שאלה (לגבי הקלות בבגרויות)~~אני~~
עשיתי איבחון ויצא המוחי הקטון והדל זקוק להארכת זמן במבחנים ובחינה בע"פ וכל הקשקושים האלו
היש מישהו מבין יושבי הפורום שיודע כיצד זה משפיע על בחינת הבגרות? יענו- נניח באנגלית- יש לי בע"פ?
וגם בלשון וכד'- יש לי בע"פ?
אמרו לי שההארכת זמן זה 25% מזמן הבחינה, אם כך- כמה זה יוצא בבחינה במתמטיקה?
ואיך בדיוק אני עושה בגרות במתמטיקה בעל-פה?
ויש פה מישו שיודע אולי מה הכוונה ''מותאם''- ויכול להיות שיש לי גם בע"פ וגם מותאם? ומה המותאם הזה עושה?
תודה ושב"ש
מנהסתם יש פה אנשים שיודעים,קלמנטינה
אבל תשאלי בפורום לקויות למידה, שם כנראה יודעים יותר.
בהצלחה מותק!
את לא חייבת להשתמש בזה.אוסנת
בע"פ - מתמטיקה נגיד, זה מיותר לפעמים לעשות... אבל מגיע לך.
כמובן שבאנגלית יש לך בע"פ (מילונית לא נתנו לך?). גם לשון, הסטוריה, תנ"ך והכל.

הארכת זמן - תלוי איזה שאלון את עושה... (בערך 20 דק' נוספות לכל בגרות בממוצע)
רוב האנשים לא משתמשים בהארכת הזמן שלהם (חוץ מתנ"ך בקיאות).

מותאם - זה דבר ממש נפלא. נותנים לך לבחור סעיפים מסוימים, וכך יוצא שאת צריכה ללמוד פחות חומר.
הגיוני ביותר שיש לך גם בע"פ וגם מותאם.
המורה תסביר לך יותר לפני הבגרות.

תנצלי!
תשובותהרועה
זה ממש תלוי מה קיבלת, בד"כ בע"פ זה רק לרב מלל ולכן זה רק להיסטוריה ודברים בסגנון, עושים את המבחן בכתב בנקודות ואז הולכים לבוחן ששואל את אותם שאלות ומרחיבים לו בע"פ המלצה חמה לבוא עם אוכל ושק"ש היו לי כבר מקרים שסיימתי את הבגרות בחצי שעה וחיכיתי שלוש וחצי שעות לבע"פ.

יש מצב שיש לך בע"פ לעוד דברים אבל בד"כ לא נותנים לדברים אחרים.

25% זה תלוי כמה זמן הבחינה כל שאלון זה אחרת, ואין ממ בע"פ.
אני שמעתי שגם לשון אין בע"פ והמורה שלי לאנגליתנ.ג
אמרה שאין גם באנגלת אבל לא בטוח שהיא צודקת
25%-זה רבע שעה סה"כ..-Rעות-
בס"ד

בעיקרון זה נצרך רק במתמטיקה..

ו..האמת זה לא יזיק לכולם עוד תוספת זמן..
חן חן ותודה למשיבים =) ועוד כמה שאלות~~אני~~
לבגרות בבקיאות בשביעית והשמינית- (כל מיני ספרים שאני זוכרת את שמם) יש את הספר כמו שיש לשישית- מן ספר כזה שיש בו סיכומים ושאלות ומפות על כל הספרים שנבחנים? (''יחידת עזר לבגרות'', משו כזה)
אגב, יש גם אפשרות לבקש ממשרד החינוך שלא יתחשבו במגן אם זה יוריד לי? פשוט לעשות רק ת'בגרות בלי המגן?
עוד משו- אני עושה עכשיו 3 יחידות מתמטיקה. נניח וארצה בכיתה יא' להשלים ל-4, אצטרף ללמוד חומר אחר? או שאוכל להצטרף ללומדות ל-4 יח"ל?
תודה !

...אוסנת
אין בקיאות בשמינית. יש תנ"ך עיון בשביעית ובשמינית, ותנ"ך בקיאות בשישית.
ליחידה בביקאות יש ספר (לפעמים בית ספר מחייב, לפעמים לא) עם סיכומים קצרצרים, שאלות בגרות ומפות.
את השם אני לא זוכרת...

אם את בבית ספר ולא באקסטרני, את חייבת מגן גם אם זה מוריד לך. למורת רוחם של תלמידים רבים...

