נסערתמקווה לשינוי
טוב, במשפט אחד בשביל הרקע: זוג נשוי 6 שנים, 3 ילדים. בעיות אמון משנה לאחר החתונה עד כה, עליות וירידות
מפה לשם, בשיחת טיפול זוגי היום מתברר לי כי בעלי לא רואה בעיה לשחק משחק עם 2 אחיות רווקות שלי, הוא איתם. כשאני לא בסביבה..
אכלתי כאפה, לוידעת איך להסתכל על זה מרוב שאני בשוק, מאוכזבת כמובן
המטפלת אומרת לי שזה לא אמור לעניין אותי יותר מידי, אלא אם זה היה מתוך סקרנות להכיר וכדומה. אחרת, אם זה ממקום אחר, אני לא אמורה לשאול בכלל שאלה כזאת . אין טעם, זה מאיים או משהו כזה

הרגשתי שוק גמור מכל מה שהלך שם

אנשים???
@נגמרו לי השמות אשמח לתגובתך
מה הכוונה משחק?פרפר 18

מדבר? מתרועע יש לכל דבר דין אחר

משחק מונופולמקווה לשינוי
רק איתם או עם עוד משתתפים?פרפר 18

גם מאוד תלוי במשפחה יש כאלו שזה מקובל אצלם ויש שלא

אישה אמורה לחוש שמשהו לא נורמליפרפר 18

אם את מרגישה שמשהו לא נכון  ככנראה שאת צודקת

אני מרגישה שלא נורמלי בכללמקווה לשינוי
אבל כבר לא ברור לי בכלל מה זה עוזר לי
תדברי איתו על זהפרפר 18

מה הוא אומר לך?מכחיש? אדיש?

מכחיש מה?מקווה לשינוי
אין מה להכחיש. אמר שמבחינתו זה סבבה לעשות את זה. לי זה עשה שוק. נראלי מוגזם. ואני יודעת לפעמים הרציניים ביננו בתחום הזה אבל בחיי שחשבתי שזה למשל כן יהיה קו אדום. שלו. לא שאני מציבה לו
*מודעת לפעריםמקווה לשינוי
לייהודידתי
זה סבבה לשחק אם אחיות של אשתי ואפילו אם בני דודות שלה מה אני יעשה באמת אין לי בעיה אם זה
מה זה לשחק משחק?סיה
משחק קופסא? מונופל וכו. או שלא הבנתי נכון
בנות כמה אחיות שלך? אם 10-12 לא נורא
אם 20-22 אז לא משהוא לשחק משחק בלי שאת מצטרפת כמובן אם הבנתי נכון
17 ו21 זה הגילאיםמקווה לשינוי
אני עכשיו קוראת שובסיה
הוא אומר שהוא לא רואה בזה בעיה. אבל תכלס הוא שיחק איתם?br />לא שאני מצדיקה אבל יתכן שהוא מסתכל עליהם בגיל כמי שהתחתנתם ןהם היו יותר לכוון ילדות
הרבה פעמים חתן נכנס הבית הגיסה היתה בת עשר קטנה פתאום הפכה לבת עשרים אבל הוא שנים זוכר אותה קטנה אפילן יש מצב החזיק אותה אם היתה יותר קטנה
תכל'ס לא. הוא כן שיחק עם אחותי ועם אבא שלי ביחדמקווה לשינוי
ואז דיברנו על זה ושאלתי אותו.
אני מבינה שאני לבד כאן בשוק?מקווה לשינוי
לא לבדסיה
אבל זה לא קרה. אז כבר את יכולה יותר להרגע
ואם אבא שלך היה שם רז זה מוריד את רמת ההלם.
כשאת באה לשם תהי באזור בסביבה שהוא נמצא
לא הבנתמקווה לשינוי
מה שהיה עם אבא שלי זה משהו אחר. וזה עוד עובר לי בגרון.. איכשהו
מה שמפריע לי זו הדעה שלו, התפיסה שלו, הקווים האדומים שלו בנושא של נאמנות זוגית
בסדר בוקר אורסיה
מה את לא יודעת שבין בני זוג לא כל הדעות שוות ויש חילוקי דעות?
גם בעלי יותר ליברלי ממני ולי זה עולה בחיים אז היום הוא יותר מכבד אותי ובשבילי פחות נחמד ולא מדבר עם אחיות שלי וכו כי למד שזה מפריע לי.
תסבירי שזה מפריע לך אז בשבילך לא יעשה זאת אולי עם השנים מתןך שלא לשמה יבוא לשמה
מבינה שיש חילוקי דיעותמקווה לשינוי
אבל ממש קשה לי להבין עד כמה זה רחוק ממני. זה עניין מהותי. זה גבולות אמון בקשר. זה לא איזה תזונה נאכל בבית שלנו
זה גורם לי להרגיש מאוד לא בטוחה בקשר
אז תעבדי על הבטחון שלך, כי שלך מולך.ruthi
אם את כל כך לא בטוחה בעצמך, ובזה שאת שווה מספיק, ואחיות שלך הן בסך הכל אחיות,
את צריכה לחזק את עצמך.
זה לא שלו בכלל, זה שלך מולך.
וואימקווה לשינוי
אני על סף התפרקות מהנושא הזה. מרגישה חסרת אונים, אשמה בחוסר אמון שלי ופשוט לא מצליחה לשנות את התפיסה ולקבל את זה שזה בסדר. לא מצליחה אפילו לנסח את המילים. קשה לי כל כך. מרגישה שאין לי מה לעשות מול זה והכי גרוע שאני לא מצליחה להפנים שזה סבבה, שזה אחלה ושזה לא מפריע לקשר ולרמת האמון בו
כי אני באמתמקווה לשינוי
לא חושבת ככה
למה התפרקות? את עשויה מלגו? ארון של איקאה?ruthi
הלו! את אישה! את יודעת מה זה אומר? שיש לך כוח! מלא מלא מלא כוח!
הבית שלך בידיים שלך!
בידיעה שאת טובה, וחזקה, וראויה.
לצערי אני ממש מפורקתמקווה לשינוי
ולא, לא מרימה ידיים. ואני לא עושה לעצמי הנחות. אני כבר 4 שנים בטיפול אינטנסיבי, עם עבודה על החלקים הכי כואבים שיש. לא עוצרת
אבל בהחלט בהתפרקות כרגע. זו חוויה נוראית עבורי שזה אשכרה לא עובר לי בגרון בשום צורה, גם לא תפיסתית, עזבי רגשית . אבל מסתבר שזה הכי סבבה
אז מה אני אמורה לעשות עם זה עכשיו? לא מצליחה לקבל את זה, תהרגי אותי לא מצליחה. לא מצליחה. מנסה, בחיי
קודם כל זה ממש ממש חשוב ששםאנונימי
שלא להתפרק ולא להרגיש רע.

את צריכה לזכור שאת לא אשמה בשום דבר, לא בחרת לעשות שום דבר רע ושאכן אין כל רע כאן.

זה ממש בסדר ונורמלי שיש רגעים כאלה בזוגיות

אחרי זה (אני מניח שזה יהיה אחרי שינה שתרגיע את המצב...) שווה לשבת ולחשוב על זה: מה מפריע לי למעשה? מה כאן משדר לי חוסר אמון? איזה דבר הייתי מצפה ממנו שיעשה והוא לא עשה?
אם היה אומר לי מראש, הייתי בסדר עם זה? האם זה כבר לא הפרת אמון?
אם זה עדיין כן, אז למה? הרי הוא שיתף אותי שהוא רוצה לשחק איתן.

וככה לאט לאט להגיע לשורש העניין של "עם מה באמת קשה לי כאן?"

אחרי זה לעבור לשלב של "האם זה מוגזם מה שאני מבקשת? במידה ואני מבינה את הרקע שלו - אני יכולה להבין למה עשה את מה שעשה?"

ושוב - את לא חטאת ולא פשעת. הכל בסדר
זה מצב חדש ולא מוכר.... וזה בסדר

אשרייך שאת מנסה לחתור לאמת ולמצוא דרכים לשפר את הזוגיות שלכם

המון המון הצלחה!
תודה רבה על ההרגעה. הנחוצה יש לצייןמקווה לשינוי
בשמחה שםאנונימי
זה באמת חשוב לדעת שכרגע את בעיצומו של חיזוק קשר, בלי שאת מודעת לזה
את בסדר גמור! אל תתפרקי.כלה נאה
את אישה נורמלית שמרגישה שזה לא הכי בסדר.
כי משחק יכול לגורם לצחוקים וקלות ראש. זה לא הכי הכי לגבר ירא שמים. וכניראה הציפיה שלך ממנו למשהו קצת יותר. ואת מרגישה שאת לא היית משחקת עם אחים של בעלך. לכן את לא רואה את זה הוגן.

בלי משחק. איך הקשר שלו עם אחיות שלך?

יכול להיות שבעלך לא רואה בזה בעיה כי הוא באמת לא מרגיש כלום כלפי אחותך. ולכן לא רואה בעיה לשחק.

איך הקשר שלו...מקווה לשינוי
תשמעי, אמת, לפעמים יש תחושה שאחותי בת 21 מנסה להתחבב עליו באיזשהו מקום. תמיד שהוא צריך משהו היא ישר תתנדב תקום וכו' תמיד פונה אליו בכל מיני עניינים.. כאילו מחפשת ת'צומי שלו קצת. ממקום תמים כביכול.. סתם לדעתי כי היא בגיל שהיא מחפשת את זה כבר אז בינתיים קצת מחפשת את זה בכיוון שלו. פעם אפילו הוא אמר שגם הוא מרגיש את זה.

בנוסף, יש לו קטע לבעלי לככב, להצחיק. בחוויה שלי ועד כמה ששמתי לב, בעיקר בקרב הנשים שבסביבה. כאילו יש לו צורך(הוא חסר ביטחון בעצמו ברמות ממש קשות, יותר ממני. מסקנות הטיפול)

אז כל אלו לא תורמים הרבה לביטחון שלי בו ובקשר.. אבל לא נראלי שזה האישיו כאן לפחות
לפי ההרגשה שלי, יש לך אינטואיציהכלה נאה
את מרגישה משהו לא הכי הכי ולכן את מתקוממת. ניראה שהוא אפילו לא מודע לזה.
מותר לך להפגע. מותר לך.
את מרגישה שלך זה לא מתאים. שיתפוצץ העולם!
לא אכפת לך למי מתאים ולמי לא!
כל זוג והגבולות שלו.

אתם תדברו על זה. ושיבין שזה מפריע לך ויכבד.

אני לא רואה פה משהו מדאיג. מצד שני חשוב להיות זהירה.
לא חסר סיפורים גם עם גיסות ואחיות שהתחילו משטויות ממש.

אתם תחליטו ביחד מה הקו המתאים לכם כזוג.

בבקשה די עם השטויות האלה...יהודה224
מה את מכניסה לה לראש כל מיני דברים שכאלה היא מגזימה בהחלט, מונופול זה לא כלום (בוודאי לא ראוי לבעל נפש) אבל מכאן ועד להפוך אתזה לבעיית נאמנות זה שטויות!
לא הפכתי משחק לבעית נאמנות!כלה נאה
יש לה פה תחושה שזה גורם לקירוב.( ויש בזה גם אם תגיד שלא) גבר לא צריך לשחק עם אישה זרה. וגיסתו היא אישה זרה!
לא אומרת שאצלנו מחמירים בזה.
אבל לה זה מפריע ויש בזה!
גם אם הוא בסדר גמור היום. אתה לא יכול להבטיח לה כלום על העתיד.
לא כל מה שמפריע לבן/בת הזוגיהודה224
קדוש... ולא צריך לתת לגיטימציה לכל יצר קנאי ומטומטם ככל שיהיה בפרט במשהו שעלול לפרק בתים..
הקנאה הזוגית היא דבר חשוב אבל לא צריך להקצין את זה.
בטוחה שבשביל בריאות הנפשכלה נאה
של אישתו הוא יוותר בכיף על משחק עם אחותה.
ואם לאא אז..היא צודקת.

לקינאה גם יש תפקיד טוב. ולא רק רעכפי שזה ניראה.
אישה שמפריע לה שבעלה ישחק עם אחותה זה נורמלי ביותר.
האמת היאמקווה לשינוי
שהוא שיחק עם אחותי ועם אבא שלי למרות שערב לפני כן בדיוק פתחתי איתו על הקושי שלי מול הדבר הזה ומה שזה מעורר בי. והוא מודע מאוד לקשיים שלי, ואני לשלו. זה פתוח ביננו

וערב אחרי הוא משחק.. זה באמת ממש צרם לי גם מהסיבה הזו. לא שאני חושבת להגביל אותו או להגיד לו מה לעשות. אבל לא תהיה לפחות רגיש? לפחות סמוך כל כך לשיחה הפתוחה שלי על הקושי שזה מעורר בי?
זה באמת פוגע מאוד.כלה נאה
מבינה מאוד את הרגשות שלך.
מה הוא אמר על זה?

זה לא להגביל .. אלא שיבין שזה מפריע לך ואם יכול לכבד.

אלא שאת גם רוצה שהוא ירגיש לבד למה זה לא בסדר.

אבל הוא לא רואה בזה בעיה.
אז או שאת מאמינה לו שאין לו שום כוונה. ושהמשחק לא יוביל לקלות ראש.
או שהוא לא משחק איתן כי לך זה מפריע.

את לא צריכה להרגיש עם זה כל כך נורא.

קנאה היא מדה לא טובה שיש לה שימושים טוביםיהודה224
כמו במקרה שלנו.. יש לה מטרה טובה, וצריך לדעת להשתמש בה במשורה.
ובשביל בריאות הנפש שלו ושלה אז היא צריכה להתעורר על עצמה ולדעת להשים את הקנאה במקום הנכון שלה כי אולי אם זה לא יגמר במקרה הזה, תקרה סיטואציה אחרת שתכניס אותה לסטרס מכיוון אחר כגון, הקופאית בסופר,או הבנקאית בבנק או ווטאבר... ואז לא הרווחנו כלום...
לי לא היה מפריע שאשתי תשחק מונופול עם אחי או אחיותי...
נכוןסיה
גם קופאית בסופר וגם פקידה בבנק צריך לדבר עניני בלי להתחנחן או למצוא חן
גם אני חושבת.כלה נאה
אנשים קצת איבדו את הגבולות.
תראי מה גורמת לך הקינאה הזולמה לא123

להתרחק מהמשפחה שלך,זה ממש לא בריא

אלא אם כן בעלך באמת מפלרטט עם כולן,ואז אני מבינה

לא בריא שאני אהיה חולה מצערסיה
במשפחה אומרים לי שאני מגזימה וזה לא נראה כך.
אבל אין עוד גיס כזה ולא בא לי שבעלי היחיד כזה.
הוא לא ממש מפלרטט אבל גיסה באה הוא יכול לבחון אותה מכף רגל עד ראש אז כבר היום הוא לא יגיד לפני כולם אבל יכול לשלוח לי הודעה כשאנחנו שם פתאןם ווא אחותך שמנה. כאילן מה זה מה שיש לך לשלוח לי בווצפא פנימי שתי דקות אחרי שהגענו מה בכלל בחנת אותה את השומן שלה חוסר טאקט וחוסר צניעות.
או שיכול להגיד לי למחרת הגיסה הזאת היתנ נראת עיפה זה ממש פוגע בי אז הוא לא אומר להם כבר נגיד את נראת עיפה אבל לא מסוגל להתאפק וחייב להגיד לי ששם לב מה קורה איתם
אני כנראה גם מאוד קנאית.
האמת בזמן האחרון התחלתי כל הזמן להגיד לו על איזה שכן חתיך שלנן. אני לא אוחזת ממנו אבל כל הזמן מספרת לו שאני רואה אותו והוא מאוד רזה או שהוא הסתפר או לבש נעל כזאת וכו לא יודעת החלטתי שזהו אולי ככה יקלוט. אני רואה שאני מספרת לו הוא די משפיל את העינים ממני. חזרתי מהליכה אמרתי בשיא ההתלהבות איזה קטע אתה לא מבין את מי ראיתי בא מולי גם עושה ריצה? את השכן הזה והזה איזה מענין לא ידעתי שהיא עושה ריצות ועוד במסלול שלי וגם באמת הוא מאוד רזה. לא יודעת אולי ככה יותר יפול לו האסמיון כי התגובה שהוא משפיל עינים ואומר עזבי אותי מהפרחח הזה
יש מצב שהוא עושה את זהלמה לא123

כי זה מחזק אותו לראות כמה אשתו קנאית לו

זה מרים לו את הביטחון העצמי, עד כמה שזה נשמע מוזר,לדעתי אם תשחררי ותראי חוסר אכפתיות,זה יעבור לו. כי הוא יראה שזה לא מספק לו את הצורך הזה

עם המשפחה שלו הוא גם מספק כאלה "יציאות"?

משפחה שלוסיה
כולם נראות גרוע
לא יודעת לא מפריע לי בכלל אם הוא מדבר שם.
כנראה בגלל שגיסותי ואחיותי נראות טוב. לא יותר ממני אבל עדין כנראה זה יותר מאים עלי וגם מרגישה יותר בושה מאחיותי כי תמיד מספרות כמה מגעיל זה פלרטטנים ואני די בטוחה שמאחורי הגב כולם מדברות עלי שאני מסכנה למרות שהן טוענות בתוקף שלא!
ברור שאני מאוד מאוד מנסה לא להגיד כלום אבל בסוף זה מתערם מתערם ומתפוצץ.
אתמול נגיד בלילה הוא דיבר עם מישהיא מהעבודה נכון שהיא בת שישים אבל נראת פצצה אישה עשירה מאוד מבינה בחיים מאוד בחיים היפים.
והוא ציחקק איתה זה עד עכשיו ממש כואב לי! ואני מתאפקת לא לאמר מילה וזה הולך ונהיה גרוע אני לא נרגעת. למרות שלא נראה לי שהוא יעשה איתה. בעצם ברור שלא יהיה בינים כלום זה מעל כל ספק היא בגיל של אמא שלו. עדין זה כואב לי שהיה לו רגעי צחוק עם אישה אחרת . סתם בעיניני עבודה. הוא גם יודע שזה מעצבן אותי מאוד
אני במקומך פותחת את זהמקווה לשינוי
ולא מדחיקה ומנסה "להתגבר". זה מה שעשיתי בהתחלה כי הרגשתי שאני לא בסדר ולא רציתי להקטין עצמי מולו. אבל זה לא איפשר לי להתקרב אליו באמת. אפילו שכביבול הצלחתי.
הבנתי שאני חייבת לעשות את זה , עם כל הכאב, אם אני רוצה זוגיות אמיתית ואינטימית כמו שתמיד רציתי
לקח לי עשר שנים ואז פתחתי את זהסיה
כאילן תמיד דיברנו אבל תמיד זה יצא שאני הדפוקה והמדמינית.
אחרי עשר שנים עשיתי משהוא קיצוני ממש ואז באמת פתחנו ממש הכל הכל עד הסוף ממש בעקבות שהוא הבין שזהו אני לא שם ואין דרך חזור. ואז כשהבין את זה באמת ואני גם היתי במקום מאוד מאוד בטוח שאני יפה שאני חכמה וזהו הוא הכל!! מה שלקח לי הרבה שנים כי תמיד הוא הצליח להעביר אלי שאני מדומינת ואני בעיתית.ואז אחרי המקרה שהבין שזהו הכל סגור עליו נפל לו האיסמון מאז באמת הוא הבין פתאום כמה אני חשובה לו והוא לא מוכן להפסיד אותי ככה טוען. אז כבר היום זה הרבה יותר השתפר. אבל עדין מרגישה מרוסקת אחרי עשר שנים. עברו מאז ארבע שנים קשה לי עדין בפנים בתוך תוכי לכן אני כן מנסה להתגבר על עצמי לתת לעצמי להבריא מיזה בלי כל הזמן לדבר על משהוא שהוא כבר דובר מלא. כי הוא כן השתפר מלא עזב עבורי עבודה שהיה עם נשים אז משתדלת נגיד כן לעבוד עם שכל בלי לשתף אותו וכן להתגבר על עצמי לבד
שמחה לשמוע שהיתה אצלכם נקודת מפנה לטובנמקווה לשינוי
לא כל כך הבנתי עד הסוף את המקום שלך ושלכם היום. אבל אני בכל זאת הייתי ניגשת לטיפול זוגי
בהצלחה רבה!!
ותודה על חלקך בדיון
ואיי אז יש לי גיס כזהכלה נאה
בעלי לא סובל שאחיו הגדול באזור.
ואין לו כל כך טקט.
יכול להגיד לי איך רזית מיד אחרי לידה?
או החלטתי לא להניק. והוא מדבר איתי כמה זה חשוב ובריא. אני מתפדחת נורא. מה הקטע שלו?
ויש לו אישה תמימה וצדיקה. לא יודעת איך היא עם זה. ואם הוא סופר אותה.
האמת מרחמת עליה.גם אני לא הייתי מסתדרת עם זה.

השאלה אם כדאי לך לסבול כל החיים או להשלים עם זה שהוא לא באמת יש לו כוונה לשים עיין על אישה אחרת.

לא יודעת מה הכוונות שלוסיה
עד שאדע מעדיפה לא ללכת להורים יחד איתן. מלבד ממש פעמים שלוש בליל חג
ללכת לשם ולהשלים עם זה לא אופציה. למה אני הולכת אם זה ל גורם לי הנאה?
ברור.יהודה224
אבל לא כל דמיון צריך להפוך לטריגר לפיצוץ
בעיניי זה לא מתאים בכללמהי אמת
למה שבעלי ישחק עם אחיות הצעירות שלי? בעיניי זה גבול..
תדברי איתו ותסבירי לו שזה חשוב עבורך מאוד, ולא משו שאת יכולה לקבל.

יש דברים בזוגיות שזה לא לקבל וזהו.. לפעמים עושים דברים לטובת בן/בת הזוג בלי תמיד להבין.
ואל תתחילו לומר שלא עושים דברים מכפייה כי לא זו כוונתי.
לא כופים אחד על השני, אלא מכבדים ועושים לפעמים דברים שלא תמיד מבינים..

ברור שמקרים כאלו עלולים להוביל למקומות לא נעימים..
באיזשהו מקום גם ההגבלה לבגודמקווה לשינוי
היא סוג של כפייה אם ככה? אם אין מקום להצבת גבולות בקשר אז אין מקום לשום גבול.
יש גם גבולות לגבולותיהודה224
תגידי לו גם לא לצאת מהבית כי יש בנות בחוץ..
להפךמקווה לשינוי
אני ממש אחרונה להציב גבולות. ובעלי עובד בעבודה עם נשים
אני באה לתהות על המקום הזה שאומר "לא לגיטימי להציב גבולות אחד לשני" ואגב אני גם מאמינה בזה, לא הייתי רוצה שבעלי יגביל את עצמו בגללי.
כן הייתי רוצה שיגביל את עצמו מעצמו
כיצד בעלך מגיב ביחס לגבולות שאת מציבה לו?התחברתי
כאחת שאוהבת מרחבים יציאות ספוטניות אני רוצההלומר לך . כי אם הייתי בעלך כנראה לא היינו יכולים לחיות בשלום אפילו רגע אחד. רק מעצם המחשבה אני מרגישה מחנק. לא הייתי מסוגלת לעבור לסדר היום. מבלי שיהיו לזה תוצאות שיובילו למריבות וחוסר שקט פנימי שלא נגמר...
שווה לך לחיות כך במתח ועצבים? נצא מנקודת הנחה שאת צודקת כך היית רוצה להעביר את החיים שלך?
חשבת אולי לשנות תפיסה אולי אפילו להרפות במקום כל הסגה שחוזרת על עצמה?
איפה ראית שאני מציבה לבעלי גבולות?מקווה לשינוי
אף פעם לא אמרתי לו מה לעשות או מה לא לעשות
שנית, חשבתי לשנות תפיסה ולהרפות כמו שאת קוראת לזה, אבל מה שאת לא מבינה זה שאם בחוויה שלי זה לא נאמן, לא משנה מה הסיבה, זה לא יאפשר לי להתקרב אליו
ואני רוצה יותר להתקרב לבעלי ולחיות איתו באהבה ובקרבה אמיתית מאשר להרפות ולחיות את החיים האלה בשקט, אבל לא עד הסוף

וכן, אני מטפלת בעצמי בגלל זה. לא עושה הנחות לעצמי. יש לי בעיית אמון בסיסית ואני עובדת עליה באינטנסיביות. נלחמת בשיניים

גם פה, לא באתי להציב לו גבולות. באתי לבדוק עד כמה מצוי שזה יפריע. זה הכל
ואני רוצה להגיד לך עוד משהומקווה לשינוי
באמת מהלב.
אני מבינה שתפיסת העולם שלך שונה לגמרי משלי, וכנראה שגם הביטחון העצמי שלך ברוך ה' גבוה. אשרייך!

אבל לבוא ולהגיד לי, או לאחת כמוני שמציגה שאלה כזו, מתוך מקום של כאב ומצוקה, מסבירה שיש בעיית אמון ברקע, שאם היית בעלי, לא היינו חיים בשלום אפילו לרגע אחד, זה פוגע מאוד מאוד. אפילו קוטל

אני בטוחה שלא היתה לך כוונה כזו, ורצית להסביר לי את העמדה שלך, שאת מאמינה שעדיף להרפות כי זה מוגזם ולא נעים לצד השני. אבל זה לא באמת יעזור. אם הכוונה היא לעזור, אז זה לא יהיה יעיל. מניסיון

חשוב לי לכתוב את זה בשביל להבא, צריך להבין שיש אנשים שחווים כאב, מצוקה, בעיות מהילדות, ואמון זה אחד הקשים. לעודד לעבוד על הביטחון כדי שתוכלי לחיות חיים טובים יותר, גם עם בעלך, כי זה מפריע לך ולכם, זה אחלה. אבל להגיד לשחרר ולהרפות כי זה מפריע, זה לא עוזר. אפילו ההפך
ראשית מתנצלת שנפגעת כמו שציינת זו לא הכוונההתחברתי
כשבעלי מעיר לי באופן אוטומט אני חושבת כיצד להשתפר. לתקן ולרצות כי אני אוהבת אותו . ואם זה נוגד את המבנה האישיות שלי. ונאלצת בעל כורחי להתאים את עצמי אליו. אני ארגיש "שלקחו ממני את החירות".
ולכן שאלתי כיצד בעלך מגיב?
לבעלי לקח זמן להבין את הצורך החיוני שלי . כי עצם הנוכחות שלי היתה חשובה ולא בגלל שהוא לא סמך עליי. היציאה עם חברות גרמה לו לקנא. כמובן שעברנו תהליך שבו למדתי לתת לו את הצורך והבטחון שהוא במקום הראשון. והוא למד לתת לי את המרחבים שלי.
חייבת לציין שקראתי את התגובות שלך ולדעתי את צריכה יותר עבודה עם עצמך. קנאה זו אישיות מילדות שטבע בנו הקב"ה בכל אחד מאיתנו בכל מיני רמות. כנראה אצלך זה ברמה כל כך גבוהה ולכן "לא נכון תמיד" לתלות את המידה שלנו בגורם חיצוני .
ואם זה המצב חשוב שתלמדי להעצים את עצמך לא רק מול בעלך אלא מול כל אחד ואחד. כי אחרת זה יתפוס אותך בכל מקום ובכל שעה.
חייבת לומר שלא ראיתי דבר יוצא דופן במיוחד בבעלך. הוא מאוד נורמטיבי הוא לא עשה ועושה דבר חריג מבחינה מוסרית. אם זה טוב מבחינה הילכתית את זה נשאיר לקב"ה .
מאחלת לך רוגע שלווה אופטימיות ולדעת שהאושר שלנו לא תמיד תלוי באחר. בהצלחה רבה !
התחברתימופאסה
מעריכה את הדברים שכתבתמקווה לשינוי
והם גם נשמעים אחרת לחלוטין מהודעתך הקודמת

את צודקת לגמרי לגבי הטענה שאני צריכה לעשות עבודה עם עצמי, וגם חזרתי וציינתי את זה לכל אורך השרשור. צרם לי שזה נתפס על ידי כמה מגולשי הפורום שאני כביכול מנסה להיות שוטרת או שמה לבעלי גבולות וכאלה, כי אני ממש ממש ממש לא. ולא מנסה לרגע או חושבת לרגע לשנות אותו. כל מה שכתבתי הוא מתוך הכאב שלי, מתוך התסכול שאני באמת בתפיסה כל כך שונה וזה לא מצליח להסתדר לי.

