לא יכול יותר!!משתגע!
אשתי פשוט בכיינית!! ואין לי משהו אחר להגיד. יש לה אופי כזה חלש!
אנחנו נשואים כבר שלוש שנים (בלי ילדים כרגע בכוונה) וכל דבר היא מתלוננת ובוכה שקשה לה.
לימודים - קשה לה.
החברה הזאתי והזאתי - קשה לה.
עבודה - קשה לה.
בלי אוכל מסוים - קשה לה.
בדירה הזאת - קשה לה.
בלי רכב - קשה לה.
בלי בגדים - קשה לה.
בלי שמלה מהממת כי קורונה - קשה לה.

היא גדלה בבית של פינוקים ולא יודעת לעשות כלום בבית שלנו, כל עבודות הבית אני עושה.
כל קושי, כל מכשול בחיים היא פשוט לא עומדת בזה, עשויה מסוכר. רצה אלי כמו תינוקת שאני אפתור לה את כל הבעיות.
נמאס לי!! את בת 3 או בת 22?? לא יכול יותר.
הייתי צריך להתחתן עם מישהי עם שמחת חיים ולא עם פרצוף מבאס שרק רואה מה גרוע. לא יכול יותר. נשבר לי
ידידימלח ופלפל
מכיר את התחושה, גם אני מרגיש ככה לעיתים. אצלי דווקא מסיבות שונות לדעתי היא ככה...
בכל אופן מהניסיון שלי, תיקח אותה לשיחה כנה בזמן טוב. אולי אחר ארוחה משותפת או סרט שראיתם יחד. תגיד לה ברוגע ובשכל(!) על הקושי. אתה יכול להגיד לה שקשה לך לראות שקשה לה. ושהיא צריכה להתגבר ועוד דברים בסגנון. יש מצב לא קטן שהיא ישר תצטדק ואפילו תאשים אותך, אבל תאמין לי שהיא תפנים את זה. ואולי היא אחרי כמה זמן היא תבוא ותאמר לך "וואלה צדקת".
ובאופן כללי בתור אחד שגם עלו לו מחשבות של "הייתי צריך", אני חושב שממש צריך לנסות לראות את הנקודות הטובות שלה, כאילו אחי אתה לא עיוור בטוח היו סיבות טובות למה רצית להתחתן איתה. וגם אם לא ידעת שהיא אחת שקשה לה כל דבר, אז בוא אני אגלה לך שגם מישהו שמתחתן אחר כך מגלה חסרונות (לפעמים אפילו אותם חסרונות). ואין לדבר סוף. הקב"ה נותן לנו התמודדיות כדי להתמודד.
לא.. איפה, היא תבכהמשתגע!
ותגיד שהיא יודעת שהיא כזו ושהיא פשוט מאוד רגישה.
יופי, כשיהיו לנו ילדים איך היא תהיה אמא לעזאזל? יש לה יכולת סיבולת אפס.
נשמע מאוד לא פשוטבדויה123
אולי היא בדיכאון וצריכה טיפול?
אני מאמינה שגם היא לא רוצה להיות כזאת וכרגע קשה לה לראות את הטוב בחיים.
תדבר איתה כששניכם תיהיו רגועים, תגיד לה שהיא חשובה לך , ושקשה לך שהיא לא מרוצה , תגיד איתה תודה על כל הדברים שכן יש לה ( יש לה בית, יש לה בעל, יש לה אוכל וכו'... להרבה אנשים אין גם את הדברים האלה) ותנסו לחשוב ביחד על פתרון.
בהצלחה
קשה לי עם העניין הזהמשתגע!
אני יודע שאני בדעת מיעוט, אבל אני לא מאמין בטיפולים ודיכאון.. אני מאמין בלהרים את המצב רוח והערך העצמי ע"י פעולות כמו ספורט, חברים וכו'.

בכל אופן, זה האופי שלה.. אני לא חושב שאצליח לשנות אותו ):
יתכן ולך אין את הכלים לעזור להבדויה123
וטיפול כן יכול לעזור לה ולתת לה כלים להסתכל על החיים בדרך חיובית יותר.
נכון שספורט חברים תחומי עיניין יכולים לשפר את רמת החיים אבל שבן אדם נמצא בדיכאון או ממורמר על החיים הוא לא מצליח להביא את עצמו לעשות את הדברים האלה וצריך תמיכה ועידוד... מי שלא היה שם לא יבין...
אני לא יודעת אם אשתך סתם מפונקת או יש משהו מעבר אבל ממליצה לבדוק את זה ע"י אנשי מקצוע.
גם לפני החתונה היא היתה כזאת?
וזה באמת לא פשוט ומתיש מה שאתה חווה.
..
כשכואב לך הראש אתה לוקח אקמול או עושה ספורט?מוש השור...
על פי מדדי האושר האושר של האדם מושפע מ: 40% אתה צודק- אי אפשר לשנות, זה תורשתי.
20%- מושפע מהסביבה
40%-ניתן לשינוי.
יש לך 60% שאתה יכול להשפיע עליך ועליה ואתם יכולים לשנות.
העבודה שלך היא לשנות בעצמך ואז ממילא זה ישפיע החוצה עליה.
מודל א.פ.ר.ת.- אירוע פרשנות רגש תגובה.
אתה מחליט איזה פרשנות לתת לאירוע ובעקבות כך איזה רגש מופעל ואיזו תגובה.
אישתך עושה לך את הטוב ה הכי גדולה שיכולה להיות- היא מכשירה אותך להיות רגיש עדין ומוכן לגדל ילדים.
איך שזה נראה- לא יהיה לך סבלנות לשטויות של הילדים הבן שלך יבוא אליך בוכה ומה תאמר לו:"מה אתה תינוק בן שנה מה אתה בוכה?!? מה אתה ילדה מה אתה בוכה?!?" באותו הרגע ריסקת לו את הביטחון העצמי ומנעת ממנו דרך תקשורת- הוא לא יבכה יותר לידך , ליד אימא כן כי היא מאפשרת, לידך לא. ילד שלא בוכה מפתח תסביכים נפשיים והתנהגותיים איפה שהוא הקושי צריך לצאת.
אז קיבלת מתנה-אישתך שמכינה אותך להיות אבא ברמה הריגשית. אבא לבנחם, לבנות
תנסה לבחון איך היתה התקשורת אצל הוריך בבית אולי זה ישפוך אור על עצמך על האישיות שלך
וואוחגהבגה
אתה מתאר סיטואציה מאוד קשה.
אני מתארת לעצמי שהיא סגנון שלא התמודדה עם דברים קשים בחיים ולא יודעת מה זה קושי אמיתי.
אבל היאממתנהגת ככה כי יש לה איזשהו צורך. אני בטוחה שאתה מכיל אותה ומקשיב לה, אבל מסיבה מסויימת היא מוצאת לנכון להתלונן על כל דבר.
אז קודם כל, עם כל הקושי וכאילו-מה נראלך שהכל קשה לך, כשהיא באה לפרוק, תקשיב באמת. בלי פרצוף ביקורתי ובלי מבט של אוחח עוד פעם את?! (ממש לא אומרת שזה מה שאתה עושה, מנסה לדמיין את עצמי בסיטואציה..)
דבר שני, אל תגיד לה דברים בסגנון של -מה היה קורה אם היה לנו ילד?
דבר שלישי, הכי הכי הכי לא גדול שבעולם- לא להשוות אותה לנשים אחרות, לא בפניה ולא בינך לבין עצמך.
יש לי חברה, נשואה מגיל 19. עושה הכל בבית, אבל ממש. בעלה לא עוזר בפיפס. בקטע, שיש אוכל מבושל, היא צריכה לחמם לו את האוכל. עם הילדים, הוא לא מתעסק, כלום בעבודות הבית וגם נשיא כבר מתחננת עושה חפיף. וכשבעלי שאל אותו (הם חברים) איך התקופה של הקורונה הוא אמר לו בלי למצמץ שאשתו עצלנית ולא עושה כלום!!
מה לומדים, שאדם אף פעם לא רואה על עצמו
מה שכן, אתה חייב לשקף בעיניה את המציאות. אולי באמת אחרי איזה ארוחה טובה, פשוט לשקף, שמעי נשמה, אוהב אותך והכל אבל זה מוגזם...
לנסות להבין מאיזה מקום זה מגיע...
בהצלחה רבה!
איך אפשר??משתגע!
איך

1. איך אפשר להכיל כל דבר שהיא פורקת. אני בנאדם ונמאס לי להיות הפסיכולוג שלה! כל הזמן להקשיב ולייעץ, למה אני לא צריך שייעצו לי בכל נושא בחיים? היא לא מצליחה לבחור בשום דבר. כל דילמה היא תתקע שנים.
2. למה לא להגיד לה מה יקרה כשיהיה ילדים? היא צריכה לשמוע את האמת ולהתמודד, לא? או שתמשיך להיות חיה בסרט שאמא שלה תכין לה הכל.
3. צודקת. אבל מעצבן

והבעל הזה סוציומט רציני אני חייב להגיד. ואשתו יותר מוזרה שהיא מסכימה לזרום איתו
צודק בכל דברחגהבגה
לגבי חברה שלי- עצוב לי לומר, אני לא רואה איך זה נגמר בטוב.
העלית פה עוד נקודה- שאמא שלה תמיד עוזרת. קל לה מאוד ללכת למקום הזה.
מישהו כתב פה מתחתיי- החיים יחנכו אותה, לרשימת מטלות מודעת אחלה רעיון.
עוד דבר שעולה לי, זה יישמע ילדותי אבל זה באמת עובד.
תתלונן לה אתה, על כל דבר. כל דבר קטן. ממש תתןנן לה כמו שהיא, לפני שהיא מספיקה. היא תקח פרופורציה
גאונייייייידנוור

להתלונן לה על כל דבר.. דייייייייייי אני מתתתתתתתתתתתתתתתת, נשמע אחלה רעיון, 

אתה חייב לנסות ולעדכן...

לא בצחוק...חגהבגה
אצלי זה עבד..
פשוט לפעמים אדם כל כך שקוע בתוך ההתמודדות שלו שלא רואה את ההתמודדות של אחרים...
לא התכוונתי לצחוק, באמת התלהבתי מהשיטה..דנוור

אצלך זה עבד כלומר שאת היית כזאת ובעלך עשה לך את זה או הפוך?

הפוך...חגהבגה
בעלי היה מאוד נסיך בבית, חמותי לא נתנה לו ולרחיו להתמודד עם כלום, ממקום שרצתה לתת להם את הטוב אבל בעצם פינקה טו מאץ'..
אולי..בת 30
אולי צריך שתדברו על זה. גם אם יצא קצת עשן וקצת בכי.
אם יש משהו בסיסי ההתנהלות שלה שמוציא אותך מדעתך, ראוי שהיא תדע מזה, שתבין מה ההתנהלות שלה גורמת לך.
זה חלק מההכרות עם בני הזוג ..
נשמע לי שהיא קצת ילדותית.
אולי דווקא ילד שיוולד יזרוק אותה לעולם בוגר יותר של אחריות, קבלת החלטות וכד'.
אישה, בטח צעירה בתחילת הזוגיות ללא ילדים עדיין,וואוו
וגם בכלל, מאוד צריכה את התמיכה של בעלה ואת ההרגשה שהוא חזק בשבילה. מין טבע נשי כזה. אני מציעה שבמקום לנסות לחנך אותה, לנסות להביא אותה למקום שתרים את עצמה, בלי להגיד לה. למשל, אמרת פה שספורט למשל? אז צאו להליכה או תעשו בבית.. ביחד כחוויה, בלי לומר מילה על שזה נועד לעזור לה. אתה גם יכול לא להיכנס לכל סיפור ולכל תלונה שלה אלא לקבל על עצמך אוטומטית להביע הזדהות ותמיכה, בלי להתווכח ולנסות להראות לה שהיא טועה. רק תמיכה. אני חושבת שזה יוריד משמעותית את כמות התלונות.
נשמע שבאמת קשה להציפ'קה
אז אולי שתגיד לך מה יגרום שיהיה לה פחות קשה?
אולי לא באמת קשה לה וסתם אוהבת להתלונן? יש אופי כזה גם...
ואם קשה לה באמת, אולי שתלך לטיפול?
למה כולם בפורום הזה ממליצים ללכת כל שניה לטיפול?משתגע!
כי אתה כותב בעצמך שאתה לא יכול להכיל אותהבדויה123
ושאתה לא הפסיכולוג שלה וזה בסדר גמור כי לא תמיד אנחנו יכולים להכיל הכל אבל כדי שהמצב ישתנה וגם לך וגם לה יהיה יותר טוב נשמע שהיא צריכה טיפול וכלים להתמודד עם החיים.
מה שאני מכיר מניסיוןאולי בכלל

כמובן שקשה לשפוט בלי להכיר, אבל אם באמת יש בעיה של פינוק אז החיים הם המחנך הכי טוב.

