חיזוק לחיובייקדמו פניך

שלום לכולם,

רוצה לשתף אתכם במשהו חיובי שחוויתי כאן.

הפורום מאפשר "מפגש" ישיר בין בנים ובנות.

זה עוזר לראות שבניגוד למסר שעובר מהתרבות המערבית שנשים הן חפץ וכו' המציאות היא לא כזו.

לראות כאן בנות שכותבות עזר לי להפנים את זה. ועזר לי לדעתי להבין יותר את הצד השני.

אני כותב את זה בתור אחד שיש לו אחיות, וגם לא נמצא במסגרת נפרדת או משהו כזה(אם כי מתרחק מבנות אלא אם זה לצורך רציני, אז אולי אני כן בעצם).

אולי אני סתם מגזים וסתם מאשים את התרבות המערבית, זו התחושה שלי כרגע.

תודה לה' ולכם

סליחה שאני אומרתלב אוהב

אבל ממש לא צריך את הפורום כדי להבין שבנות הן לא "חפץ"

לא יודעת כואב בכלל אם הרגשת את זה ככה...

הכוונהיקדמו פניך

בנות הן לא חפץ. ויש את מה שהרבנים אומרים וכו' וחז"ל הקפידו בכבוד של הנשים וכו'. התחושה שלי שהתרבות השפיעה עלי במידה מסויימת, ואני מדבר על "להרגיש בידיים" את המציאות.

אני חושב שהוא הקצין בכוונה.נולד מחדש
ולא התכוון חלילה שאתן חפץ
למה לא?פה לקצת
לפעמים הסביבה מאוד משפיעה וצריך משהו חיצוני שיעזור להפנים את זה יותר טוב, ואם הפורום עזר לזה אז זה מבורך בעיניי.
לצערי במרה שלך לא חושבת שהמסר הגיע מהתרבות המערביתפסידונית

אלא דווקא הפוך - מאי המפגש עם בנות, שמאוד לא מאפיין את התרבות המערבית.

וממש מסכימה עם @לב אוהב

גםיקדמו פניך

אולי יעניין אותך מה שהגבתי, אני לא יודע איך לתייג, וגם לא חשבתי על זה(סליחה אם זה מעצבן).

תודה גם לך על האכפתיות.

קצת קשה לי להסביר למה זה נשמע לי מוזרלב אוהב

אבל זה פשוט מוזר. כאילו מה קשור תרבות המערב. 

עדין יש לנו שכל, יש לנו רגשות. יש בן אדם מולנו.

קשה לי שמתמשים בסיסמאות שאנשים המציאו כדי לתאר את הדור הזה.

בסיסמאות האלו יש הרבה מן האמת, זה לא שלא.

אבל פשוט צריך לשים לב...

באמת הרגשת שאישה היא חפץ? כאילו, באמת?ֿֿ

לא תשובה עדייןיקדמו פניך

ממש לא התכוונתי לתאר דור.

אני כרגע לא יודע מה לענות לך, אני צריך לחשוב על זה.

סליחה, אבל כנראה שאענה רק אחרי פסח..

חג פסח כשר ושמח

חג פסח כשר ושמח!!לב אוהב

סליחה על הדיליי הגדוליקדמו פניך

(התחברתי עכשיו, ואני רואה שיש פה הרבה תגובות)

חשבתי על זה הרבה. זה גם גרם לי ללמוד עוד על הנושא, וזכיתי שזה היה מאוד משמעותי. אני רוצה תחילה להודות על זה לה', ולהודות גם לך.

נראה לי שאני צריך להוסיף למה שכתבתי ל @פוסידונית שנדמה לי שהיה חסר לי גם מענה תורני מתאים למה שקלטתי מהתרבות. כלומר, יש תחומים חשובים לגבי זוגיות שלי לא יצא ללמוד אותם מהכיוון התורני, וכנראה שלפחות על חלקם למדתי מהתרבות. בחלק מתחומים אלה יש לעסוק בלשון נקיה. את הלימוד הזה קיבלתי יותר מאז ששאלת וזכיתי ללמוד עוד על הנושא.

לא אתייחס כרגע לגבי עניינים קשורים, לגבי חויות אישיות שלמדתי מהן לאחרונה.

לגבי מה ששאלת לגבי-

קשה להסביר, בטח ככה, וגם אני לא בטוח שאני מבין בעצמי.

עמך הסליחה, פשוט גם אין לי זמן כרגע לנסות להסביר יותר.

יכול להיות שבאמת השתמשתי קצת בסיסמאות קודם

נסיון נוסף לתיוג שלא עבדיקדמו פניך

@פסידונית

תוספת קטנה וחשובהיקדמו פניךאחרונה

רציתי להוסיף  שכמובן אני לא מתכוון לומר שהתרבות המערבית מייצגת מבחינתי את כול הרע בעולם, או משהו כזה, ממש לא. אני חושב שיש בה דברים טובים ודברים רעים. השתמשתי בזה כמושג, ואני חושב שכן יש בה דברים מסויימים שאינם טובים בהקשר הזה. יכול להיות שהיה ניסוח יותר טוב מאשר "התרבות המערבית", וכמו שאמרתי, יש בה גם דברים טובים אני מניח.

