יכול להיות שנשים בדורנו מפחדות(לא רוצות) מגברים דומיננטיים אסרטיביים ? כן\לא? מה הסיבה?
האם נשים בדורנו מפחדות מגברים חזקים ?breslover
למה אתה שואל את זה?מקלידה משהו
אני נתקל בזה לעיתים ורוצה לדעת אם זה נכון ולמהbreslover
אפשר לשאול גם שאלה הפוכה?ברוקולי
האם גברים בדורנו מפחדים מנשים חזקות?
מה זה אישה חזקה?breslover
מה זה גבר חזק?ברוקולי
רשמתי כבר למעלהbreslover
אני יכולה להגיד אותו דבר על נשים.ברוקולי
אז לשאלתךbreslover
זה לא תכונות של אישה אפשר להגדיר את זה כגבר בדמות אישה וזה לא מפחיד אך בהחלט לא מושך ולא תקין .. ואשמח בכל מקרה שתתייחסו לשאלה המקורית
טוב, זה לא נכוןבוגרת קטנה
אשה אסרטיבית וחזקה נפשית או אפילו גם פיזית
הרבה פעמים זה לא גורע מהעדינות והנשיות שלה
להיפך, יש בה עוצמות וזה יפה
אני מדבר בהשוואה לגברbreslover
אישה דומיננטית זה ממש לא נשי ואם זה קורה זה אך ורק בגלל שהגברים נותנים לזה יד.
בטבע האיש משפיע האישה מקבלת זה המצב הנורמלי .
לאישה יש כוחות אדירים וזה לא קשור לעצם העניין שהאיש אמור להיות הדומיננטי .
אני גם רוצה להגיב שנייה על כל הדברים שכתבו כאןארץ יפה
א. לגבי דיון קטן שהיה פה על מריבות של בנות
כשבנים רבים זה בדרך כלל אחרי איזה משחק או משהו, ויכול להיות שהם יצעקו אחד על השני וילכו מכות רצח, אבל למחרת הם כבר ישלימו ויעברו הלאה בלי ממש להתייחס...
מריבות של בנות זה הדבר הכי מכוער שיש בעולם. הן נתפסות על קטנות. אין הרבה בנות שילכו מכות על זה עכשיו, אבל הן יגידו את המילים הכי פוגעות ומגעילות ומכוערות. הן ילכו מאחורי הגב וירכלו ויסבירו למה הן צודקות. ויעבור הרבה זמן עד שהן יסכימו לסלוח. ורוב הפעמים על דברים טפשיים וקטנוניים בטירוף.
ב. לגבי עצמי
דומיננטיות זאת תכונה גברית? מנהיגות זאת בהכרח תכונה גברית? ממש לא. אני יכולה להעיד על עצמי שיוצא הרבה פעמים שאני מובילה פרויקטים גדולים ויוזמת דברים, ואני גם מצליחה להוביל את זה בצורה טובה. אני לא רוצה להיות רק מושפעת, אני רוצה בעצמי להשפיע, וזה לא בגלל שאני מושפעת מתרבות המערב אלא כי אני מרגישה בעצמי שאני טובה בזה. לא בהכרח נהנית מלהוביל אנשים אחרים "תחתיי" אבל אבל אני כן דומניננטית. ואח שלי לדוגמא הוא מאוד שקט וזורם עם מה שנותנים לו... וזה לא קשור למין, זה קשור לאופי. זה אפילו לא איך שגידלו אותנו, כי המשפחה שלי מאוד לא כזאתי, זה תלוי אופי.
ג. משפיע מושפעת
אולי זה רק מנקודת המבט שלי, אבל אני לא רואה כוח בלהיות "מושפע". אתה אומר לכל מין יש כוחות עצומים, אבל הבן הוא המשפיע והבת היא המושפעת. איזה כוח זה? להיות גם מושפע זה מאוד חשוב, אבל לא צריך בשביל זה כוחות נפש אדירים, ולא, אני לא מרגישה שזה הייעוד שלי להיות מקבלת. שאני תמיד אזכה להיות מהצד הנותן ולא מהצד המקבל, ושכולנו נזכה.
ד. למה לאורך כל ההיסטוריה הגברים היו אלה שהנהיגו? למה עד עכשיו נהוג שהגבר מקדש? כי ככה היה בכל ההיסטוריה לפני שבני אדם התחילו לדאוג לזכויות של אנשים קטנים. אם פעם לאנשים היו עבדים, והיו להם כמה נשים, גם היום זה ראוי שיהיה ככה?
מהבנתי הפיצית ממש, התורה מתאימה לכל תקופה, ולגבי כל תקופה יש לה את הדברים שנוגעים לבעיות של התקופה הזאת. כמו שפעם האיסור על משכב זכר לא היה כל כך משמעותי כי אף אחד לא העז לצאת מהארון. היום יותר מתעסקים באיסור הזה.
אם נשים יכולות להוציא גברים בקידוש, בימינו ראוי שיהיה לזה יותר מקום, ושכל בית יעשה לפי איך שהוא רוצה.
(רק שלא יהיה שהאשה מקדשת מקטע פמיניסטי)
ה. מהבנתי הילדותית לגבי הבדלים בין גברים לנשים:
נשים הן יותר אמנתיות, הומניות, רגשיות.
גברים יותר ריאלים, שכליי, אגרסיביים.
גברים חזקים מנשים במובן פיזי כוחני, לנשים יש כוח סיבולת הרבה יותר גדול.
נשים יותר עדינות ומדויקות. אפשר לדמות את זה נראלי שנשים זה כמו רעל קטלני, וגברים הם גרזן גדול.
נשים לא שוחכות (גם לאנשים שפגעו בהם) פרטים, וגברים רואים יותר התמונה הכללית הגדולה. (זה לא דווקא לא בהכרח נשים גברים)
נשים מחפשות את ה2-3 חברות הקרובות, בנים יותר את הקבוצה. וזה ממש נכון. תסתכלו מסביב, למשל בהרקדות בנים יהיו במעגל גדול שבתוכו מעגל שבתוכו ממעגל וכולם רוקדים ביחד. אצל בנות מלא מעגלים שלא מתחברים לגוש אחד ולא קשורים אחד לשני.
וכין לזה קשר למשפיע ומושפע שמש וירח. אני אישית נעלבתי מזה. אני צריכה לשרת את רצונותיו של בעלי.....
חחחח סלח לי.מקום בעולם
לא ידעתי שאישה לא יכולה להיות דומיננטית ואסרטיבית.
הגזמתחיות צבעונית
זה תפקידנו😌
אוי אוי. סליחה.מקום בעולם
אפשר לדבר כששואלים כמה סוכר לשים בתהמבקש אמונה
סתם סתם.. צוחק חחח
מה גם בתה? חשבתי רק במה אתה רוצה לאכול היוםמקום בעולם
בכל זאת התקדמנו קצת כנראהחיות צבעונית
חחח ממש מזל שאני פהמבקש אמונה
האמת לא טוב להגיד אפילו בצחוק דברים נגד המוסר,
לא יודע למה עשיתי את השטות הזאת.. אז נעזוב את זה
סלחתיbreslover
גבר גם יכול להיות נשי לסדר את גבותיו ולשים עדשות בצבע ולשים נעלי בובה או כל מיני שגעונות.
הכל יכול .. אך אני מדבר על הטבעיות .
אם זה משתנה זה מה שאני שואל ורוצה לדעת ..
כי אני ממש לא הייתי נמשך לאישה כזאת ומעבר לזה הפוך זה רק דוחה ולא נשי
צר לי שאישה אסרטיבית ולא שבלולה לא מושכת אותך..מקום בעולם
אלו מידות טובות .breslover
רק השאלה באיזה סיטואציה הם נכנסות ..
התורה שלנו יפהייפיה.
אם איש מתנהג כראוי לו ואישה מתנהגת כראוי לה זה גן עדן
בהלכה שלנו מובא בדיוק מה תפקיד של כל צד ושזה בא בהרמוניה בלי שמנסים לעוות זה נפלא מאוד מכבד מאוד מספק מאוד ומשמח את שני הצדדים .
ולגבי המשיכה .. גבר מחפש אישה לא עוד גבר חבר
אני אפסיק פה את הדיון הזה..מקום בעולם
אני ממש רואה את זהתפוחית 1
השאלה שלי זה מהכיוון הנשיbreslover
מה הם מחפשות? והאם הם מפחדות מגברים חזקים ? ולא מה גברים מחפשים
גם אני קיבלתי את הרושםחיות צבעונית
מה הפוך?breslover
שגברים מרגישים מאויימיםחיות צבעונית
הם פשוט לא נמשכים לזה אני מעריךbreslover
כי זה לא נשי ולא מכבד לא את האישה ולא את האיש
אהאחיות צבעונית
אתה יכול לתתאנוננימית
קצת דוג' להתנהגות גברית של אישה שלא מכבדת אותה?
כן..breslover
בכל מיני תחומים
אישה שהולכת להיות חברת כנסת או לנהל כל מיני חברות למיניהם .
אישה שלא מבינה שבעלה אמור להנהיג את הבית .
אישה שהולכת להיות לוחמת בצבא.
אישה שנואמת בכנסים.
יש עוד הרבה דוגמאות בנושאים שונים שגם ממש פוגעים בצניעות של האישה ובנשיות שלה .
שלא תביני לרגע שיש פה אשמה כלפי נשים בדיוק הפוך הגברים אשמים בכל מיני עיוותים שקורים במציאות .
אפשר גםאנוננימית
דוג' להתנהגויות נשיות של גברים?
בודאיbreslover
לא החלטיים.
לא לוקחים אחריות.
לא מנהיגים .
לא מודים בטעויות.
נפגעים מכל מיני דברים קטנים .
ויש עוד הרבה דוגמאות זה גם בא לידי ביטוי בחיצוניות כמו שנתתי דוגמא על הגבות ובגדים וכו..
מתחנפים ומשנים את דעתם מתרככים ולא עומדים על שלהם כדי לרצות או מפחד
אישה שהיאחיות צבעונית
מנהיגה
לוקחת אחריות
מודה בטעויות
היא גברית ופועלת בניגוד לטבע שלה?
כי היא בעצם צריכה להיות נפגעת מדברים קטנים, מתחנפת, מרצה, משנה את דעתה כל רגע, חסרת עמוד שדרה ולהתעסק בעצם בגבות ובבגדים.
ידעתי שתרשמי את זה חחחbreslover
ובכל זאת כתבתי את זה כי ידעתי שלא תביני או שתעשי מזה צחוק
וזאת לא הכוונה שאישה מתחנפת וכו.. זה גברים שלא מתנהגים בגבריות ואולי לא הסברתי נכון .
אבל בהחלט אישה שמנהיגה ציבור זה לא נשי ובהחלט היא צריכה להשקיע בעצמה .
ונתמקד במנהיגות שמזה התחיל הדיון אז כן אישה דומיננטית ומנהיגה זה לא תכונה נשית ועדינה ומכבדת את האשה.. וקשה להסביר במילים את הכוונה אבל אני מאמין שאת מבינה על מה אני מתכוון שאני אומר שהיום נהיה ערבוב וגברים נהיים נשיים ונשים נהיות גבריות וזה מתבטא ברצון שלהם להיות לוחמות בצבא להשמיע את כל מה שהם חושבות להראות שהם יכולות אם אומרים להם שהם לא ורק בשביל להוכיח שזה בטח ובטח לא נשי ואיזה אישה היתה חושבת על זה לפני שהתחיל הבלבול ?
עכשיו לחלק הראשון את יכולה להתייחס ? מה את אומרת על אישה שנואמת שהולכת להלחם בצבא ? זה נשי ?
לא התכוונתי לעשות מזה צחוקחיות צבעונית
עד הדורות האחרונים הגבר תמיד היה זה שהצד הזכרי שלו מופעל יותר והאישה זאת שאצלה הצד הנקבי מופעל יותר.
בדורות האחרונים זה התחיל להשתנות וכמו בכל דבר זה קודם עובר דרך המקום הלא מתוקן, עד שמבררים את זה וזה נעשה מדוייק. בפנימיות זה נקרא הקליפה קדמה לפרי.
היום אצל המון נשים הצד הזכרי פועל, לא כי היא רוצה להוכיח 'שהיא יכולה כמו גבר' אלא מתוך רצון להשפיע. ועם כל ההתפתחות היום (שזה חלק מהגאולה) גם נשים מתפתחות ולומדות ומשנות ומפתחות. אישה שבוחרת בזה לא צריכה לשבת בבית. כל עוד זה בתוך ההלכה ומחובר לרצון ה' (ואפשר להגיד לעצמנו מה לדעתנו מתאים יותר ומה פחות, אבל בדברים האפורים לתת מקום לספק שאולי היא פנתה לרב וגם לזכור שלא לנו נותנים דין וחשבון) העשייה הזאת מבורכת וטובה.
כמו שכתבתי ברור שיתעו בדרך קודם. לכן רואים גם הקצנות של זה, ושימוש לא נכון בזמן לא נכון. אבל זה חלק מהבירורים, גם של הגבר וגם של האישה.
כמובן שיש הבדלים, אישה כמה שהיא תהיה זכרית(במובן של משפיעה) במקום העבודה שלה לדוגמא, מול בעלה היא צריכה להיות מקבלת.
אשה מול בעלה ואיש מול אשתוultracrepidam
*צריכים* להיות כאלה - בדווקא, או שאת אומרת שבדרך כלל זה כך וזה טוב, וכשזה אחרת יכולות להיות בעיות?
מנסה להבין את דעתך
לא יודעת אם לזה התכוונתחיות צבעונית
אלו דברים מאד דקים ועמוקים שקורים קודם כל בתודעה. אבל באמת אם גבר מחובר לצד הזכרי שבו בזוגיות שלהם, הוא לא 'מצפה' שהיא תיתן לו. כי הוא המשפיע
זאת בחינה של שמש וירח
האם לתודעה הרוחנית הזאת יש השלכות מעשיות הכרחיות?ultracrepidam
כלומר, אשה צריכה להיות "מקבלת" וגבר "משפיע" - האם זה אומר שבהכרח הם נדרשים להתנהלות מסוימת?
לצורך ההבהרה, ברור שיש התנהגויות שהן נשיות ויש התנהגויות גבריות.
השאלה היא האם יכול להיות שגבר יתנהג בהתנהגויות "נשיות" חיוביות ואשה בהתנהגות "גברית" חיובית והקשר יהיה תקין?
השאלה היא בשני מישורים -
1 האם קיימת מערכת התנהגויות כזאת עבור גבר ועבור אשה, שהם יכולים להתחלף והכל יהיה בסדר
2 האם מדובר בחריגה או שכל זוג מסוגל לבנות מערכת כזאת, שבה התפקידים יכולים להתחלף בלי לפגוע במהות של הקשר
צריך להפריד ביןחיות צבעונית
זה לא הופך את האישה לתלותית או נזקקת, להיפך ככל שהיא חזקה ומחוברת יותר הכלים שהיא יוצרת גדולים יותר וגורמים לגבר להשפיע בצורה הרבה יותר עמוקה ורחבה.
לגבי השאלות - שאישה תהיה המשפיעה והגבר המקבל? פיזיולוגית זה לא תקין, אז בטח רוחנית לא. זה המודל שה' יצר, אנחנו יכולים לפתח אותו אבל לא להפוך סדרים.
שוב, מדובר פה קודם על תודעה. ובגלל שהקב''ה הוא אינסוף, אז בפועל כל עוד מחוברים לתודעה זה יכול לבוא בשלל ביטויים מעשיים שאפילו יכולים להיראות מנוגדים.
יש משהו בזה..breslover
אך הבלבול כל כך נוראי שאנשים ונשים מדמיינים שזה רצון השם כי ככה זה מרגיש טוב או נוח ויש לכל אחד את סיבותיו .. וזה נוגד את רוח התורה והצניעות בוודאי .
יש תיקונים שצריך לעשות זה אמת מוחלטת אך עדיין העיוותים עצומים
הסכמתי עד הקטע בין בני זוגלהשתמח
וסתם ככה גם בעבר, האשה הייתה מבשלת, מכבסת, מנקה את הבית בשביל הבעל. למה זה פחות נתינה ממה שהבעל היה מפרנס את האשה?
את נכנסת לדוגמאות מעשיותחיות צבעונית
באמת באמת בסוף הפנימיות מכוונת לואהבת. שנכון שלכל אחד כלים אחרים אבל בסוף העניין הוא הנתינה
טוב, לא יודעת מה בדיוק התכוונת לגבי מהותלהשתמח
ותגידי את מה השוני ?breslover
או שאין הבדל בין גבר לאישה ?
עיקר השלום זה בין שני הפכיים .breslover
ולא כמו שחושבים שצריך לחשוב או להיות אותו דבר כדי לכבד ולחיות בשלום אלא בדיוק להפך .
וגבר ואישה זה יצורים שונים לגמרי וזה העבודה שלהם בזה העולם להתאחד .
והטשטוש של ההבדלים רק משפיל את האישה ולא מרומם אותה כמו ששולחים נשים להלחם ולעבוד כמו חמור ולתת לה הרגשה שהיא כמו גבר .
האישה מעצם טבעה היא מרוממת וזה שמורידים ממנה את הצניעות זה רק משפיל אותה לא מכבד גם אצל החילוניים שהופכים אותה לאובייקט ושרק תהיה יפה ומושכת ושכולם יראו אותה וגם אצל הדתיים בענינים שלהם
ערבובלא שייך
לא להודות בטעות זו תכונה נשית?!? ממש להיפך, תראה לי גבר שמודה בקלות בטעויות! הרבה יותר נפוץ אשה שמודה בטעות. האגו הגרי הרבה יותר מנופח (וגם שאר הדוגמאות לא ממש מדוייקות, ומשום מה לכל התכונות הנשיות שמצאת יש גוון שלילי).
ולגופו של ענין, נראה לי שאתה מערבב בין כמה דברים. אכן יש צורות התנהגות שונות שבדרך כלל מתאימות יותר לגברים או לנשים, אבל מכאן ועד לשייך כל תכונה שנפוצה יותר אצל גברים כמתאימה רק להם המרחק גדול.
