אמונההיהלום את אישתך!

אמונה, מבולבל, קשוח, מחייב, מוזר, קצת מצבן לפעמים, נסתר, נעלם, לא ידוע...

אני עושה את זה סוג של כי זה מה שחינכו אותי. פעם התנגדתי, וחייבו, קשרו, חבלו, לא הרפו, אז בבית המשכתי ובחוץ חיפפתי...

וזה הכי גרוע!! זה לא טוב לחייב ולכפות בנושאים כאלה. צריך שהילד יעשה מה שהוא חושב, ומה שאמיתי בשבילו.

אחר כך זה נשאר "פצע", הילד עושה כי זה מה שחינכו אותו, "וחייבו" אותו, ולא באמת מה שהוא מאמין. עד שמצליח למצוא את האמונה שלו כשהוא כבר יותר גדול, וכל הזמן "התבזבז" על חיים שאתה לא שלם איתם.

עכשיו כשפחות מחייבים,אני פשוט חייה את החיים רגיל וממשיכה להיות "דוסית"  אבל בפנים לא שלמה עם זה, לא בטוחה בדרך הזאת, עושה רק כי ככה גדלתי, לא כי אני באמת חושבת שזו הדרך הנכונה. 

ולכן כשאני לא בבית, שמגיע רגע האמת אני מחפפת, כי לא באמת אכפת לי, כי לא הגעתי לזה מעצמי וזה מעצבן, זה מטריף לחיות במשו מסוים אבל לא שלמה איתו!!

באלי להגיע לזה, שאני יהיה שלמה באמונה שלי, ככל שתהיה, איזה שתהיה, אבל איך??

איך אני יודעת במה אני מאמינה? מה האמונה שלי?

ולא דווקא מה שחינכו אותי... מנסה למצוא, אבל נתקעת, ולא יודעת... איךך???

מישו שחווה, שעבר, שיש לו ניסיון בזה, יכול להגיד לי איך מוצאים את האמונה שלי???

אני רוצה להיות שלמה, שלמה עם מה שאני חייה איתו!!

כשגם שאני יהיה בבית, גם בחוץ, אני יהיה שלמה, ויהיה אכפת לי ממה שאני עושה, ואני יעשה באמת את מה שאני מאמינה בוואת האמונה שלי!!!

שאלתי איזה אתר את השאלות האלו, והם ענו שזה הגיל לעצב ולבנות את האישיות ולא למצוא את האמונה.

אבל איך בונים ומעצבים אישיות בלי לדעת במה אתה מאמין???

למה כולם מתחמקים מתשובה? מה זה העולם הזה?? לאף אחד אין תשובה בנושא הכי בוער? הכי נחוץ לדעת בחיים???

אז מישהו יכול ענות לי 

איךךך???

וווא מזדהההה' הוא ...

תלמדי,תקראי חומר , תחזקי את האמונה שלך,רחל יהודייה בדם
יש מושג שנקרא אחרי המעשים נמשכים הלבבות, תלמדי ,תצברי ידע ותגיעי למצב שאת עושה את זה לא כי חונכת על זה אלא כי *בחרת* בזה!..המון הצלחה
כותבתתת מדהיםםםם עם המוןן אהבההההים סוער

כל הכבוד לך...נגרינסקי

א. השלב הראשון בהשגת השלמות המחשבתית, היא ההשתוקקות לה... מה שאצלך נראה כהשתוקקות רבה עד מאוד. בזכות זה, היכולת שלך להגיע לאמונה גדולה ועמוקה, חזקה מאוד.

ב. בהחלט מפליאה תגובת אותו אתר על מצבך... אישיות האדם בנויה בחלקה הגדול על אמונותיו ודעותיו. אין אני יודע מי האדם שנתן לך את אותו מענה, אך כנראה שהוא אינו יודע אמונה מהי או את נפש האדם מהי.

