גרעינים..אנונימי (פותח)
מה באמת עושים שם כבנות שירות לאומי?

*שמינסטית, שתחילה לחפש מה הכיוון שלה..*
יש כל מיני תפקידיםשירו למלך
כלומר, יש את תקני הבוקר שהם מגוונים בכל גרעין תורני.
את יכולה לבחור אם לעשות בבי"ס יסודי, תיכון,עזרה לקשישים וכו'.
ובערב יש לך עבודה נוספת שזה בעצם פיתוח חיי התרבות והדת
בעיר בה את משרתת.
לדוג' מכינים ערבים ופעילויות שונות לקראת החגים .. עושים מכירות של
מטפחות וכו',ערבי נשים ושירה וכו'.
זה די מעניין לפי דעתי..

שיהיה בהצלחה בכל מה שתבחרי ותעשי.ותזכרי שהכל לטובה, ולא תמיד מה שאנחנו
רוצים אנחנו מקבלים.
לדוג' אני רציתי  ממש גרעין תורני,בסוף מצאתי את עצמי בבי"ס לחנוך מיוחד שאני כ"כ נהנית בו..
ואני מבינה עכשיו למה ה' רצה שאהיה בבי"ס הזה ולא בגרעין תורני.
כי אני בטוח הייתי מתמוטטת מהעומס שגם ככה יש לי בבי"ס, אז קל וחומר בגרעין תורני שהעבודה היא
כפולה.. וגם לא בטוח שהיתי מסתדרת אם הייתי צכה להיות שבועיים מחוץ לבית מכל מיני בחינות.
אז ב"ה שמצא לי את המקום שהכי הכי טוב עבורי! ב"ה

איזו מקסימה את.טכני
ההודעה שלך ממש מחזקת.
חייבת לצטט את המשפטים שאהבתי:

"ולא תמיד מה שאנחנו רוצים אנחנו מקבלים" -  זה פשוט נכון. אפשר גם לפרש את זה כך: ולא תמיד מה שאנחנו מקבלים זה מה שאנחנו רוצים - את יכולה לסגור שירות סתם כך, ולראות שאת בכלל לא רוצה את זה! שזה לא מתאים לציפיות שלך מעצמך, מהשנה שתהיה לך!
 ומותר לעזוב! מותר! מותר לטעות ולבחור במקום שהוא לא טוב לך!
רק אל תבחרי מקום לפי סטיגמות ולפי לחצים חברתיים שונים ומשונים (מרחק מהבית: 32 ק"מ לפחות ; שעות עבודה ביום: 13 לפחות ; סוג שירות: קרבי. וכל השטויות האלה שבנות נופלות בהם)

"כי אני בטוח הייתי מתמוטטת מהעומס שגם ככה יש לי בבי"ס, אז קל וחומר בגרעין תורני שהעבודה היא
כפולה.." - גרעין זה שירות מאוד מאוד עמוס!! 24/7 מה שנקרא. את חוזרת מהתקן בוקר ומיד יש עבודה עד שעות הלילה ולמחרת - שוב צריך לקום לתקן ולחייך לכולם... זה מאוד קשה ומאוד דורש. מה גם שנשארים שבתות ולפה מתחבר: "וגם לא בטוח שהיתי מסתדרת אם הייתי צכה להיות שבועיים מחוץ לבית מכל מיני בחינות." בגלל שנשארים שבתות וביום ראשון שוב עובדים - יוצא ששבועיים את לא בבית, בלי אפשרות לגיחות הביתה באמצע השבוע בגלל דרישות התפקיד. ואז יוצא לך להיות שבת בבית פעם בשבועיים וזהו, כי ביום ראשון שוב צריך לחזור לעבוד...

לא כל אחת רוצה בזה. חשבי פעמיים אם זה באמת מה שאת רוצה, או שאת הולכת לזה כי כולן נוהרות לדברים האלה.

לא הולכים לשירות מסויים סתם ככה. צריך לעשות בירור מקיף של הכל:

תקן בוקר: מה עושים שם בדיוק, מה הנהל/ת רוצה ממני כבת שירות,  האם אני רוצה תקן עם עוד בנות שירות? האם אני רוצה להיות לבד? שעות עבודה, ימי עבודה.
עבודת אחה"צ: האם בכלל קיים? כמה ימים בשבוע, שעות עבודה, מה עושים שם, מה מצפים ממני, האם אני רוצה להוסיף עוד עבודת אחה"צ/פרוייקט משלי? זאת מחוייבות - אם אני מתחייבת אני צריכה להגיע!
שבתות: כל כמה נשארים? מה התפקיד שלי בשבת? איפה אוכלים? אנחנו אמורות לאכול עם עצמנו? איך אנחנו מבשלות? איפה הסופר? איך נסחוב את הקניות?