לגבי מתמטיקה - כאן את נתקלת בבעיה. משום שלמיטב ידיעתי, שינו את התוכנית. כל מי שבתוכנית החדשה - טרם עשה בגרות, אז אני בספק אם יוכל לענות לך...
[השאלה היותר פשוטה - את עושה 3 שאלונים, או שתיים? 3 זה התוכנית הישנה, ואז את פשוט צריכה ללמוד את החומר ברמה יותר גבוהה, בהנחה שעשית את כל שלושת השאלונים של 3... אם עשית רק חלק, אז יהיה חמר חדש]

קצת הסתבכתי... מקווה שבכ"ז הועיל.
נראה לי ששמו של הספר הוא:כפ"ד בנשמה
יחידת עזר לבגרות בקיאות בתנ"ך של הרב אליצור עמנואל.

קוראים לספר-פזוש
יחדת ידע ובקאות לכיתה י'- אני בכיתה ט' ועכשיו אנחנו לומדים אותו..........
ואוו, עשו לך כאן אחלה סלט!!!...רנן
אני אנסה להסביר יותר מסודר...:
כשאת עושה איבחון, כתוב לך שם המלצה להקלה, והבית ספר מחוייב לראות איזה הקלה מתאים לך,
הם יעשו לך כמה מבחנים בע"פ (את כותבת נקודות ומרחיבה למישהו שמכיר את החומר והוא עוזר לך עם שאלות מנחות לפתח את התשובה, והוא גם כותב לך..),
כמה ב"שכתוב" (את כותבת בנקודות ומכתיבה למישהוא חיצוני, שלא בהכרח מכיר את החומר, את התשובות.. -עוזר למי שקשה לכתוב\ למי שיש שגיאות כתיב\ למי שמתפדח ממורים ובד"כ עושה את זה מדריכה..)..) 
וכמה מותאם (שאת בוחרת מס' סעיפים (משרד החינוך מחליט כמה..) ועונה עליהם, ואז את מקבלת יותר נקודות לכל שאלה אבל את עונה על פחות שאלות...)

אחרי שהם יחליטו מה הדרך שהכי מתאימה לך הם שולחים את זה לאישור משרד החינוך, כשהוא מאשר, את מכוסה...

כשיש לך הארכת זמן זה אומר 25% מהזמן, ז"א שכשיש לכיתה שלך מבחן של שעה, לך יש מבחן של שעה ורבע, שלכיתה יש במחן של שעה וחצי לך יש שעה וחמישים ושתיים וחצי דקות (-תוספת של 22.5 דקות..) וכו'..

באנגלית ובלשון ובמתמטיקה זה אישורים אחרים כי זה לא רב מלל, לכן:
יכול להיות שיהיה לך מותאם של רק מתמטיקה\ רק אנגלית או גם וגם וגם..
זה תלוי בקשיים שלך...

במתמטיקה איך בע"פ יש רק מותאם...

אוף.. האמת שגםאני קצת הסתבכתי.. אם יש לך עוד שאלות, תשאלי ואני מקווה שאצליח לענות..
אפשר גם באישי...

בהצלחה!!!
בע"פ ומותאם באנגלית לא מקבלים אוטמית....ת.מ.
וכנ"ל גם במתמטיקה על מותאם (אא"כ נתנו לך במפורש על זה באיבחון....)
במתמטיקה את צריכה לכתוב מכתב שמסביר למה את צריכה מותאם גם במתמטיקה....
באנגלית את כותבת חיבור והם שולחים אותו ומאשרים או לא מאשרים לך....
תשובות-chai
לגבי הקלות: הרבה חבר'ה שאני מכיר עושים אבחונים כדי לקבל הקלות בבגרות, אין צורך להתבייש בזה!
ההקלות [הידועות לי לפחות] הם- תוספת זמן (25% מהזמן הקצוב), מילונית (באנגלית), לעשות את הבגרות בע''פ והקראת שאלון.

לגבי הבגרות בתנ''ך- לא צריך שום חוברת עזר! זה לא עוזר בכלל! הסיכומים בספר שאליו את מתכוונת מכלילים בצורה מטורפת! אני ממליץ ללמוד מהאתר http://www.amit.org.il/bekiut/index.asp יש בו שאלות,סיכומים,מפות ומשכן. הכל!

לעשות בגרות בלי מגן זה בלתי אפשרי אלא אם את בבית ספר 'אקסטרני' שלא נראה שזה הבית ספר שלך.

