יש כאן כאלה שנשואים למתמודדי נפש?עטרת44

במיוחד לכאלה עם חרדות, ודהריאליזציה/דה פרסונליזציה? 

אשמח לשמוע על ההתמודדות..

לא הבנתי את כל המילים הלועזיותפיצול ניקיות
(אני לא כותב מהניק הרגיל מחשש אווטינג, ולא הצלחתי להזכר בפצל"ש שלי לשאלות כאלו, ממנו כתבתי קצת בעבר.)

אשתי עם הפרעת דחק פוסט טראומטית חמורה בעקבות התעלולות מתמשכת כולל גילוי עריות. היא היתה בהדחקה וניתוק, כך שלא זכרה את הדברים החמורים שעברה, כך שהתחתנתי עם בחורה רגילה - שאחרי החתונה סיפרה על סיוטי לילה קבועים. בהמשך נכנסה לדכאון ובעקבות טיפול פסיכולוגי מתמשך (כולל התערבות פסיכאטרית מחוסר ברירה) החלה להזכר.
(זה על רגל אחת, כמובן שאפשר לכתוב ספר על מה שעברנו).

עם השנים די התאזנה, למרות שעד היום זה ברקע. כמובן אנחנו גם בנתק עם משפחתה, מה שמוסיף עוד לקושי.

אם יש שאלות ספציפיות - אפשר לשאול.

מקווה שיסביר יותר-עטרת44

אני בת 30. יוצאת כחודש עם בחור מקסים, שהוא בדיוק מה שתמיד חיפשתי שסיפר לי על ההתמודדות הזאת. 

ברור לי שכל מי שאני ישאל אותו כנראה יגיד לי "לא להכניס את הראש למיטה חולה" מצד שני, בגיל שלי כבר רוב הבחורים מגיעים עם שריטה כלשהי, ואחרי מאות דייטים זה לא שלמצוא מיטה בריאה זה קלי קלות. 

ואני מרגישה שהוא בחור טוב, ושיש לפחות עכשיו חיבור טוב. 

ניסיתי להבין ממנו קצת יותר, אבל הוא התקשה להסביר, וגם זה מתאים למה שקראתי- הניתוקים האלה זה ממש חוויה פנימית שקשה להם להסביר אותם לאנשים שלא חווים את זה. 

המילים הלועזיות- זה הניתוקים האלה. 

אם מדובר על משהו בעקבות טראומה אני לא יודעת כי אנחנו עדיין לא ברמה של קשר שזה עלה (או שאולי הוא גם לא באמת זוכר כמו במקרה שלך..)

אבל אני כן מרגישה שהרגש שלי בקשר עוד מעט שם. ואז אולי כבר יהיה הרבה יותר קשה לעשות בחירה שקולה ולקחת את העניין הזה כמו שצריך. 

ולכן חשוב לי לקבל פרפסקטיבה על איך זה עלול להשפיע באמת בחיים. 

לפי מה שהבנתי ממנו אצלו הדבר העיקרי זה תחושת הניתוק ופחות דיכאון ואחרים ולכן אני רוצה לשמוע על כמה זה קשה ואיך זה משפיע על הזוגיות ועל החיים. 

באמת שלא הייתי נכנסת לזה.אם ל2

מניסיון?עטרת44

זה דברים קשים מאודאליעזר והגזר
אלא אם כן את מכילה בכל מצב רוח ובכל אפשרות.כי היי...זה הבן זןג והוא תמיד יהיה שם עם ההפרעה..לא פשווט
מציעה לברר מה זה בצורה יסודית בלי ערפול...
הבנתי. זה מורכבפיצול ניקיות
עד כמה שאני מבין, ההשלכות טיפה שונות. (כן, גם לאשתי יש ניתוקים עד היום)

אני יכול להגיד באופן כללי שאני אוהב את אשתי, מעריך אותה מאוד ובמידה רבה גם מעריץ אותה על הרבה מאוד מעלות שיש בה. יחד עם זאת שלמתי ואני משלם עד היום, הרבה מחירים מעשיים, נפשיים ואפילו רוחניים - על הסחיבה שלה.

אז בהחלט היום, אין לי ספק שאנחנו ממשיכים ביחד עד מאה ועשרים, אבל אם הייתי יודע למה אני נכנס, האם הייתי עושה זאת? לא יודע. התשובה לא פשוטה.

שלוש נקודות משמעותיות:

1. כפי שכבר כתבו לך - ללכת לאיש מקצוע ולשמוע הערכה כללית, מה צפוי להיות. ברור שזה יהיה ברמה של 'סדרי גודל', לא את הכל ניתן לצפות מראש, אבל זה יתן לך יותר מושג כללי, האם סביר לך להכנס לזה.

2. האם הוא מטופל - ההבדל בין מתמודד נפש מטופל, לבין אחד שבעקרון יודע, אבל מעדיף להתעלם - עצום. אם הוא מטופל (אפילו במעקב בתדירות נמוכה, רק שיש איש מקצוע ברקע, שאפשר לערב אם צריך) - לשקול בכובד ראש. אם הוא 'מסתדר בעצמו' - לברוח.

3. תמיכה לך - אם את מחליטה, שיש מספיק סיבות טובות כן ללכת על זה - את חייבת תמיכה לך. איזשהי אשת מקצוע שתוכל ללות אותך.

בהצלחה רבה ממש

וואאוו אני גאה בך ממש!!מהי אמת
כיף לשמוע או יותר נכון לקרא ולראות את האהבה והחיבור שלך לאשתך!! אשריך שלקחת את זה לכיוון טוב!!
תודה רבה! עזרת לי מאוד!עטרת44

לא כל רווק בן 30 עם שריטות...סתם שתדעי..ה' אלוקינו
לכל אחד יש שריטות, גם לרווק בין 20 עטרת44

זו לא שריטה. זו פציעה קשה מאד עם נכותרפואה שלמה
ונראה שאת כבר אוהבת אותו.
ורוצה להרגיע את עצמך שיש עוד אנשים שמתמודדים ומצליחים.
אין לך שמץ של מושג כמה סבל וכאב יש בחיים שלהם.
עצרי!
את נותנת ללב להוביל לפני שהשכל מצליח להבין.
אל תעשי אף פגישה נוספת בלי להפגש קודם עם הפסיכיאטר שלו. הפסיכיאטר. לא פסיכולוג ולא עו"ס קליני. זו לא אבחנה שיש לה טיפול תרופתי ש"יחזיק אותו יציב". זה הרס של הנפש, אלו תהומות של כאב שאת לא יכולה אפילו לדמיין, מישהו קרוב אליו אכזרי במידה שהדעת לא סובלת. זה רצח של הנפש, יש גם גנטיקה בעסק, אל תחפשי תשובות לשאלות לא בגוגל ולא בפורום.
ותיזהרי מאד מאד. לא תהיה כאן הזדמנות שניה. את בת 30. אם תרצי להתגרש את עלולה לגלות שאחרת את הרכבת למשפחה. תבררי הכל עכשיו - גם במחיר שתאבדי אותו.
ועוד משהו - את אדם טוב ומיוחד. יש לך לב שרואה ומרגיש את הזולת. אל תתקדמי בקשר אף צעד בלי ליווי מקצועי החל מעכשיו. האבחנות האלו מסתירות זוועה שאין לה מילים
חברה שלי נשואה לסכיזופרןציפ'קה
זה לא אותו הדבר אבל היא נפגשה עם הפסיכיאטר שלו. למה שלא תעשי את זה גם? אולי בשלב יותר מאוחר בקשר.

והכי הכי חשוב זה שהבן אדם מודע להפרעה, לא מכחיש אותה ולא מפסיק טיפול תרופתי על דעת עצמו
באיזו רמה הסכיזופרניה?שוקולד פרה.
מעניין אותי איך היא מתמודדת עם זה
זה סיפור אחר...ציפ'קה
רמה גבוה והוא מכחיש, בגלל זה כתבתי שזה מאוד חשוב שיהיה מודע לעצמו ולא יפסיק טיפול תרופתי... כי חברה שלי ממש סובלת.
וואו.עטרת44

תודה! 

ב"ה מרגיש שהוא מודע לזה. 

אגב לא ציינתי. 

אבל הוא מאובחן ובמעקב פסיכולוגי כשהוא מרגיש צורך. 

אין לזה ממש טיפול- יש תקופות שזה יותר מפריע ותקופות שפחות.. 

קודם כל זו הפרעה אחרתציפ'קה
אז זה שונה. לא מכירה את ההפרעה שכתבת וכדאי טוב טוב שתבדקי מהי בדיוק. סכיזופרניה זה תיק רציני. כשהוא מפסיק תרופות ולא מאוזן הוא מתעלל בה.
בגלל זה כתבתי שזה מאוד חשוב שיהיה מודע לצורך שלו בתרופות, שלא יחליט פתאום להפסיק. לאחותי יש הפרעה ביפולארית, היא מבינה אבל לא קולטת שתצטרך תרופות לכל החיים, והיא כל הזמן מנסה להפחית, חושבת שהפעם תצליח וזה... אז ממש לא! הוא צריך לדעת שזה לכל החיים, ותרופות זה סבבה, זה לא אומר כלום על האדם הפנימי שהוא, כמו שלוקחים תרופות למחלות פיזיות, אפשר לקחת תרופות להפרעות וזו לא בושה, הוא בסדר גמור, זה רק הכימיקלים במוח שלו לא מאוזנים.

אז זה שני דברים
ההפרעה עצמה(למשל סכיזופרניה הייתי אומרת לא ישר)
ורמת התפקוד שלו
שמעתי על נמה כאלה. וגם מאניה דפרסיהכלה נאה
שהם לא מודעים מה הם בלי הכדורים. וחושבים שסתם תקעו להם אותם.

היום לא אומרים מאניה דיפרסיה, אומרים הפרעה דו-קוטביתציפ'קה
הפרעה ביפולארית באנגלית
יכול לענות בפרטיהלוי מא
תבררי טוב מאוד למה את נכנסתפרפר 18

בעיקר אצל אנשי מקצוע יש כאן כמה בפורום

אני לדוגמה לא מכיר את המחלות הנ"ל

נגמרו לי השמות הקולה הטובה ועודפרפר 18

לא לוותר על שיחה עם איש מקצוע טוב.תפוחית 1
אבל ממש טוב
לא סטודנט שנה ג לפסיכולוגיה
אנילא מחוברת
לבעלי יש מניה דיפרסיה קלה וחרדות.. הוא בטיפול ככה שלא הכל נופל עלי . וברוך ה הוא אחד שעובד על עצמו ולא מתייאש ככה שעכשיו הוא במקום ממש טוב ויציב.
אני אחת שלא ככ מתרגשת מכל דבר שבמקרה הזה זה טוב למדתי כבר מה לעשות כשזה קורה. זה דורש המון המון סבלנות. אבל תבריי טוב טוב אם זה מתאים לך ומה *בדיוק* זה אומר.
בהצלחה !
תודה. כיף שמישהי מחזקת עטרת44

בשמחה אם ישלך עוד שאלות בכיף לא מחוברת
לפי גיגול קצרשוקולד פרה.
זה נשמע כמו הר.
נראה לי שאת רצת מנסה להקטין את העניין ולחשוב שאין בחורים טובים בלי תיקים כאלו בחוץ.
שמעי,
בסוף כשתהיו במשפחה שלך והוא יתנתק פתאום, ותרצי לקבור את עצמך מבושה, זה ממש לא ישנה לך שאת בת 30, 37, 59 וואטאבר.
את צריכה לרצות אותו ממש ממש כדי להסכים לזה.
ואני מדברת איתך כמי שהתחתנה בגיל 29.7 עם גרוש וכמה ילדים.
אין תחליף לבעל טוב שמתפקד!
את לא במצב שאת יודעת כמה תפקוד יום יומי זה הדבר שעושה את ההבדל בזוגיות.
כמה זה שהוא חזק ויכול לשאת אותך (רגשית ונפשית)- חשוב בזוגיות.
עד כמה העובדה שלבעל יש עבודה טובה ויציבה-חשוב בזוגיות.
אני לא ידעתי את זה עד שהתחתנתי!
כלומר ידעתי איפשהו במאחורה של המוח, אבל תמיד חשבתי שאהבה תספיק.
אהבה זה הבסיס.
אבל היא נשחקת אם בן הזוג מדוכא תמידי/גורם לל לפחד ממנו,
היא נשחקת אם את מפחדת להראות אותו לסביבה ועסוקה בלהסתיר,
והיא נשחקת מאוד אם את *תמיד* בתפקיד המכילה-מבינה-תומכת שהקשיים שלה הם פינטס לעומת שלו.

אם הוא בחור אופטימי וחזק-יש מה לדבר.
אם הוא פאסימי שצריך תמיכה רצינית- לא הייתי הולכת.

ובמקרה שלישוקולד פרה.
דווקא אני זאת שמרגישה שזכיתי בו.
למרות ועל אף העובדה שהייתי צריכה להתרגל להמון שינויים כבר מתחילת חיינו המשותפים.
אם את מרגישה שאת זוכה בו,
שאת מאושרת בו,
שתבחרי בו עוד אלף ואחת פעמים-
אני אומרת וואלה אחותי- יש מצב.
אבל אם את במצב שהרגש עדיין לא שם,
כלומר את בודקת עדיין-
אני מבקשת ממך באופן אישי-
אל תעשי את זה לעצמך.
תודה רבה.עטרת44

אני כן מרגישה שיש בו המון ואני כן חושבת שאם זה ילך לכיוון טוב- שאולי ב"ה אני "אזכה בו".

אבל, כן קירקעת אותי. 

תודה!

אני שמחה לשמועשוקולד פרה.
איך הוא מבחינת התפקוד?
איך הוא מבחינת חוסן נפשי?
הוא מכיל אותך מתוך חוזק נפשי או שהוא מבין את החולשות שלך כי גם הוא חלש?
אלו דברים ככ ככ קריטיים בנישואים, אין לך מושג..
אני לא חושבת שאין עוד בחורים טובים בחוץ...עטרת44

זה ברור. 

כן חשוב לי להגיד- שהוא לא יתנתק לי פתאום ואני אצטרך לקבור את עצמי מבושה. כי זאת פשוט לא המחלה. 

זה לא סיכוזפרניה שהם יכולים להתחיל לדבר עם קירות, או דיכאון שלא ירצו לצאת מהמיטה (למרות שבמקרה שלהם זה גם לא מחייב). 

זאת מחלה שעיקרה זו חוויה פנימית. הוא יכול להיות במצב גרוע. ואת לא תדמייני עליו. 

הבוחן מציאות שלהם תקין, והם יתפקדו כרגיל. 

הם מודעים לזה שזה רק בתוכם. 

הם יכולים להיות האנשים הכי חברמנים ומצחיקים וחכמים ולהיראות הכי נורמאליים בכל סיטואציה. 

דיברתי עם אישה שנשואה לאחד כזה והיא סיפרה לי שהרבה זמן לקח לה להבין מתי המצב שלו עכשיו פחות טוב. 

רק מי שממש מכיר אותם יכול אולי "לגלות". 

אבל על התפקוד הכללי זה משפיע, בהחלט. וזה שיקול. 

ואני לחלוטין מאוד מפחדת מהמקום המכיל ותומך וברור לי שזה לא אידיאלי ושאני לא המטפלת שלו.

תודה על הדברים שלך.

חשובים מאוד וממש בשיקולים שלי. 

ניכר שאת אינטליגנטית מאוד ומודעתשוקולד פרה.

תראי,

מעבר לכל הפוליטיקלי קורקט, הסטיגמות, ההכללות וכו',

בסוף יש רק אותך ואותו.

וזה מה שמשנה.

וזה נראה שאת מפעילה הרבה מחשבה לצד הרגשות שמשחקים תפקיד.

אתם בסה"כ בהתחלה, יוצאים רק חודש.

ואת צריכה, כמו כולנו, לאישור שאת עושה צעד נכון.

ומעבר לרציונליות 

יש את הרגשות,

ויש את הרצון לאהוב,

יחד עם החשש לתת את הלב למשהו מורכב שאולי יתברר כמורכב מידי.

נראה לי שמה שניסו, וגם אני ניסיתי, להגיד לך פה-

זה שלהינשא למתמודד נפש זה להוסיף מורכבות נכבדת לחיים.

את למשל מציינת שהוא מעולם לא עבד בעבודה מסודרת.

בהנחה שהוא בסביבות הגיל שלך (30)

יש בעובדה הזאת כדי להלחיץ..

כי לימודים אקדמאיים, עם כמה שהם מאתגרים,

הם עדיין לא היציאה לחיים.

מהבחינה הזאת של היציאה לחיים-

הוא גר עם שותפים?

ממה הוא חי?

