שאלה לגבי זוגיות בכללי וספציפי אלינו:שםאנונימי
רק מעדכן (למרות שזה לא בהכרח קשור לשאלה):
נשוי 9 חודשים בערך, היה ועודנו קושי לקיים יחסים, הצלחנו איזה 3 פעמים סך הכל ועכשיו היא בהריון ב"ה
אבל מאז לא קיימנו...
בכל מקרה זה לא עניין השאלה.

השאלה היא אחרת ואני מאמין שייתכן שאקבל כאן תגובות נדהמות וזועמות, אבל התשובה לא מובנת לי מאליה, אז בבקשה קחו בחשבון.

יש פעמים שאני רואה על אשתי שיש משהו שיעשה לה טוב ובאמת שבאופן חד פעמי אין לי בעיה לקנות/לעשות, אבל בגלל שאני יודע שהיא תצפה לזה כל פעם, אני נמנע מלהעלות את זה.

לדוגמא עכשיו היא בהריון וסיפרו לנו על סושיה שמכינה סושי במיוחד לנשים בהריון (בלי דג נא או משהו כזה, לא חובב גדול).
אשתי מתה על סושי ובאמת בשמחה אקנה לה, אבל אני יודע שהיא תבקש ממני לקנות לה כל יומיים שם ואין לי כח לזה + לא בא לי להוציא מלא כסף על זה.

דוגמא אחרת שהיא הרבה יותר בוטה:
עקב בעיה גנטית, אשתי תיאלץ לעבור דיקור מי שפיר שזה תהליך לא הכי נעים, עד כמה שהבנו.
שמעתי לפני כמה ימים על רופא שיודע לעשות את הבדיקה בכלל בלי שיכאב (או מינימום כאב) והוא פרטי ויקרן (כי הוא באמת טוב), או שאפשר לקבל את הבדיקה בחינם מהקופת חולים.

אני יודע שאם אעלה את האופציה היא תרצה ישר לעשות אצלו בכל ההריונות (שבע"ה יהיו).
כמה זה נורא לא לפתוח את האופציות האלה?
מבחינתי אני לא רוצה להתקמצן על אשתי ואשמח לתת לה, אבל לא מרגיש חובה לתת לה את הטוב ביותר, אלא מה שנצרך כדי שיעשה אותה שמחה.
לגבי מי שפירפשוט אני..
הבדיקה כוללת דקירה של הבטן, עם מחט מאוד מאוד דקה. אפילו לא יורד דם כשהיא יוצאת מהבטן.

דקירה תמיד תהיה כואבת, ככה הגוף שלנו בנוי. גם עם הרופא הכי תותח בעולם, דקירה תכאב.
מצד שני, זה לא כואב בצורה היסטרית. כמו בדיקת דם, רק בבטן במקום ביד.

אנחנו עשינו דיקור ברפואה הציבורית, בתל השומר, על ידי רופא שעובד גם באסותא. היה מושלם. בדיעבד, אשתי לא הבינה לא היא כל כך פחדה מהבדיקה.
תודה רבה שםאנונימי
הרגעת אותי
אמנם כבר הרבה כתבו לךמישהו כל שהוא
אבל רציתי להוסיף כמה דברים...
ניכר שאם זוג צעיר (בגיל) ושלא חייתם הרבה לבד בלי ההורים.
אישתך רואה בך תחליף לאבא ולכן נעלבת הרבה מכל שטות ומרכישה שמגיע לה. ואתה מצידך מתנהג כמו אבא...אוהב אבל מחנך.
אני חושב שזה משהו שצריך ללבן בניכם לדבר על הרגשות שלכם כלפי השני ועל המקום הרגשי שהזוגיות ממלאה אצל כל אחד מכם.
לגבי הכסף והפינוקים אני מציע לך שתעבירו את האחריות להתנהלות הכלכלית אליה. שהיא זו שתעקוב אחרי חשבון הבנק ותחליט מה קונים וכמה אם אתה רוצה לקנות משהו תשאל אותה עם יש תקציב. זו תהיה תשובת המשקל למצב כרגע...אתה תגלה שהתחנת עם אדם בוגר ואחרי והיא תגלה שהיא לא צריכה את הסכמתך להנות ולא צריכה שתפנק אותה כל הזמן כמו אבא.
אחרי זה אפשר לחזור למצב "הנורמלי" של ניהול משותף.
גם ביחסים האינטימיים היה ניכר שיש בניכם את אותה מערכת יחסים ולכן גם יש קשיים בתחום.

דבר נוסף ששמתי לב שיש בניכם הרבה רמזים היא נעלבת בעיניים ואם תקנה היא תחשוב שזה קבוע.
למה אתם לא יכולים לדבר גלויות? תחשבו על זה יחד...

ודבר אחרון לטנגו צריך שניים אני לא מסכים עם האומרים פה שתלך לטיפול לבד . כל בעיה היא בעייה של שניכם יחד. אם אתם מרגישים שאתם לא מצליחים לדבר על כך והבעיות לא מתקדמות תפנו יחד לטיפול.
לגבי מי שפיר למיטב הבנתי הנושא זה לא הכאבבטעות נכנסתי
אני יודעת שחשוב לקחת רופא מומחה לא כי זה כואב, אלא כי זו בדיקה שכרוכה בסיכון וצריך לדעת לא לפגוע בעובר ושלא יווצר זיהום ח"ו

לפותח, לדעתי הגישה הזאת די מעליבה, הנקודת מוצא אמורה להיות לזוג נשוי שכל אחד רוצה לעשות לשני טוב, בצורה שלשני טוב.
זה שאתה מונע שאשתך טוב נראה לי צריך בדיקה יסודית יותר לגבי כמה אתה מחובר אליה באמת.
לגבי הסושי לדוגמא, אם אתה יודע שהיא אוהבת סושי, לא תרצה לפנק אותה? למה אתה חושב שהיא תרצה לאכול סושי פעם ביומיים?
ואם היא תבקש כל יומיים אתה יכול להסביר שזה קשה לך ולהגביל לפעם בתקופה שיותר סבירה אבל לא להציע לה אפילו אפילו שאתה יודע שהיא ממש אוהבת?
ממש לא יפה מבחינתך, לא חשוב לך לפנק את אשתך, שתהיה שמחה? זה רק יחזק את הזוגיות שלכם
וכנ"ל לגבי הרופא, כל התהליך של ההיריון והלידה הוא לא כיף חיים, אם יש אפשרות להקל על הסבל במחיר של כמה מאות שקלים, זה לא שווה?? לא חשוב לך שלאשתך פחות יכאב? זה תינוק של שניכם!
ומה זה השיקולים האלה שהיא תרצה את זה בילדים הבאים, אז מה??? איפה הבעיה? אם זה יקל עליה אז למה לא???

האמת שאני בהלם ממש, וסורי אבל זה מגיע ממקום מאד קמצני כמה שתגיד שלא.
ואם זה המצב אני באמת בספק כמה אתה באמת אוהב אותה...
יש את המשפט...conet
אם אנילא טועה אוהבה כגופו ומכבדה יותר מגופו...

תחשוב מה אתה היית רוצה שיעשו בשבילך בסיטואציה כזו...

נראה לי מהקישור והחיבור לכמות הפעמים שקיימתם יחסים אתה לכאורה מחזיר לה...

הייתי מציע לך לא לחבר בין הדברים בסוף זה יחזור בהפוכה...

ולהיפך אם תשקיע למרות הקושי זה יחזור אליך בכיוון החיובי...
האמת שלא...שםאנונימי
אני באמת לא "מתנקם" בה.

אני מתוסכל מהמצב, אין ספק!
אבל אני לא מחזיר ועושה לה דווקא.

ואני יודע שהיא מעריכה אותי על איך שאני מגיב.

לגבי שאלתך - איך הייתי רוצה שיגיבו לי,
א. זה לא נראה לי תמיד נכון להסתכל ככה.
ב. באמת שלא היה אכפת לי, כל עוד אני לא יודע.
כלומר זה מקסים אם כן, אבל לא חובה.
לגבי הפחד להשקיע, שמא היא תתרגלפשוט אני..
עבר עריכה על ידי פשוט אני.. בתאריך י"ט בשבט תש"פ 12:24
צר לי, אך זה נשמע מופרך.

האם אתם לא תצאו אף פעם לחופשה, מתוך חשש שאשתך תרצה בכל שבוע לצאת לחופשה?
האם לא תקנה לה אף פעם בגד חדש, מתוך חשש שהיא תצפה לקבל בגד חדש בכל יום?

אני חושב שאשתך לא מטומטמת. אנשים יודעים שמתנה זה לא דבר יומיומי, כנ''ל יציאה למסעדה, ועוד כל מיני פינוקים שיש בחיים. אז לחיות לנצח בלי פינוקים והפתעות רק כדי שהיא לא תצפה לכך באופן קבוע?
נשמע לי הזוי.
כן ולא...שםאנונימי
אני מדבר מניסיון.
יש דברים שפירגנתי ואני רואה אחרי זה שהיא מצפה שיקרו שוב.
והיא עושה מבט עצוב עם העיניים שהיא ממש רוצה.

ודאי שהיא לא מטומטמת, אבל מראש כשהתחתנו היא באה עם גישה של "כשאני בהריון אני מלכה ואתה צריך לעשות הכל כדי שארגיש טוב, גם אם שה לקנות לי פרישייק כל ערב".

ב"ה היא לא מתנהגת ככה עד עכשיו, ואני באמת משתדל לתת ולפנק אותה (והיא גם מרגישה ומעריכה את זה).
ויש הבדל בין דברים גדולים לקטנים.שםאנונימי
חופשה זה באמת חד פעמי או משהו בסגנון.
אבל זה כי אי אפשר לתפקד ככה כל יום.

בגד חדש זה גם לא בתחום שלי.

אבל דברים כאלה הם דווקא כן.
לעשות את כל מה שכתבת כאן ולהגיד לה שזה לא באופן קבוע כי המצבה' אלוקינו

הכלכלי לא מאפשר אבל אם המצב הכלכלי יאפשר היית רוצה לתת לה גם ירושלים של זהב ביהלום

נורא צרם לי מה שכתבתמחושלת
גם לה יש שכל וגם היא יכולה להבין מה נחשב בזבוז ומהו צורך עבורה.
למה להסתיר ממנה את הכלים שיוכלו לעשות לה טוב יותר? אתה לא אמור לעזור לה?
ככה או ככה הריון זו תקופה לא קלה. גם אם תצטרך ללכת מידי פעם לסושיה שהיא אוהבת, לא יעשה לך טוב על הלב שאתה גורם לה אושר וסופסוף מצאת פתרון והיא יכולה לאכול מה שהיא אוהבת?
גם היא יכולה להיות מעורבת בשיקול הכלכלי ותשתף אותה כמה טרחת וכמה זמן השקעת במאמץ לקנות לה, אני בטוחה שהיא לא תדרוש ממך כל הזמן להתאמץ הרבה מידי.
לגבי הדיקת מי שפיר אני לא מבינה בזה. אבל אני חושבת שאם יש רופא שיכול להפחית לה את הכאב אז כן, שתלך כל הריון. למה היא צריכה לסבול אם יש אופציה אחרת?
הרבה הצלחה ומזל טוב
אגיב לכל דבר:שםאנונימי
1. לגבי עניין המי שפיר, חלק מהסיבה שהעליתי את זה היא כדי לדעת אם זה באמת כאב תופת כמו שמתארים.

2. אני מאד עוזר לה והיא גם מאד מעריכה את זה.
כלומר זה לא שהיא נטושה ו"יאללה תסתדרי", ממש לא! אני באמת מנסה לעשות הרבה כדי שיהיה לה טוב וב"ה עד עכשיו ההריון סבבה (כולה אמצע השליש הראשון, אבל לא משנה).

בכל מקרה אקח לתשומת לבי מה שרשמת.
תיקר נפשה בעינךאורה שחורה
כאב זה דבר סובייקטיבי. וכן פחדים ובכלל רגשות וצרכים משתנים מאדם לאדם. מה שצריך להיות חשוב לך זה מה יעשה טוב לאשתך, מה ישמח אותה ורק אותה. תהיה איתה, בשבילה. ומתוך כך תהיו ביחד.
איש יקר, תדע שהיא זקוקה לך מאוד.
ודאי שראוי שתתאמץ עבורה. היא הבית מקדש שלך. תכבד אותה. תיקר נפשה בעיניך.
ודאי שתתן לה ככל שניתן. תעשה לה טוב. תאהב אותה.
מי יודע מה יהיה בשאר ההריונות? מה יהיה המצב הכלכלי. ב"ה הזוגיות שלכם זה נס הבחיד שלכם זה נס הריון זה נס.
כל אחת חווה הריון אחרת וזה גם משתנה מהריון להריון. זה לא "כולה השליש הראשון", זאת פעם ראשונה שהיא חווה דבר כזה. אז אנא ממך. יישר כוח על כל מאמציך עד כה אבל במחילה, אתה נשמע מזלזל בה וחסר רגישות כלפיה.
התכוונתי "כולה חצי שליש ראשון" בקטע של "מה כבר עברנו..שםאנונימי
כלומר שזה עוד כלום לעומת מה שנעבור.

לא שזה זלזול
נכון. אבל בשבילה כרגע זאת נקודת זמן משמעותית.אורה שחורה
ולך תדע מה יהיה הלאה. תהיה איתה עכשיו.
אבל אני כן איתה...שםאנונימי
השאלה היא לא אם להיות או לא להיות.

אלא אם להיות יותר או מה שצריך.
אין כזה דבר "כמה שצריך"אורה שחורה
זאת אשתך. עליך מוטלת הזכות לשמח אותה. לשמח את אשתך זה תמיד "מעבר למה שצריך".
אשתך זה בית מקדש. זה אור של שבת קודש. תקדש אותה מעבר למה שצריך.
ולשאלתך- כן סושי. כן תציע לה דיקור שיקל עליה וירגיע אותה. ודאי. זה אינטרס שלך שאשתך תהיה רגועה ושמחה תמיד ובפרט עכשיו.
ע"ע תגובת מוש ויישר כוח על הפניה שלך לפורום ועל הרצון לדעת יותר טוב, לעשות יותר טוב, ללמוד ולגדול. באמת אשריך! מעריכה את זה מאוד.
תודה על התגובהשםאנונימי
זה לא שאני חלילה מתעלם ממה שאתם רושמים, אבל דיבורים "הוליסטיים" כאלה לא מדברים אליי כל כך...

מה זה אומר שהיא בית המקדש שלי?
האם זה באמת חכם לתת לה כל מה שהיא תרצה ברגע שהיא תרצה?

לפי הגישה הזו לא היינו מקיימים יחסי מין לעולם, כי זה כואב לה והיא לא רוצה.
לא ידעתי שאני "הוליסטית" . אבל סבבה.לוקחת אתזה כמחמאה!אורה שחורה
לעניינינו,
אנונימי חביב,
אשתך היא הדבר הכי חשוב בעולמך, עד 120 בעז"ה בבריאות ושמחה ונחת כל ימיכם ויש "הולסטיים" שיאמרו גם אחרי ה120.
עליך *לדעת* מה אשתך אוהבת ורוצה וצריכה. ואיך תדע? תדבר איתה. שהיא תגיד לך. אל תנחש. למשל היא אמרה שאוהבת סושי ובא לה. כן. תביא לה. תפנק אותה. לא מדי יום אבל מדי פעם בהחלט.
בעניין האישות, כל בר דעת מבין שכשזוג לא מקיים יחסים זה מזיק מאוד לגבר לאישה ולשניהם יחד. בגלל שהאינטרס שלך זה להיטיב עם אשתך (ועם עצמך) ומכיון שהינך בר דעת, אתה צריך להבין שזה לא לטובתה. אתה חייב ליזום טיפול זוגי (לדעתי עדיף מטפלת אשה) עם מטפלת שמתמחה גם בתחום המיני.
וכפי שמוש בחכמתו כי רבה אמר לך- יפה שעה אחת קודם.
ואם נסתכל בפן הכלכלי- זה יהיה לך הרבה יותר זול עכשיו לקנות סושי וללכת עכשיו לטיפול קצר טווח מאשר בעוד 10 שנים (וגם יחסוך הרבה הרבה הרבה הרבה כאב לב משניכם ומילדכם המתוקים בעז"ה).
אנא ממך, ממש מבקשת ממך לקחת את דברינו לתשומת הלב ברצינות תהומית. אין חכם כבעל נסיון.
רק לגבי השורה האחרונה שלךנגמרו לי השמות

יחסי אישות לא אמורים לכאוב כלל!

לא לאישה ולא לגבר!

אם כואב לה, צריך לבדוק למה, יש הרבה מאוד אפשרויות וסיבות - וב"ה לכל אחת מהן יש פתרון!

לפעמים אפילו פתרון קל מאוד!

אבל המודעות חשובה, וכן גם הכלים חשובים.

וכתבת גם שהיא לא רוצה וגם שכואב לה -

במצב שכזה אסור (!) לקיים יחסי אישות! זה ממש יכול חלילה ליצור אצל הגוף טראומה, הוא זוכר כאב,

הוא זוכר חוסר רצון,

צריך לעבוד על זה

לשפר את זה

לתקן את זה

לפתור את זה

ואז יהיה אפשר לחיות חיי אישות בשמחה.

הייתי מתחילה אתמול  לטפל בבעיה.

באמת באמת שיש להכל תרון, אל דאגה!

זה נכון, אבל כרגע מה שקיבלנושםאנונימי
זה רופאה שלא זיהתה בעיה כלשהי, וסקסולוגית שאמרה לה שהיא חייבת להתחיל להיפתח לנושא, אבל היא לא עם מוטיבציה מי יודע מה להיפתח לעניין.
אז הלכתם לרופאה הלא נכונה...מחי
הכתובת היא רופאה שמומחית לתחום הזה, או פזיותרפיסטית של רצפת האגן, שוב עם התמחות בנושא הזה דווקא.
כמה פגישות פשוטות וזה יכול לשנות לכם את החיים!
ד"ר אחינועם לב שגיא - מומחית לבעיות מסוג אלהנגמרו לי השמות

אם היא לא פנויה - יש הרבה תלמידות שלה ורופאות אחרות שמומחיות בנושא.

לא כל רופאה יכולה לעלות ישר על הבעיה.

כאב בקיום יחסים לא צריך להיות. נקודה.

כאב (אצל האישה) יכול לנבוע מהרבה מאוד גורמים:

1. וסטיבוליטיס - דלקת במבוא העריה

2. וגיניסמוס - כאב בנרתיק עצמו

3. פטריות בנרתיק

4. יובש

5. חוסר הכנה של גוף האישה לחדירה - אפשר לעבוד על כך בעיקר ע"י משחק מקדים,

הבנת השוני בין איש לאישה בעוררות המינית (כאשר בגדול לגבר ממוצע לוקח כ2 דקות להגיע לעוררות מינית, ולאישה ממוצעת לוקח כ20 דקות להגיע לכך. פי 10 זמן!

גם בגוף האישה, בדומה לגוף הגבר, הגוף מודיע מתי הוא מוכן למגע המיני. גם ע"י רטיבות, גם ע"י כך שהנרתיק נפתח לאט לאט עוד קצת ועוד קצת עד שמגיע לפתיחה שמאפשרת יחד עם הרטיבות קיום יחסים שלא כואב כלל לאישה.

לכן צריך מאוד להשקיע בלפני - שקודם כל האישה תרגיש מחוזרת בכל היום, ובכל הזמן.

שיהיה קשר אוהב ובריא ותקין בזוגיות.

שהאישה תחווה הנאה וכיף

מיקוד במגע שנעים לאישה וטוב לה, בכל הגוף, ולאט לאט ובהדרגה באיזורים שיותר נעימים לה, מיקוד והתמדה, קצב נכון, מיקום מדויק, וכו' וכו'. זו ממש תורה שלמה שצריכה לימוד ומיומנות.

כדאי לשים ג'ל סיכה דוגמת KY ודומיו, במיוחד אם יש כאביםפ, וגם כהמלצה כללית, מונע יובש.

והכי חשוב - גוף שמרגיש כאב - נהיה יותר מכווץ - ונהיה יותר כואב - וחוזר חלילה.

אם חווים כאב - המוח מפרש כל ניסיון לקירבה לאיזור כסכנה! ואז ממילא החשק מת.

צריך לעשות חוויה מתקנת וחיובית!

וכל עוד יש כאב - לא להגיע לחדריה! זה ממש טראומתי לגוף, גם לטווח הקצר וגם לטווח הארוך, ממש ממש לא כדאי!!!

אם אשתך תחווה חוויות טובות, מענגות, מתקנות, ללא שום כאב - לאט לאט המוח ירגיע את החשש, וייחס עונג והנאה לאקט המיני ולא כאב וסלידה וחוסר חשק.

שימו לב - כל פעם אחת שיש כאב - זה עוד "אוכל" למנגנון ההגנה והכאב במוח!

כל פעם שאין כאב, אלא יש עוד הנאה, והנאה רבה - זה עוד "אוכל" למנגנון הטוב והפרשת ההורמונים כמו אוקסיטוצין שגורמים להירגעות ואהבה והכנה גם של הגוף לאקט.

המטרה היא לא החדירה

והמטרה היא לא להגיע לשיא

המטרה היא ההנאה!

המטרה היא הקירבה ביניכם!

המטרה היא ביטוי האהבה ביניכם!

גם רבנים עם כתפיים גדולות יאמרו לכם כך, ומציעה בהחלט לשאול רב אם צריך, איך להתייחס כרגע לכל יחסי האישות ביניכם בצורה שתהיה הכי טובה לאשתך גם בטווח הקצר וגם בטווח הרחוק.

יש כל מיני פתרונות הלכתיים

וחשוב לזכור - לא לגרום לעוד כאב! זה לגמרי הרה אסון. גם בשבילה וגם בשבילך. גם לטווח הקצר וגם לטווח הארוך.

בכל יתר הסעיפים שכתבתי למעלה - זה יכול להיות כאב פסיכוסומטי. צריך לטפל בזה גם בפן הנפשי וגם בפן הפיזי.

אשתך צריכה לעבור תהליך עמוק שמתחיל מקבלת המחזור שלה,

דרך התפיסות והפרדיגמות שיש לה על כל עולם המין,

דרך החינוך שקיבלה,

דרך ההבנה הדתית שלה את העניין,

לבדוק שאין לה חסמי חשק של דעות ותפיסות, או חסמים דתיים שנובעים מאי הבנה נכונה של היהדות וההלכה (שרואה בחיבור בין איש לאשתו קודש הקודשים ממש!)

היא צריכה לעבור תהליך נפשי רגוע ועמוק,

וטיפול נכון בפן הפיזי

ועם מיומנות והדרכה נכונה - אתם לגמרי תעלו על דרך המלך ויהיו לכם חיי אישות מספקים, טובים מטיבים ומענגים לשניכם לאורך שנים רבות. חבל חבל חבל לוותר על נושא כה חשוב זה!

וכמה שיותר מוקדם מטפלים - כך יותר טוב ופחות קשה ועם פחות מטענים.

נסו בבקשה את ד"ר אחינועם לב שגיא

נסו לפנות לנשמת ומכון פועה

נסו לפנות למדריכה לחיי אישות של מרכז יהל, ולמיכל פרינס בפרט

נסו לפנות לטיפול אישי ממוקד לאשתך

טיפול זוגי לשניכם

כל אחד מאלה יהיו מצוינים עבורכם!

מדהימה!מופאסה
יפה וממצה.. אפשר לנעוץ למעלהrivki
תודה רבה על הפירוט! שםאנונימי
אשתי אתמול רמזה לי שהתחיל לצוץ "חשק" לקיום יחסים בעקבות ההריון.
(זה היה מאוחר מדי כשהיא אמרה לי את זה).

אם בפעם הבאה גם יכאב לה (פעם אחרונה היא הייתה רטובה ועדיין כאב לה), אנסה לפנות למי שהעלית.

תודה רבה
כלומר לא אנסה אם כואב לה כמובן...שםאנונימי
לא ננסהמשמעת עצמית
אתם שניים
כן, התכוונתי שלא אנסה להיכנס פנימהשםאנונימי
אם כואב לה.

בכל מקרה אנחנו כנראה מסכימים.
היי, אני אציין שהקראתי את זה לאשתי היוםשםאנונימי
וזה ממש נתן לה מוטיבציה

היום היא הסכימה להודות שחבל לה שהיא לא מחפשת את המין, שקשה לה עם אינטימיות וכשאמרתי לה שלדעתי היא צריכה טיפול היא אמרה שאולי אני צודק...

והיא הייתה ממש מבואסת שאנחנו שוב בבוץ הזה.

ואז הקראתי לה את מה שרשמת והיא טענה שנכנסה לה מוטיבציה דווקא פתאום ושכדאי לקבוע

ושנייה אחרי זה היא נרדמה... מקווה שהיא תזכור
אני ממש שמחה לשמוע, תודה על השיתוף נגמרו לי השמות
שתהיה לכם המון בהצלחה.
אם צריך כל דבר, אם אשתך רוצה להתייעץ וכו' - אני כאן : 🌹
אז אני מנצל לשאלה:שםאנונימי
ניסיתי להשיג אותה, אבל אין מענה בטלפון...
(לא לזה של רחובות...)

יש לך שם של תלמידה שלה?

בלי קשר, ראיתי שהיא בעיקר מתמחה בכאבים פיזיים.
מרגיש לי שאשתי בעיקר צריכה עזרה נפשית דווקא... היא מטפלת גם בזה?
אז אולי מיכל פרינסאחת מהשומרון
אם זה לא פיזי אני ממליצה על מרכז יהל, אפשר להתקשר אליהם או לשלוח מייל ולהפגש עם מיכל פרינס. אבל יש סיכוי שזה פיזי כדאי לפנות לכתובת רפואית יותר, כי אני מאמינה שעוד ועוד ועוד אנשי מקצוע רק יתישו את אשתך עוד..

עוד כמה דברים
א. כל הכבוד שאתה מפנק ודואג לה כל כך! תזכור שהיא סוחבת ומאכילה את הילד שלך, אז התפקיד שלך זה לסחוב ולהאכיל אותה
ב. החשק עוד צפוי להשתנות לא מעט עם ההריון ושלביו השונים ובמיוחד לאחר הלידה. תתכוננו לכך ביחד. (חוסר חשק לא מחייב ניתוק..כדאי לחשוב איך מתמודדים יחד עם חוסר החשק ההורמונלי)
ג. יכול להיות שאחרי הלידה יהיה לכם קל יותר, השרירים יותר רפויים והנרתיק התרחב. לא תמיד התאוריה הזאת עובדת אבל אפשר לקוות שזה יעזור
העניין הוא שאף פעם לא בא לה...שםאנונימי
לכן אני לא יודע אם זה קשור להריון או פשוט מכוח האינהרציה...

ומה קורה אחרי הלידה? עד כמה שהבנתי דווקא שם עוד יותר אין חשק כי עייפים, לא?
זה לא קשור רק לעייפות. יש הורמוניםאחת מהשומרון
ההורמונים האלה משפיעים ככה שיש ימים מסויימים בחודש שאשה יותר עם חשק ויש כאלה שהיאי ממש לא. (אגב כדאי לכם בעתיד ללמוד לזהות ו להכיר אותם, גם יותר קל אז מבחינות מסויימות). הם משפיעים על מצבי רוח בהריון, ועל זה שלפעמים באמת אובייקטיבית האישה ממש ממש ממש בא לה דווקא משהו ספציפי עכשיו. לפעמים בשליש הראשון יש דעיכה בחשק ובשליש השני עולה, לפעמים להפך. ואחרי הלידה יש ירידה דרסטית בחשק.
עוד על אחרי לידה, עוד חצי שנה(; אבל בגדול יש עוד גורמים לא מעטים (כמו שאמרת עייפות, פחד, ילד בוכה ועוד..)

(תעשה לכם טובה ותעשה דוקטורט על נהמוח הנשי.. הידע הזה יעזור לשניכם מאוד)
אני לא חושבת שהיא מטפלת בפן הנפשי גםנגמרו לי השמות
אבל צריך לבדוק, אני לא ממש יודעת.

מציעה להמשיך לנסות להשיג אותה, אולי יש עוד דרכי התקשרות במדיה.
אולי מכון פועה יוכלו לעזור לכם ולכוון בעוד שמות והמלצות ויעוץ.

וכמו שכתבתי בעבר,
גם מדריכה של מרכז יהל תוכל לעזור, או כל דבר שיגע גם בפן הנפשי אישי של אשתך.
אולי יעוץ אישי, זוגי, מיני, הרבה דברים יכולים לעזור.
מה שכן - חייבים לטפל בזה.
ומה שכן נוסף - יש המון מה ואיך לטפל בזה לכן חבל על כל שנייה שזה לא מטופל נכון.

מגיעים לשניכם, ולכל אדם, חיים מלאים באהבה, תשוקה, קירבה והנאה גופנית ורגשית כאחד.
בנוסף, אם תרצה כמה שמות להמלצותנגמרו לי השמות
שאולי יכולים להיות כתובת מתאימה - אשמח לשלוח לך בפרטי
נראה לי שכן!שםאנונימי
שיהיה מגוון לעבוד איתו

תודה!
אז אתם מקיימים כשכואב לה והיא לא רוצה?!עודאנונימית
אמאלה
רק עכשיו ראיתי את התגובה הזו, סליחה על הדיליישםאנונימי
לא, לא קיימנו כמעט בכלל.
8 חודשים של כמעט כלום וכשבאנו כל פעם לקראת לעשות, כאב לה החלק האחרון שבסוף גם לא היה קורה ואז נותרנו במצב ששוב לא קיימנו יחסים.
כלומר היה רק משחק מקדים, אבל לקראת ה"שיא", היא הייתה טוענת שכואב לה, אז ויתרנו כל פעם.

רשמתי שאם הייתי הולך לקראת אשתי בכל גחמה, אז גם הייתי מקבל את העניין הזה שכואב לה ושהיא לא רוצה שנטפל בזה ופשוט לא היינו מקיימים יחסים.
ידעת את זה לפני החתונה ? איך היא חושבת להמשיך לחיות בזוגיותה' אלוקינו

ללא יחסים  ? יש דברים לא ברורים לי...אתה מקבל את זה? 

יש לו שירשורים בעניין בעבר.. נשמע שרק קשה לה לטפל בקושי שלהםאחת מהשומרון
אני לא מקבל אתזה והיא בעצמה גם מתוסכלת...שםאנונימי
אבל מה הייתי יכול לעשות כבר?
אבל לא הבבנתי מה הבעיה?ה' אלוקינו

1- היא לא נהנית ? ( אם זו הסיבה ייש לי דרך פשוטה ללמד אותה)
2-כואב לה החיבור? ( ללכת לרופא) 
3-קשה לה להיפתח גופנית כי היא מתביישת ?(היא צריכה סקסולוגית וNLP ) 
4-היא אוהבת אותך ? ונמשכת אלייך? היא נמשכת לבנים בכללי? היא נמשכת בכללי ?
5-למה היא התחתנה? 
6-אחרי שתענה על כל אלה , זה יהיה יותר ברור..
נשמע שהדיון הזה זז מהמקום ובכלל לא הולך לעניין...

תגובות:שםאנונימי
1. לא. אין לה עונג נשי... היא טוענת שזה ונחמד והכל וזהו. היא לא יודעת מה לדמיין או שאין לה מוטיבציה לזה... אם יש לך פתרון (בטח אם הוא קל), נשמח לשמוע!

2. כן. הלכה לרופאה. אמרה שאין לה כלום.

3.כן, היא מתביישת להיפתח בפניי ולא נותנת לי להתקרב לאזורים מוצנעים שלה.

4. היא טוענת שכן. אני אמנם לא תמיד מרגיש את זה, אבל אני רואה שהיא מאד עצובה אחרי שלא הבנתי איזה משהו שעבר עליה או שלא הייתי איזה יום שלם ואפילו לא אמרתי לה שלום... כאילו היר נפגעת ממני כי אני האדם הקרוב אליה.
חוץ מזה היא טוענת שהיא נמשכת אליי.

5. כי היא רצתה להיות עם מישהו בזוגיות כל החיים.
והיא קצת גדלה על סרטי דיסני...

6
אוקיי . בפרטי?ה' אלוקינו

בפרטי -אלמד אותה.ה' אלוקינו

בנוגע לכאב למרות שאין לה כלום , היא כנראה מתכווצת בחיבור מהפחד (גוף-נפש)
בטח שהיא לא רוצה להיות איתך אם היא לא נהנית , גם אני לא הייתי רוצה להיות עם בעלי בלי הנאה. 
ולגבי הביישנות , עכשיו היא בהריון ויבדקו אותה הרבה פעמים בדרך שלא נעימה תמיד(בדיקות וגינאליות) היא תשתחרר לאט לאט, אבל היא צריכה דחוף סקסולוגית . דחוף!
אשריך על הסבלנות.

זה לא יעבוד בפרטי...שםאנונימי
היא לא יודעת שאני בפורום והיא לא תיכנס לכאן מהסיבות שרשמתי.

אם תוכלי לרשום לי בפרטי (מבטיח בלי נדר שלא אקרא) ואעביר לה את זה בצורה אחרת ובלי פירוט מעמיק, אשמח.
בערב בע"ה אשלח..אתלבט עם עצמי אם מתאים..ה' אלוקינו

אבל אם היא מתביישת לא יעזור מה שאני אכתוב.ה' אלוקינו

צריך לטפל בזה תפסיקו לטפל במיסביב...

אני חושב רק לאיזה בעל מקצוע לפנותשםאנונימי
אולי אדבר עם מרכז יהל שיפנו אותי
נראה לי ש3 זה תשובה להכל..אחת מהשומרון
תפסיקו עם הבירורים הפיזים
תטפלו בלבבות שלכם.
הגוף הוא ראי הנפש, גם כאן..
"היא מתביישת (או קשה לה) להפתח בפניך" כפשוטו..
למה צרם?אנונימי (2)
היא נשמעת קצת מפונקת.
שתי הדוגמאות הם דברים שצריכים להגיע בהחלטה זוגיתהסטורי
כלומר, אתה יכול להפתיע את אשתך פעם אחת. אבל, לגבי הקבוע, (בהנחה שאשתך אינה ילדה קטנה), אתם צריכים לשבת ביחד ובשיח זוגי כנה, לקבל החלטה משותפת, כמה מתאים לכם להוציא על צ'ופרים.
אני יכול להזדהות עם זה.שםאנונימי
הקטע הוא שהיא קצת כן ילדה קטנה.
לכן אני קצת תקוע...
ההורים שלה היו נותנים לילדים כל דבר שהם מבקשים.

היא גם הילדה האחרונה בבית וכל פעם כשאנחנו אצל ההורים שלה אני רואה איך משתנה אצלה טון הדיבור ואפילו הפנים משתנות והיא מתחילה להתנהג כמו ילדה קטנה (שזה לצערי ממש לא עושה לי טוב, כי אני צריך אדם בוגר איתי).
אם ככה- תצטרך "לחנך" אותה..*אשתו של בעלי*
"ילדה" שמתחתנת ורוצה לבנות בית,ללדת ולגדל ילדים חייבת להתבגר וכמה שיותר מהר.
החיים זה לא פיקניק.
אפשר להיות טיפוס ילדותי,לפעמים זה אפילו חמוד,אבל ברגע שמתחילים להתנהג כך על בסיס קבוע ולא לדעת איך דוחים סיפוקים אז אוי ואבוי.
לא, הרסני ממשהסטורי
אתם שניכם נמצאים במשחק תפקידים לא בריא. בעל לא יכול 'לחנך' את אשתו ואם הוא ינסה, זה רק יחמיר את משחק התפקידים, שממש לא מתאים לזוג נשוי.

