פורום נסיונות פעילים
בהנהלת: ענבל
מכתב פתיחה
שונא את מי ששונא את החרדים. תרגעו! אנטישמיםהמקדש השלישי בדרך
ולמה לשנוא אותם זה כן טוב?קמנו ונתעודד
אני חושב שלשנוא יהודים, (או בכלל, למעשה, חוץ מעמלק, אבל תיזהר בלמצוא עמלק בכל מקום בבקשה, הרמב"ם כותב שכל ייחוסי בני עשו בתורה באו כדי ללמד אותנו שכל אלה הם לא עמלק חוץ ממי שכן) זה רעיון גרוע בכל מקרה.
אבל אני נגיד בהחלט אתבאס מאוד אם יטילו עליי סגר בגלל שאחיי שכניי החרדים האהובים עליי מאוד באמת לא הקפידו על הנהלים.
את משנאיך ה' אשנאהמקדש השלישי בדרך
אין לי באמת מה לשנוא אותם. אבל הארסיות הזו מגעילה. השתלחות חסרת מעצורים בלי שום סיבה.
הם שומרים על ההוראות יותר מהתל אביבים המתנשאים האלה. אז שיפסיקו לבלבל את המוח.
כן מכיר את הפסוק הזה, ובכל זאת בבקשהקמנו ונתעודד
אהבת ישראל מחייבת אהבת כל האדם, וכשהיא מטביעה שנאה לאיזה חלק מן האדם הוא סימן שלא נטהרה עדיין הנשמה מזוהמתה. וע״כ אינה יכולה להתיחד בעדן האהבה העליונה. (אורות ישראל ד ה).
הארסיות הזאת אכן מגעילה, השתלחות חסרת מעצורים וזה סיבה לבכות ולהתפלל ולחשוב איך להשיב אותם בתשובה.
אני חי פה בשכונה חרדית, בבקשה אל תספר לי סיפורים על שומרים על ההוראות יותר ממי. אני מבין את הקושי במשפחות גדולות ואצל מי שגדל על הערך של תפילה בציבור, גם לי זה היה קשה, ועדיין. צריך להכיר בזה שיש פה בעיה מסויימת, ואני מקווה שאחרי שכל זה ייגמר הם יהיו מספיק אמיצים לערוך את חשבון הנפש המתבקש בישרות, כי אחרת הרבה צער ייגרם לתורה.
אנחנו באותה סירה. אני רואה את הדברים בעין. לא ממה ששמעתיהמקדש השלישי בדרךאחרונה
הם מקיימים את ההוראות יותר מהתל אביבים. זה לא אומר שהם לא נזכרו מאוחר מידי... אבל עדיין. בזמן שהם תוקפים את החרדים, באותה שנייה אם הולכים לים. בושה.
אוהבי ה' שנאו רע
..זית שמן ודבש
הם לא רוצים שתדעו: שאת תאיר- בני נער רצחו.
וינטר איז קמינגזית שמן ודבש
..זית שמן ודבש
ילדים יכולים להיות אכזריים
..זית שמן ודבש
מה אני צריך את כל השריטות האלה?
איפה את @ענבל
ממש פה, איזה שריטות?ענבל
..זית שמן ודבשאחרונה
פורום שריטות ליליות.
אני לא צריך צרות של אנשים אחרים על הראש שלי.
שבוע לפני ר"הזית שמן ודבש
האשכנזים מצטרפים לספרדים ואומרים סליחות החל ממוצ"ש.