'כתוצאה מההתנתקות גבר הירי'
על ישראל להחליט להיכנס לכל שטח ממנו נורות רקטות קסאם. כך ממליץ בראיון ליומן הצהרים של ערוץ 7 האלוף במיל. אורן שחור, מי שכיהן בעבר כמתאם פעולות הממשלה ביש"ע.
שחור מבין את מורכבות הירי לנוכח הקובלנות הבינלאומיות כלפי ישראל אך אומר שיש להבהיר לפלשתינים שמי שאינו רוצה ריח של מטבח שלא ייכנס למטבח, כהגדרתו. לדבריו מי שלא רוצה להיפגע מירי שלא יבצע ירי לעברנו. "כשהירי שלהם ייפסק, צה"ל לא ייעשה דבר נגד האוכלוסייה האזרחית. זו אוכלוסיה שבחרה בחמאס ועליה לדרוש ממנו לחדול מהמתקפה על ישראל.
לשאלת המראיין, עוזי ברוך, אומר האלוף במיל. שחור כי כיום ברור ש"כתוצאה מההתנתקות הירי הוגבר. זו עובדה. הם יכולים היום לירות לטווח רחוק יותר ומדויק יותר. ההתנתקות לא מנעה את המשך הירי".
שחור הקפיד לומר שהוא אינו מעוניין לעסוק בהגדרת ההתנתקות כטעות, כן או לא, על מנת שלא לשוות לדבריו נימה פוליטית אך "היום יש יותר ירי, ותגזור מהדברים את מה שאתה מבין", הוא אומר לעוזי ברוך.