אתם צריכים למצוא שעה אחת קודם, מטפל זוגי טוב ומומלץ (עדיף מאוד אחד שגם ממומחה בטיפול מיני, לאור ההודעות הקודמות שלך) ולהכנס לסדר בריא בחיים.

זה לא יהיה קל, אבל ככל שיהיה יותר מוקדם - יהיה עדיף.

בהצלחה רבה
מצטרפת להכל, כולל להמלצה על טיפול זוגי, ואכן -נגמרו לי השמות

כמה שיותר מוקדם יותר טוב.

בן הזוג לא אמור לחנך את אשתו. וכן להיפךנגמרו לי השמות

נסה להפריד בין הזמן שבו היא איתך בביתכם לבין הזמן בו היאנגמרו לי השמות

בבית הוריה.

אתם נשואים מעט מאוד זמן.

זה טבעי שתרגיש כך -

אבל חשוב גם לזכור שרובינו ככה, במיוחד בהתחלה.

כל אישה (כולל אני עצמי) שאני מכירה מתנהגת שונה שהיא בבית הוריה.

זה כאילו לחזור לילדות, לשורשים, למקורות, לאיפה שזכור כיף וצחוק ושובבות,

מן הסתם שהדיבור וצורת ההבעה יכולה להשתנות. זה לא דבר רע, זה רק דבר אנושי...

גם זה יכול להתמתן עם הזמן

וכמובן ככל שתהיו נשואים יותר זמן -תתרגלו ש*זו* המציאות הבסיסית והארוכה והמוכרת ולא בית ההורים.

אבל אתם רק בשנה הראשונה לנישואיכם... זה כ"כ טבעי...

גישה שליציפ'קה
על בריאות לא חוסכים, על כל השאר חוסכים בטירוף כי אני רוצה בית 🤷🏻‍♀️
חחח
אתה עובד יותר מדי עם השכלרקלפרוק
תשחרר
תקנה לה כמה שתרצה סושי
תפנק אותה
תעניק לה
אישה בהיריון צריכה את הפינוקים האלה.
אם ואם ואם... ככה לא תתקדם לשום מקום.
כמה שבעלי בן אדם שכלי, בהיריונות אני סופר מלכה
מכל הכיוונים
כפרה עליך... שתתרגל!!! תעשה את אישתך מלכהמוש השור...
היא המקור הברכה והשפע שלך....
אל תהיה קמצן ושלטן תשחרר... פנק אותה. אל תחסום אותה- אם מונעים מהאישה יכולים לקרות 3 דברים:
1. היא תהיה לא שמחה.
2.היא תלך ותפציץ בקניות כשהיא תוכל פיצוי על החסם הריגשי
3.אתה תתחיל לראות הוצאות מיותרות על כל מיני דברים מטופשים שלא אמורים לקרות... סימן משמיים שאתה צריך קמצן שתלטן שצריך לשחרר.
כשאתה תשמח לתת ולהעניק את היא גם תהיה שמחה...
אתה רוצה להצטמצם.... חופשייי תצטמצם בדברים שקשורים אליך ותן לאישתך...
אין לך כח לקנות לה שוסי... תשלם על השליחיות.
וחביבי עצה קטנה- אתה 9 חודשים בעסק... בין השורות של מה שכתבת כדאי לך ללכת ולעבור הדרכה נכונה לגבי זוגיות,
הגישה שלך לא מריחה טוב בתור התחלה ,ובודאי שלא תהיה טובה גם להמשך הדרך... בפרט שיש לכם קושי בתחום האישות.
תצליחו.
לא להאמין שגבר רושם כזאת תגובהרקלפרוק
יאמן מאד. גבר נורמלי ובריא בנפשומיואשת******
אני לא מרגיש שיש לה חסם ריגשישםאנונימי
ובכל מקרה - אני בכיף הייתי מיישם *יותר* את מה שאתה אומר, אם הייתי מרגיש שזה הדבר הנכון לעשות.

אני מודה שאם הייתי מאוהב בה כמו שקורה להרבה זוגות, אז הייתי גם רוצה לעשות את זה גם אם זה הדבר הלא נכון לעשות.

עכשיו אני גם לא רוצה *יותר מדי* (כן רוצה! אבל לא לצאת מגדרי) וגם לא חושב שזה הדבר הנכון...
אם הייתי מאוהב בה ,?Lola_123
כלומר שאם הרגש שלי היה משתוללשםאנונימי
והייתי רק מחפש אותה וחושב עליה 24/7 בצורה שכל הזמן חשוב לי מה איתה ואיך הולך לה וכו וכו
עצוב מאוד שהיא לא בראש שלך 24/7כלה נאה
ניראה שאתה חסום ריגשית אלייה.
למה?
משהו מפריע לך בה שעוצר אותך?

מאמינה שהיא מרגישה את זה.
האמת שאני כן חושב עליה 24/7.שםאנונימי
כמובן לא באמת כל רגע ורגע, אבל היא כן בראש.

פשוט לא בקטע של "איך זכיתי", אלא בדברים של יומיום ועל הבעייה בחיי האישות שלנו.
כמובן גם קטעים טובים, אבל לא כל הזמן.
לא צריך להרגיש 24/7 שזכיתכלה נאה
אבל כן צריך שהראש שלך יהיה עסוק באישתך. מה איתה? איך היא מרגישה?
מה ליקנות לה..
תאמין לי שלא תפסיד רק תרוויח בע"ה.
אל תרגיש ואל תחשוב למען ה'!!!!מוש השור...
תשאל אותה... אתה לא קובע ומחליט בשבילה ואתה לא בזוגיות כמו שלפני שתי דורות!!
אישתך היא לא בובה מדברת שצריך מידי פעם לתת לה לאכול ולשתות כדי שהיא תגיב...
לפי התגובה האחרונה שלך אצלך החסם הריגשי ומה הפלא שאתה לא מאוהב בה....זה לא משתלם לך...
נשמה שחררררר.
ההתנהלות שלך היא לא נכונה ובטעות יסודה גם אם אתה חושב אחרת...
ומי שיאמר לך אחרת ממני הוא שקרן וצריך טיפול....וגם אתה ואתם בסוף תצטרכו לשלם הרבה כסף על טיפולי זוגיות וטיפולים נפשיים לאישתך בגלל שאתה חושב ולא נראה לך... ואתה מתנהל מולה וחוסם אותה ריגשית וכלכלית.
תתעשת ומהר נשמה.

בוא נתחיל בזה שאתה צודקשםאנונימי
אתה לא הראשון שאומר לי שיש לי חסם רגשי.

ועדיין אחרי זה אני לא מסכים איתך.

אני מרגיש ממך תחושה של "לך עיוור אחרי רצונות אשתך".
אני רואה את חמי איך שהוא מתייחס לחמותי - בחור מקסים מקסים מקסים, רק מפרגן לה ונותן לה ואני חושב שחמותי הכי זכתה בעולם שיש לה אותו.

אבל וואלה, לא הייתי רוצה להתחלף איתו.
פעם תהיתי איך הוא הפך את הרצון שלו שפשוט יהיה הרצון שלה, אבל עכשיו אני מסתכל עליו לצערי כאחד שאיבד את הרצונות שלו.
שאם הוא הגיע עם רצונות כלשהן לא הסתדרו עם הרצונות של אשתו, אז הרצונות שלה התממשו.

נורא קשה לי להסתכל על זה ככה, אני באמת מרגיש שאם הוא היה יותר "עומד על מקומו" ברצונות שלו, אז אולי גם הייתי יותר מעריך את הזוגיות שלהם.

ושלא יישמע רע (למרות שקשה שלא) - הם זוג מקסים שבחיים לא הייתי חושב שיתאימו ובכל זאת הקימו משפחה לתפארת.
ואעפ"כ לא הייתי רוצה את זה.

למה העליתי את זה? כי מרגיש לי שהוא יישם את מה שטענת, ואני לא מסתכל עליו בקנאה.

יכול להיות שאני טועה, אני מקבל את זה. עדיין זה לא "משכנע אותי" לשנות גישה.

הטיעונים האחרים שהעלית לגבי זה שהיא תהיה לא שמחה, תוציא על בגדים ושטויות אחרות שייפלו עלינו - אלו סיבות דווקא מאד טובות שלא להתקמצן (כי אם כבר הכסף ילך, עדיף שנהנה ממנו) - אבל כאן מגיע הקטע כפי שרשמתי, שהיא דווקא מאד מודה לי על ההתנהלות שלי והיא מרגישה שאני מתייחס אליה כמו מלכה.

פשוט אני יודע שאני למעשה מתייחס אליה כמו אבא לילדה, שיודע להפעיל שיקול דעת.

סליחה ממש על האורך..
ממש צרם לי..הלוואי ותתאהב בה יותר.Lola_123
אמן!שםאנונימי
למרות שכל הטיעונים הם שזה משהו שעובר אחרי כמה זמן שנשואים.

אצלנו זה פשוט גם לא התחיל מראש ולא היה יותר מדי זמן וישר זרמנו לחיים הנורמטיבים של זוג נשוי.

לא רע לנו, שלא יישמע רע.
סתם לא עברנו ב"סמים" של התאהבותאמנם חבל, אבל גם זה הבל, כנראה.
אהבה זה משהו שהוא אקטיבי לגמרי, וגם תשוקה.נגמרו לי השמות

זה לא משהו פסיבי ש"נופל מהשמים"

אפשר לעבוד על זה

אפשר להשקיע בזה

זמן,

אנרגיה

רצון

משאבים

כסף

פניות

מקום

אפשר ליצור את זה!

זו ממש לא גזרת גורל!

והטיעונים שכתבת על התאהבות וכו' -

זוג שקם כל בוקר ובוחר בבן/בת הזוג שלו *מחדש*,

משקיע,

נותן,

מתכוונן - בראש, במחשבה, בדיבור, במעשה,

*בוחר* לאהוב (כן, אהבה זו גם בחירה וגם נתינה וגם השקעה ובעיקר - משהו אקטיבי שלגמרי לגמרי תלוי *בנו*, ובידינו לגמרי ליצור את מציאות חיינו האוהבת ואת הנישואין המאושרים עליהם תמיד חלמנו!!!)

הוא זוג שיהיה לו טוב.

זוג שעובד על האהבה ועל הזוגיות בכל יום ויום

זוג שמשכיל להבין שזה לגמרי בידיים שלו - האושר שלו לגמרי בידיים שלו -

יהיה מאוהב ויחווה אהבה.

כנ"ל לגבי התשוקה.

מאחלת לכם שתחוו גם אהבה וגם תשוקה רבים רבים.

"אחין הדבר תלוי אלא בכם!"

וזה אפשרי, הכי אפשרי שיש!

אם ככה.תן ותשקיע בה כמה שיותרכלה נאה
אולי ככה תתחיל להתאהב במה שהשקעת.

אני משקיע בה את החיים שלישםאנונימי
כרגע אני עוד מרגיש סבבה.

בתחילץ הקשר זה היה זוועה... השקעתי כל כך הרבה ולא הרגשתי הערכה ממנה בכלל. רק באסה.
גם בנקודה הזו שכתבת -נגמרו לי השמות

שאתה מתייחס אליה כמו אבא לילדה - צריך לטפל, ובהקדם.

בזה שאני מרגיש יותר בוגר?שםאנונימי
בזה שאתה מרגיש כמו אבא וילדה, כפי שכתבת.נגמרו לי השמות

לא הבנתי מה ההמלצהשםאנונימי
לרוב אני מרגיש תקין, זוג נשוי ורגיל.

מדי פעם (כמו שצריך להיות) יש הרגשה של אבא לבת וצריך להיות גם הרגשה של אמא לבן.

את האחרון פחות יצא לי לחוות.
צריך להיות??? מאיפה הבאת את זה?!מיואשת******
לא צריך להיות בשום זוגיות תקינה הרגשה של אבא לבת או אמא לבן. זה מעיד על בעיות רציניות מאד
מאיפה הבאת
את זה שאתה חישב שמדי פעם זה צריך להיות? ה ישמור.
זה כבר נשמע אחרת לגמרי והרבה יותר טובנגמרו לי השמות

זה לא תמיד ככה...שםאנונימי
אבל פחות מרגיש הפוך (למרות שזה בריא לפעמים)
עכשיו אני מבינה את ההתנהגות של אשתךלמה לא123

ככה ראתה את אמא שלה מתנהגת

לא בהכרחשםאנונימי
כלומר ייתכן שהיא לקחה את זה מאמא שלה.

גם יש לה הרבה יציאות של "אני ממש דומה לאמא שלי".
ניסיתי להבהיר לה בצורה יפה כמובן שעם אמא שלה בחיים לא הייתי מתחתן.
מחילהבת 30
אם אתם נשואים פחות משנה, איך הספקת להכיר לעומק את מערכת היחסים של ההורים שלה?
האמת היא שאף פעם אתה לא יכול לדעת מה קורה באמת בין איש לאשתו, אפילו לא אצל ההורים שלך. ק''ו שלא אצל ההורים שלה.

ולגבי אשתך- לא כ''כ מבינה את החשבונות האלה שאתה מנסה לעשות. מרגיש כאילו במקום לדבר איתה אתה בא לדבר פה בפורום.
יחסים עמוקים עמוקים ומה הולך בחדר האישי שלהם לאשםאנונימי
אבל כדי לזהות התנהלות לא צריך כל כך הרבה פעמים כדי לראות
עוקבת אחרי השרשורים שאתה פותח כבר תקופהאוהבת טבע
וככל שעובר הזמן, מתברר לי, וזו רק דעתי, שהייתי מטיסה אותך על טיל לטיפול רגשי! ולא אותה!!!
נראה לי שאם תעשה עבודה עם עצמך הרבה דברים ישתנו לטובה גם אצל אשתך ואפילו בתחום האישות!!!
ייתכןשםאנונימי
אגיב תגובה "נקודתית" בתגובה לפוסט הראשי.
התגובות שלך הן לא זוגיותשוקולד פרה.

הן מתארות את האישה כיצור שיש להיענות לכל גחמה שלו.

והגבר צריך לאוץ ולמלא אחרי כל בקשה כשהוא מהנהן ב"כן-כן".

אז לא.

זוגיות זה מקום של שיוויון, הדדיות.

אם צד אחד בא בגישה של "תעשה לי, תיקח אותי, תפנק אותי, תבשל לי, תנקה לי"

אז *עצם הגישה שלו*

היא מעוותת.

וזה לא משנה אם הצד שני מתנהג ברפיסות ועושה הכל (מה שכל הזמן אתה מטיף לו, לא ברור לי למה)

או שהוא עומד על שלו ומחליט מה נכון לו לעשות ומה לא.

עצם העובדה שמישהו בזוגיות בא בגישה של לקחת-

זה פסול.

וזה תמיד יביא את הצד השני לדילמה הקשה:

עד כמה להגיד לא? עד כמה לעמוד על שלי?

כי בזוגיות נורמלית ורגילה,

אף אחד לא רוצה להרגיש כלי שרת ביד השני.

זה אשכרה מוביל את הצד השני לפעמים לעיוותים מפלצתיים (כמו דודים שלי, למשל, שלגבר שם אין מילה בכלל-בכלל. הילדים פשוט לא חוו דמות אב מרוב שהאם דומיננטית).

בקיצור,

צריך לסמוך על האינסטינקטים שלנו.

לפעמים הלב מבין מהר יותר מהשכל.

הלב מרגיש לא בנוח, ומרגיש שיש פה בוא שרק מחפש יפה להתמלא, ולא איך לתת.

ואני כותבת את זה כמי שנשואה לגבר שיש לו ילדים משלו.

ולכאורה הוא אמור לעשות לי הכל ורק לנשק את האדמה שעליה אני דורכת.

אבל למזלי הוא יודע לומר גם לא יפה,

ואני מעריכה אותו על כך.

תגובה מעולה!אשה שלו
זו אשתך למען השם. תפנק בלי חשבוןבן כהן
המחשבה החשבונית שבלונית הזו, שגבר עושה על אישתו זה משהו. אני גרוש ונראה שהייתי טיפה כזה בעבר (אין קשר לגירושין) היום אני מבין שזה פשוט בדיחה.
ההוצאות יבואו ממקום אחר לגמרי (אם לא תוציא אותן על אישתך) . תתפוצץ עליה עם אוכל שהיא רוצה ומתנות (זה חוזר) ותהיה פשוט גבר שמכבד את האישה שהשם נתן לך.
אני מתחיל פרק ב בעזרת השם ואני הולך עם ההבנה הזו שעל אישה לא עושים חשבון (עם שכל כמובן ולא כמו ילד)
בהצלחה.
זה לא היה העניין...שםאנונימי
השאלה היא אם זה היה נכון כשהתגובה שלה זו צעפייה לעוד ועוד...
סליחה שלא קוראת תגובות קודמות,נגמרו לי השמות

שבת וזה... (:

אבל שני דברים עיקריים שרציתי לכתוב לך:

1. לא קראתי הודעות קודמות שלך, כי אני באתר הזה רק שבוע וקצת, וגם מדי פעם (:

אבל ראיתי שכתבת שיש והיה קושי בקיום יחסים.

אנ מאוד מאוד (ושוב מאוד!) ממליצה לעבוד על העניין של הקושי בקיום יחסים בצורה מסודרת, מקצועית ועמוקה.

ממש לא לטאטא זאת מתחת לשטיח עד ש...

חבל חבל חבל!

אתם יכולים לחיות חיים מלאים וטובים לעוד שנים רבות וטובות, וסחבת של העניין הזה + הריון + אחרי לידות + כשיש עוד ילדים - זה מתכון לא לשיפור של העניין אלא חלילה להידרדרות של העניין.

ופשוט חבל!

אם צריך הכוונה הלכתית או מעשית וכו' ואתה צריך המלצות - אשמח לכוון אתכם למקורות ראויים וטובים שיכולים לעזור.

2. לגבי השאלה שהעלית -

הייתי רוצה לשאול אותך האם בילדות שלך חוות מחסור כלשהו מבחינה כלכלית?

היה מספיק כסף בבית?

איזה מודל של אבא ראית בבית? שעובד כל הזמן? שרק מפרנס? שעובד אבל אין מספיק? ואמא?

ואיך היו היחסים ביניהם?

אם באחת מן השאלות יש עניין מסוים - יכול מאוד להיות שזה יושב אצלך על משהו שורשי ועמוק -0 וכדאי להבין ולעבד את זה בלי קשר (:

ובלי קשר לכך,

אם יש לך שני ערכים שחשובים לך מאוד -

כאשר האחד מביניהם הוא ערך הכסף, הפרנסה בשפע

והשני הוא הערך שאשתך תהיה שמחה ובטוחה

הייתי מנסה לשאול - איזה ערך יותר חשוב עבורך?

אם ערכים אלו מתנגשים ואתה יכול לבחור רק אחד מהם - את מה תעדיף

כי נכון שערך הכסףך הוא חשוב מאוד.

וגם נכון שלא צריך חלילה סתם לבזבז.

אבל אם הכסף "קונה" רוגע נפשית,

ביטחון,

שלווה,

שמחה

לאשתך ולעובר-

האם הערך *הזה* לא עדיף?

שאלה.

בהצלחה רבה רבה לכם ובשעה טובה ומוצלחת (: 

שוב, כן ולאשםאנונימי
האם היית מוציאה על הילד שלך את כל הכסף שבעולם בשביל לשמח אותו?

התשובה היא לא. זה לא הכי חכם, זב לא תמיד בריא גם בשבילו.

לכן יש קו אדום איפהשהו.

לגבי שאלותייך - כן, אבא שלי היה עובד מלא מםא וב"ה לא היו בעיות כלכליות.
אז צריך לראות איפה זה נכנס רק בגדרנגמרו לי השמות

|"לשמח" ואיפה זה מעבר...

כמו שלווה ורוגע נפשית וכאלה,

והאם לפעמים המציאות השנייה לא יכולה לגרום חלילה למצב של "לא שמח".

בקיצור -

תמיד צריך לבחון כל מקרה לגופו,

לראות את כ-ל האופציות,

לחשוב אילו ערכים עומדים מאחורי כל אופציה, ומה השורש שלה-

ואז אפשר לבחור בחירה מושכלת וטובה - גם על הראש וגם על הלב (:

וכל הכבוד לך שאתה משמח את אשתך ודואג לה, כיף לשמוע!

בעיות כלכליות לא אבל תבדוק אם זה מה שיצר את הבעיות הריגשיותמוש השור...
בעיות רגשיות צצו בעקבות ההוריםשםאנונימי
אנחנו משפחה *מאד* שכלית, גם הבנים וגם הבנות ואנחנו מגובשים וחברים ויש צחוקים ואווירה והיו ימים שלא הבנתי מה צריך רגש, כי הכל טוב עם השכל.

זה קצת התחיל לחלחל לי שאולי יש עניין ברגש מכיוון שיצאתי עם בנות ולא הרגשתי "שזה זה" עם אף אחת ופשוט התחתנתי עם הראשונה שהיה לי די נחמד איתה ושכלית זה הסתדר.

זה מאוד מעניין שהמחקרים צודקים כל פעםמוש השור...
בתת מודע בחרת את זו שהיא ההפך הגמור שלך.
ההפך הגמור מהבית שגדלת בו .
ודרכה עם כלים וטיפול מתאים אתה אמור להתאזן.
לכן כביכול נוצרה אצלך ההרגשה המוטעית והלא טובה שכביכול אתה בתפקיד האבא, האחראי. זה השקול והשכלי...
והיא הרגיגשית הילדה שלא מבינה...
להביע רגשות זה לא אומר להיות ילדותי ההפך זה מעיד על בגרות... כנראה שבבית שגדלת בו לא היה מקום להביע רגשות ובפעמים שהיתה הבעת רגש היא דוכאה בטענה של "מה אתה ילד. ילדה קטנ/ה" וזה הוביל לאטימות ריגשית...
הקבה הביא לך הזדמנות להתאזן נפשית וזה על ידי אישתך.... לך לטיפול לפני שיהיה מאוחר. יש לך בה ילדים בדרך...לא מחנכים ילדים עם שכל
האמת שדווקא המחקר הזה לא תקף לגביי...שםאנונימי
בחרתי מישהי שכלית, עם הגיון בריא (עד כמה שאפשר) ושיהיה לי נחמד איתה.

ולהיפך - חיפשתי מישהי שהיא כמה שיותר דומה לי. בכיף הייתי יכול לחיות עם עצמי (ממין נקבה כמובן).

המשפחות שלנו אכן לא דומות וייתכן שעל זה מדובר כשאומרים הפכים.

יש לה קטעים שהיא דומה לי (לא מעט), אבל הקטעים הבולטים זה הקטעים הנשיים שאכן אצלנו תפסו פחות מקום בבית.

ייתכן בהחלט מה שאמרת לגבי "מה אתה ילד?"
לא יודע איך טיפול יעזור בזה ואם הוא נצרך.
בתור אדם לסביבתו אני מאד מכיל ומשכנע אנשים להוציא מה שיושב עליהם...
טיפול יעזור והוא נצרך... תן למטפל להחליט .. והראיה היא ש...מוש השור...
תספור כמה פעמים כתב נראה לי , לדעתי, ודיברת על עצמך בגוף ראשון... ואיך אתה תופס את העולם.
קשה לך לצאת מעצמך ולהיות בשביל ...
זרוק תשכל. תקרא את רצף ההודעות שאתה בלבד כתבת ותבין שאתה חי לא נכון.. וזה לא ישתפר ויתקדם עד הדמנציה... אז קום ותעשה מעשה לפני שיהיה מאוחר
כרגיל בכל השרשורים שאתה פותח- אתה צריך לטפל בעצמךקופצת רגע
1- אתה, באופן אישי, צריך לטפל בחסימה הרגשית שלך. היא מפריעה לך להתקשר לאשתך, ואפילו לתקשר איתה כנראה, כמו שצריך. במקביל או אחרי הטיפול האישי שלך, תשתדלו גם לעשות טיפול זוגי, לא רק מיני.

2. ספציפית לגבי בדיקת מי שפיר, מה וכמה אתה יודע על הבדיקה? פשוט נראה לי שפספסת (או לפחות לא כתבת כאן) נתון אחד מהותי. הבעיה הגדולה והחשש הגדול מהבדיקה זה ממש לא הכאבים, אלא הסיכוי לאובדן ההיריון בעקבות הבדיקה. הסיכוי להפלה בעקבות דיקור מי שפיר נע בין 1:400 ל 1:1000,כאשר לפחות לפי חלק מהדעות מה שמשפיע על הסיכוי הוא מומחיות הרופא המבצע והצוות. כל הנשים שאני מכירה וששמעתי עליהן שבחרו ברופא פרטי במקום ברפואה ציבורית, עשו זאת במטרה לצמצם ככל הניתן את הסיכונים להריון, ולא בשביל לצמצם כאב. אגב מנסיון, הכאב הפיזי הוא לא נורא ובכלל לא מה שמרתיע בבדיקה, זה אחד מהדברים הפשוטים מבחינה פיזית שנשים עוברות בכל המהלך של הריון ולידה.

ההחלטות שאתה מדבר עליהן הן ממש ממש החלטות שצריך לקבל מבחינה זוגית.

אני חושבת שיש קשר הדוק בין הפתיח של ההודעה ראשונה שלך לבין שמשמעת עצמית
ממה שכתבת פה, נראה שעדיין לא הגעתם לחיבור אמיתי באישות. ואין ספק שזהו הדבק האמיתי של הנישואין.
אם כרגע, המצב הוא שיחסים הם משהו טכני שצריך "להצליח" לעבור, וגם מיסב כאב לאשתך, ובכלל כל התחושה סביב זה היא לא חיובית, יש משהו בבסיס הזוגיות שלכם שעדיין חסר. ושאלתך לדעתי קצת מעידה על משהו קצת שטחי ולא הדדי ביניכם.
יחסים הם ה-דבר שבונה את הקשר הפנימי העמוק, שימת לב לצרכי השני, רצון להעניק לו, רגישות לניואנסים אצלו, וחיבור אמיתי ללא מילים ובאופן בלתי אמצעי. כמו מין "העולם הפרטי שלנו".
אני מדברת מתוך נסיון של כמה חודשים טובים שלא הצלחנו, וכאשר זה הסתדר (והיום הכל בסדר פלוס בה), הזוגיות והקשר שלנו עלו קומה ממש.
אני יודעת כמה זה מתסכל שלא הולך חלק, ועכשיו בתחילת הריון, זה אולי לא הזמן לעבוד על זה, אבל כמה דברים:
1. אתם ממש לא היחידים שלא הולך לכם חלק. אין לכם מושג כמה זוגות מתקשים בתחילת הנישואין. לא כולם עוברים בטסט ראשון או שני... פשוט אנשים לא מרבים לשתף על זה.
2. זה נרכש ונלמד לחלוטין! אל תחשוב אפילו שככה זה יישאר, אם תשקיעו תתאמצו באופן ששניכם לוקחים את זה כפרוייקט, ולא בעצבים או חוסר חשק, תצליחו ובגדול.
כרגע, ממליצה לכם להיות באינטימיות גם בלי נסיונות חדירה, ותענג אותה בלי להיכנס. זה יחבר אותה אל האקט, יפחית את החרדה מהכאב, ויגביר את הרצון.
3. ממליצה על דר חנה קטן. עזרה לנו מאוד.
4. אני מבינה את החשש שלך שאשתך לא יודעת מתי לעצור,ותבקש עוד ועוד. כדאי לפתוח את זה הכי ישיר שאפשר. כמו: אני רוצה לפנק אותך אבל חושש ש..., גם על ההרגל מבית אפשר לדבר, ולראות ביחד שעכשיו זה שונה גם כלכלית וגם מצד האבהות הכפוייה שלך...
5. תכבד ותאהב אותה. לא היית שורד יום אחד בהריון...
6. יופי שאתה מודע לאובר שכליות שלך. תתאמן ותפתח את השריר הרגשי.
בטוחה בהצלחתכם!!
תודה על התגובה שםאנונימי
כרגע אנחנו תקועים אצל הסקסולוגית שאמרה שהיא חייבת להיפתח לנושא ולהסביר לי מה היא אוהבת ושהיא צריכה להכיר את עצמה.

והיא עצמה אין לה יותר מדי מוטיבציה לעשות את זה..

אקח בחשבון מה שרשמת
בהצלחה!משמעת עצמית
ויכול להיות שמחמאות על הגוף שלה יעזרו...
גם את זה אני משתדל לעשותשםאנונימי
אין לה בעיית דימוי, ב"ה.
זה לא שחור לבןמשמעת עצמית
יש לה בעיה x או y. הכל קשור אחד בשני, ודבר מוביל לדבר.
זו לא תכנת מחשב.
התכוונתי שהיא תשמע ממך מה *אתה* חושבת על הגוף שלה, ומעוניין בה, זה יכול לעזור עם המוטיבציה שאין לה. כל אישה רוצה להרגיש סקסית ומושכת בעיני בעלה.
תחליפו סקסולוגמופאסה
חבל''ז להתקע עם מישהי שאומרת שהיא צריכה ושהיא חייבת
אחרי שלידה העסק עלול להסתבך עוד יותר
דווקא נתוני ההפלה לא מרתיעים אותנו...שםאנונימי
שמענו שזה 1:780 מיועצת גנטית.
ורופאה אחרת אמרה שאם הצלחנו להיכנס להריון כזה מהר (אחרי 3 ניסיונות בלבד), אז שזה לא כזה נורא בכל מקרה, במיוחד שאנחנו די צעירים עדיין.
לא כזה נורא הפלה?! כי נכנסתם להריון מהר??עודאנונימית
השם ישמור
משהו מאד לא בסדר אצלך
והכי חורה שאתה מנותק לגמרי מהמחשבה שכל זה מתחולל בגוף של אשתך כאילו הפלה לא הפלה העיקר שחסכנו
לא נכון...שםאנונימי
יש לנו בעיה גנטית של 5% סיכויי הפלה.

אני מניח שאת מזדעקת על הרעיון, אני יכול להבין גם למה - זה נשמע תהליך לא פשוט בכלל.

אבל זו אפשרות שאנחנו מכוונים אליה בידיעה שהיא קיימת.

לצמצם אותה כמה שניתן? אפשר היה לעשות הפריה חוץ-גופית. אנחנו בחרנו שלא (בעצת היועצת הגנטית).
אתה מפספס...משמעת עצמית
נראה לי שהיא מזדעקת על שוויון הנפש והצורה היבשה שאתה מציג את זה.
באמת משהו אצלך כל כך טכני. מוזר.
תודה על ההסבר שםאנונימי
באתי לרשום שכשיגיע העת ולא תהיה ברירה ונצטרך להפיל (בע"ה שלא יקרה) אני אהיה הכי עדין איתה בעולם.

אבל שמתי לב לאורך השיחה שדיברנו רק על נתונים טכניים...
אז למה הזעקה? איפה הייתי אמור להביע כאן רגש איפהשהו?

סליחה אם זו שאלה שברורה לכן, אני באמת לא מבין... דיברנו על נתונים סטטיסטיים, דיברתי על עצת רופאים ויועצת גנטית... מה העניין?
אתה שוב לא מבין מה זה אשה...מופאסה
תוכל להסביר? זה לא עונה לי עדיין...שםאנונימי
אני גם לא יודע על איזו אישה אתה מדבר כאן...
בנות הפורום או אשתי.
זה גם וגםמופאסה
אסביר לך בהמשך בשמחה...
אתה הזוי ...שיהיה לה הריון תקין עם ילד בריא ושלם..Lola_123
תודה, התגובה שלך מאד עזרה לי להבין עכשיו..שםאנונימי
איך מנסים להסביר כזה דבר?מיואשת******

כמו שללדת ילד זה לא משהו טכני. גם הפלה זה לא משהו טכני

ללדת ילד זה לא ללדת שלוש קילו של בשר ודם נושם שצריך להאכיל ולהחליף טיטול. והפלה היא לא תהליך טכני שבו יוצאים גושי דם מהגוף של מישהי.

בן אדם שחושב על זה שהולך להיוולד לו ילד במונחים טכניים בלבד, או מדבר על הפלה אפשרית במונחים טכניים בלבד הוא בן אדם עם חסימה רגשית בעומקו של הסכסכוך הישראלי פלסטיני. באמת.

חוץ מלומר לך שאני חושבת שאתה בן אדם מקסים, שום דבר לא מרוע, ואני בטוחה שיש ביכולתך להשתנות - אבל למען ה הטוב והמיטיב - תתחיל ! לך דחוף דחוף דחוף לטיפול רגשי. כל כך דחוף שכל דקה שאתה כותב פה במקום ללכת לטיפול היא בזבוז פושע.

בהצלחה בחיים

אנחנו בכוונה (גם היא) רגשית לא נכנסים לעניין שייוולד לנו ילדשםאנונימי
בעיקר בגלל הבדיקה שאנחנו צריכים לעשות ולוודא שלא יצא לנו חלילה ילד עם פיגור...

דווקא היא מצליחה מאד להחזיק את עצמה מלהתחבר לילד ואני עושה מאמצים כדי לא להתחבר אליו.
כדי שאהיה שם במידה והגרוע מכל יקרה.

וכמו שרשמתי קודם - אם ח"ו נגיע למצב הפלה, נתייחס לזה אחרת בוודאי.
אבל כרגע אנחנו חושבים מה הכי כדאי מבחינת נתונים סטטיסטיים קרים.
באמת מאחלת לכם מכל הלב הריון תקין וילד בריא לגמרינגמרו לי השמות

וכמה שזה חשוב להבין ולא לשפוט ישר.

הנה, עכשיו הוספת עוד הרבה מאוד נתונים ששמים אור אחר לגמרי על הדברים.

גם כתבת חס וחלילה הפלה - מדגיש שאתה ברור שלא רוצה את זה

וגם כתבת שהסיכויים להפלה זה רק אם ח"ו יצא ילד עם פיגור כיוון שיש איזושהי בעיה גנטית

עכשיו הכל הרבה יותר מובן, ואני מקווה שלכולם גם, וטוב מאוד שכתבת.

ואתם כבר זוג מקסים, ואתם תהיו עוד יותר זוג מקסים עם הזמן ועם העבודה של שניכם והנכונות והרצון הזה

רק טוב שיהיה לכם :פרח:

זאת אומרת שהיה נשמע מדבריישםאנונימי
שילד עם פיגור או הפלה זה תהליך טכני שגם אם יקרה וגם אם לא יקרה זה לא משנה מבחינתי?

הייתי מזדעק של "מה?! איך הבנתם ככה?!", אבל אם כולם הבינו ככה, כנראה שהבעיה הייתה בניסוח שלי.
אז עמכם הסליחה.
אני הבנתי אותך בדיוק כפי שכתבת עכשיו שהתכוונת מלכתחילהנגמרו לי השמות

אבל כן, חלק הבינו אותך אחרת, כפי החשש שתיארת כאן. 

