אשתי לא מצליחה להביא את רגשותיה שלא בדרמות נוראיותגילר

היי

נושא כאוב מאוד מאוד.

אשתי ואני נשואים מעל 13 שנה, 3 ילדים חמודים.

יש לי בעיה מאוד מכאיבה שנגררת כבר שנים רבות, והיא גורמת לי שוב ושוב לרצון עז לפרק את החבילה מרוב תסכול.

מזה שנים רבות (למעשה במהלך כל שנות הכרותינו) אני לא מצליח לגרום לאשתי פשוט לדבר איתי על איך שהיא מרגישה, ולתמלל את הרגשות שלה למילים עד שהיא פשוט נאטמת, מתכנסת, ובסוף - מתפוצצת.
התהליך יכול לקחת ימים, אפילו שבוע ובסוף זה קורה.
הסיבה משתנה - אבל בד״כ זה על דברים שהייתי לדעתה אמור לשים לב לבד, ואני לא.

לדוגמא:
אני מאוד משתדל לעזור לחברים או לקהילה איפה שאנחנו גרים. אם אני רק מספר לה על כך היא יכולה בבת אחת להתפוצץ מזה שאני רוצה לעזור ״איך אתה לא רואה שאני צריכה אותך קודם פה????״

זה נותן לי הרגשה קבועה של אשמה, שאני כביכול הבעל הבטלן שכל היום יושב על הספה בחוסר מעש, אבל למעשה דווקא אני הצד האקטיבי והנמרץ יותר בבית. בהרבה. אני חושב שאני הרבה יותר חרוץ, פעלתן, פעיל למען הבית והילדים, מסודר ומאורגן. 
העניין הוא שבתוך כל מה שאני כן עושה, ישנה נקודה אחת שפספסתי, ועל זה אשתי יכולה לשבור את הכלים.
ואני אומר - למה פשוט לא להגיד, הייתי כ״כ שמח שזה פשוט היה נגמר בשיחה כזו:

אני: היי שושי (שם בדוי), אני יוצא לעזור פה לסדר את בית הכנסת סבבה?
היא: (בחיוך) מותק, אולי תדאג קודם ל״עניי עירך״??
אני: אה כמובן! עד חצי המלכות, במה אני יכול לעזור?
וכו׳

דוגמא נוספת:

אשתי אובססיבית לגבי הילדים ומקרקרת סביבם כל היום בדברים מיותרים לדעתי, ומתוסכלת באופן קבוע מזה שהיא לא מספיקה לעשות דברים שהיא אוהבת. דעתי היא שההורים חיים את חייהם בבית, והילדים מצטרפים אליהם. כמובן שזה כולל גם ארוחות, פעילויות ביחד וכיוב׳, אבל חלילה לא שההורים ״מקריבים״ את חייהם עבור הילדים ומרגישים כ״כ רע בגלל זה.
אשתי מקריבה את חייה ואת שמחת החיים שלה בשביל להכין לילדים דברים מסובכים שלא לצורך, ובמקום לעשות טוב להם - היא גורמת נזק גם לילדים וגם לי בכך שהיא מתוסכלת, מרירה ועצבנית באופן קבוע. 

בעבר כבר אמרתי לה שלדוגמא שבת על לחם עם חומוס בשמחה, זה הרבה הרבה יותר איכותי משולחן מלא תבשילים, עם עצבים, אבל זה פשוט לא עובד. אני מציין שוב - שזה לא שאני לא נוקף אצבע בבית, אלא אני פעיל מאוד (!) בכל מה שקשור למטלות הבית והילדים.

לרוב, אם שמים את הדרמה בצד, אשתי טוענת דברים שיש בהם הגיון, אבל זה באופן קבוע מגיע דרך בכי ודרמה. 

העניין ההזוי הוא שגם אשתי מקפידה ללמד את הילדים שלנו ״חמודי - את הבכי שלך אני לא מבינה. תסביר לי במילים מה אתה רוצה״, אז למה שהילדים יידרשו לעמוד במשהו שאשתי לא מצליחה לעשות?

אני לא מסוגל וגם לא מעוניין להתמודד עם סוג התקשורת הזה וממש במצב מיואש. ממש עד כדי כך שאני לפעמים מתפלל למות כדי שלא אצטרך לקבל החלטות קשות של פירוק החבילה, עם ההשלכות של זה על הילדים החמודים.

האם יש מפלט מהמצב הנוראי הזה..?

תודה

שווה להתייעץ עם מחלקת שלום בית של אירגון הידברותנפש חיה.
אם אשתך מוציאה את רגשותיה בבכי או בתסכול רבנגמרו לי השמות

סימן שהיא במצוקה באותו רגע.

וכנראה מנגנון המצוקה שלה עובד שונה משלך - והיא מביעה מצוקה בבכי/צעקות/תסכול/אחר.

אנחנו אנשים שונים ובנויים אחרת.

השאלה שצריכה להישאל בראש ובראשונה היא לא "איך נפטרים מהמידה המגונה הזו אצלה"

אלא "מה היא בעצם רוצה לומר בהתנהגות הזו שלה?

מה כואב לה?

מה קשה לה הכי הרבה בעצם?

על מה יושבת המצוקה שלה?

אנשים שמגיעים למצבי קצה - מגיבים כמו במצבי קצה.

וכדי להתחיל ולנסות לטפל חייבים קודם לזהות את הכאב והקושי

לתת לו שם

לתת לו מקום

לתת לו דרך לביטוי

להבין אותו

להקשיב לו

לענות לו

לחבק אותו

לדבר איתו

למצוא דרכים להרגיע אותו ואת פחדיו בדרך חיובית ולא שלילית

לקבל כלים חיוביים בנוסף למודעות עמוקה,

לעבור התנסות ותרגול יומיומיים וכו' וכו'

אם זה עוזר במשהו, אז ביום וחצי האחרונים אני עצמי הייתי ב"מקום הקטן" שלי אני קוראת לו -

מקום שממש לא התגעגעתי אליו, והוא לא כ"כ שואל אותי ובא לבקר מדי פעם...

מקום שבו הכל נראה חשוך ורע וכואב וכו'.

והמצב הזה והקורונה הזו וכל ההתרחשויות מבית ומבחוץ, בארץ ובעולם מאוד משפיעות,

ובמקום הקטן הזה - אני "נגמרו לי השמות" אחרת לגמרי.

אחת שבוכה, וצועקת, וכל דבר הכי קטן יכול להדליק אצלה את הפיוז, וכועסת הרבה, ואם אחד מהילדים סתם אמר מילה לא במקום אני יכולה לצערי ממש לצעוק בלי שום קשר למציאות סתם כי *אני* במקוטם הקטן *שלי*, וממש ממש כואב להיות במקום הזה.

וכל מה שרוצים זה רק לצאת ממנו.

אבל הוא שואב פנימה הכל.

וממש מכסה כמו שמיכה כל רגש וכל טוב אחר - ממש מסתיר אותם

וצריך להתאמץ בכוחות עצומים כדי להסיט טיפה את השמיכה הזו!

אז לפעמים אני מצליחה, ולפעמים לא.

היום לא הצלחתי. היום לגמרי אני כועסת על עצמי שצעקתי על הילדים שלי, שכעסתי בלי קשר למציאות, שנתתי לתסכול שלי לצאת על אחרים שלא עשו כלום. ממש נגעלת מעצמי, מבטיחה לך.

ולא יודעת, אנשים שמכירים אותי אומרים שאני בכללי אדם יחסית סבבה ובסדר, גם אני חושבת שאני סה"כ בסדר,

אבל המקומות האלה... אוף עם המקומות האלה! מגעילים.

במקומות האלה אני פשוט מתביישת בעצמי. בשיא הכנות.

אם תבין את המצוקה של אשתך,

ולמה קורה לה מה שקורה לה,

ומה מפחיד אותה?

ואולי יש לה חרדות או פחדים או חששות?

ואולי קשה לה ועמוס לה?

ואולי היא לא ישנה שינה טובה כבר לילות שלמים?

ואולי כואב לה משהו פיזית בגוף?

ואולי שינוי הורמונלי כלשהו של מחזור/הריון/לידה/כל דבר אחר אצלנו הנשים...

ואולי היא מתוסכלת מעצמה?

מההורות?

מהקשיים בגידול הילדים?

מהזוגיות?

מהמשפחה המורחבת?

אולי היא דואגת לאמא שלה? לאבא שלה?

אולי דואגת מהמצב?

אולי היא מרגישה בודדה בנפש?

אולי היא רק צריכה חיבוק ושתגיד לה שאתה תמיד אוהב אותה ותמיד כאן בשבילה והיא גדולה והכל יהיה בסדר?

אחרי שהבנתי עם עצמי (עדיין בתהליך, אבל התחלתי) מה גרם לי להרגיש ולהיות במקום הקטן הזה,

הבנתי שאני בעצם מאוד דואגת.

דואגת לחיים ממש של כל המשפחה שלי, 

דואגת לאמא שלי היקרה שלבד, כי היא אלמנה ואבי האהוב נפטר לפני שנתיים וחצי ואני עדיין שבורה מזה והכל צף מחדש פתאום... והגעגוע והזיכרון איך ראיתי שמכסים אותו באדמה... ואיך הוא נושם את הנשימה האחרונה... ועוד מיליון תיאורים שאחסוך לך כי ממש אין טעם בלהכאיב לאחרים בתיאורים עצובים...

אבל אני עדיין כנראה לא מעכלת את זה,

ולחשוב שאמא עשתה ליל סדר לבד לבד לבד,

ולדאוג שוב מחוסר השינה שזה העקב אכילס שלי, ולדאוג לאישי היקר שאולי יש לו שבר ורק מחר נדע אחרי הצילום, ולדאוג לעוד 7 משפחות שונות כרגע שכואב לי הלב פיזית עליהן, ולכעוס על עצמי שאני צועקת על הילדים, ולכעוס על עצמי שאני לא מספיק משקיעה בהם תמיד כמו שרציתי, ופשוט להיכנס לתוך המקום השחור הזה שאז הדרך יציאה ממנו כבר לא קלה בכלל...

כל הדברים האלה ברגע שאני מדברת אותם בקול, קודם לעצמי אח"כ לבעלי, לאחות, לאמא, לכתוב, לה', כל דבר - כבר יכול לעזור קצת. אבל זה גם תהליך. ואחרי יום יש שיפור. ואחרי יומיים עוד. וכאשר אני יוצאת לגמרי מהמקום הקטן שלי - אני נגמרו לי השמות לגמרי אחרת, עם הרבה יותר כוח, והרבה יותר שמחה ואור.

תבין אשתך בבקשה.

תחבק אותה.

אם אי אפשר פיזית עכשיו אז נפשית.

תגיד לה כמה אתה אוהב אותה.

תגיד לה כמה היא טובה ומדהימה.

תגיד לה איזו אמא טובה היא

וכמה היא משקיעה ורוצה בטובת ילדיה ואיזה כיף לך לראות את זה!

תגיד לה כמה היא חשובה לך.

תגיד לה כמה לא תעזוב אותה בחיים.

תגיד לה שאתה כאן בשבילה תמיד.

תגיד לה שהכל יהיה בסדר!

רק תחזור על זה: אני כאן. ה-כ-ל י-ה-י-ה ב-ס-ד-ר.

תאמין לי שזו התרופה הכי יעילה למצב...

וואייי..תיארת בדיוק את מה שעובר עלי.כלה נאה
עברתי את אותו הדבר ליפני חמישה חודשים בפטירה של אבא שלי.
והכל צף מידי פעם.הדאגה לאמא..
את רוצה להגיד לי ששנתיים וחצי ולא מתאוששים??
תעריכו את זהלמה לא123

את הגעגוע לאבא

אבא שלי בחיים ואני לא מתגעגעת אליו

אוףףף

זכיתי באבא מלאךכלה נאה
וגם שהיה צעיר וסבל יסורים נוראים, לכן קשה מאוד.

אבל לכבד הורים לא משהו השכר גדול יותר.
שווה להשתדל.
אני מאוד מכבדתלמה לא123

אבל זה לא פשוט בכלל

משתדלים לנסוע כמה שפחות

שלא תדעי

שלום בית ובריאות הנפש שלך קודמים.כלה נאה
באמת לא פשוט.
לוקח זמן להגיע לאיזון הנכוןלמה לא123

מתאוששים בהחלטנגמרו לי השמות
אבל הגעגוע תמיד קיים.
והקושי יכול לצוף מדי פעם בפעם.

אבל החיים שאחרי עדיין חיים מדהימים וטובים, ומרגישה שהרבה בזכותו ושהוא נותן לי כל כך הרבה גם כשהוא בשמים...

מאחלת גם לך ישועה שלמה ונחמה גדולה ושלא תדעי עוד צער אף פעם, רק רק טוב 🌷
אמן! גם לך ❤כלה נאה
תלוי מהרקלתשוהנ
גם אחרי 8 שנים הדאגה לאמא קיימת וזה שורף שהיא לבד.
הקעקוע קיים אבל פחות משתק.
זה ברור שתמיד אדאג לאמאכלה נאה
מדברת יותר על הזיכרונות שצפים מכל התקופה הקשה.
לאט לאטרקלתשוהנ
חיבוק
גם אחרי 17 שנהמשמעת עצמית
ולאט לאט נהיים שני מימדים (אצלי לפחות)
אחד, הדמות שחסרה, הטראומה של הפטירה, המחלה, וכו
השני, אני בצל האובדן הזה. מה זה שינה אצלי,על מה זה משפיע כיום.למשל, אמא לבד... לילדים שלי אין סבא וכו

כמובן שיש הבדל גדול מאוד באיזה גיל ההתייתמות.
אני הייתי בת 13...
גם אצלי אבי נפטר לפני שנתיים וחצי -כל זמן

וההתמודדות משתנה מאדם לאדם. אני אישית הרגשתי שהזמן מרפא! כמו בקלישאה. מצאתי בו פשוט אמת.

זה כמובן תלוי בכל מיני משתנים -

- האופי שלך

- טיב הקשר שהיה לך עם אביך

- אופן הפטירה שלו

- האופי של אמא שלך

- הקשר שלך עם אימך לפני ואחרי הפטירה

ועוד ועוד. ישנם הרבה משתנים שיכולים להשפיע על אופן ההתמודדות שלך עם הפטירה שלו. אין "מסלול" אחד קבוע לדבר הזה.

אם תרצי עוד לשתף בנושא הזה את מוזמנת לפרטי.

ווטאוו מהמממתתתמהי אמת
הכל נכון ב100% !!!!
לא מבינה את זה , כל אחד יכול למצוא תירוץעמקאביב
ולעשות הצגות. למה דווקא רגשות שלה חשובים עד כדי כך שמותר לבכות ולצעוק על כל דבר ורגשות של אנשים אחרים לא חשובים עד כדי כך שלא רק שהם צריכים להתנהג בצורה סבירה אבל גם להכיל את הרגשות של אנשים עצבניים.
יש לה פה, היא יכולה לומר שמפריע לה ככה וככה ועדיין יכול להיות שהיא זאת שתצטרך לוותר ולהכיל.
יש לי חמות כזאת ואני מרגישה שרק רגשותיה חשובים לה, כל השאר צריכים להכיל, להקשיב ולפחד מבכי שלה. זה שהיא בחרה לדאוג או להיות בחרדה זו בעיה שלה.
גם היא וגם אימא שלי תמיד סבלו מדאגות לא מבוססות וזה הביא אותו לדרוש דברים לא הגיוניים ולפעמים מזיקים, שתיהן מסוג של אימא מקריבה כמו אשתו של פותח. זה גרוע. במקרה כזה ילדים מתחלקים לאלו שרוצים לברוח רחוק ואלו שלא אכפת להם מצרחות, טוב להם עם אימא, והם לא יזוזו ממנה צעד אחד, לא יצליחו לבנות זוגיות וישתמשו בה עד גיל פנסיה.
כך שגם בחינוך אבא צריך לפעמים להגיד עד כאן. אחרת הוא אשם באותו מידה
זה אם תופסים את זה כתירוץ והצגותנגמרו לי השמות

לא כך אני רואה את הדברים.

אני חושבת שזה בהחלט יכול לנבוע ממצוקה אמיתית ולהוציא את הכאב החוצה.

לא שזה אידיאלי, אבל לפעמים זה מה שהאדם מסוגל כרגע.

כמובן כמובן שהכל שאלה של מינונים, איזונים, לא לעבור קווים אדומים וכו'

אבל לצעוק על הילדים מדי פעם - לפחות אצלי לא נכלל בקווים אדומים, אלא כמשהו ממש לא טוב שצריך לעבוד עליו, אבל אם קרה - קרה וממשיכים הלאה ומנסים כמה שאפשר שלא יקרה שוב.

כמובן שלא לי ולא לך יקרה לאף אחד אחר אין מושג מה הסיפור של פותח השרשור עצמו ואשתו עצמה,

אנחנו רק מעלים השערות,

ולפעמים כל אחד מדבר מהמקום שלו, מהניסיון האישי שלו וכו'

לכן צריך לראות באמת לעומק במה דברים אמורים ולבחון כל מקרה לגופו.

ולעשות את המירב והמיטב מהסיטואציה עצמה, כל מה שאפשר וניתן.

קריאת שם לעניין הוא חצי פתרון, המקום הקטן, למדתיבחור זהב
הרבה
אני חושב שלתמלל את הרגשות כמו שעשית כאן זה מאוד מרשים ועוזרגילר

ואם הייתי פעם אחת שומע כזה פירוט ותיאור של הרגשות של אשתי, היה לי קל הרבה יותר להבין.
אני גם מבין ומעריך את תשובתך, אלא שאשתי טוענת (די בתוקף יש לומר) כי היא לא בטוחה שאי פעם תצליח להסביר את הרגשתה בלי דרמות כי זה פשוט ״יוצא ממנה״.

איזה פתרון יכול להיות לזה..?

תודה על התשובה האמיתית והמפורטת!
חג שמח

הפתרון יכול להיותנגמרו לי השמות
ליזום באופן יזום שיחה בזמן מוגדר מראש,
זמן עם פניות מכל העיסוקים, מהילדים, מהבית, עם מסכים כבויים ובלי הסחות כלל - ואז לאפשר לה בנחת לשחזר רגע רגע מהקטשי שלה מההתחלה ולנסות לבחון מה היה שם.

אם זה לא מצליח (וגם אם כן),
לאור כל שאר הדברים שהוספת בשרשור אני מאוד מאוד ממליצה וחושבת שטיפול זוגי יעזור לכם, כזה שגם יתייחס לכל אחד מכם גם באופן אישי וגם באופן זוגי.

נשמע שאתה באמת בעל מקסים, באמת משתדל ומתאמץ ובהחלט זוגיות זה ריקוד זוגי וחייבים את שני בני הזוג להצלחה יתרה וגדולה יותר במערכה.

יכול מאוד להיות שאשתך היקרה זקוקה לשחרור, לריפוי, להבנת המצוקות והפצעים בנפש ולטפל בהם באופן יסודי.

הזדעזעתי לשמוע על יועצים זוגיים שהעבירו הלאה דברים כה אישיים שאמרתם להם
זו רשלנות פושעת!
אסור ולא יתכן דבר כזה ויש חובת סודיות!

לא יתכן שבגלל שאתם אנשים מוכרים או לא מוכרים ישתמשו בכך לרעה ויפרו בצעד בוטה ואסור את חובת הדיסקרטיות!

אם תרצו כן לנסות תהליך עמוק כזה שמאפשר לכל להיפתח באופן יסודי ועוזר - אשמח לעזור לכם (במקצועי יועצת זוגית משפחתית ואישית מוסמכת) וכמובן עם חובת סודיות ופרטיות מלאה!!!

