זה כל כך עצוב!!! מה אפשר לעשות?שלבוקית
אני רואה את ההבדל הענק הזה בן דתיים לחרדים וחילונים .
חילונים עוד יש תירוץ עלוב.
אבל חרדים ואנחנו אותן שאיפות אותה אמונה!
למה אין אחדות!! זה כ"כ עצוב!!! עכשיו יש הכנסת ספר תורה של חדים אז יש רק חרדים!
וכשיש שלנו החרדים לא יוצאים מהבתים!!!
למה? אני רואה את זה ואני בוכה!
למה אין אחדות מה לעשות כדי שהיה?! כל דבר מבחינתי!!
ולא צריך רק לראות את השוני הדק! אז מהדעות השונות מתעלימים שזה א הכרחי אבל כשצריך לא לוותר!
הייתי בקייטנה שהתנדבנו גם חרדים וגם אנו והיה כלכך מדהים!!!! לא היה שוני!!!! ממש לא היה!!! דיברנו על חויות מבית הספר וממש אי אפשר להבדיל!!! אותם שירים בהכנסת תורה וכל אלו!!!!
למה אין איחוד למה?
אוליי לשנה החדשה נארגן דברים של איחוד!
ואני יודעת שאפילו הנוער שנכנס לפה יכול להקים משו מדהים!!!!
באמת אין צורך להדגיש את השינוי בואו נקרב ונאחד כי אנחנו יכולים!!!!!!!!!!!!
אני מסימת את זה עצובה וגם שמחה! עצוב מהמציאות ושמח מהעתיד בעזרתו!
ה' אחד ושמו אחד ומי כעמך גוי אחד!! אנחנו אותו עם!!!!
בבקשה...
אבלה שלנו כ"כ רוצה את זה!!!שלבוקית
ולאן שלא אפנה הוא ירמוז לי!
אפילו בהקדמה לעמוס זה מה שלמדנו!!!! איחוד מביא לכל כך הרבה טוב!
הקב"ה ויתר לעמ"י וריחם עליהם כשהיו רשעים אבל מאוחדים..
אחח.. כוחה של אחדות אבא אנחנו רוצים!!!!!!!!!!!
תראי..(=טליה=)
קודם כל-כל אחד והשקפותיו,וצריך לכבד את זה.
ונראה לי,שזה לא מבחירתם,אף אחד לא רוצה להתכחש לאחיו.אבל יש להם מישהו בעל סמכות שמעליהם(הרבנים הגדולים שלהם) והם חושבים שאם הם יתקרבו אלינו,אז הם יושפעו לרעה(חושבים אותנו לחילונים..) ואלי זה באמת נכון,מבחינתם.יש מנהגים אצלנו שסותרים את דעתם..
(קחי דוג'-אמא שלא רוצה שהילד שלה יתקלקל,מרחיקה אותו מהחברים הרעים שעלולים להשפיע עליו לרעה.. אז גם כאן-הם מתרחקים מאיתנו,לא בגלל שהם שונאים אותנו,אלא בגלל שהם רוצים ל'שמור' על עצמם...(לשמור על 'היחודיות' שלהם..)
(את האמת,גם אני לא כ"כ מבינה אותם,אבל ממי שבאה מסביבה כזאת(בעבר) אני קצת יודעת מה הם חושבים,ומנסה להבין..)
לפעמים נשאר רק להתפלל,וזה מה שנשאר לעשות עכשיו.. לא נראה לי שאנחנו נוכל לשנות סטיגמה של שנים..
לא זה כ"כ לא רציתי שיגיבו!!שלבוקית
אז כל הבעיה בהם? אנחנו משתדלים מספיק?
ואני לא יודעת איזה חרדים את מכירה אבל האלה שאני מכירה ממש לא כפי שתיארת...
אני מבינה שכשהן יראו בת שמדברת כמו ה' ירחם ומתלבשת בפריצות גמורה הם לא ירצו להתקרב אליהה ואני גם לא רוצה אז אין כ"כ הבדל!!!
ועכשיו זה לא הזמן רק להתפלל עכשיו הזמן לעשות ולאחד את העם שלנו!!!
איך את יכולה להשוות את מה שהם חושבים אלינו לחילונים?
אנחנו עם אותה מטרה ועם כל השיחות שעשיתי שם עם בנות מכיתה י' ומעלה אנחנו כן עם אותה מטרה!
ואתן רצונות!!! למה את מחליטה להם אולי 1,2 ככה!
וגם אם.. אז נשנה את הסטיגמה הזאת וזה אפשרי מאוד!!!
רק צריך לרצות ולהאמין!!!!

