בעיה......!!אביה...

זה נשמע מוזר אבל חברות שלי עובדות על אנשים בטלפון..כאילו, בהתחלה זה היה רק על חברות, שכנים וכאלה... אבל לאחרונה זה הדרדר והם מתחילות לעבוד על המשטרה, בתי עסק, חנויות, בתי חולים, על 144 ועל סתם אנשים....
לפי דעתי זה ממש לא בסדר!!!
אני לא יודעת איך לעצור אותם....ניסיתי לדבר איתם אבל הם בטוחות שזה מצחיק....

מה לעשות??
בבקשה..תגיבו!אביה...
לא יודעת מה לאמר...לפעמים כשמנסים להפסיק מישהושיראל.
מלעשות משו הוא עושא אותו עוד יותר...
חברות שלי גם עושות את זה הרבה..-עין שלישית
האמת שממזמן התחיל להם השגעון הזה..
את צודקת במאה אחוזים!!!! הם בכלל לא בסדר..אבל אני לא רואה דרך להסביר להם את זה..לפחות לפי ההתנסות שלי בעניין..

את בסך הכל צכה להבין
 שמשעמם להם בחיים והם מנסות למצוא מקלט לפורקן שבהם..
אבל אם את לא מסכימה עם זה פשוט תני להם..אל תתיחסי.. זה יעבור..
אצלנו זה איכשהו עבר..
קודם כל -אח..
עם כל ה - "צחוקים" בדבר (ו - בהחלט יש בזה צד מצחיק) -
כשהן עושות את זה , ללכת. הצידה.

לא , לא בהפגנה.
אלא - בטבעיות כזו...
כאילו את חושבת על משו. עם חיוך על הפנים.

"למה הלכת?" - "חושבת על משו".
אם אחת "תפסה" אותך והיא אומרת - "הא , זה בגלל זה??" -תעני לה ברוגע - "ת'כלס , שאני חושבת
על זה , עם כל הצחוקים שיש כן - ויש , מה עם הצד השני?!"]

ואח"כ - מתישהו (לא בדיוק באותו הזמן שנעשה הדבר) , תעלי את הנושא בעקיפין ותגידי -
"וואלה , זה אשכרה מצחיק. אבל...יש כאן בעיה הלכתית (את המשפט על ההלכה , תגידי מהר) ו...
חוץ מזה - אישית , זה לא כיף לחשוב שאם אני אצטרך לעמוד במקומה/ו - זה לא כיף שיעשו לי את זה...".

ו...אז להכניס משו כמו - "מה? ת'כלס , [ותפני לאחת מהן] - היית רוצה שיעשו עלייך את זה?!"...

עקיפין. באהבה. לנסות. להשתדל. "יש" זמן.
ו - תזכרי: באהבה - רק כך אפשר לתקן אותן.
לדבר על זה ברוגע. להעלות גם את הצד שזה כ-ן מצחיק. אבל...

בהצלחה. יישר כח!
שבת שלום ומבורכת לכל עם ישראל!
*עושהשיראל.
חחח... איזה פסיכולוג..e1l0a5d
תעזבי אותם...אודי'ה
אני ת'אמת גם עשיתי את זה פעם (אבל רק לחברות) ובנות צחקו...
והבנות שלא עשינו להן אמרו שזה ממש לא בסדר וכו'...
וזה רק גרם לנו לרצות לעשות את זה יותר.. דווקא..

אז פשוט לתת להם באמת להעביר ת'שיעמום וזה יעבור להן...
לא...זה כבר 5 שנים ככה!!אביה...
אולי זה מתוך שעמום......אבל 5 שנים?!......
תראו...אביה...
אני מתוודה..לפני כמה שנים גם אני הייתי שותפה לזה....אבל ב"ה הבנתי בשלב כל שהוא שזה לא לעניין והפסקתי..אבל היום זה פשוט עובר כל גבול!
הם גם משתמשות בטלפון ציבורי של הבצפר, ואז מאשימים את הבצפר במעשים שלהם!!

