שאלה על תמימותהודעה
"תמים תיהיה עם ה' אלוקייך.."
"עיקר היהדות הוא פשטות ותמימות"
כמה נאמר על המקום הפשוט הזה שאנחנו לפעמים קצת שוכחים אותו. רציתי לשאול, יותר לפתוח דיון, מהי תמימות מול ה' לדעתכם?
ואיפה זה פוגש אתכם בפגישות? בהחלטה? ועד כמה ?
אשמח לתשובות
תמימות זה שלמותימ''ל

לא 'מקום פשוט' במובן של לזרוק את השכל, זה עיוות של מושג התמימות, אלא בדיוק להפך - עמקות בכל ההיבטים, ברגש ובשכל.

השאלההודעה
אם כשמנסים להתעמק מדי זה לא מכניס יותר מחשבות ושאלות.
תוכל להסביר/לתת דוגמא למשל?
זה העיקרון, האידיאלימ''ל

כמובן שהכל צריך להיות במידה המתאימה לכל אחד בשלב שבו הוא נמצא.

הדוגמה הקלאסית היא ביחס לאמונה:

האם האמונה צריכה להיות ב'תמימות ופשיטות' במובן של בצורתה הטבעית-ילדותית אליה התחנכת (כל אחד כפי שהתחנך), או מתוך חקירה העמקה וניסיון להבין ולבסס במה בדיוק מאמינים ולמה.

(דוגמה נוספת היא ביחס לתופעות מיסטיות, בהקשר הזה מסביר הרמב"ם את מושג התמימות: כָּל הַמַּאֲמִין בִּדְבָרִים אֵלּוּ וְכַיּוֹצֵא בָּהֶן, וּמְחַשֵּׁב בְּלִבּוֹ שֶׁהֵן אֱמֶת וְדִבְרֵי חָכְמָה אֲבָל הַתּוֹרָה אָסְרָה אוֹתָן - אֵינוֹ אֶלָּא מִן הַסְּכָלִים וּמֵחֲסֵרֵי הַדַּעַת, וּבִכְלַל הַנָּשִׁים וְהַקְּטַנִּים שֶׁאֵין דַּעְתָּן שְׁלֵמָה. אֲבָל בַּעֲלֵי הַחָכְמָה וּתְמִימֵי הַדַּעַת יֵדְעוּ בִּרְאָיוֹת בְּרוּרוֹת שֶׁכָּל אֵלּוּ הַדְּבָרִים שֶׁאָסְרָה תּוֹרָה אֵינָם דִּבְרֵי חָכְמָה אֶלָּא תֹּהוּ וָהֶבֶל שֶׁנִּמְשְׁכוּ בָּהֶן חֲסֵרֵי הַדַּעַת וְנָטְשׁוּ כָּל דַּרְכֵי הָאֱמֶת בִּגְלָלָן. וּמִפְּנֵי זֶה אָמְרָה תּוֹרָה כְּשֶׁהִזְהִירָה עַל כָּל אֵלּוּ הַהֲבָלִים: "תָּמִים תִּהְיֶה עִם יי אֱלֹהֶיךָ")

וזה פוגש בכל נקודה בחיים כי זו גישה - האם הגישה של האדם היא מעמיקה וריאלית, או רוחנית ופשטנית. 

אוקייהודעה
הכוונה שתמימות זה לא בורות. יש דרך שמלווה בהעמקה שכלית והגיונית עד שמגיעים לתמימות והפשיטות הזאת.
השאלה מה גורם לאדם לקבל החלטות גורליות כמו למשל להתחתן עם אדם פלוני או לעשות שינוי משמעותי בחיים כמו לחזור בתשובה, או לעשות צעד שיקרב אותו לה' או ליעוד מסויים אבל דורש מהאדם הרבה כוחות ויציאה מהמקום המוכר והנוח שלו למען זה גם כשהוא לא בטוח והחוסר ודאות מכרסם בו או משתק לעיתים.
אז זה לא בעצם פשוט מקום גבוה מאוד של אמונה? שפה אדם כן "משליך על ה' " בפשיטות?
בדיוקימ''ל

השאלה היא אם אדם עושה את הדברים מתוך חשיבה ועמקות, או שהוא עושה אותם מתוך השלכת אחריות.

למשל אדם שרוצה לחזור בתשובה אבל יש לו ספקות: יש לו אפשרות להעמיק ולבסס את האמונה ולפי זה להחליט באופן מושכל לחזור בתשובה כי ברור לו שה' הוא האלוהים וזו הדרך האמיתית, ויש לו אפשרות לחזור בתשובה כאן ועכשיו כי באופן כללי זה מרגיש לו נכון וכי הוא חווה חוויה רוחנית כזו או אחרת - אני אעדיף את הדרך הראשונה, הדרך השנייה היא לא דרגה גבוהה יותר אלא פחות (הרבה הרבה פחות).

אותו דבר לגבי בחירת בן זוג: אפשר להתחתן כי באופן כללי זה מרגיש נכון, והקשר זורם ו"בתכל'ס ה' קובע אז 'השלך על ה'' ''. אבל אפשר לנסות לבחון מה בדיוק מרגיש נכון, ומה עלול שלא, ומה הרצונות והשאיפות, ותכונות האופי וכו'.

ממהודעה
אז אם הבנתי נכון, הטענה היא שזה בעצם מגיע ממקום שכלי, החלטות שכליות קרות ולא מושפעות מחשקים ורצונות רגעיים. ומשם מופעלת האמונה (להלן התמימות) בטוב והקפיצה למים.
מקריאה שונה זה לא היה לגמרי מובן, אבל עכשיו זה מסתדר..
וואו מקסים, תודה !

הגדרה מבריקה - להפעיל את השכל, את ההגיון, להתעמק.קרן-הפוך
מגיב כדי לזכור לכתוב את דעתי בע''הוהוא ישמיענו
תלמדי את הסיפורבת 30
מעשה מחכם ותם של ר' נחמן.
יש שם הסבר מעמיק ויפה על מה זה ''תם''.
תם הוא לא טיפש, אבל הוא רשימה של דברים אחרים...
למשל, בסיפורי התם הוא אדם שנותן אמון. לא מטיל ספק ומפקפק בכל ידיעה או אמירה. נטיית הנפש הבסיסית שלו היא אמון. באנשים, בעצמו וכמובן שברבש''ע.
עוד דבר- התם, לעומת החכם, לא מרוכז בעצמו, ביכולותיו, בהשגיו. הוא לא מרכז העולם.
התם בסיפור הוא שמח. החכם מלא בדאגה ועצבות.

ויש עוד ועוד. בקיצור, שווה לשמוע כמה שיעורים על הסיפור כדי להבין מהי תמימות, לעומק.
ממליצה על שיעורי הרב עופר גיסין, או הרב ארז דורון.
מעשיה נהדרתהודעה
זה מתחבר לי יותר, תודה !
תמימות זאת..פצלשי
יושרה

"תמים תהיה עם ה' אלוקיך"
היה תמיד אדם ישר בדרך ה', ביראת שמיים, ביראת חטא, אל תעשה עיגולי פינות אם לא מסתכלים, הקפד על כל הפרטים גם הכי אפורים, גם אם כולם מסביב חושבים עליך אחרת, אתה והוא יודעים את האמת...
נו אזהודעה
איך מכאן זה משפיע על ההחלטות שלך? לפעמים יש מצבים שבשני הצדדים יש אמת ויושר, אלה ואלה דברי אלוקים חיים. יש שאלות שזה ברור שזה מגיע מיושרה אבל יש שאלות שנראה שזה קצת מתעתע
למשל אדם שבוחר דרך בעבודת השם- גם במקום פלוני וגם במקום אחר יש אמת. או בת זוג, יכול להיות שגם בלהשאר עכשיו רווק יש אמת. מה מכריע את זה בסוף?
אבל יש דרכים בעבודת ה'בת 30
יש דרך של חקרנות ופילוסופיה
ויש דרך של תמימות.
כנראה שהפותחת מחפשת שותף לדרך של התמימות.
אגב, אני מאוד מזדהה.
זה היה שיקול מרכזי בעובדה שהתחתנתי עם בעלי
חשוב לדייקימ''ל

יש שיטות שונות בעבודת ה' (שיטות שונות אלו לא דרכים שונות, מדובר במחלוקות מה רצון ה' - אבל אחת מהדרכים היא הרצויה), אבל כולם דוגלים בתמימות - פשוט מגדירים אותה אחרת.

לא כל הגישות מציבות את התמימות כנגד החכמה, כאמור יש גישות שאומרות שהחכמה היא היא התמימות.

רבי נחמן התנגד לחקירה ואפילו אמר ש"טוֹב יוֹתֵר לִהְיוֹת פֶּתִי יַאֲמִין לְכָל דָּבָר, דְּהַיְנוּ לְהַאֲמִין אֲפִילּוּ בִּשְׁטוּתִים וּשְׁקָרִים, כְּדֵי לְהַאֲמִין גַּם בְּהָאֱמֶת. מִלִּהְיוֹת חָכָם וְלִכְפּר בַּכּל חַס וְשָׁלוֹם, דְּהַיְנוּ לִכְפּר בִּשְׁטוּתִים וּשְׁקָרִים, וְעַל יְדֵי זֶה נַעֲשֶׂה הַכּל לֵיצָנוּת אֶצְלוֹ וְכוֹפֵר גַּם בְּהָאֱמֶת חַס וְשָׁלוֹם" [במאמר מוסגר: לפי הגישה הנ''ל מי שנולד נוצרי אמור להישאר נוצרי. ומה זה אומר על מי שבמקרה כן נולד "להאמין גם בהאמת" - האם האמונה צריכה להיות ברירת מחדל כי כך נולדת? האם לא צריך לשאוף לברר את האמונה מ'השטותים והשקרים' כדי שלא תהיה אמונה מעוותת שמכילה בתוכה שקר?].

ואילו הראשונים כדוגמת רס''ג באמונות ודעות, רבנו בחיי בחובות הלבבות, הרמב''ם במורה הנבוכים ועוד סברו שחובה להעמיק ולחקור.

