אני מסתבך עם ההוריםשמואל_(הי)

בס"ד

הי כולם, אני חדש באתר ולא ידעתי איפה לכתוב את זה, אז כניראה שאכתוב כאן.

כפי שהבנתם יש לי תסבוכת עם ההורים, וזה די קלישאי ונדוש וחופר כבר, אבל זה לא ככה.
הקשר שלי עם ההורים מדהים, אנחנו מדברים אחלה, אנחנו מבינים בהרוב אחד את השני, ואנחנו ממש בשיתוף, התייעצויות ואחלה קשר...
עד לאחרונה, מתחילת השנה התחלתי יותר לגבש דרך משלי, והעולם הדתי שלי ניראה אחרת, זה לא אומר שאני חילוני, אני שומר על התורה קלה כבחמורה, אבל זה מתנהל באופן שונה, אני לא אפרט איך כי זה לא להודעה, זה מסובך.
אבל בגלל שזה באמת ממש מסובך והרבה אנשים באמת לא מבינים את הדרך הזאת כי היא כל כך מבט שונה על המציאות, גם ההורים שלי לא מבינים אותה, וכבר לא נעים לי לאחרונה לדבר איתם.
עד כה זה לא הפריע לי, הייתי בשנת שירות וההורים היו רואים אותי בשבתות, כך שהנושא לא היה צריך להיפתח, ערכים לא התנגשו, אבל עכשיו הייתי צריך לעזוב את השנת שירות (סיפור מכוער וביש מזל שקרה), ואני בבית, וכל הזמן ההורים שלי מגיבים לי על דברים שלא ניראים להם נכונים, אמירות, מעשים, כל מיני...
ואני אוהב אותם והם אותי ואחלה קשר והכל, ואני מנסה לדבר איתם, וכבר דיברתי איתם המון פעמים שזה מפריע לי, והם אמרו שאין להם כוונה לשפוט אותי, אבל הם לא שמים לב וזה פשוט קורה, זה ההרגל שלהם, ואין להם ממש שליטה עליו.

ואני לא יודע כבר מה לעשות, כאילו זה גורם לי לרצות לצאת מהבית ופשוט ללכת... (מה שבכללי יקרה עוד חצי שנה כי אני מתגייס), אבל עד אז אני לא יכול שזה ככה.
וגם אני לא רוצה שכל החיים אני אדע שההורים שלי ואני בכיוונים שונים ובגלל זה תמיד יהיה איזה הפרדה בינינו...
ואני די מבולבל עכשיו.
מה שגם אני לבד בבית וזה מוציא אותי מדעתי, כולם או בישיבות או בשנת שירות מכינות, שירות לאומי, כל מי שאני מכיר... אני סוג של מתחרפן מכל כיוון...

אל תדאג אנחנו תומכים בך!אילת_מטיילת#

תמצא מסגרת חדשהמתהווה
מחפש, לא מוצא משהושמואל_(הי)

פגעת בנקודה!חובה?
זה הרגל שלהם!
אולי תבקש מהם לנסות לשנות ההרגל...
האם בקשה לשנות הרגל גורמת לזה להשתנות?שמואל_(הי)

כבר ציינתי את זה בפניהם ואפילו סיכמנו שאני משתף במציאות שלי, בדברים שאני עושה והם לא מעירים לי.
זה היה סוג של הסכם כדי שאני לא אצטרך להעלים מהם דברים, אבל אני רואה כל משפט איך הם מגיבים, הם באמת מנסים אבל הם די ממחישים את מה שהם חושבים, כמו שפתאום אבא שלי יכול להרים את הידיים לאויר מיואש כזה, קצת קשה לפספס שהוא מיואש... 
אז כנל לחיי היום יום כשהם מגיבים לי על דברים, זה פשוט יוצא, כי גם ככה הם רואים את המציאות הנכונה, ואם הבן שלהם טועה הם יעבירו ביקורת כדי לשפר, ואני מסכים עם הגישה, רק לא מסכים שמה שהם חושבים שמשפר אותי, באמת משפר אותי...

אני חושבת שהשאלה היא אם אתה שלם עם עצמךהרמוניה
אתה בטוח בדרך החדשה שלך?
יש מצב שאתה עדיין מנסה אותה כזה ואז רואים את זה כלפי חוץ שאתה לא ממש שלם ורגוע בקשר להתנהלות הזאת
אני מאמינה שכשמישהו בוחר דרך והוא רגוע איתה אז הוא יודע שעכשיו זאת הדרך שלו והסובבים אותו מרגישים ששום דבר לא יזיז אותו וחיים זה עם זה מתוך כבוד כי מבינים שזאת מציאות מוגמרת, כמו עם חוזרים בתשובה, יש כאלה עם הרבה התנגשויות ויש כאלה שזכו לכמעט בלי מריבות
וכמעט לכל אחד נראה לי יש דעות שונות בכל מיני דברים מההורים שלו וטבעי שיש ביקורת אז כשאתה יכול להפחית אותה ולא לעשות משהו שלא מוצא חן בעינהם לידם, אז תכבד
תודה על התגובהשמואל_(הי)

ברוך ה אני בחרתי את הדרך שלי אחרי המון זמן מחשבה ואני שלם איתה, ולעניות דעתי זה מוקצן ככה החוצה.
להורים שלי זה במיוחד דווקא מה שמפריע, הם רואים שאני הולך בדרך שנוחה לי והם לא מבינים אותה ולכן כל הזמן אבא שלי לדוגמא מעיר לי דברים שהסברתי לו שזה לא הדרך שלי, והוא שוב מסביר לי למה הוא צודק, ואני מקשיב מבין, וכבר הפסקתי אפילו להגיב על זה, הוא פשוט לא מבין את ההגיון שלי, הוא חושב אחרת ממני לגמרי.