ממש בהצלחה לכם
אל תוותרו על הרווחה הנפשית והזןגית שלכם
שום דבר ואף אחד לא יכול לגזול מכם דבר בסיסי שכזה!
וואו בכיתישושנושי
כמה נכון אמיתי ומרגש כתבת.
תודה לך על הזמן שהרגשת לזה
מדהימה, כרגילאושפיזין מהירחאחרונה
רק אהבה והבנה!!מהי אמת
הלוואי וכל גבר יבין שזה מה שאישה צריכה, וברגע היא משתנה.. כי טוב לה ובטוח לה..
התשובות האלה מעצבנותלמה לא123

אני מכירה נשים כאלה "קלאפטע" וזה לשון עדינה,עם בעל שמלקק להן את הרגליים כל היום, ומלא באהבה והבנה

והן בועטות לו בפרצוף שוב ושוב, ואח"כ מתלוננות שהוא סמרטוט

נשים הן לא יחידה אחת,יש נשים שהשיטה הזו עובדת עליהן,ויש נשים שזה רק מלטף להן את האגו,וגורם להן להמשיך עוד ועוד...

מניסיון בלייב (אם כי רק עברו חודשיים)די שרוט

אני יכול להגיד שיש נשים ש"מקבלות" אהבה והבנה וזה לא בהכרח "מרגיע" אותן במקרה הטוב ואפילו מחמיר במקרה הרע. אצלי אני עדיין במקרה הטוב ועברו חודשיים. 

כמה מחשבות...'טובים השניים'

אחי היקר.

אתה מתאר מצב לא קל בכלל שנמשך הרבה זמן (ובטח נעשה עוד פחות קל בתקופה הלחוצה של הקורונה והחגים...)

ואני מבין אותך - זה באמת קשה כשיש חוסר הבנה הדדית וקושי לתקשר בצורה בונה, ואז רבים ושוב רבים... ומתסכל!   

נשמע ממה שכתבת ומהדוגמאות שהבאת, שיש לך יכולת טובה לדבר על הרגשות שלך ועל הרצונות שלך, וזה חשוב 
ומשמעותי לזוגיות טובה וצומחת, הבנויה בסופו של דבר על היכולת לדבר ולתקשר נכון בינינו. 

כמה מחשבות בנוגע לדברים שלך:

א. האם יצא לכם לדבר פעם על כך? כלומר, האם אמרת לה מה אתה מרגיש - בזמן רגוע שאתם מפנים לעצמכם, לבד? 

לא מתוך אשמה כלפיה, אלא מתוך רצון להביע מה אתה מרגיש כשהיא אומרת לך כך וכך, מה חשוב לך בשביל הזוגיות

שלכם, ואיך היית רוצה שתדברו על דברים מורכבים בבית שלכם (כמובן - גם לשמוע את אשתך. תצטרך לפנות מקום בלב
    לשם כך, פשוט לשמוע ולהכיר את הצד שלה ומה חשוב לה).
    למשל, את הדוגמה היפה שהבאת - איך היית רוצה ששיחה ביניכם תראה, האם סיפרת לה עליה? 
    חשוב גם שהיא תרגיש שהדברים שלך באמת נובעים ממקום של להתקדם ביחד (הרי אין לך 'בעלות' על האמת, ואם היא 
    מגיבה כך, כנראה שחסר לה בפנים גם משהו - הלוא היא אוהבת אותך ולא רוצה להרע לך), וממקום שרוצה שהמרחב הזוגי
    שלכם יהיה נקי ונעים יותר, ושזו אחריות משותפת של שניכם, באהבה ובכבוד. 

ב. גם בדברים שלא מסכימים - לזכור שבחרנו להתחתן דווקא אחד עם השניה, והשוני בינינו יכול להפרות את הזוגיות שלנו ואותנו
    כאנשים. כדאי לחשוב מה הערך שעומד מאחורי הדעה והרצון של אשתי. למה זה חשוב לה 'לקרקר' (הייתי בוחר מילה אחרת
    אחרת, עם עין טובה - דואגת, וכדומה - השפה שאנו משתמשים משפיעה על המחשבה שלנו) סביב הילדים? איזה ערך היא 
    מביאה לידי ביטוי בכך? וכמובן, לא להסתפק בחשיבה שלי, אלא לשאול אותה - למה זה חשוב לך שיהיה לילדים כך וכך
    (חשוב: לשים לב שאני באמת מתעניין בעולמה של אשתי [מבקר אצלה ולא מבקר אותה], הדבר יבוא לידי ביטוי במנגינה של
    השאלה ובשפת הגוף הכי עדינה. לכן כדאי לעשות עבודה פנימית לפני שמדברים על כך).
    ברגע שעוברים לדבר על הערך והרצון שמאחורי הדברים, אני עדיין יכול שלא להסכים, אבל הרבה יותר אבין ואכבד את העמדה
    שלך, ובעיקר, רווח משמעותי לזוגיות שלנו - העמקנו והכרנו צדדים נוספים שלא בטוח שמנו לב אליהם. 

ג. נקודה למחשבה: מה יכול לעזור לאשתך? נסה להזכר במצב בו הגבת 'נכון' וזה היה לה טוב. מה היה שם?
   והכי טוב - שאל את אשתך, לדוגמה:
   'אשתי היקרה, אני אוהב אותך ורוצה לשמח אותך. למרות שאנחנו מאוד אוהבים וקרובים, אני לא קורא את המחשבות שלך
   ועדיין לא נמצא בתוך הראש שלך, ולכן הייתי שמח שתגידי מה היית רוצה שאעשה. יכול להיות שאני שוכח או לא שם לב, או
   שאני באמת חושב אחרת. וזה בסדר גמור שנחשוב אחרת - אנחנו שני אנשים עם הסתכלות שונה!
   ובכל זאת, אני אשמח אם תגידי לי מה חשוב לך ומה היית רוצה שיקרה, ואיך את רוצה שאגיב במקרה שאת 'מתלוננת/בכל
   מקרה אחר...' - האם יעזור לך שאבין אותך? האם להגיד לך שאת צודקת זה יעזור?
   אנחנו רוצים לשמור על האווירה הטובה בינינו ולא לריב סתם. איזו תגובה שלי תשמח אותך?'

ד. קח בחשבון שזה תהליך של למידה אישית וזוגית. אני מאמין שאשתך אוהבת אותך ורוצה שתהיה לכם תקשורת טובה
    ואוהבת, וייתכן שהיא מרגישה שמשהו 'מאיים' עליה או חסר לה. מציע לכם ללמוד יחד על 'השפות השונות של האהבה' של
    ד"ר גארי צ'פמן ולדבר על כך -

- איזו שפה של אהבה אני דובר? ואיזו אשתי?

- איך אני מבטא אהבה? ומתי אני מרגיש אהוב/ה?
    - האם אני מכוון לשפה של בן/בת הזוג שלי, או שאני מבטא אהבה בשפה שאני מכיר...?
    - איזה מעשה קטן אעשה השבוע כדי להתקרב ולבטא אהבה בשפה של אשתי, למרות שזה דורש ממני מאמץ?
      ועוד על זו הדרך. תן לחכם ויחכם עוד... ואם צריך עזרה, אפשר בשמחה לפנות באישי. 

שיהיה בהצלחה רבה בעז"ה! ושתראו הרבה טוב, ואהבה ושכינה ביניכם.

תגובה מדהימה מדהימהנגמרו לי השמות

זה מאוד מכוון! תודה - יש בעיה קטנה עם זה...גילר

קודם כל תודה רבה על התשובה המדהימה והמחכימה!

כן, יצא לי לספר לאשתי רבות על הרגשתי כשזה קורה, וכמה שהייתי שמח אם שיחה בינינו היתה מתנהלת בפשטות, בחיוך ובזרימה במקום לבחור במסלול של הדרמה.
אשתי מצידה טוענת שהדברים מגיעים לדרמה כש״מצטבר אצלה כ״כ הרבה תסכול שזה פשוט פורץ ממנה״.
אני מאוד מבקש ממנה להשב את תשומת ליבי לדברים קטנים שמציקים כשהכל עדיין טוב ובהיר - אבל אשתי טוענת כי בזמן שהכל ״תקין״ - פשוט אין לה מה להגיד, וכשזה כבר מצטבר, אז זה מאוחר מדי, והיא לא מודעת לתהליך שהתסכול מתחיל להצטבר.

כשאני מבקש מאשתי פשוט לעזור לי לשים לב ע״י כך שהיא פשוט תגיד מה היא צריכה, היא אומרת שהכי מתסכל אותה זה שאני לא שם לב בעצמי לדברים הללו. זה די מעגל קסמים - כי אני צריך את אשתי כדי לפתח מודעות, והיא לא מוכנה לעזור לי בכך כי ״אני צריך לדעת הכל לבד״.

בקשה שלי ממנה לדברר במילים את רגשותיה נתקלים בתשובה כמו ״אני לא יכולה להיות כמו [שם של עיתונאית מסויימת] שיכולה פשוט לשאת נאום. אצלי זה לא עובד״

פה ושם פנינו לייעוץ בעניין אבל אנחנו חוששים מכך כיוון שנינו פרצופים מוכרים במדינתנו הקטנה, ובאחד המקרים העניין הגיע לתקשורת, מה שגרם לנו עוול לא קטן. מעדיף להשאיר את הייעוץ אנונימי כרגע.

גם נושא ה״קרקור״ סביב הילדים (שוב, סליחה על המילה. פשוט ממשיך את הדוגמא שהתחלתי) - ברור לי שישנן כוונות טובות, אך עניין ה״כבדות״ סביב נושאים רבים כל כך מפריע לזרימה ולשמחה של הבית כך שבאמת אני מרגיש שאני נאלץ לבחור. לדוגמא: או ארוחה חמה ובריאה, או ערב שמח. ולמה אי אפשר פשוט את שניהם...? אחרי הכל לא מדובר בדרישה מוגזמת. זה די טבעי שמשפחה תהיה שמחה, וגם תשב לאכול ארוחה חמה מדי פעם לא?

זה פחות או יותר רוח הדברים. כבדות, תקיעה, חוסר זרימה, ובסוף - התפרצויות.
מקווה שזה שופך קצת יותר אור על הסיטואציה המורכבת...

אני מלאת התפעלות מהאורך רוח שלךגננת מתחילה
לגבי טיפול אתה נמנע בגלל היותך מוכר, ומה לגבי שהשכנים, המעגל המשפחתי והעבודה, ששומעים ואולי גם רואים זה לא מטריד אותך או את הילדים?
יש לכם סיפור חיים לא פשוט בכלל, נשמע שאולי היא סובלת מבעיה נפשית. ניסתם לטפל?

מכירה סיפור מאוד דומה, זה לא פשוט להתמודד עם איש/ה שיש לה התפרצויות וטענות, לא מתפקדת, הילדים בעל כורחם מגיל צעיר עצמאים מאוד...
זה לא משנה כמה אתה תיהיה מוכשר, חכם וטוב היא חייבת טיפול.
מצדיעה לך יישר כוח!
אני כל כך מבינה את אשתךרקלתשוהנ
זה עבודת המידות קשה מאד.
לספר בלי שנשאלת, לפרט כשמולך מישהו לא יודע לשאול "כן? ומה עוד? ולמה הרגשת ככה?" דברים שצריך לפרוק אבל צריך להישאל עליהם בשביל להצליח לדבר.
קשה קשה לדווח על רגשות רק כי צריך לפרוק, קשה ממש. דבר שלבנות הוא כל כך טבעי לפרוק, לשאול, לדסקס על רגשות. ככה אני רואה עם בעלי לפחות. בטח שאכפת לו מה אני מרגישה והוא ישמח לשמוע והוא יושב ומקשיב אבל אבללל אמאל'ה הוא לא יודע לשאול 😵😲😁

ונקודה נוספת בקשר להצטברות
מכירה את זה גם על עצמי, ולמרות שיודעת לזה שככה הולך המעגל - צבירה צבירה פיצוץ - תמיד בדרך לפיצוץ הדברים לא נראים לי משמעותיים מספיק, או שאני מנסה לסלוח/להעביר/לא להתרגש, באמת מנסה אומרת לעצמי ומלמדת זכות וכו'. ולפעמים אני צוברת דברים באמת טיפשיים ואני באמת רוצה לעצור את זה שם. זו טעות שאני חוזרת עליה שוב ושוב כי כל פעם נראה לי שהפעם אני מצליחה אבל אז זה רק נהיה יותר גרוע.
יש פעמים שאני כן מצליחה באמת להוריד את זה מהלב. הבעיה היא לדעת להבדיל על איזה מסלול עליתי :-&
סוד העין הטובה'טובים השניים'
יקירי.

אתה משתמש בדברים שלך במילים לא קלות לתאר את אשתך:

כבדות
תקיעה
חוסר זרימה
התפרצויות

ובתגובה נוספת בהמשך כתבת שאתה לא 'מצליח' לתת מחמאות לאשתך.
תראה אחי היקר.
לא צריך 'להצליח' לתת מחמאות ולפרגן.
כשהמבט נכון, שהדברים שאשתי עושה אינם מובנים מאליהם, ואני מצליח לראות את ההשקעה והטרחה הרבה שלה, אני מעריך אותה על עצם המאמץ שהיא משקיעה לטובת הבית ובשבילי.
בן אדם השקיע זמן ואנרגיה כדי לשמח ולעשות טוב - למה לא לפרגן על זה מכל הלב? הרי כל אחד שמח שמפרגנים לו ומעריכים את הטרחה שלו.
העניין הוא שצריך בשביל זה לתרגל ולאמץ את העין הטובה. וזו לא קלישאה, אלא באמת אחד הסודות של החיים. איך אני מסתכל על המציאות סביבי, ואיך על אשתי? האם אני מעריך את המאמץ, את ההשקעה? גם אם לי זה לוקח פחות זמן או יותר מתוקתק - זה לא משנה.
בשבילה זה יכול להיות המקום של ההתפתחות האישית שלה - קודש הקודשים שלה - ויכול להיות שלך זה בכלל לא עניין.
ואם תתבונן, בוודאי תמצא מקום בנפשך שאתה חסר וקשה לך איתו - קודש הקודשים שלך - ואילו לאדם אחר (אולי אפילו אשתך..?) זה בכלל לא מהווה בעיה כלל. אבל עבורך, זו עבודת חיים...
האם כשאתה עושה צעדים קטנים על מה שקשה לך, זה ראוי להערכה? או שכיוון שלאדם ממולך אין את הקושי הזה, אז זה לא באמת נחשב..?
בחיים בכלל ובזוגיות בפרט נדרשת המון עין טובה, וקבלה אמיתית של בן הזוג, על היתרונות שלו כמו גם החסרונות שלו, שהופכים אותו בסופו של דבר להיות מי שהוא.
אני גם באמת חושב שכדאי לכם להעזר בליווי מקצועי - על אף החשיפה וכו' - אדרבה, זה מעיד על עוצמה שלכם לקחת את הזוגיות בידיים ולשנות כיוון. לחזק את הטוב בינינו, להעמיק את ההערכה ההדדית והעין הטובה במרחב הזוגי שלנו.
מהפורום אפשר לקבל קצת רעיונות אבל זה לא תחליף לליווי ועזרה אמיתית. וזה בסדר, ומותר, באמת שמותר, לקבל עזרה כשצריך. כמו שאתה שמח לעזור בתחומים אחרים. הרווחה הנפשית, הזוגית והמשפחתית שווה כל השקעה. זו גם לקיחת אחריות אמיתית על הבית שלנו, ובע"ה תוסיף לכם הרבה קרבה וטוב, ואהבה וכבוד ביניכם. בהצלחה.
איך מסגלים כזו עין טובה?גילר

השאלה שצריכה להישאל היא איך לרדת מהעץ שטיפסתםהתחברתי
הלב של שניכם חסום אחד אל השניה. יש בינכם תהום עמוקה. נראה שאהבה בינכם כבתה מזמן. העין הטובה תפתח
""כשהלב יפתח""
הידיעה שאתם לא הולכים לפרק את הבית משיקול כלכלי ילדים או כל סיבה אחרת . צריכה להביא לך רצון "לשנות מסלול" ולהחליט לא עוד!
תחליט שאתה מתחיל עוד הערב ועושה את הצעד הראשון. שב איתה לשיחה פתוחה וכנה זה לבד תיהיה התחלה ומשם השמיים הם הגבול כשמניחים את האגו בצד.
שני דברים, קודם כל תבדוק האם אתה אכן נענהעמקאביב
לבקשות שניתנו בצורה רגועה או שאתה מנפנף אותן כלא חשובות ומחליט לבד מה חשוב ומה לא.
אם אתה בסדר מבחינה הזאת אז פשוט תגיד לה שאתה לא מוכן לסוג תקשורת כזה, אם היא רוצה משהו אז שתגיד ואתה תשתדל בשמחה אבל אם היא תעשה הצגות פשוט תשב ותבכה ותגיד שהיא לא מבינה אותך. היא תבין שהצגה לא עובדת ואולי תפסיק.
גברים ממאדים ונשים מנוגה- הצורך בתקשורת מקרבתמוש השור...

מה שאתה חווה זה בעצם ההבדל הכי בסיסי שיש בשיח והקשר בין גברים לנשים.
הדרך לתיקון היא מאוד פשוטה ואולי תדרש עזרה מקצועית אבל זה דבר שלדעתי כול זוג חווה אותו במינון כזה או אחר, והוא מסתכם במשפט אחד של חזל:
" איתתך גוצא, גחין ולחש לה"-
והפירוש הוא:
אם אישתך נמוכה תתכופפף ותלחש לה.
לפי הדוגמאות שהבאת בכול קונפליקט שיש, אתה לא מנסה להיכנס לנעליים שלה ולהבין מהמקום שלה את הצרכים והקושי שלה אלא אתה מבקש לעשות לה מתיחה כדי שהיא תגיע עד לגובה שלך ולדבר בגובה העיניים כמו גבר אל גבר
, טכני,
דהיינו " מה הבעיה תגידי מה מפריע לך ואני אשנה"
אבל הנפש והחשיבה של האישה והגבר בנויים אחרת.
מבחינתה להכין שבת מושקעת ועשירה זה הנשמה שלה להשקיע בילדים זה החיים של כל אישה היא עושה את זה כמו שג'רדון מבצע מהלך בכדורסל :מושלם, עם כל הכוחות, ובאומנות אבל זה דורש ממנה הרבה מאמצים שגורמים לה להתעצבן, להיות מרירה, וכן היא מתפרקת לפעמים או משתמשת בתת מודע בכלי שנקרא דרמה
מדןע קשה לך לקבל את אישתך כמו שהיא? כי זה יוצר אצלך מצוקה:
אישה כועסת= אני לא בסדר= יצירת פתרון טכני שלא תבכה.
אתה מבחינתך אם קשה לה שתגיד שקשה לה.
וציינת בדבריך שתי תגובות שאתה נוקט בהם:
1. אומר לה שכול ההשקעה שלה לא שווה ועדיף לאכול לחם וחומוס או שלגעתך לא צריך להשקיע עד כדי כך בילדים.
2. אתה מסייע לה בפתרון הטכני הנקודתי.
אבל אצל האישה המשוואה היא אחרת:
אישה כועסת= הקשבה.
אם אישתך דרמתית כשאתה יוצא לסייע המון בקהילה היא בעצם זועקת אליך שהיא רוצה שתתן לה את המקום שלה שנלקח כל פעם על ידי כללל אלו שאתה עוזר להם.
כשהיא לחוצה ומרירה על הילדים אחרי שקרעה את עצמה בהכנות לשבת היא צריכה את ההערכה שלך על מה שעשתה ולא שתאמר לה שזה לא שווה. זה הנשמה של האישה. זו נקראת תקשורת מקרבת לא למתוח אותה אליך ללחוש לה להתכופף להבין...
אני אביא לך עוד דוגמא: גבר איך הוא בודק חמץ? פשוט בודק חמץ טכני. עוברים על המקומות רואים שזה נקי מסמנים וי והלאה.
אבל מישהו דאג שהכול יהיה מסודר לא? קרע את עצמו ותיכנן כבר חודש מראש מה לנקות מתי ואיך זה יסתדר עם הילדים, עבודה, וכמובן ניקה.
אז למה בזמן הבדיקת חמץ לא להביע את ההערכה לאישה לילדים על העניין עשרות פעמים כל מגירה שנפתחת. (כמובן בלי לדבר)
אבל זה לא כתוב בשום מקום- אז אצלנו הגברים בעולם הטכני אם לא כתוב לא עושים.
שים את אישתך במקום הראשון לפני הכול
תתאמן על נושא ההקשבה מעבר.תקשורת מקרבת.
אל תילחץ ותיכנס למצוקה ותרצה למות או להתגרש אל תהיה קיצוני. יש לכם חיים שלמים לחיות ביחד בזוגיות ואהבה
רק אתה צריך למצוא את המפתח הנכון לליבה של אישתך.
מדהים! אמנם הדוגמאות קצת לא מדויקות, אבל מדהים!גילר

תודה על התשובה המדהימה!
בנוגע להקשבה - זה נשמע לי הגיוני ומתקבל על הדעת. באמת אני מחפש פתרונות במקום פשוט להקשיב.

