אני לא חושב שביבי ראוי להיות מנהיג של מדינה יהודיתאוהב א"י והעם

אני לא חושב שביבי ראוי להיות מנהיג של מדינה יהודית מבחינה מוסרית.

נהנתן, שחצן, מניפולטור, לא דובר אמת ואיש בוגדני סדרתי( אפילו הוא הודה בזה כבל עם ועדה).

אני לא מבין איך סוללה חשובה של רבנים תומכים בהמשך כהונתו.

אם בכל זאת זה רצון העם אז כמו שנאמר "כל ממזר מלך" וחבל.

זאת תהיה דוגמא טובה לבחירה חופשית בעולמנו.

מי זה "גם הפעם אין לך זכות לוותר"אוהב א"י והעם

כמה אתה יכול ללעוס את זה?!הסטורי
התשובה היא פשוטה. הוא באמת לא ראוי. אחרי שהוא לא ראוי וגם אין אף אחד אחר שראוי, הוא האיש שמסוגל הכי טוב לקדם את כלל ישראל בתפקיד הזה.

סאטמער ושות' אכן סוברים כמוך. כל ההחלטה, של רוב גדולי ישראל, בין המגדירים את עצמם ציונים ובין שלא מגדירים את עצמם ככאלו, לשתף פעולה עם המדינה - היא מתוך הבנה שאנו רחוקים מאוד מהאידיאל ובמציאות צריך לפעול בדרך הטובה ביותר האפשרית.
"מחילה" פשוט נשגב מבינתי....אוהב א"י והעם

....איך אדם מושחת שמשחית רבנים, משחית עסקנים, פוליטיקאים ואפילו את משפחתו ( אם היה לי בן כמו שלו הייתי מוציא אותו לשער העיר כבן סורר ממזמן) , יכול להיות פופולרי ביחוד בקרב אוכלוסיה שהתורה שגורה בה.

איך הוא יכול לגרום לרב בישראל להקליט ולהפיץ שיחת נפש בינו לבין יהודי אחר????

הלא דרך ארץ קודמת לתורה.

התפלצתי כששמעתי אותו בראיונות. המילה הכי שגורה בפה שלו זה טיבי.

הוא ורק הוא גורם לעלית כוחה הפוליטי של האוכלוסיה הערבית. הוא יודע את זה וזה לא אכפת לו כי הוא מושחת.

"לא אלמן ישראל". כל אחד אחר עדיף ממנו. מי שממשיך לגרום לכך שביבי ימשיך למשול הוא חסר אמונה!!!! (במקרה הטוב).

הרבה דברים נשגבים מבינתנועוזר ישראל

ואתה מוזמן בשמחה לדבר עם הרבנים שתומכים בו ואני בטוח שהם יסבירו לך יותר טוב מהפורומים בערוץ 7.

תן לי אימייל אחד של רב כזה בבקשה.אוהב א"י והעם

שאלתי וקבלתי הודעה שיש תשובה בשאלות קודמותאוהב א"י והעם

יש לך כנראה קשיי בינההסטורי
לא התווכחתי עם טענה ספציפית זאת או אחרת. לא טענתי שהוא ראוי. כל מי שאינו עומד במידות שיתרו חיפש - אינו ראוי.

מה לעשות שגם בזמן לא מצאו את כולם וק"ו היום. מבין האפשרויות הקיימות - הוא יבצע את המשימה הכי טוב מכולם.
כהרגלך בכותרת אתה נותן לי סטירה ובתוכן אתה בעקרון מסכים איתיאוהב א"י והעם

אתה שוב מתעקש לא להבין, אני לא מסכים איתך!הסטורי
עבר עריכה על ידי הסטורי בתאריך ו' באדר תש"פ 11:10
אני מסכים שנתניהו לא ראוי. באותה מידה, כל המועמדים האחרים להחליף אותו - לא ראויים. אחרי שלצערינו זה המצב, מבין הלא ראויים, צריך לתמוך במי שיוביל את עם ישראל הכי טוב.
להבנת כמעט כל הרבנים ציונים כחרדים, אשכנזים כספרדים, מי שמסוגל כרגע להוביל את עם ישראל הכי טוב, זה רה"מ הנוכחי ולכן הם תומכים בהמשך כהונתו, בכפוף לזה שהם שואפים שמפלגות אידיאולוגיות יותר יכוונו אותו.
זה רק מוכיח בפעם האינספור , שאסור לחבר פוליטיקה לדתאינליאז

כשתדבר עם הרבנים האלו, תבין מהר מאוד שהרבה זמן הם לא שמעו חדשות והמידע שיש להם על המערכת הפוליטית במדינה , אין לו קשר עם המציאות

בשבילי ארץ ישראל זה דת ....אוהב א"י והעם

....."וְשָׂא נֵס לְקַבֵּץ גָּלֻיּוֹתֵינוּ, וְלִירוּשָׁלַיִם עִירְךָ בְּרַחֲמִים תָּשׁוּב."

ומדינת ישראל זה פוליטיקה.

זה לא סאטמר ולא אנטי ציונות אבל אני לא אבחר מנהיג מושחת רק בגלל שזה טוב לארץ ישראל לכאורה (למרות שעובדתית זה לא כל כך מדוייק בלשון המעטה).

כמו שאמרתי בעבר בלשון גוזמה כמובן שיהודי צריך להאמין שנצח ישראל לא ישקר אפילו אם טיבי יהיה ראש ממשלה.

