חברה צנועה מעורבתנשמחה בך
אז היי לכולם
סתם שאלה שנמצאת לי במוח מלא זמן:
(עוד לא החלטתי מה עמדתי בנושא, השאלה ספציפית מיועדת למי שמאמין בחברה צנועה מעורבת כאידאל)
אתם חושבים שקשר (חברי, לא זוגי) בין בנים לבנות הוא חיובי בגיל הזה?
כלומר-דיבור מעבר להכרח, צחוקים, מפגשים...
כי אם לא- איך אפשר לחיות בחברה מעורבת ולא להיגרר לזה (מה יעשה הבן ולא יחטא...)

ועוד דבר- לפי מה שהבנתי, כל הרעיון הוא חברה *צנועה* מעורבת.
אני משוכנעת שיש מקומות שלגמרי מיישמים את זה, אבל בפועל- בהרבה מקומות לא נשמרים כל כך כללי הצניעות (בגדים, נגיעה...) ואז- אם החברה מעורבת- התוצאות גרועות הרבה יותר מאדם היה מדובר במקום נפרד, ובכל זאת מי שנמצא במקומות האלה משוכנע שהוא עושה משהו נכון, כי "יש רבנים שאומרים שאין בעיה עם סניף מעורב", ואז במקום ליצור חברה צנועה עם יחס בריא בין המינים- נוצרה חברה לא כל כך צנועה, שמשתמשת ברעיון הזה כתירוץ.

זהו, נגמרו שאלותיי (עד כה), אשמח לתשובות(-:
בתור אחת שחושבת ככה..תעיתי

אני חושבת שהקשר חיובי, בגבולות הטעם הטוב.. לא כאילו שנפגשים מלכתחילה לצחוקים, אבל בהחלט לזרום ולא להיבהל מכל הדברים שהוא טיפה יותר ממה שכל הדוסים הנורמטיבים רגילים (לפחות בסביבה שאני מכירה..)

אני אומרת הכל בתור בת, אינלי מושג באמת מה בנים.. (דיברתי על זה כמה פעמים עם בנים, ומה שכתבתי זה בערך היתה המסקנה שהגעתי ממה שהם אמרו..)

באמת מה שכתבת זה בעיה, כי רוב האנשים שאומרים את זה לא באמת חיים צנוע, אבל כן יש אנשים שחיים בצורה הזאת באמת (זה סטייל מגניב של אנשים, כאילו דוסים פיצוצים אבל מצד שני זורמים..). אני חושבת שככל שיהיו יותר אנשים יראי שמים באמת נוכל לקיים חברה אידיאלית בתור עם..

מוזמנת לאישי אם את רוצה.*אור קטן*
לא הבנתי כל כך מה השאלה??יאלה גאולה

מורכבמשתדל לחפש
בלי להגיע לפן ההלכתי המפורש, אני חושה שזה חיובי כל עוד יש לכל אחד את המקום שלו עם החברים מהמין שלו, חוץ מזה מאד קשה לשמור על גבולות ברורים ככול שהקשר מתמשך, אבל מצד שני חברה שמורה בהגזמה, גם דוחפת לצד השני, כי ברגע קטן של מרידה מגיעים לדברים הרבה יותר גרועים, (מהכרות עם קהילה כזאת)
בסופו של דבר הכל תלוי במקום ובאנשים
אני לא מכיר שום אידיאל דתי שנוגד את ההלכה!!!אנא עבדא דקב"ה

ההלכה נגד מעורב גם בלי קלות ראש!!!

המשךאנא עבדא דקב"ה

קשה לי להאמין שיש רבנים שמתירים מעורב מלכתכילה... זה לא יהדות!!!

השו"ע כותב להתרחק מנשים מאוד מאוד, זה משחק באש...

חז"ל הכירו את העולם ועדיין אסרו מעורב!!!

את לא יכולה לסמוך על דיבור עם בנים על עניינים כאלה כי בעל פה בנים בדרך כל פחות  פתוחים מול בנות כשהם מדברים - זו תכונה טיבעית...

יש רבנים שסוברים שצריך חברה מעורבת מלכתחילהשם רגיל
(במידה מסויימת לפחות).
אבל בכל מקרה זו ממש דעת מיעוט ולפי רוב הדעות (עד כמה שאני יודע) חברה מעורבת זה רחוק מהגבול שמתירה ההלכה. לכן אני לא הייתי סומך על זה, וגם בגלל סיבות אחרות.
ליאני העבד של ה'

לי פעם הייתה ידידה ושאלתי את הרב שמואל אליהו והוא אמר לעזוב מייד אם זה לא קשר לחתונה

והוא אמר שזה לא שווה את זה...