'אחת מהדרכים היא הרצויה'והוא ישמיענו
עבר עריכה על ידי והוא ישמיענו בתאריך ו' באדר תש"פ 11:56
לא בטוח שדרך אחת היא הרצויה לכולם. ייתכן מאוד שלאדם אחד מתאימה דרך מסויימת והיא הנכונה עבורו ולאדם אחר דרך שונה.
גם ריה''ל בספר הכוזרי כותב את זה. יש נפשות שמטבעם הם חקרנים- ואז הם צריכים לחקור בשכל, אבל הדבר הטוב ביותר גם לשיטתו זו אמונה תמימה כמו שמגדירים אותה- בלי לחקור. גם המסל''ש מזכיר בסוף ספרו שיש כמה מסלולים של המידות והם משתנים בין אדם לאדם- כמו שחז''ל אמרו שמיראה מגיע לענוה וכן מענוה ליראה וכן בשאר המידות. ויש בזה גם פירוש המהר''ל בנתיב הענוה וככה משמע גם ממנו.

ולגבי ר' נחמן. לא רוצה עכשיו להיכנס לזה כי זה נושא ארוך. אבל , בכל אופן לא הבנתי מאיפה אתה מסיק מפסקה זאת שנוצרי צריך להיות נוצרי וכו'.. הוא רק אומר שעדיף להיות באמונה תמימה ו'מתוך שלא לשמה יבוא לשמה' מאשר להיות מאוד חכם ולסמוך על השכל שלך ולכפור. הוא לא יצא פה נגד החקירה השכלית, אלא משמע שאדם שזה יביא אותו לכפור- עדיף לו כבר להאמין אפילו בשטות ושקר ולא להתחכם.

וסתם לידע, התורה הראשונה בליקוטי מוהר''ן מדברת על השכל ושאסור לזרוק את השכל.
"אבל מי שאינו מקשר עצמו אל השכל והחכמה והחיות שיש בכל דבר, זה בחינת עשיו, שביזה את הבכורה, כמו שכתוב (בראשית כה לד): "ויבז עשו את הבכורה", דהיינו השכל"..

ר' נחמן עצמו היה חקרן עצום וגאון גדול. הוא היה בקיא בש''ס ובמדרשים וזוהר ועוד.. יש סיפורים רבים ועדויות של ר' נתן. לא נראה שהוא זרק את השכל שלו. הוא כן היה בתמימות גדולה.. ועשה אולי דברים שאנחנו לא מבינים. אבל הסיבה היחידה שאנחנו לא מבינים- זה הפחיתות שלנו, לא שלו.. הוא לא היה טיפש בכלל.
ובענין התמימות והחקירה- הוא בעיקר יצא נגד ההשכלה שהיתה בתקופתו והפרנקיזם. לא נגד השכל שהבורא יתברך נתן לנו.
וגם בזה יש עדויות שהוא הכיר את הספרים האלה של המשכילים והתווכח עליהם.
^^ נהניתי לקרוא!! תודה!!לב אוהב

כתבת יפהחיות צבעונית
לגבי הדברים של רבי נחמן, התורות שלו הן בין התורות הכי עמוקות שיש, בלי שכל אי אפשר להבין טיפה מהן.
שמעתי לא פעם שהדברים הם לאחרי הלימוד המעמיק. שגם המקובלים הכי גדולים שהכירו את השמות והייחודים וכו בסופו של דבר באו והתפללו ועבדו את ה' בתמימות כאנשים פשוטים. כי העניין הוא להתוודע לגדלות ולעמקות(בגין לאשתמודע), אבל אז לחזור לעבודת ה' שהיא באמת תמימה ושלמה (שלמרות החקירות והסתירות העולות וכו, הכל אחד ומאיתו)
תודה!והוא ישמיענו
גם את כתבת עכשיו דברים חשובים ויפים. על זה בדיוק מדבר גם הרב קוק.. (אגב, יש דימיון בין דברים של הרב קוק ותלמידיו- אני שמתי לב בדברי הרב הנזיר למשהו כזה- לדברים אצל ר' נחמן. לא שזו אותה שיטה כמובן, אבל בהחלט הרב קוק קיבל גם מר' נחמן. זה ידוע ואין שום סיבה להסתיר את זה).
הרב קוק אומר שהבסיס של האדם הוא תמימות. אח''כ הוא חוקר בשכלו ומאבד את התמימות. ובסופו של דבר המטרה להחזיר את השכל לשורשו ולאחד את השכל עם התמימות. מי שרוצה פסקאות מפורשות- בשמחה, אני יכול להפנות בע''ה
וואו חזקהודעה
זה כאילו תהליך כזה שכל אדם עובר בסוף בעבודת השם ?
האמת שאני אשמח למקור של הקב קוק על זה..
תודה ושכוייח על הפריית הדיון במקורות!
כן. לעניות דעתי- ככה אני מבין מדבריווהוא ישמיענו
למשל יש במאמרי הראי''ה את המאמר הזה:
מאמרי הראיה/קרבת אלהים – ויקיטקסט

(חלק ראשון- קרבת אלוקים באדם, בעיקר בהתחלה).
מומלץ לעיין, אני מצטט ממש מדגמי: הוא אומר משפטים כמו-
"השאיפה לקרבת אלהים ברום עזה רק היא הנה היסוד המרכזי לכל הנטיות, התשוקות והשאיפות של הנפש האנושית כולה; הן כולן נובעות ממנה ושבות אליה"

"הרי אנו מתממים את הכרתנו לומר, שזו היא עצמותה, ישותה ויסוד הויתה של הנפש, כלומר: היא כללותה של הנפש עצמה במהותה העצמית; מהות עצם החיים שלה, המתגלה לפנינו בתור יסוד אחד כללי בעל גונים שונים, במעטה נטיות, תשוקות ושאיפות שונות אין מספר, שכולן לוקחות איזה חלק מיוחד בחיים, אבל החיים עצמם, החיים כולם, מהות החיים, זהו ולא אחר ואי אפשר להיות אחר כי אם יסוד שאיפת קרבת אלהים"

ובסוף בספר במאמר ''שיעורים בספר הכוזרי'" (ב') :

"כשאנו באים ללמוד את לימודי האלוקות, את החקירה הדתית בדרך רציונלית- חקרנית, אנו מוצאים בסוף הלימוד שאין לו לאופן למוד זה שום ערך בפני עצמו, כי אם בתור הכנה והקדמה ללמוד האמיתי.
ורק בבואנו להבין את הדבר באופן פשוט וטבעי, אנו בטוחים שנגיע להבנת האמת הברורה.. והדברים המלאכותיים היותר יפים אינם יכולים להגיע למרומי האמת הפשוטה- "כל כלי יוצר עלייך לא יצלח"..

ובפסקה ג':
"כח האמונה.. הוא עצם מהותה של הנשמה. והמבוקש הזה, מבוקש האמונה, הנהו היותר ראשון, היותר חזק, והיותר אחרון שבמבוקשים..
כל החכמות שבעולם והתמציתים הפילוסופיים כולם, הנם מוגבלים בשכל, וביכולתנו להקיפן הקפה כוללת ומקפת. משא''כ במהות האמונה הבלתי מוגבלת ביכולת שכלנו הדל.. שסוף כל סוף אין בעולם כי אם הקב''ה ומעשיו."

"וכל התורות והלימודים באים רק להרחיב את האמונה במחשבה ובמעשה.."

לעניות דעתי מה שהרב אומר בכללי זה שיש לנו אמונה בסיסית- קרבת אלוקים של הילד. זה שומר עליו עד שהוא נפגש עם העולם- ואז זה מתערער והוא מתחיל לחקור. ובסופו של דבר התכלית היא שנחזור לתמימות כך שהיא תהיה גדולה יותר. כלומר החקירה היא רק אמצעי לתמימות האמיתית, אך אינה מטרה.

יש עוד הרבה מה להרחיב, אני חייב לימ''ל תגובה בכל מקרה- להראות שאני משתדל לא לכתוב באויר וכדי שנראה את דברי הרב קוק
כןימ''ל

יש דרך שהיא האידיאלית, שהיא רצון ה'.

כמובן שזה תלוי בכל אחד והכלים שלו ובשלב שבו הוא נמצא, לא כל אחד יכול ולא לכל אחד טוב להיות בשלב הזה וזה גם עלול להזיק לו (הרמב''ם כותב בכמה מקומות שזה חייב לבוא בהדרגה, אחרת זה כמו שנותנים תרופה חזקה למישהו חולה מדי מה שעלול להרוג אותו) - אבל בשאלה העקרונית מה הצורה האידיאלית של האמונה התשובה היא אחת.

זה פשוט מאוד: אם אסור לחקור ולהרהר מה האמת אלא לדבוק במה שאומרים לך (ע''מ לא לכפור), אזי אם נולדת נוצרי וזה מה שאמרו לך אז בזה אתה צריך לדבוק ולא לכפור.

למדתי את ליקוטי מוהר''ן (ושאר כתבי ר' נחמן) לא מעט פעמים. השכל שהוא מדבר עליו שם זה לא שכל של חשיבה אלא כוח רוחני "חיות הדברים", "השכל שבכל דבר". זה משהו אחר (בכלל הרבה פעמים המושגים אצל ר' נחמן שונים מהמובן הרגיל שלהם).

יש אצלו הרבה התבטאויות נגד החכמות "כִּי עִקַּר קַבָּלַת הַתּוֹרָה הָיָה עַל יְדֵי וְלָא חַכִּימוּ, הַיְנוּ עַל יְדֵי שֶׁהִשְׁלִיכוּ מֵאִתָּם כָּל הַחָכְמוֹת כַּנַּ"ל".

לא מסכים. יש כמה דרכים אידיאליות בתוךוהוא ישמיענו
גבולות התורה.
עיין למשל בספר 'הלכה בימינו' של הרה''ג יעקב אריאל שליט''א
נסכים שלא להסכיםימ''ל

אגב, גם רבי נחמן לא היה מסכים איתך.

אם תסתכל בחיי מוהר''ן מה שאמר נגד גישת הרמב''ם (ונגד הרמב''ם עצמו וכנגד כמה וכמה ראשונים כמו חובות הלבבות והאבן עזרא בחריפות קשה "עיוות וקלקל רבות שה' ימחל לו" ועוד התבטאויות קשות, ואפילו אסר ללמוד חלק מה'משנה תורה' בנוסף למורה הנבוכים ופירושי הראשונים לתורה ומספריהם) תראה שגם לדעתו זוהי דרך שאינה לגיטימית וזה לא תלוי בנטייה אישית.

כן כי אני לא תלמיד רק של ר' נחמןוהוא ישמיענו
כמו שאני לא תלמיד רק של הרמב''ם. בתור תלמיד של תלמידי בנו של הרב קוק אני משתדל לנסות ליישם את דרכו. וגם לראות ככה את התורה.
בסדר, רק שים לבימ''ל

שכשאתה לכאורה מכיל ומקבל מכולם, שעל פניו זה נשמע נורא נחמד ורומנטי, למעשה נוצרות אצלך סתירות פנימיות (ו/או שאתה סתם לא מבורר) - כי בסופו של דבר האמת היא אחת.

