חיזוק לחיובייקדמו פניך

שלום לכולם,

רוצה לשתף אתכם במשהו חיובי שחוויתי כאן.

הפורום מאפשר "מפגש" ישיר בין בנים ובנות.

זה עוזר לראות שבניגוד למסר שעובר מהתרבות המערבית שנשים הן חפץ וכו' המציאות היא לא כזו.

לראות כאן בנות שכותבות עזר לי להפנים את זה. ועזר לי לדעתי להבין יותר את הצד השני.

אני כותב את זה בתור אחד שיש לו אחיות, וגם לא נמצא במסגרת נפרדת או משהו כזה(אם כי מתרחק מבנות אלא אם זה לצורך רציני, אז אולי אני כן בעצם).

אולי אני סתם מגזים וסתם מאשים את התרבות המערבית, זו התחושה שלי כרגע.

תודה לה' ולכם

סליחה שאני אומרתלב אוהב

אבל ממש לא צריך את הפורום כדי להבין שבנות הן לא "חפץ"

לא יודעת כואב בכלל אם הרגשת את זה ככה...

הכוונהיקדמו פניך

בנות הן לא חפץ. ויש את מה שהרבנים אומרים וכו' וחז"ל הקפידו בכבוד של הנשים וכו'. התחושה שלי שהתרבות השפיעה עלי במידה מסויימת, ואני מדבר על "להרגיש בידיים" את המציאות.

אני חושב שהוא הקצין בכוונה.נולד מחדש
ולא התכוון חלילה שאתן חפץ
למה לא?פה לקצת
לפעמים הסביבה מאוד משפיעה וצריך משהו חיצוני שיעזור להפנים את זה יותר טוב, ואם הפורום עזר לזה אז זה מבורך בעיניי.
לצערי במרה שלך לא חושבת שהמסר הגיע מהתרבות המערביתפסידונית

אלא דווקא הפוך - מאי המפגש עם בנות, שמאוד לא מאפיין את התרבות המערבית.

וממש מסכימה עם @לב אוהב

גםיקדמו פניך

אולי יעניין אותך מה שהגבתי, אני לא יודע איך לתייג, וגם לא חשבתי על זה(סליחה אם זה מעצבן).

תודה גם לך על האכפתיות.

קצת קשה לי להסביר למה זה נשמע לי מוזרלב אוהב

אבל זה פשוט מוזר. כאילו מה קשור תרבות המערב. 

עדין יש לנו שכל, יש לנו רגשות. יש בן אדם מולנו.

קשה לי שמתמשים בסיסמאות שאנשים המציאו כדי לתאר את הדור הזה.

בסיסמאות האלו יש הרבה מן האמת, זה לא שלא.

אבל פשוט צריך לשים לב...

באמת הרגשת שאישה היא חפץ? כאילו, באמת?ֿֿ

לא תשובה עדייןיקדמו פניך

ממש לא התכוונתי לתאר דור.

אני כרגע לא יודע מה לענות לך, אני צריך לחשוב על זה.

סליחה, אבל כנראה שאענה רק אחרי פסח..

חג פסח כשר ושמח

חג פסח כשר ושמח!!לב אוהב

סליחה על הדיליי הגדוליקדמו פניך

(התחברתי עכשיו, ואני רואה שיש פה הרבה תגובות)

חשבתי על זה הרבה. זה גם גרם לי ללמוד עוד על הנושא, וזכיתי שזה היה מאוד משמעותי. אני רוצה תחילה להודות על זה לה', ולהודות גם לך.

נראה לי שאני צריך להוסיף למה שכתבתי ל @פוסידונית שנדמה לי שהיה חסר לי גם מענה תורני מתאים למה שקלטתי מהתרבות. כלומר, יש תחומים חשובים לגבי זוגיות שלי לא יצא ללמוד אותם מהכיוון התורני, וכנראה שלפחות על חלקם למדתי מהתרבות. בחלק מתחומים אלה יש לעסוק בלשון נקיה. את הלימוד הזה קיבלתי יותר מאז ששאלת וזכיתי ללמוד עוד על הנושא.

לא אתייחס כרגע לגבי עניינים קשורים, לגבי חויות אישיות שלמדתי מהן לאחרונה.

לגבי מה ששאלת לגבי-

קשה להסביר, בטח ככה, וגם אני לא בטוח שאני מבין בעצמי.

עמך הסליחה, פשוט גם אין לי זמן כרגע לנסות להסביר יותר.

יכול להיות שבאמת השתמשתי קצת בסיסמאות קודם

נסיון נוסף לתיוג שלא עבדיקדמו פניך

@פסידונית

תוספת קטנה וחשובהיקדמו פניךאחרונה

רציתי להוסיף  שכמובן אני לא מתכוון לומר שהתרבות המערבית מייצגת מבחינתי את כול הרע בעולם, או משהו כזה, ממש לא. אני חושב שיש בה דברים טובים ודברים רעים. השתמשתי בזה כמושג, ואני חושב שכן יש בה דברים מסויימים שאינם טובים בהקשר הזה. יכול להיות שהיה ניסוח יותר טוב מאשר "התרבות המערבית", וכמו שאמרתי, יש בה גם דברים טובים אני מניח.

אני לא חושבsimple man

שהוא באמת הרגיש שאישה היא חפץ

אבל כמו ש@פסידונית כתבה, התרבות של האי מפגש יכולה לגרום לזה

אם מחנכים בן אדם כל הזמן להתרחקות למשל שמחנכים אותו שאסור לדבר שיחה בטלה עם אישה אז גם אם עד עכשיו הוא לא ראה בזה שום דבר מיני, ברגע שזה נאסר, אז אוטומטית בראש שלו (גם אם לא במודע) שיחה עם אישה מתקשרת אצלו עם מיניות. הוא מתחנך שאסור לו לגעת בה, שאסור לו לשמוע אותה שרה, שהוא כל הזמן צריך להיזהר שלא להסתכל עליה, ובעצם אם כל דבר שקשור לאישה הוא אסור זה אומר שכל מה שקשור לאישה הוא קשור במיניות (שוב לא דוקא במודע) אם כן מה שקורה זה שלמילה אישה נהיה אצלו קונוטציה מינית ומחפיצה, אפילו שבשכל ודאי שהוא מבין שאישה היא בן אדם בדיוק כמוהו, רק שהאסוציאציה שלו כשהוא ישמע את המילה אישה כבר לא תהיה "בן אדם" אלא מה שזה אומר לגביו, דהיינו דבר (חפץ) שצריך להתרחק ממנו ולהיזהר שלא להיכשל וכו'.