אז עזבתי ועכשיו אני מבין את מה שהוא אמר...

למה את צריכה את זה כדי שיכנסו לך מחשבות?

למה זה עוזר בחיים?

שמע ברור לא לפי ההלכה.הודיה בוצקוו

אבל יש מצב שיש אנשים, לא הרבה שזה עושה להם טוב וגם יש כאלה שבגיל ששעשרה זה למטרות חתונה אז כל אחד צריך לבחון מה זה עושה לו עם זה טוב לו או לא..

כי אני יודעץ שיש אנשים שזה ממש ממש טוב להם ויש אנשים שזה מסובב אותם לגמריי

שאף אחד לא יעבוד על עצמו!!!אנא עבדא דקב"ה

אין דבר כזה קשר לצורך חתונה בגיל שש עשרה!!!

אין דבר כזה חברה מעורבת צנועה... זה ממש אבסורד...ארי מש.

בשו"ע כתוב שאיסור ולא תתורו זה כל קירה בין גבר לאישה אפילו קריצת עין, חיוך וכו'... זה אסור ורב שיחלק על זה הוא לא רב כי הוא חולק על שולחן ערוך.

ואם הוא יאמר שאפשר לשמור על גבולות ההלכה אז או נאיבי או שקרן.

ובנינו איסור ולא תתורו זה נטיית הלב ואיזה בן חי עם בנות ואין לו פרפרים בבטן (לא מה שהוא משחק אותה כלפי חוץ)...

תיהיו כנים ואמיתיים עם עצמכם.

יהדות זה הלכה ברורה! ולא כל מיני עקורונות נחמדים לחיים.

סליחה אם הייתי תקיף פשוט כמה תגובות פה עצבנו אותי...

נכון אבל היום א י חושבת שזה כצת אחרת כי בסופו של דבר הסניפיםהודיה בוצקוו

שלנו מעורבים והרבה מקומןות התנדבות הם מעורבים..

אז באמת שצריך ללמוד איך עושים את זה שאנחנו בסניף מעורב אבל צריך לשמור עך ההלכה..

אם משהןא יודע איך אפשר להיות בחברה מעורבת אבל לעשות פי ההלכה אנ אשמח שיגיד 

וגם אני לא יודעת איפה אתה חיי אבל שתדע שזה קשה לשמור על מרחקהודיה בוצקוו

גדול בחברה שלנו.. אפילו שאנחנו יחסית ממש ממ שדוסים יש מלא דברים מעורבים 

וזה שהסניפים שלכם מעורבים מה זה אומר? שזה מותר? לידיעתך...ארי מש.

רוב העולם וגם הדתיים חוטאים! רק ההבדל זה מי מודע לזה שהוא חוטא ומי מצדיק את זה..

נכון גם אני חוטא בהרבה דברים, ואני נוהג הרבה דברים שאני יודע שהם לא נכונים, אבל אני מבין שאני בן אדם לא מושלם ויש לי עוד הרבה מה לתקן, בשונה מכאלה שיגיד: "מה הבעיה? כולם עושים?" ועוד אמירות כאלה...

מי שיודע את הדרך הנכונה גם אם הוא לא נמצא שם יום יבוא והוא יהיה שם כי בן אדם לא יכול לחיות הרבה זמן בתודעה שהוא משקר לעצמו, אבל אם בעקבות התחושה הזאת הוא מצדיק את מעשיו הוא ישאר בדרך שלו גם עוד שנים כי לא אוחז שהוא טועה שהרי מה הבעיה כולם עושים והדור שלנו זה אחרת .....

ודי למבין....

אין לי שום בעיה, אפשר לתת לך פתרונות אבל שלא תגידו שזה מותר.ארי מש.

כמו שיש אחד שקשה לו לשמור שבת אני ישמח לעזור לו ולתת לו פתרונות להתחזק וכו'...

אבל אני לא חלילה יהפוך את זה למותר!

וואלה צודק ממש זה כמו שמשגע אותיהודיה בוצקוו

שאומרים שמותר ללכת לא צנוע זה שזה קשה וזה זה לא עושה את זה מותר..

באיזה תנועת נוער אתה????הודיה בוצקוו

כי לי גם בנוער זה מורכב

אני לא הייתי בתנועת נוער כי אין לי באיזור תנועה באמת נפרדת..ארי מש.