ואגב, זה לא רק עניין של מי הנורמטיבי ומי לא. זה יותר עניין של להבין שיש פער, ופער ענק, וגם התפיסה שלי היא בסדר, והיא לגיטימית ( עובדה שיש כמה כאן שכן הסכימו איתי. מה גם שאני חרדית ובאה מחינוך ממש שמרני..) אלא שמה שכנראה פספסתי הוא שהפער הזה לא מצביע באמת על חוסר נאמנות, או על כוונות מסויימות שמעוררות בי פחד, תהיות וספקות(וכאן נכנס המקום של העבודה האישית שלי. לקח לי זמן להבין שזה אכן כל העניין. מודה המון זמן לקח לי) אלא על פער, ולכן מה שקורה הוא תקין לחלוטין, ומה שנדרש זה לדבר על זה, ממקום פתוח ומקבל, ולהבין אחד את השני
וכמובן- להמשיך עם העבודה העצמית שלי. 4 שנים אני בזה וזה ארוך ומתיש וכואב, אוי כמה כואב. לפעמים אני מרגישה שכל הכאב בעולם הזה מתנקז אלי, עד שאני נתפסת לפעמים כמישהי רעה או לא סובלנית , כשכל מה שקורה הוא שבאמת כואב לי.

בנקודה, המצב הרבה יותר מורכב ממה שהוא אולי נראה כאן, בטח מההודעה הקצרה שלי, ולכן מן הסתם עלו התגובות שלא מבינות.

כל מי שאמר שאני צריכה לחזק את עצמי- צודק. יודעת את זה מעולה, ועובדת על זה כבר מלא זמן. אני מודעת לחלקים שלי ולקשיים שלי. כאן זה היה נראה לי אחרת, ועזרתם לי להבין שלא. שזה שוב חוזר אלי ונובע מתוכי. אז עם כל הכאב שבדבר, אני באמת מודה לכם. לכולכם!!

ותודה לך באופן אישי על הבהרת הדברים
כל הכבוד לך על העבודה העצמיתלמה לא123

זה באמת לא קל

מאחלת לך זוגיות מאושרת לאורך ימים

תודה רבה יקרה!מקווה לשינוי
ואמן, הלוואי שנזכה! זו הסיבה שאני ממשיכה ונלחמת! זוגיות אמיתית ומאושרת היא אחת השאיפות הגדולות שלי בחיים, מיד אחרי הקמת משפחה חמה ושמחה וגידול ילדים שמחים עם חוסן נפשי גבוה( כתוצאה מכך שאני לא זכיתי לילדות כזאת, ואני רואה את ההשפעה.. רוצה להבטיח לילדים שלי , עד כמה שתלוי בי, התפתחות נפשית לא פחות ממעולה)

תודה לכולכם!!!!
סליחה על השאלה.. זוגיות טובה זה החלום השני שלךוואוו
ומשפחה חמה ל/עם ילדים זה החלום שלפניו?
תיארתי לעצמי שזה יעורר שאלהמקווה לשינוי
אני די מתכוונת שהחלום הגדול והמרכזי הוא שהמשפחה שאקים תהיה משפחה טובה, משפחתית, שמחה, תומכת. שזה בעצם מקפל בתוכו גם זוגיות טובה- אבא ואמא מאושרים ומאוחדים, וגם ילדים בריאים ושמחים.
ואז יש את החלום הספציפי לגבי הזוגיות עצמה.
אבל באיזשהו מקום אני כן מרגישה קצת שהילדים לפני. שהם המקום הראשון.

ודוקא אני מאוד אחת שחשוב לה לפנות זמן לזוגיות, לקחת בייביסיטר כדי שנוכל לצאת, לשמור על זמנים זוגיים ולשוחח כל ערב וכו'. אבל עדיין יש איזה תחושה שהילדים לפני הכל
אולי פה הבעיה?כלה נאה
האם הוא מרגיש שהילדים מקום ראשון לפניו?

אם כן זה יכול להשפיע עד כמה הוא מוכן להתמסר לך. וכמה כל מה שפוגע בך פוגע בו.

אישה שמשדרת לבעלה שהוא כל העולם שלה, ועוד ליפני הילדים. הוא יתן לה את הנשמה. ובטח לא ירצה לצער אותה.

תדעי לך..הילדים מתחתנים ועוזבים. הבעל נשאר איתך. הזוגיות צריכה להיות הראשונה ואחר כך הילדים.
ואז כשההורים שמחים ומאוחדים ממילא זה מקרין ועושה טוב לילדים.
דוקא לא חושבת בכלל שזו הבעיהמקווה לשינוי
כי אולי זה קצת מסלף את איך שהדברים באמת במציאות.
הזוגיות שלי מאוד מאוד מאוד מאוד חשובה לי. אני משקיעה המון המון המון בשביל הזוגיות, ובשטח היא תופסת לי בערך 60 אחוז מהחיים, לפחות מבחינת ההתעסקות בזה, החשיבה, השיחות עם בעלי , הטיפול הארוך, העבודה שעושים עם זה, הנושאים שמעניינים אותי ואני קוראת עליהם מלא, זה קודם זה.

כן אני מרגישה שאם יש שאלה של הילדים צריכים אותי עכשיו או בעלי או הזוגיות שלי צריכים כרגע זמן, אז קודם נטפל בהם(אבל זה בקטע שפשוט אנחנו מתעסקים כל כך הרבה עם הזוגיות ואז אני מרגישה באמת שזהבא על חשבון הילדים, אז אני חייבת להחזיר את עצמי אליהם. קצת קשה להסביר כאן)

בכלופן, אני די בטוחה שזו לא הבעיה.
אז זה ממש נשמע אחרתכלה נאה
זה בסדר ונכון.
רק בגלל שראיתי מקרוב. שאצל חמותי הילדים לפני בעלה. ובבכלל היא אישה קנאית מאוד.
אני ממש מפחדת לדבר עם חמי מילה מיותרת.
גיסה אחת כבר שילמה ביוקר.
זה ממש יכול להשפיע לאורך שנים על כל המשפחה. לכן כדאי וחשוב לטפל בבעיה. אם זה עודף קינאה מבעיה ריגשית או שזה בעיה אמיתית.

מאוד קשה להפריד בין הדבריםמקווה לשינוי
וכל הבירור הזה, כאילו אין לו באמת תשובות. כי בסוף תמיד יש גם רגשות, וברור שהן משפיעות. אז מי קובע איפה בדיוק מתחילה הקנאה המיותרת? את מבינה. זה לא שחור ולבן בכלל
בכל אופן אני בתהליך עם זה, בעזרת ה' בקרוב מקווה שהכל יתבהר.
אולי אוכל לחזור לכאן ולשתף בתובנות🙂
אני חושב שזה עניין של צניעות ואורח חייםאיתמר93

ולכן לא יעזור לשאול בפורום, יש פה אנשים מגוונים מאוד, על כל הרצף של הדתיות. יש אנשים שבכלל לא מבינים על מה הסיפור, יש משפחות ודרך חיים שזה ממש ממש לא מקובל שם. גיסה לא ממש מדברת לבד עם האחים הרווקים של בעלה, ולהפך. סתם דוגמא מצחיקה, אתן יכולות לדמיין את הרב שמואל אליהו בצעירותו משחק לבד עם אחיות רווקות של אישתו? אברכים ממרכז הרב? הרצף הוא מאוד רחב. רגשות הצניעות שלנו משתנים מאחד לאחד, ממשפחה למשפחה, גם אם אף אחד בפורום לא מסכים איתך, זה לא אומר בכלל שאת מגזימה.

יש גם אסכולה כזו שכל מה שעובר בעולם הרוחני של הבעל לא קשור לאישתו. אפילו נפילות באינטרנט. אבל הרגש הטבעי מזדעזע מאמירה כזו, לדעתי. זה לא עניינה של אישה אם בעלה מסתכל על נשים ערומות אחרות? הייתם אומרים אותו דבר אם היה הולך למועדון חשפנות? מה ההבדל?

מסכימה איתך מאודמקווה לשינוי
גם לגבי העניין שזה תלוי באורח חיים. בטוחה שזה השפיע עלי בעניין הזה של המשחק.
וגם בנושא התפיסה לפיה כל מה שקשור בעולם הרוחני של הבעל, לפחות בנוגע לשמירת העיניים, לא קשור לאישה. קצת נוגד את מהות הקשר הנפשי בין איש לאשתו, עם כל ההבנה של הניסיון הזה. ההשוואה שהעלית למועדון חשפנות מאוד מחדדת את זה
זה תלוי מאוד בסגנוןפרפר 18

הרבה אנשים לא רואים בזה בעיה כל עוד זה לא ממש איתם לבד

אצל חרדים רציניים זה בעייה וגם תלוי בסגנון

ואם זה ממש איתם לבד?מקווה לשינוי
בעלי משחק מונופול עם 2 אחיותי הרווקות כשאני בכלל לא בסביבה?
אתה רוצה להגיד לי שזה סבבה שאני ישחק מונופול או קלפים או וואטאבר עם 2 אחים שלו הרווקים???
וואלה אני חווה את זה כהפרת אמוןמקווה לשינוי
לשחק??? ועוד לא כזוג יחד עם כל המשפחה אלא הוא לבד? באיזה קטע כאילו
בקטע שהוא גדל בעולם אחר ממך והוא אדם שונה ממךבסדר גמור

וככל שתפנימי את זה יותר מהר, יהיה לך יותר קל בהמשך

אז אני בעצם הבעייתית שזה מפריע לי ככה?מקווה לשינוי
לא בעיה. אבל תפיסת עולם אחרתruthi
וזה בסדר לחשוב אחרת מבנהזוג, ולא חייבים להסכים על הכל
אבל אין צורך להפוך את זה לבעיות אמון כי זה לא.
כן. זה בסדר.ruthi
בסדר גמור אפילו.
וכן, אני ישבתי לשחק עם גיסים רווקים שלי, ולא מעט.
לא רואה בזה שום דבר רע
הן אחיות שלך, משפחה שלו, הוא רואה בהן אחיות.
וכמה שתעשי מזה יותר דרמה, זה יהפוך לסלע יותר ויותר גדול
די טיפשי, הייתי אומרת.
איתם לבד זה לא בסדרפרפר 18

אבל באמת הלב לא משקר אם את מרגישה  שזה לא בסדר כנראה שאת מרגישה נכון

יכול להיות שאת רואה שיש חיבור לא ראוי בניהם ( או עם אחת מהם)

אם הוא היה מדבר עם מישהי שאין בניהם כימייה לא היית חוששת

כגון זקנה מכוערת וכד

שוב, לא ראוי בכלל לטעמימהי אמת
ברור שלא ראוי.יהודה224
השאלה היא אם צריך לעשות מזה סרט? לטעמי לא!! גדול.
לטעמך כנראה שכן וזה מה שאת מציעה לה לעשות... וחבל...
נשים קנאיות מידיהודידתיאחרונה
אני לא מבין בכלל מה את עושה ונראה לי שאת פוגעת בעצמךבסדר גמור

אומנם אני לא אישה, ובקושי אתן מבינות את עצמכן אבל בכל זאת, אם אתם בטיפול, זה מעולה.. למה את לא פונה למטפלת ואומרת לה כמה זה מפריע לך?!
אולי זה חלק מהותי שהיא מפספסת? אולי יש לה מה לעשות עם זה?

פשוט לא ברור הקטע שאת הבאה לפורום כדי שימצאו לך פתרונות קסם. 
אז אם לא שמת לב, את במצב מורכב. העולם הזה מורכב, הוא לא מה שחשבנו, מה שציפינו ומה שאנחנו מתכננים. 
גם אישך שבמקרה הוא גם האבא של ילדייך, לא נעדר מהמצב הזה ואם את רוצה לנסות לשקם את הקשר את צריכה לתת בו אמון ולהבין שהוא אדם שונה. הזוי מוזר ועם סדר עדיפויות שונה משלך.
הרי אם היית מחליטה שאת מפרקת את הקשר לא היית הולכת לטיפול. 
אז החלטת שאת הולכת על זה -->  אז אל תהססי ותעשי את מה שאת צריכה כדי לתת לו את המרחב שלו ולתת אמון בו. 

לסיכום, לבוא לפורום כדי לעכל את השוק שלך זה כמו לשאול חבר מה חוות דעתו המקצועית כשאת כבר מטופלת אצל רופא מוסמך ומקצועי.

לתת אמון זה לא פשוט אבל לאט לאט עם עבודה זה אפשרי. ובע"ה תראה פרי בעמלך. ב"הצלחה!

תודה על התגובהמקווה לשינוי
אני מקבלת את מה שאתה אומר ומבינה
יחד עם זה, הפנייה שלי לכאן היא מפני שאני מרגישה איזשהו בלבול או פחד שנופלת כאן טעות. שמה שאומרת לי המטפלת הוא לא נכון. אני קצת באה לבדוק כאן עד כמה הגיוני להמשיך עם הקו שלה. האם אני לא מפספסת כאן משהו.
מה שאת אומרת במילים אחרות זהבסדר גמור

שאת באה לבדוק פה כדי להבין האם יש בסיס עובדתי כדי לבסס את חוסר האמון במטפלת? 

לאמקווה לשינוי
אני באה לנסות לברר לעצמי עד כמה השוק שלי הוא טבעי, מתבקש או עד כמה זה מצביע על בעיה שלי
הבעיה היחידה שכרגע את צריכה לחשוב עליה היאבסדר גמור

שאת מגדירה את זה כבעיה ולא כאתגר או פער.

זה הגיוני שאת בשוק, אני הייתי בשוק מאישתי יותר מפעם אחת.
אבל כאשר מבינים שכל אחד גדל בעולם אחר=משפחה אחרת=נורמות אחרות, אז גם אחרי 6 שנים של זוגיות את הולכת לגלות דברים חדשים ובע"ה גם בעתיד.
הוא לא רע, רק שונה, לפעמים אנחנו חווים את זה כאיום על העולם שלנו.

אבל ברגע שהוא ירגיש באמת שאת מקבלת אותו, הוא יבוא אליך ויהיה מוכן לוותר ולא לשחק מונפול אף פעם בחיים שלו ולא רק עם האחיות שלך. 
וכדי שהוא ירגיש את זה באמת, צריך לעובד קשה.. וזה לוקח זמן.. 

אני יכולה להרגיש שאתה צודקמקווה לשינוי
ומבין את הסיטואציה לעומקה. אני כל כך לא רוצה שהוא יוותר בשבילי. זה עושה לי להרגיש אפילו רע יותר
רק לא מתיישב לי איך זה אמור להסתדר.. ואם נגיד היה מצב שלדעתו הזה גם סבבה לצאת איתם לטיול לבד? גם אז אני אמורה פשוט להבין שהוא שונה?

זה כאילו מרגיש לי בסיסי. אני לא יודעת אם אני מצליחה להעביר את הדילמה שלי
ומה זה אומר בעצם? שאין דבר כזה תיאום ציפיות או הצבת גבולות המקווה לשינוי
ברור שיש אבל הוא באבסדר גמור

ממקום של בחירה דיבור ושותפות ולא ממקום של כפייה.. וכפייה זה גם אם זה נראה לך כמו בגידה ולו זה לא. 
את רוצה להגיע למצב שאם את אומרת לו שזה פוגע בך, זה יספיק לו כדי לרצות להפסיק כי הוא אוהב אותך ורוצה בטובתך.

כמו מי שבורח מהכבוד הכבוד רודף אחריו.. 

אה אוקיימקווה לשינוי
ברור שלא ממקום של כפייה. זה בחיים לא מה שרציתי שיקרה.
וכן, באיזשהו מקום הייתי מצפה שלא ירצה בזה מתוך ההנחה שהוא אוהב ורוצה בטובתי, ורק לא ממקום שהוא מפחד ממני או כזה, זה הכי דפוק שיכול להיות מבחינתי. אבל התחושה היא כאילו קורה ההפך, שהוא דוקא מתגבר את הכיוון ה"פלרטטני" והזורם
השאלה מה אבא שלך אמר על זהיהודה224
שהוא ואחותך שחקו עם בעלך? מעניין...?!
שיחק מונופול???איש השקים
סליחה שאני לא בשוק
טוב הבנתימקווה לשינוי
אני ההזויה
מרגישה כל כך רע שרק לי זה הזוי . אבל ברור שמה שרציתי זה כנותמקווה לשינוי
באמת מחפשת להבין את הדבר הזה. גם בתוכי וגם בכלל
אני חושבת שכדאי שתבדקי בתוכךruthi
ממה נובע החוסר אמון הכל כך עמוק שלך, שמוביל את החרדה הכל כך גדולה הזאת.
סיפור חיימקווה לשינוי
מוקד הטיפול הארוך והמתיש הזה.
הבעיה שלי כאן שזה מרגיש לי באמת כבר מנותק מעניין הביטחון, ומפריע לי יותר בקטע שזה פשוט לא נכון( כן, מבינה שיש דיעות שונות ממני)
כאילו אם זה ככה, אז אולי גם בגידה לא אמורה להפריע לי בכלל? מי קבע שזה קו אדום?
בכוונה אני מקצינה כי אני מנסה באמת להבין את זה
כלומרמקווה לשינוי
אין לי פחד שאם ישחק איתן יקרה משהו. יש לי בעיה עם עצם המשחק הזה. עם עצם העובדה שהוא מרשה לעצמו כזה דבר. הבנת? בעיני זה בכלל לא במסגרת האפשר כשאתה נשוי ומחוייב למערכת זוגית
אבל קו אדום גם יכול להיות איראן..שםאנונימי
ונשים כולן במטבח ולא יוצאות וגברים בלבד בחוץ שלא יראו נשים.

כלומר את מעלה נקודות נכונות "מי קבע שזה קו אדום?"
אבל המציאות מחייבת אותנו להעביר קו אדום.

את העברת במקום אחד והוא במקום אחר.
לכן שווה לדבר על זה באמת
תחשבי מה נורא לך שהוא משחק מונופולאיש השקים
יכול להיות שזה לא כדאי שזה עלול לקרב, ועדיף למנוע סחבוכים
אבל בעצם המשחק מה נורא לך?
העובדה שהוא מרשה לעצמומקווה לשינוי
ליצור אינטראקציה כזו, מקרבת, עם אישה אחרת..
מבין את המורכבותאיש השקים
ואפשר להחליט כזוג שלא עושים את זה
אבל במעשה כשלעצמו הוא סתמי זה רק משחק עם משפחה
אני באמת לא מצליחה להבין את ההסתכלותמקווה לשינוי
רק משחק עם משפחה, זה אומר שבגלל שהן משפחה שלו זה בסדר? כלומר אם אלו היו נשים בעבודה לדוגמה זה לא היה בסדר מבחינתך?
כי זה חלק מהווי של ביתלמה לא123

וגיס הוא חלק מהמשפחה

תראי, אני באה ממשפחה חרדית ואצלינו זה גם לא מקובל,ואני מבינה את התיסכול שלך, ועדיין אם בעלי היה עושה את זה,הייתי מבינה שהוא מגיעה ממשפחה פתוחה יותר ששם זה מקובל.

היינו מדברים על זה שזה מפריע לי.

כל זוג והקווים האדומים שלו.

כן פחות יתאיםאיש השקים
את מצפה שיהיה קשר כלשהו עם המשפחה לא רק קשר טכני נכון?
יש קרבה שהיא סבירה לדעתי למשפחה.. מונופול עונה להגדרה
הבנתי אותךמקווה לשינוי
בעיני זה יכול להתקבל כחלק ממשחק משותף של כולם יחד, כשאנחנו כזוג בתוכו,נראה לי סביר.
הרבה פחות סביר זה שהוא והן ישחקו לבד. לפחות בעיני
אבל אני קצת יותר מתחילה להבין את הגישה כאן. כחלק מקרבה בין בני משפחה אחת. אני לא תפסתי את זה ככה.. מבחינתי זה לא באמת משפחה כמו המשפחה הגרעינית. זה כנראה ההבבדל
זה בדיוק הפער בין אשתי לבינישםאנונימי
היא הרבה אמרה לי "עם כל הכבוד, אלה אחים שלי, לא שלך".

זה נובע מפער של איך אני/בעלך תופסים את הצד של נשותינו
מממ מעניין..מקווה לשינוי
חייבת להגיד שזה קצת מתחיל להאיר לי איזה זווית הסתכלות על הדבר הזה כמשהו שיכול להתחיל לחלחל אלי
השאלה היא אם את באמת רואה בזה נקודה חיוביתשםאנונימי
או שאת בייאוש כי "אם כולם אומרים כנראה שאני לא בסדר".

במידה וזה העניין החיובי - אני מוריד בפנייך את הכובע
לא.מקווה לשינוי
א. לא אמרתי חיובית.. זה עוד לא ברמה הזאת. אלא שזה מתחיל לחלחל אלי . הבנה של הפער ומאיפה כנראה הוא מגיע
אבל בכנות, יש משהו גם קצת בייאוש הזה, שאני מבינה שאני כנראה חייבת לעבור לצד השני
אבל אני עוד לא ממהרת.. נותנת לעצמי את הזמן לנסות להבין באמת
מעולה! לא מהר מדי...שםאנונימי
חשוב לתת לזה לחלחל לאט לאט.

זה רעיון חדש, מהפכני שצריך "לישון עליו"
אענה לך את דעתי:שםאנונימי
קודם כל אני גבר, חשוב לציין.

לאשתי היה ממש קשה העניין שאני מדבר עם אחים שלה (בנים ובנות) בחופשיות כשהיא לא נמצאת.

פעם הייתי אצל חבר בשבת שגר במקרה ליד אחותה (היינו מאורסים) והלכתי לבקר אותה ואת בעלה.
היא עם כל הילדים קיבלו אותי יפה והיה מאד נחמד.
במוצ"ש סיפרתי לה שהלכתי לבקר את אחותה.
באמת באמת ציפיתי שתהיה לה מן שמחה בלב על "איזה יופי שהם מסתדרים ביניהם! איזה כיף לשמוע שהוא משתלב".

היה מזעזע. במקום לפרגן, היא ממש זעמה עליי שאני בא לבקר ללא ידיעתה, שמדובר בחוסר רגישות מופגנת שבזמן שהיא במבחנים וסובלת, אני ככה הולך ונהנה עם אחותה (זו הייתה החלטה ספונטנית במהלך השבת) ושהיא בהלם.

אני מודה שזה עשה לי רושם מאד רע עליה, אבל הכל הכל נבע מפערים בינינו.
אצלנו הבית מאד משפחתי, אפשר לדבר גיסים עם אחים וזה נורמלי, אבל אצלם זה פחות מקובל לעשות את זה.

מנקודת המבט שלי מרגיש לי מקרה קצת דומה: בעיניי מה שהוא עשה זה בסדר גמור ואפילו להיפך - זה מחזק את הקשר עם המשפחה שלך.
יחד עם מה שאמרתי, זה לא אמור לעניין אותך מה דעתי.
אם זה מפריע לך מבחינה דוסית, שזה לא ראוי וכו' וכו', אז לדעתי שווה שתדברו ביניכם כפי שהוזכר כאן.

אני מודה שהיא ביקשה ממני לא לעשות את זה יותר והיה לי *מאד* קשה, כי זה הרגיש לי קצת להיות סנוב ועוד מול המשפחה שלה שהכי זרמה על זה שאגיע, אבל הבנתי שאם זה ככה, אז זה חשוב לה ואין מה לעשות.

אני יכול לנסות להראות לך את הצדדים הטובים בזה שהוא שיחק מונופול עם אחיות שלך, השאלה היא אם בכלל זה רלוונטי.

אני משער שהמטפלת שלך באה עם גישה כמוני ולכן אמרה לך מה שאמרה... שווה להגיד לה שזה מפריע לך ושתפתחו את העניין שתיכן.

אגב - למה זה מפריע לך? מבחינה קנאית? דוסית? משהו אחר?
מפריע לי מן הסתם בקטע הקנאי..מקווה לשינוי
כלומר, ברור שזה מושפע מהתפיסה ההלכתית שלי אבל מעבר לכך, זה מושפע בעיקר מהתפיסה שלי כלפי קשרים עם בני המין השני כשאתה נשוי, בקטע מוסרי. בקטע זוגי. לא בקטע הלכתי
מעולה, כבר התקדמנו שםאנונימי
אפשר להרחיב:
מה לגבי לשאול שאלות סתמיות של "מה השעה?"

מה לגבי לספר בדיחה או תגובה מצחיקה בעקבות סיפור שאחת האחיות סיפרה שמעורר צחוק בשולחן (ובפרט את האחות שסיפרה סיפור).

אני גם חוזר לשאלות של @נגמרו לי השמות - את מרגישה מקום ראשון אצלו?
שאת יחידה מבחינתו?
מודה שבהתחלהמקווה לשינוי
היה לי קשה מאוד מאוד גם עם כל הצחוקים האלה עם אחיות שלי. ממש. ועם הזמן המקום הזה מתרכך
זה נובע באמת משילוב של חוסר ביטחון שלי יחד עם תפיסה כל כך כל כך שונה לגבי הקשרים האלו, שפשוט לא ראיתי אותם כרלוונטיים . באמת ככה תפסתי את זה. אני עד היום בקושי בקושי מדברת עם אחים שלו.. כל פעם שאח שלו יהיה נחמד אלי מאוד או יצחק איתי וכו' אני ירגיש קצת כאילו הוא מלפרטט איתי..אבל מבינה שזה כבר איזה עניין מיוחד אצלי
אז מה שקורה עכשיו זהשםאנונימי
שאת "מזיזה את הקו האדום" לכיוונו של בעלך

אני מאחל לכם למצוא את מיקום הקו שבו תרגישו הכי בנוח איתו.

