לי אישית יש סמרטפון אבל לפני יותר מארבע שנים מחקתי את הווצאפ מכל מיני סיבות בעיקר בגלל בזבוז זמן. אני אישית חשבתי לא מזמן להחליף לנוקיה, גם בגלל מה שאת אומרת התדמית של הפחות דוסית והבזבוז זמן,עכשיו אני חיה בחברה שלא מקובל נוקיה,אני היחידה שאין לה ווצאפ בשכבה, ככה שזה די חריג אצלנו. ואני עדיין מאמינה שעדיף נוקיה מכמה סיבות. אמנם יש לסמרטפון יתרונות, כל הקטע של החברה והעדכונים וכו,אבל את צריכה לחשוב עם עצמך אם זו הסיבה היחידה שאת רוצה סמרטפון,כי אין בסמרטפון רק ווצאפ,יש בו גם אינטרנט, ואת יכולה בקלות להתפתות ולהוריד כל מיני אפליקציות כגון אינסטגרם ופייסבוק,ואת צריכה לקחת הכל בחשבון. לצערינו החברה היום היא גורם מאוד מפתה וסוחף,זה גם תלוי באיזה חברה של אנשים את חיה,אם לכולם כמעט יש נוקיות אז סביר להניח שיש לך פחות סיכוי להתפתות מהחברה לכל הדברים האלה.אני אישית נמצאת בחברה שלכולן יש סמרטפון, וסינון זה דבר ממש מוזר, יעני אני היחידה שאין לה ווטספ בשכבה ובן הבודדות שיש להם סינון, ברמה הזאת, ולכן היה לי ככ חשוב כן לשים לעצמי את הגבולות האלה,מעבר לזה שהסמרטפון זה בזבוז זמן ענק בעיני, כל היוטיוב וגם הווטספ שלפעמים סוחף והזמן רץ.אני אישית מאמינה וגם רואה את זה ממש,שזה שאין לך ווטספ וסמרטפון לא יהפוך אותך לפחות חברותית ,להיפך אנשים ממש מעריכים את זה ואפילו זה יגרום לך להבין מי באמת אוהב אותך ומעריך אותך מעבר לחרטוטים ופטפוטים בווטספ,אם למישהי את תהיה ממש חשובה היא תזמין אותך לדוג ליום הולדת שלה דרך ההודעות או שהיא תתקשר והיא לא תשכח אותך.ואת הקטע של העדכונים אפשר לפתור בקלות, אצלי-חברות שלי והמחנכת שלי מעדכנות אותי בהכל,כך שהכל אפשרי הכל תלוי ברצון שלך,והכי חשוב תלכי אם האמת שלך ואל תפחדי להיות שונה!