אני לא חושבsimple man

שהוא באמת הרגיש שאישה היא חפץ

אבל כמו ש@פסידונית כתבה, התרבות של האי מפגש יכולה לגרום לזה

אם מחנכים בן אדם כל הזמן להתרחקות למשל שמחנכים אותו שאסור לדבר שיחה בטלה עם אישה אז גם אם עד עכשיו הוא לא ראה בזה שום דבר מיני, ברגע שזה נאסר, אז אוטומטית בראש שלו (גם אם לא במודע) שיחה עם אישה מתקשרת אצלו עם מיניות. הוא מתחנך שאסור לו לגעת בה, שאסור לו לשמוע אותה שרה, שהוא כל הזמן צריך להיזהר שלא להסתכל עליה, ובעצם אם כל דבר שקשור לאישה הוא אסור זה אומר שכל מה שקשור לאישה הוא קשור במיניות (שוב לא דוקא במודע) אם כן מה שקורה זה שלמילה אישה נהיה אצלו קונוטציה מינית ומחפיצה, אפילו שבשכל ודאי שהוא מבין שאישה היא בן אדם בדיוק כמוהו, רק שהאסוציאציה שלו כשהוא ישמע את המילה אישה כבר לא תהיה "בן אדם" אלא מה שזה אומר לגביו, דהיינו דבר (חפץ) שצריך להתרחק ממנו ולהיזהר שלא להיכשל וכו'.

אצל אישה לא נראלי שיהיה את זה על גבר כי אישה כן חיה בעולם גברי, מבחינתה גבר זה לא קשור למין שלו, גבר הוא זמר, גבר הוא רב, גבר בדרך כלל נשיא או ראש ממשלה וכו'.

לזה התכוונתי, והסברת את זה הרבה יותר טוב ממה שיכולתיפסידונית
לפי דעתי הטיעון הפסיכולוגי הזה בעצמויוסי3
גורם לבעיה שאתה מתלונן עליה

ההחלטה שכל יחס הלכתי להתנהגות כזו או אחרת מגדיר מעשה כמיני
ההחלטה הזאת היא הבעייתית ולא האמירה ההלכתית בעצמה
הסיבה שזה אסורsimple man

קשורה תמיד ישירות או בעקיפין למיניות. אחרת זה לא היה אסור.

זה נכון, אךאבןגבירול

הפיתרון לזה הוא בניית יחס חיובי יותר למיניות במסגרת נישואין (מה שנערים לא כל כך מחונכים לחשוב), ומזה ההבנה הנוגעת לענינו שהמיניות של איש/ה לא מבטלת את אישיות/ה - הרי כמו שבמסגרת הנישואין המיניות של בת הזוג שלי לא גורעת מאנושיותה, כך גם זה שאסור לי סתם לפטפט עם מישהי בגלל שיש מתח מיני לא הופך אותה ללא אנושית. פה זה מותר ופה זה אסור, אבל בשני המקרים יש מצב מיני שלא רואה בשותפה חפץ. לכן לדעתי הדגשה של ההיתר תביא ליחס נכון יותר אל האסור.

ברור שצריך לעשות את זהsimple man

ומה שאמרת שצריך לחנך שזה שיש מתח מיני לא הופך אותה ללא אנושית, התייחסתי לזה ואמרתי שאפילו שבן אדם ודאי שהוא מבין בשכל שאישה היא בן אדם בדיוק כמוהו עדיין...

כמו שציינתי הבעיה כאן היא לא בחשיבה של אף אחד אלא בהרגשה.

כן אבל בוא נגדיר משהויוסי3
הסיבה שצריך לשים מסכה ולשטוף ידיים בסבון למשך דקה כל שלוש שעות, וללבוש כפפות, ולא לצאת מהבית ולסגור את כל החנויות ואת כל מקומות העבודה ועוד כהנה וכהנה

הסיבה לכל זה היא הקורונה

זה לא אומר עכשיו שהקורונה מסתתרת בכל פינה

כי היא ממש לא

היא רחוקה מלהסתתר בכל פינה

ואחוז האנשים שנדבקו בארץ קטן מאוד

ואחוז אלו שנדבקו וגם יש להם סימפטומים קלים קטן עוד יותר

ואחוז החולים חולי רציני קטן עוד יותר

ואחוז החולים שמתו דומה או פחות מאחוז האנשים שמתו משפעת (בדרך ככל קשישים או עם מחלות רקע)
להיפך אתה מחזק את מה שאני אומרsimple man

אפילו שהקורונה עצמה לא נמצאת באמת בכל פינה, בכל אופן ההרגשה של כל האנשים זה שקורונה מאיימת על חייהם כל רגע ומסתתרת בכל פינה והדבר היחיד שעומד להם בראש זה הקורונה, וזה בגלל כל ההגבלות והאיסורים וההרחקות. 

לא ממש לאיוסי3
רוב האנשים לא מרגישים שהקורונה מאיימת

אלא שהם רוצים להיזהר ממה שעלול לפגוע

כמו שבן אדם חורש וזורע וקוצר בשביל לאכול ועובד בשביל להביא משכורת

אבל בן אדם שבמשך 10 שעות עבודה ביום מדמיין את עצמו אוכל על כל דקה שהוא עובד, אז אם ככה הוא מדמיין זה מצב לא תקין, וכנ"ל מי שעומד על במה ציבורית ומסביר לכולם כמה ראוי לדמיין כך כל דקה. זה פשוט לא נורמלי ולא הגיוני, ואין בזה שום טעם.

