אוקיי צכה עזרה.. קטנה..ניצוץ.

אז ככה, לפני כמה שבועות היתה לי נפילה במשו, הייתי במשבר כזה, אז שלחתי לחברה שלי די טובה (אבל בגלל שעברתי באמצע שנה מקום אז אני מכירה אותה רק 3 חודשים פחות או יותר) והיא באמת נשמה טהורה! עזרה לי תמכה בי עשתה לי טוב.

עכשיו מה הבעיה?

היא כל יום שולחת לי- הי מה שלומך? איך את מרגישה? מה איתך היום? הכל בסדר עכשיו? חושבת עליך את מסתדרת?

ממש כמעט כל יום, וכבר אני מרגישה חצי אוטיסטית, כאילו כפרוש הכל בסדר הייתי צכה עזרה, עזרת לי, עכשיו בואי נמשיך בחיים רגיל..

אבל ממש ממש לא נעים לי לומר לה את זה כי בסך הכל היא מתוקה והיא חברה מדהימה, ואין לי איך לומר לה את זה...

וגם היא באמת חשובה לי ואני לא רוצה לפגוע בה בגלל שהיא עזרה לי, והייתה שם בשבילי..

מה עושים??

אולי תסבירי לה שזה נורמלי לחלוטין יכול לקרות לכל אחת..ים סוער

תגידי לה בדיוק מה שכתבת פה..

אבל קרה לי משו שלא קורה לכל אחתניצוץ.

והיא תמימה בטירוף היה נשמע שהיא ממש בהלם שעברתי אתזה..

אנלא יודעת מה זה.. אבל אני מניחה שעדיין את לא היחידה שעברתים סוער

אתזה... תסבירי לה בדיוק מה את מרגישה...

תאמרי לה שהיא מדהימה ובזכותה את מצליחה לצאת מזהביניבום

אבל זה ברוך ה' עובר ואת רוצה לנסות להמשיך הלאה

תהיי עדינה ואמיתיתביניבום

אממ אני בהחלט רוצה להמשיך הלאהניצוץ.

אבל זה לא לגמרי עבר... ואני כן צכה עידוד ודיבור פתוח עם חברה כמוה, פשוט טיפה פרופורציות..

הערהתתן אחרית לעמך!
לא יודעת עד כמה היא קשורה למקרה הספציפי הזה, אבל בכל זאת אומר אותה -
כמו שאמרת, היא ממש תמימה, והיא היתה בהלם כששמעה את זה. אם ספרת לה ממש דברים קשים (וממש לפרטי פרטים) יכול להיות שזה השפיע על הנפש שלה והיא הושפעה מזה כאילו זה קרה ממש לה.
בשבילך: אולי מלכתחילה היה כדאי לך לדבר עם מישהי פחות תמימה, שקרה לה משהו דומה, ואז היא היתה יותר מבינה ללבך. אבל גם עכשיו אם זה עדיין לא מאחורייך תוכלי לשתף מישהו שמבין.
בשבילה: -לא כ''כ יודעת מה לומר-, אבל בכל מקרה כדאי שתבררי אם היא לקחה את זה קשה.
תגידי לה את זה בצורה יפה שאת ממש מעריכה אבל ...תהיי ישירהבלונדינית עם גוונים

פשוט תגידי לה את האמת... בלי כל מיני משחקים...מתנחלת:)

כשאומרים את האמת זה הכי פשוט ולא מסתבכים...

פשוט תגידי לה שאת מאוד מעריכה את זה שהיא רוצה לעזור לך. אבלאנא עבדא דקב"ה

פשוט תגידי לה שאת מאוד מעריכה את זה שהיא רוצה לעזור לך, ואת מודה לה על זה אבל כרגע אם היא רוצה לעזור לך היא צריכה להפסיק "לעזור". תגידי לה את זה בצורה אמיתית...

אבל הצורה האמיתית קשהניצוץ.

לא רוצה לפגוע בה.. קשה לי לומר לה את זה ככה

אז בלי לפגועאנא עבדא דקב"ה

אני חושב שאם תגידי לה שאת מעריכה את זה שהיא רוצה לעזור לך, ואת שמחה בזה אבל הדרך הכי טובה שלה לעזור לך כרגע היא "לא לעזור" אז היא תפסיק. תודי הרבה, תפרגני הרבה, תעריכי הרבה וכו' ובין "פרח לפרח" תניחי "קוץ"...