את צודקת.עטרת44

ואני באמת חושבת שבזכות השרשור הזה אני מבינה כמה שזה הרבה יותר מורכב ובאמת, בכנות, אני עדיין לא בטוחה שזה יעבוד ונכון לי להיכנס לסיטואציה זו. 

לגבי הלימודים והתעסוקה, זה באמת נושא שבערפל ושמעלה לי חשש ואני לא ממש יודעת לענות עליו. 

הגיל לא כזה מוזר, בהתחשב בעובדה שהוא היה בישיבה עד גיל 25 (שיעור ז אני חושבת) ואח"כ שנה פסיכומטרי וקצת עבודות מהצד ואז לימודים. (הוא עכשיו מסיים תואר). 

התואר שלו הוא במדעי המחשב, שבסך הכל זה לא רע. 

מצד שני- זה תחום כל כך לחוץ שדורשים ממך כל כך הרבה תפוקה ותחרות, ולחץ, ופיטורים אם לא...

עוד לא יצא לי להעלות את הנושא של איך הוא חושב שהוא יסתדר, אבל כנראה הוא מאמין שכן אם הוא למד את זה והשקיע (ואני יודעת שהיה לו לא קל)...

ככה שאני לא באמת יודעת איך הוא הולך להסתדר. 

אני ב"ה כבר עם תואר שני ככה שלי יש משהו ביד, מצד אחד זה מרגיע. מצד שני אני לא יודעת אם אני רוצה להיות בתפקיד "המפרנסת". אז באמת עדיין קשה לי לענות. אני עוד חושבת על זה וצריכה לברר את זה איתו. נראה איך הקשר יתקדם בעז"ה..

וכן, הוא ממש יצא לחיים. 

היה בצבא בקרבי, ישיבה רחוקה מהבית, ובלימודים הוא היה במעונות. 

הוא עבד בכל מיני עבודות מזדמנות מהצד אבל לא משהו רציני. 

הוא בא ממשפחה מאוד אמידה ואני חושבת שכרגע הוא דיי חיי עליהם (אבל בעיקר מתוקף היותו סטודנט, אני לא חושבת שהוא מתכנן להמשיך ככה)

משהו בסיפור לא מסתדר ליסודית
צה"ל לא מגייס תחלואה נפשית ובטח שלא לקרבי
הוא היה עד שיעור ז' בישיבה, עשה פסיכומטרי, התקבל ולומד מדעי המחשב אז יש לו ראש חזק
רק לפי קורות החיים זו לא פגיעה מילדות
אז אולי זה PTSD מהשירות הצבאי
לא אומרת שזו אבחנה קלה
אבל יש הבדל של שמים וארץ בין מי שמתמודד עם פגיעה לאחר שהאישיות כבר הבשילה
לבין מי שמתמודד עם פגיעה מילדות שפיצלה את הנפש.
עכשיו שכתבת שהוא מודע ומטופל יש כן סיכוי סביר לקבל הערכת מצב - אבל ממישהו מקצועי שבאמת מבין, ולא מכל מיני ניקים עלומים.
הוא סחב את זה במהלך הצבאעטרת44

לפי מה שהוא סיפר לי התסמינים עצמם התחילו עוד לפני הגיוס... לקח לו הרבה שנים להגיע לאבחון. 

אני לא סגורה על הציר אבל מצד אחד זה היה אחרי השחרור, ומצד שני הוא כבר מאובחן כמה שנים אז מאמינה שאיפה שהוא באזור השנים בישיבה שאח"כ או בתחילת הלימודים.. 

לא בטוח שזאת פגיעה מילדות בכלל. הבנתי שזה לא מחייב, למרות שברור שאני עוד לא במקום של לשאול אותו דבר כזה. (ואני ממש מקווה שזה לא המקרה! בהרבה מקרים יש קשר אבל זה לא מחייב. מאוד מקווה בכל מקרה.)

זה האבחון שהוא אמר לי עליו. 

מאמינה שהמאבחנים יודעים במה מדובר.. 

אגב, לכל מי שהגיבה לגבי חובת מפגש והתייעצות שלי עם הפסיכיאטר שלו. 

ברור לי שזה משהו שהולך להיעשות, והאמת שזה גם בא ממנו. 

הוא קבע תור.. עכשיו כל הקורונה וזה.. 

ולגבי התוארעטרת44

אני חושבת שהוא עשה פסיכומטרי עם התאמות וגם את התואר באיזה שהוא מסלול מוקל... 

אבל בהחלט באמת זה אומר המון ברוך השם

אני חייבת לשאול משהומיואשת******
למה כן? תסבירי לי , אם את מוכנה, למה כן. הרבה כתבו לך למה לא.
את אומרת שאת לא מאוהבת בו והיו לך קשרים יותר משמעותיים מזה ואת לא כל כך לחוצה, ואת מבינה איזה תיק זה וכמה זה מסובך . ועוד. אז נניח רגע את העובדה שאת נשמה טובה ולא רוצה לפסול מישהו בגלל סטיגמה בצד. חוץ מזה שאת לא רוצה לצאת רעה שמורידה את זה בגלל דעה קדומה שלילית. אז למה להמשיל משהו שאת מבינה שהוא כזה ציק רציני אבל את לא מאוהבת בו? למה כן?
כי יש בו הרבה כן.עטרת44

אני לא רוצה להתחיל לתאר את הבן אדם. 

כי בכל זאת- פורום פתוח ואני לא רוצה להגזים עם המידע פה. 

אבל חוץ מהסיפור הזה (שהוא בהחלט סיפור) כמו שהכרתי עד עכשיו, הוא באמת בחור ברמה. 

התחברתי למה שאחת כתבה פה- יש כל כך הרבה אנשים "נורמאליים" עם חוסר חמלה, אנוכיות, טיפשות, רוע לב.

במהלך הדייטים שלי נפגשתי עם עשרות כאלה.

והמקרה פה הוא פשוט כל כך אחר. 

חוץ מזה, גם אני מרגישה שיש יתרון לעובדה שהקלפים כבר פתוחים. 

אני כנראה כבר מודעת לחיסרון הכי גדול שבו. 

מפה אני צריכה להחליט אם אני יכולה לחיות עם זה או לא. 

ואם כן- אני באמת חושבת שחוץ מהחיסרון הזה אני באמת והלוואי יכולה לזכות בבחור הזה. 

זהו?מיואשת******
יש הרבה גברים עם הרבה כן. נפגשת איתם. יש עוד כאלו. מה מצדיק את התיק הזה ? מה יש מיוחד בו כל כך שיום אחד אם ההתמודדות תהיה קשה לא תגידי לעצמך- היו עוד כל כל הרבה בחורים עם התכונות האלו למה הייתי חייבת לקחת דווקא אותו?
סליחה, נלחץ לי בטעות האנטר. ערכתי עטרת44

אני מנסה לנסח לימיואשת******
ואיך שאני לא מנסחת זה נשמע רע. אז אני אתחיל מלבקש סליחה אם זה ישמע בוטה, וזה באמת תגובה מהלב ומאכפתיות, מקווה שתוכלי לקרוא אותה ולקבל אותה כמו שהיא נכתבת.

ואם אני טועה לחלוטין אז מבקשת המון סליחה מראש.

אני אגיד לך, בתור מישהי שליותה מישהי בגילך שעברה המוני דייטים . לפעמים מאבדים תקווה ואמון בבני אדם. ואת אומרת שיצאת עם עשרות אנשים נורמאליים אבל חסרי חמלה וכל מיני תכונות חשובות אחרות. התנסות כזו מערערת את ההרגשה שיש בחוץ אנשים רגילים. אבל האמת היא שרב האנשים הם נורמאליים ונחמדים ובעלי תכונות טובות. באמת שכן. תקופה ארוכה של דייטים לפעמים משכיחה מאיתנו את האמת הזו וגורמת לנו לחשוב שהעולם גועל נפש והנה סוף סוף הגיע מישהו נורמלי. וזה לא נכון. באמת שלא.
בנוסף , ובאמת סליחה על הקביעה את כן נשמעת מאוהבת קצת. וזה בגדול דבר טוב וחיובי כי בשביל לרצות להתחתן צריך להיות מאוהבים.
מה אני מנסה לומר. אין לי יכולת לקבוע עבורך מה תעשי בסוף וגם לא להיות בטוחה במה שקורה לך ומה את מרגישה.
אני רק אומרת שכצופה- בעצם כקוראת- מהצד, זה נשמע שאת גם מאוהבת קצת וגם מיואשת קצת מעולם הדייטים . וזה מצב שעלול להוביל אותך לבחירות וההתפשרות שאחר כך תצטערי עליהם.
בנישואים יש נקודות משבר לאנשים הכי אוהבים וחזקים ואני מאחלת לך שלא תעמדי בנקודה כזו ותגידי הייתי סתם מיואשת מהרווקות ועשיתי בחירה נמהרת כי כל כך שמחתי לראות אדם טוב. יש הרבה אנשים טובים. באמת שיש. וגם הוא איש טוב. האם הוא מתאים לך וליכולות שלך והוא המיועד שלך? לא יודעת.

אני שוב מבקשת סליחה אם כל ההבנה שלי את המצב לא נכונה. וחושבת שתדברי עם אמא שלך, אם יש לך. אין בן אדם שאוהב אותך יותר בעולם. יום אחד בעה בקרוב תכירי אהבת אם. היום מאד מקובל להתייעץ עם רבנים ועם פורומים ועם יועצים ומטפלים ומה לא. אבל אף
אחד מהם לא מכיר ואוהב אותך ורוצה בטובתך האמיתית כמו אמא שלך.
שיהיה לך בהצלחה בכל דבר ובכל החלטה. ומקווה שלא פגעתי.
❤️
חח הכל בסדר!עטרת44

יש חופש ביטוי במדינה הזאת  את לא צריכה לפחד להגיד מה שאת חושבת. 

ואני בכלל לא שוללת שאת טועה. 

ברור לי שגם יש לי מקום שמאוד מיצה את עולם הדייטים, ורוצה כבר בית. (בסופו של דבר אני בת 30, יוצאת כבר מגיל 19. ברור שזה גורם משמעותי פה).

ויכול להיות שאולי אני גם טיפה מאוהבת. 

בענווה- אולי. 

ואני פה, מתייעצת ושואלת. 

בדיוק בשביל זה. 

בשביל שאם אני אחליט שכן, ושאם יהיו נקודות משבר (בעצם לא אם, כש...) אני אדע שעשיתי את הבחירה הכי נכונה לי. 

ואני באמת עדיין לא יודעת אם הוא נכון לי. 

אני פה בדיוק בשביל שאם אני אחליט (או שכן או שלא) אני אדע שפעלתי כמו שצריך ושעשיתי את הבחירות הנכונות. 

אני מקווה לא להיות בגיל 32 בזוגיות ולהרגיש שעשיתי בחירה נמהרת ומתפשרת מצד שני אני גם מקווה יום אחד לא להגיע לגיל 40 ולהרגיש שהפסדתי בחירות טובות. 

תודה על הכל 

בשמחה. בהצלחה רבה בכלמיואשת******
זה לא יתכןסודית
חייל קרבי שמתנתק באימונים זה קב"ן.
ופטור עם פרופיל 21.
עכשיו אני קוראת שהוא קבע תור ללכת איתך לפסיכיאטר שלו - אז הוא רציני. אחראי. מודע. וגם אוהב אותך 🙂
זו הצהרת ביטחון בך.
בהחלט יש בו הרבה תכונות טובות. אומץ. יושרה. כנות. רגישות.
הוא לא מתנתק לשעות כי אחרת לא היה עושה תואר כזה קשה. בקיצור, יש נקודות אור. טוב שאת מתעקשת לברר ולא מוותרת מראש. בהצלחה גדולה לשניכם, מה שיחליט בורא עולם, הוא היחיד שקובע.
💖💖💖💖💖
תודה. שימחת.עטרת44

פרח

לכן גם אני מרגישה שהשרשור הזה איבד עניין ושליטה. 

מצד אחד כל הצעקות של "אל תכניסי את זה לעצמך" ובאמת, יש בסיפור הזה עוד כל כך הרבה- האישיות שלו, הפרטים, דברים שקצת קשה להעביר פה בפורום. 

אני לא רוצה לפגוע לו בפרטיות חס וחלילה. 

שוב- הניתוקים. זאת חוויה פנימית. הם אלופי ההסתרה. זה לא מישהו שפתאום בוהה באוויר. 

וחסר חיילים במצוקות נפשיות שלא מאובחנים? ב"ה שהשירות עבר בשלום עצוב

כל הסיפור הוא חוויה פנימית קצרה?חולת שוקולד
לא יודעת... לי הוא נשמע נורמלי
לי יש ocd (גם כן. פנימי. לא משהו שמתבטא כלפי חוץ) והפסיכולוגית שלי אומרת שאני יכולה להגדיר את עצמי כבן אדם נורמלי לחלוטין
אם הוא יתפקד ברמה טובה (גם אם לא 100 אחוז) לא יצפה שתהיי הפסיכולוגית שלו. ורוב הזמן יהיה על הקרקע ורק לפעמים ישתבלל בתוך עצמו (ככה זה נשמע) אז לי זה נשמע לגמרי בסדר
וואי, סליחה על הסטיה מהנושא אבל הצחקת אותי מאדמיואשת******
אני חייבת לבקש מהפסיכולוגית שלי שתרשה לי גם להגדיר את עצמי כנורמלית. איד המשפטים החזקים 😁 (את מרשה לי הומור נכון?)

חח. זה היה בתקופה שקצת הרגשתיחולת שוקולד
לא נורמלית ואמרתי לה שאני מרגישה ככה
יש לי המון תקופות כאלו 😆מיואשת******
שמחה ששימחתיסודית
באמת אל תכתבי עוד פרטים, לכו יחד ותתייעצו עם הפסיכיאטר שלו כמו שהוא הציעה.
אין שמחה כהתרת ספקות. וכאן פשוט לא נוכל, אין לנו כלים, יקרה.
לגבי הצבא - האימונים הקרביים כל כך מפרכים ומתישים את הגוף והנפש שקשה לי להאמין שהצבא פספס. צבא עלול להיות טריגר של התפרצות מחלת נפש. זה קלאסי בסכיזופרניה. אוקיי, צריך לשלול את זה. זו לא רק אבחנה קשה יש בה גם אלמנט של תורשה.
אני באמת חושבת כמוך, לקחת מכאן כמה נקודות אבל ההמשך הוא רק בתפילה לבורא עולם שישלח לך זיווג הגון משורש נשמתך הטובה. ושיכוון אותך ליועצים טובים ושליחים נאמנים.
יש לך לב טוב. מי שיזכה בך יזכה באשה טובה.
🌺🌸🌺
הוא שירת ***בהסדר***רפואה שלמה
החבר'ה כנראה ידעו ועזרו לו.
אם הוא אומר שזה התחיל לפני הצבא - זה התחיל לפני.

דה פרסונליזציה זו תחושה של ניתוק מהגוף - הנפש בורחת ממשהו בלתי אפשרי למקום אחר. (כמו היפנוזה עצמית חזקה)
כשקורה משהו נורא, "הוא כבר לא שם".
המשהו הנורא הזה, הוא שיצר את הניתוקים.

הפותחת חייבת לקבל מהפסיכאטר את העובדות היבשות:
האם זו פגיעה מינית?
האם זו התעללות רגשית או פיזית?
מי המתעלל
באיזה גיל זה קרה
עד כאן אמור להיות ידוע למטפל.

ההמשך זו הערכה שלו:
האם יהיה מסוגל לחיי אישות? לחיות בזוגיות?
מה יקרה כשיחווה הורות?

אחרי שתקבל מידע תהיה מסוגלת להחליט.

ב"הצלחה.
לא הייתח נכנסת לזה בחיים!!!!!מהי אמת
למה לעשות את זה?? החיים בעיניי מספיק מורכבים..אז להוסיף?????
לא לדעתי..
אבל תצליחי בכל אשר תבחרי
יש לי חברמופאסה
שנשוי לעוורת
כי הוא אהב אותה, יש לה אופי נפלא.

אם כל השאר המתאים והוא מטופל,
בוודאי שהייתי ממשיך לבדוק.
מגבלה גופנית זה שונה מאוד ממחלת נפשrivki
כי משהו כמו עיוורון לא משנה את האישיות של האדם עצמה
טעות אחת גדולהשירוש16
לא כל מחלה נפשית פוגעת באישיות. לכל חולה נפש יש אישיות בנפרד מהנכות שלו.

