ברירה 🤦‍♀️
מה תקשורת, מתבגרות.... אין מסננים מיואשת******
סתם
הן דווקא מאד מדברות בכבוד והם אומרות את זה יפה ומכובד
וזה עוד יותר דוקר
כן ב״ה טפו יש לנו אחלה תקשורת (כך נראה לי..)
את יודעת מה עוזר לזה?בת 30
אם אני זוכרת, אז שתי דקות לפני שאני מגיעה הביתה אני פשוט מבקשת מה' שיעזור לי לא לכעוס, לא להתעצבן, לא לצעוק.
לרוב זה עוזר...
מסכימהחגהבגה
אם יצא מדברי שאני נוהבת להכות את התלמידים שלי או לצעוק עליהם באופן קבוע, טעות מרה היא.
וכמות הילדים בכיתה זה בדיוק מה שעושה את ההבדל...
גם אני מאמינה בכבוד, הכלה, הקשה ואמפטיה.
אלו כלים קיצוניים, שמבקרים מאוד מאוד יחידניים וספצפיים רלוונטיים.וכמובן, רק לילדים שלי בבית , לא חושבת שבאמת חשבת שאני מכה את תלמידיי..ולא שיטת חינוך.. לא להוציא דברים מהקשרם!
לא אמרתי שאת מכה את התלמידים חלילהמחי
ואני רואה שכתבת שאם יצא שצעקת אחרי שכלו כל הקיצין, אז אני שמחה שזו אופציה רק כשכבר מיצית את כל האפשרויות האחרות.
אבל נשמע מדברייך שמופרך בעינייך להכות את התלמידים, אבל את הילדים בבית מותר, ואני לא מבינה למה
^^^ ילדים אהובים יותר מתלמידים...מיואשת******

דברים הוצאו מהקשרםחגהבגה
אני לא מכה את ילדיי בבית. ממש לא. זה לא דבר שכיח אצלנו. זה נדיר, מאוד מאוד. שואף ל0.
זו לא הגדרה- מכה. אני לא אמא מכה.
אףתלמידים אסור להכות לפי החוק- אבל גם אסור לחבק.
לא אומרת שצריך להכות תלמידים בכיתה, אבל מאז שהפסיקו להגות תלמידים, התלמידים התחילו להכות את המורים...
שוב, לא אומרת שכך צריך, רק מראה איך היוצרות התהפכו..
אבל זה לא קורה בחינוך שלנומיואשת******
עד כמה שאני מכירה בחינוך הדתי והחרדי היום לא מכים ולא מוכים ב״ה
כך שאפשר לחנך מצוין בלי זה כנראה
חס ושלום לא חשבתי לרגע שאת אמא מכה, סליחה אם נפגעת. הויכוח קצת התלהט ❤️🌹
ממש לא!חגהבגה
לא נפגעתי כלל וכלל...
נהניתי להיות שותפה פה לדיון שנעשה באופן תרבותי מאוד דווקא, ואני קצת מצטערת שלקחתי את כל בתשומת לב מהנושא העיקרי, בעצם יש פה אמא שפנתה לתמיכה והרסתי הכל....
אני מתפללת לה' שינתה אותי בדרך הנכונה וייתן לי כוח להיות האמא הכי טובה שאני יכולה להיות לילדי. ושלא תצא תקלה תחת ידי, ו בעיקר, לא להרוס. הם באים עם נשמות מאירות לכאן, ו התפקיד שלנו זה לא להרסו להם לפתח את עצמם...
קראתי שובחגהבגה
אני השנה בחודש תשיעי הייתי מוכה, בבית ספר תורני תלמוד תורה מאוד נחשב באיזור שלנו.
חברה שלי המתמדת בבית ספר יוקרתי ונחשב, גם שם מורות טובות עם סדר למשמעת היו מוכות.
זו המציאות היום. קורה, לא שכיח, אבל קורה. עובדות בשטח.
מבקשת ממך לשאול את הילדים המכים אם הם גם מוכיםמיואשת******
סטטיסטית, 9 מתוך עשר , מי שמשתמש בהכרה זה לא מישהו שלא קיבל מכות בבית אלא להיפך, מי שקיבל ומבין שזה כלי לגיטימי להשתמש בו.
באמת אני ממש אשמח אם תבררי אתל הילד שהכה אותך אם אי פעם הוא קיבל מכות מאמא שלו. מוכנה לשים כסף על זה שכן.

כשאני נתתי פליק לילדה שלי ובעלי לא, זה לא בגלל שהיה לו יותר קל או היא עשתה מעשה חמור פחות. היא עשתה את אותו הדבר לשנינו. הוא פשוט לא הכיר אופציה כזו. בכלל לא עלה על בדל דעתו שזה משהו שאפשר לעשות. בדיוק כמו שהוא לא היה נועל אותה בשירותים לבד או משהו. לא אופציה.
אין מישהו שלא קיבל פליק בילדותו והחליט בתור הורה שזו דרך חינוך ראויה. פשוט אין. את מוזמנת לשאול את כל מי שאת מכירה שמשתמש ב״כלי החינוכי״ הזה. רק מי שקיבל זה מי שמעביר הלאה. נקודה למחשבה
איך את עושה את זה? הסבירי אורוש3
האמת התחברתי, תודה שהשמעת גם את הדעה הסוI am+
אני חושבת שאת משמיעה קול מאוד מאוד חשובדבורית

ניסחת בצורה ככ מכבדת, ומאוזנת
יש מקום לקול שאת משמיעה הוא חשוב מאוד ונדיר מאוד בימינו

זה ממש נכון

ובכל זאת מה הסיטואציה שהפותחת מתארת היא לא סיטואציה חינוכית בעיניי

נראה לי שאת מסכימה איתי

כשהורה מאבד שליטה זה לא מוסיף טוב לילד

אבל אני מסכימה איתך למה זה קורה...

כי לא מרגישים טוב עם הצבת גבול מאוד ברור הרבה קודם שהילד עבר כל גבול ושיגע ככה את אמא שלו...

סתם מענין אותימיואשת******
כשאת
אומרת שהיא השמיעה קול חשוב ונכון, את מתכוונת לנתינת פליק כאקט חינוכי? שזה דבר שבעיניך חשוב ונכון לומר שזה בסדר?
כל הדיון על כן פליק לא פליק הוא מגוחך בעיניידבורית

פשוט כי הוא מגמד את כל הדבר הענק הזה שנקרא חינוך לשאלה ככ קטנה ומצומצמת

אין לי דרך לענות על השאלה שלך לצערי

זה כמו שאשאל:
את חושבת שילד צריך להיות מסודר?
לתת ממתקים לילדים זה טוב?

ילדים צריכים לישון בשעה 20?

חינוך זה רחב כמו אינסוף הנשמות של סוגי הילדים+ ההורים+ המצבים בחיים

אולי זו הסיבה שכמעט אף פעם לא התחברתי לשיחות על חינוך ילדים

אי אפשר לפתח לזה שיטות

כל הורה צריך לעשות עבודת המידות על עצמו

להתמלא בשמחה ובתחושת שליחות על הזכות והחובה שנפלה בחיקו

לדעת, בענווה גדולה, שהוא רק צינור

צינור להופעת נשמה בעולם

וכל נשמה יש לה דרך לעבור

דרך שהיא הרבה יותר מסך הפליקים או החיבוקים שהורה נותן או חוסך מילד

את כותבת לדוגמא, שמעולם לא ראית שהורה נותן פליק מתוך שליטה, ואין דבר כזה
קודם כל לא ככ ברור לי איך אפשר לראות את זה, אבל נניח

אומר לך על עצמי בלבד, בהחלט היו מצבים שנתתי פליק מתוך שליטה 

מתוך מקום מאוד בהיר ומדויק

בערך בסגנון שאמרתי לעצמי קודם "חבל הוא צריך פליק עכשיו, באסה"
אני בכלל לא יודעת להגיד לך כמה ומתי

פשוט כי זה לא משהו שאני עסוקה בו

האמוציות שנלוות לזה הן מיותרות

זה עוד כלי שיכול להזיק או להועיל באותה מידה כמו הרבה דברים אחרים שהורה יכול לעשות

הורה יכול להצמית ילד רק במבט. וזה יהיה בלתי חינוכי בעליל

הורה יכול לכבות נשמה במילה, בתנועה, בלזרוע אימה גם בלי שום מכה בדרך

שלא לדבר על מילים, על השפלה מול חברים וכד'

רק השבת מישהי סיפרה לי שכעונש היא זרקה לבת שלה לפח מערכת איפור שהיא מאוד אהבה

מודה שהתכווצתי

אקט קשה בעיניי הרבה יותר מהפליק/ ספק ליטוף שאולי נתתי פה ושם

ובאותה מידה הורה יכול לתת פליק וזה יהיה נכון ומדויק עבור ילד מסוים ברגע מסוים 

האם אפשר לצמצם את כל ההורות וסרגל המדידה של "חינוכי- לא חינוכי" לאם נתת פליק או לא?

אפשר לומר בקווים כלליים, לא לחנך מתוך כעס

כעס צריך שיהיה "כעס הפנים"

בפנים בהירות ונחת, ובחוץ לפעמים להזעיף פנים

זה הרבה עבודה פנימית של דיוק 

לא להתערבב עם העומס 

לא לחנך מתוך עולם של תוהו

והכי חשוב- להתמלא בשמחה! להשתמש הרבה בהומור,

בדרך תיאטרלית מוציאים מהילדים ככ הרבה

"וואי וואי תראה תראה מה קרה,

יווו..."

הילד מתבלבל רגע מנסה להבין

"תראה מה שעשה היצר הרע הזה...

כמה הוא מצליח לבלבל אותנו לפעמים
וואי איזה קשה זה יהיה לזרוק אותו החוצה עכשיו!!

איפה היצר הטוב הזה נעלם?"

ולהתחיל לחפש מתחת לשולחן, מתחת לכסא

"רוץ! רוץ מהר!! אולי הוא בחדר!" 

ומתחילים לרוץ, להתכופף, לדגדג...

דרמה שלמה

להוציא את הילד מהנקודה שבה הוא תקוע

להיות אנחנו, במבט כמה שיותר, "מלמעלה"

לעזור לו לצאת מעצמו 

יצאתי ארוכה...

