מה דעתכם על בלח"יות?יהודיה מא"י.

הי חבר'ה, תמיד עניין אותי לדעת מה חושבים על בנים\בנות בלח"ים, בכל זאת- בתכלס' זה סתם כי לא באמת יוצא מזה משהו

קצת קשה לי לדעת איך חושבים עלי... אני מניח שזה שלילי...אנא עבדא דקב"ה

מה זה בלחייתקאי

רת של בחור\ה לחוצ\ה חתונההיפה בתבלל

למי שלא מודע בל"ח = בחור לחוץ חתונהאנא עבדא דקב"ה

זה סבבה,משתדל לחפש
כל עוד זה בגבולות הטעם הטוב
מבין את ההרגשהביג פאדג'
אבל צריך בסוף לזכור שזה שלב מוקדם עדיין...קחו את הזמן
לרצות תמיד אפשרשהלרואמש
למה שלב מוקדם???אנא עבדא דקב"ה

כי הן צעירותנועה גבריאל
אחלה דבררררוצה בית מקדש
זה דברנועה גבריאל
מאוד הגיוני שיקרה בחברות היותר נפרדות,שם זה הרבה יותר נפוץ מאשר בחברות יותר פתוחות ומעורבות
ברוראבןגבירול

כי נניח כשמישהו רוצה אישה בחברה נפרדת הוא רוצה המון דברים:

א. הוא רוצה להכיר את המין השני מתוך סקרנות

ב. הוא רוצה להנות מהיופי של האישה

ג. הוא רוצה השלמה גם בפן החברי, בני זוג הם גם חברים טובים ופחות כיף כשיש רק חברים ממין אחד

ד. קשר נפשי עמוק

ה. קשר גופני

בחברה מעורבת לעומת זאת לאדם יש את ה-3 הראשונים כבר, ואם יש לו חברה יש לו מן חיקוי (יש מי שיאמר חיקוי זול) לרביעי. רק את החמישי אין לו. אבל ברור שהרבה פחות דחוף לו להתחתן ממי שחסר לו הכל

נכוןן..רוצה בית מקדש
אני בת וב"ה חסר לי הכל.. אז אני בלחיתת
חח כל עוד זה עם שכל אז מצוין למה לא, הכי טבעיאבןגבירול

וואי ממש נכוןנועה גבריאל
יש יותר בלחיות בחברה היותר נפרדת,גם בגלל שיש לבנות (וגם בנים) רצון טבעי שיהיה להם חבר מכל הבחינות שכתבת, אבל הן לא יכולות לממש את זה בקטע חברי ולחפש חבר לכיף כי זה לא החינוך שהם קיבלו וזה לא האידיאל שלהם,ובחברה הנפרדת יש חבר רק לחתונה ולכן הם בלחיות.ובחברות מעורבות לא קוראים למי שרוצה חבר 'בלחית' כי אם היא רוצה יהיה לה חבר לוא דווקא לחתונה. לכן בעיני אין שום דבר רע או חריג בלהיות בלחית,כי כמו שלכל בת בעולם יש רצון טבעי לחבר בגיל צעיר ובגיל יותר בוגר להתחתן,ככה גם בחברה הדתית החזקה הרצון לחבר הוא רק לחתונה וישר זה הולך לקטע של "בלחית".
וגם בגללהָיוֹ הָיָה

כתבתי כאן בטעות, העברתי למקום הנכון, כמה למטה.

בסופו של דברנועה גבריאל
החילונים לא סתומים,הם יודעים מה הולך בכל החברה שלהם והם רוצים בסופו של דבר שבן/בת הזוג שאיתם תשמור להם נאמנות(בתקווה) ותתחייב להם אז הם רוצים להתחתן. ואצל חלקם הגדול מתחתנים אחרי תקופה מאוד ארוכה,ככה שאצל רובם הם חיו ביחד כבר זמן ארוך וכו,אבל חסר להם המחוייבות הזו,שהם רוצים להתחתן כדי סוג של "להבטיח" ולהיות בטוחים שמי שאיתם ישאר איתם עד סוף החיים ולא יחליפו אותם כמו גרביים. בנוסף,בזמן האחרון נהיה אצלם יותר מקובל להתחתן בנישואים אזרחיים,ככה שזה לא בדיוק להתחתן על פי ההלכה...
בדרך כלל הם מתחתניםnrho100

שהם רוצים להביא ילדים, כי ילדים צריכים אבא ואמא שמחויבים אחד לשני.

