ג' תודה ששאלתם. עדיף כלומניקים מאשר כלומניקים, בדיוק.
אבל ראיתי מה מרן רה"י אמר. אמל'ה על ממשלת מיעוט לא חשבתי, טאטע. חייבים ממש להביא מצביעי ימין לקלפי!
https://www.inn.co.il/News/News.aspx/427864
בואו תתנדבו, אנשים!
ג' תודה ששאלתם. עדיף כלומניקים מאשר כלומניקים, בדיוק.
אבל ראיתי מה מרן רה"י אמר. אמל'ה על ממשלת מיעוט לא חשבתי, טאטע. חייבים ממש להביא מצביעי ימין לקלפי!
https://www.inn.co.il/News/News.aspx/427864
בואו תתנדבו, אנשים!
מה יהיה על היהדות
למה מישהו מאמין לחבר'ה שם.
אסביר, ההבדל הוא האם להכניס את פינטו או להכניס את פינדרוס.
אני לא בעד עכשיו שלא יהיה ימינה, אבל אני מייצג ציבור שיש לו שתי אפשרויות. או ללכת עם העדר ולשים "ב" אוטמטי. שהפגיע בדעה שלי ע"י הנבחרים תתבטא בפתק (קוראים לזה דמוקרטיה).
ימינה היא מפלגה שהורתה בחטא, מקום שני ברשימה היה חתום על הסכם שנועד לטרפד אותו, לעשות סיבוב ולהפחית את הדמוקרטיה במלחמה, כך הוא חשב שיוכל לעקוף את הפריימריז. ואילו רק זאת החרשתי. אח"כ בשביל להקים את ימינה הוא גם חזר בו מהסכם חתום.
נכון, היו לחצים מכל הכיוונים. אבל אדם אמור לעמוד במילה שלו, את הטעות הוא עשה בחתימת ההסכם ואת הנעשה אין להשיב.
נזכרתי בזה לא מזמן, אמרתי לצמי שאלך לראות שוב את הסרטון הזה-
סמוך למועד הבחירות כי ברור שעד אז הסיפור ידעך. זו סיבה אחת למה לא ימינה.
אבל בראש ובראשונה. מספר 1 ברשימה הזו הוא אדם "ביצועיסט" כלשונו, אידיאליסט שלא מוותר על עמדותיו מהר. ועמדותיו הם ישירות נגד עמדותיי בנושא החשוב לי מכל- היהדות, דבר ד'.
אתם יכולים להגיד הוא אמר רק "שר הבטחון" אבל כדבריו "זה לא ה'מה' זה'מי'."
הבן אדם ייסד את מתווה הכותל ודוגל בגישה ליברלית-פוסטמודרנית, איך אני יכול לתת לו את המושכות.
כשהשאלה היא האם להכניס חילוניה מהרשימה שלו או להכניס מתמודד שבעיניי יכול להוסיטף המון ליהדות התורה (פינדורס)- אני בוחר בלהכניס את פינדורס.
בטח שלא כלכלי.
ליברמן מגדיר את עצמו ימני, ובמובנים רבים המצע שלו הוא ימין מבחי' מדינית-בטחונית
תלם, ואפי' חלק ניכר מחוסן לישראל בהחלט יכולים להחשב ימין מדיני-בטחוני.
השאלה היא מדינית-חברתית. שלא לומר מדינית-חברתית-דתית.
ברור שזו השאלה. כשיש לך פרסומים של "גם ימין גם חילוני" או "ממשלת אחדות חילונית" מול הממשלה שאתה חולם עליה, אתה מבין שהעניין פה זה לא ה"ימין" הזה. זו לא המערכה.
המערכה של ימין שאת אומרת לא חשובה, ג' טוענת שהיא גם שם, לא יודע אם להאמין להם עד הסוף. כן נכון שמנחם פרוש השאיר אצלינו את רחל. אבל זה בגלל מאמע רחל, יותר מאשר אמא אדמה.
בין כך ובין כך הבאתי את המפלגות שאת לא מצביעה להם בכווןנה, להסביר שהימין פה (המדיני-בטחוני) הוא לא המערכה. המערכה היא דת ומדינה. ובמערכה הזו ג' איתי.
מקווה שהפעם הסברתי טוב. נסי לקרוא שוב את התגובה הקודמת שלי.
בכ"א אני יכול להבין את אלו מצביעים ימינה, אפי' את אלו מצביעים ליכוד. ואפי' ש"ס.
בין כך ובין כך ובין כך- אני לא יכול להבין את מי שיושב בחיבוק ידיים. בואו לעזור שיוכלו להרכיב ממשלה. ע"ע מה אמר הרב יהושע בסרטון למעלה. חשוב שיבואו ויביאו מצביעים לימין.
בסדר, גם טוב.

הקב"ה סידר את הקורונה הזו. לא יודע למה אבל אם יש איזושהי תועלת מהדבר הנוראי הזה הוא שב"ה עמ"י לא עוזב בהמוניו את הארץ.
אני לא יודע במה את מאמינה. אבל רוב החבר'ה פה מאמינים בה' יתברך ובתורתו.
אני לא יודע איפה את גרה. אבל רוב החבר'ה פה גרים באיו"ש.
אני לא יודע איזה עם את רוצה שיהיה כאן אבל רוב החבר'ה פה רוצים רישום של גיור ונישואין. עם יהודי כשר לבוא בקהל.
