התייעצות קצת מורכבת אשמח ממש לכל דעה ועזרה ❤️בשביל התייעצות.
אז ככה, אני בת 19
לפני שבוע וחצי בערך נתקלתי באיזה סדרה טורקית , נקייה לגמרי בלי גסויות שחברה אמרה לי לראות ובגלל שאין יותר מידי מה לעשות בבית כבר חודשיים התחלתי לראות אותה .

היא שאבה אותי, אני לא יודעת למה וזה בחיים לא קרה לי , זה היה סדרה של 161 פרקים באורך 45 דקות וסיימתי הכל בתוך כמה ימים, לא שחררתי מהפלאפון לשנייה , זה שיתק אותי לגמרי.
וגם אחרי שסיימתי אני חוזרת ורואהפרקים וקטעים וזה
.
מה שעוד יותר נורא זה שאני בן אדם מאד מאמין, מאד , באמת ובחיים לא חשבתי בכיוון של לחלל שבת וזה גרם לי לחלל שבת ולראות גם בשבת .

וגם הסדרה הזאת זה הדבר היחיד שאני חושבת עליו בימים האחרונים
.
ואני מרגישה פשוט עצובה ,
רק שאני מדברת עם חבר שלי בפלאפון פתאום יוצא לי בכי גדול ואני אפילו לא יודעת למה אני בוכה , אם זה בגלל שהסדרה נגמרה או בגלל מה שהסדרה גרמה לי .

בכל מקרה אתם בטח שמים לב שאני מבולבלת מאד ופשוט כתבתי מה שיש לי בלב ,
אשמח לכל עצה ומחשבה שהיא .
לימשתדל לחפש
זה נשמע קצת כמו תסמינים של התמכרות קצת, ולדעתי כדי לטפל בזה כמו בהתמכרות, לאט לאט, לקבוע לך שאת רואה נגיד, 2 פרקים ביום השבוע, שבוע הבא לראות איך את מרגישה עם זה, ואם את יכולה לרדת לפרק אחד ביום וככה להתקדם...
חוץ מזה, לדבר עם חבר שלך על זה, בכי זאת דרך מעולה לשטוף מעצמינו דברים שאנחנו רוצים להוריד מהלב...
מקווה שעזרתי
אויאני פצלשית

טוב, אני הרבה יותר קטנה ממך.. אבל אני ממש מזדהה בקטע של לראות סדרה לחשוב על זה כל הזמן, ולרצות לראות עוד..

את מודעת למה שעשית וא יודעת שאת בנאדם מאמין.

אז לא נורא, יש הרבה נפילות בחיים וצריך להתקדם הלאה.

תעסיקי את עצמך בדברים אחרים שאת אוהבת ואם רע לך חשוב על הסדרה אז תמציאי משהו שעליו תחשבי כאשר זה עולה לך לראש.

מטומטם לא?

לי זה עוזר

של לי עצה אבל היא קשה.אנא עבדא דקב"ה

את יכולה (וזה ממש ממש קשה) להחליט שלא משנה מה יתפוץץ העולם את לא רואה יותר את הסדרה הזאת, בלי תירוצים... זה נורא קשה אבל הקב"ה שולח כוחות!!!

בעניין שבת - כדאי מאוד ללמוד בספרים (בעיקר חסידות) על קדושת השבת וכו' ואז השבת הרבה יותר מרוממת, כמו כן כדאי לך לפני כל שבת לשבת עם דף ועט ולתכנן איך את ממלאת כל שניה ושניה, אם את צריכה תבקשי ממישהו להחביא לך את הטלפון לכל השבת.

הכי כדאי כמובן זה לדבר על זה הקב"ה, הוא מקשיב תמיד, הוא יתן לך עצה טובה, והוא יעזור לך... חז"ל אמרו במפורש "פתחו לי פתח כחודו של מחט ואני אפתח לכם פתח כפתחו של עולם"!

בהצלחה...

