ואני חשה שאת מדברת על עוד הריון, במבט קדימה וברצון שלא להרים ידיים, לנסות שוב, להיענות לצורך של בעלך ולהקשיב לרופא...
אבל הלב, והנפש, והגוף- כולם מסתכלים אחורה,על כל החוויות הקשות שעברת, 4 הפלות שכל אחת מהן הורידה עוד פיסה מהלב שלך ומהבריאות הגופנית והנפשית שלך, מהחיות והשמחה שבך, מהתקווה לעוד ילד/ה, מהיכולת להכיל...
כל חוויה כזו היא קשה להכיל בפני עצמה.
ואת חווית לא אחת ולא שתיים. חווית ארבעה אובדנים, אחד אחרי השני, ללא סיבה נראית לעין וללא יכולת לנבא את העתיד.
אני חשה שאת נמצאת במצוקה, כלואה בין הרצון הגדול לנסות עוד, והקולות השונים סביבך שדוחפים לנסות שוב, לבין הקולות (הבריאים והחשובים מאוד!!) בתוכך שאומרים לך רגע. בואי נעצור שניה. אני לא יכולה לשאת עוד. יש גבול ליכולת הנפשית והגופנית... אני צריכה לנשום רגע,
לנוח רגע,
ואולי גם להביט אחורה רגע (או כמה רגעים, כמה שאצטרך)
ולהבין.
מה עברתי.
מה חוויתי.
מה איבדתי.
מה רציתי.
מה אני רוצה היום?
האם אני רוצה עוד?
האם בכלל יש לי כח?
אני חשה את כל הקולות בתוכך, ואני רוצה לומר לך- יקירה. תקשיבי לעצמך. את חשובה לאין שיעור! לילדים שלך הקיימים, למשפחתך, וקודם כל- לעצמך.
את חשובה ואהובה ואת מודעת לכך שאת במירוץ לעוד הריון ועוד ילד, אבל באמת מבפנים את אומרת: די. אני זקוקה למנוחה. לתקווה. ואולי להירגע מכל מה שעברתי.
מותר לך.
ובעיני גם ראוי וכדאי לך.
לעצור, לנשום, להבין מה עברת.
לתת לעצמך רגע להביט אחורה, בליווי איש מקצוע, שיעזור לך להבריא את נפשך הפצועה והכואבת.
עבר טראומה אחרי טראומה אחרי טראומה אחרי טראומה... הגוף מצולק, הנפש זוכרת הכל, ומבקשת מנוחה.
מבקשת לזכור, לעבד, להבין.
מבקשת להתאבל על אובדנייך,
מבקשת נשימה.
לכן אני אומרת: יקירה, איני יודעת למה כל כך רוצים לרוץ (אולי את בגיל מבוגר?)
אבל אם אפשר היה, הייתי אומרת לך למנוע עכשיו למשך תקופה.
וללכת לטפל בעצמך מבחינה רגשית.
ולתת לעצמך זמן לבכות את אובדנייך, לטפל בפצעייך הפתוחים, ולקבל כוחות חדשים להתמודדויות.
אל תלכי כך לעוד התמודדות, כשאת גם כך כל כך סחוטה.
אני חושבת שבעלך צריך להבין שאת במקום רגשי כאוב, מדוכא, עצוב ויש צורך לתמוך בך מכל הלב על העבר הקשה שעברת. ולא לדחוק בך להיכנס לעוד הריון כשאת כל כך שבורה וכואבת.
להריון נוסף, במיוחד הריון לאחר אובדן, צריך להיכנס עם כוחות. גופניים ונפשיים. ועם מודעות. ועם מינימום של עיבוד פנימי של מה שעברת, כדי שהפחדים לא יכריעו אותך וכל מה שעברת לא יפרקו אותך מבפנים אלא דווקא תיבני מזה ותקבלי כוחות.
ואפשר להיכנס עם כוחות להריון.
לסיום אספר לך את הסיפור שלי בקצרה, אולי יתן לך מעט תקוה. נולדו לי שני ילדים בריאים, ההריון בשני היה עם רעלת בסופו.
בהריון השלישי היתה לי רעלת מוקדמת חמורה, הייתי בסכנה, נאלצנו להפסיק את ההריון וללדת בשבוע 24.
לאחר כחצי שנה של מניעה אמרו לי לא להיכנס להריון יותר. שזה מסוכן לי.
מנעתי הריון והלכתי לטפל בעצמי, באובדן ובטראומה שחוויתי.
לאחר 4 שנים (אני יודעת, זה זמן ארוך מאוד אבל זה מה שנדרש ממני כדי לאסוף את עצמי רגשית וכדי לקבל רופא שיסכים)- הצלחנו להרות בליווי רפואי צמוד עם קלקסן ואספירין, הרבה בדיקות ומעקבים אצל שני פרופסורים, ולבסוף נולדה לנו ילדה מתוקה.
היום היא בת 5.
מופלאה.
מה אומר...
אפשר. ודאי שאפשר. יש הרבה מה לעשות כיום. לרפואה יש פתרונות רבים.
אבל לפני שהולכים על זה- כדטי למצוא כוחות נפש וגוף.
ולהיאזר בסבלנות.
חיבוקים, אשמח שתראי את ההודעה לבעלך ותדונו על כך ברצינות ובעומק.
ואם צריך עזרה במציאת מטפל.ת- אפשר לפנות אליי ואנסה לסייע.
חיבוק חם!!!