חוץ מזה-
יש מגוון בעיות פיזיות שמשפיעות על האישיות. מארוע מוחי/גידול מוחי ועד בעיות רפואיות אחרות בחיים שמשפיעים על המצב רוח והאיזון הנפשי. מהפן הזוגי - בעיות בפוריות, לידה קשה, הריון מסובך, סיבוכים לאחר לידה כמו סכרת, עודף משקל וכו. ילד עם מחלה כרונית. ומהפן האישי - מחלות כמו סכרת, אלרגיה, ציליאק, בעיות בבלוטת התריס ועוד- לכל אלה ועוד יש השפעה על האדם, פיזית ונפשית.
זה יפה תיאורטיתrivki
בפועל מהניסיון זה שונה לגמרי, לצערי.
הבחורה צריכה לדעת, למה היא נכנסת, בלי להתיפיף. לא צריך לבלבל אותה עם המשפטים בסגנון 'לכל אחד יש מחלות והתמודדויות', 'הרבה מחלות משפיעות על הנפש' ועוד שטויות בסגנון הזה.
^^^ לגמרימיואשת******
מסכימה לגמרי מנסיון!!!!!!!!!אליעזר והגזר
לרגע לא אמרתי להינשאשירוש16
לצערי מכירה הפרעות כאלה מקרוב ולא מדיימנת לעצמי נישואים תקינים בשלב מסוים. שלא נדבר על ילדים.

הסברתי אחד לאחד עיניין מאוד פשוט - ההשפעה של המחלה על האישיות של הבנ"א.

לכל אדם יש אישיות בפני עצמה.
שאגב יכולה להתערער גם בגלל מחלות פיזיות.
מאוד מאוד נכון! אנשים מדברים מבלי לדעת מה מחכה לההתחברתי
לפני שמציעים לה לקפוץ למים , שכל אחת יחשוב אילו זאת הילדה שלו ואז "בכנות לענות לה".
כשקוראים את התגובות שלה מבינים שגמלה בדעתה החלטה להתחתן איתו ולא משנה כיצד נגיב.אני רק מקווה בשבילה שהיא תחליט רק אחרי התבוננות....
אכן,העני ממעש
הגיל הוא סיבה לבדוק היתכנות
תבדקי עם איש מקצוע

בהצלחה
רק לי זה לא נשמע כזה נורא?חולת שוקולד
לא מכירה את המושגים האלה אבל ממש לא חושבת שכדאי לוותר מראש. תעשי בירור רציני על הנושא ועל הרמה של זה אצלו וכמה זה אמור להשפיע על החיים איתו. הגיוני מאוד שזה לא כזה משפיע על הסביבה
צודקתביישן נ

כדאיאמא וגם
לבקש ממנו לשוחח עם המטפל שלו. איתו ואולי גם בלעדיו
לשמוע מה דעתו...
וחשוב לדבר על הדברים בכנות. וכן לקחת בחשבון שיהיה לזה ביטוי בחיים.
ולפעמים זה בכ"ז שווה את זה. איני מכירה אותו ואת ההפרעה....
לא קראתי את כל התגובות.תיתי2
אני מכירה היטב את האבחנה.
ועם ההכרות הצפופה גם מבינה את חווית הניתוק.
אפשר להבין את זה אם רוצים...
בקצרה אגיד
שזה לא מרתיע אותי
אבל!
זה דורש בירור מעמיק
אצל אנשי המקצוע המלווים אותו וגם אנשי מקצוע ניטרליים
חברים, משפחה ומורים או רבנים
וכן אצל נשים שנשואות לאנשים במצב דומה.
האם מטופל? מלווה? יש אנשים מעורבים ותומכים או כאלה שיכולים לתמוך בחיים בהמשך?

יש אנשים שמתמודדים בגבורה עם מחלות נפש קשות *
ויש שיותר קשה להם, והאתגר לזוגיות ולילדים הוא כבד מדי.

* שמתי כוכבית כי לא מדובר במחלת נפש קשה (על אף שההפרעה לתפקוד עשויה להיות קשה...)
ובכלל בספק אם מוגדר כמחלה נפשית ולא כפוסט טראומה... (כן, הפרעות דיסוציאטיביות הן לרוב תוצאה של טראומה...)

שניה רגע
חייבת גם לומר
שיש כוח עמוק ומיוחד לאנשים שמתמודדים.
יש אנשים שבונים אישיות מיוחדת במינה.
אולי הוא כזה.
אולי את מתאימה להיות אישה של אישיות כזו.
זה לא קל,
אבל יש בזה כוח.
וגם אף אחד לא הבטיח לאף בחורה בת 20 שהחתן שלה ישאר כליל המעלות לנצח...
פה לפחות יתכן שמדובר באדם שכבר יודע לעבוד על עצמו ולטפל בעצמו ועבר דברים בחיים שהפכו אותו לבשל ומתמודד.

אם את רוצה, אפשר המלצות ומחשבות נוספות בפרטי.
תודה רבה רבה.!עטרת44

מכירה היטב בעקבות התמודדות אישית בסביבתך או מהמקצוע?

רוצה להגיד לך המון המון תודה. 

מרגיש לי שהתגובה שלך מאוד מדויקת למצב וממש רואים שאת מבינה במה מדובר. 

במיוחד עם עצם העובדה- שזאת ממש לא מחלת נפש קשה- אבל הפגיעה בתפקוד יכולה להיות קשה. 

אני באמת קצת חוששת מהעניין התעסוקתי. 

הוא כרגע בלימודים אקדמאיים, ככה שהוא אף פעם לא ממש היה בשוק העבודה וקשה לי לדעת איך הניסיון התעסוקתי שלו. 

הוא אומר שבאמת זה מקשה עליו את הלימודים, אבל הוא מתמודד... (והוא באמת ברוך ה' ממש בסוף). 

המון תודה!!

המצב התעסוקתי הוא נושאתיתי2
אבל לא הנושא הכי מורכב...
כי כנראה הוא יכול להוציא קצבת נכות. לא תהיו עשירים ממנה, אבל כן יהיה בטחון כלכלי מסויים (4000-6000 לנשוי עם ילדים, ויש הטבות נוספות בשכ"ד, ארנונה, ועוד)

הנושא הוא מידת התפקוד במצבי לחץ
בשינויים
ובבית.
איך הוא יתמודד עם הריון, לידה, אחרי לידה.
האם הוא יכול להכיל מצבי רוח שלך? עייפות שלך? חוסר חשק שלך? בלי קשר להריון. האם הוא פשוט יכול להיות שם בשבילך במידה שמספקת אותך.
איך הוא יתמודד עם הלחץ הכרוך בגידול ילדים?
בתפקוד בבית?
יכול להיות שיהיה לו קשה, והמשמעות היא להסתפק בילד או שניים. את מוכנה לזה?

כשאני אומרת התמודדות, אני מתכוונת - לא לתפקוד עצמו
אלא ליכולת להיעזר בגורמי תמיכה,
האם יש לו סביבה תומכת? האם הוא מוכן לזה?
אולי הוא מסוגל לפרנס כך שתוכלו להשיג עזרה בתשלום?
האם הוא מוכן לקחת אחריות
במובן של מילוי המטלות בדרך כלשהי?
(כולנו חיים ככה - לוקחים מנקה, שולחים למטפלת, מכבסה, וכו'. יש אנשים שצריכים יותר. האם הוא מוכן לכך או שיש לו התנגדות והכחשה?)
האם לך יש מערכות תמיכה חזקות?
חברות טובות? קהילה? משפחה?
שיהיו שם בשבילך בתקופות מאתגרות?

איך הניתוקים משפיעים על הקשר הרגשי ביניכם?
האם הוא מודע להשפעה שקיימת או אפשרית?
איך הוא רואה את ההתמודדות איתה?
אפשר לומר (וכולנו אומרים) "אשתי היקרה, כשאני טרוד אני לא פנוי לשיחות נפש" או "כשאני עצוב בערך אחת לחודש אני צריך לישון כל אחהצ"
אז האם יש מודעות?
מוכנות למודעות?
שיתוף?
והאם את מוכנה לזה?

בקיצור, זה קצה המזלג... חוזרת על המלצתי להתייעץ עם אנשי מקצוע מוסמכים ואנשים נשואים.
קצת מגזימים כאן בפורום לדעתי עם לידות ולידיםסודית
עבור רוב האנשים שאני מכירה בחיים לידה היא אושר גדול. וגם הריון.
וכאן בפורומים אם הייתי קוראת לפני שהפכתי לאמא הייתי מקבלת רושם ממש רע.
זה בלי קשר לשרשור הזה, אבל כאן מקבל משנה חשיבות.

ממליצה לעטרת לקרוא בהארץ את הכתבה "אהבה היא לא סכין" על בן דוד, אשה שעברה התעללות קשה ו*ההורות היא שהביאה להחלמתה*. אולי גם תצליח ליצור איתה קשר, לקבל ממנה תשובות.
איך זה קשור לתגובה הנ"ל?שירוש16
@תיתי2 הסבירה שהריון, לידה, גידול ילדים, משפחה וזוגיות זו עבודה מתמדת הכוללת אתגרים, שינויים, קשיים, עליות ומורדות.

היא לא אמרה שכל חיי משפחה זה סיוט. ממש לא.
הורות לא פותרת בעיות נפשיות. כמו שנישואים לא עושים את זה.

אגב, בלי קשר, לידה אומנם הוא אושר גדול וגידול ילדים זה הדבר הכי מתגמל מבחינה נפשית וריגשית. אבל אי אפשר להכחיש שהוא מלא בתנודות, קשיים, שינויים לא קלים, עבודה רבה והתמסרות אין סופית.
לא כל אחת חווה הריון ללא תקלות
או לידה כמו בסרטים. כמה דחיפות והתינוק יוצא
או גידול ילדים בבית דו קומתי, מלא חדרים והם שמחים ומאושרים במה שיש...
המציאות הרבה יותר מורכבת מזה.
לא יודעת מה היו החוויות שלך בנושא.
אני אישית הייתי בריאה וחזקה לפני ההריון ולידה. ההריון לא היה פשוט והלידה פירקה אותי לחלוטין.
אני מאושרת עד הגג אבל האושר לא סותר את הקושי שעברתי.

אחת כמה וכמה לאדם שמתמודד עם מחלה נפשית.

כל שינוי שזוג סטנדרטי עובר במהלך הריון-לידה-ילד ראשון-ילד שני-עוד ילדים-מעבר דירה-משכנתא-קשיים פיננסיים ועוד. ניהיה פי כמה יותר קשה לאדם עם מניה דיפרסיה.
תחשבי שכמעט כל שינוי כזה מחייב התערבות פסיכיאטרית. פסיכיאטרים לעיתים משנים את מינון התרופה בהתאם לסיטואציה. תנודות פשוטות כמו מעבר דירה באותה שכונה יכול להוציא אותם מאיזון תרופתי.
וזה בהנחה שהוא לוקח את ה רופות על בסיס קבוע כמה שנים טובות ולא מפסיק.

אז לא מאמינה ב'הורות' כתרפיה.
תרשי לי לחלוק עליך.
הכרתי בני אדם מדבימים שמתמודדים עם מחלות נפש כאלה ואחרות. לא דמייתי לעצמי לרגע שנישואים או הורות תפתור להם את הבעיה שלהם ותביא אותם למקום יותר טוב.
למרות המתקפה האופיינית לפורוםסודית
מציעה לפותחת לקרוא מה אומרת בן דוד שעברה התעללות מזוויעה ע"י אמה לגבי היחס שלה להבאת ילדים.
נושא הילדים - כמה, מתי, הוא נושא לבירור בכל שידוך.
לא בהכרח שהבעיה שלו תבוא לידי ביטוי בהורות. יש אנשים שזה בונה להם מחדש את האישיות.
תרצה - תקרא, לא תרצה - לא תקרא
אפשר לאזן את תמונת ההורות המרפאת והאידיאליתתיתי2
עם הסרט "אמא לא משוגעת"
תמיד אפשר להפחיד, זה הכי קלסודית
ראיתי כאלו שזה הציל אותםסודית
מצטערת להרוס את הדיכאון. אני מדברת על אנשים חיים עדויות ולא על סרטים שמישהו בדה מהראש
בכל מקרה- זה נושא שחובה לשאול את המטפלסודית
כי אם הוא עבר התעללות שלא טופלה הוא עלול להיות הורה מתעלל. חובה חובה לשאול את המטפל האם נושא הילדים נכנס לתחום הפתולוגי.
ואת מציגה את ההורות כקסם פלא...תיתי2
את מכירה כמה אנשים וכל מי שחושב אחרת כנראה בודה מראשו...
קצת ענווה.
את עזבת מקום עבודה עם חולים אחרי חודש. וחלק מההודעות שלך פה נחרצות כאילו את פסיכיאטר.
אולי, רק אולי, יש פה אנשים עם יותר ידע וניסיון ממך. אישי ומקצועי.
תדוני באופן ענייני.

יש אנשים מדהימים, מיוחדים, אפילו חלק מוכרים ברמה זו או אחרת -
שיחד עם מחלה נפשית מגדלים ילדים באופן מעורר השראה.
ויש הרבה שלא, שההורות לא מספקת, שהרווחה צריכה להיות מעורבת עד העצם, שהקהילה תומכת ומעורבת ברמה שחודרת את הפרטיות, שהילדים חווים ילדות לא טובה.

אני לא אומרת שזה מה שיקרה לבחור הזה.
כי אחרי הכל נשמע שהוא מתפקד, מוחזק, מסוגל לקשר, מסוגל לרגש.
ויש קושי. בסדר.
אבל לבטל את הבירור האחראי בעניין על סמך כמה מקרים שנדמה לך שאת מכירה (את לא באמת יודעת מה קורה בחדרי חדרים) - זכותך, אבל זה לא משכנע.
עזבתי בדיוק מהסיבה שטון הכתיבה שלך מספרסודית
אין ספק שלאורך זמן, קשר עם חולי נפש מסוגים שונים ועוד ועוד סיפורי זוועה מוציאים את הנפש מאיזון שמח. שליש מהפסיכיאטרים על כדורים אנידיכואוניים. הנה, הסכמתי איתך בנקודה זו.
אבל הגורל של האדם הבודד שעליו היא שואלת פה תלוי בנתונים שלך ולי ולפותחת הם חסרים.
ומי שנמצא מחוץ למוסדות האלה ומנהל חיים שכוללים לימודים, אולי קצת תעסוקה אפילו נתמכת ואשה שאוהבת - מצבו טוב יותר מהמטופלים המפורקים שאת מתארת. אנחנו לא יודעות מה קרה לו. מי עשה את זה. כמה פעמים. איך ומה. אז התשובה צריכה להיות : תבררי כמה שיותר פרטים.
לא ניבןי עתידות על סמך שום מידע
מעריכה את כולכם. אבל קיבלתי את התשובות שלי.עטרת44

לא חושבת שיש עוד מה להמשיך הרבה לדון בזה.. 

תודה לכולכם! 

שיניתי את דעתיסודית
אלו אבחנות לא טובות ואת המידע כנראה לא תשיגי. אז תברחי. בהצלחה בכל
הופ. מה קרה פתאום?!תיתי2
גם עם התגובה הזאת שלך אני לא מסכימה. ולא בטוחה על סמך מה את נחרצת.
היא לא תשיג את המידע לפני הנישואיםסודית
לא תהיה לה גישה לתיק
לא יהיה מי שיתווך לה את ההסבר
ולכן הסיכון גדול מדי.
למה שלא יהיה?חולת שוקולד
אם הוא יוותר על החיסיון היא לא תוכל לקבל מידע מהפסיכולוג/פסיכיאטר?
כי אי אפשר לבוא לבנאדם, אחרי היכרות של חודש,סודית
כשעוד אין מחויבות ורצון ברור לקשר מחייב, ולבקש ממנו אישור לדעת את הפרטים הכי נוראים שהנפש שלו לא מסוגלת להכיל.
אם הנפש שלו התנפצה מהטראומה ומנסה להסתיר אותה, לא יהיה מסוגל לשתף מוקדם כל כך.
וכשיהיה במקום בטוח ומוגן, בתוך נישואים טובים, גם אז הסוד יצוץ לאט לאט, מעט מעט.
מצב בעייתי. ללכת לשמוע מהפסיכיאטר בקווים כלליים מה להערכתו יהיה התפקוד במצבי דחק כאלו ואחרים - אפשר. השאלה אם אפשר לסמוך על הניבוי שלו אני בספק
הפותחת יכולה לנסות לגששסודית
להסביר את החששות שלה
להעז לבקש
לראות אם גם הוא רואה את עצמו בקשר טוב איתה, ... יכולה לשאול אותו איזו משפחה מאחל לעצמו, האם רוצה ילדים, כמה.. האם מקבל קצבה מביטוח לאומי, האם חושב שיצליח לטפל בילד אם היא תהיה חולה, שאלות כאלה.. מה דעתו על עצמו.. כמובן זה מידע מוגבל כי בא רק ממנו, אבל אולי יבהיר את התמונה..
האם חודש ימים מספיק? לא יודעת
היא לא צריכה לדעת אתחולת שוקולד
הפרטים הכי נוראים. היא צריכה רק לדעת מה ההשפעות של זה בחיי היום יום. ותאמיני לי שהוא יעדיף לחשוף דברים מאשר לא להתחתן
כולנו כאן בעד בירורסודית
השאלה אם הבירור יתן תמונה מדויקת
אני לא בטוחה.

