ימינה והממשלה הבאהסי שארפ

לאחר קריאת כל ההסכם ועם לבטים קשים הייתי מציע לימינה להיכנס לממשלה בתנאים הבאים:

-החלת ריבונות תוך 3 חודשים בצורה מובטחת על שטח שיוגדר מראש
-תיקי בטחון-הפנים והשיכון
שבהם עוד ניתן להשפיע מבחינה מדיניות( במרד  הבט"פ ניתן לחזק את הריבונות והמשילות בנגב ובגליל, הר הבית והמסתננים, ובמשרד השיכון ניתן לבנות ביו"ש במיוחד לאחר שתוחל הריבונות ולא יהיה צורך באישור שר הביטחון וראש הממשלה)
-העברת המנהל האזרחי וסמכויות האכיפה בכלל שטחי C(גם אלו שלא יסופחו) לאחריות המשרד לבטחון פנים
-ראשות ועדת חוקה
-נציגות בועדה לבחירת שופטים(נציג הממשלה או נציג הכנסת)
-קבלת אחד מהחוקים המדיניים של ימינה: ביטול ההתנתקות בצפון השומרון/גירוש משפחות מחבלים בתוך יו"ש

רק אם ימולאו כל התנאים ניתן יהיה להשפיע באמת בממשלה למדיניות ימין ותיווצר עילה לכניסה לממשלה.

כל הסעיפים אינם סותרים את ההסכם שנחתם עם כחול לבן באופן עקרוני ותלויים רק בהסכמת נתניהו.

מה אתם חושבים?

שבט"פ הם בחיים לא יקחו ובצדק רב.אריאל יוסף

לא יקחו או לא יקבלו?סי שארפ

למה לא לקחת בט"פ זה השר הבכיר ביותר מבחינה מדינית ביטחונית שנשאר בגוש, איתו עוד אפשר לשנות קצת את המדיניות ימינה.

אי אפשר. לשר הממונה אין כמעט שום השפעה על המשטרה.אריאל יוסף
עבר עריכה על ידי אריאל יוסף בתאריך י"ז בניסן תשפ"ב 04:11

היא גוף סטטוטורי.

הציעו לבצלאל כבר אחרי סבב א' את המשרד הזה.

הוא לא היה מוכן לקחת.

ימינה כגלגל חמישי תתכבד לגלות צניעות בדרישות הקואליציוניותאיתן גיל

משרד החינוך יוצע לרב פרץ, ועוד משרד קטן יותר לבנט ברוטציה עם סמוטריץ'. לשקד תוצע ראשות הועדה למעמד האשה.

בממשלה ימנית סביר להניח שימינה היתה מקבלת לא פחות מבטחון לבנט, חינוך לרב פרץ, משפטים לשקד, ותחבורה לסמוטריץ', אבל לא זאת הסיטואציה. הפעם היא לא תקבל יותר מיהדות התורה הגדולה ממנה, וש"ס מקל וחומר. 

זה ממש לא נוראסי שארפ
להיות באופוזיציה
לא יהיו באופוזיציהאיתן גיל

כהנא לא יסכים. אני עוקב אחר הפעילות הפרלמנטרית שלו, קשריו עם הליכוד הולכים ומתהדקים, ומסתבר שהוא חכם בכמה סדרי גודל יותר מבנט ושקד במאוחד.

כהנא?! מכולם אתה בונה על המתנגד הגדול ביותר להסתדרות?הסטורי
הוא יתעקש לשבת בממשלה שיו"רי ההסתדרות יושבים על המשפטים והכלכלה?!

אני לא מתנבא, לא יודע מה יציעו להם והאם יגיעו למסקנה שהתועלת בישיבה בממשלה, מצדיקה את בליעת הצפרדעים, אבל האחרון שהייתי בונה עליו (וגם האחרון שמישהו שואל אותו) - זה כהנא.
כהנא יהיה חלק מהקואליציה. לא מהממשלה המנופחת.איתן גיל

בכשרונו הרב הוא לא יפסיק לנגח את ראשי ההסתדרות המושחתים, יש לומר.

בגוש החוסם בשנה האחרונה היא היתה גלגל מרכזי...הסטורי
ותודה לכל מעודדי ההצבעה לליכוד.

בדיוק כמו שטענו - גודל המפלגה לא שינה כלום. למרות שהליכוד היתה יותר גדולה - גנץ קיבל את הזכות להרכיב ממשלה ראשון, כי מה שמשנה זה לא גודל המפלגה אלא מספר הממליצים. ככה שאת כל היתרונות של ראשות הוועדה המסדרת וכו' - הוא קיבל. אם נתניהו היה משקיע עשרה אחוז ממה שהשקיע בלהנמיך את ימינה - בלקחת קולות מכח"ל/ליברמן - היו לו יותר ממליצים.

ואחרי הכל - ממשלה קמה לפי ההסכם אליו הגיעו המפלגות ולא לפי שום דבר אחר. אל יותר מהציבור היו מצביעים ימינה - סביר שהמשפטים והטיפול בהשתלטות הבדואים בנגב - לא היו נמסרים לשמאל.

אתה חוזר אל אטריות ישנותאיתן גיל

בנט שם וטו על בן גביר כדי לדחוף אותו בכח לרוץ לבד ולשרוף שוב עשרות אלפי קולות. כך היה. למזלנו שרף פחות מ- 20 אלף.

אם לא היה נדחף החוצה, אזי לפחות 6500 קולות היו נוספים לימינה, ובפועל משלימים לליכוד מנדט נוסף, פועל יוצא של הסכם עודפים עם ימינה. 

הנה כי כן 59 מנדטים לגוש הימין במקום 58. הוסף את המנדט של אורלי והגענו ל- 60 דהיינו תיקו אבסולוטי. בתרחיש כזה הנדל וגנץ היו מצטרפים תמורת מחיר סביר, ולמצער גנץ לא היה דורש ומקבל רוטציה ועוד 17 שרים ל- 17 ח"כים.

בנט החוצה.

בן גביר היה עולה במחיר יקרמשה

הוא אדם שבעיניי ראוי לייצג את השני מנדטים שלו בכנסת, אבל תחת החוקים הקיימים זה לא אפשרי.

אולי עכשיו יהיה סיכוי שיורידו את אחוז החסימה.

