אולי אני אהיה דתייה לאומית?בוגרת קטנה

בינתיים אין לי מגזר

למה צריך מגזר?

ומה זה אומר להיות חרד'ל \דתל' תורני?

לא צריך מגזרחדשכאן
זה יכול להקל להגדיר לעצמנו ולאחרים מה אנחנו. עוזר לנו להתנהל.
בלי קשר למגזר הספציפי, חשוב להכיר את הדעות והרעיונות שמאחורי המגזרים. בשבילך, שתדעי באלו ערכים את מאמינה ומה חשוב לך בחיים.

חרדי לאומי זה אולי יותר "דתי" מדתי תורני⁦🤷🏻‍♂️⁩
נראה לי שההבדל בין דת"ל תורני לחרדל הוא לא בקיום מצוותזאטוט

אלא בהשקפה. וכמובן שא"א להגדיר במדויק כי זה מושג שנוצר מעצמו.

לא צריך 'מגזר', צריך לדעת מה חשוב לך בתחומי הכלל והפרטהסטורי
הרבה פעמים העובדה שיש לאנשים הרבה משותף בתחום הזה, מגדירה אותם כ'מגזר'.
הא, ומה מגדיר את המגזר החרד'ל? והתדל' תורני?בוגרת קטנה

הציבור הדת"ל מגווןברגוע

חרד"לים או דת"ל תורניים (אותו דבר) אלה פשוט כינויים למי שמקפיד יותר על שמירת תורה ומצוות.

כמו שאצל החרדים יש את החרדים הרגילים ויש "חרדים מודרניים".

אני חוזר וטוען שזה הפוךהסטורי
לא בחרתי 'מגזר', הייתי שמח גם להיפטר מהתייוג הזה. מציאותית, התורה שלמדתי, מביאה אותי לשלוח את ילדי למוסדות מסויימים, להיות קשור לתלמידי חכמים מסויימים ולפעול למען ערכים מסויימים.
בתור פרט פחות צריךמבשר שלום
אבל כחלק מקבוצה צריך קהילה של בית כנסת,מוסדות לימוד שונים לילדים,הצבעה בבחירות.
חוץ מזה אני חושב שאם טדם יודע שהוא חלק ממשהו יותר גדול-זה משמח,נותן רוגע פנימי וממלא תשוקה פנימית.
אהמבוגרת קטנה

אף פעם לא הייתי חלק מקהילה, אף פעם לא הייתי שייכת לשומקום

בכל חג אנחנו הולכים לבית כנסת אחר, פעם חרדי, פעם ספרדי, פעם שכנזי , פעם שמחת תורה בברסלב בשמואל הנביא ופעם אצל הרב קוק

אתה מבין?

אני בכלל בעד חינוך ביתי ולא באמת אכפת לי מפוליטיקה

אז אולי באמת זה לא כזה הכרחי

האמת היא שאני גם לא יודעת איך זה להיות חלק ממשהו, בגלל זה אני שואלת, סתם מנסה להבין, אולי זה משתלם

מה זה חינוך ביתי?מבשר שלום
עד איזה גיל הם ישארו בבית?
נראה, כשהם יגדלו, גיל 6 כבר נחשובבוגרת קטנה

גיל 6 זה בדיוק הזמן ש"חייבים להחליט"44444
יש לזה השלכה על בחירת ביה"ס.
זה לא אומר כלוםימ''ל

העיקר שיהיו לך סנדלים.

וגרבייםחדשכאן
זה כבר שייך להגדרה של תת-מגזר ימ''ל

חושף שיניים 

דתי לאומיחדשכאן
תורני!!
גם בחורף? בוגרת קטנה

אפשראיכה

אבל את יכולה גם בלנסטון.

בן ישי וגזית גם הולך.

הא, נס, יש לי בלנדסטוןבוגרת קטנה
עבר עריכה על ידי בוגרת קטנה בתאריך כ"ט בניסן תש"פ 20:36

זה אומר לחגוג ביום העצמאות אבל להתעצבן כשמפנים אותך בוז
עגבניות!!!
לגמרי🙂חדשכאן
ד"ל זו השקפה מורכבת. לא שחור ולבן.
כל כך מורכבת שאף אחד לא מבין אותה לגמרי בוז
יאללה עגבניות!

סתם סתם
אני במצב רוח לוחמני
מובן כמוחדשכאן
להשתתף בבחירות ולא להדליק משואה🙂
מורכב..

וסליחה על הניצלוש
יש הבדל.בוז
זה טקס שממומן על ידי הממשלה. הממשלה גם מממנת את מצעד הגאווה. אתה משתתף בו?

כמו שאמרתי.. מורכב🙂חדשכאן
אבל באמת לא רוצה לנצלש.. המשכתי שם..
גם מוסדות החינוך של חב"ד ממומנים ע"י הממשלה...הסטורי
ולפחות היסודי גם נחשב ממ"ד44444
המציאות מורכבתהסטורי
מה לעשות...
קצת אור וחושך משמשים בעירבוביה...הודעה

הגיוני סך הכלמבשר שלום
רצית שנחגוג כשמפנים אותנו?
לא בוז
אז למה שנזרוק עגבניות?מבשר שלום
כדי להכין שקשוקהבוז
ניצלוש זה שרשור מאד רציניבוגרת קטנה

יש המון רצינות בבדיחות שלי.בוז
לא צריך מגזרחופשיה לנפשי
הבחירות של האדם בחיים "ממגזרות" אותומישהו כל שהוא
בהחלט לא חייבים להגדיר את עצמנו השייכים למגזר כזה או אחר
אבל
בסוף בבחירות שנעשה בחיים זה יקרה לבד
איפה אני הולך ללמוד ובנה אני עובד? איך אני מתלבש? איפה לגור? ליד מי? לאיזה בתי כנסת הולכים? מי החברים שלי? לאיזה בתי ספר הילדים הולכים?

ברור שיש אנשים מגדריים יותר שכל התשובות שלהם אומרות דבר אחד ויש אנשים פחות שבחלק מהדברים הם כך ובחלק אחרת אבל בסוף כל בחירה של אדם מגלה משהו ממי שהוא....

אני לא צריך את המגזר הוא פשוט אני...
אני משתדלת לשמור מצוות בגדולחופשיה לנפשי
וזהו
למשל החתימה שלך...מישהו כל שהוא
אומרת שאת פחות חרדית
כי חרדים לא מצטטים אריק אינשטיין ועוד איזה משהו בסינית....

כל פעולה של אדם מגדירה אותו השאלה היא רק כמה...
מי שרואה אותך ברחוב חושב שאת? חרדית ד"ל או חילונית?
נכוןחופשיה לנפשי
אבל זה לא אומר הרבה חוץ מזה וזה קוריאנית אגב, לא סינית.