סתם עצהשמינייייייסט

נראה לי.. לשמוח בזה שיש לי חברה שכל כך דואגת לי... אולי מעבר לפרופורציות אבל נראה לי אם תחשבי על זה ככה אז אולי יעלה גם שאם היא מציקה לך היא תרצה לדעת את זה ואז יהיה פשוט הרבה יותר נוח (זה פשוט הרחבה ל"פשוט תהיי אמיתית איתה")

אבל אולי פשוט היא לא יודעת איך להגיב לזה ששיתפתי אותה?ניצוץ.

אז אם ככהביניבום

תעזרי לה לעזור לך את יכולה לומר לה שזה ממש עוזר לך הדיבור איתה אבל כדי שהיא תעזור לך יותר היא לא צריכה כל הזמן לשאול מה איתך אלא מספיק מידי פעם.

שיתוף זה עניין קשה ולא תמיד יודעים מה להגיד למי שמשתף אותך ולכן גם המשתף יכול לבא  ולעזור למשותף לעזור לו.

אוקי אני יחשוב על זה..ניצוץ.

תודה!!

בבקשה אני מקווה שהצלחתי לעזור לךביניבום

הצלחת.. קצת.. ניצוץ.

אם זה לא יותר מדי...מתנחלת:)

אולי תשתפי פה מה היה בסוף?? פשוט זאת בעיה שיש יחסית הרבה אנשים שנתקלים בה...

אם אצליח להגיע לסוף אז בשמחהניצוץ.

מה המצב כרגע?מתנחלת:)

תהליךניצוץ.

בהצלחה!!מתנחלת:)

תעדכני כשנגמר...

היא לא יודעת להגיב... סתם עוד עצהשמינייייייסט

כי באמת יש לה עכשיו דחף אמיתי לפתור לך את הבעיה. היא כאילו לחוצה עליך. אם הייתי במקומך הייתי לוקח את זה למקום שעכשיו אני בעמדה לעזור לה להתמודד עם מה שסיפרתי לה. נרה לי הדרך הכי טובה בשביל שתיכן לעבור את זה ולהיבנות מזה זה לראות את זה כהזדמנות ליצור קשר יותר עמוק שלא מתגלה רק במשברים. אפשר כאילו פשוט לשנות את הנושא שיחה. סתם, שיהיה כיף לדבר. כי באמת הייתה כאילו התגלות של הקשר בינכן (בזה שסיפרת לה) אבל אין לה (ואולי גם לך) יכולת להכיל את זה....

מקוה שעזרתי

זה תכלס מה שאני עושהניצוץ.

היא כותבת- בוקר טוב מה איתך היום? או משו בסגנון

ואני פשוט סתם כותבת ב"ה לא משו מיוחד

אבל השיחה הזאת נובעת מהשיחת משבר שהייתה לי איתה 

תאמרי להtamar2007

בעדינות שאין צורך להתעניין כי כרגע את בסדר,

תאמרי במילים שלך איך שאת חושבת שהכי מתאים..

בכל אופן תודי לה שוב על איך שהיא עזרה לך ותנסי לרכך ככל האפשר..

נשמע שהיא חברה מדהימה!

עכשיו ראיתי שכתבתtamar2007

שאת עדיין צריכה עידוד וזה לא לגמרי מאחורייך

אז לא הבנתי מה הבעיה? היא מתעניינת בך ואם תשתפי אותה עוד אז אולי זה יעזור גם לך.

כי אני לא צריכה עידוד של הודעה פעם ביום עם אותו מלל כמעטניצוץ.

היא באמת משו מיוחדניצוץ.

אבל הבנאדם שולח כמעט כל בוקר הודעה ועד עכשיו לא אמרתי כלום 

כבר אמרתי די מספיק פעמים שאני אחלה והכל טוב, זה לא גרם לה להפסיק..

אולישמינייייייסט

חסר עומק נוסף... כלומר יש לה אנרגיות מטורפות של רצון לעזור ורצון לקשר וזאת כרגע כנראה הדרך היחידה לשחרר אותן... ברמה הפרקטית הייתי מציע שתלמדו משהו עמוק ביחד, איזה טקסט ספרותי או איזה ספר על הנפש שכאילו ייתן מענה לרצון הזה ועומק בחברות הזאת שלא תהיה נובעת מהמשבר. השאלה היא אם את מוכנה לזה... 

אני פשוט מציע לראות את זה כהזדמנות. אבל זאת הדרך הקשה...

תודה!! רעיון טובניצוץ.

...עמית בונן

אני רוצה להיזהר בדברי כי זה כלל לא בטוח, אך בכל זאת, תבחני אולי היא מפתחת תלות כלפייך..

כי אם כן זה לא קשר בריא..

כמובן רק מעלה כיוון ששווה לחשוב עליו שניה.. 

חשבתי על זה לא הצלחתי להגדיר לעצמי באמת מה טיב הקשר שלנו..ניצוץ.