יש דברים שמתאימים לגברים ולא לנשים - לדוגמא לצאת למלחמה, אבל יש דברים שמצוי יותר אצל גברים (או נשים), ומומלץ מאוד לנשים (או לגברים) ללמוד ולהפנים תכונות אלו. לדוגמא, אפילו אם נניח שגברים אכן יותר החלטיים מנשים (צ"ע), זה ממש נפלא אם אשה הססנית לומדת מבעלה להיות החלטית. כמו שממש נהדר אם גבר עם נטיה גברית של חוסר רגישות לרגשות של אחרים לומד מאשתו בעלת הרגש המפותח להיות קצת יותר מתחשב ואנושי.
חחחחח זה בדיוק הבלבולbreslover
שאתה רואה היום את החוסר טבעיות והתחלפות התכונות. דוגמא יפה היום שגברים נפגעים וזה לא תכונה גברית וזה שאנחנו רואים בעוד הרבה דוגמאות את השינוי זה לא אומר שזה תקין ..
ונכון שאולי לא הסברתי את עצמי נכון בדוגמאות כי התכונות הנשיות הם ראויות להערכה אדירה ..
ולא כמו שמבזים היום כל מיני עבודות של נשים ועושים מזה ליצנות כי זו הדרך הכי טובה "לנצח" את האמת .. כמו שהיום אישה שמקדישה את חייה לבית שלה וילדיה היא מושפלת לצערנו הרב כי היא לא "מתפתחת" .
רק המילים שאנשים היום משתמשים בהם ומתייחסים לערכים הכי עליונים שלנו עם ישראל הם מחפירות.
אישה שפותחת את התנור זה כמו שאתה פותח את הארון קודש בבית כנסת .. וזאת היתה ההערכה וההתסכלות עד שפלשו זרים .
ממש לא מסכימה!תפוחית 1
למה לא בעצם?
נשים לא מפחדות מגברים חזקים, אולי אם כבר הם מפחדות מכוחניות ותפיסות שוביניסטיות.
אני לא יודע אם את מאמינה בתורהbreslover
כי אני לא מכיר אותך ואני לא יודע אם זה יעזור להביא הוחכות מהכתובים היהודיים ..
אבל אפשר לומר שגם היסטורית רואים איך האבות והאמהות הקדושות שלנו נהגו ובמה הם התגאו
הנשים בצניעותן ובטח שלהראות את עצמה זה לא מכבד אותה לא צנוע ונגד הדרך היהודית .
ולמה לא בעצם? כי האישה יותר מכובדת מלעשות עבודות של גברים שלא שייכים לה כמו להנהיג ולהלחם ולעבוד כמו חמור(ולא שאת הגבר זה לא מכבד זה פשוט לא התפקיד שלה) לה יש תפקידים אחרים וכל אחד יש לו תפקיד שתואם לנפשו אולי לא תביני את זה מה שאני אומר כי הבלבול היום הוא אדיר עד שלשאול את מה ששאלת נהיה לגיטימי .
מי יתן והגברים יעשו את תפקידיהם ויכבדו את עצמם והנשים כנ"ל יגדלו ילדים צדיקים יתנו להם לב ואמונה מה שרק אמא יכולה לתת ועוד כל מה שנשים יהודיות עשו במשך כל הדורות גידלו דורות ישרים ולא מבולבלים ושילדנו יזכו לגדול עם אבא ואמא ולא אבא ואבא(אמא) או הפוך .. בזכות נשים צדקניות נגאלנו ועתידים להגאל
למשל דבורה הנביאה?אוי טאטע!
היתה צדיקה ..breslover
אפשר לקחת מקור לכל דבר זה כל אחד יודע גם בשביל לטהר את השרץ.
רבי מאיר יכל לטהר את השרץ ב150 דרכים בסנהדרין ישבו אנשים חכמים שיכלו לאסור ולטהר הכל על פי חכמה
לכן הכל תלוי ביראת שמים וברוח התורה.
דבורה היתה חריגה מה גם שהיה מתווך בינה לבין העם בשביל צניעות זה אנשים קצת פחות יודעים .
השאלה יותר עמוקה .. השאלה היא מה בן אדם רוצה להשיג עם המקור שהוא מביא ופה מתחילה הבעיה ..
אפשר להתסכל על רוח ישראל סבא בכל הדורות בכלליות ולא לקחת יוצאי דופן ולבנות עליהם בניינים שלמים כי יאללה זה מסתדר ונותן לגיטימציה לעיוות שקורה .
לטהר את השרץאוי טאטע!
פה זה בדיוק הפוך, אנחנו יודעים שהיה דבר כזה וכמו שתוספות הרבה פעמים כותב ליישב את המנהג
התיווך היה רק בענייני מלחמה שזה לא שייך לנשים, כשהיא שפטה מי אמר שברק תיווך?
דיברת על הוכחות מהתנ"ך אז הבאתי
וזה שאתה קובע שזה לא רוח ישראל סבא לא אומר כלום
יש הרבה ת"ח הדור הזה שאומרים שעם התקדמות הגאולה מתבטלת הקללה של "והוא ימשול בך" וכמו שהיחסים בין כנ"י לקב"ה משתנים "נקבה תסובב גבר" אז כך גם משתנה היחס בין גברים לנשים
אני לא באתי להצדיק שום תופעה בדור, וברור שיש היום עיוותים, אבל אתה קיצוני לצד השני בעיניי
ולא אהבתי את איך שכתבת את שיטתך
לגבי התגובה הבאה
ואתה יודע שכמעט כל תלמידיו לא הסכימו עם זה? אתה יודע יותר טוב מהם?
ולא דיברתי על להיות פולטיקאיות
יש הרבה דברים אחרים שנשים יכולות להיות מנהיגות בהם, ולא חייבות להיות רק בבית ולגדל את הילדים
אפשר להיות מנהיגה ביחד עם צניעות
וחוץ מזה
ואני בן...
אדברה נגד מלכים ולא אבושbreslover
אני מכבד את כולם אבל בד בבד לא מתעלם מהעיוות הנראה לעין .. אני נסמך על צדיקים מלפני לפניי ורואה איך בדור הזה העיוותים השפיעו גם על חלק מהרבנים .. לכן זה לא מה שיזיז אותי מדעתי .. ופה זה כבר הרגשת הלב מה התורה באמת רוצה ? והאם התרבות המערבית לא השפיעה גם על חלק מהרבנים שמתירים כל מיני דברים וזורמים עם הזרם מכמה וכמה סיבות
ועוד משהו אחי ..breslover
מי אמר את מה שאמרת על הנשים ומנהיגות ? מאיפה אתה יודע את זה?
איפה זה מופיע בכתבי ישראל לאורך הדורות ? חוץ מהדור הזה בו התרבות חלחלה ולכן אני בא ומדבר
אני ספיציפיתאוי טאטע!
אבל יש על זה כבר באריז"ל ובבעל התניא
ואם כבר הזכרת הרב קוק, כדאי שתלמד את המאמר מלחמת האמונות והדעות בזרעונים(חלק מאורות)
אם העולם השתנה זה אומר שיש לו תביעה כלשהי, להתעלם מזה ולומר תחזרו להיות כמו פעם זה בטוח לא יעזור
צריך למצוא את הנקודת אמת ולהעלות אותה, ולהסביר להם איך הם מקבלים את השורש של מה שהם רוצים בדרך הנכונה ע"פ התורה
תיקון !!breslover
צריך תיקון .. זה שצריך לתקן את העיוות שהתבטא כיחס מזלזל והשפלה של נשים זה דבר נצרך ביותר .. אבל מפה ועד לתת את הכח שהגברים היום נותנים לנשים זה בטח ובטח שלא דרך התורה ותיקון של העיוות .
הרב קוק בעצמו כתב - על איסור הצבעה ובטח שהנהגה לנשים מצניעותbreslover
תסתכלי מהתלמוד עד ראשונים ואחורנים
שום תשים עליך מלך ולא מלכה .. הרמבם אומר שזה איסור למנות אישה להנהגה וכן האיסור של אישה לדון וכן הלאה והלאה .. צריך רק לראות מי שמחפש באמת את הדרך היהודית הכשרה והנפלאה שלנו .
הצניעות של האישה זה הדבר הכי מכובד ויפה בעולם רק חבל שגברים היום לא מעריכים את זה ובעקבות כך גם הנשים .
הוכחה שדברים משתניםלהשתמח
תוצר הבלבולbreslover
היום גם נהיה לגיטימי לעשות מצעד גאווה בירושלים עיר הקודש..
יש רבנים שאוסרים על נשים להצביע היום?להשתמח
לאט לאטbreslover
יש "רבנים" שמתירים גם את זה .
החלול הוא איטי וחד .. מה שאני אומר זה רק ללמוד לעומק את הדברים ולראות בעיניים שלנו מה כוונת התורה.
יש עוד המון עיוותים לדוגמא שגברים היום יושבים ולומדים והאישה שלהם מפרנסת אותם זה מחדל !! וזה הרבנים מורים .. ואני מעריך ומכבד את כולם אבל שוב בוא נסתכל בעין אמיתית ונקרא את הדברים היום הכל פתוח וזמין ואפשר לראות.
ואני גם לא מאשים אף אחד רק טוען ומוכיח שהרבה שגיאות חדרו מהדלת האחורית(מתרבות המערב) ובאמת לא שמים לב לכן אין פה אשמה כלפי אף אחד.
למה מחדל? למדת את הרקע לזה?תפוחית 1
נכון שב"ה כיום המצב הרבה יותר טוב.
אבל מכאן ועד מחדל..רחוקה הדרך.
צריך פשוט גם וגם
מי שיתסכל בעין יותר גדולה יראה את התוצאות .breslover
הגברים היהודים צריכים לקחת אחריות.
כמו שעושים צבא ויוצאים למלחמה כי זה דבר עליון וחשוב ועדיין לומדים תורה ולא אמור להיות סתירה .. צריך לקיים את התורה וגם לעמוד בתחייבויות שלך כלפי אשתך ומשפחתך וברמה היותר גבוהה כלפי עם ישראל.
ואני חס ושלום חס ושלום לא נגד אברכים .. רק צריך לראות מהיכן הדברים נובעים ומה התוצאות.
ומאיזה מקום בנפש זה בא ולאיזה מקום בנפש זה לוקח .
רק שים לבלהשתמח
מסכיםbreslover
הוראה זה מקצוע עם רוב נשי. נשים עומדות ונואמות...על במותיך
נשמע שהתפיסות שלך נגזרות מסרטים הוליוודים. ההצלחה בזיווג תגיע כשתשחרר מהתבניות
חחחbreslover
יש נשים שהולכות במסולולי דוגמנות ומבזות את עצמם .. אז מה?
מה אתה מוכיח בדיוק מזה??
אם אתה טוען שזה עיוות וצריך לתקן את זה אני איתך אחי
אין לי כוח להתווכח איתךתפוחית 1
בכל מקרה יש הרבה נשים יהודיות צנועות וכשרות שאת ההצלה של עם ישראל זוקפים לזכותם.
וכן, הם נשים ולא גברים
בזכות נשים צדקניות נגאלנו ונגאל !!breslover
כל הגאולה שלנו תלויה בנשים צדקניות
רק תבדקי מה זה אישה צדקנית וצנועה .. איך היא מתנהלת ומתנהגת ..
זו באמת שטותbreslover
כח פיזי עליו אין מחלוקת לגברים יש יותר כח פיזי וזה דבר פשוט .. אישה על כל כאב בראש נכנסת למיטה לשבועיים וזה לא חסרון ואם גבר שאתה קורה לו גבר מתמסכן ממחלה אז הוא קצת מתחבר לצדדים הנשיים שלו חח
עכשיו על הצד הנפשי למרות שזה לא קשור לשאלה יש המון זוויות הסתכלות אבל בכל אופן אני לא מדבר על חוזק פנימי אני מדבר על תכונות שאישה יכולה להתנהג כמו גבר מה שלא היה פעם וכן להפך .. והשאלה זה אם נשים נמשכות או לא נמשכות לגברים חזקים ודומיננטיים בדורנו ? כי לפני כמה דורות בודאי שכן
אישה על כל כאב ראש נכנסת למיטה לשבועיים??משיח נאו בפומ!
זה היתה גוזמא על גבול האמתbreslover
על כל פיפס לוקחים כדור על כל פיפס הולכים לרופא ואם זה מצוי אצל מי שמכונה גבר אז בודאי שלא תקין
חמוד, אתה לא בענייניםמשיח נאו בפומ!
זה מה שיצא לי לראותbreslover
יכול להיות שאני לא בעניינים בכל אופן .
כח פיזי זה מוכח בכל סוגי ההוכחות מדעית צבאית.
הגוף מורכב אחרת מה לעשות .. אבל איך הגענו לזה זה לא קשור כל כך למה ששאלתי
איזו שטות. סיבולת הכאב של נשים גדולה משמעותיתעל במותיך
לנו הגברים יש כוח ועוצמה, וגובה. אבל היכולת לשאת כאב, גם נפשית, היא בעיני מעלה נשית וחוזק נשי מאין כמותו.
מסכים איתךbreslover
מאחל לך שתמצא אהבהעל במותיך
או עם גבות לא יפות?
באמת שכדאי להיות פחות אגרסיביים ועם קצת יותר ענווה.
כשאשתך לעתיד תהיה תשושה עם הריון קשה, לא תבשל? לא תנקה? לא תחמיא לה, למרות שיכולה ללבוש רק בגדי הריון ובקושי לעמוד על הרגליים?
אמן ותזכה להגיע לרגע הזה.
והגבות לא באמת מעניינות.
אשתי תהיה מלכה.breslover
אתה נתפס באמת לשוליים של הדיון מה הקשר עכשיו איך היא מבשלת או כל מה שאתה כותב .. אין פה טיפה של אגרסיביות אתה בהחלט לא מכיר אותי .
אני מדבר על התנהלות כללית בעולם .. נתנו דוגמאות מקודם תסתכל קצת ותגיד אם זה תקין לדעתך כי אם כן באמת שאין מה להמשיך בדיון כי הוא לא נובע מאמונה בתורה שאוסרת כל מיני דברים על האישה בדברים ציבוריים וכו ..
כתבת טוב אבל לדעתי לא נגעת בננקודה חשובהultracrepidam
הוא בוודאי יענה לך שאין בכל מה שהוא אמר זלזול בנשים או אמירה שהן פחותות. ואם הוא אכן יענה כך, אני מאמין לו שכך הוא חושב. אני לא מוצא בדבריו אמירה מפורשת שנשים שוות פחות
אבל ההיתלות בהמון דברים ובניה של תורה שלמה שלפיה יש מערכת ענק של דברים שההלכה דורשת מנשים, זה דבר רע ומזיק וגם טפשי ולא נכון.
בניה של "רוח ההלכה" באופן שמשרת את התיאוריות שלך, וכל מי שטוען אחרת פשוט לא הבין או אין לו יראת שמים או התורה נעשתה לו סם המוות ולך תדע מה עוד - אף אחד לא ישכנע אותך, אבל אין גם משמעות לכל הדברים שמסתמכים על טיעון כזה. אז בבקשה תחסוך מאיתנו את התיאוריות שלך על מה התורה אומרת על ההבדלים בין גברים לנשים.
מתנצל, לא הבהרתי. הפניה "אתה" היא לא אליךultracrepidam
אלא ל@breslover
שטען בין השאר שההלכה דורשת מנשים להיות נשיות, ושכלולים בזה המון פרטים ואיסורים, שכמובן אין לזה שום בסיס
ובבקשה לא להשתמש בטיעוני אד הומינם. אם לא הבנתי משהו, זה בל קשר לשאלה אם אני גבר רווק או אנדרוגינוס גרוש בשלישית (אני בקטגוריה הראשונה משניהם, למקרה שאתה בספק)
אז מספיק לשמועultracrepidam
איך רופא יודע לטפל בחולים בזמן שהוא בריא?
איך איכר יודע לטפל בפרה?
איך שף יודע להכין ציפס בלי שהוא תפוח אדמה?
אמת רק ש..breslover
ההגדרות שלך לכבוד הם לא נכונות .. לכן זה נראה לך שאני לא מכבד או משהו בסגנון .
התורה זה המוסר בהחלט .
אתן דוגמא : רחמנות זה מידה טובה נכון? נכון ! רק שאם אתה מרחם על אכזריים אתה אכזר ואם אתה מביא לתינוק בן יומו חתיכת בשר כי הוא רעב אתה אכזר .. ככה שצריך לעשות דיוק בהגדרות ובמילים בהם אנו משתמשים .. והתורה קובעת מה זה טוב מה זה כבוד של איש ומה זה כבוד של אישה .. ולא המוסר המערבי ממנו אתה כל כך מושפע .
מסכים במאה אחוז !!breslover
וכל מה שאמרתי מקודם מופיע מהתלמוד ביחס לתפקידים טכניים ורוחניים ועד להלכה יבשה בשולחן ערוך שמחלקת את התפקידים ועד הסבריים השקפתיים ורוחניים מצדיקים ראשונים ואחרונים .
אני חושב שאתה מכיר ..breslover
לכן לא רשמתי וגם כדי שאנשים לא יוציאו דברים מהקשרם כי כתובים דברים שלא כולם יכולים להכיל .
רק אומר אחי שתבחן אם אתה נגרר ומושפע מהעיוות של תרבות המערב שחלחלה עמוק לעם היהודי כולל הרבני או שאתה לא רוצה להתעמת ומעדיף לחשוב כמו כולם או שאתה באמת מאמין בזה.
ואני בטוח שיש סיבות ויכול להיות שזה באמת לא המקום אבל זה באמת מעניין וצריך לבחון את הדברים בעין אמיתית ולחפור עמוק .
ועוד נקודה למחשבה !!breslover
אני לא מחפש תשובות מכם רק שתחשבו על זה לעומק ..
למה כאשר האיש מעל האישה זה תקין
וכאשר האישה מעל האיש היא נקראת חצופה בהלכות אישות ?
וזו רק דוגמא מיני אלף ..
דיון לשם שמיים..breslover
כך הוא התחיל ואשמח שכך הוא יסתיים .
אתה לא חייב להסכים איתי אני לא חייב להסכים איתך.
בכל אופן יש פה בירור האמת אין מה להכנס למגננה או התקפה פשוט לראות בעצמך מה כתוב .. הרי אתה טוען שזה תאוריות שלי ?? אז תפתח שולחן ערוך תפתח גמרא מדרשים ותראה בעצמך ברוך השם בימינו הכל פתוח ולא מוסתר מאיש.
