סדרת ממלכה במבחן - מ. קינן -4 כרכים לעת עתה (איסתרק, מהללל, (יוזבד סודות אפלים - הקרב על הכתר) - סדרה מדהימה, קראתי המון ספרים בחיי, ואלו בין הספרים הכי איכותיים שפגשתי, איסתרק בעל המסר הכי חזק מכולם (נסיך בממלכה הכוזרית וחיבוטי נפשו בין הדרך הנכונה, דרך כוזר, ובין הדרך הקורצת לו, (ממלכת הקווארים) והחלטתו הגורלית.
. מהללאל כתוב בצורה הכי מדהימה ומרתקת. (סיפורו של אסופי, עלום שם, הדומה במידה גורלית לאחד מנסיכיה של כוזר האמיתית.
יוזבד - דמות חדשה המצטרפת למערכה המתנהלת זה שנים בין כוזר האמיתית לחדשה, ומאיימת להכריע את הכף.
זו סדרה 1.
ספרים נוספים: סדרת סיפור לשבת כ8 כרכים בנתיים- י' ויינשטוק (או בכינויו הספרותי ''מ' ארבל'') - סיפורים לא ידועים על גדולי הדורות, כתובים בשפה מדהימה.
טוב, זו רק הצצה על ספרים.. אני יכול\ה להמשיך לכתוב עוד שעות רבות, אבל אין לי כח עכשיו..
אתן עוד הצצה אחת על ספרים שאני יותר אוהב\ת, ספרים מהדור הישן, שגם אם תתנו לי את הספר הכי יפה מהיום, לא יתקרב לעוצמה של הספרים של פעם..
אני לא אתן שמות של ספרים כ''כ, כי אני לא זוכר\ת כעת, רק שני שמות של סופרים ורקע.
מ' לימן - ספרים מתורגמים מגרמנית לעברית, (לא המעובדים! המעובדים זה לקחת את כל היופי ולהרוס.. תחפשו את המקוריים בבתים של הסבא וסבתא) ספרים שרב בשם מאיר לייהמן כתב לפני כ200 שנה, (בערך, הפרטים לא מדוייקים, אין לי כח לבדוק עכשיו בדיוק, תבדקו בגוגל). ספרים מדהימים, אך לא לגיל צעיר מדי, הוא כתב אותם כדי להציל את הנוער היהודי בתקופתו, שהיה בסכנת התבוללות קשה, וכתב ספרים אלו כדי שלא תקרה התבוללות..
דוד זריצקי - את הספרים שלו קראו נערים\אנשים מבוגרים, לפני כ50 שנה..
ספרים מדהימים!!! מתוך מאות\אלפי ספרים שקראתי, הם בין הטובים ביותר.
אך יתאימו רק לתולעי ספרים כבדים... שפה ספרותית גבוהה מאד, וקחו בחשבון שלפעמים לא תבינו את כוונתו בסיפורים.. אך שווה לנסות.
הסיפורים בעיקר על ה''טייגה'' הסיבירית שבה שהו הוא וחבריו ברוסיה בעקבות היותם יהודים חרדים.
ועל השואה..
אך יש גם על נושאים אחרים. בהצלחה, מחכים לשיתופים שלכם..