רק אציין כי דווקא בדוגמאות שהבאת המקרה הוא די הפוך (מה שגם גורם לתסכול שלי).
אם כבר לרוב כשאני דואג לארוחה, לנקיון, למטלת בית אחרת - העניין מתבצע מהר, יסודי, בלי לעגל פינות, בשמחה ובשאיפה על הצד הטוב ביותר. אם זו ארוחה - הכל מתוקתק על השולחן, טעים, נקי וללא שאריות אחריי.
ובד״כ כשאשתי דואגת לכך, מרגיש כי מרוב שנמאס לה - הדברים פשוט נעשים כלאחר יד. חלילה אני לא אומר לה את זה (זה באמת יכול להעליב), אבל גם עוד יותר גורם לתסכול שלי. משהו כמו ״לא רק שהדברים נעשים כלאחר יד בעוד שאני נותן את המקסימום, אלא גם את בסוף זו שמתלוננת ועושה דרמות״.

אז המסר שאני רוצה להעביר לאשתי ב״לחם עם חומוס לשבת״ הוא שאם עושים משהו - עדיף שזה יהיה בשמחה, או שלא יהיה.
אם את רוצה להכין עוגה שיהיה לילדים - אחלה! אבל בשמחה. לא כקורבן! אם זה להתקרבן - באמת עדיף שלא יהיה.

אז זה העניןן .שלדעתך. אם זה להכין עוגה ולהתקרבן אז לאמוש השור...
אבל מה לעשות והיא עיקר הבית והיא גם המחליטה עליו.
צריך להבין שהתגובה שלה לא באה מחלל ריק.
אצלך הכנת עוגה בלי שמחה= להתקרבן
אצלה הכנת עוגה בלי שמחה= רצון שיעריכו את מה שאני עושה בבית.
זה בתת מודע אצלה- יכול להיות שבשלב ראשון היא לא תדע להסביר את ההתנהגות.וזה יוצר את התסכול.
יכול להיות גם בהחלט שלא בא לה להכין וזה בסדר
אבל היא מכינה מתוך דחף אימהי איכפתיות וצורך ואז תפקידך לנסות להבין מה הגורם לחוסר חשק
אבל בכול מקרה אתה לא המחליט מה יהיה ומה עדיף אנחנו בבית הטפל והאישה עיקר.
לפי מה שאתה כותב אתה בעל מסור ושותף במטלות אבל נראה מדבריך שאתה לא מצליח להגיע ללב של אישתך.
אתה לא מצליח לראות את הצד שלה, רק את שלך. בדברים החיוביים
בדברים השליליים אתה כן רואה את הצד שלה ולא את הצד שלך.
אתה צריך ללמוד שפה חדשה, שפה שנקראת תקשורת מקרבת. ואני בכוונה אומר אתה כי אנחנו לא מחפשים אשמים ומי צודק.
אתה כרגע זה שהבנת שהמצב מתסכל וצריך שינוי, אז אתה מייצר את השינוי בלי קשר למה שתעשה אישתך. זה התפקיד שלך. תפתח עין של אהבה, של חמלה, של רצון אמיתי לעזור לאישתך כשהיא במצוקה והכי חשוב בלי לפתח אצלך מנגנוני הגנה של אני לא בסדר.
מצוקה של האישה = הקשבה.
אל תצא מנקודות הנחה של מה היא חושבת. שאלת אותה פעם אם נמאס לה?
הקשבת פעם למה היא מרגישה באמת בלי להגיב?
תאמין לי אישתך יודעת הכי טוב מה היא מרגישה וגם מה הדרך לפתרון למצוקה שלה.
רק צריך ללמוד להקשיב ואיך להגיב כדי להוביל את הצד השני.
אמרת שאתם נשןאים 13 שנים- מזל טוב בר מצווה.
עכשיו הגיע הזמן להתבגר בקשר ולהקפיץ אותו כמה רמות למעלה. זה המבחן שלך.
הציעו כאן כרטישיח לזוגיות.
יש קלפים זוגיים
חפש חומר באינטרנט בנושא תקשורת מקרבת והכי חשוב
אתה לא עושה את הדברים כדי לתקן אותה.
תקן את עצמך וזה ישפיע על המעגלים הלאה

יש אפשרות שהיא תסכים ללכת ליעוץ?חנה קפלן

אני מציעה שתנסה לדבר לליבה שתלך ליעוץ כדי שתלמד איך להתמודד .

חבל שהיא תחיה את החיים בחוסר סיפוק .

נקודה נוספת ,תנסה ללכת גם אתה ליעוץ זה יעזור לשתיכם.

שהשם יעזור לכם להגיע לשלום בית אמיתית תוך כדי סיפוק אהבה ושימחה!

טיפוס INTP/Sברוניש

לאקסטרוורטים זה אך טבעי להביע רגשות. לאינטרוורטים זה הפוך מהטבע.

לפעמים קשה לדבר על כל נושא שהוא. ורק כשמצטבר תסכול, זה מתפרץ כהר געש. זה לא קשור לשום נושא ספציפי. למה זה מגיע בצורה של סצנה? כי הצטבר תסכול. התסכול הוא לא עליך אלא על זה שהיא עצמה לא הוציאה את כל זה בזמן אמת.

אפשר להתגבר על זה. שלב ראשון - הכרת הבעיה.

לאחר מכן: לא חייבים טיפול, רק אימון הדרגתי על ידי הכרחה עצמית לספר בפירוט את מושא הטרדה.

יש אומרים שאפילו לספר לעצמך בקול עצמי שבראש מועיל.

אפשר להציע לך ניסוח אחר לתקשורת איתה?מיואשת******
במקום להודיע לה שאתה יוצא ולצפות שהיא תגיד משהו יפה ולא תתפוצץ
ממליצה לך לנסות אחרת
הי שושי, את צריכה שאני אעזור לך במשהו? יש משהו שצריך לעשות עכשיו?
אה לא? אז אני יכול לצאת ל...

או אחרת-
שושי ישרה הייתי מחר רוצה לצאת בארבע לעזור ב... מה את צריכה שאני אעשה לפני זה כדי שאוכל לצאת?

איך שאתה מנסח את זה עכשיו אתה מודיע לה משהו ואז היא מתפוצצת. (אני למשל יכולה להבין אותה. ) תנסה לשאול. לתקשר בצורה שזו החלטה משותפת, לא הודעה על מה אתה הולך לעשות עכשיו.

מעבר לזה כולם מגיבים פה כאילו אתה צודק בזה שאתה אומר שאתה עושה יותר ממנה . זה אנחנו יודעים רק ממה שאתה אומר האמת יכולה להיות שונה. שאלת את אשתך פעם איך היא מרגישה מי עושה יותר בבית? כי אם היא עושה מליון דברים לשבת ולילדים ואתה מבחינתך סבבה לחם וחומוס אז אולי גם בשאר הדברים זה ככה. היא מנקה כל פינה ואתה מעביר מגבון ומבחינתך שתיהם ניקיתם.
אני לא אומרת שזה בהכרח כך רק מציגה זוית מבט אחרת. יתכן שאתה חושב שאתה עושה המון ואשתך לא חושבת ככה ולכן מתפוצצת בקלות. מומלץ לדבר
ולפני זה אולי פשוט תעשה רשימה לעצמך מה אתה והיא עושים. ותראה אם באמת מה שאתה חושב הוא נכון
^^^נכון מאודrivki
תגובה מעולה! מיואשתוש!!!וואוו
לגמרי! ביג לייק!נגמרו לי השמות

תודה! הדוגמא פחות רלוונטית ... אבל ההצעה מועילה באמת.גילר

הדוגמא די הפוכה, כיוון שלרוב אני זה שמשקיע את הנשמה במה שאני עושה למען הבית, ביסודיות, בירידה לפרטים וגם בשמחה. לרוב דווקא אשתי היא זו שתחתוך עגבניה ל 4 ותקרא לזה סלט. חלילה מעולם לא אמרתי על כך כלום מחוץ לפורום זה כי זה באמת יכול להעליב, אבל אותי זה מתסכל.
אני מרגיש שדווקא לי יש את הלגיטימציה להתלונן, אבל אני פשוט חותך את הסלט דק דק בשמחה כי זה כיף וטעים לנו ולילדים.
סתם דוגמא.

משהו מוזר בסיפור שלךמיואשת******
אתה מספר כמה אתה עושה הכל מושלם אבל היא לא. אם אתה מנקה כזה מושלם למה בכלל היא מנקה? אם אתה חותך סלט דק למה היא חותכת גם?
ואם אתה משקיע עד הפרט הכי קטן בכל בישול למה הגיוני לך שהיא תכין רק חומוס וחלה?
מה קורה כשאתה משקיע למשל וקוצץ סלט דקיק, מי שומר על הילדים בזמן הזה ? והאם זה נכון גם להיפך כשהיא חותכת סלט או מכינה שבת האם אתה שומר על הילדים והיא פנויה לזה לגמרי להשקיע כמה שבא לה או שהיא צריכה תוך כדי לעשות עוד דברים?

פשוט מוזר קצת התיאורים שלך, לא מצליחה ליישב אותם במציאות רגילה של בית.

האם ניסיתם פעם שיהיו תפקידים מוגדרים? אתה מנקה מושלם כדבריך אז שאתה אחראי רק על הנקיון והיא רק על הבישולים? ואתה תחכה לפחות שנה שהיא תתמקצע בתחום המסוים שהחלטתם למשל בישול, לפני שתחליט אם היא משקיעה בו מספיק או לא. תן לה זמן ללמוד את זה לעומק, תחמיא מכל הלב על כל דבר קטן שלמדה, ולא תחשוב איך היית עושה את זה יותר טוב, למשל.
לא כולנו טובים בהכל, ואם אני אסתכל איך בעלי עושה חלק מהדברים אז אני אשתגע ואעשה הכל בעצמי ואתמוטט. הוא עושה את התפקידים שלו בזמן שלו ובצורה שלו ואני פשוט שמחה שאני לא צריכה לעשות אותם בעצמי.
אני מניחה שבעלי יכול להזדהות איתך ברוב ממה שכתבתrivki
לא יודעת אם המצב שלכם באמת דומה לשלנו, או רק נראה ככה. אבל מהצד של אשתך הוא בכל מקרה נראה אחרת ממה שאתה תיארת...

ניסית להסביר מה מפריע לך בזמן שהיא רגועה? לא בקטע של ביקורת עליה, אלא 'אני מרגיש כל הזמן מותקף ומואשם. קשה לי מאוד לחיות ככה'.

איך אתה מגיב בזמן שהיא מתפרצת? תגובות בסגנון של 'תירגעי' או 'תפסיקי להתעצבן' רק מוסיפות שמן למדורה. גם הסברים רציונליים, למה הכל בסדר וצריך להירגע.
אתה לא חייב להתרפס לפניה. אפשר לנתק מגע בלי להגיד כלום, אם היא מתנהגת ממש לא לעניין. אבל הכי טוב לזרוק משפט של עידוד והבנה, כמו 'יהיה בסדר, אני איתך'. ו ל ה ת כ ו ו ן לכך שאתה באמת מנסה להבין אותה ורוצה שיהיה לה טוב.

אתה מבקר אותה על 'הנזק שהיא עושה לילדים' בפניהם?
אחרי שהיא טורחת ומבשלת לשבת, אתה אומר ש'לא אכפת לך לאכול לחם עם חומוס' ?
אם כן - אל תהיה מופתע שהיא מתפרצת. קשה לחיות עם בן זוג שלא מעריך ומזלזל.

הדרך הנכונה ( והקשה) היא להחמיא על האוכל/המאמץ ולהוסיף 'אם עבדת כל כך קשה כדי שיהיה לנו טוב, בואי נעשה גם אווירה טובה, זה הכי חשוב '

הנקודה הקטנה הזאת שכל הזמן חסרה לה בכל מה שאתה עושה - אולי זאת הנקודה של הזדהות והבנה. קשה להסביר, איך אפשר להגיע לזה בלי להכיר אתכם לעומק. אבל קודם כל שאתה ת פ נ י ם שהצעקות וההתפרצויות שלה זה לא נגדך. היא צועקת, כי כואב לה.

ובעומק הלב אשתך מצפה ש א ת ה תהיה הצד החזק שלא מתפרק מכל דבר ולא מתיאש חו'ח.
אולי יעזור לך גם לעבוד על הבטחון העצמי שלך, שלא תרגיש אשמה מולה. כי לסלוח ולהבין את הצד השני אפשר רק מהעמדה של חוזק.

במחילה אם זה נשמע כמו ביקורת, רק רציתי לשקף, מה מרגיש (אולי) הצד השני.
אבל ציפיות האלו ממש מוגזמותעמקאביב
מה אם בעלך ישקיע את זמנו ומאמץ בבניית מתלה לא עמיד וארון מתנדנד ואם את לא תביאי הערכה וילדים יעיזו לא לאהוב הוא יתפרץ ויגיד שאתם לא מעריכים אותו?
זה אותו דבר. ועוד יוסיף שאת צריכה לעבוד על בטחון עצמי כדי להבין שכואב לו.
אני מניחה שכל אישה שפויה תברח מהר ממישהו כזה. אז זה עובד גם לכוון השני. אגב, התנהגות הזאת גם הופכת להרגל. אם היא מביאה פרות עם בעל אז למה לא לנסות אותה עם ילדים? וכך הלאה.. אחר כך בן אדם לא מבין למה אף אחד לא רוצה קשר איתו .
זה לא הגיוני לבקש מזה שנורמלילמה לא123

להבליג כל הזמן מול הלא נורמלי

בזמן שהנורמלי צריך להשתנות

ועדיין בזוגיות כל אחד צריך לבוא לקראת השני

זה שצועק, צריך להשתפר ומנגד השני צריך לספוג לפעמים נפילות שלו,ולהבין שא"א להשתנות ביום אחד.

וואו ממש מסכיםיחזקאלי
בסוף כל הבלגה מוציאה מלא אנרגיות והנורמלי בסוף נהיה לא נורמלי כי קשה להבליג לאורך זמן ובטח זה מצטבר ואז כשהוא עושה טעות כי אין בן אדם מושלם הוא מתמלא ברגשות אשם
מי מגדיר מי נורמלי ומי לאמוש השור...
בזוגיות אם יש רושי באמת כמו שכתבת כל אחד מהצדדים צריך לסייע ולבוא לקראת.
לא מחפשים אשמים לכן זה לא שאלה של נורמלי או מי צודק.
הבלגה נכונה לא מוציאה אנרגיות אלא להיפך מעצימה וממלאת
נשמע שאתה מחפש יותר מדי תעסוקות מחוץ לביתסודית
וילדים, הם לא אמורים 'להצטרף' להורים, שחיים את חייהם, אלא הורים *אמורים להשקיע בילדים שלהם*.
למרות התיאור המוטה שלך, נשמע שאשתך משקיעה בבית הרבה הרבה יותר ממך. נשמע שיש לכם פערים גדולים בתפיסת ההורות.
כל ה'חסד' והפעילות שלך בחוץ לא שווים כלום, אם אשתך עצובה ומרירה בגללם.
זה שאתה מסתפק בלחם וטחינה לשבת, גם לא מעלה גדולה כמו שאתה חושב, אלא גם אתה אמור להתאמץ לכבוד שבת..
זה שהיא אוגרת תסכול עד לפיצוץ, זה כנראה בגלל פז"מ הנישואים שלכם, אחרי 13 שנים היא התייאשה ולא מקווה לשיתוף פעולה אמיתי מצידך.
ההורים שלך השקיעו בך? כנראה שהם התנהלו די דומה להתנהלות שלך היום. אולי תלך לטיפול לבדך, כדי להבין איפה עובר הקו בין עשיית חסד אמיתית, לעשייה שהיא על חשבון צער וסבל של הזולת. איפה ההשקעה שלה מוגזמת ואפשר לעזור לה לשחרר, ואיפה אתה פשוט מנסה לברוח
תגובה פשוט הזויהברוניש

תלונתו של פותח האשכול אינה בבירור מהות התלונות וה "מי צודק" אלא על אופן הבעת התלונות שמגיע באופן של תסכול קוגניטיבי ולא באופן תקשורתי בונה.

מוזר שנעלבת עבור אדם שאת אפילו לא מכירה, בסיטואציה שאת לא מכירה, בלי להבין בכלל את הנידון על הקשריו.

די ברור שמכל האנשים בסיפור, רק את זו שזקוקה לטיפול!

אולי הזויה אבל ניתוח מדוייק של הדברים שהוא כתבמוש השור...
צריך ללמוד לקרוא בין השורות. התגובה רק מתמללת את מה שהוא אמר
יש הרבה מן הצדק בנקודות שהעליתמיואשת******
ילדים צריכים הורים מאושרים. לא כאלה שמרגישים בעבדותגילר

וכשילדים רואים שההורים שלהם אנשים מלאי תוכן, תחומי עניין, עיסוקים, אקטיביזם בקהילה, במדינה ובתקשורת - כן, הם מצטרפים, לומדים, סופגים, מעריכים, ומקבלים דוגמא.
ההשקעה בילדים היא לא קורבן שצריך לבוא במקום החיים, אלא לבוא לצידם. הילדים הם חלק מהחיים, לא כל החיים.

אחרי הכל משה רבינו קודם היה משה רבינו, ורק אח״כ אבא של הילדים שלו. לא צריך ללכת רחוק עד משה, זה נכון לגבי כל אחד שהגיע לעולם למלא איזה תפקיד ייחודי לו. הילדים רואים אותו הולך בעקבות התפקיד - ומצטרפים. לומדים מה זו שליחות, לומדים להיות אנשים תורמים ופעילים, ולא רק סגורים ב 4 אמותיהם.

מצטער - מסכים מאוד לגבי זה שצריך להשקיע בילדים, אבל לא מאמין בקורבנות-אדם.
ואת זה אני אומר כאבא אהוב מאוד על הילדים שלו, שנמצא איתם יום יום וערב ערב. מבלה, משקיע ונוכח.