נכון שיש נושאים שבהם יש ניואנסים ומספר תשובות נכונות, אבל לא תמיד ולא לרוב.

אולי הם חשבו שהאמת היא אחתאנונימי971

אבל זה לא ראיה לדבריו שהוא חושב שהאמת היא אינה אחת.

מדובר פה על אמת נורמטיבית (כיצד ראוי לנהוג), והדבר הנורמטיבי הזה תלוי במצב עניינים אובייקטיבי.

למשל גם אם קיימת אמירה של "לא תרצח" זה יתממש בכל עולם בצורה שונה (למשל אנחנו לא חושבים שחיות הם בפרשה הזאת אולי מדין צע"ח, אבל בנ"א כן).

אז הוא יטען שהאמת הנורמטיבית הזה תלויה במהי שורש נשמתך (מצב עניינים אובייקטיבי).

ייצגתי את עמדתיימ''ל

ולדעתי לא מדובר בשאלה של אמת נורמטיבית (כלומר סובייקטיבית ומשתנה), אלא באמת אובייקטיבית.

ככל הבנתי אין קשר בין אמת נורמטיבית לכך שהיא סובייקטיביתאנונימי971

יכול להיות שיש אמת כל אחד לפי נפשו... האמת האובייקטיבית זהו רצון ה'.

אולי זה אחד ההבדליםוהוא ישמיענו
בין בית הלל לבית שמאי.
בשביל זה אנחנו משתדלים ללמוד תורה.והוא ישמיענו
גם הרב קוק לא מקבל את כולם בצורה שכל שיטה מופיעה בשלימות ב100%.
בשביל זה לומדים הרבה אמונה כדי להבין איך הכל אמור להסתדר. אגב, זה גם נראה לי רצון ה'.

וברור. זה לא חכמה להתמקד בשיטה אחת ולהגיד שזאת האמת האחת. החכמה היא לראות את הכל כדבר אחד- אחדות אמיתית בעוה''ז מגיעה ע''י ריבוי.
מה סתירה? שכל אחד מדגיש צד אחר?והוא ישמיענו
האמת נמצאת באמצע. והאמצע משתנה וצריך לימוד, אבל זה נראה לי הרבה יותר נכון ואמיתי מאשר לבטל דעות שיש להם בסיס ואמת גדולה.
צריך ללמוד את הרב קוק ואת כל הדעות באמונה ואני עדיין לא בדרגה הזאת. אבל זה השאיפה. זה נראה לי דרך הרבה יותר ישרה
אלו לא דגשים/צדדים שונים של אותו מטבע, כל דרך שוללת את השניהימ''ל

זה מאוד נחמד להציג את זה ככה, זה הרמוני ומאחד וזה כיף.

אבל יש כאן מחלוקת נוקבת וזה למסמס אותה ולברוח ממנה וזו לא אמת.

ואני לא אומר שבהכרח צד אחד צודק ב100% והשני טועה לגמרי, אבל:

א. יש את הגישה הכללית.

ב. הצד שצודק ב70% הוא טועה בשאר. זה לא שכולם צודקים ואלו רק דגשים שונים.

וזה לא נכון להיתלות ברב קוק כשאתה לא יודע מה הוא אומר בנושא.

תן ציון מקום ונראה למה הוא התכוון, לא ככה 'הרב קוק' באוויר, זה לא רציני.

אין בעיה. בע''ה כשאתפנה תקבל הרבה מקורותוהוא ישמיענו
אני לא מדבר באויר פשוט הספרים כרגע לא לנגד עיני. אני מביא לך פה מידי פעם מקורות. מוזמן להסתכל במאמר 'דרך התחיה' למשל.
אני לומד הרבה הרב קוק. אולי אתה מבין אחרת. בכל אופן, לכשאתפנה הערב
ולגבי ב'- זה בדיוק מה שכתבתי. אבל היסוד המהותי הוא נכון.
כמו שהרב קוק אומרוהוא ישמיענו
באורות ישראל, שכשיש לנו כתובים שלכאורה ממעטים לנו את אהבת ישראל וסותרים את העיקרון הזה-
המטרה היא שנתעלה על הסתירות והאמונה שלנו תהיה יותר מבוררת. זה לא אומר שזה קל, אבל זה יותר נכון מלבטל דברים אחרים.
אז אותו דבר- יש סתירה? ברור שיש סתירה. זה כל היופי בתורה, שכשמעמיקים מגלים את התפארת וההרמוניה שבה. זה הענין שהרב קוק מדבר הרבה על תורת הסוד ופנימיות התורה- כי היא מגלה את האחדות.
חייבים להתחיל בסתירות, כדי לא לטשטש שום דבר, אבל בסוף זו לא התכלית.
התכלית היא 'בעלי אסופות אלו תלמידי חכמים שיושבין אסופות אסופות ועוסקין בתורה הללו מטמאין והללו מטהרין הללו אוסרין והללו מתירין הללו פוסלין והללו מכשירין שמא יאמר אדם היאך אני למד תורה מעתה תלמוד לומר כולם נתנו מרועה אחד אל אחד נתנן פרנס אחד אמרן מפי אדון כל המעשים ברוך הוא".
כמו שזה נכון בהלכה, העיקרון נכון לכל חלקי התורה
השכל שר' נחמן מדבר זה בעיקר בגשמימבקש אמונה

הכוונה היא, אחרי שהבנת שהקב"ה רוצה שתעבוד אותו, תשתמש בשכל לחשוב לאן המציאות מכוונת אותך, ואיך אתה יכול לעשות את המצוות הכי טוב שיש...

כמו שחכמינו אמרו "לעולם יהיה אדם ערום יראה" וכן "הן יראת ה' היא חכמה"

מה שהוא התנגד זה לנסות להמציא את הגלגל מחדש

לחקור על מה שכבר נאמר שזה רצון ה' - הן בענייני אמונה והן בענייני מעשים כמובן

התבלבלתיהודעה
לא הבנתי אז את המקור האחרון של רבי נחמן שכתבת. אז לאן הוא חותר בסוף? מה זה חיות הדברים? שלא צריך או כן צריך חיות ושכל? @ימ"ל
נכוןבת 30
היו בברסלב שני משכילים ידועים וחכמים שזלזלו בו, אבל הוא היה בקשר איתם .
תמים זה לא טיפשהסטורי
זה אחד שעושה את המוטל עליו ולא הולך אחרי מעוננים וקוסמים (גם אם הם לובשים מצנפת וגלימה של בבא)
אפרופו הדיון, יש כאלו בנות שהם לא תמימות? או שחייבים להתפשר.אנונימי971

בטח שיש לא תמימותבת 30
שוב, ענין של דרך חיים.
היכן?אנונימי971

עריכה: אני כאילו מתכוון כאלו שהם גם דתיות חזק.

הממ.. לא יודעתבת 30
אולי בוגרות של מדרשות שבהן הלימוד יותר שכלי?
לגבי החלטה בפגישותמבקש אמונה

אספר לך משהו,

פעם חבר שלי שהיה לקראת חתונה, התלבט אם לחכות שיהיה לו כסף לחתונה יפה כמו שהוא חלם, או להשתמש במה שיש ולהתחתן חתונה רגילה ונחמדה.

פתחתי ליקוטי עצות וזה מה שיצא לנו. מדהים

כז. צָרִיךְ שֶׁיִּהְיֶה לְהָאָדָם הִסְתַּפְּקוּת לְהִסְתַּפֵּק רַק בַּמֶּה שֶׁצָּרִיךְ לוֹ בְּהֶכְרֵחַ מִזֶּה הָעוֹלָם, וְלֹא לִנְהֹג אֶת בֵּיתוֹ כִּגְדוֹלִים דַּוְקָא כַּנָּהוּג עַכְשָׁו בַּעֲווֹנוֹתֵינוּ הָרַבִּים בְּהַרְבֵּה אֲנָשִׁים. כִּי אֵלּוּ שֶׁאֵין לָהֶם מִדַּת הִסְתַּפְּקוּת, עֲלֵיהֶם נֶאֱמַר וּבֶטֶן רְשָׁעִים תֶּחְסָר, כִּי לְעוֹלָם חָסֵר לָהֶם הַרְבֵּה. עַל־כֵּן צָרִיךְ שֶׁיִּהְיֶה לוֹ הִסְתַּפְּקוּת לְהִסְתַּפֵּק בַּמֶּה שֶׁחֲנָנוֹ ה', וַאֲפִלּוּ מִזֶּה הַהִסְתַּפְּקוּת גּוּפֵיהּ צָרִיךְ לְהַפְרִישׁ מִמֶּנּוּ לִצְדָקָה, וְעַל־יְדֵי זֶה נַעֲשֶׂה יִחוּד גָּדוֹל לְמַעְלָה וְנִמְשָׁכִין כָּל הַהַשְׁפָּעוֹת טוֹבוֹת (נד, ב)   

זה נראה לי אחלה דוגמא לעניין.

כמובן, להגיד זה קל, אבל זה כנראה הכיוון...

אחלה דוגמהימ''ל

כי אדם ריאלי לא היה חושב להסתמך על 'סימן' כזה משמים (או מרבי נחמן?).

הוא היה אומר: מי אמר לי שה' שולח לי סימן? למה שזה יהיה סימן?

אלא היה חושב מה נכון לו (ומה רצון ה') בהתחשב בנתונים.

אגב,

זה בדיוק איסור 'לא תנחשו', ולא סתם התורה אסרה את זה (רמז: ציטטתי את הרמב"ם שמסביר למה בתגובה כאן למעלה).

באמת חששתי שיתפסו על מה שלא התכוונתי.. זה לא סימןמבקש אמונה

התכוונתי להביא דוגמא מהמאמר עצמו שהוא נכון בכל מקרה, בין אם הוא יצא במקרה ובין אם לא...   

רק שפה זה יצא ככה בבום -זה פשוט נחמד שזה קרה, זה הכל

הייתה לי הרגשה שאני צריך לסייג את העניין בסוגריים, אבל התעצלתי

כי אדם שהולך לפי עקרונות החסידותחיות צבעונית
הוא לא מחובר לקרקע?
מסכימה שלפעמים מאבדים את זה והולכים לשאול על כל פיפס.
לא אמרתי את זהימ''ל

אלו לא עקרונות החסידות (זו לא חסידות בכלל, בטח שלא מהעקרונות שלה).