בהצלחה ולילה טוב
הלוואימקווה לשינוי
תודה רבה ולילה טוב
אני כבר כמה שנים לא הןלכת להורים שלי בגלל זהסיה
אני הולכת לבד
משפחתי זה פשוט מרסק אותי לא מסוגלת
הולכים אולי פעמים שלוש בשנה וזהו וגם אז יושבת רחוק משתדלת לא לשמוע לא לראות מה הוא עושה עם מי הוא מדבר
מדברים על זה כבר שנים ואיכשהוא תמיד אני מוצאת את עצמי בצער. לא רוצה
אני יכולה להגיד שזה לא לענין לשבת בספה עם גיסה ולצחוק ואז לראות אותם במטבח צוחקים אז בעלי יגיד אמרת לא לענין לשבת בספה מה את רוצה עמדנו ליטול ידים.
בקיצור לעשות ממני מפגרת מעדיפה לא ללכת לשם . אם אני לא נהנת ורק מצטערת אז בשביל מה לי???
אני הולכת באמצע השבוע לבד כל שבועה מקבלת את מה שאני צריכה

משום מה בצד שלו אין לי בעיה שיצחק עם הגיסות שם לא מפריע לי. במשפחה שלי זה מרסק אןתי
זה בדיוק המצב שאני לא רוצה בחיים להגיע אליומקווה לשינוי
כלומר, לדעתי את רחוקה רגשית מבעלך כשזה המצב, אי אפשר לקרוא לזה אמון. זה להימנע ולעצום עיניים כדי לא לראות.. אני רוצה להיות קרובה, רוצה להפסיק לברוח/להדחיק/ להשאיר דברים קצת לא סגורים כי זה יוצא לא נעים..
אני הולכת עד הסוף עם הכנות שלי, גם אם היא מקטינה אותי, גם אם זה כואב, גם אם זה מוציא אותי חריגה ושונה. לי בא על אמת. אם לא, אז לא בא לי בכלל. הבנת?
אני באמת חושבת שהפתרון שמצאת הוא יותר בריחה, וגם לא מאפשר באמת קרבה אמיתית ואמון אמיתי בזוגיות.
את צודקתסיה
אני לא תמיד בורחת
נגיד השבוע באמת אמרתי לו אני רוצה לדבר הוא גיחך לא רצה. לקח לו חמישה ימים!!! לשבת איתי. כל יום אמרתי מתאים לך אמר לא עכשין עייף וכו. כאילו דיברנו סתם אבל על מקרה ספציצי שעליו רציתי לדבר דחה ודחה. אחרי חמישה ימים אמר טוב מה רצית. אז זה לא שאננ אל מדברת אני צריכה פרטנר שבאמת ישב מולי וינהל שיחה ענינית לא להגיד או לנפנף אותי
וזה היה כולה שיחה של חצי שעה שאחכ לקח לי שלוש שעות לפחות להתאושש ממנה. כאילו סחט ממני המון המון כוחת נפשים. שבסופו אמר ששמח מאוד שדיברנו אבל כמה אפשר להילחם בשביל שיחה זה ממוטט אותי
וזה לא היה דוקא משהוא שקשור לנשים סתם משהוא אחר ששוב הוציא אותי חסרת שליטה ומפגרת ומדמינית ומנפחת ועושה עסק מכל דבר
וואו את לא יודעת כמה שיחות כאלה אנחנו מנהליםמקווה לשינוי
ואנחנו בכלל בטיפול של כמה שנים. לא חושבת שהיינו מצליחים לעשות שינוי אמיתי לבד.
ממליצה לך ללכת לטפל. הזוגיות שלך שווה את זה, והרווחה הנפשית שלך שווה את זה
ולגבי הממוטט- כן בהחלט ממוטט. קשה. מתיש סוחט. אבל אני מעדיפה ככה מאשר לחיות בכאילט
בסדרסיה
אני מטפלת בעצמי
בעיה שיש לו תשובה קבועה
שכל הסיפור הזה של הקנאות פשוט מורידה את הערך בעיניו זה לא עושה לו טוב אלא להפך גורם לו לזלזל בי שאני עושה מכל דבר טרגדיה וזה לא. ואז כשאני מסבירה לו אבל נכון שהערך שלי יורד בעניך. אבל גם הערך שלך יורד בעיני. אז הוא אומר זה לא מענין אותי שהערך שלך יורד בעיני . ואז ככל שאני יותר מתעמקת איתן הוא אומר טוב תלוי באיזה נושא. יש נושאים שלא אכפת לי שאת לא מעריכה אותי בהם כמו למשל זה. לא אכפת לי שאת בזה לי כי זה המצאות שלך. אז כנל אני אומרת לו לא אכפת לי שאתה בז לי בזה ואני אמשיך להגיד. אז זה מעגל כזה.
אמרתי לו אם כך אני אכתןב לך כל יום בווצאפ רשימה של קללות ונאצות בנןשא. כי ליד הילדים לא אעשה זאת. האם מפריע לך אומר לא. אז אוקי אני אכתוב כל יום כמה אתה מבוזה בעיני אבל אתה תמשיך את חייך כלפי כרגיל אז זה הוא אומר מה פתאום בשביל הכבוד שלי זה לא יקרה.
שורה תחתונה זה מעגל כי הוא טוען שאיך הוא יכןל לא לבוז לי כשאני מבזה את עצמי כשאני קנאית ואני אומרת איך אני יכולה לא לבוז לו כשהיא מתנהג ככה אבל הוא גם טוען שלא אכפת לו שאני בזה לו כי הוא בטוח שהוא הצודק
נשמע כמו מאבקי כוחמקווה לשינוי
ולי בכלל נשמע, ממה שכתבת, שאתם במרחק רגשי גדול, או שאני טועה?. איך החיים הזוגיים שלכם ביום ביום? איך האינטימיות ? אם מתאים לך לשתף כמובן
האמת אין לי כחסיה
סתם פשוט כתבת משהוא שנגע לי
מבינה.. תודה בכלופןמקווה לשינוי
את האמת?מקווה לשינוי
נשמע לי שפשוט נוח להם ככה לגברים. אין בעיה ממשית שאפשר להצביע עליה, אז למה להפסיק אם אפשר להנות?
כשאני כל פעם שואלת את בעלי "אם אתה כל כך אוהב אותי ואני באמת מספיקה לך, ואם אתה רואה עד כמה זה פוגע בי כל פעם ולאן זה מביא אותנו, איך זה מרחיק ביננו, למה אתה כל כך חייב לעשות את זה?"
קצת נראה לי לפעמים שהוא מעדיף איפשהו להמשיך בשלו ולהנות, בעיני זה אפילו מספק לו צורך עמוק יותר, של להעלות לעצמו את הביטחון העצמי ואולי אפילו, שלא במודע, עושה לו טוב שאני מקנאה לו ככה. למרות שיש מחיר של ריחוק לזמן מסוים, כי הוא יודע שבסוף תמיד אני אבין שאין כאן בעיה "קונקרטית" ואני אתגבר ואחזור שוב..
לא הבנתי למה לאשתך הפריע שאתה מדבר עם אחיםוואוו
שלה... מילא היו רק אחיות
זה קטע אצלה...שםאנונימי
אני לא יודע.
היא לא מרגישה פתוחה איתי עדיין.

חשבתי שעבר ושלחתי לאחים שלה חג שמח והיא לא אהבה את זה גם.
אבל לפחות היא הסבירה שזה בגלל שזה גורם לה להרגיש רע עם עצמה (כאילו אנחנו בתחרות על ליבם...) ושפעם הבאה שארצה לשלוח, אז שהיא תשלח.

אמרתי לה שאם היא תשלח לאחיות שלי חג שמח, זה הכי ישמח אותי בעולם (למרות שבנות ובנים זה שונה).
אני מבינה את זהסיה
יש לי נגיד גיסה שרוצה מתכון מבעלי
אז היא מבקשת ממני. כן לא בא לי שבעלי יעביר מתכונים עם גיסות
וכל הודעה שקשורה מהצד שלי שתעבור דרכי
פעם גיסתי העלתה סטטוס ובעלי כתב לה משהוא זה ממש פגע בי. האמת שמחקתי את המספר שלה מהנייד לו אין שום סיבה שהוא יכתוב בסטטוס של גיסתי משהוא
לא רואה צורך שבעלי יהיה לו מספרים של גיסות גם לי אין מספרים של גיסים אלא של הנשים שלהם
אבל למה לא?שםאנונימי
זה קצת דומה לשרשור הנוכחי... זה נובע מחוסר ביטחון באהבה שלו אלייך או כי לדעתך כל גבר באשר הוא ראוי שלא ידבר עם אישה כאשר ניתן להעביר את המסר דרך אדם שלישי באמצע (כלומר מבחינה דוסית)?

מבחינתי לדבר עם גיסתי זה כמו לדבר עם אחותי.
לא רואה בזה בעיה ולהפך - זה מאד יכול לעזור הרבה פעמים
זה נובע משתי הסיבות כנראהסיה
אחותי גיסתי זה אותן הדבר מבחינתי
להפך גיסתי זאת אומרת אשתו של בעלי זה עוד יותר גרוע. אחותי זה עוד כביכול חלק ממני אשתו של בעלי זה עוד בכלל הכי זרה
זה בעלי ואשת אחי זרים למשפחה זה אומר צחוקים על השויגער וכו זאת אמא שלי מה שלא יקרה עם אחותי
לא הבנתי איפה הבעיה, גם בעלי משחק עם שתי אחיות שליפה לקצת
אבל לא מונופול
ואני סומכת עליו שהוא שומר את המרחק הנדרש כדי לא להגיע לקירוב מיותר
וואי. אז אני עד כדי כך הזויהמקווה לשינוי
לא נראה לי לגיטימי לשחק עם אישה שאינה אשתך. כמו שלא נראה לי לגיטימי לשחק עם גבר שאינו בעלי. זה משחק... זה מייצר קרבה, קצת אינטימיות אפילו הייתי אומרת
באמת שלא מבינה באיזה קטע אני אמורה לעשות דבר כזה עם גבר שאינו בעלי.. או אח שלי לכל היותר. גיסים זה גברים זרים לכל דבר, ומבחינת ההלכה אפילו צריך להחמיר יותר איתם...
אם הם היו משחקים בחדר צדדי או בקומה למעלה לבד זה היה בעייתיפה לקצת
הם יושבים באמצע הבית ומשחקים, לא רואה בזה שום בעיה
תמיד יש יותר בעייתימקווה לשינוי
אבל בעיני עדיין תמוה. אני באמת אשאל: למה לגבר נשוי לשחק עם נשים שאינן אשתו? מילא.. הוא ואשתו משחקים יחד עם שאר הגיסים והגיסות. שגם את זה אני לא 100 אחוז מבינה אבל מילא.
למה לו לשחק עם אישה אחרת??? הם אמורים לחזק את הקשר ביניהם? הוא אמור לרצות להתקרב אליהן?
כלומר, ברור שיש דיבור וחיבור וידידות בסיסית בתור בני משפחה.. אבל למה לשחק?
כי הוא רואה בזה סתם משחק סתמילמה לא123

ואת כאישה רואה את זה כפעולה לחיזוק קשרים

זה ההבדל

לא נסחפת קצת? הם לא שיחקו בקלפי היכרותפה לקצת
הם שיחקו סתם משחק נחמד כדי להעביר את הזמן
מבחינתי, בעלי משחק איתן כי זה נחמד לו לשחק. ואם אחי היה רוצה לשחק הוא היה משחק גם איתו
גיסה זה אישה אחרת?? את לגמרי מגזימהפומבה!
זה משפחה.. לגיטמי לגמרי לשחק עם אחיות שלך..את מרשה לו לדבר עם אמא שלך או גם זה לא?
אני לא במקום של מרשה לו או לא מרשה לומקווה לשינוי
אני לא נכנסת לשם
ואגב, לא חייב להיות צינית כדי להגיד דברים.
אני לא עושה שום דבר מרוע, זו מצוקה. זה כאב.
הוא מדבר עם אמא שלי וגם אחיות שלי ברור.
ואגב, כן, גיסה זו אישה אחרת. לפחות ההלכה מתייחסת לזה ככה, כאישה זרה לכל דבר.
את לא הבעיה!! הלו!!מהי אמת
כל אחת והתחושות שלה.. אם לך זה מפריע למה את צכה לקבל את זה? כי ישנן נשים שמקבלות את זה??? אז אני אביא לך עוד עשר דעות של נשים שמתנגדות לזה..

בעיניי זה לא מקובל! ואני לא מרגישה בזה חונקת או קנאית..
נראה לי הכי נורמאלי..

תחשבי עם עצמך ותבדקי כמה זה באמת מפריע לך!
לדעתי דווקא יש פה בעיה*א*נ*י*
הבעיה היא שאת שופטת את המעשים *שלו* לפי אמות המידה *שלך*
והוא בן אדם עם ישות נפרדת, ולגיטימית
ולכן לא משנה כמה חברי פורום יגידו לך שהרגשת שלך מוצדקים או לא, בסוף זה רק את מולו
ורק הוא משנה
אז תשקיעי את הכוחות שלך בתיאום ציפיות איתו במקום לתדלק את הכעס שלך על התפיסה הלא לגיטימית שלו (בעינייך)
אבל מהמטפלת הבנתימקווה לשינוי
אולי לא הבנתי נכון, אבל הבנתי שבכלל לא אמור להיות תיאום ציפיות כזה, ואני אפילו לא אמורה לשאול אותו על זה אם זה מהמקום הזה, שזה מפריע לי או מאיים עלי
מה זה אומר מבחינתך תיאום ציפיות?מקווה לשינוי
היא לא חייבת לקבל את זה והוא לא חייב להתנהל על פייהודה224
החליל שלה..
אוקיי ואז מה?מקווה לשינוי
תפנימי שהוא אדם אחריהודה224
ובהחלט את יכולה לומר לו מה דעתך על זה בפנים
והוא יסביר לך את הצד שלו ויחליט מה לעשות עם המידע שנתת לו לאחר מכן.
ואותו דבר ההיפך
לפי מה שאתה אומר שכל אחד יעשה מה שבא לו?כלה נאה
אם כך זה גורם לחציצה בניהם.
זה פוגע בקירבה בניהם. קשה לה ריגשית להיות איתו מאה אחוז.
אז מה הוא מרוויח מלשחק או לצחוק עם גיסות ומוכרות?
לא עדיף לו להשקיע באישתו וקצת לוותר על דברים שבמילא לא הכי כשרים?
צריך להבין קודם כל שבאופן תאורתי כל אחד יכול לעשות מה שהואיהודה224
רוצה.
אבל כך אי אפשר לבנות בית אז צריך להתקרב אחד לשני ולעשות מאמצים להתקרב מתוך רצון אחד לשני
ולא מתוך כפיה.
הנקודה שלי זה1 שקודם כל אין מה להילחץ מזה.
2לקרב מתוך האהבה ולא מתוך כפיה והרגשת בגידה (ממש מוגזמת בנושא הזה)
3 להבין שבן/בת הזוג הם ישות עצמאית וצריכים את המרחב האישי ונאמנות ולא חוסר נאמנות
היי יקרהנגמרו לי השמות

חשוב לי שתשימי לב,

שכרגע כאשר את נסערת כמו שכתבת,

את בעיצומה של סערת רגשות שגורמת לך לראות כרגע רק דבר אחד - איך בעלי העז לעשות את זה,

ומה זה אומר עליו

ומה זה אומר עליי

ומה זה אומר עלינו ועל הזוגיות שלנו.

זה חשוב לשים לב לזה, כי כאשר אנחנו בתוך הרגש, בעיצומו - מאוד קשה לראות נקי.

מאוד קשה "לצאת רגע מעצמנו ולהביט בסיטואציה מלמעלה"

מי ששומע מבחוץ, כמו המטפלת, כמו אנשים כאן בפורום, יכול להגיב בצורה עניינית שלא מצורפים אליה הרגשות העזים שאת חשה עכשיו.

לכן תביני את עצמך רגע.

תרגישי את כל הרגשות שאת מרגישה עכשיו - ותני לעצמך להרגיש.

תשאלי אותם מה הם רוצים? למה הם הגיעו?

מה כואב להם?

מה כואב לך?

אני חושבת שהבסיס עליו הכל יושב הוא מבעיות האמון שהיו בשנה לאחר החתונה שלכם עליהם כתבת. משם הכל מתחיל.

מה היה שם?

אמון שהופר - כל טריגר הכי קטן יכול להקפיץ שוב את השבר הזה באמון..

זו אכן עבודה לבנות מחדש אמון שנשבר.

ואם בעצם המעשה של בעלך ?(גם אם היה משחק מונפול וגם אם היה קורא בשמן או כל דבר אחר - כל עוד זה יושב אצלך על נקודה רגישה ועל פצע מדמם - זה הופך את הכל להרבה הרבה יותר רגיש ונפיץ.).

אז אחרי שהבנת את עצמך ואת הרגש שלך

נסי להבין מה היה שם במשבר אמון שקרה לפני 5 שנים

ואיך תוכלו לצמוח ממנו - מה צריך לקרות כדי שתרגישי שזה מאחורייך ואת יכולה לבטוח ב100% בבעלך

שאלי גם את עצמך

האם אני מרגישה מקום ראשון אצל בעלי?

האם אני סומכת עליו?

האם אני בטוחה בעצמי?

האם אני בטוחה בקשר שלנו ובזוגיות שלנו?

אם כל התשובות לשאלות הללו הן כן - תוכלי להתייחס לאותו משחק בצורה עניינית ולפתוח את הנושא כנושא לדיון משותף בינך לבין בעלך בלי מטענים.

אבל אם את לא מרגישה מקום 1 אצל בעלך,

אם את לא בטוחה בעצמך ועם דימוי עצמי לא בשמים,

אם משבר האמון עוד לא אוחה ועדיין יש בעיות באמון,

אם את לא סומכת עליו,

אם את לא בטוחה במקום שלך בליבו ובזוגיות שלכם -

אז כמובן שכל דבר יכול להקפיץ.

את רק מנסה להגן על עצמך.

לא להיפגע.

אם בעלך היה יושב כאן מולנו עכשיו והיינו שואלים אותו איך הוא רואה את הדברים - מה הוא היה עונה?

חשוב מאוד לשמוע גם את הצד שלו.

כי נישואין מורכבים משני אנשים שונים.

את זו את

והוא זה הוא

יכול להיות שהוא כלל לא מוסיף פרשנויות כאלה ואחרות אלה רק נטו משחק מונפול עם אחיות של אשתו. זה הכל.

לא יותר מזה ולא פחות מזה.

אלא מה שזה.

יכול להיות שהוא לא "מעמיס" את כל הרגשות הללו, לכן לא מבין את הפער ביניכם.

לכן מה שצריך לעשות הוא לטפל בשורש הבעיה - באמון ביניכם

בביטחון שלך בקשר ובעצמך

בביטחון שלך בו ושלו בך

אחרי שתרגישי, אבל באמת תרגישי שיש אמון

שהוא אוהב אותך

שהוא בוחר בך ורק בך

שהזוגיות ביניכם יציבה

שאת טובה ומקוםפ ראשון אצלו - כל החששות שלך ירגעו. זה כבר לא יזיז לך.

ואם כן, זה יהיה בפן הדתי/אחר ולא רגשי כמו שכתבת - ואז יהיה אפשר לנהל דיון

להסביר לו את העמדה שלך

למה את חושבת ככה

מה את מרגישה שזה אומר

איך את רואה זוגיות

ואז לשמוע אותו

ולא להיכנס אחד לדברי השני

אלא כל אחד שומע את השני עד הסוף ורק מקשיב.

ורק מבין.

אחרי ההבנה הזו הדרך למציאת פתרון שמוסכןם על שניכם כבר סלולה.

בהצלחה יקרה :פרח:

תודה ענקית על התגובה הזומקווה לשינוי
על הדבר הכל כך חשוב שכתבת, להכיל את עצמי על סערת הרגשות שלי ולהבין שכרגע קשה לי לראות נקי. מרגיע

קודם , יש רקע ענקי של סיפור בעיות באמון, לב בעיית הנישואין שלנו, כאשר הקושי המרכזי הוא הקושי שלי בלחץ אמון , משהו מהילדות. וחוסר ביטחון עצמי רציני. כל זה שם וברור לי שזה חלק ושזו העבודה שלנו, שלצערי מתארכת ומתארכת ולא מרגישים את הסוף
אני נוטה להסיק שעיקר הבעיה בי, ובחוסר היכולת שלי לתת אמון, מכל מה שעברנו עד כה.
גם המשבר אמון שהתחיל הכל היה בעצם הצטרפות גיסה חדשה למשפחה שגרמה לי להרגיש מאויימת מאוד, והתגובות של בעלי אליה( הסצנה שנחרטה בזיכרוני כשבירת האמון היא סצנה של משחק קלפים משפחתי גיסים גיסות והוא במהלך המשחק הגיע לאינטראקציה איתה של כימיה והנאה והתלהבות גדולה, כך לפחות חוויתי את זה מהצד וזה פגע בי ברמות הכי קשות שיש הרגשתי מיותרת)
מאז אני אכן בהיכון על כל עניין תקשורת עם נשים . מסתבר

ולמרות כל זה, אני רוצה לחדד איזה נקודה:
במקרה הזה אני מרגישה שגם אם כל האמון בינינו בנוי עד הסוף, הרעיון הזה לא מתקבל אצלי כחלק מזוגיות בריאה. פשוט מרגיש לי בכלל לא לעניין, כאילו בלי קשר לפחד ולחוסר אמון. אני משווה את זה לצורך העניין לטיול משותף שלהם בלעדיי כולל לינה ..
מה אז?
אז מפרידים בין הדברים נגמרו לי השמות

כמו שהפרדנו רגע את המישור הרגשי ונתנו מקום לרגש -

ואח"כ אפשר לבחון אחרי שנרגעים את המקום של חוסר האצון שלך כבר מילדות ומה היה שם וטפל בזה מהשורש

ואח"כ לבחון את חוסר האמון שלך בעצמף ובעולם לאורך החיים

כולל הדימוי העצמי שלך

ואיך את תופסת את עצמך

ורק אחרי כל זה לבחון את האמון במערכת הזוגית שלכם

ואיך בעלך מרגיש

ומה הוא עונה

ומה את 

ורק אחרי כל אלה

אפשר לדבר ולבחון על העניין של משחק עם אחיות/בני המין השני כן או לא

מהם הערכים שלנו

מדוע הם כאלה

וכו'

אבל צריך להפריד בין דבר לדבר.

כרגע הכל מתערבב ומתערבל אצלך במוח כלופ אינסופי של מחשבה בתוך מחשבה - ויוצר כאוס ענק בתוספת סערת הרגשות.

מאוד מציף וקשה להיות בתוך זה.

לכן לתת לרגש את המקום שלו.

אח"כ לטפל במחשבות אחת אחת

התחלה אמצע וסוף של מחשבה אחת. סיימנו.

התחלה אמצע וסוף של השנייה - סיימנו

וככה דבר דבר.

אם נוגעים בדברים אחד אחד ובצורה מסודרת ולעומק אפשר להצליח לגעת באמת בהכל ולפתור את הכל.

לעיתים הם יכולים לשבת אחד על גבי השני.

למשל - אם תפתרי את בעיית הדימוי העצמי אצלך

*אולי* (אולי כן ואולי לא) תחשבי שמשחק הוא משחק

וטיול כולל לינה בלעדייך הוא טיול כולל לינה בלעדייך

ואין מה להשוות ביניהםץ.

ואולי לא.

אבל את זה תוכלי לדעת רק אחרי שתטפלי מהשורש לפי הסדר

כי כרגע דבר יכול לשבת על דבר...

אדם שמרגיש לא בטוח בעצמו, במקום שלו, שכבר מילדות האמון שלו סדוק בעצמו ובעולם - הראייה שלו של כל דבר בחיים תהיה בהתאם.

זה כאילו הוא "מזמן" לעצמו את זה.

זה ממש כמו שאומרים היכן שמחשבותיו של אדם נמצאות שם נמצא ליבו.

או אחרי המעשים נמשכים הלבבותץ

או מחשבה יוצרת מציאות

או חשוב טוב יהיה טוב

כל הדברים האלה נכונים

באמת באמת בכרוחו של האדם לשנות במידה רבה (גם אם לא מושלמת תמיד) את המציאות של חייו!

וזה מדהים לראות את זה בעיניים ממש יום יום. אני כל פעם מתפעמת מחדש.

נסי לסגל לעצמך ראייה של אמון וביטחון על העולם (קל להגיד קשה לעשות

אבל תהליך טיפולי טוב, אמור להביא לתוצאות הללו וב"ה תגיעי אליהן במהרה!!!)

ואז ממילא את כבר *תראי במוחשיות בעצמך* את המציאות כמציאות שלא מאיימת ומשרה חשד אלא מלאה בביטחון ובשלמות.

ואז אפשר יהיה לברור את הדעות בכללי על זוגיות - ולתקשר אותן עם בן הזוג ולשמוע את דעתו.

וזה בסדר שיש פערים. שוב, אתם שני בני אדם שונים.

את בהחלט יכולה לחשוב שמשחק עם אחיות הוא לא טוב מעצם מהותו.

ובעלך בהחלט יכול לחשוב שזה כן טוב מעצם מהותו.

ושניכם צודקים.

אין כאן צודק וטועה

כל אחד והעולם הפנימי שלו והמחשבות שלו.

שני בני אדם שונים כבר אמרנו

וזה כל היופי

ללמוד אחד מהשני

לצמוח ולהתפתח ולגדול אחד מהשני

לצאת קצת מה"אני" ולראות שיש גם מעבר אליי, עוש מחשבות, רגשות, וגם הם לגיטימיים לגמרי.

ייתכן ובעבר הוא חצה קווים אדומים ברוריםלמה לא123

ולכן את כ"כ חשדנית

או שכל הסיפורי חוסר אמון,הם בסגנון המונופול?

הכל פחות או יותר בסגנון הזה..מקווה לשינוי
אני חושבת שזה נובע מפער קיצוני ביני לביני בנושא הזה. התקשורת שלי עם גברים, כולל גברים במשפחה שלו, שואפת ל0
זה הקטעמקווה לשינוי
שזה מבחינתי קו אדום ברור...זה מה שמסבך אותי
רק מנסה להבין-חדשה ישנה
אם זה כ''כ קו אדום מבחינתם, אז איך זה שהמשפחה שלך זורמת עם זה? (אחיות שלך), הן לא בראש שלך?