אצל אישה לא נראלי שיהיה את זה על גבר כי אישה כן חיה בעולם גברי, מבחינתה גבר זה לא קשור למין שלו, גבר הוא זמר, גבר הוא רב, גבר בדרך כלל נשיא או ראש ממשלה וכו'.

לזה התכוונתי, והסברת את זה הרבה יותר טוב ממה שיכולתיפסידונית
לפי דעתי הטיעון הפסיכולוגי הזה בעצמויוסי3
גורם לבעיה שאתה מתלונן עליה

ההחלטה שכל יחס הלכתי להתנהגות כזו או אחרת מגדיר מעשה כמיני
ההחלטה הזאת היא הבעייתית ולא האמירה ההלכתית בעצמה
הסיבה שזה אסורsimple man

קשורה תמיד ישירות או בעקיפין למיניות. אחרת זה לא היה אסור.

זה נכון, אךאבןגבירול

הפיתרון לזה הוא בניית יחס חיובי יותר למיניות במסגרת נישואין (מה שנערים לא כל כך מחונכים לחשוב), ומזה ההבנה הנוגעת לענינו שהמיניות של איש/ה לא מבטלת את אישיות/ה - הרי כמו שבמסגרת הנישואין המיניות של בת הזוג שלי לא גורעת מאנושיותה, כך גם זה שאסור לי סתם לפטפט עם מישהי בגלל שיש מתח מיני לא הופך אותה ללא אנושית. פה זה מותר ופה זה אסור, אבל בשני המקרים יש מצב מיני שלא רואה בשותפה חפץ. לכן לדעתי הדגשה של ההיתר תביא ליחס נכון יותר אל האסור.

ברור שצריך לעשות את זהsimple man

ומה שאמרת שצריך לחנך שזה שיש מתח מיני לא הופך אותה ללא אנושית, התייחסתי לזה ואמרתי שאפילו שבן אדם ודאי שהוא מבין בשכל שאישה היא בן אדם בדיוק כמוהו עדיין...

כמו שציינתי הבעיה כאן היא לא בחשיבה של אף אחד אלא בהרגשה.

כן אבל בוא נגדיר משהויוסי3
הסיבה שצריך לשים מסכה ולשטוף ידיים בסבון למשך דקה כל שלוש שעות, וללבוש כפפות, ולא לצאת מהבית ולסגור את כל החנויות ואת כל מקומות העבודה ועוד כהנה וכהנה

הסיבה לכל זה היא הקורונה

זה לא אומר עכשיו שהקורונה מסתתרת בכל פינה

כי היא ממש לא

היא רחוקה מלהסתתר בכל פינה

ואחוז האנשים שנדבקו בארץ קטן מאוד

ואחוז אלו שנדבקו וגם יש להם סימפטומים קלים קטן עוד יותר

ואחוז החולים חולי רציני קטן עוד יותר

ואחוז החולים שמתו דומה או פחות מאחוז האנשים שמתו משפעת (בדרך ככל קשישים או עם מחלות רקע)
להיפך אתה מחזק את מה שאני אומרsimple man

אפילו שהקורונה עצמה לא נמצאת באמת בכל פינה, בכל אופן ההרגשה של כל האנשים זה שקורונה מאיימת על חייהם כל רגע ומסתתרת בכל פינה והדבר היחיד שעומד להם בראש זה הקורונה, וזה בגלל כל ההגבלות והאיסורים וההרחקות. 

לא ממש לאיוסי3
רוב האנשים לא מרגישים שהקורונה מאיימת

אלא שהם רוצים להיזהר ממה שעלול לפגוע

כמו שבן אדם חורש וזורע וקוצר בשביל לאכול ועובד בשביל להביא משכורת

אבל בן אדם שבמשך 10 שעות עבודה ביום מדמיין את עצמו אוכל על כל דקה שהוא עובד, אז אם ככה הוא מדמיין זה מצב לא תקין, וכנ"ל מי שעומד על במה ציבורית ומסביר לכולם כמה ראוי לדמיין כך כל דקה. זה פשוט לא נורמלי ולא הגיוני, ואין בזה שום טעם.

בהקשר של עבודה אנשים חושבים על העבודה ועל החרישה והזריעה והקצירה ועל איך המלפפון יגדל ועל איך המחשב יעבוד, לא על הכסף, כנ"ל בהקשר של הקורונה אנשים חושבים על איך לשמור על היגיינה ועל הרחקה לפי הכללים שנקבעו ע"י הרופאים, כנ"ל בהקשר בנים ובנות אנשים חושבים איך לשמור את מצוות התורה ולשמור על מידת טהרה, זה לא קשור בשום אופן לדמיונות שאתה מציין.
דמיונות זה במודעsimple man

ואני לא דיברתי על זה

דמיונות זה במודעיוסי3
ונובע גם מהתת מודע

אם אני מדבר על דמיונות בהקשר הזה שזה ברור שהכוונה היא ל'החפצה מינית' אז זה שאתה מפרש את זה כדמיונות ש'במודע ולא קשור להחפצה' זה גישה מאוד מוזרה

זה ברור שדמיונות בהקשר הזה הכוונה למה שכן דיברת

כל אדם סביר שקורא את זה מבין כך כל מה שאמרת קונוטציה-אסוציאציה זה לא רלוונטי ברגע שאדם עושה את ההרחקות מתוך כוונה לשמירה על מצוות התורה כמו שבקורונה מסכה או כפפה או רחיצת ידיים בסבון לא מעלה קונוטציה של איש חולה אנוש

הרחיצת ידיים הטכניתsimple man

הוא עושה בשביל לשמור על ההנחיות בדיוק כמו שאדם לא שומע אישה שרה בשביל לשמור את מצוות התורה, נכון ולא אמרתי שלא.