ועכשיו כשאני חושבת על זה,

נראה לי שכל מי שכתב לך שיש לך בעיה רגשית (אני לא חושבת שיש לך בעיה רגשית)

אולי הבין כך מבעיה בניסוח.

אז אולי כדאי באמת לחשוב על איך לנסח לאחר כך שהדברים יתקבלו כפי שהם וזהו

חסכת טיפול של שנים וכמה אלפים טובים

השיקול שלך כלכלי. זה מה שמזעזע.עודאנונימית
מקבל.שםאנונימי
אבל אני חושב שזה לא נכון העוצמה של איך שזה נראה.
עד עכשיו חשבתי שחלק מגזימים פה בתגובותלמה לא123

לגביי בעיות רגשיות שיש לך

אבל אחרי התגובה הזו,אני מבינה שהם ממש ממש צודקים

תגובה הזויה

נראה לי שלא הבנת, אחד הסיכונים של הבדיקהזית1
זה זיהום רחמי שעלול להוביל להפלה בנוסף לבעיה הגנטית שיש לכם....
כן, אני יודע שזה גם בדיקה שעלולה לגרום להפלה.שםאנונימי
בעניין של הנתינה שלך אליהנשוי באושרר
באופן כללי לדעתי בנישואין צריך לתת ולתת ולתת בלי גבול!!

אבל אם הנתינה הזו גורמת לך הרגשות לא טובות אז יכול להיות שצריך קצת לרסן את זה..
ואולי אפילו להפסיק.
כי זה לא נכון לתת כשזה לא עושה לך טוב על הלב.

ממה שאתה מתאר נשמע שאתה כבר מכיר אותה שהיא תבקש כל פעם אחרי שאתה נותן לה משהו עוד ועוד..
ונראה שזה יושב לך על משהו יותר עמוק בלב..

כדאי לברר עם עצמך, ואולי איתך, על מה זה יושב..
כי חבל להמשיך ככה,

בלי קשר למקרים הספציפיים שהבאת
ייתכן..שםאנונימי
אני גם לא אשקר - יש לי בעיה להוציא על עצמי כסף ועל אחרים אין לי בעיה בכלל - אבל מבחינתי זה "אשתו כגופו" (אולי לא בצדק) איך שאני מתייחס אליה.

אבל גם יכול להיות שזה יושב על משהו קודם.

בכל מקרה סיפרתי לה השבת על הסושי והיא אמרה שהיא לא מעוניינת בסושי ההוא ספציפית.
על הרופא לא אמרתי לה עדיין.
לך לקיצוניות השניה של רק רגש שתגיע לאיזון נכון עם השכלמוש השור...
אני יכולה להבין אותךשוקולד פרה.
מתוך שרשורים קודמים שהעלית,
וגם מה שכתבת פה על הזוגיות של חמיך וחמותך-
נשמע שהיא גדלה בבית שבו:
א. האישה מובילה וחזקה, ואת הבעל פחות סופרים
ב. יש איזו פאסיביות של "תתנו לי, תעשו בשבילי" ואולי תובענות מתחת לפני השטח.

הרבה מהמתח ביניכם הוא סמוי.
למעשה אתה מפחד מהתובענות שבה, שיש מצב גדול שהיא קיימת.
אתה מפחד שיקרה מצב שבו יהיה לך קשה לסרב, ואתה תרגיש שאתה נבלע בתביעות הקטנות באלה.
כמו שחמיך נבלע בתוך התביעות של אשתו.

אתה לא מרגיש חופשי איתך.
למעשה אתה חווה אותה כמי שמאיימת לך על המרחב האישי.

לדעתי,
הבעיה כאן היא לא בסושי בכלל.
הבעיה היא שאתה לא רוצה לפנק אותה,
כי אתה מפחד שהיא תתבע ממך עוד ועוד.
חשש שאכן יכול להתברר כמוצדק,
ואל תלך ותבטל את החששות שלך סתם כי אמרו בפורום.

אתה מכיר אותה הכי טוב, ולכן כנראה יש לחשש שלך "על מי שיסמוך".

לדעתי תבדוק עד כמה אתה יכול לומר "לא" חופשי,
בכלל בכלל בלי קשר לסושי או הריון,
ולצפות לתגובה בוגרת שמבינה ומקבלת את הלא.

אם אתה מרגיש דחף פנימי לרצות,
ופחד שהיא תתעצבן אם לא תרצה,
ואתה מרגיש שאין לך את החופש לומר גם לא-
כנראה שיש פה תובענות...

וזה משו שתצטרך להתמודד אתו דווקא ע"י התחזקות בגבולות שלך.

בהצלחה!!
מעניין מה שרשמתשםאנונימי
אני באמת לא אומר "לא" (גם בתקופת החתונה לא אמרתי בכלל שלא כי אמרתי שלא שווה בשביל זה להתחיל מריבה).

יש כמה דברים האמת (אחד ספציפי שעובר לי בראש) שאמרתי עליהם "לא", והיא קיבלה בצורה מתבאסת וניסתה שוב אחר כך. אבל כן קיבלה את זה ולא עשתה פרצוף מבואס.

בכל מקרה מעניין... אני צריך ללמוד יותר באמת להגיד לא.
הפוך... התבלבלתת. תתרגל לומר כן אישתי מה שתרצימוש השור...
אני לשירותך...
תקרא כל תגובה של מוש ותיישם. תראה נפלאות וישועותמיואשת******
חוץ ממופאסה
התגובה האומללה שלו בקשר למנגל
מנגל? איפה?מיואשת******

אני *כל הזמן* אומר את זהשםאנונימי
אני חושב ש- @שוקולד פרה. הכי קלעה לתחושות שלי.
השאלה של במי שפיר הזויה בעינימיואשת******
יש משהו שאתה מבין שעלול לכאוב לה
אפשר לעשות את זה פחות כואב
ואתה לא רוצה לספר לה כי אולי בפעמים הבאות היא גם תרצה שפחות יכאב לה
אתה אמיתי?
אם זה באמת ככה יש לך בעיה עמוקה מאד.
וכן אמרו לך פה - תחשוב מה היית רוצה שיעשו לך
ואתה אומר- זה לא תמיד צריך להסתכל על זה ככה
אז זהו שכן
כן תמיד צריך להסתכל על זה ככה
ואם לא משהו לא בסדר באיך שאתה מבין זוגיות
ממש ממש כואב ומרתיח לקרוא כזאת שאלה . עצוב מאד
צר לי שאת מיואשת,שםאנונימי
לשאלתך - מכיוון שאני יודע את כל הפרטים, הייתי מעדיף שלא יספרו לי שיש דרך כזו, כי זה אומר שיש "דרך מילוט" שבטוח היא תיקח ולא תנסה בכלל 'להתמודד".

תוכלי לשאול "אז מה?"
והאמת שאני לא הכי בטוח איך לענות לך, אבל בין היתר הפורום הסביר כאן על הבדיקה.
אם הייתי שומע שזו בדיקה זוועה, ודאי שלא הייתי מהסס.
שאלתי אותך מה אתה היית רוצהמיואשת******
ואתה עונה לי שאתה רוצה שהיא תתמודד
1. זו לא השאלה. שאלתי אותך אם על הגוף
שלך היית צריך לעבור תהליך כואב והיית שומע שמסתירים ממך את האפשרות שיש דרך פחות כואבת , מה היית רוצה לעצמך. לגוף שלך.
2. עצם הרעיון שאתה חושב שאתה צריך לחנך את אשתך להתמודד הוא מחריד.
אגיב:שםאנונימי
1. דווקא עניתי לך. שאלת אם הייתי רוצה שיסתירו ממני ואמרתי לך שכן.
כמובן בידיעה שהתהליך לא באמת כואב זוועה, אלא שהפחד שלי גורם לזה.

2. אין לי איך להגיב לזה...
אני פשוט עוד לא יודע.
יום אחד היא תקלוט שאתה מסתיר ממנה מידעלמה לא123

בכל נושא שהוא,משיקולים שלכאורה נכונים בעיניך. אבל לה זה לא יהיה משנה.

מאותו יום היא תפסיק לסמוך עליך,ותתחיל לברר בעצמה

זה יעלה לך בהרבה כסף ובהרבה עוגמת נפש

אם גישה כמו שלך- תאלץ לפתוח מהר שוב תיק ברבנותאתבשג
סליחה על הבוטות,
אני פשוט מנסה לזעזע אותך שתבין כמה הגישה שלך פשוט נראית הזויה ןהרסנית בוודאי לטווח הרחוק

כמו שרבים פה הציעו לך- טיפול זוגי/אישי- חובה!
לשינוי הגישה הכללית לגבי יחס לזוגיות.

אבל באמת אתה נשמע איש טוב עם הרבה רצון ללמוד ולהתקדם-
אז אין ספק שעם מאמץ אתה תצליח ותראה ברכה.

הצלחה רבה!!
צורת חשיבה מאד משונה ולא זוגיתעודאנונימית
כאילו אשתך היא ילדה קטנה. בקשר למי שפיר- זה הגוף שלה ויש לה זכות מלאה להיות שותפה להחלטה על אופן ומחיר הפרוצדורה. אתה לא אמור לקבל החלטות כאלה עבורה בלי להתייעץ איתה והחשיבה שלך לגבי הילדים הבאים היא לא ככ בריאה לדעתי. אם הדאגות האלה מופיעות בעוד הקשרים בחיים שלך כדאי לך לבדוק את זה באופן מסודר.
בקשר לסושי - מעליב וקטנוני אבל פחות קריטי. שוב, אשתך היא לא ילדה, אני מניחה שאפשר לדבר איתה בהיגיון...
קמצנות יכולה להחריב חיים ויש פה דוגמה קלאסית לקמצנות שהיא ממש מידה של הנפש- חוסר רצון לתת ולא חסכנות כספית.
ועכשיו אני קוראת שיש גם בעיה בקיום יחסים,עודאנונימית
שזה יכול להיות שדה נוסף שבו יש איזשהו מאבק על נתינה, על שותפות, על הדדיות. אם הגישה שאתה מציג פה תקפה במשהו גם לשם מציעה לך מאד לטפל בעצמך כי יחסי אישות טובים הם בדיוק ההפך החישובים קטנוניים... בהצלחה, באמת.
קראתי את התגובות (מקווה שכולן) - יש לי שאלה:שםאנונימי
דיברתם כאן על כך שיש לי חסימה רגשית, זו גם טענה ששמעתי לא פעם ואני באמת לוקח את זה בחשבון שייתכן שזו בעייה אצלי.

אבל עם יד על הלב - אתם רואים כאן סיכוי כלשהו שאולי אני דווקא מתפקד כמו שצריך? כלומר האם יש מקרים שדיברו איתכם כאן שבעיניכם הייתה בעיה דווקא אצל האישה?

הרגיש לי מהתגובות של חלק מהאנשים כאן (כמובן לא כולם וברור לי שכולם מגיעים ממקום טוב של לעזור) שלא רק שלא קיבלתי תגובה למה שהעליתי, אלא הרגשתי אפילו יותר רע מ-איך שנכנסתי.

אין ספק שלפעמים צריך להגיד את האמת בפנים, מי כמוני יודע את זה.
אני פשוט מרגיש (ואני יודע שאולי זה לא מורגש מההודעה כאן) שאני נותן את הנשמה למען האושר של אשתי. אני עושה סיבובים באוויר בשבילה.
ואז התגובות כאן זה שאני לא אוהב אותה באמת
מאיך שכתבת בשרשור הזה בלבד התגובות הולמות מאדמיואשת******
עבר עריכה על ידי מיואשת****** בתאריך כ"א בשבט תש"פ 08:24
לא קראתי את שאר השרשורים שלך ואני לא מבססת את דעתי על דברים אחרים חוץ ממה שכתבת פה
מה שכתבת פה נשמע נורא ואיום. עמך הסליחה אבל באמת אם הייתי יודעת שבעלי היה חושב עלי ככה ומונע ממני מידע מתוך אנוכיות כזו ומרגיש שהוא אבא שלי וצריך לרסן אותי וכו , הייתי בורחת על נפשי בלב שבור וכואב מאד מאד.
הצורה שאתה חושב על אשתך די מחרידה
אוהבה כגופו, מכבדה יותר מגופו... יצא לך לשמוע על זה? לא נשמע שיש לך הבנה מה לא בסדר במה ששאלת בכלל... וזה עצוב.
צר לי שאין לי מילים מנחמות אבל לפעמים צריך לשמוע את האמת וללכת לעשות עם זה משהו
בהצלחה
רגענגמרו לי השמות

אני לא הבנתי ממנו בכלל מה שכתבת יקרה.

וגם אם כן - לא זו הדרך לענ"ד לגרום לאדם לפעול ולשנות ולצמוח. אני חוששת שזו דרך רק להוריד אותו עוד יותר ליאוש, כי "ממילא אני דפוק אז לא משנה מה אעשה..." ח"ו!

אני לא ראיתי בכלל אנוכיות כאן, להיפ]ך, המון אכפתיות ודאגה.

וגם בל נשכח שאנו קוראים כאן רק דוגמית קטנה מחייו,

יש לו עוד חיים שלמים שלמים מאחורי ההודעה הזו

שמלאים באהבה לאשתו

בנתינה לאשתו

בפינוק לאשתו

במחשבה על אשתו

באינסוף חוויות שלהם יחד כזוג אוהב

בפורום כותבים בד"כ בשעת צרה ומצוקה, ורק על הבעיות, ולכן הזרקור כרגע מופנה אליהן.

אבל זו לא חזות הכל כלל.

זו טעות בעיניי לקחת שורה או אמירה בודדת ולהסיק ממנה שכל הזוגיות שלהם כך.

וגם את מה שכתב - אפשר לקרוא בשתי דרכים

לא רק כ"איום ונורא", אלא כ" הוא רק מבקש עצה איך שיהיה יותר טוב, לזוגיות שלו בכלל"

ומאחורי העצה שהוא מחפש עומד אדם שלם

עם ילדות שלמה

עם עולם ערכים שלמים

וןאישה שלמה

עןם ילדות שלמה משלה

ועולם ערכים ואמונות שלם

ודינמיקה זוגית שלמה

וחיים שלמים!

אי אפשר, פשוט אי אפשר להבין ולהסיק על כל אלה יקרה מכמה משפטים...

אני כתבתי במפורש שאני מסתמכת רק על השרשור הזהמיואשת******

אין לי דברים אחרים להסתמך עליהם, לא הולכת לחפוןר עכשיו בשרשורי עבר. ולכן כתבתי את זה בפירוש. שידע.

והיו פה הרבה הודעות ומשפטים שלו בשרשור הזה הספציפי, שאם הייתי יודעת שבעלי כך חושב ומתנהג אלי, הייתי נשברת ומתרסקת. ואת יודעת משהו, לא משנה כמה בעלי אוהב אותי וכמה הוא היה טוב אלי, אם הייתי חושבת שהכל נובע ממקום של אבא לבת, וחינוך, ומחשבה מה לחשוף לי ואיך לתת לי בצורה שתחנך אותי כמו שהוא מתאר פה, לא היה שווה לי כלום. כלום.

כך אני מרגישה.

אבל גם ההבנה הזו מהשרשור הזה ספציפית היא חלקית בלבדנגמרו לי השמות

כי מאחורי המילים הללו שציטטת שכתב - יכולה להיות פרשנות אחרת לגמרי שלו.

זה לא כזה שחור ולבן...

קצת קשה לי להסביר את עצמי, אבל אני מתכוונת בעיקר - שגם כאשר כתב שלעיתים |(והדגיש שלעיתים, ורוב הזמן זה לא כך בכלל) - הוא חושב על אשתו כאבא לבת - זה לא חייב להיות ממקום שמחנך ומטיף וכו', אלא רק כביטוי לרגש אבהי שעלה בו.

או כאשר כתב לגבי הסושי והמי שפיר וכו - זה לא חייב להיות ממקום מטיף, אלא ממקום שרוצה לבנות, אולי הוא מאמין בערך של התמודדות, עבודה על דברים, ולא שהכל בא בקלות, ואולי הוא חושב שזה טוב *בשביל אשתו* באמת!

לא רק בשבילו!

אולי הוא באמת מאמימן שכך *הוא מטיב לה* ממש!

ומאחורי הדברים האלה, עומדת מולו אשתו, שהוא מכיר לעומר הרבה יותר מאיתנו

תקשיבי, תקראי את מה שהוא כותב למעלה על הפלהמיואשת******

ואז נדבר שוב.

ובלי קשר, בשום מצב, בשום מקום, בשום אופן בזוגיות תקינה ואמיתית לא אמור להיות מצב שגבר מרגיש כמו אבא לבת (או להיפך מכיוון האשה) זה דבר ממש נוראי בעיני. ואני מניחה שגם את יודעת מה אומרים על לנסות לחנך את בן הזוג ועד כמה זה שגוי. אז ממקום של אבא לבת??? נוראי. לא "לפעמים" . אף פעם לא!

האמת שדווקא פעם שמעתי משפט יפה:שםאנונימי
בעל הוא לפעמים אבא, לפעמים בן ולפעמים חבר טוב.
והוא צריך לדעת למלא את התפקידים האלה.

מבחינת "חינוך", אני מסכים איתך בעצמי. זה נוראי לחנך.

איפה אמרתי שאני רוצה לחנך אותה?
ברור שאמרתמיואשת******

אמרת שהיא תבחר את הדרך הקלה ולא תתמודד, ואתה לא תספר לה כדי שהיא תתמודד, אתה תסתיר ממנה מידע כדי שהיא תסתדר עם מה שיש ,זה לא לחנך?

שנייה,נגמרו לי השמות

א. גם במשפט שלו - אני לא מתיימרת להבין למה התכוון, כי אני לא מכירה אותו.

במצב כזה, אם היה יושב מולי, הייתי מנסה קודם כל לברר מי הוא, מי אשתו, מה עבר עליהם,

ורק אז לשאול למה התכוון

יכול להיות שהבנתי אחרת לגמרי ממה שהוא התכוון!

לא נראה לי הגיוני שאדם באמת יתכוון שזה קל בעיניו לבצע הפלה, ממש לא,

הוא גם הבהיר בשרשור שענה בפן הטכני רק כי נשאל בפן הטכני.

צריך קצת להבין אותו, לא ישר לייחס לו אמירות של שחור ולבן, חבל.

ב. לגבי היחס של "אבא ובת"

בזוגיות תקינה לגמרי, אפשר בהחלט שלפעמים יעלה רגש אבהי לאישה ורגש אימהי לאיש,

רק לפעמים

רק בכיוונון מסוים

אבל הוא הדגיש שרוב הזמן זה באמת כך!

שהזוגיות תקינה לגמרי

ורק לפעמים עולה רגש אבהי

אז כדאי לקחת גם את הדברים הללו שכותב, ולא להתעלם מהם, ורק על ה"שלילי" כביכול לשים זרקור, כי אז זו אמת חלקית לגמרי, עד שהיא כבר כלל לא האמת שלו, אלא של המגיב, או בכלל לא של אף אחד אחר...

וגםנגמרו לי השמות

גם במקורותינו מתוארת הרעיה

לפעמים כרעיה

לפעמים כאחות

וכעוד הרבה דברים.

זה בסדר לגמרי שלפעמים (גם בחיים הרגילים וגם בחיי האישות בין איש לאשתו) יעלה רגש של אם, של אב, של מגונן, של שומר, של אוהב, של מאהבת, של מאהב, של אחות, של חברה, של רעיה, של הרבה דברים. זה יכול לקחת את כל הזוגיות למקום טובץ.

שוב, צריך להתייחס לזה מהמקום הטוב של זה, לא הרע.

לא מסכימה איתךמיואשת******

בחיים לא הרגשתי רגש אימהי לבעלי ולדעתי זה בחיים לא אמור לקרות

ובן אדם כותב פה, התגובות הן על סמך מה שכותב

את מנסה לפרשן כל מיני דברים שלא נאמרו ובונה תילי תילים של תיאוריות על מה אולי יכול להיות עומד מאחורי הדברים

אני לא

הוא כותב

אני עונה

אם הוא לא התכוון למה שכתב, שיכתוב שוב.

אולי התיאוריות שלך על מה שעומד מאחורי דברים שגויות ואת עונה דברים לא נכונים, ואני אשים תיאוריות אחרות ואענה דברים אחרים לגמרי?

לא שמה תיאוריות ומחשבות בתוך המילים שאומרים לי . מה שאומרים זה מה שאומרים. מי שרוצה להוסיף מוזמן. ואני מגיבה על הנתונים שנאמרים לי. ובדרך כלל גם מדגישה בתגובתי את הדבר הזה.

דווקא הוא מוסיף ומוסיף פה נתונים וככל שהוא מוסיף דעתי רק מתחזקת.

מנסה לענות לךנגמרו לי השמות

ראשית אפתח ואומר שאנולי אני טועה, אבל אני מרגישה מכתיבתך רגשות קצת שליליים לגבי הדיון בינינו, 

והייתי שמחה אם פשוט נתייחס לזה כאל דיון פורה, מפרה, שבא לברר מקום, הכל בסדר

מותר לך לךחשוב אחרת ממני

מותר לי לחשוב אחרת ממך

את אישה נפלאה וטובה והכל בסדר, באמת

מנסה לחלק לסעיפים שיצא מסודר:

א. אני כן הרגשתי רגש אמהי לבעלי היקר.

בהרבה תחומים ומובנים.

כמובן שלא כל הזמן, וכמובן שבצורה טובה.

זה מעולם לא הפריע לא לו ולא לי.

להיפך, זה רק תרם 

גם עם זוגות שהכרתי - עלה הרגש הזה.

וכאשר הוא עולה ממקום טוב ובמינון טוב - זה יכול להיות דבר מבורך לגמרי.

ב. אני מסכימה עם מה שכתבת,

אבל אני חושבת שכל אחד מרגיש שהוא "מבין" בדיוק את מה שהכותב התכוון בלי תיאוריות.

אני למשל חושבת שהבנתי אותו כך

ואת חושבת שהבנת אותו אחרת.

אני לא מנסה להלביש לו תיאוריות, אחלא אני לגמרי לגמרי חושבת שכך הוא התכוון גם *ממה שכתב בלבד*

אפשר לקחת את אותן המילים בדיוק

ולצרף להן פרשנויות שונות.

את הבנת את המילים כך

ואני הבנתי את אותן מילים בדיוק כך.

בלי תיאוריות לשתינו.

רק הבנה שונה ופירוש שלו לאותן המילים ואותם הדברים שכתב שחור על גבי לבן.

ופירוש שונה*נגמרו לי השמות

סליחה, לא התכוונתי למקום שלילימיואשת******

כותבת בקצרה בגלל עומס אז אולי זה נשמע קצת חד. מצטערת

לגבי רגש אימהי, נסכים שלא להסכים (וגם, האם עלה לך רגש אימהי בקטע החינוכי, או בקטע ה"מגונן"? את מבינה שזה מאד מאד שונה)

ולגבי הבנת הדברים, בהודעות קודמות כתבת לי לחשוב על כל מה עומד מאחורי זה, על האשה שלא מכירים ועל הכוונות שאולי יש לו וכו, ולכן כתבתי שאני לא עושה את כל השיקולים האלו. אני עונה על מה שנכתב ומדגישה שזה רק על סמך מה שנכתב לי ואין לי יכולת לדעת מה שלא נכתב ולכן לא מנסה לדמיין מה עומד מאחורי דברים כי יש כל כך הרבה אפשרויות...

תודה יקרה נגמרו לי השמות

עכשיו אני קצת יותר מבינה גם אותך (:

לגבי הרגש האימהי - זה לפעמים בא ממקום מגונן ולפעמים ממקום שרוצה לחנך, אבל בקטע טוב (: חינוך כי כך אני חושבת שיהיה טוב, כי כך אני מאמינה, אז בסופו של דבר - כי אני אוהבת אותו ורוצה שיהיה לו טוב - וזה טוב לדעתי - אז...

קיצור חפירות שה' ישמור הולכות כאן (:

לגבי ההבנות - אולי זה באמת משהו אינדיבידואלי. נראה לי מאז שאני זוכרת את עצמי אני מבינה ככה בצורה שהסברתי את האנשים, אז *אצלי* זה באמת הגיע כהבנה ישרה של הדברים,

אבל מבינה לגמרי שיכולה להיות הבנה אחרת לאנשים אחרים.

זה פשוט...

שאני מנסה ומשתדלת מראש לחשוב מלכתחילה למה אדם בא לכתוב בפורום?

כי בטח קשה לו

או כי הוא נמצא בבעיה

והאם מה שכתב זה כי הוא חלילה יצור רשע או כי הוא רוצה להכאיב?

לא סביר

אז למה כתב?

כי התכוון למשהו אחר לגמרי.

והאמת, שגם מנסיוני בחיים האמיתיים ראיתי הרבה מקרים דומים, וזה תמיד היה הפירוש *הזה* שנתתי למילים שלו - אז המוח שלי כבר ישר מפרש זאת כאמת וכהבנה הנכונה שלי על הדברים...

אממ קצת הבנת אותי או שכתבתי מסורבל מדי?

והבנתי מהתגובות שלי שאני חושבת שהוא רשע ורוצה להכאיב?מיואשת******

זה מוזר

תגובות קצרות וחותכות או ישירות לא אומרות שאני חושבת שהוא רע ורוצה להכאיב או משהו כזה.

ממש לא

בן אדם בא לכתוב לבקש עזרה

היו פה הרבה שהסבירו לו למה הם חושבים שמה שהוא אומר לא לענין ולא טוב בזוגיות

לא היה נראה שהבין

כתבתי גם. אולי קצת יותר חד וישיר, אבל לענ"ד היה נראה לי שהוא פשוט לא מבין את הקטע. אז כן, לפעמים צריך להיות יותר "קשים" כדי שאנשים יבינו שזה ממש לא לענין. אבל זה לא ממקום של מחשבה שהוא איש רע אלא ממקום של לעזור- כאילו, תבין. בבקשה תבין שזה ממש לא לענין.

אולי זה סגנון של כתיבה גם, וסגנון של קריאה.

בשום מקום לא אמרתי שהוא רע

כן חושבת שבהחלט יש לו חסימה רגשית , והוא העלה את הנושא אגב, והרבה אחרים גם הגיבו על זה.

לא לא, הקצנתי כמובן כדי להעביר רעיוןנגמרו לי השמות

וואו, את נשמעת יותר שכלית ממני...שםאנונימי
"הוא אמר כך, בעיה שלו. אם צריך, שיתקן!"

והאמת שהיא צודקת.
את עלולה לחשוב שאני כותב ככה עכשיו למרות שמראש לא באמת התכוונתי לזה.

אבל ברור שאני חושב על אשתי! אם הייתי חושב על עצמי בלבד, אז למה שהייתי מעלה את השאלה לפורום?
אני לא צריך אישור שלכם כדי להתקמצן עליה.
מיואשת******

לא כזאת שכלית, אבל לפעמים כן. 

אני מתכוונת שאם אתה כותב משהו, אין לי על מה להסתמך אלא על מה שאמרת. ואם אתה חושב שהבנתי אותך לא נכון, או שחסרים פרטים שישנו את הבנתי את הסיפור ואת תשובתי- אז עליך חובת ה"השלמה" והתיקון של הפרטים האלו.

לי אין יכולת לדעת מה שלא סיפרת ואני לא מתחילה לדמיין מה יכול להיות שעומד מאחורי הגישה שלך כי זה חסר משמעות מה שאני אדמיין

אני מכבד את זהשםאנונימי
ואכן אולי תיארתי את זה במצב שלא משקף את המציאות.

רוב הזמן אנחנו זוג. מתפקדים כמו זוג, מדברים כמו זוג, בנתונים הטכניים וברומנטיקה.

מדי פעם יש קטעים שהיא ילדותית שאני פחות מתחבר אליהם, אבל זה בהחלט לא קורה כל הזמן.

העליתי את העניין, כמו @נגמרו לי השמות אמרה בגלל שזו בעיה ספציפית שהתמודדתי איתה ועודני מתמודד איתה.

אשתי לא אישה מסכנה שיושבת כל היום בבית ובוכה.
היא אמנם אישה שכלית, אבל יש לה רגש (שאולי אפילו הוקצן מאז שהתחתנה איתי) והוא בהחלט תופס אצלה מקום.
ועדיין היא מרגישה שטוב לה.
אכן, לא מושלם, אבל כן במקום טוב.
היא אומרת שאני הבעל הכי טוב שהיה לה (כן, זה חצי בדיחה, אבל אני מזהה מהטון שלה שכן טוב לה).

אז אני יכול להבין שהפריע לך העניין שהעליתי, אבל זו בדיוק הסיבה שהעליתי אותו.
כדי לבקש בעצתכם. ואז לעשות חושבים.
לפעמים התועלת שאפשר להפיק מכתיבה פה היא לקבל שיקוף כנהעודאנונימית
על איך החוויה הפנימית נתפסת מבחוץ. בעיני יש יותר תועלת בזה מאשר בהודעות מחזקות וארוכות. הוא תוהה אם לחשוף לאשתו מידע רפואי שקשור בה, בגוף שלה עצמה, כדי לא לפתוח פתח לבזבוזים עתידיים בתחום הבריאות שלה ושל ילדיהם העתידיים. זו חשיבה שרוב האנשים רואים כמעוותת וטוב מאד שישמע את זה וידע את זה ואולי גם יפנים ויעשה שינוי.
תודה על התגובה, כמה דברים:נגמרו לי השמות

א. מניסיוני דווקא תגובות מחזקות - גורמות לאדם להשתפר בעצמו, וכמובן להיות יותר "אקולוגי" גם לסביבתו ולא רק לעצמו.

ותגובות מחלישות - עושות בד"|כ את ההיפך

ב. אפשר להגיד הכל, זה נכון ואני מסכימה לגמרי. אבל לענ"ד יש גם *דרך* איך להגיד כל דבר, גם ביקורת, גם רצון לשיפור, יש דרך.

מסכים מאדשםאנונימי
ושוב תודה לכולם.
מודה לכם על הרצון הטוב לעזור
נגמרו לי השמותקופצת רגע
אני קוראת אותך גם בכיפה ובדרך כלל מאוד מעריכה את התגובות שלך. ספציפית כאן, אני חושבת שהנסיון לנרמל את מה ששםאנונימי כותב לא משרת אותו, בלשון המעטה.

בהצלחה
אמנם נדע רק עוד כמה זמן,שםאנונימי
אבל מה שיצאתי מכאן זה:

1. יש דעה מאד רווחת כאן שיש לי מחסום רגשי שאני צריך לעשות איתו משהו.
עם זה אדבר עם אשתי בע"ה מחר כשנהיה עם ראש נקי ואשאל אותה מה דעתה ואם לדעתה להתחיל טיפול.

2. לגבי מה שהעליתי - אני כן מרגיש שיש כאן קטע שהוקצן מאד.
תהיתי אם מה שעשיתי הוא בסדר או לא וזה נהפך ל"מחריד" ו"מסכנה אשתך".

אני דווקא מאד מודה ל@נגמרו לי השמות ומרגיש לי שהיא גם יודעת להגיד כשמשהו חורה לה ולא רק מנסה לייפות את המציאות.

במקרה שכאן אולי זה לא 100% כמו שהיא אומרת (אני תוהה ביני לבין עצמי אם כן או לא), אבל זה לא רחוק משם. בזה אני בטוח.
למה אתה חושב שזה הוקצן?מיואשת******

תהית אם מה שעשית זה בסדר או לא

כלומר אתה מקבל את האפשרות שאולי זה אל בסדר

יש פה אנשים שחשבו שזה לא בסדר

ולכן הם גם חושבים שמסכנה אשתך כי אתה מתנהג אליה באופן לא בסדר

לא בטוחה למה אתה חווה את זה כהקצנה אם היית פתוח מראש לשמוע את שתי התשובות.

אני בכלל בכלל לא בטוחה שלבוא ולספר לאשתך את השאלה הראשונית שלך ולשאול אותה אם זה מראה על חסימה רגשית זה שירות טוב לזוגיות שלך ויגמר טוב. ממש לא.

במקומך הייתי פונה למטפל לכמה פגישות, ומספרת לו את מה שהעלית פה ועוד דוגמאות ויחד איתו מגיעה להבנה האם זה חסימה רגשית או לא

אשאל אותה אם היא רואה צורך בכךשםאנונימי
לאור התקופה שהיא חיה איתי.
ודאי שלא אספר לה שסיפרתי בפורום ומה שענו לי.

ולמה חשבתי שהוקצן:
כי ציפיתי לתגובות של "אני לא הייתי עושה את זה...", "במקומה זה היה מאד מקל עליי ש.."

ובמקום זה תגובות כאילו אני חסר רגש איתה.
ואני יודע שזה לא נכון.
לכן גם את התגובות האלה (לצערי) אני לוקח בעירבון מוגבל.
כי זה אומר שמי שענה לא באמת מודע למצב בינינו (באשמתי כמובן, כי לא רשמתי כמו שצריך).
אני מאוד בעד שתדבר עם אישתךקופצת רגע
היא האדם המרכזי כאן. אבל אם אתה לא מספר לה באמת מה אתה חושב, איך היא אמורה לדעת אם יש או אין בעיה רגשית בקשר שלכם?
זאת אומרת אם בכלל לא תחשוף שהתלבטת האם להביא סושי ואם לא תחשוף את הסיבה להתלבטות, איך ועל מה היא אמורה להגיב?
( אני לא אומרת לך שצריך לספר לה הכל איך שכתבת כאן, לא יודעת האם זה נכון בקשר שלכם, אין לי מושג)
כי אם יש בעיה רגשית,שםאנונימי
זה יצוץ בתחום אחר, לאו דווקא בזה ספציפית.

אם זו הבעיה היחידה ושעד לשם היא לא שמה לב, דיינו.

אבל לפי איך שנשמע בפורום, זה לא המצב.
אבל אמרת בעצמךקופצת רגע
שכבר אמרו לך הרבה פעמים שיש לך מחסום רגשי. וכבר אמרו לך כאן, יותר מפעם אחת, שזה בהחלט קשור גם לחיבור פיזי. החיבור ביניכם קשה, לאשתך בפן הפיזי, לך בפן הנפשי. אתה מנפנף הרבה בזה שאתה 'רץ לטפל' ואשתך ילדותית ולא יודעת לטפל בעצמה ואם זה היה קשור בה אז לא היה קורה כלום. אבל מסתבר שאתה רץ לטפל רק בדברים שקשורים בה, והרבה פחות בדברים שקשורים בך. זה נקרא 'טול קורה מבין עיניך...'

וגם בשרשור הזה, כתבת שאתה צריך לחנך אותה, זה פשוט ממש ממש לא מובן לרוב האנשים, לא משנה איך מסתכלים על זה. נראה לי שדווקא יועיל לך להבין שההסתכלות הזו מאוד מאוד לא שגרתית ולא נראית בעיני רוב האנשים כמתאימה לזוגיות בימינו( בעבר באמת דובר על החינוך הנשים. בין היתר כי היה שכיח יותר שגבר בוגר ומבוסס כלכלית נושא לאשה נערה צעירה/ילדה) ועוד נראה שהתכוונת מנש לחינוך כמו שמחנכים ילד קטן מאוד באמצעות סינון מבוקר של האתגרים העומדים בפניו. זה לא מתאים לאדם בוגר.