חוצמיזה, שאני הכי מבינה אותך בעולם, גם אותי זה היה ממש מעצבן! ואם הייתי מדברת על זה עם בעלי ושוב עושה את זה, אז זה באמת לא בסדר.
מבחינתי זה קו אדום ברורמקווה לשינוי
לא מבחינת המשפחה שלי. כרגע אני הנשואה היחידה במשפחה בין הבנות, יש לי עוד אח נשוי.
לגבי אחיות שלי אני די חושבת שהם לא תופסות את המצב והרגישות עד הסוף, ולכן מרשות לעצמן(לא שיחקו איתו אף פעם לבד, יחד איתי או יחד עם עוד בני משפחה), בעלי אומר שלו אין בעיה גם לשחק איתם לבד
אני באמת שואלתסיה
למה את ממשיכה ללכת לשם יחד?
תראי כמה כאב לב כמה את סובלת
תעשו שבתות חגים בבית!!!!
אל תלכו לשם כרגע משפחתי כמה שנים
תלכי לבד עם הילדים אחרי צהרים וגם אם הוא יבוא לאסוף אותכם כמה דקות יהיה שם זה לא יגיע למצב שהוא יתישב כדי שיהיה בדעתו לשחק או לעשות כל משהןא שיכאיב
את כבר כמה שנים בטיפול שורפת את הנשמה שלך והוא לא קולט. אז לא ללכת
בשביל מי את הולכת? את נהנת את מזוכיסטית להכאיב לעצמך?
כי אני לא רואה בזה פתרוןמקווה לשינוי
ואפילו יותר מזה, אם אמנע מזה מתוך ידיעה שאני מפחדת מזה , זה רק יכול להרוס יותר ולהרגיש יותר גרוע
תאמינינלי שזה פתרון מנסיוןסיה
תמיד חזרתי מההורים בעצב לא בגלל דןקא אחיות או גיסות אלא ממלא סיבות
ולכן הפסקתי ללכת ותאמיני לי גם ליל הסדר שנה שעברה וגם פורים וגם שבועות עשינו לבד עוד לפני הקורונה. ולא קרה לנו שום דבר. זה בכל אופן עדיף מהצער שלי
ולדעתי זה ממש ל יכול להיות גרוע. את גם ממש לא חיבת להגיד מה הסיבה!!! לא להורים ולא לבעלך!! תגידי בא לי בבית יש לנו בית נעשה בבית
את חיבת רק תשובות לעצמך לא להעציב את עצמך ואם את כבר שנים מגיעה לשם ואת עם שלושה ילדים את כל כל מעורערת שחס וחלילה אחותך תשחק עם בעלך תספיקי ללכת לשם עם בעלך!!! מה יש לך שם שאת כזה לא יכולה לוותר לעןמת טילטול הנפש שיש לך רק מלחשוב שאולי בעלך ישחק
לא. לדעתי ממש לאמקווה לשינוי
זו רק הדחקה של הבעיה ושל הרגש העמוק. זה בהחלט נותן שקט תעשייתי, אבל זה ממש לא השקט העמוק והאמיתי שאני מבקשת לעצמי. ביטחון אמיתי בבעלי ובקשר שלנו, ולא ביטחון שנובע מתוך זה שאני צריכה "לשמור" שלא יווצרו מצבים בעייתיים שאני יודעת מראש ובבירור ששם אין לי ביטחון בבעלי.
אני באמת באמת חושבת שאת טועה בעניין הזה, ומפסידה חיים הרבה יותר טובים וקשר זוגי אמיתי.
רק אומרת, כי אני מאמינה שמגיע לך, ולי, ולנו טוב יותר
עגלון חכם לא נכנס לבוץסיה
אני נשואה יותר מכפול שנים ממך. יתכן שעוד שש שנים הייתי בעמדה שלך.
ללכת אבל שהכל יראה בדיוק כמו שאני רוצה ולא להדחיק ולדבר אבל זה המשיך!! אולי טיפה היתה הטבה אבל עדין הייתי חוזרת בעצב הביתה.
אז אין ענין שוב להטיח את הכאב בפצוף. זה כמו שכתבתי בכותרת זה להכנס לבוץ אבל לרצות שלא יהיה שום נזק
לא יודעת יתכן שאני טועה וזה לא הדרך. בינתים לא מצאתי את הדרך. הלואי והיה מתכון מדויק . אבל גם ניסתי כמה שנים ללכת וזה לא השתפר אז כל פעם לחזור מההורים נגיד ליל שבת לחזור רגלי מהם ואז מגיעים הביתה אני במצב עצוב אז סתם גם הולך ליל שבת להיות ביחד הולכת כל השבת בשביל מה לא חבל מה המטרה ללכת להורים כאילן מה זה נותן במילא זה גם לרדוף אחרי הילדים שם זה לא שאני שם יושבת מתפנקת . אז בשביל אמא ואבא שפה ושם אשחיל מילה למה שלא אבוא נורמלי לבד ערב בשבוע ברגוע. באמת לא מבינה מה נותן שבת אצל ההורים כשרודפין אחרי ילדים כשהבעל מעצבן
צריך להפרידמקווה לשינוי
אם יש משהו שלא עושה טוב לזוגיות, או לך, אבל לא ממקום של חוסר ביטחון בבעל או בקשר, אז סבבה. למה לנו לפגוע בעצמנו בכוח? זה לא משאיר תחושה לא טובה, ההימנעות מזה.
אבל אם נמנעים ממשהו בגלל חוסר ביטחון בקשר, חוסר אמון או אמון לא מלא בבעלך, ועוד ממשהו שהוא כל כך כל כך בסיסי- מפגש עם המשפחה, אז זה אחרת לגמרי. זה ללכת עם הפחד כל החיים, אולי הוא קבור, אולי לא מעירים אותו , אבל הוא שם. התחושות שלך כלפי בעלך לא שלימות, אני מניחה. זה תלוי בהימנעות הזאת. מבינה?
ואני מאמינה לך לגמרי שניסית וניסית וזה לא באמת נפתר. גם אצלי יש תחושה כזו, שאני באמת מנסה להבין את הקטע של הבעל, שלי ושלך. אם הם כל כך אוהבים כמו שהם אומרים, ואין להם שום עניין בזה, אז למה לא להרגיע?? הרי אתה בטח לא מעוניין להכאיב לאשתך בכח?!

אבל , כנראה שיש כאן משהו. אולי קושי שלהם לוותר על ההנאה שיש להם מזה, אולי זה באמת איזה אישיות שהיא חלק מהם ללא שום כוונה וקשה מאוד מאוד לשנות מזה? לא יודעת . שווה לברר לעומק. ולכן טיפול.
שוב, כל אחת וההחלטה שלה ומה שמרגיש לה נכון. אם את שואלת אותי, לטפל בזה. ללכת עד הסוף. למה שתוותרי על עצמך? על תחושת ביטחון מלאה?
זו הגישה שלי. אני מאמינה בכל ליבי שאגיע למצב שלם וטוב, עם עצמי ועם הזוגיות. ואני לא פורשת באמצע למרות שאנחנו כבר 4 שנים.
שמעתי פעם משפט חכםruthi
יש בעיות שלא צריך לפתור,
אפשר פשוט לוותר עליהם.
מרגיש לי, לאורך כל השרשור, שאת מתעקשת לייצר בעיות במקום שאין.
החוסר שלך לא קשור למשחק של בעלך עם אחיותיך, (ששוב, צריך לזכור, הוא ל-א קרה, רק שהוא לא רואה בעיה אם אולי בעתיד הוא יקרה) אלא לעובדה שיש לך חוסר אמון עמוק מאד בעצמך, במי שאת, בעובדה שאת ראויה בפני עצמך.
את תלויה באישור של בעלך לכך שאת היחידה, האהובה, האחת בעולמו.
ובכן, את האהובה האחת והיחידה שלו
וכמו שכל אדם זקוק מפעם לפעם להתאווררות, גם בעלך זקוק לה.
ואם וכאשר התאווררות כזאת תקרה במשחק מונופול עם אחיותיך, אז מה?
את בעצמך אומרת שאת לא חושבת שזה משהו אחר ממשחק
סליחה אם אני יהיה קצת חדה אבלמקווה לשינוי
קודם, אני בכלל לא חולקת עלייך. לפחות לא בנושא הזה שיש לי מלא עבודה עם עצמי ושייתכן מאוד שעיקר הקושי שלי מול בעלי יושב על קושי אישי שלי. להפך, אני כמעט בטוחה שזה כך

מה שכן חשוב לי להבהיר, במיוחד כלפי הדברים שכתבת- שאני מחפשת בעיות במקום שאין..
אז תביני שיש אנשים שונים ממך, ואולי שונים גם מרוב חברותייך או רוב מי שאת מכירה סביבך. שבשבילם זה לא לחפש בעיות, אלא זו באמת בעיה עבורם. כן, אמיתי.
אני מרגישה מדברייך שאת לא מבינה עד הסוף את הרגישות של הדברים אצלי, את העומק והעוצמה של הפגיעה והכאב שלי, גם אם בעלי בסדר גמור. אני לא שופטת אותו, אבל אני ממש לא ממציאה בעיות ולא מחפשת אותן. לי קשה, לי כואב, לי זה עושה להתרחק מבעלי מאוד מאוד, גם אם אני ממש מנסה לבלוע, להתגבר, להבין שהוא בסדר. ניסיתי את זה הרבה תאמיני לי. את לא מכירה את כל הסיפור המלא שלנו ואני לא באמת יכולה לשפוט אותך על מה שאת אומרת כאן, כי זה על סמך שרשור בלבד. ואת אפילו מאוד צודקת שיש לי בעיית אמון גדולה בעצמי. וגם אמרתי את זה.

אבל, וזה אבל גדול, אי אפשר לעולם פשוט לוותר על זה ולא לפתור. את מבינה שבשבילי זה שורף? את מבינה שבשבילי זה לאבד אמון בבעלי? את מסוגלת להבין שזה יכול לקרות, למישהי שבאמת חסרת אמון בעצמה ובעולם.
ואני לא אומרת שזה צודק כלפיו ואני לא באה להצהיר שהוא לא בסדר וזהו. לא באה לבקש ממנו להשתנות כי יש לו בעיה. בכלל בכלל לא(והאמת, לקח לי זמן להבין את זה. עברתי תהליך ארוך)
אני כן באה להגיד שאני לא באמת יכולה להתעלם מזה, מהרגשות שלי בעקבות כך, מהכאב שלי, ולהמשיך הלאה. אם כבר, תוך איזשהו ניתוק רגשי מבעלי. כדי שלא אפגע. אבל זה *לא* מה שאני רוצה. אני רוצה להתקרב אליו באמת. ובשביל זה אני צריכה לעשות עבודה, בעיקר עם עצמי, זה ברור לי. אבל גם עבודה זוגית נדרשת כאן (כי יש עוד מכלול שאת לא מכירה כמובן.. שוב, זה רק טיפה מן הים מה שיש כאן השרשור)

צרם לי מאוד שכתבת שאני "מתעקשת לייצר בעיות איפה שאין". הכאבת לי, אמיתי.
כל החיים שלי למדתי להדחיק את הרגשות שלי, להיות מי שאנשים מצפים ממני שאהיה, כי אחרת לא יעבור להם בגרון. וזה התחיל בילדות עם ההורים שלי. המקום שהכי אמור לתת לי את הביטחון להיות מי שאני, על הטוב ועל הרע, על העצב ועל השמחה, על העומק ועל הקלילות. ולא קיבלתי את זה. והם לא אשמים.

היום אני מודעת לזה שאני בנאדם קצת שונה, לא היו כולם, כל החוויה הרגשית אצלי היא הרבה יותר עמוקה, כל החשיבה שלי וההסתכלות שלי על החיים הם קצת שונים, אני בן אדם מאוד עמוק. יש שיקראו לזה "פילוסופית". יש בזה טוב, כמו היכולת להקשיב לאנשים, להרגיש אותם עד הסוף ולהביע אמפטיה, לצלול לעומקם של דברים.. ויש בזה את הפחות טוב, כמו אובר רגישות ..

אז כן, יש בי הרבה כאב. המון . ולכן דברים שלך נראים די פשוטים ואולי כדאי פשוט לוותר עליהם, לי נורא מכאיבים. וזה בסדר. אם אם היית אני או יכולה להרגיש את הכאב שלי, לא היית אומרת לי שאני מחפשת בעיות איפה שאין.זה דבר אחד

דבר שני, מבינה שאין לך דרך להכיר את כל המכלול הזוגי שלנו, כמו גם החלקים הבעייתיים של בעלי(שלא אני קבעתי. זה עלה בטיפול מקצועי) אבל יש כאן מכלול שלם. שאם היית מכירה אותו מניחה שלא היית אומרת לי שאני מחפשת בעיות איפה שאין

ודבר שלישי, את מפספסת את הנקודה שלי. אני לא מחפשת להפיל עליו או להאשים אותו. אני מחפשת לברר לעצמי את העניין לעומק ולטפל כמובן בעצמי ובבעיית האמון שלי, כדי שאוכל להתקרב לבעלי הכי שאפשר! זה כל הסיפור שלי
לא מחפשת בעיות.
מחפשת פתרונות.
אמיתיים.
לוותר/להימנע/לשתוק זה לא פתרון מבחינתי.

ואני יוסיףמקווה לשינוי
שאני באמת חושבת שיש בעיה עם משחק של גבר נשוי עם אחיות רווקות של אשתו, כשהם לבדם במשחק.
ואני באמת חושבת שמשהו בכך שגבר ממשיך בהתנהגות שמכאיבה מאוד לאשתו היא מעוררת תמיהה לכל הפחות

אבל לצד זאת ברור לי שהכאב הגדול שלי הוא בעיקר בעיקר בעיקר שלי. נובע מבעייה שלי באמון וביטחון עצמי. אחרת אולי זה היה מעורר שיח או משהו אבל לאו דוקא כאב כזה גדול
צר לי מאד מאד שהכאבתי לךruthi
לא זו היתה כוונתי. סליחה על כך

אני לגמרי יודעת מה זה אומר שיש משהו שכואב ומרחיק אותך מאישך, אין לך מושג עד כמה
ואני לא חושבת שצריך לבלוע רגשות, או להתנהג אחרת כדי שיעבור בגרון לאנשים אחרים.
את צריכה להיות זאת שנושמת עמוק וחיה את חייך כפי שאת רוצה אותם.
יחד עם זה, יש עיקר וטפל, וצריך להיזהר לא להפוך את הטפל לעיקר, כי אז קצת שוכחים מהעיקר.
העיקר הוא שתהיה תקשורת אמיתית ופתוחה בינך לבין בעלך. כזאת שאף אחד משניכם לא מפחד להגיד מה שמרגישים, גם אם זה קשה וכואב לצד השני.
(פתאום אני חושבת, שבעצם את מבקשת מבעלך, שינהג איתך כפי שאת נאלצת לנהוג- לשנות את עצמו, להתנהג אחרת, כדי שלך זה 'יעבור בגרון')
קודם תודה על סליחתךמקווה לשינוי
ולגבי מה שאמרת כלי כלפי הרצון שלי לשנות את בעלי
בהתחלה באתי להסביר לך שוב שאני לא מנסה לשנות אותו וזה לא הרצון שלי אלא שקשה לי וכואב לי.

פתאום שמתי לב שכתבת משהו אחר, שאולי בגלל החוויה שלי שתמיד נאלצתי לשנות את עצמי קצת כדי לעבור לאחרים בגרון, אז זו אולי בתוך תוכי זו הציפייה שלי כלפיו.
חייבת להגיד לך שזו הסתכלות חדשה בשבילי, ומעניין להתבונן בה.

אני מודה לך על הרצון הכנה לעזור ועל הרגישות! תודה!
שמחה שסלחתruthi
ושמחה על ההסתכלות החדשה
תאמיני לי. תשקיעי בבעלך וזה יגיע איזשהו יום.כלה נאה
יודעת שזה יוצר קונפליט.
אבל אם את באמת רוצה שרק את תיהיי מעניינת אותו, אז תשקיעי בעצמך. בשימחה בבית. ובלעשות אותו גבר.
הוא לא ירצה אף אחת אחרת. מבטיחה לך.
רק כמו שאמרתי לך כבר. שאם בשביל להגיע לזה את צריכה עזרה חיצונית. אז תקחי. זה עוזר. מנסיון.
אני נוטה להאמין לךמקווה לשינוי
אבל כרגע זה קצת מרתיע אותי. כנראה כי אני עוד לא שם. בעזרת ה' מאמינה שבקרוב אצליח להיות שם
תודה מכל הלב. באמת!
לדעתי זו טעות. יש נשים שיותר מחוברת למשפחה.כלה נאה
ולמה שאני אתרחק מהמשפחה שלי ויתקע בבית חגים ושבתות רק כי האדון לא מוכן לכמה גבולות אדומים שיכבדו אותי??

מה, הוא נהנה שרע לה??
רק הריחוק היה עושה לי רע יותר מהמשחק.

עזבי עכשיו אם זה משחק שמפריע או גבולות אחרים. כל אחד מה שמפריע לו.
פה אני ממש לא עדינה. הייתי מראה לו מזה.
לא טוב לי המשחק. אז אל תשחק!!!
מה כזה ביג דיל?
שלום בית קודם!

חוץ מזה שאני לא מבינה למה היא רוצה שזה יבוא ממנו. אז הוא לא מבין את הרגישות. או שאין לו בעיה כי לא מרגיש שום משיכה לאחותה. אז?
אז שיפסיק כי לי זה עושה רע. וזהו.

ואם תגידי הוא לא מבין. אז אגרום לו להבין. לא ע"י התרחקות מהמשפחה.

חחח איזה חמודה אתמקווה לשינוי
הרסת אותי עם ה"הייתי מראה לו מזה". את נשמעת לי אישה אסרטיבית שיודעת מה היא רוצה ולא מהססת. אני מעריכה את זה
ובכלל, נשמע שהזוגיות שלכם מרוויחה ממך המון! בעלך זכה!
את מבינה אבל שאת בונה מגדלים פורחים באווירruthi
זה לא קרה, לא בטוח שיקרה,
אבל את כבר מרגישה שהוא חצה קו אדום
בואי
תנשמי עמוק
הכל בסדר
הוא איש נורמלי ורגיל
ויותר מזה- רואה באחיות שלך בנות אדם רגילות ולא מטרות לכיבוש.
די עם הסרטים שאת מאכילה את עצמך
לא מאכילה את עצמי שום סרטיםמקווה לשינוי
אין לי שום סרט בראש, ולא העליתי בדעתי לרגע שאולי מתוך זה יקרה משהו והוא יבגוד בי.
מפריע לי העניין עצמו, כמו שהוא, משחק עם אחיות שלי לבד
בכל אופן, אני כאן מיציתי את מה שרציתי להבין, בתכל'ס יש דיעות לכאן ולכאן.
את התהליך שלי מול הנושא אני ימשיך מול עצמי ומול בעלי. באמת שאפשר לנעול את השרשור @אלעד
בין "בעיית אמון" למשחק עם גיסות יש קצת מרחק, לא?אושפיזין מהירח
יחד עם ההבנה של האכזבה שלך
הרמבם מתייחסהעני ממעש
לכך שזה לא ראוי. אולי לא מפורש בהלכה, אך בפירוש המשנה.
בפרט אם מפריע לך
בפרט אם יש לכם בעיית אמון
טוב, זה מעניין...מופאסה
לא הספקתי עדיין לקרוא תגובות.
מצד אחד אני אומר לעצמי,
ראבק,זה סה''כ משחק!
מצד שני אין לי מושג מה המשחק הזה מקפל בתוכו בשבילך.
אולי קלות הדעת, אולי חוויה טראומתית שהיתה ביניכם.

עכ''פ אם זה מאיים על המעמד שלך כמרכז העולם של בעליך אז לא! זו ההרגשה הכי אלמנטרית שאשה רוצה להרגיש שהיא הדבר הכי חשוב, הכי מרכזי בחיים שלו.

צריך לדבר ולקבוע גבולות אבל לא מתוך סערת רגשות אלא ברוגע.
כפי שאני מנתחת את זה וכפי שציינת את בעצמךאשה שלו
האישיו זה לא המשחק עם אחיותיך, אלא השורש העמוק של בעיות האימון ביניכם
אם היית מרגישה ביטחון בקשר שלכם, עניין המשחק היה אולי גורם לך להרים גבה בגלל השקפתך אבל בטח לא גורם לך להישרף מבפנים ולחוות משבר אימון קשה.
כרגע במצבכם הנוכחי, כל אינטראקציה שלו שאינה עניינית עם נשים, מערערת אותך
כי אין לכם ביטחון בקשר. הכי הגיוני בעולם.
מסתבר שלא נבנה אצלכם תחושת הביטחון בשנה הראשונה ואתם גוררים את ההשלכות עד היום.
ברגע שאישה בטוחה בקשר, גם מוכרת פלרטטנית לא מאיימת עליה אלא מקסימום נראית מגוחכת בעיניה..
אישה משליכה את עצמה על בעלה וכל מה שהיא רוצה זה להיות נאהבת, מוערכת ורצויה בעיני בעלה. להרגיש שהיא מקום ראשון בשבילו.
זו העבודה של שנה ראשונה, על כן גבר פטור מלצאת למלחמה, יש לו אחת בבית.. 😏
"נקי יהיה לביתו שנה אחת ושימח את אשתו אשר לקח"
השנה הראשונה זו השנה שנבנים יסודות הקשר, מערכת האימון והבית, וברגע שכל זה לא קורה גם אם יעברו שמונה שנים, הדברים הכי קטנים ושטותיים כביכול יערערו על הקשר.

עוד לא מאוחר לעשות עכשיו את השנה הראשונה ולבנות את האימון ביניכם מחדש🌷
את צודקת להרגשתימקווה לשינוי
בגדול זו התשובה. לפחות לעובדה שזה ממש גורם לי להישרף מבפנים. כי יכול להיות שאם האמון שלי בו ובקשר היה מבוסס וחזק , הייתי באמת רק מרימה גבה או אולי קצת קצת נפגעת ומדברת איתו על זה ואז נרגעת(כי לדעתי זה עדיין היה מתנגש לי) אבל כנראה שהעוצמה היתה משתנה. כרגע זה פגע לי באמצע של הנקודה הכי רגישה וכואבת ואני שותתת דם. כפשוטו. למרות שזה הזוי פה לכולם ואני מרגישה באמת מוזרה שאני ככה. אבל אני ככה
את לא מוזרה בכלל! כשאין אימון בקשר, כל התקרבותאשה שלו
שלו לנשים אחרות, אפילו אחיות ואפילו אמא שלך מערערת!!
היום אני אוהבת להגזים ולהגיד לבעלי כשהוא מביא לדוגמא חסה ומתלהב כמה שהיא יפה והוא מצא אותה אחרונה בחנות ובלה בלה😏 "מי יותר יפה, החסה או אני.." והוא מתגלגל מצחוק
ככה אנחנו הנשים, חייבות ביטחון בקשר ואסתכן להגיד שאפילו יותר מגברים. אז היום ב"ה אנחנו מתבדחים על זה אבל תמיד יכולים להיות התקפי קנאה קטנים וזה הגיוני ובריא ומראה כמה חשוב לנו הפרטנר. אבל כל זה רק אחרי שעובדים על הביטחון בקשר ואם זה אומר שכרגע מפריע לך שהוא לא דבוק אליך כמו מסטיק אז לא צריך להגיד לך להרפות ושאת לא נורמלית, אלא כמו שבשנה הראשונה הם עוד נחמדים ומנסים לרצות ולקבל תשגעונות שלנו זה הזמן שלו עכשיו לרצות אותך בשביל בעזרת השם לבנות אימון ארוך טווח לכל החיים עד שאת בעצמך תרצי קצת שקט ותשלחי אותו לבד לשחק ולעשות ביביסיטר
תודה על ההבנה הזאת!מקווה לשינוי
זה כל כך כואב לי, שאני מרגישה כלפי משהו כל כך לא לגיטימי וכל כך ברור שהוא לא אמור לעשות את זה או לרצות לעשות את זה, והוא לא רואה בזה כל בעיה ובכיף היה עושה את זה וגם עושה במידה מסויימת. ואז הכאב מתעצם כשאני מבינה שאני כמעט היחידה שמרגישה ככה, מה שאומר שהוא באמת בסדר, שבאמת זה לא אמור להיתפס אצלי בצורה כל כך ברורה כקו אדום ברור(אבל ברור.. בחיי שככה ראיתי את זה, כלומר גם אני אני מסתכלת על זוגות אחרים מבחוץ זה ייראה לי ממש ממש ממש לא לעניין) ולמרות כל ההבנה הזו, זה לא מצליח להתקבל אצלי. זה נחווה אצלי כבגידה רגשית אפילו. הוא מכניס נשים אחרות למרחב אינטימי (ככה אני תופסת את זה במידה מסויימת) שבו רק אני אמורה להיות איתו, או גברים כמובן בכיף.. או לכל היותר לא להיות איתן לבד במרחב האינטימי הזה!!!
אני מקווה שאצליח לעשות עם זה משהו, כי כרגע לא רואה מוצא
חוששת שמשהו בתפיסה שלי כל כך חריג ובעייתי, שלא אוכל להיות באינטימיות אמיתית עם אף גבר ובאף זוגיות לעולם..
אם אחיות שלך היו נשואות, זה עדיין היה מפריע לך? באיזו רמה?אשה שלו
כן. מניחה שכןמקווה לשינוי
אולי קצת פחות אבל עדיין
האמת שהזוי לי שזה כזה סבבה. ..
אני לא רואה את עצמי בשום צורה יושבת לשחק משחק עם אחים שלו, בטח שלא אני איתם לבד.. גם לא עם האחים הנשואים ואולי זה אפילו בעייתי יותר בעיני. יש להם אישה! מה לי, בתור אישה נשואה בעצמי, לשבת לשחק איתם?! אם אני מדמיינת סיטואציה כזו ואז האישה שלהם נכנסת, אני רוצה לקבור את עצמי באדמה
וכשהקופאית מדברת איתו זה גם צורם לך מאוד?אשה שלו
צורם לימקווה לשינוי
או לפחות צרם לי עד לא מזמן.. במיוחד שאני חווה אותו מתנחמד יתר לנשים יפות וצעירות שיהיו בסביבה, לא משנה איפה. כאילו אין מצב שהוא מפספס את זה
אבל על זה באמת יכולתי לעשות עבודה ולהבין שזה לא קו אדום ברור, אלא יותר כבר עניין אישי ובאמת עניינים של החמרות(ששוב, אני מאוד מחמירה עם עצמי גם במקומות האלו. ממש)
אני גם מבינה היום שזה בא לו ככל הנראה(2 מטפלות שהיינו אצלם אמרו את זה) מהחוסר ביטחון העצום שלו, הוא כאילו חייב את זה כדי להרגיש בסדר משהו כזה.. אז אני על זה לומדת להסתכל אחרת ולרוב מצליחה. עדיין יש עבודה לעשות שזה לא ירחיק אותי בכלל(למשל שהוא יהיה כנה ויגיד שזה אכן משהו אצלו, וכנראה יושב על הצורך הזה בלכבוש, לככב, להצחיק נשים כדי להרגיש גבר. אבל הוא לא אומר)

בכלופן , הנושא הזה של פלירטוטים קלים עם נשים בחוץ הפריע לי ממש בעבר, היום ממש מעט. אבל זה חלק מהבסיס שלי לכל חוסר האמון.
מבחינתי זה הרבה פחות מפריע מלשחק משחק עם מישהי, ממש לייצר את במרחב הזה במכוון .. אפילו שזה אחיות שלי. להפך, זה נשים שהן בקשר מתמשך איתו.. איתנו
כאילו אני חוששת מהספקמקווה לשינוי
הספק לגבי האם אני באמת אמורה לקבל את זה כתמים? או שיש דברים בגו.
כאילו, גם אם ברור לי שאתה לא מתכוון לבגוד ואוהב אותי לצד הקשרים האלו,
אתה מרשה לעצמך להנות גם מהצד, כי ברור שזה כיף כן? ברור שזה סוג של ריגוש לפעמים.. גם אם אין שום כוונת בגידה. זה לא באמת משנה
זה מה שצורם לי. מרגיש לי כמו היתממות. למה שיפעיל קצת את הראש ואת הרגישות אם הוא יכול פשוט להנות מכל העולמות , איפה שמותר והקווים לא ברורים?
קצת החתימות גברית
ההשקפה שלך נכונה לפי דרך התורה. את אישה צנועה!כלה נאה
ושומרת את עצמך מכל בחינה רק לבעלך.לכן מצפה להדדיות.

אני לא מבינה למה את מייסרת את עצמך שאת לא בסדר??

אני גם חושבת שזה לא ראוי.
גם אני כמוך כלפי אחים של בעלי. לעולם לא אשחק איתם או ישב איתם לבד לפטפט. ובעלי פתוח יותר עם המשפחה שלי אבל בגבול. בתחילת הנשואים היה מפריע לי דברים. היום לא. כי הקשר התחזק עם השנים. וגם שהוא מבין מה שלא הבין בגיל 24.

יש משפחות דוסיות שזה ממש לא מקובל. וזה בסדר.
זה לא רק "משחק" את יודעת שמשחקים ביחד יש צחוקים ודיבורים וניצחון וכאילו יוצר איזו חויה משוטפת בניהם. וזה לא ניראה לך מתאים. וזה בסדר גמור וזכותך!
ובטוחה שלפי ההלכה זה לא כזה חלק. לכן זה מחזק לך את מה שאת חוששת ממנו.