אף אחד לא בנה שום דבר ההלכה מופנית גם כלפי גברים וגם כלפי נשים .. ועצם זה שההלכה מצטיירת בעיניך כדבר מגביל או משהו בסגנון זה רק מראה שההסתכלות שלך היא לא נכונה .
אני חושב שאפרוש מהדיוןultracrepidam
לא אוהב את הסגנון שלך. אתה יודע הכל, מפרש הכל נכון, וכל מי שלא מסכים איתך פשוט לא למד מספיק.
אין טעם להמשיך את הדיון. המטרה שלי היא לא לראיין אותך על עמדותיך.
דעתי האישית היא שאתה אומר דברים לא נכונים ולא טובים. ואני צודק
אני אדם נחמד ממה אתה כל כך מפחד?breslover
מה אמרתי פה שכל כך מרתיע ? אם אני טועה תוכיח לי מההסטוריה והתורה היהודית .. ואני מבטיח שאני אחזור בי .
מפחד? לא כתבתי שאני מפחדultracrepidam
כתבתי שאני חושש שלא אצליח לשכנע אותך, כי אתה בטוח שאתה יודע הכל ומי שחושב אחרת פשוט לא הבין נכון
אתה עושה מה שאתה סולד ממנוbreslover
אתה אומר שאי אפשר לשכנע אותי כי אני יודע הכל ובו זמנית אתה פורש כי אני לא מסכים איתך כי אתה יודע הכל .. אתה נאשם במה שאתה מאשים אותי בו .
ושוב אומר אם אנחנו מחפשים את האמת אז בכבוד תוכיח את עצמך
אוהב את דבריך ואת דרך התנסחותךעל במותיך
נשים רבות הרבה יותר מגברים.מבקש אמונה
אולי דיברת על מכות, אבל מריבות מילוליות וקושי לסלוח מצוי הרבה יותר אצל נשים.
אתה יכול לראות את זה גם בדברי חכמים - גבר נברא מעפר ואשה מעצם
מכיר נשים שמעדיפות ידידים מחברות רק בגלל שכל רגע מישהי נפגעת ממשהו ויש מריבה
לעומת גברים שסולחים שסולחים אחרי שניה..
גם עוד כמה דברים שכתבת לא ממש אוחזים במציאות...
מה שהבנת.. רק אין לי זמן להכנס לזה כרגעמבקש אמונה
אשה לא קשה לריב, ממש לא. מציאות זה לא נכון...מצטער.
קודם כל, אני יודע על מה הן רבות כי אני מכיר בנות, ואחותי גם מספרת לי על מה רבות החברות שלה.. על שטויות במיץ. ומתווכחות באותן מילים כמו בנים. (תכף תגיד לי שהקטע של "מלכת הכיתה" אצל בנות זה גם איזה משהו ברומו של עולם)
גם אני יכול להגיד שאתה לא יודע על מה רבים הבנים שאתה לא מכיר, אבל זה לא תירוץ..
כל המריבות בערך אותו דבר, פגיעה, כבוד, מילה לא במקום וכו'
קיצר, צר לי אבל אתה מייחס להן יותר מידי מה שאין.
לשאלתך, ראיתי לא מעט מכות בין בנותמבקש אמונה
אצל חילוניות יש מכות בין בנות שאתה לא מאמין.. בלי רחמים ממש
זה סך הכל תלוי בחברה, פשוט אצל דתיים פחות הולכים מכות בכללי.
אבל זה בכלל לא קשור ולא אומר כלום
אם בנאדם מטבעו יותר עדין ופחות נוטה להרביץ לא אומר שהוא סולח או נחמד.. לעקוץ,להעליב, לנתק קשר, לנקום בצורה חכמה, זו מריבה לכל דבר ונשים שרבות עושות את זה במקום להרביץ.
צא מהסרט נשמה, זה תירוץ שלא מחזיק מים, אנחנו רואים על מה בנות רבות וזה אותם דברים
ואם אני כגבר לא מבין נשים -אז גם אתה לא, ואם אתה כן - אז גם אני כן.
כל בני האדם רבים על משהו שמעצבן אותם והם בטוחים שזה חשוב מאד, ומסתבר שכולם יכולים לוותר ולא יחרב העולם.
אז שוב אתה טועה..מבקש אמונה
א' ראיתי בנות גדולות הולכות מכות..לא מכות, פיצוצים!! כן כן.
ב' כי הטבע שלהן פחות להרביץ, אבל לדבר מאחורי הגב, לנקום, לעשות חרם, זה עדיין מריבה (ולא פחות מרושע)
ג' שוב, האשה לא קשה לריב, זה לא נכון.
ד' אותן דברים בכללי, כבוד, מילה לא במקום, משהו שמפריע, וכו'. השאלה היא במינון הפגיעה וכמה זמן כועסים על זה.
ה' גם בנים רבים על דברים שלנשים לא מפריע, וגם בנים יריבו על סדר במטבח אם זה מפריע להם... כל אחד רב על מה שמפריע לו. לא הופך את זה לעמוק יותר אם זה יחודי.
התייאשתי. אתה לא מוכיח כלום רק חוזר על דבריךמבקש אמונה
עובדתית לא רבות פחות, ולא קלות להתפייס. כולם רבים במילים וטענות וצועקים, אז אפשר להגיד אותו דבר על גברים. ולנקום מאחרי הגב או לעשות חרם זה לא חשיבה.
אבל כמובן שהן לא סתם בני אדם ואף אחד לא מבין את עומק המריבות שלהן, וגבר שסוף סוף חושב זה נובע מהנשיות שבו..
אם החלטת להתחנף לנשים בפורום, מי אני שאפריע לך. שיהיה בהצלחה 
נערך...מבקש אמונה
אני אענה לך עוד מעט..
מתנצל על מה שכתבתי בסוף ההודעה הקודמת. ואני סולח לך על מה שכתבת עלי 
תשובהמבקש אמונה
אז לגבי השאלה הבסיסית שאתה רוצה לדון בה "האם הגבר רק נוח להפייס או גם נוח לריב ולהפך"
אתה דיברת על ה"להפך" אז על זה אני מדבר...
אני אומר שגם גברים וגם נשים מתעצבנים ורבים וכו', נשים לא רבות פחות מגברים...
ולשניהם אין מריבות עמוקות ומיוחדות.
אמרת שהמריבות של הנשים זה מילים של חשיבה וכו' והן נוטות פחות לריב. ואנחנו לא מבינים נשים.
אז לא, גם גברים וגם נשים טוענים טענות ובטוחים שהם החושבים והשני מתעקש ואז מתעצבנים.. ככה זה - אין יתרון לאף צד. אבל נוסף על זה, חכמים אמרו שאשה נפגעת מהר יותר, וקשה לסלוח ,מה לעשות.
זו המציאות
אבל לאשה יש הרבה דברים טובים, חלקם משותפים לגברים ונשים, וחלקם שייך רק לנשים. וכמובן שאשה ראויה לכבוד על כל מה שטוב, ובכללי - כי היא בנאדם כמובן.
סלחתי לך על מה שאמרת על מידות רעות, והתנצלתי על מה שכתבתי בצורה לא יפה שאתה רוצה להתחנף לנשים (לא יפה מצידי) בוא לא נריב 
כמובן שלנשים יש כוח ויתרונות.. לא בא לזלזלמבקש אמונה
אבל הגזמת קצת.
ניסית להסביר את הדברים המוגזמים שכתבת
מבקש אמונה
לא הצלחתי לעקובbreslover
איפה מישהו הזכיר את הנושא של ריב של גברים ונשים ?
גם ככה אין כזה נפקא מינה..לדעתימבקש אמונה
תשובה לכל דברי הניק @breslover
בסוגריים שבשורה השניה...
שובי היקרbreslover
כניעה לעיוותים שקורים במציאות זה דבר נפוץ כך שאני לא מתפעל מדבריך .
יש אמת רבה במה שאמרת בהתחלה נשים זה איזון מדוייק לגברים מטבע הבריאה .
יש להם כח אדיר ולא על זה הדיון .. הדיון בעיקרו על ההתנהגות והתפקידים של המינים .
על פי תורת אמת אישה לית לה מגרמא כלום לכן כל הכוח שהיא מקבלת זה מהגבר לכן האשמה בעיוותים שקורים מופנית כלפי הגברים .
דרך אגב יש הלכות שעליהם אתה לא יכול לחלוק כמו בהשקפות וכו .. למרות שמהלכה יוצא השקפה ולהפך וזה בא ביחד .. ולכן תראה בפוסקים ובגמרא שאישה אסורה לדון למלוך וכו.. שזה בעניין התפקידים שכן אחי כן יש תפקידים מתאימים ומוגדרים לכל אחד מהמינים ולא כמו שאנשים רוצים להמעיט בערך של אימותינו הקדושות שהם לא נתפסו לשטויות של המערב ולהראות כאילו שזה פוגע בערך האדיר של האישה .
כבוד?? השאלה איך מפרשים את זה יש פירושי אמת ויש פירושי שקר לדוגמא היום לצערנו הרב נשים שהולכות "ערומות" חושבות שזה מכבד אותם .. רק להראות את העיוות בפירוש של מושגיים בסיסיים ביהדות וכן הלאה לעוד עיוותים .. כמו שיש כאלה שקוראים לדתיים פרימטיביים חחח זה לא עובד באמת . האמת במקומה עומדת ותשאר לעד ולנצח נצחים.
דבר אחרון אף אחד לא דיבר על פחיתות זה אתה מצייר את זה בראש שלך שאישה שלא ראוי לכבודה ולצניעותה לדון או כל מיני תפקידים ציבוריים זה מפחית מערכה .. זה המצאה וציור שלך אז תעשה בדק בית אחי לגבי ההגדרות ולגבי מה זה כבוד
לכבד כל אדם ואדם זו אמת מוחלטתbreslover
אני רק אומר שצריך לברר ולדייק מה זה המילה שעליה אנחנו מדברים ומה המשמעות שלה של המילה כבוד
לא כולם! יש כאלה ששמחים בזהultracrepidam
ויש כאלה ששמחים בזה שזאת האשה שלהם, לא משנה אם היא חזקה או חלשה. הם אפילו לא מקדישים תשומת לב לשאלה הזאת.
אז מי שטוב לה להיות חזקה, אני מעודד אותה להיות.
השקר הכי גדול בתרבות הייאושbreslover
שאומר - שכל אחד יעשה מה שטוב לו מה שנעים לו גם אם זה לא נכון ולא אמיתי העיקר להרגיש טוב .
אנשים לא לוקחים אחריות לצערי
אתה מערבב בין דברים לא קשוריםחיות צבעונית
אני לא מבין לעומק למה את מתכוונת אז אין לי מה לענותbreslover
אני מתכוונתחיות צבעונית
אישה היא חזקה מאודbreslover
אבל יש חוזק שמתבטא בצורה תקנית אצל גברים בדרך כל שהי ואצל נשים בדרך אחרת .. אני מדבר על ההתנהגות ואיך זה מתבטא לא האם יש כח או לא כי זה ודאי אין מה להכחיש את המציאות
אני חושבת שיש לך הגדרה שונהחיות צבעונית
אולי אבל אנסה להסבירbreslover
יש חוזק לאיש ואישה לא על זה הדיון .
הנקודה זה איך אמור להתנהג גבר ואיך אמורה להתנהג אישה .
יש תכונות גבריות ויש תכונות נשיות את בטח מבינה את זה.
והיום יש עירבוב בדברים ולכן אני שואל אם נשים נרתעות או לא רוצות גברים חזקים
מה זה קשור?ultracrepidam
יש דברים שבאמת זה ככה. אדם טוב שמח שאשתו מתלבשת בבגדים שהיא אוהבת יותר מאשר בבגדים שהוא אוהב.
למה אשה חזקה זה "לא נכון ולא אמיתי"? יש בתרי"ג מצוות איסור על זה?
תלמוד והלכה והשקפה שם זה מופיע בכל הגוונים והצורותbreslover
וזה נכון אך גם אישה טובה תשים את הבגדים שבעלה אוהב
למדתי. לא כתוב, בשום גוון ושום צורהultracrepidam
תלמד שוב או שתבוא לפרטיbreslover
אני לא רוצה לפתוח פה ויכוח על העניין
יש לך עדויות כאלה?אנוננימית
רוצה לשמוע פה מאנשיםbreslover
אני רוצה לבדוק איך אנשים רואים את מה שקורה? ולשמוע מנשים תגובה לשאלה
אולי אם הוא שתלטןחיות צבעונית
לדוגמא אסרטיביות זה יכול להיות ממקום של - הוא קובע את הדברים וזהו, או שהוא אחד שכשמזהה שיש צורך הוא לוקח את הדברים לידיים ואז היא יודעת שהיא יכולה לסמוך עליו.
כל תכונה היא טובה כל עוד היא מועילה ולא גורמת שדברים יבואו על חשבון מישהו אחר.
אמרת פה כמה דבריםבוגרת קטנה
דומיננטי זה לא קשור לחזק וגם לא קשור פה פחד
יש כאלה שזה יתאים להן ויש כאלה שלא, לדוגמא בחורה שהיא דומיננטית בעצמה לא תסדתר עם בחור שהוא בדיוק כמוה דומיננטי
אסרטיבי- תלוי, לפעמים זה טוב ולפעמים לא
חזק פיזית- לא, מה מפחיד בזה
קיצ'ר יש מלא סוגים של חוזק
יש גם חוזק נפשי שזה מצויין ואני מתארת לעצמי שכל אחת הייתה רוצה אחד חזק נפשית ובאמת, לא שסתם משחק אותה
מזה גברים חזקים?לב אוהב
ווכחנות, שתלטנות, כוחניות זה לא "גבר חזק" זה תכונות לא טובות! לגבר ולאישה.
גבר אסרטיבי ועוצמתי, לי לא כזה יצא להכיר. מעט מאוד....
(או שאולי לא משדכים לי אותם?.. לא יודעת)
בכל אופן, לא מפריע לי...
רק שיהיה עם לב טוב וענווה... זה בעיקר. מידות טובות
אז ככה ..breslover
אין קשר בין מה שאמרת לבין תכונות לא טובות .
התכונות האלה אמורות להיות קיימות בגבר מעצם טבעו והוא מעצם טבעו גם אמור להיות רחמן ביישן וגומל חסדים וזה לא סותר
כמו שקראו לדוד המלך עדינו העצני שהיה נלחם היה קשה כעץ ושהיה לומד תורה היה מתעדן כתולעת
צריך לאזן בין הדברים וכל תכונה בזמן הראוי לה .
וכן יכול להיות שיש קצת חוסר חח
לא שמתי לב למשהו כזה..מבקש אמונה
אני באופן אישי מחבבת עדינים,חופשיה לנפשי
מה אני לא אוהבת-שמנסים להסביר לי למה ההתנהגות שלי לא בסדר כי אני מתנהלת בצורה שונה ממה שאנשים מסוימים חושבים שאני צריכה להתנהל.
נשים לא מפחות מגברים אסרטיבייםאנוננימית
(אסרטיביים זה לא אלימים ותוקפניים, כן?)
כנראה צריך שיהיה איזון במציאות הכוללת, אם צד אחד הולך לצד שבד"כ אופייני לצד השני אז הצד השני מגיב בהתאם כדי לשמור על הבאלנס.
הדור הולך והופך למורכב ומסובך יותר ויותר וא"א לנסות לכפות עצירה על תהליכים כאלה, זאת המציאות ואיתה צריך לנצח.
עם הנצח לא מפחד מדרך ארוכהbreslover
בכל דור היו שנכנעו למציאות והיו לוחמים יהודיים שרצו ותיקנו כל אחד יבחר צד
חחח אתה מצחיק אותי.אנוננימית
רוצה להלחם? תנסה..
איך אתה מתכנן להלחם בתופעה?
מה מפריע לך יותר נשים גבריות או גברים נשיים?
את מי אתה חושב צריך "לתקן" יותר, את הנשים או הגברים?
קודם כל אני שמח לשמחbreslover
שתיהם מפריעים באותה מידה .
אני חושב שיותר את הגברים כי הם אשמים ונותנים כח לכל העיוותים .
..הללויה~
יש נשים שרוצות שהגבר שלהן יהיה חזק, מוביל, משפיע..
ויש כאלה שלא רוצות בכך.
אישית אני רוצה אחד שידע להוביל, להנהיג.. ולהחליט דברים חשובים בחוכמה.. ושיהיה חזק.
למה?
אני חושבת שזה התפקיד של הגבר, להוביל, להיות חזק.. ולכן רוצה שכך יהיה גם אצלי.
הרבה בהצלחה~
שבת שלום.
מענייןbreslover
הנשים שרוצות נורמליות
אלא שלא רוצות כנראה שהגבר אשם בכך
למה הגבר אשם?חופשיה לנפשי
כי ההשפעה בכל העולם היא מהגבר .breslover
פורשתחופשיה לנפשי
חחחחbreslover
..הללויה~
למה הגבר אשם אם יש נשים לא רוצות בכך?
כי הגברים קובעים איך יראה העולם שלנו ואיך יתנהלbreslover
בין אם הם צודקים ובין אם הם טועים והנשים מקבלות מהם
..הללויה~
גברים בדיוק כמו הנשים לא קובעים כאן כלום. הכל קובע ה' יתברך~
בזוהר כתוב ש..breslover
בַּאֲתַר דְּאִית דְּכַר נוקבי'ה לֹא אִדְכַּר תַּמָן ( זוהר חוקת קפג)
בתורה הקדושה יש משפיע ומקבל
האיש משפיע
האישה מקבלת
זה ככה בכל חוקי הבריאה ובכל העולמות מהעולם הגשמי שלנו ועד העולמות העליונים כמו שהשכינה מקבלת מה' כמו שהירח מקבלת מהשמש
האישה מקבלת מהאיש.
אז את לא חולקת עליי ובטח שזה לא מחלוקת יכול להיות חוסר הבנה מצידך או חוסר ידיעה.
ובהחלט ה' יתברך קובע הכל !!
..הללויה~
לא אמרתי שהאיש לא משפיע על האישה,
זה אכן כך..
האיש משפיע והאישה מקבלת.