באופן כללי פשוט נראה שלמרות הכוונות הטובות, הרבה פעמים אתה כנראה 'נותן גז בניוטרל' ולא מתקדם, ולי כקוראת מהצד נראה שאתה מחפש להיתלות בתגובות( שנהיות בודדות משרשור לשרשור... ) שמעודדות אותך להמשיך במה שאתה עושה ומחזקות את ידיך. לי אישית, מאיך שאני קוראת אותך כאן, לא נראה שזה משרת אותך.

וגם אחרי כל קריאת השרשור, וגם אחרי ההסברים, בחיי שהתלבטויות שהעלית בתחילת השרשור לא נראות לי מתאימות לאדם בוגר שנמצא במערכת יחסים. אפילו עלתה לי מתישהו לאורך השרשור המחשבה שאולי אתה צעיר מאוד ומנסה למלא איזה תפקיד גברי, כמו שהוא נתפס במחשבה שלך. פשוט משהו בתגובות שלך על כך מוזר וחסר. לא אומרת שאש לך בעיה נפשית, חלילה לא אומרת לך שאתה אדם רע, אלא שאתה אדם עם בעיה מסוימת, שאולי באה לידי ביטוי אך ורק בקשר עם אישתו ואולי גם בקשרים נוספים, אין לי שמץ של מושג. אבל בדיוק כמו שאתם מנסים לטפל בצד הפיזי, ואתה מניח שלאשתך יש עבודה לעשות עם עצמה, אז ככה, עם הכוחות שלך, תדחןף לגבי עבודה על החיבור הרגשי, ותתחיל בעצמך.
לכן אני כותבת שתגובות מנרמלות לא עוזרות, כי הן מרחיקות אותך מהמסר הזה ומקבעות את המחשבה שאתה מודה שממילא יש לך של: 'אני בוגר ומתנהג מצוין בקשר, אשתי ילדותית ומקבלת החלטות קשות וגם יש לה בעיה פיזית ובעיה בדחיית סיפוקים, ובגללה אנחנו צריכים להיות בטיפול' .

מצטערת אם זה יוצא תוקפני. אני בטוחה שאתה אדם מעולה ונראה שיש לך כוחות רבים רבים, ולכן יש לך פוטנציאל רב. זה פשוט מרגיז לפעמים לראות שאתה מסתובב מסביב לאותו עניין כל הזמן, זה מוציא הרבה אמוציות מאנשים וגם ממני מסתבר...
^^^^^^את כותבת כל כך מדויק ובהיר שאין לי מה להוסיףמיואשת******

דווקא לא תקפת שםאנונימי
קראתי, הפנמתי.

קשה לי ללכת למטפל בלי להגיד לו משהו קונקרטי או משהו שאני מאמין בו שהוא בעיה, אבל אוכל לנסות.
לגבי דברים שרשמת:שםאנונימי
זה נכון שרשמו את זה כאן, אבל הלכנו ליועץ זוגי שניסה ללמד אותנו איך להתחבר (פיזית ונפשית), לסקסולוגית - ואני באמת מחכה למישהו מהם שיגיד לי: "שמע, היא צריכה להרגיש ממך יותר... ותדאג שיהיה לה ...."

אבל אף אחד מהם (רק יועץ אחד וסקסולוגית אחת) לא אמר לי משהו כזה.
האם הם עושים גם פגישות עם כל אחד מכם בנפרד?קופצת רגע
יש כאלה שעושים ויש כאלה שלא.
הטם בפגישות הצפת את כל הביקורות שיש לך כלפיה( ילדותית, לא מקבלת החלטות טובות, לא יודעת לדחות סיפוקים וכו' וכו'). האם התייעצת לגבי תפקידך בקשר, וההרגשה שלך שתפקידך לחנך אותה?
האם העלית דילמות קונקרטיות שיש לך בקשר ( דוגמת דילמת הסושי ודילמת הרופא הפרטי בשרשור הזה? )
העליתי ענייניםשםאנונימי
הוא עבד עם שנינו על איך לחזק קשר.

איתי לבד הוא דיבר קצת על פיזי איתה.
היא סירבה ללכת לטיפול לבד. רק שאבוא איתה.

כשהיא הלכה לרופאת נשים שתבדוק אם יש לה בעיה פיזית כלשהי זה קרה אחרי פיצוץ שהיה לנו בנושא וזה היה מהפכני שהיא הלכה אליה.
היא פחדה להתמודד עם התחום.
יש יועצים שעושים גם פגישות בנפרדקופצת רגע
שבמסגרת הטיפול הזוגי מקדישים פגישה אחת( או יותר) בנפרד לכל בן זוג(למשל פגישה לאישה בשבוע אחד, פגישה לאיש בשבוע שאחריו ובשבוע השלישי פגישה זוגית)

בכל מקרה, האם חשבת שליועצים יש איזו ידיעה מאגית של מה קורה אתכם? אם אתה לא מספר להם מה אתה חושב ומרגיש כלפי אשתך איך הם אמורים לדעת?

אתה שם לב ששוב אתה מנסה להרחיק את הבעיה ממך ולמקם אותה אצל אשתך בלבד?
עכשיו הטענה היא 'אף אחד לא אמר לי ש אני צריך להיות מחובר רגשית יותר לאשתי' ולכן אין צורך לעבוד על עצמך.
האם זה שרוב המגיבים כאן כותבים לך שהתפיסות שלך לגבי זוגיות הן לא תקינות לא מדליקות איזה אור אדום?

אני לא מבינה אותך. אתה מרוצה מהרמה של הקשר שלכם? בלי קשר לפן הפיזי כרגע. זה נעים לך להרגיש כלפי אשתך שהיא ילדותית ושאתה צריך להיות אחראי בלעדי לעניינים כלכליים ולחנך אותה? אתה חושב שטוב שאתה מרגיש כלפיה' כמו שותף לדירה' וש' פחות נחמד איתה מאשר עם חבר טוב' נניח?
אם זה נראה לך בסדר אז סבבה, אלה החיים שלך( מקווה שמקובל גם על אישתך ואם כן בכלל הכל טוב)

סתם מסקרנות, איך אתה רואה את העתיד? אתה תהיה למשל אחראי בלעדי על התחום הכלכלי ותרגיש שכל הכסף והרכוש הוא שלך ( אתה גם תהיה מפרנס בלעדי? ) ונניח אשתך תהיה אחראית בלעדית על הילדים ולא תתייעץ איתך לגבי זה, אפילו לא תעלה אפשרויות, למשל שהיא תקח את הילדים לחוגים או משהו, כי הוא תחשוש שאחר כך תמיד תבקש ממנה לעשות את זה?
או שאולי אתה תהיה בעצם אחראי על הכל הכל בבית, ואשתך תהיה בערך באותו מעמד של הילדים מבחינת קבלת החלטות בבית?

אם התיאור שלי נשמע מוזר או מוגזם, תדע שזו הרוח הנושבת מההודעות שלך. וזה נראה שזה אפילו לא נראה לך מוזר או לא תקין או מפריע לך.

אם משהו מתיאור העתידי שכתבתי נראה מוזר, או אם אלה לא השאיפות שלך, תדע שהקשר ביניכם, רמת המשיכה אליה, הרצון להשקיע בה, הם כולם קשורים אליך ולעבודה שתעשה. להגיד משהו בסגנון, אף אחד עד עכשיו לא אמר לי שאני צריך לתת יותר, היא( שוב) זריקת אחריות.
וזה כבר לא קשור ישירות לאשתך, אלא פשוט לציפיות שלך מהקשר
(ושים לב: התשובה הצפויה 'אם רק אשתי הייתה בוגרת יותר וטובה יותר וחפה מבעיות פיזיות ורגשיות הכל היה עובד מצוין' היא לא התשובה הנכונה כאן)
את כותבת נהדר. את צריכה להיות יועצת זוגיתמיואשת******

תודה ♥קופצת רגע
יש פה הרבה מבוזבזיםמופאסה
איפה הספרים של @סוסה אדומה, @נגמרו לי שמות?
מגילות....יהודה224
הבנתי, מקבל את מה שאת אומרתשםאנונימי
כן, את אולי צודקת.
אני תופס את הקשר אולי יותר בצורה טכנית, לצערי.

הסיבה שאני חושב כמו שאני חושב היא שהיו (ויש) לי קשרים חברתיים מעולים עם חברים - אנשים שאני חולה עליהם ואם היה אפשר הייתי מתחתן איתם.

אם היה אפשר הלכתית לחיות עם חברים, פגז.
לא המצב, באסה.

אז כנראה אצטרך ללמוד ללכת בתלם הזה.
אולי זו גם סוג של זריקת אחריות, אבל באמת לא בא לי להשתנות.

מאד אהבתי את החיים החברתיים והזוגיים שלי (היה לי שותף בחדר עד שהתחתנתי) ועכשיו מרגיש לי שאני צריך לשנות בי משהו בלי שאני מאמין בו בכלל. כלומר רק כדי שאסתדר איתה בצורה הטובה ביותר.

יכול להיות שתגידו "חכה, תראה, זה הכי ישתלם לך בעולם". ייתכן.
לא הכי מועיל למוטיבציה שלי, אבל אם זה מה יש, אז זה מה שאעשה.

תודה על התגובה.
ואם היה אפשר לחיות הלכתית עם חברים- פגז?מיואשת******

כאילו אין לך צורך באשה? הכל בסדר לחיות עם חבר שותף? אין לך שום רצון ושאיפה לחיי אישות למשל? כי ככה זה נשמע.

ואל תשווה קשרים חברתיים עם גברים שלדעתך היו מעולים לקשר עם אשה. בהחלט יתכן שחיית עם גברים שרמת הרגשיות שלהם זהה לשלך. זה לא אומר שזה טוב ומוצלח.

אם חיים עם אשה הם לא משהו שאתה שואף אליו ולא משהו שאתה מאמין בו , למה מוזר לך שאנשים אומרים פה - מסכנה אשתך?

חברים שלי היו רגשייםשםאנונימי
דווקא לרגשיים אני הרבה יותר מתחבר.
יש להם מן עומק שאני מאד מתחבר אליו

כבר טענתי בעבר שהתחתנתי כי צריך. צריך להתחתן וצריך להביא ילדים.
בחרתי אישה שהתחברתי אליה והשיחות איתה זרמו, הייתה נאה בעיניי וכו'.
משם בחרתי להעמיק את הקשר.

בכיף הייתי חי עם חברים שלי. יודע שזו לא דעה שקל לשמוע.
לחיות עם אישה רק בשביל חיי אישות נשמע לי (גם בעבר וגם היום) מזעזע ואני בספק שאת בעצמך היית רוצה לדעת שבעלך התחתן איתך רק בגלל עניין האישות.

ולגבי שאלתך האחרונה - היא מסכנה כמו כל אישה בשנה הראשונה שהגבר לא מבין את הראש שלה.
ואני מסכן כמו כל גבר שצריך להסתדר עם הראש של אשתו.

בכל מקרה הגבתי תגובה ארוכה כתגובה לפוסט הראשי.

תודה רבה
לא התכוונתי רק לחיי אישותמיואשת******
יש אהבה . אהבה אצל רוב האנשים היא למין השני והיא כוללת המון. ואהבה כזו לא קיימת לבני אותו מין. קשה להסביר למי שזה לא ממש פשוט לו
זה אכן לא פשוט לישםאנונימי
ניסיתי לחקור את הנושא הזה הרבה לפני שהתחתנתי:
מה ההבדל בין אישה לחבר ממש טוב?

מאמין שאותו דבר שקשה לך להסביר יגיע לי עם הזמן.
לדעתילב אוהב

יש צדק במה שאתה אומר. ולכן צריך לחפש חברה טובה שלא רק יזרום ויהיה אפשר להביא איתה ילדים.

אלא צריך גם שתהיה התאמה ריגשית, בשיח, בתקשורת בהבנה בינכם.

לפי הגישה הזו,שםאנונימי
רוב הבנים שאני מכיר לא היו מתחתנים.

יש מעטים שהם רגשיים וחווים את הנפש שלהם פנימה ויש מעטות שהן יותר שכליות, אבל לדעת לזהות התאמה זה על גבול הבלתי אפשרי.

זו לדעתי עבודה לכל החיים.
נשמע שפשוט לא חווית את זהלב אוהב

זה לגמרי אפשרי. לא כל הבנות עמוקות ורגשניות... 

ואני ממש לא בגישה שזאת עבודה לכל החיים.

הבית זה לא חדר כושר, זה אמור להיות מקום נעים וכיף.

וצריך להתחתן עם מישהו שאתה מרגיש הכי בנוח ובכיף איתו, וכמה שיותר יבין אותך...

בקיצור... זה סיסמאות שמלמדים אנשים כאילו זוגיות זה איזה עבודת משקולות... 

(אולי זה באמת ככה שמתחתנים עם האדם שלא מתאים באמת)

אבל למה זה לא קורה עם חבר הכי טוב?שםאנונימי
איו לך חבר נפש מהילדות שיודע לזהות איתך דברים מסויימים ושכיף לך בחברתו?

אני לא חושב שזה תלוי מגדר.
מה לא קורה עם חבר טוב?לב אוהב

(לא הבנתי את השאלה)

וכן יש לי חברות נפש שאני באמת מסתדרת איתם ממש טוב

ואני באמת שואפת לחפש חיבור כזה שמייצר כמה שפחות תקלים וחוסר הבנות...

זה הרבה תלוי בכימיה ובזרימה.. אבל ברור שקשר זוגי זה הרבה יותר ציפיות ודרישות ומחוייביות.. שעלולות ליצור יותר דרמות... 

הסברת מה ההבדל בין חברים לבני זוגשםאנונימי
התיאור שנתת יכול להיות אצל כל אחד מהם, מבחינת החברות.

לכן כתבתי מה שכתבתי.
אההלב אוהב

כי נכון, חוץ מהקטע המיני והריגשי.. באמת יכול להיות הרבה דברים דומים בין קשר חברי טוב לבין קשר זוגי מוצלח. העקרונות להצלחה די דומים...

וזה לא סותר שגם אחרי שיש קשר זוגי מוצלח, עדיין יהיה צורך בחברים טובים... 

לא מתחתנים רק בשביל אישות.כלה נאה
מה עם קירבה נפשית?
אישה אוהבת ותומכת. חיבוק קרוב?
זה לא מתקרב לאהבה של חבר תומך.
מוזר מה שאתה אומר.
נשמע כאילו שחבר סיפק לך הכל.

זה בשביל אישות וילדיםיונתן1
תכלס חבר טוב זה הרבה יותר מאישה..
מוזמנים להתנפל צבועים..
חבר ואישה מספקים כל אחד צורךלמה לא123

נפשי אחר.

כשבעלי יוצא עם חברים אני ממש מפרגנת,מבינה את הצורך הזה

לי זה פחות חסר

צר לי לשמוע אחימישהו כל שהוא
מאחל שתמצא אושר בזוגיות שלך
לא קשור לזוגיות שלייונתן1
רוב הגברים יעדיפו לבלות עם חבר מאשר עם האישה שלהם..ותמיד יהיו יוצאים מהכלל..
עשו פעם מחקר לילדים קטנים והתברר שתמיד הם יעדיפו את בני מינם.
עד שנוצרת המשיכה ורצון להביא ילדים ורק בגלל זה מתחתנים..
עשית סקר אצל הגברים?למה לא123

ששש, אל תגיד את זה בקולמופאסה
תכלס קטע של הבילוי הוא די נכון...
יש גם מחקרמישהו כל שהוא
שכל אחד רואה את העולם דרך החיים שלו...
אני חושב שהרוב אוהבים את הנשים שלהם יותר מהחברים ואתה חושב הפוך
לא דיברתי על אהבהיונתן1
ברור שגבר יאהב את האמא של הילדים שלו יותר מחבר.
דיברתי על למה מתחתנים.
והדבר היחיד שגבר נותן לאישה והפוך זה אישות וילדים.
אם לא זה לא היו חתונות...כי גבר תמיד יעדיף חבר גבר.
לדעתי גם הפוך אבל אני לא אישה אז לא יודע...
אם זה הדבר היחיד שאתה נותן לאשתךאשה שלו
אני לא מתפלאה..
באמת עצובלמה לא123

ההסתכלות שלך על זוגיות

את לא מכירה את ההסתכלות שליאשה שלו
אבל אני כן מכירה אותו ולכן מגיבה כך.
תודה לך שטרחת להגיב
אני די בטוחה שהיא התכוונה להגיב אליו. לא אלייךמיואשת******
דקה אחכ חשבתי על זה..אשה שלו
טנקיו
סליחה,הגבתי לך במקום ליונתן1למה לא123

האמת בתור אשה, אם הברירה זה גבר כמוך עדיף להיות גם לבד לגמרימיואשת******
בזהירות וחלילה בלי רצון לפגוע,עודאנונימית
נשמע שאולי נשים באופן כללי הן לא לגמרי הכיוון שלך. באמת באמת, הלוואי שתלך לטיפול טוב ומעמיק ותברר מול עצמך את התחושות והחוויות שלך.
בהצלחה.
החשיבה שלהן פחות הכיוון שלישםאנונימי
אני חושב שאין דבר טוב יותר מאישה טובה וצדיקה ואין גרוע יותר מאישה רעה.

אני מאד מודע (ומעריך) נשים עבור הרגישות שלהן כלפי חוץ.

אצלי קשה כשהיא מופנית פנימה.

וחלילה לא נפגעתי.
קודם כל תודה לך גם על המחאות וגםנגמרו לי השמות
על הדרך היפה בה העברת לי את מה שלא מצא חן בעינייך בהודעה שלי.

קצת קשה לי להסביר, אבל מה שהתכוונתי הוא לא לנרמל דווקא, אלא יותר לכתוב את מה שאני הבנתי ממנו ומהודעותיו.
ובעיקר לציין שיש בהחלט דרך נוספת להבנה והסתכלות על הדברים, ובדרך הזו כל מה ששאל הוא בסך הכל רצון לשפר, ללמוד, להתייעץ
ראיתי בדבריו בנוסף דווקא כן המון אהבה ואכפתיות לאשתו
וראי למשל את אי ההבנה שקרתה לגבי עניין ההפלה שהזכיר.
הוא התכוון למשהו אחר לגמרי, והבינו אותו אחרת לגמרי.
זה בעיקר מה שרציתי להבהיר (מקווה שהצלחתי להסביר את עצמי כמו שצריך)
^^^^^^ תודה על הניסוח הקצר והקולעמיואשת******

איש יקר!אוהבת טבע
אתה באמת נשמע בנ"א טוב עם רצון כנה ללמוד, להבין ולשנות.
אני מסתמכת גם על שרשורים קודמים שפתחת וגם על זה הנוכחי ( שהייתי צריכה לקרוא פעמיים בשביל להאמין שמה שאני קוראת נכון...)
רוץ לטיפול! רק אתה!
אני הייתי אפילו עוזבת את הסקסולוגית והכל!! דחוף דחוף דחוף לשבת אצל מטפל רגשי מקצועי ולהבין מה החסימה שלך, מהי אהבה, מהי זוגיות, מהי אישה...
אני באמת מאמינה שאם *אתה* תעשה שינוי פנימי עמוק, גם אשתך תשתנה וגם הבעיות בחיי האישות יתחילו להסתדר...
אני מקווה שלא תקפתי מידי, באמת חושבת על טובתך וטובתה - כי אין דבר יותר כיף, מעניק חיים, ממלא - מזוגיות קרובה ואוהבת!!!!! ובע"זה, עם הרבה עבודה מצידך תזכו גם לחוות ולהרגיש את זה...
אני לא חושבת שאתה לא אוהב אותה באמתבת 30
הענין זה הצורה שבה אתה מתנהל מולה.
האמת..ככה זה נישמע ממךכלה נאה
מאמינה שאתה נותן ומשתדל. השאלה מאיפה הנתינה באה. כי צריך או שהיא דורשת? או שאני רוצה וכייף לי והראש עסוק במה לשמח ולהפתיע?

בדרך כלל בעל שמח לתת ונהנה לראות את אישתו מאושרת.
אתה בא בגישה של צריך "לחנך" אותה וזה גרוע.
או בגישה שהיא ילדותית. (וגם אם כן) ואמרת שהיא בת הזקונים והיא מפונקת של ההורים.. למה זה צריך לדחות אותך?

אתם צרכים לעבוד על אהבה ונתינה ללא גבולות. תקשורת טובה ושיפור יחסי האישות.

זה התחיל ב"כי צריך" ואכן היא לא הייתה מרוצהשםאנונימי
וזה תיסכל אותי בזמנו.

היום הקשר שלנו הרבה יותר טוב, אז זה מגיע ממקום שאני רוצה שיהיה לה טוב
יפה מאוד! תמשיך כך!כלה נאה
התחלת לתת לה כי צריך, והיום אתה במקום שרוצה שיהיה לה טוב..
תמשיך לתת ואל תתייאש.

אתם עוד בתחילת הדרך. ורוב הזוגות עובדים קשה. אהבה אמיתית לא באה לבד.
תיפתח אליה ריגשית. (אמרת אם זכור לי על פרידה מאקסית שפגעה בך. אולי יש קשר לחסימה לאמון שאתה מוכן לתת? תיבדוק)
הרבה לדבר. גם להתוכח מותר.
תגיד לה על הזריקה. ותדונו על דברים.
ו בלי לפחד מה יהיה או מה היא תירצה. מדברים חושבים ומחליטים ביחד!
גם זה מקרב ומקשר ובונה.

תודה על התגובה שםאנונימי
אולי תכתוב מהם הדברים שאתה עושה בשבילהלמה לא123

עם שמיניות באוויר

כי בשרשור הזה כתבת רק מה אתה רוצה למנוע ממנה

אני דווקא מאוד מרגישה את האהבה והאכפתיות שלך לאשתךנגמרו לי השמות

ואני גם לא הייתי רצה להדביק תווית שיש לך "בעיה רגשית"

בעיניי, זוגיות זה לגמרי ריקוד של שניים.

מה שאתה עושה - משפיע על אשתך

אבל לא פחות מזה - מה שאשתך עושה - משפיע עליך.

אתם נשואים רק 9 חודשים!

אתם בהריון ראשון ב"ה!

יש לכם עדיין אתגרים בתחום חיי האישות

רגע!

לאט לאט

זה בסדר ללמוד

זה בסדר גם ליפול

אף אחד מאיתנו לא נולד מושלם

ואף זוג לא מושלם גם אחרי הרבה שנים, קל וחומר שרק אחרי 9 חודשים.

מה שאני כןן רואה שיש לך, ובשפע - זה רצון כנה לשפר, לעבוד, ללמוד.

וגם המון כנות ויושר, 

יכולת להודות בטעות, יכולת לבקש סליחה שצריך, יכולת להיות אמיתי עם עצמך וכל הזמן לראות איפה אתה יכול לשפר, לשנות. זה פשוט נכס אדיר!

ואת זה אף אחד לא יקח ממך

וזה הדבר *הכי* חשוב שתוכל להביא לזוגיות שלך ולאושרך האישי והזוגי, וכמובן גם אושרה של אשתך.

הנכונות הזו,

הרצון הזה

זו המתנה הכי יקרה שיש לזוגיות

ולך יש אותה!

אז שוב, באמת באמת כל הכבוד לך. עם יד על הלב.

קח את הכוחות הללו בך - ותשתמש בהם כקרש קפיצה לזוגיות שלך.

והכל בסדר!

בסדר שיהיו קשיים, לכל הזוגות יש

בסדר שיניו אי הבנות, לכל הזוגות יש

בסדר שלא תמיד ילך חלק ומהר בחיי היאשות, זה קורה המון,

בסדר שיקח זמן להבין את הדינמיקה הזוגית,

את הדינמיקה של משפחות המוצא,

ללמוד את עצמנו בתוך הזוגיות,

ללמוד את עצמנו ואת העולם האישי שלנו איך הוא אינדיבידואל למרות הזוגיות

ואיך הוא זוגי למרות האינדיבידואל

למצוא את האיזון

כל אחד מאלה - לוקח זמן. ולימוד. ותרגול. ומיומנות. וכן - גם הרבה נפילות והרבה קשיים.

אבל רק ככה לומדים.

אתה בסדר אתה

המון המון בהצלחה! :פרח:

תודה על התגובה שםאנונימי
ציפיתי ל"אבל", אבל הוא לא הגיע
אולי נגמרו לך השמותמשמעת עצמית
אבל לא נגמרות לך המילים... 🤣
את כותבת ומתבטאת מקסים, וכיף לקרוא אותך.
בהירות, איזון, כבוד. וואו!
כל השרשור שווה בשביל התגובות שלך.
סורי על הפתיחות, זה כל כך בולט...
תודה רבה רבה!נגמרו לי השמות

(אם הייתי מקבלת שקל על כל פעם שאמרו לי את המשפט "אולי נגמרו לך השמות אבל לא נגמרות לך המילים/אבל לי נגמרו המילים - הייתי עשירה

ושוב תודה רבה על כל המחמאות, אני מסמיקה לי כאן כהוגן

אויייי חשבתי שאני מקורית... משמעת עצמית
ואת באמת מופלאה.
באופן כללי אני חושבת שיש משהו בהרגשה שלךכל יום
לפי מה שאתה מתאר. נשמע לאורך כל השרשורים שאתה מנסה לבוא לקראת ולקדם את הקשר ביניכם.
אני מכירה נשים בסגנון שאתה מתאר את אשתך ולכן מבינה ממה אתה חושש.
תודה שםאנונימי
גם אתמול עלו נקודות בדיוק כמו שתיארתי של פרצוף עצוב ועיניים יוצאות של "אוףףף... אולי בכל זאת?"
למה? מה היא רצתה?קופצת רגע
לא הבנתי, על מה ולמה הפרצוף ומה בעצם הבעיה עם פרצוף מבואס?
חוץ מזה אתה מתאר שאמנם היא מעדיפה שאתה תנהל את הכסף אבל גם בעיניך היא כמעט לא מבזבזת ואין לכם הרבה הוצאות.
אז למה אתה כל כך לחוץ לגבי זה? למה להתחיל לחשוב שהיא תרצה כל הזמן?
כי זו דרך שלה...שםאנונימי
סתם אתמול בערב דיברנו מה נעשה.

היא הציעה משהו ואני הצעתי משהו, אמרנו שנספיק לעשות את שניהם (הבדל קטן מאד ביניהם).

אחרי שסיימנו מה שהיא רצתה, היא טענה שהיא רוצה שנעשה את זה שוב ועשתה שוב את המבט הזה.

ואני, כמו כל פעם, לא רוצה לעשות לה רע, אז באתי לוותר.
בדיעבד גם הסתבר שמה שרציתי לא אפשרי, אבל לא קריטי.
כדאי לך לזנוח את הפנקסנות הזוקופצת רגע
לא כדאי כל הזמן לעמוד ולבדוק מי קיבל מה ומתי.
וכדאי לך להפסיק לחשוב על אשתך במונחים של ילדה, תינוקת שעושה פרצופים או כלבלב שתולה בך עיניים עצובות.
זה כדאי לך בשבילך בלבד, ממש ממש לא (רק) למען אשתך. עבורך.
אם אתה מוצא שקשה לך לעשות את זה לבד, אז לך תטפל בעניין. אולי לא חובה ממש טיפול, אולי לקבוע עם רב שמומלץ לנושא הזה כמה שיחות ארוכות, ולתאר לו את כל הדברים שאתה מרגיש וחושב על וכלפי אשתך.

אין לי ספק שתוכל וזה יעזור לך מאוד, אתה רק צריך להחליט שזו המטרה עכשיו. הלוואי שכבר תעשה משהו בכיוון הזה...
לא הבנתי למה בדיוק אני פונה לרב...שםאנונימי
כי אני מרגיש שאשתי עושה לי עיניים עצובות?

אני חושב שהערב אדבר איתה על העניין הזה.
אגיד לה שזה לא נעים לי שהיא עושה ככה כל הזמן.
לא. בגלל התגובות שלך והדרך בה אתה חושב עליהקופצת רגע
אם אחרי כל השרשור לא נראה לך שיש משהו שאתה צריך לשנות בעצמך, קטונתי
ודאי שיש משהו לשנותשםאנונימי
גם דיברתי איתה על זה אתמול וב"ה היא אמרה שלדעתה אני דווקא סבבה, פשוט יותר גבר-שכלי ממה שהיא הייתה רגילה אליו.

וכמו שנגמרוליהשמות אמרה, זה לא תופס את כל הקשר שלי עם אשתי.
אבל זה צץ מדי פעם.
אתה כותב שוודאי שיש משהו לשנותקופצת רגע
ובשורה שאחר כך אתה כותב שמבחינת אשתך הכל טוב, וגם מסביר שהבעיה אצלך לא משפיעה על כל הקשר עם אשתך אלא רק צצה מדי פעם.
זאת אומרת שלמרות הכותרת שוב הגענו למסקנה שבעצם אין לך מה לשנות ואין צורך בעזרה/טיפול?

שאלה: אם מישהו היה אומר לך שלאשתך יש כל מיני רגשות כלפיך, שאתה לחלוטין לא מודע כלפיהם, אבל יש להם פוטנציאל להשפעה שלילית על הקשר שלכם והם צצים לעתים קרובות מאוד, האם גם אז זה היה בסדר מבחינתך להשאיר הכל ללא טיפול?

ואה, כמובן סליחה שכחתי, אשתך גם שמעה מחברה שלה שכל הגברים הם נאנדרנטלים חסרי רגישות והם תמיד מתייחסים לאישה כמו פיל בחנות חרסינה בשנים הראשונות. וככה זה כי ככה זה גברים כי ככה החברה שלה אמרה, אז זה לחלוטין בסדר והגיוני שהיא מרגישה ככה. והכל בסדר, עוד כמה שנים הוא תראה כמה סרטונים ברשת על זוגיות והכל יסתדר.
פשוט תענוג לקרוא אותךמיואשת******
למה את תוקפת?שםאנונימי
למה צריך דווקא טיפול אם שיעורים יעשו / יכולים לעשות את העבודה?

ושאלה יותר גדולה:
נניח שאלך לטיפול. את חושבת שבעיות רגישות לא יצוצו? שאפסיק לכתוב בפורום על דברים שיעלו?

זה הכל עניין של תהליך.
איפה שהייתי לפני שהתחתנתי שונה מאיפה שהייתי ביום החתונה ששונה מהפעם הראשונה שפרסמתי פוסט כאן ומהיום הנוכחי הזה.

כל פוסט חדש שלי זו התקדמות.
אני מרגיש ממך כאילו את חושבת שאני אותו אחד מהפוסט הראשון כאן.

הכוונה שלי היא שאת מאד דוחפת ללכת לטיפול וזה מקסים ונהדר שאת דוחקת בי לקבל עזרה.
אבל מרגיש לי שהטיפול נהפך למטרה ולא לאמצעי.

ובלי קשר, האמת שהפנמתי את זה בצורה כלשהי (פחות בקטע של "רוצה", אלא של "חייב", אבל גם זה משהו).
אני מנסה להדגיש את האבסורד שבתגובות שלךקופצת רגע
אני כנראה מגזימה אז זה יוצא תוקפני.

אני דווקא כתבתי לך שאולי כמה מפגשים עם רב ( ולאו דווקא פנייה לטיפול )יעשו את העבודה ואולי תתחיל מזה, ואתה ענית את התגובה 'לא הבנתי למה בדיוק אני פונה לרב' וגו'. תגיד לי אתה, זאת נראית תגובה שדומה למה שכתבת בתגובה עכשיו? בתגובה הזאת כתוב איפשהו שהבנת שכדאי לך לשנות משהו בעצמך?
אז אחרי כזו היתממות זה נראה לך מוזר שגם אני מקצינה?

לגבי לימוד מסרטונים, אדרבה, תלמד תתקדם והמון בהצלחה!
למה אני חושבת שזה לא מספיק? למה אני מנסה להפנות אותך לאיזו אישיות שאיתה תדבר, רצוי באריכות?
כי נראה לי שאצלך נקודת המוצא עדיין לא ברורה. אם רואים סרטונים מתוך איזו ענווה, מתוך הבנה שאני באמת לא מצויד במיומנויות הדרושות לניהול מערכת זוגית ואני רוצה ללמוד מה אני יכול לעשות יותר טוב, זה אחלה. ואגב זה הכי טבעי בעולם שחתן צעיר לא יהיה מיומן בניהול זוגיות, מעבר לזה, גם לנשואים ותיקים, ואני בתוכם, יש עוד המון מה ללמוד ומה להשתפר.
אבל תראה, אני מכירה אותך רק מהשרשורים שאתה פותח. כבר כתבת די הרבה, ורוב התגובות שלך עוסקות בבעיות שיש לאשתך. כשכותבים לך שאולי גם אתה צריך להשתנות התגובות שלך מפרטות בדיוק למה אצלך אין מה לשנות (סיבות שקראתי בזמן האחרון: כי אתה יודע לנהל זוגיות כי כבר היו לך חברים מעולים בחיים שלך. כי המטפלים שאותם פגשת עד כה לא אמרו לך שאתה צריך לתת יותר מבחינה רגשית לאשתך. כי בעצם לדעתך לענות טוב יותר על הצרכים הרגשיים של אשתך זה 'להכנע' לה ואין לך שום רצון למחוק את עצמך. משמע אתה מקשר שינוי בך עם מחיקת העצמי שלך).
כשזה הבסיס של המחשבות שלך, נראה לי שיהיה לך קשה ללמוד מסרטונים. על בסיס ההיכרות הוירטואלית שלי אותך עד כה, יש לי איזה חשד שאם תראה סרטוני הדרכה על זוגיות המחשבות שלך ישר יזלגו למה צריך לשנות אצל אשתך. יהיה לך קשה מאוד למקד את עצמך בהתנהגות שלך. אולי אני טועה לגמרי.

נראה לי גם שסרטונים לא יתמודדו עם חלק מהמחשבות והדעות שלך, שהן מוזרות. גם מי שתמך בהתנהגות שלך בשרשור התקשה להזדהות עם הרצון שלך לחנך את אשתך באותה דרך שבה מחנכים ילדים. אתה מצידך נשמע די בטוח שהדרך שלך היא הנכונה ושכל השאר טועים. לכן, אני מניחה שיהיה קשה לברר את הסוגיה הזו דרך סרטונים. ושסרטונים פחות יעסקו בסוגיה הזו, שוב כי היא פחות נפוצה בימינו...

אגיד לך עוד משהו, כשאני 'שולחת אותך לטיפול' אני לא מתכוונת שתבקש מהרב לדבר כמה דקות בין מנחה לערבית אם יש לו זמן, לא. מעבר לזה, אני חושבת שגם המטפלים אותם פגשת, עד שלא תדבר איתם באריכות, ההכרות שלהם איתך תהיה חלקית מאוד, וממילא לא יוכלו לגבש דעה נכונה על מה אמורה להיות העבודה העצמית שלך כרגע.