חצי מנדט יש לו, ובסיבוב נוסף הוא יצטמק עוד.איתן גיל

במצב שבו הוא עובר את אחוז החסימהמשה

הוא יכול לקבל שני מנדטים בערך. זה לא הרבה אבל לא מעט, ושילך איתם לאופוזיציה כי ככה נכון לאנשים מסוגו.

אתה חוזר על השטות הזאת שוב ושובהסטורי
מהפחות מעשרים אלף שהצביעו לבן גביר, חלק לא היו מצביעים לאף אחד אחר והאחרים היו שווים לימין פחות מהליברלים שהיה מבריח מימינה לכח"ל.
80 אחוז היו מצביעיםה-מיוחד

ואם כל "הליברלים" מעדיפים אנשי שמאל קיצוני ע"פ אנשי ימין אז מה להם להתלונן על ממשלת שמאל? רציתם שמאל קיבלתם שמאל

אם בן גביר היה בימינה -אריאל יוסף

רבים ממצביעי בנט היו עוברים לכחול לבן.

במצב כזה הימין היה רק מפסיד.

אם בן גביר היה בימינהאיתן גיל
עשרת אלפים קולות היו נוספים לה ושלושת אלפים היו בורחים. נטו היו נשארים כמעט שבעת אלפים ודי בהם בלבד להוסיף עוד מנדט לימין.
בשקלול אלקטורלי אני מסכים שבן גביר שווה כשמונת אלפים קולות נטו
אני מבין שעברת בוחר בוחרסי שארפ

ושאלת אותו אם הגעת לרזולוציות האלו...

לדעתי, 5479 היו עוזבים ו7342 היו נוספים...

זה אפשר להגיד לכל אחד שטוען טענה דומהה-מיוחד

המספרים שלו לא נכונים.אריאל יוסף

מי שהיה קרוב יותר למנדט נוסף הם ש"ס/ג' (ולענ"ד יש סבירות שווה לפחות לכך שמצביעי עוצמה היו עוברים אליהם).

עזוב את הביביסטים שום דבר לא ישכנעסי שארפ

ביבי להם ולא יראו, נתניהו להם ולא יאזינו

אתה צודק, אני לא כותב בשבילוהסטורי
אלא בשביל הפתאים שמשתכנעים מדבריו. אין לדעת מתי יהיה סבב נוסף וחשוב שהמחזיקים בערכי הציונות הדתית, יצביעו לאנשים שמייצגים אותם.
אם היו לימינה עוד 2-4 מנדטים אפילו אם הם היו על חשבון הליכוד - היתה אותו דבר ממשלה בראשות נתניהו, אבל היא באמת היתה ממשלת ימין...
לא. היא לא היתהה-מיוחד

גם אם ימינה היו מקבלים 2 ע"ח ליכוד לא היה בהם צורך

יותר מזה גם אם היה לימין 61-62 הוא היה הולך לאותה ממשלה

תודהמיכאלצ

לא תומכים בבנט = פתאים.

אין על אהבת ישראל בפורום הזה.

לא קשור לבנטהסטורי
הציוני דתי שמשכנע פעם אחר פעם מאגדת 'המפלגה הגדולה' ולכן מצביע ליכוד, למרות שחשובה לו האידיאולוגיה, שאם הליכוד בכלל מקדם, זה כי דוחפים אותו מימין(ה) הוא בהחלט פתי.

במצב החוקי הנוכחי, אין שום משמעות למפלגה הגדולה.
ממילא מי שבאמת חושב שהליכוד מייצג אותו ואת כל מה שחשוב לו יותר מימינה - שיצביע ליכוד. מי שחשובים לו מוסדות החינוך של הציונות הדתית מגנים ועד ישיבות ומכללות, תנועות הנוער של הציונות הדתית, היישובים ביש"ע, הגרעינים התורניים, מניעת השתלטות ערבית על שטחי יו"ש הנגב והגליל ועוד ועוד - שיצביע ימינה, גם אם הוא (כמוני) לא חסיד של בנט.
ממש כמו מי שהצביע מפאי כדי לדאוג לקיבוצים.אוהב א י והעם 1
עם חשיבה מגזרית אי אפשר לבנות מדינה.
במעשי מפאי בחלתם ואתה ושכמותך עכשיו מטיפעם לעשות את אותו דבר.
ישר כוח.
כל הרשימה שמניתי, היא מפעלים ערכייםהסטורי
מוסדות החינוך החסד וההתיישבות שגדלים בהם - המנהיגים הרוחניים, הלוחמים המובילים, אנשי אמונה ומעשה של הדור הבא - דואגים לכלל ישראל בעצם פעילותם.

המאבק לשליטה על הארץ - הן בהתיישבות במלוא רוחב ארצנו והן במניעת השתלטות האויב - הוא מאבק ערכי לחלוטין.
נו בסדר, ערכיים לטעמך. אבל השיטה אותה שיטה, מגזרית ותו לא.אוהב א"י והעם 1

אם מניעת השתלטות הבדואים על הארץ, זה 'מגזריות ותו לא'הסטורי
אז אני מוכן למגזריות כזאת...
לא כל כך הצלחתם בזה.אוהב א י והעם 1
״ מי שחשובים לו מוסדות החינוך של הציונות הדתית מגנים ועד ישיבות ומכללות, תנועות הנוער של הציונות הדתית, היישובים ביש"ע, הגרעינים התורניים,״????
זה לא מגזריות.
נכון שזה חשוב אבל לא צריך לטפל בזה בצורה מגזרית במדינה מתוקנת.
עניתי על זההסטורי
רק לשם ההבהרה, הבאתי את הדוגמא שלא תוכל להתווכח איתה.
וכן, היתה התקדמות גדולה בזכות העבודה של סמוטריץ' ושקד בשתי הקדנציות. עכשיו המשמעות של הפקרת האחריות למפלגת העבודה - היא החזרת ההפקרות!

