היא עוזרת לך להסתגר בבית, וזה נהדר עבורך כרגע.
מצד שני, הכאב והמתח והלחץ סביב מה שקרה, שהוגברו בעקבות הקורונה- בהחלט השפיעו לא טוב.
חיבוקים לך, יקירה, על כל הכאבים הללו.
זה נורא לעבור הפסקת הריון.
זה נורא ואיום לחתום על הטפסים הללו של ההסכמה, לעבור את התהליך הנורא הזה על כל שלביו...
זה סבל גופני ונפשי ואני כל כך מחבקת אותך על מה שעברת!! כואב לי לשמוע שנאלצת לעבור זאת.
חיבוקים!!
אני רוצה לומר לך שאני מבינה לחלוטין את האמירה "הרגנו אותה". זו באמת תחושה הגיונית, כי החלטתם להפסיק את פוטנציאל החיים שהיה בה, והתחושה היא קשה מנשוא.
עם זאת, מנסיוני, לא נכון ולא טוב להאשים את עצמינו במעשה שלא היינו בוחרים בו כך סתם לעולם, שלא היה בשליטתנו, ובנובף שהקל עליה ועלינו מחיים נוראיים וקשים.
לאחר שעברתי הפסקת הריון והרגשתי שהרגתי אותו, לאט לאט עברתי תהליך והתחלתי לקרוא לזה "להמית את העובר", ולא "להרוג" (יש לזה אפקט אחר, אפשר לנסות לחשוב על ההבדלים).
האבל על האובדן הוא קשה מאוד, והוא בהחלט מספיק חזק וכואב גם בלי האשמה הרובצת עלייך בצורת המילים הקשות הללו. אינך אשמה. לא הרגת אותה.
אני לא רוצה להתנגד להרגשה כי אני לחלוטין מבינה את מה שאת חווה (חוויתי זאת גם, כאמור),
ועם זאת אני חשה שלא נכון לקרוא לזה "הרגנו אותה".
היי חומלת כלפי עצמך. לא באמת הרגת אותה, גם אם את רוצה מאוד להאמין בכך ולהעניש את עצמך על כך.
הכאב על המוות הנורא כזה גם ככה קשה מנשוא.
חבקי אותך, אהובה, והיי רכה עם מה שנאלצת לעבור.
ואני מצטרפת לחיבוק.
לאט לאט,
יום ועוד יום,
דברים קטנים שמחזקים ונותנים כח,
אהבות חייך הקטנות והגדולות,
ההתחדשויות של חייך
יאפשרו לך לקום ולצמוח מזה.
כרגע, בזמן הזה, זו תקופת שברון לב ואבל. ומותר לך לחוש אותה במלוא עוצמתה. תני לה ביטוי, דברי עליה עם מי שתוכלי שייתן לך יד (גם עם הילדים, אך לא באופן שיפיל עליהם את יגונך אלא בשיתוף כנה, עבורם, שיאפשר גם להם לבטא את כאבם).
מצאי לך מקומות להניח בהם את הראש ולבכות. להתאבל. להכיר בכך שאיבדת את התינוקת שלך.
וזה כואב באופן שקשה לתאר.
חבקי את עצמך יקירה.
עכשיו זה הזמן להתאבל.
ועוד יבואו ימים טובים יותר.
חיבוק, שוב.
וסליחה שתגובתי התאחרה.
🌻