אם תדבר עם מישהו( רב, מטפל וכו') כמה דקות (גם נניח עשר עשרים דקות), אני מניחה שהם יתרשמו מאוד ממה שתספר להם, יחזקו את ידיך ואולי יציעו כמה טיפים טכניים, אבל לא תגיעו לבסיס. אתה בן אדם מילולי וראציונאלי, אתה נהנה להתווכח ולהסביר ונראה שבשיחה שטחית יחסית, לא תספיקו להגיע לעומק הדברים, ולא תוכלו לברר דעות שיש לך על זוגיות.
תגובה:שםאנונימי
קודם כל, תודה על התגובה הארוכה

דבר שני, אני חושב שהייתה כאן אי-הבנה שקצת פגעה בשיחה:
לא התכוונתי "למה אני בדיוק פונה לרב" בקטע של why, אלא בקטע של to what. כלומר "מה אני אומר לו?"
אבל קיבלתי כבר תשובה על זה.

מעניין מה שאת מציעה.
ניהלתי מלאאא שיחות על הנושא הזה, אבל באמת זה לא היה עם רבנים, אלא חברים שהיו מגמגמים ולא יודעים איך להגיב.

ודווקא ראיתי סרטונים לפני החתונה שכן עזרו, אבל זה גם היה בעיקר "כי זה מכניס אותך לנושא" וזה "עוטף אותך".
בקטע של "תדור במקום של חכמים" וזה ידרבן אותך ללמוד תורה.

תודה על התגובה
לא אצטרף לסידרת החינוך..אשה שלו
משום מה נראה שהפכת לנציג העם הגברי ולמקור סגירת חשבונות אישיים..
חייבת לציין שמאוד התרשמתי מיכולת התגובה שלך והקבלה, גם כשכותבים לך דברים מאוד לא נעימים אתה עדיין שומר על שפה יפה ומכבדת, כל הכבוד!!
תודה רבה על התגובה שםאנונימי

כל פעם כשאני רואה תגובה של מישהי (במקרה שלך קיבלתי תגובה של "אשה שלו הגיבה לך" ב- "לא אצטרף לסדרת החינוך" וכבר התחלתי להיות דרוך לביקורת...

בכל מקרה מקווה שאצליח ליישם כמובן
אז דיברתי עם הרב שלי..שםאנונימי
סורי על זה שהשרשור עוד נמשך ונמשך, אבל מקווה שלא ליותר מדי...

אז אמנם לא שיחות ארוכות כמו שהתכוונת, אבל לפחות שאלתי אותו על העניין של למה להתחתן.

אמנם לא הייתי הוגן, כי היו לי כמה דקות עד ערבית, אבל הוא תמצת לי שזה כי זו הדרך היחידה להגיע לעבודת ה' אמיתית מטעם שתי סיבות:

1. ואהבת לרעך כמוך - שאתה אוהב ומשמח את האדם הכי קרוב אליך

2. הולדת ילדים.

למה לא רק "ואהבת לרעך כמוך?", כי אז אין עניין להביא ילדים והעולם לא מתרבה.

למה לא רק הולדת ילדים?
כי אז היינו מתגרשים בגיל הבלות.

ואז שאלתי "והרי עם חבר ילדות אתה יכול גם להיות ברמת חברות מאד גבוהה"

והוא ענה: "נכון, זה אפשרי להגיע לרמה גבוהה, אבל מכיוון שיש גם משיכה בין איש לאישה, אז זה גובר על אהבת חברים".
הוא כמובן ציין שיש הבדלים בין חברות של שני בנים שכנראה לא תהיה עם האישה (כלומר שיש שוני ולכאורה "עדיפות" לבן מינך), אבל עדיין האהבה עם האישה היא זו שתביא לעבודת ה' הגדולה ביותר.
בסוף הוא ציין שגם הוא לקח לו מלא זמן (גם הוא מאד שכלי) ושלאשםאנונימי
אתייאש
זה נשמע שחסר לך חלק בפאזלעודאנונימית
החלק של המשיכה לנשים שמביא להתאהבות ולאהבה. אדם שזה טבעי לו לא מתלבט מה ההבדל בין חבר טוב לאישה. זאת לא שאלה ככ סטנדרטית להתעסק איתה לדעתי.
ייתכן האמת...שםאנונימי
אבל אני גם אדם לא הכי "יצרי"...
אני מפעיל שיקול דעת לפני שאני נותן ליצר להשתלט.

בכל מקרה זה היה נשמע שאין הבדל כל כך אם אין את המשיכה
אוי ואבוי! מה זה התשובה הזאת??חולת שוקולד
מתחתנים בשביל לעבוד את ה'?
ומה עם אהבה? ומה עם הצורך בשותפות ולא להיות לבד?
זה נשמע שמתחתנים כי ''צריך'' ולא כי ''רוצים''
ונכון שיש דברים שיש בהם העדפה לחברות עם בני אותו מין אבל יש גם דברים שיש בהם העדפה לבני המין השני, גבר מחפש את הרוך הנשי ואישה את החוזק הגברי למשל
אז מצאת רב כמוך. ה ישמור. לך תדבר עם רב אחרמיואשת******
מישהו רגשי. לא מישהו שיש לו אותן בעיות. סליחה זה לא נגדך ואני לא מתכוונת לרדת עליך. אני חושבת שאתה עושה עבודה מהדרת ברצון שלך להשתפר, אבל, אעפס, הדרך שאתה מנה להשתפר מצליחה כל פעם לקחת אותך שתי צעדים אחורה.
זה תשובה נוראית נוראית. אנשים נורמליים לא מתחתנים כדי להרבות עבודת ה. זה אולי מטרה אני לא יודעת אבל אם מישהו ככה זה בדרגה של אמורא. או שיש לו בעיה רגשית חמורה ולכן זה הדרך היחידה שהוא מצליח לגרום לעצמו להתחתן.
זה פשוט נורא. לך למישהו רגשי, וכמו שקופצת לרע אמרה לך כבר כמה פעמים. חמש דקות של שיחה זה מגוחך. אם אתה באמת רוצה , ואני מאמינה שאתה באמת רוצה, אז תעשה את זה כמו שצריך.
כמו שמי שרוצה לעשות ספורט לא הולך לחמש דקות של שיעור וחוזר אחרי חודש לעוד חמש דקות . זה בערך מה שאתה עושה עכשיו. חבל מאד כי זה מזיק במקום להועיל
כן, לפי דרך התורה אנו מתחתניםלמה לא123

כי רק ככה אנו משתפרים כבני אדם,זוגיות מביאה אותנו לנקודות ראיה ושיפור של עצמינו, שבאף סיטואציה בחיים לא נפגוש.

בזוגיות נכונה כמובן.

שמעתי את זה כבר כמה פעמים מהרצאות של רבנים.

בתורה לא רשום שצריך להתחתן בשביל אהבה (זה אפשר לקבל גם מהורים וילדים)

ובשביל לא להיות לבד אפשר גם לחיות עם שותף.

דברי הרב,הם דברי התורה. אולי לא הבנתם אותו נכון. הוא אמר ממש בקיצור

הבנתי מצוין. תקראי שוב מה שכתבתימיואשת******
הפותח הוא לא מל״ו צדיקים וזה תשובה ממש לא לענין. אם מביאים את הנקודה הזו כחלק מהדרכים לשלום בית בהרצאות זה משהו אחר
האמת שלא קראתי את השרשור כולולמה לא123

התעייפת באמצע

הגבתי רק לדברי הרב

וזה לא דרכים לשלום בית, זו התשובה לשאלה, למה מתחתנים?!

אני רק אבהיר...שםאנונימי
קודם כל הוא יועץ זוגי, הוא בתחום מלא שנים ויש לו המון ניסיון והצלחות, זה לא שהוא "סתם אחד".

לגבי השאלה ששאלתי אותו - ברור לי מעל כל ספק שהוא ענה את זה *לי* ולאנשים *כמוני*, שמנסים להבין את המטרה ולא לאדם שבאמת חפץ להקים משפחה או זוגיות באופן טבעי.

הלכתי למישהו רגשי (היועץ הראשון שהיינו אצלו) והוא דיבר מאד "הוליסטי" על נישואין וזה פחות הסגנון שלי וכשאמרתי לו מה דעתי היה לו קשה "לאכול את זה".
הוא אמר לי "טוב שאתה אומר לי", אבל לא עשה עם זה משהו כל כך.
בכל מקרה לא הכי התחברתי להסברים שלו...

והרב של הרב שלי (שהוא מאד רגשי), כשאמרתי לו שאני מתחתן כי חשוב וצריך ואני תוהה אם זה בסדר או שזו בעיה, אמר לי: " ודאי שזו מצווה גדולה להתחתן ולקיים את מצוות ה', אבל רק שאשתך לא תדע מזה... כי אישה צריכה להרגיש שחושקים בה".
אשה לא רק צריכה להרגיש. מגיע לה שזה יהיה אמצמיואשת******
ואם זה לא אמת לא בטוח שמוצר לך להתחתן איתה. זה הןלכת שולל איומה איומה בעיני. ועבירה נוראית להתחתן עם מישהי מבלי שאתה באמת חושש ורוצה בה. אתה רק נותן לה להרגיש ככה, כי הרב אמר, וזה לא באמת. מי שעושה כזה דבר ומייעץ כזה דבר מגיע לו גיהנום לדעתי. אותו דבר אפשר לומר על הןמו שמתחתן לשם המצווה והעיקר שהאשה לא תרגיש. זוועה
אז כל החרדים חוטאים?שםאנונימי
ומגיע להם גיהנום?

אצלם זה עניין של כמות מפגשים מצומצמת מאד.

להגיד שהם חושקים באישה שהם יתחתנו איתה זו ממש עיוות המציאות.
הם בצמם טוענים שהאהבה והרומנטיקה יגיעו אחרי זה.
יש מלא גישות לנושא הזה בעולם החרדי...יהודה224
זו לא הגישה היחידה...
ודאי, אני מדבר על הגישה הספציפית שהיא העלתהשםאנונימי
זה בידיעה מראש של שני הצדדיםמיואשת******
זה לא המצב שאתה מדבר עליו
גם כאן זו לא הולכת שוללשםאנונימי
אם הוא משקר לה בטירוף, זו הולכת שולל.

הכוונה של הרב של הרב הייתה "להקצין" יותר את התשוקה לאישה. כלומר שהיא תחשוב שהוא מתחתן בגלל התשוקה אליה ולא כי זה חובה.

אני לא יודע, זה מרגיש לי בסדר גמור, כל עוד הוא באמת מרגיש אליה מספיק בשביל להתחתן
ממש ממש לא!משמעת עצמית
ודאי שבודקים את עניין המשיכה.
ורוב הזוגות החרדים, למעט מקרי קיצון של אירוסין מתוך החלטה של ההורים שזה קורה פחות ופחות, מחליטים להתחתן אחרי שיש תחושת משיכה. ואז מתחילים לבנות קשר עמוק ואהבה.
אפילו בציבור החסידי ברובו, בחורה או בחור יכולים להגיד "לא מוצא חן בעיני, לא מתחבר/ת" שזה בעצם "לא נמשך/ת". זה פשוט מונח שלא כל כך משתמשים בו.

חלאס עם הסטריאוטיפים!
חרדים שיוצאים אפילו 3 חודשיםכלה נאה
כן חושקים אחד בשניה ברמה מסוימת.
אולי חסידים סגורים שניפגשים פעמים טמתחתנים אחרי חצי שנה שנה אז באמת לא חושקים.
בתיקוה שזה יבוא אחרי.
אגב, לגבי הומו שמתחתן עם אישהשםאנונימי
נעזוב את התאוריה שלי בכלל לגבי הומואים, אבל אם היא *באמת* לא תרגיש אז זה נראה לי בסדר גמור.
תגובה שמסבירה הכל. אתה מטורףמיואשת******
חחחחחכלה נאה
שמרי על הלב שלך.
אני בסדר. אבל הבנתי פתאום מלא דבריםמיואשת******

תכף אכתוב את מסקנותי באריכות

את לא חושבת שמישהו שחושב כזה דבר הוא מטורף?

הגעתי למסכנהכלה נאה
שלהרבה גברים יש חשיבה עקומה. במיוחד אם הרגש שלהם לא פעיל.
לדעתי זה טוב לקחת גבר רגיש כי אם לא הוא רואה רק את עצמו.
עקומה לעומת החשיבה הנשית.שםאנונימי
אנחנו מסתכלים על נשים בצורה די דומה...

כמו שאינשטיין אמר: הכל יחסי
אל תעליב את כל המין הגברי שהם כמוךמיואשת******

מכירה המון גברים שמסתכלים על נשים בצורה בריאה ונורמלית

לך ליעוץ

בדחיפות

לאא זה נורא. מזה לא תרגיש?כלה נאה
היא לא צריכה להרגיש. הצגות זה לא העיניין.
היא צריכה לדעת את האמת.
נמשך אלי או לא??
והיא תחליט אם מתאים לה.

אם רק הייתי יודעת ח'ו שבעלי עושה לי הצגה במשך 20 שנה הייתי לא סולחת.

זה רמאות ממש.
הייתה רוצה להתחתן עם אישה שלא נמשכת או אוהבת אותך ותעשה כאילו. ולא תרגיש?
כתבתי תגובה, אבל קראתי שוב:שםאנונימי
קודם אתחיל להגיב בכך שאני לא חושב שבאמת אפשר "להוליך שולל" 20 שנה.

חוץ מזה שיש דרך די מובהקת אצל גבר כדי לדעת אם הוא נמשך למישהי או לא.

ומבחינת האישה - אם באמת לא הייתי מרגיש, אז מה אכפת לי?
אני מבין שזו חשיבה שנחשבת מוזרה, אבל באותה מידה - אם אשתי הייתה בוגדת בי וממש ממש מתחרטת על זה, הייתי מעדיף שלא לדעת על זה.
חבל סתם להעכיר יחסים (כמובן בהנחה שהיא ממש מתחרטת).
וכנל הפוך, כמובן.
יש הבדל בין בוגדת ומתחרטת לביןכלה נאה
לא נימשך בכלל ואני לא יודעת.
כי האמת פה חשובה. מה בעלי מרגיש כלפיי ולא איך הוא יודע לשחק אותה שאני לא ירגיש.
אז גם אם היא לא יודעת זה אסור!
זה ממש ניקרא גניבת דעה!
אבל אנחנו לא מדברים על מישהו שלא נמשך בכללשםאנונימי
אלא על מישהו שנמשך אליה, אבל מתחתן מהסיבות הדתיות (בין היתר כי הוא לא מבין מה העניין דווקא בחתונה וכו)
אה, עכשיו אני רואה שאנחנו בשרשור לגבי הומו שמתחתן...שםאנונימי
אם הוא באמת מרגיש אפס משיכה, אז זו הולכת שולל לדעתי לפי כל אדם.

אם הוא נמשך אליה "בקטנה" ולגברים "בגדולה", אז זה כן יוכל להיות רלוונטי.
דיברת על הומו ואם היא לא יודעת.כלה נאה
רוצה לתת לך דוגמא מעולם המזוןמיואשת******
נגיד יש מישהי אנורקסי שלא אוכל. ובא לשאול למה בעצם לאכול , ויגיד לי הרב את התשובה הנכונה והאמיתית לפי שרך התורה- כדי להתקיים ושיהיה לו כח לקיים מצוות.
אז הוא יאכל יום או יומיים. וזהו. וגם אם יצליח קצת יותר עדיין יהיה אנורקסי רק בשליטה.
גדי להוציא מישהו מאנורקסיה צריך לגרום לו להרגיש רעב, להרגיש הנאה מהאוכל.
גם במקרה שלך להיות נשוי מתוך תחושת החובה של קיום מצוות ואהבת לרעך כמוך, אוי ואבוי.
אתה צריך להגיע למצב שתרגיש רצון והנאה להיות נשוי ולהיות עם אשתך. ואת זה בבירור הרב הזה לא יכול לתת לך
כתבת יפהלמה לא123

עם זה אני מסכימה

אהבתי מאוד את הדוגמא ואת הכתיבהקופצת רגע
אני דווקא לא מבין את זה ככה...שםאנונימי
קודם כל אני לא כל כך מבין באנורקסיה, אני רק מודע שזו מחלת נפש.

אצלי אולי זו מחלת נפש בעינייך, אבל אני "עוד לא רואה את זה ככה"

דווקא אני מבין את הנישואין (*בשבילי*) בתור "מתוך שלא לשמה, יבוא לשמה".
כלומר "תתחיל כי צריך, ותתחבר לרעיון תוך כדי".

ומציין שוב לפני שיסקלוני - לא התחתנתי עם מישהי רק עם דופק. יצאנו שנה, נהניתי בחברתה והיו שיחות מעניינות והיא הייתה ועודנה נאה בעיניי
ממש לא השוויתי למחלת נפשמיואשת******
זו היתה רק דוגמא להבין שצריך להגיע למצב של רצון והנאה ולא ״בגלל המצווה״
אם לא הבנת, אז לא...
אל תרגיש רעמופאסה
אתה מתחיל ללמוד שאין דבר כזה אשה שכלית

בהמשך ההיריון אתה עוד תמשיך לחוות את זה, היא תהיה בטח תלותית יותר ותצטרך לגייס הרבה אמפתיה והבנה לעוד הרבה "שגעונות'' ופינוקים.

לי נשמע שחסר כאן חברות העמוקה ובמקום זה אתם במשחקי תפקידים.
אולי באמת כדאי לך לשבת מול מטפל/ת אישית/זוגית ולעבור תהליך של הכרות עם עצמך ועם זוגתך.
לא הבנתי מה ז"א לקנות לה ולתת לה? היא בת שנתיים?ארץטרופיתיפה
היא לא יכולה להזמין לעצמה סושי ובדיקה רפואית?
מעולם לא שאלתי את בעלי מה לאכול ובכמה כסף ובטח שלא שאלתי אם הוא מסכים שאוציא כסף על בדיקה כלשהי...

אם הוא היה שואל אותי הייתי אומרת לו שיעשה מה שהוא מוצא לנכון
אני אחראי על הכסף בביתשםאנונימי
היא מעדיפה לא לדעת
היא מוציאה מה שבא לה ואני בקושי מוציא, אבל גם.

בכסף גדול דנים על זה יחד.

לגבי הסושי - היא לא חשבה על זה (בדיעבד גם היא חשבה על זה, אבל לא היה רלוונטי).
לגבי הבדיקה - היא לא יודעת ששמעתי על הרופא הזה.
אז תגיד לה על שניהם ואם בא לה שתזמין לעצמה סושיארץטרופיתיפה
מה הקשר לכסף?
אתה אחראי על הכסף , זה אומר שאם אתה רואה מגמה של בזבוז יתר אתם חושבים יחד מה לעשות, לא אומר שכל שקל היא צריכה לבקש ממך רשות
היא אכן לא מבקשת רשות.שםאנונימי
כלומר היא מוציאה כסף וכל סוף חודש אני עושה מולה פירוט הוצאות ומוודא שהיא מכירה את כל ההוצאות (שלא גנבו לנו אשראי או משהו) וב"ה הרוב גם ככה הולך כמעט לתרומות ושכ"ד, ככה שאנחנו שמחים
מעדכן שאחרי התגובות כאןשםאנונימי
שאכן ביאסו לי את החיים (לטובה כמובן, לקחתי בפרופורציות שהמטרה היא טובה) - דיברתי עם מישהו מהעבודה שלי על עניין הזוגיות. אחד עדין כזה שנראה כאילו אולי כמה חודשים היה קשה, אבל ברור שהוא התחבר לאשתו מההתחלה.

אני לא אאריך בדבריו (אולי גם מחשש שהוא מהפורום ויזהה), אבל הוא נתן לי כמה תובנות שמאד אהבתי (ואני מקווה שחלילה אף אחת לא תיפגע כאן, זה נאמר בכלליות)

הוא אמר שמה שאני מרגיש - כולם מרגישים. גם הקטע של "ילדותיות". הוא אמר שכל גבר שלא גר עם אישה לפני פתאום חווה אישה בצורה אחרת שנראית לו לא בוגרת כי הוא לא רגיל לחוסר איזון רגשי, אלא לחברים כמוהו.

ושאישה מבואסת זה לא כמו חבר שלי שקצת מתבאס ולמחרת עובר - אלא שזה יכול להיות קיצוני שמח או קיצוני באסה (מניח שמדובר בעיקר בנשים כמו שלי ושלו, לא בהכרח על כל המין הנשי).

וש"הבעיה" היא לא באשתי, אלא ב"מין הנשי". ואני (וכל שאר הבעלים) צריכים ללמוד איך להתנהל עם נשותינו ושההתחלה נראית זוועה לכולם.

שוב, לא שהוא חידש לי משהו יותר מדי - אבל הוא קצת הכניס אותי לפרופורציות.

אהבתי שהוא האיר מניסיונו שהוא רב עם אשתו רמה של כמה שנים טובות והיום אחרי כמה שיעורי זוגיות באינטרנט והשקעה בנושא - הוא יכול להגיד בוודאות שכשאשתך מרוצה, אז זה חוסר אליך פי כמה וכמה (לא לינארי). למרות שאני עוד לא מרגיש את זה במאה אחוז, זה נתן לי מוטיבציה.

לגבי עניין הטיפול הרגשי, ייתכן שזה נצרך. הרב שלי (שהוא גם יועץ זוגי במקצועו) טען בעבר שזו עבודת חיים, לא משהו שנגמר בכמה טיפולים וביי.

אני אתייעץ עם אשתי לגבי זה.

תודה לכולם על התגובות והרצון לעזור
לא כל כך הבנתי למה זה קשור לזה שאתה שולל ממנה הליך רפואיארץטרופיתיפה
שאמור לא לכאוב... כלומר, כמה ילדים כבר יהיו לכם בע"ה עשרה, אז תוציא כסף עשר פעמים. על מה הסיפור?
מזעזע שאתה חושב שהיא צריכה להתמודד עם כאב, רק בשביל לחסוך. פשוט מזעזע.
ובכלל , כל הרעיון שאתה חוסך ממנה ידיעה על הנאות בחיים - כולה סושי - כדי שלא תוציא כסף.

ממש לא מבינה מה זה קשור למה שכתבת
אני לא שולל הליך רפואי..שםאנונימי
אני עובר איתה אצל רופא דרך הקופה במקום מישהו ספציפי ששמעתי עליו שהוא טוב.

נכון שיש פה עניין של כסף ואני מבין שזה מזעזע אתכן, אבל קיבלתי את הרושם שיש מינימום לכאב בכל זאת וגם ככה יש לי רשימת רופאים מומחים שאוכל לבחור מביניהם בעזרת רופאה שאני מכיר (בע"ה שככה זה יעבוד עם הקופה).

אמרו לך כבר לפני כן..זה לא רק עיניין של כאב!הריונימית

יש סיכון בבדיקה הזאת גם לעובר וגם לאמא.. היו כבר סיפורים על נשים שנפטרו בעקבות הבדיקה הזאת..

על זה לא שמעתי! שםאנונימי
פעם ראשונה שאני שומע שנשים מתו מזה
הגורם שהכי משמעותי לאחוזי ההפלה הוא מבצע הבדיקה אגב.עודאנונימית
זאת בדיקה שהרבה עושים פרטית, גם כאלה ששום בדיקה אחרת לא
זה שהוא אמר שכולם מרגישים, אז מה?מיואשת******
אני אגיד שלא כולם מרגישים. מי צודק? לקחת תגובה של בן אדם אחד שמוצאת חן בעיניך ולעשות מזה הכלל... וואי וואי
לא. אנחנו לא רבנו המון וכמעט בכלל לא
וכמונו עוד הרבה זוגות
מי שכן רב זה גם בסדר
יש המון סוגים של זוגיות
אבל ממש לא כולם חושבים שנשים ילדותיות ורבים עם הנשים שלהן
בעיקר הרגשתי לא לבדשםאנונימי
זה שלא רבתם המון מרגיש לי מאד ייחודי, יישר כח.
זה טוב לקבל תמיכה ולא להרגיש לבדמיואשת******
ואני בהחלט חושבת שיש זוגות שרבים הרבה ואחר כך מגיעים לחיים מאושרים. שלא תבין לא נכון. פשוט לא חושבת שזה כולם
סליחה זה נשמע גרועלב אוהב

זה נשמע כאילו המין הנשי זה איזה יצור שצריך להתמודד איתו. ואם הצלחנו- קיבלנו שקט.

אישה זה לא תינוק צורח שצריך להשתיק או לרצות.

אנחנו בני אדם לכולנו יש מנעדים שונים ברגש. זה ממש בעיניי שיטחי ורדוד להגיד שגבר מתגבר תוך יום על משהו ושלאישה זה משהו יותר קיצוני. 

ממש לא נכון בעיניי ההסתכלות הזאת.

אנטלגנציה ריגשית היא "להרגיש" את הבן אדם שמולי. לא לנתח אותו, לא לתכנת אותו ולא לבנות לו ספר שאם אני מיישמת את הספר אני מקבלת מוצר עובד. זאת לא הגישה הנכונה! אולי גם לבחור שהתייעצת איתו יש איזשהי בעיה בהבנה של זה.

לכל אדם אמור להיות הבנה ריגשית של המציאות שמולו, אלא אם כן הוא על הרצף האוטיסטי.

כשאני מדברת עם בחור אני לא חושבת "ואי איזה יצור מוזר ומשונה, מגיב ממש שונה ממני" ממש לא. אני מסתכלת עליו כבן אדם אינדבידואלי שמגיב לדברים בדרך המיוחדת והריגשית שלו! זה לא שחור ולבן. זה לא שאישה ריגשית וגבר הוא מכונה של שכל. 

לכל אדם יש דפוס התנהגות ומנעד ריגשי מסוים. כל מה שנותר לנו לעשות זה פשוט ללמוד אותו דרך עולם הרגש- לא דרך חוקים וכללים! 

לגבי השרשור שלך- לי זה נשמע כמו איזה קצר בתקשורת בכלל. כאילו יש לך דילמה לגבי משהו שקשור לאשתך. ובמקום לחשוב לשתף אותה, אתה בא וכותב על זה. (שזה גם יפה. וחייבת לציין יישר כוח על ההשקעה. נראה שאתה משקיע הרבה מחשבה וזמן בלעזור לשניכם בזוגיות הזאת)

העניין הוא לא הכסף, אני לא חושבת שאתה קמצן בכלל לא. העניין הוא איך אתה רואה את אשתך, איך היא נתפסת בעיניך. 

ממה אתה פוחד? אתה צריך להבין את שורש העניין של השרשור שלך. וחלק כבר כתבו ממש יפה פה על זה.

הפחד להישאב למעגל הריצוי הזה. אני חושבת שזה מה שמרתיע אותך. 

ואולי אם תשים לב אני חושבת שאתה מרגיש שאין לך כל כך פרטנר, וזה קצת כבד עליך, כי אתה לוקח את העול עליך.

כואב לשמוע שוב ושוב שאתה מרגיש שלא היה שם את החיבור הראשוני שנשמע שאתה כל כך כמה לו. 

מעבר לכל העניין ביחסים בינכם, באמת נשמע שאתם צריכים להיפתח ריגשית אחד כלפי השני.

ואם אתה או היא או אתם ביחד מרגישים שאין לכם את הכלים כדי לעשות את זה, יש מצב שבאמת צריך כאן סיוע מבחוץ.

בהצלחה רבה רבה!!  

אני קצת כן עובד ככה...שםאנונימי
ובנים בכללי יותר מחפשים "דפוס התנהגות".

לגבי קמצנות - דווקא כן יש לי משהו בתחום שבטוח משפיע כאן. אבל לחלוטין לא מרגיש כמו קמצנות גרידא.

והדברים שרשמת האחרים דווקא נשמעים נכונים.
אדבר איתה על זה.
אני חייבת לציין, משיטוט בשרשוראתבשג
שכבר מזמן הייתי מתחרפנת מהדעות המוזרות וההרסניות שלך בנושא זוגיות

אבל הרצון והנסיון שלך להבין ולקבל ביקורת והסברים למרות שאתה באמת לא מבין
היא ראויה להערכה רבה
ואין ספק שעם מאמץ ראוי היא תעלה אותך על דרך המלך
ותראה ניסים ונפלאות

הצלחה רבה!!!
התרגשתישםאנונימי
אני מבין למה את חושבת ככה, אבל אם היית מכירה אותי באמת לא היית מאמינה שאני כזה לפי איך שאני מתנהג
זה שאתה מתנהג אחרת כי אתה מבין שזה טובאתבשג
זו התחלה מצוינת

אבל
א אתה לא תוכל להמשיך עם ה"הצגה"הזאת לאורך זמן, כי אתה צריך להבין ולהאמין במה שאתה עושה,
זה עניין שהוא בין אדם לחברו, מעורב בזה הרבה רגש, זה לא עניין טכני "יאללה סימנתי וי וביי"
וזה ישפיע בהמון תחומים בזוגיות ומשפחה בכלל במהלך החיים
ב אשתך מרגישה אותך, גם אם המעשים שלך הם אחרים,
וטוב זה בטח לא יוסיף בינכם

ישר כחך
אתה אדם טוב
ומגיע לך טוב
בשעה טובה על ההריוןמפלצתקטנה

לגבי מי שפיר- אין שום סיבה לדעתי לעשות בפרטי, דקירה זה קצת כואב וזהו. תקבלו טופס 17 ותעשו

בבית חולים הקרוב לאיזור מגוריכם. יש רופאים מצויינים שמדקרים בבוקר בבית חולים ואז אחה"צ בפרטי. חבל על הכסף.

לי אגב הבדיקה כאבה פחות מבדיקת דם רגילה. אבל כל אחד והרגישות שלו. אח"כ לנוח כמה ימים.

לגבי הסושי- שאלה קצת מוזרה אני חיבת לציין. מה היא תינוקת? נניח שתקנה לה סושי וכל יום יבוא לה סושי, 

אז היא לא תבין שזה יקר ואי אפשר כל יום? פשוט תשאל אותה, "בא לך סושי? יש מקום שמותר לנשים בהריון", תן לה

להחליט היא אישה בוגרת.

אני יכולה לספר לך על עצמי כשאני מרגישה שחסר לי משהו מתחיל הפיצוי העצמי שבוודאות יעלה פי כמה יותר. 

תפתח את הלב, תפרגן, בלי חישובים מיותרים, זה משתלם. בהצלחה

תודה על התגובה!שםאנונימי
האמת שסגנון התגובות שלך זה מה שרציתי
שים לב שהיא ענתה את דעתה לגבי בדיקת מי שפירקופצת רגע
ולא לגבי האם כדאי או לא לשתף בהתלבטות את אשתך. למפלצתקטנה יש את דעותיה שלה לגבי נחיצות רופא פרטי להרבה נשים אחרות יש שעות אחרות. עד שלא תשאל את אשתך לא תדע מה דעתה.

וגם מפלצתקטנה העירה שהשאלה עם הסושי מוזרה בעיניה( בין השורות אני אישית הייתי מבינה שלדעתה כדאי להתייעץ עם אשתך ולתת להחליט מכיוון שהיא אישה בוגרת)
כן, זה גם מה שאני הבנתי ממנה שםאנונימי
ברור. את צודקתמפלצתקטנה
נראה שאתה באמת משתדל להשתפרמפלצתקטנה
ישר כח ובהצלחה רבה!
כל כך הרבה תגובות...לצמוח ולהצמיח
כל כך הרבה ביקורת...
ואני תוהה איך אתה מעלה שוב ושוב שאלות שאתה יודע מראש שתחטוף עליהם ישר לפרצוף...

אני לא אתייחס ספציפית למה ששאלת, כי כבר כתבו מספיק.
רק הרגשתי צורך להגיב כדי לאזן מעט, כי עיקר התגובות היו ביקורת על ההתנהלות שלך באופן כללי ולא תשובה עניינית לשאלה.
בניגוד לדעות שיש כאן, אני דווקא לא מתרשמת מכל השירשורים שלך שיש בעייה ריגשית חריגה.
להיפך אתה גבר סופר רגיש. אכפתי וכנה. עם סבלנות מעוררת השתאות מול הקשיים של אשתך, עם יכולת הכלה וקבלה.
יש כאן גבר צעיר בראשית הנישואין, שמעסיק את עצמו במשך שעות עם שאלות אמיתיות על מהות הזוגיות, על התנהלות מול אשה, שהיא שונה ,בכל הרבדים, כדי לנסות להבין, להשתפר, כדי לעשות טוב, לאשתו ולזוגיות. כמה גברים כאלה יש שכל כך משקיעים מחשבה ובירור בשביל לפעול נכון ולא לעשות טעויות בזוגיות ומוכנים באמת לשמוע גם ביקורת בשביל לשפר.

אני בטוחה שאתה משקף מחשבות, רגשות ולבטים של גברים רבים, אם לא רובם המוחלט, ולא מכירה הרבה שהיו מעיזים להעלות את המחשבות הללו. כי זה ממש לא פוליטיקלי קורקט.
לא פלא שרוב התגובות, בעיקר הנדהמות והמוכיחות, הן של נשים.
נכון, קשה לנו הנשים לחשוב שהגברים חושבים ומרגישים ככה כלפינו לפעמים. אבל עם יד על הלב, לנו הנשים אין לפעמים מחשבות תמוהות שלא לומר שליליות על המין הגברי?!
יש שונות, יש פערים, יש הבדלים, בחשיבה , ברגש, בהתנהלות, בהרבה תחומים,
זה גם לחיוב, כשיש השלמה של כוחות שונים שתורמים לזוגיות, וזה גם מאתגר ללא ספק פעמים רבות ומעורר קשיים.

אבל אתה, עם כנות רבה, מוכן להתמודד עם ביקורת ואפילו שמח בה. יש לך רצון אמיתי ומעורר התפעלות להשתפר, להשקיע בזוגיות, לעשות טוב ואתה מוכן לשמוע גם דברים קשים, ועונה תמיד בענווה רבה בדרך ארץ וסבלנות גם למיתקפות.
למרות שאני אשה אני בהחלט יכולה להבין את המחשבות והתחושות שלך. אל תבהל ואל תכנס לרגשות אשמה ונחיתות על התיפקוד שלך כאיש.
(נראה לי שלפעמים יש לך קושי בהתנסחות ובהצגת הדברים באופן רחב ומדוייק כאן בפורום, וזה יוצר הבנה מוטעית ומעורר ביקורות).

אתה לומד, ותלמד, ותלמדו יחד ואני בטוחה שתצליחו.
רואים את העבודה שאתה עושה עם עצמך ואת האכפתיות שלך.
תמשיכו להתקדם יחד ותאמינו בטוב שלכם ותצליחו בעז"ה.
איזו מיוחדת ומדהימה את! מצטרפת למה שכתבת. תגובה רגישה ועמוקהנגמרו לי השמות

וואו, איזו תגובה מעלת מוטיבציה שםאנונימי

תודה על התגובה.
באמת עלו לי רגשות אשמה באמצע השרשור.
ואכן שמתי לב שרוב הביקורות הגיעו מנשים.

שמתי לב לעניין הניסוחים שלי, אני באמת צריך לעבוד על זה יותר טוב.

תודה רבה
👏👏 מדהימהמופאסה
מזדהה לגמרי עם לצמוח ולהצמיחינשוף קטן

יחד עם זאת, אני מזדהה ומסכימה בעיקר עם התגובות של @מיואשת****** ושל @קופצת רגע .