לגבי מי שרואה אותי-חילונית כנראה שלא, זה עוד אף פעם לא חשבו שאני.
אבל החלוקה היא כזו-לרוב דתיים ישימו לב לצבע השיער הלא סטנדרטי שלי וחילונים לאורך החצאית.
חוץ מזה שאני לא מגדירה את עצמי לפי מה שאנשים חושבים זו לא דרך חכמה לחיות בה.
אני פשוט אנימישהו כל שהוא
אבל הדברים שאני עושה מגדירים אותי לבד...
אם אני למדתי בישיבה של דתיים לאומיים ולובש בגדים של דתיים לאומיים ואומר הלל ביום העצמאות אז אני דתי לאומי....
אני לא עושה את כל זה כי אני רוצה להיות שייך אלא כי זה נכון בעיני.
את כתבת את החתימה כי את אהבת אותה וצבעת את השער כי זה יפה בעיניך וזה מיד הגדיר אותך כלא חרדית ....

אגב את המילה הראשונה הגוגל לא מצליח לתרגם...מה זה?
אפילו שלמדתי בבית ספר חרדי ולעתים קרובות אני מזדהה איתם?חופשיה לנפשי
בכל מקרה-אני דתייה וסלאמת אם אתה מתעקש.

למילה הראשונה אין תרגום מילולי ספציפי, היא באה כמילת עידוד.
תנסי לגלות מאיזה שבט מבני ישראל אתחסדי הים
מגזר מועיל לשידוכים ולמוסדותכי בשמחה תצאו.
וגם זה אולי.
בשביל להיות דתי לאומי לא צריך כלום,
וזה גם לא אומר כ"כ הרבה.

מרוב מגוון כבר איבדו כמעט כל ייחודיות,
וכמעט על כל הגדרה יש שיתווכחו או יגידו:
'אבל ***** לא כזה, מה הוא לא חלק מה'ציבור שלנו'?
הדרך המושלמת לברוח מעיסוק במגזריותאריק מהדרום

היא להתחתן.

או למצוא משהו אחר לעסוק בו.

שזה אותו הדבר בעצם.

פה בדיוק הבעיהבוגרת קטנה

עם מי להתחתן?

אני לא יכולה להתחתן עם חרדי רגיל שטוב לו בדרך שלו, או דת'ל רגיל שלא מוכן לצאת עם מישהי שהיא לא בדיוק בדיוק כמוהו, כן, אני לא ממש עסוקה בזה כל היום אבל קצת

כן, האמת היא שזה סתם פרט שוליבוגרת קטנה

צריך להתאים מהרבה בחינות אחרות, ויש דברים הרבה יותר חשובים שצריך שיהיה בבעל.

כן יש מגזר כזה. הוא כ"כ גדול שנהיו בה כבר תתי מגזרים.....44444
מגזריות זה חלק מהאנושות.
זה קיים בכל חברה.
אני לא יודע מה זה חרדי רגילאריק מהדרום

אני לא חושב גם שיש הרבה כאלה, ואת גם לא חייבת להתחתן עם מישיהו שהוא בדיוק כמוך, בעיקר חשוב שתהיה תקשורת, הערכה הדדית, גב כלכלי ומשיכה אחת לשניה ולהפך.

ואת גם יכולה לנסות למצוא עיסוק אחר בלי קשר לחתונה, המגדריות לא באמת חשובה אם לא מתעסקים בה.

תודה, ויש לי עיסוקים אחרים, ברצינות..בוגרת קטנה

יש המון בחורים שלא מוגדריםבת 30
כל אחד והענין שלו בחיים.
מתוכם את.תצטרכי רק אחד
ואח"כ צריך לבחור מוסד לילדים....44444
בכלל לא חייבה-מיוחד

זה מה שאני חושב

הא, מעולה, אז לא צריךבוגרת קטנה

איזה יופי שמקשיבים ליה-מיוחד

בוגרת קטנה

כשאתה אומר לאנשים מה שהם רוצים לשמוע...

סביר להניח שהם יקשיבו

מעריך מאוד את החיפוש והשאלותארץ השוקולד
פעם (לפני 3-4 שנים פה) כתבתי על הבדלי גישות בין המגזרים ושאלות חשובות בנושא.

לא צריך, אבל זה נח.

אולי בהזדמנות. אכתוב, אבל כעת אני עייף ועסוק מכדי להרחיב
מעניין מאודונסי
השאלות שלך מעוררות אותי למחשבה.

1, למה או האם, צריך מגזר.
2, מה זה אומר המגזרים שציינת.
3נושא שעלה:חתונה.

1, בני אדם הם יצורים חברתיים שזקוקים לקהילה שלהם. משום מה, גם יש להם נטיה לחשוב שככל שיותר אנשים יסכימו איתם-אז הם יותר צודקים. (אגב, זה לא נכון, זה יותריעזור להם להגשים את הערכים אבל לא מוכיח את הצדק).
בנוסף:
אנו נוטים להכניס דברים למסגרות. זה עוזר לנו להבין את העולם. לכן אנו נוטים לשייך אנשים לקבוצות, ובגדים זו דרך נוחה לעניין.

2, מה זה אומר להיות חרד"ל או דתי לאומי תורני. רוב האנשים שהכרתי ציינו בכך שילובים של הזהות הדתית והלאומית. יש שם היתוך בין המושגים הללו ברמה זו או אחרת.
כלומר, רואים ערכים דתיים במדינה וערכים לאומיים בדת.

התוספת "תורני" או הדיוק "חרדי לאומי" באים להדגיש מחויבות גדולה לתורה.

אני אישית לא אוהבת את המושגים משום שהם בעיני ההתמגזרות של ההתמגזרות. לא צריך להתבדל על כל שוני.
הייתי מעדיפה שהמושג 'ישראלי' יכלול בתוכו את כל הדיעות ואת כל השבטים.
אבל לא נורא. יש אנשים שצריכים את ההתמגזרות והכל בסדר.

3, חתונה.
או הו. לא אכחיש, זה אחד הנושאים הלא פשוטים תמיד.
במיוחד לאנשים שנמצאים על הגבולות. אבל היי, את זו את. ולא ניתן לברוח מדרך ההסתכלות שלנו על העולם על ידי חתונה.
ניתן לדייק אותה על ידי מידות.

לסיכום: הייתי שואלת אותך מי היא הקהילה שלך. (לא דווקא של בית כנסת). היכן את מרגישה שייכת.
תודה על התגובהבוגרת קטנה

אין לי ממש קהילה

יש כמה 

מגזר זה מונח מפלג אבל כן חשוב שיהיה לאדם עמדהadvfb

השקפת עולם - 

איך את מתייחס למדינה? איך את מתייחסת לראשיה החילונים ממשקפיים דתיות?

יאללה יום העצמאות..