קראתי קצת, אני מצטרפת להמלצה של אחרים כאן לברר אצל המטפלסודית
אלו הפרעות שמתפתחות מהתעללות או טראומה. יש טווח של חומרת הפגיעה הנפשית. אם אינו רוצה לשתף בפגיעה (סביר מאד) אולי יסכים שתלכו יחד למטפל שלו.
לפחות שיכין אותך לסיטואציות שעלולות לקרות. אם מתבייש. אולי תוכלי לקבל מידע -מה הוא עושה ביומיום? סדר יום? איך ההסטוריה התעסוקתית שלו? אם התפקוד בעבודה טוב כנראה החלימה לא אורכת שעות רבות. האם מסכים שתשוחחי עם רופא המשפחה? מי פגע? מישהו מהמשפחה? חסרים המון פרטים, האם חלקם ידועים לך?
המשךסודית
אם הוא מוצא חן בעיניך לדעתי שווה להשקיע את המאמץ ולברר.
לא דומה טראומה בגיל צבא, לטראומה של גילוי עריות חס וחלילה, ולכן **תנסי לאסוף מידע**.
האם הוא מטופל? זאת נקודה חשובה כי יש לזה טיפול.
(בניגוד להפרעות אישיות שהם נראים נורמלי מבחוץ, בנישואים לא טוב איתם, וגם קשה להתגרש מהם - והם חסרי תקנה).
לא כל מי שהרעו לו אוטומטית הוא פסול.

לי יש חברה, ש"אמא שלה עשתה לה דברים איומים", ככה היא הגדירה, גדלה בפנימיה של הרווחה, והקימה משפחה והיא אמא ואשה מאד טובה.
יש להם 3 ילדים. אחד למרבה הצער אוטיסט, האבא שבא ממשפחה 'נורמלית' לא היה מסוגל לקבל אותו, מריץ אותו מטיפול לטיפול, מוציא עצבים על כולם, והיא מגדלת אותו בהרבה אהבה ומקבלת אותו כמו שהוא. אז תבדקי לעומק במי ובמה מדובר.
תבקשי לראות את התיק הרפואי.סודית
אם יש DID פיצול אישיות פיצול אישיות זה תיק כבד
המשך (ופואנטה)סודית
כשהייתי סטונטית עבדתי עם חברה במקום למתומדדי נפש (משם מכירה את המושגים)
התנאים היו סבבה, האנשים היו מאד נחמדים ולמרות זאת אני החלטתי אחרי חודש להפסיק, ואלו החברה עשתה הסבת מקצוע ! לתחום הזה.
בסוף זה לגמרי תלוי באישיות שלך.
לא הייתי נכנסת לזהמצפה להריון.
זה תיק כבד, נראה לי שצריך המון סבלנות ויכולת להכיל
וגם כשיש ילדים קשה פי כמה ,
מה זה הניתוקים לא הבנתי ? אשמח להסברסנדינה
גוגל..עטרת44

מה זה ניתוקים?מצפה להריון.
במה זה מתבטא? ביכולת לדמיין דברים שהם לא קרו באמת?
ממש לא.תיתי2
אישתי נשואה למתמודד נפש די שרוט

תכלס הרשתי לעצמי להגיב בהומור אחרי שהרבה הגיבו כאן תגובות מחכימות.

בעצם, אולי זה לא הומור? 🙄

לא. זה לא מצחיק.עטרת44

אלא אם כן אתה כן. ואז מתנצלת. 

גם אני רציתי לכתוב ככה (ברצינות)חולת שוקולד
עבר עריכה על ידי חולת שוקולד בתאריך ב' באייר תש"פ 20:55
אבל לא בטוחה שאני נכללת בהגדרה
יקרה...חגהבגה
אני מבינה את ההתלבטות שלך, ולא מבינה. מצד אחד את "כבר" (בכוונה במירכאות) בת 30, מוצאת בחור מקסים שעונה פחות או יותר על ההגדרה שלך.
ומצד שני הוא מתמודד..
אבל...
בעיות נפשיות הן בעיות נפשיות. זה לא נעלם, ו לא מתאדה. גם אם זה מטופל. ולא שמעתי על מישהו שמטופל ברצף כל ימי חייו.
דברים קורים, וחיי משפחה וזוגיות מזמנים המון תזוזות, שינויים קיצוניים, התמודדויות בלתי צפויות ומפתיעות. לטוב ולמוטב.
לאף אחד מאיתנו אין תעודת ביטוח, וכל אחד יכול לפתח במהלך החיים הפרעה או התמודדות נפשית- וגם פיסית.
אבל תסתכלי על נתוני הפתיחה- אדם עם התמודדות, אין סיכוי שזה לא ישפיע לכם על חיי המשפחה.
עכשיו, כשאתם לא נשואים ואין מחוייבות, שאתם יוצאים והכל נחמד ויפה, זה נראה ש-האהבה תנצח.
זה מה זה לא ככה. אף פעם. ההתאהבות חולפת, ו מגיעים החיים. מלאים בקשיים, כמו גם ברגעים מופלאים.
את לוקחת על עצמך את האחריות, שברגע החופה, האדם יחווה ניתוק? בלידה? או אפילו סתם במהלך סעודת שבת אצל המשפחה?ויותר מכך.
גם אם תתייעצי עם המטפל, הוא יכול לומר לך באופן כללי, אולי גם קצת יותר לפרט אבל לא מעבר.
אין בזה מדע מדוייק. לפעמים זה מגיע סתם ולפעמים יש טריגרים ש'מדליקים' את התופעה.
זה לא עובר, נשמה. זה שם ובסוד אגיד לך, שהרבה פעמים זה מתעצם. ודברים משתנים, המון.
ואם חס ושלום זוג מתחתן, לאחד מהם יש הפרעה, והשני לוקה בחרדה זמנית במהלך החיים (דיכאון אחרי לידה, למשל?)
שוב, אין ביטוח, הכל יכול להיות.
אבל לדעתי, אם אתם עדיין לא בשלב של חתונה, בוודאי שלא אירוסין, זה הזמן ללכת..
זו לא הפרעת קשב וריכוז. זו לא דיסלקציה. גם לא אוטיזם.
זה משהו בלתי צפוי קצת לא נודע.
זו דעתי האישית, עם כמה שהיא כואבת..
מאחלת לך שה' יראה לך את הדרך הנכונה ותעשי את ההחלטה הכי נכונה עבורך!
ותזכי להתחתן במהרה ולבנות בית נאמן, מלא באהבה, הערכה, שמחה וקדושה, עם החצי השני שלך!💟
תגובה מצויינתשוקולד פרה.

ממש כל מילה.מיואשת******

מסכימה עם כל מילה! שהגיל הוא טריגר השיקול דעת נפגם.התחברתי
יתרה מזאת ששאלה אותו כיצד זה מתבטא הוא לא ידע להסביר. ולה נוח לתרץ להסביר ולשכנע "רק את עצמה" שאולי זה חלק מהבעיה . ואני אומרת לך יקירה!
"זה לא חלק מהבעיה זה כל הבעיה"
האמת שקצת נעלמתי.עטרת44

כי האמת שאת התשובות שלי הרגשתי שקיבלתי. 

אבל לא יכלתי שלא להגיב לתגובה הזאת. 

אני מעריכה מאוד את מה שכתבת, ואת כל מה שכולם פה כותבים. 

אבל, התגובה שלך קשה לי. מאוד. 

היא כל כך חותכת. ואני חושבת, שהחיים הם קצת יותר מורכבים מזה. לטוב ולרע. 

קודם כל אקדים, (ולא רק לך, אלא לעוד תגובות פה שבטוחות שאני רק מחכה שהוא יכרע ברך). 

שעדיין לא החלטתי כלום. 

ואני לגמרי לא הולכת להתחתן איתו מחר. 

ועובדה- שאני פה מתייעצת. 

כי אני רוצה לשמוע, ולקבל. 

אני לא מאוהבת עד כלות, והייתי כבר בקשרים משמעותיים והרבה יותר מתקדמים בעבר עם הרבה אהבה, שהסתיימו כי זה היה הדבר הנכון. 

ואם זה מה שיצטרך לקרות פה כי זה מה שיהיה נכון לי- זה מה שיקרה. אז תודה על הדאגה (לא רק לך, לכל המגיבים ש"תראו את התגובות שלה היא כבר החליטה שהיא מתחתנת איתו ויהיה מה"). 

בסוף אני חושבת, שבכל סיטואציה יש מכלול. 

ולפסול בכזאת נחרצות כל בחור (או בחורה) מתמודד/ת, זה הפסד של כולנו. 

מה שכתבת נכון, בעיות נפשיות הם בעיות נפשיות. 

(לגבי הנעלם והמתאדה- אגב דווקא במקרה הזה יש תקווה, זה לא סיכוזפרניה או דו קוטביות, כמו שהוא קם עם זה- זה גם יכול יום אחד להיעלם, והוא מאוד אופטימי ומתפלל שזה ייעלם. וגם אני מתפללת בשבילו. והוא מטופל. והוא מודע מאוד).

להגיד שזה לא ישפיע על חיי המשפחה?

ברור שזה ישפיע. ברור. זה ישפיע על חיי המשפחה, זה ישפיע על חיי הזוגיות. זה ישפיע על הפרנסה. 

זה ברור. 

ועכשיו תגידו כמו כולם- זה יפה להגיד נתמודד, אבל החיים יגיעו, וילדים ופרנסה וקשיים, והתאהבות חולפת. 

וזה גם ברור לי. 

אני הקטנה במשפחה, אחים שלי הגדולים נשואים מאז שאני זוכרת את עצמם. 

מאז שאני בת 10 אני זוכרת את אחים שלי מתעסקים ב 80,000 אלף עבודות מהצד, בלקום ב 5 לעבודה ובלחזור ב 7 הביתה, בלהכניס ולהוציא מהגנים, בלהתמודד עם בלתמ"ים בלו"ז שממוטטים עצבים, לא לסגור את החודש או את המשכנתא. 

ומחלות. ועוד דברים שנופלים בחיים. 

אני עשיתי שירות לאומי, התנדבתי ועבדתי במשך שנים עם ילדים עם מוגבלויות, ילדים חולים. 

וראיתי בעיניים שלי איך זה ממוטט משפחות. (ואני לוקחת בחשבון שגם דברים כאלה עוד יכולים לקרות, לכולנו..)

אז זה עוד נכון שעוד לא חוויתי על בשרי. 

אבל תאמינו לי, אני לא תמימי, ואני יודעת שהחיים יכולים להיות קשים. 

ואני יודעת, בכנות. שאני לא יודעת אם מתאים לי לנהל איתו ספציפית חיי משפחה. 

יכול להיות שאני באמת לא אשרוד בסיטואציה.

ואני לכן עוד בודקת. 

אבל אני כן אגיד. 

שיש בנות שזה מתאים להם. 

ולסיכום מה שאני רוצה להגיד, שיש פה מכלול. יש פה אדם.

זה לא מתמטיקה. 

תתפלאו כמה מסביבנו מתמודדים ומנהלים חיים תקינים. 

אחות של אבא שלי, הייתה מאושפזת חצי שנה לפני 20 שנה במחלקה סגורה. אישה משכמה ומלאה שבחיים לא היית מדמיינת עליה. 

חסר אנשים שלוקחים ציפרלקס? אני לא רוצה להגיד לך כמה מסביבך באחוזים יש כאלה. 

חניך שלי בעזרא- יום אחד קם עם סיכזופרניה וגם הוא היה מאושפז במשך תקופה לא קלה. (אגב, הוא כיום אבא ל 3 ילדים מהממים.) אז נכון, אני לא יודעת מה הקשיים שלהם ואני בטוחה שיש מלא. אבל אני בטוחה שגם יש טוב. 

ונכון, גם שמעתי על סיפורים אחרים. 

שנגמרו רע. לא מעט. 

החיים הם בלתי צפויים זה נכון. 

אבל לפעמים מרגיש לי קצת בתגובות פה שהיחס אליהם הם כלחיים הישרדותיים. 

ואני חושבת ומקווה, שלמרות כל הקשיים והמרכובויות שיש לכולם. יש גם הרבה טוב. 

בכל סוגי מערכות היחסים- לא דווקא עם מתמודדים. 

ולבוא ולשים עליהם פה איקס כל כך גדול בפורום (שגם פה הם מסתובבים אגב...)

זאת טעות. 

תודה רבה על כל העזרה והאיחולים. 

באמת מעריכה. 