מתפללת שתצליח להאמין בטוב שעוד יהיה. 

שתזכו שניכם לחוש ממאושרים, קרובים ואוהבים.

שתצליחו לשמוח ולשמח אחד את השני, מתוך הערכה, כבוד ואהבה אמיתית.

מסקנותי מכל הדיון והשרשור להלן, אתה באמת מאד מנומס ומכבדמיואשת******

<בעקבות האמירה שזה בסדר לדעתך שאשה שהומו יתחתן עם אשה ללא ידיעתה העיקר שהיא לא תרגיש. שאחרי אמירה כזו איני רואה טעם להמשיך שום דיון>

שמע

קיבלת פה המון תגובות אמיתיות ומכוונות, גם יורודת וגם קשות

להכל הגבת בנימוס, בכבוד, בלי לכעוס ולהעילב וזה האמת מאד מרשים. גם כתבו לך על זה פה והחמיאו לך.

אבל

יש מובהקות מאד ברורה בהתנהגות שלך. מתגובות מטלטלות ומעמיקות אמנם לא נעלבת, אבל גם לא לקחת מהן כלום. כל תגובה שקראה לך להבין שמשהו משונה בדרך החיים שלך או במחשבה שלך היה לך הסבר או תירוץ מוכן. הגבת והסברת למה בעצם אתה כן בסדר (כמו התגובות של @קופצת רגע)

לתגובות שהיה בהם אפילו טיפה של עידוד או שמצד אחד אמרו לך שחלק לא בסדר אבל מצד שני נתנו לך להבין שחלק ממה שאתה מרגיש כן בסדר, הגבת בשמחה והתייחסת רק לחלק של המחמאות בלי להתייחס גם לחלק שבו ביקרו אותך (לדוגמא התגובה של @מפלצתקטנה)

והכי הרבה אהבת והגבת ופיתחת דיון עם כל מי שליטף וסינגר והרים לך כמו @נגמרו לי השמות, שלדעתי עשתה לך ולאשתך ממש עוול בתגובות שלה, כמו שכמה גם אמרו לה פה. דיון אחר.

הבנתי גם למה אתה כזה מנומס ומכבד ולא נעלב מכלום. אתה איש של שכל, כל כך של שכל, כל כך לא מבין מה זה רגש (בלי קשר לנשים בכלל) שמה יש להיעלב. כל מי שיש לו טיפת רגש היה נעלב פה מתישהו, מגיב מעט בכעס מתישהו. כמעט 300 הודעות יש בשרשור הזה. בלתי אפשרי לא להיעלב מחלק מהן, אלא אם כן אתה פשוט לא מרגיש כלום (כן, אמירה קיצונית. אבל אתה איש קיצוני, ולא, גברת נגמרו לי השמות, הוא לא איש רגיל שרק לא יודע להתנסח ולא מבינים אותו מסכן שכזה וכו. הוא איש קיצוני)

אין ספק שהיכולת לא להתעצבן מכלום היא יכולת מופלאה במיוחד שיכולה לשרת המון מטרות. 

ואין ספק שהיכולת לא להרגיש היא יכולת אומללה. כמו תתרן או עיוור צבעים. 

מילה בקשר לרבנים יועצים שציטטת אותם פה באמירות הזויות, לצערינו כל אחד יכול להכריז על עצמו כרב ואף כיועץ זוגי מטעם עצמו. יש להודות שגם יועצים זוגיים מוסמכים הם לא תמיד אנשים שיודעים לעשות טוב. זה שמישהו למד קורס חשמל לא אומר שהוא חשמלאי טוב. כנ"ל לזוגיות. אבל בתחןם של רב שהוא יועץ זוגי, חלקם בכלל לא למדו כלום. כך שזה שאתה מביא אמירות מופרכות בשם רב ש,הוא אפילו יועץ זוגי הרבה שנים" אינה אומרת כלום. זה עצוב. זה הכל.

לאורך כל השרשור הזה כל מי שניסה לומר לך שיש לך מה לתקן, הסברת לו למה אתה לא חושב ככה, כולל תימוכין שונים ומשונים. אין לי ספק שגם להודעה שלי תגיב ככה.

לי יש דבר אחד לומר לך. לך לטיפול רגשי. עמוק ומעמיק. לא אצל רב. ולא אצל מישהו שלמד יעוץ שנה. אצל פסיכולוג קליני. אל תתפשר על פחות. זה מגיע לאשתך, ומגיע גם לך.

יום אחד תראה צבעים, יום אחד תריח ריחות. יום אחד תרגיש רגשות. תגלה עולם מופלא ונהדר.

כדאי לך

שיהיה לך בהצלחה רבה, וסליחה אם לא אענה על עוד הודעות מופרכות כי אני רק אחזור ואמליץ על יעוץ בלי שום קשר לתוכן ההודעות שלך, זה כבר לא משנה התוכן. אתה צריך יעוץ. דחוף.

שא ברכה.

וואי, אני ממש לא מסכים איתך...שםאנונימי
מפתיע, הא?

סליחה על התגובה הארוכה שתגיע (וגם מאזור השכלי יחסית)- אבל בהתאם למה שרשמת:

א. תודה על המחמאה שאני לא כועס ומדבר בנימוס.
ב. ברור שאני נעלב, כשאני משקיע באשתי את הנשמה ואני לא רואה שהיא מרוצה ממה שאני עושה - את חושבת שזה לא תיסכל אותי? למה הייתי מגיע לפורום לכתחילה אם זה לא היה גורם לי להרגיש רע?

ג. לגבי הרב - אני מבין שהתגובה לא מצאה חן בעינייך. ארבעה דברים שצריך לזכור לפני שמחליטים שהוא מבלבל את המוח:
1. יכול להיות שלא העברתי את דבריו כמו שצריך. כאן זו אשמתי, אבל עדיין לא הוא אשם. זה כאן טלפון שבור סך הכל.

2 יכול להיות שהוא לא התכוון שאצא עם זה החוצה והוא דיבר אליי ספציפית.

3. ייתכן שאת לא הבנת את מה שהוא אמר.

4. וייתכן, אמנם סיכוי קטן, אבל ייתכן שגם את טועה. ושדווקא מה שהוא אמר זה כן נכון.

ד. אני לא יודע מאיפה הסקת שניהלתי דיונים עם מי שליטף אותי, זה *ממש לא נכון* עובדתית!
ניהלתי דיון *רק* עם מי שאמר שאני לא בסדר וחיפשתי בשבילו תשובות (נעזוב כרגע אם זה הדבר הנכון לעשות לדעתך).
לכל השאר הודיתי על התגובות שלהם (בכל זאת השקיעו זמן וכתבו תגובה באריכות. ולצערי לא עניתי לכולם שקראתי).

ה. לגבי זה שאני לא מתעצבן ונעלב - האמת שדווקא רשמתי באחת התגובות שהתבאסתי מאד על החיים בעקבות מה שרשמתן לי.
אני משתדל מאד לא לענות בעצבים על אנשים ודווקא באינטרנט זה יותר קל.
כי לנסח לוקח זמן וברור לי שמי שמגיב, מגיב מתוך רגש ורצון לעזור.
אם הייתי מגיע לרמה של הלל שלא מתעצבן מכלום, הלוואי עליי!
אבל אני גם מבין שמי שעונה לי, עונה מתוך פרץ רגש שעבר עליו, אז למה שאכעס עליו?

וגם לך אני אגיד תודה על התגובה.
אני ממש לא מתעלם ממה שרשמו כאן.
אני אולי לא אלך לטיפול ממש (לפחות לא יודע כרגע), אבל אני כן מודע לעניין הרגשי הבעייתי לכאורה.
ודווקא פתיחת השרשורים בפורום עוזר לי להפוך לאדם טוב יותר.
אני חושב שהרבה מהשרשורים שענתה לי @סוסה אדומה נתנו לי בהחלט כיוון למחשבה והיא בהחלט בהחלט ידעה לענות בצורה מאד יפה ומרשימה.
הרגשתי שהיא מבינה "מה עובר עליי" וידעה לתת גם ביקורת בצורה חיובית.
ואת זה גם הרגשתי מחלק מאלה ש"ליטפו" אותי בשרשור הזה.

ולכולם אני מודה, גם לאלה שהבינו אותי והיה להם מה להגיד, ואלה שהיו מזועזעים.
זה עוזר לי להתקדם

ודבר אחרון - חבל לי שאת יוצאת מהשיחה בתחושה של "לא עשיתי כלום!" ושהכל זה בגלל אלה שהסכימו עם הדברים שלי.
כולם כאן אנשים מקסימים ומכוונים לטוב.
חבל ככה לצאת עליהם. אני מבין שזו דרך פעולה שונה ממה שאת חושבת, אבל לדעתי אין מה לצאת עליהם גם אם לא מסכימים איתם. זו פשוט טקטיקה שונה שהם פועלים לפיה (שאגב גם אני פועל בטקטיקה הזו כשמעלים פה דברים לפורום).

יום טוב לכולם
יום מצוין גם לךמיואשת******

מאחלת לך שתצליח בסופו של דבר בדרך הנכונה לאהוב.

מהבטן.

בלי סיבות.

בלי שכל,

בלי הבנה.

בלי תילי תילים של מילים ורשימות, הסברים וסיבות תורניות.

פשוט לאהוב.

כי זו חזות הכל, ופתירת כל הקשיים.

על כל פשעים תכסה האהבה.

ובאמת באמת חושבת שהדרך היחידה לזה היא תהליך שלך בנושא הרגש. 

בנוגע להרגשה שלי, בסופו של דבר אתה גם אומר שלא נראה לך שתלך ליעוץ כרגע. כיון שלדעתי זו הדרך היחידה שבאמת תועיל לך יותר מפלסטר על פצע, אז כן, הרגשתי מבאסת בנידון, ובכל אלו שמעודדים אותך להסתדר גם בדרכים אחרות. זו דעתי האישית.

באמת שיהיה לך רק טוב.

נאלצת להצטרף.תיתי2
עד עכשיו זרמתי עם הסקסולוגית שהלכתם אליה, כי אני לא אוהבת שמערערים על אנשי מקצוע. אנחנו לא באמת יודעים מה קורה שם.
אבל או שאתה ממש לא מבין מה קורה שם
או שהיא ממש לא מבינה עד כמה התמונה שלך מורכבת.
מה ההכשרה שלה?
איפה היא למדה סקסולוגיה?
צריך נראה לי 2 תארים טיפוליים+התמחות בשביל להיות מקצועית.

אם עושים את אותו הדבר מאה פעמים, ומאוד משקיעים, אבל זה לא עובד -
זה הזמן לטיפול אישי.
אין חבוש מתיר עצמו מבית האסורים.
ובשרשור הזה מתברר מעל לכל ספק ובאופן מובהק שאתה שבוי בכלא רגשי.
יכול להיות שלאשתך יש את החלקים שלה,
אבל תמיד תמיד בזוגיות- קודם כל קח אחריות על עצמך. תתחיל אתה לעשות שינוי ותראה איך היא מצטרפת באופן טבעי.
בלי חשבונות מי צודק ומי לא
כי הנה, קיבלת שיקוף משמעותי שמשהו בתפיסה שלך ממש ממש חריג.

אתה לא בן אדם רע, או בן אדם דפוק
אני בטוחה שעברת דברים בחיים שהובילו אותך לתפיסות האלה ולחסימות הרגשיות
לזהירות המופלגת
להתחשבנות
אולי לא היתה לך חווית ילדות מאושרת ופשוטה.
אולי במשפחה שלך יש כל מיני מורכבויות שצריך להפעיל שכל+מודעות+עבודה רגשית כדי להשתחרר מהם.

אבל זה באחריותך.
תגובה:שםאנונימי
לא הבנתי כל כך מה הקשר בין המחסומים הרגשיים שלי להכשרה של הסקסולוגית, אבל אענה לך:

הסקסולוגית היא חלק מארגון איט"ם. היא למעשה עובדת סוציאלית שמתמחה בתחום המיני, יותר מזה אני לא יודע להגיד, כי אני לא כזה מבין בזה.

אשתי הודתה שהיא חמודה ושהיא מרגישה בנוח לפתוח איתה את הנושא (אנחנו יושבים שם שנינו בפגישה).

בכל מקרה זה לא שהסקסולוגית טעתה או צדקה, עוד אין לה כל כך הרבה זמן מאז שהיינו אצלה.

היינו נשואים המון זמן עד שהלכנו אליה והיו המון רגשות תסכול בעקבות הנושא המיני.
כשהלכנו אליה היא שאלה את אשתי ואותי (בעיקר אותה) כל מיני שאלות.

לאור התשובות שענינו לה, היא הגיעה למסקנה שמכיוון שאנחנו זוג דתי שלא נחשף מספיק לתחום, אז אנחנו חייבים "להיכנס למסע" הזה ושאני לא אוכל לנחש מה עושה לה טוב ומה לא ושהיא חייבת ללמוד על בשרה מה עושה לה טוב ואיפה המקומות שנעימים לה למגע.

אחרי פעם אחת שהיינו אצלה, יחסית הצלחנו אבל אני חושד שזה בגלל המוטיבציה להריון שהייתה לה.

בפעם השנייה שהיינו אצלה היא די חזרה על אותם הדברים והמליצה על הסרטונים שמאד עזרו והצלחנו פעם אחת (שמזה אשתי נכנסה להריון ב"ה).

מאז לא עשינו יותר.
אמרתי לאשתי שזה קצת מרגיש לי שהיא "השיגה מה שהיא רצתה (הריון) וזהו" והיא אמרה שהיא חוששת שהיא לא תהיה רטובה.
במקרה אתמול היא אמרה שהיא מרגישה שיותר בא לה, אבל בערך עבר חודש וקצת מאז שהיא נכנסה להריון וטרם עשינו שוב.

מה מטרתי כאן? להראות שאין כל כך קשר לטיבה של הסקסולוגית.
כשדיברתי איתה השבוע אם יש מה להיפגש שוב, היא טענה שמכיוון שאשתי בהריון ומכיוון שגם ככה יש "מספיק שיעורי בית לעשות", אז אין צורך ואפשר שוב עוד כמה חודשים במידה ורואים שזה ממשיך.

מה שכן - היא אמרה שאם אין לאשתי מוטיבציה גם לטפל בזה, אז זה קצת אולי כן בעייתי ואולי שווה לאשתי לבוא להיפגש איתה לבד.
הייתי בעד כי חשבתי שאולי אשתי תפתח בפניה שהיא לא מרגישה בנוח איתי אולי או משהו, אבל אשתי סירבה וטענה שאין לה כל כך מה ללכת, כי היא לא רואה איך זה יועיל.

לגבי החלק השני (והעיקרי) של מה שרשמת:
מכיוון שמאה פעם זה לא עבד, כבר התעקשתי סופית על טיפול ואשתי הסכימה בחוסר רצון.

חוץ מזה, לא הבנתי מה הקשר בין מה שרשמת לתחום המיני.
אני יודע שבמין היא צריכה להרגיש מחוזרת, אבל ככה היא מרגישה.
אני רואה את זה עליה וגם שאלתי אותה והיא אמרה שהיא כן מרגישה ככה.
ולהפך, זה שמדברים על מיו לדעתי עושה לה רע כי זה מזכיר לה כמה אנחנו תקועים על הנושא הזה.
אצל אישהתיתי2
מיניות מתחילה בבוקר, באיך אתה מחייך אליה ומכין לה קפה, בהודעות שאתה שולח במשך היום, בתשומת הלב והמחשבה...
כל אישה והצרכים שלה
אבל העקרון הוא שאישה צריכה קשר רגשי כדי להגיע לבשלות ומוכנות לקשר פיזי.
ולכן יש קשר הדוק בין הדברים וכבר כתבתי לך את זה כל פעם בהרחבה.
יכול להיות שאתה מתקשה לתפוס מה זה "קשר רגשי" ולכן לא מבין את הכוונה שלי, בגלל שאתה אישית לא חי כך, בחיבור לעולמך הרגשי.
בסדר.
כך או כך,
2 פגישות אצל סקסולוגית זה בדיחה.
לרוב הזוגות ובעיקר לכם.
ואם היא לא רוצה ללכת לטיפול זוגי, אז תלך אתה.
נכון ששכנעת אותה ללכת לטיפול כי ניסית 100 פעם את אותו דבר ולא הלך לך.
אבל שמת אותה במוקד.
היא הבעיה
היא צריכה טיפול, אתה אולי קצת מצטרף
ואם היא לא רוצה להמשיך אז אין טעם כי הבעיה לגמרי שלה
ומה איתך?

אין קושי זוגי שהוא שייך בלעדית לבן זוג אחד. זה טנגו, ריקוד משותף, 99.9% מהזמן.
קח אחריות אתה, היא תבוא אחריך.
את מאד צודקת בקטע שאני מסתכל על זה ככה שאצלה הבעייהשםאנונימי
אבל (איך אפשר בלי אבל? ) אני לא יושב בחיבוק ידיים כל הזמן הזה.
ניסיתי לברר מה כדאי לעשות, איך לגשת לעניין וכו'.

גם לגבי כל העניין הרגשי - אני מודע לזה.
אני גם מיישם את זה: מדבר איתה מעט במהלך העבודה, שולח לה סמיילים מנשקים בוואטסאפ למרות שבחיים לא הייתי עושה דברים כאלו בעבר ועוד כל מיני מחוות שאני רואה שהיא אוהבת שאני עושה.

השבוע כשדיברתי עם הסקסולוגית שאלתי אותה אם יש עניין שאבוא לבד כי אולי אני משפיע על העניין והיא טענה שהיה עדיף שאשתי תבוא לבד ותשתף אותה מה בי מפריע לה, במידה ואני אכן גורם לבעיה.

אני שם לב שאני מצטדק עכשיו ומנסה להראות ש"יאללה חלאס, כמה אני יכול לבוא לקראת וכאילו "להתעלם" מהמצב שהיא זו שצריכה ללכת לטיפול או שיחה קצרה עם מומחית?"

ואני לא יודע מה לענות על זה...
ודאי שיש מה להשתפר בזוגיות, אבל בתחום הזה אני מרגיש שבאמת עשיתי מלא.
לדעתי אישתך גם צריכה טיפולכלה נאה
אם היית אומר שיש לאישתך בחילות והקאות
ולכן קשה לה להיות ביחד, הייתי מבינה.

אבלל היא לא רוצה חודש וחצי??
הסיבה שלה לא מוצדקת. זה תרוץ לחוסר חשק שלה. ואת זה צריך לבדוק.
אל תוותר, שהיא תלך לפגישה לבד.
למה?אוהבת טבע
לא לרצות חודש וחצי בשליש ראשון של ההריון - תקין מאוד! לצערי...
תקראי שרשורים אחרים ותביניבת 30
זה רק קצה הקרחון של הקושי.
סליחה שאני נדחפת לשיחהלב אוהב

ומתערבת...

אבל קראתי כבר ורציתי לשאול

אתה שולח לה סמיילים כי צריך? 

כאילו רק מעניין אותי לדעת אם מעבר לעניין של המשיכה בינכם וזה שהיא נאה בעיניך אם יש גם רגש שמוביל אותך לעשות לה מחוות קטנות כאלה בצורה טבעית... או שאתה מכריח את עצמך לעשות אותם כדי שזה יוביל לרגש בינכם?

פעם זה היה מאולץשםאנונימי
היום אני עושה את זה יותר מתוך רצון שיהיה לה טוב
אהלב אוהב

והרצון הזה לעשות לה טוב זה ממקום של רגש ואהבה... ?

או סתם כי פשוט אכפת לך ממנה או שאתה מרחם עליה...?

שאלה מעניינת...שםאנונימי
נראה לי כי אכפת לי ממנה...
...לב אוהב

יצא לך להרגיש אליה רגשות של חיבה? געגוע? אהבה?

ואם גם זה משנה לך שזה נובע נטו כי אכפת לך? או שמשנה לאשתך? היא מודעת לזה בכלל? סתם שאלה

ועוד עניין למה אתה חושב שאכפת לך? כי היא אשתך? 

רק נקודה למחשבהלצמוח ולהצמיח
כבר במשך דורות מנסים להגדיר מהי אהבה.
אבל יש להבחין בין להיות מאוהב, ובין לאהוב.
אהבה היא לא פרפרים בבטן וחלימה בהקיץ.
אהבה היא שילוב של מח ולב. והיא באה לידי ביטוי במעשים.
כשאיש משתדל לשמח את אשתו ולעשות לה טוב,
יוצא מאזור הנוחות שלו ושולח סמיילי מנשק ולבבות למרות שזה לא טבעי לו, זה בגלל שהוא אוהב אותה.
אין דבר כזה "סתם" כי פשוט אכפת לו ממנה.
זה לא סתם.
אכפת לו ממנה כי הוא אוהב אותה.
הוא בחר בה וכרת איתה ברית.
הוא לא שולח לכל אחת אחרת. אלא רק לאשתו. כי הוא רואה שזה עושה לה טוב ומשמח אותה.
זה נקרא לאהוב. וזה נקרא להביע את האהבה במעשים.
הניסיון לבחון מאיפה בדיוק מגיעה כל פעולה ולחתוך בין חלקים באדם היא לא מדוייקת ומיותרת. כי האדם הוא לא רובוט, אלא מכלול שמשלב שכל (שכולל מחשבה מודעת ולא מודעת), ורגש, וחושים.

(אגב, בתורה כבר הגדירו מהי אהבה ויש לנו מצוות של אהבה, אהבת ה' ואהבת הרע ואהבת הגר. כי זה לא רגש מתפרץ מתוך סערה הורמונלית אלא משהו שהאדם יכול לפתח ולשכלל).

שנזכה לאהוב באמת.

ובכל זאתבת 30
יש הבדל אם אדם באמצע היום חושב על אשתו, מתגעגע קצת, ושולח לה הודעה אוהבת, או שהוא ''יודע'' שכך ראוי לעשות ולכן שולח.
כבר אמרו חז"ל "אחרי המעשים נמשכים הלבבות"נגמרו לי השמות
אני חושבת שההבדל העיקרי בין פותח השרשור להרבה גברים אחרים, הוא שהוא מאוד מודע, אינטליגנט ומנתח דברים בראש,
יכול מאוד להיות של רבה חתנים צעירים (וגם כלות צעירות, וגם נשואים הרבה זמן) גם עוברות תחושות דומות או מחשבות דומות, רק שהם לא מתעכבים עליהן יותר מדי, ופשוט עוברים הלאה לסדר היום.

אם כל פעולה שנעשה נחשוב מאיפה היא בדיוק מגיעה מהנפש וכו' אין לדבר סוף.

לכן לפעמים להיות פשוט זה הכי טוב,
פשוט לעשות,
פשוט להיות,
בלי ניתוחים וכו'
לכייל לגוף, לחוות, להרגיש, להיות זורמים
ודווקא לא לחשוב כל כך הרבה ועמוק
זה יכול לעזור לכולנו וגם לפותח השרשור
נכוןבת 30
רק שצריך שבאמת ימשכו הלבבות.
זה הכל
אי אפשר, בין איש לאישה, בימינו לפחות , שיהיו רק מעשים
את פשוט מדהימה. כל מילה שלך כ"כ עמוקה וחשובהנגמרו לי השמות
תודה עלייך : 🌹
כתבת מהמםלב אוהב

ובכל זאת קצת קשה לי עם זה.

לא כולם מתחתנים עם רגשות לבן זוג

וזה בהחלט משפיע על הדינמיקה בתוך הקשר עצמו

רק צריך להיות מודעים למצב זה הכל...

אתה עושה מלאתיתי2
באמת, מלא.
כדאי מאוד לעשות עוד.

אתה יכול להגיד "עשיתי די" או אפילו "עשיתי די, עכשיו תורה"
זה לא יוביל אתכם לשום מקום טוב
אלא למקומות קשים מאוד.
אם אתה רוצה זוגיות טובה ובריאה, אז קח עוד אחריות על עצמך ולך לטיפול.
היא תבוא בעקבותיך. בעז"ה.

מרשה לעצמי לומר כי כך אני נוהגת בחיי
זו גם המלצה שקיבלתי...שםאנונימי
מקווה שיעבוד.

אני רק תוהה אם ללכת לפסיכולוג, למטפל מיני או משהו אחר
פסיכולוג.תיתי2
ממליצה לך לפנות לעמותת "חיים של טובה"
למה?
כי נשמע שאתה מתבלבל מההיצע ולא יודע להרגיש את עצמך מספיק כדי להבין מה נכון ומקדם ומה לא.
יכול להיות שליווי שלהם במקביל, בתור ייעוץ, יכול לעזור לך להבין האם הפסיכולוג שאליו הגעת אכן מבין את התמונה ומקדם אותך או מפספס בגדול.

חוץ מזה שיש להם תפיסה מערכתית משפחתית, לראות את האדם, הזוג, המשפחה כולה ולכוון למענה מקיף
ואתם במצב שצריך מענה מקיף.
מעניין.שםאנונימי
אחפש בגוגלת תודה
הלוואי בבוקר.. מתחילה בלמה התחתנת איתהאחת מהשומרון
והאמת שאני מצדיעה לאשתך כי אם היית בן הזוג שלי במקרה הטוב היינו רק רבים כל הזמן.
אני מעריכה את הנכונות שלך לברר ולהבין
אבל באמת שאתה צריך להבין שאשתך מרגישה וקולטת ה כ ל אולי לא יודעת להגדיר את זה אבל היא מרגישה שאתה לא מאה איתה כמו שכל אישה מצפה מבן הזוג שלה.
נראה לי שכבר הבנת בשרשורים קודמים שאתה ממש לא בעל סטנדרטי ואתה חייב טיפול ועבודה עמוקה על עניין הרגשות שלך.
אז יאללה, אשתך זרמה ללכת לייעוץ, עכשיו תורך
בטוחה שתצא מזה נשכר וזה יחסוך לך עוד מפגשים עם העוסית הזאת בהצלחה!!!
קשר טוב ואהבה אמיתית נבנה ולא מגיע מיד בלי השקעה.כלה נאה
אישתו לא מרגישה שהוא מאה איתה?
זה לא ביום אחד.

להרבה זוגות צעירים יש קשיים ואי הבנות בהתחלה. למה לעשות אותו כבר נכה ריגשית?

ולא ניראה לי שאישתו לא יודעת לדבר. היא אמרה לו שהוא בסדר גמור. לפי מה שמובן ממנו שכשהיא לא מרוצה היא עושה לו פרצוף שניפגעה.

מאוד יפה שהוא שואל. ככה ילמד לאט לאט איך ואיפה להשקיע.

בוודאי! אבל יש פה כמה נקודות אדומות...אחת מהשומרון
להתחתן עם משהי סתם כי היא הראשונה שנחמד לך איתה, מעדיף את החברים, לא מאוהב בה וגם לא היתה התאהבות..
אני שומעת בשלל ההודעות שלו (גם בשרשורים קודמים) בחור מקסים שרוצה לעשות הכל "נכון". מכבד את אישתו ודואג לה ומחייך אליה ואומר לה שאוהב אותה כי צריך, כי זה משתלם, כי זה יעיל.
אני לא נשואה ככ הרבה שנים
ואני חושבת שזה לא סטנדרטי.
תקראי איך הוא תופס את הזוגיות
איך הוא תופס את אשתו (ילדה קטנה, בכיינית, מפונקת, עושה סצנות)

מחקרים דווקא מדברים על התאהבות בשנים הראשונות. הוא עוד לא הגיע אליה..
זה נכון שיש כאלה שהשנה הראשונה מורכבת מאוד ומלא מריבות
וזה לגטימי
אבל זה במקביל להתאהבות גדולה ולבניית ופיתוח אהבה בריאה ויציבה.
ומדהים שהוא מתייעץ ומברר ורוצה להתקדם
אבל אני מרגישה שהוא קצת בורח מהשורש של הכל, שזה התפיסות שלו שמגיעות מחוסר הערכה לרגש, וחוסר בהבנה רגשית.

אנחנו לא בימי הכנר על הגג, ואשתו מצפה לזוגיות אחרת ככל הנראה (נשמע מאוד הגיוני...).
אז חושבת שהרבה לא מתחתנים בגלל התאהבותכלה נאה
ואחר כך בונים קשר טוב ומצליחים.

בקשר שהיא הראשונה ונחמד איתה, אז נכון הוא לא מצא על מה לבטל.
היה לו נחמד ואמר שהיא נאה בעיניו.

ואני לא חושבת שהוא אוהב אותה כי צריך. ניראה שלא מודע לרגשות שלו. הוא אמר שדואג לה כי אכפת לו ממנה. אני מבינה שיש איזשהי אהבה אפילו ברמה נמוכה.
שמאמינה שעם עבדה על תקשורת ונתינה היא רק תתעצם עם השנים.

בקשר ל"היא ילדה קטנה" אז בעלי מדריך חתנים ולא פעם סיפר לי על בחורים שמתקשרים להתיעץ אחרי החתונה. וחושבים ובטוחים שהאישה שלהם "מידי" רגישה ופגיעה וילדותית.

או שחושבים באיזה שלב גם החתן וגם הכלה. שאולי אולי עשינו טעות?
ואולי לא בחרתי את הבן זוג הנכון?
הרי מגלים חסרונות בבן הזוג.
ואחר כך מגיע הנחיתה ומשלימים איתה. וזה קורה לרוב הזוגות.

הוא בסך הכל כניראה לא מכיר בנות לעומק. הוא יותר שיכלי. וזה שהוא מעדיף חברים ניראה לי שהתכוון שאיתם הוא לא צריך להיזהר מכל מילה. ויותר קל לתקשר.

זה ברור שהוא צריך לעבוד ולהתאמץ בשביל שהקשר יתחזק. אבל להגיד מפה שהוא כזה חריג לא ניראה לי.

אמרת שאישתו מצפה לזוגיות אחרת.
אז אני אומרת שגם הוא!
הוא ציפה לאישה שתתלהב ותישמח להיות איתו. ולא תרחיק אותו ממנ 8 חודשים. הזוי!

היא גרמה שהקשר הריגשי נפשי ישאר תקוע.
תיארת את זה יפה מאד שםאנונימי
רק אתקן מעט דברים:שםאנונימי
אמנם זה בקטנה, אבל לא התחתנתי איתה כי היא הראשונה שהיה לי נחמד איתה.

אלא התחתנתי איתה כי התייאשתי מלמצוא את ה"התאהבות".
והלכתי יותר בכיוון ה"דוסי" של למצוא כמה פרמטרים בסיסיים (נאה בעיניו, מידות טובות, רמה דתית דומה וכו) ולבנות את הרומנטיקה תוך כדי שנשואים.

אם הייתי מתייאש קודם, הייתי נשוי עוד קודם.

לגבי זה שאני אומר "אני אוהב אותך" כי צריך, זה היה נכון פעם, היום אני יותר מתחבר לצד הזה שזה מגיע ממקום אמיתי (מתוך שלא לשמה...)

בשאר הדברים שאמרת אכן יש גרעין של אמת.
אני צריך להיפתח יותר לרעיון של רגש ואני עובד על זה בימים אלו.
תראה מה זה מהות הנישואיןלמה לא123

ואת היופי שבזה

אם היית בחברת גברים כל החיים,לא היית נצרך לכל השינויים האלה. להיפתח רגשית וכו וכו

תראה איך חיי זוגיות מפגיש אותנו עם דברים שלולא זוגיות בחים לא היינו נפגשים איתם. 

אותי זה מרגש

אני אוהבת לראות מהצד את התהליך הזה

בהצלחה

על פניו זה מקסים...שםאנונימי
אני חלילה לא רוצה לייבש אותך על מה שכתבת, אבל גם באותה מידה שלא יצא לי להיחשף לרגש, גם לא יצא לי להיחשף לאינסוף דברים אחרים, בין אם הם טכניים, תכונות אופי וכו'.

כלומר זה שלא יצא לי להיחשף למשהו, לא אומר שאני צריך אותו...
אני מאמינה שנישואיםלמה לא123אחרונה

באים בשביל להשלים אותנו.

במיוחד כשגבר נפגש דווקא עם אישה. או אישה עם גבר,שהם שונים מהותית אחד מהשני. מה שאין אצל אותו המין עד כדי כך.

קשה לנו מול הבן/בת זוג בדברים ששונים מאיתנו, או בדברים שקשה לנו בהם אצילנו,בתוכינו.

ושם זו העבודה

בהצלחה

וואו. האמת שאין לי כמעט לא כוח ולא זמן היום, אבל יצא לי לקרונגמרו לי השמות

לקרוא אותך עכשיו,

ופשוט הייתי חייבת להגיב.

אני באמת לא יודעת מאיפה להתחיל, מבטיחה לך שאין לי מושג אפילו איך להתחיל לענות לך.

בכל זאת אנסה,

כי זה בוער בי, מאוד.

א. אני אתחיל דווקא במה שכתבת בשרשור הזה לגבי אנורקסיה ש(אני מצטטת): "נגיד יש מישהי אנורקסי שלא אוכל. ובא לשאול למה בעצם לאכול , ויגיד לי הרב את התשובה הנכונה והאמיתית לפי שרך התורה- כדי להתקיים ושיהיה לו כח לקיים מצוות.
אז הוא יאכל יום או יומיים. וזהו. וגם אם יצליח קצת יותר עדיין יהיה אנורקסי רק בשליטה.
גדי להוציא מישהו מאנורקסיה צריך לגרום לו להרגיש רעב, להרגיש הנאה מהאוכל."

ורוצה לענות לך,

בתור אנורקסית לשעבר,

שכבר 16 שנים זה מאחורי לגמרי לגמרי תודה לה' הטוב,

ובתור מישהי ששקלה אז 25 ק"ג, בסף מוות ודאי לכל הדעות -

החוויה שלי הייתה בדיוק, אבל בדיוק *הפוך* ממה שכתבת!

הדבר העיקרי, העצום, הענק שבאמת *הוציא* אותי מתהום הנשייה הזו - הייתה התורה, הכוח להתקיים בשביל להיות אדם טוב, יהודי טוב, לחיות את החיים ואת העוצמות שלהם ואת התורה בכללותה.

בלי זה - לא רוצה לדעת איפה הייתי עכשיו. בעצם, לא הייתי עכשיו...

זה לא גרם לי "לאכול יום או יומיים" - אלא זה גרם לי לעשות את התהליך הכי משמעותי,

הכי עמוק,

הכי מקיף

ולצאת מזה בלב, בנפש, בראש, בגוף, בהכל. פשוט נס.

מה ש*לא* (!!!) גרם לי לצאת מזה - זה לגרום לי להרגיש רעבה או הנאה מהאוכל, ממש ממש לא.

להיפך, כל פעם שניסו באשפוז לפנות לכיוון הזה - זה פשוט לא עבד. לא עבד.

יכולים לנסות עד מחרתיים את זה - כל עוד אין את הרצון הפנימי הזה - כלום לא יעבוד, תמיד האנורקסי ידע איך להסתיר, איך לעבוד על כולם, זה פשוט ממש לא שם. לפחות לא מהחוויה שלי.

ב. כתבת לי בהודעתך זו "ולא, גברת נגמרו לי השמות, הוא לא איש שרק לא יודע להתנסח... הוא איש קיצוני".