בהקשר של עבודה אנשים חושבים על העבודה ועל החרישה והזריעה והקצירה ועל איך המלפפון יגדל ועל איך המחשב יעבוד, לא על הכסף, כנ"ל בהקשר של הקורונה אנשים חושבים על איך לשמור על היגיינה ועל הרחקה לפי הכללים שנקבעו ע"י הרופאים, כנ"ל בהקשר בנים ובנות אנשים חושבים איך לשמור את מצוות התורה ולשמור על מידת טהרה, זה לא קשור בשום אופן לדמיונות שאתה מציין.
דמיונות זה במודעsimple man

ואני לא דיברתי על זה

דמיונות זה במודעיוסי3
ונובע גם מהתת מודע

אם אני מדבר על דמיונות בהקשר הזה שזה ברור שהכוונה היא ל'החפצה מינית' אז זה שאתה מפרש את זה כדמיונות ש'במודע ולא קשור להחפצה' זה גישה מאוד מוזרה

זה ברור שדמיונות בהקשר הזה הכוונה למה שכן דיברת

כל אדם סביר שקורא את זה מבין כך כל מה שאמרת קונוטציה-אסוציאציה זה לא רלוונטי ברגע שאדם עושה את ההרחקות מתוך כוונה לשמירה על מצוות התורה כמו שבקורונה מסכה או כפפה או רחיצת ידיים בסבון לא מעלה קונוטציה של איש חולה אנוש

הרחיצת ידיים הטכניתsimple man

הוא עושה בשביל לשמור על ההנחיות בדיוק כמו שאדם לא שומע אישה שרה בשביל לשמור את מצוות התורה, נכון ולא אמרתי שלא.

המצב הכללי של האדם כשהוא שומר את כללי הזהירות כולל רחיצת ידיים והכל, גורם למצב של חרדה תמידית מפני איום של קורונה, נכון הוא לא יושב וחושב כל הזמן "רק שאני לא ימות מקורונה אני כל כך מפחד", אבל למעשה כשהוא שומע את המילה קורונה זה מעורר אצלו פחד ואיום הרבה יותר מאשר אם הוא לא היה צריך לעשות שום דבר ולא להגביל את עצמו בשום דבר ולא היה שומע את זה בחדשות כל הזמן. זה לא נתפס אצלו כ"וירוס שגורם לחום וכאב גרון" אלא נתפס אצלו כ"מגיפה קטלנית שאני חייב להיזהר שלא למות ולא להמית", ככה שזה לא נראלי נכון להגיד "רחיצת ידיים לא מעלה אצלו קונוטציה של חולה אנוש". הכל ביחד גורם למעשה להרגשה שלו להיות אחרת מאשר הסתכלות טכנית על ההנחיות.

עובדתית זה לא נכוןיוסי3
אף אחד לא מסתכל על זה הקורונה כדבר כל כך מפחיד שצריך להיזהר 'לא למות ולא להמית' חוץ מכמה מטיפים מהצד החילוני ומהצד הדתי.

הקורונה ככלל היא מעלה אסוציאציה של מחלה שמעלה חששות, אבל רחיצת ידיים תמימה לא נכללת בכל הבעיות האלה ובכל ההפחדות, לא רק מבחינה טכנית אלא גם מבחינת ההרגשה הכללית,

ככה מי שגדל בחברה דתית בריאה, הנושא של חטא מעלה חששות, אבל מפגש סתמי עם אישה רק מעלה את הזהירות הקבועה בהלכה בלי שום דמיונות ולא יותר
לא אמרתי שמפגש סתמי עם אישהsimple man

מעלה דמיונות. 🤷‍♂️

וזה בסדר הבנתי כבר שאתה לא מסכים איתי. אפשר לסיים את הדיון.

אמרת שמפגש סתמי עם אישה הוא בעל קונוטציה מחפיצהיוסי3
ומעניין איך 'הבנת כבר שאני לא מסכים איתך'

אבל זו כמובן זכותך לא להמשיך לדון
דרך אגבsimple man

לא באתי להגיד עליך או על כל אדם אחר שהוא מחפיץ. רק באתי לתת הסבר כיון שיש כאן בן אדם שטוען שהוא ראה עד עכשיו נשים כחפץ אז יכול להיות שהסיבה זה בגלל מה שאמרתי. ברור שאני לא חושב שכל דתי מחפיץ, וודאי לא שכל "מפגש עם אישה הוא מחפיץ" וכל זה.

אם זהיוסי3
אם זה "יכול להיות" במובן שאולי באיזה דרך לא רגילה זה יקרה - כן זה עלול לקרות, אבל גם אז כנראה זה ינבע מהסיבה של עצם התיאור הפסיכולוגי שציינת כמו שהסברתי את מה שזה גורם לעיל.