תקשיבי יקרהמיואשת******
יום אחד תתחתני בע״ה , ותהיה לך בת בע״ה
ואם הבת הזו תבוא אליך עם השאלה ששאלת פה את
תשימי לה את האיקס הכי גדול שתהיי מסוגלת למצוא. עשרים אלף איקסים
וכל אחת ואחד פה שענו לך ענו מתוך מחשבה שאת סתם מישהי שהם לא מכירים. ולמרות זאת ענו חלקם מה שענו.
ואם כל אחד ואחת שענו פה היו נשאלים את השאלה הזו על ידי הילדים שלהם הם בכלל לא היו טורחים להגיב ארוכות כמו פה. הם קודם היי אומרים איקס גדול ולא ענק. ואחר כל מסבירים.
זאת המציאות. היא לא נעימה לשמיעה ולא קלה לעיכול אבל זאת האמת. את רוצה את יכולה להתעלם מזה. אבל אין אף הורה , (אולי יש אחוז אחד) שלא יאמר לילד שלו על כזה דבר- ברח. ומהר מהר.
האמת לא תמיד קלה. זה לא סותר את זה שזאת האמת.
אבל יש דרך להגיד אותה.רפואה שלמה
הנה אמרת בלי שזה ישמע מכוער
לא מבינה מה הפריע לך בתגובה המקורית של חגהמיואשת******
קראתי אותה עכשיו שלוש פעמים ברציפות
ואין בה זלזול ולא כל שאר הדברים שאת מייחסת לה. תיאור מציאות אמיתי עם כל המורכבות שלו בנוסף להכרה שכל מיני דברים יכולים לקרות לכולנו ואף אחד לא מושלם והאמת הפשוטה שהתאהבות זה דבר מסנוור ונעים אבל לא מספיק בשום צורה לבניית בית.(וזה נכון לכולם)
באמת לא מבינה מה מפריע לך בתגובה שלה כל כך.
וכל התגובות של כולנו מכלילות מאד מן הסתם כי הפותחת לא מספקת הרבה נתונים. מדי פעם היא אומרת - אין לו כזה, וזה לא בדיוק ככה. כשמישהו כותב לה משהו ספציפי אבל אין פה באמת הסבר מסודר שלה מה בדיוק יש לו, אז הכל מבוסס על גישה כללית לנושא . יוצאי דופן תמיד יש אבל אנחנו לא יכולות לומר לה אם זה המקרה . עונים על השאלה הכללית.
יש בה שלילה מוחלטתרפואה שלמה
מזכירה לך שאת המדינה הזאת בנו אנשים שעברו את מחנות הריכוז
שהיו להם סיוטים
שסבלו מחרדות,
שבמדינה הזאת יש לצערנו נפגעי טרור, פצועים, מה, כולם כולם לא ראויים? הם פסולי חיתון? אסור אפילו לברר מה חומרת פציעתם? אם יש סיכוי לבנות בית איתם?
{מה הלעג הזה לגיל של הפותחת? }
יש הבדל בין להגיד לבת שלי לא הייתי ממליצה להכנס לזהרפואה שלמה
לבין 'לאבחן' שבגלל לחץ הגיל והתאהבות ופרפרים בבטן, הפותחת עושה את טעות חייה שמעיזה בכלל לברר.
אני לא ממליצה לה להתחתן איתו ולא ממליצה לה להפרד ממנו.
אני ממליצה לה לברר טוב טוב מי האדם מולה. ובאמת הפורום לא מקום מתאים לזה, השאלה מאד פרטנית.
הערתי שיש תכונות נוראיות לחיי הנישואים שמזיקות עוד יותר מניתוקים. זה הכל.
את חגה בגה אני לא מכירה ולא 'אבחנתי' לא אותה ולא אף אחת אחרת.
רק עכשיו אני קולטתחגהבגה
שיצרת על התגובה שלי.
נשמה. תקראי קצת. התגובות שלי חריפות בהרבה, פה זה העדין שלי
ועכשיו ברצינות.
לא אמרתי , שאלו לא אנשים טובים ומקסימים. הפוך, הפותחת אפילו מציינת שהבחור כל כך כליל המעלות בכל שאר התחומים, שזה נדיר, אז אולי בגלל שהוא סובל מבעיה כלשהי, זה גורם לו להיות רגיש לזולת באופנים אחרים.
לא מכירה את הבעיה, לא מכירה את האדם לא מכירה את הפותחת.
מכירה את החיים.
והחיים- לא דבש ונצנצים. החיים זו התמודדות.
ואם את שואלת אותי עם מי להתחתן?
עם מי שיהיה לך הכי טוב לבנות קשר זוגי ל
ומשפחה יציבה. ואהבה תבוא, תאמיני לי. זה עבודה.
למה להכניס עוד עבודה?
אם זו בעיה פסיכיאטרית, מינורית ככל שתהיה, זו בעיה! איך אפשר לדעת איך היא תתפתח?
ותגבי פסולי חיצון- לא, אני לא חושבת שהפותחת צריכה ללכת על זה עם כל מה שנאמר. וכל מי שישאל אותי אענה לו כל בנחרצות. שוב, הבחור יכול להיות האביר על הסוס הלבן, זה לא קשור.
יש סטטיסטיקה, כמה אנשים ימותו כל חודש מתאונת דרכים. אבל איך אפשר, לגזור על אנשים סטטיסטיקה כזו?!?!/יש, מה לעשות. הבחירה שלך היא להיות זהירה וערנית, ולהתפלל לסיעתא דשמיא.
אותו דבר כאן. יש אנשים עם בעיות נפשיות. אז מה, לא נתחתן איתם, הם כאלה טובים! אם תשאלי אותי- לא! כמו שמיואשת אמרה, את תמליצי לבת שלך להתחתן עם אדם כזה? מושלם ככל שיהיה!!
צרות אופקים וכל המחמאות שהלעטת עליי בהודעה למטה, ואין לי מושג איך הבנת את זה עליי, כל זה אפשר לעבוד על כך.
בעיה נפשית- שם כדי להישאר.
ויש ילדים בע"ה. וזה מתעצם, ומתגבר, ככלל. אולי יש יוצאים מן הכלל.
אבל, כל עוד הבחירה בידיים שלנו, זו ההמלצה האישית לי בלבד.
מזל שהocd שלי התפרץ אחרי שהתחתנתי (ציני)חולת שוקולד
וברצינות, יש לי ocd ובכז אני נשואה באושר מתפקדת ב80 אחוז ממה שהיה לפני ( וכן, יש לנו עוזרת ולא בטוח שהיינו לוקחים אם הייתי מתפקדת 100 אחוז, אז מה?) ובעלי מכיל אותי ובסהכ הocd שלי לא מאוד משפיע עליו.
אבוי לנו אם כל מי שיש לו איזה בעיה נפשית קלה לא היה מתחתן. יש המוןןןן אנשים כאלה
אנשים משונים עם קבעונות מחשבתיים גם זו בעיהאאב
לא, כל כך לא. התמודדויות נפשיות אינן בהכרח כדי להשאר, זה בראשית דברי אומר.
יתרה על כך, סטיגמות כאלו שכאן מחלקים מבלי להבין על מה מדובר, הן חלק מהבעיה.
החיים מורכבים ובמקום לראות באנשים שקודוש בורכו בחר לתת להם התמודדות כי הם חזקים ותעצומות להם יש, אנשים כאן בורחים ומחלקים ציונים כאילו הם הגיבורים האמיתיים.
אבל זו כבר מחלה אחרת, מחלה של חרדים וציונים גם. אצל כאלה שאינם שומרי מצוות לעת עתה, המצב יותר נורמלי.
היית נותן לבת שלך להתחתן עם מתמודד נפש?חגהבגה
אין קשר למקובעות מחשבתית.
יש מציאות.
לא נתקלתי באנשים שעבר להם כמו ווירוס.
שוב, הם יכולים להיות מקסימים, מיוחדים,עוצמתיים ומדהימים.
ו עדיין לא הייתי ממליצה לבת שלי להתחתן עם מתמודד, מלכתחילה
אני כזה בעצמי ואת המורכבות מביןאאב
יש כך כך הרבה סטיגמות שאינן ראויות בתחום הזה
נכון. אני לא ארצה לבת שלי בחור מתמודד נפשיתכלה נאה
אם ח"ו קורה אחרי החתונה כמו שקרה לי, אז אין מה לעשות ומתמודדים.
אבל למה מראש?
בחורה בת 20 22 כמה שתנסה להבין בזה היא לא מבינה.
למה מראש? כי עם מורכבויות מתמודדיםאאב
כי יש אנשים מדהימים שיש להם הרבה להעניק. כי לאף אחד אין תעודת ביטוח.
כי אפשר להתמודד וכל אדם יש לו חולשות וחוזקות , מגרעות ויתרונות, כי אנשים כאלו מתמודדים עם תחומים קשים וגם יכלו להם.
ומי הבטיח שזאת בדיוק המציאות?כלה נאה
מכירה כמה מתמודדים שממש לא מתמודדים. ועם כל הרצון הבית קורס.
לא כל אחד מגיב לטיפול באותה צורה.
האמת. לא רק על בעיות נפש אני לא ארצה לבנות שלי..בחורה בריאה לשדך לבחור בריא. וה' יעזור הלאה.

בחורה מתמודדת תיקח בחור מתמודד אפילו במשהו אחר. ולמה? שאחד תומך בשני. אף אחד לא ירגיש שהוא נפל בפח. שניהם באותה סירה.

יש "אפילו" בפורום כאלה שכולם יגידו שהם נורמלים והתיק הרפואיאאב
שלהם זך כשלג, אך איך הם מתנהגים בבית? לאשתם ? לילדים? אז אולי תלוי באדם ולא בכותרת ססגונית ככל שתהיה למאפייני התיק הרפואי שלהם?
גם נכון.כלה נאהאחרונה
יש אנשים עם מידות רעות דיותר גרועים ממתמודדי נפש מטופלים.
למה אין מה לעשות אחרי החתונה?סודית
אם מתחתנים ומתגלת מחלת נפש קשה או מתפרצת מחלת נפש קשה. היית אומרת לא התגרש?
לא. מה פתאום. מתמודדים ביחד עד הסוף.כלה נאה
רק שלהכנס לזה מראש לא הייתי ממליצה. ושוב. תלוי איזו בעיה. יש הבדל בין חרדות לסכיזופרניה או הפרעת אישיות.

למרות שאם תשאלי את בעלי הוא בטוח שזכה. חח למרות מה שעבר איתי. לא כולם בנויים לזה.
האבחנות שלו לא פסיכוזה אבלסודית
יש מצב שהן תוצאה של התעללות קשה בילדות.
מה את אומרת?
התעללות קשה בילדות זה נורא!כלה נאה
אי אפשר לדעת את ההשלכות שיהיו בגלל זה.

ואפילו אם הוא לא מוכר בתור מתמודד נפש הייתי מפחדת.
חברה של אמא שלי סבלה 30 שנה מבעל שסבל בילדות. היום הילדים סובלים וכולם צרכים טיפול.

זה לקחת סיכון.
גם אני חושבת כמוךסודית
הצרה שבלי התיק הרפואי אפשר לדעת אם זה מה שהיה.
היא רוצה לדעת. את חושבת שהבירור מסוכן מבחינה זו שבינתיים היא תתאהב בו?
צריכה לעבוד עם השכלכלה נאה
ולברר כמה שיותר מהר.
מפחיד אם הוא לא יסכים שתדע את כל האמת.
זה לחשוף את כל מה שעבר. ואת הדרך לטיפול עד להתיצבות.
ולשאול את הרופא מה יכול להיות בכל מיני מצבים.

ושתדע שכמה שהיא חושבת שהיא מוכנה לזה. אפשר לדעת רק בזמן אמת.

תלוי בהתמודדות/ באופי של הילד שלי/ בטיפול של בן הזוגיעל מהדרום
לק"י

לא כל מחלה או הפרעה נפשית היא משהו שאי אפשר לחיות איתו.

ואני מכירה מקרוב התמודדויות שונות.
וואי זה כל כל מורכבמיואשת******
לעג לגיל של הפותחת ממש אין. הבנה שגיל של אשה הוא מלחיץ אותה ומשפיע על הבחירות שלה יש. זה אמת ואי אפשר להתעלם מזה. לנשים יש שעון ביולוגי ולחץ גדול. זה לא בושה. זה נתון שצריך להכיר בו ובהשפעה שלו על הבחירות שלנו.
זה לא אומר שבהכרח שה המקרה של הפותחת אבל זה נתון . ואפשר לבוא לומר למישהי מתוך רצון לעזור- שימי לב שהלחץ לא יוביל אותך להחלטות פזיזות.
בתור מי שאני בעצמי חיכיתי שנים לילד (כנשואה) אז בגדול אני מבינה את נושא הלחץ ויודעת איזה דברים הזויים הוא גרם לי אישית לעשות.

את מעלה נושא מאד מורכב. אני צאצאית לניצולי שואה. בגדול הם התחתנו זה עם זה וסבלו נוראיות והנישואים של אלו שאני מכירה לא היו מבורכים במיוחד באושר . לא הייתי ממליצה לאף בן אדם רגיל להתחתן עם ניצול שואה. ואהבתי את סבא שלי מאד תאמיני לי.
אני בכוונה מעלה את הנושא המורכב הזהרפואה שלמה
לא אמרתי באף תגובה שלי שממליצה להתחתן איתו. או עם חולי כזה או אחר.
מצד שני, הייתי זהירה מאד מאד, כי זו שאלה רפואית ושאלה מורכבת.
הגיל פקטור לכאן ולכאן. הוא יוצר לחץ, אבל גם בשלות והבנה. מסכימה שיש כבר אהבה מצידה. וגם מצידו. אדם לא ממהר להציע פגישות עם הפסיכיאטר שלו. ובכלל למעט אנשים יש אומץ וכנות לשתף בסוד שאפשר להסתיר. סה"כ סברתי שיעוץ עם איש מקצוע יאפשר לה לקבל החלטה מושכלת.
חגה בגה חושבת שכדאי לברוח ולא להתקרב אפילו ליעוץ. גם דעה כזו מקובלת. רק הערתי שיש עוד פחים שאפשר ליפול בהם חוץ מהפח הזה ולא הבנתם אותי.
אני גם בעד לא להכניס ראש בריא למיטה חולה. אבל הסיפור סותר את עצמו ולכן אני חושבת שיש מקום להתייעץ עם מי שיכול לבדוק את העניין יותר מדויק.
כל כך נכון. מסכימה איתך בכל מילהרפואה שלמה
אין מקום כזה איקס מזלזל על אדם שכל חטאו הוא שמישהו פגע בו, נרתעתי מאד מהתגובה.
גם חוסר חמלה
צרות אופקים
אנוכיות
טיפשות
רוע לב
הן תכונות שיכולות להרוס את החיים. כמה אנשים 'נורמלים' כאלה מסתובבים בלי תגית.
וואו איזו השתלחות חסרת רסן ! ולא מתקרב במאית לתגובה שלההתחברתי
כולן הגיבו לא מתוך הכרה מקצועית בעליל. חלקן מהכרה אישית. דעתה דעת הרוב. היא הגיבה "לגופו של מקרה" לעומתך שהגבת לגופו של אדם.
"זאת אחת הנשים המדהימות שיש בפורום בכל המובנים" אני חושבת שמגיעה לה התנצלות על המילים הקשות שאין לה אח ורע בפורום הנכבד.
מזל שניצולי שואה הרשו לעצמם להתחתןרפואה שלמה
לא הגבתי לגופה של חגהבגהרפואה שלמה
הגבתי לזלזול התהומי במתמודדים שיש בתגובתה.
אז מישהו שנפגע
ששירת בצה"ל בשירות קרבי והגן עלינו
בעיני ראוי להקים משפחה
גם אם יתנתק בשולחן שבת
הוא לא יהיה אטום ומנוכר כמו התגובה שכתבה כאן.
את רשימת התכונות לא כתבתי עליה אלא באופן כללי. את עשית את הפרשנות אז את חייבת את ההתנצלות.
הגבתי לזלזול התהומי שיש בתגובתה,ולא הגבתי לגופה של חגהבגההתחברתי
משחק מילים מעניין..העיקר שתיקנת והסברת את עצמך. שגם אלו שלא הצליחו לקרוא את המחשבות שלך ידעו למה התכוונת.
איפה ראית אות אחת שמזלזלת?חגהבגה
מכירה מקרוב מתמודדים נפש.
מקרוב מדיי. לצערי, ולשמחתי.
מעולם, לא זלזלתי.
להיות. בחברתם, להקשיב, לעזור, מה שבאלך.
להתחתן מבחינתי זה קו אדום..
חייבת להעיר לגבי לידה וחתונה.תיתי2
הרבה אנשים בריאים בנפשם יכולים לחוות ניתוק כזה או אחר במהלך החיים
*במיוחד ברגעים מרגשים או עוצמתיים במיוחד*
זה קורה, זה לא חריג ולא בעיה...
יש אנשים שרואים את החתונה שלהם מהצד
או בלידה לא מרגישים כלום ומרחפים.
דווקא אלה דוגמאות שיכולות להיות חלק מהרצף הבריא...

הניתוקים המאתגרים הם בזמני לחץ, בזמנים אינטימיים, בקונפליקט
או באופן טורדני כל יום כל היום.
וגם השאלה איך האדם חווה את זה, עד כמה הניתוק מקשה עליו או שהוא למד לזרום עם הסיטואציה.

שולחן שבת עם המשפחה הכי פחות מטריד לדעתי.
שיתנתק.
זו לא בושה.
ועם תיווך ופתיחות אנשים יתרגלו...
מה שמפריע לי בשירשור הזהחולת שוקולד
שיש מלא סוגים של התמודדויות!
ואתם פוסלים אותו בלי להכיר את ההתמודדות הספציפית שלו ואיך היא מתבטאת ספציפית אצלו!
אני מסכימה שיש דברים שלא כדאי להכנס אליהם אבל לא *כל* התמודדות נפשית היא כזאת.
יש כאן תגובות שאומרות לה כמה זה זוועה וכמה היא תובך ממנו כאילו שכל התמודדות היא אותו דבר.
מסכימה. לכן אני כבר לא מוצאת אותו כל כך עוזר לי.עטרת44

את הנקודות החשובות באמת הפנמתי ורשמתי ותודה לכולם.

מפה והלאה... 

השאלה היתה כללית אז גם התשובה כלליתמיואשת******
מה רצית שיענו לה. זה נורא ואיום אבל אם זה הפרעה א עם תת סעיף ג ועם נטיה ב ומטופלת בתרופה ד זה דווקא בסדר? היא שאלה כללי, עונים לה בכללי. ואל תשכחי שכל אחד מאיתנו מכיר מתמודד כלשהו. או יותר. ומן הסתם לכולנו יש אסוציאציות למילים התמודדות נפשית. וכל אחד עונה לה מהמקום הכאוב והאישי שלו של מה שהוא מכיר. שוב, בגלל שהיא לא כתבה אבחנה מדויקת של הבעיה

אני די בטוחה שכולם יודעים פה שלא כל התמודדות היא אוצו דבר
מה רציתי שיענו לה?חולת שוקולד
שיגידו לה לבדוק ולא ישללו על הסף.
כמו שלזוגות עם קשיים אומרים ללכת ליעוץ. הפורום הוא באמת לא המקום
אני סובלת לצערי מחרדות....ה' אלוקינו
אבל זה גם סוג של התמודדות , ובעלי מכיל אותי המון וגם זה קשה לו לפעמים...
יש לי חרדות לפעמים.זה לא פשוט. זה מלחמה והתגברות.
והוא צריך להכיל. אני לא הייתי רוצה להתחתן עם מישהו כמוני.באמת. כי זה להכיל חרדה.
אבל , כל אחד ומה שהוא מכיל .
סתם מעניין אותי. אם אפשר לשאולחולת שוקולד
במה זה משפיע עליו? חוץ מחוסר תיפקוד בזמן החרדה. גם אני סבלצי קצת מחרדות ולא נראה לי שזה השפיע עליו, אבל זה היה באמת קצת ב"ה
מממ... זה משפיע על הבן זוג כי זה קשה להיות ליד בן אדם לחוץה' אלוקינו
ובזמן של חרדה אז צריך להרגיע וכו ולהישאר רגוע.
אם את לחוצה גם לא בזמן החרדה זה משהו אחרחולת שוקולד
כן. אני לצערי לחוצה לפעמים , זה ביחד.אדם חרדתי הוא לחוץ.ה' אלוקינו
וואי וואיי כמה שזה השפיע על בעלי.כלה נאה
רק לשמוע כל היום ממה אני מפחדת ולהסביר ולעודד ולהרגיע.. ואל תשאיר אותי לבד. ותבוא מהר כי עומד לקרוא לי משהו..
מסכן. גם כשהיה בחוץ דאג כל הזמן מה קורה איתי.