רבי נחמן הוא לא 'החסידות', זו גישה שונה מאוד. הוא היחיד שהתבטא ככה.

הנטייה להיות 'פתי מאמין לכל דבר' היא לא מעקרונות ומדרך החסידות (רק בדברי ר''נ כנ''ל), מה שכתבתי מתייחס ל'תמימות' (במובן של רדידות מחשבתית ונאיביות) בכל הזרמים.

מה בדברים של רבי נחמן זה לא חסידות?חיות צבעונית
ורבי נחמן ממש לא אומר להיות פתי מאמין לכל דבר.
וכמו בכל דבר שיש קליפות אז רדידות ונאיביות עיוורת הן מהקליפות של התמימות
לא אמרתי שהדברים שלו הם לא חסידותימ''ל

אמרתי שזו לא 'החסידות' - זה זרם מאוד מסוים ושונה בחסידות.

והוא כן אמר להיות פתי מאמין לכל דבר, כולל ל'שטותים ושקרים', כי זה עדיף מאשר לחקור ולהטיל ספק.

זו קליפה של תמימות לא נכונה.

כשמבינים את התמימות כפשטות (בהנגדה להעמקה ובירור בין אמת לשקר), בהכרח הקליפה שלה תהיה רדידות ונאיביות.

איפה הוא אמר להיות פתי מאמין לכל דבר?חיות צבעונית
הוא לא אומר להיות פתיחיות צבעונית
הוא אומר שזה עדיף על להיות אחד שמתעסקת בחכמות שמביאות בסופו של דבר לכפירה.
אבל הנחייה הכללית היא לא זה ולא זה
הוא כןימ''ל

זה בהנגדה לחקירה, שזה בירור האמת מהשקר. וככה הוא גם הנחה בהרבה מקומות אחרים.

יש לך שתי אפשרויות:

להיות מברר, או להיות מאמין בפשטות.

הוא מתנגד לבירור מכל וכל.

אין אפשרות של לא זה ולא זה (זו סתירה מובנית - איך לא תקבלי את 'השטותים והשקרים' אם מלכתחילה אסור להטיל ספק, איך תבדילי מה שטותים ושקרים ומה אמת?).

אז ההדרכה היא לכתחילה להאמין לכל דבר 'בפשיטות ותמימות'.

אני גם חושבתלב אוהב

אבל רק צריך לדייק

שר' נחמן אומר להאמין בפשטות ולהתרחק מחקירות זה בכדי שבסופו של דבר האמונה תתחזק 

ע"י תורה ומצוות ותפילה, ואז אין צורך בעצם בחקירות שיכולות להזיק

כלומר אם לאדם באמת יש קשיים באמונה, וספקות ושאלות.

אז לכאורה העצה שיילך ויחקור

אז ר' נחמן אומר שזה מסוכן, אבל לא שתתעלם מהספקות שלך, אלא תשקיע בתפילה ותורה ותראה שלבד הם ייעלמו

יש כאלה שחושבים שאם לא תחקור לעולם לא תגיע לשלמות באמונה... 

ויש כאלה שחוקרים בלי שבכלל יהיו להם ספקות. אלא רק מעצם הלימוד שבזה. 

תראיימ''ל

דבר ראשון, אני מאוד מבין את ר' נחמן, בתקופה שלו תנועת ההשכלה הייתה כמו מגפה.

יש בחקירות סכנות והיא לא מתאימה לכל אחד בכל שלב, גם הרמב''ם כתב את זה.

אבל הוא לקח לקיצוניות הפוכה, עד כדי תקיפה אישית בוטה נגד גדולי הראשונים בנוסף לאיסור לימוד ספריהם.

לגבי הספקות - אולי אפשר להדחיק אותן, בין אם זה נכון או לא. אבל לא זו השאלה אלא שאלה עקרונית יותר כמו שכתבת, האם נכון לכתחילה לחקור ולהעמיק ולשאת ולתת באמונה (גם בשאלה למה להאמין - לבסס את האמונה, אבל בעיקר בשאלה מה היא האמונה - מה זה אומר להאמין בה', מה הוא ה' וכו').

אני לא חושבת שר' נחמן כיוון לדורו בלבדלב אוהב

הייתה לו חשיבה ממש לדורות הבאים ורוח הקודש לעניין... 

ואני גם לא יודעת אם זה נחשב לתקיפה.. אולי בעיניים רגילות כן... בכל אופן לא נכנסים בין גדולי ישראל.

אם הוא אמר, והוא ידע מה הולך לקרות בדורות שלפני המשיח אז, אז כנראה שיש סיבה לעניין.

לגבי העניין האחרון אישית מכירה שניים שהיו מאוד כאלה שבודקים וחוקרים אפילו דתות אחרות.

שניהם חזרו בשאלה. אני ממש רואה את הדברים של ר' נחמן מול העיניים. זה לא סתם...

אני חושבת שאם יש סכנה לאמונה שלך, לא להתקרב, במיוחד שיש דרכים אחרות... 

אבל אולי הבעיה היא שהולכים לחקירות שמתעוררות ספקות. ואולי אם זה רק לצורך הלימוד והכיף שבזה (כי בעיניי זה באמת כיף ללמוד אמונה...) אז אולי זה לא נורא....

גם אני לא חושב שהוא כיוון לדורו בלבדימ''לאחרונה
אני חושב שהוא הושפע והגיב למה שראה בדורו (הוא גם אמר זאת בעצמו), ולכן דעתו הייתה קיצונית כל כך.

זה שיש בזה סכנות זה נכון, אבל זה ששניים או יותר שהתעסקו בבדיקה וחקירה עזבו את הדת לא מעיד על העיקרון. ובד''כ אלו שעוזבים מגיעים לבדיקה בגלל השאלות ולא להפך, כך שהיו עוזבים ממילא.

הלימוד הוא לא בשביל הכיף, למרות שהוא גם מחכים ומעשיר ומרומם וזה הכיף הכי גדול שיש - לפי גדולי הראשונים הלימוד הזה הוא מצווה מהתורה והוא חובה (זו המצווה הראשונה שהרמב''ם מזכיר בספר ההלכתי שלו, והחובה הראשונה של חובות הלבבות. עד כדי כך).
לא מסכימהחיות צבעונית
בירור האמת מהשקר הוא לא בהכרח ללמוד את כל החוכמות שגם לא קשורות ליהדות ולהתחכם. בכלל בירור זה עניין של הפרדה ולהוציא את הנכון לי ולא ללכת לבדוק בכל מה שיש ואז להחליט מה טוב.
הוא מדבר פה על התוצאה, שעדיף שיהיה תמים ופתי ומתוך זה יאמין בכל וגם באמת, מאשר אחד שחוקר בחכמות חיצוניות ומגיע בסוף לכפירה.

אפשר להעדיף משהו על גבי אחר מבלי שזאת תהיה הברירה האולטימטיבית. זה הברירה מתוך אותן שתי אופציות.

מי דיבר על זה?ימ''ל

לא אמרתי ללכת ללמוד חכמות שלא קשורות ליהדות (זו שאלה נוספת), יש מספיק חקירות בתוך היהדות.

נכון שהוא מדבר על התוצאה, זה מה שטענתי - אין את הברירה האולטימטיבית ולכן הוא חינך לכתחילה לקיצוניות של להיות תמים ופתי.

אני יודעת שהוא מדבר על חכמותחיות צבעונית
חיצוניות. כתבת גם שזה היה בתקופה ההשכלה, אז אלו החכמות שהתעסקו בהן אז לא? אלו שלא שקשורות ליהדות. וקטונתי מלהבין אותו אבל לדעתי הוא דיבר כאן על ההעדפה מתוך שתי האופציות ולא על הנחייה
התורות שלו מלאות ברמזים וסודות שמי שלא חוקר ומעמיק בתוך התורה אין סיכוי שבאמת יבין אותו
הוא דיבר במפורש על חובות הלבבות ופירושי הראשונים לתנ''ךימ''ל

ועוד חיבורים של הראשונים, לא על כתבי אריסטו. 

נכון שהוא דיבר על העדפה מתוך שתי אופציות, והדריך לכתחילה לאחת מהן.

אבלבת 30
שוב, בסיפור של החכם ונתן, התם תמיד מברר ''בלי ליצנות?" ואם מבין שיש לו במי לתת אמון, שלא עובדים עליו, אז נותן אמון.
אני חושבת שזו ההגדרה של ר' נחמן למה תם צריך להיות. להשתמש הרבה בשכל כדי להיות מסוגל להיות תם.

אמנם באופן מעשי, בוודאי שיש הרבה אנשים שלא יכולים לזהות במה לתת אמון ובמה לא, ועליהם אולי ר' נחמן אומר שמוטב שיאמינו גם באמת וגם בכמה הבלים מאשר שלא יאמינו אפילו באמת.
גם רבי נחמן היה נגד להיות "פתי יאמין לכל דבר"מבקש אמונה

פשוט יש אנשים שהם סקפטים מתוך חשש לצאת טיפשים בעיני עצמם

עד כדי כך שזה יכול לגרום להם אפילו לזלזל בדברי חכמים ולהמנע מדברי אמונה שכתובים בבירור. 

להם ר' נחמן אומר את דברי הגמרא "עדיף להחשב שוטה כל ימיו ולא יהיה רשע וכו'"

שקודם כל שידעו שעדיף לצאת טיפש פה ושם מאשר להגיע לכפירה - אח"כ שיבררו את האמונה. 

זה רק עדיפות במצב הקיים, לא דרך חיים.

אהבתי את התשובות שלכם פההודעה
קיצור בסוף הכל עניין של בירור מעמיק של אמונה כך נראה.. זה מתחיל ונגמר באמונה.
וגם אמונת חכמים נכללת בזה כן? (למרות שנראה לי שעם חכמים זה יותר התבטלות ממקום שמחייב לקיים את זה אם החלטת לשאול אותו לא?)
אמונת חכמיםבת 30
חלק מהסיפור.
אבל.
עם אמונת חכמים, בדור שלנו, צריך לבדוק היטב היטב אם החכם ראוי לתת בו אמון.
לצערינו קרו וקורים סיפורים נוראיים, שהמבנה המשותף שלהם, הוא קהילה שחונכה לאמונת חכמים בלי טיפה ביקורת והתוצאות היו קשות מאוד מאוד.