היישובים ביו"ש - מבטיחים בעצם קיומם וביסוסם את השליטה בארץ, כן, בדיוק כמו הקיבוצים של מפא"י בזמנם - שבהחלט מילאו את הפונקציה.
הגרעינים התורניים - הם בדיוק היציאה מהמגזריות.
מוסדות החינוך, שאתה רואה בהם דאגה ל'מגזר' - הם הדאגה למנהיגות הרוחנית, הצבאית ובכלל של העם בדור הבא. כשיש רב לעיר/ישוב, הוא זה שדואג לכולם ובשעות הכי קשות. איפה התחנכו רועי קליין ועמנואל מורנו?! איפה התחנכו יותר מחמישים אחוז מתורמי הכליה בארץ?! (התרומות מגיעות לכל עם ישראל, כן?)
"לא צריך לטפל בצורה מגזרית במדינה מתוקנת." לא במפאי ולא....אוהב א"י והעם 1

.....בשום מממשלה אחרת. נכון שזה נורמה ישראלית מקורית אבל ביושבי בשדות זרים

הבנתי שזה פתח לפורענות שיכולה לחזור כמו בומרנג.

לא לעולם חוסן.

סיסמאות יפות...הסטורי
אני לא עוסק בכל מיני תאוריות - אלא במציאות...

ובתשובה לשאלתך, אני גר במקום מגוון, יש לי חברים מכל המגזרים, הייתי מאוד שמח אם כלל ישובי יש"ע, היו מקבלים עם הרבה פחות סינון ועדיין יש צרכים חינוכיים ומדיניים שכל עם ישראל מרויח מהם - שרק נציגות שמחוייבת ערכית לערכי הציונות הדתית מטפלת בהם. מה לעשות שצאצאי מפא"י זנחו לחלוטין את ערכי יישוב הארץ (אם לא מחשיבים את יישובה בבדואים...) וצאצאי ז'בוטינסקי הם משענת קנה רצוץ.
אתה צודק. אצלנו זה לא ססמאות, זה מציאות.אוהב א"י והעם 1

תקציבים לישיבות צריכים להיות על פי אמות מידה אחידים לכל מגזר ולא לפי קבוצות כוח פוליטיות.

בני הצעיר רוצה ללכת לישיבה בארץ. כרגע הוא לומד בבית ספר של חבד אבל מתעקש להתפלל עם

הסידור התמני שנתנתי לו. בתמימות הוא שאל אותי אם יש ישיבה תימנית בארץ. מסתבר שאין.

למה? כי אין כח פוליטי כזה. 

תקציב יחודי לא קיים במדינה מתוקנת.

בישיבות הציוניות, עדתיות לא משנה כלום...הסטורי
כל אחד יכול להתפלל עם הסידור שלו. אני לא עוסק בעדות (שזה נושא ממש לא רלוונטי), אלא באידיאולוגיה.
עדות זה מסורת.אוהב א י והעם 1
זה ששס הצליחה לטשטש את ההבדל בן העדות הספרדיות זה לא אומר שזה לא רלוונטי.
אבל זה נושא לשרשור נפרד.
אתה מטעהאיתן גיל
אין 61 לימין ועל זה אין ויכוח, אבל יש את המפלגה הגדולה ביותר, והיא הליכוד.
בנסיבות שהסתיימו הבחירות האחרונות התבקשה ממשלת אחדות שאף אחד לא באמת מרוצה ממנה. הליכוד כמפלגה הגדולה נקבעה ראשונה ברוטציה מה שיאפשר את חקיקת הריבונות במשמרת של נתניהו בהסכמת אמריקה. אם היה ליכוד קטן יותר, נתניהו היה נדחק למקום השני ברוטציה, וספק אם טראמפ הידידותי לישראל עדיין יהיה בבית הלבן.
לגבי בנט, הוא הרויח ביושר את חוסר הרלוונטיות שלו. שלא כמו ליצמן ודרעי שמחבקים את נתניהו וגורפים הישגים מגזריים, בנט לא מפסיק להתעמת ולגנוב קרדיטים, ועכשו ביתר שאת על רקע משבר הקורונה. דרוש מבוגר אחראי שיסביר לו שלאור התנהגותו ברי שלא יהיו 4 שרים ל-6 ח''כים.
פלגי הציונות הדתית ישבו אצל נתניהו וקיבלו הבטחה לתיק החינוך לרב פרץ. בנט שנכח בפגישה לא דרש תיק לעצמו, במקום זאת הסתפק בסילוק בן גביר, וכך היה. על דאטפת אטפוך...
כשימינה תהפוך למפלגה דתית שערכי יהדות הן נר לרגליה, אנא הודע לי. ספוליר: זה לא יהיה.
כן, ביבי אשם שבנט ריסק את הציונות הדתיתאיתן גיל
והבריח את המצביעים לכחול לבן. תמשיכו ללטף את הנוכל הפוליטי הזה במקום לבעוט אותו לכל הרוחות.
הייתי מאוד שמח עם הוא היה עף, זה כמעט קרההסטורי
בלי שגעון הגדלות של בן גביר - בנט היה אפיזודה מההסטוריה.

זה לא מצדיק את זה, שבמקום לנהל מערכת בחירות על הקולות הצפים בין הגושים - נתניהו השקיע חלק עצום ממרצו, בהנמכת שותפיו הטבעיים, שרק בזכות נאמנותם אליו כל השנה האחרונה - הוא לא יו"ר האופוזיציה...
בנט נאמן .. חח+חחחאיתן גיל
הניח אקדח טעון על השלחן של נתניהו ודרש את תיק הבטחון, ולא- הוא מפרק את גוש 55 של נתניהו וחובר לגנץ בתמיכת המשותפת מבחוץ. ביבי נכנע, ורשם לעצמו לבוא חשבון עם בנט בבוא העת. מוטי יוגב הזהיר את בנט שלכל שבת יש מוצאי שבת.

נו שוין, בן גביר אשם, הקורונה אשמה... בנט צדיק יסוד עולם.
כן, נתניהו מתנכל לבנט, בגלל הדרישה לשר ביטחון...הסטורי
הוא לא עשה הכל, להחליש אותו בסבב ב', הוא לא עשה ה-כ-ל להפיל אותו בסבב א', הוא לא עשה הכל להחליש אותו בשתי המערכות הקודמות. הוא לא השאיר אותו כל פעם אחרון בתור לקואליציה (בניגוד מפורש להבטחותיו לפני הבחירות), הוא לא עשה הכל, ללחוץ על מתפקדי המפד"ל לבחור באורלב ולא בבנט. נתניהו מעולם לא ניסה לפגוע בבנט, עד שבנט דרש שר ביטחון...
בנק מסחרי הביא לסניף שלו בבני ברק מנהלת בלבוש פרובוקטיביאיתן גילאחרונה

הלקוחות ברחו בזה אחר זה...