זה הטבע~
כתבת שהאיש קובע... וזה לא כך.
אבל האיש אכן משפיע, מאוד משפיע.
איך ממה שהבאת פה מהזוהרחיות צבעונית
אתה מערבב בין מלא דברים ואיכשהו מחליט שיש ביניהם הקשר
ביחס לאשתו הגבר הוא משפיע, ביחס לרבו, לה' הוא מקבל.
אישה ביחס לבעלה היא מקבלת, אבל במצבים אחרים היא יכולה להיות משפיעה(לא רק מול הילדים שלה).
כמו שאמרו לך פה העולם כחלק מהתיקון מתפתח וז-ה רצון ה'. יש בדרך בירורים אבל המגמה היא ברורה. אז לזעוק שזה עיוות ושמה שהיה פעם זה הנכון ושצריכים תיקון רחנמא לצלן זה פשוט לא נכון
כנראה לא ראית מה כתבתיbreslover
העיוותים שהיו פעם שגברים נצלו את כוחם לרעה צריך תיקון בנוסף לזה הכח צריך להשאר אותו דבר רק עם שימוש נכון .
את מכירה אישית בנות שלא רוצות?מבקש אמונה
גבר יהודי אמור להיות קשוב ורגיש ולא להתנהג כמו כוכב אקשןעל במותיך
נשים יהודיות הן נשים חזקות, הן לא מחפשות ערס גוי או דמות גברית שראית באיזה מותחן.
התפיסות שלך קצת עקומות.
בחיי נישואין רק מי שמתפשר, מוותר ומתחשב חי באושר.
להיות ערס, או להיות אשה כנועה שמסדרת גבות - זה לא יהודי וזה גם לא מושך במובנים של בניין בית.
האמת, בלי לפגוע, נשמע שהתפיסה שלך בכללותה קצת ילדותית, ואולי זה מה שמרתיע. לאחיותי ולקרובות משפחה תמיד המלצתי על הבחור השקול, השקט, היותר קשוב, היותר שכלי ופחות פיזי.
גילוי נאות:
אני נשוי, ויש לי גבה אחת...
תשמע את הזלזול בדבריךbreslover
עצם הקישור בין המילים אישה כנועה לבין מסדרת גבות מראה את הזלזול העמוק שיש כלפי דברים שנשים היו עושות במשך אלפי שנים ופה מתחילה הבעיה .. כי אז הנשים לא מקבלות כבוד על עצם היותם נשים אז הם מחפשות להיות גבר אולי שם יקבלו את הכבוד המגיע להם ואתה בתור גבר עוד נותן לזה יד .. אם אישה שהיתה מחליפה טיטול לבן שלה ודואגת לו זה היה מעורר כבוד היום זה נהיה מבוזה נכון? אישה שמבשלת לבעלה זה גם לא תקין נכון? אישה שמתייפה זה לא נשי נכון ? לנקות ולטפח את הבית זה משפיל נכון ?
זה מראה עד כמה אתם מחפשים להפוך את האישה לגבר .
צאי לך בעקבי הצאן .. צא ולמד מאבותיך ..תסתכל על אבותיך שלא היו גוים ערסים או כל מיני דמיונות כאלה ואל תמציא דברים אם אתה לא מבין על מה אני מדבר .. והם עדיין היו יודעים את מקומם ואת מקום האישה ..
ברגע שתלמד לכבד אישה ולא גבר העולם יהיה הרבה יותר יפה
אמת גמורה איש יהודי אמור להיות גומל חסדים ביישן ורחמן ואין סתירה .
אני מחליף חיתול כל יום...על במותיך
אשתי בשלנית בחסד, אבל בלגאניסטית...
יש תורנויות, ומתחשבים האחד בשנייה, כי אוהבים ורוצים לשמח.
כפי שכתבו לך מעלי, אתה מתבטא בילדותיות אך משוכנע שיודע הכול.
ואז עוד מתלונן שנשים לא מעוניינות להקים איתך בית.
גבר אמיתי מחליף חיתול, מבשל, מנקה גם. מתנהג בענווה ולא מטיח בי - אנונימי בפורום פלוני כזה או אחר - שבעודי מכבדה יותר מגופו, בעצם מכבד גבר (חו"ח) כי אשתי אמורה להיות היחידה שמטפלת בילדים ובבית, ובעיקר להתקשט בעבורי.
מה פירוש להתקשט?
אתה תבקש סידור גבות. יהודי אחר (כנראה רובנו) יעדיף שתתקשט בשיעור תורה, בלימוד, בהתפתחות.
האמת? אשתי הולכת לקוסמטיקאית אבל איני שם לב מתי הקוסמטיקאית בחופשה ומתי לא. כן שם לב כאשר היא מבקשת ללמוד ביחד, לשוחח, לשתף, לבלות.
אתה שוב מסיק מסקנות שגויות .breslover
לא רשמתי פה אפילו פעם אחת שנשים לא מעוניינות להקים איתי בית ואין לי מושג מאיפה המצאת את זה..
אתה קורא לי ילד אבל בלי לשים לב כל ההתנהגות שלך נובעת מחולשה וילדותיות העיקר שתרגיש טוב ויהיה לך כיף .
צא ולמד מה כתוב בהלכה מה אישה חייבת לעשות לבעלה ומה הבעל צריך לתת לאשתו במקום לקשקש כמו אחד שנשטף בתרבות נכרית ..
ואם היית מסתכל בעין אמיתית על מה התורה מגדירה כבוד ומה זה כבוד ואיך זה צריך להתנהל היית אדם מכבד הרבה יותר .. ולא משפיל את הצניעות של האישה.
אם אתם עושים תורניות אני מציע שתעשו גם תורנויות בהנחת תפילין ובדברים שאתה חייב בהם לפחות שיהיה שוויון חחח
מתנהג בענווה פסולה זו הגאווה הכי גדולה שיכולה להיות ..
גבריות אמיתית ולא איך שאתה מגדיר אותה זה בדיוק הפוך ממה שהרבה עושים שזה נקרא כניעה למציאות יאוש .. האמת קצת כואבת אז לא מוכנים לסבול קצת העיקר אבל העיקר שתרגיש טוב שיהיה לך נעים שיכבדו אותך על זה שאתה "גבר" כי זה הסטייל היום ..
מי שרוצה כבוד הוא שוטה אל תשכח את זה .
מה מסתתר מאחורי כל זה?breslover
אני לא רוצה לחרוץ כי אני לא נביא אבל אתה עם עצמך יודע ממה אתה מפחד .. והאם אתה זה המילה האחרונה ומי קובע בבית שלך.
אני ירשום את זה שחור על גבי לבן כי אנשים אוהבים לצייר לעצמם ציורים לא נכונים בראש .
לשוחח לבלות להקשיב לכבד לתת לאהוב זה אלף בית וזה דבר פשוט .. תנסה לקלוט את העיקרון עליו אני מדבר בהנהגה של העולם.
דרך אגב כל התיקון הזה עליו אתם מדברים הוא בא מתרבות המערב מהגויים .. וידוע בכתבי היהדות שאצל הגויים התאוותנים אצלהם האישה שולטת על האיש .. משם נובעים כל החולשות אם אתה מבין על מה אני מדבר .. והיהדות מחנכת בדיוק להפך לגבריות לשליטה עצמית .. וזה מתבטא בהלכות היהודיות וגם בהשקפות היהודיות .. תנסה לרגע להבין על מה אני מדבר במקום לרשום ילדותי בלי להכיר אותי בכלל .
הכל בנוי על הקשבהיחזקאלי
צריך לזכור שהכל בקשר בנוי על הקשבה הדדית אחד הדברים שקשה לאדם אקטיבי הוא להיות פסיבי אבל זה לא רק עניין נחמד הקשבה זה העיקר בקשר ברגע שבחורה מבינה שלבחור אין יכולת להקשיב היא לא תרצה להמשיך
ויש פה עבודה של שני הצדדים
לבחורים- ללמוד להקשיב למרות שזה לא תמיד בא טבעי, וגם לתת לבחורה את המקום שלה בקשר ולא להיות שתלטן ולקבוע עובדות
לא יודע אם זה דוגמא הכי טובה אבל תתפס לדוגמא "מה את אומרת להיפגש כאן?" ולא "בואי ניפגש כאן"
בחורות-להבין שלבחורים במיוחד בחורים ממש אקטיביים לוקח זמן ללמוד להקשיב ולהיות פסיביים ולרוב זה לא בא טבעי אז לא צריך מיד לחתוך כשזאת הנקודה הבעייתית בבחור כי בסוף את תתחתני עם גבר ולכל הגברים יש את הבעיה הזאת מי יותר מי פחות
חחח מה לעשות ככה הקב"ה ברא אותנו
הקצנתי את זה קצת כדי להמחיש אבל אולי זה אותו חשש לגיטימי שבחורות מרגישות כלפי בחורים מאוד אקטיביים במיוחד אם כבר היה להן קשרים שהם נכוו מהנקודה הזאת
מסכים איתך אחיbreslover
הקשבה זה אחד הדברים הכי חשובים ושצריך לעבוד עליהם בקשר זוגי .
אני לא מסכים מנסיון עם הדוגמא שנתת כי נשים אוהבות בחורים החלטיים שכן יש להם עקרונות ולא כאלה שלא סגורים על כלום ורק זורמים עם מה שקורה במציאות .
..יחזקאלי
לגבי הנוסח של הדוגמא זה סתם מה שיצא לי במחשבה קצרה אבל כיוונתי לזה שצריך לתת לה את המקום שלה
זה לא לתת את הדעה שלך..breslover
זה להוציא אותה לפועל בצורה מכובדת וישרה.
איש שיכבד את אשתו ירוויח את העזרה שלה.
אני חושבתהודעה
שוב, הכל תלוי מה רמת הדומיננטיות ולבדוק שזה שהוא דומיננטי זה לא מכבה את הצד השני.
..יחזקאלי
יפה מאוד!~מישי~
חשוב מאוד שגבר חזק ישים לב שהוא מקשיב לאשתו והוא עדין כלפיה שלא יגיע חס וחלילה למקום שתלטני ושלא יהיה בלי כוונה או בלי מודעות בעל אלים מילולית או פיזית.
בודאיbreslover
גבר אמור להיות השולט בביתו הוא בא לעולם בשביל מטרה מסויימת והאשה שלו באה לעזור לו להוציא את זה לפועל . אם הוא לא יהיה חזק ויציב הוא יתרחק מתכליתו כמו כן כבוד והערכה זה ערכים בסיסים של היהדות לפני זה כלום לא מתחיל .. ובטח ובטח שאין כל מקום לאלימות כזאת או אחרת שאלו מעשים נכריים לגמרי .
עכשיו הבנתי את שאלתך~מישי~
אם זו השקפתך, חובתך לומר זאת לבחורה איתה אתה יוצא בפגישה הראשונה אחרת זו הונאה. אם אתה לא אומר זה עד הקידושין בעיני זו לא רק הונאה ופגיעה בין אדם לחברו, אלא גם ספק אם הקידושין חלים.
אגב, ממליצה לך לדבר עם הרב ניר מנוסי שעוסק הרבה בהבדל המהותי בין איש לאישה והוא אדם נשוי ומנוסה. יעזור לך איך לפעול בתוך העולם הזה בתפיסה של הבדל מהותי שלא תפגע באישה.
לא שאלתי לגביי ..breslover
שאלתי באופן כללי לראות איך אנשים רואים את מה שקורה היום ..
את מערבבת בין שליטה ומושגים כאלה ואחרים ומבינה אותם בצורה כלשהי וכל אחד איך שמבין .. בכל אופן יש את ההגדרות של התורה לכל דבר ומשם צריך להבין את המשמעות של המושגיים בצורה המקורית והיהודית שלהם .
אני לא ירחיב יותר מדיי כי דשנו על זה פה יותר מדיי אם זה מעניין אותך תסתכלי בכל התגובות פה ותביני למה אני מתכוון.
רק המילה בעל שיש לה שתי פירושים בסיסים תפתח קצת צוהר לאנשים שאולי קצת לא מבינים מה זה גבר ואישה ביהדות .
ואני שוב חוזר ומדגיש כי אנשים נוטים לצייר ציורים לא נכונים ביחס לדברים שזה הכבוד והערכה כלפי האישה באים בד בבד ואין שום סתירה למי שמבין את משמעות הביטויים.
אוקי~מישי~
שליטה לא סותרת כבוד אבל היא כן הפעלה כלשהי של כוח ואלימות (אתה מכריח מישהו לעשות משהו) ובכל אופן היא דורשת זהירות. לא סתם יש הגבלות על מלך ישראל.
אני יודעת מה הן שתי המשמעויות של בעל. המשמעות הקניינית, לפחות באחת ההבנות, היא שהיא אסורה על אחרים. ועדיין לגבר אין שליטה חסרת גבולות בנושא האישות (מצוות עונה ועוד) ובטח בדברים אחרים.
ולמשמעות השניה של בעל (הקשורה לאישות ולהבדל הפיזיולוגי), זה עוד לא אומר שמותר לבעל הכול באישות (כפי שאמרתי), בטח שלא בנושאים אחרים. וגם לא אומר שהוא צריך להתנהג בצורה שתלטנית כלפי אשתו. לכל היותר להיות יותר אקטיבי. (שזה סבבה מבחינתי, זה לא קשור בשום צורה לשליטה ).
(אגב מי שהאמינו שגברים צריכים לשלוט בנשיהם הם אחשוורוש וממוכן שבמסורת הוא המן).
יש פער בין דומיננטיות לשליטה. צריך פשוט להיזהר כי הרבה מאוד גברים מאוד דוסים שהתכוונו לכבד את נשיהם הגיעו לאלימות (פיזית ומילולית) נגד נשיהם בשם התורה. ברור לי שאינך מתכוון להגיע לשם אך בגלל שיש סכנה שבעל שהוא חזק ושולט על אשתו, במיוחד שזו האידאולוגיה הדתית שלו, שיגיע שלא במתכוון למקומות בעייתיים רציתי לכתוב זאת.
לא רציתי להיכנס לדיון וגם לא לתקוף אותך למרות שאיני מסכימה איתך (אמרתי כמה דברים רק כי כתבת אבל אתה יכול להתעלם זה לא העיקר) הדבר היחיד שחשוב לי, שגם אם אתה נוהג בדרך זו כי אתה חושב שזו דרך התורה שתזהר כי זה מדרון חלקלק והרבה מעדו בו. מקווה שלא תראה בזה פגיעה כי ממש לא התכוונתי.
כתבת יפהbreslover
ואני מדבר על שליטה במובן היהודי שלה ובטח ובטח שלא במובן של המן הרשע שדרכו זה אלימות .
אני מתכוון יותר במובן של הסמכות וההנהגה אם זה לא היה ברור מהשרשורים הקודמים.
לגבי האלימות בין פיזית בין נפשית או בכל צורה אחרת שהיא זו בהחלט דרכו של המן הרשע ימח שמו וזכרו.
ודומיננטיות זה גם אחת מהכוונות של שליטה .
ושוב זו לא אידואולגיה שלי או של מישהו כזה ואחר זה מה שעומד מאחורי ההלכות וההנהגות היהודיות כמו שרואים והבאנו כמה דוגמאות בשרשורים פה.
לגבי הכבוד אני יתן דוגמא לבלבול העצום כדי שתביני על מה אני מדבר שאני אומר שדרוש תיקון כי אנשים לא מבינים מה זה הכבוד ביהדות איך הוא מתבטא מתי ולמי .. לדוגמא בתרבות הגויים יש מושג מה שנקרא ladies first אז הגבר יפתח את הדלת ויתן לאישה להכנס ראשונה .. וזהו לא דרך היהדות ביהדות זה בדיוק הפוך האיש צריך להיכנס ראשון וזה לא מכבד אותה במובן הטהור והמדוייק של המילה .. אלא הכבוד של האיש ושל האישה נכנסים ומתבטים בצורה שונה כמו שמסבירים לנו חז"ל ויש עוד המון דוגמאות אבל זה רק בשביל שאנשים ינסו לקלוט את הרעיון שאני מסביר .. ויש עוד המון בלבולים שלא לרוחנו וחדרו אלינו מהתרבות המערבית שהם דורשים תיקון .
ואני יקח את זה לצומת ליבי בהחלט הכל צריך דיוק .
מה זה להיכנס ראשון? ומה זה המשחקי כבודתפוחית 1
ביהדות האישה הוא מלכה והאיש הוא מלך.
שניהם מכובדים ואף אחד לא יותר מהשני.
ולמי שחושב שהאיש שולט ביד רמה באישה הייתי ממליצה דחוףףף לפנות ליעוץ נישואים טוב כדי לוודא שאין סימפטומים של בעל אלים ח"ו
הנהגות בריאות בשפה יהודית .breslover
למה שהגבר יקדש בשישי שיתן לאשתו ?
למה שהגברים יצאו למלחמה ? תנו גם לנשים !
למה צריך להניח תפילין דווקא בשמאל בוא נניח על הברך .
אם יש זלזול בהלכה והמנהגים היהודים לא נראה לי שיש כך כך מה להמשיך .
בהחלט ביהדות האישה היא מלכה והאיש הוא מלך .
משחקי כבוד ? את צודקת לא צריך לכבד מלך ולא צריך לכבד מלכה זה סתם משחקיים .. בשביל מה תכבד את אישתך זה סתם משחקי כבוד ..
שולט ביד רמה וכל מיני דימויים כאלו ואחרים שאת מנסה בכח לדחוף זה כבר עניין שלך ..
אני הסברתי כמה פעמים אני מדבר על הנהגות כלליות של גבר ואישה בעולם בכלל ובבית בפרט ואין צורך להיתקע ..
הוא יקדש כי זה מה שההלכה אומרתתפוחית 1
ההלכה לא אומרת את מה שאתה אומר.
ואני הכי לא פמיניסטית בעולם..
מה היא בדיוק לא אומרת ?breslover
פספסתי בדברייך .
וכתבתי כמה פעמים יש חיצוניות ויש פנימיות יש הלכה ויש הנהגה (השפה מסורת וכו..) הלכה יבשה זה נראה חיצוני אבל עומד רעיון מאחור כל הלכה. יש מהות מאחורי הכל .