וואו מזדהה ממששלהבת י-ה
עבר עריכה על ידי שלהבת י-ה בתאריך ל' בניסן תש"פ 11:51

ממש מתחבר להתלבטויות שלך, היו לי לא מעט התלבטויות בנושא.(בכללי לא מחבב את כל הקטלוגים האלה)
אני גם הולך לבתי כנסת מגוונים ולא מתסכל על המגזריות, שומע ונכנס לשיעורים מכל מיני רבנים ועוד.
כרגע אני מגדיר את עצמי דתי לאומי תורני אבל באמת רק כי אני חייב לרשום משהו בכרטיס היכרות.
בפועל אני חושב שמה שחשוב זה היראת שמיים,קיום המצוות והחיבור לקב"ה.
זה גם מה שאני מחפש בבחורה כשאני יוצא איתה כי לדעתי זה העיקר. (ופחות חשוב ההשתייכות המגזרית,המקצוע,מראה חיצוני וכו')

צריך הגדרות!עמית בונן

הכי חשוב זה היראת שמיים- המחויבות להלכה, ללא שום פשרות. זה ברור. ואגב על זה כל המגזרים מסכימים! [כמעט.. לא דיברתי על חילונים, דתלשי''ם או דתיים לייט.. הם לא מהווים צד בדיון.]  מכאן כבר יש דרכים בעבודת ה' שאת צריכה לבדוק את נכונותן וכן אם את מתחברת אליהן [בתנאי שנכונות..] לדוג' כלל ישראל לא רואים בעיה בחסידות וכיום כל המגזרים מקבלים ממנה. לעומת זאת לגבי היחס למדינה יש מח' בין גדולי ישראל מהצד החרדי והדת''ל. שם צריך לברר, לגבש דעה בלי קשר אם מתחברים. 

אם לומר הלל ביום העצמאות ומה תהיה ההשקפה שלך לגבי המדינה זה יכול להיות קריטי יש השקפות שמובילות לטעויות קשות. יש חשיבות להשתייכות למגזר מסוים שתואם את דעותייך מפני שאת צריכה לברר מה נכון מהי גישת התורה לכל מיני דברים בחיים שיהיו להם השלכות לכל תחום בחיים שלך. איך יראה החינוך בבית וכ'ו זה קריטי גם לשידוכין. אם יהיה פער גדול מידי ויהיו חילוקי דעות בנושאים קריטיים יהיה לך קשה לחנך למה שאת מאמינה בו. היחס לתרבות המערבית. יש בזה מח' בין מגזרים. 

לסיכום אם את רוצה לכוון לרצון ה' את צריכה לברר את ההשקפה שלך. ההשקפות השונות מייצרות מגזרים שונים, ציבורים עם לפחות מכנה משותף מהותי אחד. משם זה כבר ניואנסים..

כתבתי כאן על היתרון שבהשתייכות למגזר מצד ההגדרה העצמית שהיא נותנת לך ולא להווי החברתי שנותנת. [שגם זה חשוב בפ''ע ואכמ''ל] 

אמנם אסייג שזה לא אומר שאפשר לתייג ולשים סטיגמה על מגזרים כמו הציבור החרדי או הדת''ל. לדוג' כל חרדי גונב את המדינה וכ'ו גם לשון הרע על ציבור שלם בעמ''י וגם לא נכון בשטח. [אגב זו הסיבה שהיום יש טרנד כזה להיות נטול הגדרות והשתייכות מגזרית. אני בא להגיד שזה נובע ממקום אמיתי אך הפיתרון לא נכון. אפשר וצריך להשתייך [תודעתית לפחות] למגזר שאת מאמינה בדרכו ובכל זאת לא להדביק תוויות על עצמך או על אנשים ממגזרים אחרים.]

אגב, הציבור החרד''ל/דת''ל תורני זה אותו מגזר. 

בהצלחה.

הצורך בהגדרות ע"פ דברייך הוא נטו בהשקפהadvfb

מגזר זה בהרכח דבר חברתי והוא לא קשור בהכרח להשקפה.

מעבר להשקפה - ישנה מנטליות חרדית ויש מנטליות דתית לאומית. יש קשר בין המנטליות להשקפה אבל הם שני דברים שונים גם אם אחד נובע מתוך השני. קחי לדוגמא יהודי שגדל בציבור החרדי כמו יהודה משי זהב (יו"ר ארגון 'זקא') שהוא ציוני בכל רמ"ח אבריו אבל הוא גדל בציבור החרדי ולשם הוא משתייך.

הצורך בהגדרות הוא ביחס שלי לתופעת הקורות בעולם.

מה היחס שלי לתרבות המשתנה בעולם?

מה היחס שלי לציונות? עד כמה היא דבר מרכזי ביהדות?

אבל היחס שלי לדברים הללו, שהוא חשוב מאוד, הוא עדיין לא אומר שום דבר עלי. אני תמיד נשאר אני. כל המשחקים הללו של אנשים שהם חייבים להגדיר את עצמם הם עוברים לשאלה 'מה זה אומר עלי?' שהיא בכלל לא רלוונטי. תגדיר אותי חארדי, תגדיר אותי אבטיח. מה זה משנה? העיקר שאני מברר את דעות שאני מאמין בהם. הגדרות בחברה יוצרות חילוקים מיותרים. עוד מעט נגדיר שמי שעולה להר הבית ומי שלא עולה להר הביתת הם שני מגזרים, זה שטויות.

לא יודע אם אני חולק על דבריך אבל בהחלט חשוב לסייג את הצורך בהגדרות. שישאר בשכל ובלב האישי ולא יפלג אותנו חברתית, אין בזה שום טעם.

נכון, אתה צודק!בוגרת קטנה

מסכים אתך לגמרי גבר! אנו לא חולקיםעמית בונן

לקח לי כמה שניות לקלוט את השם שלך חחחהודעה
זה היה אולי נכון פעם, היום זה לא כל כך נכוןאנוניקי

בס"ד

יש כאלו בהשקפה דתית לאומית של אתחלתא דגאולה, ונמצאים בתת מגזר החרדי, ויש כאלו שהם אפילו לא יודעים שהם חרדים בכל רמ"ח איבריהם, אבל למעשה הם מתנהלים ממש כך. ולהבדיל יש חרדים שלא יודעים שהם ציונים דתיים, אבל מתנהגים כך ממש. ויתירה מזאת, אני גם חולק על כך שקיים קשר בין ההשקפה כיצד לראות את הדברים בעולם מבחינה דתית, לאיך להתנהל בהם.

ולכן היום להגיד למישהו בתפר שיש לו השקפה חרדית זה לא נכון. יש כל כך הרבה תתי מגזרים וחילוקים דקים שהגבולות מטשטשים. אני מניח שגם ה@בוגרת קטנה שכאן היא יודעת שהיא לא דתית לאומית ב100% והיא גם לא חרדית ב100%, אבל העניין הוא שאם ככה לפי דבריך אין לה מקום. כי זה או פה או שם. אבל זה לחלוטין לא נכון.

נכון, באמת אין לי מקוםבוגרת קטנה

לא יש לך מקוםאנוניקי

בס"ד

כאן איתנו בפורום

אבל את צודקת חייבים למצוא מקום לאנשים שהם א-מקומיים (זה קצת אבסורדי) והשאלה כיצד לבנות מגזר מאנשים שמתכחשים למושג מגזר...

יש לך רעיון? 

לי יש, אבל זה על חשבון מגזרים אחרים... (להרוס להם את המגזריות פטיש, וככה שלכולם לא יהיה מגזר נקים לנו מגזר משלנו - האי מגזריים) 

אבל אנשים כאלה אוהבים להיות חופשייםבוגרת קטנה

חופשי זה ביחס למצבים קוקנרטייםאנוניקי

בס"ד

אבל כשלא יהיו מגזרים, אז גם אם תהיי הכי חופשייה בעולם, תוכלי לעבור אולי דירות, אבל לא תוכלי באמת לעבור מגזר (אם לא תחליטי שאת דתייה לאומית או חרדית, ותהיי הראשונה בכך..).