לא אמרתי לך במי לבחורהסטורי
וכפי שאתה מבין, גם מבין הרבנים הללו לא מצביעים ליכוד. אבל כן, אתה מקבל את העיקרון של סאטמער - שכל עוד שלא הכל מושלם, אי אפשר לשתף פעולה. כל שיתוף הפעולה עם מנהיגים חילונים, הוא מתוך קבלה של דעת רוב הרבנים שלמרות שהמציאות לא מושלמת, צריך לפעול איתה.
נכון הוא לא ראוי אבל עדיין הכי ראוי מבין כל הלא ראויים...יהודה224
מאין לך? האחרים עדין לא הוכיחו את עצמם.אוהב א"י והעם

הם לא ראויים בדיוק כמוהו ואין להם טיפה מהכשרון והנסיון שלוהסטורי
*גנץ (שהסיפורים השונים מראים שאינו ראוי יותר) -עוד לא ביצע תפקיד אזרחי פוליטי אחד. צריך נסיון לפני שישר קופצים להיות בראשות המערכת. שיהיה כמה שנים ח"כ, סגן שר או שר, שיראה שהוא יודע להתנהל שם ואז נדע אם שייך.
*לפיד (נהנתן לא פחות מרה"מ, גם סיפורים עם אותם עשירים בדיוק מסתובבים ויחסי הגומלין בינו לבין התקשורת פי אלף מהדברים עלייהם הגישו כתב אישום נגד רה"מ) - 'נסינו המוצלח' כשר האוצר הכושל והפופוליסט בתולדות המדינה, לא עושה חשק להחזיר אותו להגה.
* עמיר פרץ (זה שבשביל הכבוד שלו, השבית את כל המדינה, כיו"ר הסתדרות כמה פעמים) - שר הביטחון עם המשקפת הסגורה, שאחרי לכשלי מלחמת לבנון השנייה וההסכמות המופקרות שאחריה.
הנה הוכחהיהודה224
הקלטות ישראל בכר מעלות חשד לפלילים: טוען שגנץ קיים יחסי מין עם עוזרת שלו | האזינו - 0404
לא צריך להיות חכם כדי להבין שגנץ הוא בובה של לפיד שהיה שר אוצר הכי כושל שהיה איי פעם
אתה בכלל משווה?אוהב א"י והעם

ביבי בגד בכל שלושת הנשים שהוא התחתן עם. ביבי הוא בוגד סדרתי.

אין ראוי יותר ממנו!!!נגעלת

אחרי הפרסומים בחדשות 0404 , 

ביבי צדיק יסוד עולם!

מסכן מה שהתקשורת המזוהמת והצבועה עושה לו גועל נפש!!

וכל התקשורת יודעת שגנץ מנצל את העוזרת שלו ושותקת!!

איכס!!!

ולמה הידיעה לא מופיעה בכל העיתונים והחדשות ??????

איכ איכ איכ!!!!!!

איפה אנחנו חיים???

את בטח נגעלת מכל השמאלנים שנגעלים ומתעבים את ביבי נכון?אוהב א"י והעם

הייתי מתבייש להפיץ.....אוהב א"י והעם

...שיחה מוקלטת בין רב ליהודי שבוטח ברב הזה. זה עוד התנהגות בזויה חסרת גבול

של איש ירא שמים לכאורה. וכל זה בשביל לקדם איש מושחת.

אתה יודע מה מצחיק?הבעטליר החמישי

גם אותי זה מגעיל. אני לא מכיר את הרב הזה ואיני יודע אם הוא בכלל ראוי להיקרא רב.

אבל אני מצליח להבדיל בין תחושת הגועל נפש לבין ההגיון הקר - האיש אשכרה אמר שם דברים מזעזעים על מועמד כחול לבן לראשות הממשלה, לכאורה דיבורים אמינים - ואתה עדיין מעדיף לחשוב שרק ביבי הוא אדם מושחת...

אני מהאום.אוהב א"י והעם
עבר עריכה על ידי אוהב א"י והעם בתאריך ז' באדר תש"פ 12:01

1. אני רק רוצה שכל ישראלי ששהה בישראל כולל אני בתקופה שגנץ היה רמטכל יברך ברכת הגומל. צריך להודות לשם שמנע מלחמה רצינית באותה תקופה.  זה רק מראה את שקולי הבחירה של ביבי.

2. אני חרד לגבי עליית כוחה הפוליטי של האוכלוסיה הערבית בתוך מדינת ישראל.(האשם העקרי בכך הוא ביבי שביודעין החליט לעשות צעדים כמו :קמפיין ביבי או טיבי, הערבים נוהרים, וחוק המצלמות שגרמו לעליה הזאת.

3.במידה מסויימת אני שמח שיש החלטה ברורה לגבי קו מדיני מסויים ואני מקווה שביבי לא יחתור לאיחוד עם כחול לבן

ושיבואו עריקים כדי שיחילו ריבונות, יבטלו את אוסלו ואת הסכם טראמפ שהוא יותר גרוע מאוסלו וכן, אולי יפנו את אל אחמר.

לבסוף הרי ציוונו בתורתינו הקדושה "תָּמִים תִּהְיֶה, עִם יְהוָה אֱלֹהֶיךָ.  יד כִּי הַגּוֹיִם הָאֵלֶּה, אֲשֶׁר אַתָּה יוֹרֵשׁ אוֹתָם--אֶל-מְעֹנְנִים וְאֶל-קֹסְמִים, יִשְׁמָעוּ; וְאַתָּה--לֹא כֵן, נָתַן לְךָ יְהוָה אֱלֹהֶיךָ.  טו נָבִיא מִקִּרְבְּךָ מֵאַחֶיךָ כָּמֹנִי, יָקִים לְךָ יְהוָה אֱלֹהֶיךָ:  אֵלָיו, תִּשְׁמָעוּן."