וכך הציונות הדתית שמתעקשת להעמיד בראשה אדם שהאינטראקציה שלו עם ראש מפלגת הימין הגדולה היא בעייתית ברמה אישית.

לו יכלה הציונות הדתית להחליף את ביבי שלא מסתדר עם בנט, ניחא, אבל היא לא יכולה, לכן צריך להחליף את בנט.  

וכמה העבודה גדולה ממנה?הסטורי
https://www.inn.co.il/News/Flash.aspx/735137

לא רק שלמה שנשאר מכח"ל, נתנו שר לכל ח"כ, לשני ח"כי העבודה, הוא הסכים לתת חמישה שרים כולל שנה בראשות הממשלה.

לפי זה מוצדק שימינה תדרוש חמישה עשר שרים...
אני מסופק אם לא מדובר בספין.אריאל יוסף
עבר עריכה על ידי אריאל יוסף בתאריך כ"ז בניסן תש"פ 23:55

עמיר פרץ קיבל עכשיו 2 תיקים במקום 5, כלומר הפסיד.

מצד שני, הוא קיבל יותר לגיטימציה להיכנס. מבחינתו זה רווח משמעותי.

אם סיעת "עצמאות" של ברק קיבלה בתשס"ט מה שקיבלה,

יכול להיות שאכן קיבל הצעה כזו.

נזכיר: 4 תיקים + יו"ר ועדת חינוך ל-5 מנדטים:

לאהוד ברק - ביטחון,

לפואד בן אליעזר - כלכלה,

לשלום שמחון - חקלאות,

לאבישי ברוורמן - שר לענייני מיעוטים,

לעינת וילף - יו"ר ועדת חינוך.

בנוסף, ליברמן עם 5 מנדטים קיבל בכנסת (המכהנת) הקודמת

את משרד הביטחון ואת משרד הקליטה

שחיוני מבחינתו כמעט כמו החינוך או המשפטים לימינה.

למה לימינה מגיע פחות?...

https://www.inn.co.il/News/News.aspx/432904

תשובה לשאלה: בגלל בנט ומה שמה.אוהב א י והעם 1
תלוי כמה ארוכה הלשון (מאזניים) שלךאיתן גיל
אם בנט היה משכנע את פרץ ושמולי להצטרף כנגד חמישה שרים, ובתמורה דורש לעצמו 4 שרים, לנתניהו היה יוצא יותר זול. בנט לא התאמץ ולכן נשארה אופצית גנץ תמורת 17 שרים. סבתא בישלה דייסה ו...רק לבנט לא נשאר.
לדעתי, נתניהו יציע לבנט את ראשות ועד הקישוט של הכנסתספק

ומאחר ו"מילה זו מילה" אז הרב פרץ יקבל את משרד החינוך... או שלא... 

אם היה לביבי אפשרות......אוהב א י והעם 1
..... לעשות עסקים עם טיבי והמשותפת הוא לא
היה מסתכל על בנט ומה שמה.
ביבי הוא לא ימין. תכניסו את זה לראש שלכם.
"נתניהו הציע 5 תיקים לפרץ ושמולי" נו זה דומה למה שאמרתי.אוהב א"י והעם 1

ימינה לא במצב להביא תנאיםה-מיוחד

כל התנאים האלו מזכירים לי את התנאים של בן גביר מלפני הבחירות כדי שיפרוש. כאילו ברור לכולם שנתניהו לא יעתר ל 1% מהתנאים. גם אחרי כל הדיבורים על תיקים שמגיעים זה נראה שזה בגלל התיקים ולא בגלל העיקרון

ונראה לי שחלק מהסעיפים סותרים את ההסכם שנחתם עם כחול לבן

החלת ריבונות- יש כבר 

העברת המנהל האזרחי זה בידי שר הביטחון אז לקחת ממנו סמכות כשר ביטחון זאת כמו סתירה מההסכם 

לא בהכרח. ע"פ ההסכם ניתן למנות סגן שר בהסכמה ולתת לו סמכויותאריאל יוסף

בסוף הסיפור העיקרי כאן הוא שנתניהו לא מעוניין באופוזיציה חזקה מדי מימין.

מצד שני תלוי מה המחיר שהיא דורשת.

במקום בו הוא יהיה מוכן לשלם כדי למנוע את קיומה,

וימינה תחשוב שמדובר בתשלום סביר מבחינתה - הם עשויים להיפגש.

במידה מסוימת הוא גם מבין שתהיה עליו ביקורת רבה אם ישאיר אותם ללא כלום.

לכן יהיה חייב לתת משהו משמעותי. השאלה היא אם המחיר יספק את ימינה, כאמור.

אם לא - היא אכן תלך לאופוזיציה.

אולי הרב רפי יישאר תמורת תפקיד שר החינוך וכיו"ב

(נתניהו ללא ספק רוצה אותו וגם עם גנץ יש לו קשרים לא רעים).

רק מזכיר, שגם ליברמן התחיל (וסיים) את הקדנציה (המכהנת) הקודמת באופוזיציה.

בשלב מסוים נתניהו הרגיש שהממשלה קשה מדי לניהול, ונתן לו הרבה יותר מערכו (מישהו אמר בוגי?).

אם גם עכשיו הפערים בממשלה יהפכו אותה לבלתי אפשרית מבחינתו, הוא ייאלץ לתת להם יותר.

אמנם הפעם ההסכם עם השותפים מגביל אותו יותר מאז, אבל מצד שני הממשלה הומוגנית הרבה פחות מאז...

אין לדעת מה יקרה. יכול גם להיות עדיין שבג"ץ יפוצץ את ההסכם (לא מאוד סביר).

יכול גם להיות שבהמשך בג"ץ יתערב בנושא כלשהו בענייני דת ומדינה (למשל: יבטל את חוק הגיוס החדש),

והח"כים החרדים ידרשו חקיקה מתאימה (למשל: חוק יסוד לימוד התורה) וחוסן יסרבו לכך.

האם נתניהו יפרק את הבלוק איתם?

