פורום נסיונות פעילים
בהנהלת: ענבל
מכתב פתיחה
שונא את מי ששונא את החרדים. תרגעו! אנטישמיםהמקדש השלישי בדרך
ולמה לשנוא אותם זה כן טוב?קמנו ונתעודד
אני חושב שלשנוא יהודים, (או בכלל, למעשה, חוץ מעמלק, אבל תיזהר בלמצוא עמלק בכל מקום בבקשה, הרמב"ם כותב שכל ייחוסי בני עשו בתורה באו כדי ללמד אותנו שכל אלה הם לא עמלק חוץ ממי שכן) זה רעיון גרוע בכל מקרה.
אבל אני נגיד בהחלט אתבאס מאוד אם יטילו עליי סגר בגלל שאחיי שכניי החרדים האהובים עליי מאוד באמת לא הקפידו על הנהלים.
את משנאיך ה' אשנאהמקדש השלישי בדרך
אין לי באמת מה לשנוא אותם. אבל הארסיות הזו מגעילה. השתלחות חסרת מעצורים בלי שום סיבה.
הם שומרים על ההוראות יותר מהתל אביבים המתנשאים האלה. אז שיפסיקו לבלבל את המוח.
כן מכיר את הפסוק הזה, ובכל זאת בבקשהקמנו ונתעודד
אהבת ישראל מחייבת אהבת כל האדם, וכשהיא מטביעה שנאה לאיזה חלק מן האדם הוא סימן שלא נטהרה עדיין הנשמה מזוהמתה. וע״כ אינה יכולה להתיחד בעדן האהבה העליונה. (אורות ישראל ד ה).
הארסיות הזאת אכן מגעילה, השתלחות חסרת מעצורים וזה סיבה לבכות ולהתפלל ולחשוב איך להשיב אותם בתשובה.
אני חי פה בשכונה חרדית, בבקשה אל תספר לי סיפורים על שומרים על ההוראות יותר ממי. אני מבין את הקושי במשפחות גדולות ואצל מי שגדל על הערך של תפילה בציבור, גם לי זה היה קשה, ועדיין. צריך להכיר בזה שיש פה בעיה מסויימת, ואני מקווה שאחרי שכל זה ייגמר הם יהיו מספיק אמיצים לערוך את חשבון הנפש המתבקש בישרות, כי אחרת הרבה צער ייגרם לתורה.
אנחנו באותה סירה. אני רואה את הדברים בעין. לא ממה ששמעתיהמקדש השלישי בדרךאחרונה
הם מקיימים את ההוראות יותר מהתל אביבים. זה לא אומר שהם לא נזכרו מאוחר מידי... אבל עדיין. בזמן שהם תוקפים את החרדים, באותה שנייה אם הולכים לים. בושה.
אוהבי ה' שנאו רע
בדיקהטיפות של אור
--טיפות של אוראחרונה
למישהו יש קישור לסרט כפולה פרק 2 לא ביוטיוב?מישהו יפה!
פורום ישל"צהאר"י פוטר
אתם אולי מכירים את המנהלים של פורום ישל"צ? אני רוצה להכנס אליו והוא נעול
בדיקהטיפות של אור
עבר עריכה על ידי טיפות של אור בתאריך י"ח בחשוון תשפ"ו 19:50
הלכות ריבית – שיעור 2 - ריבית בהלוואת מוצרים בין שכנים
דוגמאות בשיעור:
האם מותר ללוות בקבוק יין מהשכנים?
האם צריך לדייק כשמחזירים חצי כוס סוכר?
מתי מותר להחזיר טיטול יוקרתי במקום הטיטול שלויתי?
ועוד...
נושאים בשיעור:
איסור הלוואת מוצרים מחשש ריבית בשינוי מחיר | היתר הלוואה כש'עושהו דמים' וגדריו | היתר הלוואה כשיש ללווה ממין ההלוואה וגדריו | היתר הלוואה בדבר מועט וגדריו | היתר הלוואה במוצרים בעלי מחיר ידוע קבוע | כללים בהחזר מוצרים לאחר הלוואה.
לצפיה והאזנה באתר ולדפי מקורות מפורטים:
ריבית בהלוואת מוצרים בין שכנים
לצפיה ביוטיוב:
לחצו כאן לצפייה בסרטון ביוטיוב
הלכות ריבית שיעור 3 – ריבית ברכישה בתשלום דחוי
נושאים בשיעור:
ההבדל בין אשראי בשכירות לאשראי במכירה | איסור רכישה באשראי במחיר גבוה | ריבית קיימת גם כשהמוכר לא נזקק לתוספת | תנאים להיתר רכישה באשראי כשהריבית לא ניכרת | מכירה באשראי בהצמדה למדד לדולר או למחיר המוצר | הגדרת של 'מחיר קבוע' | מכירה באשראי במציאות של הנחות למזומן | הצעת מחיר למזומן לאחר גמר המכירה | עסקים שדרכם במכירה באשראי | קיום מכירה באשראי שנעשתה באופן האסור
לצפיה והאזנה באתר ולדפי מקורות מפורטים:
לצפיה ביוטיוב:
לחצו כאן לצפייה בסרטון ביוטיוב
בנוסף למעוניינים יש שיעורים ב הלכות שבת
וכן ב הלכות ברכות
בהצלחה בלימוד
~~ ( זה יותר יפה מהנקודות שאנשים שמים כאן)מחכה לחורף
למישהו יש קישור לדרייב לסרט למלא את החלל?
חורף בריא לכולם
חורף בריא לכולם
- לקראת נישואין וזוגיות