גם אני חושבתלמה לא123

שזה לא הכי ראוי

ועדיין לראות בזה בעיית אמון,הדרך רחוקה.

ושוב,גבולות כאלה יכולים לנבוע גם מדברים שראית בבית,קרי, אולי בעלה ראה את גיסים שלו משחקים עם האחיות שלו וזה נראה לו טבעי.

ולכן,צריך לדבר על זה, ואם בעלה לא מבין את זה,אז לדעתי זה יושב על משהו עמוק יותר. כמו משחקי כוח, או צורך שלו בתשומת לב.

נכון. תלוי בסיגנון משפחה שכל אחד מגיעכלה נאה
נגיד אני ראיתי אבא ירא שמים שלא צוחק עם נשים אחרות. אטוטמט ציפיתי לבעל רציני. והיו התנגשויות.

בעית אמון זה לא. אלא חוסר התחשבות במה שפוגע בי. אולי יותר חוסר הבנה.
מה שאת אומרת על משחקי כחמקווה לשינוי
או הצורך שלו בתשומת לב, מאוד נראה לי. כאילו אחרי כל מה שעברנו, לפעמים באמת יש בי תחושה שהוא כאילו עושה בכוונה, או שומר בכח על המקום הזה שלו, שמעורר בי קנאה..
אומרים:"כלב נובח אינו נושך"למה לא123

וזה גם ידוע בקשר לגברים פלרטטנים, שהם מפלטרטטים,כי בתכלס הם לא מעיזים לעשות שום צעד. באופן כללי אני כותבת,לא על בעלך כמובן.

מי ממציא את השטויות האלהמופאסה
כך שמעתילמה לא123

ייתכן וזה לא נכון

אני שמחה שאני לא מבינה בזהבוכה/צוחק

קודם כלמופאסה
זה לא נכון שכלב נובח אינו נושך
אבל ברור שצעד ראשון בבגידה זה פלירטוט. אחד שזורם אז יכול לזרום גם הלאה.

מה שאת אומרת לא כתוב בשום מקום
וטוב שאת לא מבינה בזה
דווקא מכירה אחרת.כלה נאה
כמה גברים עם עינים גדולות.
שזה לא כזה תמים
חחח ממש לא נכון, כולל אצל הנשים..דנוור

יש לי שכנה שהיא פלרטטנית כרוניתת והזוי לי שלבעלה זה לא מפריע.. 

ואני גם יודע שהיא עשתה כל מיני דברים, אז כנראה שזה לא מדוייק

מכל התגובות לזאת הכי התחברתידנוור

אני גם חושב מהרגע הראשון שזה בעיית אמון ובטחון בקשר ומפה ההרגשה משתנית בהתאם..

ולכן אין הרבה מה להתווכח, אם אין בטחון בקשר כל פניה לאשה יושבת על הנקודה הזאת ומעוררת קנאה צודקת, ואם יש בטחון לא אמור להפריע כלום כמעט.

אם אתם כבר מטופלים ומכירים את הקושי נשארמוש השור...
לאחל לכם שתגיעו לימים יפים שתוכלו להסתכל ביחד בנחת על התקופה הזו ועל המסע שעברתם ולשמוח בזוגיות האיתנה שלכם מתוך ביטחון עצמי , פניות ריגשית, אהבה, חוסן זוגי ואישי. והכי חשוב שתשמחו אחד בשניה
האמתסיה
שאני באה לכתוב שארבע שנים בטיפול אינטסיבי זה מלחיץ שככה היא נבהלת ממשחק זה מייאש אפילן
לא הייתי בטיפול ארבע שנים ברצף אבל מראש אני אומרת אם ככה ארגיש כזה טלטלה אז מה הענין
עוד יותר מעצבן. שאם ארבע שנים בטיפולכלה נאה
למה הוא לא מבין את הקושי שלה ולא בא לקראת אפילו אם זה סריטה בעיניו?

ולפותחת..אולי את צריכה להעצים אותו יותר. לפרגן לו ולהתלהב ממנו. שלא ירגיש את הצורך הזה מבחוץ.
זה תשובה שאני מבינה אותהמקווה לשינוי
ויחד עם זאת היא מקוממת אותי. אז אני צריכה להיות "יותר" כלפיו כדי לדעת שהוא לא ימלא את צרכיו בחוץ? לא עושה לי חשק לעשות את זה
זה באמת קשה.כלה נאה
מכירה את התחושות שלך. עברתי קצת מהן בשנים הראשונות.
ברוך השם עבר. הוא בא לקראתי ואני לקראתו. ולמדנו להבין מה מפריע לשני.
אל תתיאשי. הוא יתבגר ויבין.
תודה לך על כל התגובות והשיתוף מהניסיוןמקווה לשינוי
ממש לא נשמע לי הזוי.רחפת..
לא רואה צורך ל'שמור' על האישלי
ב''ה יש אמון מלא.

אם יש בעיה של חוסר צניעות בלבוש אז היה מפריע לי. ומאמינה שגם לו.

מה שכן, יכול להיות שיום אחד הוא ירצה מבחירתו להקפיד יותר ולא לדבר או לשחק עם נשים שהן לא אשתו.. אז כל הכבוד לו ושוב, בחירה שלו!
זה פשוט פער, כמו כל פער..מלאת אושר
ראיתי שאת מנסה למצוא בתשובות של אנשים מי הנורלי ומי הבעייתי, האם ההלם שלך הגיוני או שאת מגזימה, האם את טועה או צודקת..

אני חושבת שבזוגיות אין בזה שום עניין, זה לא את מולו, זה אתם ביחד מנסים לשפר את הזוגיות שלכם.

אז כן זה פער כמו אלפי הפערים שיש בזוג נשוי, את בנושא הזה חושבת ככה והוא חושב הפוך. ולכן הדבר היחיד שחשוב זה ששניכם תהיו מודעים לפער ותמצאו דרך פעולה ששניכם מסכימים עליה
..

ואם בכל זאת מעניין אותך לשמוע דעות-
לי אישית נשמע שאין אם זה שום בעייה לשחק עם אחיות רווקות, בהנחה שאת זו שהכי מעניינת אותו בעולם- הן בסה"כ פרטריות למשחק ובנות משפחה.. והאמת יוצא לי מלא לשחק עם האחים הרווקים של בעלי- שקטנים ממני בשנתים שלוש, בזמן שבעלי קורא בספה.. לי זה נראה ממש לגיטימי (וגם לבעלי).
עדיין מנסה להבין היכן בדיוק הבעיהאלעד

וכנראה שגם היא..בסדר גמור

מנסה להבין מה *אני* פספסתי . ומנסה להישאר שפויה מול כל מה שזמקווה לשינוי
מעורר בי
בכל אופן נראה לי שהבנתי מה שרציתי להבין. אפשר מבחינתי לנעולמקווה לשינוי
אני כן יצייןמקווה לשינוי
ששני גברים מהפורום הגיבו בפרטי ואמרו שלא רוצים בפורום כדי שלא יתקפו אותם... אבל שהאמת איתי, והם מבינים על מה אני מדברת.. לא המשכתי איתם התכתבות כי אני לא מתכתבת בפרטי. אבל זה מעניין. אני רק אניח את זה כאן
אני איתם. ואיתך. לא תקין שגבר נשוי ישחק עם נשים שאינן אשתואורה שחורה
חחחח גברים הגיבו בפרטי....יהודה224
והם אומרים שהצדק איתך... חחח נשמע קצת מחשיד..
כי מעניין מה נשותיהן חושבות על זה שהגיבו בפרטי.
אני גם חשדתי קצתמקווה לשינוי
ובכל זאת.
אגב, הם אומרים שהם מסכימים איתי כי הם בעצמם עושים את זה.. לא מהמקום של הצדיקות והמוסריות ככה שזה לא סותר את זה שכתבו בפרטי
מה הם עושים בעצמם?יהודה224
כותבים בפרטי???
יש לכם משו לומר תאמרו אל תפחדו
יש פה נשים שחשבו כמוך וכתבו ונשים שחשבו הפוך וכתבו ולא פחדו שיתקפו אותם...
זה סתם מוזר לי קצת...וסליחה שאני נטפל לזה...
אולי אתה צודקמקווה לשינוי
ואולי יש שם משהו כנה.. לא נוכל לדעת
נקודה צדדית שנמצאת כאן ברקעהעני ממעש
ואני מעיר עליה

התנהגות מוסרית היא נאותה ונכונה
היא אינה תלויה בהימצאות או אי הימצאות מי מהצדדים בקשר נישואין או בקשר זוגי
הפרדה בין המינים היא נכונה הן לנשואים והן לרווקים, הן לצעירים ויפים והן לחטייארים
זה נכון וברוריהודה224
אבל השאלה היא איך מתמודדים עם זה בתוך הבית והאם עושים מזה בלאגן? והאם נכון חהסתכל על דבר שכזה כבגידה...
עוד משהו שרציתי לכתוב לךנגמרו לי השמות

ועכשיו התפנה לי קצת זמן לכתוב אותו

אני חושבת שיש שני דברים נוספים שיכולים מאוד לעזור לך, לכם:

1. בדומה למה שכתבתי בתגובתי הראשונה אלייך בשרשור זה - לשים לב ל*זמן* ול*רגש* של הדברים שעולים ומתי הם עולים.

אם אתמול היית בסערת רגשות,

אם זה היה סמוך לאירוע עצמו

(אני מניחה שהתארחתם בשבת ואז זה קרה, ואתמול, יום ראשון, מאוד סמוך.

היום, כבר יום שני - שימי לב לרגש שלך, ללב שלך,

אפילו לתחושות הגופניות שלך - שהן כבר במקום אחר לגמרי.

נשמע שאת הרבה פחות נסערת,

שאת הרבה יותר מבינה, לפחות מנסה להבין,

שיש בך כמויות של רצון להתקרב לבעלך שלא ראיתי אתמול והיום אני רואה בשיא העוצמה - זה בעצם הדבר שהכי ראיתי ממך היום - הרצון הכנה והגדול לקירבה שלמה ואמיתית עם בעלך,

רצון להיות איתו בשלמות

רצון לחיות איתו באהבה חיים שלמים.

הרצון הזה לקירבה אומר המון.

והוא יכול להגיע רק *אחרי* סערת הרגשות שהייתה.

כי בתוכה ממש,

בתוך כל הרגש שהמכסה הכל של הכעס, התסכול, האכזבה, העצב - בתוכה אי אפשר לראות שום דבר אחר מלבדיה!

לכן כ"כ חשוב לזהות אותה

לתת לה מקום

לנשום

להירגע

לא לנהל שיחה בתוך קלחת העצבים עצמה

לא להסיק שאין שום אהבה וקירבה וזוגיות רק כי הרגש מכסה לנו את הכל כמו שמיכה שמסתירה גם את כל ***הטוב*** שכן קיים

אלא זה מה שזה - רגש מנאוד חזק של כעס ותסכול, סערת רגשות מאוד גדולה.

וצריך לחכות שהיא תעבור.

היום, במקום שכ"כ רוצה קירבה אפשר כבר להתחיל להתקדם לעבר הפתרון בצורה הרבה יותר קלה

וכאן אני מגיעה לסעיף 2 שלי:

2. אני חושבת שמה שעוד יכול מאוד לעזור לכם זה פשוט לדבר את הפחד שלכם.

שאת תדברי ממש את הפחד שלך.

ממה את מפחדת כאשר את רואה את בעלך משחק מונופול עם האחיות או הגיסות שלך?

מה מםפחיד אותך *בדיוק* שם?

ומה עוד מפחיד?

ומה הדבר הכי גרוע שיכול לקרות בעצם?

ומה זה אומר עליו, עלייך, עליכם?

ואחרי שתדברי את הפחד שלך

צריך לשמוע את הצד של בעלך שחסר מאוד כאן בסיפור.

הרי אתם שני אנשים שונים ויש לו עולם שלם של ערכים, רצונות, שאיפות,מחשבות וכו'

"כשפ שפרצופיהם שונים וכו'..."

מה הוא חושב על כל הסיפור?

מה הוא עונה?

אם תספרי לו את פחדייך לפרטי פרטים - מה יענה?

ומה הפחדים ***שלו***?

ממה הוא מפחד?

אם הוא יקשיב לאשתו לכל דבר ויעשה גם דברים שהוא לא מאמין בהם או לא חושב אותם - האם עצם זה מפחיד אותו?

אם כן, מה מפחיד אותו?

אם הוא לא יוכל להראות את ה"מגניבות" שלו לכולם ואולי זה יפגע לו בביטחון העצמי שלו שלא כ"כ בשמים - מה יקרה?

מה מפחיד אותו?

ומה עוד הכי מפחיד אותו? 

הוא צריך להקשיב קצת לעצמו.

להקשיב לפחדים שלו.

לדבר אותם.

ואת תקשיבי להם ותעני להם.

מה זה ***בשביל בעלך*** משחק מונופול עם הגיסות?

מה זה אומר עבורו, לפרטי פרטים?

אני די בטוחה שהפחדים שלך ומה שהוא חושב על זה הם שני דברים שונים לגמרי

וברגע שתלבנו את הדברים יהיה הרבה הרבה יותר קל לשניכם להבין אחד את השנייה ולמצוא פתרונות.

למשל,

אם בשבילו לשחק מונופול זה להעביר את הזמן בסבבה,

לא משנה עם גבר או אישה גיס או גיסה - העיקר שיהיו עוד שחקנים למשחק

וזה הכל מבחינתו - שחקניות איתו במשחק

ומבחינתך זה שהוא משחק איתן אומר שהוא לא נאמן לך,

או חושב עליהן שהן יותר יפות או מוצלחות ומשווה אותן אלייך ומתבאס עלייך

או אפילו חושב לבגוד ח"ו

או כל פחד אחר שלך

ואת אומרת את זה לבעלך-

והוא עונה לפחדים ואומר

מה פתאום אשתי היקרה!

איפה את ואיפה הן!

מי מסתכל עליהן בכלל ככה?!

סתם משחק איתן... כמו עם חברים...

את מקום ראשון אצלי

מת עלייך! את מדהימה!!!

נאמר ששיחה כזו קורית ביניכם -

הוא לגמרי עונה ומרגיע את כל הפחדים שלך

ואת לגמרי מבינה את המקום שלו.

אם תביני, אבל באמת באמת תביני את המקום *שלו*

את מה שהולך *לו* במוח ובראש

זה מאוד יכול להקל מעלייך

תביני שאיך שהוא רואה את הדברים, איך שהוא מתייחס לדברים זה ממש לא כמו מה שאת מפחדת ממנו.

ואז?

ואז תהיה הבנה

ואז?

ואז אפשר נאמר להחליט על קווים אדומים לשניכם וכללים מוסכמים

למשל:

טוב בעלי היקר. הבנתי שמבחינתך זה סתם כמו לשחק עם חברים

אבל מכיוון שאני רואה זאת כמשהו לא טוב בוא נחליטו שלא משנה מה - אין נגיעה בבנות אחרות

אין יחוד כמובן

ואין שיחות נפש לעומק ושהן יתחילו לחפור לך על קשיים שלהן ואתה תחפור להן על קשיים שלך.

שלושה כללים.

שלושה כללים שיכולים להבטיח לך שהפחדים שלך לא יתממשו - כי אין קרקע להם.

אין מגע. ואין שיחות עומק. ואין יחוד.

יש רק משחק שמבחינת בעלך זה להעביר את הזמן בסבבה.

ואז שניכם יכולים להיות רגועים

ולהרגיש שכל אחד שמע את השני והגעתם לעמק השווה.

3. דבר נוסף שרציתי להתייחס אליו -

את אומרת שלבעלך אין ביטחון עצמי בכלל

ואולי זו דרך שלו ל"האהיב" את עצמו על הסביבה שלו

אולי אפילו מילדות הוא היה כזה ילד "לאבבול" שכולם אוהבים ומנסה להצחיק ולהיות שנון וכיפי - כדי שירגיש שאוהבים אותו - מה שיחזק אצלו את הביטחון העצמי הירוד שלו.

ואולי זה גם כאן.

אז אם שתי מטפלות אמרו לך את זה, וגם הוא עצמו הודה - קחי זאת כמה שזה - צורך שלו בביטחון עצמי, דרך שלו להביע את עצמו לסביבה ***שהוא לא מרגיש בה בטוח כמו איתך אשתו שם הוא מרגיש בטוח*** לכן הוא צריך להיות קליל ומצחיק וכו' - *כדי* להרגיש ביטחון עצמי.

זאת אומרת, שבלי ההתנהגות הזו הוא יכול להרגיש אבוד כאשר הוא לא בביתו שלו.

וזו בעצם דרך הגנה שלו.

זו הסתכלות והבנה אחרת לגמרי על המצב שגם יכול לשפוך על כך אור.

מעבר לבעלך ספציפי,

אם מבינים שבמהות של כל גבר באשרא  הוא גבר - הקב"ה ברא אותו כך שגם איבריו וגם מחשבתו יותר חיצוניים ויש לחו רצון לכבוש ולהתרבות כדי לשרוד ולהפיץ את זרעו כמה שיותר, כל הטבע הזכרי בנוי כך.

עכשיו, אם מבינים את המהות הזו,

ומבינים שזה חלק ממי שהוא

אבל כמובן שהוא שם גדרות וגבולות מוסריים וזוגיים של יחוד, שמירת נגיעהף, בלי שיחות עומק וכו' וכו' -

אבל מבינים שעדיין המהות נשארת איפשהו בתוכו וזו רק דרך ביטוי שלה אפשר יותר להבין.

לא שחלילה הוא מייחס כוונה רומנטית לנשים אחרות, אלא שכך הוא קצת בנוי.

ובתוספת זה שיש לו חוסר ביטחון וזו דרך התמודדות שלו עם הסביבה שלא מוגנת ובטוחה עבורו - זה יכול להסביר הרבה.

אני מאמינה שאם תביני את המקום שלו

ותראי שהמקום הזה בכלל בכלל לא המקום של הפחדים שלך

את תוכלי באמת להירגע, מבפנים

ובאמת להגיע לקירבה ולשלמות שאת כ"כ רוצה.

עם תקשורת טובה

הבנה טובה

דיבור הפחדים

הפרדה של הדברים

לחכות אחרי סערת הרגשות

הבנה של המקום שלו והמקום שלך -

זה יכול להצליח.

בהצלחה רבה רבה בהכל!

(נ.ב אתם תותחים שאתם בטיפול ועוד 4 שנים ועוד אינטנסיבי, ורק רציתי לשאול האם את מרגישה שיפור?

כי 4 שנים זה באמת הרבה מאוד זמן ועוד אינטנסיבי... ממה שאני מכירה טיפול זוגי יכול גם להסתכם בחצי שנה...

אבל אם טוב לכם ואתם מתקדמים  מעולה רק כן מציעה להציב מתרות ולתאם ציפיות ולפתוח את הכל עם המטפלת כדי שתהיה שקיפות והבנה לאן הולכים

וואימקווה לשינוי
קודם כל, לא יודעת אם התגובה שלך הרגיעה אותי או רק עשתה לי יותר רע. אמאל'ה
ואני האמת בכלל לא מרגישה שאני במקום אחר מאתמול. אולי אפילו יותר סוערת. זה לא סותר את מה שכתבתי לגבי הרצון לקרבה, אני מדברת על הרצון הכללי שמנחה אותי ולא על רצון שנוכח כאן עכשיו. כי עכשיו הרצון הזה ממש לא כאן. אני לא מצליחה לרצות בקרבתי אני כרגע.. מרגישה כל כך רע

ולגבי בעלי- הוא לא הודה אף פעם שיש לו את הצורך הזה בגלל חוסר הביטחון שלו . הוא יותר טוען שהוא פשוט חברותי ושאני מגזימה לדעתו
ולגבי מה שאמרת על מהותם של גברים באופן כללי- הרצון לכבוש כל הזמן. אמאל'ה לא מרגיע. אז בעצם וואלה זה כן עניין של כיבוש, משיכה כלשהי, מימוש הרצון הטבעי שלו לכבוש נשים?! זה אמור באמת להרגיע אותי?

ועוד משהו: כתבת שנקבע יחד כללים כדי שלא תהיה לי סיבה לפחד שיקרו דברים. הקטע הוא שאני לא מפחדת שיקרו דברים בעקבות המשחק.. מפריע לי המשחק *עצמו*
לא הצלחתי להסביר את עצמי כראוי.נגמרו לי השמות
לא התכוונתי לרצון שלו לכבוש נשים איך שזה נתפס, ממש לא
יותר על הלך רוח כלשהו שלא מצליחה להסביר כרגע על גבי הפורום, אבל ממש לא לכבוש עוד נשים כמו איך שזה נשמע.

עדיף שתמחקי את השורה הזו שכתבתי כי לא מצליחה להסביר כאן וזה ודאי לא אמור יותר להלחיץ אלא להיפך

שבעלך עונה לך שהוא חברותי ושאת אולי מגזימה -
מה את שומעת?
מה את חושבת על זה?
מה זה גורם לך להרגיש?
שבעצם אין בסיסמקווה לשינוי
לתחושה שלי שהוא ממש מחפש את זה וצריך את זה( כשאני שואלת את עצמי למה?? ומן הסתם עולה לי שהוא לא מסתפק בי או לא חשוב לו להיות נאמן אז מאפשר לעצמו להנות ולא שם לעצמו גבולות) אלא שאני "מדמיינת" נקרא לזה, את זה שזה אישיו אצלו.
זה מה שאני שומעת.
מה אני חושבת על זה? לא מאמינה לזה עד הסוף, או לפחות מוצאת את עצמי בספק.
מה זה גורם לי להרגיש? הבעייתית, האשמה. הקטנה. המגזימה. לא רלוונטית. ועכשיו אולי במילים ממש של רגשות: פחד(האם זה פתיר? האם יש לי באמת מה לעשות עם זה? האם יש כאן אמת או משהו פחות אמיתי ולכן אני באמת לא מצליחה לשחרר מזה. במילה אחת: ספק. המון ספק שמכרסם אותי מבפנים. זה נורא.)
חוסר ביטחון. בלבול ואי שקט
אם כךנגמרו לי השמות
הכיוון שיכול לעזור לך בצורה ממוקדת זה טיפול בספק ובחוסר ודאות והפחדים והחששות האלה.

זה לא רק חוסר אמון או בעיות באמון
זה גם חוסר ודאות וספקות שמכרסמים לך ובך כל חלקה טובה (ואולי כבר תקופה ארוכה בחייך ואולי ממש לא רק בזוגיות).
טיפול אישי שממוקד בזה יכול מאוד לעזור.

כיוון מענין. מתחברת. תודה!!!מקווה לשינוי
את חיה בסרטטטטציפ'קה
הוא משחק משחק מונופול עם אחיות שלך תרגעייייי
אני מתכתבת עם אח שלו מלא, הוא כמו אח שלי בדיוק!
אז בנקודה הזו אני חולקת עלייך בוודאותמקווה לשינוי
כי אחותי היא *לא* אחותו . ולהתכתב מלא איתה זה בוודאות גמורה לא תקין. אפילו לא הייתי שואלת את דעתכם או משהו
גיס זה לא אח. עם כל הכבוד. משפחה כן, אח לא
יש בעיני רגשי קנאות שהם ממש ממש לא במקוםציפ'קה
בסדר. זכותךמקווה לשינוי
זה באמת עניין של דעה. בעיני ממש לא במקום להתכתב מלא עם גיס שלי. אני על עצמי, בלי קשר לקנאה אפילו
צפיתי לתגובה הזאת שלךמופאסה
נהיה לי תחביב לנחש מה כל אחד יגיב

ואללה אני לא מאוכזב מעצמי
אני לא כזאת מיסטורית חחחציפ'קה
הגיוני שידעת שאגיד את זה
מאמינה שלך אין כוונותכלה נאה
מהסיפורים ששמעתי..בדור הזה ה'ישמור.
אם תרצי אכתוב לך ולא תאמיני.
בתור גבר דוסנחשון מהרחברון

שיצא לו לא פעם לשחק עם אחות של אשתו. (יש רק אחת רווקה)

לאשתי זה קשה.

אני אומר לה בואי תשחקי גם. היא אומרת שאין לה כוח.

אז מה? בגלל שאין לה כוח בא לי לשחק ואני לא אשחק.

את צריכה להבין, אצל רוב האנשים זה יהיה פשוט משחק בלי שום דבר מעבר. וגם המשבר אימון הזה שתיארת שהיה אם הבנתי נכון בהודעה נוספת הסברת שזה היה גם שהוא שיחק משחק קלפים עם כמה אנשים מהמשפחה. אין בזה שום שבירת אימון. היית שם, ראית, הוא לא עשה שום דבר שמבחינתו לא בסדר. הוא לא התנהג כפי שציפית? כנראה שלא. אבל הוא לא שבר שום אימון.

דבר נוסף. אפשר לדון הלכתית האם זה מותר או ואסור ומה הגבולות הנכונים בין גיסים. אבל כל עוד מבחינתו זה כמו שמותר לו לדבר עם אמא שלך כי זה משפחה - איחן כאן כל בגידה.

כן אומר שאם את תעשי לו אווירת נאכס הוא ירצה דווקא לשחק איתה לא לעשות לך דווקא או כי היא יותר חמודה אלא כי עכשיו כשנאכס לו הוא רוצה ללכת לשחרר ולעשות משהו קליל (מניסיון מהצד של הגבר), בואי, תצטרפי אליו כשהוא משחק. תהיי שמה גם חלק מזה. את תרגישי טוב. הוא רגיש טוב אחותך תרגיש טוב.  ואם אחיות שלך מרגישות עם זה סבבה כנראה שזה לא כזה נוראי. 

ואני חוזר. זה מאד תלוי תרבות ומנטליות. אבל יש תרבויות ומנטליות של גיסים זה משפחה לכל דבר.

ועושים איתם הכל. (כמובן לא ייחוד נגיעה משיבות אבל התנהלות שוטפת של משפחה)

מסכים עם זה מאאאדיהודה224
רוצה רק להוסיף נקודה שהזכירו פה בקטנהנועה נועה
בלי להיכנס לעניין הראוי-לא ראוי והפערים שעלו פה: כתבת שאתם נשואים 6 שנים, ואחיות שלך בנות 21 ו-17. כלומר, הוא הכיר אותן כשהן היו בנות 15 ו-11 בהתאמה. אני רואה על עצמי שהקשר שלי עם גיסים שהכרתי בתור ילדה סביב הגילאים האלה הוא קשר שונה מאוד מקשר עם הגיסים שהכרתי בשנות ה-20 וצפונה. אנחנו בכל מקרה משפחה דוסית למדי, למרות שהסיטואציה שאת מתארת לא מזעזעת אותי עדיין הסבירות שלה ברוב המשפחה שלי די נמוכה. אבל גיס שהכיר אותי כשהייתי בכיתה ח' עדיין במובנים מסוימים יותר דומה לאח גדול שלי, יחד עם כל ההגבלות המתבקשות מזה שהוא לא. אני רואה את זה גם על הגיסים שלי מצד בעלי, שהם צעירים ברובם (הוא הבכור). גם עם הבנות. קשר שנבנה עם ילד שהופך למבוגר נראה אחרת מקשר שנבנה עם מבוגר. המעבר הזה לא קורה באופן מוחלט אלא אם כן ממש חותכים וקובעים אותו.
ברור שכל המסביב הופך את הסיטואציה למורכבות יותר - אבל הייתי מנסה בכל זאת להכניס גם את הנקודה הזאת להסתכלות שלך.
את ממש נורמאלית!!אור עולה בבוקר

רוצה לומר לך שאני מבינה בדיוק למה את מתכוונת ומה מפריע לך. אני אמנם מכירה את זה שלהרבה אנשים זה לא מפריע , אבל לא מצליחה להבין איך אנשים מרגישים בנוח עם קשרים כאלה פתוחים וקרובים. ברור! ברור שזה מפריע וקשה לראות ככה את הבעל! בעיני ,הרגישות הזו נובעת מהבנה ריגשית ובין -אישית מיוחדת, ולא מקנאה/ הגזמה / סרטים בראש ודימיונות. חיזקי ואימצי וה' יהיה בעזרך ויברך אותך בקשר קרוב , אמיתי ושלם שאת מייחלת לו עם בעלך
כיף שיש גם כאלה שמבינים לפחות שיש סיבה טובהמקווה לשינוי
ואמן שנזכה לקשר קרוב ושלם!! כולנו!
מבינה אותך. מאוד.שירוש16
הייתי גם בסיטואציה הזו.
בעלי הלך לשחק עם אחותי, מספר פעמים, קלפים וכ'ו ולא תמיד זה היה עם משתתפים נוספים.