האם הממשלה תמשיך להחזיק מעמד?

אולי ליברמן יבוא להציל אותה מהצבעת אי אמון של יש עתיד-תל"ם? (חוסן+ליכוד+ליברמן=60).

האם הימין החדש יצטרף במצב כזה ויפלג את ימינה?

מה יקבל בתמורה? אזכיר שבמצב כזה, גם לחוסן יהיה עניין להכניס את בנט.

ישנם כ"כ הרבה תרחישים אפשריים.

נתתי כאן רק דוגמאות.

ישראל פותחת בשיחות ישירות עם לבנוןאיתן גיל

על פירוק חיזבאללה.

ומה עם חמאס לבנון?

ומה עם ארגוני טרור נוספים?

שלוש הנחיות צריכות לקבל המשלחת הישראלית לשיחות:

1. פירוק כל ארגוני הטרור והוצאתם אל מחוץ לחוק.

2. הסוגיה "הפלשתינית" לא תעלה כלל ואם תעלה- המשלחת הישראלית תנטוש את השיחות.

3. תיקוני גבול עם לבנון, וקביעת הגבול הבינלאומי על נהר הליטני.

גם ככה לא יצא מזה כלוםברגוע
גם הנוכל חושב כמוךאיתן גיל
אולי אם הוא יתווך, לאור נסיונו בהשכנת שלום בין רוסהסטורי
רוסיה לאוקרינה...

סתם, אפשר לסכם עם ממשלת לבנון כל דבר, היא ממשלה חסרת משמעות ולכן כל סיכום איתה הוא חסר משמעות. אני מבין לגמרי, שכדי לטשטש את הביקורת הבין לאומית, רה"מ צריך להסכים לשיחות סרק הללו. כל עוד שבמקביל צה"ל ממשיך לכתוש אותם - זה בסדר 

עצם ההצעה הלבנונית לשיחות ישירות עם ישראלאיתן גיל

מהווה הכרה דה פאקטו במדינת ישראל, וזה הישג בפני עצמו.

יתכן שהצרפתים דחפו אותם למהלך זה בגלל מעמדם הבינלאומי שהולך ונשחק.

היה לנו פעם הסכם שלום עם הלבנונים שהופר בטרם יבשה בו הדיו. אולי יוציאו אותו מהגניזה כבסיס להסכם חדש ורציני יותר.

כך או כך, בניגוד לטראמפ החדש שיש לי עליו ביקורת עקבית, על הנוצרי הלבנוני אני סומך יותר.

וכמובן- משא ומתן תחת אשאיתן גיל
אבסורדהסטורי
עבר עריכה על ידי הסטורי בתאריך כ"ג בניסן תשפ"ו 15:46

הלבנוני יכול מאוד לרצות - הרצונות שלו חסרי משמעות. הוא לא באמת שולט במדינה שלו. מקסימום התועלת שהוא יכול להביא, זה אם הוא לא יפריע לנו במנגנונים הבין לאומיים.

לא מסוגל להבין את כפיות הטובה שלך (כמו כל תשקורת השמאל) לטראמפ. אני אומנם כופר בהתרברבות שלו שבלעדיו מדינת ישראל לא היתה קיימת, כי נצח ישראל לא ישקר - אבל בדרך הטבע, לולי העזרה חסרת התקדים שלו, היינו ח"ו עומדים היום מול אירן  עם רצון, החלטה ויכולת להשמיד אותנו.

אין יותר אבסורד, מלהתלהב מהלבנוני המגוחך ולרדת על טראמפ.

האירנים מבינים טראמפיתאיתן גיל

מי שאמר שערי גהינום בעזה והתקפל, ורילוקיישן ושוב התקפל, יתקפל גם באיום שלו על מיצרי הורמוז, וכך היה.

במקום הספינות האירניות הטבועות אפשר לבנות או לרכוש חדשות.

כאן המקום לקרדיט לנתניהו שחיסל את הרוצח האירני, ואת סביבתו הקרובה. הם כבר לא יתכננו פעולות נגד ישראל, וגם המחליף שלו לכאורה לא נראה בציבור כי חושש לחיו. כן יאבדו כל אויבך השם.

הם ממש לא מביניםהסטורי

פעם אחר פעם הוא מרדים אותם עם 'משא ומתן', ובדיוק כשהם משוכנעים שסיבבו אותו, הם חוטפים את המכה. אין לי מושג איך הם קנו את ההצגה פעם שניה, עד שחמינאי וכל צוותו היו מספיק מטומטמים להתכנס באותו חדר.

אני מאוד מעריך את נתניהו על ההנהגה של הפעולה נגד אירן, אבל מי שחושב שהוא וטראמפ לא מתואמים עד הכדור האחרון, כולל כשהם מציגים לתקשורת 'חילוקי דעות' ו'פערים' - עיוור לחלוטין ולא רואה מה הולך כאן בשנה וחצי מאז טראמפ נבחר.

המשחק הכי ענק של טראמפמשהאחרונה

היה להדליף לברק רביד שהוא מסוכסך עם ביבי.

האידיוט פרסם את זה כמובן וזה שימש להרדמת האוייב.

חסר ערךזיויק
סיבוב שעריםאשר ברא

איך זה עובד? ומאיפה זה יוצא?

ראיתי שיש שבוע הבא בחמישי מהכותל.. אבל לא ברור אם צריך להירשם ומיקום מדוייק.. והאם מתאים לנשים.

קיצור אשמח אם מישהו יוכל לפרט על זה קצת )

לא צריך להרשםברגוע

יוצא מהכותל, את תראי כבר מאיפה

יש שם גברים ונשים בהפרדה

והמסלול הוא אותו מסלול?אשר ברא
אני חושב שיש הבדלים קטניםברגוע
סיבו"שפצל"פ
היו זמנים😅
לא צריך להירשם, יש כל ערב ר"חל המשוגע היחידי

מתחילים מהמערה ליד הכותל (ליד השירותים)

יש הרבה אנשים.

מחיצה ניידת בין הגברים לנשים.

מומלץ באהבה להגיע לכל מי שרוצה להכיר קצת ולהיפתח לרצון למקדש.

