חושבת שיש לי מה להוסיף לדיון,קצת מהצד השני 
לאו דווקא ספציפית לפותחת אלא גם למה ש@מיואשת****** ו@באר מרים כתבו והדיון שהתפתח בעקבות זה..
קודם כל, אני כותבת מפצל"ש כי מכירים פה את הניק המקורי שלי גם במציאות, וזה הרגיש לי פחות מתאים.
אז אנחנו בבית המון (באמת המון) בנות רצופות.
ואמא שלי לא מאוד מחבבת את הסיטואציה הזו של המחזור, ככה שממש ממש הרגשתי את זה בשיחת הכנה שעשתה לי ודי חששתי לפתוח דברים כשהיו לי בעיות בנושא (ואולי גם עד היום מעדיפה לפנות לאחרים...)
יום אחד, ברגע של פתיחות (יש כאלה הרבה, אבל לא תמיד מתאים לפתוח כאלה נושאים) נזפתי בה שהיא לא יכולה להמשיך ככה, כי חייבת להיות פתיחות בינה לבין המיליון בנות שמתחתי (אני הגדולה
) איכשהו זה התגלגל לסיפורי הרפתקאות על טבילה 
בקיצור, לגבי המעורבות של האבא.
אז אני חושבת שבאופן כללי לא כדאי שהבת תקבל שדר שזה מנותק לגמרי מאבא שלה (ובנים בכלל..) ושאין קשר.
במקרה שלנו, אבא שלי בא להגיד לי מזל טוב אחרי שקיבלתי בפעם הראשונה.
מאוד הובכתי ולא הבנתי מה הקשר, היום אני מבינה ושמחה על שזה היה ככה.
אבא שלי הוא גם אחראי על הקניות של כל הפדים, טמפונים תחתוניות וכל המסביב, אז במשך שנים המסר הועבר דרך אמא עד שפשוט התחלנו לעדכן אותו ישירות.
בגלל שהענין של המחזור לא כלול רק בדימום אלא גם בתנודות במצבי רוח שיש לנו בגלל זה,
אני חושבת שממש מיוחד שיש מודעות בבית.
כמה פעמים יצא לנו להתבאס שאמא עצבנית או שהגיבה בצורה מסוימת ליד אבא, והוא ענה לנו בתשובה -אתם יודעות זה קורה פעם בחודש.. (זה ממש לא אומר שידענו באיזה שלב היא במחזור החודשי, רק התקבל אצלנו טיפה יותר בהבנה).
לא יודעת לגבי צניעות בעניין הזה, אבל שכל מי שמסתובב ליד מישהי מסוימת חוטף קלחת של עצבים מבין ישר מה קרה, גם הבנים.זה יוצר הרבה יותר נינוחות בעניין.
אני חושבת שזה הופך את הגישה בבית לבריאה, וההתיחסות לכל הדבר הזה ליותר טבעית.
חושבת שזה מטפטף טיפה לתת מודע של הילדה שזה קשור מאוד גם לבנים, למרות שזה לא נראה לה ככה.
וכשתהיה יותר גדולה כל הדברים יתישבו יותר בטבעיות.
אני נהנתי לכתוב, מקווה שזה עזר למישהי
ואם כבר אני מגיבה, אז תדעו שאני מאוד אוהבת לקרוא אתכן ולהתעדכן בסיפורים המרתקים שלכם ומעריצה פה כמה בסתר.
ובכלל, להיות אמא, זה פשוט הערצה.