ואז השאלה איך כיום היא מסתדרת, אולי תסכמו באופן ברור איזה מטלות מוטלות על כל אחד, ואז אם היא לא תצליח להתמודד [ואם בשעת מעשה היא תבקש עזרה, אתה תסביר שיש לך חיים ואתה לא יכול לעשות הכל] היא תבין שהיא חייבת להשתנות.

אתה נטפל לשטויות לדעתייהודה224
זה נשמע שאין לו חייםחגהבגה
מוגזםםםםיהודה224
בוא נתחלף תגיד לי אם זה מוגזם או לאמשתגע!
להגיד לך שלא הרגשתי את זה פעם אני לא אגידיהודה224
כי גם הרגשתי ככה אבל אתה מגזים בצורה שאתה רואה אתזה..
וחוץ מזה אני בהחלט אזהיר אותך שלא כדאי לך להתחלף איתי כי עם מה שאני מתמודד אתה כנראה לא מתמודד אפילו רבע, באחריות!!
קשה לי להאמין שלא ראית לפני החתונה שהיא ליידיגננת מתחילה
כזו שתמיד נראת מטופחת. שעושים לה הכל . אחת שעוד לפני שהיא מסיימת לומר מה היא רוצה היא נענת בחיוב ...
מכיון שידעת לפחות 50 אחוז אם לא יותר ובכל זאת עצמת עיניים כי היא מאוד מצאה חן בעיניך.

עם כל הקושי תתחיל לצעוד עם בחירת ליבך עקב בצד אגודל ותוביל אותה בנחת ותלמד אותה שישנה מציאות קצת אחרת ממה שהורגלה.
ואם 3 שנים ניסית לבד להתמודד ולא הצלחת, זו העת ללכת לטיפול זוגי שגם היא תבין מה הם חובותיה.
הצעה פרקטית כך לפחות אני רואה בסביבתי, או שתפסיק לנקות לסדר.. או שתביא עוזרת. אין פתרון קסם, מאמינה שהזמן יעשה את שלו וגם אישתך תלמד, *בהנחה שאין בעיה נפשית*.
היא לא ליידי מטופחת ולא עושים לה הכל..משתגע!
פשוט גדלה בבית ענק מפנק שיש בו מעחל ומעבר, אין לה אופי פלצני
ככה זה נשים בגדולפרפר 18

אולי אשתך קצת קיצונית בבכינות שלה אבל בגדול ככה זה נשים 

מה שכן תזהר לא להיכנס בה חזק מידי כי זה לבד סיבה לדיכאון

הנוסח שכתבת משדר חוסר סובלנות מוגזמת

חוץ מזה מה אין בה שום דבר טוב?  קשה להאמין !

תתחיל  פשוט להשקיע בה וזה יגרום לה לפרוח

ככה זה כל הנשים?חגהבגה
אולי, רוב הגברים לא רואים בחצי מטר את כל מה שהאשה שלהם עושה בשבילם ולוקלין את זה כמובן מאליו עד שהיא חייבת להתלונן?
נשים בגדול (רובם)פרפר 18

אוהבות לשתף (להתלונן) יש שפחות ויש שיותר אבל אין ספק שזה תכונה נשית

גם את בלי לשים לב עכשיו התלוננת.........כן

האמתחגהבגה
שאני רוסיה וזה פשוט תחביב אצלי להתמרמר.
מה יותר כיף מלהאשין מישהו/משהו?!
חחחפרפר 18

לגברים יש בעיות אחרות

גם אני רוסי והנשים שגדלתי סביבןדי שרוט
אהבו להתמרמר לגמרי.

מה הקטע זה?
לענות לך תשובה מצחיקה או רצינית?חגהבגה
גם וגםדי שרוט
אז ככהחגהבגה
מצחיקה- בגלל שהמרמור זה מטרת החיים. אתה מרגיש כל כך טוב כשאתה מתלונן על משהו שזה פשוט עושה את היום!
לא באמת מצחיק.
רצינית- המציאות שבה גדלו הדור שלפנינו בבריה"מ לשעבר הייתה קפדנית, מחייבת ומאיימת. היו לך אינסוף דרישות לעמוד בהם. הכל היה מדוייק, מחושב, בתלם. ומי שלא עמד בקצב? ישר לצד השני של הסקאלה- סמים, זנות, שכרות.
אז האיכותיים שבחבורה, ניסו להיות מציאותיים. ואי אפשר שהכל יילך מושלם, וכי הן יאשימו את עצמם? וכי יוותרו? לא. מרמור ותלונה משפרים את ההרגשה, אתה משליך את הבעייתיות ו הקושי על מישהו/משהו אחר....
הלוואי אם הייתי מתחתןמשתגע!
עם רוסיה.
מכיר רוסים, הם רציניים, עם משמעת עבודה, ולא בכיינים.
הייתי מקבל אישה יותר יציבה.
אל תתבדה.. מתבכיינות הרבה...חגהבגה
דווקא מכירה כמה רוסיות מקרוב. ואתה טועה!כלה נאה
אישה יציבה ממש לא קשור לעדה מסוימת.

יש קשר לאופי מסוים. ילדות, בית שגדלה בו.
משברים שעברה..
ואחרי כל זה. אישה זו אישה. היא צריכה גבר להשען עליו.
כמובן בגבול הטעם הטוב. ולא להגזים.

כל מילה!חגהבגה
חחח את אשכרה רוסיה שמשמיצה את הרוסיותדנוור

איפה ראית שהשמצתי? גאב ברוסיות שלי... מכירה גם בחסרונותחגהבגה
מה?בת 30
לא סובלת הכללות כאלה.
יש בזה משהו..miki052

זכיתי,

ויש לי בעל מדהיםםם!

שיש לו לב ענק.

שתמיד מכיל אותי, מקשיב ומבין.

לפעמים רק מקשיב. וזה מספיק לי!

ואבוי לאישה שבעלה מדבר וחושב עליה כמו פותח השרשור.

גם אם מדובר ממש במצב קיצוני צריך להיות עדין. ולא לתקוף. אי אפשר לדעת מהיכן זה מגיע.

לומר לה "איך תגדלי ילדים" זה לרסק אותה! להרוס אותה!

אולי הפותח יותר מידי עם עצמו או עם חברים ולא נותן לה מקום?

אולי עובר עליה משהו ובדרך הזו מנסה למשוך אותו אליה ולשוחח על זה?

יש ים של סיבות.

או שכן או שלאאולי בכלל

א"א לדעת לשום צד, אני הדגשתי במה שכתבתי שזה על הצד שזו הבעיה.

לכן כדאי לכתוב לכל צד , אולי אתה צריך...

לא רואה היגיון לנקוט שום צד בלי שמכירים.

לא מסכיםמשתגע!
חלק גדול מהנישואין שלנו אני מכיל ומכיל ומקשיב ומקשיב עד שנמאס. זה כבר מוגזם.
צריך גם לדעת להיות בנאדם רציונלי ולא להיסחף ככה אחרי כל שאלה שצצה.
מנסה לעזור-חדשה ישנה
נשים מטבען מתלוננות הרבה, לא כדי שיפתרו להן את הבעיות. כדי שמישהו יקשיב, רק אוזן קשבת והזדהות. זהו. למה? זה עוזר להתמודד.
גברים הרבה פעמים נבהלים, כי יש קטע לגברים לחשוב שכשמישהו מתלונן אז צריך לפתור לו את הבעיות, אבל לא. אתה לא צריך לפתור לה את הבעיות. רק להיות איתה, להקשיב, גם בלי מילים, רק הבעות פנים.
היא רואה שאין לך עצבים אליה כשהיא מתלוננת על כך שקשה לה בעבודה, והיא רוצה לפרוק איפשהו, זה משחרר, ומקל על ההתמודדות כשמשתפים, אז היא מנסה להתלונן על זה שאין לה בגדים, אבל זה נופל על אוזניים ערלות. . אז שוב, מתלוננת על החברה המעצבת ההיא, וזה לא עוזר.

אם תציץ בפורום הריון ולידה, תראה שכל שרשור שני שם זה 'פריקה' , או במילים אחרות, ים של תלונות. למה? נשים הן פאסימיות ומפונקות? לא! זו דרך התמודדות, לדבר, לשתף, להתלונן... ולקבל תמיכה, הזדהות, עידוד. זה הכל! אבל כשאת מנסה לפרוק לבנאדם שאמור להכיל אותך הכי מכולם , אבל הוא קורא לך (בלב , אבל השדר עובר): תינוקת, בכיינית, נודניקית ועוד פנינים כאלו... זה לא מועיל ורק יגרום לה יותר להתלונן.
תודה! תגובה מעניינתמשתגע!
זאת תגובה מאד חשובהרקלתשוהנ
כי שרשורי הפריקה האלה כנראה לא מובנים בכלל לגברים...
עצות מה לעשות עם המצב כמעט לא נמצאות שם.
באמת קשה ככה. מה היא אומרת על זה. היא מודעת לבעיה?כלה נאה
יש הבדל בין אישה שמתלוננת שלוש פעמים בשבוע. לאישה שמתלוננת שלוש פעמים ביום.

אם זה ניראה לך קיצוני צריך לטפל. היא צריכה ללמוד ולעבוד על התמודדות והסתכלות נכונה על החיים.

גם אם היא טיפוס דיכאוני או הרבה שינויים במצב רוח. כן הייתי פונה לאבחון פסיכולוג או פסיכיאטר. יש כדורים לאיזון. גם אם אתה לא מאמין בזה. מהמציאות זה עוזר. ובמיוחד למי שקשה לו לבד להתגבר.

מה בקשר למניעת הריון?
היא מונעת עם גלולות?
אם כן כדאי שתפסיק ותנסה משהו אחר. להרבה נשים זה משבש את המצב רוח וגורם לעצבים ורגישות.

פסיכולוג? פסיכיאטר?משתגע!
זה לא הכיוון.. תודה..
אתה מציג אותה כמשוגעת למה שלא יתנו עצות כאלו?סיה
מנסה לחפש בכל השרשורים משהוא טוב עליה ואין!
בסדר מתלוננת בידגיל . סליחה אבל גם אתה צריך לדעת להתמודד
אז מה אם היא מתלוננת תסתכל תגיד וואוו וזהו ואחרי זה תגיד ואיזה טוב עבר עליך היום? בטוחה שיש גם טוב רק אתה נתקע ברע ולא מחכה לשמוע את הטוב
דווקא אם הוא צודק והיא באמת בילתי נסבלתכלה נאה
לא הייתי מאשימה אותו.
זה קשה לחיות עם אדם פסיבי שמתחונן ובוכה על כל דבר.
או שהוא המגזים. לא יודעת. צריך לשמוע גם אותה.
אני לא מאמין בזה.. סליחה..משתגע!
אמרתי אולי. אבל אם יש לה בעיות רגשיות אז זה הכיווןכלה נאה
אולי אתה מגזים. אבל מדבריך נשמע שיש לה בעיה ריגשית ולא רק פינוק.
אישה לא תבכה לבעלה על חברה שאמרה משהו. מקסימום תספר לו.
חוץ מזה שאתה אומר שזה על כל דבר.

אולי תגיד כמה פעמים ביום היא מתלוננת?
היא כל הזמן שלילית. ונמאס לי מזה..משתגע!
אני לא סופר..
ואני לא מגזים
אחרי כל העצות המעולות שקיבלתאון17
עבר עריכה על ידי אוריאן17 בתאריך ל' בניסן תש"פ 00:03
אוסיף שאולי כדאי לקבוע דייט פעם בשבוע עם ספר או סרטוני הדרכה על דימוי עצמי והשפעת המילים על החיים..
אחרי שתשמע את זה מהרבה אנשים ותבין למה זה גורם לאו דווקא במישור הזוגי אז היא תבין שיש לא רק השלכות לא טובות אלא יכול לצאת לה משהו טוב מזה..כמו לעמוד בקשיים אפילו הקטנטנים שבחיים
סתם אשה בחזקת חולהמופאסה
על מי דיברת אישה בחזקת חולה?און17
כל אשהמופאסה
מחזור, הריון, לידות, כדורי מניעה, שינויי גוף/נפש, כל כמה ימים הורמון אחר מופרש, גיל המעבר
הכרתי הרבה נשים בעוונותי...
לא ראיתי אשה שלא מתלוננת מחולשה, בחילות, לפחות פעם טחת ביום,
המהדרות 5 פעמים.
בקיצור שליש מהחיים חולות.
ואואואו איזה סחף , אחייייייידנוור

הכרת אולי מלא נשים בקפיטריה של בית חוליםחיוך גדול

בלי פרובוקציה מופאסה
בגלל זה החרדיות כמעט לא צמותה-מיוחד

הוא שהיא בהריון או שהיא מניקה ואם היא לא זה ולא זה היא בטח חולה

וואיי ואיי הגזמתכלה נאה
יש מתלוננת ויש מתלוננת.
השאלה אם זה כמו אישה בוגרת שרק מספרת מה קרה לה ואיך היה או מה תעשה?
ואז זקוקה להקשבה לתחושת שותפות.

או כמו ילדה בת שלוש שבוכה כי לא נתנו לה סוכריה. או לא לקחו אותה לטיול.
וכל הזמן הוא צריך לפתור לה את הבעיות שלה.
וזה בא בבכי ותלונות על כל דבר. סיוט ממש.
זה גם גורם לדחיה.