מצד אחד-
היה לי קצת קשה עם זה. לראות אותן כל כך נהנה לשחק איתה/ם. וכשאנחנו יחד יש חנו קשיים ולא הכל זורם.
מצד שני -
נהנתי לראות את אחותי עם סוג של 'אח גדול'. כי אין לה אחד כזה במשפחה. שהיא יכולה לשחק ולהנות איתו, ללמוד ממנו ולהתייעץ איתו.

מתי הדברים התאזנו ופחות הפריעו לי עד שלא שמתי לב?
כשהייתי 100% בטוחה בקשר שלנו.
כשהוא נשאר איתי למרות ובזכות הכל.
כשהוא הבהיר לי שהוא לא עוזב אותי. לעולם.
כשהוא הבהיר לי שמבחינתו אנחנו נשואים לעד.
אין אפשרות אחרת...

אז שיחררתי קצת. הבנתי שעם כל הכבוד לשבת פה ושם עם המשפחה, איתי הוא נמצא 24/7 - לפעמים נהנים יחד, לפעמים לא. לפעמים יש משברים, עליות, מורדות.
הקשר שלנו הרבה יותר חזק מקשר של אח לאחות או גיס לגיסה.

אין לי מושג איך נראה הקשר שלכם ומה קורה שם. זה גם לא עינייני. את יודעת טוב מאוד איך נראה היום יום שלכם.
אם את מרגישה שהוא יוצר *קשר* עם אחיותיך וזה מפריע לך - אולי תנסי לבדוק מה שם מפריע כל כך.
כי עצם המשחק זה שטות. זה כמה דקות, שעה שעתיים גג.
הקשק שלכם הרבה יותר משמעותי בחייכם מאשר משחק חולף.
אלא אם כן - עצם המשחק לא מפריע לך ויש שם משהו אחר שלא נותן לך מנוח...
ואני דווקא חושבת הפוך ממך בהקשר לאבא שלך - דווקא בגלל שהוא מודע לתחושותיך בכל הנושא יכול להיות שהוא התנדב לשחק שם כדי שזה לא יהיה משחק בלעדי של בעלך ואחיותיך.

בהצלחה !
תודה לך!!מקווה לשינוי
לדעתי ההבנה שלך את הסיטואציה היא הכי מדוייקת. ייתכן מאוד מאוד שזה זעזע אותי כל כך כי באמת הקשר שלנו רעוע, ואין לנו כמעט רגעים של כיף, לאחרונה במיוחד. תקופה קשה. ואני לא בטוחה בכלל בקשר שלנו. זה כנראה מקור הזעזוע, שעל המצב הזה הוא הולך ומחפש ויוצר את הכיף עם אחרות, אפילו שהן האחיות שלי. זה כואב מאוד
הייתי שמחה לשמוע ממךמקווה לשינוי
איך התמודדת עם המצב שהוא משחק איתם עד שהגעת לביטחון המלא בקשר. מה היה בינך לבין עצמך? האם היתה התמודדות משותפת של שניכם מול זה?
ת'אמת?שירוש16
שתקתי.

הבנתי שהבעיה לא בסיטואציה אלא בפרשנות שלי. היה *לי* קשה לראות אותם נהנים יחד. אבל לא ראיתי משהו פסול בזה.
להפך, באיזשהו מקום שמחתי לראות את אחותי נהנת.

דיברתי עם בעלי על זה. הגענו לנקודה שהפריעה לי - חוסר ביטחון בקשר שלנו.
בעלי ואני עבדנו קשה על זה. הוא לא הפסיק להדגיש כמה שהקשר שלנו חשוב לו וכמה שאני חשובה לו.
אמרתי לעצמי שוב ושוב שהוא בעלי והיא אחותי - ושם התפקידים מסתיימים.

יש פה מגוון נשים שיגידו לך לעשות אליהום שלם. לבקש, להתחנן, לדרוש ולכעוס על הנושא הזה.
אני אישית לא חושבת שזה הפתרון.
למדתי מסבתא שלי שהייתה נשואה למעלה מ60 שנה סוד מאוד חשוב בנישואין: לשתוק. להעלים עין. לא כל דבר שבן הזוג עושה מחייב תגובה.
נכון, יש דברים שכן חייבים לשוחח עליהם, אפשר לעשות את זה בצורה מכובדת. אבל כל דבר שאינו קריטי לנישואים - לשתוק.

אני הבנתי שהמשחק של בעלי עם אחותי בשבתות לא מהווה איום קיומי על הקשר שלנו. אלא קשה לי אישית לראות את זה.
אז שתקתי. נתתי לבעלי ולאחותי להנות יחד.
(אגב, הגילאים ממש דומים לשלך - היא הייתה בת 15 כשהתחתנו).

והיום - זה ממש לא מפריע לי. להפך.
שמחה ללכת לישון בצהרים בידיעה שלא השארתי את בעלי בלי תעסוקה והוא ישתעמם בבית של ההורים שלי.
שמחה לראות את אחותי מתקשרת בצורה בריאה ונכונה עם דמות שמהווה לה אח גדול. בוגר ואכפתי.
שיש לה דמות גברית שהיא יכולה להתייעץ איתו בנושאים שונים, לדבר בגובה העיניים, לשמוע את דעתו.
עד החתונה לא היה לה את זה.

אגב, הערה חשובה -
לי ולאחותי יש קשר מאוד טוב. כבר מלפני החתונה.
יכול להיות שזה עזר לי להתגבר על החששות והקושי שלי.
אולי תבדקי עם עצמך איך קשר הספציפי שיש לך עם אחיותיך מהווה משקל מסוים בכל הנושא הזה.
תודה על הפירוטמקווה לשינוי
לפי מה שאני מבינה ממך זה ששתקת עד שזה עבר ללב אחרי שהבנת שמה שמפריע הוא חוסר הביטחון בקשר.
אבל בעצם לא רק שתקת.. דיברת על זה ועבדתם יחד קשה בכיוון שהיה הבעיה. לחזק את הבטחון בקשר

כמו שאני רואה את זה, לשתוק לא יעזור לי. למרות שאולי הייתי רוצה לשתוק ולא לפתוח על זה בכלל, כי זה רק נורא מקטין. אבל בפועל אני מתרחקת, בלי להרגיש ובלי לרצות זה פשוט קורה.
הכיוון של לעבוד על הביטחון נראה לי . כי באמת קשה לי בטירוף ממש לראות אותם נהנים יחד, לדעתי אצלי זה קצת שונה מאצלך כי זה גם מנוגד לתפיסה שלי .. גם וגם, הקושי כפול
והמשפטמקווה לשינוי
"נתתי לבעלי ולאחותי להנות יחד" צורם לי. אוף
לשתוק לא יעזור לאף אחד. רק יחמיר.כלה נאה
אסור לשמור בלב!
זה לא מה שמשמר נישואים.
צריך לדבר ולדבר ולדבר עד שמגיעים להבנה.

נכוןשירוש16
דיברתי. פתחתי את הנושא מול בעלי אבל מסיבה פשוטה - רציתי להיות בטוחה שאין לזה השפעה על הקשר שלנו.
ברגע שהבנתי שאין דבר כזה. לא היה ולא נברא.
אז שתקתי.

נכון. היו הרבה פעמים שזה עשה לי צביטה בלב.
לראות את שתיהם נהנים כשאני ובעלי עם קשיים ולא תמיד נהנים. שהכל זורם שם ולנו הכל תקוע...
אבל לא היה סיבה להעיר לו.
עדבנו קשה יחד כדי להגיע למקום שכיף וטוב לנו ביחד. נהננו יחד. ואז כל השבתות האלה מתפוגגים מול מה שיש לנו יחד.

לא אמרתי לשתוק ולא לפתוח את זה כלל.
להפך - אם את מרגישה שיש לזה השפעה על הזוגיות שלכם אז וודאי לפתוח על זה שיחה מכובדת.
אבל אם אחרי השיחה הזו תגלי שלא היה ולא נברא - הוא רואה את זה כנטו משחק ולא מבין איך קישרת מושגים של קשר זוגי למשחק רגעי - אז מגיע הרגע שאת צריכה להחליט האם להמשיך להעיר או לשתוק ולקבל את זה.
שנית - מתי פעם אחרונה יצאם והיה לכם כיף ביחד? נהנתם סתם להיות בבית אחד עם השני?
יכול להיות שהתשובה משפיעה על הסתכלות שלך על הארוע הזה?

את אומרת שזה מנוגד *להשקפתך*.
אתם זוג. מה ההשקפה המשותפת שלכם?
טוב.. אני לא לגמרי מסכימה עם מה שאת אומרת םהמקווה לשינוי
כלומר, לפחות אצלי, לא עובד לי לשתוק או להבליג, בעניין כזה שממש ממש נוגע בי בנקודות הכי רגישות. אני חושבת שיש בכל זאת הבדל מהותי ביני לבינך, או בין הזוגיות שלי לשלך, ככה נראה לי מאיך שאת מתארת.
במקרה שלי, אם אני רוצה לחזק את הקשר הזוגי, אני חייבת לפתוח את זה וללבן את זה עד הסוף.
ומבחינתי, אם את מרגישה שהכל זורם שם ובינכם תקוע וזה מעורר בך את הרגישות הזאת, זה הרבה. ולא באמת מאמינה שזה לא משפיע על הקשר. כשאתה מתקשה מול אשתך ושם חווה פחות הנאה(וזה גם הגיוני וטבעי, ברור שעם בחורה בחוץ הכל זורם כי אין שום מחוייבות, שגרה, לא התפתח שום קושי ביניהם אז ברור שיהיה כיף), ברור שהמצב הזה גורם לך להרגיש שזה לא הוגן, שזה מאיים שהוא מספק את הצורך בכיף ובהנאה עם מישהי אחרת בזמן שלכם קשה ותקוע. איך זה לא יפגע? איך זה לא יאיים? מילא שיהנה עם גברים כדי להשתחרר קצת.

ולגבי ההשקפה, מסתבר שההשקפה שלנו מנוגדת מאוד, עם הרבה פערים. כשנפגשנו הוא הציג את זה אחרת.. אולי היה במקום אחר או לפחות עם איזשהו רצון... כנראה שהוא רצה קצת לרצות אותי. אנחנו במקומות אחרים לגמרי בעניין הרוחני
דעתי בענייןרמתגן32
אישית אני חושב שזה לא כזה נורא אבל זה לא כל כך משנה מה אאני חושב כי העניין פה זה את ובעלך והקשר ביניכם.

אותי יותר מטריד שלמרות שאמרת לו לא לעשות את זה שהוא עושה את זה. זה בסדר שיהיו חילוקי דעות ושהוא יחשוב שזה בסדר, אבל אם הוא יודע שזה קשה לך אז לדעתי הוא צריך להתחשב בעניין.

כמובן, שיכןל להיות שיש פה סיפור הרבה יותר עמוק, כמו שאחרים אמרו, שהוא לא משחרר מספיק בבית ולכן הוא רוצה לשחק משחק, שווה לדבר על זה.
גם אותי זה מטרידמקווה לשינוי
אפילו מטריף לפעמים
מצד שני אני לא יכולה לסבול את התחושה שאם הוא לא משחק/ לא יוצר קשר עם מישהי אחרת, זה בגלל שאני לא "מרשה".. מעדיפה כבר שישחק
אולי אם הייתי מקבלת את התחושה שהוא לא מעוניין בזה ברגע שזה מרחיק אותי או מכאיב לי, וזה גורם *לו* לא לרצות, הייתי מרגישה אחרת.
בתוך תוכי אני באמת חושבת שהוא מחפש את זה, שזה מאכיל אצלו איזה צורך עמוק, ששווה לו אפילו את זה שאני ייפגע ויכאב ויתרחק, כי בסוף אני חוזרת. וגם בסוף יש לו את האישור ממני, כי כאילו אני זו שצריכה לעבוד על עצמי בנושא הזה
אני דווקא יכול להבין...שםאנונימי
אשתי גם עושה לי קטעים כאלה על דברים שבעיניי לא הגיוניים בעליל, לכן אני אומר "טוב, היא הייתה בקריזה כנראה... יעבור לה"

ואז מנסה שוב.

רוב הפעמים זה עובד טוב ואני מנסה וזה כבר לא מפריע לה, עד העצבים הבאים שאז היא אומרת "אבל אמרתי לך שזה מפריע לי!" למרות שהיו באמצע איזה 100 מקרים בהם עשיתי את זה והיא לא אמרה כלום וזרמה...
לא כל כך הבנתי מה אתה מנסה לומר פהמקווה לשינוי
שאתה לא לוקח ברצינות את אשתך?
לא תמיד,שםאנונימי
עבר עריכה על ידי שםאנונימי בתאריך ז' באייר תש"פ 08:36
עבר עריכה על ידי שםאנונימי בתאריך ז' באייר תש"פ 08:35
יש קטעים לנשים על מצבי רוח.
לפעמים הן כועסות מתוך הורמונים, לפעמים ממקום אמיתי וכואב.

פעם נאמר לי שזה צריך להדליק נורת אזהרה וכמובן התייחסות, אבל לא תמיד זה אשמתי ושלא אקח את זה תמיד קשה.
יש בזה משהו.

לא נכנס למקרה אצלכם, אבל לצורך העניין התשובה היא כן.
אני לוקח ברצינות, מאד משתדל, אבל כשמדובר במשהו שמבחינתי אני לא מבין לעומק מה מפריע לה, אז אני נזהר בהתחלה ואם זה קורה שוב והיא לא מעירה, אז אני מניח שעבר לה.
אוקיי.מקווה לשינוי
זה שזה לא אשמת הגבר זה עניין אחד, וברור שזה הרבה פעמים נכון, אבל זה עדיין תמיד דורש התייחסות רצינית כי זה פשוט באמת מה שהאישה מרגישה, לא כי בא לה או כי היא מזייפת. גם אם זה מתוך הורמונים, הכאב הוא כאב והכעס הוא כעס. אז אפשר בהחלט להבין ולהירגע שאתה לא אשם, וזה אפילו מעולה, אבל להתייחס ברגישות תמיד. בהנחה שהרגשות של אשתך חשובים לך
לא באה להגיד שיש לגבר איזה אחריות על הרגשות של אשתו או על ההרגעה שלהם. אבל התייחסות רגישה היא תוצאה בסיסית ומתבקשת של אדם אוהב, וזה נכון לשני הצדדים כמובן
נצלו"ש כבד אבל ממש לא בריא להתנהל ככה!מיקי מאוס
אתה מחכה שהיא תכעס מספיק פעמים?
תסלח לי על הביטוי, מעריכה אותך מאוד בכללי, אבל זה בדיקת גבולות ברמה של ילד קטן.

בין בני זוג צריך לבחור בכלים אחרים כדי לבדוק גבולות גזרה.
נראה לך שהיא כעסה על משהו לא הגיוני? יפה וטוב מצידך לא "לקחת את זה קשה" ולקחת צעד אחורה.כל הכבוד!

אבל בהזדמנות אחרת, בזמן רגוע, לפתוח את זה ולשאול- זה באמת מפריע לך בדרך כלל? מה בזה מפריע לך? ואז אתה מקבל את התשובה בלי לבדוק את זה שוב ולחכות שתתעצבן.
כמובן לגיטימי לעמת אותה עם התשובות שלה. אם לא השתכנעת תגיד מה אתה חושב על זה ותגיעו לאיזו הבנה בנושא. אולי באמת זה ימשיך להפריע לה אבל הנימוקים שלך יהיו משכנעים מספיק והיא פשוט תבלע את הרוק בפעמים הבאות ואולי תבינו הפוך

ד"א- אם אתה עושה משהו שאתה יודע שהיא לא אוהבת והיא לא מעירה זה ממש לא בהכרח אומר שזה כבר לא מפריע לה. אלא יכול להיות שהקשר חשוב לה ומרגיש לה לא מתאים עכשיו להרוס את האווירה או שהיא מתאמצת להתאפק ומתישהו כבר קשה מדי

זה בסדר שיש לכם עוד דרך... אבל מציעה לך לכוון להגיע למקום אחר לגמרי, בשביל זוגיות בוגרת ויציבה
אולי לא הובנתי נכון...שםאנונימי
ודאי שאני לא "מנסה" אותה בכוח.

הדוגמא הכי טובה זה מה שהיה עם החברים.
בזמן שהיא הייתה פגועה/חולה, הלכתי לשכנים שקראו לי.

היא נפגעה מזה, פשוט לא היה לי מושג שהיא חולה/פגועה, ואז היא ביקשה "קצת רגישות" לזהות שהיא פגועה.

מבחינתי אין לי כל כך רוח הקודש לזהות מה הרצונות שלה באותו הרגע.

ביקשתי שתגיד לי פעם הבאה ושאם אשים לב, אגיד.

הקטע שהוא שאחרי מלא זמן זה שוב קרה.
מבחינתי לא "ניסיתי" אותה, פשוט לא היה לי מושג...
אשכרה עברו 5 שנים מאז? לא יאומן. עברנו מגפה עולמיתדי שרוט

ומלחמת קיום מאז. יש צורך בעוד אחד כזה? פעם הייתי מצחיק.

יאללה בואו נצחק קצת על עצמנו. מקווה שאצליח להעלות חיוך - נשואים טריים

עוד אחד דחוף ממשלאחדשה
אמאל'ה הזמן טסססספשוט אני..

וכן, פעם היית מאוד מצחיק 😝

אבל גם היום ❤️

וואו אני ממש זוכרת את השרשור הזהנגמרו לי השמותאחרונה
כמה צחקתי, זה באמת ענק! 😂
אחריות הורית לוקה בחסרלביטה

מה אפשר לעשות כשהאחריות ההורית של ההורה השני לוקה בחסר?

אסביר,

הוא איש טוב ואבא טוב.

לא משנה המצב בינינו, הוא לא רלוונטי.

מתייחסת רק להתנהגות שלו כהורה.

כשהילדים בבית איתו, יש כאוס.

הוא לא מחזיק. לא מקפיד על דברים שצריכים להיות בשגרה.

הכל מרגיש כמו אווירת עלא באב עלא.

חוזרת למגבות על הספה, בגדים מלוכלכים על הרצפה שני ס"מ מהסל, וילדים חצופים ומשתוללים שצריך פלוגה כדי להרגיע אותם.  

כשהילדים איתי, יש רוגע והרמוניה.

מקפידה איתם על חוקים, סדר, זמנים.

הכל ברוגע ושלווה. אין חיכוכים. כל אחד תופס את הפינה שלו ויש אווירה של קסם בבית.

עד שהוא נכנס הביתה.

הילדים פשוט מריחים את הפשרנות שלו לדעתי.

על הכל הוא מוותר.

מעניש, ומוותר. מאיים. לא מקיים שיח.

עכשיו, כמובן שאני לא מושלמת. אבל מפה ועד הורה שהילדים איתו בכאוס מוחלט יש פער רציני.

פרקטית, להיות הורה 24/7 מבחינתי לא אופציונלי.

אני גם ככה איתם המון שעות לבד. באהבה ושמחה.

ויש לי כמובן דברים שאני מחויבת אליהם מול עצמי.

מעבר לעובדה שאם אתמסר ככה, בוודאות אשחק עד היסוד.

ניסיתי לומר לו, לרמוז, לבקש על דברים ספציפיים.

עדיין הכל נותר על כנו.

מה כן אפשר לעשות? 

לא סתם הקב"ה ברא לילד 2 הוריםאורי8

זה בריא ומייצר גמישות נפשית ומחשבתית שאבא ואמא שונים. ושעם כל הורה מתנהלים אחרת. את נותנת להם צד חשוב מאוד באישיות . אבל נם יכולים כם להתרם ממה שקורה אצלו. שם הם קצת מתפרקים ומרשים לעצמם להשתולל ולהיות פחות בתוך הגבולות,  מי אמר שזה רע? אני חושבת שזה בריא לנפש שיש גם מקום להשתולל, לפרוק ואפילו להתחצף קצת. זה לא באמת מזיק להם. מבינה ממש שזה קשה לך, גם לי קשה להגיע לבית הפוך... ואני יכולה להתחרפן מזה, רק שב"ה יש ביני לבין בעלי יחסים טובים, ועל כל פשעים תכסה אהבה... וממה שאני מבינה אתם במצב אחר. במצב זוגי לא טוב יש נטיה לשחור לבן, וככה את מתארת את המצב אצלך יש קסם, ואצלו כאוס. טובת הילדים שלך שתתני לילדים שלך לחוות את 2 ההורים שלהם . מניחה שרוב הזמן את איתם ואת נותנת גבולות וסדר , אז מידי פעם עם אבא יש בלאגן, זה לא יפגע בהם, הפוך הם יגדלו להיות ילדים יותר בריאים בנפשם( הסדר נותן רוגע ושגרה  , קצת בלאגן מייצר ילדים יותר יצירתיים, ועם יותר אומץ ותעוזה , חשוב מאוד בחיים ). לכן, אני מציעה, שחררי, תני להם להנות עם אבא שלהם, זה האבא שהם קיבלו מהקב"ה ואת לא המחנכת שלו , הוא באמת לא הילד'שלך, תני לו להיות אבא בדרכו. לא תארת פה שום דבר מסכן חיים( זה הדבר היחיד שאני רבה עם בעלי עליו בענין , כשהוא מרשה דברים שמסוכנים בעיני , לראות מסך בשעה מאוחרת לא מסכן חיים...)

נר איש וביתו ✨🏡נגמרו לי השמות

נר איש וביתו

דווקא בחג הזה, חג החנוכה, כשאנחנו מוצאים עצמינו מארחים או מתארחים,

מוקפים בסביבת המון אנשים, משפחה, חברים

דווקא אז חשוב שנזכור את הבסיס שלנו.

שנר איש וביתו.

"ואישתו היא ביתו"

איש ואישתו.

בבית.

פנימה.

כשטוב לנו יחד - מי יכול עלינו

רק מהתנועה *הזו*, מבפנים - החוצה - רק כך נוכל להתעלות.

נתרכז בביתנו פנימה.

נמצא את הכמה רגעים בין לבין, ניצור אותם, ניזום אותם, 

נעלה אותם לראש סדרי העדיפויות, מעל הכל.

גם במחיר "ביטול" מפגש משפחתי כזה או אחר,

גם במחיר אחר.

כמה שנצטרך.

עד שנרגיש שאנו מלאים.

וממילא בהתמלאות ובטוב שלנו - נוכל להיות עוד יותר בטוב ועוד יותר להשפיע גם החוצה.

נר ה' נשמת אדם

ה', הקב"ה -

אתה שאמרת שתמחה את שמך מעל המים כדי להשכין שלום בין איש לאשתו

שימכר ספר תורה ובלבד שיהיה שלום בית בין איש לאישתו

ששמך שלום וכמה חשוב השלום. ובראש ובראשונה בין איש לאשתו.

נשמת אדם -

נשמה שנתת בי טהורה היא.

ונשמה שנתת באשתי טהורה היא.

ונשמה שנתת בבעלי טהורה היא.

טהורים הם.

כוונותיה של אישתי טהורות הן, נשמתה טהורה היא, גם אם בטעות פגעה בי.

כוונותיו של בעלי טהורות הן, נשמתו טהורה היא, גם אם בטעות פגע בי.

וכל עוד הנר דולק אפשר עוד לתקן

כוונותיהם טהורות.

וגם אם מעשיהם לעיתים לא מיטיבים - נלמדם איך.

נלמד גם אנחנו יחד.

נלבן. נברר. נתקרב.

נגדל מזה. נתעצם.

נזכור שמי שאמר "ו*כל* זה אינו שווה לי" - היה המן הרשע,

בעוד מרדכי היהודי מלמדנו כי הוא "רצוי *לרוב* אחיו".

והרוב טוב.

ולא צריך לחפש את ה"כל".

נדבק ברוב. ברוב הטוב.

נגדיל אותו.

נמשיך ללמוד אחד את השנייה.

נמשיך ללמוד את עצמינו.

"מוסיף והולך"

נמשיך להוסיף לטוב הזה, כל פעם עוד ועוד

עוד תובנה,

עוד קירבה,

עוד אהבה,

עוד כלים,

עוד תקשורת,

עוד גדילה זוגית ואישית.

8 נרות 

8 - מעל הטבע.

נס.

ימים של ניסים, הלל והודיה.

*מעל* הטבע.

וה' מוחה שמו *מעל* המים כדי להשכין שלום בין איש לאישתו

וגם אנחנו, נתבונן *מעל*.

נתבונן ב*מבט על* על הסיטואציה הזוגית שלנו

מה היה שם?

היינו בריב? ריב נוראי? ריחוק איום? מצאתי את עצמי חווה קושי עצום? תסכול עמוק וחוסר אונים?

ואם אני מסתכל/ת במבט על, מה אני רואה?

מה *בעלי* הרגיש וחשב שם?

מה *אשתי* הרגישה וחוותה שם?

"לא טוב היות האדם לבדו" -

לא טוב לו לאדם כאשר הוא לבוד, דבוק, גב אל גב

"אעשה לו עזר כנגדו" -

כנגד, מול, מציאות של פנים מול פנים.

מציאות שרואים גם את ה"פנים" - אראה את הפנים של בעלי, אראה גם את הבפנים של בעלי, את הנשמה שלו - וזו תהיה מציאות מתוקנת שתוכל לקרב עוד ביננו.

מציאות בה אראה את הפנים של אשתי, את הבפנים שלה, את הנשמה שלה - היא מציאות מתוקנת שתוכל לקרב עוד ביננו.

המבט על הזה,

מעל,

יכול ליצור גם אצלנו מעל הטבע.

מעל הטבע האנושי שלנו.

להתגבר.

להתגדל.

להרחיב את כוחות הנפש שלנו.

לעלות מעלה מעלה.

להביט גם מעלה. לקב"ה. שהכל מאיתו. והוא משרה שכינתו ביננו.

ללמוד ממנו ולהביט גם אנחנו מעל הסיטואציה, מעל הפגיעות שלנו, 

לנסות לראות *גם* את הצד השני (גם ולא רק, לא לבטל את עצמינו חלילה, לא להתכחש לרגשות שלנו חלילה, אלא להיפך - להכיר בהם. לתת להם מקום. להבין אותם. לעומק.

ובהמשך נוכל גם לתווך ולתקשר זאת *נכון* לבן/בת זוגנו)

לנסות לראות מה עובר ועבר שם במחשבתו, ברגשותיו, בנשמתו?