אני בשלי: ביבי הוא קוסם מוכשר אבל בסופו של דבר הוא איש של פסאד ולא של מהות.

הלוואי ואתבדה!!! בהצלחה

נזכרתי בעוד דבר. אותו עתונאי  שהפיץ את הספור שגם הוא ירא שמיים ואני מאוד מעריך את כישוריו העיתונאים הפעם אכזב ותודה לאל שהמקור נחסף והאמת יצאה לאור.

האו"ם זו דוגמא מצויינתהסטורי
רשמית הם נטרליים, בפועל הם מגנים את ישראל על כל פיפס, בהתעלמות מוחלטת מההקשר של מדינה קטנה ומותקפת ובלי שום פרופורציה למדינות אחרות.

גם אתה במרדף אחרי אי ראויותו של רה"מ תוך התעלמות מוחלטת מההקשר הפוליטי ומאי ראויותם של המועמדים לכאו' להחליפו.
אתה לא עונה עניינית, אבל מילאהבעטליר החמישי

1. לא הבנתי. שיקולי הבחירה של ביבי מוצלחים או לא? לשיטתך גם המינוי של בנט מוצלח?

2. מסכים איתך. ואז מה? מי אמר לך שגנץ יהיה יותר טוב (במיוחד לפי המתמטיקה הפשוטה שבאמת הוא לא יכול להקים ממשלה בלעדיהם)?

3. אמן שיבואו עריקים. אני אישית לא מאמין שיחילו ריבונות ולא מאמין שיפנו את חאן אל אחמר. כנראה דיברת בציניות ולא הבנתי אותך.

4. איזו אמת יצאה לאור? אני לא כ"כ מועדכן.

אני אבהיראוהב א"י והעם

1. מעבר למינוי מוצלח או לא מוצלח שיקולי ביבי הם פוליטיים. מינוי בנט היה משיקול פוליטי.

אני לא חושב שגנץ מושחת אבל הוא לא כריזמטי. לא במקרא הצלחנו בגדול כאשר היה לנו ראש ממשלה לא כריזמטי (לוי אשכול). למעשה המהיג היהודי האולטמטיבי (משה רבנו) לא היה כריזמטי. אפילו כללי ניהול בסיסיים הוא היה צריך ללמוד מחותנו "יתרו מפטם עגלים לעבודת כוכבים".

2.אתה מתעלם מכך שביבי בכבודו ובעצמו גרם לחיזוקם הפוליטי של ערביי ישראל וזה סכנה קיומית ממדרגה ראשונה.

3. ההבדל בנינו שאצלך ואצל דומיך המטרה מקדשת את האמצעים ואצלי לא.

ביהדות אתה ואני יודעים שיש מצווה ללמוד תורה לשמה כלומר לשם הלימוד עצמו ולא לשם בקיאות למרות שגם זה חשוב.

ולכן כיהודי וכאב לילדים חונכתי וחינכתי שהמטרה לא מקדשת את האמצעים ולכן לוכדי עריקים לדוגמא זה לדעתי פסול.

אגב אם אתה לא מאמין לגבי ריבונות וכולה וכולה אז מה התכלית? מה המטרה? תקציבים? משרות? אני ממש מבולבל.

4. האופן שבו נלקחו הציטטות של אותו עוזר. הרי אתה אמרת שגם אותך זה הגעיל.

לסיכום הכל לטובה, אני אופטימי ביחוד שאני לא בתוך הבלגן שלכם ואני הולך לישון.

הנה.הבעטליר החמישי

1. אתה מחלק בין מינוי מוצלח ללא מוצלח? יופי. גם אני. אני חושב שהמינוי של בנט הוא מוצלח (אפילו אם נאמין לביבי שהמינוי נבע משיקול פוליטי).

גנץ גם לא כריזמטי, וביחסים בינאומיים זה מאוד חשוב. משה רבינו לא שייך לכאן בכלל, משה היה מנהיג רוחני.

האם זה אומר שהוא לא יכול להיות פרמלנטר מעולה? ימים יגידו. אבל קודם שישב טיפה בכנסת. נסיונו כרמטכ"ל לא שייך לכאן.
מלבד הכריזמטיות, יש גם את החשדות נגדו בכל מיני פרשיות. לא הייתי מבטל אותם בהינף יד.

2. הגבתי לך על האשמת ביבי בחיזוק ערביי ישראל. כתבתי לך על זה כבר כאן - ולגנץ מותר להשתמש בביטוי "רוב יהודי"? - אקטואליה וחדשות. ואני רוצה להוסיף עוד משהו - נוטים להאשים את ביבי בשתיית קולות 'ימינה', בחיזוק ערביי ישראל, ובעוד אלף ואחת דברים. חברים, צאו מהסרט. יש לאנשים שיקול דעת. יש לאנשים זכות בחירה. ביבי אולי מנהל קמפיין מוצלח יותר. אולי גם הערבים למדו דבר אחד או שניים איך להעלות אחוזי הצבעה. אין כאן את מי להאשים.