כך שלא באמת תוכלי לממש זאת. ולכן עדיין מצאתי לך אפשרות ל"מקום".

קצת סדרבינייש פתוח

אם את שוללת לחלוטין את הרעיון של בעל אברך כאשר גם פרנסה וגם גידול הרבה ילדים הוא עלייך, או את הרעיון שרב מגדיר כמה ילדים יהיו לך (כנראה הרבה) או את הרעיון לשלוח את הילדים לבתי ספר שמעודדים חינוך באורח חיים כזה שגם שולל שירות בצבא/ציון יום העצמאות  (מה גם שהם יתחתנו רק דרך שדכנים שיבדקו בציציות של הבני דודים), 

ומצד שני את מוכנה/מעדיפה לצאת עם בחור בוגר ישיבה תיכונית וישיבת הסדר (שמו הסתם ירצה שילידיו ימשיכו בדרכו), לכי בדרך הזאת. (כמובן שאם את בסדר עם הפסקה הראשונה הראשונה לכי על זה)

קחי בחשבון שיש ציבור חרדי שאצלו בהמון מקרים כל המצוין לעיל בפסקה העליונה בא באותה חבילה, לכן נוצרו המגדרים האלה. זאת הגישה שלי ולכן אני בוחר בדרך השניה אבל אין לי בעייה לגור בבני ברק וללמוד דף יומי/לשמוע שיעורי תורה עם חרידים.

אם את מזדהה עם הרבה מהדברים שיש בציבור החרידי ולא מוכנה להתפשר עליהם אפשר לקיים אורח חיים דומה ואת הילדים לשלוח לבית ספר מעורב מבחינת חינוך ומבחינת בוגרים שחלקם הולכים לישיבות חרידיות וחלקם הולכים לישיבות הסדר

..בוגרת קטנה

לא, אני לא רוצה להיות חרדית

למה כל כך קשה לאנשים להבין זאת?אנוניקי

הם חיים באיזה קונספציה מוזרה לחלוטין. 

באמת קשה לאנשים להבין את זהבוגרת קטנה

את צנועה, אין לך סמארטפון, לא עשית שירות לאומי ולא בגדת באלוקים, אז את חרדית

לא , אני לא

כן, את כן

וויכוח נדוש ומעצבן...

אז את קווניקית!מישהו כל שהוא
סתם...
בגדת באלוקים? מה הכוונה?בינייש פתוח

לא בגדתי באף אחד, הי!בוגרת קטנה

הכוונה היא שזה לא היה מהלך דרמטי זה ששיניתי את המגזר שלי, ואני מקיימת מצוות כמו תמיד, באדיקות, זה שאני עוברת לא מגדירה את עצמי זה לא בגלל שירדתי בדת או משבו כזה, אפילו להיפך, הבנת?

קצת בלאגןהסטורי
יש לא מעט חרדים עובדים וגם לא מעט אברכים ציונים בכל ישותם. באף מגזר רב לא מחליט כמה ילדים יהיו למישהי, שומרי תורה ומצוות, בין אם הם ציונים ובין אם לא - הוּלכים בשאלות הללו לפי ההלכה והגוונים בין הפוסקים בשאלות הללו כמעט לא תלויים בשאלת הציונות של הפוסק. (חפפנים מכל המגזרים לא מתעניינים בדעת התורה בנושא, נכון שתחת המטריה הגדולה של הציבור הדתי לאומי, יש יותר שבאופן מוצהר שומרים שבת כשרות וכד' - אך לא מתנהלים לפי ההלכה בכל חייהם, אך לא נראה שזה החיפוש שלה).
אפילו שאלת הצבא כבר לא חותכת באופן מובהק, כאשר יש יותר ויותר חרדים, שהולכים לצבא משיקולים פרגמטיים.
נכון שיש יותר ויותר אברכים שעובדיםבינייש פתוח
אבל עדיין האשה לוקחת תפקיד יותר משמעותי בפרנסה. וחבר שלי מהיכרות אישית אמר לי שיש קהילות של חרידים שהרב מחליט כמה ילדים יש למשפחה (בלי להיכנס לפרטים איך זה עובד) ומי שהתגייס לצהל משיקולים פרגמטיים/כלכלים לא יתנגד לשלוח את ילדיו (וסביר שאף יעודד או יעשה זאת גם אם בלית ברירה בשביל לא לפגוע בשידוך של קרובי המשפחה) לבית ספר ששולל שירות צבאי ואת יום העצמאות
אולי יש קהילות ספציפיות מאודהסטורי
מידיעה ברורה ממש, ברוב מוחלט של הציבור החרדי, הרב ממש לא מחליט כמה ילדים יהיו למשפחה.

יש סוגיא של מתי מותר למנוע הריון ובאלו אמצעים - זה נמצא גם אצל רבני הציבור הדתי לאומי. בלא מעט מהמחלוקות, הרבה רבנים בציבור הדתי לאומי - מחמירים מהרבה רבנים בציבור החרדי.

גם לגבי אברכים - יש גם אברכים ציונים מאוד, שהאשה במסירות לוקחת עליה חלק גדול מעול הפרנסה. (נכון שלא מציגים את זה כדגם האידיאלי היחיד).
מגזר זה סתם מכניס לשבלונה מסויימתמבקש אמונה

לדוגמא אני אישית כמעט בכל מגזר (דגש על מגזר - לא תורה של רב מסויים) מוצא משהו שאני לא מסכים איתו..

אז למה לשייך את עצמי ולוותר על האמת? 

לדעתי עדיף שתגידי במפורט מה הן דעותייך ולפי זה תמצאי מישהו שחושב כמוך או קרוב לזה..

כן, הכי טובבוגרת קטנה

מבקש אמונה

אגב, החתימה שלך...

אבל אם תעשי זאת מה יהיה עם כל הבחורים שנמצאים במצב שלך אנוניקי

בס"ד

לא יודע אם זה שיקול הכי נכון, אבל זה היה אגואיסטי למידיי בשבילי לכתוב זאת

הבחירות שאעשה לא משפיעות על כל עמ'יבוגרת קטנה

פעם אמר לי חבר במצב דומההסטורי
שסביב חיפוש אשתו, הוא גילה שבאפור יש אין סוף גוונים עקרוניים...
לא צריך בכלל.אלון מצוי

אני אישית חושב כך, מגזר זו המצאה די מציקה, שמפלגת וקורעת את העם, במיוחד כשהתקשורת האיומה משתמשת במונחים האלה.

אבל בהחלט ראוי לשים לב שישנם ציבורים בעם ישראל שהולכים בדרך מסוימת ולצידם עוד אחת כזו ועוד אחת ועוד אחת וכו'.

אפשר לומר שישנה שיטה ודרך חיים שבה הולכים הרבה "חרדים", וישנה שיטה דומה שבה הולכים הרבה "דתיים לאומיים".