זה נשמע מוגזם.
עובדה שעם אישה "רגילה" כמו שתיארת כולכם שורדים.
על כל פשעים תכסה אהבהה-מיוחד

היא פשוט לא מסופקתמופאסה
יכול להיות שהיא לכתחילה רגישה, נו שוין
אז בעלה מתחרפן, מאוווד!
היא קולטת את הביקורת שלו, גם אם הוא עושה פוצי מוצי.
(אין מה לעשות יש להן אנטנות, לגבר לא רק שאין אנטנות, אין בכלל את המכשיר שקולט)
אז כנ''ל היא צריכה צומי הרבה הרבה צומי.
אין לך כח, תשחרר אותה
יש לי מישי בשבילך עם חגורה שחורה בקראטה
שורדים או ניצולים??מופאסה
ניצולים זה רק בסוףה-מיוחד

ז"א אם אתה מגיע

חחחח הגזמה נשמע מוגזם ליד התגובה הזאתאון17
נשים אוהבות צומי אין ספק יש כאלה שדורשות את זה בדרכים שונות ..אבל לא חושבת שזה המצב כאן כי הוא מתאר את זה כל הזמן ככה ..כנראה יש כאן ענין של דימוי עצמי שווה לבדוק את זה
קח עצה אחת קטנהמופאסה
עבר עריכה על ידי מופאסה בתאריך ל' בניסן תש"פ 00:52
תעשה אותה מרכז החיים שלך
היא תרגיש שאתה, כל מה שחשוב לך בעולם זה היא.
היא תהיה מסופקת, לא תרצה כלום יותר
מנסה לעזורהנחש המקסים
אמרו כאן המון דברים יפים וטובים !
אני חושב לעניות דעתי שיש כמה סיבות לכל מה שקורה בסיטואציה ופשוט צריך לראות איך פותרים אותה.

1-לפי מה שאתה אומר היא גדלה בבית כזה שכל דבר שהיא רצתה היא הייתה מקבלת.(שככה לא באמת היא עמלה על משהו בעצמה.וכל דבר היא קיבלה עם עזרה של ההורים שככה היא הפכה לסוג של תלותית 'בעזרה' ומאוד קשה לה להתמודד לבד עם עצמה .)

וכל זה בעצם מה שגורם לך להתעצבן ולכעוס עליה שהיא בכיינית,ותלותית מאוד וכו'.

עכשיו יכול להיות שאתה מאוד צודק !
והיא באמת אחת שקשה לה והיא התרגלה לקבל כל דבר ללא מאמץ וכשהיא מתאמצת אז היא בוכה לך שקשה לה.
אז לדעתי יש לזה פתרון וכמובן שצריך לזה פתיחות במחשבה וכל הדבר שמנחה אותך בדרך הזאת זה "האם זה משרת אותי או לא ?(אולי עכשיו קצת יהיה מאתגר אבל בסוף זה ישרת אותך ואתכם )

לכן,יכול להיות שהיא צריכה את הטיפול המקצועי שיביא לה בטחון עצמי ,התמודדות במצבי קושי ולאט לאט יטמע בה בחיי היום יום וככה היא תתמודד עם המצב ממקום של חוסן ותיהיה חסינה יותר לכל המקרים שקורים בחיי היום יום.

דבר שני,שתנסה לעזור לה!
אתה בעלה!
היא בוטח בך!
רוצה את עצתך!
רוצה שתהיה שם בשבילה!
שתקשיב לה!

תנסה להבין מה היא אומרת מאחורי המילים.
תיהיה חכם לא צודק..

וזה שאתה פחות מאמין בטיפולים-זה עובדה שזה עוזר לאנשים! שככה לא יעזור אם אתה נגד הגישה הזאת.

לכן,תפתח בעצמך לכל הנושא הזה..כי זה כן עוזר.

יכול להיות שאתה לא צריך כי ב"ה אתה יודע להתמודד וכו''.
יש אנשים שצריכים את הכלים האלה.
שקשה להם ! וטזה לא יעזור אם תגיד שישנו פשוט את המצב רוח!
כי עובדה שהם לא יודעים..אחרת הם היו עושים זאת.
הם לא נמצאים במצב שלהרים את עצמם.

דעתי העניה אחרי כל החכמים פה..דנוור

1. אני הכי מבין אותך בעולםםםם זה קשה ברמותתת ומוציא את החשק וההנאה בחיים.

2. באמת רוב הנשים אוהבות המון להתלונן ודי קשה להן המון פעמים וגם הן לא תמיד משלימות עם המצב, זה משהו באופי שלהן ולנו קשה עם זה כי אנחנו שונים, ולא חסרים דברים בנו שקשה להן אז אנחנו פיטים וצריכים ללמוד לחיות עם זה.. אני כמובן מכליל וזה לא כולן אבל זה הבדרך כלל, אבל מה שאתה מתאר זה לא נשמע נורמלי,

3. אני לא מאמין ב'תשב ותדבר איתה 'וכדו' כי לפי הנשמע ממך היא פשוט גדלה בפינוק שזה דבר נוראי בחיים והיא בעצמה מסכנה, זה לא בכוונה.

4. באמת החיים ישנו אותה קצת כי אין מה לעשות היא תהיה בהריון ותלד ותעבור מצבים קשים ותתעורר בלילות מהתינוק וכו' וזה מחשל נקודה!! אבל עדיין היא תמיד תהיה באובר ככה זה נשמע וזה קשה.

5. לכן ככל הנראה אתה חייב למצוא מישהי חיצונית שתטפל בה וכולי האי ואולי.. מחלת הפינוק היא מחלה קשה!!!

6. קשה לי לקרוא אותך כי אני באמת חושב שהסיכויים שהיא תצא מזה הם לא גדולים, וזה מבאס. 

בקצור סע לדנוור אחי אין לך עתיד . סוףיהודה224
אולי כדאי שתקשיב לקושי שלה?ה-מיוחד

תשמח שיש לך אישה כזאת שבאה אליך בכל דבר שקשה. גם תקשיב לה, גם שתעשו עבודות בית ביחד, תהיה בשבילה כל הזמן. וגם לאט לאט שתגדל איתך.

תחשוב שאולי אתה מושך אליךבסדר גמור
את ההתנהגות הזאת או שהיא אולי היא רגילה אליה.

לא בהכרח שהיא בכיינית כמו שהיא אוהבת להתבכיין כשאתה נמצא בסביבה..
אולי כדאי להפסיק לייעץ להנ55
נשמע קשה ונשמע שהיא מעט ילדותית ותלותית בך. היא צריכה להתבגר. זה אומר להפסיק להיתלות באבא ואמא ובעל שיפתרו לה את הבעיות. דבר ראשון הייתי מציעה להפסיק לפתור לה בעיות. למשל אם היא מתלוננת שאין לה שמלה אז רק תגיד וואו. מצטער לשמוע. זהו. לא לפתוח את הנושא. ואם היא ממשיכה אז להגיד משהו כמו: מענין אולי יש לך רעיון איך להשיג עכשיו שמלה? תימנע מלקפוץ להגיד שאפשר להזמין באינטרנט. היא כנראה תגיד אפשר אולי להזמין. אז אתה תגיד וואלה רעיון. תחפשי ואם תרצי שאעזור לה לבחור אני אשמח. זהו. לא לעשות את העבודה בשבילה.
דבר שני הייתי מציעה להפסיק לייעץ. למשל אם היא מתלוננת על החברה הזאת אז אתה אומר משהו כמו נשמע קשה. נשמע מענין. נשמע נורא. לא חשוב מה תגיד. רק אל תגיד אז
אולי תפסיקי לדבר איתה כל יום או איזו עיצה אחרת. ושוב אם היא תמשיך אז תזרוק אליה את הכדור- נו אז יש לך רעיון מה לעשות עם זה?
לדעתי אני לא חושבת לפי איך שאתה מתאר אותה שהיא מספיק בוגרת לעשות עבודה טיפולית עמוקה ולשנות. היא פשוט התרגלה לזה שעושים בשבילה וככה היא ממשיכה ואתה בעצם מאפשר לה להמשיך. פשוט לקחת שני צעדים אחורנית ולתת לה להתבגר.
ועוד משהו. אל תדאג איך היא תהיה אמא. תתפלא אבל אימהות באה מיד בלידה
הצלחה רבה!
וואו קשה, כמה דבריםהסטורי
א. כתבו כאן הרבה דברים חכמים, שים לב לברור את הטוב והנכון.

ב. כדאי לכם ללכת לטיפול זוגי. טיפול זוגי (אצל מטפל מוצלח) יוכל לעזור לכם לעשות סדר בחלוקת התפקידים ובהבנת הצרכים והיכולות של כל אחד מכם.

ג. יכול להיות שבמודע או שלא במודע, מאחורי ה'בכי על כל דבר', מסתתר צער/קושי על משהו 'גדול' שמפריע לה והיא מרגישה שאינה יכולה לבטא אותו מולך?! שווה לבדוק
(לדוגמא: יכול להיות שהיא לא שלמה עם 'שלוש שנים אין ילדים, בכוונה', אבל מבינה שזה טאבו מבחינתך, אז זה מתפרץ אצלה דרך דברים 'קטנים').

ד. לפעמים אחת התופעות של התערבות הורמונלית בגוף (כמו כדורים למניעת הריון) זה עצבנות ודכאון. כדאי לבדוק את זה.
וואונגמרו לי השמות

נשמע שהגעת לנקודה מאוד מאוד מיואשת, מתוסכלת, כועסת, חסרת אונים.

אז קודם כל הרבה כוחות על המקום הזה, באמת נשמע שלא קל לך.

יש לי כמה דברים שעולים לי כאשר אני קוראת אותך, כאשר הדבר הראשון שעולה לי הוא שאולי יש כאן משהו מעבר.

מעבר לזה שאשתך מתלוננת הרבה.

הגעת לנקודה בה אתה מכנה את אשתך בכיינית, בעלת אופי חלש, לא יודעת לעשות כלום בבית שלכם, עשויה מסוכר, לא עומדת באף קושי, רצה אליך כמו תינוקת, פרצוף מבואס שרק רואה מה גרוע ושאתה לא יכול יותר ונשבר לך.

ואני רוצה לשאול - האם יש מעבר?

האם בדינמיקה הזוגית ביניכם חווית אתה פגיעה מצידה? בלי קשר לאופי שלה, אלא שהיא פגעה בך?

האם יש ביניכם פיצוצים והחלפת מילים קשות?

האם יש ביניכם קירבה? או ריחוק? בתחום הרגשי? ובתחום הגופני?

נשמע שיש כאן 3 שנים שלמות של דינמיקה זוגית שצריך לברר ולבחון מהשורש ומההתחלה ולראות מה יש שם.

אדם שמגיע לנקודה כזו - הוא בד"כ אדם שמרגיש פגוע גם. האם נפגעת ממנה? אם כן, איך?

הנקודה השנייה שרציתי לכתוב לך היא 

שכל אדם באשר הוא, מאז שנולד - צריך, ממש צריך להרגיש 3 דברים:

אהוב

רצוי ושייך

ושווה ובעל ערך.

כל ילד, וקל וחומר מבוגר, שלא חש אפילו אחד משלושת הדברים הללו יכול להיות במצוקה רגשית.

גם אשתך,

צריכה להרגיש אהובה - שאתה אוהב אותה ללא תנאי

צריכה להרגיש רצויה - שאתה רוצה בה ושייכת לך

וצריכה להרגיש *שווה ובעלת ערך* קודם כל בעיני עצמה ואח"כ בעיניך.

וזו הנקודה המרכזית שאני מרגישה שחסרה לאשתך.

ךא בגללך, אלא בגלל הדפוס ההורי שאליו היא נולדה בעל כורחה.

אני בטוחה שהוריה של אשתך התכוונו רק לטוב, אבל בפועל,

הורה שמפנק יותר מדי את ילדו, עושה עבורו "שירותים מיותרים", לא מאפשר לו לפתח עצמאות,

לא מאפשר לו להתמודד גם עם אתגרי החיים, עושה בשבילו הכל ועל כל פיפס קטן ישר קופץ - בעצם מגדל ילד שלא מרגיש שווה, שלא מרגיש בעל ערך.

אין לילד הזה פשוט תחושת מסוגלות, כי איך תהיה לו אם אף פעם לא עשה דבר בכוחות עצמו ואף פעם לא הרגיש מסוגל?!

תחשוב בבקשה רגע על אשתך הילדה.

ילדה קטנה שנולדה להוריה.

דמיין בבקשה איך בכל פעם שרק פתחה את הפה - ישר נתנו לה.

מי אשם כאן? בטח לא היא. היא ילדה. כך גדלה. כך חינכו אותה. לא איפשרו לה, פשווט לא איפשרו לה להיות אחרת!

תחשוב רגע על הילדה הקטנה הזו, שבפעם הראשונה צריכה לעמוד מול אתגרי החיים ואין את אמא ואבא שפותרים הכל - הילדה הזו פשוט מרגישה אבודה בעולם!!!