שיחה עם בנות שירות משנה שעברה חובה!!!
דברים שהם יותר שוליים אבל אפשרי לברר עליהם: הרכזת,המשפחות,עוד בנות שסגרו כאן לשנה הבאה.

ולציטוט האחרון:  "אז ב"ה שמצא לי את המקום שהכי הכי טוב עבורי! ב"ה"
תודה לךשירו למלך
את ממש חמודה
אני שמחה שמצאת בהודעה שכתבתי חיזוקים..

תודה על הפרגון וכו'... זה באמת עשה לי את היום..

בהצלחה רבה

איזה בי"ס לחנ"מ?אנונימי (פותח)
איפה?
אוהו!!נצח לנצח!!!
זה התקן הכי רחב!!
איך נחשבות המדרשות להעמקת יהדות? טובעניות?פאתחתותח
כן. עבודה מהבוקר עד הלילה בפירוש.טכני
תלוי איפה..רעות =)
יש 60 מרכזים, ויש בינהם כל מיני הבדלים, יש מדרשות מאוד תובעניות ויש שפחות, יש כאלה שיש להם שעות מוגדרות וגומרים יחסית מוקדם ויש כאלה שבאמת אפשר לעבוד שם מהבוקר עד שעות הלילה המאוחרות.. ויש עוד הבדלים כמובן, גם סוג העבודה משתנה לפעמים בין המקומות השונים.. 
פשוט תחשבי עם עצמך איזה סוג את רוצה, ומה טוב לך, ותתחילי לחפש.. (או שתדברי איתי.. (הכוננה ל"פאתחתותח"  ) 
*תובעניותניל"ס
סליחה, הייתי חייבת.
"טובעניות" זה מלשון שטובעים בתוכו, כמו בים.
"תובעניות"= שתובעים ממך, דורשים.
נכון.טכני
לא בהכרח..אנונימי (פותח)
אני למשל במדרשה להעמקת יהדות שאומנם יש בה הרבה עבודה, אבל יש לך יום חופשי שאת יכולה להכן בו את החומר אז בפירוש לא עמוס!
לא משנהטכני
עצם זה שביום החופשי שלך את עוד צריכה לעבוד על דברים שקשורים לשירות, מראה שהשירות מאוד דורש.

עובדה שגם ביום חופשי אין לך זמן לעצמך...

שירות תובעני = אין לך זמן לעצמך
כולנו מכירים את צבי ז"ל דיסק נפלא של שעלביםאנונימי (פותח)אחרונה
אני בבי"ס אבן חןשירו למלך
בראש העין.
בי"ס של אוטיסטים ברמה בינונית עד גבוהה.

אני יכולה לספר לך על גרעין עפולה עלית..אנונימי (פותח)
בס"ד

כל גרעין לגופו....
אבל בעיקרון המטרה של הגרעין זה לחבר אותך לקהילה...אם את רוצה שירות סתמי, את יכולה לבחור כל שירות ולעבוד בבוקר, ואחה"צ להשתעמם..
או שאת יכולה לבחור בשירות שהוא אומנם קשה יותר, אבל תצאי ממנו מסופקת ביותר!שנה מדהימה שתתן לך פי מיליון ממה שתתני...הכל בידייך!

בגרעין שלנו לדוגמה בבוקר את בתקן שלך.מה שטוב בעפולה, זה שאת יכולה לבחור איזה תקן שאת רוצה:זה אומר שאת בוחרת אם להיות בבית ספר יסודי, תיכון בנים, תיכון בנות, "והדרת", חינוך מיוחד ועוד ועוד(יש המון תקנים!)

אחה"צ זה הזמן לעבודות הגרעין.אחרי מנוחה, את מתחילה בפעילות: או בהדרכה בבנ"ע בסניפים שווים ביותר, אם לא מתאים לך הדרכה אז את יכולה להשתלב בפרויקטים כמו גרעין מרום, הדרכת נוער בסיכון ועוד הרבה דברים שוים. חוץ מזה בחגים ומדי פעם(לפי היוזמה!) הגרעין מפעיל את השכונה בהפנינג לדוגמה ועוד...
חוץ מזה, פעם בשבוע יש לך יום גרעין-יום חופשי שמוקדש לפעילות הגרעין: אתן מתחילות בכיף(ארוחת בוקר, קימה מאוחרת וממשיכות בתכנון הפעילות של הגרעין)
הפעילות של הגרעין מגוונת, ומה שטוב בזה זה שכל תלוי בבנות אם אתן בעלות ראש גדול, אתן יכולות לתכנן דברים מדהימים ולהפוך ת'עיר. חוץ מזה גם כל בת יכולה לעשות מה שהיא אוהבת:אם היא אוהבתלמשל אומנות, היא יכולה להקים חוג!