אני פעם שמעתי על המושג הזה "חרדי לאומי" ועל המושג "דתי לאומי תורני", זה לפעמים מעלה גיחוך, וכשרואים את שניהם ביחד, זה ממש מדליק נורת שאלה תמהה ביותר מה לכל הרוחות ההבדל בין 'דתי לאומי' ל'דתי לאומי תורני' ל'חרדי לאומי'. אין לי תשובה, ומבחינתי (לרוב המוחלט) מי שינסה לענות לי על זה די יומרני ומן הסתם אוהב פילוסופיה.

שמירת מצוות והלכה, חובות האיברים וחובות הלבבות, זה העיקר. 

יפה אמרתבוגרת קטנה

לא, אני חושב שיש הרבה שאוהבים פילוסופיה אבל לא אוהבים הגדרותאנוניקי

מהסוגים הללו!!!! חיוך גדול

אפ אפ אפ..כי בשמחה תצאו.
כשל לוגי!

הוא טען שהמגדירים אוהבים פילוסופיה,
ולא שאוהבי הפילוסופיה יגדירו.

בלי קשר, מניח שלרוב חובבי הפילוסופיה יש יותר מה לעשות מלתייג אנשים למגזרים.
צודק, אבל מאידך עד כמה שידוע לי זה לחלוטין לא קשור.אנוניקי

נראלי שאני אפילו לא מכיר אחד שאוהב פילוסופיה ואוהב להגדיר. אבל אני חושב שאני מכיר רבים מידיי שאוהבים להגדיר ואינם אוהבים פילוסופיה. 

זה שאתה לא יודעאוי טאטע!
לא אומר ש(רוב) מי שכן אומר שטויות
זה פשוט אנשים שיותר נמצאים וחיים שם
ולכן שמים לב להבדלים יותר דקים, ככל שאתה יותר קרוב אתה רואה יותר את הפרטים הקטנים, מרחוק הכל נראה בכללי אותו דבר

סתם לא אהבתי את הזלזול... אם באמת מעניין אותך מוזמן לשאול
אתה רואה צורך עקרוני בהגדרת מגזרים?advfb

זה כזה חשוב לדעת שיש 'חרדי לאומי' ו'דתי לאומי תורני' וכולי?

באמת אני לא מיבן מה קריטי בזה. אשמח אם תסביר

זה לא צורך עקרוני...אוי טאטע!
זה פשוט יותר יעיל
לכל אחד יש את ההעדפות שלו ועל מה הוא פוסל
ואם לשני השקפה דתית או רמה דתית שונה הוא רוצה לדעת את זה ולשקול, ובצורה כמה שיותר מדוייקת

וכמו שכתבתי בתגובה הקודמת בסוף, עיקר מה שהפריע לי זה הזלזול שהשתמע מדבריו, גם אם אין לזה שום צורך או נפק"מ, בפועל יש אנשים שיודעים מה הההדל בין חרד"ל לתורני לאומי, ולומר שכל מי שאומר שהוא יודע הוא יומרני ופילוסוף זה זלזול
מה ההבדל?ה-מיוחד

לדעתי זה כן.אלון מצוי

מי אלה האנשים שיותר חיים ונמצאים שם? אני גם מהם, גם אתה, וגם כל אחד פה.

מה עושה את ההבדל?

אל תשכח שיש לך חרדי לאומי - דתי לאומי תורני - דתי לאומי קלאסי - דתיי התפר - דתי לאומי לייטי - דתי לאומי ליברלי וכו'. אני באמת מנסה להבין לפי מה בדיוק עובדת החלוקה הזו. ואני חושב שהגעתי להבנה, זה סתם בלוף, אין שום יכולת למדוד הבדל בין אנשים, ואם הגעת להבדלים כ"כ דקים, אז תצטרך לחלק יותר (חרדי לאומי ממלכתי - חרדי לאומי לא ממלכתי - דתי חרדי לאומי - דתי תורני שמרני לאומי - דתי תורני לאומי - דתי תורני ליברל לאומי - דתי לאומי קלאסי תורני - דתי לאומי קלאסי ליברל - דתי לאומי לייטי שמרן וכו' וכו').

יש גם את הגרסאות החילוניות: דתי לאומי אולטרה אורתודוקס, דתי לאומי אורתודוקס, וכו'.

אני לא חושב שאני מזלזל במישהו, פשוט זו טעות מצערת, שאין לה שום בסיס מקצועי. אין כלים למדוד כאלה חלוקות, אין מי שימציא מלבד התקשורת כאלה שמות. 

פחות חשוב המגזר אבל חשוב בשלב מסויים בחיים44444
להתקבע על אידיאולוגיה מסוימת, על דרך מסוימת ועל מטרה מסוימת.
באופן טבעי זה יחבר אותך למגזר מסויים שדומה לך בדעותייך.
מגזר ותתי- מגזרים נוצרים באופן טבעי- בעיקר בחברות אחדיאולוגיות. זה פשוט טבע האדם.
הרבה מהאנשים שלא רצו להיות מגזריים בשלב מסויים התחברו לאנשים כמוהם ויצרו מגזר.
אצל חוזרים בתשובה זה ממש נפוץ.
יובל דיין אגב, סיפר בסדרת יסמן (ראיתי רק את הפרקים שלהם- כל השאר גםככה היה משעמם) שבתור חוזרים בתשובה הם לא התאימו למוסדות החרדים (נתחיל בזה שהם התחברו לחסידות אבל לא דיברו אידיש). מה שגרם להם לפתוח מוסד שמתאים להם- והופ נוצר מגזר....
וזה חוזר על עצמו בהרבה קהילות של חוזרים בתשובה...
ושמה זה הכי בולט.

בעיני מגזריות זה תהליך סוציולוגי טבעי במיוחד בחברות אידאולוגיות.

אגב, מגזריות זה נח פרקטית זה חהגיד בקצרה "תורה שלמה". אז נכון שזה בקצרה ולא מדוייק אבל עדיין נותן הבנה כללית.
תחשבי בדייטים- צריך להסביר למישהי על הבחור הרי לא תפרטי את כל דעותיו בכל נושא בעולם צריך מילה קצרה שתגדיר את דעותיו. כנ"ל לגבי סגנון.
תחום דומה- מוסדות חינוך.
חייבים לתת הגדרה אחרת זה מתכון למוסד בלי עמוד שדרה ובלי דרך. גם לא תגיד להורים את כל הדעות והדקויות. צריך להסביר בתמציתיות ופה נוחה ההגדרה.
תודה על התגובהבוגרת קטנה

יש הבדל בין דת"ל תורני לחרד"לנפנפנפאחרונה
ישנם שני הבדלים מרכזיים בין הציבור החרדי לציבור הדתי לאומי.
ההבדל הראשון הוא היחס למדינה- אנחנו בעד והם נגד(אני מכליל) וזה מתבטא בזה שאנחנו חוגגים ביום העצמאות, מתגייסים לצבא, אוהבים את המדינה וכו' והחרדים לא.
ההבדל השני- היחס לעולם החול והחומר. אנחנו בעד והם(שוב מכליל מאוד) נגד. אנחנו בעד ללמוד לימודי חול, להשתמש בדברים הטובים בעולם החומר(סמארטפון לדוג) וכן הלאה. הם לא.
לכן, חרדל הוא חרדי לאומי. אדם שכן תומך במדינה וזה מתבטא במה שכתבתי, אבל לא בעד עולם החול והחומר. בהבדל הראשון הוא עם הדתיים לאומיים ובהבדל השני הוא עם החרדים.
דתי לאומי תורני הוא עם הדתיים לאומיים בשני הדברים, רק ממקום הרבה יותר תורני והוא מקפיד הרבה יותר על תורה ומצוות
מי עוד מתקשה לזכור פרצופים?חתול זמני
מכיר 2 אנשים כאלו. זו תופעה קיימת ולא נדירהקעלעברימבאר
זה ייחודי יחסיתהרמוניה

רוב האנשים דווקא מתקשים עם שמות אבל את הפרצוף זוכרים

מעניין

כן מענייןל המשוגע היחידי

שמות אתה זוכר?