המצב הכללי של האדם כשהוא שומר את כללי הזהירות כולל רחיצת ידיים והכל, גורם למצב של חרדה תמידית מפני איום של קורונה, נכון הוא לא יושב וחושב כל הזמן "רק שאני לא ימות מקורונה אני כל כך מפחד", אבל למעשה כשהוא שומע את המילה קורונה זה מעורר אצלו פחד ואיום הרבה יותר מאשר אם הוא לא היה צריך לעשות שום דבר ולא להגביל את עצמו בשום דבר ולא היה שומע את זה בחדשות כל הזמן. זה לא נתפס אצלו כ"וירוס שגורם לחום וכאב גרון" אלא נתפס אצלו כ"מגיפה קטלנית שאני חייב להיזהר שלא למות ולא להמית", ככה שזה לא נראלי נכון להגיד "רחיצת ידיים לא מעלה אצלו קונוטציה של חולה אנוש". הכל ביחד גורם למעשה להרגשה שלו להיות אחרת מאשר הסתכלות טכנית על ההנחיות.

עובדתית זה לא נכוןיוסי3
אף אחד לא מסתכל על זה הקורונה כדבר כל כך מפחיד שצריך להיזהר 'לא למות ולא להמית' חוץ מכמה מטיפים מהצד החילוני ומהצד הדתי.

הקורונה ככלל היא מעלה אסוציאציה של מחלה שמעלה חששות, אבל רחיצת ידיים תמימה לא נכללת בכל הבעיות האלה ובכל ההפחדות, לא רק מבחינה טכנית אלא גם מבחינת ההרגשה הכללית,

ככה מי שגדל בחברה דתית בריאה, הנושא של חטא מעלה חששות, אבל מפגש סתמי עם אישה רק מעלה את הזהירות הקבועה בהלכה בלי שום דמיונות ולא יותר
לא אמרתי שמפגש סתמי עם אישהsimple man

מעלה דמיונות. 🤷‍♂️

וזה בסדר הבנתי כבר שאתה לא מסכים איתי. אפשר לסיים את הדיון.

אמרת שמפגש סתמי עם אישה הוא בעל קונוטציה מחפיצהיוסי3
ומעניין איך 'הבנת כבר שאני לא מסכים איתך'

אבל זו כמובן זכותך לא להמשיך לדון
דרך אגבsimple man

לא באתי להגיד עליך או על כל אדם אחר שהוא מחפיץ. רק באתי לתת הסבר כיון שיש כאן בן אדם שטוען שהוא ראה עד עכשיו נשים כחפץ אז יכול להיות שהסיבה זה בגלל מה שאמרתי. ברור שאני לא חושב שכל דתי מחפיץ, וודאי לא שכל "מפגש עם אישה הוא מחפיץ" וכל זה.

אם זהיוסי3
אם זה "יכול להיות" במובן שאולי באיזה דרך לא רגילה זה יקרה - כן זה עלול לקרות, אבל גם אז כנראה זה ינבע מהסיבה של עצם התיאור הפסיכולוגי שציינת כמו שהסברתי את מה שזה גורם לעיל.

אם כוונתך שזה "יכול להיות" וסיכוי טוב שזה יקרה - אז זה פשוט לא מסתבר, ועובדה שהחברה הדתית והחרדית מתנהלות היטב, כך שהבעיה הזו אינה קיימת בצורה שציינת,

לגבי המקרה פה בפורום, צריך להכיר מי עומד מאחורי המקלדת, וכמו שיש 'פייק ניוז' בעיתונים ככה יש גם 'פייק ניוז' בפורומים. לפעמים סתם מישהו רוצה לעורר דיון באיזה עניין ובשביל זה הוא מעלה טענה שכביכול הייתה בחיים (כמו 'חבר שלי שאל' והוא מתבייש לשאול) זה בעיניי בעיה ובצורה שזה כאן גם לא מהחברה הדתית הגיע אלא פלישה זרה, אבל זהו כבר עניין בפני עצמו

ואם אתה נותן הסבר ארוך על סמך איזה הודעה אחת שמצאת בפורום, אז או שאתה באמת חושב כמו שכתבת, ועל זה עניתי כנ"ל שזה לא מסתבר, או שענית דבר כזה כדי לפתור בעיה של מישהו אנונימי שספק אם התכוון כל כך ברצינות למציאות ברורה
לא יודעת אם הייתי קוראת לזה החפצהלב אוהב

גם בתור גבר אם כל הזמן היו מחנכים אותי שצריך מאוד להזהר בעניין הזה

מכל מיני סיבות

עדיין יש לי שכל ולב, להבין ולהרגיש שמעבר לזה שהיא יכולה להחטיא אותי, ושאני צריך לשמור על עצמי

עדיין היא בן אדם עם רגשות, דעות, מחשבות...

כאילו נשמע לי קצת פרימטיביות או בורות לחשוב שבגלל איסורים נאבד את השכל הטבעי שלנו ואת הלב....

אוקיייקדמו פניך

נראה לי שהמקור של זה כן בדברים שמצויים בתרבות הזו. אולי מפגש עם בנות היה יכול לשכך את זה, אבל עלול להביא לבעיות, בטח בצורה של ערבוב בנים ובנות כמו שיש בתרבות המערבית.

אבל אני לא מומחה לזה.

תודה על האכפתיות

מבינה אותך.אוהבת טוב
ההסתכלות כאן בפורום נותנת הסתכלות נכונה יותר על המציאות ששם בחוץ. תודה לך.
גם בתרבות המערבית וגם בחברה הדתית הנפרדתאבןגבירול
עבר עריכה על ידי אבןגבירול בתאריך י"ז בניסן תש"פ 22:46
עבר עריכה על ידי אבןגבירול בתאריך י"ז בניסן תש"פ 22:46

מתייחסים לאישה בתור חפץ במובנים שונים, כל חברה ודרכה. 

בחברה דתית מעורבת זה קצת יותר מעודן, אבל גם בנים בבני עקיבא מעורב מתנהגים שונה ליד בנות בסופו של דבר (מה שמראה שהם קצת מתייחסים אליהן בתור "אישה" ולא סתם "אדם" מופשט), וכמובן ברור שזה לא קרוב למה שקורה בחברה החילונית על שלטי החוצות.