אני לא רוצה להטיף אבל להגיב אני לא יכול שלא.
"אין לכם זכות לוותר על הזכות" מכירה?
זו קריאה, זעקת גסיסה. במרחב פוסטמודרני צריך אנשים שיזכירו שיש טוב. יש טוב ששווה להלחם למענו. טוב ששווה לעשות משהו בשבילו.
את יודעת מה? עוד חודשיים אני מתגייס לקרבי. אולי רק תעשו לי טובה? אני מוכן למסור את הנפש במערכה אם אצטרך ואת תצביעי מפלגה ימנית. ככה אני אתן לך ולשכמותך חלק בשמים במה שאני אמסור את הנפש. ואתם תתנו לי חלק בשמים במה שתנקפו אצבע ותצאו מהבית להצביע למפלגת ימין.
מה אומרת?
הבחירות הם מערכה מאוד ספציפית של עיצוב המדינה. מאוד כוללת.
לי אמרו בבנ"ע שאחד רצה שלנות את העולם הבין שצריך קודם לשנות את המדינה, וקודם את העיר, וקודם את הרחוב, וקודם את הבית, וקודם את עצמו. זו גם מערכה.
יש גם עוד מערכות ציבוריות, תקשרותיות ועוד. גם כאן למשל זו מערכה. והנה אני מנסה להשפיע עלייך לשמוע את דעתי.
במערכה של הבחירות הכללים יותר נוקשים ומרחב הפעולה שלנו יותר קטן. ככה זה כשמדובר על דבר גדול. והקב"ה מצפה מאיתנו שנפעל למען הטוב, התורה והמצוות- במה שאנו יכולים. אם תרצי "בשמים לא ישאלו את זושא למה הוא לא היה משה רבינו, אלא למה הוא לא היה זושא"
"בשמים לא ישאלו אותי למה לא הצבעתי לרב טאו, ישאלו אותי למה לא הצבעתי למפלגה הכי טובה שיכולתי להכניס לכנסת"
הרב שלי אוהב להתבטא בכל ענייני עבודת ד' "לעשות זאת כפי ערכנו" (זה ביטוי של הרמ"ק בפרדס רימונים)
"יִהְיֶה אֵיךְ שֶׁיִּהְיֶה הוּא מְחֻיָּב לַעֲשׂוֹת אֶת שֶׁלּוֹ תָּמִיד וְלַעֲסֹק בַּעֲבוֹדַת ה' כָּל מַה שֶּׁיּוּכַל לַחֲטף וְלַעֲשׂוֹת אֵיזֶה מִצְוָה אוֹ תּוֹרָה וּתְפִילָּה וְכַיּוֹצֵא וַה' הַטּוֹב בְּעֵינָיו יַעֲשֶׂה" (משיבת נפש ו מה"ב)
"לענין הבלבולים שמבלבלים את האדם בעבודתו. שלפעמים נדמה שכך הוא צריך לעשות ולהתנהג. ואחר כך נדמה לו שלא כן היה צריך להתנהג רק בדרך אחר וכו'. ולפעמים יש להאדם בלבולים גדולים מזה. ענה ואמר: מה צריכין להתבלבל, איך שעושין עושין ובלבד שלא לעשות רע חס ושלום" (שיחות הר"ן רס"ט)
אתם אולי מכירים את המנהלים של פורום ישל"צ? אני רוצה להכנס אליו והוא נעול
הלכות ריבית – שיעור 2 - ריבית בהלוואת מוצרים בין שכנים
דוגמאות בשיעור:
האם מותר ללוות בקבוק יין מהשכנים?
האם צריך לדייק כשמחזירים חצי כוס סוכר?
מתי מותר להחזיר טיטול יוקרתי במקום הטיטול שלויתי?
ועוד...
נושאים בשיעור:
איסור הלוואת מוצרים מחשש ריבית בשינוי מחיר | היתר הלוואה כש'עושהו דמים' וגדריו | היתר הלוואה כשיש ללווה ממין ההלוואה וגדריו | היתר הלוואה בדבר מועט וגדריו | היתר הלוואה במוצרים בעלי מחיר ידוע קבוע | כללים בהחזר מוצרים לאחר הלוואה.
לצפיה והאזנה באתר ולדפי מקורות מפורטים:
ריבית בהלוואת מוצרים בין שכנים
לצפיה ביוטיוב:
לחצו כאן לצפייה בסרטון ביוטיוב
הלכות ריבית שיעור 3 – ריבית ברכישה בתשלום דחוי
נושאים בשיעור:
ההבדל בין אשראי בשכירות לאשראי במכירה | איסור רכישה באשראי במחיר גבוה | ריבית קיימת גם כשהמוכר לא נזקק לתוספת | תנאים להיתר רכישה באשראי כשהריבית לא ניכרת | מכירה באשראי בהצמדה למדד לדולר או למחיר המוצר | הגדרת של 'מחיר קבוע' | מכירה באשראי במציאות של הנחות למזומן | הצעת מחיר למזומן לאחר גמר המכירה | עסקים שדרכם במכירה באשראי | קיום מכירה באשראי שנעשתה באופן האסור
לצפיה והאזנה באתר ולדפי מקורות מפורטים:
לצפיה ביוטיוב:
לחצו כאן לצפייה בסרטון ביוטיוב
בנוסף למעוניינים יש שיעורים ב הלכות שבת
וכן ב הלכות ברכות
בהצלחה בלימוד