לא יודעתy101
מה הפתרון, ולא מכירה את הצד של אישתך.
רק אגיד לך עיצה ששמעתי מבן אדם שנשוי 15 שנה ואב ל-3 ילדים.
לא מדברים בציניות אחד לשני בזוגיות, לא בצחוק, לא רק בנושא מסוים פשוט לא בכלל.
כן מדברים בצורה ישירה וכנה.
וזה נכון לכל בן אדם שרוצה להשיג שיתוף פעולה.
אם היא צריכה שתעשה משהו היא יכולה לומר במפורש בצורה ישירה אני צריכה שתעשה x,y.. קשה לי בכך וכך ואני צריכה עזרה. במקום משפטים עקיפים וציניים כמו מה אתה לא רואה, עיניי עירך...
אני בטוחה שבצורת תקשורת כזו אתה תשמח יותר לעזור לך כמו בחוץ.
אם יש איזה משהו/י שיסביר לאישתך זה לא בזמן כעס ותסכול זה יכול להועיל. כמובן שאם היא מקבלת את זה גם אתה מיישם את זה ולא מדבר אליה בציניות אף פעם.
רגישהMp4❤
נשמע שאשתך מאוד מאוד רגישה..
היא מנסה להיות "האמא והאישה המושלמת" ולכן מנסה לדאוג לכולם חוץ מאשר לעצמה..
היא ככל הנראה לא משתפת בהתחלה כי מנסה להימנע ממריבות וויכוחים, להבליג, להתגבר על מידותיה וכד', אבל כמה אפשר להחזיק בבטן?
אז מידי פעם היא מתפוצצת, וזה שזה קשה לך זה הכי מובן בעולם, אבל גם לה זה קשה! לכן היא מגיעה למצב הזה.. היא לא עושה את זה בכוונה!!
אישה רוצה להרגיש שהיא מספר 1 בשביל בעלה! לפני אמא שלו, לפני החברים ולפני כולם.. אבל לא כל הנשים זהות בתגובתן לתחושה שהן לא בראש סדר העדיפויות.. נכון, יש כאלה שפותחות ומשתפות אבל גם כאלה שפחות, אבל הבסיס לפתירת הבעיה הוא זהה- מחמאות! ציינתי שאישה רוצה להרגיש מספר 1? אז תגרום לה להרגיש ככה!! היא עמלה כדי להכין אוכל לשבת ולכן היא בלחץ ובעצבים? במקום להציע לה לשבת על חלה וחומוס- תגיד לה שאתה מעריך אותה! איזו אשת חיל היא! איך זכית ב"ה! תחבק אם אפשר, תחייך אליה, תשבח אותה ליד הילדים, תקדיש לה שיר- תגרום לה לחייך!!
אם היא תרגיש מספר 1 היא לא תהיה אומללה..
כשהיא בע"ה לא תהיה אומללה, ברגע המתאים (רצוי במקביל לארוחת ערב משותפת לדוגמה) בע"ה תוכלו באמת לדבר, להבין, לחוש אנטמיות וכתוצאה מכך לפתוח נושאים מורכבים שקשה לכם להוציא בדר"כ..
(כמובן, לשקול מילים.. אתה לא אמור להטיח האשמות, רק להסביר שאתה אוהב אותה ורוצה בטובתה, אבל לפעמים אתה לא יודע איך להתנהג כדי שיהיה לה טוב, כי אתה בסה"כ אדם פשוט ולא נביא.. אז תשמח אם היא תשתף אותך בתחושות שלה ובצפיות שלה ממך כדי שתוכל להפוך אותה למאושרת, כי כשהיא מאושרת אתה מאושר 😍)
זוגיות זאת עבודה. יש תקופות שבהן הגבר צריך לעבוד קצת יותר ולהפך.. אלה החיים ב"ה..
אל תשכח "כמים הפנים אל הפנים, כן לב האדם לאדם"- ברגע שתשנה את התנהגותך כלפיה, בעזרת ה' גם היא תשנה את התנהגותה! זה תהליך, אבל זה לגמרי אפשרי ב"ה!
אשתך זקוקה לך עכשיו!! ההתנהלות הזאת מראה שלאשתך לא טוב!! תפרגן לה, תכתוב לה מידי פעם איזה פתק עם איזה שוקלד שהיא אוהבת ליד, תפנק- ותראה לה שהיחד שלכם חשוב גם לך!! נשמע שהיא בסה"כ צועקת לך- תאהב אותי!!
היא מנסה לשדר לך "אני טובה! אני מושלמת! עכשיו אני מספיק טובה? עכשיו אתה אוהב אותי?" ומקבלת חוסר הבנה וביקורת.. בטח שהיא לא תרגיש בנוח לשתף.. הרי לא תבין.. רק תיתן לה איזה פתרון.. אבל היא לא רוצה פתרון!! היא רוצה להרגיש שאתה מבין אותה! שאתה תומך בה! שיש לה שותף! אל תנסה לפתור לה את הבעיות- פשוט תהיה!!!
חשבת על זה שאולי היא מנסה לתת את כל כולה לילדים בצורה כזאת אובססיבית כי היא מרגישה שעבורם היא חשובה? לפחות בשבילם היא בעלת ערך!
ד"א, גם אתה כתבת בצורה מאוד מאוד דרמטית!!
נשמע שיש לכם ב"ה עבודה.. להפסיק את ההצגה הזאת שהכל בסדר ולהתחיל להפוך לבסדר ב"ה באמת!
חשוב שתדאגו לזמן איכות זוגי!! שתדברו יותר ושפשוט תאהבו! קצת רומנטיקה, מחמאות והערכה לא יכולות להזיק (;
ובמידת הצורך- כמובן טיפול זוגי.
ב"הצלחה!!
כתבת מדהים! כל מילה!נגמרו לי השמות

המחמאות זו עצה טובה שכבר קבלתי. לא כ״כ מצליח לעשות זאת בכנותגילר

זה נכון! ועדיין אני לא מרגיש שאני מצליח.
לא מצליח להרגיש באמת הערכה. כפי שכתבתי לעיל, אשתי אכן מרגישה מתוסכלת על ההשקעה שלה, ועל כך שרק היא עושה.

אבל אם לומר את האמת - אני משקיע הרבה יותר במטלות הבית שאני עושה. אם זה הכנת ארוחה - לרוב היא תהיה מושקעת, המטבח יישאר מתוקתק כשאסיים, הסלט קצוץ דק דק. אם זה נקיון - אני לרוב ארד לפרטים ואגיע לחריצים, מתוך שאיפה שיהיה באמת מושלם.
אני לא מתלונן אלא עושה זאת בשמחה.

מאידך אשתי לרוב עושה את אותם הדברים ״כלאחר יד״, אלא תוך השקעת אנרגיה רבה בהרבה, מה שגורם לה לתסכול ולהרגשה (הלא נכונה) שהכל מונח רק על כתפיה. זה די דומה למטפס הרים שנאחז בסלע ומפעיל פי עשר יותר כח מהדרוש. איך יצליח להמשיך בטיפוס??

אני באמת רוצה לתת מחמאות, אבל לפעמים אני מרגיש שזה קצת כמו להגיד לילד ״כל הכבוד״ שהצליח לצייר עיגול.
אשתי ואני נמצאים בעמדות שקולות. אין פה הירארכיה כמו של הורים וילדים, ומרגיש לי מוזר להחמיא על דברים שבאמת נעשו בלי נשמה, מתוך תסכול, וכלאחר יד.

שוב - אני לא אומר לה את זה. זה יכול להעליב. מצד שני אני מתוסכל מאוד מהמצב.

אז אולי פשוט תשחרר אותה מדברים האלועמקאביב
נשמע שהיא שונאת מטלות בית אבל הכניסו לה לראש שהיא בתור אישה חייבת לנקות, לבשל , לאפות. יש מצב איכשהו לשחרר אותה מזה לגמרי? אתה, עוזרת, ילדים? והיא תעשה משהו אחר שכן הולך לה טוב והיא אוהבת לעשות. גם תשחרר אותה החוצה, לחברות, חוג, הליכה, שיעור, גם אם היא טוענת שלא רוצה.
מישהו צריך להסביר לה שהיא חשובה יוקרה גם אם היא לא מבשלת וילדים עדיין יעריכו אותה גם כשהם ידעו להסתדר לבד.
הגיוני שהיא גם מרגישה שאתה משקיע יותר וזה מתסכל אותהשובאל
ואם זה נכון זה רק מדגיש את הצורך לפרגן לה שלא תרגיש שהיא במבחן מולך.
לגבי מה שכתבת שזה כמו לתת.מחמאה לילדבת 30
מחמאה, עידוד וחיזוק חיובי זו הדרך היחידה.
לשמור בבטן ולהיות מתוסכל לא יעזור לך.
יכולה להגיד לך,שכשהתחתנו, בעלי לא באמת ידע איך לעבוד. הצליח לתקוע מסמר, קצת לתקן דברים. אבל מאוד מאוד רצה.
היום- הוא עובד בתחום הנגרות, ואת הבית שלנו שיפץ בעשר אצבעותיו, מהמסד ועד הטפחות, בכשרון רב.
כמובן שזה כשרון טבעי וכו', אבל אני ב''ה יכולה להעיד על עצמי שמעולם, מעולם, לא אמרתי לו משהו שלילי על מה שעשה, גם אם יצא עקום לגמרי, ותמיד תמיד שיבחתי ועודדתי
בשנים הראשונות רובנו מחמיאים מפרגניםגננת מתחילה
ודואגים להזכיר לבן זוג את הצדדים החזקים שבו ולא נותנים דגש לחסרונות.
כנראה שהוא הגיע למצב צבירה של כעס, מרירות ומשקעים, ולכן הוא הפסיק להחמיא.
ולפי מה שהוא כתב גם בעיות של תקשורת מצידה מה שגורם לו לתסכול ואפטיות ליצור איתה דיאלוג.
מכירה כמוךסלמנקה
אח שלי.
מעצבן מעצבן מעצבן.
תמיד היה אומר ש *כשהוא* עושה דברים אז הוא עושה אותם *כמו שצריך*. גם מכין אוכל כמו שצריך וגם מנקה אחריו ותמיד המטבח מתוקתק אחריו.
אלא מה?
הוא ממש לא היה רואה את כל מה שהאחרים עושים סביבו.
מבחינתו היו לו סטנדרטים של פעולה, הוא לא ראה באמת מה אני ואחרים בבית עושים כי הוא שפט לפי איך שהוא תופס שמשימה מושלמת צריכה להעשות. לא ראה מעבר לזה כלום.

מכל מיני נקודות שכתבת נראה לי שאתה בכיוון הזה.
כשכתבת שהיא חותכת עגבניה ל4 וקוראת לזה סלט: האם היו לה משימות נוספות? האם היה לה חשוב להגיש ארוחת ערב לילדים בזמן מסוים? האם עשתה במקביל עוד כמה דברים?

נשמע לי שאתה לא רואה מה היא עושה. אולי אתה פעיל מאד ואבא נוכח, אבל עדיין מסוגר בסטנדרטים שלך, אתה לא מסוגל לראות את המציאות שלה, את הדברים שהיא מחשיבה, את הערכים שהיא מנסה לפעול לפיהם ומתמודדת איתם כל הזמן ומולם התסכולים שלה. אולי אם תבין רגע מה המציאות שלה תוכל להעריך מה שהיא משיגה ביחס לעצמה. מה התסכולים שלה, מה הערכים שלה וגם מה אתה יכול לגרום לה לראות קצת אחרת מתוך הבנה אמיתית של מה שהיא רוצה.

אם למשל תדברו על מה שאתם רוצים שיהיה בשבת. אולי תבין באמת למה היא רוצה הרבה אוכל ולא רק תצהיר את מה שאתה חושב. אולי מתוך דיון והבנה של מה שהיא מרגישה וממה זה נובע תצליחו להגיע להסכמה על איך להגיע לשם.
וזה ידרוש גם ממך להכיר במה שהיא עושה למען השבת של הבית שלכם.
לא צריך לתת מחמאות. צריך עין מתבוננת, עין טובה וצריך גם אכפתיות כדי להביע את הדברים הטובים שאתה רואה כדי לגרום הרגשה טובה.

נראה לי שיש ביניכם תהום של תקשורת שלא תלויה רק בה. אתם צריכים לגשר על ערכים ודרכי פעולה. בינתיים נראה לי שהיא חושבת שאין באמת עם מי לדבר והיא נאבקת בעצמה בבית שלה. כיוון שהיא מרגישה לבד ובמאבק היא מתפרצת.
כתבת הרבה ממה שאני חושבת רק לא היה לי כח לכתוב.מיואשת******
ידעתי שיגיבו ככה.סלמנקה
הוא כתב הרבה טובות על עצמו. לא מעריך שום דבר ממה שאשתו עושה.
לא בתור אימא, לא דברים שהיא עושה בבית. לא בחוץ. רק הוא עושה טוב.
עברתי על ההודעות רק שלו וקראתי טוב טוב מה הוא כתב וככה הגעתי למסקנה שלי. לא כתבתי ממקום אישי.
אבל למה אי-אפשר להסביר את כל הדבריםעמקאביב
האלו בלי דרמה? להגיד שילדים אמורים לישון בשמונה לכן חשוב להגיש ארוחת ערב בשבע והיא מבקשת ממנו ככה וככה. אם הוא באמת מה שהוא כתב אז הוא ישתדל לחתוך סלט עד שעה שבע.
בנוסף, היא אמורה להבין שהוא לא יעשה דברים בדיוק בשניה שהיא תרצה ובדיוק בצורה שהיא רוצה.
לך הוא מזכיר את אח שלך. ולי היא מזכירה את חמות שלי. הכל אצלה הדרמות, היא מצפה שכולם יבינו מה היא רוצה ויבצעו את זה בדיוק. אם זה לא קורה אז היא בוכה. היא מקרקרת בצורה לא נורמלית על ילדים, למרות בפועל היא לא רואה אותם, מה שמעניין אותה זה שליטה שלה או תלות שלהם. היא מתנפלת על עבודות בית, גם כשאף אחד לא ביקש, עושה בצורה בינונית, מתעייפת ונעלבת שאף אחד לא מעריך. ואז עושה דרמות. כמובן שהיא לא מקבלת שום דעה חוץ מדעה שלה. ישר היא מתחילה לבכות ולהגיד שלא מבינים אותה, עושה דרמות.
עשיית דרמות זה טרור רגשי. זה או אתה אתה עושה מה שאני אמרתי או שאני בוכה צועקת, אין פה דיאלוג, אין פה שיחה, אין קבלת אחר. ועוד מלווה בדרישה לא הגיונית בעליל להבין מה היא רצתה. אגב, מי אמר שהיא באמת רצתה מה שהיא אומרת, אולי רצתה בהתחלה משהו אחר אבל עכשיו שינתה את דעתה כדי לעשות דרמה?
ולמה רק לה מותר? היא מנחשת מה בעלה רוצה ומבצעת בלי שהוא יגיד? רב הסיכויים שהיא לא שמה לא עליו ולא על ילדים, ואין לה מושג מה הם באמת אוהבים. מה כבר צריך לבשל לשבת שבעל יעדיף פיתה עם חומוס? מבחינתי עדיף פיתה עם חומוס ברוגע ולא ארוחת מלכים אם צריך לשלם עליה בשמיעת צעקות, בכיות והאשמות. אין לה כוח, זמן, רצון אז שלא תעשה. אף אחד לא יעריך את זה. רק ישנא את הארוחה הזאת ואת זאת שבישלה אותה. בן אדם נורמלי לא יקבל מתנות שניתנו לו מתוך בכי, דרמה, האשמות והתקרבנות, הוא כבר יסתדר איכשהו בלי זה.
יש לך הרבה הנחותסלמנקה
שמענו רק צד אחד. את הצד שלו.
אפשר להניח שכל ההצהרות שלו נכונות אחת לאחת. שבאמת הוא עושה יותר והיא דרמטית ומתנפלת.
אבל מכל האווירה של מה שהוא כתב ראיתי שהוא לא מעריך אותה.
הוא טוען שהוא עושה יותר לא כי היא עושה פחות, לא כי היא עייפה מהלידות וההריונות אז היא נחה והוא עושה אלא בגלל שהוא עושה את הדברים טוב יותר. שהוא חושב על כל הפרטים ומנקה אחריו. שהמשימות שהוא לוקח על עצמו נעשות מהתחלה עד הסוף.
זה ועוד דברים מרמזים לי שהוא לא רואה דברים שהיא עושה.

ומה הטענה על שבת?
אז מה אם הוא הצהיר לה שתשנה את הגישה שלה של שבת? ככה משנים דברים? הוא קובע והיא לא? מה עם הרצונות שלה? למה שלא יכנס למטבח קצת ויעזור לה להכין מה שהיא רוצה?
אולי היא נכנסת עצבנית לשבת לא הגלל ההכנות אלא בגלל שבעלה מעצבן ותוך כדי הכנות לשבת מזלזל במה שהיא עושה?
ולכן יועצי נישואין תמיד באים בגישה ששניהם צודקים ושניהם טועיהתחברתי
אני הייתי מלמדת עליו כף זכות . איזה בעל עובד בחוץ מתנדב ועוד נשאר לו זמן וכוח לעזור בבית יותר מהרגיל? היכן הם "טעו בדרך" רק יועץ נישואין יוכל לדעת.
מעניין אם כך הם התנהלו מתחילת הנישואין. והאם לאישה היה מודל חיקוי מהבית שבו גדלה. בכל מצב עדיין לא מאוחר ויפה שעה אחת קודם..
ללמד כך זכות זה תמיד חשובמיואשת******
אבל ההיא למעלה צודקת שהוא כותב רק כמה שהוא מקסים ומיוחד ומלא שבחים על עצמו כרימון ואפס על אשתו. אתה מקבל את כל מה שהוא אומר כאילו זה נכון. איזה עוד בעל יוצא זמן להתנדב ולעבוד מלא וכו וכו. יש לך רק מה שהוא כותב על עצמו, ולפחות ממה שיצא לי לראות בחיים אנשים שמשבחים את עצמם עד אין קץ ולא רואים בעצמם שום פגם רק בזולתם לרוב לא באמת כאלו מושלמים. רחוק מזה. ההודעות שלו צורמות ממש בשלב מסוים.
לדבר עם פסיכולוג שמתעסק בשלום ביתמר שוקו
ראיתימקסימה3

ועצוב לראות את המצב הזה.

אני לא יכולה לעזור כי אני לא יודעת איך לסייע.

יש מה לעשותבסדר גמור
יעוץ והכוונה זוגית לשניכם.

יש פה קריאה לנו הנשים -כל זמן

אני לא רוצה להכנס יותר מידי לפתרונות ספציפיים לפותח השירשור (חוץ מ - ייעוץ זוגי על תקשורת דחוף!)

אני יותר רוצה להדגיש שיש המון נשים שמאוד נעלבות מהבעלים שלהן ש"איך הם לא יודעים לבד מה אני צריכה?".

קראתי פעם משהו שכתבה יועצת זוגית בשם גליה סברסוב שמישהי התלוננה בפניה ש"אם בעלי היה אוהב אותי הוא היה מרגיש לבד מה אני צריכה". והיא בתגובה ענתה לה - "אם את היית אוהבת את בעלך את לא היית מכריחה אותו לנחש מה את צריכה!!"

פשוט לומר ברור מה אתן צריכות! ואם אתן רגשיות - תאמרו גם את זה ברור!

נכון,מאיפה זה מגיעלמה לא123

הקטע של הניחושים?

גם אני הייתי ככה פעם

חוסר מודעות אוליכל זמן

וגם מאוד יכול להיות שזה בגלל שאנשים לומדים דרכי תקשורת מהבית... אולי ככה ההורים דיברו בינהם וזה נספג...

(וכנראה ששתי התשובות גם יחד זו הסיבה)

אצלינו היתה בבית תקשורת גרועהלמה לא123

אבל אימי לא דרשה מאבא שלי שינחש אותה

אישתו אומרת לו כל הזמן... אבל הוא לא מבין את השפהמוש השור...
נכון, אבל -כל זמן

לפי מה שהוא כתב היא (אכן) אומרת (לעיתים) בצעקות ובכיות כי היא כועסת שהוא לא מבין לבד. במקום זה עדיף שאשה תצא מנקודת הנחה שהוא פשוט לא נביא ולא תמיד יודע לבד מה אישתו צריכה. דהיינו להנמיך את ציפיית ה- "הוא אמור לדעת לבד מה אני צריכה ואם לא זה נורא ואיום" ופשוט להסביר בנחת מה היא צריכה.