חצי לפחות נשיםזיויק
ברור שמתאים
תודה רבה לכולם! עזר לי מאודאשר ברא
שתפי אח"כ בחוויהזיויק
מלא זמן לא הייתי
סיבוב שערים!משהאחרונה
פעם קודמת הייתי שם ב2004 בערך. אולי 2005. קטע שזה עדיין קיים.
קחו שבועיים קדימה, מה המצב במלחמה מול איראן?זיויק
סקרן לדעת
מי שעונה לך תשובה נחרצתהסטורי

מדמיין -

מה שחשוב כרגע לדעת ולהחזיק איתו, זה שהכנו את האירנים שוק על ירח. צה"ל (וגם צבא ארה"ב) פעל בשמי אירן, כבמגרש הבית. הגענו למרחקים הרבה יותר גדולים ממה שהגענו ב'עם כלביא' מהים הכספי ועד האוקינוס ההודי. אירן איבדה את כמעט כל ההנהגה הרוחנית, הפוליטית והצבאית ואלפים מכוחותיה. חטפה מכות קריטיות לתשתיות, לתעשיה שמיועדת ליצור טילים ובכלל - לכלכלה שלה.

את כל זה עשינו בלי אף נפגע מכחות האוויר והקרקע שפעלו באירן ו(כל אחד עולם מלא ובכל זאת )מעט מאוד נפגעים בעורף.

לגבי ההמשך יש כמה אפשריות, מיידית -

*קריסה של הפסקת האש, מה שאומר שנמשיך לכתוש אותם

*האירנים מבינים כמה הם איבדו ושומרים על הפסקת האש באדיקות ואנחנו פנויים לטפל בלבנון ועזה.

לטווח יותר ארוך, האפשרויות -

*שרידי השלטון הנוכחי (אלו שטראמפ הכריז עליהם כ'מתונים שהשארנו בכוונה') מחזיקים מעמד וכדי לשמור על ראשם מחובר לגופם, מתחילים לשתף פעולה במידה זו או אחרת. (בדומה לוונצואלה כיום)

*הם מנסים להשתקם צבאית ואז בעוד שעתיים/יומיים/שנתיים נעשה עוד סבב כמו שהיה.

*החלשנו את השלטון כל כך, שהתהליך הפנימי יביא להחלפתו. כמעט קרה לפני שלושה חודשים, רק שעדיין היה להם כח לטבוח באזרחים.

נ.ב.

למי שכבר מתכנן ליום העצמאות להשלים את כל מה שלא עשה בפורים/פסח, רק מציין שזה בדיוק המועד הרשמי של סיום הפסקת האש...

לאו דווקא עוד שבועייםoo

איראן פשוט נכנסה לסבבים

ותכלס

חיזבאללה חי ובועט

כנ"ל איראן

(כן פגעו בהם

מסתבר שהם עדיין חיים כרגיל)

מקווה ששומרים טוב שחמאס לא יחזרו לחיים

ואנחנו נמשיך לחיות על החרב

כי לעצום עיניים זו כבר לא אופציה

לא, הם ממש לא חיים כרגילהסטורי

הם אמנם עדיין מצליחים לבעוט, אבל חלשים מאי-פעם.

כמה הפחידו שנים מאיך תראה המלחמה עם חיזבאלה (זוכרים את הבהלה לגנרטורים?) ושלא לדבר על כמה שבועות מתחת לאדמה. אז פעלנו חופשי בשמי אירן מצפון לדרום וממזרח למערב וכל כחותינו שבו בשלום מהאוויר וכן, גם מהקרקע. הישג עצום שאיש לא חזה.

אז כן, הדרך לגאולה השלמה מורכבת וארוכה. בניגוד לאיך שהדברים מצטיירים ממרחק של שנים - אף מלחמה לא הסתיימה בניצחון מוחלט. יתכן שכעת כשההנהגה האירנית חלשה מאוד - השלטון שם ישתנה בתהליך פנימי ויתכן שאכן נצטרך עוד סבב. עם הנצח לא מפחד מדרך ארוכה. מסבב לסבב אנחנו חזקים יותר והם מצליחים פחות ופחות. אם לפני ארבע שנים חיסול של בכיר אחד בעזה, הריץ את גוש דן לשבוע במקלטים, היום חיסלנו את כמעט כל ההנהגה הדתית, הפוליטית והצבאית של אירן והחיים המשיכו קרוב לכרגיל.

צה"ל יושב היום על כל קו הנ.ט. בלבנון, והולך ומחליש את חיזבאלה. גם מול חמאס, עדיין הנצחון לא מוחלט - אבל צה"ל חוצץ בין הישובים לבינם ממשיך לחסל בהם והם לא מגיבים.

בעז"ה עוד לא נאמרה המילה האחרונה.

חיים מספיק כרגילoo

כדי לתקוע את תושבי הצפון מעל חודש בממד/ כדי לשתק מדינה שלמה כנ"ל

מנטרות של גאולה שלמה לא יעזרו לתושבי הצפון במערכה הבאה כפי שלא עזרו להם במערכה הזו או בקודמות

זה לא מנטרות, זה הבנה של בתוך איזו מציאות אנחנוהסטורי
עבר עריכה על ידי הסטורי בתאריך כ"ב בניסן תשפ"ו 9:55

חיים.

תושבי מטולה, נאחזו בקרקע במציאויות קשות מאלו ובזכותם יש לנו מדינה וצבא ואנחנו יכולים לשבת כאן ולדון בזה...

(רק נזכיר, הריצה לקנות גנרטורים מחשש מחיזבאלה, היתה בתל אביב, לא במעלות).

אני קניתי סוללה תחליף גנרטור. ואני לא 'משוגע'משהאחרונה

כולל תוכנית ב' להטעין אותה מהרכב (ז''ל)

אגב. היה בה שימוש נרחב. לא בגלל נסראללה. בגלל חברת חשמל.

כל פעם שיש בניין חדש פה בשכונה הם מנתקים אותנו ליום כדי לחבר אותו.

תגובה כללית, על החיפוש שלך בשרשור הזה ובשרשוריםהסטורי
דומים שפתחת:

מוכרי הוודאות: הפרשנים לא מספקים מידע אלא ממלאים צורך פסיכולוגי

אני ממש ממליץ להשתחרר מחיפוש הוודאות. זה מובן, זה צורך אנושי, אבל זה רק משבש אותנו.