ולעיתם דווקא *מתוך הקושי*, מתוך הקושי הכי הכי עצום אפילו -

מ-קץ

עת צרה היא ליעקב ו*ממנה* יוושע -

וגם אם הכי חשוך וקשה - עלות השחר עוד תגיע. וקרובה מאין כמותה.

ודווקא מתוך החושך הכי גדול - נדליק את האור. 

בלב שלנו.

בלב של החצי השני שלנו.

נראה גם את האור שבו/בה.

את כל הטוב שבו/בה.

נבין מתוך עוצמות הכאב במבט על מה היה כאן בעצם,

מה הוביל לכך,

מה אני הכי הייתי צריך שם?

מה אשתי הכי הייתה צריכה שם?

לכן נזכור -

כשאנחנו במשבר - זו הזדמנות נדירה ועמוקה בשבילנו לתקן.
לתקן את עצמנו.
לתקן את החיים שלנו.
לתקן מה ששבור לנו בחיים האלה.

כשאנחנו נמצאים במשבר -
יש לנו גם הזדמנות נדירה להיות "משבירים לעצמנו"
כמו יוסף הצדיק, שהיה המשביר במצרים,
בזכותו לכל העם היה מזון ויכולת קיום ל7 שנים שלמות.

גם אנחנו -
אם נשכיל להבין מה המשבר הזה שאנו חווים אומר לנו?
מה הוא אומר עלינו?
מה הוא אומר על המקום שאנו נמצאים בחיים?
מה בו כואב לנו הכי הרבה?
מה הוא גורם לנו לחשוב, להרגיש ולרצות הכי הרבה?
אם נענה לעצמנו על כל אלה -
נוכל לזכות ולהיות המשבירים של עצמנו.
לגרום לנו להיות ניזונים יותר,
להיות חיים יותר,
להיות שלמים יותר
להיות מרוצים יותר.

כשאנחנו נמצאים במשבר - 
ניתן לנו "שובר" במתנה.
כן,
לפעמים
המשבר הוא מתנה.
כי בלעדיו לא היינו עוצרים רגע להסתכל בחיים שלנו.
לראות איפה כואב, איפה קשה,
איפה רע,
מה צריך לתקן,
מה לא הולך אפילו שניסינו בכוח זמן רב,
מה דרוש תיקון לשבר הזה.

קיבלנו שובר חינם להזדמנות חד פעמית להפוך את החיים שלנו למשהו טוב יותר.

כשיש משבר,
אפשר לקחת את המשבר הזה,
להתעלם, לכאוב ולבכות ולא באמת לשנות משהו בחיים שלנו.

אבל אפשר גם אחרת.

אפשר גם לתקן את השבור.
אפשר גם לזכות בשובר מתנה להתבוננות מעמיקה על החיים שלנו.
אפשר גם ללמוד ממנו ובזכותו להיות המשבירים הראשיים של עצמנו.
"המשביר לצרכן"
וה"צרכן" הזה הוא אני. לי אני צריך להיות המשביר.

נר החיים

הנר שמסמל את החיים, "נר ה' נשמת אדם",

והטומאה - מסמלת היא את היעדר החיים.

"טמא" משורש א.ט.ם - אטום - היעדר חיים.

ביצית שיכלה להיות מופרית אך לא הופרתה - תגיע הוסת ותהיה כאן מציאות של היעדר חיים = טומאה.

תינוק שיצא לאוויר העולם וכבר איננו בתוך גופה של אימו - יש כאן מציאות של היעדר חיים בתוך הגוף = טומאה.

אדם שהתקרב למת, נגע במת - יש כאן מציאות של היעדר חיים = טומאה.

הטומאה היא היעדר החיים.

וכאשר אני עם אשתי/בעלי אני רואה חיים.

"ראה חיים עם האישה אשר אהבת"

איתה, ורק איתה אני אראה חיים.

איתו, ורק איתו אני אראה חיים.

ואם חלילה אפזול הצידה ולא אהיה בבלעדיות ונאמנות לאשתי/לבעלי - כאן יש טומאה. כאן יש היעדר חיים. כאן אראה מר. 

כאן היוונים רוצים להשכיחם מחוקי תורתך, לטמא את הקדוש לנו, להכניס עבודה זרה בליבנו.

נתחזק בחיים.

בשלמות.

בשלום.

בבלעדיות.

"ראה חיים עם האישה אשר אהבת" - נשואים טריים

רק איתה, עם אשתך, אתה יכול לראות *חיים*

רק לה, לאשתך, תשמור את האהבה שלך.

רק עבורה, עבור אשתך תהיה הגיבור שלה.

תהיה גבר. וגיבור. שלה. ועבורה.

לא לחפש להיות גיבור של אישה רנדומלית, אלא של אשתך.

לא לחפש לעזור ולסייע על חשבון הבית פנימה.

להשקיע את כל הטוב הענק הזה שבך – באשתך.

להסתכל *לה* בעיניים

לשמח *אותה*

להצחיק אותה

לפלרטט איתה

לכתוב לה מכתבים או הודעות משמחות במהלך היום

לשלוח לה אימוג'ים אוהבים

לראות מה קשה *לה*, מה אתה יכול לעשות עבורה? במה אתה יכול לעזור לה?

לראות עוד את כל הטוב הגדול הזה *בה*, במי שכרתת איתה ברית עולם.

אין לך דבר יותר יפה ושלם ואהוב ומדהים מהאהבה הזו בינך לבין אשתך.

אין שום דבר שיכול להתחרות בזה.

זה *באמת* הדבר הכי יפה ומדהים שקיים בעולם.

כמה יופי וטוב אתם יכולים לחוות!

אילו עוצמות של קירבה ואהבה ואושר יש בכוחכם לחוות! מרגש ומפעים עד כמה!

כמה היופי והטוב הזה יעשו לך טוב, לאשתך טוב, לילדים שלכם טוב, לקב"ה נחת גדולה, לעולם כולו טוב עצום.

-----------

"שמעי בת וראי והטי אוזנך" ושכחי כל עבודה זרה שבלב וכל גבר זר שאינו בעלך

והטי אוזנך וליבך לאישך שלך.

תהיי האישה שלו, ורק שלו.

שמרי את יופייך, את צחוקך, את ליבך רק לו.

ראי חיים ואהבה יחד איתו

כל כבודך בת מלך – רכזי פנימה, פנימה אל תוך ביתך, פנימה אל אישך.

השקיעי את כל הטוב הזה שנקרא את – בו.

להביט בו בעיניים

לשמח אותו

לצחוק איתו

להעריך ולתמוך בו

לאהוב אותו.

אין לך דבר יותר יפה ושלם ואהוב ומדהים מהאהבה הזו בינך לבין אישך.

אין שום דבר שיכול להתחרות בזה.

זה *באמת* הדבר הכי יפה ומדהים שקיים בעולם.

כמה יופי וטוב אתם יכולים לחוות!

אילו עוצמות של קירבה ואהבה ואושר יש בכוחכם לחוות! מרגש ומפעים עד כמה!

כמה היופי והטוב הזה יעשו לך טוב, לבעלך טוב, לילדים שלכם טוב, לקב"ה נחת גדולה, לעולם כולו טוב עצום.

אם מישהו רוצה גרסה מקוצרת פשוט אני..

הטקסט מדגיש את רעיון “נר איש וביתו”: חנוכה הוא זמן לחזור לבסיס הזוגי – איש ואשתו, פנימה אל הבית והקשר. מתוך חיזוק השלום, הקרבה והתקשורת בבית, ניתן להשפיע גם החוצה. הוא קורא לראות את בן/בת הזוג במבט על, מתוך הכרה בטוהר הנשמה והכוונות, גם כשיש פגיעה או משבר, ולזכור שדווקא הקושי הוא הזדמנות לצמיחה, תיקון והעמקת האהבה.

עוד מודגשת החשיבות של בלעדיות, נאמנות והשקעה רגשית בקשר הזוגי: לראות חיים רק עם בן/בת הזוג, להשקיע בהם את כל הטוב, החיבה, העזרה והשמחה, ולא לפזר את הכוחות החוצה. אהבה זוגית מתוקנת מביאה טוב לשני בני הזוג, לילדים, ולעולם כולו – והיא האור האמיתי שנדליק, במיוחד בימי חנוכה.

(GPT)

יש את הגרסה של די שרוטדי שרוט
נר איש וביתו - תדליקו אחד את השני.
במשמעות החיובית של המילה זו אחלה גירסה נגמרו לי השמות
תודהנפשי תערוג
לצערי אני לא מצליח לקרוא את הגרסה הארוכה
מנפלאות הAIנגמרו לי השמות
ממש במקום להעסיק קצרנית... 😅
ואני רק אגיד ששווה לקרוא את הגרסה הארוכה...בארץ אהבתי

קיצור זה טוב בשביל להבין על מה כתבת. אבל זה לא מעביר את התוכן באמת.

וכתבת כל כך מהמם וחזק שהיה לי שווה לקרוא הכל...❤️❤️

תודה רבה יקרה ❤️ ממש משמח לשמוע ב"ה 🙏נגמרו לי השמותאחרונה

אני באמת חושבת שללב ולהבעה של כל אדם ישנה חשיבות ולא תמיד ניתן להעבירה בהכרח בקיצור או בתימצות או בבינה מלאכותית, 

וכי יש מקום לזרימה, לעומק, למהות ולכוונת הלב שבאים מתוך האדם כפי שהם באותו רגע.

וגם מבינה לגמרי מהצד השני שקשה לקרוא אורך ולא אפשרי פעמים רבות מבחינת זמן, פניות, כוח וכו'

לכן בהחלט טוב שכל אחד יעשה כפי ראות עיניו והעדפותיו

ושוב תודה יקרה על הפידבק והמילים הטובות, מחמם את הלב לשמוע שהדברים נגעו בך 🙏❤️

תודה על הגירסה המקוצרתהעני ממעש
(התודה לפשוט אני ולצ'אט גיפיטו😅)נגמרו לי השמות
יש משהו שמפריע לי ואשמח לשתףאנונימית:)

בעלי ואני ב"ה בזוגיות מהממת ואוהבת באמת.

היום קרה משהו שמפריע לי ואני מתלבטת אם אני מגזימה או שזה באמת מציק. בעלי סטודנט והלך ללמוד למבחן שלו עם מישהי מהלימודים, כדי שתשלים לו חומר שהפסיד במהלך החודשים האחרונים במילואים. זה עורר בי פתאום רגשות של קנאות מה הוא יישב עם בחורה לבד והיא תסביר לו? מה ואם הם יצחקו פתאום וכו... אני קנאית בהגזמה או שמה?

חחחח תודה

אם הם יהיו כמה שעות ביחדפשוט אני..

אז מן הסתם הם יצחקו, ידברו, יקשקשו... 

אם הוא לא לומד הוראה והוא לא מתכוון לעבוד בישיבה,

אז זה לא כל-כך שונה מאינספור פגישות שיהיו לו גם בעבודה.

(אני יודע שלא עניתי לשאלה שלך, רק הרחבתי אותה...)

טעיתי. הבנתי לא נכוןיעל מהדרום
אם זה מפריע לך-אז זה מפריע לך!*אשתו של בעלי*

אין נכון או לא נכון.

לאחת זה יפריע-וזה בסדר.

ולאחרת זה לא יפריע-וגם זה בסדר.

אבל אם זה מפריע לך,פשוט תגידי לו.

תשתפי אותו בתחושות שלך.

מסכימה...לומדת כעת
רק לא כדאי לעשות מזה עניין גדול מדישלג דאשתקד
כי זה בעצמו יכניס רעיונות, בפרט אם אתם באמת נשואים טריים.. 
אפשר להבין אותך. תחושות של זוג טרי טריאלישבע999

אצלה בבית או במקום ציבורי, כמו בספריה?

זה  טבעי שדברים כאלה מעוררים מחשבות ורגשות, במיוחד כשאתם זוג טרי והקשר עוד בבנייה והתגבשות. זה ממש לא משהו לחוש עליו אשמה או לחשוב שאת "מגזימה".

אבל כיוון שההקשר הוא נטו לימודים ולא בילוי חברתי נניח של קולגות מהעבודה ,  לצורך השלמת חומר חיוני שהוא הפסיד עקב המילואים – זוהי מטרה פרקטית, ברורה ומקצועית. זה לא "בילוי" או "יציאה".

אם הם אכן ישבו בספריה - זו התנהלות שגרתית ונורמלית של חבורות סטודנטים.  

אם בפעם הזו נפגשו בבית שלה, לגיטימי לבקש שלהבא ישבו במקום ציבורי  

כל הטעויות הלא פרקטיות התחילו ממטרה פרקטיתשוקו.
פרקטית מי שרוצה לשמור על עצמו על ביתו ועל הזוגיות יתרחק מאוד מאוד

גרוע והתחושה שלך נכונהזיויק
לדעתי זה שונה מעבודה מקצועית
אתה משתמש במילים קשותשלג דאשתקד

יש הרבה חברויות בלימודים ובעבודה שלא מתפתחות למקומות שהפנטזיות של כבודו הולכיהם אליהם.

זה לא הופך את זה לטוב או לרע, אלא בעיקר שצריך לדעת לשים דברים בפרופורציות ולהבא להציב גבולות (נניח, שבפעם הבאה ייפגשו אצלכם בבית, או שייפגש עם אחר/ת).

מחשבה פסימית מיידית או תגובה קיצונית יכולים להזיק מאוד, בין אם החשש מוצדק ובין אם לא.

זה באמת מורכבהסטורי

השאלה אם יש לו ברירה.

לי לא היה מפריע, אם מפריע לך תגידי לו בצורהאור123456
מכובדת ואני מקווה שהוא יכבד 
קשה לתת גבולות ברוריםהעני ממעש

אבל כמה נקודות ציון

א האם יש איסור ייחוד. אם כן אז זה פשוט אסור .

ב האם חד פעמי/ פעמים בודדות/ סדרה של שיעורים

ג האם יש רעשי רקע שיגבירו צניעות או שיגבירו קלות דעת

ד מה הסגנון של הסטודנטית המדוברת

הצלחה רבה 

אני ממש מבינה למה זה מפריעיעל מהדרום

לק"י

לא קשור לאם סומכים על בן הזוג או לא.

ובעיני, אם לך זה מפריע, הכי לגיטימי שתבקשי ממנו ללמוד עם גבר.

אולי לא הייתי באה בדרישה, אלא מבקשת ומקווה שייענה לי.

בעיניי אם הכרחימאמינה-בטוב

עדיף ללמוד בזום ביחד ולא פיזית ועוד יותר עדיף ללמוד עם גבר..

זה די פשוט ובסיסי

אפשרתהילה 3>

שיפריע לך

כדאי לשתף בזה❤️

אפשר להזמין ללמוד אצלכם אם אין אופציה טובה יותר עם מי להשלים..  או שילמדו בזום.

החשש מובןנפשי תערוג

יחד עם זאת, ראוי לסמוך עליו

ואם ממש קשה (לאו דווקא קשה לסמוך אלא קשה הסיטואציה)

אפשר להזמין אותה ללמוד אצלכם

אני לא אוהב להגיב לדברים כאלו מהסיבההמצפה לישועה

שצריל זהירות גדולה ב"לתת עצות" שחלילה לא יפגע בצורה כלשהי בשלום והאהבה בין איש לאישתו.

אז כל המטרה היא רק לתיקון ולכוונה טובה.

גמו שכתבו זה חייב להיות ברור שהגבולות ההלכתיים חייבים להישאר אחרת אין לזה שום היצר בלי קשר לנישואין בכלל.

והדבר השני והקריטי זו לא הנהגה טובה אני מאמין שהוא עושה את זה בתום לב וגם אותה סטודנטית שעוזרת לו.

אבל זה לא מומלץ כלל וכלל גם כשאין  שום ייחוד ומבחינת הלכתית יבשה הכל נעשה לפי ההלכה.

מהסיבה שזה יוצר קירבה בטח אם משובר במשהו של כמה פעמים.אי אפשר להיות לא אנושיים אי אפשר לשבת עם אדם ולא קצת לצחוק איתו להביע נחמדות וזה לא דבר רע אבל בהקשר הזה זה עלול חלילה להגיע למקומות שליילים ואיני מדבר מדמיונות אלא מסיםורים ששמעתי ומתלמידי חכמים מאוד מתונים ומחוברים לחיים שגם הם אומרים את הדברים הללו.

זה מעבר להרגשה האישית זו הנהגה לא נכונה...

העולם היום הפך להיות מכיל וכל דבר כמו מה שכתבתי נשמע שמפגש בים איש לאישה הוא מלא ביצרים ותאוות.

אבל זו בכלל לא הכוונה שלי.

אנחנו בני אדם בריאים עם רגשות וכל פגישה מסוג כזו היא סוג של חוויה וחוויה היא דבר מקרב.

וזה לא משנה עבודה לימודעם וכד' צריל שיהיו גבולות ברורים

בסגנון הדיבור והתוכן.גם במקום של עבודה זה לא דבר נכון שאיש או אישה ידברו על אה ועל דא או יצחקו אחד עם השני...

זו האמת וזו דרכה של תורה

ברור לי שהרבה מאיתנו לא עושים את זה ממקום רע פשוט העולם הפך להיות מכיל כביכול ונותן לגיטמציה לערבוב הזה.

*אני ממש לא חושב שצריך שלא יהיה שום מפגש בין נשים לגברים.

אבל אני כן מתנגד שבתוך המפגשים האלו יכנסו ערכים,אמונות,תחביבים, חווית וכד' בין גברים לנשים(אא"כ המטרה שלהם להכיר ולהתחתן).

ודרך אגב אני בטוח שהוא ממש צדיק וטוב וממש אוהב את אשתו ובכלל לא חושב על הנ"ל.

אבל כמו שכתבתי זה לא דבר טוב ונכון.

הדרך הכי טובה לדעת אם זה תקיןמישהי נשואה

לשאול אותו

אם הפוך הוא היה מסכים שתשבי עם סטודנט

חזק שלךזיויק
לא הייתי עושה את זהשלג דאשתקדאחרונה

זה בהחלט יצירתי, אבל אם מדובר בזוג צעיר, עדיף כמה שפחות להתבחבש בזה. כל העיסוק בזה רק מעלה רעיונות ויוצר טינות., ולצערי מדברים שאני מכיר, אנשים (בעיקר נשים!!!) מצטלקים מזה מאוד קשה, ונישואים מאוד יפים יכולים להיהרס על ידי שיחות על "אהה נהנית לגבר איתה", "מה יש לה שאין לי", "וואלה בטח בדקה וחצי שיש לך בערב אתה בטח מגשים איתה פנטזיות". זה פשוט חבל ומסוכן (גם אם זה לא גורם ח"ו לגירושין, זה גורם לפירוד בלב וטינות וכאב).

שפשוט תגיד לו שלהבא אם רוצים אז או עם גבר או בבית שלהם כשהיא נמצאת.

איני יודעת מה לעשות?אורית יעל

ממד אחד חושבת על גירושין מצד שני על הילד שיוולד.

בעלי עוזר לחבר שלו " בן 60" עבר ניכור הורי חי במקלט אדם רווק.

הולך איתו לקניות,מתקשר אליו , מבשל לו (מה שבבית הוא לא עושה) ואומר לי שהוא לוקח ממנו כסף על הבישול כי זה חשמל ומים.

הבנאדם נדבק לבעלי כל הזמן מתקשר , תבוא איתי לאירוע.

הגעתי מהעבודה אחרי שעתיים וחצי של פקקים וקניות בעלי ביקש שאבשל

בישלתי , גם בשביל אותו אדם.

בעלי חוזר ב3-4 לפנות בוקר כל הזמן מסתובב איתו.

עובד רק בעבודה אחת שהכסף לא מספיק , מתבטל.

התייעצתי עם רב מקובל שאמר לי שאותו אדם לא יעזוב את בעלך הוא נדבק אליו ורק יהיה יותר גרוע.

אפילו יש לי אוכל של אותו אחד כדי שנבשל לו.

חוץ מזה שבעלי רב איתי שהלכתי לבת מצוה של אחיינית שלי

ואחותי והוא לא מדברים יש קצר במשפחה.לחמותי היא לא אמרה שלום וחברותי אומרות שהיא דיברה עלי בחתונה שלי ואמרה " אחותי סתומה שהתחתנה".

היה לי ויכוח עם חמותי ובעלי ופתחתי בפניה את עניי הגירושים

אמרתי לה קחי את הבן שלך תחנכי אותו וקחי אותו.

היא ענתה לי שאין לה שליטה עליו ושאני צודקת שאנשים מתגרשים בגלל זה.

ואמרה לו תעזוב את אותו חבר.

אחיות שלו רבו איתו שגר יעזוב וזה לא עוזר.

אין לי את מי לספר ולשתף רק חברה אחת שיודעת

אבל אני מרגישה שנמאס לי מהניצול הזה

אפילו ההורים של בעלי אין להם מה להגיד ומה לעשות- רבו איתו ומה לא...

כן אומרת שבעלי לא מדבר גם עם אחיות האחרות שלי.

מרגישה שנמאס לי מהנישואים האלה

ולגבי שם של  גרושה עדיף

אבל לחיות בנחת ובשלווה .

נ.ב - יש סיפור במשפחתי שאני גילתי בשבעה של אימי ע"ה - שהיא היתה מבשלת פעם בשבוע אוכל ושולחת בקופסאות לאדם ערירי ניצול שואה וכך כל שבוע.

אבא שלי ידע מזה והאחים שלי היו מביאים לו 

הם סיפרו שהם היו ילדים קטנים והיו שותפים לזה

יש פה כמה דבריםכל היופי

א. העזרה של בעלך לאדם בודד

ב. חוסר בגבולות בעזרה

ג. חוסר בתקשורת בינך ובין בעלך ותחושה שהוא לא רואה אותך ואת הצרכים שלך, או אולי לא נפל לו האסימון שהוא בזוגיות וצריך לשנות פאזה

ד. מעורבות גבוהה של המשפחה שלך ושלו

אתחיל מההתחלה.

בעלך עוזר לאדם בודד, זה מאוד יפה. הוא עושה איתו חסד.

גם אמא שלך עשתה חסד דומה וזה מקסים. חיובי, ומעיד על נפש טובה.

הבעיה מתחילה במינונים... כאשר זה נמשך המון שעות, חוזר הביתה בשעות לא שעות, מצפה גם ממך להיות שותפה למרות שזה לא מתאים לך, זה כבר הופך להיות עוול ולא חסד.

כי זה חסד על חשבונך וגם חוסר הגבולות הזה מטריד, גם אצל בעלך כלפי עצמו זה ברמה חריגה ומשהו בקשר הזה מאוד מוזר.

ברור לי שאת מנסה להסביר לו את זה והוא לא מבין.

השאלה היא מה יש לכם בזוגיות מעבר לדינמיקה הזו, האם יש לכם מכנה משותף? שיחות? מחוות הדדיות?

למשל, האם את חושבת מה יפנק אותו ומה חשוב לו?

האם את מרגישה שאכפת לו ממך?

האם אתם יוצאים מדי פעם, מפטפטים, מתחבקים וכל מה שמעבר?

ומה היה לפני החתונה, היה לו את הקשר עם האיש הזה?

האם דיברת איתו על זה פעם בנחת או רק בעצבים או רק דרך קרובי משפחה?

תקשורת זוגית אמיתית לא אמורה לעבור דרך חמותך או האחיות שלך או שלו, אם הוא מדבר עם אמא שלו על להתגרש ממך וגם את פונה אליה ככתובת "קחי אותו תחנכי אותו" שניכם צריכים לעשות איזה סוויצ' בראש.

להפנים שהקשר הזה הוא אך ורק שלכם ולא קשור לסביבה, אתם שני אנשים בוגרים שנחליטו להתחתן וזה שלכם.

שימי גבול מאוד ברור מה את מוכנה ולא מוכנה לעשות בשותפות שלך במצווה הגדולה שבעלך עושה.

למשל - שיעזור לו רק בשעות שהוא לא בעבודה ואת כן בעבודה (אם יש כאלה). או רק יום בשבוע. או רק לבשל לו אבל לא להסתובב איתו. וכו'.

מה שמתאים לך, מתוך ראיית הטוב.

יכול להיות שכמה מפגשים בודדים עם יועצ/ת זוגי/ת יעשו לכם טוב ויאפשרו לכם לדבר על זה בנחת כי נשמע שמשהו בתקשורת ביניכם לא 100%, לפחות ממה שאת כותבת.

מהניסיון שלי זה ממש יכול לעזור להציל את הנישואים.

בהצלחה יקרה!

וואו, כואבהסטורי
יותר מהכל, כואב שאינכם מצליחים לתקשר. בבסיס נשמע שבעלך אדם טוב עם רצון טוב, אבל בלי פרופורציות נכונות.

מציע לנסות ללכת ביחד לטיפול זוגי ופשוט להעזר במטפל/ת לתקשר. תשמעי איך בעלך רואה את הדברים ואת חלוקת המשימות, הוא ישמע אותך ותראו ביחד איך מסדרים את החיים עם פרופורציות.

ממש בשולי הדבריםפשוט אני..

לוקח כסף על הבישול כי... חשמל ומים?

אלה שני הרכיבים הכי זולים בבישול.

החלקים העיקריים זה זמן עבודה וחומרי גלם. 

ממש לא הדבר היחיד שמוזר בשרשור...לאחדשה
לא נשמע שזה רק חסדנעמי28

או שהוא מצא חבר שהוא נהנה איתו והוא יכול להתנהג כמו רווק

או ללכת למחוזות רחוקים יותר כמו קשר של ניצול.

הקשר עם המשפחה שלך לא רלוונטי למקרה הספציפי אבל רלוונטי לתקשורת ביניכם, גם איתך אין תקשורת?

לחזור כל הזמן ב3-4 זה לא תקין.

נשמע מוזר קיצונילביטה
נשמעתהילה 3>

שיש כל מיני מורכבויות,

מה שלי בלט זה שאת מדברת עם הרבה אנשים אבל ביניכם שיח כן וקרוב שראוי לבני זוג.

ממליצה לך מאד לא להסתפק בעצה של המקובל, כבודו במקומו מונח. (גם כי יש כל מיני שרלטנים,

וגם כי לא מבינה איך המידע הזה מקדם את המצב)

אלא ללכת לקבל עזרה אמיתית: ללכת יחד שניכם לטיפול זוגי, או לחילופין אם זה לא מצליח ללכת בעצמך לטיפול ולקבל מענה מה לעשות ואיך.

קורה שיש מצבים מורכבים או קשרים בתקשורת.

יש דברים בסיפור שתיארת שיכולים להתפרש בכל מיני אופנים.

בשורה התחתונה לא ניתן להבין דרך הודעה את המצב לאשורו, וודאי שכדאי לנסות לתקן מה שאפשר

(בזוגיות או אצל כל אחד מכם בפני עצמו, זה אף פעם לא רק "הצד השני").

מאחלת לכם שתמצאו שליחים טובים.

לבעלך יש לב רגיש זה טוב בשבילךאדם פרו+

ברור שהוא אמור להפנות אותו אלייך

ובפרט כשאת בהריון

תעצרי אותו לשיחה

ותגיד לו שאת רוצה שהוא יהיה איתך.

בצורה ברורה.

אולי אפילו כדאי לדבר עם רב סביר

לא מקובל וכאלה

רב הלכתי, רב שכונה או מי שיכול להשפיע

ולא לדפדף את המקרה

כי ברור שהסדר עדיפויות הנכון

הוא להיות עם האשה שלו, ובפרט כשהיא בהריון.

זו טעות שיכולה לקרות להרבה, ובפרט כשמגיע אדם

מבוגר, אולי אפילו חולה, ומצווה ענקית לעזור לו.

