התייעצות קצת מורכבת אשמח ממש לכל דעה ועזרה ❤️בשביל התייעצות.
אז ככה, אני בת 19
לפני שבוע וחצי בערך נתקלתי באיזה סדרה טורקית , נקייה לגמרי בלי גסויות שחברה אמרה לי לראות ובגלל שאין יותר מידי מה לעשות בבית כבר חודשיים התחלתי לראות אותה .

היא שאבה אותי, אני לא יודעת למה וזה בחיים לא קרה לי , זה היה סדרה של 161 פרקים באורך 45 דקות וסיימתי הכל בתוך כמה ימים, לא שחררתי מהפלאפון לשנייה , זה שיתק אותי לגמרי.
וגם אחרי שסיימתי אני חוזרת ורואהפרקים וקטעים וזה
.
מה שעוד יותר נורא זה שאני בן אדם מאד מאמין, מאד , באמת ובחיים לא חשבתי בכיוון של לחלל שבת וזה גרם לי לחלל שבת ולראות גם בשבת .

וגם הסדרה הזאת זה הדבר היחיד שאני חושבת עליו בימים האחרונים
.
ואני מרגישה פשוט עצובה ,
רק שאני מדברת עם חבר שלי בפלאפון פתאום יוצא לי בכי גדול ואני אפילו לא יודעת למה אני בוכה , אם זה בגלל שהסדרה נגמרה או בגלל מה שהסדרה גרמה לי .

בכל מקרה אתם בטח שמים לב שאני מבולבלת מאד ופשוט כתבתי מה שיש לי בלב ,
אשמח לכל עצה ומחשבה שהיא .
לימשתדל לחפש
זה נשמע קצת כמו תסמינים של התמכרות קצת, ולדעתי כדי לטפל בזה כמו בהתמכרות, לאט לאט, לקבוע לך שאת רואה נגיד, 2 פרקים ביום השבוע, שבוע הבא לראות איך את מרגישה עם זה, ואם את יכולה לרדת לפרק אחד ביום וככה להתקדם...
חוץ מזה, לדבר עם חבר שלך על זה, בכי זאת דרך מעולה לשטוף מעצמינו דברים שאנחנו רוצים להוריד מהלב...
מקווה שעזרתי
אויאני פצלשית

טוב, אני הרבה יותר קטנה ממך.. אבל אני ממש מזדהה בקטע של לראות סדרה לחשוב על זה כל הזמן, ולרצות לראות עוד..

את מודעת למה שעשית וא יודעת שאת בנאדם מאמין.

אז לא נורא, יש הרבה נפילות בחיים וצריך להתקדם הלאה.

תעסיקי את עצמך בדברים אחרים שאת אוהבת ואם רע לך חשוב על הסדרה אז תמציאי משהו שעליו תחשבי כאשר זה עולה לך לראש.

מטומטם לא?

לי זה עוזר

של לי עצה אבל היא קשה.אנא עבדא דקב"ה

את יכולה (וזה ממש ממש קשה) להחליט שלא משנה מה יתפוץץ העולם את לא רואה יותר את הסדרה הזאת, בלי תירוצים... זה נורא קשה אבל הקב"ה שולח כוחות!!!

בעניין שבת - כדאי מאוד ללמוד בספרים (בעיקר חסידות) על קדושת השבת וכו' ואז השבת הרבה יותר מרוממת, כמו כן כדאי לך לפני כל שבת לשבת עם דף ועט ולתכנן איך את ממלאת כל שניה ושניה, אם את צריכה תבקשי ממישהו להחביא לך את הטלפון לכל השבת.

הכי כדאי כמובן זה לדבר על זה הקב"ה, הוא מקשיב תמיד, הוא יתן לך עצה טובה, והוא יעזור לך... חז"ל אמרו במפורש "פתחו לי פתח כחודו של מחט ואני אפתח לכם פתח כפתחו של עולם"!

בהצלחה...