3. המטרה לא מקדשת אמצעים פסולים. הביטוי 'עריקים' הוא ביטוי לא נכון. אפשרי מבחינה חוקית לעזוב לסיעה אחרת (בשונה מ'עריק' בצבא כידוע) וזה לא הפעם הראשונה שזה קורה (אם כי זה לא נראה הכי טוב בעולם. אבל ככה זה פוליטיקה). ואם זה יבטל בחירות ויעלה גוש ימין חרדים שישמור על התורה והארץ - מה טוב.

מה המטרה? שאני אוכל להמשיך לסיים את התואר שלי באקדמיה. אם גנץ - מרצ - ליברמן יעלו לשילטון הם יגידו שאני לומד במקום נפרד ומדיר נשים ויסגרו אותו. כדי שאשתי תוכל להמשיך ללכת להופעות נפרדות של זמרים יראי שמיים. כדי שקופאים שאני מכיר לא יאלצו לעבוד בשבת.
איני יודע אם אתה אדם דתי. בשבילי אלו סיבות מספיק חשובות כדי להמשיך ולהצביע גם בבחירות העשיריות.

4. אה, הבנתי.

הכל לטובה. בזה אין ספק ואנחנו מסכימים.

הערה לגבי 2 ו3אוהב א"י והעם

2. העלאת אחוז החסימה היתה ההתחלה של התהליך ובזה יש לביבי והליכוד "זכויות רבות" ואז בה הסלוגן "הערבים נוהרים" ולאחרונה הקמפיין ודף המסרים "ביבי או טיבי". לא הייתי ממעיט את חלקו של ביבי והימין בחיזוקם הפוליטי של הערבים.

הנה דוגמא טריה: "בצלאל סמוטריץ' לאיימן עודה: אתה וחבריך כפויי טובה".

עם כל הכבוד ההתנשאות הזאת מיותרת. 

מה לעשות שהערבים בוחרים לכנסת והם לצערי כיום הסיעה השלישית בגודלה ומנגד בצלאל (שם יפה) חבר הסיעה הכי קטנה ברגע זה (לצערי) חייב להעיר הערות מיותרות ואפילו הוא צודק.

3.אל תשכח שהרוב במדינת ישראל עדין רחוק מהתורה. הרצון שלך להשליט יותר יהדות תמיד יתקל בהתנגדות מהצד השני. המאבק הזה לא מועיל. 

אצלינו כעקרון אין תקציבים ובכל זאת יש אידישקייט לכל מי שחפץ.

תקציבים יוצרים תלות. פעם היה המושג חינוך עצמאי אצל החרדים וכיום בגלל התלות בצקציבים הביאו להם את לימודי הליבה.

תגובותהבעטליר החמישי

על הערה 2:

לא התייחסת לדברי גנץ על זה שצריך "רוב יהודי". הוא לא נקי מ'אשמה'?

בסופו של דבר ההערות האלו היו נצרכות והם הביאו אנשי ימין להצביע ( אני מכיר כמה אנשים שלא רצו להצביע וזה הדבר היחיד שהשפיע עליהם). אתה לא יכול לקחת את הסיכון שהמפלגה הטרוריסטית תגדל מעצמה בלי להזהיר את עמ"י שיצא מהשאננות.

על הערה 3.

איפה ראית רצון שלי להשליט יותר יהדות? אני רק רוצה לחיות את חיי בשקט, ושהם לא יכפו עלי חילוניות. באמת שאני לא מבין את כל זעקות ההדתה והכפיה. אם כבר אנחנו נמצאים שמקום רחוק מאוד של החלנה.
אתה אולי רחוק ואולי אתה לא קורא את המפה כמוני, אבל בעיני זו המציאות ועל זה הבחירות; מלחמת קיום על התורה. גיסים שלי לומדים בחטיבת-ביניים, ומקבלים הרצאות מארגונים להטב"ים שמעודדים התנסויות מיניות שונות. אני לא דואג לעצמי. אני אשלח את הילדים שלי למוסדות בטוחים. אבל מה יהיה על עם ישראל כשהורוביץ יהיה שר החינוך? אם אתה רוצה לקרוא לזה שאני משליט יותר יהדות - תהיה בריא. בעיניי זה שמירה הכי בסיסית על השטטוס קוו, על המינימום של היהדות.

חוץ מזה, אנשים כמו הרב פירר עושים אירועים פרטיים, לא ממומנים ולא תלויים בתקציבים, וגם עליהם מונפת החרב של שנאת הדת. זה המצב העכשווי. אתה כבר יכול לדמיין לעצמך אם יתקיימו אירועים בהפרדה כשאנשי כחול לבן יהיו שרי התרבות. אפשר לעבור לגור בברוקלין.

(המונח החינוך העצמאי עדיין קיים. לא יודע מה אתה רוצה).

"להשליט יותר יהדות"? המגמה היא הפוכהshaulreznikאחרונה

מדינת ישראל מתרחקת בצעדי ענק מהיהדות. לפני 30 שנה השבת הייתה שבת, רק פה ושם באזורי תעשייה מרוחקים עבדו כמה מעדניות, ועבור החילונים ברירת המחדל הייתה להתחתן ברבנות.

לפני 40 שנה בספרי לימוד היו שירים של משוררים חילונים על ערגה לציון והקמת בית המקדש, ואף הורה לא הרים גבה.

לפני 50 שנה מוספי החג השונים של עיתון "דבר" היו יכולים להתחרות ב"הצופה": סיפור חסידי, מסה על החשמונאים, דברי תורה. 