אני חושב שאנשים מפספסים קצתברוך89
לי לפחות מקריאת דבריך, זועקות שתי תובנות:
1. אתה בעל נדיר
2. יש לאשתך בעיה רגשית/נפשית, ועליה לקבל טיפול, או טיפול לשניכם.
המצב הזה נמשך שנים?? איך אתם שורדים את זה? לא מגיע לך לסבול ככה. מגיעה לך זוגיות נעימה בעלת תקשורת בסיסית תקינה. לא מגיע לה לסבול ככה. מגיעים לה חיים מאושרים ובריאים, שמחה עם בעלה וילדים, ועליה לעבור תהליך לשם כך.
לדעתי אבן היסוד של כל זוגיות היא התקשורת. להיות מסוגל להעביר לבן/ת הזוג מה אני מרגיש/חושב/צריך/רוצה. אם זה אין, אז מה יש? היא טוענת שהיא לא עיתונאית, ולא מסוגלת לשאת נאום. ובכן לא צריך נאום, אבל מינימום של לבקש דברים ולהסביר זה נדרש.
אני מקווה שתמצאו מהר מטפל/ת מקצועי במהרה,
אסור שהסבל הזה ימשך.
הי לך, קיץ בריא!עץ ובית
עבר עריכה על ידי עץ ובית בתאריך כ"ב בניסן תש"פ 02:04
עבר עריכה על ידי עץ ובית בתאריך כ"ב בניסן תש"פ 02:02
לא קראתי את התגובות הקודמות אז מקווה שלא חוזרת על מה שכבר אמרו.

רגשות ושיח על רגשות הם שפה לכל דבר.
כמו אנגלית או פורטוגזית או פרסית.

אתה לא תדע לדבר טמילית או יפנית אם לא תלמד גם אם בת הזוג שלך תרצה ותתפלל לזה מעמקי נשמתה.

שפה צריך ללמוד!
רגשות זה שפה!

יש אנשים שזכו וזוהי שפת האם שלהם, יש אנשים עם קליטה טובה לשפות שעם החיים למדו לדבר רגשות מהסביבה, יש כאלה שלמדו עם החיים אבל עדין שומעים שיש להם מבטא, ויש כאלה שמבינים ברמה בסיסית ביותר כמו ישראלי מצוי עם אנגלית רצוצה ... ויש כאלה שלא יודעים.
פשוט לא.
השפה הזאת זרה להם בדיוק כמו סונדנזית (לא המצאתי את השפה הזאת).

נשמע שאישתך לא יודעת ולא מכירה את השפה הזאת, או לפחות לא באופן שוטף כמו שהיית רוצה וצריך.

יש הרבה דרכים ללמוד שפה חדשה
, מספרים, מסרטים, מהאינטרנט, עם מורה פרטי, נסיעה למדינה שדוברת את השפה וכו' וכו'

גם את שפת הרגשות אפשר ללמוד,
אבל האם אשתך רוצה בכלל? היא מעוניינת בשינוי? לך יש את הכוח והסבלנות ללמד אותה צעד מעד?
עצה קטנהשמיא
מבינה ללבך
זה באמת מתסכל
אשריך שאתה רוצה לתקן ואכפת לך ואתה שואל ומברר.
מזדהה עם חלק ממה שכתבו פה בעניין שיש מה שעומד מאחורי ההתפרצויות שלה.
לא חושבת שהיא בוחרת להתנהג כך במודע.
זה נראה כאילו היא מנסה להמשיך אבל בסוף לא מצליחה ומתפוצצת.
אני מציעה לך פשוט להכין לה ולך כוס קפה ולהגיד לה:
אני אוהב אותך
ומרגיש שאת עוברת משהו שממש מכביד עליך. איך אני יכול להקל עליך?
אני כאן בשביל לתת לך ביטחון
את מס אחת בשבילי
הכל יבוא אחריך
אני תמיד כאן בשבילך. לפני כולם.
מקווה שזה יעזור לה לבטוח ולתת אמון ולשתף אותך
כי נראה שהיא ככ חוששת לחשוף את הכאב שלה , עד שהפכה להר געש והלהבות לא מיטיבות לא איתה ולא עם אף אחד בסביבה.
בהצלחה רבה!
איש יקר ליבי איתך מרגישה את כאבך האמיתי!התחברתי
ניכר שאתה עושה הרבה מעבר לבעל רגיל "במסירות נפש".
א. תתייעץ דחוף אל תתן לאישתך ,לעצמך ולילדים עוד רגע אחד לסבול. תיהיה הסיבה אשר תיהיה . ההשלכות מאוד קשות לכולכם לטווח הרחוק יותר ממה שאתה מתאר לעצמך.
ב.מגיע בעיקר "לילדיך" לראות דוגמא אישית של זוגיות בריאה כדי שהם יזכו להקים זוגיות טובה ובית בריא. אם למען הכבוד העצמי החלטת להפסיק לטפל, אז לפחות למען הילדים תתחיל לטפל.
כתבט לך לא מעט סיבות ונתנו עצות ולכן אני לא מביעה את דעתי האישית ... רק אתה והבורא באמת יודעים מה הסיבה שאישתך מגיעה למצבים של התפרצויות עד חוסר שליטה.
מתפללת עליך שתדע ימים טובים ומאושרים יותר!
אסור אף פעם לצפות, במיוחד בזוגיות.סאלח שבתי

ציפייה היא דבר מטעה, הוא נראה לגיטימי לכאורה אך הוא הסיבה לכל התקלות.. צריך לספר  את עצמך, לדבר, השני לא חי ומרגיש את מה שאתה ולכן אינו יכול לדעת כיצד צריך להגיב לרגשות השני, אלא רק ע"י דיבור, לספר את עצמך בכנות בשביל לשפר ולעלות.

אנחנו הגברים אכלנו אותהנווהשאנן

מאז שנתנה לו לאכול מהתפוח הפכנו למרמס דורכים עלינו הפכנו לסמרטוטים שימושיים

לא נראה לילמה לא123

שלפני מאתיים שנה ויותר גברים כ"כ סבלו

אתה יכול לפתוח ספרי היסטוריה ולקרוא

אנחנו מחזירים לכם על כל אלפי השנים שסבלנו ממכםצוחק

סבלו בשקטנווהשאנן

סבלו ועוד איך סבלו אבל בשקט בלי להתלונן ולבכות ולצרוח ולהשתולל ולזרוק צלחות וכל מה בא ליד

אלפי שנים והעולם שותק המין החלש עלאק

רק עם להכות את האישהלמה לא123

ולא לתת לה שום זכויות

ולהרוג בלי להניד עפעף

אתה אמיתי?

או שלא למדת היסטוריה בכלל?

לא היה ולא נבראנווהשאנן

לפחות לא בעם ישראל

זה נשמע לי המקרה הקלאסי של הבדלים בין גבר לאישה....חיפושית אדומה

הכרתי את זה מקרוב בבית הורי. שניהם היו תמיד צודקים - אבל זה לא עזר ככ לשלום בית שלהם..

אני מאמינה שטיפול זוגי אמור להספיק לכם.

מה שנדרש הוא לא מעט הכלה וקבלה שבן הזוג שלי פשוט רואה את העולם שונה לגמרי ממני. וזה משהו שצריך הכוונה ועבודה כדי להגיע אליו לדעתי. 

הצלת זוגות מגרושיןטיפול זוגי
ב"ה( איך מנהלים שיחה)
למה בעצם אני לא מצליח לנהל שיחה נורמלית עם הבן זוג שלי? למה אנחנו לא מצליחים לפתור דברים ביננו בנחת ?
מה גורם לזה?🤔
מה רק כשרבים אפשר לפתור דברים !!!😬
והתשובה היא מאד פשוטה לכל השאלות האלו!
אין לנו כללים!!!🤛🤜
הכל מותר להגיד מתי שרוצים איך שרוצים בלי שום הגבלות ,אז כמו בכביש אם אין שולים ותוסיף לזה שהנהג גם עייף מאד , האוטו בסיכון גדול מאד ליפול לתהום.😱
אותו דבר אצלנו אם כל פעם שיש לי איזה בעיה אני מנסה לפתור אותה באותו רגע בלי הגבלות ובלי כללים ויותר מזה שהאבסורד הכי גדול שאני מצפה שאני יגיד או יצעק לשני מה אני רוצה ממנו וגם יגיד את זה איך שאני רוצה ומתי שאני רוצה והוא ישמע ויבצע בלי שום בעיה בביטול ובשמחה ועוד יעמוד דום ויצדיע זה קצת נשמע ילדותי לא? תכלס זה לא עובד ב100%ובסופו של דבר
כולם נפגעים!!!
האשה והגבר וגם הילדים הצדיקים נפגעים שהם וודאי לא אשמים במחלוקות ובריבים ביננו.(גם אם לפעמים נראה שכן ).
ובשביל להגיע באמת לשיחה נורמלית שמביאה תוצאות טובות בפתרון הבעיות ביננו אנחנו זקוקים לכמה הגבלות וכללים.💪
בתור התחלה:
דבר ראשון. קובעים זמן לדבר🕟
על הבעיה, הזמן צריך להיות כשאנחנו לא במצב של לחץ או כעס דיכאון וכו' וכל מצב אחר שמפריע לנו לדבר כמו חולי או ילדים מפריעים וכו' אלא במצב שאנחנו נינוחים ורגועים לא עייפים מדיי ויכולים לנהל שיחה בלי יותר מדיי הפרעות חיצוניות (גם כדיי לקבוע את הזמן הפגישה צריך להיות במצב שאנחנו רגועים 💆ולא כשאנחנו במצב של מריבה )
דבר שני בזמן הפגישה להודות לשני מעומק הלב על המאמצים שלו מה שהוא כן עושה ומשתדל באותו עניין שבו אתם מנסים לפתור את הבעיה, לתת הרגשה טובה ואמיתית לבן זוג שלך שהוא עושה דברים נהדרים ואת/ה מאד מעריך/ה אותו/ה🙆
על זה כי כולנו אוהבים לקבל מחמאות זה גורם לנו להרגיש טוב להרגיש רצוי להרגיש שאני שווה משהו שאני עושה גם דברים טובים .
ופה השיחה על הבעיה נהיית כבר ממקום יותר חברי ויותר שליו ואפשר להתקדם לכיוון של פתרון.🏆
דבר שלישי: במשך השיחה צריכים להיות כללים👮 כדיי לא ליפול חזרה לויכוחים ובסוף למריבה ובסוף לתריקות דלתות בבית(במקרה הטוב).
אז יש 3 כללי ברזל שבשום אופן אסור לעבור עליהם הם כבר נאמרו מס' פעמים בפוסטים ובסירטונים שלי:
1:לא מאשימים את הצד השני (זה לא פותר כלום רק מחריף את המצב)
2:לא מזכירים לו את העבר לא הקרוב ולא הרחוק ( למה אתמול לא... זוכר שלשום שעשית... )זה מהמשפחה של לא להאשים ,הנוסטלגיה הזאת הורסת את הקשר. 💔
3:מתמקדים רק בנושא אחד בלבד ולא מתפזרים: ( אם אתם באמת מחפשים פתרון ולא דיבורי סרק שנשארים בגדר חלומות באספמיה)👼לפעמים יש קצת קושי לדבר עם יועץ מכל מיני סיבות (לא נעים ,אין לי סבלנות ,חבל על הכסף, אני יודע לפתור הכל לבד לא צריך מישהו מבחוץ וכו')ובעצם נותנים לסביבה שלנו לאגו שלנו ולכל מיני דברים חיצוניים לנהל לנו את הבית ולקבוע האם נעמוד בתור לרבנות😢 ונתחיל להוציא הרבה כסף💰 על עורכי דין והרבה פעמים גם על פסיכולוגים לילדים!😱.

הבעיה אצלךהעיקר המעשה

אתה צודק בהחלט! שתי הצעות..כמעט אבא
שלום לך, אני אישה..(אישתו של מי ששם המשתמש שלו..)
יש לי כמה דברים לומר.
דבר ראשון כל הכבוד לך! זה ממש לא פשוט לנסות ולסייע כמה שניתן בבית ולא לקבל על כך הערכה וק"ו לקבל ביקורת.
לפי דברייך אני מבינה שישנו קושי עיקרי שמפריע לך ולאישתך והוא חוסר תקשורת, או תקשורת במצבי 'דרמה' בלבד.
אני בהחלט חושבת שאם הייתה דרך לתקשר זה יכל לפתור הרבה מהבעיות כי לדעתי יש קושי של הבנה אחד את השני. אישתך איננה מבינה שאתה גבר, כלומר, לא מבין לבד מה שהיא לא תאמר ואם היא רוצה שתעשה דבר מסויים רצוי מאוד שתאמר זאת, עם זאת אתה גם היית רוצה שהיא תראה ותאמר לך תודה על מה שאתה עושה ובצדק.
מצד אישתך היא מרגישה מחוייבת לכל הדברים בבית ולכן היא לא מצפה לתודה אבל כן להערכה ולעזרה מצדך.
( למשל בדוגמתך על השבת זה ברור מאוד. מצדך: אתה רוצה ואומר לה שאתה רוצה להקל עלייה ולעזור לה בכך שתכין פחות ויהיה לה פחות עומס ולחץ. מצדה: זה עלול להראות חוסר הערכה, כי מחובתה (זו ההרגשה) היא צריכה להכין שבת ורק רוצה לשמוע שאתה שמח בכך ומעריך זאת. )
יש לי שתי הצעות:
א. לגשת לטיפול זוגי, לפעמים מישהו חיצוני יעזור יותר מלנסות לפתור הכל לבד.
ב. בקשר לתקשורת. בתור אחת שבהתחלה היה לה קשה לתקשר, אני יכולה לומר שעזר לי מאוד נושא הכתיבה.
חשוב לי לציין שאני יודעת שבתור גבר הבעת רגשות זה לא דבר פשוט כלל, עם זאת לדעתי יכול להוות פתרון.
לכן הייתי מציעה לעשות זאת באחת משתי הדרכים:
1. למצוא זמן ללא הילדים במקום רגוע ולפתוח את הנושא מהצד וההסתכלות שלך, לפרט מה קשה לך, להקשיב ולנסות להבין. בעיקר לדבר או להקשיב, לא חייב באופן מיידי למצוא פתרונות למרות שזהו האינסטינקט הראשון.
2. לכתוב. עד כמה שאני מכירה נשים סביבי הם יקראו מכתב עד הסוף. לכתוב לה קודם כל את מה שאתה כן רואה בה, את ההערכה שלך ברצון ובהשקעה בבית ובילדים ושעם זאת אתה רואה שקשה לה ושתשמח מאוד לעזור לה כי אתה אוהב אותה וכד'.
ועכשיו להסביר לה את הקושי שלך, שקשה לך להבין לבד, שתשמח מאוד שתאמר לך במה היא צריכה עזרה כי אתה לא מצליח לדעת לבד (אגב, כך זה כל גבר נורמלי..), שקשה לך שאתם לא מדברים באופן מסודר על הרגשות. שחשבת שבכתיבה יהיה קל יותר ושמאוד מאוד תשמח אם תחזיר לך תשובה במילים או בכתב, איך שיותר נח לה כי היא באמת חשובה לך ואתה באמת רוצה לדעת מה קשה לה ושתפתרו זאת יחד כדי שיהיה יותר טוב לכם ולילדים.

דבר נוסף: רוב הסיכויים שלא יהיו מיד תוצאות, אבל לאט לאט זה יכול להוות פיתרון טוב, לפחות על פי נסיון שלי.
בהצלחה רבה!
אמ;לק. יש פה כמה ענייניםארטליין
תארת מצב קלאסי של גבר ואישה.

האישה- רואה את כולם, ואחר כך את עצמה
גם כשהאישה מבקשת לנוח, זה אחרי שהיא חשבה איך זה יסתדר לכל הבית וכו...

הגבר- קודם כל מביע את הרצון שלו.
וברור לו שאם צריך משהו אחר הוא יירתם
אבל האישה חושבת שהוא כמוה- שהוא כבר חישב את כל המצב ולכן הביע את הרצון...

למשל אצלינו בעלי היה אומר
"אני רוצה לרוץ ולהסתפר"
ותמיד הייתי מתעצבנת עליו.
שזה תקוע ומה נראה לו שדווקא עכשיו...

עד שלמדתי את ההבדלים הללו
ומאז ביקשתי ממנו לשאול אותי ככה:
אני רוצה לרוץ ולהסתפר אבל אני הכי רוצה לשמח אותך.
מה ישמח אותך עכשיו?

ואז אני עונה לו: עכשיו אני צריכה שתעזור לי ככה וככה ואחרי זה תלך לרוץ.

וזה הוריד את מפלס ההתנגדויות לאפס.

לפעמים אני אפילו משלימה בעצמי את המשפט כשהוא אומר משהו שהוא רוצה.

אני מבינה שאנחנו עובדים אחרת. פשוט אחרת.

העצבים נובעים מהתחושה שבאותו רגע "לא ראית אותה"
וברגע שתראה אותה היא לא תצטרך להרגיש שהיא נלחמת על המקום שלה.

ולגבי ההשקעה שלה-
אני גם כזו. מבשלת מלא לשבת.
וכל פעם כשבעלי היה אומר לי שזה מוגזם זה היה מעליב אותי.
יש צורך רגשי בהשקעה בילדים ובסלטים והבישולים לשבת.
לא יעזור אם תגיד שזה לא צריך היא צריכה,
כי יש לה צורך פנימי. זה עונה לה על צורך מסויים רגשי.

באופן כללי העבודה של האישה היא לחיות את הרצון שלה
לשים את עצמה במקום הראשון
לפנק את עצמה.
כשהאישה שמחה כל הבית שמח!

יש הרבה עבודה שאפשר לעשות,
אני עשיתי עם עצמי עבודה מדהימה
והבית שלנו שמח ורגוע הרבה יותר
אם היא קשובה אתה יכול להפנות אותה לדבר איתי בשמחה🙂
כל מילהוואוו
הכי קל להתפוצץ על בני המשפחה הקרובה77777

לא פעם אנשים מתפוצצים על בני משפחתם לא בגלל שמי שגרם ללחץ הוא בן המשפחה

אלא בגלל שה לא יעיזו לעשות את זה על זרים.

אם יש לחץ בעבודה, לצעוק על הבוס עלול לעלות לך במקום העבודה שלך

לצעוק על חברים עלול לעלות לך באיבוד המיקום החברתי שלך

ולכן כשמצטבר לך יותר מדי ואתה לא מסוגל לסחוב את זה יותר

אתה מתפוצץ על הקרובים אליך ביותר - הבעל/אשה והילדים.

אפילו אם אתה יודע שהם לא הסיבה אתה בדרך כלל תיתלה במשהו קטן שהם עשו

כאילו הם הגורם ולא תבוא ותגיד שהתפוצצת על אשתך/בעלך בגלל שאחרי שבוע רע בעבודה

משהו קטן שקרה בבית הוציא ממך את כל מה שצברת משך השבוע.

נשמע נורא להגיד את זה אבל אם את מרגיש שזה לא באמת באשמתך

יתכן שאתה צריך פשוט להתייחס לזה שהשסתום של סיר הלחץ

הוציא את האדים ואתה זורם איתה הלאה ומחליט שעשית שירות לציבור.

יתכן ששיחות לא רק על מה אני יכול לעשות למענך אלא איך היה היום בעבודה,

יציאה שבועית או פעמים בשבוע לבילוי שיכול להיות גם סתם הליכה של בני הזוג ביחד בלי הילדים

ובירור של מה נשמע בעבודה? מה נשמע אצל ההורים שלך וכו' יכולים לעזור

שהלחץ יצא בסביבה תומכת ואתה תהיה הכתף לבכות עליה ולא האויב שבגללו היא מתפרצת,

והיא תצא לעולם החיצון בהרגשה ששיחררה ויותר קל לה להתמודד עם העולם.

בהצלחה

מזדהה מאודג'ינגר

כאחת שמאובחנת כבעלת הפרעת קשב וריכוז אני מעלה השערה אולי מזה נובע הקושי שלה?