אהבתי ממש מה שכתבת! גישה בריאה ואמיתית...בארץ אהבתי
ואהבתי את הרעיון שלך בסוף, ננסה אותו פעם...
זה שיש גם אקטים אחרים שהורים משתמשים בהם כדי לחנך,תוהה לי
שעלולים להיות פוגעניים, זה דיון אחר ואין חולק עלייך. זה שאקט שכולל שימוש בכוח פיזי על אדם אחר כדי לחנך אותו זה מעשה חסר היגיון וצדק, על זה אני ומשערת שעוד כמה פה דיברו.
תני לי דוגמה אחת שלהרים יד על ילד זה דבר מוצדק. זה לא משנה אם את קוראת לזה פליק או "ליטוף".
ילד זה לא קוף שצריך לאלף באופן פיזי, זה בן אדם קטן עם בינה ואינטליגנציה גדולים מאד שמסוגל לחבר בין התנהגות לתוצאה שקשורה למעשה שלו. אלימות בשום אופן לא קשורה לשום מעשה של הילד (כל סוגי האלימות, כמובן).
הסגנון שבו את כותבתדבורית

קר כקרח

"תני לי דוגמא אחת"

"ילד זה לא קוף"

אגב גם מבוגר הוא בן אדם (גדול) עם בינה ואינטילגניציה גדולים

בואי נמתן את השיח

קשה מאד למתן שיח כזהמיואשת******
יש כלים חינוכים קבילים
ויש כלים לא חינוכיים ולא קבילים
זה שאת אומרת- הורה יכול להצמית ילד במבט וכו.
זה כמו לומר אם אתה אוכל צ’יפס אז אל תאכל סלט, ממילא אכלת זבל. מה הקשר? זה שיש מילים שיכולות להשפיל לא אומר שפליק זה לא משפיל. דבר אחד לא מכשיר את השני.
סהכ שאלתי שאלה די פשוטה, האם זה בעיניך כלי חינוכי קביל ואת חושבת שהיא העלתה נקודה חשובה בזה שהיא אמרה את זה. התשובה שלך- במילים ארוכות מאד- זה שכן. רק רציתי לדעת
לא הולכת להיכנס לויכוח נוסף כי אמרתי את כל מה שיש לי לומר כבר. אבל להתחיל לומר שיש גם דברים אחרים שמזיקים לילד זה חסר משמעות לדיון.
ולהשוות פליק לשעה שבה הולכים לישון זה די הזוי.
תארי לך שהילד שלך יקבל מכה מהמורה שלו והוא יגיד לך אל תתערבי כמו שאת לא מתערבת אם הילד יושב בטור אחרון או ראשון. זה בערך אותה השוואה.
לא הבנת כלום ממה שכתבתידבורית
התשובה שלי היתה לא כן ולא לא
התשובה שלי דומה כמו לכל שאר השאלות:
תלוי.
בסדר. אצלי זה לא תלוי. זה פשוט לא גדול ושמן מאדמיואשת******
תלוי זה אומר שיש מצבים שכן. אז כן, זה כלי חינוכי קביל בעינייך במצבים מסוימים. אני חושבת שהבנתי דווקא
שאלת אם בעיניי פליק זה דבר חשוב ונכון לומר שזה בסדרדבורית

ועל זה עניתי

אבל נראה לי שנסכים על זה שאנחנו לא מסכימות

וזה בסדר

לא הבנתי מה קר בסגנון שלי ומה לא מתון בשיח שליתוהה לי
באמת מעניין אותי לשמוע דוגמה למקרה בו הכאת ילד זה הצעד הנכון, ואז אוכל להגיב לך לגופו של עניין.
ואת הדוגמה של הקוף הבאתי שלא במקרה, כי קופים אפשר לאלף ואף עשו זאת, באמצעות חוויות פיזיות נעימות ולא נעימות. וילדים הם הרבה רמות מעל זה.

גם מבוגר שיושב מאחורי המקלדת הוא יותר מקוףדבורית
לא ברור לי איך מכל מה שרשמתי הגעת לאילוף קופים
כתבתי גם במקום אחר פה, אבל כותבת פה שובבארץ אהבתי
בשיחה עקרונית עם אמא שלי, היא אמרה לי שהיא חושבת שלפעמים במצבי קיצון נכון לתת מכה קטנה, להבהיר לילד שהוא לגמרי עבר את הגבול. לגמרי מתוך שיקול דעת ומחשבה, ולא מתוך כעס. בגדול הגישה החינוכית של ההורים שלי ממש לא מבוססת על כוח, ומושתתת בעיקר על הספר 'איך לדבר כך שהילדים יקשיבו ולהקשיב כך שהילדים ידברו'. ועדיין אמא שלי חשבה שנכון לתת מכה במצבי קיצון.
בפועל לי אין שום זיכרון של מצב כזה, לא שנתנו לי מכה ולא שנתנו לאחים שלי מכה (ואני מהגדולים בבית). כך שזה באמת לא היה מצב שכיח, וגם לא השאיר איזשהו חותם או טראומה רצינית (ובטח שאי אפשר להגדיר את זה כמצב של אילוף, או הורים מכים ח"ו)
אגב, אמא שלי גם מספרת איך עם אחד האחים פעם כשלגמרי הגזים בהתנהגות שלו, היא נתנה מכה והוא פתאום התאפס ופשוט חיבק אותה בחזרה.

אני באופן אישי החלטתי שלי יותר נכון להשאיר מכות לגמרי מחוץ לתחום, כי אני הרגשתי שזה מערבב אותי ויכול לתת לי הרגשה שנכון לתת מכה כשאני במצב של כעס ולא באמת פועלת מתוך שיקול דעת.
אבל אני חושבת שמה שדבורית מתארת, וגם חגהבגה, זה בערך מה שההורים שלי עשו, וזה רחוק מאוד מאילוף וממש לא מוגזם כמו שמתארים פה בחלק מהתגובות.
נשמע שקיבלתםתוהה לי
חינוך מקסים ומיוחד בבית, עם הרבה מחשבה ועומק.
אבל דעתי לא השתנתה לגבי מכות, גם במקרי קיצון. יש לי סיבות והסברים רק שהדיון פה נראה לי מוצה
אני חושבת שבסופו של דבר אנחנו די מסכימותבארץ אהבתי
אני לא חושבת שנכון להנחות הורים לתת מכה במקרי קיצון. אני גם לא עושה את זה בעצמי.

אבל אני גם לא חושבת שהורים שכן עושים את זה ומעידים על עצמם שעושים את זה במחשבה ובשיקול דעת, צריכים לקבל פה הרגשה שהם עושים דבר נורא ואיום, מנסים לאלף את הילדים שלהם, או אפילו נחשבים כ'הורים מכים'.
בדיוק כמו שההורים שלי שגם עשו כך לא 'אילפו' אותנו וח"ו לא היו קרובים ל'הורים מכים'.
תגובתיתוהה לי
בבסיס הגישה שמכה יכולה ללמד ילד להמנע מהתנהגות שלילית עומדת התניה קלאסית פשוטה מאד, אם כשאני עושה כך וכך מישהו מכאיב לי/מפחיד אותי, אני אמנע מכאן ולהבא מלבצע את המעשה ולו כדי שלא יכאב לי/יפחיד אותי.
עכשיו אם תחשבי על זה באופן הזה אולי תביני את ההתנגדות העזה שלי לנקיטה בעונשים שמטרתם היא ליצור התניה של כאב/פחד, גישה אשר עובדת נהדר בקרב בעלי חיים ונוסתה עליהם בהצלחה רבה.
כשהורים מכים ילד/כל התנהגות פוגענית אחרת, מחוסר שליטה, אני אומרת טפלו בעצמכם, אל תשקעו בהלקאה עצמית אלא עשו עבודה. כשהורים מקדשים עיקרון חינוכי שמושתת על עונשים פיזיים, גם במקרי קיצון, אני לא מבינה איך הם מלכתחילה מודים שהם לעיתים בוחרים לנקוט בענישה פיזית כאופציה הגיונית.
תיקון קטןחגהבגה
אם מישהו מכה אותי כשעשיתי דבר מסויים, כדי להפחיד או להכאיב זה בגלל שעשיתי דבר לא תקין, חמור מאוד, שאסור לעשות אותו, וכדאי לי מאוד לא לעשות אותו.
ובכלל זה ההבדל מבע"ח, שההשוואה חוזרת פה בדיון שוב ושוב. אצל בע"ח יש הבנה של סיבה- תוצאה. מעשה-מכה, וכך 'מאלפים'. בני אדם יכולים גם להבין מעבר- מה שעשיתי כנראה היה כל כך חמור, שאמא שלי שאוהבת אותי הייתה צריכה להכות אותי.
אשמח לדוגמה של מקרה כזהתוהה לי
ילד רוצה לגעת באש של הכירייםחגהבגה
לא תרחיקי אותו בצורה מהירה שעלולה לכאוב ותצעקי אסור?
לכל דוגמה שתביאי אניתוהה לי
אציע פיתרון שלא כולל ענישה פיזית..
כשאני יודעת שיש אש דולקת בכיריים זה תפקידי כאמא לשמור על הילד הקטן שלי בזמן הזה. אם הוא איכשהו הצליח לגשת לכיריים אני ארחיק אותו משם ואגיד לו שאסור, לא, חם, כואב, או כל מילה אחרת שהוא יכול להבין. גם במהלך היומיום אפשר להכניס מושגים של חם ואסור לגעת. כמו בעת הגשת מרק חם, אומרים אוי, חם. ואז מחכים, עושים פו וכו, והמסר נקלט.
אפשר לבשל על הכירה האחורית שלא נגישה לילד. אפשר להניח מחסום לא נגיש לפני התנור. וכמובן ילד שובב שיש סיכוי שייגש לאש דולקת נגישה, צריך להשגיח עליו כשיש מצבי סכנה. לא לתלות את האחריות בו ואז להעניש אותו, במקום לשאול את עצמך מה בהתנהגות שלך היה לא מספיק זהיר.
ממש לא לתלות עת האחריותחגהבגה
בוודאי שיש להרחיק ולהשגיח, לא על זה הדיון..
לברור שמרנים מושגים של חם, אוי, אבל מה לעשות שלפעמים עד שהילד לא חש בעצמו הוא לא מין את החומרה.
ובואי נהיה אמיתיות. ילדים גדלים באופן כזה, שלא משנה כמה משיח ונהיה אחראיים תמיד יהיה משהו שיקרה שלא באחריותנו. אי אפשר ללכת אחריהם בכל בבי. כשהםצלומדים לטפס ילדים ידיים מתחתיהם שלא יפלו. זו רק דוגמא, ולכן יש מצבים שהם חייבים לדעת באופן נחרץ שזה שטח אסור.
אבל אמרו פה כבר, הדיון מוצה. קראתי פה הכל, חשבתי הםנמתי ו עדיין אני אוחזת בדעה שיש מקרים קיצוניים שפליק זו דרך חינוכית לגיטימית.
אפשר לחלוק עליי אבל האמת שקצת נמאס לי לטחון מים...
אני מבינה מה שאת אומרתבארץ אהבתי
אני מבינה את הגישה שלך, ואפילו מסכימה איתה למעשה.
ההמשך של הגישה שלך זה גם להימנע מחינוך באמצעות פרסים (כי גם זה מבוסס על השיטה ההתנהגותית). לא יודעת איך את נוהגת ביחס לזה, אבל אני באופן אישי מנסה גם להימנע מחינוך באמצעות פרסים מהסיבה הזו - אני מעדיפה להביא את הילד לעשות את הדבר הנכון ממניע פנימי ולא שיעשה את הדברים ממניעים חיצוניים. (ובכל זאת, לפעמים כתמריץ, מתוך מודעות למטרה האמיתית, אני כן נעזרת בצ'ופרים, במצבים מאוד מסויימים).

ועדיין, אני יכולה לקבל את זה שיש פה גישות שונות.
הורים מכים זה ברור שצריך להיות מחוץ לתחום.
הורים שנוהגים בגישה חינוכית שונה משלי, יכול להיות שאני אחלוק עליהם, ועדיין אני אזהר מאוד כשאני מתייחסת לגישה החינוכית שלהם.

לא מדברת ספציפית עלייך, אבל היו פה בשרשור ביטויים של 'הורים מכים', 'אילוף', ולדעתי זה לא פרופורציונלי למה שתואר פה.
יקרהתוהה לי
אין קשר בין הצבת גבולות ולכך שיש תוצאות למעשים, לבין מכות. מכות מלמדות את הילד שפת אלימות. שאלימות זו דרך להעביר מסר או לבטא רגש. וזה הרסני. את כותבת שאין לך בעיה עם זה שגדלת עם כמה פליקים אבל שימי לב, את ממשיכה בדרך הזו וזו ההשלכה שבעיניי היא ההוכחה ללמה אסור להכות ילדים, כי זה מגדל דור של נוסף של הורים מכים. את מסייגת את זה בכל כך המון סייגים שבעיניי פשוט מראים כמה הפליק מיותר. יש כל כך הרבה אופציות בדרך
הגזמת לגמרי עם הביטוי. הורים מכים זה משהו אחר לגמריבארץ אהבתי
הורים מכים זה דבר נורא ואיום, על זה אין שום ספק. אבל להכניס את @חגהבגה תחת הכותרת הזו זה ממש עיוות!
הורה מכה זה הורה שבכל פעם שהוא כועס, זו הדרך שלו לבטא את הכעס שלו. זה הורה שזו השיטה שלו לכפות את הרצונות שלו על הילדים, וזו התעללות בילדים.