לפני קצת יותר מ-60 שנה בעיתונים דיווחו על הטקס שהרב הראשי לצה"ל ערך בעת כניסתו למוצב המצרי אבו עגילה: "הרב קידש את המקום בקדושת ארץ ישראל מתוך מטרה צבאית גרידא, בהתאם לפסק הרמב"ם" (ציטוט מהזיכרון, תוכל למצוא את הכתבה באתר ארכיון העיתונות העברית).

קרי, פעם הייתה לנו מדינה יהודית עם רוב חילוני שהיה מכבד את המסורת. היום מאכלסים את ישראל הליברלית "גויים דוברי עברית", כדברי יעקב עמידרור. 

אתה מבלבל את המוחיהודה224
בחירה של רמטכל היא על ידי שר הביטחון באותו זמן ברק.
וגם להזכיר לכולכם ברירת המחדל היתה גנץ.. האופציה המועדפת היתה גלנט אבל אשכנזי יירט אותו באותו זמן על ידי מסמך הרפז
ממרומי מושבך באוסטרליה לא תבין הרבה דבריםshaulreznik

בפוליטיקה בוחרים את הרע במיעוטו. לכולם, חוץ ממך, ברור שמחנה הימין מסוכן פחות ממחנה השמאל (שמזמן איבד את זהותו היהודית). אז כן, ביבי הוא לא דוד המלך, אבל אני מניח שגם בדוד המלך לא היית תומך בגלל פרשת בת שבע.

סיבוב שעריםאשר ברא

איך זה עובד? ומאיפה זה יוצא?

ראיתי שיש שבוע הבא בחמישי מהכותל.. אבל לא ברור אם צריך להירשם ומיקום מדוייק.. והאם מתאים לנשים.

קיצור אשמח אם מישהו יוכל לפרט על זה קצת )

לא צריך להרשםברגוע

יוצא מהכותל, את תראי כבר מאיפה

יש שם גברים ונשים בהפרדה

והמסלול הוא אותו מסלול?אשר ברא
אני חושב שיש הבדלים קטניםברגוע
סיבו"שפצל"פאחרונה
היו זמנים😅
קחו שבועיים קדימה, מה המצב במלחמה מול איראן?זיויק
סקרן לדעת
מי שעונה לך תשובה נחרצתהסטורי

מדמיין -

מה שחשוב כרגע לדעת ולהחזיק איתו, זה שהכנו את האירנים שוק על ירח. צה"ל (וגם צבא ארה"ב) פעל בשמי אירן, כבמגרש הבית. הגענו למרחקים הרבה יותר גדולים ממה שהגענו ב'עם כלביא' מהים הכספי ועד האוקינוס ההודי. אירן איבדה את כמעט כל ההנהגה הרוחנית, הפוליטית והצבאית ואלפים מכוחותיה. חטפה מכות קריטיות לתשתיות, לתעשיה שמיועדת ליצור טילים ובכלל - לכלכלה שלה.

את כל זה עשינו בלי אף נפגע מכחות האוויר והקרקע שפעלו באירן ו(כל אחד עולם מלא ובכל זאת )מעט מאוד נפגעים בעורף.

לגבי ההמשך יש כמה אפשריות, מיידית -

*קריסה של הפסקת האש, מה שאומר שנמשיך לכתוש אותם

*האירנים מבינים כמה הם איבדו ושומרים על הפסקת האש באדיקות ואנחנו פנויים לטפל בלבנון ועזה.

לטווח יותר ארוך, האפשרויות -

*שרידי השלטון הנוכחי (אלו שטראמפ הכריז עליהם כ'מתונים שהשארנו בכוונה') מחזיקים מעמד וכדי לשמור על ראשם מחובר לגופם, מתחילים לשתף פעולה במידה זו או אחרת. (בדומה לוונצואלה כיום)

*הם מנסים להשתקם צבאית ואז בעוד שעתיים/יומיים/שנתיים נעשה עוד סבב כמו שהיה.

*החלשנו את השלטון כל כך, שהתהליך הפנימי יביא להחלפתו. כמעט קרה לפני שלושה חודשים, רק שעדיין היה להם כח לטבוח באזרחים.

נ.ב.

למי שכבר מתכנן ליום העצמאות להשלים את כל מה שלא עשה בפורים/פסח, רק מציין שזה בדיוק המועד הרשמי של סיום הפסקת האש...

לאו דווקא עוד שבועייםoo

איראן פשוט נכנסה לסבבים

ותכלס

חיזבאללה חי ובועט

כנ"ל איראן

(כן פגעו בהם

מסתבר שהם עדיין חיים כרגיל)

מקווה ששומרים טוב שחמאס לא יחזרו לחיים

ואנחנו נמשיך לחיות על החרב

כי לעצום עיניים זו כבר לא אופציה

לא, הם ממש לא חיים כרגילהסטורי

הם אמנם עדיין מצליחים לבעוט, אבל חלשים מאי-פעם.

כמה הפחידו שנים מאיך תראה המלחמה עם חיזבאלה (זוכרים את הבהלה לגנרטורים?) ושלא לדבר על כמה שבועות מתחת לאדמה. אז פעלנו חופשי בשמי אירן מצפון לדרום וממזרח למערב וכל כחותינו שבו בשלום מהאוויר וכן, גם מהקרקע. הישג עצום שאיש לא חזה.