אחת מתסמיני הליבה של ההפרעה זה אימפולסיביות,

וקשיים בוויסות החושי והרגשי,חוסר בטחון עצמי ועוד קשיים רבים

כך בדיוק הייתי מגיבה בעבר!

ככל שאני לומדת יותר על התופעה אני מודעת יותר ולומדת לעצור את עצמי לפני ההתפרצות, לחכות אם הדברים ,לדבר כשנרגעים

וכן נעזרת בטיפול תרופתי שמשנה את החיים בכלל ואת הזוגיות בפרט

בכל אופן המון בהצלחה !!

לא להתייאש ולא להזניח, לכו להתיעץ

אולי כדאי,ד.

אחרי שתאמר לה שהיית מאד שמח אם כמו שהיא אומרת לילדים, ש"את הבכי היא לא מבינה, אבל אם מסבירים יותר קל להבין ולהזדהות", וגם שהרבה פעמים היא אומרת דברים הגיוניים, ואם זה היה בצורה רגועה היה לך יותר קל לקבל - 

שתציע שבאופן מעשי, אתם תקבעו פעמיים שלש בשבוע, בזמנים שהילדים לא ברקע, לדבר ביניכם בנחת, על כל מה שרוצים, על כל מה שחושבים שצריך שכלול. התנאי שזה נאמר בנחת, מקשיבים בכבוד אחד לשני, מבינים שיכול להיות שתחשבו קצת אחרת, וגם מגיעים להצעות שכלול כשצריך.

יתכן שאם תהיה הצעה מעשית פשוטה איך מיישמים את הדיבור כך, במקום "דרמות", זה יעבוד. אולי כעת פשוט אינה יודעת איך זה יקרה. אם יש זמנים קבועים, מְתַעלים לשם, בינתיים נרגעים קצת, וגם נוצר סגנון דיון שיכול לקרב.

לגבי הילדים, אינני חושב שזה נכון שיש ההורים, והילדים "מצטרפים".. ילדים זה ממש חלק אינטרגלי מהענין. ולפחות אתה צריך להבין שזו גישה לגיטימית ומעלה. אלא מה? נכון שלא שווה את העצבים. "טובה פת חרבה ושלוה בה, מבית מלא זבחי ריב".

יש נשים כאלה, שמשקיעות בכל מיני פרטים בילדים (לפעמים זו קצת אובססיביות..), וזה גורם להן מה שאתה מציין. בוודאי שזה לא שווה את המחיר - אבל במלחמה חזיתית לא תשיג שינוי. אם תשוחחו בנחת - תוכל לשבח את הטוב שבזה, להצביע על הנקודות ששם לדעתך זה נהיה מלחיץ עבורה, ולחשוב ביחד על מה מוותרים לטובת האוירה הרגועה. 

גם בזה, אם יהיה נסיון חיובי אצלה - הוא ישפיע יותר מכל מיני דרשות..

אחריות הורית לוקה בחסרלביטה

מה אפשר לעשות כשהאחריות ההורית של ההורה השני לוקה בחסר?

אסביר,

הוא איש טוב ואבא טוב.

לא משנה המצב בינינו, הוא לא רלוונטי.

מתייחסת רק להתנהגות שלו כהורה.

כשהילדים בבית איתו, יש כאוס.

הוא לא מחזיק. לא מקפיד על דברים שצריכים להיות בשגרה.

הכל מרגיש כמו אווירת עלא באב עלא.

חוזרת למגבות על הספה, בגדים מלוכלכים על הרצפה שני ס"מ מהסל, וילדים חצופים ומשתוללים שצריך פלוגה כדי להרגיע אותם.  

כשהילדים איתי, יש רוגע והרמוניה.

מקפידה איתם על חוקים, סדר, זמנים.

הכל ברוגע ושלווה. אין חיכוכים. כל אחד תופס את הפינה שלו ויש אווירה של קסם בבית.

עד שהוא נכנס הביתה.

הילדים פשוט מריחים את הפשרנות שלו לדעתי.

על הכל הוא מוותר.

מעניש, ומוותר. מאיים. לא מקיים שיח.

עכשיו, כמובן שאני לא מושלמת. אבל מפה ועד הורה שהילדים איתו בכאוס מוחלט יש פער רציני.

פרקטית, להיות הורה 24/7 מבחינתי לא אופציונלי.

אני גם ככה איתם המון שעות לבד. באהבה ושמחה.

ויש לי כמובן דברים שאני מחויבת אליהם מול עצמי.

מעבר לעובדה שאם אתמסר ככה, בוודאות אשחק עד היסוד.

ניסיתי לומר לו, לרמוז, לבקש על דברים ספציפיים.

עדיין הכל נותר על כנו.

מה כן אפשר לעשות? 

צודקת ממשתהילנה
הבעיה שבשביל להבין את זה צריך המון בגרות וענווה. לא כולן בורכו בזה
נר איש וביתו ✨🏡נגמרו לי השמות

נר איש וביתו

דווקא בחג הזה, חג החנוכה, כשאנחנו מוצאים עצמינו מארחים או מתארחים,

מוקפים בסביבת המון אנשים, משפחה, חברים

דווקא אז חשוב שנזכור את הבסיס שלנו.

שנר איש וביתו.

"ואישתו היא ביתו"

איש ואישתו.

בבית.

פנימה.

כשטוב לנו יחד - מי יכול עלינו

רק מהתנועה *הזו*, מבפנים - החוצה - רק כך נוכל להתעלות.

נתרכז בביתנו פנימה.

נמצא את הכמה רגעים בין לבין, ניצור אותם, ניזום אותם, 

נעלה אותם לראש סדרי העדיפויות, מעל הכל.

גם במחיר "ביטול" מפגש משפחתי כזה או אחר,

גם במחיר אחר.

כמה שנצטרך.

עד שנרגיש שאנו מלאים.

וממילא בהתמלאות ובטוב שלנו - נוכל להיות עוד יותר בטוב ועוד יותר להשפיע גם החוצה.

נר ה' נשמת אדם

ה', הקב"ה -

אתה שאמרת שתמחה את שמך מעל המים כדי להשכין שלום בין איש לאשתו

שימכר ספר תורה ובלבד שיהיה שלום בית בין איש לאישתו

ששמך שלום וכמה חשוב השלום. ובראש ובראשונה בין איש לאשתו.

נשמת אדם -

נשמה שנתת בי טהורה היא.

ונשמה שנתת באשתי טהורה היא.

ונשמה שנתת בבעלי טהורה היא.

טהורים הם.

כוונותיה של אישתי טהורות הן, נשמתה טהורה היא, גם אם בטעות פגעה בי.

כוונותיו של בעלי טהורות הן, נשמתו טהורה היא, גם אם בטעות פגע בי.

וכל עוד הנר דולק אפשר עוד לתקן

כוונותיהם טהורות.

וגם אם מעשיהם לעיתים לא מיטיבים - נלמדם איך.

נלמד גם אנחנו יחד.

נלבן. נברר. נתקרב.

נגדל מזה. נתעצם.

נזכור שמי שאמר "ו*כל* זה אינו שווה לי" - היה המן הרשע,

בעוד מרדכי היהודי מלמדנו כי הוא "רצוי *לרוב* אחיו".

והרוב טוב.

ולא צריך לחפש את ה"כל".

נדבק ברוב. ברוב הטוב.

נגדיל אותו.

נמשיך ללמוד אחד את השנייה.

נמשיך ללמוד את עצמינו.

"מוסיף והולך"

נמשיך להוסיף לטוב הזה, כל פעם עוד ועוד

עוד תובנה,

עוד קירבה,

עוד אהבה,

עוד כלים,

עוד תקשורת,

עוד גדילה זוגית ואישית.

8 נרות 

8 - מעל הטבע.

נס.

ימים של ניסים, הלל והודיה.

*מעל* הטבע.

וה' מוחה שמו *מעל* המים כדי להשכין שלום בין איש לאישתו

וגם אנחנו, נתבונן *מעל*.

נתבונן ב*מבט על* על הסיטואציה הזוגית שלנו

מה היה שם?

היינו בריב? ריב נוראי? ריחוק איום? מצאתי את עצמי חווה קושי עצום? תסכול עמוק וחוסר אונים?

ואם אני מסתכל/ת במבט על, מה אני רואה?

מה *בעלי* הרגיש וחשב שם?

מה *אשתי* הרגישה וחוותה שם?

"לא טוב היות האדם לבדו" -

לא טוב לו לאדם כאשר הוא לבוד, דבוק, גב אל גב

"אעשה לו עזר כנגדו" -

כנגד, מול, מציאות של פנים מול פנים.

מציאות שרואים גם את ה"פנים" - אראה את הפנים של בעלי, אראה גם את הבפנים של בעלי, את הנשמה שלו - וזו תהיה מציאות מתוקנת שתוכל לקרב עוד ביננו.

מציאות בה אראה את הפנים של אשתי, את הבפנים שלה, את הנשמה שלה - היא מציאות מתוקנת שתוכל לקרב עוד ביננו.

המבט על הזה,

מעל,

יכול ליצור גם אצלנו מעל הטבע.

מעל הטבע האנושי שלנו.

להתגבר.

להתגדל.

להרחיב את כוחות הנפש שלנו.

לעלות מעלה מעלה.

להביט גם מעלה. לקב"ה. שהכל מאיתו. והוא משרה שכינתו ביננו.

ללמוד ממנו ולהביט גם אנחנו מעל הסיטואציה, מעל הפגיעות שלנו, 

לנסות לראות *גם* את הצד השני (גם ולא רק, לא לבטל את עצמינו חלילה, לא להתכחש לרגשות שלנו חלילה, אלא להיפך - להכיר בהם. לתת להם מקום. להבין אותם. לעומק.

ובהמשך נוכל גם לתווך ולתקשר זאת *נכון* לבן/בת זוגנו)

לנסות לראות מה עובר ועבר שם במחשבתו, ברגשותיו, בנשמתו?

ולעיתם דווקא *מתוך הקושי*, מתוך הקושי הכי הכי עצום אפילו -

מ-קץ

עת צרה היא ליעקב ו*ממנה* יוושע -

וגם אם הכי חשוך וקשה - עלות השחר עוד תגיע. וקרובה מאין כמותה.

ודווקא מתוך החושך הכי גדול - נדליק את האור. 

בלב שלנו.

בלב של החצי השני שלנו.

נראה גם את האור שבו/בה.

את כל הטוב שבו/בה.

נבין מתוך עוצמות הכאב במבט על מה היה כאן בעצם,

מה הוביל לכך,

מה אני הכי הייתי צריך שם?

מה אשתי הכי הייתה צריכה שם?

לכן נזכור -

כשאנחנו במשבר - זו הזדמנות נדירה ועמוקה בשבילנו לתקן.
לתקן את עצמנו.
לתקן את החיים שלנו.
לתקן מה ששבור לנו בחיים האלה.

כשאנחנו נמצאים במשבר -
יש לנו גם הזדמנות נדירה להיות "משבירים לעצמנו"
כמו יוסף הצדיק, שהיה המשביר במצרים,
בזכותו לכל העם היה מזון ויכולת קיום ל7 שנים שלמות.

גם אנחנו -
אם נשכיל להבין מה המשבר הזה שאנו חווים אומר לנו?
מה הוא אומר עלינו?
מה הוא אומר על המקום שאנו נמצאים בחיים?
מה בו כואב לנו הכי הרבה?
מה הוא גורם לנו לחשוב, להרגיש ולרצות הכי הרבה?
אם נענה לעצמנו על כל אלה -
נוכל לזכות ולהיות המשבירים של עצמנו.
לגרום לנו להיות ניזונים יותר,
להיות חיים יותר,
להיות שלמים יותר
להיות מרוצים יותר.

כשאנחנו נמצאים במשבר - 
ניתן לנו "שובר" במתנה.
כן,
לפעמים
המשבר הוא מתנה.
כי בלעדיו לא היינו עוצרים רגע להסתכל בחיים שלנו.
לראות איפה כואב, איפה קשה,
איפה רע,
מה צריך לתקן,
מה לא הולך אפילו שניסינו בכוח זמן רב,
מה דרוש תיקון לשבר הזה.

קיבלנו שובר חינם להזדמנות חד פעמית להפוך את החיים שלנו למשהו טוב יותר.

כשיש משבר,
אפשר לקחת את המשבר הזה,
להתעלם, לכאוב ולבכות ולא באמת לשנות משהו בחיים שלנו.

אבל אפשר גם אחרת.

אפשר גם לתקן את השבור.
אפשר גם לזכות בשובר מתנה להתבוננות מעמיקה על החיים שלנו.
אפשר גם ללמוד ממנו ובזכותו להיות המשבירים הראשיים של עצמנו.
"המשביר לצרכן"
וה"צרכן" הזה הוא אני. לי אני צריך להיות המשביר.

נר החיים

הנר שמסמל את החיים, "נר ה' נשמת אדם",

והטומאה - מסמלת היא את היעדר החיים.

"טמא" משורש א.ט.ם - אטום - היעדר חיים.

ביצית שיכלה להיות מופרית אך לא הופרתה - תגיע הוסת ותהיה כאן מציאות של היעדר חיים = טומאה.

תינוק שיצא לאוויר העולם וכבר איננו בתוך גופה של אימו - יש כאן מציאות של היעדר חיים בתוך הגוף = טומאה.

אדם שהתקרב למת, נגע במת - יש כאן מציאות של היעדר חיים = טומאה.

הטומאה היא היעדר החיים.

וכאשר אני עם אשתי/בעלי אני רואה חיים.

"ראה חיים עם האישה אשר אהבת"

איתה, ורק איתה אני אראה חיים.

איתו, ורק איתו אני אראה חיים.

ואם חלילה אפזול הצידה ולא אהיה בבלעדיות ונאמנות לאשתי/לבעלי - כאן יש טומאה. כאן יש היעדר חיים. כאן אראה מר. 

כאן היוונים רוצים להשכיחם מחוקי תורתך, לטמא את הקדוש לנו, להכניס עבודה זרה בליבנו.

נתחזק בחיים.

בשלמות.

בשלום.

בבלעדיות.

"ראה חיים עם האישה אשר אהבת" - נשואים טריים

רק איתה, עם אשתך, אתה יכול לראות *חיים*

רק לה, לאשתך, תשמור את האהבה שלך.

רק עבורה, עבור אשתך תהיה הגיבור שלה.

תהיה גבר. וגיבור. שלה. ועבורה.

לא לחפש להיות גיבור של אישה רנדומלית, אלא של אשתך.

לא לחפש לעזור ולסייע על חשבון הבית פנימה.

להשקיע את כל הטוב הענק הזה שבך – באשתך.

להסתכל *לה* בעיניים

לשמח *אותה*

להצחיק אותה

לפלרטט איתה

לכתוב לה מכתבים או הודעות משמחות במהלך היום

לשלוח לה אימוג'ים אוהבים

לראות מה קשה *לה*, מה אתה יכול לעשות עבורה? במה אתה יכול לעזור לה?

לראות עוד את כל הטוב הגדול הזה *בה*, במי שכרתת איתה ברית עולם.

אין לך דבר יותר יפה ושלם ואהוב ומדהים מהאהבה הזו בינך לבין אשתך.

אין שום דבר שיכול להתחרות בזה.

זה *באמת* הדבר הכי יפה ומדהים שקיים בעולם.

כמה יופי וטוב אתם יכולים לחוות!

אילו עוצמות של קירבה ואהבה ואושר יש בכוחכם לחוות! מרגש ומפעים עד כמה!

כמה היופי והטוב הזה יעשו לך טוב, לאשתך טוב, לילדים שלכם טוב, לקב"ה נחת גדולה, לעולם כולו טוב עצום.

-----------

"שמעי בת וראי והטי אוזנך" ושכחי כל עבודה זרה שבלב וכל גבר זר שאינו בעלך

והטי אוזנך וליבך לאישך שלך.

תהיי האישה שלו, ורק שלו.

שמרי את יופייך, את צחוקך, את ליבך רק לו.

ראי חיים ואהבה יחד איתו

כל כבודך בת מלך – רכזי פנימה, פנימה אל תוך ביתך, פנימה אל אישך.

השקיעי את כל הטוב הזה שנקרא את – בו.

להביט בו בעיניים

לשמח אותו

לצחוק איתו

להעריך ולתמוך בו

לאהוב אותו.

אין לך דבר יותר יפה ושלם ואהוב ומדהים מהאהבה הזו בינך לבין אישך.

אין שום דבר שיכול להתחרות בזה.

זה *באמת* הדבר הכי יפה ומדהים שקיים בעולם.

כמה יופי וטוב אתם יכולים לחוות!

אילו עוצמות של קירבה ואהבה ואושר יש בכוחכם לחוות! מרגש ומפעים עד כמה!

כמה היופי והטוב הזה יעשו לך טוב, לבעלך טוב, לילדים שלכם טוב, לקב"ה נחת גדולה, לעולם כולו טוב עצום.

אם מישהו רוצה גרסה מקוצרת פשוט אני..

הטקסט מדגיש את רעיון “נר איש וביתו”: חנוכה הוא זמן לחזור לבסיס הזוגי – איש ואשתו, פנימה אל הבית והקשר. מתוך חיזוק השלום, הקרבה והתקשורת בבית, ניתן להשפיע גם החוצה. הוא קורא לראות את בן/בת הזוג במבט על, מתוך הכרה בטוהר הנשמה והכוונות, גם כשיש פגיעה או משבר, ולזכור שדווקא הקושי הוא הזדמנות לצמיחה, תיקון והעמקת האהבה.

עוד מודגשת החשיבות של בלעדיות, נאמנות והשקעה רגשית בקשר הזוגי: לראות חיים רק עם בן/בת הזוג, להשקיע בהם את כל הטוב, החיבה, העזרה והשמחה, ולא לפזר את הכוחות החוצה. אהבה זוגית מתוקנת מביאה טוב לשני בני הזוג, לילדים, ולעולם כולו – והיא האור האמיתי שנדליק, במיוחד בימי חנוכה.

(GPT)

יש את הגרסה של די שרוטדי שרוטאחרונה
נר איש וביתו - תדליקו אחד את השני.
תודה על הגירסה המקוצרתהעני ממעש
(התודה לפשוט אני ולצ'אט גיפיטו😅)נגמרו לי השמות
יש משהו שמפריע לי ואשמח לשתףאנונימית:)

בעלי ואני ב"ה בזוגיות מהממת ואוהבת באמת.

היום קרה משהו שמפריע לי ואני מתלבטת אם אני מגזימה או שזה באמת מציק. בעלי סטודנט והלך ללמוד למבחן שלו עם מישהי מהלימודים, כדי שתשלים לו חומר שהפסיד במהלך החודשים האחרונים במילואים. זה עורר בי פתאום רגשות של קנאות מה הוא יישב עם בחורה לבד והיא תסביר לו? מה ואם הם יצחקו פתאום וכו... אני קנאית בהגזמה או שמה?

חחחח תודה

אם הם יהיו כמה שעות ביחדפשוט אני..

אז מן הסתם הם יצחקו, ידברו, יקשקשו... 

אם הוא לא לומד הוראה והוא לא מתכוון לעבוד בישיבה,

אז זה לא כל-כך שונה מאינספור פגישות שיהיו לו גם בעבודה.

(אני יודע שלא עניתי לשאלה שלך, רק הרחבתי אותה...)

טעיתי. הבנתי לא נכוןיעל מהדרום
אם זה מפריע לך-אז זה מפריע לך!*אשתו של בעלי*

אין נכון או לא נכון.

לאחת זה יפריע-וזה בסדר.

ולאחרת זה לא יפריע-וגם זה בסדר.

אבל אם זה מפריע לך,פשוט תגידי לו.

תשתפי אותו בתחושות שלך.

מסכימה...לומדת כעת
רק לא כדאי לעשות מזה עניין גדול מדישלג דאשתקד
כי זה בעצמו יכניס רעיונות, בפרט אם אתם באמת נשואים טריים.. 
אפשר להבין אותך. תחושות של זוג טרי טריאלישבע999

אצלה בבית או במקום ציבורי, כמו בספריה?