תאמין לי שהקשר רציני בציבור החילונינועה גבריאל
גם את החמישי יש להם,כמו שמישהו פה כתב תכלס רובם לא בלחץ להתחתן,מה חסר להם חוץ מהתחייבות?אני לא שופטת אותם כי זה מובן לגמרי שהם לא רוצים להתחייב בחברה הזו,שלצערינו יש זילות בכל העניין הזה.
וגם בגללהָיוֹ הָיָה

שאצלנו זה אידיאל וערך מקודש, ואצלם לא מי יודע מה.

לכן אצלנו מי שמתעכב, מרגיש לא ממומש, ואצלם הפוך, הוא נהנה מהחיים, וטיפש מי שמתחתן מוקדם.

חשוב לכתוב את זה, כי היה נראה פה שלדתיים יש בל"חים רק מרצון להדברים הנ"ל, החל בחבר וכלה בקשר גופני...

"טוב מאוד זה יצר הרע -אבןגבירול

שאלולי יצר הרע לא בנה אדם בית ולא נשא אישה ולא הוליד בנים". מהמדרש על בראשית.

זו לא בושה שרוצים להתחתן בגלל רצון לחבר וקשר גופני ומשיכה. זה לא מספיק בשביל להתחתן וזה לא מראה על הכנה, וכמובן שיש בזה אידיאל. אבל אנחנו לא צריכים להתכחש לזה שמתחתנים בין השאר בגלל זה. התורה לא מנסה לומר אחרת, הפוך, היא פשוט אומרת לנו איך ליישם את זה נכון. הכי הגיוני וטבעי שבעולם.

כן,אבל לצערינו בחברה החילוניתנועה גבריאל
זה בעיקר בגלל זה,לא תמיד אבל פעמים רבות. כי תכלס למה יש למישהו חילוני בגיל הנעורים חברה?כי הוא רוצה להקים איתה בית?ממש לא! פשוט הוא בעיקר רוצה מגע פיזי,וכל ההחלפות האלה של בנות זוג שם,זה נראה לכם תקין?בעיני זה גועל נפש,וזה בעיקר מהרצון לקשר פיזי ופחות לקשר נפשי. ב"ה אצלינו בציבור הדתי הרצון לקשר פיזי לא יכול להתממש לפני החתונה,ולכן מי שבאמת מתחתן הוא בדרכ מתחתן באמת מרצון לחיות עם מי שלצידו ושיהיה לו קשר שהוא הרבה מעבר לקשר פיזי,וזה באמת מתנה שיש שמירת נגיעה,אין לי דרך אחרת להגדיר את זה. זה נכון שצריך שיהיה משיכה ורצון למגע פיזי אבל זה ממד לא צריך לתפוס חלק מהותי מכל הרצון להתחתן,לפחות מנקודת מבט שלי ושל אישה בכללי.
ברור לי שקשר פיזי מאוד חשובנועה גבריאל
תמיד שאין ככ שלום בית בודקים קודם כל את הנקודה הזו,אבל עדיין לא יודעת, אצלי זה ממש לא נובע רק מהרצון הזה.
ברוראבןגבירול

קודם כל משיכה זה גם ברמה הנפשית כן? לא רק גופנית. ברור שהבנאדם רוצה לחיות עם מי שלצידו, אבל זה לא רק בגלל שהיא נחמדה או צדיקה. אחרת הייתי מתחתן עם חברים שלי. אני אתחתן עם אישה שתהיה בע"ה טובה וצדיקה, אבל קודם כל בגלל שהיא אישה ואני נמשך אליה, גם גופנית וגם בגלל השוני בין המינים בתחומי הנפש. בלי זה לא יעזור שום אידיאלים. אחרי המשיכה התורה אומרת לי איך ליישם אותה בצורה שתביא הכי הרבה טוב לעולם ולא שתיושם כמו אצל החילונים. אבל זה מתחיל ממשיכה ועניין טבעי במין השני.