אם כוונתך שזה "יכול להיות" וסיכוי טוב שזה יקרה - אז זה פשוט לא מסתבר, ועובדה שהחברה הדתית והחרדית מתנהלות היטב, כך שהבעיה הזו אינה קיימת בצורה שציינת,

לגבי המקרה פה בפורום, צריך להכיר מי עומד מאחורי המקלדת, וכמו שיש 'פייק ניוז' בעיתונים ככה יש גם 'פייק ניוז' בפורומים. לפעמים סתם מישהו רוצה לעורר דיון באיזה עניין ובשביל זה הוא מעלה טענה שכביכול הייתה בחיים (כמו 'חבר שלי שאל' והוא מתבייש לשאול) זה בעיניי בעיה ובצורה שזה כאן גם לא מהחברה הדתית הגיע אלא פלישה זרה, אבל זהו כבר עניין בפני עצמו

ואם אתה נותן הסבר ארוך על סמך איזה הודעה אחת שמצאת בפורום, אז או שאתה באמת חושב כמו שכתבת, ועל זה עניתי כנ"ל שזה לא מסתבר, או שענית דבר כזה כדי לפתור בעיה של מישהו אנונימי שספק אם התכוון כל כך ברצינות למציאות ברורה
לא יודעת אם הייתי קוראת לזה החפצהלב אוהב

גם בתור גבר אם כל הזמן היו מחנכים אותי שצריך מאוד להזהר בעניין הזה

מכל מיני סיבות

עדיין יש לי שכל ולב, להבין ולהרגיש שמעבר לזה שהיא יכולה להחטיא אותי, ושאני צריך לשמור על עצמי

עדיין היא בן אדם עם רגשות, דעות, מחשבות...

כאילו נשמע לי קצת פרימטיביות או בורות לחשוב שבגלל איסורים נאבד את השכל הטבעי שלנו ואת הלב....

אוקיייקדמו פניך

נראה לי שהמקור של זה כן בדברים שמצויים בתרבות הזו. אולי מפגש עם בנות היה יכול לשכך את זה, אבל עלול להביא לבעיות, בטח בצורה של ערבוב בנים ובנות כמו שיש בתרבות המערבית.

אבל אני לא מומחה לזה.

תודה על האכפתיות

מבינה אותך.אוהבת טוב
ההסתכלות כאן בפורום נותנת הסתכלות נכונה יותר על המציאות ששם בחוץ. תודה לך.
גם בתרבות המערבית וגם בחברה הדתית הנפרדתאבןגבירול
עבר עריכה על ידי אבןגבירול בתאריך י"ז בניסן תש"פ 22:46
עבר עריכה על ידי אבןגבירול בתאריך י"ז בניסן תש"פ 22:46

מתייחסים לאישה בתור חפץ במובנים שונים, כל חברה ודרכה. 

בחברה דתית מעורבת זה קצת יותר מעודן, אבל גם בנים בבני עקיבא מעורב מתנהגים שונה ליד בנות בסופו של דבר (מה שמראה שהם קצת מתייחסים אליהן בתור "אישה" ולא סתם "אדם" מופשט), וכמובן ברור שזה לא קרוב למה שקורה בחברה החילונית על שלטי החוצות.

לעומת זאת בנפרדת הרבה פעמים לא חווים את זה נכון. השאלה היא מה אומרים לך - אם לא נמצאים עם נשים במסגרות אבל מלמדים אותך שהן בני אדם כמוך וכשמישהי נניח צריכה עזרה זה טבעי לעזור לה במאור פנים, ולא להלחץ וכמובן שיאמרו לך בשמחה שיום אחד תתחתן עם אישה (!) אז אחר כך יהיה ברור לך שהן בני אדם. לעומת זאת אם כל מה שמתמקדים בו זה הלחצות אז ברור שזה מה שיכנס לך לראש בקשר אליהן... לדעתי זה פחות תלוי ב"חברה נפרדת" ו"חברה מעורבת" אלא באופן ההתייחסות למצב (אומר ממה שאני מכיר אצלי ואצל חברים שלי שחוו הפרדה כל אחד בדרכו).

יש לציין בתגובה לאנשים פה שלהרבה דעות באמת שיחה בטלה עם אישה באמת אסורה וזה הגיוני לחלוטין - בנות חוות את כל העסק אחרת אבל כשבחור צעיר מדבר על סתם דברים עם בחורה נחמדה... לא בהכרח עולות לו מחשבות גופניות ממש אבל ברור שיש מתח. גם בחברה נפרדת וגם במעורבת. הייתי גם שם וגם שם ויש לי חברים משם ומשם.

עוד דבר ששמתי לב אליו זה שמשום מה הבעיות ההלכתיות של שיחה בטלה עם נשים וכו נתפסות קצת בעלבון אצל לא מעט נשים - הן חושבות שכאילו מי שמנסה לשמור מתייחס אליהן אלא בתור בנ"א אל מקטין אותן לאיזה משהו שגורם "יצר הרע".

אז אני לא יודע כל אחד ומה שהוא עושה, אצלי לפחות שאני מנסה מאוד להקפיד על זה זה ממש לא בגלל זה... אני לא שונא נשים,  זה בדיוק הפוך - אני מחבב אותן מאוד, קצת יותר מדי פשוט...

ואי מה קשור חפץ.. זה ממש מעצבן אותי...לב אוהב

למה אם יש הרבה איסורים והגבלות אני אתייחס לבן אדם כחפץ?????

לא רואה כאן שום הגיון.

זה בתת מודע, עניין של האסוציאציהאבןגבירול

לא מצד השכל. ברור שאם *תשאלי* אותו הוא יגיד לך שאישה היא אדם ולא חפץ אבל זה לא איך שהמוח שלו ייקשר את זה. כי את האישה הוא לא פוגש, כשהוא נתקל בה זה דרך מסך של איסורים והגבלות באיך שהמוח שלו חושב על הסיטואציה. כמובן שיש פתרונות גם לזה אבל זה העניין.