הן חברות ממש טובות שלי ואני לא רוצה סכסוכים לפני ר"ה...
לפי דעתי..=)חושבת(=
תעירי להם מידי פעם.. אבל ממש לא לריב איתם על זה..
ובעזרת ה' זה יעבור להם.. הם כבר יראו שזה לא כזה מצחיק..
חמודה, לדעתי אין הרבה מה לעשות הם יחליטו לעצמם-עין שלישית
את לא יכולה לעשות כלום נגד זה את מבינה?
אם הם ירצו להמשיך בזה הם ימשיכו..ולא ישאלו אף אחד כולל אותך..
לדעתי אם את חברה טובה שלהם אולי עדיף שלא תדברי איתם על זה זה רק יכול להחמיר את המצב ולגרום לסכסוכים כמו שאמרת
בעז"ה זה יעבור להם לבד
אבל מה עם הצד השני? מה הוא עז?אביה...
כותרת?!אביה...
הם ממש מתעללות בבני אדם חפים מפשע..... נראה לכם שלהתקשר לאותו אדם 23 פעם ולטמטם לו את השכל עם סקרים על הנקניקיות של זוגלובק זה בסדר?! אם כן אז אני צנצנת....
לא אמרנו שזה בסדר!=)חושבת(=
רק אמרנו שאין לך כ''כ מה לעשות נגד זה..
אוקי...תודה בכל אופן על העזרה..אביה...
יש מה לעשות , ו -אח..
אם את יכולה - תפעלי. בהחלט.
ו...אם את לא פועלת אע"פ שאת יכולה בדרך טובה , חבל עליהן.
ו - אם את חברה טובה שלהן - ממש טובה - אז אני מאמין שתשתדלי.

שוב , עם אהבה ו - "מקל".
בהרחבה בתגובה למעלה.

בשורות טובות!
שבת שלום ומבורכת!
חברות שלי היו עושות שטויות יותר גרועות פי מיליון..עין שלישית
הם היו מתקשרות למורות ואומרות להם שהם עורכות סקר על מים משו..
קיצר הם היו אומרות להם ללכת לבדוק אם יש להם מים בברזים?
אחרי שהמורות היו בודקות וחוזרות לטלפון
חברות שלי היו שואלות אותם מה יצא להם?
אז הם אמרו להם מים..
אז חברות שלי אמרו "נו מה חשבתם שיצא לכם? קולה?!" חח..

הא וחברה שלי פעם הזמינה רופא לבית של חברה אחרת..

נו....שטויות לא התייחסנו והנה זה עבר..
קורה ואני לא חושב שיש הרבה מה לעשות נגדהרועה
תתפללי ותחכי לרגע שמישהו יסכים לשמוע אותך, כי בד"כ בשעת מעשה קשה להקשיב.

אצלי בכיתה זה גם היה קורה, היו מתקשרים לבתים ומחכים שיענה ילד או ילדה קטנים ואז הם היו שואלים אומרים להם משהו כמו "אני האינסטלטור שהזמנתם איפה בדיוק אמרתם שאתם גרים??" עד שהם היו מפחדים, או מתקשרים לבטח כל מיני דברים כמו מסטיק לעוס, והכי גרוע הם עבדו על מישהי במשך כמה ימים שהם ראו תמונה שלה בפייסבוק והם רוצים שהיא תדגמן, והם הקליטו והפיצו בשכבה למי שמכיר אותה.. 
או מיי גאד..רק שלחברות שלי לא יעלו רעיונות חדשים..אביה...
לדעתי:אנונימי (פותח)
הפתרון הכי טוב הוא לעבוד עליהם בחזרה..

לפעמים אנשים מפסיקים לבצע מעשים לא יפים רק כאשר "מחזירים" להם; רק אז הם קולטים שמה שהם עושים זה לא יפה.

אולי כדי שתבקשי מאח שלך שיתקשר, אולי יתחזה לשוטר וכד' (וזה יותר יפחיד אותם מאשר אם ישמעו קול של בת...אחרת יקלטו שזו את או חברה אחרת שלהן..)

לא הבנתי עדיין מה הן בדיוק עושות: מנתקות ישר/מדברות...

יישר כח לך על הרצון לעזור להן

כל טוב 
אביה ..אני מקווה שהבעיה נפתרה או לא כנסי..מיסטר דום
אז ככה קודם כל שאת מעירה להם תשדלי שזה יהיה על המעשה ושהם ידעו את ה שאת עושה את זה מדאגה ואהבה אליהם..כי אז הם יפתחו נגדך אנטי לכי בצורה אלגנטית וגם כמו שאח אמר אל תראי להם שאת בעד המעשהלכי בצד לא בצורה הפגנתית אלא בעדינות...
ב.תערבי מבוגרים כי זה גם הטרדה!!
אני אנסה....ד"א אני שמחה ששיתפתי אתכם בזה....אביה...
תודה רבה על כל העצות!!