אז לגבי זה:

1. ממש לא נעים לקרוא איך שאת "מתייחסת" אליי, גם אם זה "רק" בכתיבה. באמת מרגישה מאוד לא נעים ולא מכבד עם השיח הזה.

2. אני עדיין חושבת שפותח השרשור לא התנסח בצורה שכולם הצליחו להבין למה הוא מתכוון.

ואני לא חושבת שהוא קיצוני

ואני לא חושבת שהוא נכה רגשית

ואני לא חושבת שהוא מטורף.

ואת יודעת מה?

לקרוא את כל הדברים האלו עליו, צובט לי *אישית* ועושה לי רע בלב. ממש כך.

גם בשבילו וגם בשבילי.

ג. כל ההודעה הזו שלך בעיניי ממש לא במקום.

את ממש מנתחת על גבי הפורום, שחור על גבי לבן, בפרהסיא, בן אדם שלם

ממש "מפשיטה" אותך במילותייך קבל עם ופורום.

מציינת במה הוא לא טוב, כמה הוא גרוע, 

כמה הוא מטורף,

מנתחת כל התנהגות שלו וכל קצה קוצו של התכתבות עם כולם.

גם כשהו חוזר ואומר לך שלא כך הדברים - את ממשיכה לכתוב שהם כן.

גם כשכותב לך שהתייעת עם אנשים *מהחיים האמיתיים*, ש*מכירים אותו, את הסיפור שלו ועם ניסיון* - ביטלת זאת בהנף מקלדת בטוענה שאולי הם בכלל לא מקצועיים, אולי לא יודעים מהחיים שלהם בכלל, שאומרים אמירות מופרכות, שזה עצוב וכו' וכו'

תראי על כמה אנשים את מחליטה שהם מדברים שטויות,

שאין להם ניסיון,

שהם מזבלים בשכל,

שהם פשוט עצובים

ועל סמך מה?

שורה בפורום?

כמה מילים?

איך אפשר לבטל כך כ"כ הרבה אנשים בהינף יד? אני באמת לא מבינה אותך. מנסה, ולא מצליחה.

מה שאני רואה כאן כרגע זו ממש הלבנת פנים של פותח השרשור

ממש שפיכעת דמו בראש חוצות

ולכן היה חשוב לי לכתוב את זה,

כי אני לא יכולה לעמוד מנגד

גם אם אישית כרגע אני בחוסר כוחות וזמן.

ד. אני ממש לא מסכימה איתך לגבי "הניתוח" הזה שלו על סמך השרשור הזה.

זה לא נכון כלל שהוא לא התייחס ולא ענה לדיון עם מי שכתב לו בחריפות נגדו - להיפך.

ובכלל, כל מה שכתבת - אני ממש לא מסכימה עם זה.

ה. לגבי מה שכתבת ש*אני* עשיתי לפותח השרשור ולאשתו עוול נוראי - באמת אין לי מילים על זה...

ולא "העירו לה הרבה על זה", אלא רק אישה יקרה אחת, שאגב, כתבה לי בהכי נימוס, בהכי כבוד, והכי קיבלתי זאת ואף עניתי לה על זה - והסברתי לה את כוונתי ואת מילותיי.

ולא, אני ממש לא חושבת שעשיתי להם עוול נוראי.

אני חושבת שמילותייך כאן, הן אלו שעושות עוול נוראי,

אני חושבת שמילים מחזקות, שראייה של *האדם עצמו*, ולא מה ש*אני* חושב או מפרש אותו היא הנכונה,

אני חושבת שראייה של מה ש*האדם עצמו* אומר ומגיב היא הנכונה, ולא לנסות "חלהלביש" לו מלבושים וכוונות לא לו,

ולא לסמן את החץ סביב המטרה ולהחליט מראש שהוא כך וכך ואז על זה לבנות תילי תילים של דברים ואמירות, גם אם הן פוגעניות מאוד.

הוא ענה 

וחזר וענה

וכתב

במפורש

ואת כאילו מתעלמת ממה שהוא כותב, ועדיין ממשיכה באותו הקו, לפי מה שציירת לך בראש או בלב, בלי קשר לאדם עצמו.

למה לא להאמין לו?

למה לייחס לו דברים לא לו?

הוא כותב שהוא נפגע מכמה הודעות של נשים כאן וממש התבאס על החיים שלו מהתגובות - ואת כותבת שאין לו לב ואין לו רגש.

הוא כותב שהוא נותן את הנשמה בשביל אשתו - ואת כותבת שלא אכפת לו ממנה ושהוא נכה רגשית ושילך דחוף לטפל בעצמו

הוא כותב שהתייעת עם רב שהוא יועת זוגי - ואת כותבת שזה פשוט עצוב ושהוא לא מקצועי

הוא כותב למי שתוקף אותו ועונה לו ומנהל איתו דיון - את כותבת שהוא לא מנהל דיון איתו

הוא כותב לכל אחד כאן עם טונות, טונות! של רגישות - ואת כותבת שאין לו רגש!

הוא גבר רגיש, כן, גבר רגיש! ואת כותבת שהוא בכלל לא רגיש ומזל שיש גברים אחרים לא כמוהו שרגישים...

הוא עובד על עצמו ועונה בכבוד לכולם, שוב - סופר רגיש, סופר מכבד, סופר מודע לעצמו - ואת כותבת שהוא כמו עיוור צבעים, כמו תתרן, קיצוני, חסר רגש, מטורף, הזוי, בעל יכולת לא להרגיש שזו אומללות, ועוד שלל "מחמאות"

איי!

זה כואב!

זה פשוט כ-ו-א-ב

אי אפשר לקרוא את כל זה בלי שהלב מתכווץ

וזה אפילו לא עליי, אלא על אדם שאני לא מכירה.

לא מבינה לא מבינה איך ולמה ומה זה נותן לכתוב את כל זה

את יודעת מה?

גם אם אלך עם קו החשיבה שלך, ונניח שאסכים איתך על הכל (רק לצורך הדיון, אנחנו לא מסכימות כלל ועיקר בנושא זה)

מה לדעתך תורמת תגובה כזו?

מה זה יתן לו?

סטירה לפרצוף?

קריאת התעוררות?

*זה* מה שיעזור לו?

*זה* מה שיגרום לו לרצות להשתנות?

העלבות?

השפלות?

לשמוע עד כמה הוא הזוי ומטורף ואומלל?

זה באמת נותן מוטיבציה לבןאדם לשינוי?

אם את מאמינה שכן - אין לי מה להוסיף.

אני מאמינה שלהיפך.

שדבר כזה רק מוריד.

רק מייאש. עוד יותר.

רק גורם ליאוש לאכול כל חלקה טובה שכבר נשארה,

וכל מאמץ וכל הצלחה להשחיר כי "מה זה כבר משנה אם אני כזה ח** של בנאדם?!"

אני מאמינה בדרך אחרת.

להרים את האדם. לחזק אותו. להראות לו את החוזקות והעוצמות הפנימיות שלו.

את ההצלחות שלו.

בדומה למה שעושה דווקא הפסיכולוגיה החיובית - לוקחת הצלחות ומנסה לנתח את *ההצלחות* ואותן לשחזר.

ולא רק לנבור ולנבור בעבר עד שמרקיבים מרוב ייאוש.

אני מאמינה בו,

אני רואה בו בהחלט המון טוב,

לא בכאילו, לא בצחוק, אלא באמת.

אני חושבת שהוא מנסה, וממשיך ומנסה בכל דרך אפשרית

גם עם עצמו

גם אם לא מצליח עם רב, בפורום, סקסולוגית חברים,

והוא נשוי רק פחות משנה!!!

כמה עוד גברים מוציאים את הנשמה שלהם בשביל האושר של הזוגיות ושל האישה שלהם בזמן כה קצר?!

אני נפגשת יום יום בעבודתי עם גברים שהפוכים ממנו ואין להם רבע ממה שיש לו (!) כמובן שיש גם הרבה שכן, אבל אלו הם אלה שצריך לפרגן להם, כי זה לא מובן מאליו! זה לא!

הרצון שלו

ההשקעה שלו

הכוונה שלו

המאמץ שלו

העשיית שלו

הכנות שלו

המודעות שלו

זה לא בא ברגל כל אלו

ושוב -

הוא הגיע לפורום כדי לפרוק קושחי

ואת לא שמעת את כל 90 האחוזים שטוב לו עם אשתו,

את רגעי הכיף,

את הנתינה הרבה שלו אליה ושלה אליו,

את מה שכן יש להם ביחד בטוב.

רק את הרע והקשה - וגם זה, רק כדי להתייעץ, כדי ללמוד, כדי לשפר.

אז אם אתה קורא אותי עד כאן פותח השרשור היקר, אני מחזקת שוב את ידיך,

מאחלת לך הצלחה שלמה, ובטוחה שתצליח!

ועם הכלים הנכונים והרצון והמוכנות שיש לך - אתם תעלו על דרך המלך לחיים מאושרים בפן הזוגי, הנפשי, הפיזי, המיני, הרגשי וכל הבחינות כולן!

גבירתי. הפוסל במומו פוסלמיואשת******

תודה על ההודעה היפה והארוכה והמלאה הלבנת פנים והאמת עכשיו שקראתי שוב, גם שקרים.

נראה שאת היכולת שלך לראות טוב בכל אדם להרים אותו ולחזק אותו פיספסה קצת בהודעה הזו.

לא כתבתי שאין לו לב

לא כתבתי שהוא נכה רגשית

מן הסתם ערבבת עוד כמה דברים שלא אני  כתבתי . לבריאות.

האמת שאין לי כל כך מה לענות לך, כי התעלמת גם מהמון דברים שכתבתי. כמו זה שאני מעריכה את הרצון שלו ומאמינה בו אבל שהדרך היא הבעייתית. ואת מחזקת את הדרך הבעייתית לדעתי, וזה מה שעוול פה.

הבן אדם צריך יעוץ. כולם חוץ ממך פחות או יותר אמרו את זה. וזה נכון. אפשר להמשיך להתכחש ושהוא ימשיך לפתוח פה דיונים ולקבל תגובות מחבקות  מכמה אנשים בודדים ותגובות מעליבות שיכווצו לו את הלב מאחרים

וכן, אני מאמינה שהתגובה שלי תעזור לו עוד טיפונת להפנים את העובדה שהוא צריך להשתנות.

וגם ממה שהוא ענה למי שענה, די ברור שתגובות כמו שלך לא יעשו את זה

במיוחד את הברכה שלך בסוף שעם כל הכלים הנכונים... לא ראיתי שום כלים פה . רצון ונכונות על הניר, המון. כלים. לא.

ואת מוקיעה את זה שאני מספרת לו שיש יועצים דפוקים בעולם? אוקי. כמובן שפיספסת כנראה את העובדה שכתבתי שיש כאלו. לא בהכרח ששלו כאלו, אלא שיש כאלו. ניחא.

את כל מה שאת טוענת שעשיתי לו, את עשית פה לי. אבל באמת שזה בסדר. כי לי זה לא יזיק ואני חושבת שמה שאת אומרת לו כן מזיק. זכותך לא להסכים.

שתראי ברכה ואושר בעמלך.

מנסה לענותנגמרו לי השמות

א. אמרת "לא כתבתי שהוא נכה רגשית"

אבל הודעה קודם כתבת לו: "

ם. אתה איש של שכל, כל כך של שכל, כל כך לא מבין מה זה רגש (בלי קשר לנשים בכלל) ...

ואין ספק שהיכולת לא להרגיש היא יכולת אומללה. כמו תתרן או עיוור צבעים. "

אלו ציטוטים שלך.

אני הבנתי ממך שאת בעצם אומרת לו שהוא נכה רגשית...

ב. אם פספסתי שכתבת לו שאת מחזקת אותו וכו' - מצטערת. ואני שמחה על כך.

ג. חיפשתי שוב בהודעה שלי ולא ראיתי איפה הלבנתי את פנייך, אלא כתבתי מה אני הרגשתי כשקראתי את המילים שלך,

ושאני מרגישה שנעשהתה לפותח השרשור ממש השפלה כאן והייתי חייבת למחות. אם לזה התכוונת שזה נקרא שהלבנתי את פנייך - אני מצטערת שכך הרגשת.

תביני שהיה חשוב לעמוד מנגד ההשפלה שהרגשתי שיש כאן.

כמו לא תעמוד על דם רעך מבחינתי.

בכל מקרה, אם את הרגשת שאני העלבתי אותך אני מבקשת סליחה

(לא שנראה לי שהסליחה שלי שווה בעינייך כ"כ, אבל בכל זאת אני מבקשת אותה).

ד. אני לא שללתי את זה שהוא צריך יעוץ, אני שללתי את זה שהוא נכה רגשית ושהוא חייב דווקא טיפול רגשי עמוק.

ה. אני כן ראיתי כאן הרבה כלים שניתנו לו, על ידי הרבה גולשים יקרים וגם על ידי, אם תעלי למעלה גם לדברים שאני כתבתי לו - יש שם גם הרבה כלים.

ו. אם לא הייתי ברורה אני חוזרת - אני חושבת שהדרך הנכונה היא להעצים ולחזק מה שטוב + להבין אותו כמו שהוא ולא להוסיף מה שהוא לא + לתת לו כלים איך לצאת מהמצב.

לא רק אמפתיה, אלא גם כלים.

בנוסף לכלים שניתנו כאן, בהחלט יכול להיות שיעות זוגי, אישי, מיני וכו' יעזרו להם - ואני אף כתבתי לו זאת בהודעותיי למעלה.

שוב מדגישה - רק על העובדה שהוא נכה רגשית וצריך לטפל *בזה* לעומק ספציפית לא הסכמתי.

ויותר מזה, גם פותח השרשור עצמו לא מתנגד ליועצים,

להיפך,

הוא פנה לסקסולוגית,

אמר שאם יצטרך יפנה לרופאה שכתבתי לו למעלה,

התייעץ עם רב שהוא יועתץ זוגי,

הלך לרופאת נשים,

כתב בפורום

ואמר שממש לא שולל בעתיד הקרוב או הרחוק יעות אישי/זוגי/מיני וכו'.

באמת אין לי ענין להתווכחמיואשת******
כתבתי חריף כי הרגשתי שרק זה ידבר אליו. יצא אישי מדי אלייך ולא התכוונתי לזה. מתנצלת.
אני באמת לא מסכימה איתך כמעט על כלום וסתם חבל לחזור על זה.
אני חושבת שהטיפול היחיד שיעזור לו זה טיפול רגשי אישי מעמיק ולא כל שאר הדברים שכתבת וזה מה שניסיתי להעביר.
העיקר שיהיה לו טוב. ולכולם
תודה על תגובתך זו.נגמרו לי השמות
סולחת לגמרי (את צודקת, באמת הרגשתי שגם נכנסת בי אישית קצת... ולא הבנתי כ"כ את זה וגם היה קשה לי לקרוא את מה שנכתב על פותח השרשור...)
ושוב אנחנו מסכימות שלא להסכים, וזה הכי לגיטימי ובסדר בעולם

תודה שהבהרת את כוונתך : 🌹
ומצטרפת לאיחולייך, שבאמת יהיה לך, לו, לכולנו רק טוב בעזרת השם.
מיואשת יקרה, את תוקפת את האנשים הלא נכוניםפשוט אני..

יש כאן בנאדם שהעלה בעיה לפורום. אם הוא היה חושב שאין בעיה וההתנהלות שלו מושלמת, הוא כלל לא היה מגיע לכאן.

יש כאן בפורום כל כך הרבה ניקים, וכמעט אף אחד מהם לא מספר "אתמול היה לי יום מושלם עם אשתי". רובנו ככולנו מגיעים לכאן דווקא כדי לשאול את השאלות הקשות, לספר על הקשיים שלנו, על המקומות בהם אנחנו צריכים עזרה.

אני מניח שרובן המוחלט של השאלות, נשאר ללא ידיעת בן/ת הזוג - אבל לא כדי להסתיר ולבגוד, אלא כדי שיהיה אפשר לבוא ולתקן.

למרות זאת, את בחרת לתקוף את פותח השרשור במילים קשות מאוד, לכתוב שצריך להעיף מהבית גברים כמוהו...

"הייתי בורחת על נפשי בלב שבור וכואב מאד מאד.
הצורה שאתה חושב על אשתך די מחרידה
צר לי שאין לי מילים מנחמות אבל לפעמים צריך לשמוע את האמת וללכת לעשות עם זה משהו"

אני רוצה רגע להתעכב על המשפט האחרון.

האם את תגיעי לאדם שמן מאוד, ותגידי לו "אם היה לי בעל שמן כמוך, מזמן הייתי מעיפה אותך מהבית. הצורה שאתה חושב על אוכל מחרידה. צר לי שאין לי מילים מנחמות אבל לפעמים צריך לשמוע את האמת וללכת לעשות עם זה משהו"?

אני מניח שלא.

אבל אם אדם שמן ישמע את זה, הדבר הראשון שהוא יעשה יהיה להסתגר בתוך עצמו, ולרדת על איזו מנת שווארמה כדי לנחם את עצמו מהפגיעה הקשה.

לא זו הדרך להוציא אנשים מהבעיות שלהם, במיוחד אם הם באים מיוזמתם ומספרים על הבעיות.

וכשאת עושה זאת בפומבי, את עשויה רק להרחיק אנשים אחרים מלכתוב על הבעיות שלהם בפורום ולחפש פתרונות.

אבל לא רק את פותח השרשור את בחרת לתקוף, אלא גם את "נגמרו לי השמות". את לא יכולה לקבל את זה שהיא מאמינה בגישה חיובית יותר? שהיא רואה את האדם שמאחורי הניק, את הטוב שבו, את 99.9% התכונות הטובות שבזכותן אשתו התאהבה בו ובחרה לחיות איתו?

זכותך המלאה, כמובן.

אבל לבוא ולתקוף אותה, ולהגיד דברים לא נכונים עליה ("הבן אדם צריך יעוץ. כולם חוץ ממך פחות או יותר אמרו את זה", וזאת למרות שהיא כתבה כבר מזמן "מצטרפת להכל, כולל להמלצה על טיפול זוגי", ובמקום אחר אף הביאה שם של מטפלת), להאשים אותה שהיא גורמת לאותו בנאדם להישאר במקום הרע שבו הוא נמצא... לא זו הדרך. גישה תוקפנית שכזאת יכולה לפגוע לא רק בפותח השרשור ובנגמרו לי השמות שרוצה לעזור לו, אלא בכל מי שבעתיד ירצה לפתוח שרשור וכל מי שירצה לעזור לאנשים אחרים.

אגב, "נגמרו לי השמות" לא הייתה לבד. ראי למשל תגובה אחרת שנכתבה כאן, על ידי "לצמוח ולהצמיח":

"כל כך הרבה ביקורת...
ואני תוהה איך אתה מעלה שוב ושוב שאלות שאתה יודע מראש שתחטוף עליהם ישר לפרצוף...

אני לא אתייחס ספציפית למה ששאלת, כי כבר כתבו מספיק.
רק הרגשתי צורך להגיב כדי לאזן מעט, כי עיקר התגובות היו ביקורת על ההתנהלות שלך באופן כללי ולא תשובה עניינית לשאלה.
בניגוד לדעות שיש כאן, אני דווקא לא מתרשמת מכל השירשורים שלך שיש בעייה ריגשית חריגה.
להיפך אתה גבר סופר רגיש. אכפתי וכנה. עם סבלנות מעוררת השתאות מול הקשיים של אשתך, עם יכולת הכלה וקבלה."

צר לי מכך שההודעות שלך נראות כל כך תוקפניות, אני מאמין שבשביל לתקן דברים בנפש צריך לבוא ממקום הרבה יותר מכבד כלפי שאר האנשים.

תודה תודה.מיואשת******
עבר עריכה על ידי מיואשת****** בתאריך כ"ד בשבט תש"פ 16:46
עבר עריכה על ידי מיואשת****** בתאריך כ"ד בשבט תש"פ 16:45
עבר עריכה על ידי מיואשת****** בתאריך כ"ד בשבט תש"פ 16:45
אענה בקצרה כי עייפתי מהדיון הזה.
מסכימה איתך לגבי בן אדם שמן. אבל בדוגמא שלך הבן אדם שמן יודע שהוא שמן ומנסה לתקן. אם הוא לא היה יודע שהוא שמן אז כן, כן הייתי מדברת אליו כך.
ההנחה שלך היא שהפותח מודע לבעיות שלו ומנסה לתקן. ההנחה שלי ושל עוד כמה פה זה שהוא יודע שיש בעה אבל הוא ממש לא מבין את מהות הבעיה. ודברי יועדו לזעזע אותו ולגרום לו להבין שהבעיה שלו היא עמוקה ולא איפה שהוא חושב לתקן . לא מתקנים מתחת לפנס אלא איפה שיש בעיה.
(לא בהצלחה יתרה. אבל אותך ואת נגמרו לי כן זעזעתי. מה זה אומר, אולי שיש הבדל ברגש...אולי?)

העיקר יש פה בן אדם שאמר שזה בסדר גמור לדעתו שהומו יתחתן עם אשה בלי ידיעתה אם הוא מסתיר את זה מספיק טוב. אם היו פותחים שרשור חדש עם האמירה הזו היתה פה התנפלות מטורפת כמו שיצא לי להכיר את הפורום הזה. אבל אני אמרתי שהוא מטורף בגלל צורת החשיבה הזו ובחרתם להתמקד בזה. זכותכם.
אניי רק אשמח להגיב לך דבר אחרון:שםאנונימי
אני יודע במאה אחוז שהסיבה שהגבת כפי שהגבת היא כי את חושבת על אשתי ובטח מה עובר עליה.

כלומר *חשוב לך* מה עובר על שנינו ובכיף יכולת לטאטא את זה מתחת לשטיח ולהתעלם, אבל זה כן זעק לך העוול שנעשה לאשתי.

אז כפי שרשמתי קודם לכולם, אני רושם גם לך באופן אישי - תודה רבה על האכפתיות והרצון לעזור

אולי אין פה הסכמה על הדרך, אבל ודאי וודאי שהכוונות שלך הן טובות (וגם של שאר הפורום) ועל זה אני מודה לך (ולשאר הפורום) מכל הלב
שמחה לשמועמיואשת******
ומאחלת לך באמת
שתמצאו אושר יחד בקלות ועד 120.
לפני שאקרא את תגובות ההמשך שהיו כאן:שםאנונימי
אני מודה לך מאד על האמונה בי

אני מתנצל אם בשרשור שפתחתי נפגעת בעצמך (גם אם זה לא מתגובות שלי באופן אישי).

ודבר אחרון - אני ממש מקווה שלא תקחי את העניין הזה קשה. ברור לי שמיואשת*** ואת וכל הכותבים כאן באים במטרה לעזור, חבל לי שיהיה ריב בינינו או אפילו תחושה רעה בגלל דבר כזה.

תודה לך שוב על כל המילים החמות
ואי זה מתישLola_123
הכל בסדר (: שמחה לשמוע, והמון המון בהצלחהנגמרו לי השמות
אלוהים איזה שרשור ארוך ומתיש. יש תקציר?רק למחר
אתה רק להיום, נכון?בוז
מה, דחית את זה למחר?
בזכות אנשים טובים הלך לי היוםרק למחר
ועכשיו אתה איש טוב?בוז
תמיד הייתי. אתם לא הבחנתם בזהרק למחר
אתה כוכב הפורום עם כמות התגובות פה אולי תזמין את אשתךאחת מהשומרון
להתארח בפורום?
סתם..
אני מניחה שאני לא היחידה שסקרנית לשמוע אותה.
תוהה לעצמי מה היא מרגישה...

(אתה יודע?)

ועכשיו בצורה רצינית לשאלותיך ועוד קצת-
א. הקדמה- אשתך באמת מלכה עכשיו. בצורה רציונלית שאתה אוהב אני אגיד שתחשוב שהיא הביביסיטר של הילד שלך. תחשב כמה זה יוצא ותשקיע את זה.
תקרא תקרא תקרא. לא פה בפורום גם, אלא בכלל מה עובר על אישה בהריון, מה היא חווה. בעיקר רגשית, כי זה התחום שהוא האתגר שלך. תשאל, תתייעץ, תבקש מנשים במשפחה לספר לך.. (זה בנוסף ללמוד בכלל על נשים והמוח שלהן. תקרא את המוח הנשי)
תכלס- יש סדרי עדיפויות בהוצאות כלכליות. לא כל יומיים נוסעים לצימר, ויש מותרות שקונים רק בחגים. הריון מצד טחד הוא זמן מיוחד ולכן אפשר להתיר את החגורה, מצד שני צריך אחכ לפרנס גם ילד... אז גם בתוך ההריון לראות מה קונים פעם ב ומה מפרגנים חופשי בתקופה הזאת. כל זה רק כשמדובר במשהו שאתה חושב להפתיע אותה או שאתם מתלבטים ביחד. אם היא מבקשת ספציפית אז בוודאי שזה קודם. (אפשר כמובן לבקש ממנה לחשוב שוב, או הצעה שעלתה פה לתת לה את האחריות הכלכלית..)

ב. רפואה קודמת להכל. והתחושה של אשתך שהיא בידיים טובות קריטית לבדיקות (בדיוק כמו ביחסים.. אם היא לחוצה הבדיקה רק תכאב לה. אם היא נותנת אמון ברופא ומרגישה בטוחה הדיקה תהיה פחות כואבת. וכדאי לחסוך כמה שפחות כאבים בבדיקות. כמו שכבר כתבו.. כל תחושה שלילית שמתקשרת לאזור הזה רק תפגע עמוקות ותרחיק את הרצון ואת ההרפייה בקשר האינטימי שלכם). אם זה אכן כך בעיניי זו השקעה משתלמת.
בכל מקרה, הגוף שלה הוא שלה והיא אחראית עליו, ואני חושבת שהיא זו שצריכה להחליט היכן לעשות את הבדיקה וכמה להשקיע בה. (שוב דוגמא רציונלית וכלכלית- תחשוב שאם אתה מחליט בשבילה לעשות דווקא אצל רופאה אחרת, תדמיין שתצטרך לשלם לה פיצויים אם הבדיקה תכאב או תפגע בה או בעובר)
היי, תודה על התגובה שםאנונימי
כבר מזמןןןן ביקשתי ממנה שתכתוב בפורום או בפורום "נשואות" או משהו של רק בנות והיא מסרבת.

זה גם ככה אצלה בבית - לשמור הכל בבטן ולא לספר לאף אחד.
כבר מזמן אמרתי לה שזה לא בריא, שזה רע - אבל היא מסרבת לספר לאנשים שהם לא אנשי מקצוע (שלצערי גם זה מגיע לרוב אחרי פיצוץ).

על המוח הנשי קראתי המון וראיתי שיעורי זוגיות ויותר מזה - כשאני רואה אצל זוג אחר איך שהגבר עונה לאשתו, ברור לי בדיוק מה עובר לה בראש ואיך הוא "היה צריך לענות" בצורה עדינה שתבהיר לה את הנקודה.

כשאני עמוק בפנים, זה יותר מסובך ולכן עוזר שיש מישהו חיצוני שמספר לי מה עובר עליה.

מבחינת הריון - היא עוברת הריון ממש סבבה לבינתיים.
אין צעקות, אין בכי, אין הקאות, רק מן "דחייה" של המחזור. אז לבינתיים ב"ה שיימשך כך.

מבחינת הורמונים לא הרגשתי משהו חריג עד כה.
היא טוענת שהיא בעצמה לא יודעת אם חוסר החשק שלה היום הוא בגלל ההורמונים או כי פשוט היא לא מתגעגעת לתחושה גופנית כמו שקורה אחרי שטובלים...
ב"ה שההריון בקלות!אחת מהשומרון
ברור שזה יותר קשה כשאתה בפנים.. אין חבוש מתיר עצמו..
ולכן כדאי מאוד שבמקביל גם תטפל במקום הרגשי שחסר לך . אני ממליצה מאוד על הספר המוח הנשי. תקראו ביחד ותקשיב בעיקר לאשתך ומה היא אומרת על מה שכתוב שם - היא יותר מכולם יכולה להסביר לך מה עובר אצלה בפנים. (הספר לא נקי לגמרי ולכן אולי לבקש ממנה שתצנזר לך. אולי בכלל כדאי שהיא תקרא ורק תתן לך לקרוא מה שקשה לה להסביר לך בעצמה..).

חוסר חשק כמו שכבר כתבו לך הרבה בשרשורים הקודים מגיע מעוד גורמים כמו טיב הקשר שלכם ורמת הקירבה והביטחון שהיא מרגישה לעומתך.
ההורמונים יכולים להסביר הרבה פעמים חוסר חשק ליחסים אינטימיים משמעותיים, גם במהלך המחזור החודשי הרגיל וגם בשלבי ההריון השונים
קוראים לזה קמצנות ותיזהר זה מחמירהריונית ותיקה
עם השנים.
אחי, איזונים.יהלומ
במקרה ממש,
התעצבנתי היום על אישתי.

החליטה שנלך לאחיה לשבת, למרות שיש לה עומס מבחנים עכשיו. זו אמורה להיות שבת כיפית מאוד! ופתאום היא אומרת לי 'אוי, איזה תהיה לי שבת עמוסה וזה מבאס שאנחנו נוסעים השבת'
אמרתי לה
'די, אני לא מוכן. זו שבת כיפית, אם היא לא כזו - אנחנו לא נוסעים!!!'
עכשיו, התגובה היתה אמורה להיות כעס ביננו. נכון?
אבל לא!
היא אמרה לי 'אתה צודק, ממש נהנה השבת'
ולמה?
א. כי אישתי מושלמת וחכמה.
ב. כי תמיד תמיד אני משתדל להקשיב לה ולקשיים והחששות שלה כמה שיותר. וכשאני מבקר אותה על משהו בזה - היא מבינה שאני צודק.
ברוח טובה!!

אם תדאג לאיזון הבית
להמון פרגון ולמעט ביקורת כשצריך - הביקורת תתקבל והבית יתקדם בזכותה.

בהצלחה. בכל תהליך ההיריון.
בכללי, אל תעשו כמעט טובות אחד לשנייה. זו לא התנהלות נכונה, רק בקטע של תוספת. המנה עצמה, אמורה להיות בריאה ששניכם מרוצים ממנה בלי שהשני עושה טובה.
נשואים טרייםנשואה127

היי

מתייעצת פה עם אנשים שמן הסתם היו במקום הזה...

תחילת הנישואין, ב"ה מאושרים עד הגג יחד. הבעיה היא שאנחנו ממש ממש מתקשים עם ימי הנידה והריחוק. חשוב לנו מאוד להקפיד ועדיין נופלים במגע ומרגישים אחרי זה רגשות אשם. מה עושים עם זה? 

בעיה ידועה וגם הפתרון...זיויק

ככל שהעיקרון הדתי חזק בבית אז זה פחות אופציה, ונשארים עם ה"פיתו בסלו", כלומר יודעים שיגיע ליל הטבילה וזה נשמר עד אז.

לכן השאלה היא כמה ההלכה נוכחת אצלכם בשאיפה הזוגית.

ברור שכל זה לא מזילזול בדחפים וברצונות הטבעיים שזה דבר משמח בפני עצמו וטוב מאד שקיים אצלכם.

קודם כל מזל טוב גדול לחתונההסטורי
שנית - להחליט באמת שכל ההרחקות המופיעות בהלכה, הן קו אדום חד משמעי. לא מעבירים חפצים, שמים בינכם סימן כשאתם יושבים לאכול לבד וכו'. כשמקפידים על זה, המגע כבר אינו אופציה.

שלישית - ללמוד ביחד, לחזור ביחד על ההלכות הללו, שהן חדשות לכם ואולי לא מספיק במודעות ובכלל - ללמוד משהו ביחד מחזק את היחס המשותף שלכם לתורה.

בהצלחה רבה וברכה גדולה בביתכם

בעיה מוכרת ומבורכתשלג דאשתקד

אתם רוצים קשר טוב ומגע וחיבה, וזה מדהים.

מה שצריך לשים לב, זה לשני דברים שפחות קל לראות מהמקום שלכם:

1. ככל שיש יותר מגע אסור ונקיפות מצפון, אתם תחוו את המגע כמשהו שמוביל לתחושות אשם, או שצד א מעיר לצד ב ומנסה למנוע אותו מהחטא. התוצאה היא כמובן בעייתית (ואפילו הרסנית, בטווח הארוך).

2. ככל שיש יותר שמירה, ככה ימי הטהרה הרבה יותר מרגשים ועוצמתיים. שוב, זה מתחיל בקטן אבל ככל שחולף הזמן זה מקבע את ליל הטבילה ובכלל את תקופת הטהרה כזמן של קשר מאוד מרגש ועוצמתי.

עצה פשוטה שלי: זמן הנדה הוא הזמן העי חשוב באמת לבניית הזוגיות, ואם מנהלים אותו נכון, מרוויחים בגדול. תקופת הטהרה, בעיקר כזוג צעיר, גולשת כמעט במישרין למגע וחיבור פיזי וזה מדהים. אבל אם מנהלים נכון את זמן הנדה, בונים את הרובד של קשר בשיחה משותפת, דיבור וסיפור על עצמי. זה מאוד מאוד חשוב, כי תוך כמה שנים שני התחומים האלה יהיו פחות לחוצים לכם, וככל ששניהם ייבנו טוב (מגע נעים מתוך קרבה ולא מתוך תחושות אשם, לצד שיחה נעימה ומקרבת) - צלחתם את החלק הכי בסיסי בזוגיות, ואתם במועדון הטוב של אלו שבונים את עצמם.

כדי ליישם את זה, תפנימו ביחד כמה חשוב גם זמן בלי מגע פיזי ואיך כדאי לנהל אותו בחכמה. תחשבו להעמיס על ימי הנדה שלכם מפגשים של שיח וקרבה שמצד שני לא מאפשרים ככ מגע. יותר יציאות בערב להליכה משותפת, לרכז אז נסיעות להורים ולאירועים וכדו'.

אני חושב שאתם נמצאים בשלב מרגש ויש לכם את הכלים לפתח זוגיות מהממת. מכיר הרבה אנשים שהיו שמחים לחזור לתקופה הזו ולעשות את זה שוב, בצורה נבונה ובונה.

מלא הצלחה יקרים!

ומזל טוב 🍷

תגידו כל בוקר תודה על המקום שלכםמשה

פתרונות טכניים כבר כתבו לפניי טוב ממני.

המון מזל טוב וברכה בע"ה!לאחדשהאחרונה

קודם כל הכל תקין אצלכם ואתם לגמרי נורמליים ומצויינים ברוך השם.
זו מתנה וברכה גדולה, המשיכה הבלתי ניתנת למעצור הזו...
מבחינת עזרה טכנית- צעדי תינוק.
כל פעם להחליט על משהו קטן, לא ישר הכל או כלום כי זה קשה.
כל פעם שאתם מצליחים לשמור על הריחוק- לשמוח בזה.

אולי לעזור לעצמכם, לא להיות יחד המון זמן במצב של קרבה,
לצאת יחד למקומות ציבוריים אולי אפילו ליד אנשים אם ממש ממש קשה,
וכמובן להתפלל על זה להשם...
לשים לעצכם גבולוצ קטנים יותר- מה אתם בטוח לא עושים. צעדים קטנים. זה לא המקום לפרט אם באלך בפרטי בשמחה רבה...