נכון לגמרינועה גבריאל
אגב,המשיכה של בנים ובנות שונה מאוד!וגם המניע להתחתן הוא ממש לא אותו מניע.
ודאי, אבל האמת היאאבןגבירול

שבחינוך הדתי לדעתי מקצינים את זה לחינם. באולפנות מאוד מדגישים את זה שאצל בנים חזק הצד הגופני (כדי להפחיד בנות שישמרו את עצמן לחתונה ויהיו צנועות) ולא אומרים שאצל בן בריא יש גם אהבה ומשיכה נפשית אמיתית. לכן יוצא שהרבה בנות מפחדות מבנים.

וגם מאוד לא מדגישים שלאישה יש גם צרכים גופניים וזה עניין נורמלי לגמרי.

בישיבות גם כן מדגישים את הצד הגופני אצל בנים - כי מדברים המון על התמודדות באינטרנט ושמירת עיניים ונגיעה (איפה שזה רלוונטי בכלל), ומזניחים את הצד הנפשי. אף פעם לא ידברו על מה קורה סתם אם בחורה נחמדה מצאה חן בעיני. ולכן הרבה בישיבות הלא הכי דוסיות מרגישים שכל ההלכות בנושא ממש לא רלוונטיות, כי ההרגשה היא שהרבנים לא מבינים אותם בנושאים האלה.

ממש נכוןרוצה בית מקדש

צריך שפשוט מישו יעשה בזה סדר..אפאטי

מה הכוונה "בזה" ומה הכוונה "סדר"אבןגבירול

..רוצה בית מקדש
עבר עריכה על ידי רוצה בית מקדש בתאריך כ"ה באדר תשפ"א 21:13

אמנם יש בזה משו,אבל זה לא כזה נכוןנועה גבריאל
באולפנות ממש לא מדגישים את הקטע שלבנים חזק הצד הגופני,אני אישית ידעתי את זה בדרכים אחרות.באולפנה שלי בקושי מדברים על הנושא הזה לצערי והקטע שאנחנו לא אולפנה כזו דוסית שזה יעני נושא מוסתר או משו. אבל זה כן נכון באופן כללי שהופכים את הגברים למעין סוטים שכל מה שחשוב להם זה הצד הגופני וזה ממש לא ככה. זה עצוב, אבל מצד שני זה כן גורם לבנות יותר "להיזהר" ולשמור על עצמן שזה דבר חיובי בעיני. אני חושבת שצריך לדבר על כל הנושא הזה יותר בפתיחות גם באולפנות וגם בישיבות ולהסביר מה עובר גם על המין השני שמתמודד עם הנושא,ולא להקצין כל דבר. אני אישית מרגישה שגם בשיעורי אישות מדברים איתנו בקודים וזה לא מועיל לאף אחד. ההרגשה היא ממש דומה לשלכם, כי פשוט אנחנו מרגישות שמורות פחות מנגישות לנו את הנושא,פחות מדברות איתנו לעומק ולא ממש מכינות אותנו לעתיד.בקיצור,צריך שינוי דחוף בנושא הזה בכל מוסדות הלימוד הדתיים.
חח קצת סתרת את עצמךאבןגבירול

"באולפנות ממש לא מדגישים את הקטע שלבנים חזק הצד הגופני"

"זה כן נכון באופן כללי שהופכים את הגברים למעין סוטים שכל מה שחשוב להם זה הצד הגופני"

מה אני אמור להבין מכאן

חוץ מזה מסכים סה"כ, החינוך בנושא מזעזע

חחח נכון אבל לא באולפנותנועה גבריאל
לא סטרתי את עצמי,אמרצי שבאולפנות לא מדגישים את זה,אבל בחיים בכללי ללא קשר לאולפנה הופכים את הגברים למעין סוטים,זהו.
וואלה,במה את נתקלת בזה בחיים סתם ככה?אבןגבירול

בכל מיני דברים.נועה גבריאל
לא עכשיו בסרטים וכו,כי אני אישית פחות רואה,אבל גם שיצא לי לראות אז שמתי לב לזה. וגם כל מיני בנים שמתחילים בלי טאקט, וכל מה שאכפת להם... ואני אחת שמה לב לפרטים ככה שלא כזה קשה לקלוט. בנוסף,שמעתי כל מיני רבנים שדיברו על זה ,אז הבנתי את זה משם.
בסרטים זה תמיד מעוותאבןגבירול

גם ההתייחסות שם לאיך שהנשים חושבות על דברים בנושא זה מנותק מהמציאות לחלוטין... 