זו תחושה של חוסר אונים שרק מלחשוב עליה אני מצטמררת!

פשוט חתכו לה את הכנפיים. את היכולת. את תחושת המסוגלות.

נתנו לה להרגיש (כמובן שבלי כוונה, ואפילו מכוונה טובה. אבל איך אומרים? כוונתך רצויה אך מעשיך אינם רצוים!

הורים שחושבים שבזה שרק ירעיפו בלי סוף על הילדים שלהם ויעשו במקומם הכל הם אוהבים אותם - טועים! ילד צריך לעשות בכוחות עצתמו מה שהוא יכול בהתאם לגילל,

ילד צריך להרגיש בעל ערך ושווה,

ילד צריך לחוות הצלחות בחיים שירכיבו את הדימוי העצמי והביטחון העצמי שלו

ילד צריך להרגיש שככל שהוא עובר דברים בכוחות עצמו ומצליח - כך הוא יוכל להתמודד עם כל דבר בחיים!)

וילדה שאין לה את כל זה, היא פשוט אבודה.

אשתך היקרה פשוט אבודה.

תראה רגע את הילדה שבה. הילדה האבודה הזו שפשוט אף פעם לא יכלה להביע את היכולות שלה כי ההורים פשוט לא איפשרו לה...

היא אפילו לא מכירה את עצמה!

היא אפילו לא מכירה את הכוחות שלה!

כמה עצוב *זה* נשמע!

אשך צריכה ממש מהתחלה ללמוד ללכת,

ללמוד מה היא שווה, מהן היכולות שלה, במה היא טובה, מה הכוחות שלה

וזה לימוד קשה כאשר מתחילים אותו בגיל 22 במקום בגיל 3.

אבל זה באמת באמת לא באשמתה. קשה לה באמת! אם ההורים חתכו לה את כנפי היכולת והמסוגלות והיא עכשיו אבודה וצריכה לבד להשיג אותן בחזרה - זו עבודה קשה מאוד מאוד מאוד.

הדבר הכי גדול שאתה יכול להעניק לה זה את התמיכה שאתה שם בשבילה כאשר היא עושה את זה.

את האמונה שלך בה.

במי שהיא ובמי שהיא יכולה עוד לגדול ולהיות.

לא לקצץ לה את הכנפיים כמו שעשו הוריה (שוב, מכוונה טובה), אלא למצוא לה אותן. או לפחות לאפשר לה למצוא אותן בעצמה.

אחד הדברים הכי גדולים שאדם יכול להרגיש שהוא שווה ובעל ערך - זה ע"י כך שהוא נותן לאחרים.

הנתינה לאחר זה הדבר שהכי יכול להרים בן אדם!

כי הוא מרגיש בעל ערך! הנה, עזרתי למישהו בעולם הזה! צריך אותי פה, אני שווה משהו!

והדבר הכי גדול שגם הורים יכולים לתת לילדים שלהם, וגם כל אדם יכול להעניק לךמי שהכי חשוב ויקר לו - זה את הנתינה הזו.

לא רק שהוא יתן לאחר

אלא שהוא יתן לאחר ***לתת למישהו אחר***

לתת את תחושת הערך הזו,

את תחושת היכולת הזו

את עצם זה שאתה יכול לתת! למישהו אחר!

וגם כאן, הדבר שיכול אולי הכי לעזור לאשתך זה שהיא תרגיש שהיא נותנת למישהו אחר.

אולי אפילו לך, או לכל אחד אחר. ממש לאפשר לה לתת. לדעת לקבל.

לאפשר לה להרגיש שהיא מועילה למישהו ולמשהו בעולם, שצריך אותה, שהיא לא חסרת ערך אלא בעלת ערך גדול.

וזו ההתחלה, ומכאן אפשר לצמוח עוד ועוד.

שהיא תרגיש שהיא שווה משהו - כבר משהו בביטחון העצמי שלה יזוז לכיוון חיובי.

אשתך צריכה להרגיש שהיא יכולה.

להתמלא.

להיפרד (בקושי רב) מהדפוס הזה שהוריה השרישו בה ולהתחיל למצוא ולגלות את עצמה מחדש.

דבר נוסף שכדאי מאוד לעשות ויכול לעזור הוא כאשר אשתך מתלוננת, להקשיב ***לקושי*** שלה,

להקשיב למצוקה שלה,

אולי היא בעצם צועקת: "קשה לי! אני מרגישה חסרת יכולות! אני מרגישה לוזרית וחסרת מסוגלות! אני לא מסוגלת ככה!

אני לא מצליחה להתמודד עםפ כלום בעולם הזה! הצילו!!!"

להקשיב לקריאת המצוקה והכאב הזה - ופשוט להיות שם בשבילה.

רק להקשיב.

לךא לחפש פתרונות תמיד, אלא לתת לה הרגשה שאתה שומע אותה, שומע באמת.

מבין שקשה לה, מבין באמת.

שאתה אוהב אותה למרות הכל ושם בשבילה תמיד.

בשביל אישה ההקשבה הזו עד הסוף,

ההבנה הזו,

האהבה הזו והתמיכה וזה שאתה עוטף אותה - היא הכל.

רציתי גם לשאול אותך מה אהבת באשתך כאשר הכרתם?

בתקופה שיצאתם?

מדוע החלטת להתחתן דווקא איתה?

איזה טוב ראית בה?

מה עוד היה בה טוב?

מה עוד היא עשתה שמצא חן בעיניך?

הרי לא סתם בחרת דווקא בה והתחתנת דווקא איתה.

צריך להיזכר שכל הטוב הזה ולזכור שהוא עדיין קיים.

ולזכור גם שעם הנישואין בא גם הנשק הגדול ביותר שלהם - המובן מאליו.

כי איך אפשר להשוות זוג רווקים שנפגשים פעם בתדירות כזו או אחרת,

בלי ילד אחד אפילו,

בלי לחוות הריון או לידה או שינוי של הגוף פיזי ונפשי,

בלי משכנתא על הראש,

בלי חובות, אחריות, פרנסה וכו'

בלי מציאות שוחקת ושיגרה,

בלי להילחם במודע ב"מובן מאליו" הזה שהוא הנשק מספר 1 בנישואין - כי הכל חדש ומרגש ופרפרים וכו'

ובטח ובטח שלא מובן מאליו -

להיפך -

האישה הזו שכרגע יוצאת איתי - יכולה בכל רגע תיאורטית למצוא מישהו יותר טוב ויותר "שווה" ממני בכל קנה מידה,

האיש הזה שכרגע חבר שלי, יכול תיאורטית למצוא בכל רגע אישה יותר יפה/חכמה/מעניינת/מצחיקה/רגישה ממני...

אז גם אם רבים - לא רבים עד הסוף

גם אם עייפים או כועסים או עצובים - עדיין מגלים סוג מסוים של איפוק ולא מאבדים כל רסן,

גם אם קשה - מתאמצים הרבה יותר

למה?

כי הוא לא בכיס שלי.

כי היא לא בכיס שלי.

כי הוא/היא לא מובנים מאליהם.

המציאות של הנישואין -

היא שבתת מודע, ממש בלי כוונה רעה,

היא גורמת לשני בני הזוג להרגיש שזהו,ף עכשיו כבר "הגענו אל המנוחה והנחלה",

"הגענו אל השיא"

הכל עכשיו מובן מאליו

הוא כן בכיס שלי עכשיו.

היא כן בכיס שלי עכשיו.

כבר התחתנו. כבר יש טבעת.

אז אם רבים - זה עד הסוף.

ואם כועסים - נביע את זה עד הסוף.

ואם עייפיםפ או אין כוח - פתאום נכעס ונהיה מתוסכלים מהשני הרבה הרבה יותר.

כי אנחנו יכולים.

הוא בכיס שלנו.

הוא מובן מאליו.

הוא נשוי לנו.

והמובן מאליו הזה, צריך להרוג אותו.

כבר שהוא קטן צריך להרוג אותו.

צריך להילחם בו

צריך להפוך את היחסים מאהבה רומנטית - שמאוד קלה בהתחלה אצל כולם, ובכל תחילתו של קשר חדש מעצם היותון חדש ומרגש ומסעיר וכו' וכו' -

לאהבה מודעת.

לאהבה עמוקה, נכונה, אמיתית, מבוססת, מלאה בעומק.

אהבה שיש בה גם התרגשות אבל גם הרבה מודעת -

אהבה שיוזמים אותה, שעובדים אותה, שיוצרים אותה,

אהבה אקטיבית, שהיא ממש יצירה.

שמשקים אותה, שמשקיעים בה - שביחד ממש מעמיקים אותה ומגדילים אותה *במודע*.

ויש הרבה הרבה מאוד דרכים לעשות זאת.

והתרופה הכי טובה למובן מאליו הזה - היא הזכוכית המגדלת.

לדמיין ממש שיש לנו ביד זכוכית מגדלת דמיונית -
וכל משהו טוב, תכונה טובה, מאמץ או השתדלות שאשתי/בעלי עושים - להגדיל אותם בעיני עצמנו! ולהגדיל
אותם בעיני בן/בת הזוג!
לראות את זה
להעריך את זה
להודות על זה.

כי מה אנחנו עושים?
לגמרי הפוך.
שוב, לא מכוונה רעה חלילה - אלא פשוט שככה אנחנו מחווטים.
אנחנו רגילים להיתפס לרע, לחסר, במקום לראות את הטוב.
אנחנו רגילים להעצים כל תכונה רעה או נפילה או התנהגות רעה של בעלי/אשתי,
להפוך את זה לחזות הכל,
לחשוב שאם בעלי או אשתי התנהגו כך או כך זה אומר ***שהם*** דפוקים,
שמשהו *בהם*, *באישיות* שלהם לא בסדר,
בעוד שכאשר *אנחנו* טועים, או *אנחנו* לפעמים כועסים/עייפים/עצובים/מתוסכלים ונאמר צועקים או
מתנהגים התנהגות אחרת שהיא לא אידיאלית - אנחנו נוטים הרבה יותר לסלוח לעצמנו,
לפרש זאת כ*התנהגות שלהו שנובעת מהמציאות הקשה* ולא לאישיות שלנו שחלילה דפוקה ביסודה.

ומה שצריך לעשות זה *במודע* לעשות זאת גם כלפי בן הזוג!
במודע אם הוא מתנהג לא משהו - לומר לעצמנו בראש -
אה, זה בטח בגלל שהוא עייף ממש עכשיו

או טרוד
או לחוץ
או מתוסכל
או כואב לו
או קשה לו
בדיוק כמו שאנחנו אומרים על עצמנו אם טעינו!!!
זה לא שהאישיות שלו דפוקה!
כמו שזה לא שהאישיות שלנו דפוקה אם מעדנו פעם...

בנוסף,
חשוב מאוד מאוד גם להגדיל את הטוב *שכן* נמצא וקיים בבן הזוג,
להגדיל כל תכונה ועשייה טובה שלו במודע -*ולא* לקחת כמובן מאליו!
כי מה שעוד אנחנו עושים בטעות - זה את כל הטוב שהשני/ה עושים - אנחנו פשוט לוקחים כמובן מאליו
ואת כל הרע - מעצימים ומגדילים!
אז היא שטפה כלים? נו אז מה, ברור שתשטוף...
אז הוא קילח את הקטן וקם בלילה? נו אז מה? זה מובן מאליו, הוא אבא לא תורם זרע...
אז היא הכינה ארוחת ערב? מי ישמע... בואו נשתחווה למלכה...
אז הוא נתן לי להשלים שעת שינה והיה עם הילדים בשבת בצהריים? ממש כל הכבוד בוא נביא לו מדליה,
ברור שהוא צריך לעשות את זה!

ועוד ועוד אינסוף דוגמאות.

אז לא!!!

זה לא מובן מאליו!
היא שטפה כלים!
והוא קם לתינוק ונתן לי לישון!
והיא הכינה אוכל בשבילי ולמעני גם כשהייתה גמורה מהעבודה ומהיום שלה!

והוא איפשר לי לצבור כוחות אפילו שגם היה מת לשעת שינה ובכל זאת איפשר לי!

זה ל א מובן מאליו!
אז להעריך את זה
לומר תודה על זה
לראות את זה! קודם כל לראות את זה.
להגדיל את זה.

ואת הרע?
להקטין.
פרופורציות.
אז היא צעקה. אז הוא אמר. אז היא שכחה. אז הוא לא התאמץ מספיק.
בסדר. כולנו בני אדם. אז היה לה קשה. אז היה לו מעייף. אז היא לחוצה מאלף דברים על הראש שלה. אז
הוא מתוסכל וקשה לו המצב החדש
וכו' וכו'.

