בעיה קשה - אולי תוכלו לעזור לי להתמודד איתה?אנונימי (פותח)
יש איזו מישהי ש'מצאה חן בעיני' ואני 'מפנטז' (אני מאוד לא אוהב אגב את הביטוי הזה, אבל רק לצורך העניין) עליה כבר המון זמן, אלא שהיא צעירה ביותר, ואני כבר 'נער היתי וגם זקנתי' ומבוגר ממנה בהרבה שנים, והיא עוד לא בגיל של להתחיל בכלל 'לצאת' - ועם זאת היא נמצאת אצלי בראש כל הזמן, וזה מאד מתסכל אותי, כי אינלי כביכול מה לעשות עם זה, ואם רק היא היתה גדולה יותר - אולי כן היה יכול לצאת מזה משהו.
העניין הוא גם שכשראיתיה לראשונה היא היתה בעינניי גדולה ביותר בכמה שנים ממה שהיא באמת - וכשגיליתי את גילה האמיתי - הייתי די בהלם.

קיצר, אני לויודע מה לעשות, וזה מאד מקשה עלי בהמון דברים.

מה אתם אומרים?
בן כמה אתה ובת כמה היא?הרועה
אממ..מעדיף באישי..אבל..הפער הגדול, והיא ממש ילדהאנונימי (פותח)
אני מניח שאם אתה כותב פה אתה עדיין לא מוכן לחתונההרועה
וזה לא שרק ההבדלי גילאים הם הבעיה בקשר, ככה שלפי דעתי אל תכנס לכל הנושא הזה, תשכח ממנה.
מוזמן באישי!***אורי***
בשמחה
בא לי לבכות והרועה-שיראל.
הרועה-
למה אתה חושב שהוא לא בגיל?
הוא כותב שהוא 'נער הייתי גם זקנתי' וכו'.
וזה שהוא כותב פה זה גם לא אומר שהוא לא בגיל...יש פה כמה שכבר יכולים לצאת...

ובא לי לבכות-
על סמך מה שכתבתי להרועה,זותומרת,אם אתה באמת בגיל-
לדעתי,אפילו אל נסה לחשוב על לחכות לה...זה יכול מזה להרוס,תנסה אחרות.
וגם לדעתי,תנסה לשכוח ממנה או לפחות לא להתייחס.
מאיזה גיל אפשר לצאת?הרועה
רוב האנשים שאמורים לצאת נמצאים בלנ"ו ולא כאן, האמת שהתכוונתי להמשיך את ההודעה בלכתוב שכשהוא יגיע לגיל גם שלא יחכה לה אבל הימור שלי הוא בן 17 +- ככה שזה מוקדמם מדי לדבר על זה.
טעות שלי מתנצלהרועה
מביקור קצר בכרטיס האישי עולה שהוא באמת כתב את זה גם בלנ"ו..

הימורים לא תמיד עובדים.
יכול להיות שהוא שאל בכוונה פה כי הוא רוצה לשמועשיראל.
גיל שהוא בלי 'נגיעות אישיות' לזה (יחסית...זותומרת,עוד לא יוצא).
ולעניות דעתי,לפחות בשביל בנות,שירות לאומי זה כבר גיל נורמלי לחלוטין לצאת.
לרוב הבנים לא.הרועה
אולי.. בגלל זה התנצלתי.
בת כמה היא בערך?הסנה-בוער
בס"ד
יש הבדל אם אתה בן 24 והיא בת 15, או שאתה בן 19 והיא בת 14.
הבעיה בדברים האלו ש- אתה לא יודע מה הצד השני חושב. ואין שום עניין להעלות את זה בפניה, זה עלול רק להכאיב לה. ואי אפשר לדעת מה יהיה עוד כמה שנים. אל תתקע עכשיו בגללה.
אם אתה אוהב את עצמך, תתגבר עליה- אבל באמת. לא "אולי עוד כמה שנים--" זה סתם יתקע אותך.
מה לך ולילדה קטנה?תסביר לי!-עין שלישית
אין מספיק בגילך?
אני מאמינה שהם לא נכחדו..ב"ה סתם..חח..

אתה מכיר אותה טוב?או התאהבת במראה שלה?
האם אתה מי שאני חושבת שאתה?~רחלוש~
בס"ד

אם כן אז צר לי נשמה...................אבל זה באמת באמת לא שייך וצריך להמשיך בחיים כמה שזה קשה
אה-אני מתוקה שכזאת...אבל בקשה מכולם-~רחלוש~
בס"ד