אבל מה ש@חגהבגה תיארה זה מצב שבו במקרים קיצוניים מאוד, כשהילד לגמרי מגזים עם ההתנהגות שלו, ורק בגילאים קטנים, כדי לעזור לו להבין שהוא עבר לגמרי את הגבול היא נותנת לו מכה קטנה. לא בשביל להכאיב אלא בשביל לחנך.
אפשר לחלוק ולהגיד שיש דרכים לעשות את זה בלי מכה, אבל זה נורא בעיני לקרוא לזה הורים מכים. היא כתבה בפירוש שהפעמים שזה קרה בפועל הן מועטות ביותר.

ואני יכולה להגיד שאמא שלי אמרה לי בפירוש שגם היא חושבת ככה, הגישה החינוכית שלה היא שבמקרים קיצוניים לפעמים צריך לתת מכה כדי להבהיר לילד שהוא עבר את הגבול.
ואני באופן אישי לא זוכרת אפילו מכה אחת בבית (לא זוכרת שנתנו לי מכה, וגם לא זוכרת שנתנו לאחים שלי, ואני מהגדולים בבית).
ואמא שלי אפילו מספרת על אחד מהאחים שלי שפעם לגמרי הגזים בהתנהגות שלו, והיא נתנה לו מכה מתוך הגישה החינוכית הזו, והוא נתן לה חיבוק בחזרה...

באופן אישי אני הייתי בגישה של אמא שלי, והיו מספר פעמים שנתתי לגדולה שלי מכה לגמרי מתוך שליטה והרגשה חינוכית שפה זה המקום לשים את הגבול.
אבל אחרי דברים שקראתי בנושא, ואחרי שפעם כעסתי מאוד וגם נתתי מכה, ראיתי שזה מבלבל אותי ונותן לי אפשרות לתת מכה מתוך כעס ולשכנע את עצמי שזה מתוך חינוך, והחלטתי שנכון יותר להחליט באופן מוחלט שזה לא כלי שאני יכולה להשתמש בו, ולמצוא דרכים חינוכיות אחרות להגיב כשהילדים מגזימים.
עדיין קשה לי לפעמים, וקורה שאני נופלת (כבר לא במכה ב"ה אבל בתגובות אחרות של כעס מוגזם שהיה יכול להתבטא אחרת, בדומה למה שהפותחת כתבה). אולי בהמשך אמצא זמן לפרט יותר דברים שעוזרים לי עם השינוי הזה שאני עובדת עליו.
לגבי הסוףאמא ועוד...
אשמח מאד 🌷
מזדהה מאוד, ומעריכה את הכנות שלך והרצון להשתנות...הריון ולידה
על עצמי אני גם משתדלת לעבוד, וב"ה משתפרת מאוד, אבל גם אני עוד נופלת מידי פעם (בעיקר עם הבכור, קצת יותר קטן משלך).

רציתי להוסיף שאלה-
מה עושים אם לבעל זה קורה? ויותר ממני...
הוא בעל מדהים, צדיק ועוזר, ומאוד אוהב את הילדים. ועדיין כשהם קצת מגזימים הוא נוטה להגזים יותר בתגובה שלו (כולל פליקים, כינויים פוגעים ועוד), ואז גם אם אני מנסה להרחיק אותו ולתת לו להירגע בלי לפגוע בילדים, לרוב אני כועסת עליו בפניהם ואז הוא רק מנסה להצדיק את עצמו ולהסביר שהם אלו שהגזימו.

כשאנחנו מדברים אחרי שהכל נרגע, הוא מסכים שזה צריך להשתנות, ואומר שהוא יעבוד על עצמו. ובאמת הוא עובד עצמו והיה ממש שיפור מפעם (פליקים כבר המון זמן לא היו, כינויים פוגעים כמו 'חצוף' עדיין נפלטים בזמני כעס, ובכלל כעס גדול מאוד שממש מפחיד את הילדים, והם גם חוששים מהפליק שאולי יבוא).

בקיצור, חוץ מעצות איך לעבוד על עצמי, אשמח גם לעצות איך אפשר לעזור לבעל בזה, אם למישהי יש...

(וכתבתי באנונימי מפאת כבודו של בעלי, כי יש שמכירות אותי מהניק הרגיל...)
את לא יכולה לחנך אותוחגהבגה
כמובן שלא לפני הילדים, זה יותר גרוע מכל דבר שיגיד להם.
אח"כ אחרי שנרגע, על כוס קפה טובה, להסביר שזה לא פורפוציונאלי
הוא אבא שלהם בדיוק כמו שאת אמא שלהם. ואולי לו יש השגות על איך שאת מחנכת?
להגיע לנוסחא בעמק השווה, אבל אי אפשר לחנך או להכריח...
בסופו של דבר ה' בחר שהוא יהיה אבא שלהם..עם התכונות שלו וכל החבילה
לא לחנך לפני הילדיםמיואשת******

מכיון שאת אומרת שהוא רוצה להשתנות, תדברי איתו בשעה של רוגע, תשאלי אותו מה הוא חושב שאת צריכה לעשות כשאת מזהה מצב שהוא הולך להפתרץ, איך הוא חושב שאת יכולה לעזור לו שזה לא יקרה, מה הוא חושב שאת צריכה לעשות כשהוא מפליק לילד, מכיון שגם הוא מסכים שזה לא בסדר, אז תחשבו ביחד מה התגובה שהכי תעזור לכם ביחד כזוג.

לגבי לחשוש מפליק שאולי יבוא תשמעי, לפחות שלוש שנים אחרי שנתתי את הפליק האחרון בחיי ראיתי את הבת שלי מתכווצת ממני כשכעסתי. זה יותר מכל עזר לי לעמוד בהחלטה. הפחד בעיניים שלה. תנסי לדבר איתו על זה, שיסתכל להם בעיניים ויראה שהם מפחדים, זה יכול לעצור אותו.

ואם את חושבת שהילדים באמת הגזימו, אל תחששי לומר להם את זה. ולהיות איתו לגמרי בזה שהם התנהגו לא בסדר. 

בהצלחה

מאמינה שאם משחררים, ובוטחים לגמרי בבן הזוג שהוא יכול - אז הוא יוכל.

להגיד ''חצוף''בת 30
זה לא עד כדי כך פוגעני בעיני...
יש דברים הרבה יותר גרועים...
אני חושבתתוהה לי
שאם בעלי היה נוהג כך הייתי מכריחה אותו ללכת לטיפול. ממש כך, מכריחה. לא הייתי נותנת לו לפגוע בילדים שלנו בחיים. כי זה נורא ואיום. אז אם הבעיה אצלו הוא צריך לטפל בה כדי לא להמשיך להזיק לילדים חסרי אונים. תעשי הכל כדי שזה ייפסק!
ילדים מוכים זה טראומה.
אהובהדבורית

חושבת שאין דבר הרסני יותר מאשר למלא הורה ברגשי אשמה

רגשי אשמה זה עומס גדול

וכבד מידי

לא חושבת שהסיטואציה שתיארת הכי מוצלחת 

אבל בוא נודה על האמת, קורה לטובים ביותר...

ואיך כתבו פה, עם הבכורים הכי קשה,..

לוקח זמן להורות להתפתח

לסגל עוד כלים 

ולהרגיש פחות חוסר אונים.

אני זוכרת שכשכולם היו פיצים, הייתי לפעמים מאבדת שליטה וצועקת (או שואגת?):

"דיייי!" 

היתה איזו פעם

שצעקתי ואז הבכור שלי התמלא דמעות

חיבקתי אותו ואמרתי לו: "נבהלת?"

"כן"

"חמוד שלי... גם אני נבהלתי..."

אנחנו נזכרים בזה לפעמים ומתפוצצים מצחוק..

מה לעשות יש מצבים פחות סימפטיים

תכניסי הרבה שמחה הביתה,

הומור עוזר ממש עם ילדים,

אל תקחי אותם קשה

ובטח ובטח שלא את עצמך

לאט לאט תפתחי עוד כלים לסל ותרגישי הרבה יותר בטוחה בעצמך ובהורות שלך

ובעקבות כך גם תחושת החוסר אונים וההתפרצויות יפחתו...

לב גדול!

תודה תודה תודהאמא ועוד...
בס״ד

הלוואי וכל מה שכתבת יתגשם. אני מרגישה שהבן שלי נבהל הרבה יותר ממה שהבן שלך נבהל, אז 😔.

אני מאד עייפה ומיואשת מעצמי עדיין, ומלאת רגשות אשם וגם פחד מעצמי ומן הפעם הבאה ח״ו. ההיפך ממה שאת מייעצת. אבל שמה בפינה של הראש שלי, לכשאתרומם בע״ה. בעיקר הקטע של השמחה וההומור.

תודה שוב על המילים!
את יודעת מה ההפך מפחד?דבורית
שמחה!
לא בטחון לא אומץ
ההפך מפחד הוא שמחה ורק שמחה!
חודש אדר מגיע עם הספק (עמלק)
ואיתו הציווי להרבות בשמחה!!!
תתמלאי באמונה שלמה שהנשמה של הבן שלך בחרה להגיע לעולם דרכך, כי זו הדרך שלו לתפקיד שלו בעולם.
אין מקרה, ואין שרירותיות
ה׳ בחר שהוא יוולד למשפחה הספציפית הזו כי כך הוא יקבל בדיוק מה שהוא צריך לתפקיד שלו בעולם
ברור שמלכתחילה, נעשה ונשתדל לעשות הטוב ביותר, אבל בדיעבד אין להלקות את עצמנו, מאת ה׳. לקבל על עצמנו מה להשתפר ולהמשיך הלאה.
אולי תנסי לזהות מה היה שם ברגע הזה שניה לפני שאיבדת שליטה שהיה לך ככ קשה?
ותחשבי איך להבא כשמגיע רגע כזה את הולכת ועושה משהו שאת אוהבת שמשמח אותך ונושמת עמוק. אפילו ללכת רגע לשתות כוס שוקו ולחזור ל״זירה״
ואחכ לדבר בטון רגוע, אפילו אם מלאכותי בתחילה, מרגיע אותנו קודם כל כהורים.
וכשילד משתגע אפשר בהחלט לומר לו, חמוד עכשיו אתה נרגע בחדר ולא יוצא עד שאני חוזרת וקוראת לך.
התגובה הזאת שלך ממש חיזקה אותי.אמא ועוד...
בס״ד

ממש ממש תודה!! כי הפחד האמיתי שלי בסופו של דבר זה אילו שריטות אני עלולה לעשות לילדים שלי ח״ו. מנסה להפנים את המילים שכתבת, זה מסר ממש גדול ונכון. ממש נגעת לי בנקודה שאני מרגישה שיש בכוחה לשנות את הראייה שלי על כל הדברים האלה. תודה אהובה ותבורכי!
עונה מהניסיון שלי...בארץ אהבתי
אז סוף סוף מצאתי זמן לכתוב ולענות בפירוט על השאלה שלך…

קודם כל, אני חושבת שהמפתח לעבודה עצמית זה הקדשת זמן להתבוננות וחשבון נפש. העולם היהודי מלא מקורות על זה, ועל עצמי ראיתי שזה ממש שינה המון כשהתחלתי להקדיש זמן למחשבה ועיבוד של דברים שקרו כדי לשנות את הפעם הבאה שנגיע למצב הזה.

חלק מהקושי בעבודה על הכעס הוא שכשאנחנו מתחילים לכעוס, מאוד קשה לפעול בשיקול דעת ואז קשה לחשוב על איך אפשר להתנהל אחרת.
אבל אם כבר חשבתי על המצב הזה שאני יודעת שמכעיס אותי, וכבר תכננתי וחשבתי מה יוכל לעזור לי כדי לנהל אותו בצורה אחרת (כולל חשיבה על כלים מעשיים לדברים שיזכירו לי גם בתוך הכעס מה אני באמת רוצה), אז גם בתוך המצב של הכעס אני אוכל להשתמש בכלים שבניתי לעצמי וכך לבחור בתגובה אחרת.