טוב זה שבנים *לפעמים* הם די בהמות בנושא זה באמת נכון, אבל זה לא הכרחי בכלל. אני בטוח שבסניף וכדו' יצא לך להתקל בבחורים איכותיים יותר, לא?

כן ולאנועה גבריאל
יש כאלה איכותיים,אבל זה כבר קשור למידות וזה משתנה בין אדם לאדם,ולא רק בסניפים גם במשפחה אפשר לראות שיש בנים איכותיים ויש פחות,זה עניין של עבודה פנימית. וגם בסניפים לצערי יש לא מעט כאלה שבאים רק בשביל בנות וכן להיפך,זה ידוע,לצערנו. בכללי,אתה חושב שיש בנים דתיים שלא מתחילים עם בנות בצורה נוראית?!יש ועוד איך,וזה הכי עצוב.
אבל זה בדיוק מה שהוא כתבהָיוֹ הָיָה

שיש ויש,

ובמקום כמו הסניף מסתמא האחוזים של הטובים הם עוד יותר ברחוב, אפי' אם גם בסניף יש בהמות.

כן המצב די עגום כנראהאבןגבירול

אני פחות מסתובב בחברה מסוג כזה אז פחות יוצא לי להתקל אבל כנראה שזה נכון...

בימינו אני חושב שבאמת הסרטים מביאים את זה להכי קיצון ובאמת גם למרבה הצער דתיים בימינו רואים דברים כאלה. רק אחרי שהפסקתי עם הסרטים הבנתי כמה זה דופק אהבה וכבוד בריאים אצל בנאדם.

אגב סתם משעשע שבפורום הזה אנחנו שמרטפים ובלנ"ו אנחנו הצוציקים

למה התכוונת במשפט האחרון?הָיוֹ הָיָה

סתם שאבןגבירול

שנינו בגיל שבפורום הזה אנחנו זקנים יחסית לשאר המשתמשים, ובלנ"ו אנחנו הכי צעירים וזה מרגיש מוזר קצת

(חוץ מזה שמדי פעם מגיעה איזו בחורה בת 15 ושואלת אם היא יכולה להתחתן כבר חחח)

חחחח מילה זה נכוןנועה גבריאל
בוא נפתח צעירים מעל 18 ואז נרגיש סבבה😅נועה גבריאל
חח תכלס צריךאבןגבירול

יאללה שמישהו ירים את הכפפה...הָיוֹ הָיָה

יאלה אני ארים,רק איך פותחיםנועה גבריאלאחרונה
לגבי המשפט האחרון הצחקת אבל צודקנועה גבריאל
מליון אחוז, אבל:הָיוֹ הָיָה

שים לב ללשוני שם:

כי היה נראה פה שלדתיים יש בל"חים רק מרצון להדברים הנ"ל, החל בחבר וכלה בקשר גופני...

והסיבה שטוב מאוד זה יצה"ר, ויש לאדם תאווה זו, היא בשביל להביאו לקיום האידיאל. 

שמעו להיות דוס בלח זה אחלהההודיה בוצקוו

יש מלא מלא בנות שבגלל לא לחוץ להם להתחתן הם פשוט מאבדיפם את זה אז זה אחלה להיות לחוץ

כן רק בגבול הטעם הטוב חחחנועה גבריאל
וואלה אני כזאת וזה מעולהאנא ה'

אבל את מוגזמת???הודיה בוצקוו

לא יודעת.. אוליאנא ה'

שמעי זה אחלההודיה בוצקוו

מלא דוסות הן בלחיות זה לגיטימינועה גבריאל
כןן לגיטמי רצחחחהודיה בוצקוו

אני בל"חיתדסדוסה

וזה סייע כיף!! עושים את זה בצחוקים וזה.... מצב כפית הפך להיות מצב חתן;)

חחחח נכוןהודיה בוצקוו

כן גם זה לא עכשיו רצי י רצח זה  צחוקיםםםם

אני לא חדשההרהמורניק

למה כ"כ משעמם פה?????

