צריך עזרה...תיקו השמן

אני לא ממש טוב בלהביע את עצמי בכתב, אבל מקווה שאצליח.

אז ככה. אני מעשן בערך שנה וחצי. זה בא בתקופות בדרך כלל, כלומר יכול לעבור שבוע שאני לא מעשן וגם יכול לעבור שבוע שעישנתי 40-50 סיגריות.

ההורים שלי לא יודעים בוודאות אבל הריחו אותי כמה פעמים.

הבעיה התחילה  מאחרי פורים שהתבטלו הלימודים והתחילו הסגרים למינם ככה שיצא שאני כל היום בבית עם כל המשפחה. מה שקורה הוא שאם אני מוצא תירוץ טוב בשביל לצאת מהבית לבערך שעה אז אני יכול לעשן כי מספיק לעבור הריח או מאוחר בלילה שכולם ישנים. שורה תחתונה מפורים עישנתי 4-5 סיגריות ואני ממש לא מעוניין להפסיק עכשיו. כלומר, אני רוצה להפסיק מתישהו, אבל שזה יבוא ממני ולא מאחרים. אם ההורים שלי ידעו שאני מעשן זה לא יהיה סוף העולם אבל זה בהחלט יהיה ממש לא נעים.

עכשיו אני מתלבט רצח אם לדבר איתם דיבור רציני ולהסביר להם את המצב ואז אני לא ילחץ שיריחו אותי כל פעם שאני מעשן או להמשיך את המצב הזה, כאילו אני מרגיש עכשיו שאני חי בשקר עם עצמי ועם ההורים שלי.. כי מצד אחד אני מעשן, אבל מצד שני לא בבית ועכשיו אני כל הזמן בבית..

אני גם קצת מרגיש ילד קטן שבשביל סיגריה אני צריך לסובב את כל העולם.

אשמח לעצות, תגובות, המלצות, אבל ממש ממש לא לתגובות של: "וולאה אחי זה אחלה הזדמנות להפסיק לעשן.." 

אפשר גם באישי.

שבוע גוד. 

בעיקר הרגשה שלךמתהווה
ממה שתיארת, אתה מעדיף שההורים שלך ידעו שאתה מעשן גם במחיר של אי נעימות ביניכם.
אז אם ההורים בראש פתוח תספר להם.
זו דעתי.
דברמשתדל לחפש
איתם אחי, הם לא טיפשים והם מן הסתם מחכים שזה יבוא ממך
לי קשההכתב והמכתב

אין על לשתף את ההורים! אני אישית, מאוד קשה לי לשתף (אני מת לעשן אבל מפחד מתגובת ההורים). אבל אם יש'ך אומץ... וואלה אחי, תעשה את זה! זה הדבר הנכון ביותר!! לא להסתובב סחור סחור - פשוט לקלוע בול!

לא הבנתי. אתה לא מעשן בכללי?תיקו השמן

לא.הכתב והמכתב

עישנתי בפורים האחרון וזה נותן לי את החשק לעוד.. במיוחד עכשיו שבא לפרוק את התיסכול שלי על משהו... אבל לא נעים לי מההורים ומהמשפחה... בעיקרון אף אחד לא מעשן אצלינו... חוץ מגיסי, אבל זה עוד לפני שהוא נכנס לעץ..

אצל חבדניקים זהאחד ששורד

ממש כמו 'חזיר' לא?

משהו כזההכתב והמכתב

עד גיל עשרים זה 'הרואה' של הרבי. ומגיל עשרים זה 'בקשה נפשית' של הרבי..

דרך הגב זהחיים דבר יקר

הוראה של הרבי הקודם בחבדקורץ

בו לא נגזים אחיחיים דבר יקר

אתה לא משער כמה בחורים בחבד מעשנים... 

למרות ההוראה 

אם אתה לא מעשן אל תעשן.תיקו השמן

קודם כל, הסיגיריה הבודדת לא עשתה לך כלום.. ספק אם לקחת לראות בכלל.. הניקוטין לא משפיע בסיגריה הראשונה.

מאוד מזדהה עם ההרגשה שיש משהו שרבע עולם נהנים ממנו אז איך אני לא נהנה ממנו ולכן אתה רוצה לעשן.

תגיד לי שאני צודק

צודק, במאה אחוז!הכתב והמכתב

לדעתי להגיד להורים אבל לחשוב איך לומר את זה ומה הפתרון שתרצההיום הוא היום
למצב. זה יעזור להם לקבל את זה יותר בהבנה.