לגבי קידוש בשישי-אין מניעה שהאישה תקדשחופשיה לנפשי
שאלתי שאלה !breslover
למה במשך מאות שנים האיש קידש והוציא את כולם ולא להפך אל תתחמקי אני יודע את ההלכה .. ואין צורך להתפס לקטנות שוב .. נראה לי שכבר הבינו את הרעיון הכללי בדבריי
אתה מבלבל בין הלכה לבין השקפהלב אוהב
הלכה היא שגבר אכן מצווה בדברים שאישה לא
ולגבר יש עניין להוביל את הבית בעניינים רוחניים
להוביל לא לשלוט!
כמו שתפוחית כתבה בעל ואישה זה מלך ומלכה עם תפקידים שונים.
האיש משפיע רוחנית אבל גם לאישה יש את העניין שהוא רק שלה מבחינה רוחנית...
ויש על זה הרבה סיפורים...
הדגשתי כמה פעמים הלכה והנהגה ( מסורת )breslover
כל מה שכתבת אמת מה שנקרא בדבריך להוביל נקרא שליטה במובן הטהור של המילה אם לא מעוותים.
אממלב אוהב
אז תראה לי איפה בתורה או בדברי רבנים מובא השימוש במילה שליטה..
בעיקרון יש לה קונוטציה שלילית...
בלי נדר אחפש מחר כבר מאוחרbreslover
והסברתי כבר למה יש לה קונטוציה שלילית כי העולם השתגע ואנשים לא לומדים והרבה עירבובים שחדרו פנימה.
סבבה... בעז"ה.. לילה טוב!לב אוהב
לילה מבורך לך ולכל עם ישראל הקדושים והטהורים !breslover
שה' יאיר עינינו אמן ! זה המהלך -breslover
נתחיל מהתחלה בראשית..(הפמינסטית הראשונה היתה אשתו הראשונה של אדם אם כל השדים לילית שמה) לפי הסיפור המקראי בהתחלה " זכר ונקבה ברא אותם"נבראו האיש והאישה שווים מהאדמה והם התחילו לריב מי למעלה מי למטה וכו .. עד שה' ברא את חווה מהצלע "ויבן ה' אלוקים את הצלע אשר לקח מן האדם וכו.." .. זה מופיע באוצר המדרשים ובעוד מקום או שתים כזכור לי.
ובהקשר לזה נפסק בשולחן ערוך שקיבלו כל ישראל באורח חיים רמ שהוא למטה והיא למעלה זו דרך עזות .
"והוא ימשול בך" בתרגום אונקלוס שקבלה שקיבלנו אותו עוד הרבה לפני במעמד הר סיני מתרגם ו"הוא ישלט ביך" וכן בתרגום יונתן בן עוזיאל.
כבר רואים שמשילות נקראת שליטה במובן הטוב של המילה ואם הרמבם כותב שיהיה בעניה כמלך או כשר שזה בעצם מבטא משילות כמובן שהאישה היא מלכה אבל אני לא נכנס לסוגייה הזאתי כרגע כי זה לא הנושא.
תעייני גם בפירושים במקראות גדולות על הפסוק יש אבן עזרא "והטעם שתשמעי כל אשר יצוה עלייך כי את ברשותו לעשות חפצו" ורואים זאת גם בגמרא וגם בשולחן ערוך שאיש קונה אישה והיא נכנסת לרשותו ולא הוא לרשותה. וכן הרד"ק-והוא ימשל בך - לצוות עלייך מה שירצה, כאדון לעבד. וכן רבינו בחיי-ומנהג העבד לברוח מן האדון... גזר בזאת שתהיה משתוקקת לבעל להשתעבד לו בהפך מן המנהג... שיהיה הבעל נגיד ומצַוה עליה. והרמב"ן כותב "והוא יחזיק בה כשפחה .. והוא יצווה עליה כל רצונו" וזה דרוש הסבר כי אנשים נוטים לערבב את הדמיונות שלהם ולהסיק דברים לא נכונים וזה מה שאמרתי שאנשים לא מבינים את ההקשר והמשמעות של הדברים הנאמרים.. אז ככה שפחה זה כמו עבד ויש לנו הלכה בשולחן ערוך יורה דעה רמב יט "כל מלאכות שהעבד עושה לרבו(אדונו) תלמיד עושה לרבו.." מה אני עבד???? אלא כל מי שששכל בקודקודו מבין שיש פה יחסים של כבוד ולא ראינו לאורך ההסטוריה היהודית תנאים ואומוראים שהתלמידים שלהם התלוננו.. למה? כי הם עשו בשביל רבם וכבדו אותו ושרתו אותו מאהבה ושמחה בעקבות זה שפעם הבינו מה זה כבוד במובן הטהור והיחס ביניהם היה של כבוד וכן בן בעל ואישה .. הורים וילדיהם .
כמו כן ידוע שהאיש צריך להתבטל לרבו הגדול ממנו ולה' כמובן והאישה צריכה להתבטל לבעלה .. ולכן כתבו אישה כשרה עושה רצון בעלה ולא הפוך כי התפקיד שלה עזר כנגדו היא באה לעזור לו במשימה שלו בעולם ולכן האיש יכול להתייעץ עם אשתו אבל הוא מקבל את ההחלטה .. כמו מלך ומנהיג שיש לו יועצים וכו .. אבל הוא הסמכות העליונה.
נעבור לקבלה אני אמנם לא למדתי אבל מספרי החסידות למדתי והמון והעניין של משפיע ומקבל כמעט כל הזוהר מדבר מזה.
יש אור ויש כלי תמיד האור יותר גדול והוא המשפיע כמו ה' לבת זוגתו כנסת ישראל כמו השמש לירח כמו האיש לאשתו שעליה נאמר לית לה מגרמא כלום (אין לה מעצמה כלום אלא כל מה שהיא מקבלת מבעלה)
וכתוב בזוהר כי באתר דאית דכר נוקבא לא אידכר תמן במקום שיש זכר נקבה לא מוזכרת כלל ..
זה מופיע בהמון צורות רק צריך ללמוד למשל שאישה שמתחתנת עוברת למנהגים של בעלה.
וכל שיר השירים זה מלא בהשתוקקות של האישה כלפי בעלה ובאהבה הגדולה ביניהם והקשר בין איש לאישה זה הדבר הכי עליון שקיים עלי אדמות והיחס הוא הדדי של כבוד ואהבה אינסופית .. אבל שוב אנשים צריכים ללמוד את המושגים של כבוד וכו וכו על פי היהדות לא על פי תרבות יוון הכוזבת או להתחקות אחרי תרבות הגויים.
ודרישת האמת היא קבלה וידיעה שלה גם אם זה לא נוח לי וגם אני לא שם כרגע כי כמובן אנחנו לא מושלמים ובאנו לעולם הזה בשביל לעבוד .. והדבר הראשון זה קשר נישואין בין איש לאישה כי עד אז האדם לא קרוי אדם בכלל.
אבל השאלה האמיתית זה האם אנחנו מקבלים ומאמינים בתורה הקדושה שלנו או מזלזלים ועושים ליצנות כמו שהכופרים עושים .
עשיתי השתדלות אמיתית כדי להראות את הדברים בצורה בהירה ובלי עיוותים אם טעיתי השם יכפר בעדי ואשמח לשמוע .
בלי נדר אקרא אח"כ. מתישהו..לב אוהב
בהצלחהbreslover
המקורות שהבאת אמתלב אוהב
השאלות שלי אליך הם כאלה:
איך אתה רואה את התפקיד של האישה בבית? (אם תוכל לפרט בבקשה)
איך מבחינתך אשתך צריכה להתנהג אליך?
איך מבחינתך אישה צריכה לראות אותך?
איך מבחינתך זה בא לידי ביטוי המקורות שהבאת? האם אתה רואה את אשתך כשפחה? האם לעולם היא לא תוכל לקבל החלטה שונה משלך? האם זה שחור ולבן בעניינים האלה?
בכללי אומר שבדורות עברו השתמשו במושגים שהיום יש להם קונוטציה שונה. כלומר היום תגיד לאישה שהיא שפחה זה יתקבל פחות בהבנה.
אני מבינה שכמובן לא צריך להיות מושפעים מתרבות המערב ואולי קצת העניין של סמכות הגבר במשפחה קצת התערער... אבל השאלה איך אתה לוקח את המקורות האלו לחיי המעשה ומה ההשלכות של זה מבחינתך?
אז ככה :breslover
התפקיד של האישה ושל האיש לא השתנה במהותו דבר (חוץ ממה שמנסים לשנות לנו את הטבע כגון לשים על אישה נשק ולשלוח אותה להילחם ועוד דוגמאות אין ספור).
אשתי צריכה להתנהג בטבעיות וכך גם אני אליה בכבוד והערכה .
אשתי צריכה לראות אותי כאדם שבא למלאות את חובתו בעולם והשליחות שלה זה לעזור לי כמיטב יכולתה למלאות אותו.
אישה יהודייה היא בת שלך מלך שראויה לכל הכבוד וערכה שיש בעולם מה שאי אפשר לתאר במילים אפילו.
אין שחור ולבן בחיים .. יש לכל אחד את המחשבות שלו ודעותיו וזה טבעי לגמרי רק שבשורה התחתונה בסוף באתי למלאות פה משהו בעולם ולכן ההחלטה בסוף היא שלי.
אני לא מושפע מכל מיני ריחופים ודמיונות שבאו מהגויים ולכן זה לא מבלבל אותי גם אם זה לא מתקבל על דעת חבריי ואחיי היקרים .
אני חוזר שוב אישה היא מלכה כל מה שהסברתי זה רק כדי להבין את הדברים לאשורם גם תלמיד של רב הוא לא עבד אבל כך התבטאו לכן הסברתי כדי שלא יצאו דברים מהקשרם כמו שרבים נוהגים לעשות במקום להקשיב לרגע.
אין שום השלכות מתפללים להשם שנזכה להיות גברים והנשים נשים והחיים יפים והם ממשיכים רק צריך לדעת איך לנהוג ולהנהיג בכל מיני תחומים בספינת החיים.
רגעלב אוהב
תודה!!
עדיין ענית קצת בכללי כזה אז קשה לי להבין איך זה יתבטא בחיי היום יום
זה נחמד לזרוק סיסמאות, ואני לגמרי איתך בקטע של לא ללכת אחרי תרבות המערב.
אבל כאילו קשה לי להבין איך זה יבוא בצורה בריאה בחיי זוגיות.
אני אתן לך דוגמאות של שאלות ואולי ככה יהיה יותר קל לענות.
*יש חתונה של משפחה שלך ואשתך לא בא לה להגיע, קשה לה, עבר עליה יום ארוך. וזה גם בן דוד שלך לא עכשיו אחיך. אתה מבחינתך אין מצב לא להגיע. מה תעשה? תקבע לה עובדה? או שכאילו שטויות בקטנה תעשי מה שבאלך.
* יש לך חבר טוב ואשתך שמה לב שהוא לא הכי טוב לך. כאילו שהוא נגיד יכול להזיק לך או שהחברות בינכם לא בריאה לך. והיא פותחת את זה איתך וממליצה שתשמור ממנו קצת מרחק. מה תעשה?
* צריכים להחליט איפה לעשות חג פסח. אצל ההורים שלך או אצלך. לפי מה קובעים?
* אשתך אומרת לך שהיא ממש רוצה להתאוורר קצת עם חברות שלה והיא תשמח אם תשמור על שני הקטנים בזמן שהיא נפגשת לשעתיים נגיד. איך תגיב?
* איך תחלקו את המטלות בבית? נגיד יש בישולים, כביסה, לזרוק את הזבל, לעשות קניות, לסדר חדרים, ניקיון של הבית וכו'... או שכאילו מצופה שהיא אחראית על הכל.
אני בטוחה שיש עוד מלא דוג' אבל זה מה שעולה לי כרגע... אם תרצה לענות אז בכיף..
בשמחהbreslover
*אם זה ממש חשוב אני יסביר לה את העניין וישאל אם היא יכולה לעשות השתדלות אם זה מעבר לכוחותיה והיא לא מסוגלת אז אין שאלה בכלל שתשאר לנוח.
*ישקול את הדברים
*לי בעקרון לא משנה כל כך העיקר להגיע למצב שבו הכי הרבה כל הצדדים והמשפחות מרוצות.
* אם זה חוזר על עצמו יותר מדיי אז לא תקין ואצתרך למצוא פתרון.
*כל מה שבתוך הבית שלה לכן אחד החכמים קרא לאשתו ביתו.. מה שבחוץ זבל קניות גינה ועוד הרבה שלי.
אני עונה בכיף למרות שכבר הגענו עם כל השרשורים לנושאים לא קשורים חחח
וזה שיהיה לאשתי הכי טוב בעולם זה התפקיד שלי וזה מעל הכל .
ואי בול מה שכתבתי....לב אוהב
הכל יכול להיותה-מיוחד
תמיד שנושא כזה עולה אני נזכר בבוסית שלי לשעבר. חזקה אסרטיבית ודומיננטית, בדיוק ככה. שראיתי אותה פעם עם בעלה באיזה מפגש של כמה שעות פתאום אני רואה אותה כמו חמאה שנמסה בשמש. ממש רכב ועדינה לידו ואיתו.
אז ככה שזה לא אומר הרבה. מצד שני יכול להיות ההיפך
יכול להיות שיש אנשים שרואים את עצמם כאסרטיביים,DvorW
אבל באמת הם אגרסיביים....
אם זה נקודה שחוזרת על עצמה שוב ושוב, לדעתי זה שווה בדיקה.
איך?
עם מישהו שייעשה לכם שיקוף אמיתי, ויגיד לכם איך אתם נראים 'מבחוץ'.
בהחלט .breslover
אם יש שגיאה או עיוות גם מהצד השני הוא גם דרוש תיקון !!
הכבוד והצניעות של האישה זה מעל הכל .
אני רק מסביר שאנשים מעוותים את המושגים ולא לומדים אותם מהמקורות הנכונים .
זה תלוי. אם הדומיננטי-אסרטיבי חושב שאשתו חייבת להיות כנועה ואורין
צייתנית זה מפחיד מאודד
שוב חוזרbreslover
הכוונה של השליטה זה בהנהגה והסמכות של האיש .
אולי תסביר למה אתה מתכוון כשאתה אומר סמכות?תפוחית 1
במילה פשוטה - המילה האחרונה .breslover
מה? אוי ואבוי תקשיב ככל שאתה מפרט את דעתךלב אוהב
זה נשמע אגרסיבי יותר ויותר.
אתה חייב לדבר עם יועץ נישואין כדי לקבל חוות דעת חיצונית על ההשקפות שלך.
נשמע שיש שם בלבול רציני בין מה דעת התורה לבין מה דעותיך...
- גבר צריך להיכנס ראשון? לא גבר ולא אישה. מה אנחנו בגן?...
- גבר צריך להגיד את המילה האחרונה? לא גבר ולא אישה. זה שיח. בשיח אין אני צודק או אתה. דנים על דברים.
וגם למה בכלל אתה משתמש במילה שליטה למען ה'?!... אף אחד לא שולט פה באף אחד!
אתה חייב ודחוף ומהיר ובאופן בהול להתחיל לקרוא סיפורים של גדולי ישראל על איך הם כיבדו את האישה שלהם.
אני עושה את ההשתדלות שליbreslover
להסביר את המילים ומשמעותן ואם את לא מבינה או מציירת לעצמך ציורים זה כבר לא באשמתי ..
דברת על יועצי נישואין וכו .. תקראי את הספר הנישואין בהלכה ובאגדה לדוגמא שם הוא מביא את העניין של מי נכנס ראשון ולא בתור משהו ילדותי כמו שאת כל כך מנסה להבין אלא בתור רעיון ולהמחיש עד כמה עיוותים חדרו למחנינו .
ומי שלא מעריך את ההלכה שיורדת לדקי דקויות כמו עם איזה יד לשרוך את השרוכים בוודאי שילעג על זה ויצחק .
לא גבר ולא אישה זה המצאות שלך במחילה מכבודך כי זה נוח לך לא כי זה אמיתי .
למה האיש מקדש בשישי בערב ולא האישה ? הרי היא גם מצווה בקידוש ?? אל תעני באמת .
יש משפיע ומושפע המשפיע הוא תמיד שולט זה שיש לך כל מיני רעיונות ופירושים לא מדוייקים למילה שליטה לכן זה מרתיע אותך .
אני קורא תודה לאל ואני גם ימשיך לקרוא ולהתחזק .. בשביל לכבד ברמות הכי גבוהות .
אתה לא מבין אותילב אוהב
אני הכי בעד הרעיון של משפיע ומושפע, אני אפילו קצת שובניסטית בעניין.
אבל איך שאתה מציג את זה, נשמע מעט אגרסיבי...
קשה להסביר על גבי כתב...
אבל עובדה שעוד הרגישו את זה.
ותאמין לי שיש כאן נשים שהן מאוד בגישה הזאת ויודעות טוב מאוד עליה.. ועדיין זה היה נשמע להן לא תקין.
לגבי להיכנס ראשון לרכב, זה דוג' זוטרית. זה לא העניין המהותי.
את צודקתbreslover
אם זה היה נשמע אגרסיבי אני מתנצל וניסתי להסביר שזה קרה כי אנשים לא מסונכרים במשמעות של הביטויים שהובאו במהלך השרשורים .
אני לא יודע מה זה שובינסטי אני יודע מה זה הנהגה יהודית.
ונכון אני נסתי להסביר את המהות הפנימית של הדברים אבל אנשים נתפסו לחיצוניות .
וכל ההלכות שמאחוריהן עומד רעיון כמובן .. שקשורים באיש ואישה דורש לימוד מעמיק לחלק מהאנשים פה.
בהחלט, נשים מפחדות מגברים דומיננטיםפ' מקגונגל
אף אחת לא רוצה להיות שפחה.
לנשים יש שכל, דעת, רגש, רצון בדיוק כמו לגברים.
ותפיסות כמו שלך זה נורה אדומה להרבה בנות.
אתה מערבב לגמרי בין צורך לשליטה, לבין ההלכה היהודית. ההלכה היהודית לא אומרת שהאישה צריכה להיות כנועה בדעותיה לבעלה. גם לא אומרת שהיא צריכה רק לשבת בבית ולגדל ילדים... ה' ישמור.