אעיר גם שזו לא רק בעיה של בניםאבןגבירול

יצא לי להתקל גם בבנות כאלה, במיוחד עם כל מה שמפחידים באולפנות מסויימות שבנים מחפשים רק גופניות וזה...

באולפנות ממש אבל ממש לא מפחידים....לב אוהב

בקושי מדברים על זה האמת....

מדברים הרבה על צניעות

אבל על הקשר בין בחור לבחורה כמעט ולא...

תלוי איפהאבןגבירול

אני נתקלתי בכאלה שכן קיבלו חינוך בנושא, פשוט לפעמים חינוך ממש רע ומלחיץ.

תסתכל קצת על בנות שיצאו מאולפנותלב אוהב

הגישה בד"כ לבנים היא מאוד פתוחה וזורמת ומשוחררת

ממש לא כזאת שמלחיצה, כבדה, או סוגרת...

אולי זה גם בהשפעת תנועות הנוער. יכול להיות...

תלוי מאיזה אולפנהאבןגבירול

לא דין מעלה לבונה כדין חורב בנות.

וכמובן שזה גם בהשפעת תנועות הנוער, ברור שמי שהייתה בבנ"ע לא תפחד מבנים, אבל מישהי באריאל...

ואני תומך בחברה נפרדת אבל שוב יש דרך להעביר את זה.

אכן.. יש מצבלב אוהב

יותר השפעה של תנועות נוער מאשר של האולפנהחופשיה לנפשי
כן אני גם חושבתלב אוהב

אני חושבת שזאת הגדרה לא מדויקתלב אוהב

הבנתי את מה שאתה רוצה להגיד... 

אבל לא חושבת שזה מדויק ההרגשה הזאת, אפילו שהיא בתת מודע... 

בכל אופן, נשמע לא בריא... 

ברור שזה לא בריאאבןגבירול

כמובן שזה רע. אבל זה עניין של גישה חינוכית, של דרך להתייחס לאיסורים האלו.

לוקח את הדברים לכיוון קצת שונהadvfb

זה ממש פלא שאנשים מחברה סופר דוסית בנים ובנות מדברים על נושא כאלה רגישים בפתיחות.

אמנם זה שכל אחד מסתתר מאחורי ניק זה מסביר הכל. אין פה שום התמודדות רצינית עם אף בנאדם בפלטפורמה כזאת.

אחלה פלטפורמה.

וזה חיובי או שלילי בעיניך?י.על

חיוביadvfb

בירור בצניעותחצלה

היי אשמח ממש לשמוע מנסיונכם מה הייתם עושים.

ביררתי הצעה ממש מעולה, נשמע שבחורה תורנית מבית תורני, החברה בטלפון אמרה לי כן היא דוסה, צנועה וכו וכו.

אני מגיע לדייט וקולט שהיא עם שרוול מעל המרפק, לא קצר קיצוני אבל מעל. לא שופט ולא שום דבר, מדבר רק מהנקודה שלי.

חשוב לי שאישתי תהיה צנועה עפ ההלכה, בזה אני בטוח. ואני לא יודע כל כך מה לעשות עם המצב עכשיו. לדבר איתה על זה ולהגיד שזה מפריע לי ? נראלי יכול לפגוע בה.לפסול על זה בלי להבין מה עומד מאחורי זה? נראלי חבל.

מה אתם הייתם עושים?

בנות - זה בסדר שידברו איתכן על זה? ואם כן, איך?

בא נחשוב על זה רגע לעומקחדשכאן

אתה מחפש בחורה "ממש מעולה, תורנית מבית תורני, דוסה, צנועה וכו וכו", או בחורה עם שרוול מתחת למרפק?

כלומר, אם אתה חושב שהיא באמת בחורה דוסית ותורנית ומתאימה לשאיפות שלך, ורק יש את העניין של המרפק, אתה צריך להבין שזה רק

שיש את העניין של המרפק..

יש דברים שקשורים לצניעות שנובעים מכל מיני מקומות, ולאו דווקא מצביעים על מקום לא תורני. לפעמים זה סתם סביבה שהיא מגיעה ממנו (אני יודע שאמרת שהבית תורני ועדיין..)

אני שמח שזה חשוב לך, בוודאי אם תתחתנו ותחיו ביחד, אתה תראה איפה נכון לדבר על הדברים האלה (בסוד אני אומר לך, יכול להיות שזה יבוא גם בדרך לחתונה). זה לא דיבור על לכסות מרפק! זה דיבור על הלכה, על שאיפות, על אורח חיים.

אם היא תורנית כלבבך, אין סיבה שדבר כזה בלבד יחצוץ ביניכם.

בכל אופן לא חושב עכשיו שמתאים לדבר על זה. ובאופן טיפה מתנשא 🙈 כשתגדל, תבין למה דיבור על זה עכשיו גם לא באמת נכון מצדך, מעבר לזה שהוא לא נכון כלפיה.

רווקות אם יכולתן לקבל דבר אחד בתקופה הזאת מה היה?ראומה1

בתקופת חיפוש הזוגיות.