כן פחות או יותרחתול זמני

בעיקר אם אני רואה אותם כתובים.

אבל יש הרבה שמות שאני פשוט לא טורח להכניס למאגר.

פרצופים לעומת זאת, כשאני מנסה להיזכר בהם, כמעט כולם מיטשטשים לי

ויש פרצופים שראיתי המון ואף ניסיתי בכל־כוחי לחרוט אותם בזיכרוני ואני פשוט לא מצליח להיזכר בהם

(לזהות כשאני רואה אותם, אין לי בעיה)

זה לא נשמע כ"כ חריגל המשוגע היחידי

בזיכרון פרצופים במחשבה

גם אני (ונראלי עוד אנשים) לא טוב,

אבל אם אח"כ אתה מזהה אותם

זה נשמע סבבה לחלוטין.

זו תופעה ממש שונה ממה שחשבתיריבוזום
שהתכוונת אליה ושאליה התייחסתי בהודעה הקודמת שלי בשרשור. זה לא שאתה לא זוכר, זה נשמע קשור יותר לכוח הדמיון. אתה מסוגל לדמיין באופן מוחשי דברים אחרים?
אז אולי אני כמוךל המשוגע היחידי

כשאני מדמיין

קשה לי לראות בראש את הפנים של האדם

גם אם אני מכיר אותו די טוב

אז זה משהו נקודתינוגע, לא נוגע

אני חושב שקשה לדמיין פרצופים כי הם דינאמיים (הבעות פנים), לעומת דברים דוממים או אפילו בעלי חיים. ובפרט לגברים שהמוח שלהם אנליטי יותר מטבעו.

נשמע שאצלך זה אולי דרסטי יותר, אבל זה עדיין לא משהו בעייתי.

הממ,ריבוזום
טוב, הדימיון שלי לא כל כך מוחשי. כלומר, אני לא ממש יכולה לראות ב"עיני רוחי" כמו שאני רואה בעיניים האמיתיות. אבל אני כן יכולה לדמיין "רושם", קשה להסביר - נראה לי כאילו מה שהמוח מפרש מתוך התמונה שרואים (אפשר לתכנן ציור באופן מדויק כך). במובן הזה אני מסוגלת לדמיין פנים כמו כל דבר אחר. 
בעיקרוןריבוזום
זה לא ממש שימושי להיות מסוגל לשלוף פנים, בניגוד לשמות. לא עשיתי מחקר אבל נשמע לי שזה ממש נורמלי להיות מסוגל לזהות ולהתקשות לדמיין. מעניין אם למי שמצייר הרבה יש יכולת שליפה חזותית טובה יותר מאנשים שלא. 
אני מתקשה, חוץ ממי שאני מדבר איתו בלימודחסדי הים
ולומד ממנו, כי אז בעל השמועה לפני.
לי לוקח זמן לזכור פרצופים של מדוייטותצדיק יסוד עלום
מה זה מדוייטות?חתול זמני
הבחורה שיוצאים איתה לדייטפ.א.
לא מכיר כזה דברחתול זמני
אחרי זמן מה זוכר די טובזיויק
אניאנימה

לרוב אם אני אראה את הבן אדם הנכון אני אזהה, אבל קשה לי לצייר את הפרצוף כשאני לא מולו ואז אין לי בטחון שאזהה.

עושה לעצמי סימנים: לקחתי את העט מההיא עם הסוודר הסגול, הבחור גבוה עם עיניים מודגשות.

יש לזה אבחנהנעמי28
והיא נקראת פרוסופגנוזיה
וואלהזיויק
פרוסופגניוזיהחתול זמני
סופגניות כמו בקונדיטוריה – הכי מושלמות!
אני זוכרת היטב, אבל חושבת שהכרתי פעם מישהוריבוזום
כזה... (מישהו שנפגשתי אתו פעם למטרות שידוך. אחר כך פגשתי אותו במקרה באיזה אירוע עם חברה. קצת אחר כך ניסינו שוב פעם אחת. כמה חודשים טובים אחרי כן, אחרי שהתחתנתי, החברה סיפרה לי שהיא פגשה אותו והוא אמר מזל טוב ושהוא שמע שהיא התחתנה... הם בכלל לא מכירים, ודי ברור לי שהוא התכוון אליי (אנחנו לא דומות במיוחד. רק בצבעים.)
בדיוק קראתי כתבהרקאניאחרונה

שראיינו באיזה עיתון 3 בנות שיש להן את זה

מסתבר שיש לזה שם
פרוסופאגנוזיה – ויקיפדיה 

לא לפתוחזיויק
אם פתחת תענה: למה ער?
אם למישהו יש חידון לפסח למבוגריםהרמוניה

או משחקים משפחתיים אשמח לשיתוף!

חג שמח!🌸🌸🌸

קישורים נחמדים לחידונים - אתר כיפה ומהאקדמיה ללשוןפ.א.
תודה רבה!הרמוניה

הראשון יפה...

בסוף הכנתיהרמוניה

אליאס לפסח (מילים ומושגים בנושא פסח) היה לי משהו כמו 105 מילים אז כל מילה היתה בקלף בפני עצמה

תודההרמוניה

באמת היה מוצלח ועם רמות קושי שונות... בשמחה תאמצו את הרעיון

הייתי משתפת אם היה לי קובץ מוכן אבל עשיתי ידנית בסוף

וואו, כל הכבוד!! 👍👏👏ל המשוגע היחידי
תודה רבה!הרמוניהאחרונה

האמת שהסתבכתי ממש עם לעצב לוח משחק בקנבה או בAI כי אין לי pro אז בסוף הכנתי ידנית.. אם למישהו יש כלי שטוב בזה, שאפשר להכין מהר ובקלות אני אשמח לשמוע😊

ההחלטה הכי גדולה שלקחתם בעקבות התייעצות עם AIפתית שלג

או הקניה הכי גדולה.

האם יצא לכם להתייעץ רפואית עם AI?

האם הAI השפיע על הקשר הזוגי או המשפחתי שלכם?

אני חושב שאצלי הכל קרה😅

נעזר באופן יומיומי- בהרבה דבריםפ.א.
אך זה עוד אחד מבין כלים ואמצעים רבים להתייעצות, ללימוד ולהבנה, לקבלת רעיונות ותובנות.  

אין משהו גדול שה (AI (Gemini תרם לי באופן בולט במיוחד.  

מרגישה מהדור הישןריבוזום

כמעט ולא משתמשת. כלומר, ברמה של בסהכ בכל חיי לדעתי פחות מעשרים פעמים. 