ההלכה היהודית הרבה יותר מורכבת ממה שהצגת, וטובה לאיש וגם לאישה.
מסכימה. הסמכות הזאת נשמעת כמו הכתבה וזה מלחיץ. אםאורין
מתלבטים בקשר לקניה של משהו/נסיעה/מגורים ואינסוף דברים- האם סמכות אומרת שהבעל יחליט בכל מקרה?
בסוף כן ..breslover
בנוסף לזה הוא מתייעץ עם אשתו ורוצה לשמח אותה כי זה תפקידו
ההתייעצות צריכה להיות מתוך רצון להתעשר גם מדעתה ולא כדיאורין
לעשות לה טובה. ואינני חושבת שהגיוני שהוא תמיד יחליט. אף אשה לא רוצה להציג את דעתה ןלשכנע על מנת שה"מנהיג" בטובו אולי יסכים לקבל את דעתה.
..יחזקאלי
מסכים איתך.breslover
אין לי מושג מאיפה הסקת שזה כדי לעשות טובה זה דבר ראשון
דבר שני כנראה שלא ירדת לסוף דעתי
תגובה צינית ..breslover
זה בדרך כלל מגיע אחרי שמישהו מציג דעה שתרבות יוון(המערב) הרשעה מנסה להשכיח מן העולם .
אני הצגתי פה ממש מעת מקורות שממחישים את העניין .. ומראים שמה שאני מציג זה שפחה ושזה לא הדמיונות שרצים לך בראש.
אם יש לך מקור יהודי שסותר בכבוד אשמח לחזור בי אם אני טועה..
אבל בכל אופן הזלזול הזה מחפיר .. מה שהאמהות שלנו והאמהות שלהן עשו במשך דורות על גבי דורות ובאה פ' מקונגל והחליטה שזה השפלה לגדל ילדים ולחנך אותם על אדני התורה .. הידרדרות מבהילה !! ועוד "ה' ישמור" ..מה אני יגיד לך מראה באמת את רמת הכבוד שלך כלפי הגבורה הנשית .
אשכרא בטלת כמה ערכים חשובים במילה "רק" . כי רק אם תהי מנהלת חברה או איזה מגיסטית בצבא זה מראה שנצלת את הכישורים שלך .. בהצלחה 
יש לך תפיסת עולם שאתה חושב שהיא טובה גם לנשים,DvorW
ו'משום מה' נשים מסבירות לך שזה דווקא לא עושה להן טוב.
אבל מה, אתה כל כך סגור על התפיסה הזו שאתה אפילו לא מקשיב למה שיש לנשים עצמן לומר....
קודם כל אני מקשיבbreslover
דבר שני ואפילו בצורה פסיכולוגית זה מוסבר ומובן שדברים שעושים טוב או לא טוב זה תלוי בחברה ובהשפעה של עוד הרבה גורמים ואני מנסה להראות שיש בלבול וחלק מהאנשים לא רואים אותו או מתעלמים בטענה שזה לא נוח או לא כיף וכו..
דבר שלישי אני שאלתי כדי לראות ואני רואה ומתעניין איך אנשים רואים ועד כמה המצב בטטה ומן הסתם גם מגיב על הדברים כי זה דיון .
ובמצב תיקני גבר שהוא גבר והוא מכבד את אשתו היא תאהב אותו וזה יעשה לה יותר מטוב .. ואני מעדיף לא להרחיב עוד בענינים האלה גם כי זה מאוד ארוך וזה מהלכים שלמים בקבלה וחסידות איך כל הענינים פועלים בצורה בריאה והכל מרוצים ומה זה איש ומה תפקידו ומה זה אישה ומה תפקידה ואיך הכל בהרמוניה ומה זה צניעות וכו.. וגם כי אני מעדיף להשאיר את זה בתור שאלה ולראות מה אנשים חושבים ..
ואת תסכימי איתי שהעולם וכמעט כולו מושפעים ברמות מטורפות מתרבות המערב הנוכריית והרקובה מהשורש ולכן עם ההשפעות וההרגלים השלילים באה הקביעה מה נוח ומה לא ..
אם הושפענו מתרבות המערב, טוב או רע, תכל'ס הושפענו.DvorW
ועכשיו אם תשכנע אותי שזה יהיה לי הכי אחלה שבעולם להיות בבית מבוקר ועד ערב - לי זה לא יהיה טוב.
לא משנה אם ככה השם ברא אותי או ככה הושפעתי (מצידי, נניח שהתקלקלתי).
ולכן, אם אתה רוצה להתחתן עם אישה, זה לא יעזור שתסביר לה מה היא *אמורה* להרגיש. השאלה היא מה היא מרגישה באמת.
מסכים לחלוטין !!breslover
אני רשמתי כדי לבדוק את רמת הקלקול .. דבר שני אולי להעיר קצת את הגברים שבנינו .
אנחנו ממש לא מושלמים והכל בסדר .. וכתבתי פה גם לגברים שבנינו במה אנחנו אמורים להתחזק לא דברתי רק על הנשים .
מה ז"א כדי לבדוק את רמת הקלקול?והוא ישמיענו
או שאתה מהרשות לתיקון הציבור?
למה לחפש קלקולים ולהתמקד בהם? סתם מוזר לי או שלא הבנתי אותך
אני מהרשות לתיקון הציבורbreslover
אף אחד לא מחפש זה נראה לעין .. ועם ישראל זה לא עם מיואש זה עם שאמור להביא את הגאולה לעולם והוא לא מתעלם מהרע. ומה זה שונה מאדם שעובד ומתקן את המידות שלו? וכי תגיד לו עזוב אל תשנה את זה הכל טוב איתך אם זה לא תקין?
כל השאלה היא במה מתמקדיםוהוא ישמיענו
ובאמת ממליצה לך להכיר את מאמריו של הרב ניל מנוסיDvorW
הוזכר פה, מתלמידי הרב שג"ר שכתב בנושא.
אני חושבת שזה פותח הבנה עמוקה יותר בהבנת הדור של היום ואיך להתמודד עם השינויים.
רואים שאתה לא נשויחצילוש

ואגב, אם אתה מתחבר לברסלב לפי הניקחצילוש
תודה על ההמלצהbreslover
אני קראתי וקורא ואני קורא עוד הרבה ואת כל הסוגים והסגנונות ברוך השם מחכים מכולם 
חחחח בעזרת השםbreslover
ואשתי תהיה מלכה כמו שראוי לאישה יהודייה בת שלך מלך מלכי המלכים !!
ובאמת שנזכה לחיות בטבעיות בלי שכל מיני זרים ינסו לסרס אותנו אמן !!
ואני מאחל לך שתזכי לקום לפני בעלך האהוב כדי להכין לו אוכל ולתלות את הכביסה ולתת לו להתפלל בראש פנוי ובטח שלא לעשות מלאכה לפני תפילה כמובן 
הוא תולה כשהוא חוזר
חצילוש
הטבעיות שלנו זה שהוא קם לפניחצילוש
אתה צריך להבין שאין דרך אחת, כל בית והדינמיקה שלוחצילוש
זה היה בצחוק עם הלקום לפני ..breslover
זה דרגות באמת גבוהות שלא מצופות ..
תתלה כביסה ותכין אוכל כי זה תפקידה ..
יותר מזה הבן איש חי בכתר מלכות רושם שכל המלאכות שאישה צריכה לעשות לבעלה יש בזה סודות עליונים וגם אם בעלה מוחל על כבודו ולא רוצה בזה.. הוא אומר שהיא בכל מקרה תעשה את כל המאמצים גם אם הוא לא מעוניין ותהיה אשת חיל ותעשה את שלה ותבוא על שכרה.
באמת קשה להבין את זה בדור הזה אני מבין אותך .
וקצת כדי לסבר את האוזן כמו שהאיש לא יכול להניק את הילד מה לעשות חח יש דברים של נשים ויש דברים של גברים .
לאחופשיה לנפשי
אמתbreslover
אני באמת לא מסוגל פיזית ..
וזה עוד אחת מהבעיות .
גברים חזקים לא משקרים על מוסלמים ערבים.newoak
לא הבנתיbreslover
מקור קטן למחשבהאוי טאטע!
"אמר רבי שמואל בר נחמני לפי שבעולם הזה הזכר מסבב אחר הנקבה, אבל לעתיד לבוא הנקבה תסובב אחר הזכר שנאמר (ירמיה לא כא) נקבה תסובב גבר. כך לפי שבעולם הזה הקב"ה מחזר על ישראל שיעשו תשובה אבל לעתיד לבוא ישראל מחזרין אחר הקב"ה שיעשה רצונם שנאמר (שם) נקבה תסובב גבר"
(ועל אותה הקבלה לעתיד לבוא הבעל יעשה את רצון אשתו) ומה זה שאישה תבקש מבעלה להינשא לה אם לא אסרטיביות ודומיננטיות?!
(מקור קצת יותר קבלי
https://www.sefaria.org.il/Be,_Genesis.17.15.1)
בכללי כל המקורות על אשת חיל עטרת בעלה, נקבה תסובב גבר, ועתידה מלכות שתתעלה עד הכתר/המחשבה)
חחחח המצב בטטהbreslover
לעתיד לבוא .. תראה איפה השכינה מונחת ..
בעולם הזה יש הלכה חביבי .. הלכות קידושין אישה שתקדש גבר היא בסך הכל רפורמית מבולבלת ..
וזה לא שונה מאותם מתייפיפים שמאלנים שלא אוכלים בשר למרות שהתורה התירה
בכל מקרה אם זה עושה לך טוב בהצלחה 
כמה דבריםאוי טאטע!
ב. זה כבר מחלוקת אחרת האם אנחנו בגאולה או לא, האם הגאולה היא תהליכית(קמעא קמעא) או פתאומית יבוא משיח על חמור לבן ופתאום מעמד הנשים ישתנה
הרב קוק חשב שכן(למרות שאמר מה שאמר על הצבעה בבחירות) וככל שמתקדמת הגאולה אז אנחנו מתקדמים גם בזה (מה שכתבתי כבר על זה שרואים היום איך כל הקללות של האישה הולכות ומתבטלות, ו"והוא ימשול בך" זה אחת מהקללות, לא מצב אידאלי ותפקיד האישה בעולם)
בגמרא במסכת סנהדרין (דף צח.): "אמר ר' אבא: אין לך קץ מגולה מזה שנאמר 'ואתם הרי ישראל ענפיכם תתנו ופריכם תשאו לעמי ישראל כי קרבו לבוא'". ומפרש רש"י: "'מגולה מזה' - כשתתן ארץ-ישראל פריה בעין יפה אז יקרב הקץ ואין לך קץ מגולה יותר". אז הגמרא אומרת שאנחנו בגאולה...
(לא אהבתי את ההתימרות לדעת איפה השכינה מונחת, מי שמך לדעת?! תקרא קצת את הספר הנבואה של הרב שמואל אליהו...קצת פרופורציות
ותסתכל קצת על התקרבות והצימאון ליהדות בדור הזה, למרות כל הנסיונות של הקומץ שצועק הדתה. ודרך אגב, הוא לא צועק סתם, הוא רואה את המציאות...)
ואני לא אמרתי שתשתנה ההלכה, וגם במדרש לא כתוב שהאישה תקדש את האיש, אלא שהיא זאת שתחזר אחריו שהוא יקדש אותה
יש כמה בחינות ..breslover
בגלות וגאולה אבל זה באמת לא העניין עכשיו לגבי מה שאמרת
ועצם זה שיש מציאות זה לא מתקבל על הדעת אחי כי יש הרבה דברים במציאות שהם לא מתוקנים ותקינים כגון רצח אונס וכו וכו ככה שזה לא ראיה .
במדרש רבא מובא - מהו את כל עבודתם אשר עבדו בהם בפרך, ר' שמואל בר נחמן א"ר יונתן, מלמד שהיו מחליפין מלאכת אנשים לנשים ומלאכת נשים לאנשים.
אז החלפת התפקידים זה שיא הגלות ולא הגאולה שאתה מתיימר לפרש אותה ככה.
יש בחינות של גאולה כמו שרואים ויש בחינות של גלות בגוף ונפש כמו שרואים אם יורדים קצת לעם באיזה תאוות אנשים נמצאים ויש מצעדי תועבה ולצערנו הרב חלק מאחיותנו נמצאות בכפרים ערביים .. יש אונס ורצח וכו .. אז הגאולה השלימה והעתיד לבוא התיקון השלם יש זמן .. והעניין שהיא באה לעזור לאיש ולכן גם נשים לא מתגלגלות וכו .. זה לא קשור לקללה בכל מקרה אלא עצם בריאתה עזר כנגדו ..
לא אמרתי שאנחנואוי טאטע!
אבל אם הגאולה היא הדרגתית אז גם ההתקדמות בזה היא הדרגתית
אוקיי, אז לפי התפיסה שלך זה לא הגאולה עכשיו אבל הגמרא אומרת שכן
ציבו"ר צדיקים בינונים ורשעים זה משהו שתמיד יישאר, גם בתקופת בית המקדש היו חוטאים
הגאולה זה לא אומר בהכרח שכולם ישר יהיו צדיקים שבחיים לא חוטאים, גאולה לא תלויה בתשובה
ואתה לוקח תופעות שוליות והופך אותם לכל החברה
(לא אמרתי עכשיו שנשים יתגייסו לצבא)
וזה לא שההיפוך הזה זה הסימן לגלות, זה רק בא לתאר את הסבל והעינוי
אבל אם היום יש מלאכות שהם גם וגם ולא סובלים מזה אז אין בעיה
אז איך אתה מסביר שחלק מהקללה זה והוא ימשול בך? הרי לשיטתך זה אמור להיות בכל מקרה
אני לא נכנס פה לסוגיה של גאולה זה נושא אחר.breslover
ומי לא סובל ? מי ששכח את שמו ?
יש נשים השם ירחם עלינו שהולכות במסלולי דוגמנות וזה לא מפריע להם .. אז מה?
יש נשים מבוזות שיוצאות להלחם בצבא וזה לא מפריע להם .. אז מה ?
תופעות שוליות ? תרד לעם תראה מה קורה בעולם .. חבל להרחיב זה סתם מעיב על האווירה אבל רק תפתח את העיניים .
יש התקדמות אדירה חס ושלום אני לא מכחיש אבל עם ישראל משתוקק לגאולה שלימה ונצחית ..
והוא ימשול בך זה מהות אתה סתם מסבך את זה בזיעת אפיך תאכל לחם .. חביבי אם לא תצא לעבוד לא יהיה לך אוכל זה מציאות אנחנו לא בגאולה השלימה .
תראה את המפרשים על הפסוק ומעבר לזה בשיא הפשטות תראה בשולחן ערוך מה אישה צריכה לעשות לבעלה וזה נפסק להלכה ותבין לבד מה זה אומר .
זה בדיוקאוי טאטע!
ואתה תמיד הולך לקצוות הקיצוניים ששם אין מחלוקת
אני ינסה למקד את הדיון בכמה שאלות
א. לא יודע מאיפה הבאת שזה מהות, הסתכלתי בפרשנים שם וכולם מסבירים שזה חלק מהקללה
וזה ודאי מציאות דיעבדית ולא המטרה של האישה בעולם
ב. גם אם זה רק מציאות של עוה"ב ורק אישה צדיקה כמו שרה אימנו, עדיין זה מעיד על המהות של האישה שזה לא דווקא לעזור לבעלה לקיים את ייעודו, כי אם ככה אז למה שהמטרה שלה פתאום תשתנה?!
ג. בימינו "בזיעת אפך תאכל לחם"?! כמה אנשים היום כבר מזיעים בעבודה שלהם ולא עובדים עם מזגן?! "בעצב תלדי בנים"
אתה משווה בין היום לפעם?!
אז ברור שאנחנו לא בתיקון הגמור, והלחם לא צומח על העצים ולאישה עדיין יש כאב בלידה אבל אנחנו ודאי מתקדמים ונמצאים בתהליך של ביטול הקללות, וחלק מההתקדמות זה גם התקדמות במעמד האישה והתבטלות הקללה שלה
שוב..breslover
אני כבר יוצא מהדיון הכללי ודשנו בזה יותר מדי ..
ושאני אומר שאני לא נכנס זה כאן בשרשורים לא באופן כללי.
שהמטרה שלה תשתנה זה הבנה מחודשת שלך אל תערבב בין ביטול הקללות לבין תכליתה עצם בריאת האישה זה עזר כנגדו זה לא קללה זה ברכה זה התיקון שלה בעולם לעזור לבעלה להגיע לתיקונו וזה בוודאי לא ישתנה . ולכן נשים לא מתגלגלות וכו..
מה שכן ישתנה זה ההנהגה .
אבל זה ודאי לא קשור לדרך הנכרית שעם ישראל אימץ היום ..
תראה בחיצוניות אתה יכול לסמא את העיניים ולהראות כאילו הנה הגענו לעתיד לבוא וכו..
אבל בפנימיות שאתה רואה מאיפה זה יוצא בנפש אתה מבין שזה ממש קלקול .. אני מדבר עם המון גברים נשואים ועצם זה שאיש מפחד מאשתו בכל מיני ענינים זה לכל הדעות לא התיקון המדובר .. וזה קורה כי מסרסים היום גברים .. ואתה יכול להתעלם מזה זה כבר בחירה שלך ..
אבל המקום שזה בא ממנו בנפש זה הדבר העיקרי לא ההתנהגות החיצונית .. לכן תעשה קצת בדק בית ותבין על מה אני מדבר ..
(כדי להמחיש ביישנות זה דבר טוב ? מצויין!! אחד התכונות המאפיינות יהודי!! אבל מתי? שזה בא מבחירה.. שהאדם הוא אמיץ וישר שהוא מתבייש בפני הגדולים ממנו מתוך בחירה ולא שזה בא לו מחרדות ופחדים ולכן הוא לא מעיז לעשות כלום ומסתתר מאחורי תדמית של ביישן) אותו דבר בכל מה שאנחנו רואים תבדוק עם אנשים לעומק תראה לאן העזות שלהם נעלמה ואז תבין על איזה עיוות אדיר אני מדבר.
הכבוד כלפי האישה צריך להגיע לא מתוך סירוס הגברים .. אלא מתוך בחירתם .. שזה מה שאני מנסה להסביר פה כל כך הרבה וזה גבר אמיתי.
