בס"ד
שוב אני הולכת לעשות ליל הסדר לבד. שנה שעברה זה היה קל, כי בדיוק ניסיתי את ירושלים, אחרי מלא זמן בבני ברק
שנה שעברה ישבתי לי עם עוגיות מצה עשירה, ( אוי ואבוי זה חמץ..אז הייתי הרבה פחות יראת שמיים) ופשוט אמרתי את ההגדה לעצמי והרגשתי שכייף לי, משוחררת כזאת, בגלל שאף אחד לא ידע שאני עושה לבד אז זה נתן לי כוח הידיעה שאף אחד לא יודע.
אמא חשבה שאני עושה באירגון "באשר תלכי" של גרושות, פחח..בכלל אין שם כאלה דברים. והגרוש שלי חשב שהלכתי לסבתא שלי. רק הוא לא ידע שהיא מזמן אלצהיימר ושלפני פסח היא התקשרה וצעקה עליי שאחזיר לה את ה מ פ ה של שבת. ואת הכיסוי למצות.
השכנים היו משפחה צרפתיה,החיה לה עם עצמה ולעצמה, והם גם היו בעלי הדירה שלי, ועליהם סיפרתי פה שנה שעברה , בקיצור- עשיתי לבד. והיה לי נחמד. קצת בכיתי כשהלכתי להביא את הקטן שלי מאבא שלו, בגלל שבכל זאת כאב לי שבעלי נטש אותי, אבל זה היה בכי מטהר כזה בתוך שכונה ירושלמית שהייתה ריקה,, היה זה ליל שימורים שקט ביותר, ומכל הבניינים נשמעו שירי ההלל ול"שנה הבאה בירולים". דביליים, שרים לשנה הבאה בירושלים והם בירושלים. סתם. זה מקינאה.
אז כניראה שהשנה אעשה שוב ככה, עם עצמי. עכשיו יש לי תירוץ טוב, קורונה. ואיזה מעצבן זה ששכחתי לקנות מצות. היום צריך לבוא אלינו כלב, במקום האוגרים, ואני הולכת לשלם עליו את כל הכסף שיש לי. ואני כל כך לא מתוכננת. אני פשוט בחורה הזויה ומטורפת. רק מקודם הייתי נשואה גאה ויפה מלאת ביטחון. איפה האישה המהממת הזאת ואיפה אני.
אלוהים, תרחם עליי. בבקשה.
עוד מעט 7 בבוקר. שוב הייתי ערה כל הלילה. לא נורא, זה מרגיל אותי לקראת ליל השימורים, אולי אליהו הנביא יבקר אותי, ויחדש לי חידושים עד הבוקר. ואולי זה יהיה ****, אך סביר יותר שאליהו הנביא יבוא מאהוב ליבי. הרחוק כל כך.