לעומת זאת בנפרדת הרבה פעמים לא חווים את זה נכון. השאלה היא מה אומרים לך - אם לא נמצאים עם נשים במסגרות אבל מלמדים אותך שהן בני אדם כמוך וכשמישהי נניח צריכה עזרה זה טבעי לעזור לה במאור פנים, ולא להלחץ וכמובן שיאמרו לך בשמחה שיום אחד תתחתן עם אישה (!) אז אחר כך יהיה ברור לך שהן בני אדם. לעומת זאת אם כל מה שמתמקדים בו זה הלחצות אז ברור שזה מה שיכנס לך לראש בקשר אליהן... לדעתי זה פחות תלוי ב"חברה נפרדת" ו"חברה מעורבת" אלא באופן ההתייחסות למצב (אומר ממה שאני מכיר אצלי ואצל חברים שלי שחוו הפרדה כל אחד בדרכו).

יש לציין בתגובה לאנשים פה שלהרבה דעות באמת שיחה בטלה עם אישה באמת אסורה וזה הגיוני לחלוטין - בנות חוות את כל העסק אחרת אבל כשבחור צעיר מדבר על סתם דברים עם בחורה נחמדה... לא בהכרח עולות לו מחשבות גופניות ממש אבל ברור שיש מתח. גם בחברה נפרדת וגם במעורבת. הייתי גם שם וגם שם ויש לי חברים משם ומשם.

עוד דבר ששמתי לב אליו זה שמשום מה הבעיות ההלכתיות של שיחה בטלה עם נשים וכו נתפסות קצת בעלבון אצל לא מעט נשים - הן חושבות שכאילו מי שמנסה לשמור מתייחס אליהן אלא בתור בנ"א אל מקטין אותן לאיזה משהו שגורם "יצר הרע".

אז אני לא יודע כל אחד ומה שהוא עושה, אצלי לפחות שאני מנסה מאוד להקפיד על זה זה ממש לא בגלל זה... אני לא שונא נשים,  זה בדיוק הפוך - אני מחבב אותן מאוד, קצת יותר מדי פשוט...

ואי מה קשור חפץ.. זה ממש מעצבן אותי...לב אוהב

למה אם יש הרבה איסורים והגבלות אני אתייחס לבן אדם כחפץ?????

לא רואה כאן שום הגיון.

זה בתת מודע, עניין של האסוציאציהאבןגבירול

לא מצד השכל. ברור שאם *תשאלי* אותו הוא יגיד לך שאישה היא אדם ולא חפץ אבל זה לא איך שהמוח שלו ייקשר את זה. כי את האישה הוא לא פוגש, כשהוא נתקל בה זה דרך מסך של איסורים והגבלות באיך שהמוח שלו חושב על הסיטואציה. כמובן שיש פתרונות גם לזה אבל זה העניין.

אעיר גם שזו לא רק בעיה של בניםאבןגבירול

יצא לי להתקל גם בבנות כאלה, במיוחד עם כל מה שמפחידים באולפנות מסויימות שבנים מחפשים רק גופניות וזה...

באולפנות ממש אבל ממש לא מפחידים....לב אוהב

בקושי מדברים על זה האמת....

מדברים הרבה על צניעות

אבל על הקשר בין בחור לבחורה כמעט ולא...

תלוי איפהאבןגבירול

אני נתקלתי בכאלה שכן קיבלו חינוך בנושא, פשוט לפעמים חינוך ממש רע ומלחיץ.

תסתכל קצת על בנות שיצאו מאולפנותלב אוהב

הגישה בד"כ לבנים היא מאוד פתוחה וזורמת ומשוחררת

ממש לא כזאת שמלחיצה, כבדה, או סוגרת...

אולי זה גם בהשפעת תנועות הנוער. יכול להיות...

תלוי מאיזה אולפנהאבןגבירול

לא דין מעלה לבונה כדין חורב בנות.

וכמובן שזה גם בהשפעת תנועות הנוער, ברור שמי שהייתה בבנ"ע לא תפחד מבנים, אבל מישהי באריאל...

ואני תומך בחברה נפרדת אבל שוב יש דרך להעביר את זה.

אכן.. יש מצבלב אוהב

יותר השפעה של תנועות נוער מאשר של האולפנהחופשיה לנפשי
כן אני גם חושבתלב אוהב

אני חושבת שזאת הגדרה לא מדויקתלב אוהב

הבנתי את מה שאתה רוצה להגיד... 

אבל לא חושבת שזה מדויק ההרגשה הזאת, אפילו שהיא בתת מודע... 

בכל אופן, נשמע לא בריא... 

ברור שזה לא בריאאבןגבירול

כמובן שזה רע. אבל זה עניין של גישה חינוכית, של דרך להתייחס לאיסורים האלו.

לוקח את הדברים לכיוון קצת שונהadvfb

זה ממש פלא שאנשים מחברה סופר דוסית בנים ובנות מדברים על נושא כאלה רגישים בפתיחות.

אמנם זה שכל אחד מסתתר מאחורי ניק זה מסביר הכל. אין פה שום התמודדות רצינית עם אף בנאדם בפלטפורמה כזאת.

אחלה פלטפורמה.

וזה חיובי או שלילי בעיניך?י.על

חיוביadvfb

תזכורתadvfb

גם לגברים יש רגשות

סופריקה

נכון ומדוייקאדם פרו+
קשקוש נאו-שוביניסטיצדיק יסוד עלום

תורידו את הראש בבקשה, בנות חוזרות מפורקות מעלבון אחרי דייטים

קצת יותר רגישות

נכון בנות יותר רגישותאביעד מילוא

אבל גם בנים רגישים אני אחרי הדייטים חזרתי  מפורק  מזה שלא התקדם

אני כמובן צוחק מגזים ומתמרמרצדיק יסוד עלום
בנות תבעו בעלות מלאה על הקושי שבדייטים. רק הן מסכנות ורק הגברים מזעזעים ולא רגישים
חד משמעיתהפיאחרונה
זה נהיה טרנד?הפי

לדבר עם בחורה ולברוח?

2 נשים שלוותי השבוע היו מפורקות מבכי עד כדי מצב של חולי.

אם אתם לא מתכוונים לצאת לדייט תגידו את זה מראש

ולא ברור לי איך גבר שמגדיר את עצמו דוס עושה שטויות כאלה.