לפי התגובה שלךאוי טאטע!
אבל אני לא בטוח שזה יעזור, אז נסיים פה
ורק עצה קטנה, תשתדל לא לזלזל בגישות שאומרים אותם המון ת"ח שיותר גדולים ממך
ואני לא יודע עם איזה אנשים דיברת אבל בסביבה שלי אין גברים שמפחדים מהנשים שלהם, וכדאי שלא תשליך מהמציאות שאתה מכיר על כולם
לא מזלזל באישbreslover
זה שיש מחלוקות זה לא ממעיט באהבה .. ובטח שלא מביא לידי זלזול .
ונכון לא נכנסתי לזה כי כבר אין צורך
בכל מקרה אני מאחל לנו שה' יאיר עינינו בפני האמת אמן !!
ברור!מחפשת^
בדיוק בשביל זה אני צריכה גבר חזק,
שילחם עם כל הגברים החזקים האלה!
הדיון הובהר מכל כיוןברוקוליאחרונה
אני נועלת לפני שיגרר 
מוזמנים להשתתף בעוד דיונים בפורום
זה כואבהפי
להוציא את החנוכיה ולראות שהדברים שביקשת משנה שעברה לא התגשמו .. לחשוב שהתפילות לא נענות לך שנה ועוד שנה ו..
למרות שממש התכוונתי אז אז יותר מזה? אני לא אצליח..להתפלל יותר חזק.
ואז
לחשוב על כמה שהעם הזה עובר והכל מתחבר
ואולי זה הולך לשם ?
גאולה כללית ופרטית
חג שמח
לכל המקווים לישועה לעם למשפחה לכם..
אמן ואמןadvfb
בעז"ה ישועה קרובה ממשית!חסדי הים
מאז ששמעתי על הטבח הנורא אני בוכה. ב'מעוז צור' שרתי בבכי ובכלל פרצתי בבכי ב'נקום נקמת דם עבדיך' והוספתי לאומה הרשעה את ישמעאל.
אבל ב"בִּבְכִי יָבֹאוּ וּבְתַחֲנוּנִים אוֹבִילֵם אוֹלִיכֵם אֶל נַחֲלֵי מַיִם בְּדֶרֶךְ יָשָׁר לֹא יִכָּשְׁלוּ בָּהּ כִּי הָיִיתִי לְיִשְׂרָאֵל לְאָב וְאֶפְרַיִם בְּכֹרִי הוּא".
הבכי מטהר את ה'יסוד' להכל, ומביא מהר לידי זיווג, כדברי החתם סופר.
הבכי הוא כמו מקווה לרצון, ומעלה את הרצון למקום גבוה וטהור, וכמו שמאריך הרב קוק באורות הקודש חלק ג' על עליית הרצון כמטהרת את מידת ה'יסוד'.
כשרצון נפגש עם רצון נוצר זיווג.
כל עם ישראל קדושים וטהורים, כפך השמן הטהור של הכהן הגדול, כמו שכתוב בעין אי"ה שבת.
ה' תרחם על כולנו! אנחנו ראויים!
נכון ממשהפי
3>ברוקולי
😶זיויק
ליבי איתך, כואבארץ השוקולד
נכון , יש גם טובהפי
גם הטוב הוא פה אצלנו , אצל כל אחד
רק נותר לנו למשוך אותו
מבין?
כואב ואמן!! מחזקת ממש.פצלשי"תאחרונה
המהירות של שוק השידוכיםadvfb
ברגע שהוואטסאפ נכנסל חיינו דברים עוברים מהירות האור כמעט.
לחכות כמה ימים להצעה זה נראה משהו שכמעט לא אפשרי,
מה דעתכם על זה?
למה אתה מתכוון ב"לחכות להצעה"?לגיטימי?
מישהי כתבה ליadvfb
אשלח לך הצעה ביום ראשון, ביום רביעי שלחה לי את הפרטים, וזה כבר לא היה רלוונטי..
כאילו זה נשמע לי הכי הגיוני לחכות קצת, אבל בגלל שהפלטפורמה של הוואטסאפ היא כל כך מהירה הקצב מתאים בהתאם.
קלטתי שמבחינתה זה כנראה לגיטימי לכתוב "אשלח לך הצעה" ואז לשלוח עוד 3 ימים.. ומבחינתי זה לא. לא בגלל איזו תפיסת עולם, אלא פשוט כי השוק מאוד מהיר.
אין לי שום סיבה לחכות להצעה 3 ימים ואני יודע שגם היא יכולה להגיד לי "אה היא בדיוק נתפסה" או סתם אגלה שאני לא חושב שאנחנו מתאימים.
העניין הוא שאנשים נתפסים ונפרדים בצורה מהירה מאוד ולכן גם ככה המהירות שאנשים מפגינים.
ברור לי שלפני הפלטפורמה של הוואטסאפ הדברים זזו הרבה יותר לאט ולאנשים היה גם יותר סבלנות
אני לא בטוחה שזו הפלטפורמהלגיטימי?
אולי זה יותר הצורה.
מי שהציעה לך - ידעה שהבחורה בכלל פנויה ביום ראשון? יכול להיות שמלכתחילה היא לא ביררה את זה איתה?
ממה שאני יודעת אין נוהל מסודר. נכון שמקובל יותר שקודם הוא אומר "כן" לפני שהיא מודעת לעניין בכלל, אבל זה ממש לא תמיד ככה. יש בנות שמעדיפות להישאל קודם. הרבה פעמים אם משדכים מכרים, את הצד שמכירים שואלים קודם.
באופן אישי אומר שאני לא מרגישה יותר מידי ככה. לא זכור לי שקרה לי מה שאתה מתאר.
לפעמים קורה שפתאום יש מבול של הצעות, ואז אני אומרת - שאני בדיוק מבררת, או בדיוק בתחילת קשר, ואולי בעתיד הקרוב זה יהיה רלוונטי.
ואני קצת נרתעת מה"שוק". המילה הזאת לא באה לי בטוב בהקשר הזה..
אין נוהל רישמי, יש נורמותadvfb
אני אומר שזאת הפלטפורמה, בגלל שלעשות "העבר" בוואטסאפ זה לוקח חצי שנייה ולהתקשר בטלפון זה לוקח יותר זמן, אנשים צריכים להתפנות לזה ריגשית.
ובלי קשר לאם היא ידעה או לא ידעה (במקרה הזאת אני מניח שהבחורה לא קיבלה פרטים שלי אבל נעשה בירור אם היא פנויה) - הקצב שפרטים עוברים דרך מיזמים, קבוצות וואטסאפ, שדכנים הוא קצב מסחרר. יש לי חבר שהתחתן לפי כמה שנים משידוך שנעשה ע"י 4 שדכניות וואטסאפ שונות שכל אחת שלחה לחברה שלה. וואטסאפ זאת תקשורת מאוד מהירה, תקשורת איטית כמעט ולא היתה מאפשרת לדבר כזה לקרות.
ובאמת, בדרך כלל אני מעדיף שלא יבררו אם הבחורה פנויה, כי אם היא לא פנויה יהיה לי דרך לדעת אם אני רוצה לחזור לי שהציע שינסה לאחר זמן שוב לבדוק לי אם התפנתה. וגם, זה לוקח זמן ואין לי סבלנות לזה. מעדיף לגלות שהיא תפוסה, מאשר לחכות עוד את הזמן הזה שיכול לקחת יומיים גם.
אולי את חווה את זה אחרת כי יש לך יותר סבלנות ממני, גם יכול להיות. אולי כי לפעמים מציעים לך אחרי שהבחור אישר, מה שכמעט בחיים לא קרה לי. לכן הניסיון במקרה כזה הוא לא הסבלנות, כי הבחור כבר אישר.
אסביר את ההקשר בו אני אומר את המילה "שוק".
אני לא מתייחס לשידוכי וואטסאפ בתור דבר עמוק ולכן אני מרשה לעצמי להביא ביטוי מאוד שיטחי שלדעתי די תואם את השיטה הזאת.
כן, אני חושב שזה כלי, שברגע שיודעים את היתרונות והחסרונות שלו, אין סיבה שבעולם לא להשתמש בו בעת הצורך.
לרגע לא התכוונתי חלילה לדמות את כל מחפשי הזוגיות למיניהם כמוצרים בשוק. מה לעשות שבשיטה של כרטיסים זה חלק מהעניין וכמובן, חלילה אסור להשליך את זה על האנשים עצמם.
השימוש בכלי הזה לא גורם לזלזל באנשים, הוא כן בעיני מבטא מגבלה אינטגרלית בשימוש בו.
לגבי וואצאפ וטלפון צודק.מוקי_2020
"שלעשות "העבר" בוואטסאפ זה לוקח חצי שנייה ולהתקשר בטלפון זה לוקח יותר זמן, אנשים צריכים להתפנות לזה ריגשית."
יש לי קצביה, שכל פעם שהיה צריך לעשות הזמנה, זה נעשה דרך הטלפון.
אני רק מהמחשבה שאני מפריע למישהו באמצע עבודה מסויימת או שהוא עם לקוח בחנות.
זה כבר גורם לי לחשוב 3 פעמים לפני שאני מזמין.
מרגע שאפשר להזמין דרך אפלקציה,
אני מזמין הרבה יותר, הזמנות קטנות במקום אחת מרוכזת (חנות קרובה מאוד).
אבל לא הבנתי משהו.
מה הבעיה שלך להמתין 3 ימים ?
אני מנסה להבין אם אתה מכוון למשהו כללי או שזה רק משהו נקודתי שמפריע -לך-.
יכול להסביר ?
אם יגידו לי "תקשיב, נכיר לך מישהי שאנחנו חושבים שהיא מתאימה לך, אבל תמתין שבועיים"
אז אני לא מבין באיזה מקרה אני אגיד "לא, לא, שבועיים אני לא ממתין". מה אכפת לי "להמתין" ?
יכול להסביר. לצרכי מחקר כמובן.
אין עליךadvfb
אני יכול להשיג הצעות בצורה יחסית מהירה ולכן אם אדם חושב שאחכה להצעה שלו אז כנראה שהוא טועה.
זה שה"שוק" עובד בצורה מאוד מהירה גורם לי לחוסר סבלנות, לפעמים מוצדק ולפעמים שלא, ביחס לעיכוב בהצעות.
אין בעיה שישלח לי הצעה עוד שבועיים, שלא יחשוב שאני אחכה. יום יומיים כנראה שאחכה אם זה מישהו שאני סומך עליו.
נדמה לי שהבנתי.מוקי_2020
אבל שואל כדי להיות בטוח.
כי באמת נושא השידוכים זה דבר מרתק וגם חשוב.
כרגע לא בשימוש אישי שלי, אבל זה יכול להשתנות ביום אחד.
כשאתה אומר "שלא יחשוב שאני אחכה",
זה אומר שאם אתה כן מסכים "לחכות" שבועיים,
אז אתה למעשה מתחייב לא לצאת לדייטים אחרים, להמתין להצעה ואז להחליט אם אתה נפגש או לא עם אותה הצעה ?
הבנתי נכון ?
כןadvfb
אני לא חושב שאף אחד לא יסכים סתם לעצור שבועיים אז זה זמן יחסית מוגזם אבל כן הבנת.
ישר כוח!
תודהלגיטימי?
באמת נראה שגברים ונשים חווים את זה אחרת.
אני באמת כמעט תמיד מקבלת (ומבקשת..) רק אחרי שהצד השני אישר. [בהנחה שזה פנייה דרך צד ג]
וזה בעצם אומר שהצד השני פנוי ומעוניין. אבל זה גם אומר שיש מצב שאני לא פנויה, או לא מעוניינת. וגם שמבחינתי יכולות לעבור תקופות שבהם אין לי שום הצעה, כאשר בפועל יכול להיות שהיו כאלה שביררו והחליטו שלא...
תודה על ההסבר על השוק.
נתקלתי בשדכני וואטסאפ שפשוט מעבירים כרטיסים, בלי לקרוא יותר מידי. אבל מסתבר שגם להם יש הצלחות - אבל אף אחד מאלו שאני קיבלתי בדרך הזאת לא היו רלוונטיים.
זה עדיין צורם לי המילה הזאת, וזה לא שיש לי פתרון קסם לאיך אפשר לעשות את זה יותר טוב..
מסתבר שאני מאוד רגיל לאיך זה הולךadvfb
שיש כרטיסים, שהם מנסים לשווק משהו, וברור שיש מאוחריהם אדם עם סיפור שלם, אבל הכרטיס עצמו הוא לא הבנאדם. לכן אני אולי מרגיש בנוח עם המונח שוק. למרות שגם יכול להיות שאצלי השימוש הזה יכול ליצור חוסר נוחות בהקשרים כאלה ואחרים.
נראה לי גם חשוב לומר שעצם הפלטפורמה של הכרטיסים (גם בוואטסאפ, אבל גם במיזמים שונים) היא פלטפורמה מאוד מוגבלת ולכן גם אם השדכן הוא מעולה ומקסים עדיין יהיה בזה מימד פחות "אנושי" וממילא מאוד מוגבל. ובודאי, התחושה האישית היא גם חשובה שמתעסקים עם שדכנים וחשוב מצד אחד לדעת לצאת מאיזור הנוחות או להרחיב אותו כדי שיהיה עוד אופציות להצעות, מצד שני חשוב גם להיות במודעות ריגשית ולשים גבולות גזרה ביחס ליציאה מאיזור הנוחות
אתה מתכווןהפי
שבזמן הזה קיבלת כבר הצעה אחרת? כי אם כן לגיטימי לקבל אותה .
אבל אם לא קיבלת הצעה ואתה סתם מעניש את מי שהציע כי שלח שבוע אחרי זה מיותר
האופציה הראשונה חחחadvfb
אני שואל את עצמי מה הוא התכוון שהוא שלח לי את זה תוך שלושה ימים
מן הסתם אנשים עסוקים ולא תמיד פנויים אבל בדרך כלל נראה לי הכיוון זה להציע ישר
וואו. מעניין.פצלשי"ת
אצלי אני לא מרגישה ככה
הכל איטי מאוד, ותמיד לוקח כמה ימים..
וגם אחרי קשר לוקח לי מלא זמן עד שמתחילה משהו חדש
אתה חושב שכמה ימים זה בגלל הווטסאפ?ארץ השוקולד
אני לא חושב,
אנשים לא רוצים לחכות ימים כי ההנחה שזה עוד כמה ימים עד שייפגשו, ומן הסתם יהיו הרבה נסיונות כך שזמן רב לברר יקח עוד זמן.
התכוונתי לטענה ההפוכה ממה שהבנת מדבריadvfb
בגלל שהפלטפורמה הזאת מאוד מהירה אז הציפייה שזה לא יקח כמה ימים אלא יהיה באותו יום.
כמה אתה מכיר שהלינו על תשובה אחרי יום?ארץ השוקולד
לא תשובה כפרהadvfb
על עצם ההצעה.
אני אשלח לך הצעה ואז לוקח כמה ימים עד ששולח את ההצעה.
תאמת היה ממש לאחרונה שרשור על זה.
אני גם לא מלין על כך... אני תוהה על כך.
אתה חושב שלפני הפלאפונים זה לא הפריע?ארץ השוקולד
הוואטסאפ יצר אפשרות להעברת מסרים בצורה מאוד מהירהadvfbאחרונה
ולכן הכל נהיה מהר מאוד מאוד.. ולכן גם קיימת ציפייה שדברים יעברו מהר.
מאמין שלפני הוואטסאפ היתה ציפייה לזמן יותר ממושך, דהיינו היתה יותר סבלנות כי זה לקח יותר זמן.
לפני הפלאפונים בכלל מן הסתם היתה ציפייה לזמן עוד יותר ממושך.
ככה מסתבר לי
מקווה שהפעם זה מובן חח
הדברים הקטנים שהיה נחמד מאוד אם הצד השני היה מעדיףמוקי_2020
אני מדבר על דברים שאם לא קיימים אצל אצל הצד שני, זה לא מפריע,
אבל אם כן קיימים, אז זה בונוס נחמד מאוד.
אני לא מכיר בן אדם נורמלי, שלא יכול להמציא רשימה של עשרות ואולי מאות דברים כאלה.
זה יכול להיות צבע מכונית, סוג מכונית, תוספות לפיצה, סוג מוסיקה, זמר, אלבום, שיר, עיר בירה בעולם לטייל בה...וכל דבר שהוא בעיקרון לא משמעותי
להצלחה ותחזוקת קשר אבל הוא בונוס שתמיד נחמד לדעת שהוא קיים ושבני הזוג באותו ראש שלכם גם בחלק מהדברים הקטנים שבחיים.
אז לכבוד החנוכה, יש 2 דברים שהם בונוס די נחמד עבורי. זה משהו סמלי כזה.
אגב, רק השנה למדתי שאין כזה דבר "חג החנוכה" יש "ימי החנוכה". חנוכה זה לא חג ביהדות כמו ראש השנה, פסח.
אם יש תלמיד חכם בקהל, הוא מוזמן לאשר שלא חירטטו אותי.
לעניין עצמו :
א. בונוס 1 - שהיא אוכלת סופגניות רק בחנוכה, לא חודש וחצי לפני כמו שרשתות השיווק היו שמחות כי זה טוב לביזנס.
היום למעשה היא היתה אמורה לטעום את הסופגניה -הראשונה- שלה השנה ובאמת להנות ממנה בימי החנוכה ( לא לכעוס ! זה רק בונוס אם היא כן אוכלת בחנוכה בלבד ! )
ב. כאן אני מודה שזה קשוח יותר. אבל שוב, זה בעיקר בונוס. אז.. אה-אהמ ..
בונוס 2 - בחנוכה היא אוכלת סופגניות...רגילות. בצק, ריבה, אבקת סוכר.
ולא את כל ה"סופגניות" שהקשר בינהם לסופגניה זה כמו הקשר בין מכונית לרכבת.
עכשיו לפני שמישהו קופץ עם :
"מה נסגר בן אדם ? זה ..ח.. סליחה זה..ימי החנוכה, תן לאנשים להנות מ "סופגניה" עם קצפת וקרם קמבודי בטעם פיסטוק חלבי-כנאפה- מלוח- מתוק"
אני בעד לאכול קינוחים שווים ומפנקים אבל שזה הופך מסופגניה ל..אני אפילו לא יודע איך לקרוא לזה..זה מבחינתי...לא בונוס.