להגדיל את הטוב שבבן/בת הזוג, ממש כמו שעושים עם זכוכית מגדלת,
ובוא בעת להקטין את הרע/המעצבן שבבן/בת הזוג בעיני עצמנו.
כפי שתמיד אומרים- הכל בראש!
אם נהיה במודעות בראשנו, במוחנו ובליבנו שבעלי טוב! שאשתי טובה!
אם נראה את כל מה שהם *כן* עושים עבורנו,
את כל הטוב שבהם,
את כל מה שהם נותנים ומעניקים לנו, למשפחה, לילדים, לבית – ונגדיל את זה בעיני עצמנו
ואת כל הטעויות של בן/בת הזוג נקטין, כי נזכור שכולנו בני אדם,
אף אחד מאיתנו לא מושלם – רק הקב"ה לבדו מושלם.
אנחנו אנושיים, לפעמים טועים,
לפעמים בשעת עייפות, מתח, כעס, עצבות, חרדה, עומס ועצב – התגובות שלנו יכולות לפגוע או להתפרש
בצורה לא טובה אצל בן הזוג השני.
לזכור שכפי שאנו רוצים שיתייחסו אלינו שאנו טועים – כך נשתדל להתייחס לבן/בת הזוג שהם טועים.

להחליק, למחול, לעבור הלאה.
לא נעשה דבר בכוונת זדון, הכל מאהבה ומאנושיות.

גם בן זוג אידיאלי ומושלם

וגם בת זוג אידיאלית ומושלמת

שענו על כל הציפיות שלנו לפני החתונה -

זה עדיין

*לפני* החתונה!

הם עדיין לא היו במציאות בה הם יחד 24/7

עדיין לא היו במציאוצת של נישואין ומחויבות

עדיין לא היו במציאות של מובן מאליו שצריך להילחם בו

עדיין לא היו בחוב של משכנתא או עול כלכלי מטורף על הצוואר יום יום שעה שעה

אז זה לא בר השוואה בכלל!

התכונות האלה שלהם,

אלה שהתאהבנו בהן,

אלה שראינו ומצאו חן בעינינו

אלא שקירבו בינינו - הן כולן עדיין שם!

רק שלפעמים מכסה אותם שמיכה ענקית של קושי של מציאות של חיי היום יום שלא היו בעבר!

אם רק נזיז את השמיכה הזו - נראה אותם זוהרים במלוא הדרם ויופים!

וזו לגמרי עבודה שבכוחנו, של כל אחד וכל אחת מאיתנו לעשות!

וזו העבודה הכי משתלמת ומתוקה שיכולה להיות!

אז אם התאהבנו בבן זוג כריזמתי וסוחף

ועכשיו אנחנו מתבאסות שהוא כריזמטי וסוחף גם נשים בעבודה - זו אותה תכונה שלו. הוא לא השתנה.

אז נבדוק למה זה מפריע לנו עכשיו?

אם זה יושב למשל על המקום של חוסר ביטחון עצמי או חוסר אמון או חוסר ביטחון בקשר - נעבוד על הנקודה הזו לעומק והכל יסתדר.

אז אם התאהבנו באישה מעניינת, דברנית שלא משעמם איתה לרגע

ועכשיו היא חופרת לנו את המוח בלי הפסקה ורוצה כל רגע "שיחה" ו"לדבר על הדברים וללבן אותם" - היא לא השתנתה. היא אותה אחת.

זו המציאות שהשתנתה שעכשיו אולי אין פנאי כמו בעבר, או פניות הנפש, או אולי יש משקעים וחשש שלנו שב"שיחה" הזו אנו נצא הרעים

ושוב - לעבוד על הנקודה הזו ספציפית והכל יסתדר!

אז אם התאהבנו באיש העולם הגדול שהכל מענייןא אותו והוא תמיד נודד ומחפש הרפתקאות

ועכשיו אנחנו מתבאסות שהוא יוצא הרבה מהבית וכל פעם מחפש לו הרפתקה חדשה וצריך אותו עם הילדים והוא פחות - שוב, זה אותו הוא. רק המציאות שונה.

שוב, להבין על מה זה יושב ומה *בדיוק* מפריע ובזה לטפל.

ואם התאהבנו באישה חמה ואוהבת ופתאום אנחנו מגלים את הצד השני של זה - שהיא גם ממש כעסנית ויודעת לצעוק בלי עין הרע וזה מבאס אותנו טילים כי מה הקשר בין היצור הצורח הזה להבין האישה החמה איתה התחתנתי?!

אז נבין ששוב - זו אותה היא. אותה תכונה של הנפש שאם יכולה לאהוב עד הסוף ולהיות חמה עד הסוף - גם בכעס זה יכול להיות עד הסוף כי היא אולי יותר רגישה או יותר אכפת לה מדברים וכו' - זו אותה תכונה בשתי הקצוות שלה.

וצריךלבדוק *למה* היא צועקת, מה מפריע לה, מה קשה לה, מה הביא אותה לזה - ולטפל בזה.

תמיד צריך להגיע לשורש

להבין אותו

לקרוא לו בשם

ללמוד אותו, למה הגיע, ממה נבע, מה גרם לו לצמוח וכו' וכו'

ואז לטפל בו.

כי הרבה פעמים אומריןם שדווקא תכונות שאהבנו ובהן התאהבנו בבן/בת הזוג לפני החתונה - הן הן התכונות שהכי יוציאו אותנו מדעתנו אחרי הנישואים.

ואחרי שמבינים את המהות של זה, את המובן מאליו הזה, את הקצוות של אותה תכונה,

את כל מה שחפרתי עכשיו ועוד הרבה דברים שעוד לא חפרתי אותם כאן - אז מבינים שכל מה שצריך זה להבין שהמציאות השתנתה,

ולהתאים את עצמנו ואת הזוגיות שלנו לזוגיות,

לראות שעדיין קיים כל הטוב הזה במי שמולי שבו התאהבתי,

להעצים את זה, לראות את זה, להגדיל את זה,

ובמה שקשה - לברר לעומק - ולטפל.

לא לטאטא אלא לברר, לזהות - ולטפל. וכמה שיותר מוקדם יותר טוב בלי לצבור מטענים עצומים.

וגם אם צברנו - זה עדיין לגמרי אפשרי!!!

אולי בהיכרות שלכם דווקא אהבת את זה שהיא נשענת עליך ורואה בך מקור כוח? אולי זה גרם לך להרגיש חזק ומגן עליה ושומר עליה ותורם גם לגבריות שלך?

ואם גם עכשיו תתמלא בהבנה של הילדה שאשתך הייתה, בקושי שהיה לה ויש לה עד עכשיו שהיא לא מרגישה בעלת ערך ומסוגלת בגלל אותו הדפוס שהוריה גידלו אותה בו

תתמלא חמלה כלפיה, הבנה, אהבה, רצון להעניק לה את תחושת המסוגלות הזו, רצון שהיא *כן* תרגיש בעלת ערך ושווה

המון המון בהצלחה לכם, יש לכם את כל האפשרות שיש להגיע לחיי נישואין טובים מאושרים ומספקים,

יש לשניכם בהחלט את היכולת והכוחות להפוך *במודע* את חייכם לחיים מאושרים וטובים.

ואם לא מצליחים לבד - לפנות לאנשי מקצוע. בשביל זה הם שם.

שבת שלום ומבורך ובשורות טובות :פרח:

אם תרצה להתייעץ עוד - בשמחה.

12אוטוטו כלה
עבר עריכה על ידי אוטוטו כלה בתאריך ל' בניסן תש"פ 14:12

1

כתבת נכון אבל חריף מידיפרפר 18

קשה לשמוע את האמת שהיא חריפה מידי

מחקתי תוך שתי דקותאוטוטו כלה

מקווה שפותח השרשור לא ראה. הייתי קצת קשה מידי... לא התכוונתי לשפוט לחומרה זה פשוט נושא רגיש. לא יודעת איך מוחקים תגובה.

אני דווקא אהבתי את מה שכתבתמופאסה
איך ראיתם?אוטוטו כלה

מחקתי ממש תוך שתי דקות... עכשיו רואים מה כתוב?

לא ואני ממש סקרניתחגהבגה
יכול להיותמופאסה
שזה נשאר לי במסך עד שרעננתי את הדף.

עכ''פ לדעתי כתבת דברים נכונים
היית נסערת
לפעמים צריך להיות חריפים...מוש השור...
תכתבי בבקשה, מעניין אותי, אני לא נעלב.משתגע!
לוקח ענייני
אנסה לשחזר במילים יותר עדינותאוטוטו כלה

זה היה ארוך ואני אפילו לא זוכרת אבל אנסה לתמצת:

1. אתה שופט את אשתך וקורא לה במילים מאוד לא יפות כמו בכיינית, נודניקית, עשויה מסוכר וכו'... וזה ממש לא לעניין. תנסה לגלות כלפיה קצת יותר חמלה. אם היא מתלוננת כנראה שבאמת ממש ממש קשה לה. אפילו דברים שלך נראים קלים יכול להיות שלה נראים מאוד קשים, והנסיבות לא משנות. להאשים אותה בזה שהיא גדלה בבית עם כסף או שפינקו אותה ולא הכינו אותה לחיים... מה זו אשמתה? תנסה קצת להבין אותה שזה באמת קשה לה להתמודד עם החיים כרגע ותפסיק לשפוט אותה.

2. אל תשמור הכל בבטן. אם קשה לך גם אתה מוזמן לדבר איתה, לשתף איך עוברים עליך הימים, על מה אתה חושב וכו'. פשוט לתקשר. לא ממקום של "להחזיר" לה כמו ילד קטן ולהתלונן בכוונה. לא לנסות לחנך אותה או להעניש אותה. זה לא התפקיד שלך וזה מועד לכישלון.

3. זה היה לגבי תגובות שקראתי פה על כמה שנשים הן בכייניות ועצלניות וזה הכעיס אותי ממש- נשים הן חזקות מאוד, הן עוברות הריונות, לידות, מגדלות ילדים, מנהלות בית, מטפחות את עצמן (הרבה יותר מגברים) וגם זוגיות ובדור שלנו נוסף גם עול הפרנסה. בקיצור- נשים לרוב עוברות הרבה יותר דברים מגברים. וצריך לכבד אותן ולהעריך אותן. הן יותר רגישות ויותר משתפות כי זה באופי שלהן לדבר יותר. זה ידוע שה' נתן לנשים את כוח הדיבור... אבל ככה ללכלך על נשים... זה מביך.

4. תנסה לחשוב על זה שה' לא עושה טעויות- הוא זיווג לך אותה 40 יום לפני שנוצרת בבטן אימך וזה אומר שבוודאות של 100% היית אמור להתחתן איתה והיא מושלמת בשבילך. יכולים להיות קשיים, אבל אף פעם אל תפקפק בזה שהיא מושלמת למענך. יכול להיות שבגלגול הקודם אתה ייסרת אותה הרבה ועכשיו זה התיקון שלך שהיא "מייסרת" אותך ואתה צריך לקבל את הייסורים באהבה.

5. נשמע שהיא בדיכאון. ואין מה "להאמין" בדיכאון. דיכאון זה לא דת או אל, דיכאון זו *מחלה* לכל דבר, ובמחלה כמו במחלה, צריך לטפל. לא לחכות שזה יעבור כי זה רק יחמיר. אם אשתך הייתה חולה חלילה במחלה אחרת בחיים לא היית שופט אותה ומאשים אותה בזה, היית לוקח אותה לרופא ונותן לה תרופה וכל מה שהיא צריכה, נכון? אז בדיוק אותו דבר. היא צריכה טיפול ותמיכה. אין לי מילים להבהיר לך כמה זה חשוב ויכול להציל לה את החיים... במיוחד עכשיו כשעוד אין ילדים זה יכול פשוט להציל אותה. 

6. איך לא מטפלים בדיכאון?

- לא אומרים "וואי תראי אותך עכשיו כל היום מתלוננת! מה יהיה כשיהיו לך ילדים!" כי מה שהיא תשמע זה "וואי איזה נוראית אני! אני לא מסוגלת להתמודד עם כלום! איך לעזאזל באמת אני אגדל ילדים?! אני אהיה אימא מזעזעת!" וזה לא יגרום לה לקחת את עצמה בידיים, זה יגרום להחמרת הדיכאון.

- לא אומרים "זה הכל בראש, קחי את עצמך בידיים, שני גישה, תפסיקי להתלונן, תראי את השכן יוסי יש לו צרות כך וכך והוא לא מתלונן, תראי אנשים בשואה לא התלוננו, גידלו אותך לא להתמודד עם החיים" וכו' וכו'. כי שוב, מה שהיא תשמע זה כמה היא נוראית, מזעזעת, הביטחון שלה עוד יותר יתרסק. וזה יגרום לה-ח-מ-ר-ה.

7. לגבי הנושא של מטלות הבית- זה עניין טכני יותר. לגמרי אפשר לדבר איתה ולהגיד לה שאתה לא יכול לעשות הכל, ושתנסו להתחלק יותר. וכל פעם כשהיא עושה משהו בבית להחמיא לה.

באופן כללי יותר חיזוקים חיוביים כשהיא כן מתפקדת ושמחה ולא מתלוננת, פחות לשפוט ולהעביר ביקורת. וכמובן לטפל.