תגובהשירה316
יש מצב שלא רלוונטי אבל מסכימה עם כנות כי היא המפתח להכול, ובנות זה לא לפגוע אלא להגיד את מה שאת מרגישה בדרך נעימה.
מה הכוונה? אני לא יודעת מה הסיבה שלה, ייתכן שהיא שמעה אותך ולא יודעת איך להגיב ואם בכלל להגיב וכך יצאה שהיא לא לגמרי כנה ואת גם לא יודעת מה ואיך והגלגל ממשיך וחבל כי זה עושה רע לשתיכן.
ואולי בכלל זה היא וככה היא מגיבה באמפתיות ורצון להיות שם, ולהקשיב..
בכל מקרה את לא מחליטה עליה, ומה יהיה איתה.. כי זה שלה. את צריכה לתרגל להגיד את מה שאת מרגישה, אם זה לא איתה זה יהיה בעבודה, בקשר זוגי שיהיה לך וכד'.
לכן הייתי מנסה לברר עם עצמי מה מפריע לי? רגע לחשוב עם עצמך מה טוב לך כרגע, טוב לך לדבר איתה/ מישהי אחרת, את מרגישה שהיא שולחת הודעה ולא בא לך לענות אז אל תעני, או שתתקשרי ותגיד לה שאת ממש מודה לה על הפעם ההיא שהיא עזרה לך וזה היה טוב, כרגע את חושבת שנכון לך להיות עם זה לבד או עם מישהי אחרת אבל בכל מקרה, להגיד שאת מעריכה את הרצון לעזור אבל זה שלך ואת צריכה להיות עם זה רגע לבד, ושאת מאוד מעריכה את הרצון שלה להיות ולתמוך, לא מובן מאליו, וזהו
מסכימהשירה316
מסכימה שזה לא פשוט אבל חשוב שתביני שמחשבות כמו: איך היא תגיב/ מה היא תעשה זה שלה..
כרגע את עוברת תק' שמפגישה אותך מול עצמך, לפעמים טוב להיות עם זה לבד, לעכל, לתת לעצמנו מקום, להיות החברה הכי טובה של עצמך. חשוב ממש ממש.
וואי תודה!!ניצוץ.

לדעתי היא מנסה להגיד לך: תדעי שאני פה בשבילך תמידארלט

אולי כדאי שתגידי לה שאת בסדר עכשו, מעריכה ומודה ושמחה שתמיד תוכלי לפנות אליה בנושא הרגיש וכשיהיה לך צורך לא תחששי לפנות אליה ועכשו שהיחסים ביניכן יכולים להיות רגועים ולעסוק בחיים הרגילים. ועוד דבר : כמו שכתבו כבר אולי היא באמת לקחה את מה שקרה לך קשה, וזה טלטל אותה. מקווה ששיתפה מישהו כדי להיעזר.

זה לא יהיה נחמד אם היא תשתף במשהו שחברה שיתפה אותה..ניצוץ.

אם זה חמור ופוגע בה יכולה לשתף מבוגר בלי להזכיר שמותארלט

ואם זה פוגע גם בחברה ששיתפה צריכה לשתף יועצת או מישהו מבוגר שיכול לעזור, יותר ממה שנערה צעירה יכולה לעזור

אפשרהיום הוא היום
גם לשלוח לה מסרים מרגיעים: לפרט לה מה יותר טוב אצל וכולי שתהיה רגועה.

גם להתייחס להרבה דברים אחרים ולתת לזה לשקוע.

וגם לשלוח לה הודעה קודם ואז את קובעת יותר על מה מדברים וכולי ואפשר לתת לזה פחות מקום
האמת שעשיתי את זהניצוץ.

זה לא מנע ממנה להמשייך

כמה זמן? כדאי לתת לזה כמה ימיםהיום הוא היום
לפעול את פעולתו. אם זה לא יעזור אםשר לדבר איתה על זה ישירות שאת מאד מעריכה ושמחה להיות בקשר וכולי אבל קצת קשה לך הלחץ וכולי.
מספיק זמן שיחפור ליניצוץ.