נשמח אם תעדכני אם משתנה משהו..הרועה
אין בעיה...מחר אני אנסה בעז"האביה...
איפה את לומדת?micha
אני דווקא חושבבאהבה ננצח
שאת יכולה להגיד להם בפירוש, כמובן בנעימות, את דעתך בנידון- שזה לא יפה לעשות ככה לאחרים ואם אחרים סובלים א"א לצחוק על חשבונם וכו'.
את לא צריכה להתבייש או לפחד מזה שתיתפסי כמחנכת וכדומה, כי את צודקת ובסופו של דבר הם יודו לך (תרתי משמע). יש כאן משהו מהותי- שמי שעושה את זה רוצה להצחיק בעיקר את המעגל שסביבה- קרי החברות. ואת חלק מזה- ואפי' אם רק תראי שזה מפריע לך כבר לא יעשו את זה ק"ו כשיש צדק בדברייך לגופו של עניין וזה בע"ה ייכנס ללב.

אלא שכל זה אמור רק אם את מעריכה שיש לך את היכולת לעשות את זה ויש לדברייך את היכולת להשפיע (שזה תלוי בקשר שלך אתם ובמצב שלהם בקבלת דברים כאלה ועוד שאלות כיוצא בזה)- שאז יש לך גם חובה לעשות את זה. אם אין לך את זה אז באמת כל מה שנשאר לך לעשות זה להתפלל עליהם ולא להשתתף בזה בעצמך.

בכל אופן אשרייך
ובע"ה תעשי וצליחי

למה לך להתערב??נשמע מיותר.......מתו"ש
למה לא?קשקושה קטנה
זה מפריע לאנשים וזה לא יפה!!!

אביה יקרהאנונימי (פותח)
לא יודעת אם ניסית את כל מה שהציעו...
אבל יש כאן עוד עצה קטנה: נראה לי שהחברות שלך פשוט לא מבינות מה הן עושות!!!
הן גם חושבות רק על הצד שלהן ועל רגעי ההנאה וממש לא על הצד השני כמו שציינת.
גם עלי ועל חברות שלי עבדו- באיזה 2 וחצי בלילה מישהו התקשר לפלאפון של חברה שלי והתחיל לשגע אותה ולומר לה שהוא יודע איפה היא גרה ואם היא לא תבוא אז הוא יבוא אליה וכו' אנחנו היינו לבד(רק בנות) ובמשך השעה הזאת היה לנו פשוט סיוטים!!! כל רחש הקפיץ אותנו ושקשקנו מכל רעש קטן-הוא פשוט הרס לנו ת'לילה!!! פחדנו ממש!!! רק ב3 וחצי הבנו איכשהוא שעובדים עלינו ולקח לנו איזה שעה להרגע מזה....
לכן- לפי דעתי כדאי שתבהירי להם כמה הצד השני סובל, תספרי להם את המקרה הזה ואולי הם יתחילו להבין ואם לא ,הנה עוד מקרה מצער ממש(שאולי את מכירה) שכדאי שתספרי גם..:
זוג צעיר היה נשוי כמה שנים ולא היו להם ילדים... אחרי המון טיפולים תפילות וכו' בסיעתא דשמיא האשה נכנסה להריון(ושוב-הם חיכו לזה כמה שנים טובות..). באותו זמן  החליט האח הצעיר של הבעל(הוא לא ידע שאשתו בהריון) שזה יהיה מאוד נחמד לעבוד על אחיו ואשתו. וכך במשך חודש הוא עבד עליהם באופן קבוע-שהוא איזה עבריין וכד' כמובן שזה היה מפחיד מלחיץ וכו'. ובסופו של דבר זה לא נגמר בטוב...- אחרי חודש של פחד וחרדה האשה הפילה את התינוק... 
את יכולה לכתוב להם את זה, לומר להם פנים מול פנים, כל אחת בנפרד או כולם ביחד איך שאת חושבת שמתאים- הן חברות שלך. את יכולה גם להכניס את הצד ההלכתי ולהזכיר להן שזה ממש אסור מה שהן עושות זה פשוט גניבת דעת ובכלל- איפה הבנאדם לחברו שלהם???? שיחשבו על זה דווקא עכשיו לפני ר"ה ויוהכ"פ!!!
אם היה לך סבלנות לקרוא עד פה אז- יישר כח! וב"הצלחה!!! אשמח אם תעדכני מה נסגר בסוף... שבוע טוב !!!
נוער וגיל ההתבגרותאנונימי (פותח)
את חברה רגישה וחכמה,

הזכרת לי מקרה שקרה לפני למעלה מעשרים שנה, חברות שלי עשו את אותו הדבר, היינו בתנועת הנוער והחברת השתעממו, העבירו את הזמן באותה הדרך, עד שהגיעו למשפחה שכולה ושם הן נפלו התגובה של המשפחה היתה כל כך עצובה ומלאה שיחה חינוכית. החברות פשוט בכו , כל כך הצטערו לא מצאו מנוח התנצלו ושוב כתבו והתנצלו. תקופה ארוכה זה מאוד הציק להם.  אז הבינו איזו שטות הן עשו.