יש לך את כל השנה לאכול את זה. תשאירי את חנוכה, חנוכה.
הסבר על הבונוס במימד החילוני-מסורתי-רוחני.
אני רואה את זה (במיוחד בשנים האחרונות) כסוג של...אני לא רוצה להגיד סדום ועמורה כי אז לא יבינו אותי בכלל,
אבל סוג של השתוקקות שהיא שורש יצר הרע ומקור הסבל.
כלומר, זה בכלל לא משנה מה היו מוכרים ברשתות השיווק, אנשים פשוט רוצים את מה
שכולם רוצים בלי לחשוב לרגע אחד אם הם -באמת- צריכים את זה ואם זה באמת קשור לאירוע שבשבילו התכנסנו.
יש לכם דברים קטנים שחשובים לכם, לא קריטיים, אבל יהוו בונוס נחמד אם הצד השני מעדיף אותם גם ?
ספרו בכיף.
לא בא לכם לשתף ורוצים לשמור את זה רק לעצמכם ? גם בכיף. רק קחו בחשבון שבסוף הכל יתגלה אז לפחות כאן תקבלו פידבק.
נ.ב - אם במקרה התחלתם לאכול סופגניות עם קצפת וקרם קמבודי בטעם פיסטוק-חלבי-כנאפה-מלוח-מתוק, כבר לפני חודש וחצי...אז..לבריאות.
ימי חנוכה שמחים לכולם.
מה עם מי שלא אוהבת סופגניות?מבולבלת מאדדדד
זה גם בונוסShandy
כי היא לא תראה כמו אחת כזאת בסוף החג
אופס ימי החנוכה😂
לגבי ימי החנוכה זה נכון. זוכרת שלמדתי את זה לפנייעל מהדרום
חחחחח חזק. מזדהה מאוד עם הסופגניותפצלשי"תאחרונה
ותודה על התזכורת שיש לי כל מיני העדפות קטנטנות כאלו שאסור לשכוח בתוך כל ההתרכזות בערכים החושבים והגדולים,
כי הדברים המשותפים הקטנים הם הרבה פעמים הבסיס לקשר טוב
מצאתי בכתב ישן נושן את השיר הזה לחיזוק בחנוכה:חסדי הים
"הוי בחורים גיבורים וחזקים כארזים, הוי בנות בנויות חטובות כמגדלים.
חשבתם מחשבת חוץ לזמנו, כאילו ה' איננו משגיח בעתו.
האם ה' עזב אתכם גלמוד וערירי? האם הוא לא מכריז עלכים 'שלי'?
הקורא מראש דורות לא ראה? האם השגחתו הפרטית נסתרה?
יש לכם עוד תקווה ואחרית, בסוף הקשיים תגיעו לתכלית.
אהבתי אתכם אומר ה' אל נורא וחומל, מעיניי לא חבוי הקושי והסבל.
הנני בא לגואלכם כאם על בנים, בנפלאות אדירות ורחמים עצומים.
בית ה' נחנך בימי החנוכה, את הבית שלכם אבנה מהרה.
יצאתי לישע חשמונאים צדיקים, אצא כיום לישע הבדידות והמכאובים.
הכנתי לך גבר בחורה כלילת המעלות, ולך יפהפיה הכנתי איש חמודות.
נס פך השמן יאיר ויצהיר לעולם, ללבבות הנשברים לחזקם בריא אולם.
לרוממם לחשבם ממש כבני עליון, להסיר מהם כל פחד וחדלון.
לנטוע בהם כוחות וצפיות חדשים, להצמיח בהם חלומות כיוסף נרהבים.
עוד יהיה לכם ממלכת משפחה חמה, שבו מאיר באור יקרות השכינה הקדושה.
השכינה שורה על הנרות הקטנים היפים, זה ישרה על ביתכם באהבת עולמים."
התבוננתי על המראה וזה פלא עצום שגיליתי מסר כזה חזק לרווקים לפני חנוכה.
😂😂😂
מדהים!חרמון
מחזק מאוד! במיוחד המשפט "בית ה' נחנך בימי החנוכה, את הבית שלכם אבנה מהרה" נגע בי.
תודה!
תודה! חג שמח לך ולכולם!חסדי היםאחרונה
מה בעצם נשאר מהאמירה "העיקר זה לב טוב/מידות"?צע
מניח שיצא לכם להתקל ולשמוע את המשפט הזה לא פעם..
והרהרתי בשאלה האם נכון שרוב העולם , כולל אני, לא חי ככה?!
כאילו, מניח של90 אחוז מהרווקים יש לב טוב, ואיזה קטע הם עדיין רווקים, וכנראה למרות טוב ליבם נפרדו מהם.
לכל תגובה בנושא אשמח, חנוכה שמח חברים!!!
שזה הבסיס.מוקי_2020
-דעתי-.
המילה "עיקר" מבלבלת כאן..
אבל הכוונה הבסיס. קודם שיהיה את זה. בלי זה, אין על מה לדבר. אין בכלל מה לנסות.
ניקח את שוק הרכב.
אם אין בלמים שעובדים חלק,
ואין מנוע שפועל חלק,
אין בכלל מה להסתכל על הצבע והצורה וכמה אנשים הוא מסוגל להכיל בתוכו.
עכשיו נניח שיש בסיס.
זה אומר שכל רכב מתאים לך ? לא.
יש כאלה מעדיפים רכב קטן, גדול, בטוח, מהיר, נמוך, גבוה. טוב לשטח, טוב לעיר.
אבל קודם הבסיס.
ככה אני מבין את זה.
כלומר, זה שיש למישהו "לב טוב, והוא מקסים" זה רק -תחילת- הסיפור. לא סוף הסיפור.
במה הוא עובד ?
מה הוא למד ?
איך הוא מתנהג כשדברים לא מסתדרים כמו שהוא רוצה ? איך הוא עומד בלחץ ?
האם הוא דברן ? שקט ?
כל אחד והפרמטרים שחשובים לו, ממש כמו בבחירת רכב. כמובן, כל אחד והתקציב שלו (מה שיש לו להציע)
בהצלחה.
..שפלות רוח
אני לא מסתכל מהצד של האדם שיש לו מידות טובות או לב טוב..המשפט הזה בדרך כלל נאמר לאנשים כאיזה משהו להתמקד בו ופחות בחיצוניות(אגב הוא נאמר בעיקר לגברים ממה שאני מכיר) אף פעם לר באמת האמנתי בו כל כך, נכון, יש בו מן האמת אבל בדור הזה להגיד לבחור "העיקר לב טוב ומידות טובות" אם הוא לא צדיק נסתר בנם של קדושים בעיניי זה פחות רלוונטי לנסות למכור לו את זה, והאמת עכשיו כשאני חושב על זה, אני חושב שהרבה שדכנים נופלים שם(גילוי נאות אף פעם לא הלכתי לשדכן/ית) ומרגיש לי שהם לא באמת מתעניינים במה אתה מחפש/ת אלא פשוט לחתן בלי הרבה מאמץ ואז מגיע המשפט " העיקר לב טוב"
חנוכה מלבלב מלא בלבלובי שמחה וכו🦝🔥
זה העיקר, אבל לא הדבר היחידי שצריךadvfbאחרונה
להתחיל קשר חדשראובן255
שלום לכולם לאחרונה יצאתי מקשר די ארוך שלא צלח לצערי
אני מעוניין לחזור לדייטים
מישהו מכיר שדכן או מקום שאפשר להתחיל בו את עולם הדייטים?
אני יודע שיש את הטבלה של השדכנים אבל מישהו מכיר חלק מהם שאפשר לסמוך עליו שיעזור לי?
תודה לכולם תזכו למצוות
מה הסגנון שלך?ברוקולי
דתי לאומי כיפה סרוגה בראש פתוח אבל מתייעץ רבניםראובן255
בהצלחה רבהארץ השוקולדאחרונה
נראה לי כדאי למקד קצת יותר לפחות לעצמך.
מה זה אומר ראש פתוח?
האם זה אומר שאתה מוכן לשמוע גם רבנים מהר המור וגם ממרכז?
האם זה אומר שאתה מוכן לשמוע רבנים חרדים ו/או דמויות מהשמאל?
האם זה אומר שאתה לומד ספרים של הרב בני לאו?
האם זה אומר שאתה רואה סרטים? איזה סגנון?
מה זה אומר מתייעץ עם רבנים?
האם ההתייעצות אומרת שאתה מחפש הסכמה שלהם לאופי הכלה שתבחר או שתצטרך אישור שלהם בטרם תצא?
או שזה רק בשאלות ערכיות כגון ענייני פוליטיקה/השקעות? או שאולי גם ביחס לעבודה וחיי חברה?
כל תשובה פה לגיטימית, אבל לפחות לעצמך ורצוי גם לטובת מי שתחפש שתצא איתך כדאי לדעת מה הכותרות שאמרת אומרות
המון בהצלחה
לא.לגיטימי?
יש כאלו שיותר מכוונים לסגנון מסוים.
אבל מעבר לזה,
הייתי ממליצה לפנות לכמה שדכנים,
אבל לא רק.
להירשם לכמה מיזמים\אתרים\אפליקציות\קבוצות וואטסאפ,
ככל שיש לך כח להתמודד..
אתה צריך לדעתי להודיע לעולם (כולל חברים ומשפחה), שאתה פנוי ומחפש - ומה אתה מחפש.
סוף סוף הרגשתי שהפורום נתן לי משהו.מוקי_2020
נסעתי באוטובוס ציבורי,
ואוטובוס טיולים חסם את כל התנועה כי הבנות, המון בנות, המון המון בנות פרקו מלא דברים, חוץ ממקרר, הוציא מתוכו הכל.
זה היה נראה כמו מופע קסמים.
ואז נהג האוטובוס אמר משהו, "עוד פעם החרדים האלה...אבל למה ככה לחסום את התנועה ? אני לא מבין את זה..."
עכשיו בעיקרון, אני בדברים כאלה לא מתערב, אבל כאן לא יכלתי לשתוק.
אמרתי לו ברוגע, בנחת , "אלה לא בנות חרדיות, החמודות האלה שייכות למגזר הדתי-לאומי (גוש עציון)".
שבת שלום
מי יתן, שאחרי השבת הזו יחל השינוי הגדול שכל אחד מצפה לו.
עכשיו ברור לכם, שכאשר קורה שינוי גדול בחיים, לפניו יש שבת אולי מיוחדת אולי שגרתית, שפשוט מבחינת זמנים מגיע לפני אותו שינוי.
אני מאחל לכולם, לכל אחת ואחד בפורום הטהור הזהו, שהשבת הזו היא השבת לפני השינוי הגדול.
..שפלות רוח
"אלה לא בנות חרדיות, החמודות האלה שייכות למגזר הדתי-לאומי (גוש עציון)"....ואם הן היו חרדיות אז? היה אסור להן לעצור שניה ולהוריד את הדברים?
ואני לא מתפלא שזה מה שלקחת מהפורום הנ"ל..זה אומר המון על משתתפיו.
הוא צוחקאני:)))))
אני לא יודעת מה מוזרהפיאחרונה
שקראתי את זה
בפורום הטרור הזה
אולי עכשיו היא כבר החזירה תשובה?חרמון
עדיין לא.
טוב מן הסתם היא עסוקה,
בטח בערב היא תברר ותחזיר תשובה.
מבאס, אבל עדיין היא לא החזירה.
בטח מחר.
משום מה גם מחר היא לא החזירה.
'תגיד, יצרו איתך קשר לברר עלי',
אני שואל את החבר שלי אחרי שלושה ימים.
'האמת שלא..'.
התסריט הזה חזר אצלי לא פעם ולא פעמיים, לצערי זה חזר שוב ושוב. כל פעם מחדש אני אומר לעצמי 'אולי הפעם היא תחזיר תשובה מהר. אולי יקרה נס, והיא תחזיר תשובה אפילו היום..'. אני לא יודע מאיפה זה מגיע, אולי אין מספיק מודעות שיש מישהו שמחכה בצד השני.
אז בנות, כשאתן מקבלות הצעה שימו לב שיש מישהו שיושב ומחכה בצפייה ממש לתשובה שלכן. יתכן מאוד שזה מעסיק לו את המחשבה כל היום, וכל כמה דקות הוא מציץ בטלפון בתקוה שהיא כבר החזירה תשובה. זה אלף בית של בין אדם לחברו.
אני מרגיש ככה עם השכינה הקדושה.חסדי הים
אני רוצה "בחלום אדבר בו". תשובות לכל השאלות העמוקות שלי.
אני מתפלל על זה וכלום בחלום. אני שואל את ה' שהדוד רבא שלי הרב פנחס מפרנקפורט בעל ההפלאה יתגלה אלי וכלום. אין תשובות.
אבל אז כשאני קם, אגב העיון הרגיל שלי בתורה בסדרים הרגילים, אני מגיע ל'הפלאה' ו'לפנים יפות' ומבול של תשובות והדרכות לחיים העכשוויים שלי.
כן. זאת התגלות השכינה דרך ספרי הצדיקים.
תשובות. תשובות. תשובות.
"קול דודי דופק פתחי לי אחותי רעיתי". כמו ששמעתי בילדותי מר' אברום שפירא זצ"ל, הספר דופק לפתוח אותו ועם זה השכינה הקדושה.
אל תחכה למשהו מבחוץ, בחורה שלא רודפת אחריך תעזוב אותה. זה לא שווה את הזמן שלך. תתרכז בלהתענג על ה' וימלא משאלות לבך. תנדב את לבך ל-ה' ולעם ישראל. תתן תתן תתן, אל תצפה לקבל כלום. בסוף, הכל יסתדר. "יִרְוְיֻן מִדֶּשֶׁן בֵּיתֶךָ וְנַחַל עֲדָנֶיךָ תַשְׁקֵם. כִּי עִמְּךָ מְקוֹר חַיִּים בְּאוֹרְךָ נִרְאֶה אוֹר. מְשֹׁךְ חַסְדְּךָ לְיֹדְעֶיךָ וְצִדְקָתְךָ לְיִשְׁרֵי לֵב."
כואב אחארץ השוקולד
...advfb
מאוד מזדהה עם מה שאתה כותב.
הצפייה תלויה לפי תקופות בחיים. תקופות שונות בכל התקופה המתמשכת של הדייט וגם איך קמתי היום..
לגמרי רגישות צריכה להיות בנושא הזה. מסכים מאוד מאוד וליבי איתך.
עם זאת, בלי קשר לצד השני שצריך להיות רגיש - חשוב לשמור על איזון.
אם כל דבר קטן מטלטל אותי, כדאי להתבונן למה זה קורה.
מה דפוסי המחשבה שמניעים אותי?
מה החששות, פחדים, דחפים, רצונות שקיימים בתוכי והאם אני מנהל אותם או שהם מנהלים אותי. ואם אני מנהל אותם - איך אני בוחר לעשות את זה.
וזה מפחיד גם לשאול את השאלות האלה, כי זה לא כיף לגלות שאני במקום שלא רציתי להיות בו, אך בד בבד, זה אנושי וזה קורה. אפילו אפשר לומר שאין אפשרות שזה לא יקרה.
ומאזן את מה שאני כתבתי הרגע - זה בסדר להיות לחוץ. בסדר גמור. רק כדאי לשים לב לזה.
האמת לדעתי מי שמציע צריך להיות על זהתפוחית 1
ולא לתת להצעה להתמרח ככה
גם, לא רקadvfb
....אילת השחר
חושבת שזה נכון בכללי לכל מי שאומר כן להצעה, וכשאני אומרת 'אומר כן להצעה' הכוונה ששמעו שיש הצעה, קיבלו מספר לבירורים ויודעים שיש מישהו בצד השני שמחכה.
ולא משנה אם מי שמחכה זה מי ששידך או המשודך.
ברשותך, פונה לצד השני:
דרך ארץ בסיסית...
גם אם עסוקים כל כך ברמה שאין זמן לברר תהיו הגונים ותגידו.
''אין לי פניות לברר'', ותשלחו מישהו שסומכים עליו שיעשה את זה.
''אין פניות ברמה שאין זמן לנשום, אז לברר?", סליחה ששואלת... אבל איפה תכניסו גם פגישות? אם יש זמן לפגישות יש זמן לברר, במיוחד אם זה ימשיך או יקרה בהמשך, זה הרושם שאתם משאירים.
לא עונים לכם בצד שמבררים איתו? תעדכנו בהקדם את מי ששידך שיוכל לעדכן את הצד הממתין. וגם לברר מה קורה שם... יכול להיות שהתקשרו ולא ענה החבר, או שמשהו בקליטה לא עבד או כל סיבה שהיא.
התחרטתם מכל סיבה שהיא? זכותכם... רק תודיעו.
ולך שמחכה -
תברר עם המשדכים, בפרק זמן שמרגיש שזה מספיק זמן לבירור, מה קורה עם הצד השני.
הלוואי ודברים יתוקנו בשורשם ונהיה טובים.
^^צעאחרונה
בין אדם לחברו זה בהחלט חשובלגיטימי?
ובאמת מבאס כשקורה רצף כזה.
אבל לא יפה להוציא שם רע על כל הבנות..
[וקרה לי גם הפוך - מישהו פנה אלי באתר, ביקש לברר, ולקח לו כמה ימים. שאלתי את החברה שלי אם הוא דיבר איתה, ואמרה שלא. שאלתי מה קורה, ועדיין לקח לו כמה ימים..]
אני רוצה להגיד שבאופן אישי -
לפעמים הבירורים לוקחים זמן. שולחים הודעה לחבר, הוא לא זמין, מחפשים אולי מישהו אחר שמכיר, והוא בדיוק במילואים וכו וכו'.
מעדיפה לקחת עוד יום בבירורים מאשר לצאת עם מישהו ולהתבאס שזה יכל להיות ברור מהטלפון שלא שייך.
אבל אם זה מתעכב - נראה לי נימוסי להגיד משהו כמו - אני בתקופה עמוסה, צריכה עוד זמן, סליחה.
ועוד משהו קטן - כמעט תמיד, אם קיבלתי הצעה ביום מסוים, וכבר באותו יום ביררתי - לא נתתי תשובה באותו היום. רציתי לישון על זה לילה.