ג. לשאול. לשאול. לשאול. לא להפסיק לשאול.
מי שאינו שואל, לעולם לא ידע ולעולם לא יפנים. אל תתפשרי על התשובות שאת מקבלת, תסתמי חורים ותעמיקי...
אזהרה - את עלולה להתאכזב הרבה... סביר להניח שבמוקדם או במאוחר יהיו לך שאלות פתוחות, תרגישי במבוי סתום ותהיי תקועה כביכול. אבל דעי, אי הידיעה אינה מצריכה אותך להתייאש. שמרי לך את השאלות הבלתי פתורות בצד והמשיכי לחקור. יום יבוא ואולי תצוץ לך התשובה ממקור בלתי צפוי (כמו ברק המבריק בחשכה בלילה)
איך לשאול? מה לשאול? בשלבים... החל מהשאלות הפשוטות והבסיסיות ביותר והמשך בעמוקות ביותר...
שאלי ממוקד. אדם הלומד (כפי הסעיף הבא), חוקר נושא נושא ובונה את הלימוד שלו כסולם עליו הוא מטפס ומתקדם. צריך לשים לב לא לשאול שאלות מתקדמות מדי או נמהרות לפני הזמן. אחרת, לא רק שלא תהיה לך תשובה (לפחות לא נכונה), אלא שגם האכזבה תקנן בך ורק גרעת.

ד. ללמוד. ללמוד. ללמוד. לא להפסיק ללמוד.
כפי שציינתי, הלימוד בנוי כסולם. כל שלב בו דורש הקדמות על גבי הקדמות... הלימוד דורש מתינות ויושר. למדי נכון והרווח יהיה כפול ומכופל.

ה. האמונה היא אינה דבר שאדם יכול להשיגו בשלמות. האמונה היא הדבר שמנחה את האדם ובונה את חייו.
אם האדם היה יכול לדעת הכל, אז כבר שלמה סיבת קיומו ואין לו סיבה לחיות...
אבל בגלל שהאדם תמיד יכול להשתלם, להשיג ולטפס בסולם, יש לו משמעות. באמונה, התכלית היא לא השלמות. התכלית היא הדרך. דעי זאת.
וואלה חדש פה אבל ננסה...משתדל לחפש
אמונה זה תמיד הדבר הזה שמעבר, אבל הוא גם תמיד הדבר הזה שמאחרי, זה שחונכת בצורה שמחנכת לאמונה לא הופך אותך למאמינה, האמונה זה הקשר הכי אינטימי שלנו עם הקב"ה ולכן אי אפשר באמת להכריח אף אחד להאמין, בתור בן לחוזרים בתשובה אני שואל את עצמי את השאלה הזאת הרבה פעמים ותמיד אני מגיע למצב שבו אני שואח את עצמי מה אני יותר, מאמין או לא? ואני מוצא שבאמת באמת אני מאמין, גם בגלל שזה מה שוחנכתי עליו (וזה בעצם נתן לי תשובות לשאלות שיש לי היום זה לא סתם בנה לי ברירת מחדל), וגם בגלל שאני לא מפחד לשאול שאלות אבל הכי חשוב זה לא לפחד למצוא תשובות, לפעמים אני מוצא את עצמי מחפף כי זה פשוט יותר נוח לי, אבל בסופו של דבר בגלל שאני מאמין אז אני מבין שה"אין לי כח לזה עכשיו"זה בא מהיצר הרע והתאוות שלי ושהתפקיד שלי בסופו של דבר זה להתעלות מעל זה, וככה אפשר באמת להשתמש באמונה שיש לי כדי למצוא תשובות לשאלות באמונה
מקווה שעזרתי וברוכים הנמצאים לכולם
ואווו... תיאור כלכך נכוןןים סוער

תודה רבהיהלום את אישתך!

תודה רבה רבה לכל העונים!!!

באמת תשובות יפות ומחזקות!!! ושוב תודהה!!!

א. יש לכם איזה ספר שאולי כדאי לי לקרוא/ ללמוד ממנו בנושא?

ב. את מי אני ישאל? כי את ההורים שלי אני לא הכי בקשר איתם ולא ממש מדברת איתם על הנושא.. וגם אחים שלי אני לא מדברת איתם בנושא.. חברות- תלוי את מי אני משתפת בזה.. אבל גם להם אין הכי ניסיון בה.. בסוף הם באותו גיל שלי..

אין לי בעייה לנסות לעזור לך , אני מוכנה לנסות אםרחל יהודייה בדם
את רוצה עזרה במשהו.. בכיף.. מעבר לזה, אני יכולה לומר לך שבאתר "בית חב"ד" יש מדור של שאלות ותשובות , יש שם דברים נפלאים ומעניינים, ממליצה לך לנסות, זה יכול לעזור לך, כל מיני שאלות נפוצות... בהצלחה 🙂
תודההיהלום את אישתך!