ובעצם דוס או לא לא מתנהגים ככה

לא סתם שולחים הודעות בוואצפ לבחורה שהעבירו לך את המספר בשביל שידוך ..ואז בורחים .

איך זה גורם לשדכן גם להרגיש?

ולא סתם קובעים עם בחורה דייט ומבטלים באותו יום

שלא נתחיל לדבר על שגרירים/ שליש/ וחבריו

ששם בכלל פותחים הודעות מדברים ואז יום אחרי נעלמים .

מדוע?

אני תמיד אומרת אף בחורה לא כועסת שלא רוצים אותה בחורה כועסת כי הראו לה שרצו אותה (בואי נקבע דייט )

ובסוף הלכו בלי הסבר בבום

אני כבר התרגלתי לזה שיש כאלה שדיבורים לחוד ומעשים לחוד ..

ואני אומרת את זה בכאב אם אדם בוחר להתנהג ככה או ניצלתי.. עוברת הלאה ..

אבל לא כולן לוקחות את זה ככה

יש בנות שלא רוצות לשמוע על דייטים בזמן הקרוב בגללכם..

באמת קחו אחריות.

גוסטינג זה גועל נפש

אתם גועל נפש

השרשור מופנה לאדם שבורח/ מבטל דקה 90 בלי לזכור שיש צד שני לסיפור.

אדם אשר לא יודע לבטא את רגשותיו ..

נכון לא תמיד אפשר להביע מה אתה מרגיש אבל אפשר שיהיה לך עמוד שדרה . אל תגיד סתם דברים .. מזה??

(אפילו הודעת נימוס יהיה מתאים .. מצטער על הזמן שלך.. בכל זאת אני חושב שלא מתאים .קשה?

אפשרי גם אם לא מסתדר הכל בסדר .מידות יש פה צד שני לעזאזל 

דרך ארץ

כנל הפוך!! כלפי גברים

מעצבן ממשארץ השוקולד
פעם אחת קרה ליאביעד מילוא

התחיל איזה קשר והבחורה נעלמה כאילו בלעה אותה האדמה

קרה גם הפוךבחור עצוב
דיברתי עם מישהי איזה שבוע ופתאום פשוט נעלמה מעל פני האדמה. לא הגיבה להודעות. כלום.

אחרי חודש פתאום שלחה הודעה משום מקום. הגבתי לה ביובש שתבין שלא מעוניין. 

תגיד לה ברחל ביתך הקטנההפי
ההתנהגות הזו של היבוש לפני חודש לא היתה לעניין
לא בא לחנך אותהבחור עצוב
רק חתכתי וזהו. 
הלוואי עליadvfb
אם אחרי כל הבירורים זה מה שהתגלהintuscrepidam

אזי צריך להודות לה' יתברך ששמר את נפשך.

היה כנראה צריך את הבירור בשביל שני הצדדים, אך ברוב חסדיו ה' חסך לך את כל הפגישות והסבל מהבחור.

ואני לא אומר את זה רק מהצד של הכל לטובה וכו', אלא פה באמת רואים את ההצלה עצמה ישר.

לדעתי החלק שקשה זה שבסיטואציה כזו אפשר לומר לעצמך למה אני שוב פעם בסרט של להתבאס מקשר שהיה רלוונטי והתברר שלא…

התופעה שנקראת "גוסטינג"משה

נפוצה הרבה יותר משנדמה לך. ולתחושתי נשים מעיזות להתנהג ככה יותר מאשר גברים. אבל זה בסדר לטעון גם הפוך.

נשים תמיד צודקות, גברים תמיד טיפשיםצדיק יסוד עלום
בעולם המודרני? כןמשה

בעולם הקלאסי זה היה הפוך.

יחי הפמיניזםצדיק יסוד עלום
נשים עושות את זה גם וזה ילדותי ברמותהפיאחרונה
זה אכן מזעזע, אבל תשמחו שלא התחתנתם/ן אתו/המתוך סקרנות

מי שלא מסוגל להיות רציני ולעמוד מאחורי מה שבוחר לעשות, לכאורה גם בנישואין יתנהג כך (גם בנישואין יש הרבה דרכים לעשות גוסטינג וד"ל).

עד כאןכְּקֶדֶם

מי יודע כבר כמה קשרים הלב הזה חווה

וכמה אמרו לך שאתה זוהר ושאתה משהו אחר ושהעולם צריך אותך באמת. ואיך זה שאתה כזה כל כך? והלוואי שהרגע הזה אתה ואני לבד יהיה לתמיד.  ושאם היה אפשרי הייתי נשארת איתך לנצח אבל אנלא יכולה להקים איתך בית. ועוד אינספור פתגמים מאינספור שהלב שלי נתן להן להיכנס בלי מעצורים. והן הביטו ברהב ונגעו בקצהו ונחרדו ונעלמו.

ולהבדיל גם קשרים עם חברים טובים מאד שהחליטו שדיי.

אה וגם הוא, שאמר לעולם דיי. גם איתו רציתי להגיע הכי רחוק שיש יותר מהכל וגם אתה מתי שככ התקרבתי אליך טרקת לי את הדלת בפרצוף. כמו כל האחרים.

ואולי אני באמת תמים ונאיבי אולי לא הרגשתם אליי כמו מה שאני הרגשתי ומרגיש אליכם עד היום. אולי באמת ניצלתם כל רגע אתי רק כדי לחוות עוד קצת , כמה שמתאפשר.

אבל הגיע הזמן שלי. שעכשיו אני איעלם.

הגיע הזמן שאומר לעולם - דיי.

התוהו קדם לעולם. 

נוגע, לא נוגע

עצוב וכואב לשמוע

קצת מניסיון, יש אנשים שהעבודה הרוחנית שלהם זה להסתנכרן עם העולם וללמוד להתהלך בו. ואם זה מנחם, אחרי העבודה הזאת אתה מרגיש אחרת, טוב יותר ורגוע ושליו, ושלם עם עצמך.

שתרגיש טוב במהרה בעז"ה, ותמצא את מקומך ואת רעייתך

נעמת לנו… חבל שאתה מחליט לעזובפ.א.
וואלה לא קלטתי שזה שרשור פרידהadvfb
כתיבה יפהאדם פרו+
מבטאת את ההרגשה
כואב ממשארץ השוקולד
מאחל רק טוב
חבר יקרכל היופי

עוד לא הגיע זמנך להיעלם.