מציע, כמו שפעם שרו בשמאל: "אל תגידו יום יבוא - הביאו את היום!", במקום להתבחבש בתחזיות מתבדות, שכל אחד ישאל את עצמו, מה הוא עושה כדי להביא את עם ישראל למקום יותר טוב מעשית, תודעתית ורוחנית.

סידני היא עיר אלימההסטורי
אדם שרצח חמישה אנשים בסכין נרצח על ידי המשטרה בסידני.

אדם בסידני תקף כמה אנשים. העובדה שאביר המוסר, נציג הקב"ה עלי אדמות, הממונה על המצפון נשאר בשוויון נפש ולא פתח על זה שרשור מעידה על כשל מוסרי עמוק.

@סיעתא דשמייא1

אדם שמטיף מוסר לכל בר בי רבאיתן גיל

ומציג את עצמו כאן כשומר מצוות...

מן המעט שנדרש ממנו הוא שיתאפק מתגובותיו "המחכימות" עד מוצאי יום טוב שני של גלויות.

הוא תקע יתד אי שם בין סידני למלבורן ומפיץ רעל קפלניסטי בתפזורת כמו פצצות מצרר.

נזק מדיני זה החומרים שהוא מקושש מן הגורן הקיצון שמאלני ומן היקב הקפלניסטי כדי לעשות מהם צימעס בטמפל שהוא חבר בו, לאחר תרגום כמובן לשפת המקום. לא מפיו אנו חיים  

אני לא מבין איך אפשר לחגוג את חג האביב בסתיו,קעלעברימבאר

ליהודי אוסטרליה

זאת סוגיא נוספת. אני כאן עסוק בסוגיה המוסריתהסטורי
שהמרגל הזה עסוק בלהטיף לנו וכדי להפוך את כל מי שלא מתרגש מאירועי שולים שבשוליים לפושע, הוא גם מהדהד עלילות דם.

העובדה שהוא בחר לחיות באדמה טמאה, שלא מתאימה למצוות התורה בשום צורה, היא כמובן היסוד שמביא אותו לעבירה גוררת עבירה, אבל לא בזה עסקתי כאן.

האמת שאוסטרליה בדיוק כמו הארץ. רק הפוך.קעלעברימבאר

אקלים ים תיכוני, אבל עונות הפוכות

מה עם מלבורן?קעלעברימבאר
באמת אני חושב שכל מי שלא פותח שרשור זעזוע הוא שותףהסטורי
מקור: TikTok TikTok · mako
מסכים איתךקעלעברימבאר
עדיין לא הבעת זעזועהסטורי
@סיעתא דשמייא1, @אעלה בתמר, @אוהב העם והארץ 1, @אוהב העם והארץ 2, @אוהב העם והארץ 3 @וכל שום וחניכא דאית ליה...

איך אתה יכול לא להזדעזע מאירועים אלימים ביבשת שלך?!

להלן הסיבה:שלג דאשתקד

קטע מהספר "בעל שם טוב", פרשת ראה אות ו:

אמרו חכמינו ז"ל: "ולמה נקרא שמה ראה? שרואה ביותר כו' תנא עומדת בבבל ורואה נבלה בארץ ישראל". שמעתי [בשם ר"י בעש"ט ע"ה זצוק"ל] ... פירוש, אדם שאינו הגון נקרא בבל - כי עומדים בשטותים והבלי עולם, ואדם הצדיק נקרא ארץ ישראל. וזהו פירוש הגמרא: עומדת בבבל, פירוש בשטותים, ורואה על אדם כשר נבלה, והיינו נבלה בארץ ישראל באדם כשר.

עכשיו גמרתי לשתות יין ומצות בסעודת משיח….סיעתא דשמייא1
…בבוקר כבדו אותי לקרא את ההפטרה "עוד היום בנוב" למדתי אותה העם תרגום חגגתי יום הולדת עברי ולדעתי קרבתי את הגאולה עוד קצת אז בבקשה קצת יותר רוחניות ופחות גשמיות "וארציות" יעשו את זה.
מוזר לכבד בהפטרההסטורי

מעליל עלילות דם.

בלנ"ד, עד שלא תתנצל על הדהוד העלילה כאן, לא נניח לך:

חילול השם לשמו!!!! - אקטואליה וחדשות

אתה רואה….סיעתא דשמייא1

… כנראה שבגלות יש יותר אהבת ישראל.

אתם בארץ ישראל משחזרים את ימי סוף תקופת בית שני. גם שם היתה שנאת חינם לא רק בין יהודים ליהודים גם בין יהודים לגויים בארץ ישראל. רבי יוחנן בין זכאי ראה את הנולד.

מה?!?!?שלג דאשתקד
אתה דורש לפרסם עלילת דם על יהודים, ואחר כך טוען שיש לך אהבת ישראל.

באיזה מצב אתה עכשיו, מיסטר הייד או ד"ר ג'קיל?

עם אוהבים כמוך, שמהדהדים עלילות, מי צריך שונאים...הסטורי
אני תמיד נעלב כשמעלים אותי למפטיר. כיקעלעברימבאר

רק לישו נתנו מפטיר (אפילו הנוצרים הקימו כנסיה במקום שלטענתם היה בית הכנסת שהוא קרא שם מפטיר בגליל, והם קוראים לה "כנסיית בית הכנסת")

והאמת שבגלל שנתנו לוקעלעברימבאר
מפטיר ולא שלישי הוא נעלב והחליט להקים דת חדשה.

מסקנה - לתת לאנשים עליה שהם רוצים

למה לשון הרע? הסיבה היחידה...סיעתא דשמייא1

.... שאני רוצה לקרא בסגנון תימני בבית כנסת ספרדי .

חוץ מזה זה הפטרה שאני אוהב לקרא.

אגב את ההפטרה הזאת אנו קוראים ביום העצמאות.

אתה מתפלא על לשון הרע, אתה אלוף הלשון הרעהסטורי
והוצאת השם רע:

חילול השם לשמו!!!! - אקטואליה וחדשות

כאן הוצאת שם רע, בפרסום שקרי ומזיק, של שקר שערבים המציאו. הוספת חטא על פשע כשהשפרצת האשמות על הערוץ שלא פרסם ועל כל מי שהעז להטיל ספק.

תתנצל לפני כל דבר. קשוט עצמך תחילה!