זה חלק מהסיבות שאני לא רואה סדרותצבע לחיים

אין לי מה להגיד מקווה שתצאי מזה

תפיצו תפיצו תפיצו!!!!!!!אריאל1948

📢 דוסים יקרים!! 
השנה במקום לשרוץ במעיינות בגולן ולפגוש את כל המי ומי בבין הזמנים אתם משתעממים בבית וצמאים לקשר עם שאר הדוסים שקיימים להם אי שם. 😢
בדיוק בשבילכם נפתחה קבוצת וידויים של דוסים!!😎
כל יום מתפרסם בה וידוי אחד, ולא רק מנהלי הקבוצה יכולים לדבר עליו (מתחייבים לא over חפירות)
אז למה אתם מחכים??
וידויים של דוסים 😏

את צריכה לחשוב למה זה קורה לךחי תורה

למשל אני מנחש שאם בשביל לראות את הסדרה היה צריך לרצוח אדם כולשהו חף מפשע אפילו גוי היה ברור לך שאת לא תעשי את זה אפילו במחיר של לא לראות את הסדרה. ככה גם בדברים אחרים צריך שיהיו גבולות ברורים שאין סיכוי באש ובמים לא עוברים אותם גם אם ממש ממש רוצים. וכן לכל אחד יש נסיונות בחיים אבל צריך לזכור שה' נתן לנו את הנסיון כי אנחנו יכולים לעמוד בו וככו שהנסיון יותר קשה כך יש יותר שכר עליו וגם ככל שהנסיון יותר קשה זה מעיד על האדם שהוא יותר גדול. 

זה קשה לא אמרתי שלא לא יודע אם אני הייתי עומד בזה אבל צריך לזכור שאם רוצים יכולים.

בהצלחה

אוי כפרה.. דבר ראשון תמיכה ואהבהשמינייייייסט

זכיתי לעבור בחיים שלי כמה נפילות כואבות ואני ממש מרגיש שבא לי לחזק אותך ולהודיע לך כמה שאת מדהימה וצדיקה וכמה שהשם אוהב אותך ממש ממש ברמות שאנחנו לא מסוגלים לקלוט אפילו. הנפילה הזאת.. לא אומרת עליך שום דבר, את נפלאה והראיה- שזה כואב לך. אני מציע, לפחות זה מה שעזר לי, ואני לא מכיר ולא יודע... אבל סתם אם תרגישי שזה נוגע..

לקחת את זה כהזדמנות. עד עכשיו הקשר עם השם היה משהו מסוים, ועכשיו הוא יהיה כנראה משהו אחר. העצה שלי- לשמוח. לשמוח בכמה שהשם אוהב אותי ומתוך כך לדבר איתו (אמרו פה את זה כבר אבל זה חשוב) ליצור קשר, לספר למי שיותר מכולנו יודע מה הפתרון שלך ובעזרת השם, הוא תמיד עונה.

בנוסף, אני ממליץ מאוד על שמיעת שיעורים של הרב בזנסון. היהודי הזה הקדיש חלק מרכזי מאוד מחייו לחקור את הנושא של הנפילות לעומק, ואיך לקום מהם בצורה טובה ובונה. פשוט תכתבי הרב בזנסון ביוטיוב ותלחצי על איזה שיעור שבא לך.

ממש ממש בא לי להגיד הרבה יותר ולהיות מועיל הרבה יותר...

מקווה שתקחי מכאן את מה שייתן לך הכי טוב שיכול להיות

דבר ראשוןצביצי

לא לחשוב על מה שהיה, מה שהיה היה וכבר לא יהיה

העיקר זה מעכשיו, מה אני מעכשיו מה אני באמת רוצה להיות מעכשיו
מנסיון אל תחשבי אפי' שנייה על מה שהיה, כי אז נכנסים עוד פעם לבעיה
להגיד מעכשיו יהיה יותר טוב
(רק אחרי שעובר תקופה אפשר לחזור ולחשוב מה היה ואיך לא מגיעים עוד פעם למצב הזה, ובזהירות אם רואים שמחשבות על זה לא מביא תועלת, לנתק לגמרי)