את העיבוד שאני עושה, ביססתי על אימון אישי שעברתי שבו עשיתי גם עבודה על הכעס, וראיתי תוך כדי האימון כמה הצלחתי לשנות המון בהתנהלות שלי, אז כתבתי לעצמי את השאלות שקידמו אותי כל כך, ובהן אני משתמשת בעבודה העצמית שלי (יש לי קובץ בפלאפון, עם סט השאלות, וכל פעם אני מעתיקה ועונה על השאלות, וככה מעבדת את מה שקרה מתוך חשיבה לעתיד, אני כבר אפרט איך זה הולך בפועל אצלי).
אני רק רוצה להוסיף שכיוון שכתבת שעברתי בעבר טיפול פסיכולוגי, וגם עשית סדנה לניהול כעסים, אז יכול להיות שיש לך כלים אחרים שעוזרים לך, ואת יכולה להשתמש בהם. אני חושבת שהמפתח העיקרי הוא ההתמדה בעבודה, והקדשת הזמן לזה, בעזרת מה שעוזר לך.

אז בפועל, השאלות שבהן אני משתמשת לעיבוד והתבוננות בסוף היום:
על מה עוד אני יכולה להודות לה' על היום? (זה פחות קשור להמשך, אבל קיבלתי את המשימה הזו באימון, וגם למדתי את זה מספר של הרב ארוש ואהבתי… אני מכניסה פה גם דברים שהלכו טוב, וגם דברים שאני הצלחתי בהם, התגברויות שהיו לי וכו')
על מה אני רוצה להתבונן היום, משהו שאני לא שלמה עם האופן בו הוא קורה נכון להיום? על מה אני יכולה להודות לה' בקושי הזה? (את זה גם למדתי בספר של הרב ארוש - להודות גם על הקשיים עצמם. ואני מרגישה שזה נותן כוח להודות על הקושי, וגם עוזר לי להבין שזה נועד כדי להצמיח אותי ולעזור לי לגדול יותר)
במה אני מרוצה מהתגובה/התמודדות שלי נכון לעכשיו? מה אני כבר מצליחה לעשות?
איך הייתי רוצה שהסיטואציה הזו תיראה במצב אידיאלי בלי מניעות? (פה אני מתארת, בזמן הווה כאילו זה עכשיו קורה, את אותה סיטואציה שהיתה, במצב הכי אידאלי שלה, כאילו הכל הולך באופן הכי מושלם שיכול להיות, בלי שום מניעות. זה עוזר משני כיוונים- לפעמים זה עוזר לי להבין שהמושלם הזה הוא לא ריאלי ואז אני מבינה שכנראה הקושי אמור להופיע ואין לי אפשרות לשנות את ההופעה שלו, אז מה שנשאר זה לעבוד על התגובה שלי ולהבין שזה הניסיון שלי. ומצד שני לפעמים זה כן נותן רעיונות מה אני הייתי יכולה לעשות כדי לשנות את הסיטואציה מראש ולגרום גם לאחרים להתנהג אחרת צריך שהם בפועל התנהגו)
וכשכל הסביבה לא משתנה, איך אני מגיבה באופן הכי אידאלי? (פה אני מתארת שוב את הסיטואציה, גם בזמן הווה כאילו זה קורה עכשיו, אבל כשאין לי שום שליטה על הסיטואציה מסביב, ורק אני מתנהלת באופן הכי אידאלי שיכול להיות. לפעמים עוזר לחשוב על רבנית מאוד צדיקה ולדמיין מה היא היתה עושה, אבל לכתוב את זה על עצמי).
המטרה שלי: (פה אני מנסה לנסח משהו קצת יותר ריאלי, שאני לוקחת מתוך החלומות שכתבתי קודם, אבל שאני גם יכולה לדמיין את עצמי מגיעה לזה תוך חצי שנה-שנה)
למה זה חשוב לי? (זה סעיף שעוזר לי לחזק את הרצון, להבין למה זה חשוב לי מכל מיני כיוונים. אפשר גם להתחיל את המשפטים פה ב-'כשאני אצליח להגיע למטרה אז.../זה יהיה בשבילי…')
איפה בתפילה אני יכולה לכוון על הרצון הזה? (פה מספיק פעם אחת לענות על זה בהקשר של כעס. אני מרגישה שזו הזדמנות לחבר את העבודה לתוך המילים של התפילה, שגם היא נועדה לחיזוק הרצון)
מה עזר לי בפועל להצליח/להתמודד הפעם או בפעם אחרת דומה? מה עוד יכול לעזור לי? (פה אני מנסה לחשוב על כלים שעזרו לי במצבים שכן הצלחתי להתגבר, על מה עזר לי היום בסופו של דבר לצאת מתוך הכעס, על דברים שקראתי ואולי יוכלו לעזור וכו'. לפעמים הדברים כבר נכללים בתוך החלום של המצב האידיאלי ואז הסעיף פה פחות נצרך)
מה יוכל לעזור לי לזכור את הרצון הזה ולהתקרב אליו בפעם הבאה? (פה אני בוחרת משהו קטן שאני בטוח יכולה להתחייב לעשות אותו, זה לא חייב להיות קבלה ממושכת, זה יכול להיות משהו חד פעמי, אבל משהו שמקדם אותי לכיוון המטרה שלי)

כל פעם כשאני עושה את זה אני מתייחסת לסיטואציה הספציפית בה כעסתי (ואני משתדלת לעשות את זה לא רק על מצבים של איבוד שליטה ממש, שהם ב"ה נדירים, אלא אפילו על מצבים שקצת הרמתי את הקול או עניתי בחוסר סבלנות, שהם הרבה יותר שכיחים…), אבל בסופו של דבר בסיטואציות חוזרות על עצמן ולכן כל פעם העיבוד שאני עושה עושר גם לעוד מצבים דומים. יש כלים שבהם אני משתמשת משותפים להרבה מצבים, אבל גם יש דברים שונים לסיטואציות שונות (השכבה, ארגון בבוקר, מקלחות, שיעורי בית, וכו') והפירוק עושר לי לברר את הדברים בצורה טובה.
גם אם כבר עשיתי עיבוד לסיטואציה מאוד דומה, אני עדיין אענה מחדש ואמצא כלים חדשים להתמודדות, כי כנראה שהכלים הקודמים לא היו מספיקים (או שלא זכרתי להשתמש בהם בזמן אמת, אז העבודה עכשיו תהיה על איך לזכור אותם בפעם הבאה).
לי זה מאוד יעיל לעשות את העיבוד דווקא בכתיבה, ותמיד הכתיבה מביאה אותי לדברים שבמחשבה אני לא מצליחה להגיע אליהם.

בפועל, הכלי המרכזי שעוזר לי ברוב המצבים של כעס, זה לנסות למצוא כמה רגעים לנשום עמוק, להתפלל (בהתחלה כתבתי תפילה, כי ידעתי שקשה לי מידי תוך כדי, עכשיו זה כבר בע"פ עם התאמות כל פעם לפי הצורך) - להודות לה' על כל הטוב שמסביב לסיטואציה (הילדים, המשפחה, וכו'), להודות לה' על הקושי שקורה עכשיו שנשלח לי כדי לבנות אותי יותר, לבקש מה' בינה וכוח להתמודד עם מה שקורה, ולהתפלל לה' שההתגברות תוסיף זכויות לעמ"י (אפשר להתפלל ממש על משהו ספציפי שחשוב לנו בזכות ההתגברות שאני מתגברת עכשיו, זה נותן המון כוח להתגבר).
הדבר שהיה לי הכי קשה זה לזכור לעצור ולהתפלל. אבל בהתחלה אפילו הייתי מתפללת אחרי שכבר כעסתי, כדי לקבל כוח להתגבר ולשנות את האווירה לחיובית ושמחה. ובהדרגה אני מצליחה יותר פעמים לזכור להתפלל עוד לפני שאני כועסת ולמצוא פתרונות אחרים (לנסות לראות את הסיטואציה מנקודת המבט של הילד, להבין את המצוקה שלו ולהראות לו שאני מבינה אותו, זה אחד הדברים שעוזרים לי אחרי שהצלחתי לעצור את הכעס שלי).

אגב, בכלי הזה של העיבוד אני משתמשת לא רק לעבודה ים הכעס, אלא לעוד דברים שאני רוצה לעבוד עליהם. ואם איזה תקופה אני רואה שניצר הרע גם מונע ממני לכתוב ולעשות את ההתבוננות הזו בסוף היום, אז יום אחד אני תופסת את עצמי עושה התבוננות על הנושא הזה - איך אני מצליחה להתמיד יותר בכתיבה ובהתבוננות.

יצא ממש ארוך, מקווה שמספיק ברור ולא מבולגן מידי, ומקווה שיוסיף...
וואו!!! איזו תשובה מושקעת ואיזו אשה מיוחדת את...!אמא ועוד...אחרונה

בס''ד

תודה רבה רבה רבה!!! בטח לקח לך מלא זמן לכתוב את כל התגובה הזאת. אני כל-כך מעריכה את זה!

עכשיו אני זוכרת שכתבת על השאלות האלה במקום אחר, פעם

את עושה עבודת מידות מעוררת השראה והתפעלות ממש................ שהקב''ה יתן לך ברכה עצומה בכל מעשי ידייך ובפרט בגידול ילדייך!!!

עייפות תמידיתאמא לאוצר❤

לא בהריון

לא אחרי לידה...

ילדים קטנים אבל כבר לא פיצים

כן רוב הלילות קמה בין פעם לשלוש אבל סוף-סוף כבר יש לילות שיכולה לא לקום בכלל....

ברזל תקין בי 12 בעייתי קצת אבל מטופלת בזריקות

ועדיין עייפה כל הזמןןןן

לא משנה מתי הולכת לישון, לא משנה מתי קמה, לא משנה כמעט איך ישנתי בלילה

פשוט מרגישה עייפות תמידית

כל הזמן גמורה כל הזמן עייפה כל הזמן מרגישה שרוצה לישון

כל הזדמנות שיש לי לישון/לנוח בבוקר או בצהריים כמעט תמיד קופצת עליה בלי לחשוב פעמיים גם על חשבון דברים אחרים...

זה נורמלי?! יש לכן רעיונות איך לעזור? זה מתיש ומתסכל🙈

בלוטת התריס גם בדקת?מתואמת
בכל אופן, עד שלא תסיימי את הטיפול בזריקות ל-B12 כנראה שהעייפות לא תעבור...
לא בדקתי.. יש קשר?אמא לאוצר❤
יש לי בעיה קבועה של בי12.. בגדול אני כבר 5 שנים מקבלת זריקות עם הפסקות קלות 
כן, לפעמים זה קשורמתואמת

זו בדיקת דם פשוטה, תבקשי הפניה.

וקשוח להיות עם מחסור קבוע של B12... מקווה שתצליחי לעלות אותו כמו שצריך במהרה...

ממש קשה, הלואי שנמצא פיתרון יעיל יותראמא לאוצר❤

תודה!! אבדוק את זה!

B12 בעייתי גורם מובהק לעייפותמשתדלתלהיותאני

מטופל ויש כבר התקדמות? כי חוסר בb12 הוא גורם מובהק לעייפות

באופן אישי אחרי התקופה הכי עייפה בחיים שלי גיליתי שחסר לי b12, וכשהצלחתי להעלות משמעותית העייפות התמידית שהייתי בה נעלמה.

כמו שכתבתי זה בעליה אבל יש בעיה כמעט תמידיתאמא לאוצר❤

מההריונות בגלל ההיפראמזיס....

אז מקבלת די קבוע... מתישהו בקרוב אמורה להיות לי עוד בדיקה לראות מה המצב שלו

בדקת בלוטת התריס לאחרונה?ואילו פינו
אני עם תת פעילות וזה ממש תסמין...
לא ידעתי שיש קשר.. פשוט לבקש הפניה מרופאת משפחה?אמא לאוצר❤
זה בבדיקות דם?
אופס. הדף אצלי לא היה מרוענןואילו פינו

וראיתי עכשיו שמתואמת כתבה לך..

