אוי. מסכנים.רוח סערה
אתה בבידוד?רוח סערה
אמרת שחזרת מחול וכו
לאsimple man

כי זה היה רק קונקשן באירופה, אבל לא הסכימו לי לעלות על הרכבת מהשדה, נראלי הפקח שם המציא את הכלל הזה במקום, חוצפן.

...רוח סערה
אוי
מעצבן
הבעיה זהsimple man

שכל שנייה הנהלים של משרד הבריאות הדפוק הזה משתנים ככה שיכול להיות שפתאום מחר יחליטו שכן...

עכשיו אומרים שרוצים לבודד גם עוד מדינות באירופה  ואת ארה"ב, השתגעו לגמרי. עדיף שיסתובב פה קורונה מאשר שכולם יסבלו יותר מזה שכולם מושבתים.

לדעתי מדינת ישראל בינתיים סבלה הכי הרבה מקורונה אחרי סין, במקום שיהיו כמה מקרים של קורונה יש כאן מדינה שלמה בפאניקה ובידוד.

🤷‍♀️רוח סערה
עדיף שכולנו נמות וזהו
הא?
לא כל כך מהרsimple man

זה 2 אחוזי תמותה, ואצל אנשים מתחת גיל ארבעים זה 0.2 אחוזי תמותה, הרבה פחות מהנגיפים שהיו בעבר של שפעת חזירים והסארס. והמצב כרגע של 100 אחוז בפאניקה ו10 אחוז בבידוד הוא לא יותר טוב (כי זה הרי ודאי לא באמת ימנע את רוב ההידבקויות)

נכוןנכוןרוח סערה
איי נואו
מה שמפחיד זה אחוזי ההדבקות
זה אחוז התמותה, רק בגלל שרוב החולים עוד לא סיימו עם המחלה.הגיגים בע"מ
עבר עריכה על ידי הגיגים בע"מ בתאריך י"ב באדר תש"פ 08:12

לעומת זאת, בקרב אלו שסיימו את המחלה, כלומר, מתו או החלימו, אחוזי התמותה הם 17.68%  (הנתונים מפה: Operations Dashboard for ArcGIS, הם מעודכנים להיום לפנות בוקר) (פה אני אמור להשמיע הסתייגות כלשהי, ולומר שאת ז כתבתי רק כדי לאזן את דבריך, ואחוז המוות הוא לא לכ כך קטסטרופלי, בגלל ככה וככה. אבל אין לי שום מושג מה הם הככה והככה האלו, על פי הידוע לי, אחוז המוות הוא באמת עד כדי כך קטסטרופלי).

ולמה אתה אומר שזה לא מונע את רוב ההידבקויות? בנתיים המצב בישראל די בשליטה, וככל הנראה, זה בין השאר בזכות המדיניות הזאת.

ומדובר במחלה מדבקת מאוד, בלי אמצעי הזהירות האלו, כמות נכבדת מהמדינה עלולה להידבק. ואם יידבק, נניח, אחוז אחד מהמדינה, אפילו לפי אחוזי התמותה הכללי, יהיה כ-1,800 מתים. זה בפני עצמו גרוע הרבהה יותר מ-10% בבידוד ו-100% בפאניקה, לפי טענתך. כל זה, כפי שאמרתי, מסתמך על אחוז התמותה הכללי עד עכשיו, לעומת זאת, לפי אחוזי התמותה בין המסיימים, כשהמחלה תחלוף מישראל, אם באמת אחוז אחד ידבקו, יהיו למעלה מ-16,000 מתים.

אבל כל זה, מניח שמערכת הבריאות תתפקד כפי שיא תפקדה עד עכשיו. אבל אם באמת אחוז אחד מהמדינה יידבק, הדבר הסביר ביותר הוא שמערכת הבריאות תקרוס. במקרה כזה, אין שום דרך להעריך, אפילו בעירבון מוגבל, את מספר המתים, אבל ברור שהוא יהיה עצום. 

ברמה האישית, הוראות משרד הבריאות הם מאוד לא נוחות, וברמה הלאומית, הם גורמות נזק כבד לכלכלה. אבל ביחס לאפשרות האחרת, 

רוב אלו שחלו כרגע בישראלsimple man

לא היו בבידוד לפני בכלל, אני לא יודע על מה אתה סומך כשאתה אומר שהמצב בשליטה בזכות המדיניות הזאת.

ברור, כי ההוראות על בידוד הן חדשות. על פי הנתונים שבויקפדיההגיגים בע"מ

20 מתוך 25 החולים היו צריכים להיות בבידוד על פי ההוראות החדשות. ואמרתי שזה בין השאר בזכות המדיניות הזאת. ברור שיש לזה הרבה גורמים אחרים.

אוקיי, גיליתי את הטעות שלי.הגיגים בע"מאחרונה

מה שהייתי צריך לעשות זה 17.68\100, כלומר 5.65%. 

לעומת זאת, למיטב ידיעתי, הפסקה השניה עדיין מדויקת, ולכן אני חושב שלמרות הטעות הזאת דברי נכונים.

זו הגזמהיחידי
לקרוא למשרד הבריאות דפוק בגלל צעדי זהירות? ההחלטות האלו מתקבלות ע"י מומחים לעניינים האלו ממש, כשהם מתחשבים בכל השיקולים שאתה מעלה בדעתך (ובעוד כאלו שאתה כנראה לא מכיר).

ואולי אותך זה לא מסכן, אבל ההדבקה איומה, וזה בהחלט עלול לסכן אוכלוסיות מסויימות (מבוגרים/בעלי מחלות רקע). בגלל זה יש את ההנחיות המחמירות.