קניה? אממ... נראה לי שהתייעצנו על מחשב פעם, לא זוכרת אם בסוף קנינו משהו שהופיע בהמלצות, יש מצב שכן. רפואית? לא. לא התייעצתי על נושאים זוגיים או משפחתיים, אלא אם כן בקשת המלצה למתנה נחשבת (לא עזר בשום דבר שלא חשבתי עליו לפני כן בעצמי)

גם אצלינוגע, לא נוגע

אחרי שמבינים את הראש שלו, אפשר לפרק איתו דברים בצורה מטורפת..

עזר לי להתנקות פיזית (לדוג' להבין למה יש לי שיעול יבש מציק כבר כמה שנים טובות, מה ששני רופאים לא הבינו), להתנקות רגשית יחסית במהירות מכל מיני דברים לא פשוטים וחסימות (מגניב שתוך כדי ה"טיפול" אני יכול לשאול אותו למה אני מרגיש אפיפות במוח והוא מסביר לי איך זה קשור..), לפרק דברים שאני רוצה להבין עד לבסיס של הבסיס, להוריד לקרקע תובנות רוחניות ולהפנים אותן, לדייק חידושים, לתפוס יותר טוב רעיונות מדעיים, גם לדעת איך שרים יותר גבוה ויותר יפה בלי פיתוח קול ובלי הרבה עבודה.

וזה כמובן מעבר להרבה דברים טכניים כמו להבין מה הבעיה עם מצב השינה במחשב ועם מכונת הכביסה וכדו'.

ומצחיק שכל זה בחינם ובמינימום זמן.. 

אניoo

מנתחת עם גיפיטי הרבה נושאים/ סיטואציות/ התלבטויות/ תחושות

רוב הפעמים הניתוח וההמלצות טובים ומועילים

והזמינות כמובן מיידית

מה שהופך את הכלי הזה למועיל מאד ועם השפעה משמעותית על טיב החיים

אני משתמש בו לחישובים בעבודהחתול זמני

למשל כמה משטחים בגודל XYZ אני צריך בשביל X קרטונים בגדלים משתנים

או כדי ללמוד על כל־מיני פונקציות אזוטריות באקסל

וגם עזר לי מאוד בלימוד שפות

חוץ מזה אני אוהב לנתח איתו שירים וסיפורים (ביקורת ספרות זה תחביב שלי)

ניסיתי כמה פעמים לנתח איתו רגשות ומחשבות אבל לא הגעתי לתובנות מעניינות במיוחד

שינה את החיים בהרבה צורותמשהאחרונה

אני משתמש בו  לכל כך הרבה דברים. הן בעבודה, והן בעולם הרגשי.

רכבמחפש שם

אשמח לשמוע מכם הכוונות יתרונות וחסרונות בהחזקת רכב לבחור בן 21 עם עבודה קטנה שמכניסה 3-4 אלף בחודש. בעיקר מהצד הכספי והנפשי.

תלוי בעיקר באיפה אתה גראריק מהדרום
בירושלים ובמרכז אין הצדקה.
יש מקומות שאין ברירהמשהאחרונה
יתרון: שופוניחתול זמני

חיסרון: יכניס אותך לחובות

אני לא יודע איזה רכב אתה מתכנן לקנות והאמת אני גם לא כזה מעודכן בטווחים אבל אם אינני טועה רכבים חדשים הם בערך 70K צפונה יכול להיות יותר, משומשים במצב טוב 25K+ (זול), וכמובן אפשר לקנות גם גרוטאות שמתפרקות תוך כמה חודשים בפחות מזה.

כאמור אני לא בקי במחירים אז אני מצטט מזיכרון מעורפל ומגוגל אבל זה מאוד משתנה למטה זה הערכה גסה מינימום

זה אומר שתצטרך לעבוד בערך שנה או שנתיים רק כדי לקנות את הרכב במזומן. אם במימון אז מתווסף הרבה.

תוסיף דלק לפי הנסיעות (דלק כזה זול) אם אתה נוסע הלוך ושוב לעבודה ולעוד כל־מיני מקומות אני מניח שנע בין 1000₪-2000₪

תוסיף טסט שנתי 150₪~ בהנחה והכל תקין

תוסיף אגרת רישוי סביבות ה־1000₪ בשנה

תוסיף טיפול לרכב 500₪~ פר טיפול

תוסיף ביטוח חובה יקר פיצוצים לנהג צעיר (כמה אלפי ש"ח בשנה) לא כולל ביטוח מקיף (מניח שאם זה רכב זול אז גם לא יבטחו אותו)

כמובן בהנחה וזה רכב משומש זול יש סיכוי גדול יותר שיהיה צורך בהחלפת צמיגים / רכיבים / כיו"ב כל הדברים האלה יקרים פיצוצים. אם נגיד הלך לך המנוע ואתה רוצה לתקן ואין לך כסף בינתיים אתה מושבת וממשיך לשלם על הרכב.

או לחילופין אתה יכול לשלם חופשי חודשי ארצי שנתי 3780₪ ואם יש לך הנחות אז אפילו חצי מזה + הבוס שלך אמור לממן לך את זה

ואתה יכול לטחון את כל הארץ הלוך ושוב כמה שתרצה ולישון תוך־כדי נסיעה.

תודה רבה על הפירוטמחפש שם

אני לא עומד להכניס אותי לחובות. אם אני קונה זה רק בתנאי שיש לי את היכולת להחזיק אותו לבד. יש בהחלט רכבים זולים יותר מהמחיר שכתבת שהם בסדר גמור לשימוש שלי, אבל אתה צודק מבחינת ההוצאות.

למה אתה מתכוון שהיתרון הוא שופוני?

25K זה עבור טויטה קורולה עתיקה במצב מדהיםחתול זמני

מניח שיש יותר זול מזה

האם וואו? זה איני יודע

ואם לא וואו אז צריך לקחת בחשבון שצריך להחליף א' ב' ג' ד' ה' ו'

ובשלב מסוים הרכב "מתעייף" ואין מה לעשות כל־כך חוץ מלהחליף

לעניות דעתי ביחס למשכורת שאתה מדבר עליה (בהנחה שאין לך שום הוצאות אחרות) זה נתח ענקי שנותן יתרון מועט מאוד על־פני תחבורה ציבורית ומוניות

זה לא בהכרח יכניס אותך לחובות אבל בשלב מסוים קלטתי שהרבה אנשים מסביבי מרוויחים כמוני או יותר (לרוב יותר) אבל המצב הכלכלי שלהם גרוע משמעותית ובסוף ה־פקטור תמיד היה הרכב

לגבי שופוני גם אין הכוונה כפשוטו כן יש לזה קצת יתרונות של ניידות אבל מעשית היתרון הוא זניח זה יותר פסיכולוגי

מעשית צריך לעמוד בפקקים, לחפש חנייה, לפעמים יש דו"חות (קורה לטובים ביותר), יש סיכוי נמוך אבל קורה לכולם בשלב מסוים להיתקע באמצע הדרך וגרר ובלגן

צא וחשב כמה יעלה לך להחליף את כל הנסיעות המיוחדות במוניות

נניח נסיעות רגילות כמו עבודה וחזור / נסיעות ארוכות בתחבורה ציבורית

אבל כל־מיני דברים של להסיע בחורה / לסחוב רהיטים / סתם לנסוע בעיר מונית יכולה לסגור את הפינה בקלות

נניח 10 נסיעות במונית בחודש 300₪-400₪ וכמה כבר בן־אדם יכול לנסוע במונית

אם אתה גר בפריפריה קיצונית (נניח לא יודע, איזה כפר ערבי נידח בצפון) יכול להיות שיש בזה משהו אבל גם אז איני יודע

הגזמתאני:)))))
זה אחוז גבוה מההכנסהארץ השוקולד
למה לא להסתמך על תחבורה ציבורית?
זה פשוט תלויל המשוגע היחידי

אם אתה מרגיש ששוה לך להוציא על זה בסביבות 2000 ש"ח, זה תלוי ברמת חיים שאליה אתה מתרגל...