בדיקת דם פשוטה. Tsh זה מה שבודקים...

עדיף גם freeT4מתיכון ועד מעון
ממליצה לבדוק גם פריטין בבדיקת דםתהילנה
שזה מאגרי ברזל. לא רק iron והמוגלובין. זאת בדיקה יקרה אבל חשוב להתעקש 
נבדק, תודה!אמא לאוצר❤
שומשום קלוי מעט מעלה ברזל (שמעתי על מקרה כזה)נפש חיה.

כל יום לאכול כף

בסלט, ביוגורט וכו...

חוץ מזה

יש גם תערובת פירות יבשים שממש עוזרת לאנרגיה

של דוד קאפח

ללא עצירות ותופעות לוואי...

100 גר´ שומשום לא קלוי-מלא,

100 גר´ צימוקים כהים,

100 גר´ תאנים יבשות,

100 גר´ שקדים קלופים,

100 גר´ תמרים,

8 אגוזי ברזיל.

לטחון את הכל טוב טוב (יש חנויות שמוכנות לטחון את הרכיבים הקשים)

ולאכול כף בבוקר וכף בערב.

(ד.א. זה גם ממש טעים=) )

בהצלחה ותרגישי טוב!

את בטח מכירה להיות בשמש, לעשות קצת התעמלות וכו....

כל השנה ככה? או שעכשיו במיוחד?אוזן הפיל
אולי דיכאון חורף
תמיד ובמיוחד בחורף ..מכירה..אמא לאוצר❤
אני רקתקומה

אגיד, שבעיני זה כן הגיוני.

ברור שטוב לבדוק בדיקות דם וכאלו

אבל

א. שינה לא רציפה, ממש משפיעה על איכות השינה. פעם אחת (ובטח שלוש), לא באמת מאפשרות שינה טובה. ואז, גם אם יש לך פעם פעמיים בשבוע שאת כן ישנה לילה, זה לא מספיק. כי יש משמעות לרצף של ימים שבהם את ישנה טובה, וזה לא שיום אחד יכול לחפות על כל השאר.

ב. מה את עושה במהלך היום? אם את רוב הזמן יושבת או בעבודה עם מעט תנועה, ממליצה להוסיף ספורט ותזוזה. אני ראיתי אצלי שזה ממש משפיע. ישיבה לאורך זמן, מעייפת אותי מאוד, ברמה של להירדם. כשאני זזה, הגוף מתעורר

תודה !!אמא לאוצר❤

זאת גם היתה השאלה שלי

האם זה הגיוני פשוט..

כן נכון, תכלס כבר 5 שנים אני לא ישנה נורמלי וקמה מלא , לא היתה תקופה אחת ארוכה שישנתי שינה רציפה וטובה בלילות....

אשים לב , תודה🩷

אזתקומה

אני חושבת שזה הגיוני

פשוט בשביל לדעת שזה הגיוני, צריך לישון טוב ואז האסימון נופל.

ולרוב זה לא קורה, אז זה נשמע שזה לא הגיוני...

אבל מניסיון שלי, יצא לי נגיד פעם לישון יומיים ברצף טוב (וזה ממש ממש נדיר) ופשוט קמתי אחרת. עם המון אנרגיות ולא עייפה בכלל.

וזה היה מדהים שאפילו לא חשבתי שזה קשור

אבל זה כן

אולי זה מונו? בדקו לך?פרח חדש

היה לי פעמיים מונו וככה הרגשתי

פעם שניה הייתי עם זה חצי שנה!!! עד שטיפלתי אצל איזה רופא בירושלים שיש לו שיטה לטפל במונו טזה עבר ב"ה

האמת לבעלי היה לא מזמן. לא בדקו לי חושבתאמא לאוצר❤

אבל האמת שלא כזה משנה כי לא באמת מה יש מה לעשות.. וואלה עכשיו קוראת שכתבת שהיה משו שעזר, מעניין!! אנחנו ביקרנו ממש כולם אמרו לנו מטבעי ועד קונבנציונלי שאין מה לעשות חוץ מלחכות....

תבקשי לבדוק קודם כלפרח חדש

אם זה מונו אני אכתוב לך מה הטיפול

אנסה גם להיזכר בשם של הרופא

מקווה שהוא עדיין עובד כי אז לפני 5 שנים הוא כבר היה ממש מבוגר

תודה על התגובות!אמא לאוצר❤

אבדוק בלוטת התריס, אולי גם מונו למרות שלא יודעת אם יש עניין

גם ככה אמורות להיות לי בקרוב בדיקות דם מקיפות לבדוק את בעיית הb12..

אבל האמת האמת אני ממש מופתעת שרוב התגובות מנסות לחפש סיבות 🤭  הייתי בטוחה שיהיו הרבה יותר תגובות מנרמלות שלהיות אמא, בטח לקטנים, ותינוק יונק, זה פשוט מעייף 🙈🙈🙈

לכולן יש כוח תמיד? אתן לא עייפות ומרגישות צורך תמידי בשנצ?

אני לא הספקתי להגיב אבל כןשוקולד פרה

אם אני לא ישנה את ה8 שעות מינימום ורצוף

-מה שבחיים לא קורה עם יונקים ןגם עם קטנים לא יונקים כמעט ולא) אני עייפהההה כל היום

ובדקתי- ברזל בלוטות התריס בי 12 הכל תקין

אה ואם הולכת לישון מאוחר אז גם- יותר עייפה מאשר אם נכנסת לישון מוקדם איזור 10 אפילו

שווה לך לנסות שבוע אם אפשרי לך

תודה!! זהו מרגיש לי שכמה שזה מבאס ממשאמא לאוצר❤
בסוף כל הדברים לא באמת עוזרים כשאין לי את המינימום שינה רציפה הזאת...
יש עייפות ויש עייפותאנונימית בהו"ל

ברור שתמיד אשמח לנוח צהריים ולקום מאוחר בבוקר/לחזור לישון אחרי פיזור של הילדים

ומכיוון אחר -

הרבה פעמים דיקור של מישהי מקצועית גם ממש יכול לעזור.

אני באמצע סדרת טיפולים שמטרתה לאזן כל מיני דברים, וממש מרגישה גם שיפור בתחום הזה.

שאני מסוגלת לעשות הרבה יותר ולא להגמר מכל דבר קטן.. כאילו כל המצברים של הכוחות שלי היו על הקצה ועכשיו הם באנרגיה טובה.

והמטפלת שלי אמרה לי כמה פעמיים שנשים חושבות לעצמן שזה הגיוני שמרגישים ככה כי את אחרי לידה.. בהריון.. או כל תירוץ אחר כשבעצם זה משהו אחר שאפשר לפתור אותו ולא ברירת המחדל של אישה.

נורמלי לגמריoo

וגם התגובות צפויות לגמרי

אני לא חושבת שהרגשה של עייפות תמידית זה נורמליפרח חדש

כלומר

אם את עסוקה הרבה עם הילדים ולא נחה לרגע וקמה מלא בלילה ועובדת משרה מלאה ועוד ועוד אז זה מסביר

אבל הילדים כבר לא פיציים

יש לילות שאת ישנה טוב

אז לא אמורים להרגיש ככה באופן תמידי, ככה לפחות מנסיון שלי.

כי אם ככה, לגרום לעצמך להיות פחות עייפה בלי למצוא סיבה זה לא בעיה ואת לא צריכה את העצות שלנו

נשמע שכן יש פה משהו חריג שהוא מעבר לשינה וזמן לעצמך.

את מתארת עייפות קיצוניתמתואמתאחרונה

לא עייפות רגילה של אמא לקטנים...

(ואני לא חושבת שנכון לתלות באימהות קשיים שמפריעים בתפקוד בחיים... לפני כמה שנים הייתה לי תקופה של חולשה מטורפת בידיים, והתקשרתי למוקד אחיות כדי לשאול מה זה. האחות שם שמעה שיש לי שבעה ילדים ומיד אמרה, "נו, מה את רוצה, ברור שתהיה לך חולשה". ואיך כעסתי! כי זו לא הייתה חולשה רגילה... אז מה הקשר לזה שיש לי שבעה ילדים? ב"ה רופאת המשפחה התייחסה לזה ברצינות ושלחה אותי לבירורים. בפועל לא היה לי כלום ב"ה ואני לא יודעת ממה זה נבע, אבל עדיין - זה לא משהו שאפשר לפטור באימהות...)

נורמלי בהחלטoo

עייפות יכולה לנבוע מהרבה דברים

פיזיים ונפשיים כמו:

1. חוסר בשעות שינה (8 שעות אחרי קיזוז קימות)

2. תזונה לא מאוזנת/ מספיק מזינה

3. חוסר בפעילות גופנית

4. חוסר במנוחה פיזית

5. עומס משימות

6. לחץ בעבודה/ בבית

7. חוסר בהפסקות ממשימות בעבודה/ בבית

8. חוסר בזמן עצמי

9. הימצאות תמידית במקומות רועשים 

משהו שלא מובן לי: מה ההבדל בין אוטיזם למחוננות?מתואמת

אני קוראת פה בשרשורים אפיונים של מחוננים, שמאוד מזכירים לי את כל מה שאני יודעת על אוטיזם... ואני שואלת: באמת מדובר על מחוננות, ולא על אוטיזם במסווה?

אני יודעת שבתוך הסיווג של אוטיזם יש אוטיסטים שמוגדרים מחוננים ויש כאלה שלא. ויש כאלה בתפקוד גבוה, שבאמת אולי המחוננות שלהם מחפה על האוטיזם...

אבל עד עכשיו חשבתי שמחוננות היא פשוט איי-קיו גבוה, שאולי עלול להוביל לקשיים חברתיים ורגשיים, אבל לא לצורך מוגבר בשקט, לרגישות לרעשים, לקושי במעברים... וכו' - דברים שאני מכירה מאוטיסטים.

וזהו, אני קצת מבולבלת, ומעניין אותי אם מישהי תדע לעשות לי כאן סדר...🙈

האמת שגם לי זה נשמע קצת מוזר ולא הכי קשוריעל מהדרום

לק"י

הבן שלי מחונן, והוא אומנם רגיש יחסית, ועם קצת רגישות תחושתית. אבל אני בכלל לא בטוחה שזה קשור אחד לשני. גם אני הייתי רגישה (מאלה שנעלבים ובוכים וכדומה), ואני לא מחוננת.

(והבן שלי לא אוטיסט. לפחות אין לנו סיבה לחשוד בזה🤷‍♀️).

לגבי אוטיזם- אוטיזם זה קודם כל קשיי תקשורת. שאר הדברים הם נלווים, אבל לא הבסיס. מה שאני חושבת לפחות.

אני רק אגיד לגביי המרכיבים הבסיסיים של אוטיזםפאף

כדי לאשר אבחנת אוטיזם בודקים שני מרכיבים-קשיי תקשורת בתחומי עניין חזרתיים , אצל מחוננים אני חושבת שאין תחומי עניין חזרתיים...

והיום מבינים גן שהמרכיב החושי (הקושי בוויסות חושי, חיפוש תחושה, רתיעה מתחושה ) הוא מרכיב מהותי מהתקשורת ואפילו שחלק מקשיי התקשורת נובעים מהמרכיב התחושתי והמוצפות מגירויים, (זה במחקרים, לא הכל מאוד מבוסס עדיין) מרכיב שאצל ילד מחונן לא חייב לבוא יחד עם המחוננות (אני מחוננת ואין לי שום קושי תחושתי, הבן שלי על הרצף והאמת שאני לא רואה דמיון, והוא בתפקוד גבוה עם יכולות קוגניטיביות גבוהות לדברי הפסיכולוג) . כן מאפיין את האוטיסטים איים של יכולות (גם לא תמיד) שיכולים להזכיר מחוננות, ואני מניחה שיש מחוננים על הרצף לא מאובחנים/מחוננים עם קשיים רגשיים ותחושתיים שאינם על הרצף, בסוף מאוד קשה לייצר אבחנה מבדלת בגיל הצעיר, במיוחד אצל ילדים בתפקוד גבוה, אבל אני חושבת (ומהיכרות אישית) שמחוננים כן ידביקו את הפער החברתי כשיגדלו, כי הם ובני גילם יתאזנו , אוטיסטים לא ידביקו את הפער, גן אם הם בתפקוד גבוה וזה לא בולט...