כמה אפשר?
צריך כוחות נפש.

אני גם עם חרדות, לא פשוטאורית1981
אבל בעלי מאד מאד מבין אותי והכי עוזר לי ויש הרבה דברים שהוא מרוויח על הדרך בזכות החרדות..
לדעתי אם הבעיה אצל האישה קצת יותר קל להכיל ..אבלאם האישה חזקה מספיק אולי זה יכול להסתדר
מה הוא מרוויח בזכות החרדות?ה' אלוקינו
אני חושבת שהכוונה שלה הייתהחגהבגה
שהזכות שהוא מכיל אותה בזמניה הקשים, זה נותן לה כוחות לתת לו יחס טוב, ומפנק, אולי יותר ממה שהייתה מסוגלת לתת בלי זה...
יכול להיות, אבל אני הייתי כנראה יותר טובה ושמחהה' אלוקינו

מצד שני, זה מה' גם,אז אין דבר כזה" אם לא".... זה הדרך שלי.

אני יותר רגישה ואכפתית כלפיו..אורית1981
הקשר שלנו הרבה יותר פנימי ועמוק..
הלחץ שלי גורם לי להיות מהירה מאד בהכל ..ככה שלא נשאר לו הרבה מה לעשות הכל מתוקתק ובזמן.
אנשים חרדתיים מתפקדים מצויין במצבי לחץ כי הם רגילים לזה..ממש מרגישים את זה אצלי..
לשאלתך - לא, אבלצדק משמים נשקף
תזכורת לנקודה חשובה.
לברר איך הקשר עם אבא שלו. אם הוא אוהב אותו זה טוב. אם אומר שאבא שלו לא היה טוב זאת נורת אזהרה.
כנ"ל לגבי האמא.
יש מטפלים בקהל?חוזר

אשמח אם תוכלו אפילו לתייג אנשים מהפורום שעוסקים במקצוע. תודה

אני מטפלת, פסיכולוגיתמתיכון ועד מעוןאחרונה
מחפשת רעיון למשהו כיף בחצי האחרון של חנוכהמתייעצת גירושין

בא לי לטוס או לעשות משהו ממש כיף אבל אין לי כרגע ויזה

יש מקום שאפשר לטוס אליו, בלי?

מה עוד אפשר לעשות גם לבד וגם זוגי בחנוכה?

יש לי רצף כייפי של ימים שאני יכולה לעשות בהם מה בא לי 👸

כל רעיון יתקבל בברכה, אני כבר אשקול.

למדינות באירופה, אין צורך בויזה. וממש קל עם כשרותאלישבע999

במדינות הגדולות

וגם קרוב מבחינת משך הטיסה.

יש גם את דובאי - לא הייתי שם עדיין ולא יודעת להמליץ 🙃

גם שם יש שפע של מסעדות כשרות

(חפשי בגוגל "מטיילים בכיפה"  אתר מעולה לתכנון נופש לדתיים) 

אילת;)ברגועאחרונה
בעלי מתעלם ממניא1111

היי, אשמח לעצת הפורום

בעלי אחת לכמה ימים כועס, נפגע ממשהו או סתם לא במצב רוח ולאחר מכן מתעלם ממני למשך כמה שעות/ימים.

זה כולל יציאה מהאוטו הביתה בלי לחכות לי, מבט אטום, הסתגרות במחשב או ללכת לישון מבלי לתקשר.

זה בדרך כלל מסתיים אחרי שאני כבר ממש פגועה, ואפילו בוכה. גם מזה הוא בהתחלה מתעלם ואחר כך חוזר כאילו לא קרה כלום.

אני מבינה שיש לאנשים לפעמים צורך במרחב אבל זה חוזר על עצמו כל יומיים. אני מרגישה שאי אפשר לצפות אותו ושכל דבר קטן יכול לגרום לניתוק רגשי. אני ממש סובלת מהאירוע הזה. אשמח לעצות

תמיד זה היה ככה? או שזו תופעה חדשה יחסית?*אשתו של בעלי*

אולי עובר עליו משו...מצוברח ממשו...

ניסית לדבר איתו על זה?

כמה זמן נשואים?זמירות
לא תקין.לביטה

התעלמות זו אלימות לכל דבר.

טיפול זוגי אולי יעזור. 

מצטרף להתנגדותצדיק יסוד עלום

זו התנהגות חריגה ואכזרית כלפייך. לפעמים אין כוחות ואז קצת יורד החשק לדבר, אבל אם זה דפוס אי אפשר לתרץ כנפילה. את אשתו, הוא חייב להתאמץ עלייך. הוא מרגיל אותך בהענשה על התנהגויות שלא כפי רוחו, והעונש הוא נטישה.

אם זה באמת כמו שתיארת זה מאוד מאוד לא תקין. טיפול זוגי דחוף, אין משפיל מההתנהגות הזו.

ממליץ לא לתקוף חזרה אלא לפעול חכם. מן הסתם הוא גם בחור טוב ולכן אתם ביחד. אבל זו התנהגות אולטרה בעייתית, תיזהרי מאוד לא להיות מכילה כלפי דבר כזה

אם הוא היה פהמשה

הייתי שולח אותו לתחקור של כמה דברים לנסות להבין איך הנפש שלו פועלת ולמה הוא מתגונן ככה. אבל הוא לא.

איך את מרגישה? מה עובר לך בגוף כשהוא עושה לך את זה ?

אולי הוא לא יודע להגיד את הרגשות שלוbinbin
צריך ללמוד איך מדברים ומשתפים תנסי ליזום שיחה על זה שאת מוכנה לעזור לו לדבר לשתף ולפתוח את הלב... זה שלב חשוב בזוגיות שצריך לעבור אותו ושניכם צריכים להיות מוכנים להתקדם לשם
נשמע כמו התעללות רגשיתזיויק
השיח והקשר חשובים גם במצב של מריבה. דברתם על זה בזמן רגוע?
תעשי גוגל על טיפולי שתיקהruthi
זה לא תקין, זאת לא נורה אדומה אלא פרוז'קטור. 
גם אני מתעלם מאישתי.די שרוט
חוקרים גילו שהאוזן הגברית בנויה בצורה אבולוציונית מיוחדת. היא מסוגלת לשמוע רחש של פתיחת בקבוק בירה ממרחק של 3 חדרים, אבל מסננת אוטומטית תדרים שמכילים את המילים "זרוק את הזבל" או "אנחנו צריכים לדבר". זה לא רוע, זה פשוט הישרדות. אל תיקחי אישית.
לא יפה ללעוג לכאב אמיתי שמעלים כאןזיויק
מסכימה גםדיאט ספרייט
חוסר טאקט עד כדי חוצפה של ממש 
בסדר בסדר סליחה. ניסיתי להקליל את האוירהדי שרוט
כמה זמן נשואיםהעני ממעש
נשמע לא טוב, אבל...שלג דאשתקד

חלק מהחברה' כאן לקחו את זה קיצוני קצת, לטעמי. זו לא בהכרח אלימות, זה לא דורש טיפול דחוף, זה גם ממש אבל ממש לא מה שנקרא "טיפול שתיקה".

בסך הכל, מדובר לכאורה באדם טוב שעובר עליו משהו והוא מגיב לזה בצורה מסוימת. חבל באמת שהוא ככה מתנהג, וגם חבל שעובר עליו משהו, אבל זה קורה במשפחות הכי טובות. בשביל להבין כמה זה לא מבהיל, תדמיינו שהשטלה הזו הייתה נשאלת על ידי גבר, ביחס לאשתו. ברור שהתשובות היו שונות לגמרי, וזה משום שלנשים יש יותר לגיטימציה להביע רגשות, להעיר, לעמוד על דעתן וגם להתנהג בצורה כזו. אצלן זה נורמלי שיש תנודות במצב הרוח. מותר להבין שיש גם גברים כאלה. אף אחד לא מת מזה, וכנראה גם אף אחת לא תמות מזה.

לדעתי, תחכי קצת שזה יפשיר ותדברו, ותנסי בכנות להבין מה שורש העניין. דווקא ככל שתאפשרי לו לדבר בפתיחות, יש יותר סיכוי שהוא ילמד לדבר ולהעיר אם גרמת לו עוגמת נפש (אכתוב כאן משהו שיפחיד חלק מהחברות/ים, אבל יש מציאות כזו! יש שיח אלים מאוד כיום כלפי גברים, שגורם להרבה גברים עדינים לחוש שאסור להם להעיר ולדבר על מה שמפריע להם, ואז זה יוצא בצורות כאלה. אז אם באמת רוצים לפתור את הבעיה, צריך לגרום לו כן להעיר ולדבר ואולי זה יעזור).

כמובן שיש עוד הרבה אפשרויות. יכול להיות שזה מזג האוויר (פתאום נזכרתי בשיר היפה "מת אב ומת אלול" של ר' שמואל הנגיד, שמתאר את החוויה הזו בצורה מליצית ויפה), יכול להיות שזו איזו חוויה נפשית או אישית וגם יכול להיות שמישהי מדליקה אותו בחוץ ואז כשהוא חוזר אלייך הוא נכבה (לא תמיד זה סוף העולם, אבל אדרבה, ככל שתנהגו בחכמה ותפתרו את העניין בקלות, הוא יישאר אצלך ויבין כמה זה טוב).

סליחה, טעיתי!!שלג דאשתקד

בזכות אחד מחברי הפורום שהאיר את תשומת ליבי, אני רואה שלא מדובר באירוע חד פעמי שקרה לאחרונה, אלא באירוע שקורה מפעם לפעם.

אם זה אכן כך, זה שונה מהיחס המאוד סלחני שהצגתי. אם זה קורה רק בתקופה האחרונה, תנסי באמת להבין, אולי עכשיו ממש יש לו תקופה קשה (נניח, ואתן דוגמה מאירוע שהיה אצל קרובי משפחה שלי: זוג שגם ככה קצת דבוקים להורי האישה וכולם שם "לא מתים" על בעלה, מחליטים לעבור לגור אצלהם לתקופה ממשוכת, והגבר גם ככה מרגיש לא בנוח ועוד זוכה מדי פעם להערות קטנטנות מכיוונים שונים - את יכולה חהבין שזה מצב לא טוב מבחינתו, ובנוסף הוא מקבל עוד משקולת של 2 ק"ג כל יום-יומיים).

אבל כן, חד משמעית שזה לא מצב בריא וזה לא אמור לחזור על עצמו כל פעם שכועסים.

אין לי עצות, אבל כן חשוב לי להגיד שזה ממשדיאט ספרייט

ממש ממש לא תקין

להישאר ככה זה לא יכול להיות

זה קורה סביב נושא/תחום קבוע?רקלתשוהנ
האם בעעלך עם אישיות רגישת יצרשוקו.
מה שנקרא SHP
באמת לא נעיםתהילה 3>

נשמע שכדאי לשוחח על המצב הזה בזמן נינוח ביניכם.

לשתף כמה זה פוגע בך, וכמה זה מכאיב לך, ולבקש שגם אם הוא פגוע ונסער יתנהל אחרת.

מוסיפה שיש אנשים ש"מענישים" בהתנהגות כזאת, ויש אנשים שהתגובה שלהם כשהם נסערים או כאובים היא התנתקות והסתגרות עד שהם נרגעים וחוזרים.

אם זה נעשה באופן מעניש, כדאי לפנות לעזרה חיצונית. אם זה חלק מדפוס התנהלות מסתגר בזמן קושי, אפשר להתחיל גם בשיח ביניכם.

כך או אחרת חשוב לשוחח על התחושות שלך מול זה. אפשר ורצוי, בכללית לדבר על התגובות והאוטומטים שלכם בזמני פגיעות. הרבה פעמים אצל זוגות אלה תגובות שמפעילות זו את זו.

לדוגמא צד שפגוע וצועק, ומלחיץ את הצד השני שרגיש להרמת קול, שמסתגר ומתרחק בגלל זה ואז הצד הראשון מרגיש נטוש, ויותר נפגע וכועס, וחוזר חלילה.

הרבה פעמים אופן התגובות הללו לפגיעות מוסיפות פגיעה נוספת, גם אם הצד השני צועק כי הוא פגוע, והצד המתרחק מתרחק כי הוא נסער, ושניהם לא מתכוונים לפגוע אחד בשני, אבל תכלס זה מה שקורה.

מודעות לאוטומטים האלה יכולה לסייע לשניכם (ולכל זוג) להתנהל יותר נכון בעיתות משבר.

איש שילמד שהוא כרגע פגוע וזקוק להסתגר שיגיד לפני כן, קשה לי לדבר עכשיו ואני צריך זמן לעצמי לעבד מה שהיה. הצד שהדחף שלו הוא להוציא את מה שמכעיס אותו, שילמד להגיד אני ממש ממש נפגעתי ממך ואני רוצה שנדבר על זה, מתי תהיי פנויה לשמוע אותי? וכן הלאה.

מטבע הפורמט, בני זוג עשויים לדרוך זה על הפצעים אחד של השני. זה לא באג אלא פיצ'ר, שבעבודה נכונה מאפשר לכל אחד להכיר לעומק את הפצעים והדפוסים שלו ושל בן הזוג, ולהתרפא בהתנהלות נכונה.

רק מעודדת שאפשר לצאת מיזה.אונמר

נשמע פה מהתגובות שאת במצב מזעזע והלך לך על הנישואים.

לא מקלילה, ובאמת זה קשה ברמות. זה השפלה נוראית וכאב מאד גדול לאישה.

רק אומרת שאני גם הייתי חווה את זה מבעלי, וב"ה אנחנו אחרי זה. אין דבר כזה היום.

הינו בטיפול טוב ב"ה. ובאמת שבאנו שתינו כדי לטפל ולא לשמוע ולהמשיך הלאה.

אבל לגמרי לגמרי אנחנו אחרי והסיכוי היום שיקרה דבר כזה הוא אפסי.

הוא פשוט הבין בעלי עד כמה זה לא רלוונטי ולא יכול להיות חלק מהחיים שלנו, ולמד להתמודד.

אש רק מעודדת אותך שאפשר לצאת מיזה. טיפול כמובן יועיל פי מאה מכל שיחה שלכם. אם יש לך סיכוי לשכנע אותו אז הכי טוב.

אם את רוצה המלצה למי שאנחנו הלכנו אפשרי באישי.

ולא אומרת לך טיפול עכשיו 40 שנה. הינו בטיפול ממוקד, כמה חודשים ואנחנו מעל זה.

בעז"ה שיהיה כה גם לכם.

חיבוק על הבדידות... לא קל בכלל.

חשוב לי להוסיף לפותחתדיאט ספרייט

למקרה שהדברים שאני כתבתי לא היו ברורים.

אני מסכימה מאוד עם הכתוב פה.

אני לפחות, המסר שהתכוונתי להעביר הוא שככה זה לא יכול להימשך וחייב עזרה חיצונית.

ממש לא התכוונתי שיש מקום להפסקת הנישואים.

ובכללי אני בעד הפסקה במקרים קיצוניים בלבד. 

👍.אונמראחרונה

מבינה לגמרי גם את הבהלה.

באמת זה ממש לא נעים.

אבל ב"ה אפשר לצאת מיזה. מטפלים ויוצאים והחיים אחרי הם כל כך אחרים.

החיים בצל החשש של 'אולי עכשיו משהו לא יתאים לו ויגזר עלי שקט של יומיים' זה זוועה.

אחרי שעובר החשש נפתחים עולמות. בעז"ה.

מעשה שהיהיהלום אובלי

ישבנו בנחת שבת בצהריים על הנדנדה, דיברנו על הא ועל דה.

הגענו לנקודה שאמרתי לו בהקשר למשהו כללי שדיברנו על כך שלגברים יש נטיה לפזול לדשא של השכן. והעלתי סיטואציה שהיתה במסעדה, ישב מולי ממרחק גבר חרדי שישב מול אישתו ולא הפסיק להסתכל עלי, בזמן שבעלי עם כיפה גדולה, פיאות וזקן התרגש מהמלצרית.

אמרתי בנחת שזו מציאות קצת עצובה, שבמקום לחיות עם מה שיש להם ולהעריך את זה ולהשקיע בזה, כל אחד מסתכל על האחרת.

בהתחלה הוא הכחיש ואמר שהוא לא התרגש ממנה למרות שלי זה היה ברור וגם לא תקפתי אותו על זה וגם לא פגע בי כי היא היתה עם טיץ צמוד.

והוא אמר "זה בכלל לא בגלל הטיץ, אמרתי לעצמי 'וואו איזה שפתיים יפות יש לה'"

בהתחלה השתתקתי מרוב הלם...

אולי בהתחלה ניסיתי להבליג. אני לא יודעת איך זה קרה, והוא חזר שוב ושוב על המשפט הזה. חמש פעמים שמעתי אותו אומר על בחורה אחרת "וואו איזה שפתיים יפות יש לה". 5 פעמים!