קריזה לא?בנות רבות עלי

פניתי לרווקותראומה1

אהה חח... כן... סליחה. לא התכוונתי להפריע. כמובן.בנות רבות עלי

מקפיצה♡♥︎♡♥︎ראומה1

תשובת הצ'אט - רווקבחור עצוב

• שיהיה גבוה, אבל לא שחצן.

• חתיך, אבל שלא יידע שהוא חתיך.

• חכם, אבל שלא יתקן אותי.

• עשיר, אבל שיהיה עניו.

• תורני, אבל שלא יהיה "כבד".

• קליל, אבל רציני.

• מצחיק, אבל שידע מתי להפסיק.

• רגיש, אבל גברי.

• גברי, אבל מחובר לרגשות.

• ספונטני, אבל מתכנן הכול מראש.

• כריזמטי, אבל צנוע.

• מנהיג, אבל שייתן לי להוביל.

• אוהב לטייל, אבל גם אוהב להישאר בבית.

• ספורטאי, אבל שלא יהיה מכור לחדר כושר.

• בשל רגשית, אבל עם נשמה של ילד.

• חברותי, אבל שלא יהיו לו יותר מדי חברות.

• שיהיה לו תואר.

• רצוי שניים.

• ועדיף שגם יעשה מילואים בלי להתלונן.

• שיהיה לו עסק מצליח או עבודה בהייטק.

• אבל שיסיים לעבוד בארבע כדי להיות עם הילדים.

• שיאהב ילדים.

• אבל שלא ייתן להם מסכים.

• שידע לבשל.

• ושלא יעשה מזה עניין.

• שיקום מוקדם לתפילה.

• אבל גם יישאר ער לדייט עד חצות.

• שילמד דף יומי.

• וגם שיספיק לקרוא ספרי פסיכולוגיה.

• שיהיה מחובר לרב.

• אבל שיחשוב בעצמו.

• שידע לרקוד.

• אבל לא יותר טוב ממני.

• שיאהב מוזיקה.

• אבל שלא ישמיע טראנסים באוטו.

• שיהיה כריש במשא ומתן.

• אבל עדין איתי.

• שיזכור כל תאריך חשוב.

• בלי שאני אזכיר.

• שידע להחליף גלגל.

• לתקן ברז.

• להרכיב איקאה.

• להבין במשכנתאות.

• להשקיע בבורסה.

• ולהוציא את הזבל בלי לבקש.

• שיהיה עמוק.

• אבל גם זורם.

• שידע להכיל.

• אבל גם להציב גבולות.

• שיכבד את ההורים שלי.

• ויאהב את האחים שלי.

• ויצחק מהבדיחות של אבא שלי.

• שיהיה בן 29.

• עם ניסיון החיים של בן 45.

• והאנרגיות של בן 23.

• בלי מטענים.

• בלי אקסיות.

• בלי דרמות.

• ועם אינטליגנציה רגשית של מטפל זוגי.

• וכמובן... כימיה. כי אם אין כימיה — כל השאר לא משנה.

עכשיו אותו דבר לגבריםחושבת בקופסא
עבר עריכה על ידי חושבת בקופסא בתאריך י"ד באב תשפ"ו 20:19

כמובן ג'נרטתי את המקבילה לגברים (חלק חמודים, חלק קצת פספס והייתי עורכת יותר)

שתהיה צנועה, אבל נראית כמו דוגמנית.

תורנית ומשכילה, אבל שאין לה ידע הלכתי יותר ממני.

חכמה ושנונה, אבל שלא תנצח אותי בוויכוח.

זורמת וקלילה, אבל שתקפיד על קלה כבחמורה.

שתפרגן לי מול החברים, אבל שלא תגרום לזה להיראות כאילו היא מחנכת אותי.

נשית וענוגה, אבל שתדע להרים ספות כשמנקים לפסח.

דעתנית ומבינה, אבל שתיתן לי להרגיש הראש בבית.

עצמאית, אבל שתחכה להחלטה שלי.

שתרצה לפרנס את לימוד התורה שלי, וחס וחלילה לא שתפתח קריירה.

שתעשה תואר פרקטי.

עדיף בהוראה או חינוך מיוחד.

אבל שתרוויח כמו בהייטק כדי לשלם שכר לימוד לישיבות.

שתעבוד חצי משרה.

כדי שתהיה בבית כשאני חוזר מסדר ערב.

שתאהב ילדים.

שתגדל שבט של שמונה ילדים.

אבל שלא תיראה עייפה לעולם.

שתדע לבשל כמו אמא שלי.

ושלא תשתמש באבקת מרק.

שתכין חלות כמו במאפייה.

ותלמד את כל הסגולות להפרשת חלה.

שתאהב אורחים בשבת.

ותארח 15 חברים מהישיבה בהתראה של שעה.

ותשמח לשטוף את כל הכלים במוצאי שבת בלי להזעיק אותי.

שתהיה מחוברת לרבנית שלה לתמיכה רגשית.

אבל שתסכים עם הרב שלי בכל נושא.

שיהיו לה אידאלים לתמוך בחצי שנה רצוף מילואים.

אבל שלא תדרוש ממני לגור בגבעה.

שתדע לשיר זמירות שבת.

אבל שלא תשמיע קול ליד חברים שלי.

שתאהב מוזיקה יהודית עמוקה.

אבל שלא תביא לי שירי קרליבך של שלוש שעות.

שתעשה ספורט ותשמור על כושר.