זה ליווה אותן זמן רב וכן את החברות בתנועה זה דבר שקשה מאוד לשכוח.

אני מקווה שחברותייך יתעשתו באיזהשהו שלב וזה יעבור להן.

מאחלת לכן שנה טובה.
זנ האח של האשה.קשקושה קטנה
עוד יותר גרוע!!!
פתרון לבעית הפלאפוניםאנונימי (פותח)אחרונה
אניחושבת שאת צריכה לעבוד עליהן בחזרה פעם אחת ברצינות ושילמדו את הלקח                                     
אני לא חדשההרהמורניק

למה כ"כ משעמם פה?????

כולם כבר התבגרו ועברו לצמ"עאיגנוטוס פברל

או לשטו"ל

לא ככה - נהיה יבש כי לא מצטרפים חדשים במקום אלוGini
שהתבגרו ועברו לפורומים של הגילאים היותר גדולים 
כולנו יבשים 🙁🙁Gini
וואלה!! אני גםההרהמורניק
אני חדשההודיה לה':)אחרונה
למה באמת
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הספר:

השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל. 

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

את יכולה להפסיק להספיםנקדימון

אף אחד לא רוצה פה לקרוא את מה שאת מציעה. אין לזה היענות.

אין כמעט אנשים חדשים שמצטרפים לפורומים אז מה שאת עושה זה פשוט לטמטם לנו את המוח.

אולי די כבר?!

נשמע סיפור מענייןקעלעברימבאראחרונה
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

הנוער הדתי לאומי לאן הוא הולך בצבא ?אביגיל מלאך

האם אתם חושבים שכל הנערים של הציבור הדתי לאומי מכוון ליחדות עילית או גם למקומות רגילים אחרים ?

הציבור הדתי לאומי - מגיע לכל היחידות והתפקידיםזמירות

בדיוק כמו בחיים האזרחיים

הציבור הדתי לאומי לא מתרכז בגבולות גזרה צרים - אלא נמצא בכל מגוון החיילות והתפקידים, קרביים, תומכי לחימה, ג'ובניקים, אנשי מחשוב, כלכלה, הנדסה, המון עתודאים שמתפזרים בכל יחידות הצבא עם סיום התואר בכל מגוון התפקידים הפתוחים בעתודה האקדמאית.

ובהמשך בחיים האזרחיים- בכל ענפי המשק, הכלכלה, התעשייה, האקדמיה, חקלאות, מסחר 

..יהודי חסידיאחרונה

אבל בוודאי שיש הרבה הכוונה בציבור הדתי לאומי לצאת דווקא לתפקידים משמועתיים ומובילים בכל מקום ובפרט בצבא

הפצות!!יהודי חסידי

ב"ה אנחנו זוכים להקים ארגון שיעודד את כולנו ביחד לצאת להפצות, להתחבר לצמא הגדול שיש בעם ישראל להתחבר לאבינו שבשמיים.

הארגון הוקם אחרי שבסוכות האחרון היה אירוע גדול בתל אביב - 'טולולולב - נוטלים לולב בתל אביב' שהשתתפו בו למעלה ממאתים בחורי ישיבות מישיבות שונות, ולמעלה מ-10,000!! יהודים זכו ליטול לולב.

בעז"ה ביום חמישי הקרוב יהיה אירוע השקה בהתוועדות 'צמאה' של הישיבות גבוהות __מגיעים ומתחברים דפוס .pdf

יצא עלון יפה, עלון (6).pdf מוזמנים לראות.

כמו כן יש אתר נחמד מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

אשמח לתגובות....

וואודומיה תהילה
מדהים!
קצת תמונות מהפעילותיהודי חסידי

וקצת תמונות מהאירוע בבניני האומהיהודי חסידי
סיפוריהודי חסידיאחרונה

אחד הפעילים זיהה אדם שהניח תפילין בשבוע שעבר והציע לו להניח שוב. להפתעתו, האיש ענה: "לא". כשנשאל מדוע, הוא הסביר בחיוך: "בפעם הקודמת שהנחתי אצלכם, הרגשתי התעוררות כל כך גדולה, שלא רק שקיבלתי על עצמי להניח בכל יום – אלא שכבר הזמנתי דוכן תפילין קבוע למספרה שלי!"

הופכים את העולם!
מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

מחפשים בני נוער לכתבהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

כתבה לנוער על שמירת נגיעהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון 

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

חיפוש קוראים לסיפור על נער מתבגר מאחורי מסך הברזלאורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

עד להימור הגדול מכולם. 

אולי יעניין אותך