באופן כללי, סיגריה זה נורא, זה ממכר והורג. מתחילת השנה הלועזית מתו יותר מ1,400,000 אנשים מסיגריות והמספר עולה כל כמה שניות. חשוב להגיע לפיתרון חכם בעניין כמה שיותר מהר. לא להיאבק בזה אלא להיגמל מזה. שמעתי המלצה על אלן קאר בענייו.

במקביל, מאד קריטי לחפש דברים אחרים משמחים: ספרים מסויימים, התנדבויות ועוד דברים שממלאים אותך.

בהצלחה!

ממש כדי לשתף את ההורים שלךהכל עוד אפשרי
זה ממש יכול לעזור מכל הבחינות וגם יכול לעזור לעצמך, עצם זה שאתה מספר להורים שלך... כי תתאר לעצמך, שאתה אבא, וכמעט כל יום אתה מריח מהגן שלך ריח של עישון, אבל לא יודע בוודאות אם הוא מעשן ואתה לא תבוא אליו עכשיו ותאמר בן, אתה מעשן?... תדבר איתם זה יהיה ממש טוב בשבילך ובשבילם
אוקי יש לי כמה דברים להגיד..ואולי...
א. הכי טוב לדבר עם ההורים.. או שהם יודעים או שחושבים ועוד מעט יגלו.. אין טעם להסתיר- במיוחד אם זה לא ישבור אותם
ב. לא משנה אם יש סגר או אין.. תפסיקו לעשן! זה להתאבד! אתם הורסים לעצמכם את הגוף!! איך אפשר להנות מסיגריה כשאתה יודע שהיא מורידה לך עכשיו עוד זמן מהחיים. ראיתם עכשיו עם הקורונה.. עישון זה מחלת רקע לכל דבר ומעשנים בסיכון גבוה יותר. זה פשוט לכלות לעצמך תגוף ולהרוס אותו כשאתה עוד חי.
לא משנה שעכשיו זה אחלה הזדמנות להיגמל.. צריך בכל מצב. ומי שלא התחיל שלא יתחיל ושמעתי המון אנשים שמעשנים שאומרים אתזה. רוברובם של האנשים שמעשנים מתחרטים שהתחילו ולא מצליחים להפסיק..
בקיצור ספר להורים, דבר איתם והם ילוו אותך וידאגו להכין טוב בשבילך..
עדיף לספר להורים ולא לעשות מזה עניין גדול..דור 3

אני גם מעשן וסיפרתי להם לפני כמה חודשים והם לא לקחו את זה קשה..

לדעתי..יהלום את אישתך!

תלוי בקשר שלך עם ההורים.. אם אתם בקשר ואתה מספר להם בכללי דברים,/ או שבכללי אתה כמעט לא מספר להם דברים...

אם אתם לא בקשר אז לא בטוח שהייתי ממליצה לספר, ואם כן בקשר אז תחשוב מה תהיה התגובה שלהם- אם ממש יתעצבנו עדיף לא לספר ואם יקחו בקליל עדיף לספר וירד ממך זה שכל הזמן אתה צריך להסתיר מהם... ואולי באמת הם גם יעזרו לך!!

תנסה לחשוב מה הם יגיבו ואיך תתנהל השיחה..

בהצלחה ענקית!!!

..אריק צדק
אולי כדאי שתשאל את עצמך קודם למה אתה מתייחס לעישון כמשהו שאם ההורים יגלו יהיה בלאגן וכו'.
תכל'ס, חוץ מהעניין הבריאותי שאני לא מתערבת כי זה בחירה שלך איך להרוג את עצמך, לא אמורה להיות בעיה עם עישון, נכון? זה לא שאתה מעשן עכשיו ירוק או משהו (או שכן?).
ישמשתדל לחפש
בעיה עם עישון מבחינה תדמיתית ובריאותית, בדיוק כמו בעישון ירוק, ואני מאמין שגם אם הם יקחו את זה בסבבה אני מאמין שיהיה להם קשה עם זה שהוא פוגע בעצמו מבחינה בריאותית
טוב, אז בגלל ששיתפתי פה אז אשתף מה היה בסוף..תיקו השמן
מה שקרא בסוף זה שאמא שלי פשוט ראתה את ההודעה בפורום. הם ממש ממש לא לקחו קשה, רק האמא החמודה שלי ממש נלחצה ששמרתי משהו בבטן כ"כ הרבה זמן...
אחלה סיפור!שי ליברל

נכון חחחתיקו השמן

וואי חח באמת סוףף טובביהלום את אישתך!אחרונה

יפהה באמת חמודהה

אני לא חדשההרהמורניק

למה כ"כ משעמם פה?????