לקבל את דברי החכם זה טוב. אבל אם קול פנימי אומר שזה לא נכון, או שאין בי שמחה מדברי החכם או כל מיני דברים אחרים שלא מתיישבים על דעתי, אז חייבים להקשיב לקול הפנימי
להזכירך אגבוהוא ישמיענו
ר' נחמן היה נין הבעש''ט. והתומכים בו לכל אורך הדרך היו ר' ברוך ממז'יבוז' נכד הבעש''ט ור' לוי יצחק מברדיטשב זיע''א- שהיה מהבודדים בין גדולי החסידות שהיה מוערך מאוד גם על המתנגדים.
ובהסכמות על ליקוטי מוהר''ן יש את החוזה מלובלין, ורבי ישראל מקוז'ניץ ור' אברהם מזלאטשוב, ור' אפרים זלמן מרגליות מבראד

החוזה כתב:
"ועיינתי בהם על נכון. והנה מאד ישרו בעיני דברים נכבדים כאלו ולית דין צריך בושש. כי הדברים מאליהם יעידון ויגידון דבר אמת לאמיתו לפי עניינו ודברי אלקים חיים. והנה האי גברא רבא לא צריך לדידי ולא לדכוותי. כי מה אני ומה חי שפל ונבזה חדל אישים"

להגיד שר' נחמן זה לא חסידות, זה נחמד אבל זה לא אמת. ממש לא.
זה לא קשורימ''ל

הוא לא קיבל את תורתו מהבע''שט שנפטר יותר מעשור לפני שנולד. ונכון שהיו לו גם תומכים ולא רק מתנגדים, אבל זה לא קשור לעניין כי לא כתבתי נגד ר' נחמן או נגד התורה שלו, כתבתי ביחס לנקודה מסוימת (שבעיקרה לא מופיעה בליקוטי מוהר''ן אלא בחיבורים אחרים ככה שההסכמה לא רלוונטית, למרות שממילא היא כללית ולא ביחס לנקודה כזו או אחרת).

בדיוק הבוקר יצאה לי התפילה הזאת, לא במקרה הודעה

יפה, תודה!. התחזקתיוהוא ישמיענו
איזה יופי!! מבקש אמונה

זה כואבהפי

להוציא את החנוכיה ולראות שהדברים שביקשת משנה שעברה לא התגשמו .. לחשוב שהתפילות לא נענות לך שנה ועוד שנה ו..

למרות שממש התכוונתי  אז אז יותר מזה? אני לא אצליח..להתפלל יותר חזק.

ואז

לחשוב על כמה שהעם הזה עובר והכל מתחבר

ואולי זה הולך לשם ?

גאולה כללית ופרטית

חג שמח

לכל המקווים לישועה לעם למשפחה לכם..

אמן ואמןadvfb
בעז"ה ישועה קרובה ממשית!חסדי הים

מאז ששמעתי על הטבח הנורא אני בוכה. ב'מעוז צור' שרתי בבכי ובכלל פרצתי בבכי ב'נקום נקמת דם עבדיך' והוספתי לאומה הרשעה את ישמעאל.

אבל ב"בִּבְכִי יָבֹאוּ וּבְתַחֲנוּנִים אוֹבִילֵם אוֹלִיכֵם אֶל נַחֲלֵי מַיִם בְּדֶרֶךְ יָשָׁר לֹא יִכָּשְׁלוּ בָּהּ כִּי הָיִיתִי לְיִשְׂרָאֵל לְאָב וְאֶפְרַיִם בְּכֹרִי הוּא".

הבכי מטהר את ה'יסוד' להכל, ומביא מהר לידי זיווג, כדברי החתם סופר.

הבכי הוא כמו מקווה לרצון, ומעלה את הרצון למקום גבוה וטהור, וכמו שמאריך הרב קוק באורות הקודש חלק ג' על עליית הרצון כמטהרת את מידת ה'יסוד'.

כשרצון נפגש עם רצון נוצר זיווג.

כל עם ישראל קדושים וטהורים, כפך השמן הטהור של הכהן הגדול, כמו שכתוב בעין אי"ה שבת.

ה' תרחם על כולנו! אנחנו ראויים!

נכון ממשהפי
ממש בעז"ה אמן ואמן
😶זיויק
אמן שתהיה ישועת ה' כהרף עין
ליבי איתך, כואבארץ השוקולד
נכון , יש גם טובהפי

גם הטוב הוא פה אצלנו , אצל כל אחד

רק נותר לנו למשוך אותו

מבין? 

כן. מבין..בנות מרכלות עלי

אני מגיב במקומו הוא לא נמצא פה הרבה

כן, מביןארץ השוקולד
צודקת 
כואב ואמן!! מחזקת ממש.פצלשי"ת
🥺❤️מבולבלת מאדדדד
נקווה שבקרוב אחותי❤️

חנוכה שמח🥰

אמן(:הפי
😢בחור עצובאחרונה
משפחה פחות דתייה בדייטים.יובללל

חבר'ה אני צריך ייעוץ.

אני די חדש בעולם הדייטים. לא מזמן הציעו לי מישהי שאני מכיר מלפני כמה שנים כשעבדנו ביחד לתקופה מסוימת. אני יודע שהיא בעלת אישיות מיוחדת ובעלת מידות, ולפי מה שהבנתי מחברה שלה היא גם התקדמה יותר מבחינה תורנית (צניעות כמובן וכו).

אבל בסוף, למרות שהיא כן נשמעה לי כיוון טוב, החלטתי לא ללכת על זה בגלל המשפחה שהיא באה ממנה. היא באה ממשפחה חוזרת בתשובה, אבל לא כל כך חזקים בדת, כמה אחיות חילוניות וכו. וזה דבר שהפחיד אותי להיכנס אליו. אני רוצה שאישתי תהיה אישה מאוד תורנית (ואני גם משתדל להיות כזה), וזה לא כל כך היה נראה לי הכיוון.

אני מאוד חושש שאולי איבדתי פה משהו טוב, אבל מה לעשות? הרגיש לי שזה מורכב לי מדי!!

מה דעתכם? כמה משקל לתת לדבר כזה?

יש מצב שאיבדת. אבללגיטימי?

א. מתחנתים גם עם המשפחה. בין אם אנחנו רוצים, ובין אם לא - כולנו באים ממשפחה ומרקע מסוים. ברוב המקרים, זה גם אומר שתהיה אינטראקציה בין המשפחה שתקים למשפחת המוצא, ברמה ובתדירות כזאת או אחרת.

האם זה אומר שהיא עצמה לא תורנית? איפה רבקה גדלה? רחל ולאה? וכו' וכו'

ב. מורכבות אפשר למצוא בכל מקום. אף אחד לא מבטיח לנו חיים קלים.

ג. יכול להיות שיכלת לבנות איתה בית תורני נהדר - אבל זה ממש לא אומר שלא תוכל לבנות משהו דומה עם מישהי אחרת. ב"ה יש בנות תורניות רבות, ותוכל עם לא מעט מהם לבנות משהו טוב, ואפילו יותר מזה. הכל פוטנציאלי כל עוד זה לא נעשה...

א. מאוד מסתייג מהביטוי הזהadvfb

מה זה אומר מתחתנים עם המשפחה? 

בנאדם לא מנהל זוגיות עם המשפחה.

כן מנהל מערכת יחסים מסיומת שצריך לתת עליה את הדעת, אך היא בשום מקרה לא חתונה.

גם אין יותר מדי כלים להעריך את מידת המורכבות ביחס למשפחת המוצא.

לפעמים יכול להיות פערים מאוד גדולים אבל שמסתדרים מעולה, לפעמים להיפך.

תמיד כיף שדברים משותפים, זה פשוט.

לא זוגיות, אבל בהחלט שזה מרכיב חשוב בולגיטימי?אחרונה

בתור מישהו חדש בעולם הדייטים, הוא אולי מדמיין לעצמו שיפגוש בקרוב את הנסיכה שלו, והם יחיו באושר ובעושר עד עצם היום הזה.

כלומר,

אני חוששת שיש כאן דברים שהוא לא לוקח בחשבון:

לאיזה סוג של קשר אני מצפה עם חמי וחמותי? עם הגיסים והגיסות?

האם נוסעים אליהם לשבתות וחגים? איך זה נראה?

האם יהיו מפגשים משפחתיים? מה התוכן שלהם?

האם הדודים וסבא וסבתא שותפים פעילים בגידול הילדים? (בייביסיטר וכו')?

האם הנ"ל הם גם משענת כלכלית?

כמובן שאפשר להמשיך לדבר על מערכות יחסים לא בריאות - כמו התערבות בזוגיות וכו'. אנחנו לא חיים במציאות סטרילית, ואני בטוחה שאם תלך לפורומים המקבילים תמצא שרשורים על בעיות בתוך המשפחה.

בעיני יש מחירים לשני הכיוונים - בין אם נמצאים בקשר (וצריך להגדיר משהו), ובין אם נמצאים בניתוק (מה המסר שזה מעביר לילדים?)

מסכימה איתך שאין דרך להעריך את המורכבות, ובטח כשאין לנו מושג מה צופן העתיד.

אבל זה טעות בעיני לחיות בתודעה שאנחנו נחיה בבועה שזה רק שנינו והילדים שיבואו...

מה זה משנה מאיזה משפחה היא באה?תוהה לעצמי
בעלי ממשפחה דתית לייט מאוד, והוא יותר דוס ממני. אנשים גדלים ועושים בחירות משל עצמם בחיים
סליחהיובללל
סליחה שאני שואל, אבל האם וכמה יש חיכוכים שזה יוצר? זה בוודאי לא פשוט הרי, כל המנהגים, כשרות, שיח, צניעות, שמירת שבת ועוד המון מורכבויות שיכול ליצור. אז איך מתמודדים עם זה?
לא יוצר חיכוכים בכללתוהה לעצמי

את כל ההלכות שנוגעות לכולם כמו שבת כשרות וכו' נוהגים לפי בעלי, שחלק מהדברים עושה כמו המשפחה שלו בחלק מחמיר יותר. מה שנוגע רק אלי כמו צניעות זה עניין שלי.

ברור שהמקום התורני שלה משנה, אבל נשמע שהיא החזקה. המקום התורני של המשפחה לא משנה בכלל בעיני.

לגיטימי אבלזיויק

תהיה מודע לזה שמה שחשוב זה האדם העצמו, והסביבה שלו זה בנוסף. גם האבות והאמהות לא תמיד היו עם משפחה 100 אחוז...

תחשוב על ההורים והאחים של אברהם. אח של יצחק... אח של יעקב... המשפחה של רבקה... ושל רחל ולאה..