זה  טבעי שדברים כאלה מעוררים מחשבות ורגשות, במיוחד כשאתם זוג טרי והקשר עוד בבנייה והתגבשות. זה ממש לא משהו לחוש עליו אשמה או לחשוב שאת "מגזימה".

אבל כיוון שההקשר הוא נטו לימודים ולא בילוי חברתי נניח של קולגות מהעבודה ,  לצורך השלמת חומר חיוני שהוא הפסיד עקב המילואים – זוהי מטרה פרקטית, ברורה ומקצועית. זה לא "בילוי" או "יציאה".

אם הם אכן ישבו בספריה - זו התנהלות שגרתית ונורמלית של חבורות סטודנטים.  

אם בפעם הזו נפגשו בבית שלה, לגיטימי לבקש שלהבא ישבו במקום ציבורי  

גרוע והתחושה שלך נכונהזיויק
לדעתי זה שונה מעבודה מקצועית
אתה משתמש במילים קשותשלג דאשתקד

יש הרבה חברויות בלימודים ובעבודה שלא מתפתחות למקומות שהפנטזיות של כבודו הולכיהם אליהם.

זה לא הופך את זה לטוב או לרע, אלא בעיקר שצריך לדעת לשים דברים בפרופורציות ולהבא להציב גבולות (נניח, שבפעם הבאה ייפגשו אצלכם בבית, או שייפגש עם אחר/ת).

מחשבה פסימית מיידית או תגובה קיצונית יכולים להזיק מאוד, בין אם החשש מוצדק ובין אם לא.

זה באמת מורכבהסטורי

השאלה אם יש לו ברירה.

לי לא היה מפריע, אם מפריע לך תגידי לו בצורהאור123456
מכובדת ואני מקווה שהוא יכבד 
קשה לתת גבולות ברוריםהעני ממעש

אבל כמה נקודות ציון

א האם יש איסור ייחוד. אם כן אז זה פשוט אסור .

ב האם חד פעמי/ פעמים בודדות/ סדרה של שיעורים

ג האם יש רעשי רקע שיגבירו צניעות או שיגבירו קלות דעת

ד מה הסגנון של הסטודנטית המדוברת

הצלחה רבה 

אני ממש מבינה למה זה מפריעיעל מהדרום

לק"י

לא קשור לאם סומכים על בן הזוג או לא.

ובעיני, אם לך זה מפריע, הכי לגיטימי שתבקשי ממנו ללמוד עם גבר.

אולי לא הייתי באה בדרישה, אלא מבקשת ומקווה שייענה לי.

בעיניי אם הכרחימאמינה-בטוב

עדיף ללמוד בזום ביחד ולא פיזית ועוד יותר עדיף ללמוד עם גבר..

זה די פשוט ובסיסי

אפשרתהילה 3>

שיפריע לך

כדאי לשתף בזה❤️

אפשר להזמין ללמוד אצלכם אם אין אופציה טובה יותר עם מי להשלים..  או שילמדו בזום.

החשש מובןנפשי תערוג

יחד עם זאת, ראוי לסמוך עליו

ואם ממש קשה (לאו דווקא קשה לסמוך אלא קשה הסיטואציה)

אפשר להזמין אותה ללמוד אצלכם

אני לא אוהב להגיב לדברים כאלו מהסיבההמצפה לישועהאחרונה

שצריל זהירות גדולה ב"לתת עצות" שחלילה לא יפגע בצורה כלשהי בשלום והאהבה בין איש לאישתו.

אז כל המטרה היא רק לתיקון ולכוונה טובה.

גמו שכתבו זה חייב להיות ברור שהגבולות ההלכתיים חייבים להישאר אחרת אין לזה שום היצר בלי קשר לנישואין בכלל.

והדבר השני והקריטי זו לא הנהגה טובה אני מאמין שהוא עושה את זה בתום לב וגם אותה סטודנטית שעוזרת לו.

אבל זה לא מומלץ כלל וכלל גם כשאין  שום ייחוד ומבחינת הלכתית יבשה הכל נעשה לפי ההלכה.

מהסיבה שזה יוצר קירבה בטח אם משובר במשהו של כמה פעמים.אי אפשר להיות לא אנושיים אי אפשר לשבת עם אדם ולא קצת לצחוק איתו להביע נחמדות וזה לא דבר רע אבל בהקשר הזה זה עלול חלילה להגיע למקומות שליילים ואיני מדבר מדמיונות אלא מסיםורים ששמעתי ומתלמידי חכמים מאוד מתונים ומחוברים לחיים שגם הם אומרים את הדברים הללו.

זה מעבר להרגשה האישית זו הנהגה לא נכונה...

העולם היום הפך להיות מכיל וכל דבר כמו מה שכתבתי נשמע שמפגש בים איש לאישה הוא מלא ביצרים ותאוות.

אבל זו בכלל לא הכוונה שלי.

אנחנו בני אדם בריאים עם רגשות וכל פגישה מסוג כזו היא סוג של חוויה וחוויה היא דבר מקרב.

וזה לא משנה עבודה לימודעם וכד' צריל שיהיו גבולות ברורים

בסגנון הדיבור והתוכן.גם במקום של עבודה זה לא דבר נכון שאיש או אישה ידברו על אה ועל דא או יצחקו אחד עם השני...

זו האמת וזו דרכה של תורה

ברור לי שהרבה מאיתנו לא עושים את זה ממקום רע פשוט העולם הפך להיות מכיל כביכול ונותן לגיטמציה לערבוב הזה.

*אני ממש לא חושב שצריך שלא יהיה שום מפגש בין נשים לגברים.

אבל אני כן מתנגד שבתוך המפגשים האלו יכנסו ערכים,אמונות,תחביבים, חווית וכד' בין גברים לנשים(אא"כ המטרה שלהם להכיר ולהתחתן).

ודרך אגב אני בטוח שהוא ממש צדיק וטוב וממש אוהב את אשתו ובכלל לא חושב על הנ"ל.

אבל כמו שכתבתי זה לא דבר טוב ונכון.

איני יודעת מה לעשות?אורית יעל

ממד אחד חושבת על גירושין מצד שני על הילד שיוולד.

בעלי עוזר לחבר שלו " בן 60" עבר ניכור הורי חי במקלט אדם רווק.

הולך איתו לקניות,מתקשר אליו , מבשל לו (מה שבבית הוא לא עושה) ואומר לי שהוא לוקח ממנו כסף על הבישול כי זה חשמל ומים.

הבנאדם נדבק לבעלי כל הזמן מתקשר , תבוא איתי לאירוע.

הגעתי מהעבודה אחרי שעתיים וחצי של פקקים וקניות בעלי ביקש שאבשל

בישלתי , גם בשביל אותו אדם.

בעלי חוזר ב3-4 לפנות בוקר כל הזמן מסתובב איתו.

עובד רק בעבודה אחת שהכסף לא מספיק , מתבטל.

התייעצתי עם רב מקובל שאמר לי שאותו אדם לא יעזוב את בעלך הוא נדבק אליו ורק יהיה יותר גרוע.

אפילו יש לי אוכל של אותו אחד כדי שנבשל לו.

חוץ מזה שבעלי רב איתי שהלכתי לבת מצוה של אחיינית שלי

ואחותי והוא לא מדברים יש קצר במשפחה.לחמותי היא לא אמרה שלום וחברותי אומרות שהיא דיברה עלי בחתונה שלי ואמרה " אחותי סתומה שהתחתנה".

היה לי ויכוח עם חמותי ובעלי ופתחתי בפניה את עניי הגירושים

אמרתי לה קחי את הבן שלך תחנכי אותו וקחי אותו.

היא ענתה לי שאין לה שליטה עליו ושאני צודקת שאנשים מתגרשים בגלל זה.

ואמרה לו תעזוב את אותו חבר.

אחיות שלו רבו איתו שגר יעזוב וזה לא עוזר.

אין לי את מי לספר ולשתף רק חברה אחת שיודעת

אבל אני מרגישה שנמאס לי מהניצול הזה

אפילו ההורים של בעלי אין להם מה להגיד ומה לעשות- רבו איתו ומה לא...

כן אומרת שבעלי לא מדבר גם עם אחיות האחרות שלי.

מרגישה שנמאס לי מהנישואים האלה

ולגבי שם של  גרושה עדיף

אבל לחיות בנחת ובשלווה .

נ.ב - יש סיפור במשפחתי שאני גילתי בשבעה של אימי ע"ה - שהיא היתה מבשלת פעם בשבוע אוכל ושולחת בקופסאות לאדם ערירי ניצול שואה וכך כל שבוע.

אבא שלי ידע מזה והאחים שלי היו מביאים לו 

הם סיפרו שהם היו ילדים קטנים והיו שותפים לזה

יש פה כמה דבריםכל היופי

א. העזרה של בעלך לאדם בודד

ב. חוסר בגבולות בעזרה

ג. חוסר בתקשורת בינך ובין בעלך ותחושה שהוא לא רואה אותך ואת הצרכים שלך, או אולי לא נפל לו האסימון שהוא בזוגיות וצריך לשנות פאזה

ד. מעורבות גבוהה של המשפחה שלך ושלו

אתחיל מההתחלה.

בעלך עוזר לאדם בודד, זה מאוד יפה. הוא עושה איתו חסד.

גם אמא שלך עשתה חסד דומה וזה מקסים. חיובי, ומעיד על נפש טובה.

הבעיה מתחילה במינונים... כאשר זה נמשך המון שעות, חוזר הביתה בשעות לא שעות, מצפה גם ממך להיות שותפה למרות שזה לא מתאים לך, זה כבר הופך להיות עוול ולא חסד.

כי זה חסד על חשבונך וגם חוסר הגבולות הזה מטריד, גם אצל בעלך כלפי עצמו זה ברמה חריגה ומשהו בקשר הזה מאוד מוזר.

ברור לי שאת מנסה להסביר לו את זה והוא לא מבין.

השאלה היא מה יש לכם בזוגיות מעבר לדינמיקה הזו, האם יש לכם מכנה משותף? שיחות? מחוות הדדיות?

למשל, האם את חושבת מה יפנק אותו ומה חשוב לו?

האם את מרגישה שאכפת לו ממך?

האם אתם יוצאים מדי פעם, מפטפטים, מתחבקים וכל מה שמעבר?

ומה היה לפני החתונה, היה לו את הקשר עם האיש הזה?

האם דיברת איתו על זה פעם בנחת או רק בעצבים או רק דרך קרובי משפחה?

תקשורת זוגית אמיתית לא אמורה לעבור דרך חמותך או האחיות שלך או שלו, אם הוא מדבר עם אמא שלו על להתגרש ממך וגם את פונה אליה ככתובת "קחי אותו תחנכי אותו" שניכם צריכים לעשות איזה סוויצ' בראש.

להפנים שהקשר הזה הוא אך ורק שלכם ולא קשור לסביבה, אתם שני אנשים בוגרים שנחליטו להתחתן וזה שלכם.

שימי גבול מאוד ברור מה את מוכנה ולא מוכנה לעשות בשותפות שלך במצווה הגדולה שבעלך עושה.

למשל - שיעזור לו רק בשעות שהוא לא בעבודה ואת כן בעבודה (אם יש כאלה). או רק יום בשבוע. או רק לבשל לו אבל לא להסתובב איתו. וכו'.

מה שמתאים לך, מתוך ראיית הטוב.

יכול להיות שכמה מפגשים בודדים עם יועצ/ת זוגי/ת יעשו לכם טוב ויאפשרו לכם לדבר על זה בנחת כי נשמע שמשהו בתקשורת ביניכם לא 100%, לפחות ממה שאת כותבת.

מהניסיון שלי זה ממש יכול לעזור להציל את הנישואים.

בהצלחה יקרה!

וואו, כואבהסטורי
יותר מהכל, כואב שאינכם מצליחים לתקשר. בבסיס נשמע שבעלך אדם טוב עם רצון טוב, אבל בלי פרופורציות נכונות.

מציע לנסות ללכת ביחד לטיפול זוגי ופשוט להעזר במטפל/ת לתקשר. תשמעי איך בעלך רואה את הדברים ואת חלוקת המשימות, הוא ישמע אותך ותראו ביחד איך מסדרים את החיים עם פרופורציות.

ממש בשולי הדבריםפשוט אני..

לוקח כסף על הבישול כי... חשמל ומים?

אלה שני הרכיבים הכי זולים בבישול.

החלקים העיקריים זה זמן עבודה וחומרי גלם. 

ממש לא הדבר היחיד שמוזר בשרשור...לאחדשה
לא נשמע שזה רק חסדנעמי28

או שהוא מצא חבר שהוא נהנה איתו והוא יכול להתנהג כמו רווק

או ללכת למחוזות רחוקים יותר כמו קשר של ניצול.

הקשר עם המשפחה שלך לא רלוונטי למקרה הספציפי אבל רלוונטי לתקשורת ביניכם, גם איתך אין תקשורת?

לחזור כל הזמן ב3-4 זה לא תקין.

נשמע מוזר קיצונילביטה
נשמעתהילה 3>

שיש כל מיני מורכבויות,

מה שלי בלט זה שאת מדברת עם הרבה אנשים אבל ביניכם שיח כן וקרוב שראוי לבני זוג.

ממליצה לך מאד לא להסתפק בעצה של המקובל, כבודו במקומו מונח. (גם כי יש כל מיני שרלטנים,

וגם כי לא מבינה איך המידע הזה מקדם את המצב)

אלא ללכת לקבל עזרה אמיתית: ללכת יחד שניכם לטיפול זוגי, או לחילופין אם זה לא מצליח ללכת בעצמך לטיפול ולקבל מענה מה לעשות ואיך.

קורה שיש מצבים מורכבים או קשרים בתקשורת.

יש דברים בסיפור שתיארת שיכולים להתפרש בכל מיני אופנים.

בשורה התחתונה לא ניתן להבין דרך הודעה את המצב לאשורו, וודאי שכדאי לנסות לתקן מה שאפשר

(בזוגיות או אצל כל אחד מכם בפני עצמו, זה אף פעם לא רק "הצד השני").

מאחלת לכם שתמצאו שליחים טובים.

לבעלך יש לב רגיש זה טוב בשבילךאדם פרו+אחרונה

ברור שהוא אמור להפנות אותו אלייך

ובפרט כשאת בהריון

תעצרי אותו לשיחה

ותגיד לו שאת רוצה שהוא יהיה איתך.

בצורה ברורה.

אולי אפילו כדאי לדבר עם רב סביר

לא מקובל וכאלה

רב הלכתי, רב שכונה או מי שיכול להשפיע

ולא לדפדף את המקרה

כי ברור שהסדר עדיפויות הנכון

הוא להיות עם האשה שלו, ובפרט כשהיא בהריון.

זו טעות שיכולה לקרות להרבה, ובפרט כשמגיע אדם

מבוגר, אולי אפילו חולה, ומצווה ענקית לעזור לו.

הכל טוב ואושר לעזור לבן אדם,

ולהאכיל אותו זה מצוה רצינית וטוב שעשית

לפעמים האנשים האלה סבירים

יודעים לא להפריע.

ולפעמים הם חסרי גבולות וטקט או לא מודעים לנזק שהם גורמים, כי נותנים להם את התחושה שבכיף והכל סבבה.

ואולי זה מה שהולך מרגיש שזה דיי בכיף מבחינתי

תפקידך להבהיר לבעלך, שאת מעוניינת ביחס שלו עכשיו, ושיתעדף אותך ביחס ובזמן.

אפשר לעזור לו, אבל מהצד כזה בלי לתת לו

נתח מהזמן, שישים לב.

נשואים טרייםנשואה127

היי

מתייעצת פה עם אנשים שמן הסתם היו במקום הזה...

תחילת הנישואין, ב"ה מאושרים עד הגג יחד. הבעיה היא שאנחנו ממש ממש מתקשים עם ימי הנידה והריחוק. חשוב לנו מאוד להקפיד ועדיין נופלים במגע ומרגישים אחרי זה רגשות אשם. מה עושים עם זה? 

בעיה ידועה וגם הפתרון...זיויק

ככל שהעיקרון הדתי חזק בבית אז זה פחות אופציה, ונשארים עם ה"פיתו בסלו", כלומר יודעים שיגיע ליל הטבילה וזה נשמר עד אז.

לכן השאלה היא כמה ההלכה נוכחת אצלכם בשאיפה הזוגית.

ברור שכל זה לא מזילזול בדחפים וברצונות הטבעיים שזה דבר משמח בפני עצמו וטוב מאד שקיים אצלכם.

קודם כל מזל טוב גדול לחתונההסטורי
שנית - להחליט באמת שכל ההרחקות המופיעות בהלכה, הן קו אדום חד משמעי. לא מעבירים חפצים, שמים בינכם סימן כשאתם יושבים לאכול לבד וכו'. כשמקפידים על זה, המגע כבר אינו אופציה.

שלישית - ללמוד ביחד, לחזור ביחד על ההלכות הללו, שהן חדשות לכם ואולי לא מספיק במודעות ובכלל - ללמוד משהו ביחד מחזק את היחס המשותף שלכם לתורה.

בהצלחה רבה וברכה גדולה בביתכם

בעיה מוכרת ומבורכתשלג דאשתקד

אתם רוצים קשר טוב ומגע וחיבה, וזה מדהים.

מה שצריך לשים לב, זה לשני דברים שפחות קל לראות מהמקום שלכם:

1. ככל שיש יותר מגע אסור ונקיפות מצפון, אתם תחוו את המגע כמשהו שמוביל לתחושות אשם, או שצד א מעיר לצד ב ומנסה למנוע אותו מהחטא. התוצאה היא כמובן בעייתית (ואפילו הרסנית, בטווח הארוך).

2. ככל שיש יותר שמירה, ככה ימי הטהרה הרבה יותר מרגשים ועוצמתיים. שוב, זה מתחיל בקטן אבל ככל שחולף הזמן זה מקבע את ליל הטבילה ובכלל את תקופת הטהרה כזמן של קשר מאוד מרגש ועוצמתי.

עצה פשוטה שלי: זמן הנדה הוא הזמן העי חשוב באמת לבניית הזוגיות, ואם מנהלים אותו נכון, מרוויחים בגדול. תקופת הטהרה, בעיקר כזוג צעיר, גולשת כמעט במישרין למגע וחיבור פיזי וזה מדהים. אבל אם מנהלים נכון את זמן הנדה, בונים את הרובד של קשר בשיחה משותפת, דיבור וסיפור על עצמי. זה מאוד מאוד חשוב, כי תוך כמה שנים שני התחומים האלה יהיו פחות לחוצים לכם, וככל ששניהם ייבנו טוב (מגע נעים מתוך קרבה ולא מתוך תחושות אשם, לצד שיחה נעימה ומקרבת) - צלחתם את החלק הכי בסיסי בזוגיות, ואתם במועדון הטוב של אלו שבונים את עצמם.

כדי ליישם את זה, תפנימו ביחד כמה חשוב גם זמן בלי מגע פיזי ואיך כדאי לנהל אותו בחכמה. תחשבו להעמיס על ימי הנדה שלכם מפגשים של שיח וקרבה שמצד שני לא מאפשרים ככ מגע. יותר יציאות בערב להליכה משותפת, לרכז אז נסיעות להורים ולאירועים וכדו'.

אני חושב שאתם נמצאים בשלב מרגש ויש לכם את הכלים לפתח זוגיות מהממת. מכיר הרבה אנשים שהיו שמחים לחזור לתקופה הזו ולעשות את זה שוב, בצורה נבונה ובונה.

מלא הצלחה יקרים!

ומזל טוב 🍷

תגידו כל בוקר תודה על המקום שלכםמשה

פתרונות טכניים כבר כתבו לפניי טוב ממני.