עדיף לנסות למזער את ההדבקה כדי למנוע הידבקות של אוכלוסיות בסיכון עד שימצאו חיסון או תרופה.
ברור שזה יעזור למזערsimple man

אבל גם אם תורה למשל שאנשים יפסיקו לנהוג יותר, אז הצלת בזה מאות הרוגים ואלפי פצועים בשנה כי לא יהיו יותר תאונות דרכים, אבל השבתת את כל המדינה. חייב להיות איזה שהוא גבול, אתה לא חושב?

אל תשווהרוח סערה
זה ממש לא אותו דבר
אני לא חושב שעברנו אותויחידי
כל עוד יש סיכוי להגן על האוכלוסיות שבסיכון חייבים לעשות את זה.
ומה יהיה הגבול לדעתך?simple man

כל עוד יש יכולת להפריד בין חולים/חולים בפוטנציה לשאריחידי
האוכלוסייה זה לגיטימי
וואוsimple man

זה כאילו נראה לך הגיוני ש30 אחוז לדוגמה מהמדינה ישהו בבידוד, זה גבול מאד רחב עלי לציין.

אולי יצטרכו לשנות טקטיקהיחידי
יש מצב שכשיהיו יותר מבודדים מכמות האנשים שבסיכון, יהיה עדיף לבודד את מי שבסיכון. השאר יידבקו ורק בודדים לא ישרדו. בכל מקרה, כל עוד יש סיכוי למצוא תרופה/חיסון לפני שמחליטים על הידבקות המונית אז כדאי. נראה כמה זה יחזיק

אלו דיונים למומחים למעשה
אנחנו מדינה יחסית קטנהReminder
ואין לנו הרבה ידע להתמודד עם דברים כאלו.
זה יכול להתפשט מאד מהר, יש כבר 25 אנשים שחלו אם אינני טועה
נכון שזה די מוגזם שבמקום לתת הנחיות איך להתמודד עם זה, שולחים ישר לבידוד.. (למשל אף אחד לא הולך פה עם מסיכות כמעט, למרות שלא ידוע כמה זה עוזר אבל בכל זאת)
אבל אני כן מבינה את הפאניקה.
וזה לא בדיוק נכון שמתחת גיל 40 זה לא ככ משמעותי
יש נהג שמאושפז עכשיו בן 38 עם מצב פחות טוב
ובכל אופן ככל הנראה בקיץ זה לא ככ שורד..
נקווה שהתקופה הזו תעבור
לא פלאשוליינית
להיות בבידוד זה משעמם בטח כולם טיפסו שם על הקירות.
למישהו יש קישור לסרט כפולה פרק 2 לא ביוטיוב?מישהו יפה!
פורום ישל"צהאר"י פוטר

אתם אולי מכירים את המנהלים של פורום ישל"צ? אני רוצה להכנס אליו והוא נעול

מי כאן וכמה אתם ותיקים?זיויק
כאן מאז אלף תשעמאות ו-2013שיח סוד
אשכרה.
פשייזיויקאחרונה
בדיקהטיפות של אור
עבר עריכה על ידי טיפות של אור בתאריך י"ח בחשוון תשפ"ו 19:50

הלכות ריבית – שיעור 2 - ריבית בהלוואת מוצרים בין שכנים

דוגמאות בשיעור: 
האם מותר ללוות בקבוק יין מהשכנים? 
האם צריך לדייק כשמחזירים חצי כוס סוכר? 
מתי מותר להחזיר טיטול יוקרתי במקום הטיטול שלויתי? 
ועוד...

נושאים בשיעור: 
איסור הלוואת מוצרים מחשש ריבית בשינוי מחיר | היתר הלוואה כש'עושהו דמים' וגדריו | היתר הלוואה כשיש ללווה ממין ההלוואה וגדריו | היתר הלוואה בדבר מועט וגדריו | היתר הלוואה במוצרים בעלי מחיר ידוע קבוע | כללים בהחזר מוצרים לאחר הלוואה.

לצפיה והאזנה באתר ולדפי מקורות מפורטים:

ריבית בהלוואת מוצרים בין שכנים

לצפיה ביוטיוב:

לחצו כאן לצפייה בסרטון ביוטיוב

הלכות ריבית שיעור 3 – ריבית ברכישה בתשלום דחוי

נושאים בשיעור: 
ההבדל בין אשראי בשכירות לאשראי במכירה | איסור רכישה באשראי במחיר גבוה | ריבית קיימת גם כשהמוכר לא נזקק לתוספת | תנאים להיתר רכישה באשראי כשהריבית לא ניכרת | מכירה באשראי בהצמדה למדד לדולר או למחיר המוצר | הגדרת של 'מחיר קבוע' | מכירה באשראי במציאות של הנחות למזומן | הצעת מחיר למזומן לאחר גמר המכירה | עסקים שדרכם במכירה באשראי | קיום מכירה באשראי שנעשתה באופן האסור

לצפיה והאזנה באתר ולדפי מקורות מפורטים:

ריבית ברכישה בתשלום דחוי

לצפיה ביוטיוב:

לחצו כאן לצפייה בסרטון ביוטיוב

בנוסף למעוניינים יש שיעורים ב הלכות שבת

וכן ב הלכות ברכות 

בהצלחה בלימוד

~~ ( זה יותר יפה מהנקודות שאנשים שמים כאן)מחכה לחורף
למישהו יש קישור לדרייב לסרט למלא את החלל?

חורף בריא לכולם

היי, יש למישהו את כל סרטי משחקי הרעב בדרייב?אקרומנטלי
כבר לא כל כך פעילrakonto
הא?

אולי יעניין אותך