וואלהה אני יסתכל שםם

בהצלחה, מקווה שתמצאי שם את מה שאת כ"כ מחפשת 🙏רחל יהודייה בדם
..נגרינסקי
א. ממליץ להתחיל בהקדמות הרמב"ם בפירושו למשנה.
עיסוקו שם הוא בבסיס שלבסיס (מטרת האדם, מטרת התורה, מבוא לתושב"ע, מוסר, בחירה, השגחה, עיקרי האמונה וכו')

ב. אין לך רב? אם לא, מצאי לך...
מהזתומרת??יהלום את אישתך!

מהזתומרת אם אין לך רב? מצאי לך..?? כאילו איךך.? מישהו שאי סומכת עליו ואני יכולה לשאול אותו שאלות??

אין לך בסביבה איזו קהילה דתית, ארגון דתי, ישיבה או משו?נגרינסקי
אם כן, אמורים להיות שיעורים ואמור להיות רב... ואז מה שצריך לעשות זה ליצור איתו קשר...

אם אין, אז אפשר דרך המרשתת ליצור קשר עם רבנים שונים... נראלי הכי טוב לפנות למכון מאיר במקרה כזה...
אפשר גם ספרים של רבי נחמן ורבי נתןצבע לחיים

הם מדברים הרבה על אמונה ובטחון

משיבת נפש, השתפכות הנפש, ליקוטי עצות. וכו

בהצלחה! בעזרת ה' תגיעי לאמונה שלמה! 

אמןן!!יהלום את אישתך!

תודה רבה!!!

ואלפי תודות לכל העונים!!

חיזקתם ושימחתם

לא חושבת שלבנות יש כח למצוא ולפתוח תספרים האלה..ים סוער

כח זה תלוי בבן אדםצבע לחיים

אבל את הספרים האלו אפשר למצוא בכל מקום גם באנטרנט

לא בקטע של כח בקטע של: נו בחייאת למה שבת תלך למצוא תספריםים סוער

האלה?.. זה יותר משתייך לבנים..

מה הבעיה שבת תלך למצוא תספרים האלה?נגרינסקי
לא יודעת.. נשמע לי הזוי.. יכול להיות שזו רק אני.. חלילה לאים סוער

בקטע של זלזול... או משו.. רק נשמע לי קצת מופרך..

לי לא...נגרינסקי
הגיוני.. אתה בן.. אם שכחת..ים סוער

התכוונתי שלי לא נשמע הזוי או מופרך...נגרינסקי
טווובב.. לא יודעת בילבלתםםם אותייים סוער

...צבע לחיים

@נגרינסקי כי זה של בנים

אבל אני חושב שמתאים גם לבנות

כע סוג של... עדיין.. לא חושבת שיקרה דבר כזה.. אולי רקים סוער

יחידות סגולה...

את חושבת שזה משו כבדצבע לחיים

אבל יש שם דיבורים ממש קלילים שמתאימים לכל אחד

טוב.. אנלא חושבת שאעשה אתזה מתישהו אבל טוב לדעת..ים סוער

לא רואה את הבעלות שלמין החזק על החיבורים הללונגרינסקי
על פני המין היפה...
זה פשוט קורה מאליו.. ככה בדר"כים סוער

זה אומר שזה מצב אידאלי?נגרינסקי
לא חושבת, אבל זה כבר מצב שנעשה.. משו שניהיה קבוע.. סוגשלים סוער

סטיגמה..

אופסססס.. חח מביךך עכשיו אני קולטת שאתה אחד המנהלים בפורום..ים סוער

מה מביך בזה?⁦נגרינסקי
שאני יעני מתווכחת עם המנהל.. אנארףףים סוער

מותר ואפילו מומלץ...נגרינסקי
חח אשכרה??. אני ייקח אתזה מידייי ברצינות..ים סוער

נגרינסקי
כל עוד נעשה בכבוד הראוי לכל אדם, בכבוד...
חח אוקי..ים סוער

כי יש לה שאלותצ'יאל

ובספרים יש תשובות.

בנות לא צריכות תשובות?

בדר"כ (לא יודעת לפחות אני ככה) בנות מחפשות שיתנו להן תשובותים סוער

בע"פ ללא צורך בפתיחה עצמית של ספרים, אני לדוגמא... הייתי נראלי מסתבכת עם זה..