המון מזל טוב וברכה בע"ה!לאחדשה

קודם כל הכל תקין אצלכם ואתם לגמרי נורמליים ומצויינים ברוך השם.
זו מתנה וברכה גדולה, המשיכה הבלתי ניתנת למעצור הזו...
מבחינת עזרה טכנית- צעדי תינוק.
כל פעם להחליט על משהו קטן, לא ישר הכל או כלום כי זה קשה.
כל פעם שאתם מצליחים לשמור על הריחוק- לשמוח בזה.

אולי לעזור לעצמכם, לא להיות יחד המון זמן במצב של קרבה,
לצאת יחד למקומות ציבוריים אולי אפילו ליד אנשים אם ממש ממש קשה,
וכמובן להתפלל על זה להשם...
לשים לעצכם גבולוצ קטנים יותר- מה אתם בטוח לא עושים. צעדים קטנים. זה לא המקום לפרט אם באלך בפרטי בשמחה רבה...

מרגש לשמוע את זה,באמת.. מתיקות

רק אומרת שמפעם לפעם זה נהיה יותר קלאמונה :)

הפעמים הראשונות היו לנו סיוט ממש

אבל באמת מפעם לפעם זה נהיה יותר טוב ב"ה

ושנה-שנה וחצי אחרי החתונה זה היה לנו הבדל של שמיים וארץ מהחודשים הראשונים...

שולחת חיבוק, בע"ה שה' ישלח לכם כוחות לניסיון הזה, ואם זה מעודד- בע"ה זה ילך וישתפר...;)

זה עניין של החלטהרקלתשוהנ

ברור שקשה מאד מאד. ברוווור.

אבל זה עניין של החלטה, שרק אתם יכולים לקבל לעצמכם. יחד.

מה שהקל עלינו זה לצאת מהבית יחד כמה שיותר. 

לדעתי צריך לסייגשלג דאשתקד
עבר עריכה על ידי שלג דאשתקד בתאריך כ"ו בכסלו תשפ"ו 17:49

שאין הכוונה שכל היום תשהו בחברת אנשים, כמו להתארח הרבה אצל ההורים וכדו. זה יהרוס לכם את הכיף של הביחד.

אני הייתי ממליץ לטייל ברחוב או בקניון וכדו, שיש אנשים אז המגע תמיד עדין (או לא קיים - עניין של הנורמות שלכם), או לנסוע למקומות ואירועים אבל יש לכם את הביחד של הדרך לשם ברכב וכדו.

מאוד חשוב להתרגל להנות מלשבת לפטפט ולספר על עצמינו ולשתף ביחד, בלי אנשים נוספים ובלי יותר מדי מגע. זה הרגל מאוד כדאי להמשך הזוגיות (יש גם רובד של להעמיק את השיח המשותף, אבל זה לא נשאל כאן ולא כאן המקום לדבר על זה).

מציע לדייקהסטוריאחרונה

באמת יכול להועיל חלק מהזמן לצאת מהבית, מסכים שזו עצה טובה לחלק מהזמן או אפילו להרבה זמן, למי שבאמת לא מסוגל.

אבל, חשוב מאוד באופן כללי לשלוט בעצמנו וחשוב באופן ספציפי שתהיה זוגיות עמוקה ואוהבת גם בלי המגע. לא אומר בהכרח שהייתי מנדב לזה בלי שהתרה חייבה, אבל אחרי שיש את המצווה והאיסור - כדאי לקחת זאת כהזדמנות להעמקה.

הזדמנות לברר שהקשר שלנו הוא קודם כל קשר של נשמות, מתוך כך קשר של אנשים שיש להם ערכים משותפים ועולם ידע משמעותי ועשיר. מתוך כל הקומות הללו ועל גביהן מגיעה, בזמנים המתאימים, גם הקומה החשובה של המגע- שהיא מאוד מיוחד ונעימה ומביאה את היחד שלנו לקומות מדהימות. אבל היחד קיים הרבה לפני המגע.

כמדומני שאצלינו כזוג צעיר (אי אז...), הרבה מהשיחות הארוכות שביססו את היחד התודעתי שלנו - היו דווקא בשבתות שהיינו לבד בבית ואסורים.

מחזקים ומתחזקים יחד במהות מצוות טהרת המשפחהנגמרו לי השמות

ובמהות שמירת התורה והמצוות כולה.

ובפן הפרקטי, אכן מנסים קודם כל להיות בזה *יחד* מתוך הבנה שזה מה שאנו בוחרים וכי זה מה שחשוב לנו,

ומתוך החיזוק הזה כל אחד לעצמו וגם לשני/ה לעשות בפועל דברים שיעזרו - כגון דיני ההרחקות שבאים בדיוק כדי לשים את הגדרות הללו.

כתבו עוד על הפן הפרקטי ומצטרפת לכל דברי החוכמה שנאמרו כאן,

ורוצה גם להוסיף על הפן הרעיוני וההבנתי של הדברים בהרחבה:

בהחלט הזמנים השונים במעגלי החיים (כדוגמת הזמן שאסורים) מזמנים לנו הזדמנות מופלאה ללמוד ולהעמיק בכך יחד, ולגדול בתור הזוג שאנחנו לעוד ועוד רבדים עמוקים.

זו ממש עבודת חיים. 

בהחלט אפשרות של עבודה על רמת קירבה נפשית-רגשית בעוצמה גבוהה בזמנים אלו יכולה לתרום,

גם התכנסות והתמקדות אישית חשובים בפני עצמם

ולשניהם יש מקום, הכל תלוי באיזון העדין והנכון לכם כיחידים וכזוג.

ויש גם נקודה שחוזרת על עצמה הרבה פעמים בתקופה הזו, שהיא נקודת הרגשת הבדידות בזמנים אלו שאסורים. כתבתי עליה בהרחבה בעבר ומצרפת את הדברים גם כאן:

לפעמים עולה אצל האישה, ואולי גם אצל האיש, מן תחושה של "בדידות" כאשר אסורים.

וזו אכן נקודה מאוד עמוקה שלדעתי יושבת איפשהו שם-בנבכי הנפש של הרבה מאוד נשים (וגם גברים) בזמן שאסורים.

וזה ממש לא סתם.

הרי יש שפה שלמה של אהבה (בין היתר, יש 8 שפות של אהבה) שהיא שפת המגע -

שבעצם מי ש"מדבר" בה - אומר ע"י כל סוג של מגע - חיבוק, נשיקה, ליטוף, יחסי אישות וכו' - אומר ע"י כך "אני אוהב/ת אותך"

וגם מרגיש אהוב/ה ע"י מגע שנותנים לו/לה.

עכשיו,

בתקופה שאסורים,

ועוד אחרי החיבור הגדול שהיה שמותרים,

ועוד אחרי הרבה זמן שהייתם מותרים -

פתאום נלקחה מכם השפה הזו!

משניכם!

אז גם בעלך - זה קשה לו

כי הוא אוהב אותך

ורוצה להגיד את זה

להגיד את זה גם במגע

והוא לא יכול!!!

ואת, אוהבת אותו כל כך

ורוצה להיות קרובה אליו

אבל לא יכולה לומר לו זאת בשפת המגע!

ואז מה קורה?

למי שממש קשה, כי הוא ממש "ספץ'"- ממש מדבר חזק ורהוט בשפה הזו של האהבה - הוא לגמרי מרגיש כמו נכה חלילה שלקחו לו את הקביים והוא לא יכול ללכת... כאילו איבר ממשי מתוכו חסר...

ואז מתוך קושי הוא ממש מרגיש חסר אונים!

ומהחוסר אונים הזה באמת לפעמים נוצר ריחוק גם ברגש/בנפש -

*כי* כל כך אוהבים

*כי* כל כך קשה בלי המגע

ולעיתים אפילו מעדיפים "להתרחק" לגמרי כדי שלא יהיה קשה מדי עד בלתי אפשרי

וגם כדי לא ליפול.

השורש החיובי של זה כמובן מראה עד כמה אהבה ענקית וקירבה ענקית *כן* יש ביניכם!

שעד כדי כך אתם מפחדים לא ליפול מרוב שהתשוקה והאהבה ביניכם חזקה!

שעד כדי כך אתם מרגישים חסרי אונים בלי יכולת המגע הזו

שעד כדי כך לפעמים הנפש ומנגנוני ההגנה מעדיפים להתרחק כי פשוט לא יכולים ככה בלי המגע!

אם מבינים את השורש של זה,

את המקום ממנו הכל קורה -

זה מאוד יכול להרגיע את הנפש.

כי דווקא כאשר אסורים יכול לעלות רצון יותר חזק לקירבה נפשית ומילולית

אך לעיתים מרגישים, כמו שפירטתי קודם, בדיוק להיפך

ואז התסכול גדול שבעתיים

גם אין שפת המגע

וגם אין את שפת המילים

אז כאילו מה? אז מה כן יש?

מה? כל מה שאנחנו זה רק מגע?

מה, למה אנחנו כ"כ רחוקים?

מה, הוא כבר לא אוהב אותי?

מה, הוא רק רוצה אותי כשמותר לגעת? ואני אותו?

מה יש לנו?!

אז על כל השאלות האלה לענות - ממש ממש לא!

יש ביניכם קשר שלם!

אהבה שלמה ואמיתית

אתם פשוט אנושיים!

פשוט לקחו לכם שפה! קביים, איבר, פה, יכולת התבטאות!

והריחוק הוא לא אמיתי אלא רק כמו מסכה לתסכול וחוסר האונים שהנפש מרגישה *כי* היא רוצה להיות כל כך קרובה!

עכשיו זה חשוב חשוב חשוב

אני כותבת את זה לך, לעצמי, לכולן

וכ"כ למה?

כי דווקא בימים האלו,

הימים שאיש ואישתו אסורים,

הם ימים שחלילה "מועדים לפורענות".

הכוונה שחלילה חלילה בגלל אותה הרגשה בנפש

אותו איש

או אותה אישה

יכולים "להאמין" ו"ללכת שבי" אחרי הרגש המתעתע והשקרי הזה של ה"ריחוק" לכאורה

ולחשוב שהאישה שלהם/האיש שלהן רחוק מהם

ואז זה כר פורה לחלילה ריחוק אמיתי

ע"י קשרים אסורים ל"ע

או מריבות

ויכוחים

צעקות

חוסר הבנה

רצון למלא את ה"חלל" הזה בהתכתבויות או דיבור עם גבר אחר חלילה,

או לצחוק ממישהו אחר חלילה,

או כל דבר שמכניס גורם זר בקשר המקודש בינינו

וכל דבר שהוא לא מקרב בינינו אלא מרחיק

כיוון שאין ואקום בעולם.

איפה שלא נכניס את הטוב - ישר יש בור פעור לרע.

וישר צריך למלא אותו!

כמו שכתוב בתורה "הבור ריק"

ומפרש רש"י מים אין בו

אבל נחשים ועקרבים יש בו!

ז"א, אם אין את הקירבה

אז חלילה הפוטנציאל לרע ולריחוק עוד יותר גדול!

וצריך להיזהר שבעתיים!

צריך ל"סור מרע" שבעתיים!

ואז "לעשות טוב" שבעתיים

לא לדבר עם מישהו שאסור (תמיד כמובן!)

לא לריב מריבות מכוערות

להמשיך להבין אחד את השני

כן להסתכל בעיניים (אם מתאים לכם, אני חושבת שזה חשוב)

כן לצאת יחד דווקא כשאסורים לבילוי רק בלי מגע

כן ליצור זמן ומרחב לזוגיות - זמן, פניות ומקום לזוגיות,

כן לדבר על הדברים

כן לומר במילים "אני אוהבת אותך"

או בפתקים

או מחוות

או חיוך

כן להתמלא במה שכן יש

במה שכן היה

להיזכר בזה

לזכור את זה

להפנים את זה

להסניף את זה עמוק לתוכנו

ובשאר הזמן?

בשאר הזמן להבין את המקום בנפש של זה.

ולשחרר.

להרפות.

ככה זה.

אי אפשר תמיד מושלם.

אז להכניס גם דברים טובים *אחרים* אבל שיהיו *טובים*

זמן למרחב *האישי* של כל אחת ואחד מאיתנו

זמן יותר לפיתוח תחביבים

זמן יותר ליציאות עם אחות/חברה/אמא/אחר

זמן יותר לפתח דברים בעצמך ובעולם האישי שלי ולהשקיע בזה יותר

זמן יותר לבקר הורים ומשפחה

זמן יותר לישון

זמן יותר לראות סדרות אולי, או כל דברים שאוהבים וזה דורש רק אחד ולא זוג

וכמובן גם אישך אותו דבר - יקדיש את הזמן להתמלא ב*אני* שלו

זמן יותר לעצמו

לעבודה/לימוד תורה

לחברים

ליציאות עם משפחה וחברים

לפיתוח עצמו ותחביבים שלו ויצירתיות שלו

ואז

כאשר המקום של זה בנפש קצת נרגע

אפשר לאט לאט לראות גם את הברכה בזה -

שזה באמת באמת מאםפשר גם זמן לגדול בתור יחידם ולא רק בתור זוג,

ואז אותם שני היחידים האלה יגיעו לטבילה ולמפגש המחודש עוד יותר מלאים

עוד יותר שמחים

עוד יותר *הם*

ומתוך המקום האישי השלם הזה - גם הזוגיות תהיה שלמה יותר

כי כאשר כל אחד מרגיש *עם עצמו* ועם *עצמה* טוב ושלם - הזוגיות היא הראשונה להרוויח מכך! (וגם להיפך כמובן!)

ואז יש גם את הגעגוע

והציפייה

והכמיהה

והתשוקה

ואת החיבור המחודש שהוא ממש יכול להיות עם פרפרים בבטן ממש כמו ואפילו עוד יותר מיום החופה!

ולהכניס עוד עומק וגיוון וטוב שלם בתוך המרחב הזוגי שלכם בתחום האישות ובכל התחומים.

אני קוראת לזה (לתקופה שאסורים) "שעת האפס"

שכאילו אנחנו, הנפש שלנו, כמו שעון,

שצריך מדי פעם להתאפס

לאפס אותו.

כי אם לא הוא משתגע ולא מראה את השעה הנכונה

אבל כאשר מאפסים אותו

ונותנים לו את היחס הראוי לו - הוא ימשיך להתאפס על עצמו ולהרואת את השעה הנכונה

ממש "אם תעירו ואם תעוררו את האהבה עד שתחפץ" -

שיש כמו שטח אפור כזה שהוא הזמן שאסורים בו, תקופת הריחוק בנידה,

שמה שיכול לתרום ולעזור לאפס אותו זה מה שכתבתי קודם - להכניס טוב ולא רע,

למשל סרט, שיר שכותבים או שרים עליכם עם תמונות שלכם מכל הזמנים, ממש להקדיש באופן *אקטיבי* זמן ב"להעיר ולעורר" את האהבה עד שתחפץ בזמן הזה שזה דורש יותר אנרגיה,

אז כן, לעשות קליפ מכל הסרטונים והתמונות שלכם,

לדבר על הילדים החמודים

להקדיש יותר זמן לילדים החמודים

לשמוע שירים שמקרבים ומחזקים

לרקוד

לראות סרט שיכול לקרב (לאו דווקא ביחד, הכוונה לקרבב את הלב שלכן בנפרד לשני ולתחושת הקירבה)

בילוי יזום יחד

שיחה טובה

מבט בעיניים א ר ו ך

ממש להעיר את הקירבה הזו

כמו שעון מעורר

ואז,

במקום ללכת ולהיות בשטח האפור - שיכול לזמן את כל הרע והריחוק והדברים הרעים חלילה שפירטתי למעלה -

ללכת לשטח הלבן, או הורוד - ששם הכל טוב, ומקרב, ונכון, ואמיתי ולא מזויף, גם בטווח הקצר וגם בטווח הארוך.

למשל להוסיף עוד פגישה עם אחות

עם חברה

לצאת לאוויר עם מוזיקה

לישון

להסניף את הילדים

להתפלל על זה ולהתפלל בכלל

להתחזק

לראות סרט טוב

לראות תמונה שלכם יחד

ליצור משהו

לעזור למישהו - בטוב

ממש להתכוונן לזה!

לדבר את זה.

לשהות לבקש מהשם את זה.

במילים פשוטות.

כל יום.

ואם קשה אז יותר חזק לבקש.

ותמיד תמיד לחשוב

מהי מטרת העל שלי? למשל זוגיות טובה לנצח ובית שלם ושמח לנצח -

אז מה מקרב אותי למטרת העל הזו שלי?

ומה מרחיק אותי ממטרת העל הזו שלי?

וכ-ל מה שמקרב אותי למטרה - לעשות!

וכ-ל מה שמרחיק אותי מהמטרה - להתרחק!

ב"הצלחה רבה, מאחלת לכם שתזכו לצמוח ולמצוא המון מתנות דווקא בתוך התקופות שאסורים, ומתוכן להעמיק ולשמוח עוד יותר גם בתקופות שמותרים 🙏🌹

יש מטפלים בקהל?חוזר

אשמח אם תוכלו אפילו לתייג אנשים מהפורום שעוסקים במקצוע. תודה

אני מטפלת, פסיכולוגיתמתיכון ועד מעון
מטפלים באיזה תחום אתה מחפש?לאחדשה
כל תחום, אני רוצה להבין משהו על המקצוע הזהחוזר
אז תשאל את שאלתך ומי שיהיה לו מה לענות יענההסטורי
אנשים לא אוהבים, בצדק, שניק חדש מתחיל לאסוף פרטים על ניקים.

מחילה, עניתי לך אתמול (לא גילית סוד, זה ידוע בפורום) כי הייתי בטוח שמי שבפורום נשואים מחפש מטפל - מחפש לעצמו מטפל זוגי. אבל אם אתה בסה"כ רוצה לברר משהו כללי - אין צורך לאסוף כאן מידע.

טוב, אבל בפומבי בטח לא יענו... אנסהחוזר

מה ההכשרה שלכם?
כמה שנים אתם במקצוע?

מה היקף העבודה?

על זה בוודאי לא יענו ואני גם לא באמת מבין מה אתההסטורי

מנסה להשיג.

המושג 'מטפלים' הוא עולם מאוד רחב והתשובה לשאלותיך תהיה שונה מאוד מאחד לשני. אם אתה רוצה ללכת למישהו לטיפול, הגיוני לשאול אותו את השאלות הללו באופן אישי, אבל לא חושב שדרך הפורום.

מזל שלא שאלתעוד מעט פסחאחרונה

גם מה גובה המשכורת וכמה יש להם ביו''ש.

המטרה שלך לא ברורה, (ואם כבר נראית כחשודה) ולכן אין רצון לעזור לך.

אתה שוקל ללכת לטיפול? אתה שוקל ללמוד טיפול? או שאתה סתם רוצה להסביר שהכל חארטה?

תסביר מה אתה צריך, תקבל תשובות למה שאתה צריך.

למה השרשור הכלכלי שלי נמחק?חוזר
דיברת בצורה לא מכובדת, פנית לנשים בפרטיפשוט אני..

למרות שהן לא היו מעוניינות בכך.

זה סיבה למחוק שרשור?שלג דאשתקד
מה?!?!חוזראחרונה
ערב נשים - המלצותתתטליולה

מחפשת המלצה לסדנה לערב נשים בקהילה❤️

לא סדנה יקרה! לא קשירת מטפחות.

תודה!!

אני אוהבת סדנאות יצירה קלותיעל מהדרום
לק"י

מניחה שיש במגוון מחירים, ואולי אפשר להכין ערכות ולהכין בלי הדרכה.

הכיף מבחינתי בזה שאפשר לפטפט תוך כדי.

מה זה יקרה?לאחדשה

כמה אתן מוכנות להשקיע פר משתתפת?
ואם לא דחוף לכן מפעילה מבחוץ אפשר סדנת DIY פשוטה יש מלא אופציות

איזה איזור בארץ?סוף טובאחרונה

עיצוב שוקולד לפרלינים

ציור בקפה

יש לי המלצות..

אולי יעניין אותך