תודה על הדיוק!יעל מהדרוםאחרונה
באמת שאלה טובהנפש חיה.

אני חושבת שמחוננות קשור לתחום החברתי (קשה להבין מצבים חברתיים ויש פער בין השכל ליכולת הרגשית)

ואוטיזם קשור להפרעות/בעיות תקשורת (שזה גם קשור לתחום החברתי אולי בעקיפין)

ורמת התפקוד מצביעה על הטווח של רמת התקשורת

חחח מקווה שהצלחתי להסביר את עצמי

גם אני מכירה כמוךיראת גאולה

שמחוננות זה מנת משכל גבוהה,

אבל יש מאפיינים של מחוננים שנובעים מהפער בין הרמה השכלית לבין הרמה הרגשית. כלומר, לרוב המחוננים יהיה בהכרח פער כזה, וההשלכות שלו (כמו שכתבת, רגשית וחברתית בעיקר) זה משהו שנראה אצל הרבה מחוננים.

מעבר לזה, לכל אדם אופי משלו ומאפיינים משלו בלי קשר למנת המשכל.

מחוננותתהילה 3>

למיטב ידיעתי היא נטו עניין של איי קיו, כלומר ה3% העליונים במבחני איתור (מקווה שזכרתי נכון את מספר האחוזים, אפשר לוודא).

בין המחוננים, יש כאלה שהם גם על הרצף האוטיסטי, ויש כאלה שלא ובכלל לא, והם לגמרי חברתיים, חברותיים וכו'.

יש ילדים מחוננים שפחות בשלים רגשית או חברתית וזה יוצר אצלם גם פערים מסויימים, אבל זה לא מחייב שהם על הרצף.

כמו כל העורבים שחורים אבל לא כל השחורים עורבים

אני האמת תוהה מה ההבדלבתאל1
בין סימנים של אוטיזם לקשב וריכוז. כי נשמע שיש הרבה מהמשותף. 
אוטיזם זה קודם כל לקות תקשורתיעל מהדרום

לק"י

נכון שהרבה פעמים גם יש להם גם קושי להתרכז לפרקי זמן ארוכים.

אבל זה שכל מי שעם לקויות קשב וריכוז יש לו גם קושי בתקשורת.

התסמינים יכולים להיות דומים אבלממשיכה לחלום

הגורם הוא אחר

ולכן המענה צריך להיות אחר

בתהליך האבחון של אוטיזם או הםרעת קשב שוללים את השני

די פשוטoo

אוטיזם זו לקות

מחוננת זו יכולת

אפשר לקשור לקות ליכולת ויכולת ללקות

זה לא אומר שזה בהכרח נכון

יש מחוננים שאין להם שום לקות או בעיה מיוחדת

רק נטו יכולות גבוהות 

תודה על כל התגובות!מתואמת

עדיין נותרתי בתהיות, האמת...🙈 כי באמת בנות פה מתארות קשיים למחוננים שיוצאים מגדר המחוננות הבסיסית.

אבל אולי באמת ההבדל הוא שאוטיסטים לא יודעים לתקשר כמו שצריך עם הסביבה ומחוננים - עם כל הקושי - כן יודעים...

(אני פשוט מסתמכת על מה שאני מכירה... בעלי מחונן כנראה, אבל אין כמוהו יודע לתקשר עם אנשים, והבן שלי גם מחונן, אבל מתקשה בתקשורת, ובאמת אובחן לאחרונה עם אוטיזם... אבל זה לקח זמן, כי הוא בתפקוד גבוה)

יש בזה מן הסטראוטיפיותנעומית

מחוננים מראים התנהגויות של אוטיסטים

אוטיסטים הם מחוננים.

וזה לא נכון. לרוב.

יש קשיים חברתיים ויש יכולות קוגניטיביות לפעמים דברים מופיעים ביחד. ולפעמים יכולת מסוימת משפיעה על משהו אחר.

ילד עם רמה קוגניטיבית מאוד גבוהה יכול להיות שיתקשה להשתעמם בלימודים, להסביר את עצמו כל הזמן, ויעדיף שיחות מבוגרים. (לאנשים יראה קושי תקשורתי).

ילד עם אוטיזם יראה עניין מוגבר בתחום מסוים, (לדוג' מתמטיקה, שחמט) , וימעט להשקיע משאבים בתחומים אחרים או ביצירת קשרים, אז יראה מחונן באותו תחום.

נראלי יש לי התקפי חרדה - חוששת...אנונימית בהו"ל

סובלת מזה כבר תקופה, אחת לכמה זמן סוג של נפילה לקראת הערב , בילבול, בחילות חזקות , עייפות מטורפת נכנסת למיטה ולא מסוגלת לדבר עם אף אחד, לא מצליחה להירדם גם עד הבוקר ככה סוחבת עד הבוקר והולכת בקשוי לעבודה, לוקח לי זמן להתאושש מזה. היה לי ככה פעם ב3 שבועות נניח, לאחרונה זה מגיע לי אחת לכמה ימים, ב"ה יש משפחה ברוכה, עבודה מחוץ לבית וגם שם עמוס, אתמול אחהצ זה קרה שוב לא תיפקדתי עד שנכנסתי למיטה מיותר לציין שלא נרדמתי עד שעה 5 בבוקר אולי

קמתי בתחושת פחד וחרדה שזה יחזור על זה שוב. מנסה להבין מה יש לי ולאט לאט מבינה שזה סןג של התקף חרדה.

הגיוני שאני לא מבינה ממה זה מגיע? אין שום טריגר וסיבה, ככה משום מקום? קבעתי למחר תור לרופאה שלי, אבל מה להתחיל טיפול תרופתי?? או שיש משהו עדין יותר

ממש מפחדת מהפעם הבאה, החוסר שינה , חוסר אנרגיות ממש מרגישה מתה באותו זמן מחרפן אותי, תחילה חשבתי שזה קשור לקיבה בגלל הבחילות אבל מבינה שלא...

עד עכשיו לא התאוששתי מאתמול, מתפקדת בבית ובעבודה כמו רובוט, עכשיו הפחד מההתקף הבא משתלט עלי

יצא קצת מבולבל אז סליחה, מנסה להבין מה הטיפול כי לא מסוגלת לסחוב ככה עוד

האמת שזה נשמע יותר נפילת סוכר/לחץ דם מחרדהאמהלה

התקף חרדה בד"כ מתואר בצורה ממש שונה.

ובלבול זו תופעה שמצריכה בירור. (והיא קורית בנפילות סוכר...)

הייתי הולכת לרופא משפחה ומבקשת בדיקות דם מקיפות

ובהם בדיקת המוגלובין מסוכרר HBA1C בדיקה שמראה אם היו צניחות בסוכר לאחרונה.

אם את בכ"א חושבת שזה התקף חרדה הטיפול שמאד עוזר זה CBT 

לפעמים צריך גם  טיפול תרופתי.

אני ממש ממליצה ללכת לרופא משפחה בקרוב.

יש לי תור טלפוני מחראנונימית בהו"ל

מעולם לא סבלתי מלחץ דם גבוה/נמוך ובעיות של סוכר

לפי הצאט כן נשמע שזה סוג של חרדה

לך לא נשמע? האמת שאת מעודדת אותי כי שקעתי לייאוש וקשה לי עם המצב ולהרגיש ככה

ממש לא. התקפי חרדה בד"כ לא כוללים בלבול ועייפותאמהלה

ונפילת סוכר ממש כן.

לכן זה הדבר הראשון שעלה לי.

אבל אם זה תופעה שמלווה אותך כבר זמן רב את חייבת לבדוק ביסודיות.

לכן חשוב קודם כל בדיקות.

ובבקשה אל תתני לצ'אט לתת לך עצות רפואיות. זה עלול להיות מסוכן.

בהצלחה יקרה

טוב שקבעת תור

תרגישי טוב

זה גם יכול להיות חוסר בוויטמינים וכד'.אמהלה
יכולתקומה

להיות שעדיף תור פיזי, אם יש לך אפשרות.

את מתארת משהו שאולי יכול להיות קשור לחרדה, ואולי לא.

ואני מניחה שבשביל לבדוק, הרופא יצטרך שתגיעי פיזית.

הטלפון בדרך כלל מתאים למרשם קטן, התייעצות קצרה, לא לטיפול ממש

חיבוקתהילה 3>

מציעה לקבל עזרה רגשית. הרבה פעמים סטרס ועומס יוצרים אצל נשים מצב כזה.

ולפעמים זה גם יוצר גלגל נוסף של חרדה מלא להירדם, שעוד יותר מקשה לישון, וחוזר חלילה...

הכי נכון זה לעשות עבודה רגשית ולהבין מה כבד עלייך❤️

מה הכוונה עזרה רגשית?אנונימית בהו"ל
מוכנה לנסות הכל, הבעיה שנכנסתי לסוג של לחץ ופחד שזה לא יחזןר על עצמו בשנית, עזרה רגשית סוג של cbt וכאלה? לא יעזור באופן מיידי ובנתיים מרגישה שאני נשאבת לזה
לפעמים הפחד מהחרדה גדול מהחרדה עצמה.מוריה

אם זה חרדה, אז לתת לעצמך את הזמן.

לחזור כמו מנטרה במח שתיכף זה יעבור.

נשימות עמוקות.

ובכל מקרה, כדאי ללכת לרופא לשלול דברים נוספים.

נכון זה מה שאני חוןה כעתאנונימית בהו"ל
וזה מתסכל אותי מאוד 😔
תנסי נשימותמוריהאחרונה

3 שניות שאיפה. 3 שניות שמירה בבטן ו3 שניות נשיפה.

לחשוב על דברים מרגיעים.

שירים

מצפון, שומר בעבודהאנונימית בהו"ל

יש לנו שומר בכניסה לעבודה שמדבר הרבה עם מי שנכנס, בהתחלה הייתי תמימה וחדשה ונידבתי קצת מידע על מי אני ומאז הוא שואל הרבה שאלות ומגיע בהפסקה ואם ריק נכנס ומנסה לדבר.. וגם בסוף היום מנסה להתחיל שיחה..

הוא מבוגר ונראה שעבר הרבה קשיים בחיים...

מרחמת.. ויודעת שהקב"ה מצפה מאיתנו ליחס מכבד.

מצד שני באיזה שהוא שלב התחלתי לענות מהר, לעבור לידו מהר, לענות בקצרה ולהיות מהר בפלאפון ולהראות עסוקה.. הוא לא הפסיק!! וגם ניסה לדבר עם עוד מורה חדשה ולהראות לי שהיא כן זורמת - היא גם תמימה עוד..

יום אחד בעלי בא איתי והוא התחיל לדבר איתו גם..

יודעת שהתנהגתי אליו בקצת קוצר רוח,

מצד שני אני לא מעוניינת לדבר עם גברים!! ובקלות זה עלול להגיע למקומות של בעיה... הוא יכול לדבר ממש הרבה ולשאול שאלות.. ניסיתי לעצור את זה מהר...

אשמח למחשבות שלכן

מוסיפהאנונימית בהו"ל

הוא יודע שאני דוסית, אני לבושה ככה!!

בהתחלה חשבתי שהוא מדבר בקטע של סוג של סבא.. או משהו כזה.  

אבל זה נהיה שאלות של הרבה זמן והרגשה של רצון לברוח..

אני רואה מבוגרות ממני שמכבדות אותו ומקדישות לו זמן.. אני צעירה וזה לא מתאים לי גם בלי קשר. 