חחח דיברתי על ישו לא עליךקעלעברימבאר
מנסה לתקן את ההודעה כך שלא ישתמע שדיברתיקעלעברימבאר

עליך. זה לא נותן לי כרגע.

והאמת שבגלל שנתנו לישוקעלעברימבאראחרונה

מפטיר ולא שלישי הוא נעלב והחליט להקים דת חדשה.

מסקנה - לתת לאנשים את העליה שהם רוצים

אני מניח שרק בגלל יו"ט שני של גלויותהסטורי
אביר המוסר והצדק, עדיין לא הביע זעזוע מוחלט מגילויי האלימות בסידני ומלברון.

אין שום ספק, שכאחד שרואה פשע בכל חוסר יחס למקרה אלימות יחיד של נער שוליים באיזשהו מקום - הוא יזדרז לגנות את האלימות ביבשת שלו...

דיון חשוב בחסות הפוליטיקה - תפקידה המכבד של האישהשלג דאשתקד
עבר עריכה על ידי שלג דאשתקד בתאריך כ"ג בניסן תשפ"ו 8:57

כפתיחה, אני מציע לעיין בכתבה המצורפת:

איגרת תמימה - והסערה מתפוצצת

לא אכנס לפרטי האירוע והפולמוס. ניתן כמובן לקרוא ולהביע דעה (ויש הרבה מה לומר בנושא). לי חשוב פרט אחד וקצת שולי, אבל מאוד חשוב:

לפני הרבה שנים, הייתה תפיסה פמיניסטית כזו שנקראת כיום "הפמיניזם המרקסיסטי". תפיסה זו, טוענת שאין סיבה שנשים לא תעשינה מה שגבר יכול לעשות. העניין הוא שהזרם הזה אמנם דיבר על ליברליות וחופש בחירה ופעולה, אך עודד בפועל שנשים תעשינה דווקא דברים שמיוחסים תרבותית לגבר.

עם השנים, מהרבה סיבות (שבטח קשורות גם לגברים וגם לתרבות), הגישה הזו פחות מדובר בשיח הפמיניסטי. גישה אחרת לעומת זאת, שקיימת כיום בשיח, נקראת "פמיניזם תרבותי". כלומר התייחסות להבדל מהותני בין המינים, תוך הכרה בחשיבותו של על מין והערכה לתפקידו המכריע בניהול המשפחה, החברה והקהילה.

קיימות כמובן עוד גישות פמיניסטיות, אבל לצורך הדיון הזה כדאי לשים לב לדיאלקטיקה בין שתי הגישות האלה.

מבחינתי, האירוע הזה שקרה עכשיו בשב"כ, הוא אירוע משמעותי מאוד לדיון אוגות הייחוס והשימוש של החברה במונחים פמיניסטים. כי גם אחרי הרבה מאוד שנים ולמידה, כשניתן למצוא תפיסות שונות ואף מנוגדות ביחס לפמיניזם, איש/ה לא חלם/ה שייצא העגל הזה: תפיסות פמיניסטיות יזלזלו באישה, יפחיתו את חירותה וידרשו ממנה להשתעבד לתכתיבים שנוחים למגדר אחד (במקרה הזה: המין הנשי).

אז איך למען השם, הפמיניזם הוליד תנועה כל כך מיזוגנית?!

כל השמאל בפאניקה שביבי ינצחקעלעברימבאר

בבחירות בגלל המבצע. אז הם מתחילים ללכלך עליו שהביא הפסד מביש.

אפשר לחלוק על ההחלטה להפסקת אש. אבל:

א. מה הם היו עושים במקום?

ב.הם יודעים עוד מה התכנון בעתיד?

ג. איך הם היו המתמודדים עם טראמפ?

ד. אין ספק שזה הישג מרשים שהחליש מאוד את איראן במחיר מינימלי מאיתנו. גם אם לא מה שציפינו לו

סיכון מיותרבלבנון כמו בעזהסביר11

עפרה רם

בנוסף לכך הורים מסיירת הנח"ל כתבו מכתב מחאה לרשויות על כך ששולחים חיילים לפעולות קרקעיות,

והם משלמים בדמם ,

במקום להפציץ.

וגם במקום לבצע מצור ממושך כמו בתכנית האלופים

ובתגובה הורים אחרים התנערו מההורים המופקרים הללוהסטוריאחרונה
כמובן, צריך להשתדל לכתוש כמה שיותר, כמו שעושים היום בשיטת הרב זרביב, גם בעזה וגם בלבנון, בשונה מתחילת המלחמה. אבל, בניגוד לקונספציה ששלטה עד שמחת תורה, של מב"מ של הרתעות, הפצצות ואש מנגד - אין תחליף לרגליים על הקרקע, וכן - לפעמים יש מחיר כואב לחיינו כאן.

עם ישראל משחרר את צפון הגליל ומי שירא ורך הלבב - ישוב לביתו ולא ימס את לבב אחיו, בשטח או בפורום, כלבבו.

למה נתניהו עושה לעצמו את זה?הסטורי
היה ידוע כבר מתחילת הערב שעידו נורדן יחליף את זיו אגמון. מינוי מצויין.

למה נתניהו היה צריך להוציא שעתיים לפני ההודעה הרשמית על כך, הודעה מיוחדת על השארתו של אגמון "עד למציאת מחליף (שכבר נמצא)" ולחטוף כל כך הרבה תגובות (הזויות, אבל זה לא משנה) מבפנים?

אולי זיו אגמון הוציא את ההודעה;)ברגוע
אולי באמת...הסטורי
כידוע לנתניהו יש הרבה מעלות, אבל קושי גדול בבחירת האנשים שהוא עובד איתם...
אולי הוא רוצה להראותקורא נלהב לשעבראחרונה
שהוא לא מחליף אותו בבהלה בגלל יללות השמאל, אלא כי זה לא ראוי אדם כזה לתפקיד ציבורי אבל לא ברמה שצריך לזרוק אותו בבושת פנים. ובטח לא להישאר בלי מחליף זמני לחפיפה בגלל יללות השמאל האלה

אנשים יקראו לזה שהוא רוצה 'לשלות בסדר יום', אני קורא לזה שכל ישר שלא נכפף ברוח התקשורת וכו'

אולי יעניין אותך