בס"ד
קודם כל תודה על התגובות החמות ללסיפור חיי הקודם , שהתחלתי. בכיתי והתמלאתי כוח תודההה
המשך :
.....אז הוא חזר אליי. זה קרה בזמן שסבתא שלי נפטרה, ע"ה. ובזמן של השיבעה , במקום להתעצב על סבתא- גאו בי רגשות שמחה על זה שהוא חזר אליי.
הייתי תלויה בו, למרות הכל. הוא היחיד שנגע בי, היחיד שאי פעם דיברתי, לא הכרתי בחורים וגם כשאהבתי אותם זה היה אהבת "קראש", לא אמיתית.
מתי (שם בדוי) היה מטייל איתי , ובכלל, הטיולים איתו השלימו לי את כל שנות הבדידות הארוכות בבית ספר ובתיכון, בהם הייתי מטיילת עם עצמי, כשכולן מדברות אחת עם השנייה.
כהייתי יושבת באוטובוס בשקט, נזהרת לא להגיד משהו שיגרום לחבורת הבנות מהכיתה שהייתה מציקה לי בקביעות- לא לפרוץ בצחוק עליי, היה לי גם שן שבורה והייתי אומרת הרבה "צצצ" בין משפטים, בגלל הרוק שהיה נמצא במקום שהיייתה צריכה להיות שן שלימה, ואחר כך אמא ואבא עשו לי קוביות על השיניים בלי לתקן את השן, והדיבור המהיר שלי עם הצצצ בין לביין או ההחלפת ס בצ נהפך לדיבור "שינני" כזה , "קובייתי " "נוצץ" וזה פשוט היה מצחיק אותן , הם היו מבקשות ממני שוב ושוב לחזור על המשפטים, ומתגלגלות מצחוק, ולא ידעתי מה כל כך מצחיק אז שאלתי מה מצחיק ???
זה גרם להם שוב להתפקע מצחוק. כמובן.
או הבעיה עם ה"ו.." "ו..." שהייתי נתקעת איתו, כשהייתי מדברת. ואו! כמה שהן היו חופרות לי אחר כך!! כל פעם שעברו לידי, היו צועקות "ו" "ו" וזה קרה תמיד בטיולים. זה לא היה מתוך אהבה, זה היה מתוך רשעות, כי הן לא היו חברות שלי. הייתי נוברת אחר כך בתיק הגדול ועושה את עצמי מתעסקת בו, ומרטיבה אותו בדמעות.
אז מתי שינה לי את כל התפיסה שלי, כל מה שחבתי תמיד על טיולים- פתאום הבנתי מה זה לטייל בטבע, מה זה לשכב על ספסל ולבהות אל השמים בפינת רחוב באלנבי, כשאת שמה את הראש שלך על אהובך והוא מלטף לך את השיער ומדפדף בפלאפון , ואומר לך תישני.
זה היה קורה בימי חמישי בלילה, ליד מקומות מלוכלכים בעבירות. לפעמים היינו מסתובבים ככה 3 ימים רצוף, עד שהשיער שלי היה מקבל נפח מהים והבגדים שלי היו מסריחים , והיינו חוזרים הביתה לשבת ,הייתי נראית כמו תרנגולת מרוטה כשחזרתי.
3 ימים לא הייתי ישנה, וזה היה קורה רצוף , לפעמים יומיים של חוסר שינה, התחלתי להרזות והתחלתי להפסיק לאכול, כל הזמן חשבתי על מתי, הוא כבר לגמריי כבש אותי, פינטזתי על חתונה איתו, אהבתי אותו. הוא היה בשבילי המשפחה שלי, החברות, החיים שלי.
ואז אמא שלו עלתה על זה. היא בכלל חשבה שהוא בחור ישיבה צדיק, ופתאום היא רואה שהוא מסתובב עם חילוניה. היא הייתה בטוחה שאני זאת שדירדרתי אותו. לכי תספרי לה, מי דירדר את מי... ועל הטבלט שהוא הביא לי...
היא החליטה לעשות סוף לקשר הזה. הפכה לו את הראש עליי, בלי לראות אותי. אפילו את השם שלי היא לא הכירה. הוא בתמורה התחיל לבכות לה שהוא אוהב אותי, והיא ניסתה בכל הכוח יחד עם בעלה להוציא אותי מהראש שלו. היא אמרה לו, מגיע לך בחורה צדיקה, וחוץ מזה היא גדולה ממך בשנתיים, והיא בכלל לא יפה! ועוד כל מיני דברים, אבל הוא היה אומר להם אתם לא מכירים אותה כשתכירו אותה תתאהבו בה, אז אמא שלו הזמינה אותי אליהם לשבת, כשמתי לא נמצא.