הלב שבע אכזבות אבל יום אחד יהיה טוב יותר ותמצא את מקומך.

הסימן הכי טוב בעיניי לטוב ולכנות - הוא אנחנו עצמנו.

האם אתה מרגיש טוב ואהבה כלפי אחרים?

אם כן, בוודאי שיש עוד כמוך שאינם רק נצלנים.

כל אחד מאיתנו מסתובב בעולם הזה עם שריטות וקשיחם משל עצמו, החיים מורכבים ללא ספק.

אבל יש ויהיו רגעי אור.

אנחנו נוטים להבליט את החושך כי הטוב הוא המובן מאליו, כי אנחנו בנויים להתגונן מהרע.

אבל מה שזה אומר בתכלס, גם אם לא תמיד מרגישים ככה, שהטוב הוא הרוב. מקיף אותנו בלי שנרגיש.

מותר ליפול לתהומות, זה בסדר להרגיש, אבל לזכור שיש אור בקצה, שהנפילה הזו לא תהיה לנצח.

חולה עליךךךadvfb

אחלה כתיבה

הצורך לשים גבולות הוא צרך הכרחי.

לאחרונה באמת עלתה התובה שזה גם נותן קרקע פוריה לדברים שיצמחו ויפרחו.

יש שני צדדים יראה ואהבה.

היראה שמתבטאת בשימת גבולות והיא נותנת בסיס יציב. 

על גבי הבסיס היציב אפשר לפתח ולהצמיח כל פעם את האהבה.

אז בהחלט - די! שמים גבולות! מתוך כך בעזרת ה' הרבה שפע ברכה והצלחה!!

בהצלחהברוקוליאחרונה
יש לי בכלל סיכוי?מה כבר ביקשתי

אני יודע שהשאלה בכותרת קצת חריפה מדי אז אסביר...

לא יודע אם זה שייך לפה או לאר"מ אז כותב בשניהם.

עברו כמעט חודשיים מאז שהיא חתכה אותי. (לא יצאתי מאז מסיבה טכנית שקצת מנעה ממני להיפגש, ואני מרגיש שאולי זה קצת הזיק לי שאותה גברת ישבה לי במוח כל הזמן הזה ומצד שני גם עלו לי הרבה תובנות לגביה שלא חשבתי עליהם קודם אז אולי כן היתה מזה גם תועלת...לא משנה, זה לא העיקר. וגם סרו המניעות אז בעז"ה ממשיך.).

הנקודה היא שאני מרגיש שאני אולי קצת רגיש מדי. בכללי בחיים. ובדייטים זה מתפרץ במאתיים אחוז. כבר כתבתי על זה פה פעם אבל אז זה היה בהקשר של פרידות. עכשיו אני מתכוון בהקשר של אישיות.

זה היה הקשר הארוך יחסית הראשון שלי. יצאתי עם כמה בחורות לפניה ועם אף אחת לא התקדמתי באמת וגם תכלס לא היה כל כך שייך. כבר שראיתי את הפרטים שלה בהצעה הרגשתי שזה משהו אחר. וזה באמת היה. הבעיה הגדולה היא שלא הצלחתי באמת לקדם את הקשר. בכל רעיון שעלה לי חששתי שזה ילחיץ אותה, שהיא לא תגיב לזה טוב וכאלה. מפה לשם היא הרגישה שאני לא מוביל מספיק ועל זה (לפחות ככה אמרה) חתכה. היתה לנו שיחה ארוכה מאוד לפני שהיא קיבלה את ההחלטה, והמסר העיקרי שקיבלתי שם הוא "אתה באמת אדם טוב. באמת. לא פגשתי הרבה בחורים כאלה וגם אומרים שזה די נדיר אצל גברים. באמת התנהלת מדהים במהלך כל הקשר. הרגשתי שיש מי שרואה אותי ואכפת לו ממני. גם עוד לא פגשתי מישהו שמבין אותי ככה. יש לך לב כל כך טוב, וזאת אחת ה-תכונות החשובות לי. לכן ממש קשה לי לוותר על זה. באמת רציתי שזה יצליח. אתה מה שאני מחפשת. אבל אני מרגישה שזה לא מה שאני צריכה בחיים. אני צריכה מישהו חזק, יציב, שאני אוכל לסמוך עליו. ומבחינת הרגישות אני מרגישה שאנחנו קצת דומים מדי. וזה לא מה שאני צריכה לפחות בשלב הזה של החיים...".

מה שאני שמעתי זה "היית יכול ממש להצליח בתור בחורה. אתה לא גברי, אתה לא מסוגל לספק לאישה את מה שהיא צריכה בחיים, אתה רגיש מדי, מי שאמור לבכות בבית זה לא אתה זו אני, אין לך ביטחון עצמי, אתה לא החלטי, ובקיצור- בתור חברות היינו יכולות להסתדר יופי, אבל בתור בעל? תשכח מזה."

וכאן אני שואל כבר חודשיים ולא מצליח לקבל תשובה- למה אני אמור לצפות? מאז שאני זוכר את עצמי זה מי שאני. רגיש, מתחשב, אכפתי, דואג, שמח בלשמח מישהו אחר, מתכלב בשביל שמי שאני אוהב יהיה בנוח, וכו. אני לא מחפש מישהי גברית ושנחליף תפקידים. יש בי את הרצון הגברי הבסיסי הזה של לספק משענת, להוביל, להיות הקול השפוי. אבל בפועל זה לא מתבטא. בפועל היא נפגשת מיד עם הלב הטוב שלי, זה משמח אותה שיש גברים כאלה בעולם, ובזה מסתכמת התועלת שלה מהקשר. ואני? אני רק מאבד עוד את מעט הביטחון העצמי שנשאר לי. מי תוכל לראות אותי מעבר? ומי תוכל לאהוב את התכונות האלה באמת? יש מישהי שתשמח בזה שאני לפעמים לוקח דברים ללב והם משפיעים עלי? שאני חווה את העולם בצורה יותר עמוקה? שהלב שלי לא מסוגל לשמוע מישהו ובמיוחד מישהי שמחמיא לי בלי שיעלו לי דמעות?

