סוף סוף זכתה כלה בחידון התנ"ך העולמי
מתי זה קרה בפעם האחרונה????
סוף סוף זכתה כלה בחידון התנ"ך העולמי
מתי זה קרה בפעם האחרונה????
מה זה חידון שרק אני מתענין בו ?????
כתוב שביתה של רחב היה כולו בתוך החומה של יריחו, כתוב שהלוחמים השאירו את ביתה שלם ולא נגעו בו, וכתוב גם שהחומה קרסה. איך זה מסתדר?
זו באמת לא שאלה שאמורים לדעת סתם בנ''ך.. זה שאלה מעבר. פשוט שאלה שאמורה להזדקר מיד כשלומדים את הנביא, ולבדוק אותה..
חובה?השנה ניסיתי את השלב הבית ספרי בשביל הכיף (ידעתי עליו רק באותו יום...), ב"ה עליתי לשלב המחוזי ושם נפסלתי, התלבטתי אם ללכת שנה הבאה אבל החלטתי שלא כי אני לא ממסוגלת ללמוד בלי מפרשים!! זה באמת קשה לי!! וזה ללא שאני לא מבינה...
לא אמרו, ''אל תלמדו עם מפרשים''
אמרו ''המבחן לא יהיה על מפרשים''..
אבל בסופו של דבר זה מבאס כי אני לא מסוגלת ללמוד בלי מפרשים ואני לא אלמד עכשיו עם מפרשים כי זה בלי...
בעיות, והנה הוא ממשיך ובגדול, קצת מסובך לי לכתוב, אבל זו התשובה של הרד''ק.. (השאלה עלתה לי..
)
לא כל החומה נפלה!
אלא, כל מקום שמולו עמד חייל יהודי, שקע באדמה, והחיילים פשוט לא נעמדו מול הבית של רחב.
אוףףףףףףףףףףףףףף המחשב הנודניק הזה מוחק לי כל מילה שאני כותבבבבבבבבבבבב
זה שאלה שבכלל לא צרכה להישאל אבל היא 'חייבת' להישאל בגלל התרבות של השוויון המטומטם הזה...
לגבי חידון התנך השאלה היא מי ידע לענות על הכי הרבה שאלות נכון.. זה ממש לא חשוב אם זה בן או בת..
אבל הפעם זכתה בת (אלופה! באמת עקבתי והיא האמת יודעת מדהים) אז כולם חייבים להדגיש שזה בת ולא בן ובכלל עפים על זה שזה לא קרה 10 שנים...
נראלי מיותר להגרר אחרי הדיבור של התרבות המערבית ומרגיש לי שזה מגיע משם...
אני גם חושב ככה , זה נורא מעצבן שזה מאולץ כמו לדוג' שחייבים לומר מתמודדות ואז מתמודדים , בני גנץ כבר אמר המתמודדים אבל אז הוא חזר ואמר המתמודדות והמתמודדים וזה ממש עצבן אותי,. אם משהו ככה זורם לו תפאדל אין לי שום התנגדות אבל אם זה חייב להיו מאולץ זה ממש מעצבן.
כל אבירי השוויון שפונים לקהל ומחייבים להדגיש "מתמודדים ו*מתמודדות*" או אפילו להגיד מתמודדות קודם, טועים טעות מרה ומוכיחים שהם לא מבינים את התפקיד של לשון זכר.
לשון זכר בעברית היא לשון סתמי; משתמשים בה כשפונים לזכר, או אם לא ידוע מינו של הדובר, או שפונים לכולם.
פונים ל-ה' בלשון זכר, למרות שהוא לא זכר ולא נקבה, זו פשוט לשון סתמית.
לשון נקבה משומשת בפנייה לנשים בלבד, אז זה הגיוני לפנות בה רק לקהל של נשים בלבד, אם יש אפילו גבר אחד, פונים בלשון זכר.
פוליטיקת הזהויות המיובאת מחו"ל שמה דגש עצום על המין, גזע, עדה, מצב כלכלי,תפקוד גופני של האדם הרבה מעבר לאישיות האינדיבידואלית,
וכמובן יש העדפה מוחלטת לנשים, כהי עור, עניים, נכים, ושנאה למי שאין לו את התכונות האלה.
זה לא משנה מה המין של הזוכה בחידון התנ"ך, משנה מי הוא או היא בתור בן אדם.

שהאקדמיה עומד על כבוד השפה עברית.
אחרי ההחלטה הממש חסרת בסיס להחשיב את המונח "ראשת \ממשלה\ עיר \וועד\ מה שזה לא יהיה\ תקין לשונית.
אין שום סיבה לשונית להטות את המונח הזה ללשון נקבה,
הוא הראש של הממשלה\ היא הראש של של הממשלה.
זו רק כניעה לפמיניזם הקיצוני שמעוניין להכניס נראטיב של קורבנות נשית לכל תחום בחיים.
ה"לוחמה באי הצדק" הזאת רק מקטינה נשים,
אנחנו לא ילדות בנות שנה שנעלבות אם מישהו לא ישבור את חוקי השפה בשבילנו כדי שנרגיש מיוחדות.
זה ירד מאדד (ברוך ה'..)
אבל עכשיו יש פחות פעילות ממה שהיה לפני הקורונה
ואוו איך בא לי כבר את החופש הגדולל🤭
מה הסיבות שלכם בחיים?
בבסיס אני חי כי זה לא דורש ממנו שום פעולה אלא קורה לבד.
ואני ממשיך לחיות כי אני רוצה להתפתח ולהיות יותר שלם ומאמין שעוד יהיה לי טוב.
בנוסף אני מרגיש שיש לי פה תפקיד בעולם שאולי יהיה משמעותי
לא יודע.
מבררים את זה, מחפשים את זה
הלוואי וידעתי
כל הזמן והמטרה שלי היא לאסוף כמה שיותר כוחות כשאני למעלה כדי להצליח לעלות אחרי הירידה הבאה...
ככה עד שיבוא המשיח....
הפורום חזק להיות פעיל והם דיבורים חזקים אז מוזמנים להעלות נושאים מעניינים שאתם מתלבטים בהם אם סתם שאלות, חוויות, רגשות ופריקות
יש לי הדרן ויש תקלה ואין לי אינטרנט במכשיר (שהוא גם ככה דפוק (חצי טאצ) ובלתי נסבל) אני לא יכולה לקבל לטלפון אימיילים ובנוסף האפליקציה שלהם לא עובדת
יש למישהו דרך לעזור לי?
בבקשה אני נואשת נראלי אם עד סוף שבוע הם לא חוזרים אליי אני עוברת לנוקיה (ונוקיה זה זוועה)
אם מישהו יעזור לי אני אשמח מאוד
או סרטים אחרים