אז כן, הדרך לגאולה השלמה מורכבת וארוכה. בניגוד לאיך שהדברים מצטיירים ממרחק של שנים - אף מלחמה לא הסתיימה בניצחון מוחלט. יתכן שכעת כשההנהגה האירנית חלשה מאוד - השלטון שם ישתנה בתהליך פנימי ויתכן שאכן נצטרך עוד סבב. עם הנצח לא מפחד מדרך ארוכה. מסבב לסבב אנחנו חזקים יותר והם מצליחים פחות ופחות. אם לפני ארבע שנים חיסול של בכיר אחד בעזה, הריץ את גוש דן לשבוע במקלטים, היום חיסלנו את כמעט כל ההנהגה הדתית, הפוליטית והצבאית של אירן והחיים המשיכו קרוב לכרגיל.

צה"ל יושב היום על כל קו הנ.ט. בלבנון, והולך ומחליש את חיזבאלה. גם מול חמאס, עדיין הנצחון לא מוחלט - אבל צה"ל חוצץ בין הישובים לבינם ממשיך לחסל בהם והם לא מגיבים.

בעז"ה עוד לא נאמרה המילה האחרונה.

חיים מספיק כרגילoo

כדי לתקוע את תושבי הצפון מעל חודש בממד/ כדי לשתק מדינה שלמה כנ"ל

מנטרות של גאולה שלמה לא יעזרו לתושבי הצפון במערכה הבאה כפי שלא עזרו להם במערכה הזו או בקודמות

זה לא מנטרות, זה הבנה של בתוך איזו מציאות אנחנוהסטורי
עבר עריכה על ידי הסטורי בתאריך כ"ב בניסן תשפ"ו 9:55

חיים.

תושבי מטולה, נאחזו בקרקע במציאויות קשות מאלו ובזכותם יש לנו מדינה וצבא ואנחנו יכולים לשבת כאן ולדון בזה...

(רק נזכיר, הריצה לקנות גנרטורים מחשש מחיזבאלה, היתה בתל אביב, לא במעלות).

תגובה כללית, על החיפוש שלך בשרשור הזה ובשרשוריםהסטוריאחרונה
דומים שפתחת:

מוכרי הוודאות: הפרשנים לא מספקים מידע אלא ממלאים צורך פסיכולוגי

אני ממש ממליץ להשתחרר מחיפוש הוודאות. זה מובן, זה צורך אנושי, אבל זה רק משבש אותנו.

מציע, כמו שפעם שרו בשמאל: "אל תגידו יום יבוא - הביאו את היום!", במקום להתבחבש בתחזיות מתבדות, שכל אחד ישאל את עצמו, מה הוא עושה כדי להביא את עם ישראל למקום יותר טוב מעשית, תודעתית ורוחנית.

סידני היא עיר אלימההסטורי
אדם שרצח חמישה אנשים בסכין נרצח על ידי המשטרה בסידני.

אדם בסידני תקף כמה אנשים. העובדה שאביר המוסר, נציג הקב"ה עלי אדמות, הממונה על המצפון נשאר בשוויון נפש ולא פתח על זה שרשור מעידה על כשל מוסרי עמוק.

@סיעתא דשמייא1

אדם שמטיף מוסר לכל בר בי רבאיתן גיל

ומציג את עצמו כאן כשומר מצוות...

מן המעט שנדרש ממנו הוא שיתאפק מתגובותיו "המחכימות" עד מוצאי יום טוב שני של גלויות.

הוא תקע יתד אי שם בין סידני למלבורן ומפיץ רעל קפלניסטי בתפזורת כמו פצצות מצרר.

נזק מדיני זה החומרים שהוא מקושש מן הגורן הקיצון שמאלני ומן היקב הקפלניסטי כדי לעשות מהם צימעס בטמפל שהוא חבר בו, לאחר תרגום כמובן לשפת המקום. לא מפיו אנו חיים  

אני לא מבין איך אפשר לחגוג את חג האביב בסתיו,קעלעברימבאר

ליהודי אוסטרליה

זאת סוגיא נוספת. אני כאן עסוק בסוגיה המוסריתהסטורי
שהמרגל הזה עסוק בלהטיף לנו וכדי להפוך את כל מי שלא מתרגש מאירועי שולים שבשוליים לפושע, הוא גם מהדהד עלילות דם.

העובדה שהוא בחר לחיות באדמה טמאה, שלא מתאימה למצוות התורה בשום צורה, היא כמובן היסוד שמביא אותו לעבירה גוררת עבירה, אבל לא בזה עסקתי כאן.

האמת שאוסטרליה בדיוק כמו הארץ. רק הפוך.קעלעברימבאר

אקלים ים תיכוני, אבל עונות הפוכות

מה עם מלבורן?קעלעברימבאר
באמת אני חושב שכל מי שלא פותח שרשור זעזוע הוא שותףהסטורי
מקור: TikTok TikTok · mako
מסכים איתךקעלעברימבאר
עדיין לא הבעת זעזועהסטורי
@סיעתא דשמייא1, @אעלה בתמר, @אוהב העם והארץ 1, @אוהב העם והארץ 2, @אוהב העם והארץ 3 @וכל שום וחניכא דאית ליה...

איך אתה יכול לא להזדעזע מאירועים אלימים ביבשת שלך?!

להלן הסיבה:שלג דאשתקד

קטע מהספר "בעל שם טוב", פרשת ראה אות ו:

אמרו חכמינו ז"ל: "ולמה נקרא שמה ראה? שרואה ביותר כו' תנא עומדת בבבל ורואה נבלה בארץ ישראל". שמעתי [בשם ר"י בעש"ט ע"ה זצוק"ל] ... פירוש, אדם שאינו הגון נקרא בבל - כי עומדים בשטותים והבלי עולם, ואדם הצדיק נקרא ארץ ישראל. וזהו פירוש הגמרא: עומדת בבבל, פירוש בשטותים, ורואה על אדם כשר נבלה, והיינו נבלה בארץ ישראל באדם כשר.