לא להוסיף אותי...קיי? כאילו, לא את הכינוי הזה...תודה
מה לעשות ש..דוקא היא נראתה לי ועדיין נראיתאנונימי (פותח)
מהרגע הראשון, אבל ככל שהכרתיה יותר - אז עוד יותר הוקסמתי והתחברתי.
לויודע..לונעים לי בכלל לתאר וזה, אני פשוט עושה אתזה כדי שיבינו על מה מדובר ו..אולי תוכלו לעזור..
אין בעיה בהפרש גילאים בפני עצמונועמיק
אני מכיר הרבה זוגות שהתחתנו בהפרש גילאים גדול(לא גדול כמו שלך,אבל גדול),וזה לא גורם להם לבעיות מיוחדות. כי תכלס, חתונה זה צעד להרבה מאד שנים,וכשאת תהיה בן 60 והיא בת54 אף אחד לא ישים לב להבדל.הרבה אנשים עושים סתם ענין מהפרש גילאים(במיוחד בנות שמחדות לשמוע על מישהו שקטן מהם בשנה שנתים)

אבל במקרה שלך זה קצת שונה מכמה סיבות:
1.אתה כבר בוגר לגמרי(כנראה) והיא עוד לא לגמרי בוגרת,ויכול להיות שהיא עוד תשתנה הרבה.לא בטוח שבעוד כמה שנים עדיין תרצה להתחתן איתה.

2.בגיל שלה אתה לא יכול(נראה לי) להתחתן איתה כרגע, ועד שהיא תגיע לגיל מתאים אתה "מבזבז זמן" על משהו קצת דימיוני.

לכן נראה לי שאתה צריך לבדוק לעצמך למה בדיוק אתה מתחבר בה,ואם כוונותיך טהורות,אז:
תבדוק,בלי לשים לב לסטיגמות על הפרשי גילאים,האם היא בוגרת מספיק בשביל לחשוב על חתונה. אם כן, אז כדאי שתעשה משהו בנידון,ואולי תתחיל לצאת איתה,בלי לשים על אף אחד שייד לך טענות על הפרשי גילאים בלי סיבה טובה.(אני לא ממליץ לך להתחתן עכשיו,כי ממש ממש קשה להחזיק משפחה לפני שמסיימים לפחות בגרויות). יכול להיות שתגלה(או שהיא תגלה)שאתם לא מתאימים,ואז,קצת לא נעים לי לומר,תהיה במצב הרבה יותר נח, ללא התלבטויות קשות. אם בעזרת השם תמשיכו בקשר, זו תהיה תקופה מאד קשה,להיות יחד כמה שנים לפני החתונה,אבל נראה לי שזה עדיף לך בהרבה על מה שאתה עובר היום.

אם אתה רואה שהיא עוד לא בשלה לחתונה,אני לא יודע לומר לך בדיוק מה לעשות,אבל אני יכול לומר לך מה אסור לך לעשות. אל תצא עם אף אחת אחרת,לפני שהחלטת בקשר אליה(זאתי הצעירה).במקרה כזה כדאי שתתיעץ עם מישהו שמכיר אותך,אבל לא מכיר אותה(אם הוא יכיר את שניכם,יכול להיות שהוא יחשוב "מה,אין סיכוי,לא מתאים"וכו' והוא לא יוכל ליעץ לך טוב)ואולי גם עם מישהו שמכיר אותה טוב,אבל אותך לא כל כך(אני יודע שזה נשמע הזוי ומפדח, אבל אם אתה רציני, כדאי שתעשה את זה)

בכל מקרה,ממש בהצלחה. וכל הכבוד על זה שהיה לך אומץ לשאול.
(ותעדכן אם יש סוף טוב) 

'נועמיק'זכוכית מגדלת
נראה לי די הזוי להציע לו לצאת איתה כשהיא בכיתה ח' והוא בן עשרים,
 וחוץ מזה תחשוב גם עליה, מה זה יעשה לה, כשיציעו לה בחור בן עשרים,
היא יכולה לחטוף התקף לב...
זאת התגובה אופינית שעליה כתבתינועמיקאחרונה
אנשים שיחשבו שזה הזוי רק בגלל הפרשי גילאים וכי זה לא מקובל. צריך לבדוק את המקרה לפרטיו ואם זה אפשרי אז למה לא?? רק בגלל הפרש גילאים??
טוב תקשיב 'בא לי לבכות' הגעתי למסקנה!עין שלישית
שאין לך מה לעשות!!!
אין! איזה אפשרות יש לך שאתה בן 20 והיא 14!
להיתחתן איתה?
תצתרך לחכות הרבה זמן עד שתוכל היא עדיין לומדת.
אולי שתיהיה בן 26 תוכל  פחות מיזה אני משערת שלא..

לנחם?
יש הרבה שמתחתנים עם הפרשים כאלה גדולים..
הנה לדוגמא הורי היקרים יש ביניהם הפרש של 15 שנה אבל הם לא היתחתנו בגיל כזה..
חכה קצת אם אתה רוצה דווקא את זאת..
אבל מי יודע בסוף אולי תחכה לחינם..
אולי אתה לא סגור עליה עדיין.