לא ממעיטה לרגע כמובן גם בקושי שלך. אל תהיה עם זה לבד... תשתף אותה גם בקשיים שלך ממקום אמיתי. וכל הכבוד על ההתמודדות.

עוד נקודה- כמו שכבר כתבו לך, היא פשוט רוצה לפרוק. לא צריך להמציא לה פתרונות. רק להקשיב ולתמוך.

בכיינית. אופי חלש. מתלוננת.לא יודעת לעשות כלום.מוש השור...
עשויה מסוכר.תינוקת. בת 3.פרצוף מבאס. רואה מה גרוע.אין שמחת חיים. בלי ילדים-בכוונה.
קשה לה.

רצה אלי שאפתור את הבעיות, נמאס לי.לא יכול יותר. נשבר לי.הייתי צריך להתחתן עם מישהי אחרת.

אתה מתלונן -לאישתך קשה.
אם לה לא יהיה קשה- לא יהיו לך תלונות.
אז איך גבר אתה ממלא את תפקידך שלאישתך לא יהיה קשה

חשבת שתתחתן עם אחוק מהצבא ומסתבר שהתחתנת עם אישהמוש השור...
ויש לה צרכים ריגשיים ואין לך מושג מה לעשות עם זה...
זה מפרק אותך.
בחרת אישה שהיא בדיוק ההפך ממך- בדיוק כמו שכתוב במחקרים...
אתה צריך להתעדן והיא צריכה להתחספס.
אז מה עושים?
או לזרוק אחד את השני ולמצוא זוגיות אחרת ולגלות שיש שם את אותה בעיות.
או לסבול כל החיים מתקשורת לקויה.
או ללמוד לדבר כמו בן אדם על אישתך, להעריך אותה יותר מסמרטוט ריצפה עלוב וללמוד איך מתקשרים עם בן זוג
תבחר איזה אפשרות הכי עדיפה ומתחילים עבודה מפסיקים להתלונן
איתתך גוצא גחין ולחש להמוש השור...
אין עליך מושמופאסה
לפי מה שאתה אומרמשתגע!
זה באסה רצינית להתחתן עם אישה.
אין צחוקים, אין שמחה, רק הכלה ואמפתיה ו" אויי.. איזה לא נעים וכמה אני מבין אותך"
בטח שישאוטוטו כלה

אין לכם בכלל צחוקים ושמחה? אם ככה אז אתם בבעיה רצינית ואתם חייבים עזרה. של יועץ זוגי, של רב, של פסיכולוג, של מישהו! למה אתה מתכחש לזה? אם אשתך לא מסוגלת לחייך ולהנות מכלום בחיים סימן שהיא כנראה בדיכאון! כולם אומרים לך את זה פה! בבקשה, בתור בעלה, תדאג לבריאות שלה! למה אתה מתעקש? 

האפשרות השנייה היא שכן יש צחוקים ושמחה בכל זאת לפעמים ופשוט אין לך עין טובה... ועל זה אתה צריך לעבוד בעצמך אם זה המצב.

לא קראתי תגובות..איזה יום שמח

מלא נשים מתבכיינות!!!!

תיתן לזה מקום באמת ותראה איך לאט לאט זה משתפר

היא  בוכה שקשה בלימודים? יו את צודקת, זה באמת קשה, אני לא יודע מה היתי עושה במקומך..

היא רוצה אוכל ואין לה? ממש מבאז, מאד מבין אותך

היא צועקת אליך שתזדהה איתה ברגשות שלה

היא לא רוצה פיתרון!!!!

היא רוצה שתהיה איתה ותקשיב לה ולא תנסה להעביר כרטיס ולחשוב מיד איך אני מסיים עם זה..

תלמד על הבדלים בין גבר לאישה, תתאמן על זה כמה ימים ותחזור לעדכן

ממליצה מאד על הספרים של הרב שמחה כהן

זה נשמע שהיא צריכה גם עזרה מקצועיתהיום הוא היום
בנוסף, שתשתדל להקשיב לה אבל לא לעשות במקומה את כל העבודות אלא לתת לה לאט לאט להתרגל לעשות את הדברים שהיא צריכה. אם היא לא עושה אף אחד לא עושה אותן ומכסה את הפער.
אחי תתאפס על עצמך. השיאו אותך בכפייה בגיל 13? לא! קח אחריות!על במותיך
התחתנת כבנאדם בוגר, בחרת באשתך בעצמך.

להגיד שנשים לא יכולות להגזים ולשגע? לא אגיד...

אבל זו אשתך. מה אתה "משתגע" כל כך מהר. ואם יהיו ילדים והיא תהיה בדיכאון אחרי לידה (אגב, תופעה ממש נפוצה, לפחות בחודשים הראשונים)? על אותו משקל כמו מה שאתה מעלה כאן.

קודם כל תתאפס קצת, תירגע. אולי תצא לטיול בטבע בסופ"ש, לבד, לחשוב?

היא אוהבת אותך, אתם זוג צעיר. איך יחסי האישות? איך הזוגיות? איך המצב הכלכלי. לא בושה להתייעץ, צריך לדעת איך לרתום אשה "לא יציבה" לבניית בית, ויש רבנים מומחים בכך.

ואם באמת לא יציבה? יש טיפול, יש תרופות שאפילו רופא משפחה רגיל יכול לרשום, ומאזנות נשים ואנשים.

לפני שאתה מוציא את בחירת לבך ילדותית או משוגעת, לך לרב שלך. תפרוק את שעל לבך.

לא שולל שבאמת יש בעיית פינוק וחוסר בגרות, אבל יש הרבההההההה צעדים לפני שאתה מתחרט על החופה כך בפרהסיה.

אתם נשואים שלוש שנים והיא רק בת 22? סימן שנישאתם בגיל ההתבגרות. היתה ילדה כשיצאה מבית הוריה. ואתה?

מחזיק לך אצבעות, ומבין ללבך. לגמרי. ועכשיו נשימה עמוקה, וצלול עמוק לעבודה הקשה שהיא תחזוקת נישואין.
וואי וואי איזה תגובה מכילה ונחמדה..דנוור

זה בציניות?על במותיך
מבין ללב הכותב ורוצה לנער אותו.

כן יש קשיים.

להתחרט על הנישואין? יש הרבה להידרדר בטרם מגיעים לכך. הכותב אף טען שאינו מאמין בייעוץ. למה? לכל אחד פה יש רב, ויש רבנים שמתמחים בשלום בית. זו שיחה בחינם, לא לוקחת יותר משעה. שירים טלפון ויעלה את הדברים! להתגרש בלי ייעוץ? לא הגיוני, לא סביר, ומיותר!

זוגות מאושרים וטובים עברו קשיים גדולים פי כמה.
בהחלט.דנוור

אני לא מתווכח עם התוכן של מה שאמרת..

אבל הצורה, הבוטות, מיותרת לחלוטין, 

בן אדם כואב קשה לו ופורק ומתייעץ ובין אם הוא צודק ובין אם לא אתה לא יכול להתבטא בצורה כזאת לא מכילה, זה פוגע, ואני לא מדבר רק עליך, אני רואה את זה שוב ושוב פה, בעיני זה לא יפה.

ואגב, אני מסכים עם מה שכתבת לו..!דנווראחרונה

יש משהו שמפריע לי ואשמח לשתףאנונימית:)

בעלי ואני ב"ה בזוגיות מהממת ואוהבת באמת.

היום קרה משהו שמפריע לי ואני מתלבטת אם אני מגזימה או שזה באמת מציק. בעלי סטודנט והלך ללמוד למבחן שלו עם מישהי מהלימודים, כדי שתשלים לו חומר שהפסיד במהלך החודשים האחרונים במילואים. זה עורר בי פתאום רגשות של קנאות מה הוא יישב עם בחורה לבד והיא תסביר לו? מה ואם הם יצחקו פתאום וכו... אני קנאית בהגזמה או שמה?

חחחח תודה

אם הם יהיו כמה שעות ביחדפשוט אני..

אז מן הסתם הם יצחקו, ידברו, יקשקשו... 

אם הוא לא לומד הוראה והוא לא מתכוון לעבוד בישיבה,

אז זה לא כל-כך שונה מאינספור פגישות שיהיו לו גם בעבודה.

(אני יודע שלא עניתי לשאלה שלך, רק הרחבתי אותה...)

אם זה מפריע לך-אז זה מפריע לך!*אשתו של בעלי*

אין נכון או לא נכון.

לאחת זה יפריע-וזה בסדר.

ולאחרת זה לא יפריע-וגם זה בסדר.

אבל אם זה מפריע לך,פשוט תגידי לו.

תשתפי אותו בתחושות שלך.

מסכימה...לומדת כעת
רק לא כדאי לעשות מזה עניין גדול מדישלג דאשתקד
כי זה בעצמו יכניס רעיונות, בפרט אם אתם באמת נשואים טריים.. 
אפשר להבין אותך. תחושות של זוג טרי טריאלישבע999

אצלה בבית או במקום ציבורי, כמו בספריה?

זה  טבעי שדברים כאלה מעוררים מחשבות ורגשות, במיוחד כשאתם זוג טרי והקשר עוד בבנייה והתגבשות. זה ממש לא משהו לחוש עליו אשמה או לחשוב שאת "מגזימה".

אבל כיוון שההקשר הוא נטו לימודים ולא בילוי חברתי נניח של קולגות מהעבודה ,  לצורך השלמת חומר חיוני שהוא הפסיד עקב המילואים – זוהי מטרה פרקטית, ברורה ומקצועית. זה לא "בילוי" או "יציאה".

אם הם אכן ישבו בספריה - זו התנהלות שגרתית ונורמלית של חבורות סטודנטים.  

אם בפעם הזו נפגשו בבית שלה, לגיטימי לבקש שלהבא ישבו במקום ציבורי  

גרוע והתחושה שלך נכונהזיויק
לדעתי זה שונה מעבודה מקצועית
אתה משתמש במילים קשותשלג דאשתקד

יש הרבה חברויות בלימודים ובעבודה שלא מתפתחות למקומות שהפנטזיות של כבודו הולכיהם אליהם.

זה לא הופך את זה לטוב או לרע, אלא בעיקר שצריך לדעת לשים דברים בפרופורציות ולהבא להציב גבולות (נניח, שבפעם הבאה ייפגשו אצלכם בבית, או שייפגש עם אחר/ת).

מחשבה פסימית מיידית או תגובה קיצונית יכולים להזיק מאוד, בין אם החשש מוצדק ובין אם לא.

זה באמת מורכבהסטורי

השאלה אם יש לו ברירה.

לי לא היה מפריע, אם מפריע לך תגידי לו בצורהאור123456
מכובדת ואני מקווה שהוא יכבד 
קשה לתת גבולות ברוריםהעני ממעשאחרונה

אבל כמה נקודות ציון

א האם יש איסור ייחוד. אם כן אז זה פשוט אסור .

ב האם חד פעמי/ פעמים בודדות/ סדרה של שיעורים

ג האם יש רעשי רקע שיגבירו צניעות או שיגבירו קלות דעת

ד מה הסגנון של הסטודנטית המדוברת

הצלחה רבה 

למה השרשור הכלכלי שלי נמחק?חוזר
דיברת בצורה לא מכובדת, פנית לנשים בפרטיפשוט אני..

למרות שהן לא היו מעוניינות בכך.

זה סיבה למחוק שרשור?שלג דאשתקד
מה?!?!חוזראחרונה
ערב נשים - המלצותתתטליולה

מחפשת המלצה לסדנה לערב נשים בקהילה❤️

לא סדנה יקרה! לא קשירת מטפחות.

תודה!!

אני אוהבת סדנאות יצירה קלותיעל מהדרום
לק"י

מניחה שיש במגוון מחירים, ואולי אפשר להכין ערכות ולהכין בלי הדרכה.

הכיף מבחינתי בזה שאפשר לפטפט תוך כדי.

מה זה יקרה?לאחדשה

כמה אתן מוכנות להשקיע פר משתתפת?
ואם לא דחוף לכן מפעילה מבחוץ אפשר סדנת DIY פשוטה יש מלא אופציות

איזה איזור בארץ?סוף טובאחרונה

עיצוב שוקולד לפרלינים

ציור בקפה

יש לי המלצות..

יש מטפלים בקהל?חוזר

אשמח אם תוכלו אפילו לתייג אנשים מהפורום שעוסקים במקצוע. תודה

אני מטפלת, פסיכולוגיתמתיכון ועד מעון
מטפלים באיזה תחום אתה מחפש?לאחדשה
כל תחום, אני רוצה להבין משהו על המקצוע הזהחוזר
אז תשאל את שאלתך ומי שיהיה לו מה לענות יענההסטורי
אנשים לא אוהבים, בצדק, שניק חדש מתחיל לאסוף פרטים על ניקים.

מחילה, עניתי לך אתמול (לא גילית סוד, זה ידוע בפורום) כי הייתי בטוח שמי שבפורום נשואים מחפש מטפל - מחפש לעצמו מטפל זוגי. אבל אם אתה בסה"כ רוצה לברר משהו כללי - אין צורך לאסוף כאן מידע.