והיום אני בישיבה יושבים ולומדים תורה ומתפללים כל היום.

וואלה אז בכלל לא קשה לך להגידהודיה בוצקוו

ברור שקל לך אתה כל היום בחברה צנוע ודוסית אין לך את הנסיו הזה 

נכון, אבל כל אחד והנסיוות שלו...ארי מש.

היצר הוא אותו יצר, אצל כל אחד הוא מגיעה בוריאציה קצת שונה...

ותאמיני לי שאני מכ

יר את הנסיונות האלה טוב מאוד אפילו יותר מדי טוב.... (לצערי...).

סגור ואתה אף פעם לא נופל??????הודיה בוצקוו

לא.. נופל ויודע את האמת...ארי מש.

אני בא להגיד שנפילות וידיעת האמת זה לא סותר...ארי מש.

ארי מש. שלחתי לך באישיישיבשפיץ

ראיתי. תודה רבה.ארי מש.

אממאחלה יום לכולם

אין אידאל כזה...

זה עיוות נוראי של התורה!!!!!

אין כזה דבר..יאלה גאולה

אין כזה דבר חברה צנועה מעורבת!

אם היא מעורבת אז היא לא צנועה..

אני גם נגד מעורב וכזה אבל אתם קצת מגזימיםהודיה בוצקוו

יש מצב שזה לא בדיוק מה שהתורה רוצה אבל לומר שאיו כזה דבר חברה צנוע שהיא גם מעורבת זה מוקצן כי תתפלאו ויש הרבהה דוסים שבתנועות נוער מעורבות וכזה..

זה ממש לא מוקצן!!אחלה יום לכולם

אם זה לא מה שהתורה רוצה אז זה לא זה...

אז מה אם יש?

לכן זה הופך לאידאל דרך חיים מותרת?

מה קשור?

פעם חשבתי כמוךיוסי כץ
אחי היקר ואהוב וכן אהובים כולכם/ן
תנאים קדושי עליון פחדו יותר ממה שפחדו מאש רק להסתכל על אשה .... ומה נאמר אנחנו הצעירים והיפים של שנת 2020?
אתם רציינים???
אני מאוד פתוח בהשקפות שלי אבל תורה זה החיים של כולנו אשרינו שזכינו להיות יהודים
יש כאלה שיגידו זה הקדושים הגדול מחברו... אבל זה לא ככה כל מה שנאמר הגדול מחברו יצרו גדול זה לעינין שאין הקבה בא בטרוניה עם בריותיו
כלומר שאם זה הניסיון שלה אז הקבה נתן לו כלים.😘😘😘😘😘
לי נראהזה רק אני
שבשביל לענות על השאלה הזאת צריך לחדד את המושג צניעות.
בהסתכלות על המקורות ההלכתיים לא נראה שצנוע ותנועת נוער מעורבת יכולות לדור בכפיפה אחת.
ממילא הדבר לא אידיאלי ואם הוא קיים היום יש לנסות להמשיך להתחזק ולחזק.
ברוב החברות המעורבותנועה גבריאל
והסניפים המעורבים לא תמיד מצליחים לשמור על צניעות וכו,אמנם יש כאלה שכן,אך לדעתי ולפי מה שאני רואה בחברה שלי הרוב פשוט לא מצליחים לשמור על עצמם. אני אישית נגד קשר בין בנים ולבנות שהוא מעבר להכרח, כי לרוב זה סתם יגרר לשטויות, לא חייב שזה יגרום להם עכשיו לא לשמור נגיעה וכו,אבל אפילו בדברים הקטנים זה יפגע. אני רואה את זה ממש אצל חברות שלי,פתאום הם שומרות נגיעה אבל כיף הם נותנות,נוסעות עם חברים וישנות אוהל לידם,הולכות לים מעורב וכו...והיצר הרע מפתה אותך וגורר אותך לדברים שאתה פחות רוצה להגיע אליהם,אמנם לא עשית את זה בכוונה אבל זה ההשלכה של חברה מעורבת לפעמים.
עדיף שלא...החיים תותים????

למרות שבאמת לפי ההלכה אפשר להקל בחברה מעורבת ששומרת על גדרי הצניעות, זה לא מומלץ כי: 1. הרבה מאוד(כל רבני העולם החרדי והרבה מהעולם הציוני דתי) אומרים שזה אסור לפי ההלכה. 2. רואים שרוח ההלכה לא עם חברה מעורבת. 3. בתכל'ס בחברה מעורבת יש כל מיני בעיות של צניעות, במיוחד בתנועות נוער וכדומה וז זה אסור לדעת כולם. 4. קשר חברי שהוא לא הולך לכיוון חתונה זה ניראלי לא כזה "בריא". ניראלי שזהו...