רשמו לך כאן עצות טובות מאד. בהצלחההעני ממעש
הי יקרהקיווי
הגעתי מהדף הראשי ;)
מרגישה צורך לכתוב לך שאם את מרגישה שעברת משהו קשה ולא שגרתי, אולי כדאי לשתף גם אדם מבוגר שקרוב אלייך (חוץ מהחברה)
אני כמובן כותבת בזהירות, כי יכול להיות שזה שטויות, ואת כבר באמת התגברת על זה.. ואז פשוט אל תתייחסי למה שאני כותבת לך.
אבל,
אם מה שעברת נראה לך חריג, את מנסה לשכוח אותו אבל הוא צף בך שוב ושוב, כדאי לשתף מבוגר כדי לעזור לך.
ואת נשמעת מהממת ורגישה
שיהיה בהצלחה
וואו ממש ממש חייבתניצוץ.אחרונה
להודות לכל אחד ואחת מפה! נתתם לי עצות טובות ממש! אשתדל ליישם
ותודה למי ששכחתי לכתוב לו😌
הייגלי הים

אני חושבת שאת צריכה להגיד לה שכבר יותר טוב והיא חברה מדהימה תודה על הכל.. ואז אולי היא תבין שצריך להפסיק לשאול.(:

אני לא חדשההרהמורניק

למה כ"כ משעמם פה?????

כולם כבר התבגרו ועברו לצמ"עאיגנוטוס פברל

או לשטו"ל

לא ככה - נהיה יבש כי לא מצטרפים חדשים במקום אלוGini
שהתבגרו ועברו לפורומים של הגילאים היותר גדולים 
כולנו יבשים 🙁🙁Gini
וואלה!! אני גםההרהמורניק
אני חדשההודיה לה':)אחרונה
למה באמת
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הספר:

השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל. 

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

את יכולה להפסיק להספיםנקדימון

אף אחד לא רוצה פה לקרוא את מה שאת מציעה. אין לזה היענות.

אין כמעט אנשים חדשים שמצטרפים לפורומים אז מה שאת עושה זה פשוט לטמטם לנו את המוח.

אולי די כבר?!

נשמע סיפור מענייןקעלעברימבאראחרונה
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

הנוער הדתי לאומי לאן הוא הולך בצבא ?אביגיל מלאך

האם אתם חושבים שכל הנערים של הציבור הדתי לאומי מכוון ליחדות עילית או גם למקומות רגילים אחרים ?

הציבור הדתי לאומי - מגיע לכל היחידות והתפקידיםזמירות

בדיוק כמו בחיים האזרחיים

הציבור הדתי לאומי לא מתרכז בגבולות גזרה צרים - אלא נמצא בכל מגוון החיילות והתפקידים, קרביים, תומכי לחימה, ג'ובניקים, אנשי מחשוב, כלכלה, הנדסה, המון עתודאים שמתפזרים בכל יחידות הצבא עם סיום התואר בכל מגוון התפקידים הפתוחים בעתודה האקדמאית.

ובהמשך בחיים האזרחיים- בכל ענפי המשק, הכלכלה, התעשייה, האקדמיה, חקלאות, מסחר 

..יהודי חסידיאחרונה

אבל בוודאי שיש הרבה הכוונה בציבור הדתי לאומי לצאת דווקא לתפקידים משמועתיים ומובילים בכל מקום ובפרט בצבא

הפצות!!יהודי חסידי

ב"ה אנחנו זוכים להקים ארגון שיעודד את כולנו ביחד לצאת להפצות, להתחבר לצמא הגדול שיש בעם ישראל להתחבר לאבינו שבשמיים.

הארגון הוקם אחרי שבסוכות האחרון היה אירוע גדול בתל אביב - 'טולולולב - נוטלים לולב בתל אביב' שהשתתפו בו למעלה ממאתים בחורי ישיבות מישיבות שונות, ולמעלה מ-10,000!! יהודים זכו ליטול לולב.

בעז"ה ביום חמישי הקרוב יהיה אירוע השקה בהתוועדות 'צמאה' של הישיבות גבוהות __מגיעים ומתחברים דפוס .pdf

יצא עלון יפה, עלון (6).pdf מוזמנים לראות.

כמו כן יש אתר נחמד מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

אשמח לתגובות....

וואודומיה תהילה
מדהים!
קצת תמונות מהפעילותיהודי חסידי

וקצת תמונות מהאירוע בבניני האומהיהודי חסידי
סיפוריהודי חסידיאחרונה

אחד הפעילים זיהה אדם שהניח תפילין בשבוע שעבר והציע לו להניח שוב. להפתעתו, האיש ענה: "לא". כשנשאל מדוע, הוא הסביר בחיוך: "בפעם הקודמת שהנחתי אצלכם, הרגשתי התעוררות כל כך גדולה, שלא רק שקיבלתי על עצמי להניח בכל יום – אלא שכבר הזמנתי דוכן תפילין קבוע למספרה שלי!"

הופכים את העולם!
מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

מחפשים בני נוער לכתבהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

כתבה לנוער על שמירת נגיעהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון 

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

חיפוש קוראים לסיפור על נער מתבגר מאחורי מסך הברזלאורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

עד להימור הגדול מכולם. 

אולי יעניין אותך