מתסכלמתהווה
תנסה לצאת הרבה
גם אם זה לא עם חברים אז לספריה,הליכות, ים.. כל דבר.
זה קורה הרבה כשיש בבית אחד אנשים שונים ומגגונים...ש מ ע ו ן

אתם צריכים להתעסק ולהתמקד בעיקר במשותף והמאחד (ויש הרבה כזה)

אבל לא לשכוח את השוני של השני ולכבד אותו.

מבין אותך לגמרי, זה בהחלט קשה ומתסכל הרבה הצלחהחיוך  

תנסה להביןהמיוחדת במינהאחרונה
וואו... תנסה להבין אותם... הם פשוט חינכו אותך בדרך אחת ומתאכזבים לראות אותך מתנהג בדרך אחרת....קשה להם לראות את זה... כנראה גם מוציאים תסכול אחרי היציאה משנת השירות ולא מבינים איפה הילד שהם ראו בהתחלה... לכן זה מתנגש והם מתחילים להעיר לך... תסביר להם שאתה עדיין שומר תורה ומצוות והכל בסדר איתך אפילו תקיים מצוות לידם, זה יגרום להם להעריך אותך טלעזוב אותך לנפשך....
..גיימס פוטר
הסיבה שכמעט ריק בחצי מהפורומים פה זה כי הייתי בתקופת הקורונה שפשוט היה פה מפוצץ ועכשיו זה רגיל? 
עכשיו בגלל המלחמה הם עוד יחסית פעילים😅הרמוניה

זה ירד מאדד (ברוך ה'..)

כבר זמן רב שאין מצטרפים צעירים חדשים לפורומיםפ.א.
והפעילות בפורומים ירדה משמעותית 
חד משמעית בקורונה היה ה הרבה.סוורוס סנייפאחרונה

אבל עכשיו יש פחות פעילות ממה שהיה לפני הקורונה

מי רוצה לחזור ללימודים??ניגון❤️

ואוו איך בא לי כבר את החופש הגדולל🤭

אני כבר שנה וחצי בבית...ההרהמורניקאחרונה
גם פרה זקנה יכולה להניב חלב..😌😌עוד חומייני חי
כעעען כען
למה אתם חיים?מעייןאהבה

מה הסיבות שלכם בחיים?

חתירה מתמדת להגשמה עצמיתפ.א.
כי ככההרשפון הנודד

בבסיס אני חי כי זה לא דורש ממנו שום פעולה אלא קורה לבד.

ואני ממשיך לחיות כי אני רוצה להתפתח ולהיות יותר שלם ומאמין שעוד יהיה לי טוב.

בנוסף אני מרגיש שיש לי פה תפקיד בעולם שאולי יהיה משמעותי

אני חיהניגון♥️
כדי לעשות טוב לעולם ולאנשים ואני מאמינה שכל אחד יכול להפוך את העולם למקום יותר טוב ושמח ואוהב ♥️ וגם לעבוד את ה' שזה הכל בסוף
נהנה מהחיים פשוטההרהמורניק
וואוצאצא

לא יודע.

מבררים את זה, מחפשים את זה

הלוואי וידעתי

אם כבר הגעתי לעולם ואני כאן - נעשה הכל כדי להנותGini
מהחיים, לחיות טוב, באושר, בשמחה, בסיפוק, ולדאוג לעתיד שלנו כאן 
אני הגעתי למסקנה שהחיים זהגלגל שבו אני עולה ויורדתתמימלה..?אחרונה

כל הזמן והמטרה שלי היא לאסוף כמה שיותר כוחות כשאני למעלה כדי להצליח לעלות אחרי הירידה הבאה...

ככה עד שיבוא המשיח....

יש אנשים!הרשפון הנודד

הפורום חזק להיות פעיל והם דיבורים חזקים אז מוזמנים להעלות נושאים מעניינים שאתם מתלבטים בהם אם סתם שאלות, חוויות, רגשות ופריקות

למישהו יש הדרן?איידן

יש לי הדרן ויש תקלה ואין לי אינטרנט במכשיר (שהוא גם ככה דפוק (חצי טאצ) ובלתי נסבל) אני לא יכולה לקבל לטלפון אימיילים ובנוסף האפליקציה שלהם לא עובדת 

יש למישהו דרך לעזור לי?

בבקשה אני נואשת נראלי אם עד סוף שבוע הם לא חוזרים אליי אני עוברת לנוקיה (ונוקיה זה זוועה)

אם מישהו יעזור לי אני אשמח מאוד

למישו יש את היי סקול מיוזיקל בדרייב?נחט

או סרטים אחרים 

יש פה אנשים ערים?מעייןאהבה
תמיד...אנא בכחאחרונה

אולי יעניין אותך