אבל בצניעות ובלי לעשות מזה עניין.

שתדע לנהוג בצורה בטוחה.

אבל שתיתן לי לנהוג תמיד.

שתדע לקפל את הציצית היטב בלי שהפתילים יסתבכו בכביסה.

ותגהץ לי את החולצות הלבנות בלי קמט אחד.

שתהיה עמוקה מחשבתית.

אבל שתסתפק בוורטים פשוטים על הפרשה.

שתדע להכיל את הספקות שלי.

אבל שתהיה יציבה כמו סלע אמוני.

שתכבד את ההורים שלי.

ותאהב את השטויות של אחים שלי.

ותצחק מהווארטים הנאמרים בשולחן שבת של אבא שלי.

שתהיה בת 21.

עם בגרות נפשית של בת 50.

והמראה הרענן של בת 16.

בלי היסטוריה של דייטים.

בלי חפירות של 'לאן הקשר הולך' - שפשוט תזרום עד האירוסים.

ועם יכולת הקשבה של פסיכולוגית קלינית אחרי יום עבודה.

וכמובן... שיהיה ענווה ופשטות. כי אם אין פשטות — איפה כל התורניות?

חחח שיתחתן עם עצמו או עם עץראומה1

ארץ השוקולד

יש שיר כזה

שיתקצר(:אני:)))))

אמונההפי

אגב זו תשובה לכל אתגר

חתןימח שם עראפתאחרונה

אני בחור. זה חשבון של אמא שלי. הצעות שהיו תפוסות -יעל11

האם שייך לגבי הצעות שאמרו לי שלא פנויות כרגע, או שבדיוק קיבלו הצעה אחרת, לשאול לאחר זמן מה את המשדך מה קורה ואם פנויה? או שלא שייך?

לענ"ד שייךאשר ברא

גם לדעתי שייךגב'

לברר אף פעם לא מזיקאביעד מילוא

אם אמרו שלא פנויות או קיבלו הצעה אחרתארץ השוקולדאחרונה

שייך,

סביר מאוד שאפילו לא קיבלו את הפרטים שלך בגלל זה.

אישית, אני מעדיף קסם אישי על יופי.בנות רבות עלי

יש בנות שהן לא יפות, הן פשוט לא. אבל מהדרך שהן מתבטאות, וזה כולל את כל הדרכים האפשרויות (כן, התנא שנה דרך, מצחיק) במיוחד אלו שבטוחות בעצמן. או שאני בכלל מנסה להגדיר משהו שאני נמשך אליו ספציפית ולא יודע להגדיר אותו זו גם אפשרות. אולי, נראות צעירות לגילן אבל מתנהגות כבוגרות? אולי. למעשה אני די נוטה לחשוב שזה אכן זה.

נתקלתי במישהי כזו אתמול והיא עדין תקועה לי במחשבה וזה מוזר. אז בקיצור אם היית אתמול בפתח תקווה בהיפר מור תכתבי לי. סתם.

יפה. התבגרת, החכמת,למדת להסתכל לעומק ולא בחיצוניתפ.א.

ואי לגמרי אחי.בנות רבות עלי

עכשיו מה הקטע?בנות רבות עלי

עכשיו הגעתי לבית אז אני יותר מיושב. שניה רגע עוצר כי נשרף לי האוכל.

אוקי שומעים? אז בקיצור, עכשיו אני פתאום קולט את הפספוס. היא היתה עם האח שלה (בנינו זה הבן שלה אבל אני מעדיף לחשוב שהיא לא נשואה)

קיצר זרקה לו פירגונים בקול .. "מלך מלך!" אני סתם הסתובבתי. נראה לי היא חצי התפדחה למרות שהיא לא מהמתפדחות. אולי מהמפדחות זה כן. בקיצור....

מה רציתי להגיד, חשבו על הסיטואציה שאני מסתובב ואומר לה "יותר ממני?..." מה לדעתכם היתה התגובה שלה? אני אומר הייתה מבקשת את המספר לא שאני משוויץ עכשיו או משהו.

סתם טוב אני רואה שאני שוב מדרדר לכן נעצור כאן. יש למישהו משהו להוסיף?

אתם אומריםבנות רבות עליאחרונה

זה בסדר אתה גם ככה מדבר לעצמך אין מה להוסיף . אוקי... הבנתי.

אני הולך.

🤣🤣🤣

מזל טוב!בנות רבות עלי

רק עכשיו אני רואה @ארץ השוקולד אני נכנס פעם במאה שנה לכן לא ראיתי.

שתזכו לבניין עדי עד !

תודה רבה אח!!!ארץ השוקולדאחרונה

אמן, שימחת

עד כמה אתם מרגישים שמודל הזוגיות של ההורים שלכםפתית שלג

משפיע על מה שאתם מחפשים בבן\ת הזוג או על מודל הזוגיות שאתם מחפשים?

אני בטוח שזה משפיע הרבה יותר ממה שאפשר לבחון בשכל, אבל עדיין זה יכול ללמד הרבה.

לי לקח המון זמן להבין כמה שזה משפיע עלי בין אם רציתי ובין אם לא. אולי אפרט בהמשך..

תדייק ותסביר את כוונתךפ.א.

אני שואל זאת כי הרבה דברים בזוגיות, באופי ההתנהלות הזוגית, ביחסים בין בני הזוג, נחשפים ומתגלים רק לאחר תקופה ארוכה שגרים ביחד.