מסכימה לגמרינועה גבריאל
כנליוסי כץאחרונה
כל מילה מילה החיים תותים😘😘😘🤩
אני לא חדשההרהמורניק

למה כ"כ משעמם פה?????

כולם כבר התבגרו ועברו לצמ"עאיגנוטוס פברל

או לשטו"ל

לא ככה - נהיה יבש כי לא מצטרפים חדשים במקום אלוGini
שהתבגרו ועברו לפורומים של הגילאים היותר גדולים 
כולנו יבשים 🙁🙁Gini
וואלה!! אני גםההרהמורניק
אני חדשההודיה לה':)אחרונה
למה באמת
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הספר:

השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל. 

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

את יכולה להפסיק להספיםנקדימון

אף אחד לא רוצה פה לקרוא את מה שאת מציעה. אין לזה היענות.

אין כמעט אנשים חדשים שמצטרפים לפורומים אז מה שאת עושה זה פשוט לטמטם לנו את המוח.

אולי די כבר?!

נשמע סיפור מענייןקעלעברימבאראחרונה
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

הנוער הדתי לאומי לאן הוא הולך בצבא ?אביגיל מלאך

האם אתם חושבים שכל הנערים של הציבור הדתי לאומי מכוון ליחדות עילית או גם למקומות רגילים אחרים ?

הציבור הדתי לאומי - מגיע לכל היחידות והתפקידיםזמירות

בדיוק כמו בחיים האזרחיים

הציבור הדתי לאומי לא מתרכז בגבולות גזרה צרים - אלא נמצא בכל מגוון החיילות והתפקידים, קרביים, תומכי לחימה, ג'ובניקים, אנשי מחשוב, כלכלה, הנדסה, המון עתודאים שמתפזרים בכל יחידות הצבא עם סיום התואר בכל מגוון התפקידים הפתוחים בעתודה האקדמאית.

ובהמשך בחיים האזרחיים- בכל ענפי המשק, הכלכלה, התעשייה, האקדמיה, חקלאות, מסחר 

..יהודי חסידיאחרונה

אבל בוודאי שיש הרבה הכוונה בציבור הדתי לאומי לצאת דווקא לתפקידים משמועתיים ומובילים בכל מקום ובפרט בצבא

הפצות!!יהודי חסידי

ב"ה אנחנו זוכים להקים ארגון שיעודד את כולנו ביחד לצאת להפצות, להתחבר לצמא הגדול שיש בעם ישראל להתחבר לאבינו שבשמיים.

הארגון הוקם אחרי שבסוכות האחרון היה אירוע גדול בתל אביב - 'טולולולב - נוטלים לולב בתל אביב' שהשתתפו בו למעלה ממאתים בחורי ישיבות מישיבות שונות, ולמעלה מ-10,000!! יהודים זכו ליטול לולב.

בעז"ה ביום חמישי הקרוב יהיה אירוע השקה בהתוועדות 'צמאה' של הישיבות גבוהות __מגיעים ומתחברים דפוס .pdf

יצא עלון יפה, עלון (6).pdf מוזמנים לראות.

כמו כן יש אתר נחמד מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

אשמח לתגובות....

וואודומיה תהילה
מדהים!
קצת תמונות מהפעילותיהודי חסידי

וקצת תמונות מהאירוע בבניני האומהיהודי חסידי
סיפוריהודי חסידיאחרונה

אחד הפעילים זיהה אדם שהניח תפילין בשבוע שעבר והציע לו להניח שוב. להפתעתו, האיש ענה: "לא". כשנשאל מדוע, הוא הסביר בחיוך: "בפעם הקודמת שהנחתי אצלכם, הרגשתי התעוררות כל כך גדולה, שלא רק שקיבלתי על עצמי להניח בכל יום – אלא שכבר הזמנתי דוכן תפילין קבוע למספרה שלי!"

הופכים את העולם!
מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

מחפשים בני נוער לכתבהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

כתבה לנוער על שמירת נגיעהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון 

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

חיפוש קוראים לסיפור על נער מתבגר מאחורי מסך הברזלאורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

עד להימור הגדול מכולם. 

אולי יעניין אותך