כולם כבר התבגרו ועברו לצמ"עאיגנוטוס פברל

או לשטו"ל

לא ככה - נהיה יבש כי לא מצטרפים חדשים במקום אלוGini
שהתבגרו ועברו לפורומים של הגילאים היותר גדולים 
כולנו יבשים 🙁🙁Gini
וואלה!! אני גםההרהמורניק
אני חדשההודיה לה':)אחרונה
למה באמת
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הספר:

השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל. 

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

את יכולה להפסיק להספיםנקדימון

אף אחד לא רוצה פה לקרוא את מה שאת מציעה. אין לזה היענות.

אין כמעט אנשים חדשים שמצטרפים לפורומים אז מה שאת עושה זה פשוט לטמטם לנו את המוח.

אולי די כבר?!

נשמע סיפור מענייןקעלעברימבאראחרונה
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

הנוער הדתי לאומי לאן הוא הולך בצבא ?אביגיל מלאך

האם אתם חושבים שכל הנערים של הציבור הדתי לאומי מכוון ליחדות עילית או גם למקומות רגילים אחרים ?

הציבור הדתי לאומי - מגיע לכל היחידות והתפקידיםזמירות

בדיוק כמו בחיים האזרחיים

הציבור הדתי לאומי לא מתרכז בגבולות גזרה צרים - אלא נמצא בכל מגוון החיילות והתפקידים, קרביים, תומכי לחימה, ג'ובניקים, אנשי מחשוב, כלכלה, הנדסה, המון עתודאים שמתפזרים בכל יחידות הצבא עם סיום התואר בכל מגוון התפקידים הפתוחים בעתודה האקדמאית.

ובהמשך בחיים האזרחיים- בכל ענפי המשק, הכלכלה, התעשייה, האקדמיה, חקלאות, מסחר 

..יהודי חסידיאחרונה

אבל בוודאי שיש הרבה הכוונה בציבור הדתי לאומי לצאת דווקא לתפקידים משמועתיים ומובילים בכל מקום ובפרט בצבא

הפצות!!יהודי חסידי

ב"ה אנחנו זוכים להקים ארגון שיעודד את כולנו ביחד לצאת להפצות, להתחבר לצמא הגדול שיש בעם ישראל להתחבר לאבינו שבשמיים.

הארגון הוקם אחרי שבסוכות האחרון היה אירוע גדול בתל אביב - 'טולולולב - נוטלים לולב בתל אביב' שהשתתפו בו למעלה ממאתים בחורי ישיבות מישיבות שונות, ולמעלה מ-10,000!! יהודים זכו ליטול לולב.

בעז"ה ביום חמישי הקרוב יהיה אירוע השקה בהתוועדות 'צמאה' של הישיבות גבוהות __מגיעים ומתחברים דפוס .pdf

יצא עלון יפה, עלון (6).pdf מוזמנים לראות.

כמו כן יש אתר נחמד מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

אשמח לתגובות....

וואודומיה תהילה
מדהים!
קצת תמונות מהפעילותיהודי חסידי

וקצת תמונות מהאירוע בבניני האומהיהודי חסידי
סיפוריהודי חסידיאחרונה

אחד הפעילים זיהה אדם שהניח תפילין בשבוע שעבר והציע לו להניח שוב. להפתעתו, האיש ענה: "לא". כשנשאל מדוע, הוא הסביר בחיוך: "בפעם הקודמת שהנחתי אצלכם, הרגשתי התעוררות כל כך גדולה, שלא רק שקיבלתי על עצמי להניח בכל יום – אלא שכבר הזמנתי דוכן תפילין קבוע למספרה שלי!"

הופכים את העולם!
מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

מחפשים בני נוער לכתבהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

כתבה לנוער על שמירת נגיעהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון 

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

חיפוש קוראים לסיפור על נער מתבגר מאחורי מסך הברזלאורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

עד להימור הגדול מכולם. 

אולי יעניין אותך