כולם כבר התבגרו ועברו לצמ"עאיגנוטוס פברל

או לשטו"ל

לא ככה - נהיה יבש כי לא מצטרפים חדשים במקום אלוGini
שהתבגרו ועברו לפורומים של הגילאים היותר גדולים 
כולנו יבשים 🙁🙁Gini
וואלה!! אני גםההרהמורניק
אני חדשההודיה לה':)אחרונה
למה באמת
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הספר:

השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל. 

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

את יכולה להפסיק להספיםנקדימון

אף אחד לא רוצה פה לקרוא את מה שאת מציעה. אין לזה היענות.

אין כמעט אנשים חדשים שמצטרפים לפורומים אז מה שאת עושה זה פשוט לטמטם לנו את המוח.

אולי די כבר?!

נשמע סיפור מענייןקעלעברימבאראחרונה
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

הנוער הדתי לאומי לאן הוא הולך בצבא ?אביגיל מלאך

האם אתם חושבים שכל הנערים של הציבור הדתי לאומי מכוון ליחדות עילית או גם למקומות רגילים אחרים ?

הציבור הדתי לאומי - מגיע לכל היחידות והתפקידיםזמירות

בדיוק כמו בחיים האזרחיים

הציבור הדתי לאומי לא מתרכז בגבולות גזרה צרים - אלא נמצא בכל מגוון החיילות והתפקידים, קרביים, תומכי לחימה, ג'ובניקים, אנשי מחשוב, כלכלה, הנדסה, המון עתודאים שמתפזרים בכל יחידות הצבא עם סיום התואר בכל מגוון התפקידים הפתוחים בעתודה האקדמאית.

ובהמשך בחיים האזרחיים- בכל ענפי המשק, הכלכלה, התעשייה, האקדמיה, חקלאות, מסחר 

..יהודי חסידיאחרונה

אבל בוודאי שיש הרבה הכוונה בציבור הדתי לאומי לצאת דווקא לתפקידים משמועתיים ומובילים בכל מקום ובפרט בצבא

הפצות!!יהודי חסידי

ב"ה אנחנו זוכים להקים ארגון שיעודד את כולנו ביחד לצאת להפצות, להתחבר לצמא הגדול שיש בעם ישראל להתחבר לאבינו שבשמיים.

הארגון הוקם אחרי שבסוכות האחרון היה אירוע גדול בתל אביב - 'טולולולב - נוטלים לולב בתל אביב' שהשתתפו בו למעלה ממאתים בחורי ישיבות מישיבות שונות, ולמעלה מ-10,000!! יהודים זכו ליטול לולב.

בעז"ה ביום חמישי הקרוב יהיה אירוע השקה בהתוועדות 'צמאה' של הישיבות גבוהות __מגיעים ומתחברים דפוס .pdf

יצא עלון יפה, עלון (6).pdf מוזמנים לראות.

כמו כן יש אתר נחמד מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

אשמח לתגובות....

וואודומיה תהילה
מדהים!
קצת תמונות מהפעילותיהודי חסידי

וקצת תמונות מהאירוע בבניני האומהיהודי חסידי
סיפוריהודי חסידיאחרונה

אחד הפעילים זיהה אדם שהניח תפילין בשבוע שעבר והציע לו להניח שוב. להפתעתו, האיש ענה: "לא". כשנשאל מדוע, הוא הסביר בחיוך: "בפעם הקודמת שהנחתי אצלכם, הרגשתי התעוררות כל כך גדולה, שלא רק שקיבלתי על עצמי להניח בכל יום – אלא שכבר הזמנתי דוכן תפילין קבוע למספרה שלי!"

הופכים את העולם!
מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

מחפשים בני נוער לכתבהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

כתבה לנוער על שמירת נגיעהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון 

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

חיפוש קוראים לסיפור על נער מתבגר מאחורי מסך הברזלאורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

עד להימור הגדול מכולם. 

אולי יעניין אותך