ראיתי שבנות אמרו שזה קשה...אז רק שתדעי שגרעין(לפחות שלנו) הולך עם הבנות.אם קשה לך ואת מתה הביתה-אף אחד לא יכריח אותך לחזור הביתה...!העיה היא שכל כך כיף בשכונה(וגם בדירה שהיא ענקית!) שאף אחת לא תרצה לחזור...
אני אשמח לשמוע עוד על הגרעין בעפולה..אנונימי (פותח)
אין לי ניסיון בהדרכה בכלל אבל אני מאמינה שאני יכולה לתרום מעצמי הרבה לאחריםם..
אני  מתאימה..??????
את רצינית??טכני
עבר עריכה על ידי טכני בתאריך י"ז תשרי תש"ע 18:17
רוצה את עפולה?
סעי לשם, תתראייני, ותראי.
אי אפשר לקבל אותך דרך המסך, את יודעת...
דרך אגב אני רוצה את ירושליםאנונימי (פותח)
וואו ירושליםפשוטת העם
בעיקרון יש את הקטמונים, יש משהו בגב"ז ואם אני לא טועה זהו. אל תינעלי על עיר מסויימת, תחשבי על כיוון ואופי שאת חושבת שמתאים לך ורק אז תחליטי איזו עיר מתאימה לך יותר.
אגב, בתור גרעינרית כרגע ממש כיף לי, אבל זה לא מתאים לכל אחת! זאת עבודה רבה ואת צריכה לחשוב עם עצמך אם את באמת מסוגלת לזה, לא שאני אומרת שאת לא, פשוט תדעי לשים את עצמך באמת במקום שמתאים לך.
תודה, איזה גרעין את?אנונימי (פותח)
בירושלים-~נועה~
יש גם גרעין (חדש) בפסגת זאב, והבנתי שהשנה הוא ממש טוב!!
אני יכולה לספר על גרעין חולון אם את רוצה...
שירות עם נוער בסיכון/הדרכה בפנימיה/משפחתוניםמשתמשת💋

אני בכיתה יב והכיוון שלי זה לגמרי ילדים או נוער בסיכון, או ילדים בכללי (אבל משהו משמעותי) ואני פשוט מרגישה אבודה רצח. למי פונים? איך נרשמים? איך אני יודעת מה אני באמת רוצה? את מי שואלים? איזה מסגרות יש לי שיכולות לענות למטרה שלי?

ממש אשמח שמישהי שכבר הייתה שם תכוון אותי כי ברצינות אין לי מושג.

דרושות בנות שירות אחראיות למעונות ויצו לגיל הרךwizo1

מחפשת שירות משמעותי ומספק? 

רשת מעונות ויצו מגייסת מחנכות-מטפלות לגיל הרך

בואי לקחת חלק חיוני בחינוך הדור הבא

● הכשרה מקצועית מתמשכת על חשבון הארגון

● עבודה בצוות מקצועי ואיכותי

● סביבת עבודה חמה, משפחתית ותומכת

0522333957

אהלן! מישהו עוד כאן?ה' אור לי.

בהצלחה לכל האלופות כמוני שמתחילות שירות מחר

קושי בשירות האם לעזוב?אנונימית 888

היי.. אני בת שירות במקום מסוים-מבחינת המקום גם לא ככ כיף לי אני דיי סופרת את השעות עד שזה נגמר, אבל אני עוד מאמינה שאולי זה ישתנה, הקושי האמיתי הוא עם המדשית שלי אנחנו פשוט לא מסתדרות אני אומרת א' היא חייבת להגיד ב', היא לא סובלת אותי ואני גם לא מאוד מחבבת אותה.. קשה לי מאוד ככה!

לא ממש באלי לערב רכזת אני מרגישה שזה סתם יעשה בלאגן (גם הרוב מתחת לפני השטח.. לכאורה אנחנו קצת מדברות ואין משהו דרמטי, אבל אני רואה בשיח שלנו וגם דברים ששמעתי..)

הצילוווו אני עוד רגע משתגעת כאן.. מה כדאי לעשות?

אשמח לרעיונות לפעילות פתיחה לכל האולפנה ביחדמירי כהן

הי אני מדריכה באולפנה שנה הבאה ואשמח לרעיונות למשחקי היכרות לקבוצות גדולות. משחקים שעושים אווירה ולא נמרחים..

סגרת\מחפשת שירות בחיפה? מדרשת 'באורך' מחכה לך!חגהבגה
שנה הבאהמבשרת :)
שנה ראשונה, מחפשת שירות לשנה הבאה
מה אומרות, לחפש מקום אחר? מאיפה להתחיל?
או להישאר עוד שנה במקום שלי?
אשמח שתענו

אולי יעניין אותך