בהצלחה

הבעיה אחרתשי ליברלאחרונה

רק רוצה להבהיר שטעות יהיה לחשוב שחילול השבת נגרם בגלל הסדרה. חילול השבת נגרם כי השבת לא מספיק חשובה לך כנראה כדי להפסיק לראות סדרה. אני לא רואה בזה בעיה (שהשבת לא מספיק חשובה) רק מצביע שאת צרכה לחשוב מה גרם לך לא לכבד את השבת אם זה מפריע לך (כי הרי "דוסים" בחיים לא היו רואים סדרות בשבת לא משנה מה)

..גיימס פוטר
הסיבה שכמעט ריק בחצי מהפורומים פה זה כי הייתי בתקופת הקורונה שפשוט היה פה מפוצץ ועכשיו זה רגיל? 
עכשיו בגלל המלחמה הם עוד יחסית פעילים😅הרמוניה

זה ירד מאדד (ברוך ה'..)

כבר זמן רב שאין מצטרפים צעירים חדשים לפורומיםפ.א.
והפעילות בפורומים ירדה משמעותית 
חד משמעית בקורונה היה ה הרבה.סוורוס סנייפאחרונה

אבל עכשיו יש פחות פעילות ממה שהיה לפני הקורונה

מי רוצה לחזור ללימודים??ניגון❤️

ואוו איך בא לי כבר את החופש הגדולל🤭

אני כבר שנה וחצי בבית...ההרהמורניקאחרונה
גם פרה זקנה יכולה להניב חלב..😌😌עוד חומייני חי
כעעען כען
למה אתם חיים?מעייןאהבה

מה הסיבות שלכם בחיים?

חתירה מתמדת להגשמה עצמיתפ.א.
כי ככההרשפון הנודד

בבסיס אני חי כי זה לא דורש ממנו שום פעולה אלא קורה לבד.

ואני ממשיך לחיות כי אני רוצה להתפתח ולהיות יותר שלם ומאמין שעוד יהיה לי טוב.

בנוסף אני מרגיש שיש לי פה תפקיד בעולם שאולי יהיה משמעותי

אני חיהניגון♥️
כדי לעשות טוב לעולם ולאנשים ואני מאמינה שכל אחד יכול להפוך את העולם למקום יותר טוב ושמח ואוהב ♥️ וגם לעבוד את ה' שזה הכל בסוף
נהנה מהחיים פשוטההרהמורניק
וואוצאצא

לא יודע.

מבררים את זה, מחפשים את זה

הלוואי וידעתי

אם כבר הגעתי לעולם ואני כאן - נעשה הכל כדי להנותGini
מהחיים, לחיות טוב, באושר, בשמחה, בסיפוק, ולדאוג לעתיד שלנו כאן 
אני הגעתי למסקנה שהחיים זהגלגל שבו אני עולה ויורדתתמימלה..?אחרונה

כל הזמן והמטרה שלי היא לאסוף כמה שיותר כוחות כשאני למעלה כדי להצליח לעלות אחרי הירידה הבאה...

ככה עד שיבוא המשיח....

יש אנשים!הרשפון הנודד

הפורום חזק להיות פעיל והם דיבורים חזקים אז מוזמנים להעלות נושאים מעניינים שאתם מתלבטים בהם אם סתם שאלות, חוויות, רגשות ופריקות

למישהו יש הדרן?איידן

יש לי הדרן ויש תקלה ואין לי אינטרנט במכשיר (שהוא גם ככה דפוק (חצי טאצ) ובלתי נסבל) אני לא יכולה לקבל לטלפון אימיילים ובנוסף האפליקציה שלהם לא עובדת 

יש למישהו דרך לעזור לי?

בבקשה אני נואשת נראלי אם עד סוף שבוע הם לא חוזרים אליי אני עוברת לנוקיה (ונוקיה זה זוועה)

אם מישהו יעזור לי אני אשמח מאוד

למישו יש את היי סקול מיוזיקל בדרייב?נחט

או סרטים אחרים 

יש פה אנשים ערים?מעייןאהבה
תמיד...אנא בכחאחרונה

אולי יעניין אותך