יש טיפוסים שהם לא מאה...באתי מפעם
זה לא נשמע כמו טיפוס שזה בעייתי לדבר איתו מבחינת 'לאן זה עלול להדרדר,' מכירה כמה שומרים כאלה וגם כשהייתי ממש צעירונת הרגשתי ממש לא נעים ואפילו מוטרדת, אבל כשהתבגרתי קצת (אני לא כזאת מבוגרת, פשוט לא ילדונת...חח) אז לא לקחתי את זה למקום כזה, הסתכלתי עליו בעיניים של ילד מסכן שמתחנן לטיפת יחס מכל עובר אורח, זה לא רק מנשים צעירות... אז את כמובן לא חייבת לתת לו יחס כ''כ אם זה מרגיש לך מעיק מידי, רק אומרת שאל תקחי את זה קשה. זה שאת לבושה דוסית לא אומר שהוא יסיק את המסקנה, כאמור, יש אנשים שהם לא ממש מאה בתפיסת העולם והבנה של דבר מתוך דבר, ומן הסתם גם לא מודע לכך שהוא חופר אלא בטוח שהוא חברהמן. 
אבל הוא ממש מסוגל להפוך להיות "חבר"אנונימית בהו"ל
כזה ולהרגיש מאוד בנוח לומר הערות ולייעץ ולהתקרב רגשית, ואני גם לא ילדונת.. ופשוט מעיק עלי הלשים גבולות בלי סוף, כשאני פשוט לא מעוניינת לפתח שיחה חוץ משלום ולהתראות. 
אז אל תפתחי שיחה. בעיני זה ממש בסדריעל מהדרום

לק"י

זה לא שהוא בודד לגמרי. אני מבינה שיש כאלה שכן משוחחים איתו.

(גם אם הוא היה בודד וזה היה מעיק עלייך, אז לא הייתי אומרת שמחובתך לשוחח איתו. אבל אם הוא גם לא בודד, אז בכלל).

תודה על זה.אנונימית בהו"ל
ברגע שאת מרגישה רצון לברוחכורסא ירוקה

זה הזמן לעצור. אפשר להתעלם או להגיד בוקר טוב בנימוס ולהכנס פנימה, בלי מה שלומך או שאלות. אם הוא שואל מה איתך - בסדר תודה שיהיה יום נעים.

אני מרגישה מועקה כזאת. שהוא מנסה לפתח קשראנונימית בהו"ל
ואני ממש לא בעניין, אבל מרחמת ואולי צריכה לחשוב קודם על עצמי וכמובן לכבד אותו אבל לשים גבול ברור
אי אפשר לייצר קשר מרחמים אם את לא רוצה את זהכורסא ירוקהאחרונה

אם יש אנשים שמתאים להם לדבר איתו או שמרגישים שזה פחות מעיק עליהם - הם ידברו איתו. עלייך זה מעיק אז פשוט תפסיקי.

אי אפשר לבנות קשר, ועוד כזה שלא מתאים לך ואת לא מעוניינת בו, אם הוא מעיק עלייך רק בגלל הרחמים.

תרחמי קודם על עצמך

למישהי יש ניסיון עם לידת עכוז אחרי קיסרי?אנונימית בהו"ל
תבררי מול בתי חולים אם זה בכלל אפשריהשם שלי
זה אפשרי אם חותמים על סירוב לניתוחאנונימית בהו"ל
יש הבדל גדולהשם שלי

אם בית חולים מאפשר מלכתחילה לנסות לידה רגילה במצב כזה.

או שהאישה מכריחה אותם לילד אותה ככה, כי היא מסרבת לניתוח.

ואז אולי זה מה שיקרה, כי לא יכולים לכפות ניתוח, אבל כל האווירה תהיה של הלחצות, ועל כל דבר קטן ינסו לשכנע לעבור לניתוח.

אין לי מושג מה המדיניות של בתי החולים. אבל אם יש בית חולים שמאפשר, ומוכן להתגייס לזה, אז עדיף.

ואגב, אני ילדתי בניתוח בלי לחתום על הסכמה. ברור שהסכמתי, אבל זה היה כל כך מיידי, שבכלל לא נתנו לי לחתום.

ואיך הרגשת אחרי?אנונימית בהו"ל
מבחינת הניתוח?השם שלי

ב"ה התאוששתי בקלות.

מבחינת זה שלא חתמתי על הסכמה,

אז קודם כל כן הסכמתי, ושיתפתי פעולה. רק לא חתמתי על הטפסים.

ולמחרת הרופא הגיע אלי להתנצל.

זה היה ניתוח חירום ממש, אם היו עוד מחכים, לא בטוח שהתינוק היה שורד.

לצערי אין בי"ח בארץ שמאפשר את זה ככה בקלותאנונימית בהו"ל
יילוד תינוק עכוזחנוקה

דורש מומחיות גדולה.

לא סתם הפסיקו ליילד עכוז- כי זה מסוכן.

אז אם בביח אין רופא מומחה לזה-

נשמע לי ממש התאבדות.

סליחה על החריפות...

אבל המטרה שהולכים לביח היא בשביל שיהיה שם מישהו שציל חיים במקרה הצורך.

אפשר גם ללדת בבית- שם אף אחד לא ייקח אותך לניתוח..

איך אפשר לדעת מראש אם יש רופא מתאיםאנונימית בהו"ל
או לא באותה משמרת?
לוקחים רופא פרטיעדיין טרייהאחרונה
תתחילי בלהתייעץ עם רופא מומחה. לא כל מנך ולא בכל מצב (לא יודעת לגבי לידה אחרי קיסרי) מתאים ליילד עכוז.
לי איןיעל מהדרום

לק"י

הקטן שלי היה במצג עכוז (וב"ה התהפך לבד בסוף), ואני אחרי קיסרי.

אבל כשהרופאה אמרה לי מה האפשרויות, היא אמרה שאפשר ללדת בלידת עכוז (היא לא המליצה. אבל לא אמרה משהו על הקיסרי שעברתי).

אז אולי בסורוקה זה אפשרי. לא ביררתי.

זו את מהשרשורים הקודמים?יעל מהדרום

לק"י

כתבת שבעבר היפוך לא עזר לך?

(אני בכל מקרה קבעתי תור להיפוך. לידת עכוז לא רציתי לנסות).

פריקהאנונימית בהו"ל

ואז היא אמרה לנו בצחוק

העולם לא כזה גרוע אם החלטתם להביא עוד ילד, לא?

והצביעה לי על הבטן

ואנחנו צחקנו והמשכנו בשיח עם כל החברים ובפנים בכיתי

אני רגילה לבכות בפנים

כבר הרבה זמן

האם ידעת, אחות אהובה שלי, שלפעמים נכנסים להריון בלי שמחליטים?

האם את יודעת שיש כל מיני סיבות למנוע?

נכון ההריונות שלך קשים וכולם רואים את זה

את מקיאה, חלשה, ואני הכי מעריכה אותך בעולם על כל ילד שלך

אבל האם ידעת שיש קשיים שקופים יותר?

את לא יודעת.

אני אחותך, אבל לא כל דבר מתאים להגיד לך

אנחנו גרים מספיק רחוק בשביל שלא יהיה באמת טעם לספר

האם את יודעת שבהריונות שלי אני לא עובדת

לא כי אני מפונקת

לא כי אני 'מוציאה שמירה'

אלא כי אני בדכאון?

קליני, אמיתי, מאובחן

(מנסה להיות) מטופל אבל לא ממש בהצלחה?

את לא יודעת

הקטן שלי בן שלוש

וכולם במשפחה אומרים שאני מפונקת

ולא רוצה הרבה ילדים

וההריונות שלי כל כך קלים 

ואני כל כך חזקה

אבל זה שהגוף חזק

לא אומר שהנפש לא מפורקת?

האם את יכולה להבין, שעוד לא התאוששנו מההריון האחרון

נכון עברו שלוש שנים

שעבדנו כמו משוגעים

לשקם את החיים שלנו

מאפס

זוגיות, מיניות

טיפולים לילדים שכבר יש, לבן זוג, לי.

האם את יכולה להעלות בדעתך שיש קשיים

שקשה לדבר עליהם

ממש קשה

אבל זה לא הופך אותם ליותר קלים?

האם תביני פעם שאנחנו לא מדברות

לא כי אני עסוקה

לא כי אני סנובית

אלא כי אין לי כח

וכשאני מדברת

בסוף אני בוכה

אז למי שלא רוצה לבכות

אני לא מדברת?

ואמא שלי,

שמדי פעם לוחצת

וכל כך מאושרת לשמוע על ההריון הזה 

ורומזת לי לא בעדינות בכלל שהשנים חולפות

אמא, את יכולה לכבד קצת?

לא להבין, אני יודעת,

תחשבו שזה בחירה או חוסר רצון או-

מה זה נקרא להיות במיטה? תקומי.

אחיות שלך קמות ומקיאות.

מה לא עושים בשביל ילד.

האם תסכימו לא להבין, 

ולמרות זאת לכבד אותי טיפ טיפה?

יש סיכוי שלא אמלט גם מהמפגש המשפחתי הזה?

ובכמה מאמצים זה עלה לי להגיע למפגשים האלו.

וגיסות שלי,

אתן חמודות

מאד.

די להתלחשש עלי.

כן, לא סיפרתי על ההריון. לא היה לי כח.

נכון. אין לי רצון לדבר עליו.

זה כל כך לא בסדר?

בקשתי מבעלי לספר, והוא העביר לכן את זה בדרכו שלו

וזהו.

לא בקשתי עזרה, לא בקשתי ארוחות.

בקשתי שתעשו לי מקום בשולחן.

רציתי החנוכה הזה לשחק קצת בנורמליות.

לעשות הצגה שאנחנו פה כמו שנה שעברה.

עם הילדים החמודים שלנו.

קלעתי צמות לבנות.

הלבשתי את כולם יפה.

התאפרתי לכבודכם. לכבוד כולכם.

(נכון לא הבאתי סלט, סליחה. לא בקשו אז...)

ונכון לא את הכל אפשר להסביר

ויש סימני שאלה אני מבינה

אבל רציתי לעשות כאילו.

לא הצלחתי.

חיבוקפייגא

איזו גיבורה את!

כל כך קשה להיות עם קושי שקוף

את סוחבת ככ הרבה,

זה שאת קמה כל יום ודואגת למשפחה שלך

מגיע לך מחיאות כפיים!

חיבוק גדולתהילה 3>

נשמע ממש קשוח.

ומציעה בזהירות, אולי שווה לספר למשפחה או לחלקה? אפילו לספר חלקית? כמה שמתאים לך?

נשמע שזה הרבה עול וקושי, וחבל לשאת לבד אם יש אפשרות לתמיכה והבנה..

שיהיה בקלות בע"ה

דכאון בהריון זה הוא שחורמתיכון ועד מעון

חיבוק ענק, עצום

מקווה ממש שאת מלווה ומטופלת כמה שאפשר

קשוח ברמות ואכן שקוף לגמרי 

חיבוק גדול! את כותבת כל כך יפהקופצת רגע

ושומעים את המורכבות והקושי.

מבאס לשמוע שיש מקומות ש'יורדים' על אשה שיש לה כמה ילדים והקטן שלה רק בן שלוש, שהיא מפונקת שרק עכשיו נכנסה להריון נוסף, ממש עולם הפוך בעיני.

חוץ מזה שזה באמת לא בסדר בעיני להכנס לשיקולי תכנון משפחה של מישהי אחרת, זה נראה שכמעט אין אפשרות לא לפגוע ככה.

ואם אפשר, אוסיף רק שהקושי הזה שקוף כי אנשים עובדים קשה לשמור עליו בלתי נראה. אולי דווקא אם כן תשתפי בכל זאת יוקל לך ולכם?

הלוואי הלוואי הלוואיהשתדלות !אחרונה

אנשים לא יוציאו בכזאת קלות את המילה "מפונקת".

שימי על כולם פס.