זה קצת מייאש כל העסק הזה ובמיוחד הכנות שבה היא אמרה שאני אשכרה מה שהיא מחפשת ולמרות זאת החליטה לסיים את זה...

ביטחון עצמי כן חובהזיויק
לדעתי
מכיוון שאינני ראוי להיות הגאון של הדור,חסדי הים

אני חייב להתחתן עם אשה שתהיה מוכנה לגדל את גאון הדור הבא.

"יִבְחַר לָנוּ אֶת נַחֲלָתֵנוּ אֶת גְּאוֹן יַעֲקֹב אֲשֶׁר אָהֵב סֶלָה".

שדכנים לחוצניקים ודומיהםTachyon

האם מישהו מכיר שדכנים לחוצניקים או בכללי אנשים שיכולים מצד אחד להיות מאוד דוסים ומצד שני מאוד פתוחים לעולם? 

אתה יכול לפנות אלי במסר (לא בשיחה אישית) ואתן לךחסדי הים
מספר של שדכנית שעוסקת בזה.
אשמח גםראומה1
התחתנתי לתוך קהילה של חוצניקים רווקיםתמיד בבטחה

אז מוזמנים לפנות ואני אנסה לעזור

פניתי ראומה1
יש קהילה של חוצניקים רווקים כאן? סקרנת...מתוך סקרנות
זה סביב ישיבת מיר?
תודה, מכיר קבוצת ווצאפ שלהםמתוך סקרנות

יש להם גם קהילה פיזית?

בוודאיארץ השוקולד
תשאל בקבוצה איפה הם גרים ואיפה המניינים שלהם, לרוב זה סביב אוניברסיטאות לדעתי.
מעניין, טוב לדעתמתוך סקרנותאחרונה
תודה רבה! אם יש עוד איזה שדכנים מאזור בית שמש?Tachyon
יש בתחתית רשימת השדכנים בשרשור הנעוץלגיטימי?

כמה שדכנים ומיזמים.

כדאי להסתכל לדעתי גם על האתר SAYS.

בהצלחה

הייתי מחפש באינטרנט על JLICארץ השוקולד
ראיתי עכשיו זוג בדייטהפי

הבחורה כמעט מתעלפת מקור

והבחור מדבר על מטבע ביטקון או משו כזה..

הבנת מה אני אומר?

אחי , היא בעולמות עליונים

ביטקוייןמשה

זה באמת מקום לרחף בו.

כמה קשה לומר קר לי?בחור עצוב
בנות תמיד צודקות ובנים תמיד טיפשים וחסרי תשומת לבצדיק יסוד עלום
יותר קשה מלאכול סרטים אחר כך שהוא לא שם לב אלייךיוני.ו.

מה שבטוח.

ושאף אחד לא שם לב אלייך, ולכן את חותכת מעוד אחד ועוד אחד למרות שהייתם יכולים להיות מאוד מתאימים.

תאמיני לי תלמדי הרבה יותר על הבחור אם תחליטי להגיד שקר לך ולבחון את התגובה שלו, מאשר להחליט לבחון אם הוא שם לב שקר לך בכלל מלחתכילה.

בכלל הגישה הזאת היא פוטינציאל להיות כדור שלג מתגלגל לחיי זוגיות מתסכלים.

הוא נדרש לעבוד על עצמו לשים לב יותר לדברים שמפריעים לה בדיוק באותה מידה שהיא נדרשת לעבוד על עצמה להרחיב את תחומי הביטוי וההבעה שלה מולו.

ברור שהיא צריכה להגידהפי
לא ציפיתי שידע לבד
הצעתי לכמה בחורות את המעיל שליבחור עצוב
כולן סירבו. אולי הגיע הזמן לכבס אותו. 
נראה לי שזה בסיסי להיות רגיש למזג האווירadvfb
כדאי שיהיה תשומת לב מצידוארץ השוקולד

אבל אם היא לא יודעת לומר שקר לה זה גם בעיה.

ולגבי עצם המקרה, אולי גם לה היה מעניין ממש שהיא לא שמה לב לקור.

חחחח לא נראליהפי

אני צוחקת כי עכשיו שעה אני אומרת לחברה די קר לי בואי לאוטוו כבר

פתאום דוכן של תכשיטים סייל כל הדוכן

מה לא ניקח????

והיא כולה עלק קר לך

הורידה לי את החשק לא לקחתי .

סתם פשוט היה יש ים אנשים

קיצר יש משהו שמעניין לך פחות קר

אבל בדייטים לי ספציפית קפוא

ואני חופרת לבחור שקר לי!

הוא לא יכול לפספס את זה

אז תקבעו מראש במקום סגורבחור עצוב
ואי אני חושבתהפי

שהתסכול הכי גדול שלי בדייט היה שנכנסו למסעדה ואז גילנו שאנחנו בטעות בחלק החיצוני שלה אומנם מקורה אבל חיצוני היה שם קור בלתי נסבל.

שזה קטע זה יחסי  כי עם גברים קפוא לי רצח

ועם חברות שלי חם לי כל הזמן המזגן על חום דולק 

אז אפשר לעבורבחור עצוב

זו לא בושה לומר לבחור שקר לך ותשמחי לעבור.

בסוף המטרה שלו שיהיה לך הכי נוח בעולם כדי שתוכלי להביא את כל כולך לפגישה( וגם להיפך כמובן).

אני אישית הייתי שמח אם מישהו תאמר לי מה יגרום לה להרגיש טוב יותר. 

ברור שאמרתיהפי
סוף טוב הכל טוב?בחור עצוב

יש כאלו שמתפדחות לומר וסתם סובלות. 

אפשר להגיד בטל ומבוטלהפי
לא הבנתיבחור עצוב
קורה לי הרבה בשרשור הזה
אולי זה דייט בין הראשוניםמישהי נשואה

והיא עדיין התפדחה להגיד

אני מקווה שבהמשך היא תגיד שקר לה

את ההרצאות בנושא כלכלה שהיית נושא בפני😂יעל מהדרום
אשה היא לא יועץ השקעותבחור עצוב
אשה היא אכן לא יועץ השקעותאריק מהדרום
אבל אתה הולך לאחד את ההון שלך וההון שלה להון אחד.

זה נושא מספיק חשוב כדי שלפחות תהיה לכם ראיה משותפת לגבי איך נכון להשקיע.