מתי התחנן אליי, שאבוא, וככה הם יסכימו לנו להמשיך להיות ביחד ואולי גם נתחתן.
התרגשתי מאוד ממה שהוא אמר לי, לא חלמתי שנתחתן, זתומרת, חלמתי המון, לא האמנתי.
ואז עברה לה שבת קשה ומשמימה, כשאני מרגישה מתחת לזכוכית מגדלת, אמא שלו לא הפסיקה לשאול אותי שאלות מאוד פרטיות ואינטימיות, אבל עניתי לה על הכל, היא נתנה לי הרגשה שאני בחורה פרחה ומסכנה ושאם הבן שלה לא היה מאוהב בי אז היא מזמן הייתה בועטת בי בשמחה ומאושרת שאין להם קשר איתי.
למרות שהתלבשתי ממש צנוע, היא העיזה לסגור לי את הכפתור היחיד שהיה פתוח, זה שיושב סתם ככה בשביל היופי, וזה ממש צבט לי בגרון. והיא גם הביאה לי גומייה שאאסוף את השיער, והעירה לי שלא הגיע הזמן לגזור קצת? עוד רגע אני אסתבך בו עם הרגליים...
טוב, עברה לה השבת, ומיד אחר כך היא ביקשה ממני מספרי טלפונים של חברות מה ס מ י נ ר. כאילו שהבן שלה לא יצא איתי כבר כמעט שנתיים, וכאילו שזה ישנה משהו, אבל נתתי לה.ידעתי מה הם יגידו, שאני בכלל חילוניה, אולי גם משוגעת, אפילו את המורה שלי היא השיגה ( וזה בלי שנתתי לה את המספר ...)
המורה שלי זיעזעה אותה: היא אמרה שאני סוג של ***** יענו, יוצאת עם בנים, פורקת עול, נוסעת בשבת- שזה שקר, מעולם לא נסעתי בשבת, ושהיא תיזהר ממני ושיכול להיות שאני בכלל יוצאת עם ערבי! ( ח ח ח , בדיחה טובה. יש לי חרדה מערבים, אני לא מסוגלת לנסוע עם נהג אוטובוס ערבי.......)
בקיצור, אמא של מתי נבהלה עד עמקי נשמתה ממה שהמורה סיפרה, היא סיפרה את זה למתי, ומתי סיפר לי. הלכתי לבית של המורה הזאת, ובכיתי לה מול הפנים, היא אמרה לי לא אמרתי שאת הולכת עם בנים, רק הבהרתי שאת מאוד מודרנית, ושהתקלקלת. וחס וחלילה לא אמרתי שאת יצאת עם ערבים, זה ממש שקר. היא אמרה את זה תוך כדי שהיא מחווירה ומסמיקה ובעלה תופס את דלת הבית בצורה מגוננת, כאילו אני ע ב ר י י נ י ת - שעוד רגע תוקעת לה סכין בחזה.
(לא משנה שזה מה שרציתי לעשות כמובן רק בתאוריה)
אמרתי לה, תתקשרי ברגע זה !!! לחמותי לעתיד, אני מאורסת ובגללך לא אתחתן, ככה אמרתי לה, האי התקשרה והתחילה לגמגם שזה לא מה שהיא התכוונה ויצאו דברים מהקשרם, ותוך כדי בעלה מביא לה ולי קפה וכביכול מתנהג כמו איזה צדיק נסתר , שקלט שאני ב א מ ת עבריינית - כי תוך כדי שהיא דיברה עם אמא של מתי, סיננתי לו שיש לי כמה חברות שמחכות למעלה , במקרה שהיא לא תתקשר במיידי. זה היה נכון, חניאל- חברתי הקוקוריקו שכל השכונה הייתה מסתכלת לה על הקעקועים והשיער הארוך והוורוד, חיכתה לי למעלה , היא הייתה חברתי היחידה בכל התקופה הזאת, ואפשר לומר שגם הדמות האנושית היחידה ( אחרי שכל הבנות מהסמינר כבר הפסיקו לדבר איתי)
חמותי נרגעה, איכשהו, והתקשרה אליי להגיד לי ש"חלה טעות".
אני לא יודעת מה המורה שלי אמרה לה אחר כך, אבל מאז חמותי הפסיקה לחפור לי, ואפילו חיבבה אותי יחסית, לעומת היחס החשדני והקר שלה - שנתנה לי לפני זה.
התארסנו, והתחתנתי איתו, ופתאום הכל התהפך. מתי הפסיק לאהוב אותי. כמובן שזה קרה בהדרגה, אבל איכשהו- עם הפאה והבגדים הצנועים וההריון - כבר לא הייתי שבי המשוגעת, הכייפית, שאפשר להסתובבב איתה שעות.
בסך הכל אישה צעירה חרדית בהריון,
מ ש ע מ מ ת.
אמשיך מחר