הם כןשיראל.
חושבים שאנחנו חילוניים במובן מסויים,והוכחה קטנה לזה:
קראתי ספר (סיפור) של חרדים שמסופר שם על משפחה ליטאית שחתנה הצעיר התחסד(נהייה חסיד) והם מזועזעים מזה עד עמקי נפשם,כל הספר עוסק בזה...
קיצ'ר,מתוארת שם שיחה בין שתי האחיות של אשתו ובשיחה אחת משווה את גיסם שהתחסד ל"מזרוחניקים"(קרי:אנחנו...),ואז אחותה עונה לה כך:"אל תשווי בכלל,גיסנו אומנם התחסד אבל הוא לא כמו המזרוחניקים,הוא עדיין שומר תורה ומצוות"...

אני חושבת שהמסר ברור.אם זה מה שמראים להם בספרי סיפורים,למה את מצפה?
אבל אני חושבת שנכון,צריך לנסות להתקרב אליהם בעצמנו ולצאת קצת מהסטיגמות...
ובגלל ספר אחד ומשפט בספר נוותר על האחדות?שלבוקית
אזנשתדל כמה שנוכל ומי שיתנגד נחרצות בלי מכות...
אבל ממז לא כולם ואני מכירה חלק נכבק של החרדים שכלל לא חושב ככה!!!!
אבל שלבוקית-נדנדה כתומה.
זה לא ספר אחד..
קראתי לפחות 8 ספרים שהיו בהם משפטים מגעילים שכאלה עלינו...
וחוצמיזה שאבא שלי עובד בבני ברק, ויש כאלה שלפעמיםממש מתייחסים אליו לא יפהה..(כי הוא 'מיזרוחניק'...-שונאת תמילה הזו!!!)
הבלים!אלישע בן אבויה
בס"ד

א. בעבר היו כאלה שישבו שבעה על מי שהתחסד, כיון שחשבו שהחסידים הם בערך דת חדשה (ואם להודות על האמת, יש גם כמה חסידים כאלה..)
ב. כמו תמיד, שומעים על כמה פנאטים מטומטמים. רוב הציבור החרדי לא מזלזל כ"כ בממלכתים. (לדוגמה: פעם בקשו מהרב שך הסכמה לספר ישן בהוצאה חדשה. הוא ראה שהשמיטו את ההסכמה של הרב קוק, ולא הסכים.)
|מסכים|רחלקה
בעזהי"ת.

עם הסתייגות קלה-
יש הבדלים, וא"א לטשטש אותם...

את ממש צודקת..קינמון
אבל, זה באמת לא כ"כ פשוט... מה שכתבו פה נכון, חלק מהחרדים לא יתקרבו אלינו...
השבוע דיברתי עם מישהי חרדיה שהלכה (ל"ע) למדרשה. אחת המדרשות הטובות שיש בארצינו, והיא סיפרה לי שאם בסמינר שהיא למדה בו עד י"ב יגלו שזה מה שהיא עושה השנה המורות יבואו "להציל" אותה.. היא סיפרה לי שמורה אחת נסעה שנה שעברה ביום שישי שעתיים וחצי כל צד כדי שמישי מהסמינר שלה לא תעשה שבת אצל "מזרוחניקים".
אני לא רוצה להלעיז, אבל זה המצב אצל הרבה מהחרדים (לא אצל כולם, אל עדיין..)
אני לא שופטת אותם, על פי ההסתכלות שלהם אנחנו בעיתיים...
אז מה כן? איך נוסיף אחדות בעם? לדעתי עכשיו הכי חשוב לפעול לאחדות בציבור הדתי לאומי, בשנה האחרונה היו כמה מקרים שגרמו להמון אנשים לפג את הציבור הזה ולהתנהג כאילו זה שני ציבורים... יכול להיות שמתפתחים שני תתי ציבורים בציונות הדתית, אבל דווקא עכשיו צריך כמה שיותר לדאוג שנמשיך להיות ביחד, לחבר בין בנ"ע ואריאל ועזרא, לעשות פעילויות משותפות לכל הנוער בשכונה\יישוב ולא משנה איך הוא נראה, לעשות הפצות לחילונים, להשקיע באהבת ישראל וללמד זכות על כולם.. 
אשרייך מתוקה!!מתו"ש
בס"ד

אם תיקנת את עצמך זה כאילו תיקנת עולם שלם או משו כזה.......אז אל נא לך מלהתעצב;)
שונאת בנשמה וויכוחים על מי צודקק!!! שלבוקית 100%שירס
צודקת!! העיקקר שכבר לא יהיו על זה דיונים ושיחותתת נמעס כבררר כולם צודקים!! וכל אחד מבטא תא הצדק בדרכו שלווווווווווו
צריך להזהר,אוסנת
שלא מרוב אחדות - נברח מהגדרה עצמית...
הגדרה עצמית זה דבר נחוץ והכרחי.