לפרוטוקול, לא שזה משנה אבל שפתיים זה צד חזק שלי, מחמיאים לי עליהן המון, והוא מעולם לא החמיא לי עליהן ככה...

ופתאום אני שומעת אותו מחמיא באוזניי ככה למישהי אחרת ועוד על שפתיים.

בתור מתבוננים מהצד, איך אתם רואים את זה?

ואיך אתן הייתן מגיבות?

שיחה מיותרת, לדעתי שניכם טעיתם שדשתם בזהרקלתשוהנ

אני חושבת שלמרות שאמרת את זה בנחת, התפיסה שלך את הגברים עצובה.

אני לא חושבת שהם פוזלים לדשא של השכן. אני חושבת שהם יותר מתרשמים בקלות ממראה עיניים, אבל לפזול לדשא של השכן זה עניין של הלב ולא של מבט.

לא רואה לאן שיחה כזאת מקדמת. מילא אם היה תיאורטי, אבל הבאת דוגמא שבפועל משפילה את בעלך, וזה גם קצת מכה מתחת לחגורה, בשיחה אגבית להגיד לו שהוא התרגש מהמלצרית...זה משפיל.

את מתארת הרבה נחת וזרימה בתחילת השיחה, אבל לפי התגובה שלך בסוף את יכולה להבין שזה לא באמת קליל בעינייך - ובצדק.

את אומרת שלא נפגעת אבל זה רק כי בראש שלך נתת הסבר, אבל הנה ההסבר לא היה נכון וכן נפגעת.

וברור לגמרי למה. זה מעליב.

מיותר לגמרי מצד בעלך להגיד את זה

מיותר לגמרי מצידך לדחוק אותו לשם

וזה בדיוק הסיבה שהשיחה הזאת פשוט היה מיותרת מראש...

איך הייתי מגיבה?

כנראה בצורה תינוקית נעלבת מאד מאד וכועסת ועוזבת את השיחה - או רק שותקת או הולכת ממש.

גם אני חושבת שחבל לדבר על זה. בטח ככה.מרגול

כלומר, כן, ברור שגם אנשים נשואים יכולים להתרשם מאנשים אחרים בני המין השני.

וגם אני לא חושבת שזו בעיה להעלות את זה כטענה כללית מול האיש.

אני חושבת שזו בעיה להביא את זה לחיים המציאותיים האישיים שלכם.

מילא היית אומרת על אנג'לינה ג'ולי שברור שהיא יפה, או שאפילו היית אומרת על בראד פיט.

אבל זה לא במציאות.

להביא למציאות, בטח כשאת נותנת את הדוגמה השלילית *עליו* (ולא עלייך), זה לבשל לעצמך את הדייסה.

קודם כל העיקרון של להגיד על הצד השני. דמייני שהשיחה הייתה בנושא אחר - קנאה, כעס משהו כזה. את מבינה שזה מאוד שונה אם תתני דוגמה על *עצמך* שהרגשת בה קנאה/כעס, מאשר שתתני עליו?

ולנושא שלכם ספציפית… איך זה יכול לעשות טוב לזוגיות שלכם? או של כל אחד? אם מדברים על זה פרקטית. על ההיא מהמסעדה. ההוא שהסתכל והמלצרית שכך וכך.

זה קצת כמו שתדברו לפרטי פרטים איך הרגשתם כלפי איזה אקס/ית מהעבר. נכון, כנראה היו שם תחושות של אהבה ומשיכה כלשהן, אבל למה לפרט??? איך זה מועיל?

היה, נגמר, מתרכזים בזוגיות שלכם, במחויבות ובייחוד שלכם אחד לשניה. זהו. 

אני תמיד נהנית לקרוא אותךנגמרו לי השמות

כמה חוכמה תבונה ורגישות יש בך! ❤

ורק לגבי הסיפא -

זו ממש לא צורה תינוקית אלא הכי אנושית שיש,

ואישה ששומעת כך מבעלה ומרגישה פגיעה הכי מוצדקת בבלעדיות, במחמאות, במבט, בכיוונון הלב, שרוצה וצריכה להרגיש היחידה עבורו מגיבה מתוך מנגנון הגנה הכי אנושי שיש בדיוק כמו שהיטבת לתאר - או כעס (FIGHT) או עזיבת השיחה (FLIGHT) או שותקת (FREEZ).

שאלו מנגנוני ההגנה שלנו עד ה120 ולא רק בינקות, וטוב מאוד שהם שם כדי להגן עלינו ולאותת לנו שמשהו כאן באמת פגע בנו והיווה איום עלינו, ע"י איום על מימוש הצרכים שלנו במקרה הזה.

ותיווך נכון ונתינת מקום נכונה לעצמינו לכל המתחולל בנו גם ודווקא אז, ואח"כ תיקשור נכון של זה לבן/בת הזוג יכולים גם להביא לצמיחה גדולה, לריפוי, לבניית קומה נוספת.

כשחשבתי שהוא התרגש בגלל הטיץיהלום אובלי

לא נפגעתי כי חשבתי שזה מראה עיניים, אבל שהוא דיבר על השפתיים הרגשתי שזה כבר עניין של הלב, ולא האמנתי שהוא ממשיך לחזור על זה...

גם כשהוא התרגש מהמלצרית במסעדה זה פגע בכבודי כי היא הרגישה את זה, אבל הבלגתי עד אותו רגע שהעלתי את זה בשיחה בשבת

טעות קשה שלוזיויק
יש את ההתמודדות וזה לגיטימי, לגברים ונשים, אבל הוא עשה מעשה פוגע וחסר רגישות לדעתי, כולל באמירה
אתה יכול לפרט?יהלום אובלי
למה זה מרגיש כאילו למישהו יש הרבה זמן פנוינעמי28

ופותח שרשורים הזויים.

ולא תקין בעליל כמובן.

אין סיכוי שהוא דיבר ככה על שפתיים מבלי שהוא חשב לנשק אותן.

ולהגיד שוב ושוב זאת אפילו לא מחשבה חולפת, ממש לקח את זה איתו.

חוסר טאקט מתמשך, אולי הוא חטף שבץ או משהו.

כתבת בכותרת משהו שחשוב לשים לב אליו בכללינגמרו לי השמות

לא מדברת ספציפית על השרשור הזה,

אבל בהחלט באופן כללי:

את צודקת לגמרי שעלולים להיות פעמים (ואף פעמים רבות לצערינו) שיפתחו שירשורים לא אמיתיים.

כלומר שכל הנכתב בהם לא אמיתי, או חלק אמיתי וחלק לא.

או שהפותחת מזדהה כאישה, אך "היא" בעצם גבר.

או שהפותח מזדהה כגבר, אך "הוא" בעצם אישה.

או שמשנים את הפרטים בצורה שקשה לקלוע לסיטואציה האמיתית ולהתאים את המענה,

או שיש באמת מקרים אפילו של מטרידים או אנשים/נשים עם כוונות לא טובות כלל שמנצלים את הבמה ואז פונים באישי להמשך ולעשות עוד רע חלילה,

או "סתם" משועממים,

או נערים/ות,

או טרולים,

או מעוניינים להביא נושאים פרובוקטיבים או עם פן "גופני" / "מיני" / "מוצנע" וכן הלאה

וחשוב ממש להיזהר.

גם לבחור למי להגיב אפילו בבמה פתוחה

ובטח שבאישי

ותמיד אם לא מתאים או מרגיש מוזר אפשר לדווח, ובעיקר לשמור על עצמינו, כל אחד על עצמו או עצמה.

אז כאן ספציפית יכול להיות שהכל אמת לאמיתה? ודאי.

יכול להיות שלא? יכול.

איך נדע? לא יודעת אם אפשר לדעת בוודאות כמעט אף פעם, אבל כל אחד ומה שהוא/היא מרגישים.

וחשוב גם לעקוב ו"להיות עם היד על הדופק" אם משהו נראה חשוד.

וגם כשכתבתי את זה אישית אני באמביוולנטיות,

כי מאוד יכול להיות שהכל אותנטי ואז זה עלול לפגוע בפותחת, ומתנצלת מראש אם כך, לא זו הכוונה.

אך העיקרון באופן כללי חשוב מאוד בפני עצמו ולכן היה חשוב לי בכל זאת לכתוב ולחזק את הנקודה הזו עבור כולנו.

אני שמחה שאת לא מאמינה לייהלום אובלי
זה רק מחזק לי כמה זה לא תקין...
אני לא יודע מה מריח יותר מרחוק, הגרביים שלידי שרוט
אחרי שבוע שדאות או השרשור הזה.
הערותהעני ממעש

אינך אחראית על ולא תתורו שלו, לא באופן רוחני שתילחצי שיגיע לגיהנום , ולא ב'לחץ' להיות 'מלכת היופי' עבורו

הוא פתוח איתך וזה יפה .

הקטע שהוא המחיש לך ככה - אולי יש לו פער כלשהו נוירולוגי וכו

אינך חייבת לקחת ללב

תחשבי שבעלך יתלונן, שבגלל שקנה לך שמלה חדשה, ולמרות זאת התעכבת על כל חלון ראווה אחרי זה, סימן שאינך אוהבת אותו

ייתכן שהרעיון הכללי נכון אבל הדוגמא שהבאת לאקופצת רגע

ממש קשורה לנושא.

אני לא שמלהיהלום אובלי
ואני לא אחת מאלף
תגובההעני ממעש

נראה שלא הבנת את כוונתי

שוב - התפעל ממשהו מסויים בחוסר טאקט

אבל משמע ששם נעצר

לגבי שיתוף עם חברותייך זה לכאורה בעייתי

כלומר, פגעו בי - למרות זאת אני יכול לפגוע בחזרה רק לפי התו'ל- הדין . ולא להשתולל יותר מדי. עם כל הכאב והכבוד .

ושוב ממליץ לבדוק אם קיים אצלו פער כלשהו נוירולוגי תקשורתי וכו

לא אמרתי ששיתפתי את חברותיייהלום אובלי

וגם אם כן, לא באתי לתת כאן דין וחשבון, נכנסתי כדי לקבל תמונה ותגובות שיפוטיות לא מעליבות אותי אבל פחות משרתות את המטרה שלשמה שיתפתי באנונימיות סיטואציה רגישה.

וזו לא סתם התפעלות בחוסר טאקט, יש פה חוסר כבוד ורגישות ופגיעה באינטימיות. זה לא נעצר שם, זה מלווה אותנו הרבה זמן...

אוהעני ממעש

אז כאן יש נקודה שניתן לפתוח

חוסר כבוד וכו שציינת

מתי התחיל , מדוע, האם ואיך ניתן לטפל

עוד משהו -

אנשים כאן כותבים על מנת לנסות לסייע

אז גם אם תגובה אינה מה שהפותח ציפה לקבל - לא צריך לקחת קשה

ולפעמים משהו לא בעניין עלול במבט שני לשפוך אור

נראה לי ש נגמרו לי השמות לא הגיבה כאן

מסתמא יהיה לה מה לאמר

הוא שיתף אותך.אדם פרו+
עבר עריכה על ידי אדם פרו+ בתאריך כ"א בכסלו תשפ"ו 12:15

ברור שזה אסור לו הלכתית להסתכל עליה ובטח שלא להתמוגג מיופיה.

והוא נכשל

אבל אפשר בקטע הזוגי להסביר, שהוא מעביר את ההתפעלות אלייך.

וגם לשיתוף איתך.

זה לא כל כך נורא מבחינה זוגית. לדעתי.

אולי סוג של רמז שהוא היה רוצה שתעשי עיצוב שפתיים כלשהו.

באמת אמירה מיותרת יחסית.

מבחינה הלכתית ומוסרית, ברור שההסתכלות והמשך ההתפעלות אסורה.

הוא לא רמז לי שום דבריהלום אובלי

ולא רוצה עיצוב שפתיים, יש לי שפתיים עבות ויפות וכל מי ששמע שזה מה שאמר, אמר שמוזר שהוא אמר את זה דווקא לי...

נשמע שהיתה שיחה בעייתיתגפן36

אבל הגלגל ממשיך להתגלגל...

למה עוד אנשים בסביתך יודעים עליו שאמר כך? 

איזה גלגל ממשיך להתגלגל?יהלום אובלי
מסכימה. משהו לא נראה לי תקין בשרשור הזהלומדת כעת
העודף שיח ושיתוף על המראה של הפותחת, וקושי זוגי שמיוצג בשמחה ולבביות...
סליחה שאני עונה על תגובות שמכריחות אותי להגיביהלום אובלי

שהבעיה היא לא השפתיים שלי אלא האמירה שלו

וכאילו לרמוז לאישה לעשות עיצוב שפתיים זה חכם והגיוני, יש פה תגובות מפתיעות...

הן שאלו את מי עוד שיתפתSeven

כי באמת לא סביר לשתף באמירה כזו של בעלך את הסובבים אותך

לגופו של עניין האמירה לא רלוונטית

לחשוב שגברים פוזלים לדשא של השכן זה לא חשיבה בריאה ונכונה לקשר זוגי ואם בעלך פועל ככה שיעשה עבודה עם עצמו..

גם גבר שהוא לא דוס ולא עם זקן וכיפה גדולה יכול להיות נאמן..המראה זה חארטה אז שיפסיק להתמקד במראה ויתחיל לעשות עבודה פנימית

אני לא הבטחתי לענות לכל שאלה שנשאלת פהיהלום אובלי

וזה מקובל עלי שחושבים שאני טרול משועמם, זה לא לוחץ עלי לחשוף פרטים שאני מעוניינת לשמור לעצמי...

אבל אם יש פה נשים וגברים שאמירה כזאת עוברת על ידם בשתיקה, וחושבים שאישה ממשיכה להרגיש נאהבת ונחשקת אחרי דיבור כזה אז כדאי שיזכרו שהחיים והמוות ביד הלשון.

ואם למישהו נראה מוזר ששיתפתי והתייעצתי עם סובבים שלי לגבי אמירה כזאת, כנראה לא מבין כמה זו אמירה שפוגעת בליבה של האינטימיות.

בידיוק זו אמירה שפוגעת בליבה של האינטימיותSeven

אבל זו הנקןדה זה שיח אינטימי של בני זוג

לא מתאים לשתף אותו עם אף אחד

פרט לבעלי מקצוע במידת הצורך...

מצטערת אם אני רק מחממת אותךסיה

אבל אם מציע לך לצאת איתו בהמשך תתחמקי. אל תגידי למה.

אם כבר דיברתם על הנושא שהוא פלרטטן ומסתכל על נשים אחרות והוא יודע שזה כואב לך.

כואב לך זה אומר שזה אמור גם לכאוב לו

אם אשתו עצובה בגלל שהוא מסתכל על נשים אחרות אז הוא פוגע בעצמו

מה הענין שלך לצאת למסעדה איתו ולחזור כאובה

עד שהוא לא יבין שאין פלרטוטים ואין מבטים בצורה כזאת שמכאיבים לך אין סיבה לצאת איתו

לא קראתי תגובות אחרותbinbin
אני חושבת שיש נושאים שלא אדבר עם בעלי עליהם זה אחד מהם. למה לי לתת לבעלי לחשוב ולדבר איתי על יופי של מישהי לידנו? (זה לא שאני חושבת שהוא לא יחשוב לבד אבל יש הבדל בין לחשוב לבין לשים את זה בנינו ולדון על כאלה)

אגב אני מסכימה עם הפסקה הראשונה שכתבת, גברים צריכים להעריך ולזכור מה יש להם בבית!

סליחה אבל זה שיח גרועדרור אל

דרך הטבע שיש משיכות כל הזמן. כל עוד לא ממשים אותן חס וחלילה, אין מה לדבר על זה.

זה רק ייצור פגיעה, העלבה ומתח. שום דבר טוב לא יכול לצאת מזה.

אם פתחת בטיפשות את הנושא, קבלי את משיכותיו בכנות. כשמבשלים חמין מקולקל - אין מה להתפלא אם יוצא מזה קלקול קיבה.

ולגופו של ענייןדרור אל

יש ציפייה ליצור משיכה, ולכן היעלבות כששומעים על משיכה לאחרות. וזה גם נוגע בדימוי עצמי.

אי אפשר לעצור את המשיכות לאחרות, זה דרכו של עולם. אפשר להעצים את המשיכה אליך. באופן חיובי, לא באופן שלילי.

כלומר: טוב ורצוי לדבר על - כמה אני יפה בעיניך, נכון שאתה אוהב את השפתיים שלי, מה הכי יפה בי שאתה הכי אוהב ונמשך. כאלה שאלות, שיעשו רק טוב.

עכשיו שכבר נאמרה האמירה שלו - מציע לך לא למסגר אותה ולעשות ממנה עניין. זו תחושה רגעית של משיכה מקומית. זה לא אומר שהוא לא נמשך אליך ולא שאת פגומה.