אני חושב שבעניינים כאלהצ'יאל

מה שבא בקלות הולך בקלות.

היא ביקשה עצה לספר שהיא יכולה לקרוא על אמונהצבע לחיים

והבאתי לה. אם היא תפתח או לא זה כבר לא העניין שלי

אחלהה.. לאא אמרתי שאתם לא בסדר או משו.. לא הבנתםםם אבל...ים סוער

לא קריטי..

וכל מה שכתבתי לא היה בקטע לזלזל או משו חלילה..ים סוער

לא מסכימה איתך, אני מאוד מתחברת לדברים האלה למשלרחל יהודייה בדם
ובפעם האחרונה שבדקתי אני בת😳😅🙈
אחלה, זכותך .. דיברתי על עצמי.. ובפעם האחרונה שבדקתי.. גמאניים סוער

בת! חסרתתתת לוזזזז אחותיי

נקודה מאוד יפה...ניעזים

אני באמת הרבה פעמים חושבת על זה ככה . כי באמת אמונה לפעמים לא באה בקלות אבל כשאתה שואל את עצמיך מה אתה יותר. זה עוזר לך להתגבר על מכשולים כי אתה יודע שאיפה שהוא אתה כן מאמין אולי היום אתה לא יודע בדיוק עד כמה.. אבל יום יבוא ויהיה לי זמן ואני יחזק את מה שאני יותר מאמינה בו.

זה נותן לי כח להמשיך עם זה..

כי אתה יודע שאתה איפה שהוא מאמין בזה..

תלוי מה את מחפשתחזיז ורעם

יש כמה סוגים של מאמינים. יש כאלה שמאמינים עם הלב ויש כאלה שעם הראש. תבררי מה בדיוק מפריע לך, האם זה במימד השכלי או הרגשי? ואחרי שמצאת תנסי לנסח את השאלות בצורה מדויקת ככל שניתן.

מעבר לזה, ישנו עוד שלב. אם הדברים לא מתיישבים על הלב, או שאין חיבור לדברים, כמה שהם יהיו נפלאים ונכונים, עדיין אפשר להשאר קרועים מבפנים. אין נוסחא חד משמעית לדברים, זה תהליך סובייקטיבי לחלוטין. אני חושב שחברים טובים יכולים לעזור המון בנושאים הללו.

שיהיה לך בהצלחה! חיוך

חח הייייהלום את אישתך!

מזמן לא נכנסתי לפורומים אז רק עכשיו ראיתי את כל ההתכתבות.. 

בלי קשר לוויכוח/ לא וויכוח שהיה פהה אני מסכימה עם- @ים סוער שבדרך כלל בנות מחפשות שיתנו להם תשובות בע"פ בלי לפתוח ספרים, או שזה באמת תלוי מי... אני לרוב גם ככה..

אבל כן לפעמים אני אוהבת גם לפתוח ספרים בנושאים שבוערים בי ולקרוא...

ולכן שאלתי אם יש למישו רעיון לספר.. אבל פשוט אני אוהבת ספרים בלי כל מיני פילסופים וכו...אני אוהבת דברים שנכתבו מהלב, שנכנסים לי ללב כל מיני קטעים וכאלה יפים או גם נגיד שאלות תשובות או הסברים אבל קצר ולעניין בלי פילסופים ובלי דוגמאות מהתנ"ך וכאלה.. דברים יותר בצורה סיפורית..

אבל ברור שיותר כיף ויותר עוזר זה באמת לשאול מישו, להתייעץ אם מישהו ופחות ספרים...

לגבי מה שאמרת על פילוסופיםצבע לחיים

הם רק מבלבלים יותר ומכניסים שאלות כפירה לראש!  

חח לא מבלבליםיהלום את אישתך!

פשוט משעממים והופכים את זה ללא מענייןן..

לפילסופים התכוונתי- לפסוקים כזה מהתנך ואז מלא הסברים על זה..

לא חושס שיש שאלות כפירהחזיז ורעם

יש רק שאלות

הייתי ממליץ על הספרהכתב והמכתב

איי בי ליב. (iBliev) מקווה שאיתתי נכון. ספר מטורף!!

תודההיהלום את אישתך!

תוכל לפרט קצת על הספר?