"אצל העמים קיימת זכות הגדרה עצמית.
אצל אנשים קיימת חובת הגדרה עצמית.
חייב אדם להגדיר את עצמו, את עצמיותו המיוחדת לו".
(הרב משה צבי נריה)

ובלי לצטט?
א. לא טוב שאדם מרגיש "לא סגור" על עצמו. יום אחד זה יתפוצץ - אדם צריך כל חייו ללמוד על עצמו ולהכיר יותר את העולם שלו.
ב. אדם צריך דרך חיים. השקפה. כיוון כללי שיוביל אותו בחייו וינחה אותו בכל תחום שיפגש עימו בחייו. אין מה לעשות - זה מכריח להחליט אם אני דתי, חרדי או חילוני.
יש הרבה דברים עצובים במדינהזית שמן ודבשאחרונה
אני לא חדשההרהמורניק

למה כ"כ משעמם פה?????

כולם כבר התבגרו ועברו לצמ"עאיגנוטוס פברל

או לשטו"ל

לא ככה - נהיה יבש כי לא מצטרפים חדשים במקום אלוGini
שהתבגרו ועברו לפורומים של הגילאים היותר גדולים 
כולנו יבשים 🙁🙁Gini
וואלה!! אני גםההרהמורניק
אני חדשההודיה לה':)אחרונה
למה באמת
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הספר:

השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל. 

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

את יכולה להפסיק להספיםנקדימון

אף אחד לא רוצה פה לקרוא את מה שאת מציעה. אין לזה היענות.

אין כמעט אנשים חדשים שמצטרפים לפורומים אז מה שאת עושה זה פשוט לטמטם לנו את המוח.

אולי די כבר?!

נשמע סיפור מענייןקעלעברימבאראחרונה
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

הנוער הדתי לאומי לאן הוא הולך בצבא ?אביגיל מלאך

האם אתם חושבים שכל הנערים של הציבור הדתי לאומי מכוון ליחדות עילית או גם למקומות רגילים אחרים ?

הציבור הדתי לאומי - מגיע לכל היחידות והתפקידיםזמירות

בדיוק כמו בחיים האזרחיים

הציבור הדתי לאומי לא מתרכז בגבולות גזרה צרים - אלא נמצא בכל מגוון החיילות והתפקידים, קרביים, תומכי לחימה, ג'ובניקים, אנשי מחשוב, כלכלה, הנדסה, המון עתודאים שמתפזרים בכל יחידות הצבא עם סיום התואר בכל מגוון התפקידים הפתוחים בעתודה האקדמאית.

ובהמשך בחיים האזרחיים- בכל ענפי המשק, הכלכלה, התעשייה, האקדמיה, חקלאות, מסחר 

..יהודי חסידיאחרונה

אבל בוודאי שיש הרבה הכוונה בציבור הדתי לאומי לצאת דווקא לתפקידים משמועתיים ומובילים בכל מקום ובפרט בצבא

הפצות!!יהודי חסידי

ב"ה אנחנו זוכים להקים ארגון שיעודד את כולנו ביחד לצאת להפצות, להתחבר לצמא הגדול שיש בעם ישראל להתחבר לאבינו שבשמיים.

הארגון הוקם אחרי שבסוכות האחרון היה אירוע גדול בתל אביב - 'טולולולב - נוטלים לולב בתל אביב' שהשתתפו בו למעלה ממאתים בחורי ישיבות מישיבות שונות, ולמעלה מ-10,000!! יהודים זכו ליטול לולב.

בעז"ה ביום חמישי הקרוב יהיה אירוע השקה בהתוועדות 'צמאה' של הישיבות גבוהות __מגיעים ומתחברים דפוס .pdf

יצא עלון יפה, עלון (6).pdf מוזמנים לראות.

כמו כן יש אתר נחמד מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

אשמח לתגובות....

וואודומיה תהילה
מדהים!
קצת תמונות מהפעילותיהודי חסידי

וקצת תמונות מהאירוע בבניני האומהיהודי חסידי
סיפוריהודי חסידיאחרונה

אחד הפעילים זיהה אדם שהניח תפילין בשבוע שעבר והציע לו להניח שוב. להפתעתו, האיש ענה: "לא". כשנשאל מדוע, הוא הסביר בחיוך: "בפעם הקודמת שהנחתי אצלכם, הרגשתי התעוררות כל כך גדולה, שלא רק שקיבלתי על עצמי להניח בכל יום – אלא שכבר הזמנתי דוכן תפילין קבוע למספרה שלי!"

הופכים את העולם!
מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

מחפשים בני נוער לכתבהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

כתבה לנוער על שמירת נגיעהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון 

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

חיפוש קוראים לסיפור על נער מתבגר מאחורי מסך הברזלאורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

עד להימור הגדול מכולם. 

אולי יעניין אותך