..יובללל
בוודאי שחשבתי על זה. אבל גם יש הבדל בין הדור שלנו לבין הדורות שלהם. הנושא אשה יבדוק באחיה.. וכו וכו. ברור שהאדם עצמו הוא העיקר, אבל זה חבילה שלמה. 
נכון ולכן נשאר פה עניין האופיזיויק
של שניכם
אני חושב שיש לתת משקל למשפחה.אדם פרו+

לאו דווקא רק בפן התורני.

לאחרונה עלו לי מחשבות, שמבחינה מסויימת

בפרט אצל אשה, יותר חשוב לי המשפחה שלה

מאשר היא.

אין לי כוחות סוס להסביר את עצמי

אבל לפי מה ששמתי לב אשה זה המון

עניין של הרגלים, והיא רוצה להמשיך את מה

שהיה בבית שממנו באה.

אולי זה רק מהניסיון מהזוית הצרה שדרכה

אני רואה את המציאות, סה"כ הייתי נשוי לאשה אחת.

אבל גם לפי המקורות,

כתוב בשולחן ערוך לישא

בת תלמיד חכם, ולא ישא בת עם הארץ.

המיקוד לא עליה, אלא על הבית ממנו הגיעה.

וגם אם החליטה לשנות כיוון

מי יודע כמה שנים, וכשהיא תתעייף

תזכר במנהגי הוריה.

אני יודע רציתם לשמוע שהכל אפשרי

וכל מה שאתם צופים בסטטוסים של מוטיבציה

אבל בתכלס האנשים לא כאלה גמישים

ולא כאלה חזקים.

מה דעתכם?

מענייןיובללל
מעניין מה שאתה אומר. בסוף ברור לי שהבית הוא משקל מאוד מאוד משמעותי. והשאלה שלי היא בתכלס כמה יחס לתת בין המידות של הבחורה לבית המידות של הבית שלה (או בפן התורני וכו)? הרי בסוף כמו שכתבו מעליי ראינו מאיפה הגיעו האבות והאמהות שלנו..
יש כאלה שחשוב להם יותר ויש כאלה שפחות חשוב להםadvfb

תאמת אני לא יודע כל כך למה זה ככה.

תקח דף ועט ותרשום לעצמך את כל החששות שעולים ותראה אם אתה יכול להתמודד איתם.

המטרה של המשימה הזאת ליצור אצלך יותר בהירות ופחות להתבחבש ולהתבלבל בגלל חוסר הבהירות

חשוב שתקרא את זההמצפה לישועה

יכול להיות שכבר כתבו בדומה

תמיד יש שונו בין אנשים ומורכבות ויתרונות וחסרונות לכל אחד בעיניו לפי ענייניו.

החשש מאוד מובן אבל עם חששות צריך להיפגש ולא לברוח כדי לראות במה האם יש ממה לחשוש.

תפגוש את הבחורה תשמע ממנה על המשפחה שלה על היחס שלהם למקום שלה...

גם לא הייתי מעלב את זה בכלל בהתחלה.

תראה שיש ביניכם התאמה וכו'

אולי זו אשתך?

ומשם כבר תגיע לנקודב הזאת...

האם מדובר באנשים קשים שיש להם רק את הדרך שלהם זו בעיה והאמת שזה לא משנה אם הם דתיים מאוד או לא בכלל.

אנשים קשים זו התמודדות

וגם בזה כשיש זוגיות טובה ונכונה אפשר לדעת איך לנהל את הדבקים בצורה ישרה וחכמה

בהצלחה וה יתן לך עצה טובה

קשרים בעיצוב דעות וההשקפות: איך קשריםחסדי הים

השפיעו על העיצוב השקפות ודעות שלכם בכללי? למדתם פעם משהו מעצב מהמדוייט? פרידה בקשר גרמה לכם לעצב דעות הפוכות?

זה מעניין שבארה"ב יש עכשיו את כל המחלוקת בימין לגבי תמיכה בישראל או דווקא לגנות. יש משפיען אחד ימני שיחסית קיצוני נגד ישראל, והוא מספר שאחד הרגעים המכוננים היה ויכוח עם ופרידה ממישהי שהתחילה בתהליך גירות, ועכשיו היא קשורה לבית הלבן ומשפיעה שם בעד ישראל.

מעניין מה איתכם לגבי השפעה של דעות או ריחוק מהדעות של המדוייט?

המהירות של שוק השידוכיםadvfb

ברגע שהוואטסאפ נכנסל חיינו דברים עוברים מהירות האור כמעט.

לחכות כמה ימים להצעה זה נראה משהו שכמעט לא אפשרי,

מה דעתכם על זה?

למה אתה מתכוון ב"לחכות להצעה"?לגיטימי?
מישהי כתבה ליadvfb

אשלח לך הצעה ביום ראשון, ביום רביעי שלחה לי את הפרטים, וזה כבר לא היה רלוונטי..

כאילו זה נשמע לי הכי הגיוני לחכות קצת, אבל בגלל שהפלטפורמה של הוואטסאפ היא כל כך מהירה הקצב מתאים בהתאם.

קלטתי שמבחינתה זה כנראה לגיטימי לכתוב "אשלח לך הצעה" ואז לשלוח עוד 3 ימים.. ומבחינתי זה לא. לא בגלל איזו תפיסת עולם, אלא פשוט כי השוק מאוד מהיר.

אין לי שום סיבה לחכות להצעה 3 ימים ואני יודע שגם היא יכולה להגיד לי "אה היא בדיוק נתפסה" או סתם אגלה שאני לא חושב שאנחנו מתאימים.

העניין הוא שאנשים נתפסים ונפרדים בצורה מהירה מאוד ולכן גם ככה המהירות שאנשים מפגינים.

ברור לי שלפני הפלטפורמה של הוואטסאפ הדברים זזו הרבה יותר לאט ולאנשים היה גם יותר סבלנות

אני לא בטוחה שזו הפלטפורמהלגיטימי?

אולי זה יותר הצורה.

מי שהציעה לך - ידעה שהבחורה בכלל פנויה ביום ראשון? יכול להיות שמלכתחילה היא לא ביררה את זה איתה?

ממה שאני יודעת אין נוהל מסודר. נכון שמקובל יותר שקודם הוא אומר "כן" לפני שהיא מודעת לעניין בכלל, אבל זה ממש לא תמיד ככה. יש בנות שמעדיפות להישאל קודם. הרבה פעמים אם משדכים מכרים, את הצד שמכירים שואלים קודם.

באופן אישי אומר שאני לא מרגישה יותר מידי ככה. לא זכור לי שקרה לי מה שאתה מתאר.

לפעמים קורה שפתאום יש מבול של הצעות, ואז אני אומרת - שאני בדיוק מבררת, או בדיוק בתחילת קשר, ואולי בעתיד הקרוב זה יהיה רלוונטי.

ואני קצת נרתעת מה"שוק". המילה הזאת לא באה לי בטוב בהקשר הזה..

אין נוהל רישמי, יש נורמותadvfb

אני אומר שזאת הפלטפורמה, בגלל שלעשות "העבר" בוואטסאפ זה לוקח חצי שנייה ולהתקשר בטלפון זה לוקח יותר זמן, אנשים צריכים להתפנות לזה ריגשית.

ובלי קשר לאם היא ידעה או לא ידעה (במקרה הזאת אני מניח שהבחורה לא קיבלה פרטים שלי אבל נעשה בירור אם היא פנויה) - הקצב שפרטים עוברים דרך מיזמים, קבוצות וואטסאפ, שדכנים הוא קצב מסחרר. יש לי חבר שהתחתן לפי כמה שנים משידוך שנעשה ע"י 4 שדכניות וואטסאפ שונות שכל אחת שלחה לחברה שלה. וואטסאפ זאת תקשורת מאוד מהירה, תקשורת איטית כמעט ולא היתה מאפשרת לדבר כזה לקרות.

ובאמת, בדרך כלל אני מעדיף שלא יבררו אם הבחורה פנויה, כי אם היא לא פנויה יהיה לי דרך לדעת אם אני רוצה לחזור לי שהציע שינסה לאחר זמן שוב לבדוק לי אם התפנתה. וגם, זה לוקח זמן ואין לי סבלנות לזה. מעדיף לגלות שהיא תפוסה, מאשר לחכות עוד את הזמן הזה שיכול לקחת יומיים גם.

אולי את חווה את זה אחרת כי יש לך יותר סבלנות ממני, גם יכול להיות. אולי כי לפעמים מציעים לך אחרי שהבחור אישר, מה שכמעט בחיים לא קרה לי. לכן הניסיון במקרה כזה הוא לא הסבלנות, כי הבחור כבר אישר.

אסביר את ההקשר בו אני אומר את המילה "שוק". 

אני לא מתייחס לשידוכי וואטסאפ בתור דבר עמוק ולכן אני מרשה לעצמי להביא ביטוי מאוד שיטחי שלדעתי די תואם את השיטה הזאת.

כן, אני חושב שזה כלי, שברגע שיודעים את היתרונות והחסרונות שלו, אין סיבה שבעולם לא להשתמש בו בעת הצורך.

לרגע לא התכוונתי חלילה לדמות את כל מחפשי הזוגיות למיניהם כמוצרים בשוק. מה לעשות שבשיטה של כרטיסים זה חלק מהעניין וכמובן, חלילה אסור להשליך את זה על האנשים עצמם. 

השימוש בכלי הזה לא גורם לזלזל באנשים, הוא כן בעיני מבטא מגבלה אינטגרלית בשימוש בו.

לגבי וואצאפ וטלפון צודק.מוקי_2020

"שלעשות "העבר" בוואטסאפ זה לוקח חצי שנייה ולהתקשר בטלפון זה לוקח יותר זמן, אנשים צריכים להתפנות לזה ריגשית."

יש לי קצביה, שכל פעם שהיה צריך לעשות הזמנה, זה נעשה  דרך הטלפון.
אני רק מהמחשבה שאני מפריע למישהו באמצע עבודה מסויימת או שהוא עם לקוח בחנות.
זה כבר גורם לי לחשוב 3 פעמים לפני שאני מזמין.

מרגע שאפשר להזמין דרך אפלקציה,
אני מזמין הרבה יותר, הזמנות קטנות במקום אחת מרוכזת (חנות קרובה מאוד).

אבל לא הבנתי משהו.
מה הבעיה שלך להמתין 3 ימים ?
אני מנסה להבין אם אתה מכוון למשהו כללי או שזה רק משהו נקודתי שמפריע -לך-.