זה חלק מהסיבות שאני לא רואה סדרותצבע לחיים

אין לי מה להגיד מקווה שתצאי מזה

תפיצו תפיצו תפיצו!!!!!!!אריאל1948

📢 דוסים יקרים!! 
השנה במקום לשרוץ במעיינות בגולן ולפגוש את כל המי ומי בבין הזמנים אתם משתעממים בבית וצמאים לקשר עם שאר הדוסים שקיימים להם אי שם. 😢
בדיוק בשבילכם נפתחה קבוצת וידויים של דוסים!!😎
כל יום מתפרסם בה וידוי אחד, ולא רק מנהלי הקבוצה יכולים לדבר עליו (מתחייבים לא over חפירות)
אז למה אתם מחכים??
וידויים של דוסים 😏

את צריכה לחשוב למה זה קורה לךחי תורה

למשל אני מנחש שאם בשביל לראות את הסדרה היה צריך לרצוח אדם כולשהו חף מפשע אפילו גוי היה ברור לך שאת לא תעשי את זה אפילו במחיר של לא לראות את הסדרה. ככה גם בדברים אחרים צריך שיהיו גבולות ברורים שאין סיכוי באש ובמים לא עוברים אותם גם אם ממש ממש רוצים. וכן לכל אחד יש נסיונות בחיים אבל צריך לזכור שה' נתן לנו את הנסיון כי אנחנו יכולים לעמוד בו וככו שהנסיון יותר קשה כך יש יותר שכר עליו וגם ככל שהנסיון יותר קשה זה מעיד על האדם שהוא יותר גדול. 

זה קשה לא אמרתי שלא לא יודע אם אני הייתי עומד בזה אבל צריך לזכור שאם רוצים יכולים.

בהצלחה

אוי כפרה.. דבר ראשון תמיכה ואהבהשמינייייייסט

זכיתי לעבור בחיים שלי כמה נפילות כואבות ואני ממש מרגיש שבא לי לחזק אותך ולהודיע לך כמה שאת מדהימה וצדיקה וכמה שהשם אוהב אותך ממש ממש ברמות שאנחנו לא מסוגלים לקלוט אפילו. הנפילה הזאת.. לא אומרת עליך שום דבר, את נפלאה והראיה- שזה כואב לך. אני מציע, לפחות זה מה שעזר לי, ואני לא מכיר ולא יודע... אבל סתם אם תרגישי שזה נוגע..

לקחת את זה כהזדמנות. עד עכשיו הקשר עם השם היה משהו מסוים, ועכשיו הוא יהיה כנראה משהו אחר. העצה שלי- לשמוח. לשמוח בכמה שהשם אוהב אותי ומתוך כך לדבר איתו (אמרו פה את זה כבר אבל זה חשוב) ליצור קשר, לספר למי שיותר מכולנו יודע מה הפתרון שלך ובעזרת השם, הוא תמיד עונה.

בנוסף, אני ממליץ מאוד על שמיעת שיעורים של הרב בזנסון. היהודי הזה הקדיש חלק מרכזי מאוד מחייו לחקור את הנושא של הנפילות לעומק, ואיך לקום מהם בצורה טובה ובונה. פשוט תכתבי הרב בזנסון ביוטיוב ותלחצי על איזה שיעור שבא לך.

ממש ממש בא לי להגיד הרבה יותר ולהיות מועיל הרבה יותר...

מקווה שתקחי מכאן את מה שייתן לך הכי טוב שיכול להיות

דבר ראשוןצביצי

לא לחשוב על מה שהיה, מה שהיה היה וכבר לא יהיה

העיקר זה מעכשיו, מה אני מעכשיו מה אני באמת רוצה להיות מעכשיו
מנסיון אל תחשבי אפי' שנייה על מה שהיה, כי אז נכנסים עוד פעם לבעיה
להגיד מעכשיו יהיה יותר טוב
(רק אחרי שעובר תקופה אפשר לחזור ולחשוב מה היה ואיך לא מגיעים עוד פעם למצב הזה, ובזהירות אם רואים שמחשבות על זה לא מביא תועלת, לנתק לגמרי)