עכשיו גמרתי לשתות יין ומצות בסעודת משיח….סיעתא דשמייא1
…בבוקר כבדו אותי לקרא את ההפטרה "עוד היום בנוב" למדתי אותה העם תרגום חגגתי יום הולדת עברי ולדעתי קרבתי את הגאולה עוד קצת אז בבקשה קצת יותר רוחניות ופחות גשמיות "וארציות" יעשו את זה.
מוזר לכבד בהפטרההסטורי

מעליל עלילות דם.

בלנ"ד, עד שלא תתנצל על הדהוד העלילה כאן, לא נניח לך:

חילול השם לשמו!!!! - אקטואליה וחדשות

אתה רואה….סיעתא דשמייא1

… כנראה שבגלות יש יותר אהבת ישראל.

אתם בארץ ישראל משחזרים את ימי סוף תקופת בית שני. גם שם היתה שנאת חינם לא רק בין יהודים ליהודים גם בין יהודים לגויים בארץ ישראל. רבי יוחנן בין זכאי ראה את הנולד.

מה?!?!?שלג דאשתקד
אתה דורש לפרסם עלילת דם על יהודים, ואחר כך טוען שיש לך אהבת ישראל.

באיזה מצב אתה עכשיו, מיסטר הייד או ד"ר ג'קיל?

עם אוהבים כמוך, שמהדהדים עלילות, מי צריך שונאים...הסטורי
אני תמיד נעלב כשמעלים אותי למפטיר. כיקעלעברימבאר

רק לישו נתנו מפטיר (אפילו הנוצרים הקימו כנסיה במקום שלטענתם היה בית הכנסת שהוא קרא שם מפטיר בגליל, והם קוראים לה "כנסיית בית הכנסת")

והאמת שבגלל שנתנו לוקעלעברימבאר
מפטיר ולא שלישי הוא נעלב והחליט להקים דת חדשה.

מסקנה - לתת לאנשים עליה שהם רוצים

למה לשון הרע? הסיבה היחידה...סיעתא דשמייא1

.... שאני רוצה לקרא בסגנון תימני בבית כנסת ספרדי .

חוץ מזה זה הפטרה שאני אוהב לקרא.

אגב את ההפטרה הזאת אנו קוראים ביום העצמאות.

אתה מתפלא על לשון הרע, אתה אלוף הלשון הרעהסטורי
והוצאת השם רע:

חילול השם לשמו!!!! - אקטואליה וחדשות

כאן הוצאת שם רע, בפרסום שקרי ומזיק, של שקר שערבים המציאו. הוספת חטא על פשע כשהשפרצת האשמות על הערוץ שלא פרסם ועל כל מי שהעז להטיל ספק.

תתנצל לפני כל דבר. קשוט עצמך תחילה!

חחח דיברתי על ישו לא עליךקעלעברימבאר
מנסה לתקן את ההודעה כך שלא ישתמע שדיברתיקעלעברימבאר

עליך. זה לא נותן לי כרגע.

והאמת שבגלל שנתנו לישוקעלעברימבאראחרונה

מפטיר ולא שלישי הוא נעלב והחליט להקים דת חדשה.

מסקנה - לתת לאנשים את העליה שהם רוצים

אני מניח שרק בגלל יו"ט שני של גלויותהסטורי
אביר המוסר והצדק, עדיין לא הביע זעזוע מוחלט מגילויי האלימות בסידני ומלברון.

אין שום ספק, שכאחד שרואה פשע בכל חוסר יחס למקרה אלימות יחיד של נער שוליים באיזשהו מקום - הוא יזדרז לגנות את האלימות ביבשת שלו...

כל השמאל בפאניקה שביבי ינצחקעלעברימבאר

בבחירות בגלל המבצע. אז הם מתחילים ללכלך עליו שהביא הפסד מביש.

אפשר לחלוק על ההחלטה להפסקת אש. אבל:

א. מה הם היו עושים במקום?

ב.הם יודעים עוד מה התכנון בעתיד?

ג. איך הם היו המתמודדים עם טראמפ?

ד. אין ספק שזה הישג מרשים שהחליש מאוד את איראן במחיר מינימלי מאיתנו. גם אם לא מה שציפינו לו

סיכון מיותרבלבנון כמו בעזהסביר11

עפרה רם

בנוסף לכך הורים מסיירת הנח"ל כתבו מכתב מחאה לרשויות על כך ששולחים חיילים לפעולות קרקעיות,

והם משלמים בדמם ,

במקום להפציץ.

וגם במקום לבצע מצור ממושך כמו בתכנית האלופים

ובתגובה הורים אחרים התנערו מההורים המופקרים הללוהסטוריאחרונה
כמובן, צריך להשתדל לכתוש כמה שיותר, כמו שעושים היום בשיטת הרב זרביב, גם בעזה וגם בלבנון, בשונה מתחילת המלחמה. אבל, בניגוד לקונספציה ששלטה עד שמחת תורה, של מב"מ של הרתעות, הפצצות ואש מנגד - אין תחליף לרגליים על הקרקע, וכן - לפעמים יש מחיר כואב לחיינו כאן.