המצב שבו צד אחד משקיע כראות עיניו בכל מיני השקעות וצד שני כלל לא מעורב זה המצב הנפוץ אבל הוא מאוד לא בריא בעיקר בעיתות משבר שבו צד אחד יקבל תרעומת על ההשקעות הגרועות שלו.

וגם איך בן אדם משקיע אומר הרבה מאוד על הנפש של בן האדם ועל איך הוא רואה את העתיד שלו ושל משפחתו.

זה לא אומר שצריך לאכול לה את הראש על זה בפגישותבחור עצוב
ולגמרי אין לי בעיה לקחת אחריות על הצד הכספי בקשר. לא כל אחד חייב לדעת לעשות הכל. 
אכן לא כל אחד חייב לדעת לעשות הכלאריק מהדרום
אבל בנושא הספציפי הזה זה מאוד חשוב לעבוד יחד כי ישנן החלטות מאוד גורליות.

אם מישהו אחד אחראי על שטיפת כלים, זריקת זבל או ספונג'ה זה לא נורא כל כך אם הפרטנר לא יהיה לו מושג בנושא.

אבל בנושאים כמו ניהול ההון המשפחתי וחינוך הילדים זה מאוד קריטי ששני ההורים יהיו אחראים ביחד.

וזאת כי שני בני הזוג מוציאים ומכניסים (בדרך כלל) ואם לשניהם יש מטרה לחסוך להון עצמי לבית או לחתונות ובר מצוות לצורך העניין לא הגיוני שאחד מבני הזוג על דעת עצמו יחליט להוציא יום אחד הכל על ביטקוין כי הוא ראה טיקטוק ששכנע אותו זה הדבר הנכון.

אתה יודע שזה בערך מה שקרה בקיבוציםמשה

השקיעו שם בכל מיני שטויות כל מיני אנשים שעבדו בגזברות. חלק קטן הצליח והתעשר (ואז הקיבוץ לא התלונן...) וחלק גדול פשטו את הרגל.

אני תוהה אם מספיק ששני הצדדיםארץ השוקולד

רואים עין בעין ביחס להוצאות וחסכונות, גם אם אחד הצדדים לא מתעסק באופן ההשקעה?

מה דעתך על זה?

המצב הנפוץאריק מהדרום
הוא שיש צד אחד מאוד מעורב בפיננסים וצד אחד לא מעורב בכלל, העובדה שזה מצב נפוץ לא אומר שזה בריא, במקרה של גירושין או מוות או נכות פתאומית שתמנע מהצד המעורב לתפקד זה יקשה מאוד, מקרים שבו צד אחד לא רק שאין לו את הקוד לחשבון בנק, אלא שבכלל לא הוריד את האפליקציה לחשבון זה יהיה ללמוד להתנהל הכל מאפס.

בשאלות הגדולות של החיים, עם מי להתחתן, כמה ילדים להביא, איפה לגור, איך לחנך את הילדים, במה לעסוק, צריכה להיות החלטה משותפת או לפחות מעורבות אחראית לדרך, גם בבניית ההון המשפחתי זו החלטה מספיק קריטית בחיים כדי לפנות לזה זמן איכות לדבר על העתיד הפיננסי שלכם.

אם תרצהאריק מהדרוםאחרונה

תוכל להשוות את זה לזוג שצד אחד מעורב בחינוך ילדים עד לשד עצמותיו והצד השני לא יודע איפה הילדים לומדים, לא מה הם לומדים, לא איזה כיתה, לא אם מישהו מציק להם בהית הספר, הוא בקושי יודע כמה ילדים יש לו ואם בכלל ומה השמות שלהם, מתי בר מצווה, לא מעניין אותו כלום בחינוך ילדים.

אז בפיננסים זה המצב הנפוץ.

ברור שמספיקברגוע
חחח גדולהפי
הרהורים בעקבות שירשורים: למי לדעתכם יש יותר סיכוי?יוני.ו.

ולמה

1. "לא הולך לי בדייטים/מערכות יחסים, לא מתקדם לשום מקום, למרות שאני משקיע/ה ומנסה זמן רב." >> "זאת הסיבה שהפכתי להיות פריק/ית ומוזר/ה" >> "אני מיואש/ת וכבר בקושי מנסה"

2. "אני פריק/ית ומוזר/ה" >> "זאת הסיבה שלא הולך לי בדייטים/מערכות יחסים, לא מתקדם לשום מקום, למרות שאני משקיע/ה ומנסה זמן רב." >> "אני מיואש/ת וכבר בקושי מנסה"

נגיד שאלו שני סוגי האנשים. שניהם לא אידיאלים, אבל כנראה יותר נפוצים מהסוג האידיאלי, אז תנסו להתייחס אליהם, ולא לשבור לסוג שלישי. אם תקלטו את הלך הדברים תגלו שיש הרבה פחות מקום לקטנוניות.

(חסכתי את הניסיון לעדן/ פוליטיקלי קורקט למינהם)

מסכים ומחזקאביעד מילוא

אבל זו התבוננות חיצונית  צריך לשבור את הסטיגמות

אתה מה זה צודקadvfb

גם בהתחלה זה עלה לי, אבל אולי זה רק עניין של ניסוח.

אם מדברים על שורש העניין אפשר למצוא בדילמה הזו עקרון שהוא אמיתי ולא חיצוני.

לא הבנתיהרמוניה

למה שיהיה הבדל אם לשניהם המסקנה השווה היא- "אני מיואש/ת וכבר בקושי מנסה" ?

לראשון יש יותר סיכויadvfb

הוא מגדיר את עצמו כנורמלי חוץ מהעובדה שהוא לא מצליח במערכות יחסים, לכן הוא יכול לבודד את חוסר ההצלחה בתחום הזוגי ולהבין שזה לא צובע את כל האישיות שלו. ככה הבטחון העצמי עולה וכך גם המסוגלות שלו לפתור את הבעיה עולה.

בסוג השני יש בעיה בהגדרת הזהות האישית והערך העצמי. הטיפול הוא בהכרח שורשי. 

תלוי ביחס בין כמה שהוא חושב שהוא פריק ומוזרנוגע, לא נוגעאחרונה

לבין כמה שהוא באמת

אולי יעניין אותך