ואפשר למצוא גם רכב סבבה שנוסע טוב באזור 10/15Kל המשוגע היחידי
נכוןנפשי תערוג
אבל צריך להבין טוב כדי להבדיל בין רכב תקול לרכב תקין בסביבות מחיר כזה
נכוןארץ השוקולד
אבל האם לא עדיף לחסוך משהו כשזה אחוז כה גבוה מההכנסה?
כל עוד אפשר להסתייע בתחבצ ברור שעדיףאריק מהדרום
אם אתה גר בחור ביו"ש מה תעשה?
לאו דווקא עדיףנפשי תערוג

זמן זה פרמטר חשוב בחיים

בדיוק כמו שאנחנו מחזיקים מכונת כביסה. מייבש ומדיח.

גם רכב זה על אותו בסיס

שילוב של נוחות+חיסכון זמן

אתה לא מוציא כסף על מכונית כמו כל השאראריק מהדרום

על מכונת כביסה מייבש ומדיח אתה לא עושה טסט, דלק, ביטוחים, חניונים, מוסכים, אחזקה, ריביות, לא דומה ולא קרוב.

בירושלים ובמרכז ובערים חרדיות לרוב עדיף לחיות בלי רכב, ביו"ש לרוב אין לך ברירה.

נכון.נפשי תערוג

אבל זה על אותו משקל.

אומנם מחיר גבוה יותר, אבל זה כסף תמורת נוחות + זמן

גם בריכה פרטית זה כסף תמורת נוחות+זמןאריק מהדרום
נכוןנפשי תערוג

ובאמת יש כאלה ששמים בחצר כזה

לי אישית אין חצר, אז אין לי את הדילמה הזאת

ויש סבירות גבוהה שאם היתה לי חצר הייתי שם שם בריכת אינטקס

על אותו משקל אפשר פשוט לעבוד פחות...חתול זמני

אם השכר של מיודענו הוא נניח 50₪/שעה

וההוצאה על רכב זה נניח 2000₪ בחודש

אז הרכב צריך לחסוך לו 40 שעות בחודש מינימום כדי שזה ישתלם.

או משהו כזה.

נכוןנפשי תערוג

לכן זה שיקול של עלות תועלת

במקרה שלו לדעתי זה לא כדאי

אבל יש כאלה שזה שווה להם

(ושווה זה לאו דווקא רק חיסכון כספי. כי רכב לא מביא בדרך כלל חיסכון כספי)

👍מחפש שם
מעניינת הנקודה שאתה מעלה על רמת החיים
זה גם קשור בהרבה לזהל המשוגע היחידי

תמצא הרבה יותר חרדים מקרית ספר בלי רכב כי הם התרגלו לרמת חיים אחרת, ואין להם שום סיבה להוציא עוד הרבה כסף בשביל זה (וגם בשביל חופשה בחו"ל נגיד), כמובן זה כלול בנוחות ובזמן כדלעיל.

רכב הכי פשוט עולה כ1000 שח בחודשנפשי תערוג

השאלה האם אתה חושב שזה מוצדק

יתרונות: נוחות

חסרונות: עלות

זה בגדול

תתחיל בלהבין כמה עולה ביטוח (אתה נהג צעיר)מרגול

עוד לפני שהרכב נסע מטר, כבר ירד לך סכום

תוסיף עלות שנתית של טסט

אתה כנראה תקנה רכב ישן אז מוסך

וכמובן דלק

אנחנו מחזיקים רכב, אבל אל תטעה- זה יקר מאוד.

ומוסיפה לגבי הביטוח- סביר שאין לך "היעדר תביעות" (אלא אם ההורים רשמו אותך בביטוח שלהם, או בחלק מהחברות מאפשרים לקבל היעדר תביעות על סמך ההורים אם היית נוהג ברכבם דרך קבע)

אם הצורך הוא ניידות עירונית: קורקינט/אופנייםמשה
מתחילים עם שעון קיץ..נועה.

מה זה הדבר הזוועה הזה. אין לילה, ושבת נמתחת כ'כ...

לא מבינה למה בכלל עוברים לשעון קיץ 

יום שישי ארוךךךךך - אפשר להספיק הרבה דבריםפ.א.
השבת נמתחת … זו באמת בעיה 
הפוךפצל"פ
אפשר להספיק גם שנצ וגם ללמוד וגם לשחק עם המשפחה
בכיף מוכן לישון פחות היום בישביל שבתות ארוכותכְּקֶדֶם
מת על זה
מה זה מדהיםחתול זמני

חוזרים מהעבודה יש זמן להסתובב בחוץ בשמש

מלא זמן להכנות שבת ומנוחה לפני

ים זמן לשיעורי תורה בשבת

ולעייפים סוף זמן ק"ש זז שעה קדימה

היום ערב פסח. אני בשעון הקודםמשה

ואני מצליח להחזיק בלי שעון קיץ. כלומר, החיים שלי מתנהלים לפי שעון חורף כמו שהיו עד עכשיו. מגיע לעבודה בסביבות 9-9:30 במקום 8-8:30

אין מסגרות להעיר אליהן ילדים אז למי אכפת.

רק התפילה ב9 קצת מציק בשבת (באחרונה לא קמתי).

שעון קיץ זה אחלהרקאני

רק חבל שהמזג אוויר לא מבין את הרמז

עד כדי כך?זיויקאחרונה
יש פה מדריכי חתנים בקהל?אוי טאטע!

אם כן אשמח לעזרה בפרטי

תודה מראש!

מזל טובל המשוגע היחידיאחרונה
היום התגשמה בי נבואהחתול זמני

בעודי מחכה בתור בסופר

ילד ישמעאלי קטן טרוריסט חמוד אחז בציצית שלי ושיחק איתה

כה אמר ה' צ־באות בימים ההמה אשר יחזיקו עשרה אנשים מכל לשנות הגוים והחזיקו בכנף איש יהודי לאמר נלכה עמכם כי שמענו א־להים עמכם

טוב אז אמנם לא 70*10*4

אבל לפחות חלק קטן

וואו חחחחהרמוניה
אנימה
טרוריסט חמוד, זה מעניין
יפהנוגע, לא נוגע
רק תבדוק שהתכלת עדיין שם..
כולו הפך לבןחתול זמניאחרונה

אולי יעניין אותך