עם ישראל משחרר את צפון הגליל ומי שירא ורך הלבב - ישוב לביתו ולא ימס את לבב אחיו, בשטח או בפורום, כלבבו.

הקרב על הקרדיט (שוב) חוטא לאמתמרדכי
בס"ד

ביומיים האחרונים מתנהל ויכוח ער סביב המהפך בנחל העוג'ה: מי באמת חתום על ההישג? האם אלו נערי הגבעות ואנשי החוות ששינו את המצחאות במקום בגופם, או הפוליטיקאים שדחפו להכשרת המקום ברמה המדינית?

​האמת היא שהוויכוח הזה פשוט מיותר. ​מי שמכיר את המציאות בשטח יודע שזה אף פעם לא "או זה או זה". התהליך תמיד עובד באותה הדרך: השטח גורר את הממשלה. ​לפני שהנושא בכלל הגיע לשולחנות הממשלה, היו שם האנשים שפעלו בשטח.

קחו למשל את ח"כ צבי סוכות, עוד לפני שנבחר לכנסת, הוא ופעילים נוספים היו שם, יצרו נוכחות והעלו את הנושא למודעות. הוא לא עשה את זה כח"כ, אלא כפעיל בהתיישבות. אילולא הפעילות העקשנית הזו ושל צעירים טובים נוספים, נחל העוג'ה לא היה מגיע לסדר היום הממשלתי, וממילא לא היה מטופל.

​זהו דפוס חוזר שאנחנו רואים פעם אחר פעם בהתיישבות: ​בהר עיבל יש כבר שנים של תפילת שחרית בכל יום שישי, בכל מזג אוויר. בשנתיים האחרונות הצטרפו אליהם שני אברכים שהגיעו ללמוד במקום מדי יום, הם אלו שסללו את הדרך לאישור הממשלתי ולהקמתה של ישיבה במקום בשבועות האחרונים, בדרך להקמתו גם ישוב קבע חדש.

​בחומש, העמידה האיתנה של בחורי הישיבה על ההר, למרות כל הפינויים והקשיים, היא זו שהובילה בסופו של דבר את המערכת הפוליטית להכשיר את המקום. כך​ גם בתנופת החוות. בהתחלה זה לא התקבל בעין טובה, אבל לבסוף הנוכחות היהודית היא זו שקובעת עובדות בשטח ומונעת השתלטות זרה.

​הנוסחה פשוטה: התמדה מביאה הכשרה. ​ברוב המקרים, זה מתחיל בחיכוך. בהתנגשויות מול רשויות החוק או מול ניסיונות של ערבים למנוע מיהודים לשוב לאדמתם. אבל בסופו של יום, העקשנות הזו היא הדלק של המערכת המדינית. אילולא הצעדים הראשוניים והנועזים של אנשי השטח, הממשלה לא הייתה זזה. ואילולא הגיבוי הממשלתי וההכשרה המשפטית, זה לא היה הופך למציאות קבועה בשטח.

​לכן, המראה של פוליטיקאים הממהרים לשגר את עוזריהם לצייץ בטוויטר (ללא גילוי נאות על עבודתם אצל אותם פוליטקאים) כדי לתבוע בעלות מלאה על ההישג, הוא לא רק מביך אלא גם מנותק מהמציאות. הניסיון לצייר את המהפך כאילו נולד בהשקעה כספית חוטא לאמת ההיסטורית של ההתיישבות.

מי שמתהדר בכך שוכח את אלו שישנו בשטח בתנאים לא תנאים, מפספס את העיקר: הקרדיט אינו שייך בלעדית לאיש. במקום מלחמות קרדיטים מיותרות, כדאי להכיר במנגנון שעובד, אותו שילוב כוחות שבו החלוצים בשטח הם אלו שפורצים את הדרך וקובעים את העובדות, והמערכת הפוליטית היא זו שמגיעה בעקבותיהם כדי לתת את החותמת הסופית. זו השיטה - והיא עובדת.

למה נתניהו עושה לעצמו את זה?הסטורי
היה ידוע כבר מתחילת הערב שעידו נורדן יחליף את זיו אגמון. מינוי מצויין.

למה נתניהו היה צריך להוציא שעתיים לפני ההודעה הרשמית על כך, הודעה מיוחדת על השארתו של אגמון "עד למציאת מחליף (שכבר נמצא)" ולחטוף כל כך הרבה תגובות (הזויות, אבל זה לא משנה) מבפנים?

אולי זיו אגמון הוציא את ההודעה;)ברגוע
אולי באמת...הסטורי
כידוע לנתניהו יש הרבה מעלות, אבל קושי גדול בבחירת האנשים שהוא עובד איתם...
אולי הוא רוצה להראותקורא נלהב לשעבראחרונה
שהוא לא מחליף אותו בבהלה בגלל יללות השמאל, אלא כי זה לא ראוי אדם כזה לתפקיד ציבורי אבל לא ברמה שצריך לזרוק אותו בבושת פנים. ובטח לא להישאר בלי מחליף זמני לחפיפה בגלל יללות השמאל האלה

אנשים יקראו לזה שהוא רוצה 'לשלות בסדר יום', אני קורא לזה שכל ישר שלא נכפף ברוח התקשורת וכו'

הסיפור עם הטייס האמריקאי צריך לחזק אותנוזיויק
להתפלל על הטייסים יחד עם שאר החיילים, שום דבר לא מובן מאליו
מה שקורה באיראן עם חיל האוויר זה נס גלוי.משה
חדמשזיויקאחרונה

אולי יעניין אותך