החומר של 3 4 ו5 יח' זה חומר שונה, אני לא יודע עד כמה הדבר הזה כדאי.
בהצלחה רבה!
כמה תשובותחסה :)
לה"ו

בלשון אין בע"פ וגם אם קבלת מותאם לא בטוח שיהיה לך בלשון צריך לבדוק, ובאנגלית בפ"ע זאת אומרת שאין לך קטע שמיע אלא רק אנסין וחיבור (מה שאני הבנתי) ובמטמטיקה אין בע"פ אלא מותאם. יכול להיות שיש לך גם מותאם וגם בע"פ אבל לפי מה שאני הבנתי את צריכה לבחור בזה או בזה אי אפשר להשתמש בשתים באותו בגרות.
את כן יכולה להשלים ל4 יחדות אבל זה קצת קשה כי זה חומר יותר קשה את צריכה להשלים עוד שתי יחדות לימוד 04 ו05

היעקר שכול ההקלות הלו יעזרו בסוף
שיהיה בהצלחה

תודה רבה לעונים!~~אני~~
אגב אני צריכה להראות להם את האיבחון (שם כתוב האפשרות על ההקלות שיש לי)? או שהם אמורים לדעת לבד?
יודעים לבד.-Rעות-
בס"ד

זה כתוב במשרד החינוך..

ואם אני לא טועה-מתי שהבוחנת מדביקה לך על הבגרות את הת.ז היא מדביקה לך גם את ההקלות..

בהצלחה ילדה..
את צריכה להביא אותו ליועצת והיא שולחת אותו לוועדה.ת.מ.אחרונה
..גיימס פוטר
הסיבה שכמעט ריק בחצי מהפורומים פה זה כי הייתי בתקופת הקורונה שפשוט היה פה מפוצץ ועכשיו זה רגיל? 
עכשיו בגלל המלחמה הם עוד יחסית פעילים😅הרמוניה

זה ירד מאדד (ברוך ה'..)

כבר זמן רב שאין מצטרפים צעירים חדשים לפורומיםפ.א.
והפעילות בפורומים ירדה משמעותית 
חד משמעית בקורונה היה ה הרבה.סוורוס סנייפאחרונה

אבל עכשיו יש פחות פעילות ממה שהיה לפני הקורונה

מי רוצה לחזור ללימודים??ניגון❤️

ואוו איך בא לי כבר את החופש הגדולל🤭

אני כבר שנה וחצי בבית...ההרהמורניקאחרונה
גם פרה זקנה יכולה להניב חלב..😌😌עוד חומייני חי
כעעען כען
למה אתם חיים?מעייןאהבה

מה הסיבות שלכם בחיים?

חתירה מתמדת להגשמה עצמיתפ.א.
כי ככההרשפון הנודד

בבסיס אני חי כי זה לא דורש ממנו שום פעולה אלא קורה לבד.

ואני ממשיך לחיות כי אני רוצה להתפתח ולהיות יותר שלם ומאמין שעוד יהיה לי טוב.

בנוסף אני מרגיש שיש לי פה תפקיד בעולם שאולי יהיה משמעותי

אני חיהניגון♥️
כדי לעשות טוב לעולם ולאנשים ואני מאמינה שכל אחד יכול להפוך את העולם למקום יותר טוב ושמח ואוהב ♥️ וגם לעבוד את ה' שזה הכל בסוף
נהנה מהחיים פשוטההרהמורניק
וואוצאצא

לא יודע.

מבררים את זה, מחפשים את זה

הלוואי וידעתי

אם כבר הגעתי לעולם ואני כאן - נעשה הכל כדי להנותGini
מהחיים, לחיות טוב, באושר, בשמחה, בסיפוק, ולדאוג לעתיד שלנו כאן 
אני הגעתי למסקנה שהחיים זהגלגל שבו אני עולה ויורדתתמימלה..?אחרונה

כל הזמן והמטרה שלי היא לאסוף כמה שיותר כוחות כשאני למעלה כדי להצליח לעלות אחרי הירידה הבאה...

ככה עד שיבוא המשיח....

יש אנשים!הרשפון הנודד

הפורום חזק להיות פעיל והם דיבורים חזקים אז מוזמנים להעלות נושאים מעניינים שאתם מתלבטים בהם אם סתם שאלות, חוויות, רגשות ופריקות

למישהו יש הדרן?איידן

יש לי הדרן ויש תקלה ואין לי אינטרנט במכשיר (שהוא גם ככה דפוק (חצי טאצ) ובלתי נסבל) אני לא יכולה לקבל לטלפון אימיילים ובנוסף האפליקציה שלהם לא עובדת 

יש למישהו דרך לעזור לי?

בבקשה אני נואשת נראלי אם עד סוף שבוע הם לא חוזרים אליי אני עוברת לנוקיה (ונוקיה זה זוועה)

אם מישהו יעזור לי אני אשמח מאוד

למישו יש את היי סקול מיוזיקל בדרייב?נחט

או סרטים אחרים 

יש פה אנשים ערים?מעייןאהבה
תמיד...אנא בכחאחרונה

אולי יעניין אותך