יכול להסביר ?
אם יגידו לי "תקשיב, נכיר לך מישהי שאנחנו חושבים שהיא מתאימה לך, אבל תמתין שבועיים"
אז אני לא מבין באיזה מקרה אני אגיד "לא, לא, שבועיים אני לא ממתין". מה אכפת לי "להמתין" ?
יכול להסביר. לצרכי מחקר כמובן.

אין עליךadvfb

אני יכול להשיג הצעות בצורה יחסית מהירה ולכן אם אדם חושב שאחכה להצעה שלו אז כנראה שהוא טועה.

זה שה"שוק" עובד בצורה מאוד מהירה גורם לי לחוסר סבלנות, לפעמים מוצדק ולפעמים שלא, ביחס לעיכוב בהצעות.

אין בעיה שישלח לי הצעה עוד שבועיים, שלא יחשוב שאני אחכה. יום יומיים כנראה שאחכה אם זה מישהו שאני סומך עליו.

נדמה לי שהבנתי.מוקי_2020

אבל שואל כדי להיות בטוח.
כי באמת נושא השידוכים זה דבר מרתק וגם חשוב.
כרגע לא בשימוש אישי שלי, אבל זה יכול להשתנות ביום אחד.

כשאתה אומר "שלא יחשוב שאני אחכה",
זה אומר שאם אתה כן מסכים "לחכות" שבועיים,
אז אתה למעשה מתחייב לא לצאת לדייטים אחרים, להמתין להצעה ואז להחליט אם אתה נפגש או לא עם אותה הצעה ?

הבנתי נכון ?

כןadvfb

אני לא חושב שאף אחד לא יסכים סתם לעצור שבועיים אז זה זמן יחסית מוגזם אבל כן הבנת.

ישר כוח!

תודהלגיטימי?

באמת נראה שגברים ונשים חווים את זה אחרת.

אני באמת כמעט תמיד מקבלת (ומבקשת..) רק אחרי שהצד השני אישר. [בהנחה שזה פנייה דרך צד ג]

וזה בעצם אומר שהצד השני פנוי ומעוניין. אבל זה גם אומר שיש מצב שאני לא פנויה, או לא מעוניינת. וגם שמבחינתי יכולות לעבור תקופות שבהם אין לי שום הצעה, כאשר בפועל יכול להיות שהיו כאלה שביררו והחליטו שלא...

תודה על ההסבר על השוק.

נתקלתי בשדכני וואטסאפ שפשוט מעבירים כרטיסים, בלי לקרוא יותר מידי. אבל מסתבר שגם להם יש הצלחות - אבל אף אחד מאלו שאני קיבלתי בדרך הזאת לא היו רלוונטיים.

זה עדיין צורם לי המילה הזאת, וזה לא שיש לי פתרון קסם לאיך אפשר לעשות את זה יותר טוב..

מסתבר שאני מאוד רגיל לאיך זה הולךadvfb
עבר עריכה על ידי advfb בתאריך כ"ד בכסלו תשפ"ו 11:16

שיש כרטיסים, שהם מנסים לשווק משהו, וברור שיש מאוחריהם אדם עם סיפור שלם, אבל הכרטיס עצמו הוא לא הבנאדם. לכן אני אולי מרגיש בנוח עם המונח שוק. למרות שגם יכול להיות שאצלי השימוש הזה יכול ליצור חוסר נוחות בהקשרים כאלה ואחרים.

נראה לי גם חשוב לומר שעצם הפלטפורמה של הכרטיסים (גם בוואטסאפ, אבל גם במיזמים שונים) היא פלטפורמה מאוד מוגבלת ולכן גם אם השדכן הוא מעולה ומקסים עדיין יהיה בזה מימד פחות "אנושי" וממילא מאוד מוגבל. ובודאי, התחושה האישית היא גם חשובה שמתעסקים עם שדכנים וחשוב מצד אחד לדעת לצאת מאיזור הנוחות או להרחיב אותו כדי שיהיה עוד אופציות להצעות, מצד שני חשוב גם להיות במודעות ריגשית ולשים גבולות גזרה ביחס ליציאה מאיזור הנוחות

אתה מתכווןהפי

שבזמן הזה קיבלת כבר הצעה אחרת? כי אם כן לגיטימי לקבל אותה .

אבל אם לא קיבלת הצעה ואתה סתם מעניש את מי שהציע כי שלח שבוע אחרי זה מיותר

האופציה הראשונה חחחadvfb

אני שואל את עצמי מה הוא התכוון שהוא שלח לי את זה תוך שלושה ימים

מן הסתם אנשים עסוקים ולא תמיד פנויים אבל בדרך כלל נראה לי הכיוון זה להציע ישר

וואו. מעניין.פצלשי"ת

אצלי אני לא מרגישה ככה

הכל איטי מאוד, ותמיד לוקח כמה ימים..

וגם אחרי קשר לוקח לי מלא זמן עד שמתחילה משהו חדש

אתה חושב שכמה ימים זה בגלל הווטסאפ?ארץ השוקולד

אני לא חושב,

אנשים לא רוצים לחכות ימים כי ההנחה שזה עוד כמה ימים עד שייפגשו, ומן הסתם יהיו הרבה נסיונות כך שזמן רב לברר יקח עוד זמן.

התכוונתי לטענה ההפוכה ממה שהבנת מדבריadvfb

בגלל שהפלטפורמה הזאת מאוד מהירה אז הציפייה שזה לא יקח כמה ימים אלא יהיה באותו יום.

כמה אתה מכיר שהלינו על תשובה אחרי יום?ארץ השוקולד
לא ראיתי שרשור מלין בנושא, גם פה דיברת על ימים 
לא תשובה כפרהadvfb

על עצם ההצעה.

אני אשלח לך הצעה ואז לוקח כמה ימים עד ששולח את ההצעה.

תאמת היה ממש לאחרונה שרשור על זה.

אני גם לא מלין על כך... אני תוהה על כך.

אתה חושב שלפני הפלאפונים זה לא הפריע?ארץ השוקולד
אתה מרגיש שזה מיידי?
הוואטסאפ יצר אפשרות להעברת מסרים בצורה מאוד מהירהadvfb

ולכן הכל נהיה מהר מאוד מאוד.. ולכן גם קיימת ציפייה שדברים יעברו מהר.

מאמין שלפני הוואטסאפ היתה ציפייה לזמן יותר ממושך, דהיינו היתה יותר סבלנות כי זה לקח יותר זמן.

לפני הפלאפונים בכלל מן הסתם היתה ציפייה לזמן עוד יותר ממושך.

ככה מסתבר לי

מקווה שהפעם זה מובן חח

זה מובןארץ השוקולד
אבל אני לא רואה שום ציפייה למיידיות בעניין הזוגי
בטח, זה דחף ממש חזקadvfbאחרונה

הלבד קשה ולהיות בזוג זה הרצון האולטימטיבי.

לכן בגלל שמדובר בדחף, אז יש גם סבלנות יכולה להוות טריגר.

הדברים הקטנים שהיה נחמד מאוד אם הצד השני היה מעדיףמוקי_2020

אני מדבר על דברים שאם לא קיימים אצל אצל הצד שני, זה לא מפריע, 
אבל אם כן קיימים, אז  זה בונוס נחמד מאוד.

אני לא מכיר בן אדם נורמלי, שלא יכול להמציא רשימה של עשרות ואולי מאות דברים כאלה.
זה יכול להיות צבע מכונית, סוג מכונית, תוספות לפיצה, סוג מוסיקה, זמר, אלבום, שיר, עיר בירה בעולם לטייל בה...וכל דבר שהוא בעיקרון לא משמעותי
להצלחה ותחזוקת קשר אבל הוא בונוס שתמיד נחמד לדעת שהוא קיים ושבני הזוג באותו ראש שלכם גם בחלק מהדברים הקטנים שבחיים.

אז לכבוד החנוכה, יש 2 דברים שהם בונוס די נחמד עבורי. זה משהו סמלי כזה.
אגב, רק השנה למדתי שאין כזה דבר "חג החנוכה" יש "ימי החנוכה". חנוכה זה לא חג ביהדות כמו ראש השנה, פסח. 
אם יש תלמיד חכם בקהל, הוא מוזמן לאשר שלא חירטטו אותי.

לעניין עצמו :
א. בונוס 1 - שהיא אוכלת סופגניות רק בחנוכה, לא  חודש וחצי לפני כמו שרשתות השיווק היו שמחות כי זה טוב לביזנס. 

היום למעשה היא היתה אמורה לטעום את הסופגניה -הראשונה- שלה השנה ובאמת להנות ממנה בימי החנוכה ( לא לכעוס ! זה רק בונוס אם היא כן אוכלת בחנוכה בלבד ! )

ב. כאן אני מודה שזה קשוח יותר. אבל שוב, זה בעיקר בונוס. אז.. אה-אהמ ..
בונוס 2 - בחנוכה היא אוכלת סופגניות...רגילות. בצק, ריבה, אבקת סוכר.
ולא את כל ה"סופגניות" שהקשר בינהם לסופגניה זה כמו הקשר בין מכונית לרכבת.
עכשיו לפני שמישהו קופץ  עם :
"מה נסגר בן אדם ? זה ..ח.. סליחה זה..ימי החנוכה, תן לאנשים להנות מ "סופגניה" עם קצפת וקרם קמבודי בטעם פיסטוק חלבי-כנאפה- מלוח- מתוק"
אני בעד לאכול קינוחים שווים ומפנקים אבל שזה הופך מסופגניה ל..אני אפילו לא יודע איך לקרוא לזה..זה מבחינתי...לא בונוס. 
יש לך את כל השנה לאכול את זה. תשאירי את חנוכה, חנוכה.

הסבר על הבונוס במימד החילוני-מסורתי-רוחני.
אני רואה את זה (במיוחד בשנים האחרונות)  כסוג של...אני לא רוצה להגיד סדום ועמורה כי אז לא יבינו אותי בכלל,
אבל סוג של השתוקקות שהיא שורש יצר הרע ומקור הסבל. 
כלומר, זה בכלל לא משנה מה היו מוכרים ברשתות השיווק, אנשים פשוט רוצים את מה 
שכולם רוצים בלי לחשוב לרגע אחד אם הם -באמת- צריכים את זה ואם זה  באמת קשור לאירוע שבשבילו התכנסנו.