אומרת גם לעצמי, כי אני כמעט קורסת כי כולם חושבים שאני מתפקדת כרגיל אז אני מנסה לספק את זה. לכי תסבירי לכל אחד שאת ממש לא מרגישה טוב, ולא תמיד זה יהיה עם הסבר "רפואי"...

תני לעצמך צל"ש על ההצלחות הקטנות. זה ממש לא מובן מאליו שהגעת בכלל לארוע משפחתי. תראי כמה את עושה בשביל הילדים שלך, את אמא לביאה❤️

הוא בדרך הביתה…אנונימית בהו"ל

הוא בדרך הביתה… והדמעות עצב/כאב/עלבון/געגוע…

הפכו ברגע לדמעות אושר/שמחה/אהבה.

הוא בסבב מספר מילון וחצי. ואני כ"כ שמחה על הזכות להיות בצד הנכון של ההיסטוריה. ואני מבינה את החשיבות. ואני מפרגנת. ואני תומכת. ואני מעודדת. ובאמת שלרוב המוחלט אני גם ממש מסתדרת.

אבל היום היה לי קשה. תכננתי לשבת הערב לכתוב ולפרוק כאן..

והקושי יושב על קושי שקצת מלווה אותי בסבב האחרון. כי הפעם הוא קרוב, הפעם הוא "רק" ביו"ש, הוא חצי שעה מהביתה. סופסוף לא עזה ולבנון. מרחק נגיעה.

וגם קצת יותר "קל"… ואני שומעת על "זמנים מתים" ומפרגנת, באמת שמחה בשבילו.  אבל לפעמים בזמנים המתים קצת רוצה שאני אהיה זו שממלא אותם. ולברור שלא תמיד זה הכי זורם.

שבת הייתי לבד עם הילדים, זה תמיד קשה. במוצ"ש רציתי כ"כ שהוא יתקשר, יתעניין, ישמע איך היה לי. הוא התקשר רק 40 דקות אחרי צאת שבת, להדליק איתנו חנוכיה בווידיאו. ישר אח"כ ניתקנו ואני סיימתי עם הילדים. התקשרתי אחרי ההשכבות לפרוק לו את שבת, הוא הקשיב ואז בשיא הכנות אמר שלא מצליח להתרכז (לא היה בפעולה ספציפית) אמר שיחזור אלי, וחזר אחרי 5 שעות (בדקתי🙈) ברור לי שזה לא מרוע, שאני חשובה לו, שיש עליו כ"כ הרבה על הראש (הוא לוחם בתפקיד פיקודי)

אבל נפגעתי. רציתי צומי, רציתי להרגיש היחידה שחשובה, להרגיש שהוא כל  זמן רק חושב עלי.

היום היה יום קשה. מכל מיני דברים שיושבים עלי. התקשרתי קצת לדבר והוא היה באמצע אימון. חזר אלי בדיוק באמצע סידור לא.ערב, שמע בעיקר שאגות שלי על הילדים.

סיימתי להשכיב את הילדים. כ"כ רציתי לסוע אליו, לחיבוק, לדבר.

ולא התקשרתי. פחדתי כ"כ מדחייה, פחדתי לשמוע שלא שייך שאגיע.

ולדבר בטלפון לא באמת מספיק לי, לא באמת עוזר תמיד.

אז יצאתי קצת להסתובב, כי זה תמיד עושה לי טוב. וכן חיכיתי שהוא לפחות ייתקשר, יתעניין…

והוא לא התקשר. וכבר מאוחר. ואני נעלבת, ונפגעת, ומקנאה, ומרגישה פחות חשובה.

ואז הוא התקשר.

הוא בדרך.

נבהלתי.

שאלתי אם קרה לו משהו.

ענה לי שלא, הכל איתו בסדר, פשוט הרגיש שאני צריכה אותו.

ואז כל הדמעות התפרצו.

והכל פתאום הפך להיות יותר קל. יותר בסדר.

הדברים נכנסנו לפרופורציות.

וזהו. יושבת על הספה, בוכה, פורקת ובעיקר מחכה.

ויודעות שיהיה עוד. עוד סבבים. עוד קשיים. עוד מבחנים בזוגיות.

ומתפללת שהקב"ה ימשיך לתת לנו יד כל הזמן.

ושתגיע הגאולה השלמה בקרוב.

שולחת לך חיבוק גדולואילו פינו

ותודה גדולה ממני ומכל עם ישראל על ההקרבה העצומה שלכם!

מזדהה עם המון ממה שכתבת.. קראתי והחזרת אותי למילואים האחרונים שהיו מאתגרים וממש כמו שאת מתארת..

שמחה בשבילך שהוא חוזר, שהצליח קרוא אותך מרחוק ושהתאפשר לו להגיע. מאחלת שיהיה זמן משמעותי וממלא יחד

שולחת לך מלא כוחות להמשך המילואים והמון הערכה ♥️♥️

את כל כך מחוברת לעצמךEliana a

אהבתי

זה כבר חצי ריפוי

מהממת שאת! תודה לך ותודה עלייך!!!אמהלה

ואיזה זוג מתוק אתם נשמעים

ותראי איך את חשובה לו

ואיך הוא הרגיש שאת צריכה אותו

איזו אינטואיציה חזקה היתה לו שנכון שיגיע הביתה היום

שיהיה לכם ערב קסום 

ושזה יתן לכם מלא כח להמשך

בשורות טובות

חיבוק ענקיתהילה 3>

זה קשוח בטירוף. נשמע שאת קשובה למה שהלב שלך זקוק ויודעת גם להביא את זה לזוגיות וזה כל כך חשוב.

איזה כיף שהוא חזר, תספרי לו כמה זה מחיה אותך ❤️

וואי אהובההבוקר יעלהאחרונה

כמה קשה. מבינה אותך כ"כ

שולחת חיבוק גדול.

ותודה לכם. 

יש דבר כזה לאבחן היפראקטיביות לפעוט?אנונימית בהו"ל

סליחה אני ממש נואשת

הבן שלי בן כמעט שנתיים (עוד חודש)

שובבבבבבבבבבבב

פרא ממש

אני לא עומדת בקצב!

הוא גם מגיע לכל דבר מטפס משתחל

כל פעם אני מוצאת אותו במקום מפחיד אחר

אני לא מצליחה לשמור עליו.

הוא יודע לפתוח קופסאות של תרופות עם נעילת בטחון

וכמעט את כל סוגי המנעולים לארונות

ולברוח מהכסא בטיחות או החגורה של כסא האוכל בקיצור- הבנתן את העיקרון...

הוא גם לא יישן טוב בלילה- קשה לו מאד להרדם 

הוא צורח שעות, אז אי מוציאה אותו שלא יפריע לאחים שלו

ואז הוא נשאר ער עד 11 בערך ומשתולל בכל הבית...

ביום הוא בכלל לא ישן והגננת קצת מתלוננת עליו

ויש לו מלא כח

היה עכשיו מפגשי חנוכה ואני רואה שהבני דודים מפחדים ממנו

לא אלה בגילו, ילדים בני חמש שש חוששים ממנו

הוא מרביץ, שורט נושך

זורק חפצים על ילדים אחרים

האמת לפעמים גם אני מפחדת ממנו (למרות שיחסית לי ולבעלי הוא לא מציק וגם לא לגננת כי יש לנו סמכות עליו)

הוא חכם, הוא מבין, אני רואה לגמרי.

הוא יודע מה מסוכן מה אסור

זה לא עוזר

הוא לפעמים אומר אחרי שעשה משהו רע 'עונש, אני עונש' _לא יודעת מאיפה זה בא, אולי מהגן.

אבל הוא בהחלט מבין שעושה מעשה אסור.

(עכשיו אמרתי לו שמחר חוזרים לגן, היה חופש יומיים, מיד אמר לי את השמות של החברים ומשחקים האהובים מהגן)

לפעמים אני חושבת ש*אני* צריכה כדור כדי להתמודד איתו

אבל לפעמים נדמה לי שגם לו אפשר לעזור

גם בשבילו מפחיד להיות כזה מנוע עוצמתי בתוך גוף של פעוט.

הוא מנחם את האחים אחרי שפוצע אותם...

אחים שלו גם לא אוהבים אותו כל היום מתלוננים עליו הוא הורס להם נוגע מציק

אני באמת מנסה לעזור אבל לא תמיד יכולה אני אחת ושי לי 2 ידיים והבית לא גדול

והוא אוהב את אחים שלו ורוצה שישתפו אותו במשחקים.

אבל כשאי קולטת שאני דוחה את ההחתלה שלו כי אין לי כח להתמודד איתה-

אני מבינה שמשהו פה לא תקין.

שאני שוקלת אם לקחת אותו לגינה (כי אני אצטרך בטוח לטפס על המגלשה מבחוץ להוריד אותו משם)

או שעדיף להשאר בבית (ועוד משהו יישבר..)

בקיצור מה עושים?

לכי להתפתחות הילדפאף

תבקשי הפניה מהרופא ילדים, לא יאבחנו היפראקטיביות בגיל הזה, אבל תדגישי את הקשיים ואולי יתנו לך אבחון אצל מרפאה בעיסוק שתבדוק וויסות חושי ודברים נוספים...

אם המצב באמת כמו שאת מתארת-מרפאה בעיסוק ממש יכולה לעזור, ללמד אותו לווסת את הכוח שלו, ללמד אותך איך להתמודד איתו-יכול להיות שהוא ילד שזקוק לגירוי תחושתי גדול יותר, כי נשמע שהוא מתנהג בצורה טיפוסית לגיל שנתיים-אבל מפעיל המון כוח, הרבה ילדים בגיל שנתיים מרביצים או מפרקים משחקים לאחים שלהם, נשמע שהעניין אצלו שבכל פעולה שלו הוא מפעיל המון כוח...

בהצלחה! נשמע קשוח ממש

תודהאנונימית בהו"ל

זה לא ילד ראשון שלי

קלאסי בגיל שנתיים להציק אבל הוא פשוט מנוע טורבו

זה בלי הפסקה ומתזז ואני לא מצליחה לעצור את זה

גם אין לו פחד

חופשי בגינה נניח

ילד בן ישר עוקף אותו בתור למגלשה

הוא מטפס מהצד על הסולם נוגס בו בברך

וואלה זה זר לי..

וגם מאש/כביש/כלבים שום דבר לא מפחיד אותו..

זה נשמע לי קשור לוויסות חושיפאף
אני מסכימה איתך שזה לא בו שנתיים רגיל, זה פשוט נשמע כמו התנהגויות של בן שנתיים מוקצנות, עם היפראקטיביות פחות יש מה לעשות בגיל הזה, אבל וויסות חושי, הפסקות תנועה יזומות, דברים כאלה לדעתי יכולים מאוד לעזור, כדאי להתחיל מרופא ילדים ולהתעקש על הפניה להתפתחות הילד ולמרפאה בעיסוק 
מסכימהיראת גאולה
לא מאבחנים היפראקטיביות בכזה גיל, אבל יכולים לתת כלים מכיוונים אחרים.
אני רק שולחת חיבוקאחת כמוני
נשמע מתיש ביותר 
רק רוצה להרגיע אותך שעם הגיל זה מתאזן קצת...חילזון 123
עבר עריכה על ידי חילזון 123 בתאריך ב' בטבת תשפ"ו 23:59

וזה כבר מפסיק להיות מעניין לעשות מה שעניין אותו בגיל שנתיים...

יש לי אחד כזה שבגיל יותר צעיר אפילו עלה לארון העליון במטבח ופתח ושפך את האקמולי... היה אלוף במתקנים בגינה...וכד'

ובכללי צריך כל הזמן אקשן ומשהו לעשות...

אחרת מפנה את המרץ להצקות ולצומי...

יש לאופי הזה גם יתרונות. זה אחד שתמיד ישיג מה שהוא רוצה, עצמאי מאד, אוהב אתגרים

גם לי נשמע כמו ויסות חושי. בהצלחה רבה!!!! לא פשוט❤שיפוראחרונה

אולי יעניין אותך