לדעתי הרבה מה שאתה רואה כיום בבית, לטוב ולרע, לא בטוח שתוכל לאבחן בצד השני לפני הנישואים.

אני למדתי המון מהזוגיות של ההורים שליפשוט אני..

למדתי מה לא לעשות

גם אנירקאני

אותו דבר

השפיע בוודאיארץ השוקולד

בעיקר לטובהארץ השוקולד

מופתע שזה חריג

אני איתךחדשכאןאחרונה

שאלה מעניינת.חתול זמני

בעיקר הוציא לי את החשק והמיץ.

הזוגיות שלהם מתאפיינת, לפחות מהמבט שלי, בחיכוכים מינוריים תמידיים, הרבה משחקי תפקידים גבר־אישה, ובפן החיובי דברים שאני מבין שנחמדים שלהם אבל פשוט לא נמצאים בעולם הערכים שלי.

מה שבסופו־של־דבר חיזק אצלי את המחשבה שלפחות עבורי, שאיני מצליח להפיק את החלק החיובי בזוגיות, זה רעיון עם נטו שלילי.

פעם חשבתיoo

שלמדתי מהם איך לא לנהל זוגיות והורות

היום אני יודעת שזה לא רק הזוגיות/ ההורות

אלא האדם באשר הוא

כי בסוף הזוגיות/ ההורות היא מראה של הבנאדם

גם אם לא רציתי להתנהל כמוהם (והצלחתי בהרבה מובנים)

יש חלקים שנשארו

השפעות מילדות

אפילו כאלה בתת מודע

תמיד יש ויהיה על מה לעבוד

לעשות נכון יותר

לי היו 2 מודליםעל הנס

אחד של ההורים

השני של הסבא וסבתא שגרו צמוד ממש

הדתדלתי לקחת את הטוב שראיתי משניהם.

מההורים שלי למדתי בעיקר מה לא

מהסבא וסבתא קיבלתי המון.

אבל קצת עיוות לי את המושג זוגיות כי סבא שלי היה בעל מהסרטים באמת.עשה הכל או כמעט לגמרי הכל ופינק את סבתא שלי ממש בלי סוף וממש נהנה מזה.

היא היתה ממש נסיכה שלו.

ברור. מכל אינטראקציה קרובה מושפעיםברוקולי

משפיע מאודadvfb

בעיקר בהתנהלות בתוך קשר,

בסוף, זה מה שראיתי בבית. על בסיס זה, אני יכול לעצב את איך אני רוצה שהזוגיות שלי תראה.

..אני:)))))

אני לא חושבת שמודלי זוגיות מכל סוג שהוא היו משפיעים על מה שאני מחפשת.

כוחה של מילה טובהמוקי_2020

(מיועד לכל המינים, רשום מנקודת מבט זיכרית, כי אני זכר )

מה תעדיפו יותר מתוך 2 אפשרויות.

אפשרות 1 :

בת זוג שתעגל פינות כשהיא תביע את דעתה בחיוך ונועם לגבי דברים שהיא מספרת לך, כדי לא תפגע, לא תכעס או לא תתעצבן

( גם דברים שלא קשורים אלייך אלא גם אליה או לאחרים)

אפשרות 2 :

בת זוג שתגיד הכל דוגרי, אמת טהורה, בצורה הכי ישירה. בלי לעגל. בלי לטאטא. כשאתה הולך לישון אתה יודע בדיוק מה היא חושבת באמת.אין משחקים. אין הפתעות.

עכשיו אני כבר מכיר את המגיב בתגובה השלישית שירצה מישהי שהיא גם וגם

והיא תדע מתי להיות ככה ומתי להיות ככה כאילו היא AI מהלך עם הוראות הפעלה.

אז זהו שבשאלה הזו אין כזה פטנט.

לכן, צריך לבחור מבין 2 האפשרויות כדי להבין מה תעדיפו יותר 1 או 2 .

תדמיינו שתקבלו 100% כזו לכל החיים ואז תענו.

גן עדן רוחני עוד בחייכם, לעונים

החברה של אחותי, הפספוס שלי, והלב שעדיין צובטיאיר45

הי, לא יודע אם מתאים לשתף כאן אבל בכל זאת...

אני גר בישוב מאוד קטן אי שם... היתה לאחותי חברה טובה שגדלה אצלנו ממש, ותמיד הדיבור היה היא לי ואני לה... [גם ממנה גם ממני]

בסופו של דבר כל אחד פנה לדרכו... ובאמת שכחתי ממנה עד שגענו לגיל היא לא הייתה הראשונה, אבל אני כן אגיד שלפני שנה ניסינו להציע אבל היא הייתה בוף תקופת מבחנים, מיד אח"F יצאה עם מישהו והתחתנה..

וואלה עבר לי יצאתי עם עוד, עדיין לא מצאתי...

אבל פתאום זה חזר לי בברומנג, לא יודע כל פעם שאני רואה אותה עם בעלה (נולד להם בן)... זה כן עושה משהו בלב...

ובשבוע האחרון פתאום יוצא לי לחושב עליה, ואני בלחץ מזה... מה הקשר שאני חושבב, זה כבר עבר לי.

וגם אני כאילו אומר מה אני ימצא...

בקיצור אני אוכל תסביכים...

אולי יעניין אותך