יש לכם דברים קטנים שחשובים לכם, לא קריטיים, אבל יהוו בונוס נחמד  אם הצד השני מעדיף אותם גם ?
ספרו בכיף.
לא בא לכם לשתף ורוצים לשמור את זה רק לעצמכם ? גם בכיף. רק קחו בחשבון שבסוף הכל יתגלה אז לפחות כאן תקבלו פידבק.

נ.ב - אם במקרה התחלתם לאכול סופגניות עם קצפת וקרם קמבודי בטעם פיסטוק-חלבי-כנאפה-מלוח-מתוק, כבר לפני חודש וחצי...אז..לבריאות.
 ימי חנוכה שמחים לכולם.

מה עם מי שלא אוהבת סופגניות?מבולבלת מאדדדד
זה גם בונוסShandy

כי היא לא תראה כמו אחת כזאת בסוף החג

אופס ימי החנוכה😂

לגבי ימי החנוכה זה נכון. זוכרת שלמדתי את זה לפנייעל מהדרום
חחחחח חזק. מזדהה מאוד עם הסופגניותפצלשי"תאחרונה

ותודה על התזכורת שיש לי כל מיני העדפות קטנטנות כאלו שאסור לשכוח בתוך כל ההתרכזות בערכים החושבים והגדולים, 

כי הדברים המשותפים הקטנים הם הרבה פעמים הבסיס לקשר טוב 

להתחיל קשר חדשראובן255

שלום לכולם לאחרונה יצאתי מקשר די ארוך שלא צלח לצערי

אני מעוניין לחזור לדייטים

מישהו מכיר שדכן או מקום שאפשר להתחיל בו את עולם הדייטים?

אני יודע שיש את הטבלה של השדכנים אבל מישהו מכיר חלק מהם שאפשר לסמוך עליו שיעזור לי?

תודה לכולם תזכו למצוות

מה הסגנון שלך?ברוקולי
דתי לאומי כיפה סרוגה בראש פתוח אבל מתייעץ רבניםראובן255
בהצלחה רבהארץ השוקולד

נראה לי כדאי למקד קצת יותר לפחות לעצמך.

מה זה אומר ראש פתוח?

האם זה אומר שאתה מוכן לשמוע גם רבנים מהר המור וגם ממרכז?

האם זה אומר שאתה מוכן לשמוע רבנים חרדים ו/או דמויות מהשמאל?

האם זה אומר שאתה לומד ספרים של הרב בני לאו?

האם זה אומר שאתה רואה סרטים? איזה סגנון?

מה זה אומר מתייעץ עם רבנים?

האם ההתייעצות אומרת שאתה מחפש הסכמה שלהם לאופי הכלה שתבחר או שתצטרך אישור שלהם בטרם תצא?

או שזה רק בשאלות ערכיות כגון ענייני פוליטיקה/השקעות? או שאולי גם ביחס לעבודה וחיי חברה?

כל תשובה פה לגיטימית, אבל לפחות לעצמך ורצוי גם לטובת מי שתחפש שתצא איתך כדאי לדעת מה הכותרות שאמרת אומרות

המון בהצלחה

תשובה לארץ השוקולדראובן255

זה אומר שאני דתי בראש פתוח לעולם תרבות מערב מתערבב בין אנשים\קהילות אם זה חילוניים אז לוקח מהם את הדברים הטובים (למשל תרבות)  אם זה דתיים לוקח מהם את הדברים הטובים (למשל אהבת חינם וחיבור בין אנשים) ומהחרדים לקחתי את ללכת לפי הלכה לא דתי לפי דעתי ולעשות מה שבראש שלי בלי להייעץ אם אני נמצא בבעיה או שיש לי בעיה אני פונה לרב שייעץ לי ויעזור לי אני לא ישר הולך לבעל מקצוע רק כי יש לו תואר בדבר הזה למשל פסיכולוג

מקווה שדי הגדרתי את עצמי טוב

ולכן חשוב לי משהי מאמינה בדרך הזאת בחיבור בין העולמות

לא בטוחה שהכוונה הייתה שתענה כאןלגיטימי?

אבל לפחות לי עדיין לא ברור איפה אתה נמצא.

התרבות החילונית טובה לדעתך? רק לדתיים יש אהבת חינם וחיבור בין אנשים? רק חרדים הולכים לפי ההלכה?

בדברים שאינם הלכתיים, למשל מצב נפשי, תפנה לרב לפני שתפנה לפסיכולוג?

אולי יהיה יותר נח להגדיר לאיזה רבנים אתה הולך? איזה ישיבות מתאימות לתפסית עולמך? עם מי אתה מתייעץ? לפי איזו השקפת עולם הלכתית אתה הולך?

איך אתה מחליט מה מהתרבות החילונית אתה לוקח ומה לא?

במה מתבטאת הפתיחות שלך?

בעיני לא צריך לענות על זה כאן, רק שמדברך אין לי מושג איפה אתה נמצא על הציר הדתי.

מסכים לגמרי עם דברי לגיטימיארץ השוקולדאחרונה
אם חשוב לך דמיון בעולם הדתי עם אשתך, כדאי להגדיר מי אתה
לא.לגיטימי?

יש כאלו שיותר מכוונים לסגנון מסוים.

אבל מעבר לזה, 

הייתי ממליצה לפנות לכמה שדכנים,

אבל לא רק.

להירשם לכמה מיזמים\אתרים\אפליקציות\קבוצות וואטסאפ,

ככל שיש לך כח להתמודד..

אתה צריך לדעתי להודיע לעולם (כולל חברים ומשפחה), שאתה פנוי ומחפש - ומה אתה מחפש.

מצאתי בכתב ישן נושן את השיר הזה לחיזוק בחנוכה:חסדי הים

"הוי בחורים גיבורים וחזקים כארזים, הוי בנות בנויות חטובות כמגדלים.

חשבתם מחשבת חוץ לזמנו, כאילו ה' איננו משגיח בעתו.

האם ה' עזב אתכם גלמוד וערירי? האם הוא לא מכריז עלכים 'שלי'?

הקורא מראש דורות לא ראה? האם השגחתו הפרטית נסתרה?

יש לכם עוד תקווה ואחרית, בסוף הקשיים תגיעו לתכלית.

אהבתי אתכם אומר ה' אל נורא וחומל, מעיניי לא חבוי הקושי והסבל.

הנני בא לגואלכם כאם על בנים, בנפלאות אדירות ורחמים עצומים.

בית ה' נחנך בימי החנוכה, את הבית שלכם אבנה מהרה.

יצאתי לישע חשמונאים צדיקים, אצא כיום לישע הבדידות והמכאובים.

הכנתי לך גבר בחורה כלילת המעלות, ולך יפהפיה הכנתי איש חמודות.

נס פך השמן יאיר ויצהיר לעולם, ללבבות הנשברים לחזקם בריא אולם.

לרוממם לחשבם ממש כבני עליון, להסיר מהם כל פחד וחדלון.

לנטוע בהם כוחות וצפיות חדשים, להצמיח בהם חלומות כיוסף נרהבים.

עוד יהיה לכם ממלכת משפחה חמה, שבו מאיר באור יקרות השכינה הקדושה.

השכינה שורה על הנרות הקטנים היפים, זה ישרה על ביתכם באהבת עולמים."

התבוננתי על המראה וזה פלא עצום שגיליתי מסר כזה חזק לרווקים לפני חנוכה.

😂😂😂

מדהים!חרמון

מחזק מאוד! במיוחד המשפט "בית ה' נחנך בימי החנוכה, את הבית שלכם אבנה מהרה" נגע בי.

תודה!

תודה! חג שמח לך ולכולם!חסדי היםאחרונה
תפילה על כולם.
מה בעצם נשאר מהאמירה "העיקר זה לב טוב/מידות"?צע

מניח שיצא לכם להתקל ולשמוע את המשפט הזה לא פעם..

והרהרתי בשאלה  האם נכון שרוב העולם , כולל אני, לא חי ככה?!

כאילו, מניח של90 אחוז מהרווקים יש לב טוב, ואיזה קטע הם עדיין רווקים, וכנראה למרות טוב ליבם נפרדו מהם.

לכל תגובה בנושא אשמח, חנוכה שמח חברים!!! 

שזה הבסיס.מוקי_2020

-דעתי-.

המילה "עיקר" מבלבלת כאן..
אבל הכוונה הבסיס. קודם שיהיה את זה. בלי זה, אין על מה לדבר. אין בכלל מה לנסות.

ניקח את שוק הרכב.

אם אין בלמים שעובדים חלק,
ואין מנוע שפועל חלק,

אין בכלל מה להסתכל על הצבע והצורה וכמה אנשים הוא מסוגל להכיל בתוכו.

עכשיו נניח שיש בסיס.
זה אומר שכל רכב מתאים לך ? לא.
יש כאלה מעדיפים רכב קטן, גדול, בטוח, מהיר, נמוך, גבוה. טוב לשטח, טוב לעיר.

אבל קודם הבסיס.

ככה אני מבין את זה.
כלומר, זה שיש למישהו "לב טוב, והוא מקסים" זה רק -תחילת- הסיפור. לא סוף הסיפור.

במה הוא עובד ? 
מה הוא למד ?
איך הוא מתנהג כשדברים לא מסתדרים כמו שהוא רוצה ? איך הוא עומד בלחץ ?
האם הוא דברן ? שקט ? 

כל אחד והפרמטרים שחשובים לו, ממש כמו בבחירת רכב. כמובן, כל אחד והתקציב שלו (מה שיש לו להציע)

בהצלחה.

..שפלות רוח

אני לא מסתכל מהצד של האדם שיש לו מידות טובות או לב טוב..המשפט הזה בדרך כלל נאמר לאנשים כאיזה משהו להתמקד בו ופחות בחיצוניות(אגב הוא נאמר בעיקר לגברים ממה שאני מכיר) אף פעם לר באמת האמנתי בו כל כך, נכון, יש בו מן האמת אבל בדור הזה להגיד לבחור "העיקר לב טוב ומידות טובות" אם הוא לא צדיק נסתר בנם של קדושים בעיניי זה פחות רלוונטי לנסות למכור לו את זה, והאמת עכשיו כשאני חושב על זה, אני חושב שהרבה שדכנים נופלים שם(גילוי נאות אף פעם לא הלכתי לשדכן/ית) ומרגיש לי שהם לא באמת מתעניינים במה אתה מחפש/ת אלא פשוט לחתן בלי הרבה מאמץ ואז מגיע המשפט " העיקר לב טוב"

חנוכה מלבלב מלא בלבלובי שמחה וכו🦝🔥

זה העיקר, אבל לא הדבר היחידי שצריךadvfbאחרונה

אולי יעניין אותך