מתכון ממש פשוט. בצק נעים להתעסקות ומרקם טוב של עוגיה אבל... מתוק מדי! וגם ממש טעם של סוכר ( השתמשתי בחמאת בוטנים טבעית ללא סוכר) .
חשבתי לשנות קצת את המתכון אבל מפחדת לקלקל. יש רעיון?
לא רוצה מתכון עם מרגרינה.
הנה המתכון
מצרכים להכנת עוגיות חמאת בוטנים
עוגיות
30
1 כוס או 280גרם חמאת בוטנים חלקה
1 כוס או 200גרם סוכר לבן
1ביצה L
אופן הכנה
מחממים תנור ל-180 מעלות.
מערבבים יחד את כל החומרים בקערה לקבלת תערובת אחידה. מגלגלים את התערובת בידיים רטובות לכדורים בקוטר 3-4 ס”מ ומניחים באופן מרווח על תבנית מרופדת בנייר אפייה (אם הבצק רך מדי לעיצוב, מכסים ומעבירים למקרר לחצי שעה).
לוחצים את החותמת על כל כדור ליצירת הדוגמא. החותמת פוחסת את הכדורים וזה בסדר.
אופים 10-8 דקות בלבד, עד שהעוגיות יציבות למגע בשוליים ועדיין בהירות ורכות במרכז.
מצננים לחלוטין לפני שמגישים (כשהעוגיות חמות הן מתפרקות בקלות). שומרים בכלי אטום בטמפרטורת החדר.
הערות
אפשר להשתמש בחמאת בוטנים חלקה או עם שבבי בוטנים.
ומצאתי גם את זה אבל אין פה סוכר בכלל (וגם מה שיש לי זו חמאת בוטנים 100% ללא סוכר)
4 כפות חמאת בוטנים
4 כפות קמח תופח
1 ביצה
איך מכינים עוגיות חמאת בוטנים משלושה מרכיבים בלבד?
מחממים תנור ל -180 מעלות.
קערה עם מטרפה או מזלג זה מה שצריך.
מחממים מעט במיקרו את חמאת הבוטנים
מוסיפים לחמאת הבוטנים ביצה ומערבבים הכל ביחד.
מוסיפים לתערובת את הקמח ומערבבים.
מערבבים היטב עד ליצירת בצק.
יוצרים כדורים קטנים ומסדרים בתבנית אפיה.
מקשטים את העוגיות בשוקולד צ'יפס או בוטנים.
אופים בתנור שחומם מראש ל – 180 מעלות כעשר עד 15 דקות.
מוציאים מהתנור ומקררים.
)
)