הוא נמשך אליה, היא לא פגומהסיהאחרונה

אבל הוא לא חכם מספיק . אם היה חכם לא היה בוער לו לבהות באישה אחרת כשהוא נמצא ליד אשתו

עד שהם אירגנו יציאה ויצאו הוא יכל להתאמץ בשעתים של היציאה לא להסתכל על אישה אחרת.

מה יצא לו? התאמצו ליציאה ובמקום להתקרב אחד לשני יצא הפוך. וכל זה למה? כי לא יכל להתאפק ביציאה הזאת לא להסתכל על אישה אחרת ולא לכבד את האישה שלו.

לצאת זה טירחה זה ביביסיטר זה ארגון הילדים.

יצא שכרו בהפסדו

נשמע שאתה מאוד חכם, אקבל את עצותיךיהלום אובלי

המלומדות, הנבונות והלא טיפשות בכלל, מזל שאתה כאן להציל אותי מהבעירות שלי.

אפשר לנעול את השרשור אני רואה שהוא מיצה את עצמו...

ויכוח סוער - אוכל קנוי - בבקשה בבקשה תעזרו לי!זקן ושבע ימים

אשתי לא אוהבת לבשל אבל טובה בזה, אמא שלה לעומת זאת שורפת סלט. בקיצור זה לא הצד החזק שלהן. אשתי כל הזמן אומרת שיש ביצה במקרר ואפשר להכין חביתה, ויש ירקות אפשר לחתוך סלט, ולכן לא מבשלת. ואני אומר לה שאני רעב והלוואי והייתי יודע לבשל אוכל, אוכל אמיתי. בישולים. סירים. הבנתם..

בקיצור, חזרנו שבת מההורים שלה, עם מה שמתיימר להיקרא "אוכל", וכל השבוע אני רעב! אומר לה אולי תוכלי להכין משהו, את טובה בזה. היא אומרת לי שיש אוכל מההורים שלה, או שאני אכין חביתה, מצידה לא חסר אוכל.

אז עשיתי מעשה - הלכתי לקנות אוכל מוכן, פיצה שווה, המבורגר טוב, סושי מפנק..

חזרתי ואמרתי לה  - זה שלי! אני רעב!

ואז היא נפגעה ממני ממש. אמרה לי שהיא גם עובדת קשה, וגם רעבה, וזה לא בסדר שאני לא חולק איתה. אז אמרתי לה שהיא טוענת שיש מלא אוכל בבית, אז מה פתאום היא מתנפלת על מה שקניתי? לא בקטע של קמצנות , אלא בקטע של אם את בסתר ליבך גם רעבה וגם יודעת שאין באמת מה לאכול ושסלט לא באמת משביע, אז מה את מחכה שאני אקנה אוכל מבחוץ ואז אוכלת לי אותו??

בקיצור - מה דעתכם? האם אני באמת לא בסדר במצב הזה? 

חחח שטיפת כלים באמת לא כלולה בזמןפשוט אני..

אבל אם תוציא את הקישוא (שהוא באמת לא חובה),

אין כאן שום דבר שדורש הכנה.

בסיר מערבבים את החומרים של הרוטב,

בקערה את החומרים של הקציצות, 

זהו.

אין שום רכיב שדורש הכנה מוקדמת. כמו שזה יוצא מהמקרר - ככה אתה מכניס לסיר/קערה.

חיוב מוזר באשראיאפרסקה

הסתכלתי קצת בדוחות של האשראי, וראיתי שירד לי החודש וגם חודש קודם חיוב מאיזה מקום שלא מוכר לי, משהו בירושלים ואני לא הייתי בירושלים ממזמן. לא משהו פסיכי רק 17 שקל, אבל עדיין מאוד מוזר לי. חיפשתי את שם החברה בגוגל (וונד פיי) ועוד יותר לא הבנתי. מישהו יודע איך אני מבררת מה זה החיוב הזה? יכול להיות שזה פשוט דמי כרטיס או משהו?

האם עסקה טלפוניתהעני ממעש

או שעבר פס מגנטי בפועל

האם יש בפירוט מס' טלפון של החברה

האם חיוב מוכר שעבר בעלות

האם מישהו שנתת לו לשלם משהו דרכך

רשוםאפרסקה

האם הוצג? כן

זה אומר הכרטיס כאילו עבר בפועל? איך זה הגיוני?

בעלי אמר שאולי זה בית עסק ששינה שם וכתובת אבל איך אני יודעת מה הוא?

זה חיוב הוראת קבע?משה

תכחישי עסקה דרך חברת האשראי. הם מאוד מקפידים על הדברים האלה.

רגע רגעפשוט אני..
כדאי לברר היטב לפני שעושים הכחשת עסקה, גם כדי לא לגרום עוגמת נפש לבעל העסק וגם כדי לא לקבל קנס מחברת האשראי.

קודם לבדוק טוב מי זה העסק הזה, רק אחר כך להכחיש אם הבירור לא עזר.

מנסיוןמשה

לא מקבלים קנס מחברת אשראי כל כך מהר. בתור מי שמתפעל כמה עסקים שסולקים ומקבלים הכחשות.

זה מה שאני מנסה להביןאפרסקה

איך אני מבררת מי זה?

כי השם ממש לא מוכר לי, ולא הכתובת

לפעמים השם שמופיע זה לא איך שקוראים לזה בעולםרק נשמה

קרה לי פעם גם שהיה לי חיוב מוזר וכשהשוותי תאריכים וסכומים הבנתי שזה סתם שייק שקניתי בריבר ומשום מה בחיוב הופיע "דעבול גלצבי" או איזה משהו הזוי דומה

תנסי להיזכר מה עשית באותו יום או אולי נתת את הכרטיס למישהו אחר?

אפשר גם לבדוק באתר של החברת אשראי עצמה פעמים יש שם יותר פירוט

יכול להיות שזה חיובעדיין טרייה
של המקווה? סתם קפץ לי הסכום שזה העלות לטבילה בלי הכנה...
וואלה!!!אפרסקה

את גדולה! צודקת חחחח

תודה גם ל @רק נשמה זה באמת שם מוזר מאוד למשהו אחר חחח

חח ענק רקלתשוהנ
נתנו כאןהעני ממעש

כיוונים מעניינים

ממליץ למצוא חצי שעה פנויה ולטפל

באופן כללי, אפשר להכניס פירוט על כל קניהמרגול

לפחות באפליקציה של מקס.

נניח אם אני מעבירה בביט משהו תפעולי, וזה יורד מהאשראי, כתוב באשראי ביט. אז אני מוסיפה הערה קטנה מה זה כדי שיהיה לי אח"כ.

או לפעמים גם על רכישות משמעותיות שלא ברור מה הן (נניח איזה מוצר חשמל. לכי תזכרי מה קנית במחסני חשמל ביוני).

ברוב הדברים כמובן לא צריך. רמי לוי זה רמי לוי, אין יותר מדי מה להתבלבל… 

תתקשרי לחברת אשראיזיויקאחרונה
מה שלא מספרים לנו 🤫נגמרו לי השמות

ומה שלא יראו לנו בכל הסרטים והמדיה,

גם כי אין לזה רייטינג,

זה שאפשר לחיות *בטוב* ובטוב גדול בתוך חיי הנישואים.

ומה שצריכים ללמד וללמוד 

זה איך להיות בתוך קשר

איך לבנות קשר

איך להישאר בקשר בטוב

איך להחזיק, לתחזק, לחזק, ולהתחזק בתוך קשר.

לא חתונה ממבט ראשון וזה השיא 

לא תוכנית היכרות / שידוכים בלבד

לא סדרה עד כמה נישואים הם בערך ופשרה והתבוססות באומללות ולית ברירה

אלא בתוך

ותוך כדי

ומתמשך

ומלא חיים

וחזק, ואוהב, ועוצמתי יותר מהכל

בתוך חיי הנישואים 

שנה ראשונה 

עשר שנים ראשונות 

עשרים שנים

מה עושים אז?

מה עושים ששלב הפרפרים הראשוני נגמר?

איך עוברים לשלב הבא, שטומן בחובו עוד הרבה יותר טוב אהבה אפילו?

מהי בכלל מהות הנישואין?

איך אפשר להעצים אותם עוד ועוד ועוד?

איך פותרים קונפליקטים?

מה עושים כאשר פערים צצים?

איך לריב נכון?

וכן הלאה עוד המון לימודים שהם בעצם לימוד החיים עצמם.

את זה צריך להראות.

את זה עלינו ללמוד וללמד

וגם לשמור ולעשות ולקיים

ולזכור שכל דבר בטבע זקוק לאנרגיה כדי להתקיים.

גם קשר. גם זוגיות. גם נישואים.

תהיה לו אנרגיה - יתקיים

לא תהיה לו - יתקשה להתקיים.

אלו לא חיים של בערך

ולא כמעט

לא ליד

ולא בצל או בצד

אלא אלו החיים עצמם

בדיוק

בהכי הכי הכי עוצמה הנאה צמיחה אהבה קירבה ועומק שלהם.

והמתמידים מרוויחים

כמו לפני לידת תינוק - פלא הבריאה שדורש הריון, לידה, גידול אינטנסיבי

כמו בשיא גופני שדורש התמדה

כמו בהשגת חוכמה / הישג / כל דבר שעמלנו עליו רבות

וכמו בכל דבר טוב שצריך להשקיע בו כדי שיהיה הגירסא הכי טובה ומטיבה של עצמו

נישואין הם לכתחילה המקום הכי בטוח לאהבה אמיתית לנצח

לא תחליפים, לא בערך, אלא הכי נכון, הכי מדויק והכי פשוט שיש.

החיים עצמם - בשיא אושרם ומהותם.

אני מתחבר לגמרימתוך סקרנות

סליחה על השליליות, אבל האם יש לדעתך הרבה זוגות שמצליחים לחיות בצורה האידיאלית עליה את מדברת?

נראה שכל כך הרבה זוגות מסתבכים, וגם אצל אלו שלא, נראה שיש יותר מדי מקרים שכלפי חוץ נראים מקסימום כבינוניות, ולא כמשהו מספק מספיק.

כן, יש המוןנגמרו לי השמות

הם בד"כ לא יפרסמו זאת בראש חוצות או אפילו בפלטפורמה מצומצמת.

ויש עוד הרבה המון אחרים שיכולים בהחלט להגיע לשם. ואם לא מצליחים לבד אז עם העזרה הנכונה והמותאמת אליהם ביותר.

ויותר מהמילה "אידיאלית" שכתבת הייתי מגדירה זאת כ"השקעה", "לימוד", "כיוונון המשאבים למקום הנכון", "עבודה הכי מתגמלת" וכן הלאה...

כי זה לא "פוף" קורה או שלא

זה לא ש"אנחנו זוג "דפוק" והם לא"

זה לא ש"אין לנו את זה" ו"להם יש"

זה לא "לחיות בחלום ורוד על ענן כל החיים בלי להשקיע"

אלא זה באמת באמת לימוד

ואף אחד מאיתנו לא נולד יודע זוגיות

כולנו

ותורה היא ולימוד היא צריכה

וכלל שיותר נלמד ויותר ניישם נגדל לתוך זה ונצמח עוד ועוד, גם בתור האדם האינדיבידואל שאנחנו וגם בתור הזוג שאנחנו ב"ה.

מעניין, תודה.מתוך סקרנות
איזה אטרקציות זוגיות אתם אוהבים לעשות בנופש בחורף?עינב66

יוצאים קצת לנופש, בקטע של ממש להתפנק, להנות, להתקרב אחרי תקופה אינטנסיבית.

חשבנו על ירושלים, אבל קפואא.

על מה ממליצות?

נצא מן הסתם לסיור דרך עיר דוד/הקרן למורשת הכותל אבל מחפשת עוד רעיונות במיוחד בכפור שבירושלים.

תודה רבה מראש!

משהו על ''קפוא''פשוט אני..

הכל בראש, באמת.

מיליארדי אנשים חיים באסיה, אירופה ובאמריקה עם טמפרטורות נמוכות בעשרות מעלות צלזיוס לעומת ירושלים, והחיים שם נמשכים כרגיל, ילדים הולכים לגני השעשועים אחר הצהריים, אנשים עושים הליכות וריצות בשביל הכושר, ילדים במעונות יוצאים לחצר אם לא גשום או מושלג...

אין להם dna שונה שמגן עליהם מהקור, הם פשוט רגילים אליו ויודעים שהוא חלק מהחיים. הכל בראש. אם מחליטים שטמפרטורה נמוכה היא חלק מהחיים ופשוט ממשיכים כרגיל, אז זה קורה. 

בקיצור, אל תוותרו בגלל הקור על אף אטרקציה או משהו שאתם רוצים לעשות. תתלבשו חם וצאו ליהנות!

זה גם נכוןעינב66
רוצה לדייק אותך: לא הכל בראש, אלא בארון הבגדיםזמירות

ואסביר:

ארון הבגדים של כל אחד מאיתנו מותאם לצרכים האישיים, מושפע ממזג האויר שרגילים אליו.  

בארץ - ארון הבגדים ומגוון הפריטים של תושבי הערבה ואילת בהכרח שונה מהמקביל לו של תושבי ירושלים, גוש עציון, הגליל העליון והגולן.  

בחו"ל, אופנת החורף מותאמת למזג האויר המקומי.  בגדים הרבה יותר חמים מהמקובל בישראל.  

שכנים שלנו (אנשים מבוגרים) שעלו לישראל לפני לא מעט שנים, היו עכשיו בטיול של שבועיים בארה"ב.  בביקור משפחתי לרגל יום הולדת לסבא שם.  בניו ג'רזי.  סיפרו שקפאו מקור !! נאלצו לקנות שם מעילים כי המעיל שהביאו מהארץ לא הספיק 🥶 - וזה מזג אויר שהם היו רגילים אליו בילדות ובשנות הנעורים עד שעלו לארץ. פשוט הביגוד  שיש להם היום כבר לא מותאם לסביבה הקודמת.

גם שאנחנו מטיילים בחו"ל ונכנסים לעשות שופינג - הרבה מאוד מהאופנה לא מתאימה למזג האויר בארץ. 

מסכים שהקור האירופאי דורש בגדים שאין לרוב הישראליםפשוט אני..

אבל הקור הירושלמי הוא לא הקור האירופאי, ולא דורש ביגוד מיוחד... 

פליז ג'וזף קאופמן שיש לכל תלמיד ישיבה תיכונית ומלווה אותו עד שאשתו זורקת לו בגיל 50, בהחלט עושה את העבודה.

יש באיזור ירושליםסטודנטיתאמא

אם אתם בקטע של יינות גם את יקב גוש עציון וגם את יקב פסגות שיש סיורי טעימות.

מוזיאון אסירי המחתרות מהמם אם אתם אוהבים היסטוריה.

אני אנסה לחשוב על עוד רעיונות...

לא יודע, אנחנו בנופש זוגי כמעט שלא יוצאים מהצימרהסטורי

כלומר, אני צריך לצאת לשלוש תפילות ביום.

חוץ מזה בפעם האחרונה בשלושה ימים עשינו טיול קצר בחוץ ושאר הזמן נתנו לעצמינו, לדבר, להקשיב ולהתפנק ביחד בלי 'כוננות ילדים' נון סטופ. בהנחה שיש חימום במקום שמתארחים בו - זה לא בעיה.

למען האמת, אולי ישתנה השבוע, נכון לכרגע עוד לא באמת התחיל החורף. שבוע שעבר בירושלים בשעות היום היה אפשר להיות קייצי לגמרי, בערב היה צריך סוודר.

נופש בירושליםיהושבעט7

לבדוק באתר של עיריית ירושלים.

או להתקשר ל106 לברר.

יש בירושלים מבחר מקומות בילוי .מוזאונים,אתרי מורשת.

שוק מחנה יהודה .שכונות כמו ימין משה או נחלת שבעה.

יש ניווטים זוגייםשלומית.
של מיטל אדמוני. תגגלי. לא ניסיתי אישית, אבל מהפרסומים שראיתי נראה ממש יפה ומגניב
יש מלא!שדמות בחולות

מוזיאון המדע בלי ילדים זו חוויה אחרת וממש מומלצת!

הגן הבוטני.

יש סדנת יצירה בקרמיקה השכונת מקור ברוך- 5 דקות הליכה מהשוק. אני רואה שם מלא זוגות.

מוזיאון המוזיקה- ממש קרוב למדרחוב.

מכון המקדש.

יש הרבה הופעות, חפשו לכם משהו שאתם אוהבים ושיתאים לכם (נדמה לי שאבו טבלה בירושלים בזמן הקרוב)

בחורף הכל יותר רומנטישם פשוטאחרונה

אולי יעניין אותך