היא ניראת מעוניינת בכלל?
בהצלחהMikos.XD
נראה לי שפשוט תשכח ממנה...כפ"ד בנשמה
ואין עוד מה להוסף... מה שרציתי לומר אמרו כבר...
אתם אומרים לו-פשוט תשכחאורושקוש
אבל זה בכלל לא פשוט!
ואין לי משוג מה להציע אבל תנסה לחשוב כמה זה לא טוב לך.. כי אם תשאר ככה אתה פשוט תהיה תקוע..
אין מה לעשות.. כל החיים לא כאלה פשוטים וקלים..=)חושבת(=
נראה לי שהתלונה לא היתה על ה'תשכח', אלא על ה'פשוט'אלישע בן אבויה
אני מצטערת אם פגעתי.. יצא לי מתוך הרגל..כפ"ד בנשמה
ולא חשבתי על זה באותו רגע שזה לא כ"כ פשוט.. (כי אחרת הוא בטח היה שוכח ממנה לא?!)
אני לא חדשההרהמורניק

למה כ"כ משעמם פה?????

כולם כבר התבגרו ועברו לצמ"עאיגנוטוס פברל

או לשטו"ל

לא ככה - נהיה יבש כי לא מצטרפים חדשים במקום אלוGini
שהתבגרו ועברו לפורומים של הגילאים היותר גדולים 
כולנו יבשים 🙁🙁Gini
וואלה!! אני גםההרהמורניק
אני חדשההודיה לה':)אחרונה
למה באמת
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הספר:

השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל. 

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

את יכולה להפסיק להספיםנקדימון

אף אחד לא רוצה פה לקרוא את מה שאת מציעה. אין לזה היענות.

אין כמעט אנשים חדשים שמצטרפים לפורומים אז מה שאת עושה זה פשוט לטמטם לנו את המוח.

אולי די כבר?!

נשמע סיפור מענייןקעלעברימבאראחרונה
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

הנוער הדתי לאומי לאן הוא הולך בצבא ?אביגיל מלאך

האם אתם חושבים שכל הנערים של הציבור הדתי לאומי מכוון ליחדות עילית או גם למקומות רגילים אחרים ?

הציבור הדתי לאומי - מגיע לכל היחידות והתפקידיםזמירות

בדיוק כמו בחיים האזרחיים

הציבור הדתי לאומי לא מתרכז בגבולות גזרה צרים - אלא נמצא בכל מגוון החיילות והתפקידים, קרביים, תומכי לחימה, ג'ובניקים, אנשי מחשוב, כלכלה, הנדסה, המון עתודאים שמתפזרים בכל יחידות הצבא עם סיום התואר בכל מגוון התפקידים הפתוחים בעתודה האקדמאית.

ובהמשך בחיים האזרחיים- בכל ענפי המשק, הכלכלה, התעשייה, האקדמיה, חקלאות, מסחר 

..יהודי חסידיאחרונה

אבל בוודאי שיש הרבה הכוונה בציבור הדתי לאומי לצאת דווקא לתפקידים משמועתיים ומובילים בכל מקום ובפרט בצבא

הפצות!!יהודי חסידי

ב"ה אנחנו זוכים להקים ארגון שיעודד את כולנו ביחד לצאת להפצות, להתחבר לצמא הגדול שיש בעם ישראל להתחבר לאבינו שבשמיים.

הארגון הוקם אחרי שבסוכות האחרון היה אירוע גדול בתל אביב - 'טולולולב - נוטלים לולב בתל אביב' שהשתתפו בו למעלה ממאתים בחורי ישיבות מישיבות שונות, ולמעלה מ-10,000!! יהודים זכו ליטול לולב.

בעז"ה ביום חמישי הקרוב יהיה אירוע השקה בהתוועדות 'צמאה' של הישיבות גבוהות __מגיעים ומתחברים דפוס .pdf

יצא עלון יפה, עלון (6).pdf מוזמנים לראות.

כמו כן יש אתר נחמד מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

אשמח לתגובות....

וואודומיה תהילה
מדהים!
קצת תמונות מהפעילותיהודי חסידי

וקצת תמונות מהאירוע בבניני האומהיהודי חסידי
סיפוריהודי חסידיאחרונה

אחד הפעילים זיהה אדם שהניח תפילין בשבוע שעבר והציע לו להניח שוב. להפתעתו, האיש ענה: "לא". כשנשאל מדוע, הוא הסביר בחיוך: "בפעם הקודמת שהנחתי אצלכם, הרגשתי התעוררות כל כך גדולה, שלא רק שקיבלתי על עצמי להניח בכל יום – אלא שכבר הזמנתי דוכן תפילין קבוע למספרה שלי!"

הופכים את העולם!
מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

מחפשים בני נוער לכתבהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

כתבה לנוער על שמירת נגיעהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון 

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

חיפוש קוראים לסיפור על נער מתבגר מאחורי מסך הברזלאורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

עד להימור הגדול מכולם. 

אולי יעניין אותך