טוב, אבל בפומבי בטח לא יענו... אנסהחוזר

מה ההכשרה שלכם?
כמה שנים אתם במקצוע?

מה היקף העבודה?

על זה בוודאי לא יענו ואני גם לא באמת מבין מה אתההסטוריאחרונה

מנסה להשיג.

המושג 'מטפלים' הוא עולם מאוד רחב והתשובה לשאלותיך תהיה שונה מאוד מאחד לשני. אם אתה רוצה ללכת למישהו לטיפול, הגיוני לשאול אותו את השאלות הללו באופן אישי, אבל לא חושב שדרך הפורום.

נשואים טרייםנשואה127

היי

מתייעצת פה עם אנשים שמן הסתם היו במקום הזה...

תחילת הנישואין, ב"ה מאושרים עד הגג יחד. הבעיה היא שאנחנו ממש ממש מתקשים עם ימי הנידה והריחוק. חשוב לנו מאוד להקפיד ועדיין נופלים במגע ומרגישים אחרי זה רגשות אשם. מה עושים עם זה? 

בעיה ידועה וגם הפתרון...זיויקאחרונה

ככל שהעיקרון הדתי חזק בבית אז זה פחות אופציה, ונשארים עם ה"פיתו בסלו", כלומר יודעים שיגיע ליל הטבילה וזה נשמר עד אז.

לכן השאלה היא כמה ההלכה נוכחת אצלכם בשאיפה הזוגית.

ברור שכל זה לא מזילזול בדחפים וברצונות הטבעיים שזה דבר משמח בפני עצמו וטוב מאד שקיים אצלכם.

מחפשת רעיון למשהו כיף בחצי האחרון של חנוכהמתייעצת גירושין

בא לי לטוס או לעשות משהו ממש כיף אבל אין לי כרגע ויזה

יש מקום שאפשר לטוס אליו, בלי?

מה עוד אפשר לעשות גם לבד וגם זוגי בחנוכה?

יש לי רצף כייפי של ימים שאני יכולה לעשות בהם מה בא לי 👸

כל רעיון יתקבל בברכה, אני כבר אשקול.

למדינות באירופה, אין צורך בויזה. וממש קל עם כשרותאלישבע999

במדינות הגדולות

וגם קרוב מבחינת משך הטיסה.

יש גם את דובאי - לא הייתי שם עדיין ולא יודעת להמליץ 🙃

גם שם יש שפע של מסעדות כשרות

(חפשי בגוגל "מטיילים בכיפה"  אתר מעולה לתכנון נופש לדתיים) 

אילת;)ברגוע
אם את אוהבת את הקטעמשה

לכי לאיזו גבעה  או מקום דומה. מעניין אותך?

התכוונת שאין לך דרכון?פשוט אני..אחרונה

אם אין לך דרכון, אז את יכולה לטוס מקסימום לאילת

או לעשות דרכון זמני בנתב"ג, אבל הוא עולה המון ובתוקף רק לחצי שנה.

אם יש לך דרכון, אז אפשר לטוס להמון מדינות גם בלי ויזה:

למדינות האיחוד האירופי ושנגן - פשוט עולים על טיסה עם דרכון ישראלי.

כנ"ל לאיחוד האמירויות.

לבריטניה וארצות הברית - צריך להוציא אישור ESTA מהאינטרנט, תהליך של כמה דקות ועוד יום-יומיים לקבלת תשובה. עדיף לעשות אותו ולקבל תשובה חיובית *לפני* רכישת הכרטיסים כדי למנוע עוגמת נפש.

מעשה שהיהיהלום אובלי

ישבנו בנחת שבת בצהריים על הנדנדה, דיברנו על הא ועל דה.

הגענו לנקודה שאמרתי לו בהקשר למשהו כללי שדיברנו על כך שלגברים יש נטיה לפזול לדשא של השכן. והעלתי סיטואציה שהיתה במסעדה, ישב מולי ממרחק גבר חרדי שישב מול אישתו ולא הפסיק להסתכל עלי, בזמן שבעלי עם כיפה גדולה, פיאות וזקן התרגש מהמלצרית.

אמרתי בנחת שזו מציאות קצת עצובה, שבמקום לחיות עם מה שיש להם ולהעריך את זה ולהשקיע בזה, כל אחד מסתכל על האחרת.

בהתחלה הוא הכחיש ואמר שהוא לא התרגש ממנה למרות שלי זה היה ברור וגם לא תקפתי אותו על זה וגם לא פגע בי כי היא היתה עם טיץ צמוד.

והוא אמר "זה בכלל לא בגלל הטיץ, אמרתי לעצמי 'וואו איזה שפתיים יפות יש לה'"

בהתחלה השתתקתי מרוב הלם...

אולי בהתחלה ניסיתי להבליג. אני לא יודעת איך זה קרה, והוא חזר שוב ושוב על המשפט הזה. חמש פעמים שמעתי אותו אומר על בחורה אחרת "וואו איזה שפתיים יפות יש לה". 5 פעמים!

לפרוטוקול, לא שזה משנה אבל שפתיים זה צד חזק שלי, מחמיאים לי עליהן המון, והוא מעולם לא החמיא לי עליהן ככה...

ופתאום אני שומעת אותו מחמיא באוזניי ככה למישהי אחרת ועוד על שפתיים.

בתור מתבוננים מהצד, איך אתם רואים את זה?

ואיך אתן הייתן מגיבות?

שיחה מיותרת, לדעתי שניכם טעיתם שדשתם בזהרקלתשוהנ

אני חושבת שלמרות שאמרת את זה בנחת, התפיסה שלך את הגברים עצובה.

אני לא חושבת שהם פוזלים לדשא של השכן. אני חושבת שהם יותר מתרשמים בקלות ממראה עיניים, אבל לפזול לדשא של השכן זה עניין של הלב ולא של מבט.

לא רואה לאן שיחה כזאת מקדמת. מילא אם היה תיאורטי, אבל הבאת דוגמא שבפועל משפילה את בעלך, וזה גם קצת מכה מתחת לחגורה, בשיחה אגבית להגיד לו שהוא התרגש מהמלצרית...זה משפיל.

את מתארת הרבה נחת וזרימה בתחילת השיחה, אבל לפי התגובה שלך בסוף את יכולה להבין שזה לא באמת קליל בעינייך - ובצדק.

את אומרת שלא נפגעת אבל זה רק כי בראש שלך נתת הסבר, אבל הנה ההסבר לא היה נכון וכן נפגעת.

וברור לגמרי למה. זה מעליב.

מיותר לגמרי מצד בעלך להגיד את זה

מיותר לגמרי מצידך לדחוק אותו לשם

וזה בדיוק הסיבה שהשיחה הזאת פשוט היה מיותרת מראש...

איך הייתי מגיבה?

כנראה בצורה תינוקית נעלבת מאד מאד וכועסת ועוזבת את השיחה - או רק שותקת או הולכת ממש.

גם אני חושבת שחבל לדבר על זה. בטח ככה.מרגול

כלומר, כן, ברור שגם אנשים נשואים יכולים להתרשם מאנשים אחרים בני המין השני.

וגם אני לא חושבת שזו בעיה להעלות את זה כטענה כללית מול האיש.

אני חושבת שזו בעיה להביא את זה לחיים המציאותיים האישיים שלכם.

מילא היית אומרת על אנג'לינה ג'ולי שברור שהיא יפה, או שאפילו היית אומרת על בראד פיט.

אבל זה לא במציאות.

להביא למציאות, בטח כשאת נותנת את הדוגמה השלילית *עליו* (ולא עלייך), זה לבשל לעצמך את הדייסה.

קודם כל העיקרון של להגיד על הצד השני. דמייני שהשיחה הייתה בנושא אחר - קנאה, כעס משהו כזה. את מבינה שזה מאוד שונה אם תתני דוגמה על *עצמך* שהרגשת בה קנאה/כעס, מאשר שתתני עליו?

ולנושא שלכם ספציפית… איך זה יכול לעשות טוב לזוגיות שלכם? או של כל אחד? אם מדברים על זה פרקטית. על ההיא מהמסעדה. ההוא שהסתכל והמלצרית שכך וכך.

זה קצת כמו שתדברו לפרטי פרטים איך הרגשתם כלפי איזה אקס/ית מהעבר. נכון, כנראה היו שם תחושות של אהבה ומשיכה כלשהן, אבל למה לפרט??? איך זה מועיל?

היה, נגמר, מתרכזים בזוגיות שלכם, במחויבות ובייחוד שלכם אחד לשניה. זהו. 

אני תמיד נהנית לקרוא אותךנגמרו לי השמות

כמה חוכמה תבונה ורגישות יש בך! ❤

ורק לגבי הסיפא -

זו ממש לא צורה תינוקית אלא הכי אנושית שיש,

ואישה ששומעת כך מבעלה ומרגישה פגיעה הכי מוצדקת בבלעדיות, במחמאות, במבט, בכיוונון הלב, שרוצה וצריכה להרגיש היחידה עבורו מגיבה מתוך מנגנון הגנה הכי אנושי שיש בדיוק כמו שהיטבת לתאר - או כעס (FIGHT) או עזיבת השיחה (FLIGHT) או שותקת (FREEZ).

שאלו מנגנוני ההגנה שלנו עד ה120 ולא רק בינקות, וטוב מאוד שהם שם כדי להגן עלינו ולאותת לנו שמשהו כאן באמת פגע בנו והיווה איום עלינו, ע"י איום על מימוש הצרכים שלנו במקרה הזה.

ותיווך נכון ונתינת מקום נכונה לעצמינו לכל המתחולל בנו גם ודווקא אז, ואח"כ תיקשור נכון של זה לבן/בת הזוג יכולים גם להביא לצמיחה גדולה, לריפוי, לבניית קומה נוספת.

כשחשבתי שהוא התרגש בגלל הטיץיהלום אובלי

לא נפגעתי כי חשבתי שזה מראה עיניים, אבל שהוא דיבר על השפתיים הרגשתי שזה כבר עניין של הלב, ולא האמנתי שהוא ממשיך לחזור על זה...

גם כשהוא התרגש מהמלצרית במסעדה זה פגע בכבודי כי היא הרגישה את זה, אבל הבלגתי עד אותו רגע שהעלתי את זה בשיחה בשבת

טעות קשה שלוזיויק
יש את ההתמודדות וזה לגיטימי, לגברים ונשים, אבל הוא עשה מעשה פוגע וחסר רגישות לדעתי, כולל באמירה
אתה יכול לפרט?יהלום אובלי
למה זה מרגיש כאילו למישהו יש הרבה זמן פנוינעמי28

ופותח שרשורים הזויים.

ולא תקין בעליל כמובן.

אין סיכוי שהוא דיבר ככה על שפתיים מבלי שהוא חשב לנשק אותן.

ולהגיד שוב ושוב זאת אפילו לא מחשבה חולפת, ממש לקח את זה איתו.

חוסר טאקט מתמשך, אולי הוא חטף שבץ או משהו.

כתבת בכותרת משהו שחשוב לשים לב אליו בכללינגמרו לי השמות

לא מדברת ספציפית על השרשור הזה,

אבל בהחלט באופן כללי:

את צודקת לגמרי שעלולים להיות פעמים (ואף פעמים רבות לצערינו) שיפתחו שירשורים לא אמיתיים.

כלומר שכל הנכתב בהם לא אמיתי, או חלק אמיתי וחלק לא.

או שהפותחת מזדהה כאישה, אך "היא" בעצם גבר.

או שהפותח מזדהה כגבר, אך "הוא" בעצם אישה.

או שמשנים את הפרטים בצורה שקשה לקלוע לסיטואציה האמיתית ולהתאים את המענה,

או שיש באמת מקרים אפילו של מטרידים או אנשים/נשים עם כוונות לא טובות כלל שמנצלים את הבמה ואז פונים באישי להמשך ולעשות עוד רע חלילה,

או "סתם" משועממים,

או נערים/ות,

או טרולים,

או מעוניינים להביא נושאים פרובוקטיבים או עם פן "גופני" / "מיני" / "מוצנע" וכן הלאה

וחשוב ממש להיזהר.

גם לבחור למי להגיב אפילו בבמה פתוחה

ובטח שבאישי

ותמיד אם לא מתאים או מרגיש מוזר אפשר לדווח, ובעיקר לשמור על עצמינו, כל אחד על עצמו או עצמה.

אז כאן ספציפית יכול להיות שהכל אמת לאמיתה? ודאי.

יכול להיות שלא? יכול.

איך נדע? לא יודעת אם אפשר לדעת בוודאות כמעט אף פעם, אבל כל אחד ומה שהוא/היא מרגישים.

וחשוב גם לעקוב ו"להיות עם היד על הדופק" אם משהו נראה חשוד.

וגם כשכתבתי את זה אישית אני באמביוולנטיות,

כי מאוד יכול להיות שהכל אותנטי ואז זה עלול לפגוע בפותחת, ומתנצלת מראש אם כך, לא זו הכוונה.

אך העיקרון באופן כללי חשוב מאוד בפני עצמו ולכן היה חשוב לי בכל זאת לכתוב ולחזק את הנקודה הזו עבור כולנו.