בהצלחה

הבעיה אחרתשי ליברלאחרונה

רק רוצה להבהיר שטעות יהיה לחשוב שחילול השבת נגרם בגלל הסדרה. חילול השבת נגרם כי השבת לא מספיק חשובה לך כנראה כדי להפסיק לראות סדרה. אני לא רואה בזה בעיה (שהשבת לא מספיק חשובה) רק מצביע שאת צרכה לחשוב מה גרם לך לא לכבד את השבת אם זה מפריע לך (כי הרי "דוסים" בחיים לא היו רואים סדרות בשבת לא משנה מה)

לקראת פורים הבעל"טהולך דרכים

לקראת פורים לקחנו כמה אגדות עם קלאסיות וגיירנו אותם לגירסה ביינישית-קומית,
מוזמנים להנות
https://a7.org/?file=20260224123426.pdf

שכוייעח עצום. עבודה חשובה מאדההרהמורניקאחרונה

ונצרכת לכלל ישראל

(ובוודאי שלפרט ישראל)

אםההרהמורניק

אם יש לך היילקס או דאצ'יה זה יפה אבל אתה לא יכול לשבת פה איתנו לקפה.

בניין זה עבודה לרציניים זה לא תחביב אולי תתחיל לבנות איזה מגדל בתל אביב.

#יש לי סילברדו#

אני שוב לא חדשההרהמורניק

אבל מה הסיפור???????????????????????????????????????

למה אין פה כלום?????????????????????????????????????????????????

כי אף אחד לא יוזם ומפעיל את הפורום (גם אתה ככה…)Gini
כי אף אחד לא יוזם ומפעיל את הפורוםGiniאחרונה
יש כאלה שערים עכשיו?אהבה 18
כלומר?הרשפון הנודדאחרונה
אני לא חדשההרהמורניק

למה כ"כ משעמם פה?????

כולם כבר התבגרו ועברו לצמ"עאיגנוטוס פברל

או לשטו"ל

לא ככה - נהיה יבש כי לא מצטרפים חדשים במקום אלוGini
שהתבגרו ועברו לפורומים של הגילאים היותר גדולים 
כולנו יבשים 🙁🙁Gini
וואלה!! אני גםההרהמורניק
אני חדשההודיה לה':)אחרונה
למה באמת
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הספר:

השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל. 

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

את יכולה להפסיק להספיםנקדימון

אף אחד לא רוצה פה לקרוא את מה שאת מציעה. אין לזה היענות.

אין כמעט אנשים חדשים שמצטרפים לפורומים אז מה שאת עושה זה פשוט לטמטם לנו את המוח.

אולי די כבר?!

נשמע סיפור מענייןקעלעברימבאראחרונה
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל. 

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

הנוער הדתי לאומי לאן הוא הולך בצבא ?אביגיל מלאך

האם אתם חושבים שכל הנערים של הציבור הדתי לאומי מכוון ליחדות עילית או גם למקומות רגילים אחרים ?

הציבור הדתי לאומי - מגיע לכל היחידות והתפקידיםזמירות

בדיוק כמו בחיים האזרחיים

הציבור הדתי לאומי לא מתרכז בגבולות גזרה צרים - אלא נמצא בכל מגוון החיילות והתפקידים, קרביים, תומכי לחימה, ג'ובניקים, אנשי מחשוב, כלכלה, הנדסה, המון עתודאים שמתפזרים בכל יחידות הצבא עם סיום התואר בכל מגוון התפקידים הפתוחים בעתודה האקדמאית.

ובהמשך בחיים האזרחיים- בכל ענפי המשק, הכלכלה, התעשייה, האקדמיה, חקלאות, מסחר 

..יהודי חסידיאחרונה

אבל בוודאי שיש הרבה הכוונה בציבור הדתי לאומי לצאת דווקא לתפקידים משמועתיים ומובילים בכל מקום ובפרט בצבא

אולי יעניין אותך