הכל טוב ואושר לעזור לבן אדם,

ולהאכיל אותו זה מצוה רצינית וטוב שעשית

לפעמים האנשים האלה סבירים

יודעים לא להפריע.

ולפעמים הם חסרי גבולות וטקט או לא מודעים לנזק שהם גורמים, כי נותנים להם את התחושה שבכיף והכל סבבה.

ואולי זה מה שהולך מרגיש שזה דיי בכיף מבחינתי

תפקידך להבהיר לבעלך, שאת מעוניינת ביחס שלו עכשיו, ושיתעדף אותך ביחס ובזמן.

אפשר לעזור לו, אבל מהצד כזה בלי לתת לו

נתח מהזמן, שישים לב.

רפרוף קצר על כל ההודעות שלך כאן...השתדלות !

בכולן את כותבת שאת לא יודעת מה לעשות, את רוצה להתגרש. עוד לפני שהתחתנת איתו! ורגע אחרי החתונה! ושנה אחרי, ושנה וחצי אחרי!

למה את עדיין איתו בכלל? אני שואלת באמת, זה לא שאלה רטורית. לא מכירה אותך.

את יודעת מה את רוצה בחיים? זה נכון הילד וכו'... אבל עדיף ילד שגדל עם הורים שטוב להם בנפרד מאשר ילד שנמצא בבית אחד מפורק ורואה ריבים ותסכולים כל הזמן, ואמא שלא פנויה אליו רגשית כי היא מתעסקת בזה שלא טוב לה בזוגיות.

תעצרי שנייה את הכול. תחשבי על עצמך- טוב לך עכשיו? יהיה לך טוב בשנה הבאה ובעוד כמה שנים? מה יעשה לך טוב? מה את יכולה לעשות שיעשה לך טוב? לא לצפות שאחרים יעשו דברים שאולי ישפיעו עלייך. תשני דברים בעצמך.

אשכרה לכל שרשור פה צריך "בפרקים הקודמים"נעמי28
כל החיים שלנו זהמתלבט34
מה היה בפרקים הקודמים... 
רק רוצה להאירעוד מעט פסחאחרונה

שיכול להיות שהבעיה היא לאו דווקא באדם הספציפי, אלא שזה דפוס מסוים של הפותחת, חוסר יכולת להתחייב ולהשלים עם הבחירה שלה.

כך שייתכן שהפתרון הוא מציאת בן זוג אחר, אבל ייתכן גם שהפתרון הוא בשינוי פנימי אצלה (לא קראתי את הפרקים הקודמים, רק מה שכתבת כאן).

נשואים טרייםנשואה127

היי

מתייעצת פה עם אנשים שמן הסתם היו במקום הזה...

תחילת הנישואין, ב"ה מאושרים עד הגג יחד. הבעיה היא שאנחנו ממש ממש מתקשים עם ימי הנידה והריחוק. חשוב לנו מאוד להקפיד ועדיין נופלים במגע ומרגישים אחרי זה רגשות אשם. מה עושים עם זה? 

בעיה ידועה וגם הפתרון...זיויק

ככל שהעיקרון הדתי חזק בבית אז זה פחות אופציה, ונשארים עם ה"פיתו בסלו", כלומר יודעים שיגיע ליל הטבילה וזה נשמר עד אז.

לכן השאלה היא כמה ההלכה נוכחת אצלכם בשאיפה הזוגית.

ברור שכל זה לא מזילזול בדחפים וברצונות הטבעיים שזה דבר משמח בפני עצמו וטוב מאד שקיים אצלכם.

קודם כל מזל טוב גדול לחתונההסטורי
שנית - להחליט באמת שכל ההרחקות המופיעות בהלכה, הן קו אדום חד משמעי. לא מעבירים חפצים, שמים בינכם סימן כשאתם יושבים לאכול לבד וכו'. כשמקפידים על זה, המגע כבר אינו אופציה.

שלישית - ללמוד ביחד, לחזור ביחד על ההלכות הללו, שהן חדשות לכם ואולי לא מספיק במודעות ובכלל - ללמוד משהו ביחד מחזק את היחס המשותף שלכם לתורה.

בהצלחה רבה וברכה גדולה בביתכם

בעיה מוכרת ומבורכתשלג דאשתקד

אתם רוצים קשר טוב ומגע וחיבה, וזה מדהים.

מה שצריך לשים לב, זה לשני דברים שפחות קל לראות מהמקום שלכם:

1. ככל שיש יותר מגע אסור ונקיפות מצפון, אתם תחוו את המגע כמשהו שמוביל לתחושות אשם, או שצד א מעיר לצד ב ומנסה למנוע אותו מהחטא. התוצאה היא כמובן בעייתית (ואפילו הרסנית, בטווח הארוך).

2. ככל שיש יותר שמירה, ככה ימי הטהרה הרבה יותר מרגשים ועוצמתיים. שוב, זה מתחיל בקטן אבל ככל שחולף הזמן זה מקבע את ליל הטבילה ובכלל את תקופת הטהרה כזמן של קשר מאוד מרגש ועוצמתי.

עצה פשוטה שלי: זמן הנדה הוא הזמן העי חשוב באמת לבניית הזוגיות, ואם מנהלים אותו נכון, מרוויחים בגדול. תקופת הטהרה, בעיקר כזוג צעיר, גולשת כמעט במישרין למגע וחיבור פיזי וזה מדהים. אבל אם מנהלים נכון את זמן הנדה, בונים את הרובד של קשר בשיחה משותפת, דיבור וסיפור על עצמי. זה מאוד מאוד חשוב, כי תוך כמה שנים שני התחומים האלה יהיו פחות לחוצים לכם, וככל ששניהם ייבנו טוב (מגע נעים מתוך קרבה ולא מתוך תחושות אשם, לצד שיחה נעימה ומקרבת) - צלחתם את החלק הכי בסיסי בזוגיות, ואתם במועדון הטוב של אלו שבונים את עצמם.

כדי ליישם את זה, תפנימו ביחד כמה חשוב גם זמן בלי מגע פיזי ואיך כדאי לנהל אותו בחכמה. תחשבו להעמיס על ימי הנדה שלכם מפגשים של שיח וקרבה שמצד שני לא מאפשרים ככ מגע. יותר יציאות בערב להליכה משותפת, לרכז אז נסיעות להורים ולאירועים וכדו'.

אני חושב שאתם נמצאים בשלב מרגש ויש לכם את הכלים לפתח זוגיות מהממת. מכיר הרבה אנשים שהיו שמחים לחזור לתקופה הזו ולעשות את זה שוב, בצורה נבונה ובונה.

מלא הצלחה יקרים!

ומזל טוב 🍷

תגידו כל בוקר תודה על המקום שלכםמשה

פתרונות טכניים כבר כתבו לפניי טוב ממני.

המון מזל טוב וברכה בע"ה!לאחדשה

קודם כל הכל תקין אצלכם ואתם לגמרי נורמליים ומצויינים ברוך השם.
זו מתנה וברכה גדולה, המשיכה הבלתי ניתנת למעצור הזו...
מבחינת עזרה טכנית- צעדי תינוק.
כל פעם להחליט על משהו קטן, לא ישר הכל או כלום כי זה קשה.
כל פעם שאתם מצליחים לשמור על הריחוק- לשמוח בזה.

אולי לעזור לעצמכם, לא להיות יחד המון זמן במצב של קרבה,
לצאת יחד למקומות ציבוריים אולי אפילו ליד אנשים אם ממש ממש קשה,
וכמובן להתפלל על זה להשם...
לשים לעצכם גבולוצ קטנים יותר- מה אתם בטוח לא עושים. צעדים קטנים. זה לא המקום לפרט אם באלך בפרטי בשמחה רבה...

מרגש לשמוע את זה,באמת.. מתיקות

רק אומרת שמפעם לפעם זה נהיה יותר קלאמונה :)

הפעמים הראשונות היו לנו סיוט ממש

אבל באמת מפעם לפעם זה נהיה יותר טוב ב"ה

ושנה-שנה וחצי אחרי החתונה זה היה לנו הבדל של שמיים וארץ מהחודשים הראשונים...

שולחת חיבוק, בע"ה שה' ישלח לכם כוחות לניסיון הזה, ואם זה מעודד- בע"ה זה ילך וישתפר...;)

זה עניין של החלטהרקלתשוהנ

ברור שקשה מאד מאד. ברוווור.

אבל זה עניין של החלטה, שרק אתם יכולים לקבל לעצמכם. יחד.

מה שהקל עלינו זה לצאת מהבית יחד כמה שיותר. 

לדעתי צריך לסייגשלג דאשתקד
עבר עריכה על ידי שלג דאשתקד בתאריך כ"ו בכסלו תשפ"ו 17:49

שאין הכוונה שכל היום תשהו בחברת אנשים, כמו להתארח הרבה אצל ההורים וכדו. זה יהרוס לכם את הכיף של הביחד.

אני הייתי ממליץ לטייל ברחוב או בקניון וכדו, שיש אנשים אז המגע תמיד עדין (או לא קיים - עניין של הנורמות שלכם), או לנסוע למקומות ואירועים אבל יש לכם את הביחד של הדרך לשם ברכב וכדו.

מאוד חשוב להתרגל להנות מלשבת לפטפט ולספר על עצמינו ולשתף ביחד, בלי אנשים נוספים ובלי יותר מדי מגע. זה הרגל מאוד כדאי להמשך הזוגיות (יש גם רובד של להעמיק את השיח המשותף, אבל זה לא נשאל כאן ולא כאן המקום לדבר על זה).

מציע לדייקהסטוריאחרונה

באמת יכול להועיל חלק מהזמן לצאת מהבית, מסכים שזו עצה טובה לחלק מהזמן או אפילו להרבה זמן, למי שבאמת לא מסוגל.

אבל, חשוב מאוד באופן כללי לשלוט בעצמנו וחשוב באופן ספציפי שתהיה זוגיות עמוקה ואוהבת גם בלי המגע. לא אומר בהכרח שהייתי מנדב לזה בלי שהתרה חייבה, אבל אחרי שיש את המצווה והאיסור - כדאי לקחת זאת כהזדמנות להעמקה.

הזדמנות לברר שהקשר שלנו הוא קודם כל קשר של נשמות, מתוך כך קשר של אנשים שיש להם ערכים משותפים ועולם ידע משמעותי ועשיר. מתוך כל הקומות הללו ועל גביהן מגיעה, בזמנים המתאימים, גם הקומה החשובה של המגע- שהיא מאוד מיוחד ונעימה ומביאה את היחד שלנו לקומות מדהימות. אבל היחד קיים הרבה לפני המגע.

כמדומני שאצלינו כזוג צעיר (אי אז...), הרבה מהשיחות הארוכות שביססו את היחד התודעתי שלנו - היו דווקא בשבתות שהיינו לבד בבית ואסורים.

מחזקים ומתחזקים יחד במהות מצוות טהרת המשפחהנגמרו לי השמות

ובמהות שמירת התורה והמצוות כולה.

ובפן הפרקטי, אכן מנסים קודם כל להיות בזה *יחד* מתוך הבנה שזה מה שאנו בוחרים וכי זה מה שחשוב לנו,

ומתוך החיזוק הזה כל אחד לעצמו וגם לשני/ה לעשות בפועל דברים שיעזרו - כגון דיני ההרחקות שבאים בדיוק כדי לשים את הגדרות הללו.

כתבו עוד על הפן הפרקטי ומצטרפת לכל דברי החוכמה שנאמרו כאן,

ורוצה גם להוסיף על הפן הרעיוני וההבנתי של הדברים בהרחבה:

בהחלט הזמנים השונים במעגלי החיים (כדוגמת הזמן שאסורים) מזמנים לנו הזדמנות מופלאה ללמוד ולהעמיק בכך יחד, ולגדול בתור הזוג שאנחנו לעוד ועוד רבדים עמוקים.

זו ממש עבודת חיים. 

בהחלט אפשרות של עבודה על רמת קירבה נפשית-רגשית בעוצמה גבוהה בזמנים אלו יכולה לתרום,

גם התכנסות והתמקדות אישית חשובים בפני עצמם

ולשניהם יש מקום, הכל תלוי באיזון העדין והנכון לכם כיחידים וכזוג.

ויש גם נקודה שחוזרת על עצמה הרבה פעמים בתקופה הזו, שהיא נקודת הרגשת הבדידות בזמנים אלו שאסורים. כתבתי עליה בהרחבה בעבר ומצרפת את הדברים גם כאן:

לפעמים עולה אצל האישה, ואולי גם אצל האיש, מן תחושה של "בדידות" כאשר אסורים.

וזו אכן נקודה מאוד עמוקה שלדעתי יושבת איפשהו שם-בנבכי הנפש של הרבה מאוד נשים (וגם גברים) בזמן שאסורים.

וזה ממש לא סתם.

הרי יש שפה שלמה של אהבה (בין היתר, יש 8 שפות של אהבה) שהיא שפת המגע -

שבעצם מי ש"מדבר" בה - אומר ע"י כל סוג של מגע - חיבוק, נשיקה, ליטוף, יחסי אישות וכו' - אומר ע"י כך "אני אוהב/ת אותך"

וגם מרגיש אהוב/ה ע"י מגע שנותנים לו/לה.

עכשיו,

בתקופה שאסורים,

ועוד אחרי החיבור הגדול שהיה שמותרים,

ועוד אחרי הרבה זמן שהייתם מותרים -

פתאום נלקחה מכם השפה הזו!

משניכם!

אז גם בעלך - זה קשה לו

כי הוא אוהב אותך

ורוצה להגיד את זה

להגיד את זה גם במגע

והוא לא יכול!!!

ואת, אוהבת אותו כל כך

ורוצה להיות קרובה אליו

אבל לא יכולה לומר לו זאת בשפת המגע!

ואז מה קורה?

למי שממש קשה, כי הוא ממש "ספץ'"- ממש מדבר חזק ורהוט בשפה הזו של האהבה - הוא לגמרי מרגיש כמו נכה חלילה שלקחו לו את הקביים והוא לא יכול ללכת... כאילו איבר ממשי מתוכו חסר...

ואז מתוך קושי הוא ממש מרגיש חסר אונים!

ומהחוסר אונים הזה באמת לפעמים נוצר ריחוק גם ברגש/בנפש -

*כי* כל כך אוהבים

*כי* כל כך קשה בלי המגע

ולעיתים אפילו מעדיפים "להתרחק" לגמרי כדי שלא יהיה קשה מדי עד בלתי אפשרי

וגם כדי לא ליפול.

השורש החיובי של זה כמובן מראה עד כמה אהבה ענקית וקירבה ענקית *כן* יש ביניכם!

שעד כדי כך אתם מפחדים לא ליפול מרוב שהתשוקה והאהבה ביניכם חזקה!

שעד כדי כך אתם מרגישים חסרי אונים בלי יכולת המגע הזו

שעד כדי כך לפעמים הנפש ומנגנוני ההגנה מעדיפים להתרחק כי פשוט לא יכולים ככה בלי המגע!

אם מבינים את השורש של זה,

את המקום ממנו הכל קורה -

זה מאוד יכול להרגיע את הנפש.

כי דווקא כאשר אסורים יכול לעלות רצון יותר חזק לקירבה נפשית ומילולית

אך לעיתים מרגישים, כמו שפירטתי קודם, בדיוק להיפך

ואז התסכול גדול שבעתיים

גם אין שפת המגע

וגם אין את שפת המילים

אז כאילו מה? אז מה כן יש?

מה? כל מה שאנחנו זה רק מגע?

מה, למה אנחנו כ"כ רחוקים?

מה, הוא כבר לא אוהב אותי?

מה, הוא רק רוצה אותי כשמותר לגעת? ואני אותו?

מה יש לנו?!

אז על כל השאלות האלה לענות - ממש ממש לא!

יש ביניכם קשר שלם!

אהבה שלמה ואמיתית

אתם פשוט אנושיים!

פשוט לקחו לכם שפה! קביים, איבר, פה, יכולת התבטאות!

והריחוק הוא לא אמיתי אלא רק כמו מסכה לתסכול וחוסר האונים שהנפש מרגישה *כי* היא רוצה להיות כל כך קרובה!

עכשיו זה חשוב חשוב חשוב

אני כותבת את זה לך, לעצמי, לכולן

וכ"כ למה?

כי דווקא בימים האלו,

הימים שאיש ואישתו אסורים,

הם ימים שחלילה "מועדים לפורענות".

הכוונה שחלילה חלילה בגלל אותה הרגשה בנפש

אותו איש

או אותה אישה

יכולים "להאמין" ו"ללכת שבי" אחרי הרגש המתעתע והשקרי הזה של ה"ריחוק" לכאורה

ולחשוב שהאישה שלהם/האיש שלהן רחוק מהם

ואז זה כר פורה לחלילה ריחוק אמיתי

ע"י קשרים אסורים ל"ע

או מריבות

ויכוחים

צעקות

חוסר הבנה

רצון למלא את ה"חלל" הזה בהתכתבויות או דיבור עם גבר אחר חלילה,

או לצחוק ממישהו אחר חלילה,

או כל דבר שמכניס גורם זר בקשר המקודש בינינו

וכל דבר שהוא לא מקרב בינינו אלא מרחיק

כיוון שאין ואקום בעולם.

איפה שלא נכניס את הטוב - ישר יש בור פעור לרע.

וישר צריך למלא אותו!

כמו שכתוב בתורה "הבור ריק"

ומפרש רש"י מים אין בו

אבל נחשים ועקרבים יש בו!

ז"א, אם אין את הקירבה

אז חלילה הפוטנציאל לרע ולריחוק עוד יותר גדול!

וצריך להיזהר שבעתיים!

צריך ל"סור מרע" שבעתיים!

ואז "לעשות טוב" שבעתיים

לא לדבר עם מישהו שאסור (תמיד כמובן!)

לא לריב מריבות מכוערות

להמשיך להבין אחד את השני

כן להסתכל בעיניים (אם מתאים לכם, אני חושבת שזה חשוב)

כן לצאת יחד דווקא כשאסורים לבילוי רק בלי מגע

כן ליצור זמן ומרחב לזוגיות - זמן, פניות ומקום לזוגיות,

כן לדבר על הדברים

כן לומר במילים "אני אוהבת אותך"

או בפתקים

או מחוות

או חיוך

כן להתמלא במה שכן יש

במה שכן היה

להיזכר בזה

לזכור את זה

להפנים את זה

להסניף את זה עמוק לתוכנו

ובשאר הזמן?

בשאר הזמן להבין את המקום בנפש של זה.

ולשחרר.

להרפות.

ככה זה.

אי אפשר תמיד מושלם.

אז להכניס גם דברים טובים *אחרים* אבל שיהיו *טובים*

זמן למרחב *האישי* של כל אחת ואחד מאיתנו

זמן יותר לפיתוח תחביבים

זמן יותר ליציאות עם אחות/חברה/אמא/אחר

זמן יותר לפתח דברים בעצמך ובעולם האישי שלי ולהשקיע בזה יותר

זמן יותר לבקר הורים ומשפחה

זמן יותר לישון

זמן יותר לראות סדרות אולי, או כל דברים שאוהבים וזה דורש רק אחד ולא זוג

וכמובן גם אישך אותו דבר - יקדיש את הזמן להתמלא ב*אני* שלו

זמן יותר לעצמו

לעבודה/לימוד תורה

לחברים

ליציאות עם משפחה וחברים

לפיתוח עצמו ותחביבים שלו ויצירתיות שלו

ואז

כאשר המקום של זה בנפש קצת נרגע

אפשר לאט לאט לראות גם את הברכה בזה -

שזה באמת באמת מאםפשר גם זמן לגדול בתור יחידם ולא רק בתור זוג,

ואז אותם שני היחידים האלה יגיעו לטבילה ולמפגש המחודש עוד יותר מלאים

עוד יותר שמחים

עוד יותר *הם*

ומתוך המקום האישי השלם הזה - גם הזוגיות תהיה שלמה יותר

כי כאשר כל אחד מרגיש *עם עצמו* ועם *עצמה* טוב ושלם - הזוגיות היא הראשונה להרוויח מכך! (וגם להיפך כמובן!)

ואז יש גם את הגעגוע

והציפייה

והכמיהה

והתשוקה

ואת החיבור המחודש שהוא ממש יכול להיות עם פרפרים בבטן ממש כמו ואפילו עוד יותר מיום החופה!

ולהכניס עוד עומק וגיוון וטוב שלם בתוך המרחב הזוגי שלכם בתחום האישות ובכל התחומים.

אני קוראת לזה (לתקופה שאסורים) "שעת האפס"

שכאילו אנחנו, הנפש שלנו, כמו שעון,

שצריך מדי פעם להתאפס

לאפס אותו.

כי אם לא הוא משתגע ולא מראה את השעה הנכונה

אבל כאשר מאפסים אותו

ונותנים לו את היחס הראוי לו - הוא ימשיך להתאפס על עצמו ולהרואת את השעה הנכונה

ממש "אם תעירו ואם תעוררו את האהבה עד שתחפץ" -

שיש כמו שטח אפור כזה שהוא הזמן שאסורים בו, תקופת הריחוק בנידה,

שמה שיכול לתרום ולעזור לאפס אותו זה מה שכתבתי קודם - להכניס טוב ולא רע,

למשל סרט, שיר שכותבים או שרים עליכם עם תמונות שלכם מכל הזמנים, ממש להקדיש באופן *אקטיבי* זמן ב"להעיר ולעורר" את האהבה עד שתחפץ בזמן הזה שזה דורש יותר אנרגיה,

אז כן, לעשות קליפ מכל הסרטונים והתמונות שלכם,

לדבר על הילדים החמודים

להקדיש יותר זמן לילדים החמודים

לשמוע שירים שמקרבים ומחזקים

לרקוד

לראות סרט שיכול לקרב (לאו דווקא ביחד, הכוונה לקרבב את הלב שלכן בנפרד לשני ולתחושת הקירבה)

בילוי יזום יחד

שיחה טובה

מבט בעיניים א ר ו ך

ממש להעיר את הקירבה הזו

כמו שעון מעורר

ואז,

במקום ללכת ולהיות בשטח האפור - שיכול לזמן את כל הרע והריחוק והדברים הרעים חלילה שפירטתי למעלה -

ללכת לשטח הלבן, או הורוד - ששם הכל טוב, ומקרב, ונכון, ואמיתי ולא מזויף, גם בטווח הקצר וגם בטווח הארוך.

למשל להוסיף עוד פגישה עם אחות

עם חברה

לצאת לאוויר עם מוזיקה

לישון

להסניף את הילדים

להתפלל על זה ולהתפלל בכלל

להתחזק

לראות סרט טוב

לראות תמונה שלכם יחד

ליצור משהו

לעזור למישהו - בטוב

ממש להתכוונן לזה!

לדבר את זה.

לשהות לבקש מהשם את זה.

במילים פשוטות.

כל יום.

ואם קשה אז יותר חזק לבקש.

ותמיד תמיד לחשוב

מהי מטרת העל שלי? למשל זוגיות טובה לנצח ובית שלם ושמח לנצח -

אז מה מקרב אותי למטרת העל הזו שלי?

ומה מרחיק אותי ממטרת העל הזו שלי?

וכ-ל מה שמקרב אותי למטרה - לעשות!

וכ-ל מה שמרחיק אותי מהמטרה - להתרחק!

ב"הצלחה רבה, מאחלת לכם שתזכו לצמוח ולמצוא המון מתנות דווקא בתוך התקופות שאסורים, ומתוכן להעמיק ולשמוח עוד יותר גם בתקופות שמותרים 🙏🌹

יש מטפלים בקהל?חוזר

אשמח אם תוכלו אפילו לתייג אנשים מהפורום שעוסקים במקצוע. תודה

אני מטפלת, פסיכולוגיתמתיכון ועד מעון
מטפלים באיזה תחום אתה מחפש?לאחדשה
כל תחום, אני רוצה להבין משהו על המקצוע הזהחוזר
אז תשאל את שאלתך ומי שיהיה לו מה לענות יענההסטורי
אנשים לא אוהבים, בצדק, שניק חדש מתחיל לאסוף פרטים על ניקים.

מחילה, עניתי לך אתמול (לא גילית סוד, זה ידוע בפורום) כי הייתי בטוח שמי שבפורום נשואים מחפש מטפל - מחפש לעצמו מטפל זוגי. אבל אם אתה בסה"כ רוצה לברר משהו כללי - אין צורך לאסוף כאן מידע.

טוב, אבל בפומבי בטח לא יענו... אנסהחוזר

מה ההכשרה שלכם?
כמה שנים אתם במקצוע?

מה היקף העבודה?

על זה בוודאי לא יענו ואני גם לא באמת מבין מה אתההסטורי

מנסה להשיג.

המושג 'מטפלים' הוא עולם מאוד רחב והתשובה לשאלותיך תהיה שונה מאוד מאחד לשני. אם אתה רוצה ללכת למישהו לטיפול, הגיוני לשאול אותו את השאלות הללו באופן אישי, אבל לא חושב שדרך הפורום.

מזל שלא שאלתעוד מעט פסחאחרונה

גם מה גובה המשכורת וכמה יש להם ביו''ש.

המטרה שלך לא ברורה, (ואם כבר נראית כחשודה) ולכן אין רצון לעזור לך.

אתה שוקל ללכת לטיפול? אתה שוקל ללמוד טיפול? או שאתה סתם רוצה להסביר שהכל חארטה?

תסביר מה אתה צריך, תקבל תשובות למה שאתה צריך.

ויכוח סוער - אוכל קנוי - בבקשה בבקשה תעזרו לי!זקן ושבע ימים

אשתי לא אוהבת לבשל אבל טובה בזה, אמא שלה לעומת זאת שורפת סלט. בקיצור זה לא הצד החזק שלהן. אשתי כל הזמן אומרת שיש ביצה במקרר ואפשר להכין חביתה, ויש ירקות אפשר לחתוך סלט, ולכן לא מבשלת. ואני אומר לה שאני רעב והלוואי והייתי יודע לבשל אוכל, אוכל אמיתי. בישולים. סירים. הבנתם..

בקיצור, חזרנו שבת מההורים שלה, עם מה שמתיימר להיקרא "אוכל", וכל השבוע אני רעב! אומר לה אולי תוכלי להכין משהו, את טובה בזה. היא אומרת לי שיש אוכל מההורים שלה, או שאני אכין חביתה, מצידה לא חסר אוכל.

אז עשיתי מעשה - הלכתי לקנות אוכל מוכן, פיצה שווה, המבורגר טוב, סושי מפנק..

חזרתי ואמרתי לה  - זה שלי! אני רעב!

ואז היא נפגעה ממני ממש. אמרה לי שהיא גם עובדת קשה, וגם רעבה, וזה לא בסדר שאני לא חולק איתה. אז אמרתי לה שהיא טוענת שיש מלא אוכל בבית, אז מה פתאום היא מתנפלת על מה שקניתי? לא בקטע של קמצנות , אלא בקטע של אם את בסתר ליבך גם רעבה וגם יודעת שאין באמת מה לאכול ושסלט לא באמת משביע, אז מה את מחכה שאני אקנה אוכל מבחוץ ואז אוכלת לי אותו??

בקיצור - מה דעתכם? האם אני באמת לא בסדר במצב הזה? 

למה שלא תלמד לבשל בעצמך?shaulreznik

זה מעניין, לא גוזל יותר מדי זמן אם מכינים תבשילי קדרה, אורז עם ירקות, פשטידות וכיו"ב. בנוסף תזכה להמון מחמאות מאשתך וחמותך. 

אולי יעניין אותך