מרגש לשמוע את זה,באמת.. מתיקות

יש משהו שמפריע לי ואשמח לשתףאנונימית:)

בעלי ואני ב"ה בזוגיות מהממת ואוהבת באמת.

היום קרה משהו שמפריע לי ואני מתלבטת אם אני מגזימה או שזה באמת מציק. בעלי סטודנט והלך ללמוד למבחן שלו עם מישהי מהלימודים, כדי שתשלים לו חומר שהפסיד במהלך החודשים האחרונים במילואים. זה עורר בי פתאום רגשות של קנאות מה הוא יישב עם בחורה לבד והיא תסביר לו? מה ואם הם יצחקו פתאום וכו... אני קנאית בהגזמה או שמה?

חחחח תודה

אם הם יהיו כמה שעות ביחדפשוט אני..

אז מן הסתם הם יצחקו, ידברו, יקשקשו... 

אם הוא לא לומד הוראה והוא לא מתכוון לעבוד בישיבה,

אז זה לא כל-כך שונה מאינספור פגישות שיהיו לו גם בעבודה.

(אני יודע שלא עניתי לשאלה שלך, רק הרחבתי אותה...)

אם זה מפריע לך-אז זה מפריע לך!*אשתו של בעלי*

אין נכון או לא נכון.

לאחת זה יפריע-וזה בסדר.

ולאחרת זה לא יפריע-וגם זה בסדר.

אבל אם זה מפריע לך,פשוט תגידי לו.

תשתפי אותו בתחושות שלך.

מסכימה...לומדת כעת
רק לא כדאי לעשות מזה עניין גדול מדישלג דאשתקד
כי זה בעצמו יכניס רעיונות, בפרט אם אתם באמת נשואים טריים.. 
אפשר להבין אותך. תחושות של זוג טרי טריאלישבע999

אצלה בבית או במקום ציבורי, כמו בספריה?

זה  טבעי שדברים כאלה מעוררים מחשבות ורגשות, במיוחד כשאתם זוג טרי והקשר עוד בבנייה והתגבשות. זה ממש לא משהו לחוש עליו אשמה או לחשוב שאת "מגזימה".

אבל כיוון שההקשר הוא נטו לימודים ולא בילוי חברתי נניח של קולגות מהעבודה ,  לצורך השלמת חומר חיוני שהוא הפסיד עקב המילואים – זוהי מטרה פרקטית, ברורה ומקצועית. זה לא "בילוי" או "יציאה".

אם הם אכן ישבו בספריה - זו התנהלות שגרתית ונורמלית של חבורות סטודנטים.  

אם בפעם הזו נפגשו בבית שלה, לגיטימי לבקש שלהבא ישבו במקום ציבורי  

גרוע והתחושה שלך נכונהזיויק
לדעתי זה שונה מעבודה מקצועית
אתה משתמש במילים קשותשלג דאשתקד

יש הרבה חברויות בלימודים ובעבודה שלא מתפתחות למקומות שהפנטזיות של כבודו הולכיהם אליהם.

זה לא הופך את זה לטוב או לרע, אלא בעיקר שצריך לדעת לשים דברים בפרופורציות ולהבא להציב גבולות (נניח, שבפעם הבאה ייפגשו אצלכם בבית, או שייפגש עם אחר/ת).

מחשבה פסימית מיידית או תגובה קיצונית יכולים להזיק מאוד, בין אם החשש מוצדק ובין אם לא.

זה באמת מורכבהסטורי

השאלה אם יש לו ברירה.

לי לא היה מפריע, אם מפריע לך תגידי לו בצורהאור123456
מכובדת ואני מקווה שהוא יכבד 
קשה לתת גבולות ברוריםהעני ממעשאחרונה

אבל כמה נקודות ציון

א האם יש איסור ייחוד. אם כן אז זה פשוט אסור .

ב האם חד פעמי/ פעמים בודדות/ סדרה של שיעורים

ג האם יש רעשי רקע שיגבירו צניעות או שיגבירו קלות דעת

ד מה הסגנון של הסטודנטית המדוברת

הצלחה רבה 

איני יודעת מה לעשות?אורית יעל

ממד אחד חושבת על גירושין מצד שני על הילד שיוולד.

בעלי עוזר לחבר שלו " בן 60" עבר ניכור הורי חי במקלט אדם רווק.

הולך איתו לקניות,מתקשר אליו , מבשל לו (מה שבבית הוא לא עושה) ואומר לי שהוא לוקח ממנו כסף על הבישול כי זה חשמל ומים.

הבנאדם נדבק לבעלי כל הזמן מתקשר , תבוא איתי לאירוע.

הגעתי מהעבודה אחרי שעתיים וחצי של פקקים וקניות בעלי ביקש שאבשל

בישלתי , גם בשביל אותו אדם.

בעלי חוזר ב3-4 לפנות בוקר כל הזמן מסתובב איתו.

עובד רק בעבודה אחת שהכסף לא מספיק , מתבטל.

התייעצתי עם רב מקובל שאמר לי שאותו אדם לא יעזוב את בעלך הוא נדבק אליו ורק יהיה יותר גרוע.

אפילו יש לי אוכל של אותו אחד כדי שנבשל לו.

חוץ מזה שבעלי רב איתי שהלכתי לבת מצוה של אחיינית שלי

ואחותי והוא לא מדברים יש קצר במשפחה.לחמותי היא לא אמרה שלום וחברותי אומרות שהיא דיברה עלי בחתונה שלי ואמרה " אחותי סתומה שהתחתנה".

היה לי ויכוח עם חמותי ובעלי ופתחתי בפניה את עניי הגירושים

אמרתי לה קחי את הבן שלך תחנכי אותו וקחי אותו.

היא ענתה לי שאין לה שליטה עליו ושאני צודקת שאנשים מתגרשים בגלל זה.

ואמרה לו תעזוב את אותו חבר.

אחיות שלו רבו איתו שגר יעזוב וזה לא עוזר.

אין לי את מי לספר ולשתף רק חברה אחת שיודעת

אבל אני מרגישה שנמאס לי מהניצול הזה

אפילו ההורים של בעלי אין להם מה להגיד ומה לעשות- רבו איתו ומה לא...

כן אומרת שבעלי לא מדבר גם עם אחיות האחרות שלי.

מרגישה שנמאס לי מהנישואים האלה

ולגבי שם של  גרושה עדיף

אבל לחיות בנחת ובשלווה .

נ.ב - יש סיפור במשפחתי שאני גילתי בשבעה של אימי ע"ה - שהיא היתה מבשלת פעם בשבוע אוכל ושולחת בקופסאות לאדם ערירי ניצול שואה וכך כל שבוע.

אבא שלי ידע מזה והאחים שלי היו מביאים לו 

הם סיפרו שהם היו ילדים קטנים והיו שותפים לזה

יש פה כמה דבריםכל היופי

א. העזרה של בעלך לאדם בודד

ב. חוסר בגבולות בעזרה

ג. חוסר בתקשורת בינך ובין בעלך ותחושה שהוא לא רואה אותך ואת הצרכים שלך, או אולי לא נפל לו האסימון שהוא בזוגיות וצריך לשנות פאזה

ד. מעורבות גבוהה של המשפחה שלך ושלו

אתחיל מההתחלה.

בעלך עוזר לאדם בודד, זה מאוד יפה. הוא עושה איתו חסד.

גם אמא שלך עשתה חסד דומה וזה מקסים. חיובי, ומעיד על נפש טובה.

הבעיה מתחילה במינונים... כאשר זה נמשך המון שעות, חוזר הביתה בשעות לא שעות, מצפה גם ממך להיות שותפה למרות שזה לא מתאים לך, זה כבר הופך להיות עוול ולא חסד.

כי זה חסד על חשבונך וגם חוסר הגבולות הזה מטריד, גם אצל בעלך כלפי עצמו זה ברמה חריגה ומשהו בקשר הזה מאוד מוזר.

ברור לי שאת מנסה להסביר לו את זה והוא לא מבין.

השאלה היא מה יש לכם בזוגיות מעבר לדינמיקה הזו, האם יש לכם מכנה משותף? שיחות? מחוות הדדיות?

למשל, האם את חושבת מה יפנק אותו ומה חשוב לו?

האם את מרגישה שאכפת לו ממך?

האם אתם יוצאים מדי פעם, מפטפטים, מתחבקים וכל מה שמעבר?

ומה היה לפני החתונה, היה לו את הקשר עם האיש הזה?

האם דיברת איתו על זה פעם בנחת או רק בעצבים או רק דרך קרובי משפחה?

תקשורת זוגית אמיתית לא אמורה לעבור דרך חמותך או האחיות שלך או שלו, אם הוא מדבר עם אמא שלו על להתגרש ממך וגם את פונה אליה ככתובת "קחי אותו תחנכי אותו" שניכם צריכים לעשות איזה סוויצ' בראש.

להפנים שהקשר הזה הוא אך ורק שלכם ולא קשור לסביבה, אתם שני אנשים בוגרים שנחליטו להתחתן וזה שלכם.

שימי גבול מאוד ברור מה את מוכנה ולא מוכנה לעשות בשותפות שלך במצווה הגדולה שבעלך עושה.

למשל - שיעזור לו רק בשעות שהוא לא בעבודה ואת כן בעבודה (אם יש כאלה). או רק יום בשבוע. או רק לבשל לו אבל לא להסתובב איתו. וכו'.

מה שמתאים לך, מתוך ראיית הטוב.

יכול להיות שכמה מפגשים בודדים עם יועצ/ת זוגי/ת יעשו לכם טוב ויאפשרו לכם לדבר על זה בנחת כי נשמע שמשהו בתקשורת ביניכם לא 100%, לפחות ממה שאת כותבת.

מהניסיון שלי זה ממש יכול לעזור להציל את הנישואים.

בהצלחה יקרה!

וואו, כואבהסטוריאחרונה
יותר מהכל, כואב שאינכם מצליחים לתקשר. בבסיס נשמע שבעלך אדם טוב עם רצון טוב, אבל בלי פרופורציות נכונות.

מציע לנסות ללכת ביחד לטיפול זוגי ופשוט להעזר במטפל/ת לתקשר. תשמעי איך בעלך רואה את הדברים ואת חלוקת המשימות, הוא ישמע אותך ותראו ביחד איך מסדרים את החיים עם פרופורציות.

למה השרשור הכלכלי שלי נמחק?חוזר
דיברת בצורה לא מכובדת, פנית לנשים בפרטיפשוט אני..

למרות שהן לא היו מעוניינות בכך.

זה סיבה למחוק שרשור?שלג דאשתקד
מה?!?!חוזראחרונה
ערב נשים - המלצותתתטליולה

מחפשת המלצה לסדנה לערב נשים בקהילה❤️

לא סדנה יקרה! לא קשירת מטפחות.

תודה!!

אני אוהבת סדנאות יצירה קלותיעל מהדרום
לק"י

מניחה שיש במגוון מחירים, ואולי אפשר להכין ערכות ולהכין בלי הדרכה.

הכיף מבחינתי בזה שאפשר לפטפט תוך כדי.

מה זה יקרה?לאחדשה

כמה אתן מוכנות להשקיע פר משתתפת?
ואם לא דחוף לכן מפעילה מבחוץ אפשר סדנת DIY פשוטה יש מלא אופציות

איזה איזור בארץ?סוף טובאחרונה

עיצוב שוקולד לפרלינים

ציור בקפה

יש לי המלצות..

יש מטפלים בקהל?חוזר

אשמח אם תוכלו אפילו לתייג אנשים מהפורום שעוסקים במקצוע. תודה

אני מטפלת, פסיכולוגיתמתיכון ועד מעון
מטפלים באיזה תחום אתה מחפש?לאחדשה
כל תחום, אני רוצה להבין משהו על המקצוע הזהחוזר
אז תשאל את שאלתך ומי שיהיה לו מה לענות יענההסטורי
אנשים לא אוהבים, בצדק, שניק חדש מתחיל לאסוף פרטים על ניקים.

מחילה, עניתי לך אתמול (לא גילית סוד, זה ידוע בפורום) כי הייתי בטוח שמי שבפורום נשואים מחפש מטפל - מחפש לעצמו מטפל זוגי. אבל אם אתה בסה"כ רוצה לברר משהו כללי - אין צורך לאסוף כאן מידע.

טוב, אבל בפומבי בטח לא יענו... אנסהחוזר

מה ההכשרה שלכם?
כמה שנים אתם במקצוע?

מה היקף העבודה?

על זה בוודאי לא יענו ואני גם לא באמת מבין מה אתההסטוריאחרונה

מנסה להשיג.

המושג 'מטפלים' הוא עולם מאוד רחב והתשובה לשאלותיך תהיה שונה מאוד מאחד לשני. אם אתה רוצה ללכת למישהו לטיפול, הגיוני לשאול אותו את השאלות הללו באופן אישי, אבל לא חושב שדרך הפורום.

מחפשת רעיון למשהו כיף בחצי האחרון של חנוכהמתייעצת גירושין

בא לי לטוס או לעשות משהו ממש כיף אבל אין לי כרגע ויזה

יש מקום שאפשר לטוס אליו, בלי?

מה עוד אפשר לעשות גם לבד וגם זוגי בחנוכה?

יש לי רצף כייפי של ימים שאני יכולה לעשות בהם מה בא לי 👸

כל רעיון יתקבל בברכה, אני כבר אשקול.

למדינות באירופה, אין צורך בויזה. וממש קל עם כשרותאלישבע999

במדינות הגדולות

וגם קרוב מבחינת משך הטיסה.

יש גם את דובאי - לא הייתי שם עדיין ולא יודעת להמליץ 🙃

גם שם יש שפע של מסעדות כשרות

(חפשי בגוגל "מטיילים בכיפה"  אתר מעולה לתכנון נופש לדתיים) 

אילת;)ברגוע
אם את אוהבת את הקטעמשה

לכי לאיזו גבעה  או מקום דומה. מעניין אותך?

התכוונת שאין לך דרכון?פשוט אני..אחרונה

אם אין לך דרכון, אז את יכולה לטוס מקסימום לאילת

או לעשות דרכון זמני בנתב"ג, אבל הוא עולה המון ובתוקף רק לחצי שנה.

אם יש לך דרכון, אז אפשר לטוס להמון מדינות גם בלי ויזה:

למדינות האיחוד האירופי ושנגן - פשוט עולים על טיסה עם דרכון ישראלי.

כנ"ל לאיחוד האמירויות.

לבריטניה וארצות הברית - צריך להוציא אישור ESTA מהאינטרנט, תהליך של כמה דקות ועוד יום-יומיים לקבלת תשובה. עדיף לעשות אותו ולקבל תשובה חיובית *לפני* רכישת הכרטיסים כדי למנוע עוגמת נפש.

מעשה שהיהיהלום אובלי

ישבנו בנחת שבת בצהריים על הנדנדה, דיברנו על הא ועל דה.

הגענו לנקודה שאמרתי לו בהקשר למשהו כללי שדיברנו על כך שלגברים יש נטיה לפזול לדשא של השכן. והעלתי סיטואציה שהיתה במסעדה, ישב מולי ממרחק גבר חרדי שישב מול אישתו ולא הפסיק להסתכל עלי, בזמן שבעלי עם כיפה גדולה, פיאות וזקן התרגש מהמלצרית.

אמרתי בנחת שזו מציאות קצת עצובה, שבמקום לחיות עם מה שיש להם ולהעריך את זה ולהשקיע בזה, כל אחד מסתכל על האחרת.

בהתחלה הוא הכחיש ואמר שהוא לא התרגש ממנה למרות שלי זה היה ברור וגם לא תקפתי אותו על זה וגם לא פגע בי כי היא היתה עם טיץ צמוד.

והוא אמר "זה בכלל לא בגלל הטיץ, אמרתי לעצמי 'וואו איזה שפתיים יפות יש לה'"

בהתחלה השתתקתי מרוב הלם...

אולי בהתחלה ניסיתי להבליג. אני לא יודעת איך זה קרה, והוא חזר שוב ושוב על המשפט הזה. חמש פעמים שמעתי אותו אומר על בחורה אחרת "וואו איזה שפתיים יפות יש לה". 5 פעמים!

לפרוטוקול, לא שזה משנה אבל שפתיים זה צד חזק שלי, מחמיאים לי עליהן המון, והוא מעולם לא החמיא לי עליהן ככה...

ופתאום אני שומעת אותו מחמיא באוזניי ככה למישהי אחרת ועוד על שפתיים.

בתור מתבוננים מהצד, איך אתם רואים את זה?

ואיך אתן הייתן מגיבות?

שיחה מיותרת, לדעתי שניכם טעיתם שדשתם בזהרקלתשוהנ

אני חושבת שלמרות שאמרת את זה בנחת, התפיסה שלך את הגברים עצובה.

אני לא חושבת שהם פוזלים לדשא של השכן. אני חושבת שהם יותר מתרשמים בקלות ממראה עיניים, אבל לפזול לדשא של השכן זה עניין של הלב ולא של מבט.

לא רואה לאן שיחה כזאת מקדמת. מילא אם היה תיאורטי, אבל הבאת דוגמא שבפועל משפילה את בעלך, וזה גם קצת מכה מתחת לחגורה, בשיחה אגבית להגיד לו שהוא התרגש מהמלצרית...זה משפיל.

את מתארת הרבה נחת וזרימה בתחילת השיחה, אבל לפי התגובה שלך בסוף את יכולה להבין שזה לא באמת קליל בעינייך - ובצדק.

את אומרת שלא נפגעת אבל זה רק כי בראש שלך נתת הסבר, אבל הנה ההסבר לא היה נכון וכן נפגעת.

וברור לגמרי למה. זה מעליב.

מיותר לגמרי מצד בעלך להגיד את זה

מיותר לגמרי מצידך לדחוק אותו לשם

וזה בדיוק הסיבה שהשיחה הזאת פשוט היה מיותרת מראש...

איך הייתי מגיבה?

כנראה בצורה תינוקית נעלבת מאד מאד וכועסת ועוזבת את השיחה - או רק שותקת או הולכת ממש.

גם אני חושבת שחבל לדבר על זה. בטח ככה.מרגול

כלומר, כן, ברור שגם אנשים נשואים יכולים להתרשם מאנשים אחרים בני המין השני.

וגם אני לא חושבת שזו בעיה להעלות את זה כטענה כללית מול האיש.

אני חושבת שזו בעיה להביא את זה לחיים המציאותיים האישיים שלכם.

מילא היית אומרת על אנג'לינה ג'ולי שברור שהיא יפה, או שאפילו היית אומרת על בראד פיט.

אבל זה לא במציאות.

להביא למציאות, בטח כשאת נותנת את הדוגמה השלילית *עליו* (ולא עלייך), זה לבשל לעצמך את הדייסה.

קודם כל העיקרון של להגיד על הצד השני. דמייני שהשיחה הייתה בנושא אחר - קנאה, כעס משהו כזה. את מבינה שזה מאוד שונה אם תתני דוגמה על *עצמך* שהרגשת בה קנאה/כעס, מאשר שתתני עליו?

ולנושא שלכם ספציפית… איך זה יכול לעשות טוב לזוגיות שלכם? או של כל אחד? אם מדברים על זה פרקטית. על ההיא מהמסעדה. ההוא שהסתכל והמלצרית שכך וכך.

זה קצת כמו שתדברו לפרטי פרטים איך הרגשתם כלפי איזה אקס/ית מהעבר. נכון, כנראה היו שם תחושות של אהבה ומשיכה כלשהן, אבל למה לפרט??? איך זה מועיל?

היה, נגמר, מתרכזים בזוגיות שלכם, במחויבות ובייחוד שלכם אחד לשניה. זהו. 

אני תמיד נהנית לקרוא אותךנגמרו לי השמות

כמה חוכמה תבונה ורגישות יש בך! ❤

ורק לגבי הסיפא -

זו ממש לא צורה תינוקית אלא הכי אנושית שיש,

ואישה ששומעת כך מבעלה ומרגישה פגיעה הכי מוצדקת בבלעדיות, במחמאות, במבט, בכיוונון הלב, שרוצה וצריכה להרגיש היחידה עבורו מגיבה מתוך מנגנון הגנה הכי אנושי שיש בדיוק כמו שהיטבת לתאר - או כעס (FIGHT) או עזיבת השיחה (FLIGHT) או שותקת (FREEZ).

שאלו מנגנוני ההגנה שלנו עד ה120 ולא רק בינקות, וטוב מאוד שהם שם כדי להגן עלינו ולאותת לנו שמשהו כאן באמת פגע בנו והיווה איום עלינו, ע"י איום על מימוש הצרכים שלנו במקרה הזה.

ותיווך נכון ונתינת מקום נכונה לעצמינו לכל המתחולל בנו גם ודווקא אז, ואח"כ תיקשור נכון של זה לבן/בת הזוג יכולים גם להביא לצמיחה גדולה, לריפוי, לבניית קומה נוספת.

כשחשבתי שהוא התרגש בגלל הטיץיהלום אובלי

לא נפגעתי כי חשבתי שזה מראה עיניים, אבל שהוא דיבר על השפתיים הרגשתי שזה כבר עניין של הלב, ולא האמנתי שהוא ממשיך לחזור על זה...

גם כשהוא התרגש מהמלצרית במסעדה זה פגע בכבודי כי היא הרגישה את זה, אבל הבלגתי עד אותו רגע שהעלתי את זה בשיחה בשבת

טעות קשה שלוזיויק
יש את ההתמודדות וזה לגיטימי, לגברים ונשים, אבל הוא עשה מעשה פוגע וחסר רגישות לדעתי, כולל באמירה
אתה יכול לפרט?יהלום אובלי
למה זה מרגיש כאילו למישהו יש הרבה זמן פנוינעמי28

ופותח שרשורים הזויים.

ולא תקין בעליל כמובן.

אין סיכוי שהוא דיבר ככה על שפתיים מבלי שהוא חשב לנשק אותן.

ולהגיד שוב ושוב זאת אפילו לא מחשבה חולפת, ממש לקח את זה איתו.

חוסר טאקט מתמשך, אולי הוא חטף שבץ או משהו.

כתבת בכותרת משהו שחשוב לשים לב אליו בכללינגמרו לי השמות

לא מדברת ספציפית על השרשור הזה,

אבל בהחלט באופן כללי:

את צודקת לגמרי שעלולים להיות פעמים (ואף פעמים רבות לצערינו) שיפתחו שירשורים לא אמיתיים.

כלומר שכל הנכתב בהם לא אמיתי, או חלק אמיתי וחלק לא.

או שהפותחת מזדהה כאישה, אך "היא" בעצם גבר.

או שהפותח מזדהה כגבר, אך "הוא" בעצם אישה.

או שמשנים את הפרטים בצורה שקשה לקלוע לסיטואציה האמיתית ולהתאים את המענה,

או שיש באמת מקרים אפילו של מטרידים או אנשים/נשים עם כוונות לא טובות כלל שמנצלים את הבמה ואז פונים באישי להמשך ולעשות עוד רע חלילה,

או "סתם" משועממים,

או נערים/ות,

או טרולים,

או מעוניינים להביא נושאים פרובוקטיבים או עם פן "גופני" / "מיני" / "מוצנע" וכן הלאה

וחשוב ממש להיזהר.

גם לבחור למי להגיב אפילו בבמה פתוחה

ובטח שבאישי

ותמיד אם לא מתאים או מרגיש מוזר אפשר לדווח, ובעיקר לשמור על עצמינו, כל אחד על עצמו או עצמה.

אז כאן ספציפית יכול להיות שהכל אמת לאמיתה? ודאי.

יכול להיות שלא? יכול.

איך נדע? לא יודעת אם אפשר לדעת בוודאות כמעט אף פעם, אבל כל אחד ומה שהוא/היא מרגישים.

וחשוב גם לעקוב ו"להיות עם היד על הדופק" אם משהו נראה חשוד.

וגם כשכתבתי את זה אישית אני באמביוולנטיות,

כי מאוד יכול להיות שהכל אותנטי ואז זה עלול לפגוע בפותחת, ומתנצלת מראש אם כך, לא זו הכוונה.

אך העיקרון באופן כללי חשוב מאוד בפני עצמו ולכן היה חשוב לי בכל זאת לכתוב ולחזק את הנקודה הזו עבור כולנו.

אני שמחה שאת לא מאמינה לייהלום אובלי
זה רק מחזק לי כמה זה לא תקין...
אני לא יודע מה מריח יותר מרחוק, הגרביים שלידי שרוט
אחרי שבוע שדאות או השרשור הזה.
הערותהעני ממעש

אינך אחראית על ולא תתורו שלו, לא באופן רוחני שתילחצי שיגיע לגיהנום , ולא ב'לחץ' להיות 'מלכת היופי' עבורו

הוא פתוח איתך וזה יפה .

הקטע שהוא המחיש לך ככה - אולי יש לו פער כלשהו נוירולוגי וכו

אינך חייבת לקחת ללב

תחשבי שבעלך יתלונן, שבגלל שקנה לך שמלה חדשה, ולמרות זאת התעכבת על כל חלון ראווה אחרי זה, סימן שאינך אוהבת אותו

ייתכן שהרעיון הכללי נכון אבל הדוגמא שהבאת לאקופצת רגע

ממש קשורה לנושא.

אני לא שמלהיהלום אובלי
ואני לא אחת מאלף
תגובההעני ממעש

נראה שלא הבנת את כוונתי

שוב - התפעל ממשהו מסויים בחוסר טאקט

אבל משמע ששם נעצר

לגבי שיתוף עם חברותייך זה לכאורה בעייתי

כלומר, פגעו בי - למרות זאת אני יכול לפגוע בחזרה רק לפי התו'ל- הדין . ולא להשתולל יותר מדי. עם כל הכאב והכבוד .

ושוב ממליץ לבדוק אם קיים אצלו פער כלשהו נוירולוגי תקשורתי וכו

לא אמרתי ששיתפתי את חברותיייהלום אובלי

וגם אם כן, לא באתי לתת כאן דין וחשבון, נכנסתי כדי לקבל תמונה ותגובות שיפוטיות לא מעליבות אותי אבל פחות משרתות את המטרה שלשמה שיתפתי באנונימיות סיטואציה רגישה.

וזו לא סתם התפעלות בחוסר טאקט, יש פה חוסר כבוד ורגישות ופגיעה באינטימיות. זה לא נעצר שם, זה מלווה אותנו הרבה זמן...

אוהעני ממעש

אז כאן יש נקודה שניתן לפתוח

חוסר כבוד וכו שציינת

מתי התחיל , מדוע, האם ואיך ניתן לטפל

עוד משהו -

אנשים כאן כותבים על מנת לנסות לסייע

אז גם אם תגובה אינה מה שהפותח ציפה לקבל - לא צריך לקחת קשה

ולפעמים משהו לא בעניין עלול במבט שני לשפוך אור

נראה לי ש נגמרו לי השמות לא הגיבה כאן

מסתמא יהיה לה מה לאמר

הוא שיתף אותך.אדם פרו+
עבר עריכה על ידי אדם פרו+ בתאריך כ"א בכסלו תשפ"ו 12:15

ברור שזה אסור לו הלכתית להסתכל עליה ובטח שלא להתמוגג מיופיה.

והוא נכשל

אבל אפשר בקטע הזוגי להסביר, שהוא מעביר את ההתפעלות אלייך.

וגם לשיתוף איתך.

זה לא כל כך נורא מבחינה זוגית. לדעתי.

אולי סוג של רמז שהוא היה רוצה שתעשי עיצוב שפתיים כלשהו.

באמת אמירה מיותרת יחסית.

מבחינה הלכתית ומוסרית, ברור שההסתכלות והמשך ההתפעלות אסורה.

הוא לא רמז לי שום דבריהלום אובלי

ולא רוצה עיצוב שפתיים, יש לי שפתיים עבות ויפות וכל מי ששמע שזה מה שאמר, אמר שמוזר שהוא אמר את זה דווקא לי...

נשמע שהיתה שיחה בעייתיתגפן36

אבל הגלגל ממשיך להתגלגל...

למה עוד אנשים בסביתך יודעים עליו שאמר כך? 

איזה גלגל ממשיך להתגלגל?יהלום אובלי
מסכימה. משהו לא נראה לי תקין בשרשור הזהלומדת כעת
העודף שיח ושיתוף על המראה של הפותחת, וקושי זוגי שמיוצג בשמחה ולבביות...
סליחה שאני עונה על תגובות שמכריחות אותי להגיביהלום אובלי

שהבעיה היא לא השפתיים שלי אלא האמירה שלו

וכאילו לרמוז לאישה לעשות עיצוב שפתיים זה חכם והגיוני, יש פה תגובות מפתיעות...

הן שאלו את מי עוד שיתפתSeven

כי באמת לא סביר לשתף באמירה כזו של בעלך את הסובבים אותך

לגופו של עניין האמירה לא רלוונטית

לחשוב שגברים פוזלים לדשא של השכן זה לא חשיבה בריאה ונכונה לקשר זוגי ואם בעלך פועל ככה שיעשה עבודה עם עצמו..

גם גבר שהוא לא דוס ולא עם זקן וכיפה גדולה יכול להיות נאמן..המראה זה חארטה אז שיפסיק להתמקד במראה ויתחיל לעשות עבודה פנימית

אני לא הבטחתי לענות לכל שאלה שנשאלת פהיהלום אובלי

וזה מקובל עלי שחושבים שאני טרול משועמם, זה לא לוחץ עלי לחשוף פרטים שאני מעוניינת לשמור לעצמי...

אבל אם יש פה נשים וגברים שאמירה כזאת עוברת על ידם בשתיקה, וחושבים שאישה ממשיכה להרגיש נאהבת ונחשקת אחרי דיבור כזה אז כדאי שיזכרו שהחיים והמוות ביד הלשון.

ואם למישהו נראה מוזר ששיתפתי והתייעצתי עם סובבים שלי לגבי אמירה כזאת, כנראה לא מבין כמה זו אמירה שפוגעת בליבה של האינטימיות.

בידיוק זו אמירה שפוגעת בליבה של האינטימיותSeven

אבל זו הנקןדה זה שיח אינטימי של בני זוג

לא מתאים לשתף אותו עם אף אחד

פרט לבעלי מקצוע במידת הצורך...

מצטערת אם אני רק מחממת אותךסיה

אבל אם מציע לך לצאת איתו בהמשך תתחמקי. אל תגידי למה.

אם כבר דיברתם על הנושא שהוא פלרטטן ומסתכל על נשים אחרות והוא יודע שזה כואב לך.

כואב לך זה אומר שזה אמור גם לכאוב לו

אם אשתו עצובה בגלל שהוא מסתכל על נשים אחרות אז הוא פוגע בעצמו

מה הענין שלך לצאת למסעדה איתו ולחזור כאובה

עד שהוא לא יבין שאין פלרטוטים ואין מבטים בצורה כזאת שמכאיבים לך אין סיבה לצאת איתו

לא קראתי תגובות אחרותbinbin
אני חושבת שיש נושאים שלא אדבר עם בעלי עליהם זה אחד מהם. למה לי לתת לבעלי לחשוב ולדבר איתי על יופי של מישהי לידנו? (זה לא שאני חושבת שהוא לא יחשוב לבד אבל יש הבדל בין לחשוב לבין לשים את זה בנינו ולדון על כאלה)

אגב אני מסכימה עם הפסקה הראשונה שכתבת, גברים צריכים להעריך ולזכור מה יש להם בבית!

סליחה אבל זה שיח גרועדרור אל

דרך הטבע שיש משיכות כל הזמן. כל עוד לא ממשים אותן חס וחלילה, אין מה לדבר על זה.

זה רק ייצור פגיעה, העלבה ומתח. שום דבר טוב לא יכול לצאת מזה.

אם פתחת בטיפשות את הנושא, קבלי את משיכותיו בכנות. כשמבשלים חמין מקולקל - אין מה להתפלא אם יוצא מזה קלקול קיבה.

ולגופו של ענייןדרור אל

יש ציפייה ליצור משיכה, ולכן היעלבות כששומעים על משיכה לאחרות. וזה גם נוגע בדימוי עצמי.

אי אפשר לעצור את המשיכות לאחרות, זה דרכו של עולם. אפשר להעצים את המשיכה אליך. באופן חיובי, לא באופן שלילי.

כלומר: טוב ורצוי לדבר על - כמה אני יפה בעיניך, נכון שאתה אוהב את השפתיים שלי, מה הכי יפה בי שאתה הכי אוהב ונמשך. כאלה שאלות, שיעשו רק טוב.

עכשיו שכבר נאמרה האמירה שלו - מציע לך לא למסגר אותה ולעשות ממנה עניין. זו תחושה רגעית של משיכה מקומית. זה לא אומר שהוא לא נמשך אליך ולא שאת פגומה.

הוא נמשך אליה, היא לא פגומהסיה

אבל הוא לא חכם מספיק . אם היה חכם לא היה בוער לו לבהות באישה אחרת כשהוא נמצא ליד אשתו

עד שהם אירגנו יציאה ויצאו הוא יכל להתאמץ בשעתים של היציאה לא להסתכל על אישה אחרת.

מה יצא לו? התאמצו ליציאה ובמקום להתקרב אחד לשני יצא הפוך. וכל זה למה? כי לא יכל להתאפק ביציאה הזאת לא להסתכל על אישה אחרת ולא לכבד את האישה שלו.

לצאת זה טירחה זה ביביסיטר זה ארגון הילדים.

יצא שכרו בהפסדו

נשמע שאתה מאוד חכם, אקבל את עצותיךיהלום אובלי

המלומדות, הנבונות והלא טיפשות בכלל, מזל שאתה כאן להציל אותי מהבעירות שלי.

אפשר לנעול את השרשור אני רואה שהוא מיצה את עצמו...

קראתי חלק מהתגובותלאחדשהאחרונה

והאמת בכלל לא מעניין אותי אישית אם זו הטרלה או לא..
לגופו של עניין, קודם כל חיבוק אחותי, קשוח ממש.
אני אישית נגיד, קנאית בהגזמה, בורכתי בבעל שלא מסתכל על אף אחת (
לפעמים זה גם מוזגם) ובטח שלא מדבר איתי על זה.
כמו שאמרו לך פה,
העלית את הנושא מולו, צריך לדעת שהתגובה מהצד השני תהיה כלשהי ואולי לא תמיד נעימה.
כמה דברים
1. למה הוא המשיך לחזור על זה כל כך הרבה, אמרת לו שזה לא נעים לך? מה דחוף היה לו לציין את זה?
2 הוא הבין בכלל כמה זה פוגע בך והתנצל?
3. לא ראיתי התייחסות כלשהי לזה אבל, חשבת מה זה גרם לו להרגיש כשציינת שבעל של מישהי אחרת בהה בך? אולי זה הכניס אותו למגננה למקום של פעולה הפוכה? נקודה למחשבה..

נשמע שיושב כאן משהו קצת עמוק יותר..
פתחת את הנושא לא מיד כשזה קרה אלא אח"כ, משמע הלכת עם זה תקופה עד שבחרת לדבר על זה באותה השבת.
במיוחד אם את אומרת שזה הולך בינכם,
כדאי לעשות פה עבודה.
קודם כל מול עצמך,
אח"כ אולי גם איתו
שוב חיבוק ענק...

אולי יעניין אותך