אני שמחה שאת לא מאמינה לייהלום אובלי
זה רק מחזק לי כמה זה לא תקין...
אני לא יודע מה מריח יותר מרחוק, הגרביים שלידי שרוט
אחרי שבוע שדאות או השרשור הזה.
הערותהעני ממעש

אינך אחראית על ולא תתורו שלו, לא באופן רוחני שתילחצי שיגיע לגיהנום , ולא ב'לחץ' להיות 'מלכת היופי' עבורו

הוא פתוח איתך וזה יפה .

הקטע שהוא המחיש לך ככה - אולי יש לו פער כלשהו נוירולוגי וכו

אינך חייבת לקחת ללב

תחשבי שבעלך יתלונן, שבגלל שקנה לך שמלה חדשה, ולמרות זאת התעכבת על כל חלון ראווה אחרי זה, סימן שאינך אוהבת אותו

ייתכן שהרעיון הכללי נכון אבל הדוגמא שהבאת לאקופצת רגע

ממש קשורה לנושא.

אני לא שמלהיהלום אובלי
ואני לא אחת מאלף
תגובההעני ממעש

נראה שלא הבנת את כוונתי

שוב - התפעל ממשהו מסויים בחוסר טאקט

אבל משמע ששם נעצר

לגבי שיתוף עם חברותייך זה לכאורה בעייתי

כלומר, פגעו בי - למרות זאת אני יכול לפגוע בחזרה רק לפי התו'ל- הדין . ולא להשתולל יותר מדי. עם כל הכאב והכבוד .

ושוב ממליץ לבדוק אם קיים אצלו פער כלשהו נוירולוגי תקשורתי וכו

לא אמרתי ששיתפתי את חברותיייהלום אובלי

וגם אם כן, לא באתי לתת כאן דין וחשבון, נכנסתי כדי לקבל תמונה ותגובות שיפוטיות לא מעליבות אותי אבל פחות משרתות את המטרה שלשמה שיתפתי באנונימיות סיטואציה רגישה.

וזו לא סתם התפעלות בחוסר טאקט, יש פה חוסר כבוד ורגישות ופגיעה באינטימיות. זה לא נעצר שם, זה מלווה אותנו הרבה זמן...

אוהעני ממעש

אז כאן יש נקודה שניתן לפתוח

חוסר כבוד וכו שציינת

מתי התחיל , מדוע, האם ואיך ניתן לטפל

עוד משהו -

אנשים כאן כותבים על מנת לנסות לסייע

אז גם אם תגובה אינה מה שהפותח ציפה לקבל - לא צריך לקחת קשה

ולפעמים משהו לא בעניין עלול במבט שני לשפוך אור

נראה לי ש נגמרו לי השמות לא הגיבה כאן

מסתמא יהיה לה מה לאמר

הוא שיתף אותך.אדם פרו+
עבר עריכה על ידי אדם פרו+ בתאריך כ"א בכסלו תשפ"ו 12:15

ברור שזה אסור לו הלכתית להסתכל עליה ובטח שלא להתמוגג מיופיה.

והוא נכשל

אבל אפשר בקטע הזוגי להסביר, שהוא מעביר את ההתפעלות אלייך.

וגם לשיתוף איתך.

זה לא כל כך נורא מבחינה זוגית. לדעתי.

אולי סוג של רמז שהוא היה רוצה שתעשי עיצוב שפתיים כלשהו.

באמת אמירה מיותרת יחסית.

מבחינה הלכתית ומוסרית, ברור שההסתכלות והמשך ההתפעלות אסורה.

הוא לא רמז לי שום דבריהלום אובלי

ולא רוצה עיצוב שפתיים, יש לי שפתיים עבות ויפות וכל מי ששמע שזה מה שאמר, אמר שמוזר שהוא אמר את זה דווקא לי...

נשמע שהיתה שיחה בעייתיתגפן36

אבל הגלגל ממשיך להתגלגל...

למה עוד אנשים בסביתך יודעים עליו שאמר כך? 

איזה גלגל ממשיך להתגלגל?יהלום אובלי
מסכימה. משהו לא נראה לי תקין בשרשור הזהלומדת כעת
העודף שיח ושיתוף על המראה של הפותחת, וקושי זוגי שמיוצג בשמחה ולבביות...
סליחה שאני עונה על תגובות שמכריחות אותי להגיביהלום אובלי

שהבעיה היא לא השפתיים שלי אלא האמירה שלו

וכאילו לרמוז לאישה לעשות עיצוב שפתיים זה חכם והגיוני, יש פה תגובות מפתיעות...

הן שאלו את מי עוד שיתפתSeven

כי באמת לא סביר לשתף באמירה כזו של בעלך את הסובבים אותך

לגופו של עניין האמירה לא רלוונטית

לחשוב שגברים פוזלים לדשא של השכן זה לא חשיבה בריאה ונכונה לקשר זוגי ואם בעלך פועל ככה שיעשה עבודה עם עצמו..

גם גבר שהוא לא דוס ולא עם זקן וכיפה גדולה יכול להיות נאמן..המראה זה חארטה אז שיפסיק להתמקד במראה ויתחיל לעשות עבודה פנימית

אני לא הבטחתי לענות לכל שאלה שנשאלת פהיהלום אובלי

וזה מקובל עלי שחושבים שאני טרול משועמם, זה לא לוחץ עלי לחשוף פרטים שאני מעוניינת לשמור לעצמי...

אבל אם יש פה נשים וגברים שאמירה כזאת עוברת על ידם בשתיקה, וחושבים שאישה ממשיכה להרגיש נאהבת ונחשקת אחרי דיבור כזה אז כדאי שיזכרו שהחיים והמוות ביד הלשון.

ואם למישהו נראה מוזר ששיתפתי והתייעצתי עם סובבים שלי לגבי אמירה כזאת, כנראה לא מבין כמה זו אמירה שפוגעת בליבה של האינטימיות.

בידיוק זו אמירה שפוגעת בליבה של האינטימיותSeven

אבל זו הנקןדה זה שיח אינטימי של בני זוג

לא מתאים לשתף אותו עם אף אחד

פרט לבעלי מקצוע במידת הצורך...

מצטערת אם אני רק מחממת אותךסיה

אבל אם מציע לך לצאת איתו בהמשך תתחמקי. אל תגידי למה.

אם כבר דיברתם על הנושא שהוא פלרטטן ומסתכל על נשים אחרות והוא יודע שזה כואב לך.

כואב לך זה אומר שזה אמור גם לכאוב לו

אם אשתו עצובה בגלל שהוא מסתכל על נשים אחרות אז הוא פוגע בעצמו

מה הענין שלך לצאת למסעדה איתו ולחזור כאובה

עד שהוא לא יבין שאין פלרטוטים ואין מבטים בצורה כזאת שמכאיבים לך אין סיבה לצאת איתו

לא קראתי תגובות אחרותbinbin
אני חושבת שיש נושאים שלא אדבר עם בעלי עליהם זה אחד מהם. למה לי לתת לבעלי לחשוב ולדבר איתי על יופי של מישהי לידנו? (זה לא שאני חושבת שהוא לא יחשוב לבד אבל יש הבדל בין לחשוב לבין לשים את זה בנינו ולדון על כאלה)

אגב אני מסכימה עם הפסקה הראשונה שכתבת, גברים צריכים להעריך ולזכור מה יש להם בבית!

סליחה אבל זה שיח גרועדרור אל

דרך הטבע שיש משיכות כל הזמן. כל עוד לא ממשים אותן חס וחלילה, אין מה לדבר על זה.

זה רק ייצור פגיעה, העלבה ומתח. שום דבר טוב לא יכול לצאת מזה.

אם פתחת בטיפשות את הנושא, קבלי את משיכותיו בכנות. כשמבשלים חמין מקולקל - אין מה להתפלא אם יוצא מזה קלקול קיבה.

ולגופו של ענייןדרור אל

יש ציפייה ליצור משיכה, ולכן היעלבות כששומעים על משיכה לאחרות. וזה גם נוגע בדימוי עצמי.

אי אפשר לעצור את המשיכות לאחרות, זה דרכו של עולם. אפשר להעצים את המשיכה אליך. באופן חיובי, לא באופן שלילי.

כלומר: טוב ורצוי לדבר על - כמה אני יפה בעיניך, נכון שאתה אוהב את השפתיים שלי, מה הכי יפה בי שאתה הכי אוהב ונמשך. כאלה שאלות, שיעשו רק טוב.

עכשיו שכבר נאמרה האמירה שלו - מציע לך לא למסגר אותה ולעשות ממנה עניין. זו תחושה רגעית של משיכה מקומית. זה לא אומר שהוא לא נמשך אליך ולא שאת פגומה.

הוא נמשך אליה, היא לא פגומהסיה

אבל הוא לא חכם מספיק . אם היה חכם לא היה בוער לו לבהות באישה אחרת כשהוא נמצא ליד אשתו

עד שהם אירגנו יציאה ויצאו הוא יכל להתאמץ בשעתים של היציאה לא להסתכל על אישה אחרת.

מה יצא לו? התאמצו ליציאה ובמקום להתקרב אחד לשני יצא הפוך. וכל זה למה? כי לא יכל להתאפק ביציאה הזאת לא להסתכל על אישה אחרת ולא לכבד את האישה שלו.

לצאת זה טירחה זה ביביסיטר זה ארגון הילדים.

יצא שכרו בהפסדו

נשמע שאתה מאוד חכם, אקבל את עצותיךיהלום אובלי

המלומדות, הנבונות והלא טיפשות בכלל, מזל שאתה כאן להציל אותי מהבעירות שלי.

אפשר לנעול את השרשור אני רואה שהוא מיצה את עצמו...

קראתי חלק מהתגובותלאחדשהאחרונה

והאמת בכלל לא מעניין אותי אישית אם זו הטרלה או לא..
לגופו של עניין, קודם כל חיבוק אחותי, קשוח ממש.
אני אישית נגיד, קנאית בהגזמה, בורכתי בבעל שלא מסתכל על אף אחת (
לפעמים זה גם מוזגם) ובטח שלא מדבר איתי על זה.
כמו שאמרו לך פה,
העלית את הנושא מולו, צריך לדעת שהתגובה מהצד השני תהיה כלשהי ואולי לא תמיד נעימה.
כמה דברים
1. למה הוא המשיך לחזור על זה כל כך הרבה, אמרת לו שזה לא נעים לך? מה דחוף היה לו לציין את זה?
2 הוא הבין בכלל כמה זה פוגע בך והתנצל?
3. לא ראיתי התייחסות כלשהי לזה אבל, חשבת מה זה גרם לו להרגיש כשציינת שבעל של מישהי אחרת בהה בך? אולי זה הכניס אותו למגננה למקום של פעולה הפוכה? נקודה למחשבה..

נשמע שיושב כאן משהו קצת עמוק יותר..
פתחת את הנושא לא מיד כשזה קרה אלא אח"כ, משמע הלכת עם זה תקופה עד שבחרת לדבר על זה באותה השבת.
במיוחד אם את אומרת שזה הולך בינכם,
כדאי לעשות פה עבודה.
קודם כל מול עצמך,
אח"כ אולי גם איתו
שוב חיבוק ענק...

ויכוח סוער - אוכל קנוי - בבקשה בבקשה תעזרו לי!זקן ושבע ימים

אשתי לא אוהבת לבשל אבל טובה בזה, אמא שלה לעומת זאת שורפת סלט. בקיצור זה לא הצד החזק שלהן. אשתי כל הזמן אומרת שיש ביצה במקרר ואפשר להכין חביתה, ויש ירקות אפשר לחתוך סלט, ולכן לא מבשלת. ואני אומר לה שאני רעב והלוואי והייתי יודע לבשל אוכל, אוכל אמיתי. בישולים. סירים. הבנתם..

בקיצור, חזרנו שבת מההורים שלה, עם מה שמתיימר להיקרא "אוכל", וכל השבוע אני רעב! אומר לה אולי תוכלי להכין משהו, את טובה בזה. היא אומרת לי שיש אוכל מההורים שלה, או שאני אכין חביתה, מצידה לא חסר אוכל.

אז עשיתי מעשה - הלכתי לקנות אוכל מוכן, פיצה שווה, המבורגר טוב, סושי מפנק..

חזרתי ואמרתי לה  - זה שלי! אני רעב!

ואז היא נפגעה ממני ממש. אמרה לי שהיא גם עובדת קשה, וגם רעבה, וזה לא בסדר שאני לא חולק איתה. אז אמרתי לה שהיא טוענת שיש מלא אוכל בבית, אז מה פתאום היא מתנפלת על מה שקניתי? לא בקטע של קמצנות , אלא בקטע של אם את בסתר ליבך גם רעבה וגם יודעת שאין באמת מה לאכול ושסלט לא באמת משביע, אז מה את מחכה שאני אקנה אוכל מבחוץ ואז אוכלת לי אותו??

בקיצור - מה דעתכם? האם אני באמת לא בסדר במצב הזה? 

חחחחחחחחחחלאחדשה

אולי יעניין אותך