...הכתב והמכתב

תיעוד שיחה בין אח שמתקרב ליהדות ואחותו שלא מוכנה לקבל זאת. התמודדות עם שאלות של מהות וזהות, ועומקה של מחשבת היהדות.

וואי נשמע יפההיהלום את אישתך!

אבל מאיפה אני ישיג את הספר??

הוא גם באינטרנט או משו??

חפשתי בשבילך, לא מצאתי אותו להורדה...הכתב והמכתב

הוא עולה שלושים שקל iBelive – איכה – יריד החסידות

סבבהיהלום את אישתך!

ממש תודה

בכיף!!הכתב והמכתבאחרונה

חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הספר:

השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל. 

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

את יכולה להפסיק להספיםנקדימון

אף אחד לא רוצה פה לקרוא את מה שאת מציעה. אין לזה היענות.

אין כמעט אנשים חדשים שמצטרפים לפורומים אז מה שאת עושה זה פשוט לטמטם לנו את המוח.

אולי די כבר?!

נשמע סיפור מענייןקעלעברימבאראחרונה
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

הנוער הדתי לאומי לאן הוא הולך בצבא ?אביגיל מלאך

האם אתם חושבים שכל הנערים של הציבור הדתי לאומי מכוון ליחדות עילית או גם למקומות רגילים אחרים ?

הציבור הדתי לאומי - מגיע לכל היחידות והתפקידיםזמירות

בדיוק כמו בחיים האזרחיים

הציבור הדתי לאומי לא מתרכז בגבולות גזרה צרים - אלא נמצא בכל מגוון החיילות והתפקידים, קרביים, תומכי לחימה, ג'ובניקים, אנשי מחשוב, כלכלה, הנדסה, המון עתודאים שמתפזרים בכל יחידות הצבא עם סיום התואר בכל מגוון התפקידים הפתוחים בעתודה האקדמאית.

ובהמשך בחיים האזרחיים- בכל ענפי המשק, הכלכלה, התעשייה, האקדמיה, חקלאות, מסחר 

..יהודי חסידיאחרונה

אבל בוודאי שיש הרבה הכוונה בציבור הדתי לאומי לצאת דווקא לתפקידים משמועתיים ומובילים בכל מקום ובפרט בצבא

הפצות!!יהודי חסידי

ב"ה אנחנו זוכים להקים ארגון שיעודד את כולנו ביחד לצאת להפצות, להתחבר לצמא הגדול שיש בעם ישראל להתחבר לאבינו שבשמיים.

הארגון הוקם אחרי שבסוכות האחרון היה אירוע גדול בתל אביב - 'טולולולב - נוטלים לולב בתל אביב' שהשתתפו בו למעלה ממאתים בחורי ישיבות מישיבות שונות, ולמעלה מ-10,000!! יהודים זכו ליטול לולב.

בעז"ה ביום חמישי הקרוב יהיה אירוע השקה בהתוועדות 'צמאה' של הישיבות גבוהות __מגיעים ומתחברים דפוס .pdf

יצא עלון יפה, עלון (6).pdf מוזמנים לראות.

כמו כן יש אתר נחמד מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

אשמח לתגובות....

וואודומיה תהילה
מדהים!
קצת תמונות מהפעילותיהודי חסידי

וקצת תמונות מהאירוע בבניני האומהיהודי חסידי
סיפוריהודי חסידיאחרונה

אחד הפעילים זיהה אדם שהניח תפילין בשבוע שעבר והציע לו להניח שוב. להפתעתו, האיש ענה: "לא". כשנשאל מדוע, הוא הסביר בחיוך: "בפעם הקודמת שהנחתי אצלכם, הרגשתי התעוררות כל כך גדולה, שלא רק שקיבלתי על עצמי להניח בכל יום – אלא שכבר הזמנתי דוכן תפילין קבוע למספרה שלי!"

הופכים את העולם!
מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

מחפשים בני נוער לכתבהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

כתבה לנוער על שמירת נגיעהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון 

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

חיפוש קוראים לסיפור על נער מתבגר מאחורי מסך הברזלאורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

עד להימור הגדול מכולם. 

אני חדשההרהמורניק

סתם אני לא אבל משעמם פה רצח!!!!!!!!

משתתף בצערךסוורוס סנייפ
תודה רבה!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!ההרהמורניקאחרונה

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

אולי יעניין אותך